23 komentářů
0
prof: oddie bejvá na autorevue.cz.
Přejít do diskuze
čéče Mirku, nějak jsem ho tu dýl neviděl, jestli si dobře vzpomínám. Fakt nevím.
baryku, sorry, že sem vpadávám tak mimo mísu, je tu ještě někde Oddie? Potřebuju splašit palici na Pežot E😜ert 1,9 Hdi...
Hm, to se máš.
Obyčejnější bohatě stačí, já ted dopil černou, 8-letou kanadskou Black Velvet a jsem momentálně na suchu 😄
Obyčejnější bohatě stačí, já ted dopil černou, 8-letou kanadskou Black Velvet a jsem momentálně na suchu 😄
Saab
to R.Barrichello: tak whisky mám doma téměř plnou skřín, tedy té obyčejnější (Tullamore, Ballantines, ...). Mě ty úplatky jednou zabijou >😁
Ale vodka je stejně lepší 😉 Jako správný saabista musím pít hlavně Absolut vodku 😄
Ale vodka je stejně lepší 😉 Jako správný saabista musím pít hlavně Absolut vodku 😄
To víme že se to musí ředit, je to psáno i na flašce. NEPOUŽÍVAT NEŘEDENÉ!!
Na paraflu jsem se informoval a zjistil že už za totáče jí měli běžně v tuzexu a že ti co měli Simcu, Fiaty apod. to tam lili. Takže opravdu nic nového.
No -20 je docela slabé vzhlde k mrazům které letos jsou. Spíše těch -30.
Na paraflu jsem se informoval a zjistil že už za totáče jí měli běžně v tuzexu a že ti co měli Simcu, Fiaty apod. to tam lili. Takže opravdu nic nového.
No -20 je docela slabé vzhlde k mrazům které letos jsou. Spíše těch -30.
nehlede na to,ze snadno zamrzne,neni v poradku ani v lete,protoze je tam malo inhibitoru koroze,takze chladici kapalina napada kovove dily.)koroze.Proto by se mela tato hladina hlidat i v lete.Nejhorsi je mit vodu (uz jen kvuli bodu varu),ktera i kdyz treba jen lehce narusuje chlad.system a na zimu se da ucinna kapalina,ktera rozpousti oxidace (korozi) a problem je za nejaky rok na svete. atd atd atd
Vite,Fridex v original lahvi (tim myslim neredeny - koncentrat) zamrza (presneji zacina mrznout) uz pri -13ti stupnich!!! Pokud se ale naredi,coz se musi (nejidealneji cca 1:1) tak ziska ty spravne vlastnosti. Pro laika celkem paradoxni vlastnost.Ale je tomu skutecne tak.Ostatne se to da,zvlaste v tuto dobu velmi lehce vyzkouset.
Nepsal jsem tu,aby jsem jsem vyzdvihoval znacku FRIDEX (doba jeji opravnene slavy je tytam),ale osvetlil,ze nove typy kapalin jmenem FRIDEX jsou fridexem pouze na etikete.Mimochodem,Paraflu je mi zname,museli jsme sledovat konkurenci.
A k redeni.Udrzujte mrazuvudornost v mezich kolem -20st , idealne -30st a maximalne -40st.Pri vyssi koncentraci,jde mrazuvzdornost do haje a je moc velka hustota,ktera ma negativni vliv na prenos tepla!!!!
A Fridex take(kvalitni chlad. kapaliny obecne) zvysuje bod varu.Tj asi na 120st.
To znamena - jen s vodou auto uvarite drive.
A k redeni doporucuji destilku,nebo zarucene mekkou cistou vodu.Nebot,vodni kamen,to je previt,ten Vam rozbil pracku..........eee co to kecam, silny 1 mm ma udajne stejne "teplovodive" vlastnosti jako 10 mm litiny.Tudiz horsi prevod tepla od valcu do kapaliny.
Nepsal jsem tu,aby jsem jsem vyzdvihoval znacku FRIDEX (doba jeji opravnene slavy je tytam),ale osvetlil,ze nove typy kapalin jmenem FRIDEX jsou fridexem pouze na etikete.Mimochodem,Paraflu je mi zname,museli jsme sledovat konkurenci.
A k redeni.Udrzujte mrazuvudornost v mezich kolem -20st , idealne -30st a maximalne -40st.Pri vyssi koncentraci,jde mrazuvzdornost do haje a je moc velka hustota,ktera ma negativni vliv na prenos tepla!!!!
A Fridex take(kvalitni chlad. kapaliny obecne) zvysuje bod varu.Tj asi na 120st.
To znamena - jen s vodou auto uvarite drive.
A k redeni doporucuji destilku,nebo zarucene mekkou cistou vodu.Nebot,vodni kamen,to je previt,ten Vam rozbil pracku..........eee co to kecam, silny 1 mm ma udajne stejne "teplovodive" vlastnosti jako 10 mm litiny.Tudiz horsi prevod tepla od valcu do kapaliny.
tak tohle paraflu bych moh lejt i do sebe ale pro ctyrkolové miláčky je tu jen jinačí varianta
Saab
to R.Barrichello: pokud Paraflu neznáš, tak se koukni na [odkaz]
Je to dobrá "nemrzka" >😁
Je to dobrá "nemrzka" >😁
to je dobre ale ja rikam to co jeho jest a kdyz v servisu tam davaj paraflu tak se to vyplaci a maj to vyzkouseny
To jo, jen jsem tím chtěl říct že když tam něco někdo "pomršil", tak to nebude Fridexem 😄
Paraflu neznám a nijak jí nekritizuji.
Paraflu neznám a nijak jí nekritizuji.
a pan barrichello osobne to si mam senout na * nebo co jrn rikam ze tam ten vul asi neco pomrsil a v servisu fiat ti j´´do chladice nenalejou nic jinyho nez paraflu
Ale nepřeháněj. Pokud to tam nalil ve správném poměru, předem to propláchl a nenalil do nového motoru Stabil (pro stodvácy), ale G12 nebo G48, nemůže být problém.
A řada výrobců nic nedoporučuje - napíšou Antifreeze. Což je jen jako by napsali nalijte tam nemrz. směs. Nic víc.
A řada výrobců nic nedoporučuje - napíšou Antifreeze. Což je jen jako by napsali nalijte tam nemrz. směs. Nic víc.
no panove fridex je pojem ale ja at sem mel jakykoliv auto tak sem do nej lil Paraflu to se dava do italu a mel sem to zadaco a ja ho muzu jen doporucit . videl sem blazna co lil do novy alfy fridex a pak kdyz za mnou prijel ze mu neak zamrz . no nechci fridexu kazit jmenio ale doporucuju lejt do auto to co je doporceni vyrobcem takze fiat =paraflu apod.
usetrit se nekdy nevyplaci
usetrit se nekdy nevyplaci
dík za vyčerpávající odpověd je to vlastně jeden podvod- muj kamarad jezdí s kamionem a vezl lahve ze zavařenýma okurkama bez vinět z německa do madarska kde nalepili viněty a vezli se zpět do německa jako madarské.
byli mu i nabídnuty ke koupi prý chtěli za lahev 4 kč.......???
byli mu i nabídnuty ke koupi prý chtěli za lahev 4 kč.......???
Vazeni. Fridex (dnes synonymem pro chladici kapalinu) puvodne kapalina skutecne vyvinuta v ČR (znam osobne lidi,kteri ho vyvinuli - Fridex SUPER a STABIL) se vyrabel a vyrabi ve spolecnosti drive Spolana Neratovice zavod Velvary,dnes Velvana,a.s. Velvary. Pracoval jsem tam skoro 5 let.Muj primy pribuzny skoro ctvrt stoleti.Nechci vice prudit nepodstatnymi informacemi,ale jsou nutne pro verohodnost.
Zkusennosti? Fridex Stabil (bezbarvy)- stary typ (jinak povedena kapalina) vozy typu Skoda 120 apod,
Fridex G 48 (tmave zeleny) jinak take G11 (ano original nemecka kapalina) G11 doporucuji nekupovat (premrstena cena za to same!!!) tudiz Antifreeze (typ uz si nepamatuji - voditkem je barva kapaliny),stejny pripad.Kapalina kvalitni - vozidla typu favorit,felda apod. Nevim,zda se jeste vyrabi.
Fridex D Extra (jasne cerveny) jinak G12 (opet naprosta identita - plni se ze stejne pistole do ruznych obalu),opet Anfreeze (cerveny) plna zamena!!! Kapalina asi nejkvalitnejsi a mohu jen doporucit,sam pouzivam!!!!.Zeme puvodu Nemecko firma BASF (vyrobce orig Antifreeze). Velvana slouzi jako micharna a plnirna."dnes uz spis dofungovava"
Fridex G plus (mel by byt tmave fialovy) udajne shodny s G12 plus.NEZNAM.Jen jsem dostal od lidi z laboratori zakulisni info,ze je to kapalina ktera predstavuje nesmyslne obrovsky krok ZPET a silenou zpatlaninu.Radsi bych nedoporucil!!!!!
Fridex EKO ( tusim zeleny - "nejedovaty") - take pouze deklarovana vysoka kvalita - nesmyslne - NEDOPORUCUJU!!!! O hodne horsi parametry nez klasika. Jina zakladova surovina PROPHYLEN GLYKOL.Kvalita ustoupila pozadavku nejedovatosti.
Neberte to jako dogma, jen dobre myslenou radu.
A jeste jedna zkusennost. Kamarad brazdi evropu kamionem (chudak,taky jsem to par let delal).Onehda se mu stalo,ze u Česky Lipy nalozil naves autobaterii,odvezl do Anglie,kde byl svedkem jak se na ne lepi etikety AKUMA, VARTA,BOSH a jinne.
Globalizace je jasna,tak proc argumentovat kvalitou na zaklade jmena.
Podobny pripad celkem kvalitnich svicek BRISK odvezenych do Nemecka a oznaceno BOSH.........................
Atd atd atd .........................opoved OBCHOD. Neplatte zbytecne vic
Zkusennosti? Fridex Stabil (bezbarvy)- stary typ (jinak povedena kapalina) vozy typu Skoda 120 apod,
Fridex G 48 (tmave zeleny) jinak take G11 (ano original nemecka kapalina) G11 doporucuji nekupovat (premrstena cena za to same!!!) tudiz Antifreeze (typ uz si nepamatuji - voditkem je barva kapaliny),stejny pripad.Kapalina kvalitni - vozidla typu favorit,felda apod. Nevim,zda se jeste vyrabi.
Fridex D Extra (jasne cerveny) jinak G12 (opet naprosta identita - plni se ze stejne pistole do ruznych obalu),opet Anfreeze (cerveny) plna zamena!!! Kapalina asi nejkvalitnejsi a mohu jen doporucit,sam pouzivam!!!!.Zeme puvodu Nemecko firma BASF (vyrobce orig Antifreeze). Velvana slouzi jako micharna a plnirna."dnes uz spis dofungovava"
Fridex G plus (mel by byt tmave fialovy) udajne shodny s G12 plus.NEZNAM.Jen jsem dostal od lidi z laboratori zakulisni info,ze je to kapalina ktera predstavuje nesmyslne obrovsky krok ZPET a silenou zpatlaninu.Radsi bych nedoporucil!!!!!
Fridex EKO ( tusim zeleny - "nejedovaty") - take pouze deklarovana vysoka kvalita - nesmyslne - NEDOPORUCUJU!!!! O hodne horsi parametry nez klasika. Jina zakladova surovina PROPHYLEN GLYKOL.Kvalita ustoupila pozadavku nejedovatosti.
Neberte to jako dogma, jen dobre myslenou radu.
A jeste jedna zkusennost. Kamarad brazdi evropu kamionem (chudak,taky jsem to par let delal).Onehda se mu stalo,ze u Česky Lipy nalozil naves autobaterii,odvezl do Anglie,kde byl svedkem jak se na ne lepi etikety AKUMA, VARTA,BOSH a jinne.
Globalizace je jasna,tak proc argumentovat kvalitou na zaklade jmena.
Podobny pripad celkem kvalitnich svicek BRISK odvezenych do Nemecka a oznaceno BOSH.........................
Atd atd atd .........................opoved OBCHOD. Neplatte zbytecne vic
Předně Antifreeze = nemrznoucí směs, kterou dělá XY výrobců. Jedním z nich je i Velvana - např. Fridex G48.
Za antifreeze snad nelze považovat pouze Fridex Stabil, určený pro staré vozy jako šade 120 apod.
Za antifreeze snad nelze považovat pouze Fridex Stabil, určený pro staré vozy jako šade 120 apod.
jaký je rozdíl mezi antifrezem a fridexem?
kdo co používáte a co doporučíte raději díky
kdo co používáte a co doporučíte raději díky