Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž 2018

Autosalon Paříž 2018

Starší ročníky

Autosalon Ženeva

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Informace

Pařížský autosalon, oficiálně Mondial de l'Automobile, patří jako již tradičně mezi největší automobilové výstavy světa na světě, navíc je i jedním z nejstarších, koná se již od roku 1898, v posledních letech se termínově střídá s frankfurtským autosalonem. Letošní ročník se však potýká s nižším zájmem vystavovatelů. Na akci tak bude chybět Volkswagen, Nissan, Volvo a další klíčové automobilové značky. Místo toho bude dán větší prostor novým technologiím nebo motocyklům, a to v rámci přidružených výstav Mondial de la Mobilité a Mondial de la Moto. Letošní ročník se koná od úterý 2. října do neděle 14. října s tím, že první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky bude výstaviště Porte de Versailles otevřeno od čtvrtka 4. října, a to od 10:00 do 20.00, ve vybrané dny bude otevírací doba prodloužena do 22:00. Ceny lístků začínají na devíti eurech (cca 225 Kč) za lístek s dopředu vybraným datem návštěvy.

Termín

Kdy: 4. - 14. 10. 2018

Kde: Paříž, Francie, výstaviště Porte de Versailles, 1 Place de la Porte de Versailles, 75015, vzdálenost z Prahy 1.000 km, z Brna 1.170 km

VSTUPENKY https://tickets.mondial-paris.com/uk

Zpět na článek

Škoda Karoq Scout se ukazuje na prvních fotkách. Čtyřkolku má v základu

58 komentářů

ericn
Teda musím říct, že ta zelená barva na tom obrázku je naprosto příšerná - k zblití :no😒br />
Jinak ke Karogu nemám asi nic, s ničím novým ani auto a ani článek nepřichází ;-\
_Karel_
Vzals mi to z klavesnice. Takovy barvy by se mely zakazat vyhlaskou. >😁 Ale jinak ta verze asi vypada lip, nez kodiaq scout.
Machýrek
Pro tmave zeleny auta taky nemam pochopeni, je to hnus.
Ale zase ty 18 a vytazeny lemy blatniku vypadaj skvele. Celkove (bez te zelene) si se scout verzi poradili dobre.
Za me :yes:
_Karel_
Me se libi i ty prahy, jen mohli spodek auta kolem dokola olakovat. Ty cerny plasty vypadaj blbe.
Verny_2013
A mě se zrovna víc líbí když jsou ty plasty přiznané a černé, podtrhnou celkový dojem z auta. Jen to chce správnou barvu základu která s tou černou ladí, např. vínová, nebo modrá. Tahle lesní směs je fakt ohavná. To si může koupit snad jen voják nebo lesník, nebo barvoslepý.
ryccardo
Co se vám nelíbí? V ceníku VW to figuruje jako odstín "Wehrmacht grün" >😁
3_diamanty
tmava zelena mi ale nevadi na tomto karoqu a nevadila by mi urcite ani na velkom XJ od jagu.... ale je jasne ze uz napriklad na bmw 3 by to bol kusok ulet.... s farbou nejsou zerty ... ale nie vazne.... je to sranda ze farba tolko v reale vela robi na dojme a pritom by niekto povedal ze taka "blbost" ... ale je to tak... rovnako ked som minule videl cierne lupo az som sa zhrozil... uplne to auto farbou zazdili a stratilo akykolvek tvar aj dusu .... pritom povedzme v cervenej pekne ziari a doslova sa usmieva .. takze ano.. farba ma urcite svoju vahu ... navyse dnes ked stale coraz viac ludi kupuje uz viac okom ako technickymi znalostami to plati dvojnasobne 😄
Reco
Za seba radsej tmavozelenu (aj ked zelena sa mi vseobecne nepaci) ako niektoru variantu sivej, ciernej alebo bielej.
3_diamanty
a jagu takato tmavozelena doslova slusi [odkaz] 😉

samozrejme uz ine je mat na kasni kriklavu zelenu alebo ruzovu ak vobec taku niekto ma >😁 --- alebo povedzme tu matnu hraskovu svetlo zelenu ako na prvej fabii ... na to sa fakt nedalo pozerat nic v zlom .... obcas ale proste nie je na vyber... a ani ja som si svoju bielu farbu bohuzial nevyberal aj ked dnes som za nu celkom rad ( v teple je biela fajn .. nepali ani po celom dni na slnku ) ... proste obcas uz clovek musi pristupit na to co "dostane" ....

PS: tak ako bolo v mode kedysi xy odtienov sivej farby tak dnes mas 50 odtienov bielej... a obcas sa mi stane ze aj ja stojim na parkovisku vedla dalsich 3-4 bielych aut ... ale ani jedno nema uplne rovnaku bielu .. sranda ... najlepsie to vidno ked na to clovek kuka z nadhladu.. povedzme z balkona z vysky a ked je chladok a neodrazaju sa luce kade tade ( byvam hore na 6-tom ).... a co biela na parkovisku to kazda ina ... aj ked zblizka su fakt na pohlad vsetky rovnake 😉
Ozzman
Takže asi není vhodné napsat, že se mi to líbí i včetně barvy ?😁
_Karel_
Ale jo. Ale musíš počítat s tím, že budeš pokárán před nastoupenou jednotkou 😉
IPace
ta barva bude odkaz na konkurenci, kterasto vyhrala s dodavkou aut pro Lesy CR, jen tam schazi to logo

[odkaz]
rokyta.p
pytle fuj, jsem právě po snídani a ty tu zobrazuješ toto, brrr 😲
speedfred
asi pôjdem proti prúdu,ale auto na fotkách sa mi celkom pozdáva. :yes:
Blue Sun
u SUV... směšné.
Hittman
Je potřeba rejžovat, dokud to jde a módní vlna stále trvá.. Lidem už dnes záleží víc na imitačním vzhledu něčeho, co to auto není, a samozřejmě aby to mělo co největší dotykáč a spoustu dalších kravin..
Blue Sun
A tak lidé připlácí za něco, co by to auto mělo mít už v základu... Prostě trapnost roku.
Jenik3
Tak jest. Pokud se vec prodava a pracujici lid to chce...proc mu v te touze branit. Kdyby si lidi kupovali jen to, co opravdu potrebuji, tak tu jezdime v daciich a toyotach.
webpaja
Výbavová linie? Konečně Karotka aspoň trochu vypadá.
Blue Sun
Viz výše.
webpaja
Nevím co viz výše. Tohle je velmi dobrá kombinace a hlavně v SUV vždy současně s ní dostaneš to, co bych považoval za v této kategorii nejdůležitější option, tedy AWD.
Blue Sun
Promin, nebudu se opakovat. Nejsem Vecernicek, ani Hamuna.
webpaja
Jaké opakování? Co je špatně na výbavové linii a AWD u SUV? Znám evropské automobilky, které AWD u stejně velkých nebo i větších SUV ani ostudně nenabízí.
Blue Sun
Už to tu máš jednou ode mne napsané. Víc ti k tomu nemám co říci. Pokud nechceš pochopit, s tím už nic neudělám.
Hammunasakra
:yes: :-!
_Karel_
Takze chvalis Peugeot, ze nenabizi zbytecny pohon 4x4, a tady je " trapnost roku" , ze ctyrkolka a zakrytovani podvozku nejsou uz v zakladu. Hmm
ryccardo
zakrytování podvozku myslíš jako plastem pod kterým se navíc drží vlhkost a auto rychleji začne hnít?
webpaja
Zakrytování podvozku plastem je pro jízdu mimo silnice fail, nevím jestli tam mají plast nebo plech.
_Karel_
Ne, mluvím o plechu pod motorem a převodovkou.
ryccardo
Fakt tam mají plech? To by mě dost překvapilo.
_Karel_
Fakt. Leda by to nevěděl vedoucí servisu ve Škodovce, což dost pochybuji. 😉
Plastový kryt pod motorem mají běžné modely.
Hammunasakra
Leda by kecal = což neni moc výjimečný
Blue Sun
Opet odkazi na jiz napsane.
rokyta.p
Mi to připomíná likér Jagermeister 😄 Ještě germánský klobouček a zelené kraťasy s kšandama a Viel Spas im Wald 😄 Akorát to chce normální balonové kola se vzorkem a ne vyobrazené hladké galusky 😐
Hammunasakra
[odkaz] mám v mrazáku = na ten mi nešahej! 😄

A už vůbec ho nesrovnávej s viz Blue Sun 9😁7 😉
cascadia2
Docela se mi to líbí, předpovídaná Škoda Henlein existuje :-!
Nonsens
ešte aj na suv si treba priplatiť za efekt scout. Majstrštyk. Aj mejnstrímovým automobilkám sa podarilo ľudí presvedčiť, že za bežné malé auto treba zaplatiť 500+, Autá išli cenami dole, ale pár trikov stačí, aby ľudia platili o státisíce cz viac. Kto chce kam...
simson33
já bych jako logičtější v případě pohonu všech kol viděl 2.0 tsi, ale za chvíli tu budeme mít novou Vitaru, která snad bude mít se čtyřkolkou kombinovaný litrový tříválec, takže plný počet válců u Karoqu je možná ještě úspěch >😁
ryccardo
Nevím jak v Karoqu, ale v Kodiaku tahle motorizace sice slušně jede, ale běžnou jízdou, která u mýho auta reprezentuje spotřebu 5-6 litrů jede Kodiak 2,0 TSI za 11 litrů. Jasně je to velký SUV, ale živit by se mi to nechtělo. V Karoqu by se to možná pod 10 mohlo dostat.
simson33
Jenže je otázka, jestli relativně slabý benzínový motor s pohonem 4x4 nebude mít spotřebu stejnou, jako by měl motor větší, který by byl méně zatížen. Karoq s pohonem 4x4 už něco váží + zvýšené jízdní odpory díky rotujícímu železu navíc. Vezme-li se v úvahu, že s rostoucí zátěží účinnost benzínového motoru klesá...
Dixik2
Bude od 48KT/18.

2.0 TSI 140 KW 4x4 7DSG bude od 48KT/18.
_Karel_
Jestli teda už v té době budou prodávat auta, a ne jen skladovky a ojetiny, jako už pěkných pár týdnů.
Uživatel_5340709
se vyrábí oktávka komb scout je logické. Ale že se dělá "normální" suv a jeho verze scout je totální békovina. 😄 To je jako bych dělal off-road, jeden takovej normální a druhej fáááákt do terénu.
Machýrek
Cemu se divis? To ze SUV ma v nabidce nejaky “teren paket” je celkem bezne, mrkni do konfiguratoru jinych znacek a jiste najdes analogii.
happy_driver
Presne tak. Napr. Mercedes Benz GLC, popis tu: [odkaz]

:yes:
Blue Sun
Jenze tohle neni terenni paket.
3_diamanty
na citigu alebo superbe by to asi ( urcite ) bolo kusok mimo misu ( ak by ju mali ) ... ale na outdoorovom karoqu mi tato pralesna farba ladi neskutocne .... :yes:
tomasandrysek
y mě zajímalo co za to zase budou chtít, zase raketu ne? Bych se ani nedivil, protože vše co je od škodovky je akorát tak předražený a prdlačka motorizace a vybavení
Šimpanz
Budou chtít dvě rakety, možná tři. Dokud nestíhají vyrábět, tak budou logicky zdražovat a tyhle pakety jsou jedna z cest jak zvednout nápadně nenápadně cenu, terénní paket, sportovní paket, městský paket a dalších padesát klonů a to bylo aby to nevyšroubovali na mega.
white label
Nemám samozřejmě vůbec nic proti verzi s přiznanými plasty, 4x4 v základu atd.
Co mi ale přijde postavené na hlavu, je použití "přívlastku" Scout (Škodovkou používané pro crossoverové "mutace" běžný verzí) u SUV od Škodovky!
Je to jako kdyby např. Audi přišlo s nějakou verzí Q modelu (SUV od Audi) a dalo mu přívlastek allroad (např. Audi Q5 allroad). Vážně by vám to taky přišlo normální/logické?
_Karel_
S tím se dá určitě souhlasit.
webpaja
OK, jinde je off-road pack no podobné, Scout obecně zní dobře.
Ham.
Máš pravdu, ale hledat logiku v označování modelů automobilek je dnes už trochu old-fashioned výstřelek. Konec konců při vší nelogice mi přijde pořád ještě srozumitelnější označení modelu Karoq Scout 2.0 TDI, protože z něj odvodím typ karoserie, off-road paket a hlavně motorizaci než Audi Q8 50TDI z kterého třeba tu motorizaci vůbec neodvodím.
Hammunasakra
Lexus je doteď výrazně logickej = i Karel to může potvrdit = vlastně viz Karel 06:06 😉
Ham.
Samozřejmě výrazně logický, třeba 3,5 litrový šestiválec označený v LS jako 500h a v RX jako 450h to mi rozum bere na první dobrou.
Emel
Q5 Allroad? Hele asi proč ne. A Karoq Scout mě taky nijak neuráží, asi mi to přijde i lepší než Outdoor u Yeti.
Emel
Nejsem úplně fanda offroad, ale tohle se mi líbí. Vlastně už tradičně... líbila se mi podobná kombinace u Yetiny, u Atecy...
[odkaz]
[odkaz]
ericn
Tak ani jednu z těch barev bych nezkousl :no: