Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

11 komentářů

Zdravím, prosím o Vase tipy na auto kombi do 170 tis ...

Bral bych 406 - benzín 1.8 , co vy na to?

Váš typ ?
je to věc názoru ale koukal bych raději po japonci můj kámoš chtěl taky 406 ale jen do té doby než se svezl s mazdou626 kterou koupil a je výsostně spokojen -spotřeba-spolehlivost-jízní vlastnosti-komfort atd
A jak to je s nahradníma dílama treba mazda vs fokus vs 406....

Kazdopadne design u 406 se mi libi nejvic, slysel jsem ze i spolehlivost je na dost vysoke urovni.

Jeste mam dilema jestli nafta nebo benzin.

Rad bych zde rekl co jsem slysel a vyslech bych i nazor druhych.

Pokud se nejezdi dlouhe trasy je celkove lepsi koupit benzin, v pripade dlouhych kazdodenich cest je lepsi mit naftu pro jeji nizsi spotrebu. Je to tak?
Alessio1
Ano. A jestli čekáš od auta ještě něco víc, než jen cestu tam a zase zpátky, tak ber benzín. Já to od auta čekám a naftu bych si do auta pro radost nikdy nedal
co mondeo, vectra,omega,pašík, bmw touring, A6.....výběr je velkej záleží co čekáš
vybiral jsem zpocatku taky mezi 406,vectrou a podobnymi auty stredni tridy ale nakonec jsem uprednostnil do rodiny Ford Focus a mam stejne velky kufr,nesrovnatelne lepsi podvozek,modernejsi motor s nizsi spotrebou a v narazovach testech je to taky bez debat. A kdyz budete mermomoci chtit vetsi auto protoze mate 2 metry, tak Peugeot 406 neni spatna volba ale na Vectry a spol se radsi vykaslete
Máme doma už druhého Peugeota, nejprve 405, teď 406, obojí benzín. Naprosto bezproblémová auta - jezdila denně, žádná garáž.

Jen nepočítej s tím, že 406 je sportovní - to opravdu ne. Jízdní vlastnosti jsou bezpečné, ale moc zábavy v zatáčkách nepřinášejí. Zato je 406 pohodlná, prostorná a praktická, což Francouzi umí skvěle.

Ceny dílů (i nových) rozumné, na vrakáči seženeš skoro všechno.
Diky za utvrzení mé doměnky ze tohle auto je naprosto idealni.

Jak svou cenou, rok 2000 za 160-170 tis. tak prostorem, spolehlivosti, a pohodlnym jezdenim.

Je jasne ze ostre zatacky s kombikem krouhat nebudu, ale myslim ze na dalnici ve 150-160 km/h asi nebudu mit problemy.. ne ?
Pribuzny ma 406 sedan, 2,0i benzin, automat, rok vyroby nevim, ale je to ten posledni model (po faceliftu) po dalnici jezdi i vice nez 200km/h, po meste si to vezme 9l, mimo 7l, pry pri jizde na spotrebu kolem 6l (nevim jak to dela) trvale zapnuta klimatizace, driv jsem si myslel, ze 406 je auto na komfort, zadne rezani zatacek, ale je tomu jinak, podvozek drzi, myslim ze v krizovych situacich podrzi (zadne upravy). Jinak bych ten podvozek +- prorovnal v Vectre B

preju stastnou volbu!
Cit.: "Je jasne ze ostre zatacky s kombikem krouhat nebudu, ale myslim ze na dalnici ve 150-160 km/h asi nebudu mit problemy.. ne ?"

Samozžřejmě, že ne! Myslel jsem divočení na okreskách, serpentiny atd. A i v takových podmínkách je 406 naprosto bezpečná, jen ne moc zábavná a dává najevo, že to není její "revír".

Naopak na dálnici se cítí asi nejlíp a ani se stálou rychlostí kolem 200 km/h nemá podvozek žádný problém, auto krásně drží stopu a je relativně málo sitlivé na boční vítr.

K motoru 1.8 nemůžu nic říct, ten neznám.
Pánové tak to jste me oba velmi potěšili, takovýhle info jsou k nezaplacení. Teoreticky 1.8 by mohla pápknout i o neco min, sice ta akcelerace tam bude o neco malo horsi a ve 200 km/h se uz skoro bojím 😄 kor s nejakyma balikama v kufru.

Jsem rad ze hlavne na silnici sedi, ze to neni takovyto tintitko ktery se necha ovlivnit kdejakym pruvanem....