Autosalon Paříž 2018
Informace
Pařížský autosalon, oficiálně Mondial de l'Automobile, patří jako již tradičně mezi největší automobilové výstavy světa na světě, navíc je i jedním z nejstarších, koná se již od roku 1898, v posledních letech se termínově střídá s frankfurtským autosalonem. Letošní ročník se však potýká s nižším zájmem vystavovatelů. Na akci tak bude chybět Volkswagen, Nissan, Volvo a další klíčové automobilové značky. Místo toho bude dán větší prostor novým technologiím nebo motocyklům, a to v rámci přidružených výstav Mondial de la Mobilité a Mondial de la Moto. Letošní ročník se koná od úterý 2. října do neděle 14. října s tím, že první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky bude výstaviště Porte de Versailles otevřeno od čtvrtka 4. října, a to od 10:00 do 20.00, ve vybrané dny bude otevírací doba prodloužena do 22:00. Ceny lístků začínají na devíti eurech (cca 225 Kč) za lístek s dopředu vybraným datem návštěvy.
Termín
Kdy: 4. - 14. 10. 2018
Kde: Paříž, Francie, výstaviště Porte de Versailles, 1 Place de la Porte de Versailles, 75015, vzdálenost z Prahy 1.000 km, z Brna 1.170 km
VSTUPENKY https://tickets.mondial-paris.com/uk
Aniz bych hledal podrobnosti, tak 140 kW je hodne podladena verze na 2L. Zcela jiste umeji ze stejne kubatury udelat vic.
Silnější verze dvoulitru samozřejmě jsou, nakonec Cupra Ateca má 300k. Ale tohle mi přijde zajímavá motorizace pro Karoq i Kodiaq.
Nebo aspoň na okruh.
No ale nenamlouval bych si, že sednu do dvou a půl tunovýho velkýho SUV a du sportovat. Já vim že to tak neni myšleno, ale jsem na to alergickej.
2.0TSI má být dostupná i normálně, je to asi spíš otázka času, výrobních kapacit a emisních norem.
[odkaz]
Asi to bude otázka naladenia SW kvôli emisným normám a šíri sa to ako mor. Napr. v novom Tuaregu 3.0 TDI to z testov vyzerá na "stupím na plyn a počítam do troch"
No ako sa 1,5TSI ukazuje ako neveľmi podarený motor, tak som o to radšej, že v Pole nie je a dali tam dvojliter.
Naviac kým u FieSTy bol ten downsizing oproti minulej generácii zanedbateľný (z 1,6 na 1,5 l) a vyvážený značným nárastom výkonu (zo 134 na 147 kW), u Pola by to bol citeľnejší downgrade (z 1,8 na 1,5) pri podstatne menšom náraste výkonu oproti FieSTe (zo 141 na 147 kW), takže by reálne hrozilo, že nové Polo s 1,5TSI (aj keď naladenou na rovnakých 147 kW) by bolo subjektívne lenivšie, ako predchodca.