Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
Nonsens
žltá vonku, červená vnútri je blbosť. Mne chýba niečo žlté aj zozadu
Mě zase chybí to auto v garáži..:-\
S manuální převodovkou by mi tam chybělo taky. Vzhledem k tomu, že to má jen automat, asi dokážu žít s pocitem, že v garáži není. Škoda, manuál by tomu seděl jak pr.... na hrnec
Na YT je video asi z Rumunska,jak se nahání Clio R.S s Lancerem..mrkni 😉
To ale nic nemění na tom, že s automatem je pro mě nezajímavé.
No jasně,názor ti neberu.Pro mě zase automat zajímavý je.
Samozřejmě, proto je možnost si vybrat. Bohužel nám, vyznavačům "staré" jízdy celkem ubývá výběru. Chápu držet volant a znuděně šlapat na plyn v nějakém městském autě a ať si řadí jak chce, ale malé zábavné auto pro mě musí nabídnout něco více a to je, že si užiji zábavu při 100% ovládání a kontrolou s manuálem. Ten pocit při soustředění, co zařadit, kdy řadit, práce se spojkou. Pro mě nepostradatelný faktor zábavy. Ale vím, že pro jiného stačí "zábava" i s automatem.
tiež som vyznávač “starej” jazdy ale manuál asi do nejakého výkonu,potom už je vcelku fajn aj ten automat. Sám som nedávno prešiel z A/T na M/T , ale proti automatom nemám ništ a ideál je možnosť voľby ktorá je viac a viac očesaná.
PS : dve identické autá , man vs aut (8st ZF) tak man má stále lepsie reakcie na plyn.
PS : dve identické autá , man vs aut (8st ZF) tak man má stále lepsie reakcie na plyn.
miromen
Když pominu barvnou kombinaci tak Clio dodnes vypada velice dobře a potřebovalo by maximalně jen nějake retuše např. předni světla. Bohužel interier je pravy opak a už od začatku se mi vubec nelibi a když narychlo zapatram v paměti tak huř jsou na tom snad jen japonci, Jazz a Yaris. Zde by pořebovalo Clio velkou změnu. Jinak velka škoda, že se ostra varianta nabizi pouze s automatem, naopak by to bylo mnohem lepši.
Tak v té černé potřebuje vše změnit, černá mu prostě nesluší. Automat je průser jako brno, jen marketing je asi happy. Vzadu torzka také nepotěší... Majitelé předchozí generace o tenhle kousek ani nezavadí, raději si nechají starý kousek. Prostě zklamání na více frontách...
Z druhé strany, který béčkový HH nemá nebo neměl vzadu torzku?
Jo jasně, ale srovnávej to s předchůdcem. Proti němu je “nový” model ústup z pozic... a jak zní v článku, moc dobře se tohle RS neprodává...
Chtělo by to najít někde čísla, bylo by to zajímavé 😉
Chtělo by to najít někde čísla, bylo by to zajímavé 😉
Že se dobře neprodává??? "To se současným Cliem R.S. byl v roce 2013 problém přesně opačný. Chtělo jej tolik lidí, že Renault neměl kde ta auta brát. Méně sportovnosti otevřelo cestu širší klientele, která by o předchůdci patrně vůbec neuvažovala."
A co vím já, v Dieppe jsou spokojení.
A co vím já, v Dieppe jsou spokojení.
Jen říkám, že nad torzkou můžeš ronit slzy o třídu výš, tady ji mají snad všichni.
Pro mě je kompaktní hatch kompromisní kategorie, auto pro zábavu si stejně představuju jinak a radši bych sedlal BRZ než třeba i30N - jako víkendovku. Béčkový hatch nevím, tam jsem teoretik... ale asi bych i tam respektoval tu univerzálnost.
Automat povinně je mrzutý, to je fakt, to by mi vadilo.
Beru nářky petrolheadů, z druhé strany, mně se minulé Clio nelíbilo ani zvenku ani zevnitř, takže se mi zase tak nestýská.
Pro mě je kompaktní hatch kompromisní kategorie, auto pro zábavu si stejně představuju jinak a radši bych sedlal BRZ než třeba i30N - jako víkendovku. Béčkový hatch nevím, tam jsem teoretik... ale asi bych i tam respektoval tu univerzálnost.
Automat povinně je mrzutý, to je fakt, to by mi vadilo.
Beru nářky petrolheadů, z druhé strany, mně se minulé Clio nelíbilo ani zvenku ani zevnitř, takže se mi zase tak nestýská.
Jenik3
Nechal jsem se pri cteni testu unest a mel jsem za to, ze se jedna o "novy" motor 1.8. Tech 18 tam bylo nejak moc.
A pritom se jedna o dnes jiz klasicky nissan-renault motor 1620ccm 😄, kteryzto delaji uz roky, cili usuzuji, ze se osvedcil. SW lze doladit i tento motor, jak je videt z testu.
A pritom se jedna o dnes jiz klasicky nissan-renault motor 1620ccm 😄, kteryzto delaji uz roky, cili usuzuji, ze se osvedcil. SW lze doladit i tento motor, jak je videt z testu.
Hm... osvědčil se tak, že končí? 😄
PS: nic proti tomu motoru, spíš mě zarazila ta implikace dělá se dlouho->osvědčil se
PS: nic proti tomu motoru, spíš mě zarazila ta implikace dělá se dlouho->osvědčil se
Ok, nissan ho dava dal do xtrailu a qq. Mam za to, ze tento motor delaji japonci.
Arese
Koupit si hot-hatch jen se dvěma pedály a samočinnou převodovkou je pro mě zcela absurdní záležitost, ale jako alternativa, proč ne. Že ovšem současné Clio R.S. manuální převodovku vůbec nenabízí, to je absolutně neodpustitelný hřích a přímo plivnutí do obličeje všem pravověrným petrolheadům! Renault si takto zcela zbytečně odehnal řadu potenciálních kupců, kteří tak jsou nuceni přejít např. k Peugeotu 208 GTi, nebo VW Polu GTI (nová generace ovšem manuál nabídne až letos na podzim), popř. k nové Fiestě (i když s tím tříválcem?). Jinak současná generace Clia sice zvenku vypadá pořád dobře, ale s interiérem je to horší - například jsem nikdy nepochopil, proč na místě toho nesmyslně velkého palivoměru není pořádný ručičkový rychloměr! 8-s Taky nabídka prostoru už na novější konkurenty nestačí (což ovšem u sportovní verze samozřejmě není zásadní problém). Jsem zvědavý, jestli nové Clio (které už je prý na dohled) tyto nedostatky odstraní... Kéž by! 😲
S tím manuálem mi mluvíš z duše. Snad do žádného jiného auta se manuál nehodí více, než právě do HH. Pro mě je představa "tupě" sedět a mačkat plyn...tím to končí, víc tam toho není (kromě brzdy)...nepřijatelná.
dr.Remorey
Tady už skutečne nevidím duvod si nepriplatit za o kategorii vetsi a neporovnatelne lepsi a vyuzitelnejsi Megane R.S. - a to bych ho urcite kupoval s automatem, nebudu tu plivat na chybející manual, i kdyz chapu, ze poza petrolheada se bez toho neobejde. Ze segmentu B mi vzdy prisel nejrozumnejsi Swift Sport s atmo 1.6, ale toho stáhli a nahrada neexistuje. takže tak
Cerna kola mohou byt super, tady tomu tak neni. Byt to clio žluťásek, pak by mu sli super. 😉
Ono, s výjimkou stříbrné, vypadají kola v barvě karoserie vždycky divně/blbě.
U černých je disků kol je špatně, když jsou absolutně/komplet černé a ještě o level horší bývají v matném provedení, tady jsou aspoň v lesku.
Šedá není moje barva, ale třeba k faceliftové Octavii mi sedí... a pak bych se nebránil ani kombinaci šedá / šedá (zde ještě v hezčí původní variantě). Ale možná je ten kontrast se stříbrnou lepší... [odkaz]
Bílá/bílá za ně rozhodně NE (a bílá kola vůbec), ale to už jsme tu řešili. 😉
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
No, za mě stejně radši takhle [odkaz]
Me gusta 😄
Což o to, tady je to fajn... u kombíku to působí trošku zvláštně.
toto je za mna podstatne krajsia kombinacia RS-ka ( kasna plus kola ) ako ta cierna tma vsade kam oko dovidi [odkaz] :yes: ( PS. mne sa ani ta jeho klasicka zlta s ciernymi kolami totiz nepaci ) ... tu by som volil nieco svetlo modre ako ma GT ... a u RS bielu potom
Za mě Clio RS - červená, žlutá...
Modrá nevím jestli vůbec je, snad jsem ještě modré RS neviděl a google vrací poměrně málo odkazů [odkaz]
Renault chtěl evidentně "vytěžit" tohle, ale dobrý nápad to nebyl
[odkaz]
PS: kdybych si mohl vybrat, tak teda modrou... Alpinu 😄
A to ta fotka juka je velmi milosrdná, naživo je to mnohem horší.