Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Po vyléčení si splnil sen a koupil youngtimera. V garáži má úžasné věci

26 komentářů

white label
...na takové auto, v takovém stavu, mám na mysli hlavně ten interiér. Můžu jen doufat, že technicky je na tom podstatně lépe, než "kosmeticky", včetně "třešničky na dortu" (tažné + gumové "koberce").
Nebo to mám brát tak, že tohle jsou fotky před plánovanou renovací/vyčištěním interiéru jeho auta snů (viz první dvě fotky v galerii)?

P.S. Hodně zdraví majiteli i jeho vozu.
_Karel_
Souhlas, interiér by si zasloužil kompletní renovaci. Ale tipuju, že to nebude v reálných finančních možnostech majitele.
white label
Nemusí se jednat hned o kompletní profesionální renovaci, pro začátek by stačilo aspoň to tam pořádně vyčistit a vyhodit ty hrozné "gumáky". Aspoň před focením na web...
_Karel_
A sundat podivnou koncovku výfuku....
Arese
Proboha, vůbec nechápu podobné výtky. Někdo má prostě takové auto jen na koukání a vyjede třeba dvakrát ročně jen za ideálního počasí, a někdo si svůj yongtimer užívá najetím spousty kilometrů za běžných podmínek. Ten pak samozřejmě potřebuje i gumové koberečky a ano, u svého auta má interiér s určitou patinou (která někdy dokonce i zvyšuje hodnotu takového auta). Pán je prvotřídní srdcař, a když takovému "pacientovi" takové autíčko patří, je to jen a jen dobře! 😄 :yes: Z celého srdce přeji majiteli mnoho šťastných km a hlavně zdraví! 😉
webpaja
A to je problém interiér vyčistit? Prachová patina zvedá cenu říkáš? 😉
Dinar
Srdcař má svoje auto v ažůru, gumové koberce jsou nevkus a jejich větší praktičnost oproti tkaným je mýtus. V tom autě je všude prach, kůži na sedačkách neošetřil roky, ano, leniví lidé to nazývají patinou, normální člověk nepořádkem, BMW srdcaři je při takovém pohledu do pláče.
lyon667
Na obranu Petra musím říct, že ten šedý tepich vypadá zaprášeně i když ho vypereš 😄 Stav kůže odpovídá dennímu používání a renovace má smysl až v momentě, kdy z toho bude rodinný klenot na letní víkendy.
webpaja
Interiér nevypadá špatně, jen je jaksi trochu špinavý.
zdeneko
hodně zdraví a šťastných kilometrů, Geňo 😄
_Karel_
Tohle auto je i mým (i když upozaděným) snem. Měl jsem kdysi stejnou generaci 728i, a pořád si myslím, že lepší auto už jsem pak nikdy neměl. A souhlas s majitelem, zvuk vytočeného motoru mi připomínal F1, prostě fantazie.
Famfula
Mohl to prodat za 400 a dal ho za 300,typicky česká dobročinnost >😁 >😁 >😁
Proč mi nikdo nechce prodat byt za 50tis ale chtějí 2mega 8-s
woody-alien
Až budeš mít vitríny plné modelů bytů, které jsi sbíral od mládí, hromadu 40 let starých časopisů a prospektů o bydlení, stěny svého pokoje polepené plakáty od garsonek po mezonety, pak prokážeš, že jsi srdcař a možná..... 😉
white label
:yes:
Ozzman
Mám ve sklepě tunu letáků z Ikei, počítá se to?
Dinar
Počítá, když to doneseš do Ikea, dají ti jako srdcaři 5% slevu na židli Larson. 😉
Samsa
Ohledně gumových koberců se Péti zastanu, protože ho zřejmě hodně často využívá a ty originální tepichy se fakt hodně blbě čistí. Pořízení youngtimera neznamená, že ho musím kompletně rozebrat a renovovat do stavu 1A, patina má mnohdy větší váhu a není to o nedostatku financí, lepší odřená useň než umělá novota. Tažné zařízení je fakt hodně cool rarita a jen tak se nevidí 😄
Koncovka výfuku je originál AC Schnitzer a na ebay za ní chtějí nesmysl, ale to k tomu patří.
Nákup od srdcaře srdcaři není o konečné částce, ale o jistotě, že bude vůz v dobrých rukách a ne u magora, co to hned někde rozstřelí, nebo nepatřičně vytuní.
Doufám, že se někde na srazu potkáme. Tohle auto bylo i mým snem.
Jo a v parametrech je chyba, první vozy sjeli z pásu v roce 1976 a poslední v roce 1989.
Možná by to bylo vhodné vytvořit ucelené téma vniku tohoto vozu, tak by mohla redakce zapracovat na článku, co vy na to?
white label
Samsa
Arese
Ať si s tím majitel samozřejmě dělá co chce, nepíšu tady za sebe s tím, že na mě hned kdokoli dá.
Můj subjektivní názor je prostě takový, že když už takové auto nechám fotit na autoweb apod., není snad problém to vyčistit a ty "gumáky" na chvíli vyhodit ven.
Žádnou patinu neřeším, pouze prach a špínu, což se dá odstranit za pár hodin.
Ale pokud to komukoli (i u auta jeho snů) nevadí/vyhovuje, nebo se mu to třeba i líbí, jeho volba, ale to, co na těch fotkách (interiéru) vidím já, rozhodně pouze "patina" není.
Přesto (nebo spíš právě proto) jemu i jeho autu přeji jen to nejlepší...
Samsa
S tím souhlasím, čisto si měl udělat a na focení gumáky vyndat. Já po každý projížďce pucuju ráfky, protože jsou černý jak bota. Bezprašný destičky na to nejsou.
Lak ošetřen nano technologií a stačí čistá voda a jelenice. Kůži pigluju krémem se včelím voskem, to můžu jen doporučit a pokud je z Brna, tak ho prodávaj na veletrzích na výstavišti. Pak je jemňoučká a zamezuje se dalšímu praskání.
webpaja
Ale ano, udržovat takový automobil není žádná legrace, o to víc škoda neuklizeného interiéru. Za auto :yes:
lyon667
Zaujal mě ten Getrag s psí nohou. Já měl za to, že se montoval jen do před-FL sérií M635 a příplatkově do 635, přitom Petrův model je facelift.
karoque
Sny se mají plnit. Osobně příznivec Bmw tolik nejsem, ale to vůbec nevadí. Pěkný youngtimer vždycky potěší. Já zas měl 8tis euro v batůžku, který byl na sedadle v busu student agency jak jsem si jel do Regensburgu pro své auto. Trochu mi zatlo když jsem byl na benzínce na wc a řidic bus přeparkovával a prachy byly v něm. Ale všechno dopadlo dobře, auto bylo v reálu pěkné, tak jsem přijel s ním. Jen česká policie tehdy remacala že mám žlutou převozku místo červené. Od té doby už ale uplynulo hodně vody, příští rok možná dostane brášku od mé druhé nejoblíbenější automobilky.
white label
A cos tehdy přivezl, pokud to není tajné?
motorista
Mně štvou ty hnusné Americké názvy kterýma otravují lidi už 29 let a mizí ta krásná Čeština njáký jogurtuner to ani nevím co to je u nás se těm kdo jezdí veterány říká motorista
kaiserlábus
Nevíte někdo proč je nafta dražší než benzín?
Samsa
Proč se platí DPH i ze spotřební daně? Daň z daně, to ještě nikdo nevysvětlil.