Bezpečnost
Zpět na článek
Crash-test Audi Q7 proti Fiatu 500: Souboj Davida a Goliáše má jasného vítěze (VIDEO)
416 komentářů
0
Dobré porovnanie a takýto výsledok sa dal očakávať. Zopár diskutujúcich hovorí o zlyhaní airbagu tým že praskol. Myslím si, že pri tej sile nárazu je možné že praskne( možno na takú extrémnu silu neni ani konštruovaný). btw Pre porovnanie si pozrite test volva xc90 vs. golf V.
Přejít do diskuze
milan3
GTI je to jiz par roku co mne na D1 ve 130 predjel vysokou rychlosti E-ckovej mercedes. Za 10 kilometru jsme osadku vytahovali z auta ponevadz ridic nedobrzdil a narval to do kamionu. Akorat spolujezdec nemel kus hlavy a ridic jednu nohu. Dulezite ze mercedes nebyl ani moc zdeformovanej na tu slupku. Ale mel otevreny zadni vyko aby osadka mohla eventuelne z auta vylezt! >😁 Jinak k smichu to rozhodne nebylo clovek kterej nam pomahal asi zvraci dodnes.
milan3
Vecne zde znama dvojka GTI a jeho nohsled 507 zasadne neodpovidaji, to driv vyhrajes melcka ve sportce! 😉
Já bych příště rád viděl crashtest GTI proti 507. Sice sou to splachovací dutohlavové ale video by z toho mohlo bejt dobrý.
T613
neznám a ani se za to nestydím. Auto časáky nekupuju pěkně dlouho. A když tak kvůli nějakému autu, ale ne rozhovoru.
T613
no myslím, že ADAC udělal vizualizaci toho na co nám všem stačí selský rozum. Zdá se, že jediný koho to překvapilo si ty >😁
Vzhledem k tomu, že jsem nedostal odpověď na něco co mě zajímá, žádám Tě či Vás GTI znovu.
Takže: GTI otevři oči prosím. Drtivá většina lidí si kupuje 500 protože chtějí neb se jim LÍBÍ. Nemusí. Vše není o penězích. V duchu logiky kterou jinde popisuješ jsem buď magor nebo asociál. Vysvětli mi prosím následující - je mi 32, žiju normálně a po letech větších aut jsem si koupil menší. Proč? Nepotřebuji velké neb nejezdím delší trasy a malým ostrým můžu ve městě a okolí líp řádit. Je to Swift Sport a já jsem šťastný i když podle Tebe to není normální. To auto stálo pouhých 450.000,- . Musel jsem nebo jsem chtěl. Vždy je možnost volby která nemusí nutně souviset s penězi.
Takže: GTI otevři oči prosím. Drtivá většina lidí si kupuje 500 protože chtějí neb se jim LÍBÍ. Nemusí. Vše není o penězích. V duchu logiky kterou jinde popisuješ jsem buď magor nebo asociál. Vysvětli mi prosím následující - je mi 32, žiju normálně a po letech větších aut jsem si koupil menší. Proč? Nepotřebuji velké neb nejezdím delší trasy a malým ostrým můžu ve městě a okolí líp řádit. Je to Swift Sport a já jsem šťastný i když podle Tebe to není normální. To auto stálo pouhých 450.000,- . Musel jsem nebo jsem chtěl. Vždy je možnost volby která nemusí nutně souviset s penězi.
wondog
Poprosim VW eVWangelistu aby mi objasnil jednu trochu off topic otazku😒br />
Co hovoris na vysledok crash testu Sorento vs. Golf V
Ak sa odvazis, skus to bez demagogie. Len nam vysvetli preco dopadol ten GURU vo svojej triede tak zle. Myslim, ze to velmi zaujima vacsinu diskutujuceho osadenstva.
P.S. ocakavam ziadnu odpoved, pripadne odbocenie od temy, a ziadne vyjadrenie k polozenej otazke
Co hovoris na vysledok crash testu Sorento vs. Golf V
Ak sa odvazis, skus to bez demagogie. Len nam vysvetli preco dopadol ten GURU vo svojej triede tak zle. Myslim, ze to velmi zaujima vacsinu diskutujuceho osadenstva.
P.S. ocakavam ziadnu odpoved, pripadne odbocenie od temy, a ziadne vyjadrenie k polozenej otazke
Ronault.
Tak tedy nic nového jsme se opět nedozvěděli. Jen GTI dnes špatně odhadl článek pod kterým by rozjel podprahovou reklamu na koncern VW, protože každému bylo jasné, že se ADAC neřešil značky, ale velikosti aut a jejich bezpečnost, kde jednoznačně SUV prokázalo svou nebezpečnost vůči jiným vozům. Nepokoušej se argumentovat tím, že v F500 mají smůlu, protože sedí v malém autě, protože i kamiony se dnes dělají tak, aby pod ně osobní vůz "nevletěl".
Jen na konci jsi tu podprahovou reklamu dostal nad práh a to tím, že jsi zmínil Foxe a Pandu a předem jsi dal jasně na jevo, že fakta tě nezajímají.
Jen na konci jsi tu podprahovou reklamu dostal nad práh a to tím, že jsi zmínil Foxe a Pandu a předem jsi dal jasně na jevo, že fakta tě nezajímají.
Pierro
Jestli tohle měl být pokus o asertivní bonmot, tak věz hochu, že to bylo z toho hodně slabého soudku. Zkus se na debatách objevit častěji a hodně, hodně se uč, čti a naslouchej. Až se trochu zorientuješ a přerovnáš si náhled na jednotlié kolegy diskutéry, pak teprve kohokoliv hodnoť. Jinak se může stát že sklouzneš na roveň 507 a to myslím bys ani sám nechtěl, viď?? 😉
Johny.Rico
Do you see the difference? I CAN speak/write in Eng here. You have obviously problems with contenting yourself with it geek 😉
To sa začne predávať vo väčšom až v momente, keď bude väčšina áut na cestách typu SUV 😄
GTI
A tak nám Adac nadělil dobrý testík k diskuzi. Mnozí vystřízlivěli, mnozí začali intenzivněji střádat, mnozí jen přidupli kopytem a valí své qvéčko dál... Takový je svět. Tak zase příště... třeba u čelňáku Pandy s Foxem... Ale to ne, to by dopadlo obdobně, tak třeba čelňák F500 TATRA. myslím plastikovou od Igry... >😁 😉 :yes:
Pierro a ty o čom trepeš? Chceš pokaziť naraz toľko vysnívaných klenotov? Pýtam sa prečo? Len preto, aby si si dokázal, že títo strážcovia údov sú rozbitní? Samozrejme, že sú. Nemusíš predsa olízať Superba len preto aby si zistil, že je premiant. Stačí ak olížes dotykový displej a hneď máš jasno. Témou dňa sú ódy. Ódy na dokonalú bezpečnosť (ak to samozrejme nevpáliš do náklaďáku alebo stromu) A tú ti poskytne iba SUV. Tu máš jedno perfektné - krásneho natiahnutého päťmetrového bobečka, ktorý sa nezľakne ničoho. A ak by aj tvoje vodičské schopnosti, prípadne rýchlosť nekorešpondovali so stavom vozovky, vždy je šanca, že sa zachrániš. Zvlášť, ak sa na teba rúti hnusný airbag f500. A preto oslavujme tieto rodinné klenoty a zaplňme si nimi naše cesty, aby sme sa cítili ešte bezpečnejšie. Zvlášť Hummer je vďaka nízkemu doláru čoraz lacnejší...
SUV jsou pro socky, tohle se momentálně nazývá "důstojné auto pro rodinu" - [odkaz] :-!
GTI
Jo, souhlas, konstrukční chyby se tu a tam objeví, ale to vyvolá (zejména v americe) obrovskou vlnu žalob a vede to k rychlé nápravě. Možná ty snímky byly vybrány jen k tomuto článku, zdokumentované je to samozřejmě všechno. Zajímát o jistě jak AUDI tak FIAT. Ten zejména...
Pierro
anebo jinak, srovnat jednoduše crash testy (pokud možno simulující reálnou podobu nejčastějších nedod) těchto tří vozů a pak srovnávat...
vrkuboy
ten airbag je vazne prus.... o tom zadna, ale trosku je me divny ze fiat je na fotka ze "vsech" stran a Q jen je z boku. chtel bych videk predek Q. Ano s puntem by to bylo asi podobny uvedl sem zamerne koncernovy auta protoze sem si temer na 100% jistej ze by je adac proti sobe nedal. Proste temto testum neverim. A pokud nekdo zemre v aute neni to konstrukcni chyba auta ale chyba lidskeho tela ktere neni stavene na vetsi rychlost nez ktere dokaze dosahnout.
Pierro
Index, index, nemylíš že tu už bolo toho hádania vv tejto debate až dosť?? Inak ma velmi teší pozornosť, ktorú mi venuješ. A prezraď mi predsa jedno sladké tajomstvo, kde si prišiel na to akú ja mám či nemám odvahu sa tu púšťať s kýmkolvek do diskúzie?? My sme tu už spolu o niečom debatili?? Nepamatám sa... A 507?? Toho niet treba osočovať. Ten už tu o svojich kvalitách presvedčil každého súdneho človeka, tomu ver.. 😉
Prazdniny idu rychlo čo? >😁 V septembri ideš na vysoku,alebo ti stačí maturita. >😒] Predpokladam,že ti stačí,lebo anglicky už nie na solidnej urovni... >😁
jazva
ale nie... predsa ten spevák! Mattelka radšej ani nespomínam. Ešte by sem náhodou zavítal a potom čo?! 😉
Pierro
ale no tak s tou Cromou byh to bral jako nepovedené rýpnutí... Ostatně Croma je ve své třídě poměrně bezpečné auto.. Já bych zkusil porovnat srovnatelné jak jsem již psal níže. Že třítunovej mastodont rozmázne tunového prcka, to snad dojde i malému děcku... 😉
GTI
No to si piš, že nabourat tam třeba Punto, je to obdobnej masakr. Já také kritizuji ten výsledek jen za to technické selhání airbagu.
Díky Pierro,zvladnem to v pohode preložiť aj sám.A prišiel som na to, že najviac to pasuje najviac na teba.Nemáš dostačujú odvahu aby si sa spustil do diskuzie s nikym okrem 507,koho tu dost neférovo osočuješ...
jazva
Jeeežiš! to ale nebol úmysel. Prepáč. Viem, že ľudí v tvojom veku nie je vhodné nejako rozrušovať. či už príjemne, alebo naopak. Tak ešte raz - prepáč! 😉
GTI
Myslíš jako všichni tři najednou do sebe 😄 to by byla rána století...
Totiž problém je, že na silnici nejde o to, jak bourá tobě rovný, nýbrž to, s kým rovný jsi...
Ale zajímavé by to bylo, to rozhodně.
Totiž problém je, že na silnici nejde o to, jak bourá tobě rovný, nýbrž to, s kým rovný jsi...
Ale zajímavé by to bylo, to rozhodně.
vrkuboy
ano ale uvedom si ze kdyby pro ti te q7 stalo treba polo nebo fabia tak dopadnou uplne stejne a mozna i hur.
Navic muzes mit auto ktere ma miliony hvezdicek a stovky airbagu a nepomuz ti to, Protoze extreme velke pretizeni telo cloveka nema sanci vydrzet, potrhaji se ti vnitrnosti a vykrvacis.
Tento test adac-u povazuu za jednoznacny cil poskodit fiat.
Navic muzes mit auto ktere ma miliony hvezdicek a stovky airbagu a nepomuz ti to, Protoze extreme velke pretizeni telo cloveka nema sanci vydrzet, potrhaji se ti vnitrnosti a vykrvacis.
Tento test adac-u povazuu za jednoznacny cil poskodit fiat.
jazva
A ja som mal pocit, že u vás je Nekonečný aj Dan. (či ako sa volá ten šašo počmáraný...)
GTI
Význam to má do té doby, než všichni pochopí, že bezpečnější je Q7. Totiž to, co tobě připadá zcela zřejmé je pro jiného (neznalého) překvapením. Přečti si pár příZpěvků zde - Croma rozšmelcuje Q7 apod... 😄
Pierro
Srovnejte srovnatelné - já bych nasimuloval nehodu o třech účastnících - Quasimodo, Cayenne a Touareg. A pak ať se ukáže, kdo je nejbezpečnější!
jazva
No bolo to myslené tak, že si na to svoje priznanie nemusel zbierať odvahu. O láske tam nepadlo ani slovo... A k tej narážke. No v mojom vnímaní pôsobíš staro aj s názormi aj s vystupovaním a kedže mám starých ľudí rád, tak si naozaj nemusel zbierať odvahu na priznanie.
GTI
Chyby nepřehlížím, třeba u tvého textu jsem jich napočítal dost. Co se týká aut, tam jsem dnes opravdu velmi z F500 rozpačitý, zejména z toho prasklého airbagu... to je průšvih. Kontakt hlavou s A sloupkem a prasklý pytel, to mi bere dech...
Johny.Rico
Ahahahah, another eager-beaver...I suppose you like GTI´s ass, don´t you? >😁 >😁 >😁 :no: :no: :no:
So far we have had sooo much GTI´s stupid co-contributors, so we are ok with you lol :no: :no: >😁 >😁 >😒]
So far we have had sooo much GTI´s stupid co-contributors, so we are ok with you lol :no: :no: >😁 >😁 >😒]
vrkuboy
Nekdy je me docela spatne z tech zvastu co tu pises.
Resis tu fatalni selhani F 500. Dobre proc tedy nepostavi proti sobe adac Q7 a vw polo nebo fox???
Tyto auta by dopadla urcite hur nez F 500
rika se ze laska je slapa a nekdy me prijde ze jsi zamilovany do vw a vetsiny nemeckych znacek takze chybi prehlizis. Jeste sem snad nezazil, ze by si tu napsal neco proti vw. Proste nejsi schopny objektivniho nazoru (zejmena co se tyka vw)
Resis tu fatalni selhani F 500. Dobre proc tedy nepostavi proti sobe adac Q7 a vw polo nebo fox???
Tyto auta by dopadla urcite hur nez F 500
rika se ze laska je slapa a nekdy me prijde ze jsi zamilovany do vw a vetsiny nemeckych znacek takze chybi prehlizis. Jeste sem snad nezazil, ze by si tu napsal neco proti vw. Proste nejsi schopny objektivniho nazoru (zejmena co se tyka vw)
GTI
To není o lásce, ty jsi moc velký diskuzní gigant, na tebe tu nemá ani Q7... >😁 Narážce na staré lidi nerozumím, jako žes starý?
Pierro
Sice se zněním tvého příspěvku o pravdě nesouhlasím, ale rozhodně jsem názoru, že nemá smysl se dál hádat o tom zdali je bezpečnější Q7 anebo F500. Ono kdyby k tomu člověk přistupoval takhle, tak by dříve či později dospěl k absurdnímu zjištění, že nejbezpečnější je jezdit v obrněném transportéru anebo rovnou tanku (úměrně výši konta), případně nejezdit vůbec (tebou již zmíněný švorcák a leštič tyčí v mosteckém autobuse)...
Garantujem že ked sa raz ocitneš v takej situacií ked proti tebe ide peťstovka a ty vo svojom obrovsok Q7 už nemáš čas predíst kolizií tak ti v hlave vôbec nepredbehne to čo sa bude diať s rodinku vo peťstovke...
A po havarii budeš rád (!) , že nie ty si v čiernom pod pláštom vedla cesty.Ano človek hladie vždy na seba,preto musia ludia pracovat tak aby sa dopracovali na bezpečné autá.A človek ktory by v pohode mal na väčšie auto,napriek tomu si kupi F500...nech je vedomi toho že pre bezpecnoť jeho deti neurobil dobry krok....a to som skromny
A po havarii budeš rád (!) , že nie ty si v čiernom pod pláštom vedla cesty.Ano človek hladie vždy na seba,preto musia ludia pracovat tak aby sa dopracovali na bezpečné autá.A človek ktory by v pohode mal na väčšie auto,napriek tomu si kupi F500...nech je vedomi toho že pre bezpecnoť jeho deti neurobil dobry krok....a to som skromny
GTI
Walter Rohl s přehláskou na "o", neříkám, že bys měl znát každého, ale tohoto Waltera bys znát mohl... 😄 Byl s ním výbornej rozhovor v autotipu.
jazva
O "veľký guru" nám konečne určil začiatok aj koniec diskusie. Tento bol z tých lepších. Celkom si ma pobavil! >😁
GTI
Souhlas. Ostatně já tuhle debatu začal a ukončil už ve svém prvním příspěvku 😄 jmenuje se Pravda je pravdou... tam je vše.
Pierro
A tímhle bych celou debatu uzavřel. V podstatě jste se tu hádali ale naprosto o ničem. Kdo chce kam pomožme mu tam. Někdo valí quasimoda, jinej třeba malucha anebo tříkolku.... :-!
Nuž, teraz to zhrniem trošku ja 😄 Teda ak dovolíš >😁 Mal by si si dať teraz pauzu, povedzme dnes už nič nepísať, trošku sa prejsť po čerstvom vzduchu, skúsiť uvoľniť to napätie a vyspať sa z tej tvojej dnešnej hanby >😒] Dnes ti to jednoducho nemyslí, vyvez teda bielu vlajku, T613 ťa jednoznačne argumentačne položil. Každý ti to naznačuje, len ty nič >😁
Stále sa tu hádžeš o zem, kopeš nôžkami, pľuješ na všetky strany a začínaš pripomínať jedného "mienkotvorného" prispievateľa >😒] Ale myslím, že aj on zostal v šoku z toho, že ho niekto pomaly predbieha v disciplíne, v ktorej je on majstrom >😒]
Takže ODDÝCHNI si trošku, a ráno buď zase fit, nech nám nikdy neschádza úsmev z pier >😒]
Stále sa tu hádžeš o zem, kopeš nôžkami, pľuješ na všetky strany a začínaš pripomínať jedného "mienkotvorného" prispievateľa >😒] Ale myslím, že aj on zostal v šoku z toho, že ho niekto pomaly predbieha v disciplíne, v ktorej je on majstrom >😒]
Takže ODDÝCHNI si trošku, a ráno buď zase fit, nech nám nikdy neschádza úsmev z pier >😒]
GTI
Jo, jo, není to samozřejmě o zákazech. Obě auta jsou v bezpečnosti na vrcholu své doby, o tom není sporu. Ten test je prostě jen výmluvný... To je vše. V čem jezdíš, to je tvá věc...
jurajos
Este ze si my to zrozumitelne vysvetlil...mimochodom si tu druhy ktory ma vlastne oznacil za tupca. Ake symptomaticke ze tym prvym bol 507.
T613
přesně tak, jdeš na to po svém tupě. A kompletně ignoruješ závěr ADACU - tedy PŘEPRACOVAT KONSTRUKCI AUDI Q7
Už som si to všimol... no je evidentne rozdiel naraziť na Švéda a naraziť na Švédku 😉
jurajos
Bezpochyby mas pravdu ale co teraz...zakazeme vsetky male auta pretoze Q7 je schopny z nich spravit fasirku? Alebo presadneme vsedci do aut Q7 seberovnym, aby sme sa nemuseli bat o seba a svoju rodinu? Vysledky tohto testu su jasne aj bez jeho realizacie. Asi ako ssuboj dedindkej kapely s Royal filharmonic orchestra.
GTI
Pokus se naučit chápat psaný text. jdeš na to zatím moc "po svém," tedy tupě.
webpaja
...to neni clanek o me, ale o tom, ze je potreba zmenit Q7 na vuz, ktery dokaze absorbovat vice narazove energie v pripade srazky s jinym vozem, nebot takto dopadne kazde mestske vozitko.
Kaslu na ty, kteri si neco prodluzuji, nejvic o tom hovori ten, koho se to tyka.
K SUV obecne, preferuji radsi nizsi posaz.
Kaslu na ty, kteri si neco prodluzuji, nejvic o tom hovori ten, koho se to tyka.
K SUV obecne, preferuji radsi nizsi posaz.
Myslím, že chyba je v kórejcovi - viditeľne zabudol na to, že sa zráža s etalónom
jurajos
Waltera a Smart si do diskuzie zatiahol ty...tak radsej pevne drz ten svoj koniec lajny.
T613
myslím, že ty nevíš o co mi osobně jde. SUV jsou zkrátka pro neSUV vozy nebezpečné. Tohle neobkecáš. Sejme tě ve miniautě, stejně jako v nižší střední.
Q7 vs kamion je zde dáván jen jako příklad toho jaký je to nepoměr sil. Což opravdu je. Nikdo tady nepředpokládal, že by osádka F500 mohla vyváznout se zdravou kůží. A nikdo za ni také nebojuje. Jde jen o to vysvětlit jistému jedinci, proč tomu tak je. A že tento děj se děje u všech neSUV vozů.
Q7 vs kamion je zde dáván jen jako příklad toho jaký je to nepoměr sil. Což opravdu je. Nikdo tady nepředpokládal, že by osádka F500 mohla vyváznout se zdravou kůží. A nikdo za ni také nebojuje. Jde jen o to vysvětlit jistému jedinci, proč tomu tak je. A že tento děj se děje u všech neSUV vozů.
Preboha,absulutne nechapete GTI...
Vynechajte prosím kecy o fyzik. zakonoch,kynetickych enegiach atd..
Faktom je,že cestujuci v Q7 prežili,v F500 nie.
Nechodte teraz na mňa, že to isté (ak nie horšie) by sa stalo, ked Q7 sa stretne s kamionom,lebo je to nelogické.....Ano,je dost velka šanca že cestujuci v Q7 budú mrtvy,ale len si predstavte čo by sa stalo s peťstovkou proti kamione ??????
V bežnej premávke je F500 vo svojej kategorií (ako supermini) možno najbezpečnejšie auto,ale ked nebereme kategorie tak v dôsledku velkosti je jeden z vôbec najNEbezpečnejších !
V F500 máš ovela väčšiu ( takmer 100😖 pravdepodobnosť,že sa stretne s väčším autom ako v Q7 ( Od Q7 je väčšie naozaj len min. osobnych vozidiel a samozrejme nakladne automobily )
Tak ked nasadite vaše deti do F500 tak majte na mysli, že v dlouhej tahlej 😉 pride opity šofer proti vam vo väčšom aute.....
Vynechajte prosím kecy o fyzik. zakonoch,kynetickych enegiach atd..
Faktom je,že cestujuci v Q7 prežili,v F500 nie.
Nechodte teraz na mňa, že to isté (ak nie horšie) by sa stalo, ked Q7 sa stretne s kamionom,lebo je to nelogické.....Ano,je dost velka šanca že cestujuci v Q7 budú mrtvy,ale len si predstavte čo by sa stalo s peťstovkou proti kamione ??????
V bežnej premávke je F500 vo svojej kategorií (ako supermini) možno najbezpečnejšie auto,ale ked nebereme kategorie tak v dôsledku velkosti je jeden z vôbec najNEbezpečnejších !
V F500 máš ovela väčšiu ( takmer 100😖 pravdepodobnosť,že sa stretne s väčším autom ako v Q7 ( Od Q7 je väčšie naozaj len min. osobnych vozidiel a samozrejme nakladne automobily )
Tak ked nasadite vaše deti do F500 tak majte na mysli, že v dlouhej tahlej 😉 pride opity šofer proti vam vo väčšom aute.....
_Teddy_
Podla neho je bezpecnostnym prvkom hlavne 25 metrakov, a k tomu chromovane mreze, dva kusy: jedna za zadnymi sedadlami, a druha pred prednou kapotou...
T613
abys to nemusel hledat tady ti to dám [odkaz] hlava pryč, hrudník pryč, nohy taky.. kde se stala chyba?
T613
žádného waltera neznám, dej tip na vlákno. Diskuze je o SUV vs miniauto. Test je SUV vs miniauto. GTI je v kelu. Všichni to ví, dokonce i 507 od tebe dal ruce pryč. (mimochodem dal sem fotky XC90 vs G5, hádej který řidič to nepřežil)
T613
čekám až mi vysvětlíš proč je řidič z nižší střední sešrotován stejně jako řidič miniauta..
GTI
Zeptej se Waltera... Ničemu se nevyhýbám, držím pokud možno diskuzní lajnu - Q7 x F500.
T613
no a co ten Golf 5? Tomu se vyhýbáš jako čert kříži. taky mu zakážeme jezdit za katastr obce?
Možno budeš lietať ako GTI - s rákoskou po zborovni na ZŠ >😒] To vieš, keď ťa práca nenapĺňa a rodinu nemáš s kým založiť, zostane ti jediná radosť a to písanie slaboduchých výlevov na auto.cz ako oslíkovi GTI-mu😄 >😒]
GTI
Raději se nesázej a hlavně nám to nepředváděj jako řidič F500 v praxi. Jo, bylo by to maso. Tahle malá auta, to je jako nouzovka do města, ploužit se třicítkou v kolonách kolem kolosea, ostatně jak nedávno napsal ten bývalý závodník Rohr... takováto auta (Smart a spol) těm by zakázal cestovat mimo katastr obce... a má pravdu.
Je ne pense pas 😉 ty oslík >😒] Au sujet de déplacement a Paris je prefere seulement l´avion >😒]
"Brňák"
Přesně tak. Naprostej souhlas.
...velké auto, jenž rozbilo to malé... nic novýho. Jen si z toho někdo vytáhne to že Fiat 500 je naprosto nebezpečný auto.
...velké auto, jenž rozbilo to malé... nic novýho. Jen si z toho někdo vytáhne to že Fiat 500 je naprosto nebezpečný auto.
jazva
Ten výrok/výron by sa mal vytesať do každej záchodovej misy a do každého pisoáru v redakcii auto.cz . A tiež aj dnešný o tom, že človek kupujúci s Q7 na ňom chodí aj na dovolenku. Bože GTI, ty si z ktorej Hornej - Dolnej?! Taký ľudia zo zásady na dovolenku lietajú, aby sa im náhodou nestalo, že si vedľa nich na balkóne nevybalí tvoja manželka magneťák, čo kúpila ešte v Tuzexe a neotravovala ich počúvaním dychovky, keď štrikuje sveter pre vnúčence.
GTI
No, tohle si pamatuj, Ronaulte, aby sis po škole uvědomil kam budeš létat ty... >😒]
GTI
Na tebe stačí zareagovat jenom jednou... své milieu zde vykresluješ určitě věrně... >😁
T613
tedy ještě jsem neslyšel o nikom, kdo by jezdil takovou dálku autem, ale budiž. V případě čelní srážky Superbu a F500 by následky pro posádku F500 nebyly tak tragické neboť by tato naplno využila své deformační zóny, stejně tak jako Superb (což se u Q7 nestalo). Posádka F500 by sice neodešla po svých a byla by hodně pomlácená, ale přežila by (samozřejmě záviselo by to na rychlosti). Toť můj odhad, o který se klidně vsadím.
Ronault.
Zase posíláš managery do Paříže Superbem ve čtyřech lidech? >😁 Ty si nepamatuješ, jak to pobavilo ostatní minule? Dnes se lítá letadlem...
Ronault.
Hele, tatrováku, buď rád, že neustojí jen duševní pochody... kdyby třeba neudržel stolici, tak by to bylo pro nás daleko horší >😁
MikyJ
Prirozene, pro kazdeho je vysledek jiny. My jsme schopni videt dusledky a smysl tohoto testu, tak jak ho zamysleli i jeho tvurci, a nekdo pouhy povrchni popis obrazku, na kterem je velke auto, jenz rozbilo to male. Kazdy jsme jiny a to ze jsi dokazal mit svuj nazor te slechti. Gratuluji 😄 :yes:
Asi hneď vedľa tvojich cínových vidiel, pri hnoji, kde robíš manažéra v gumákoch a v plstenej rádiovke >😒]
Do Paríža som zásadne nikdy nejazdil Superbom, aj keď oproti lietadlu by možno bola celkom dobrá masochistická orgia.
Radšej ten Superb nechám takým vesnickým manažérom ako ty😄 Aspoň môžte po ceste obťažovať s Pepanem Adélu z kravína >😒]
Do Paríža som zásadne nikdy nejazdil Superbom, aj keď oproti lietadlu by možno bola celkom dobrá masochistická orgia.
Radšej ten Superb nechám takým vesnickým manažérom ako ty😄 Aspoň môžte po ceste obťažovať s Pepanem Adélu z kravína >😒]
T613
mimochodem crashtest SUV vs tvůj milovaný G5 dopadl zcela stejně jako onen F500. Jak vysvětlíš tohle? Asi nijak..
T613
a jéje někdo se nám tady zlobí >😁
já na tebe něžně oslík, a ty na mě s ostravským ňoumou? ztrácíš půdu pod nohama. Neboj to se zlepší. Až si povolíš kravatu, tak se ti prokrví mozek a pochopíš závěr testu, který zní: "ADAC doporučuje úpravy konstrukce Audi Q7. Dvojice podélných nosníků totiž způsobila, že se přední část téměř nedeformovala. Většinu energie nárazu proto musela pohltit krátká příď Fiatu 500. Problém nedostatečné kompatibility se ale netýká pouze Audi, ale vlastně většiny SUV na trhu.""
já na tebe něžně oslík, a ty na mě s ostravským ňoumou? ztrácíš půdu pod nohama. Neboj to se zlepší. Až si povolíš kravatu, tak se ti prokrví mozek a pochopíš závěr testu, který zní: "ADAC doporučuje úpravy konstrukce Audi Q7. Dvojice podélných nosníků totiž způsobila, že se přední část téměř nedeformovala. Většinu energie nárazu proto musela pohltit krátká příď Fiatu 500. Problém nedostatečné kompatibility se ale netýká pouze Audi, ale vlastně většiny SUV na trhu.""
Ronault.
2 piva a 20 rohlíků, to přesně odpovídá Tobě. Omezený pohled na rohlík s paštikou a lahváč odpovídal představě Čecha nebo Slováka 20 let tomu. Pochop, jsi to, co jíš. Otevři lednici, podívej se, co je uvnitř a co vidíš? Vidíš sebe. Často tvrdý pohled na realitu Tvcých všedních dní. Říkám Ti, pracuj na sobě, poznávej svět, uč se od starších a jednou pochopíš. Zatím je to jen ohlas Tvého nevyspělého pohledu na svět.
P.S.: Neber tyhle kecy osobně, jen jsem prošel školením mého dědečka GTI a přeorientoval jsem se na jídlo >😒]
P.S.: Neber tyhle kecy osobně, jen jsem prošel školením mého dědečka GTI a přeorientoval jsem se na jídlo >😒]
GTI
Ty náš malý ostravský ňoumo, celý článek je o nárazu Q7 do F500. To kolem, to podstatné není, podstatný je výsledek...
GTI
Dobře, že zmiňuješ toho SUPERBa... to by byl testík - SUPERB x F500... >😒] To by si musel wolffík už vážně koupit ten konopnej provaz... >😁 Tedy, pokud by v něm neseděl.
P.S. Můžeš mi věřit, Austenite. Koneckonců, kdybys to jednou v práci dotáh tak vysoko, že bys jel v Superbu (a to i jako šofér)do Paříže sjednávat nějaký obchod... >😁 myslím, že bys měl na kostele u vás na dědine nakonec i mosaznou plaketu... >😒]
P.S. Můžeš mi věřit, Austenite. Koneckonců, kdybys to jednou v práci dotáh tak vysoko, že bys jel v Superbu (a to i jako šofér)do Paříže sjednávat nějaký obchod... >😁 myslím, že bys měl na kostele u vás na dědine nakonec i mosaznou plaketu... >😒]
T613
ty si takový náš malý oslík.. celý článek, resp.test je o nekompabilitě SUV vozů s ostatními vozy. Vážně ti to dneska tolik nemyslí? Nebo to máš od přírody?
T613
Každý kdo upozorní na nebezpečnost SUV pro své okolí při nárazu do neSUV vozu je (doplňte si sami). Taky Vás baví, když někdo neustojí své duševní pochody?
GTI
Nervy? Neujíždějí, proč? Od rána mě tu baví asi osmnáct postpuberťáků, co se mi snaží od tyče v metru vysvětlit, že vůbec nejlepší co se dá na silnici udělat, je se nechat převálcovat Quasimodem ze sedmého nebe... 😉
Dúfam, že si tam zaznamenal aj tvoj výplod o 4 manažéroch, ktorý si fičia do Paríža na služobku v Superbe >😒] :yes:
MikyJ
Ale notak, mival jsi chytrejsi argumentaci, netrapi te neco? Slunicko pali, co? Zkus to znova a tentokrat se do toho opri 😄
T613
k pláči je fakt, že auto nižší střední má při čelní srážce nárazník SUV místo A sloupku. To je k pláči. A nebuď dětinský
GTI
Jasně, jak jsi psal nahoře, Croma rozmázne qvéčko při čelňáku jako malinu >😁 Pravděpodobně odtušuješ z osobní zkušenosti na pískovišti, když jsi kladivem jedno Qvéčko od Buraga rozmajznul kamarádovi před nosem...
P.S. Znamenal jsem tu tvou sertenci do Zlatého ventilku >😁 :yes:
P.S. Znamenal jsem tu tvou sertenci do Zlatého ventilku >😁 :yes:
Plakať by sa oplatilo skôr nad tvojou osobou, na druhej strane si však v úlohe "vrchního kašpara" neprekonateľný a často prinášaš ľudom smiech na pery a dobrú náladu do duše 😉 :yes:
GTI
Velmi oceňuji, že jsou pro tebe slova ADACu zákonem. Byly doby, kdy jsme tu čítávali songy bazalkářů o tom, že při testech italskejch perel dává ADAC do kufru odjištěnej granát... No, vidím, že doba se mění. Tak až to budeš tam u vás kalit v nějakém velkém SUV napiš. Zatím tu spíše jen kálíš...
wolff
No pro GTI. Dovolím si spekulovat, že Q7 vrs Croma...by ti lidi z Q7 nejspíš pokud vůbec lezli po 4. Croma má celkem vysoký čumák a mnohem pevnější karoserii než Q7. Jinak, když vemu v potaz, že Golf MKV dopadl proti Sorentu hůř, než F 500 proti Q7... je dobře vidět, jak jsou na tom s bezpečností Italové a Němci. Nehodlám se o tom dál bavit...
A doporučuju to stejn i ostatním, protože s tímto tupcem ta diskuze nikam skutečně nevede...
A doporučuju to stejn i ostatním, protože s tímto tupcem ta diskuze nikam skutečně nevede...
T613
pro slepé tady vypíchnu něco z článku :"ADAC doporučuje úpravy konstrukce Audi Q7. Dvojice podélných nosníků totiž způsobila, že se přední část téměř nedeformovala. Většinu energie nárazu proto musela pohltit krátká příď Fiatu 500. Problém nedostatečné kompatibility se ale netýká pouze Audi, ale vlastně většiny SUV na trhu."
Celkom by som si pozrel ako budeš vypadať, keď ti dá po papuli niekto o hlavu (v tvojom prípade možno i o dve) väčší a o 40-50 kilo ťažší. Aj keby si si vankúšmi vypchal r.iť a vatu natlačil na tvoj útly hrudníček, tak aj tak si siahneš ráno zubnou kefkou do prázdna, lebo ten dotyčný ti vpáli zo 4 bomby tam, kde on zvyčajne udiera 😉
Mimochodom, tebe by možno taká výživná bitka aj pomohla 😉 Minimálne by si zistil, že tvoje deformačné zóny nie sú umiestnené tam, kde to najviac schytáš. >😒]
Mimochodom, tebe by možno taká výživná bitka aj pomohla 😉 Minimálne by si zistil, že tvoje deformačné zóny nie sú umiestnené tam, kde to najviac schytáš. >😒]
T613
chlapče zase špatně, tobě to dnes nejde.. přečti si znovu onen článek. Jansě se tam hovoří o nekompabilitě SUV s ostatními vozy, tj. jejich deformační zóny jsou mnohem výše než u neSUV vozů. Abys to pochopil.. deformační zóna ti je v neSUV vozu naprd, když se střetneš s SUV. Kapiš?
MikyJ
No jestli mas na tom papiru treba smenku na nejvetsi mrakodrap v londyne, tak si muzes koupit i tu 813 😄 ale jestli myslis, ze tam mas jenom Palackyho, tak za 300 techle papiruku si myslim, ze 813 nebude 😄
GTI
Já myslím, že pro většinu dnešních diskutérů je přerostlé... každé >😁 Dobřes uhodil na "národní strunu". Jasně, zakázat, zrušit, rozdat rádiovky a hurá na kozlíky, to by bylo, aby jsme ten ráj nevybudovali.
Jinak bych měl velmi skromný dotaz, zda už jsi někdy v tom nějakém "přerostlém" autě seděl a jestli bys mohl pojednat, kde jako tu přerostlost vnímáš negativně. A samozřejmě, jen na doplnění, zda bys mohl uveřejnit, kde začínají tvé úvahy o té přerostlosti. jako jestli Fabia sedan už byla přerostlá a tak... Tohle myslím uklidní řadu zdejších životů. Přeci jen, připadat si na silnici jak v RC modelu sebejistoty nepřidá 😄 a kdybys na závěr napsal nějakej fórek o X6, třeba, že si v tom nuly prodlužujou... kotlety a tak, tak ti tu zdejší malorolníci budou zobat... Fakt 😉
Neboť... svět je velký, proto je tolik malých...
Jinak bych měl velmi skromný dotaz, zda už jsi někdy v tom nějakém "přerostlém" autě seděl a jestli bys mohl pojednat, kde jako tu přerostlost vnímáš negativně. A samozřejmě, jen na doplnění, zda bys mohl uveřejnit, kde začínají tvé úvahy o té přerostlosti. jako jestli Fabia sedan už byla přerostlá a tak... Tohle myslím uklidní řadu zdejších životů. Přeci jen, připadat si na silnici jak v RC modelu sebejistoty nepřidá 😄 a kdybys na závěr napsal nějakej fórek o X6, třeba, že si v tom nuly prodlužujou... kotlety a tak, tak ti tu zdejší malorolníci budou zobat... Fakt 😉
Neboť... svět je velký, proto je tolik malých...
Nic proti Q7, ale ty její bývalý 4 hvězdy z EuroNCAP... >😁
Tomu říkáš betpečnostní prvky?... ;-\
Tomu říkáš betpečnostní prvky?... ;-\
Ondore
Samozrejme 😉
Všetci chápeme GTIho myšlienku "kúp to najlepšie" a rovnako chápeme, že každý by mal na sebe pracovať, aby sa mal super. Ale ako vysvetliť jemu, že aj keď sa prepadne do západného Nemecka, tak tam svoj svet zložený výhradne z diamantových kovbojov nenájde?
Všetci chápeme GTIho myšlienku "kúp to najlepšie" a rovnako chápeme, že každý by mal na sebe pracovať, aby sa mal super. Ale ako vysvetliť jemu, že aj keď sa prepadne do západného Nemecka, tak tam svoj svet zložený výhradne z diamantových kovbojov nenájde?
MikyJ
To ovsem zalezi co na tom papiru mas 😄 Protoze 813 za 300 bys asi nekopil 😄 abych tak rekl, ne? 😄
Ondore
Myslíš, že som mu mal dať radšej zadanie "mám 300 papierov, poraď auto, ktoré Q7 sfúkne z cesty?" >😒]
gld
stokrát opakovaná lož je pravda + zatvor oči a neuvidíš problémy...toť dva základné pravidlá ktoré gti používa v tejto diskusii
webpaja
Nebo jsem se spletl? Fyzikalni zakony mensi (a lehci) neobejde, vetsi je neprizpusobivy a dostal vytku...nebo ctu spatne??? 😉
Ondore
Máme tu len dvoch takých vytrvalcov, ktorí si vyberú len tú svoju pravdu a dokážu dokola omieľať to isté bez akéhokoľvek vecného základu. A tak sa pýtam, prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo, povedz mi prečo by si si kúpil F500, no prečo?
gld
áno, H1 sa takmer nedeformuje, presne to by pri vzájomnom strete zabilo posádku Q7 😐
ale treba priznať že v H1 by bol tiež masaker
ale treba priznať že v H1 by bol tiež masaker
gld
body by si zobrať zaslúžila..za absolútnu neohľaduplnosť voči bežným neSUV vozidlám
oIoo
to logicky nevedlo k nárůstu hmotnosti, velikosti a spotřeby.
Protože logicky když mám prachy a chci přežít proti Q7 tak si koupím 3tunovou Q9whatever?
Takže když narazím Fiatem do Q7, natáhnu ráfy, s tím počítám, ale když mi Ty v Q7 narazíš do Fiata s mou rodinou, tak ti za to ustřelím hlavu, takže tady do fóra psát nebudeš - a proč? Protože sis vědomně koupil auto, který za tvou chybu nechalo někoho zaplatit životem, chápeš logiku?
Protože logicky když mám prachy a chci přežít proti Q7 tak si koupím 3tunovou Q9whatever?
Takže když narazím Fiatem do Q7, natáhnu ráfy, s tím počítám, ale když mi Ty v Q7 narazíš do Fiata s mou rodinou, tak ti za to ustřelím hlavu, takže tady do fóra psát nebudeš - a proč? Protože sis vědomně koupil auto, který za tvou chybu nechalo někoho zaplatit životem, chápeš logiku?
Ronault.
No podle všeho by v Puntu a Bravě dopadli lépe, protože Sorrento je přecijen lehčí a Golf je větší s většími deformačními zonami, takže rozdíl tak propastný. Takže jak by dopadli ve Foxu, Lupu, Passatu a Jettě, tak to se opravdu bojím jen pomyslet 8-s
gld
čo potom nazývaš fatálnym preťažením ak nie stret s 2,5x ťažším a o dosť vyšším súperom??
už to skús pochopiť, keby sa v rovnako nepriaznivej situácii ocitlo audi Q7 tiež by mu popraskali bagy ako balóniky z trhu
už to skús pochopiť, keby sa v rovnako nepriaznivej situácii ocitlo audi Q7 tiež by mu popraskali bagy ako balóniky z trhu
_Teddy_
To ale znamena, ze ak oproti nemu pojde niekto v "dustojnom aute pro rodinu" (Q7), tak by sa mal tej 6-tonovej potvore asi velmi rychlo pratat s cesty. Inak by mohol dopadnut horsie, ako ta Fiatka... 😄
T613
ach jo.. mrkni se na to video.. hlava řidiče G5 skončila na nárazníku! Sorenta.
GTI
S tímhle nelze souhlasit. Jedno to není. Bylo by v aktuální souvislosti velmi zajímavé, jak by to dopadlo v Puntu v Bravu a v Cromě. Myslím, že to tušíš i ty.
T613
mě vůbec.. mělo to přesně průběh jaký jsem očekával. Ono obejití poloviny deformačních zón,a tím vyšší zrychlení hlavy řidiče udělá svoje
Johny.Rico
Yes, I should have added it, but you know, what is worse? Little or big? It depends on the way you look at it 😉 😉
Ronault.
No a jak bys ten problém řešil, že ty si koupíš Audi Q7 a tatrovák (až tedy bude kombi F500 pro vlčka) F500? Dáš mu nějaký ten milion na M-B GL nebo zavedeme pro kupce těchto vozů nějaký zákon, že každý, kdo si koupí takové auto zároveň musí koupit druhé pro méně majetné spoluobčany, kteří taky chtějí kupodivu mít auto?
Jaksi z Tvé směsky nápadů a vylučujících (nemyšleno ve spojitosti se slovem vylučovat třeba moč) se možností není patrný jistý směr tvých myšlenek a patrná idea či názorová rovina. Z jedné strany je F500 nebezpečný, ale když ADAC napíše, že je vrchol bezpečnosti ve své třídě, tak bezpečný je. Jakmile proti Sorentu pošleme G5, takže váhově si bližší vozy než Q7 a F500, tak převrátíš, že o tomto diskuze není.
Tak tedy o čem? Motáš se v tom s jasným podtextově šířeným cílem a to je říci, že Fiat 500 je nekvalitní auto, bohužel nebo lépe naštěstí se ti tato demagogie dnes nedaří.
Jinak přeji hezký den a nechoď tolik na sluníčko.
Jaksi z Tvé směsky nápadů a vylučujících (nemyšleno ve spojitosti se slovem vylučovat třeba moč) se možností není patrný jistý směr tvých myšlenek a patrná idea či názorová rovina. Z jedné strany je F500 nebezpečný, ale když ADAC napíše, že je vrchol bezpečnosti ve své třídě, tak bezpečný je. Jakmile proti Sorentu pošleme G5, takže váhově si bližší vozy než Q7 a F500, tak převrátíš, že o tomto diskuze není.
Tak tedy o čem? Motáš se v tom s jasným podtextově šířeným cílem a to je říci, že Fiat 500 je nekvalitní auto, bohužel nebo lépe naštěstí se ti tato demagogie dnes nedaří.
Jinak přeji hezký den a nechoď tolik na sluníčko.
GTI
No... mně tedy velmi překvapilo to selhání airbagu. Jak dopadne souboj jsme tušili všichni, jak to ovšem dopadlo s F500 mě velmi vystrašilo.
GTI
Dnes (pietně) raději jen v bodech😒br />
- srážka F500 s Q7 dopadla pro řidiče F500 tragicky
- srážka F500 s Q7 dopadla pro řidiče Q7 pouze deformací karoserie, posádka nezraněna
- Kupuješ-li auto, maximalizuj v rámci svých možností bezpečnost
- Horní testík měj na paměti zejména, až budeš usazovat na zadní sedadélko svého vysněného F500 svě dvě (vysněné) děti...
Tedy... zvedněme palec bezpečnostním prvkům AUDI Q7 :yes: Taktéž čestně oceňme bezpečnostní výbavu pětistovky a její odvahu se postavit zdrcujícímu střetnutí. V reálu ti přeji, abys jel v... Qusimodovi :yes:
- srážka F500 s Q7 dopadla pro řidiče F500 tragicky
- srážka F500 s Q7 dopadla pro řidiče Q7 pouze deformací karoserie, posádka nezraněna
- Kupuješ-li auto, maximalizuj v rámci svých možností bezpečnost
- Horní testík měj na paměti zejména, až budeš usazovat na zadní sedadélko svého vysněného F500 svě dvě (vysněné) děti...
Tedy... zvedněme palec bezpečnostním prvkům AUDI Q7 :yes: Taktéž čestně oceňme bezpečnostní výbavu pětistovky a její odvahu se postavit zdrcujícímu střetnutí. V reálu ti přeji, abys jel v... Qusimodovi :yes:
oIoo
no lepit se nekomu na naraznik je snad neco jinyho.
Spis co se treba zaradit do pravyho (kam nakladaky stejne patri 😉).
Myslis ze kvuli nepruhledny krabici si necham odstup 100 metru? S normalnimi auty se da jet "normalne" koukas pres ne pred ne, to pres vetsi SUV nejde. => predjet, nebo pockat a predjet.
Spis co se treba zaradit do pravyho (kam nakladaky stejne patri 😉).
Myslis ze kvuli nepruhledny krabici si necham odstup 100 metru? S normalnimi auty se da jet "normalne" koukas pres ne pred ne, to pres vetsi SUV nejde. => predjet, nebo pockat a predjet.
_Teddy_
Ronaulte, ty si ma vazne rozosmial. Neodhadol si ma ani trosku. Netrufam si hodnotit sam svoju osobnost, ale o stav mojej penazenky sa neboj. Neber to ako vystatovanie, len pre tvoju informaciu: ja zijem uz 9 rokov v Rakusku, a nerobim tu zahradnika, ani cisnika.
Mohol by som si kaviar dopriat pomerne casto (keby mi chutil), ale ver tomu ze by som ho za vonave teple rohliky nevymenil. Ono ked mi pridu na chut az tak, ze to uz nevydrzim, a vyberiem sa koli nim do Bratislavy alebo Breclavi, vyjdu ma aj s cestou asi viac ako ten Kaviar... 😄
Jeden ma rad vdolky, druhy holky (alebo tak dako priblizne sa to u vas vravi). Respektuj to, tak ako ja respektujem tych pre ktorych ranajky bez kaviaru nie su ranajky. Je to ich zivotny styl, moj nie. A ci uz veris, alebo nie, stav mojej penazenky v tom nehra rolu. Jo, a keby si ma niekedy chcel prist pozriet, nezabudni vziat 2 veci: basu piva, a... 20 rohlikov! 😄
Mohol by som si kaviar dopriat pomerne casto (keby mi chutil), ale ver tomu ze by som ho za vonave teple rohliky nevymenil. Ono ked mi pridu na chut az tak, ze to uz nevydrzim, a vyberiem sa koli nim do Bratislavy alebo Breclavi, vyjdu ma aj s cestou asi viac ako ten Kaviar... 😄
Jeden ma rad vdolky, druhy holky (alebo tak dako priblizne sa to u vas vravi). Respektuj to, tak ako ja respektujem tych pre ktorych ranajky bez kaviaru nie su ranajky. Je to ich zivotny styl, moj nie. A ci uz veris, alebo nie, stav mojej penazenky v tom nehra rolu. Jo, a keby si ma niekedy chcel prist pozriet, nezabudni vziat 2 veci: basu piva, a... 20 rohlikov! 😄
Tak ten golf dopadol naozaj drsne. A pritom Sorento je o dosť lahšie než táto päťmetrová obluda. Mám dojem, že onedlho si bude väčšina ľudí kupovať SUV vyslovene iba z dôvodu bezpečnosti = premnoženia SUV.
gld
wíír fááhren géégen italien..bitka národov, vieš ako, snáď by neprehralo nemecko
T613
nicméně test Sorento vs. G5 .. géé jako guru.. jasně dokažuje, že je v podstatě jedno v čem sedíš, když nemáš SUV..
gld
Vodič šípového pluhu môže naďalej pokojne brázdiť silnice..nejaký quasimodo ho absolútne netrápi >😒]
T613
bože bože.. tys čekal snad jiný výsledek? 😐
nevím jak tobě, ale mě bylo jasné jak dopadne souboj trpaslíka s obrem, na to nepotřebuji ani ADAC. Ani nepotřebuju crash test Q7 vs Atego, taky vím jak by dopadl řidič Q7.
nevím jak tobě, ale mě bylo jasné jak dopadne souboj trpaslíka s obrem, na to nepotřebuji ani ADAC. Ani nepotřebuju crash test Q7 vs Atego, taky vím jak by dopadl řidič Q7.
Johny.Rico
Exactly man!!! This is a kind of person I hate most. No answer you wanna hear, no reason you wanna see in order to e😜lain what the "author" meant...I don´t wonder at other contributors they hate him. I´m on the same boat. I can´t stand him here :-! :no: such rubbish! :no: :no: :no: :-!
Písať miliónty príspevok a dookola drístať to isté, to si vyžaduje skutočne psychotickú osobu, alebo človeka, ktorého názor v reálnom svete (v práci, v súkromí) nikoho nezaujíma, tak si svoje nahromadené výplody ventiluje takýmto pokútnym spôsobom. To, že si v diskusii neodpovedal ani na jednu otázku, to, že si aj napriek svojmu nepostačujúcemu vzdelaniu (dúfam, že len tomu technickému)nestiahol chvost a neodtiahol späť na hnoj, ale vyslovene úboho si dookola omieľal tie isté kecy, ťa radí spolu s Matelkom k miestnym "debílkom". Bez ohľadu na to, že ti tá prezývka pripomína tvoje detstvo alebo nie >😒]
Johny.Rico
Because he is such a prick and you do nothing with this, ok? Try to understand it, don´t bother your life with him, with rubbish of Auto.cz 😉
GTI
Jakou konstrukční závadu? Zde jde o to, že jsme poznali v praxi, jaké to je, když se Q7 srazí s F500. Nic jiného v tom nehledej. Koneckonců, i v článku máš pochvalu pro F500, že je bezpečnostně na výši doby. Ovšem problém nastal. A to velikej... tak velikej, že když by sis zítra koupil F500 a já toho Q7, a pak jsme se proti sobě rozjeli... tak já bych pozítři zase na auto.cz psal... ovšem tryznu za Tatru... to je ten aktuální problém.
gld
to je jasné že v tom veku by mali byť na vrchole ekonomických možností..otázkou je či si kúpia auto za takmer milión
ak máš predstavu že úspešný človek =automaticky drahé auto tak si na omyle
ak máš predstavu že úspešný človek =automaticky drahé auto tak si na omyle
T613
ale vážně, abys mohl vydedukovat chybnou konstrukci F500 musel bys jí také poslat proti neSUV vozu. Tedy do takového vozu, který narazí do deformačních zón minivozu. Pak se můžeme bavit o konstrukční závadě.
Tak stejně bude asi extrémem proniknutí nárazníku SUV do kabiny G5. Nebo to je standard??
Tak stejně bude asi extrémem proniknutí nárazníku SUV do kabiny G5. Nebo to je standard??
GTI
Hele, ale vlastnit to qvéčko a přečíst si tenhle test, to uklidní co... Ovšem jestli něco, pak skutečnost, že dnes náš Wolffík nenakupuje fiaty je natolik příznačná a výmluvná, že bychom se měli vážně zakousnout do problému.
Puberta tu brání svých pětset model co to dá. To je pochopitelné, naštěstí pro diskuzi ani jeden z nich nemá to auto a naštěstí to tedy do Q7 nemohl ani naprat.
Co je tedy zásadně šokující zjištění😒br />
- sklouznutí hlavy řidiče smerem nalevo po airbagu, následný
- kontakt hlavy s A sloupkem
- prasknutí airbagu
- kontakt hrudníku s volantem
Tohle všechno vyvolává u člověka, co se pohybuje po silnici samozřejmě plno otázek. Totiž, ukázalo se, že malý vůz je v plnohodnotném (plnoformátovém :yes: 😉 provozu velmi zranitelný. Jde tedy o to, zda nad tímhle má člověk mávnout rukou a doufat, že se do obdobné kolize nedostane, nebo jestli snad nemá začít uvažovat o tom, že tak úplně by nebylo od věci jezdit třeba s Mercedesem GL.
Asi se shodneme, že v tom GL máš větší naději, že dojedeš, než v autě malém. Nebo ne?
Puberta tu brání svých pětset model co to dá. To je pochopitelné, naštěstí pro diskuzi ani jeden z nich nemá to auto a naštěstí to tedy do Q7 nemohl ani naprat.
Co je tedy zásadně šokující zjištění😒br />
- sklouznutí hlavy řidiče smerem nalevo po airbagu, následný
- kontakt hlavy s A sloupkem
- prasknutí airbagu
- kontakt hrudníku s volantem
Tohle všechno vyvolává u člověka, co se pohybuje po silnici samozřejmě plno otázek. Totiž, ukázalo se, že malý vůz je v plnohodnotném (plnoformátovém :yes: 😉 provozu velmi zranitelný. Jde tedy o to, zda nad tímhle má člověk mávnout rukou a doufat, že se do obdobné kolize nedostane, nebo jestli snad nemá začít uvažovat o tom, že tak úplně by nebylo od věci jezdit třeba s Mercedesem GL.
Asi se shodneme, že v tom GL máš větší naději, že dojedeš, než v autě malém. Nebo ne?
A co takhle si poodjet, abys líp viděl. To samý máš za náklaďákem a kolik jich jezdí. Nesnáším když se mně někdo nalepí na zadní nárazník.
Žádný auto na silnici mi nevadí víc než auto se špatným řidičem.
Žádný auto na silnici mi nevadí víc než auto se špatným řidičem.
oIoo
lidi co si kupujou tyhle auta podle mě (a teď se dopustím strašný generalizace) dají strašně na to, co si o nich myslí druzí. Pocit bezpečí můžou mít jinak z jakýhokoliv auta s delší přídí. Tím že přede mnou jede i X5ka, nebo XC90, ideálně ještě zatmavená, mě prostě aktivně omezuje, protože přes to nevidím. Já zase tím pádem nikdy takový auto nepustím (když nemusím). Obvykle ho předjedu, abych měl volný výhled, nebo naopak na dálnici si za ním nádherně pošetřím v dragu benzín. (To naráží na lakotu i Cayenů, jet za 20 a někoho táhnout za 7). Na parkovišti je takovým popelnicím obvykle pruh úzký, takže když mu zastavím od čáry tak daleko jak stojí sám, už do toho nevleze.... atp.
No a nakonec, nejsem žádný ekoterorista, ale jezdit sám v autě 2000+kg to je stejný jako topit PETkama
No a nakonec, nejsem žádný ekoterorista, ale jezdit sám v autě 2000+kg to je stejný jako topit PETkama
Tonito
Tak a ted' uděláme přítrž všem dohadům, jelikož tady máme konečně bezpečné rodinné auto, které GTI tak rád propaguje ...
[odkaz]
A co víc, dokonce v tom jezdí Deutsche familie!!! >😁 >😒]
[odkaz]
A co víc, dokonce v tom jezdí Deutsche familie!!! >😁 >😒]
riderhenry
Q7 nesnasim, takovej hnusneju mastodont... Kdyz uz SUV, tak Volvo XC90 (bezpecny s ohledem i na okoli, na nic si nehraje, auto pro ordinu), nebo X5 (to kdyz uz nekdo chce "sportovni" SUV - ikdyz tohle spojeni samo o sobe nechapu). Ale Q7? Vzdyt to je jenom demonstrace umeleho respektu, sily, valici se hmoty... Fuj.
P 407
Taky jste mě kluci pobavili. I bez Matelka jste mě obveselili velmi. Ronault se nebojí jít do sporu s dědečkem dogmatikem a docela slušně to ustál. :yes: Dědeček opět velmi kvalitně obhajoval neobhajitelné. Výsledek se dal očekávat. F 500 je kvalitka, myslím, že tuhle srážku s obrem (ne)ustál, tak jak se ovšem dalo očekávat. Mám obavy, že v 307mě bych dopadl podobně ( dvě malé mrtvolky vzadu 😢 No, příští auto bude R kový medvěd. Možná.
_Teddy_
Hm, naraz pri rychlosti 56+56km/h, to sice nie je naozaj "200 do zdi", ale vektorovy sucet robi 112km/h. A pri minimalnej deformovatelnosti a 2.5x vyssej kinetickej energii, hybnosti a hmotnosti ktoru ma Q7 je to skoro ako "do zdi". To je u teba "standartni havarie"?
oIoo
Problém je že SUV jsou obecně nebezpečnější - hmotností počínaje, tím že přes ně není vůbec vidět konče. Řešení je fakt jenom v dodatečných opatřeních, který logicky SUV tak prodraží, že si každý rozmyslí nákup. Osobně si myslím že přijde doba, že lidi v takových krávách jako Q7 budou ve společnosti tak untrendy, že se budou stydět, že si to vůbec někdy koupili.
MikyJ
Matelko uz tady byl, a dokonce poslal i odkaz na pekny clanek o tom jak XC90 zramovalo Golfa, to se doktorovi nebude libit. Dneska jdou proti sobe. Zacinaji padat trakare 😄 >😒]
T613
Ono je to o tom, že se někomu porazila klíma a má moc utaženou kravatu. Ale aspoň se jeden zasměje. Už dlouho sem se tak nebavil. >😁
"Brňák"
Nejhorší je, že celá tato dnešní "diskuze" je jen kvůli tomu, že "někdo" NESNÁŠÍ FIAT. Jinak by tu nebylo tak horko!!!
MikyJ
Ta fotecka u toho clanku, jak Volvo zramovalo Golfika je vice nez vistizna 😄 diky :yes:
T613
kdo z vás by radši seděl😒br />
1) Q7 vs F500?
2) Sorento vs GV?
pokud si vyberete Q7 a Sorento vyhráváte [odkaz] pokud F500 a GV pak [odkaz] 8-s >😒]
Je někdo krom doktora kdo by to nečekal?
2) Sorento vs GV?
pokud si vyberete Q7 a Sorento vyhráváte [odkaz] pokud F500 a GV pak [odkaz] 8-s >😒]
Je někdo krom doktora kdo by to nečekal?
Znovu špatně žáku GTI. Přes 200 příspěvků a ještě jsi to nepochopil. Nemá to cenu. Tak v kterým autě bys radši seděl? V Sorentu nebo rozmázlej v Golfu?
Ronault.
Teddy, opravdu si to myslíš? Jde názor vyplývají pouze o nevyspělost tvé osobnosti a stavu Tvé peněženky. Je jasné, že pokud máš jen na rohlík a někdy Ti dají ti, co na to mají okusit kaviár, tak se ti rázem žaludek vzepře. Měl bys ještě mnoho času věnovat studiu, učení se jazyků a pilné práci na sobě až jednou budeš moci kaviár pojídat jako dnes pojídáš tvé "křupavé" rohlíky.
"Brňák"
No keců už bylo dost. Ale hlavně se ne nezapomeň vyjádřit k tomu Golfu. R.I.P.
MikyJ
😄 eh, to byla ironie :-!
Samozrejme, to ze praskl je divny, i me jako fanouska F500 to vydesilo 😉
Ale mam takovy pocit, ze smysl toho testu spis bylo ukazat to, ze Q7 je nebezpecna pro okolni auta, nez ze F500 neni bezpecna v narazu s mastodontem 😉
Samozrejme, to ze praskl je divny, i me jako fanouska F500 to vydesilo 😉
Ale mam takovy pocit, ze smysl toho testu spis bylo ukazat to, ze Q7 je nebezpecna pro okolni auta, nez ze F500 neni bezpecna v narazu s mastodontem 😉
GTI
Šašku, já se na Marka neodvolávám, jen ti doporučuji bedlivě číst články od Marka. Dost ti to rozšíří tvůj temný obzor, i když v tvém případě o obzoru těžko uvažovat, viď...
Pierro
A tak jo no... 😉 Už se nečil. Nechme debílka a nazvěme ho názorově neuceleným a mladým jedincem 😉
Máš pravdu 😄 Kľudne sa to dá vztiahnuť na teba 😉
Páči sa mi však tvoj entuziazmus s akým sa tu vyjadruješ o deformačných zónach auta a popritom vieš veľké ho.v.no o konštrukcii def. zón a o mechanických a degradačných vlastnostiach UHSS, HSS, Hatfield a Maraging oceliach. Pôsobíš tu ako rozdrapené teľa, ktorému život viac vzal ako dal. Ak raz niekedy doplníš vzdelanie, pochopíš. 😉
Páči sa mi však tvoj entuziazmus s akým sa tu vyjadruješ o deformačných zónach auta a popritom vieš veľké ho.v.no o konštrukcii def. zón a o mechanických a degradačných vlastnostiach UHSS, HSS, Hatfield a Maraging oceliach. Pôsobíš tu ako rozdrapené teľa, ktorému život viac vzal ako dal. Ak raz niekedy doplníš vzdelanie, pochopíš. 😉
wolff
Proč... Myslíš, že sem to neměl tak na přímo prostřelit, jaký je příbuzenecký vztah mezi GTI a Matelkem? Myslíš, že to Matelko ještě neví, že je GTI jeho otec, a že jeho tata není vlastně jeho tata? A nebo se chceš se mnou poprat o nějakou tu Slovenku? 😉
Pierro
Jak u koho příteli. Ono pomni, kdo s těmito kalibry začal?? Já snad?? Nejsem zvyklý chodit okolo problémových lidí a tvářit se že jde o slony v porcelánu. Já nazývám věci pravými jmény a v případě malého bohužel jiné označení nenacházím. Ale o tom snad dnešní debata není. 😉
oIoo
Představ si že volant uhne. Co si jako myslíš že se stane? Řeší se tady úplná blbost, jestli má někdo hlavu v hluboko v pytli? Kdyby ji neměl hluboko, tak by mu airbag zlomil vaz. Spekulace jestli už "líbá volant" nebo ne je blbost. Prostě airbag má ztlumit náraz v přímém směru, potom A TO ASI NETUŠÍŠ se zdeformuje sloupek volantu, který není z jednoho kusu ale z teleskopických trubek, takže deformace pokračuje volantem (viz auta bez airbagů)
Fakt co říká GTI je, že tím že F500 airbag praskl vpravo a odhodil řidiči hlavu doleva mu udělal z krčních obratlů kaši, a to by ho zabilo. Rozhodně je totální blbost aby mu skončila před levým sloupkem. A je úplně jedno s čím se srazil.
Fakt co říká GTI je, že tím že F500 airbag praskl vpravo a odhodil řidiči hlavu doleva mu udělal z krčních obratlů kaši, a to by ho zabilo. Rozhodně je totální blbost aby mu skončila před levým sloupkem. A je úplně jedno s čím se srazil.
IPace
prvne jsem myslel na Dodge Magnum, ale posleze me doslo ze asi myslis Renault Magnum >😁 , no ja chci po novem roce osedlat brasku Magnuma v podobe Challenger R/T 😄 tahle 370 konova bestyjka se da z USA dotahnout uplne nova za cca 400tisic chechtaku se vsema poplatkama 😄 ale doufam ze jeji bezpecnostni prvky nikdy neokusim
Ronault.
Nevím v jaké pozici v práci pracuješ, jestli v sedě nebo v předklonu v něčím rektu, ale já pohodlně sedím.
Jinak dědo, stále máš jisté problémy se sarkasmem, ale já ke každému příště dopíšu, abys to poznal.
Jinak dědo, stále máš jisté problémy se sarkasmem, ale já ke každému příště dopíšu, abys to poznal.
jurajos
To ti tu tie je hysterie chybaju? 😲 Pamatam dobu ked som z neho dostaval zachvaty smiechu. Teraz je mi z neho uz len smutno.
wolff
Že by důsledek tvé slovenské letní romance? No.. musím přiznat.. že v něčem jste si hodně podobní. Byl si na SLovensku na vojně? To musí být Matelkovi nějakých 35 let... To je mentálně pozadu pouze o nějakých krásných 20 let. To je poho...
No musím uznat, že pro Slovenky mám taky slabost...
No musím uznat, že pro Slovenky mám taky slabost...
No Danielek nám napíše to samý jako jeho kámoš GTI, jen v tom bude samej tupec, všichni budeme 16ti letý, někdo dokonce 12ti letej >😒]
MikyJ
Ale Titanic je taky urcen k preprave, takze je to vlastne stejny. 747 je taky urcena k preprave osob, to bude asi taky stejny, ne? 😄
Pierro
To nebyla hochu narážka na tebe. To byla narážka na průběh dnešní diskuze jako takové. Obvykle podobně negativní hádka vzniká za přispění jednoho našeho malého kolegy... Takže ode mne mou předchozí poznámku neber jako urážlivá slova na tvou osobu.. 😉
Ad.
docela by me zajimalo, kde tohle v budoucnu skonci... mysleno u jakych rozmeru.
Kazdej sasek si dneska porizuje SUV. Ja osobne tuhle kategorii aut nemam rad. Pokud ale budu chtit svoji rodinu vozit v bezpeci a nebat se, ze mi ji nejakej vul v Q7 (kterej si mysli, ze mu to tady patri) sestreli, tak budu nucenej nejakyho takovyho mastodonta taky poridit.
A nebo poridim rovnou T813. Mozna budu mit obcas problemy s parkovanim, ale bezpeci je na prvnim miste...
Jezisi, ted sem si uvedomil: Ona ta 813ka asi nema MEKCENNE PLASTY !!! tak to sem v pytli...
>😁
Kazdej sasek si dneska porizuje SUV. Ja osobne tuhle kategorii aut nemam rad. Pokud ale budu chtit svoji rodinu vozit v bezpeci a nebat se, ze mi ji nejakej vul v Q7 (kterej si mysli, ze mu to tady patri) sestreli, tak budu nucenej nejakyho takovyho mastodonta taky poridit.
A nebo poridim rovnou T813. Mozna budu mit obcas problemy s parkovanim, ale bezpeci je na prvnim miste...
Jezisi, ted sem si uvedomil: Ona ta 813ka asi nema MEKCENNE PLASTY !!! tak to sem v pytli...
>😁
MikyJ
Heh, no tak, cekal jsem trochu vic soudnosti a inteligentni odpoved, ale tohle bylo i pod uroven Matelka, natoz pod tvoji. Zkus to znova GTI 😉
"Brňák"
Ježiš už vychladni. Ten airbag by se protrhnul i u Twinga, Lupa...
Jinak, proč je tolik mrtvejch na silnicích? Prasknuly jim airbagy? Myslím, že ne ...
Jinak, proč je tolik mrtvejch na silnicích? Prasknuly jim airbagy? Myslím, že ne ...
Ronault.
Pravda, i taková Mateřidouška po stránce motorismu dodá více informací a méně blábolů než Ty 😉
wolff
Taky tu dobu pamatuji. Ale býval tady jeden jinej Matěj(nějak King RS, nebo tak si říkal)..., který přispíval do diskuze. Pak se svoji Fabií RS nechtěl přejet ježka vysekal se a od té doby jsem ho tady neviděl (si měsíc na to). No třeba to tak dopadne i s tímhle individuem. Vzhledem k tomu, že má vystudovanou vysokou policejní (zvláštní to směsice studia VUML a skoroprávnické), což usuzuji z toho jak "odborně" popisoval nepojmenované smlouvy pod články o leasingu, předpokládám vyšší věk a myslím, že uvedení GVI jeho srdce, v součinnosti s jeho onanováním nevydrží. Pak bude klid. 😉
T613
ne chlapče tady není diskuze o Q7 vs F500 ale o srovnání velkého SUV vs malé auto. Jsi jediný komu to nedošlo?? GV vs velké Sorento dopadlo obdobně jako F500vsQ7? Proč se z toho snažíš vykroutit?
Ronault.
Jaká rakem? Pamatuješ Škodu Henlain? VW dodává do Golfu systém přímého zpopelnění >😁 >😁 >😁
P.S.: Prý si do Sorenta můžeš připlatit počítadlo na rozdrcené Golfy >😁
P.S.: Prý si do Sorenta můžeš připlatit počítadlo na rozdrcené Golfy >😁
Pierro
Teda to je dneska mazec... a to tu ještě není náš maličký debílek aby nám to naložil... >😒]
Ronault.
Strategie je jedna věc, výsledek je věc druhá, nezaměňuj. Taký je zodíl mezi plnoformátovou a premiovou značkou, opět nazaměňuj.
jurajos
Ak si dobre pamatam Marko hovoril cosi o plnoformatovosti a za autora terminu supermainstream oznacil Teba. Takze tu mas alibi derave.
Zase se odvoláváš na Marka? Tobě by pres ty prsty už opravdu měl někdo plácnout. Já si ten článek přečetl. Slovo Supermainstream tam nebylo. Jestli jo, tak ho zkus najít [odkaz] šašku.
Ad.
Nezapomen sledovat Porsche a doufat, ze se smiluji. Jinak se ti zbori cely tvuj "svet" 😉
GTI
Škoda, že tohle píšeš pod předmětný článek. Musíš ti cvaket i stoličky... Zkus na mě vybalit ještě něco, dnes jsi tu diskutér s nejhorší argumentací. Nic nového Přemku.
Ronault.
Jenže mi nejde o Amíky v H1, jde mi o vyšší stavbu a výsledek v Q7... jinak já odedneška bude jezdit Magnumem, řidiči v Q7 přece musí dopadnout hůže než-li já >😁
Ad.
ja tu odpoved ani necekam... nejdriv to byla docela sranda, cist si ty argumenty. Ale ted uz to dokonce vypada, ze to GTI mysli i vazne (nebo i uprimne?) a uz me to nudi.
Jeden o voze a druhej o koze - bezvychodna situace.
Jeden o voze a druhej o koze - bezvychodna situace.
T613
boože dneska ti to nejde >😁
a pro řidiče GV potkající Sorento si vybral jakou rakev? 8-s >😁
a pro řidiče GV potkající Sorento si vybral jakou rakev? 8-s >😁
T613
Tak jsme se dozvěděli následující věci
- při zachycení kinetické energie na polovině místa pro toto vyhrazené nedochází k většímu přetížení na posádku
-prasknutí airbagu a vyčelení A sloupku hlavou řidiče F500 je tragédie (čekal někdo už před crashtestem, že to přežije? žádné ruce nahoře? zajímavé)
- proniknutí SUV Kia Sorento pro prostoru řidiče Golfu V (G jako Guru) a následné využití jeho nárazníku namísto airbagu zůstává nepovšimnuto
už se těším na Matelka 8-s >😁
- při zachycení kinetické energie na polovině místa pro toto vyhrazené nedochází k většímu přetížení na posádku
-prasknutí airbagu a vyčelení A sloupku hlavou řidiče F500 je tragédie (čekal někdo už před crashtestem, že to přežije? žádné ruce nahoře? zajímavé)
- proniknutí SUV Kia Sorento pro prostoru řidiče Golfu V (G jako Guru) a následné využití jeho nárazníku namísto airbagu zůstává nepovšimnuto
už se těším na Matelka 8-s >😁
IPace
tak pri stretu s mensim autem bezpecnejsi bude, proste naraz jde u takoveho mastodonta do mist kde to auto spis prizdvihne a u toho prcka podnim to jde do mist kam to nikdo z nas nechce, ale v pripade ze se mastodont stretne s jinym mastodontem, nebo s necim vetsim se role obracej a tim vice poskozenym se stava prave mastodont v podobe Hummera
prvni stranka v google dava jasne tusit ze Hummer rozhodne neznamena nejbezpecnejsi kara nasvete [odkaz] [odkaz] [odkaz] a u H1 je problem v tom ze se temer nedeformuje a o novejsich bezpecnostnich prvcich si musi nechat zdat i Alpha verze
prvni stranka v google dava jasne tusit ze Hummer rozhodne neznamena nejbezpecnejsi kara nasvete [odkaz] [odkaz] [odkaz] a u H1 je problem v tom ze se temer nedeformuje a o novejsich bezpecnostnich prvcich si musi nechat zdat i Alpha verze
T613
GTI
Velmi si vážím, že poctivě čteš můj blog. Nezapomeň také přečíst Markův hlavní článek o strategii VW, abys pak na blogu zas nebyl za šaša... >😁
Pak napíše čtyři články do svýho blogu, kde bude omílat to samý, viz Supermainstream nesmysl.
Nejak zabudas odpovedat na toho golfika!Co sa deje,to uz nie je prijemna temicka,ze koncern bol rozdrteny Koreou!?
Ad.
pouze nove zaregistrovanej, jinak diskuze tady na auto.cz ctu myslim dost dlouho. Pamatuju si i doby, kdy tu zadnej GTI nebyl 😉
A prispevky GTIho znam moc dobre, akorat me to tady uz unavuje
A prispevky GTIho znam moc dobre, akorat me to tady uz unavuje
GTI
Jasně, tak nějak to určitě bude... Co rakve, sehnal jsi dubový, nebo jen papír? >😒]
GTI
Óóóó´, tak tohle chápu jako velké vyznamenání. Být s tvým rozhledem pasován na šéfa PR oddělení Volswagenu... no je vidět, že klečíš, Ronaulte.
Akorát seš vedle jak jedle, ale to u tebe není nic převratného...
Akorát seš vedle jak jedle, ale to u tebe není nic převratného...
T613
Nárazník Sorenta vyčelil hlavu řidiče ve větším Golfu.. Jak tohle obkecáš? Nebo si toho zase nebudeš všímat >😁
Ze slohu jsi to na dvojku asi ustál, ale z fyziky jsi určitě propadl. Víš co je kinetická energie? Možná ti pomůže mezinárodní pojem ¨speed velocity, impact velocity¨. Tady, hochu, zaplouváš do neznámých vod. Brzdi trochu, už jsi se ztrapnil dost.
T613
právě že chlapče uvažuju. Kdybys měl aspoň ždibet technického vzdělání tak tady nepotíš to co tady potíš :-! >😁
MikyJ
Ty ses tu novej, ze? 😄 Tohle je v pohode, dela to uz par let a vsichni to tu o nem vedi, nic noveho 😉
GTI
>😁 Zbla technického vzdělání... 8-s >😒] Tatro, ty snad píšeš nějakej můj bulvární životopis ne?.. >😁
Uvažuj trochu...
Uvažuj trochu...
GTI
Teď jsi Ronaultovi rozkopal píseček se všema pětistovkama, pardon, bábovičkama >😁 On zatím žije v domnění, že větší auto musí být nutně bezpečnější... No, dítě světa...
GTI
Fiat 500 - trubka z kartonu... >😁 >😁 no to se ti povedlo, za to tě tu ádva vykastruje >😒] :yes:
Ad.
nedela GTI nahodou do politiky? Je mi tohle chovani docela povedome:
-odpovidani jen na otazky, ktere se mu hodi
-omilani porad stejne stupidnich argumentu
-kecani do veci, o kterych nema ani paru (=vzdelani)
-pri otazce na telo odboci od tematu
atd.
-odpovidani jen na otazky, ktere se mu hodi
-omilani porad stejne stupidnich argumentu
-kecani do veci, o kterych nema ani paru (=vzdelani)
-pri otazce na telo odboci od tematu
atd.
IPace
v Q7, Hummer H1 nijak zvlast bezpecnej pri narazech neni, to jen vykresluje domnenka ze kdys je odolnej proti granatu tak ze v nem muzes spadnout ze skaly a po dopadu z nej vylezes a oprasis se jako v nejakym filmu :-! , skutecnost je takova ze bezpecnostni prvky v H1 sou na dost spatne urovni a pokud te nerozkuchaj pasy, tak se rozsmelcujes o vcelku "ostrej" volant kterej o airbagu nikdy neslisel, a pokud myslis H2, tak ten nijak zvlast pevnej nejni a v craschtestech v USA ho predcilo spousta jinych SUV a trucku dane kategorie
jurajos
Tak mi nejak unika zmysel tohto testu. Ze je Q7 pri strete s F500 pre pasaziera bezpecnejsie? To sa snad dalo predpokladat. Ale ked uvazim kde a v akej rychlosti sa s najvacsou pravdepodobnostou podobny stret odohra, tak tato narazova skuska s realitou nic spolocne nema.
Prasknuty airbag ma prekvapil. Sice sme fyziku na vyske mali, napriek tomu si netrufnem posudzovat ci by si to stalo aj pri naraze s o tonu lahsim autom.
Prasknuty airbag ma prekvapil. Sice sme fyziku na vyske mali, napriek tomu si netrufnem posudzovat ci by si to stalo aj pri naraze s o tonu lahsim autom.
GTI
V tomhle se zásadně mýlíš, Joudo. Zde se přece nejednalo o nějaké fatální přetížení. Jen si to přečti nahoře ještě jednou. Jednalo se o standardní havárii, vážnou ale nuijak výjimečnou, havárii, jakých se na silnicích odehrávají tisíce, žádných "200 do zdi".
MikyJ
Volant uhne ne? Ty jsi ale tupec tupy, je to prece audi, a oni maji urcite nejaky system, ktery proste zaridi, ze ti pri narazu vsechno uhne z cesty. :-!
Ad.
ty me prastis trubkou z kartonu a ja pak tebe baseballovou palkou. Uvidime, kdo odejde ze souboje lip.
Zhruba tak nejak, by se dal charakterizovat rozdil mezi Q7 a F500...
Co rikas na toho Golfa? Na videu to vypada, ze jeho ridic si tuknul hlavou i o B sloupek >😁
Zhruba tak nejak, by se dal charakterizovat rozdil mezi Q7 a F500...
Co rikas na toho Golfa? Na videu to vypada, ze jeho ridic si tuknul hlavou i o B sloupek >😁
V testu Kia Sorento vs. Golf V se hlava řidiče střetla s nárazníkem Sorenta. Víš proč? V kterým autě bys seděl radši?
Ronault.
A co myslíš ty, co by se stalo, kdyby se třeba s Q7 střetl takový Hummer, taky osobní auto určené do terénu... v kterém z těhle bys rád seděl?
GTI
Omluva, já si ještě nahoře přečetl znovu článek, hlava nenarazila do sloupku volantu nýbrž... (uaaaa 😒 ) do A sloupku (!!!). Do volantu narazil "jen" hrudník... No, tak tohle vydávat na diskuzi za úspěch, to vyžaduje velkou neúctu ke svému životu.
P.S. Co myslíte, jak by to dopadlo, kdyby se čelně střetlo Twingo s F500" v jakém autě by to dopadlo lépe? Myslím, že věc je jasná...
P.S. Co myslíte, jak by to dopadlo, kdyby se čelně střetlo Twingo s F500" v jakém autě by to dopadlo lépe? Myslím, že věc je jasná...
Ronault.
Automobilky mají i jiné oddělení než PR, kterému u VW zřejmě velíš, a tam by se tak nesmáli jako u Vás. >😒]
T613
Jinak chtěl bych vidět kde by byla řidičova hlava při vyšší rychlosti (Q7) , když je tam rezerva tak malá při testovací rychlosti 8-s
_Teddy_
GTI, si uz jak obohrata platna (deska): mam ju rad, ale ked zacne v jednom mieste preskakovat a hrat furt dokola jeden akord, ide mi na nervy...
Bezpečnosť automobilov má dve strany - aktívnu a pasívnu.
Pri pasívnej bezpečnosti je vyššia hmotnosť prínosom, v aktívnej naopak mínusom (a ani tá najmodernejšia elektronika neobíde fyzikálne zákony). Chcel by som vedieť ako by dopadlo porovnanie Q7 a 500 z hľadiska aktívnej bezpečnosti - brzdná dráha, losí test... Nie som si istý, ktoré z nich by sa stalo celkovým víťazom bezpečnosti.
PS1. stal som sa účastníkom situácie vo vw tuareg, pri ktorej rýchla zmena smeru a rýchlosti dokázala zabrániť dopravnej nehode - a musím skonštatovať že moja 13 rokov stará felda bez abs a stabilizačného systému by to zvládla podstatne lepšie
PS2. s Q7 by som jazdiť nechcel ani keby stálo 300 000.- nieje to moja krvné skupina
Pri pasívnej bezpečnosti je vyššia hmotnosť prínosom, v aktívnej naopak mínusom (a ani tá najmodernejšia elektronika neobíde fyzikálne zákony). Chcel by som vedieť ako by dopadlo porovnanie Q7 a 500 z hľadiska aktívnej bezpečnosti - brzdná dráha, losí test... Nie som si istý, ktoré z nich by sa stalo celkovým víťazom bezpečnosti.
PS1. stal som sa účastníkom situácie vo vw tuareg, pri ktorej rýchla zmena smeru a rýchlosti dokázala zabrániť dopravnej nehode - a musím skonštatovať že moja 13 rokov stará felda bez abs a stabilizačného systému by to zvládla podstatne lepšie
PS2. s Q7 by som jazdiť nechcel ani keby stálo 300 000.- nieje to moja krvné skupina
T613
chlapče tys marný.. chápu fyziku jsi měl jen na gymplu a na základce, a tak ti moc neříká. Mimochodem GV vs XC90 dopadl obdobně.. s řidičem GV na kaši. Příště mysli než něco napíšeš.
T613
víš ono je těžké se hádat s člověkem, který nemá ani zbla technického vzdělání, resp. vzdělání, které by se tomu technickému přibližovalo. Takovému člověku pak chybí jakákoliv představivost co se v dané konstrukci může dít za pochody, při těch či jiných případech. Ale o to bojují s větším zápalem za svou pravdu. Ano, mají pravdu, ale nejsou schopni pochopit, že takový případ by nastal v naprosté většině, ne-li ve všech případech. Nejsou ochotni poslouchat, že fyziku neošálí, a o to s větší radostí tady budou za trapáčky. Však uvidíš až dorazí Matelko. 8-s
No ale golfik V oproti Kie Sorrento ("korejsky smejd") dopadol este horsie!A to uz je nejaky supervoz,na ktory nik nema.
Ridič toho Golfu čichá ke kytičkám zespoda. Nejenže políbil volant, ale i nárazník Sorenta.
GTI
Kam jinam by letěla (v případě AUDI :yes: ) než hluboko do pytle? Důležité je, kdě ti tu hlavu ten pytel zastaví.
U F500 došlo vinou prasknutí sesmeknutím hlavy napravo a (asi) k následnému polibku s volantem. Děkuji, mám rád jiná líbání...
Mimochodem... ten tvůj chlup... ten zachraňuje právě tvůj život. To bys ale musel jezdit v Q7...
U F500 došlo vinou prasknutí sesmeknutím hlavy napravo a (asi) k následnému polibku s volantem. Děkuji, mám rád jiná líbání...
Mimochodem... ten tvůj chlup... ten zachraňuje právě tvůj život. To bys ale musel jezdit v Q7...
T613
chce to někdy povolit uzel na kravatě. Tadys to projel.. fyziku neoblbneš ani tvými PR kecy.. ješt si mi nenapsal, proč v testu euroncap Q7 letí řidičova velice velice hluboko do airbagu. Vypadá to, že se zastaví skutečně jen chlup před konstrukcí volantu. Totálně ti chybí argumenty, demagogií to tu nedoženeš, tady nejsi v soudní síni.
GTI
Měl by sis hlavně zjistit, kdy je pohřeb... 8-s >😁
Jen jeden skromný dotaz - v tomhle střetu, ádva, v kterém autě bys raději seděl... >😒]
Jen jeden skromný dotaz - v tomhle střetu, ádva, v kterém autě bys raději seděl... >😒]
Ad.
Cetl jsi muj prispevek pod tvoji Qvrdlackou? A nebo se bojis podivat se pravde do oci?
Tak tedy jeste jednou: [odkaz]
Tak tedy jeste jednou: [odkaz]
Pytel praskl. Proč? Protože byl přetíženej. Když ti, chlapče, strejda od kolotoče dá balonek a někdo ti na něj sedne, tak budeš brečet, protože balonek prasknul.
Když se Q7 čelně srazí s něčím o tolik těžším a vyšším, tak mu ty pytle taky popraskaj. Proč? Protože jsou vyrobený ze stejnýho materiálu joudo a budou přetížený.
Když se Q7 čelně srazí s něčím o tolik těžším a vyšším, tak mu ty pytle taky popraskaj. Proč? Protože jsou vyrobený ze stejnýho materiálu joudo a budou přetížený.
A2
Přestože šlo v tomto testu ze strany pořadatele o něco jiného, v mých očích mě Fiat přesvědčil, že bezpečnost jeho automobilů je na excelentní úrovni, tohle je totiž skvělý výsledek proti 2,5 x těžšímu vozu. :yes:
I větší auto např. Golf by nedopadlo lépe, to rozhodně. Po obrázcích automobilů v rubrikách televizních zpráv kde ty VW a podobní končí po vzájemných střetech v těžko identifikovatelných ruinách plechů, je tento výsledek F500 hrdým vyznamenáním pro Fiat.
Takže ještě jednou. :yes: :yes:
I větší auto např. Golf by nedopadlo lépe, to rozhodně. Po obrázcích automobilů v rubrikách televizních zpráv kde ty VW a podobní končí po vzájemných střetech v těžko identifikovatelných ruinách plechů, je tento výsledek F500 hrdým vyznamenáním pro Fiat.
Takže ještě jednou. :yes: :yes:
IPace
ale to ze je u auta jen mirne poskrabanej plech taky neni dobre, deformacni zony sou v aute prave proto aby zbrzdili deceleraci, tedy to co nejvice zabiji 😉 , pokud narazis treba ve 120km/h a autu se nic nestane, tak tebe to zpomaleni na par cm roztrha uvnitr tela 😉 , ikdys u MB se toho moc nebojim, ty maj deformacni zony dbre nastavene a spis byl naraz mezi tema 2 auty tak ovej ze Laguna potrebovala deformovat a MB nikoliv
wolff
To je marný. Ten magor prostě nepochopí, že aby ten airbag nepraskl, musel by být tvrdý jak beton. To, že praskl je důsledek přetížení na který ten bag prostě není dělaný, protože nikdo nečeká, že pokud se setkají dvě stejná auta v rychlosti 56 km proti sobě, že by ti lidi vylezli v poho, když ještě před 5 lety (a u některých ještě dnes), bylo obtížné vylézt zdráv za uata při podobné rychlosti do deformovatelné překážky... Mimoto ten Fiat měl jako hlavní deformační zónu levý přední sloupek!!!! A přesto nedošlo k proniknutí Q7 do kabiny... Výborný výsledek Fiatu.
Ad.
zkus pochopit, ze PROBLEM je v tom, ze kazdej druhej ichtyl v kravate potrebuje jezdit 2,5 tunovym tankem. Proc by mu nestacil bawor 5er, A6, E-klassse, pripadne podobny auto klasicky konstrukce? 99,9% ridicu tehle SUV stejne nesjede ze silnice a kdyz jo, tak maximalne do travicky pred chalupou, kde by to treba s 530xd zvladnul s prstem v nose taky.
A pokud nechapes, co se ti tady nekolik lidi v cele s T613 snazi vysvetlit, tak svemu zakrnelemu mozku doprej dodatecne vzdelani v podobe kurzu mechaniky, pripadne pruznosti a pevnosti.
To, jak dopadl ten maly Fiat je velice dobre. Podivej se na toto video: [odkaz]
Ve finale je totiz uplne jedno, jestli sedis v tom fiatu nebo golfu mk V. Protoze velky a vysoky mastodont najede na oba a jeho predek konci temer az na vrsku A sloupku v obou pripadech.
Sorry za utok na tveho bůžka. Btw. jsem zvedavy, jak ho budes obhajovat >😁
A pokud nechapes, co se ti tady nekolik lidi v cele s T613 snazi vysvetlit, tak svemu zakrnelemu mozku doprej dodatecne vzdelani v podobe kurzu mechaniky, pripadne pruznosti a pevnosti.
To, jak dopadl ten maly Fiat je velice dobre. Podivej se na toto video: [odkaz]
Ve finale je totiz uplne jedno, jestli sedis v tom fiatu nebo golfu mk V. Protoze velky a vysoky mastodont najede na oba a jeho predek konci temer az na vrsku A sloupku v obou pripadech.
Sorry za utok na tveho bůžka. Btw. jsem zvedavy, jak ho budes obhajovat >😁
Zaujimave,ze tu GTi nespomenul ako Q7 povolili zvary pri crash teste,to sa naposledy stlo iba u Avea a ten je teda trosku lacnejsi.Nech vezmu Quasimoda a 500-ku a kazde flaknu rovnakou rychlostou do stromu.Som si isti,ze ti z 500-ky budu na tom lepsie.
IPace
za takovejhle vysledek bych Q7 hned sebral par bodu zato ze se chova nesetrne k chodcum >😁 , pac takovej chodec ve Fiatu je porad jen chodec >😁
T613
o mou hlavu se neboj. Podívej se na videa, které jsem ti poslal od euroncap výše. a pak je porovnej s tím co vidíš na videu ADACu.. Pravda je takové že vyšší Q7 nadjede deformační zóny F500 a udělá si z něj vnější deformační zónu. Je to jako bys skočil do peřin, taky přistaneš měkce. Proto taky hlava figuríny řidiče Q7 neproniká tak hluboko do polštáře airbagu jako na testu euroncap. Na druhou stranu F500 musí veškerou energii zastavit ani ne na polovině deformační zóny. tedy něco co by při setkání s neSUV vozem nehrozilo. Tedy dochází kompletně k PŘETÍŽENÍ všech záchranných systémů.
Toto by bylo naprosto u všech prckoletů a u všech SUV.
ještě jednou neztrapňuj se
Toto by bylo naprosto u všech prckoletů a u všech SUV.
ještě jednou neztrapňuj se
kuko
to by se ti líbilo, takhle jednoduše povýšit, ne ne Tatro, musíš napsat pár referátu, nejlíp na tému měkčené plasty, a pak možná, ale jenom možná, ti budeme říkat Matelko >😁
MikyJ
Muze byt v klidu do doby nez potka stejne pohodlne a spokojene brazdiciho navonenyho nagelovanyho drzka v levhartich tangach ve svoji zanovni H1 😄 to mu z ty plechovky pak moc nezbude 😄
GTI
A co jsi jako tím (asi sám sobě) chtěl říci? Že polibek s volantem a prasknutí pytle je v tomto případě v pořádku? Asi máš nějaké lehce doformované vědomosti o těchto bezpečnostních prvcích.
P.S. Zde se hlavně v tomhle odvařila pětistovka a tvoje nevědomá hlava.
P.S. Zde se hlavně v tomhle odvařila pětistovka a tvoje nevědomá hlava.
kuko
Bohužel jsi mě GTI hodně zklamal...I když s tebou často nesouhlasím, většinou máš celkem rozumné příspěvky. Vysmívat se ale F500 po střetu s Q7 je myslím hodně pod tvou úroveň. Na to, jaký byl ten střet, myslím Fiat obstál se ctí. Fyziku prostě neoušulíš, a zázraky snad nečekal nikdo.
Jsem zvědav co by si říkal, kdyby ta skvělá Q7 nějakého diamantového kovboje zrolovala nějaký Lupo, to bys asi určitě vychvaloval, že z něho vůbec něco zůstalo a považoval to za největší úspěch germánského umu...
Nadáváš na F500, jaká je to trapná kategorie aut do města vymyšlená kvůli snadnému parkování a pod. Nadáváš taky na Lupo? Nebo to snad bylo stvořeno pro rodinné výlety do Chorvatska? A umíš si představit, že by každý ve městě jezdil krávou velikosti Q7?
😒
Jsem zvědav co by si říkal, kdyby ta skvělá Q7 nějakého diamantového kovboje zrolovala nějaký Lupo, to bys asi určitě vychvaloval, že z něho vůbec něco zůstalo a považoval to za největší úspěch germánského umu...
Nadáváš na F500, jaká je to trapná kategorie aut do města vymyšlená kvůli snadnému parkování a pod. Nadáváš taky na Lupo? Nebo to snad bylo stvořeno pro rodinné výlety do Chorvatska? A umíš si představit, že by každý ve městě jezdil krávou velikosti Q7?
😒
T613
ty už konečně pochop, že u toho fiata (a jakéhokoliv prckoletu) dojde k nadjetí deformačních zón! Tedy to auto musí zachytit nárazou energii na mnohem mnohem kratší vzdálenosti než jak by tomu bylo s neSUV vozem! Proto je logické, že se bezpečnostní systémy budou chovat jinak. Ve videu od EuroNCAP je jasně vidět, že Fiat je v pohodě, zatímco řidič Q7 za stejných podmínek vyčelí volant i přes airbag (resp. moc prostoru tam už nezbývá). Tohle je fyzika hochu! Mokré hadry na hlavu se fasují vlevo na vrátnici. Tady ses totálně odvařil tak se aspoň neztrapňuj.
GTI
Tak ještě jednou pro ty, co na to nemaj: Není rozhodné, že likvidátorem pětistovky byl Quasimodo, tu by ostatně zlikvidovala i jiná šarže, na tohle téma tu může brečet opravdu jen náš wolffík a pár intelektuálně zahleněných študáků, co zatím za svůj burzovní úspěch považují držení čtvrtletí permanentky na metro.
Rozhodné v této věci je to, že jsme se dozvěděli, že při havárii, kdy se aktivují pytle došlo u Fiatu k polibku šoféra a sloupku volantu (což nejsem schopen tolerovat) a současně, že došlo k prasknutí (!) řidičova pytle. Tedy tato bezpečnostní zařízení fiatky v tomto fatálně selhala.
Domnívám se, že ke střetu řidiče a sloupku řízení by právě nemělo zásadně dojít. K prasknutí pytle samozřejmě také ne. K čemu by si to jinak člověk pořizoval, než k záchraně života a zdraví.
P.S. Pokud tu někomu vadí, že musí jezdit v autě v kterém by za jiných životních konstelací jezdit nechtěl a nemůže jezdit v autě v němž by (samozřejmě) jezdit chtěl, nedokáže se s tím vyrovnat a hledá nepřítele, na mně ať si nestěžuje... na sebe... v těchto věcech vždy a všude hledej odpovědi jen u sebe, u své peněženky, u svého konta, u svých znalostí, u svých schopností. Neboť jen tam je zakopaný... karburátor.
Rozhodné v této věci je to, že jsme se dozvěděli, že při havárii, kdy se aktivují pytle došlo u Fiatu k polibku šoféra a sloupku volantu (což nejsem schopen tolerovat) a současně, že došlo k prasknutí (!) řidičova pytle. Tedy tato bezpečnostní zařízení fiatky v tomto fatálně selhala.
Domnívám se, že ke střetu řidiče a sloupku řízení by právě nemělo zásadně dojít. K prasknutí pytle samozřejmě také ne. K čemu by si to jinak člověk pořizoval, než k záchraně života a zdraví.
P.S. Pokud tu někomu vadí, že musí jezdit v autě v kterém by za jiných životních konstelací jezdit nechtěl a nemůže jezdit v autě v němž by (samozřejmě) jezdit chtěl, nedokáže se s tím vyrovnat a hledá nepřítele, na mně ať si nestěžuje... na sebe... v těchto věcech vždy a všude hledej odpovědi jen u sebe, u své peněženky, u svého konta, u svých znalostí, u svých schopností. Neboť jen tam je zakopaný... karburátor.
Ondore
Moja diagnóza je horšia, mne nevadí, keď mi to ten logan "nandá" na rovinke >😁
T613
je to jednoduché, protože F500 stojí okolo 280 základ.. sakra Polo stojí o deset litrů méně.. začínám v tom mít chaos.. proč bych chtěl jezdit v takovém prckovi, když můžu jezdit v větším za míň? Co je tedy lowendová kára 😐
Pierro
Já jsem toho názoru, že poslat malého knoflíka proti quasimódovi je jako poslat gazíka proti tanku. Výsledek je předem jasný. Kdo tohle nechápe je technický analfabet. Jak píše Tatra při markantním hmontostním nepoměru a zcela jinak posazených deformačních zónách je to jako kdybych poslal Q7 proti kamionu... Jinak blahopřeji Italům za bezpečnou konstrukci svého prcka. Za normální situace se jedná ve své velikostní kategorii o velice bezpečné auto. A pro tebe brácho (viz. výše) kde jsi přišel na to, že ve Fiatu 500 jezdí ti co musí (snad ne diktát hubeného konta...??) >😒] a naopak v Quasimodu jen ti platinový kovbojové co chtějí?? (diktát snobismu, malého přirození, anebo čeho vlastně??) Auta - ať už Fiata 500 anebo Audi Q7 si vždy kupují jen ti co je chtějí... Tenhle tvůj příspěvek byl z těch slabších hombre...
_Teddy_
Ronaulte, k tvomu eposu asi tolko:
kaviar som mal moznost jest 3x v mojom zivote (nemusel som zan ovsem platit). Prvy krat som sa premohol, a ochutnal. Absolutne mi to nechutilo, a to som sa este velmi diplomaticky vyjadril (v skutocnosti ma pekne naplo, a skoro som to vyklopil naspat aj s predvcerajsim obedom). Dalsie dva razy som uz zdvorilo odmietol, a ani som sa k tej podivnej hmote nepriblizoval. Nejedol by som to, ani keby mi to vozil tryskacom osobne lokaj zo Sheratonu na zlatej tacke...
Na druhej strane, taky dobry, teply, makucky rohlik, to je ambrozia, ktoru snad bohovia z Olympu milostivo pustili medzi smrtelnikov. Vona domova, a vzacny suvenir z mojej rodnej krajiny, ktory si vzdy beziem so sebou. Mozno je to tym, ze tu kde zijem rohliky nepoznaju. Ale jedno viem urcite: postav vedla seba kaviar a rohlik, a daj mi na vyber! Nezavaham ani na chvilu...
kaviar som mal moznost jest 3x v mojom zivote (nemusel som zan ovsem platit). Prvy krat som sa premohol, a ochutnal. Absolutne mi to nechutilo, a to som sa este velmi diplomaticky vyjadril (v skutocnosti ma pekne naplo, a skoro som to vyklopil naspat aj s predvcerajsim obedom). Dalsie dva razy som uz zdvorilo odmietol, a ani som sa k tej podivnej hmote nepriblizoval. Nejedol by som to, ani keby mi to vozil tryskacom osobne lokaj zo Sheratonu na zlatej tacke...
Na druhej strane, taky dobry, teply, makucky rohlik, to je ambrozia, ktoru snad bohovia z Olympu milostivo pustili medzi smrtelnikov. Vona domova, a vzacny suvenir z mojej rodnej krajiny, ktory si vzdy beziem so sebou. Mozno je to tym, ze tu kde zijem rohliky nepoznaju. Ale jedno viem urcite: postav vedla seba kaviar a rohlik, a daj mi na vyber! Nezavaham ani na chvilu...
wolff
Musím přiznat, že v konečném důsledku mi GTI udělal velkou radost, neboť takovým způsobem se tady ještě neprovařil, snad zaslepen opravdu tím soubojem Německo vrs Itálie... No ještě že to tak udělali soudruzi z ADAC. Ani jeho věrní soukmenovci mu už nepřiběhli na pomoc...
Jen malou poznámku. Kdyby to byl souboj Fiatu proti Volvu XC ? SUV, myslím, že by lidi v tom Fiatu v pohodě přežili bez vážnějších zranění (byť třeba v Polu by byli na maděru). Proč to tak usuzuji je to, že ta Audi v podstatě jakékoliv osobní auto nadjede a pak v podstatě se deformační zónou stává levý sloupek u řidiče.
A ještě jedna poznámka... Dyť (A teď dobře ty šašíku čti) to zpackané Q7 se bortí samo pod svoji váhou při nárazu do deformovatelné překážky. Zde je tedy patrné, kdyby si to narval v Q7 do Stralis, tak dopadneš mnohem hůř, než kdyby si to do Stralis narval v tomto fiátku, neb Q7 by měla přesně ten stejný průběh, jak už tady kdosi popsal s utrženými slezinami a s dětmi srolovanými v plechu na zadních sedačkách. Karoserie Fiatu vykázala řekl bych až neobyčejnou pevnost.
Jen malou poznámku. Kdyby to byl souboj Fiatu proti Volvu XC ? SUV, myslím, že by lidi v tom Fiatu v pohodě přežili bez vážnějších zranění (byť třeba v Polu by byli na maděru). Proč to tak usuzuji je to, že ta Audi v podstatě jakékoliv osobní auto nadjede a pak v podstatě se deformační zónou stává levý sloupek u řidiče.
A ještě jedna poznámka... Dyť (A teď dobře ty šašíku čti) to zpackané Q7 se bortí samo pod svoji váhou při nárazu do deformovatelné překážky. Zde je tedy patrné, kdyby si to narval v Q7 do Stralis, tak dopadneš mnohem hůř, než kdyby si to do Stralis narval v tomto fiátku, neb Q7 by měla přesně ten stejný průběh, jak už tady kdosi popsal s utrženými slezinami a s dětmi srolovanými v plechu na zadních sedačkách. Karoserie Fiatu vykázala řekl bych až neobyčejnou pevnost.
_Teddy_
GTI, ty si fakt meles stale to iste. Z coho nas ma mrazit? Z toho, ze auto 2.5x lahsie zazije pri naraze ovela vacsie pretazenie? Fakt by som rad videl, ako by vodic toho "silnicneho tanku" dopadol, keby narazil povedzme naozaj na tank (M1-Abrams, ~60 ton). Fakt si myslis, ze na Q7 by pytle nepraskli?
K tvojej zaverecnej otazke asi tolko: ano, kludne nad tym mozes mavnut rukou, pretoze toto je standartny priebeh narazu dvoch vozidiel, z ktorych ma jedno niekolkonasobne vyssiu hmotnost ako to druhe. A je jedno, ci je to Q7 proti F500, alebo kamion proti Q7. Fyziku neoklames...
K tvojej zaverecnej otazke asi tolko: ano, kludne nad tym mozes mavnut rukou, pretoze toto je standartny priebeh narazu dvoch vozidiel, z ktorych ma jedno niekolkonasobne vyssiu hmotnost ako to druhe. A je jedno, ci je to Q7 proti F500, alebo kamion proti Q7. Fyziku neoklames...
Oldass
Myslím, že Fiat dopadl dobře, vzhledem k tomu, s čím se střetnul. Možná by si měl pan GTI uvědomit, jakou porci kinetické energie Fiat pozřel a pak by mu možná došlo, že po tak silném nárazu až do vnitřku kabiny Fiatu holt tenký pytlík rupne, navíc mohl být poškozen nějaký ostrým předmětem z interiéru ... Hlava musela sjet, protože náraz na levou přední část auto otočí ...
GTI, kdyby Q7 poslali proti kamionu, dopadlo by steně špatně jako Fiat proti Q7.
Možná měl ADAC proti sobě poslat Q7 a A2, to by mě pak zajímala reakce místího skautíka, GTIho 😄.
Pro mě z toho vychází jednoznačný závěr, že i malá auta dokáží být bezpečná. Velká auta jako Q7 by měla mít kvalitnější deformační zóny - je to stejná situce jako s ochranou chodců.
GTI, kdyby Q7 poslali proti kamionu, dopadlo by steně špatně jako Fiat proti Q7.
Možná měl ADAC proti sobě poslat Q7 a A2, to by mě pak zajímala reakce místího skautíka, GTIho 😄.
Pro mě z toho vychází jednoznačný závěr, že i malá auta dokáží být bezpečná. Velká auta jako Q7 by měla mít kvalitnější deformační zóny - je to stejná situce jako s ochranou chodců.
Jasně, že jsem myslel slezinu. To mám z toho, když si po sobě nepřečtu, co jsem napsal. Chytrýmu dojde, co jsem myslel.
Důraz je ale někde jinde. Ten Fiátek nakonec dopadl docela dobře. Hasiči jen jednoduše vytáhnou těla z auta. U Q7 a náklaďáku by toho stříhání bylo víc.
Důraz je ale někde jinde. Ten Fiátek nakonec dopadl docela dobře. Hasiči jen jednoduše vytáhnou těla z auta. U Q7 a náklaďáku by toho stříhání bylo víc.
wlken
Sportovnost??u dvoutunového auta které má na výšku skoro dva metry...hm,asi prodám svoje tunové auto a budu si užívat sportovní jízdu na okreskách s něčím co vzniklo jako mastička na komplexy malokulčáčků a přihlouplých barbínek..Pokud vidím ve zpětném jak se metr za mnou kolébá chromovaný rám a na něm značka stylu 0007,snažím se opravdu uhnout co to jde,protože je mi jasné že se mě bude snažit předjet v nejbližším nepřehledném místě,i kdyby přede mnou byla pětikilometrová kolona..nikdy jsem nechtěl generalizovat,ale toto se mi prostě stává dnes a denně..A to nemluvím o místním majiteli Hummera-ten je opravdu král silnic-jak v Simpsnech-dva pruhy široký....
webpaja
V SUV si zasportujes...jen co je pravda...zvlaste pokud zvedas kufry na dovolenou do zavazadelniku >😁 .
Jasně o tolik těžší dohromady s výškovým rozdílem Q7 nemá šanci. Dopadlo by to ještě hůř než tady u Fiata. GTI se zas nechal unýst na Deutschland, Deutschland über alles.
Ronault.
S tou sliznicí jsi trochu ujel, protože kdybychom umírali na následky "zničené sliznice", tak mě zabije i opar >😁 , zřejmě jsi myslel slezinu 😉
webpaja
Shrnme si fakta...F500 ma svuj crash test za sebou, stejne jako Q7. Tady neslo o to ukazat, zda drobek prevalcuje autobus, ale o to, jak mohou byt prerostla SUV nebezpecna ostatnim...coz je nabiledni.
Skazka o tom, ze v Q7 jezdi jen ti, co ji chteji a F500 naopak, je zcestnou. Petikilo je stylovka, ne GP nebo Polo 😉
Skazka o tom, ze v Q7 jezdi jen ti, co ji chteji a F500 naopak, je zcestnou. Petikilo je stylovka, ne GP nebo Polo 😉
Ronault.
Milý dědečku, opět si u svého nic neříkající klišé.... Příště to chce v takovýchto parných dnech tolik nechodit tolik na sluníčko, staršímu organismu to evidentně nedělá dobře 😉
Tak jestli je lepší ji koupit Q7, tak proč to Twingo pro ní doporučuješ? U auta se přece hodnotí vše a bezpečnost by měla být pro Tvou dceru to hlavní, ne? Hlavně bys měl podle svých nesmyslných blábolů i žít, to bys ale byl nucen jezdit jen MHD 😉
Tak jestli je lepší ji koupit Q7, tak proč to Twingo pro ní doporučuješ? U auta se přece hodnotí vše a bezpečnost by měla být pro Tvou dceru to hlavní, ne? Hlavně bys měl podle svých nesmyslných blábolů i žít, to bys ale byl nucen jezdit jen MHD 😉
Příspěvek hodnej puberťáka. Lidi nepotřebují vidět jak taková kolize dopadne. Lidi si to jednoduše domyslí. 2,5 násobná váha, to už je sakra rozdíl. Napádluj s Q7 v 56km/h do vozidla o váze 6,25t jedoucího 56km/h a navíc o tolik vyššího. Při nárazu Q7 dopadne podstatně hůř než Fiat tady. Přetížení bude tak obrovský, že pytle popraskaj, motor rozmačká tvý děti na zadních sedačkách. Naštěstí ty o tom už nebudeš vědět. Mozek budeš mít rozplizlej na nárazníku o tolik vyššího a těžšího auta. Pokud by někdo na zadních sedačkách měl štěstí a přežil náraz, stejně do 2 hodin zemře na následky zničený sliznice a krční páteře.
Naštěstí šance na takovou bouračku je minimální. Q7 si do města vezme jen vůl. Zato šance že někdo s Q7 čelně napádluje do něčeho o tolik těžšího a vyššího v tyhle rychlosti je nepoměrně vyšší.
Naštěstí šance na takovou bouračku je minimální. Q7 si do města vezme jen vůl. Zato šance že někdo s Q7 čelně napádluje do něčeho o tolik těžšího a vyššího v tyhle rychlosti je nepoměrně vyšší.
T613
pokud budeš tento test považovat za reálný (což je), tak musíš jej umět uchopit a přenést na běžný provoz.
T613
největší tragédií tohoto testu jsme poznali v tom, že již víme následky kombinace horka, vypnuté klimatizace a utažené kravaty. Všichni víme jak tento test dopadne, neb všichni jezdíme po silnicích takže to bohužel sem tam vidíme. To že nedokážeš uchopit realitu a nedokážeš si spočítat jednoduchý hmotnostní poměr a přenést ji pak na zcela reálnou situaci Q7 vs vše co je 2,5x těžší je bohužel smutným faktem. To že okamžitě se navážíš do lidí co si toto uvědomují a tento test berou jako zývačku (neb na rozdíl od jiných toto viděli na pitevně nebo mají selský rozum) je tragickým faktem.
Nyní k tvému výpadu vůči Fiatu. Opět jej musím přisoudit pouze tvému netechnickému vzdělání, což dokazuje i toto video [odkaz] Nuže pokud do sebe narazí dva automobily s nerovným váhovým poměrem, navíc jeden z těchto vozů má "nestandardně" vysokou deformační zónu, tak tento vysoký vůz zachytí většinu nárazu, ale bohužel nadjede deformační zónu malého vozu, jehož konstrukce pak není schopna pohltit většinu nárazové energie. Následkem čehož na přepravované osoby působí mnohem větší hodnoty přetížení g. Tedy pokud to převedu na automobil velikosti Q7, tak následky Q7 vs Zil 131 (stejný váhový poměr) by měl podobný průběh.
P.S: nezdá se ti hlava figuríny v Q7 nebezpečně blízko u sloupku volantu? [odkaz]
Nyní k tvému výpadu vůči Fiatu. Opět jej musím přisoudit pouze tvému netechnickému vzdělání, což dokazuje i toto video [odkaz] Nuže pokud do sebe narazí dva automobily s nerovným váhovým poměrem, navíc jeden z těchto vozů má "nestandardně" vysokou deformační zónu, tak tento vysoký vůz zachytí většinu nárazu, ale bohužel nadjede deformační zónu malého vozu, jehož konstrukce pak není schopna pohltit většinu nárazové energie. Následkem čehož na přepravované osoby působí mnohem větší hodnoty přetížení g. Tedy pokud to převedu na automobil velikosti Q7, tak následky Q7 vs Zil 131 (stejný váhový poměr) by měl podobný průběh.
P.S: nezdá se ti hlava figuríny v Q7 nebezpečně blízko u sloupku volantu? [odkaz]
GTI
Co těžit z horního testu? Z pozice majitele Q7 nic překvapivého. V poklidu může dál brázdit silnice, má silniční tank. Ovšem o to zajímavější jsou výsledky u F500. Totiž... při havárii došlo ke střetu obličeje řidiče se sloupkem volantu... z toho mrazí. A co víc... dokonce se protrhl pytel řidiče. Jak na tohle nazírat? Má nad tím člověk mávnout rukou, nebo se má ptát, zda se jedná o standardní průběh nárazu absolvovaného v každém malém autě či zda jde o specialitu á la fiat?
GTI
No... zajímavé, Ondore se soubojuje v dlohém táhlém s Loganem... >😁 Ty budeš kádr >😒]
P.S. On se tu na diskuzi někdo snad dnes tvářil, že malá auta nepatří na silnice? Nejsi opilý Ondore?
P.S. On se tu na diskuzi někdo snad dnes tvářil, že malá auta nepatří na silnice? Nejsi opilý Ondore?
Ondore
Je jasné, že prachy, ktoré vložíš do auta by mali priamo úmerne chrániť aj Tvoj život, aspoň u mňa je to jedno z najdôležitejších kritérií, prečo uprednostniť prémiu. Ale netvárme sa, že malé autá neexistujú, že nemajú na ceste čo hľadať, lebo tá je len pre dôstojných diamantových kovbojov.
Dravosť, športovnosť ide samozrejme s rodiným výletom ruka v ruke, aj 179cm vysokí chalani vzadu musia predsa vidieť, ako si to natrel v dlhom tiahlom tomu úbožiakovi v Loganovi >😁 Aha, tak oni mali pôvodne 195? Počúvaj, nechýba Ti tých 16cm ešte niekde? >😒]
Dravosť, športovnosť ide samozrejme s rodiným výletom ruka v ruke, aj 179cm vysokí chalani vzadu musia predsa vidieť, ako si to natrel v dlhom tiahlom tomu úbožiakovi v Loganovi >😁 Aha, tak oni mali pôvodne 195? Počúvaj, nechýba Ti tých 16cm ešte niekde? >😒]
GTI
Něco ti napíši, tuším jsi tu psal, že studuješ vejšku. Ronaulte, takovej blábol, cos nyní napsal, to bych přičetl tak dvanáctiletému klukovi, který mě chce nějak mermomocí nachytat. Možná tak ještě saniťák na patologii, viď...
P.S. Samozřejmě, že by bylo lepší jí koupit toho Q7...
Bože bože, jestli lidé jako ty mohou studovat vysokou školu, neumím si vůbec představit, jací lidé končí dnes maturitou...
P.S. Samozřejmě, že by bylo lepší jí koupit toho Q7...
Bože bože, jestli lidé jako ty mohou studovat vysokou školu, neumím si vůbec představit, jací lidé končí dnes maturitou...
GTI
Jaké priority? Auto přece není žádná priorita... Kdy bys chtěl vydělávat více, než v době kolem těch 35 - 45? V devadesáti?
Ronault.
Je dobře, že lidé mají možnost vyzkoušet, jak chutná, když se důstojný kaviár pro rodinu porovnává s pokusem vytvořit druhé nejlevnější jídlo na světě. Nejde vůbec o to, že KAVIÁR chuťově rozdrtil rohlík, jde jen a jen o to, že nesmyslné proklamace o životním prostředí a ochraně ryb pro všechny a podobné komunistické šlágry plíživě vnucují myšlénku, že jídlo má být skromné... aby se s ho dalo hezky sníst kdekoliv. Ne, je to jinak, je to úplně jinak... jak je to, to ti předvádí právě ti, co mají na to si koupit jak tenhle rohlík, tak tenhle kaviár. Samozřejmě si koupí kaviár.
Však to znáš sám - ti co jí kaviár ho jí proto, že ho jíst chtějí, a ti co jí rohlík ho jí proto, že... musí. Trpké, ale životně pravdivé.
Obecně se výsledek dal očekávat... ovšem, že si degustátor poblije košili a nadto měl z něj průjem (jasně že ne z kaviáru), tohle už dopadá výhradně na vrub rodokmenu potravin.
Tedy doporučení - pokud jíš jedno z nejobyčejnějších jídel světě, nepoměřuj se s těmi, kdo jí jídla nejlepší... Teď jde ještě o to, jestli vůbec tuhle větu dokážeš pochopit...
P.S.: Vím, že je to jen přepsaný text. Jen mě zajímalo, jestli po záměně na potraviny bude stejně vypovídající jako s auty a nevím jak Vám, ale já žádnou změnu nevidím 😉
Však to znáš sám - ti co jí kaviár ho jí proto, že ho jíst chtějí, a ti co jí rohlík ho jí proto, že... musí. Trpké, ale životně pravdivé.
Obecně se výsledek dal očekávat... ovšem, že si degustátor poblije košili a nadto měl z něj průjem (jasně že ne z kaviáru), tohle už dopadá výhradně na vrub rodokmenu potravin.
Tedy doporučení - pokud jíš jedno z nejobyčejnějších jídel světě, nepoměřuj se s těmi, kdo jí jídla nejlepší... Teď jde ještě o to, jestli vůbec tuhle větu dokážeš pochopit...
P.S.: Vím, že je to jen přepsaný text. Jen mě zajímalo, jestli po záměně na potraviny bude stejně vypovídající jako s auty a nevím jak Vám, ale já žádnou změnu nevidím 😉
Ronault.
Takže chceš mi říci, že postavit proti sobě Q7 a F500 je postavení dvou rovnocenných soupeřů?
Vezmem postupně veškeré tvé argumenty. Argumentuješ tím, že jde o stejné vozidla, protože jsou osobní, resp. to mají napsáno v TP. Samozřejmě, jedno váží 2,5 tuny a je určeno pro provoz mimo město (terénnní bych označoval třeba Nivu, ne tohle) v ceně kolem 2M a druhé v ceně 250 000 Kč a hmotnosti cca 1 tuna. Dle Tvého hodnocení je F500 rodinné auto, zajímavý názor, ale taky názor. Tak když jde o stejná vozidla při koupi se např. ty rozhoduješ mezi F500 a Q7, tak to gratuluji, kéž by se takto měl každý. Ale zkus zapátrat ve své mysli, zda tomu tak opravdu je. Sny jsou krásná věc, ale realita bývá často krutá. Ve snech například na silnicích nákladní vozidla neexistují, v reálu jezdí, řídí je lidé a často mívají nehody... A je pravděpodobnější, že F500 jako městské vozidlo se setká s Liazkou v 10 km/h, když nedobrzdí v koloně, zatímco mimoměsto se Q7 bezproblému potká s Liazkou čelně v těch 56 km/h a tedy byl by to pro ní rovnocenný soupeř, ne proto, že chceme vidět rozdíl, ale že chceme vidět něco ze života.
Ještě jsem tady postřehl drobný rozpor ve Tvých názorech. Nedávno jsi tady pod diskuzí roadlooku tvrdil, že Twingo je ideální auto pro ženu do města, u první generace jsi ji navrhoval pro studentku, zde malé auto označuješ za nebezpečné. Chceš říci, že bys své dceři koupil Twingo? Nebylo by lepší ji koupit rovnou Q7?
Vezmem postupně veškeré tvé argumenty. Argumentuješ tím, že jde o stejné vozidla, protože jsou osobní, resp. to mají napsáno v TP. Samozřejmě, jedno váží 2,5 tuny a je určeno pro provoz mimo město (terénnní bych označoval třeba Nivu, ne tohle) v ceně kolem 2M a druhé v ceně 250 000 Kč a hmotnosti cca 1 tuna. Dle Tvého hodnocení je F500 rodinné auto, zajímavý názor, ale taky názor. Tak když jde o stejná vozidla při koupi se např. ty rozhoduješ mezi F500 a Q7, tak to gratuluji, kéž by se takto měl každý. Ale zkus zapátrat ve své mysli, zda tomu tak opravdu je. Sny jsou krásná věc, ale realita bývá často krutá. Ve snech například na silnicích nákladní vozidla neexistují, v reálu jezdí, řídí je lidé a často mívají nehody... A je pravděpodobnější, že F500 jako městské vozidlo se setká s Liazkou v 10 km/h, když nedobrzdí v koloně, zatímco mimoměsto se Q7 bezproblému potká s Liazkou čelně v těch 56 km/h a tedy byl by to pro ní rovnocenný soupeř, ne proto, že chceme vidět rozdíl, ale že chceme vidět něco ze života.
Ještě jsem tady postřehl drobný rozpor ve Tvých názorech. Nedávno jsi tady pod diskuzí roadlooku tvrdil, že Twingo je ideální auto pro ženu do města, u první generace jsi ji navrhoval pro studentku, zde malé auto označuješ za nebezpečné. Chceš říci, že bys své dceři koupil Twingo? Nebylo by lepší ji koupit rovnou Q7?
GTI
Nějak nemůžeš uchopit nit... nejde o to, jak by dopadla srážka Q7 x Titanic, ale dnes jde o to, že tento test porovnává dva stejné produkty, stejné z toho pohledu, že jde o vozidla určená ke stejné přepravě (byť je každé z opačného váhového pólu), tedy osobní vozidla. Výsledek samozřejmě nepřekvapí... jen není od věci zauvažovat, v jakém autě při tom testu bys chtěl sedět. Určitě by sis nevybral fiatku... no, a od toho už je jen krůček k tomu uvažovat, jaké auto koupit. Tedy v souvislosti s tvým nepochopitelným tvrzením o nákladním autě stojí otázka takto - chci nejzranitelnější auto na trhu, nebo si koupím takové auto, která sice zmandluje liazka, ale jinak toho dost přežuji?
Ronault.
Opět a tudíž opakovaně se Tě můj milý dědečku táži, nákladní automobily nejezdí po silnicích nebo mají speciální vyhrazené pruhy? Nějak těm poučkám starších nerozumím...
gld
neboj, aj na slovensku..
ja mám 175cm, brácha ešte o desať viac a do do dvojkovej oktávky sme sa za sebou usadili vpohode..ale holt niekomu inému môže prekážať brucho 😉
ja mám 175cm, brácha ešte o desať viac a do do dvojkovej oktávky sme sa za sebou usadili vpohode..ale holt niekomu inému môže prekážať brucho 😉
gld
teoreticky by mohli ale ľudia majú aj iné priority ako nové suv od folcvágnu na lízačku
GTI
Tak abych tě zklidnil - bude měřit 179 cm... to v 17 letech není nic výjimečného. Alespoň v Česku 😄 kam pak bys ho posadil? Chce to alespoň toho Passata, nebo Mondeo.
GTI
Nějak jsi přehlédl, že test proběhl mezi dvěma osobními vozy... jakou informaci si z toho pro svůj život odneseš, to už záleží opravdu jen na tobě. Ty sis odnesl tu Ategu...
gld
ktorú časť máš na mysli? že dvojmetrový potomok ak netrpí poruchou rastu by už mal byť samostatný alebo že tatík s dvoma deťmi v rodinnom mpv by nemal jazdiť ako prasa..?
GTI
Přece vůbec nejde o VW, dnes píšeme o - důstojném autě pro rodinu. Tys tu někde ode mně četl věty o tom, že každý má alespoň Q7? Vycházejme z toho, že lidé mají dejme tomu desetileté děti kolem cca 35 - 45 roků věku. No, a tedy snad v té době lze předpokládat, že jsou lidé, kteří v té době vydělávají tolik, aby mohli koupit pro rodinu třeba tu KUGU. Nebo ne?
Ronault.
GTI stále ještě vozí svého 25ti letého syna ráno do školy, nejspíš základní >😁
Ronault.
Já tedy nevím, ale co je pro Tebe běžné auto? Já například potkávám kamiony běžně, každý den na silnici. Ty znáš nějaká místa, kde nejezdí? Poděl se, musí to tam být fajn. Ještě zajímavější je, že ačkoliv píšeš, že slouží k přepravě soukromých osob, tak i soukromá osoba v takovém SUV se může čelně srazit s nákladním autem (dokonce je uvnitř řidič, kupodivu, což je taky osoba)... Tvá argumentace jaksi postrádá smysl...
gld
s deťmi na palube nemáš čo športovať 😉
potomkovia s výškou 195cm by mali mať vlastné autá, nie sa vyvážať v rodičovskom aute a ešte vzadu >😁
potomkovia s výškou 195cm by mali mať vlastné autá, nie sa vyvážať v rodičovskom aute a ešte vzadu >😁
ladlen
Ale presne, Tvoje názory na všetko, čo nie je aspoň od VW poznám, len sa mi zdá, že nežiješ na Zemi, ale kdesi v automobilovom raji, kde všetci majú len SUV, športiaky, poprípade Mercedesy a iné bežné autá.
P.S. Stavil by som sa, že trebárs v ceede si ani nesedel a je otázne, či máš aspoň takéto auto, lebo doteraz si sa akosi zabudol pochváliť, čo "sedláš".
P.S. Stavil by som sa, že trebárs v ceede si ani nesedel a je otázne, či máš aspoň takéto auto, lebo doteraz si sa akosi zabudol pochváliť, čo "sedláš".
T613
Tak jsme se opět dozvěděli nějaké plky o konstrukčních chybách Fiátka.. Když vezmu váhový poměr aut v crashtestu, tak je to jako by do Q7 to napálil prázdný Mercedes Benz Atego [odkaz] a jestli by pak řidiči Q7 neorazila hlava volant, tak mi říkejte Matelko :-!
MajoThePuk
je to totalny hnup co zije v inej dimenzi ako vacsina ludi..nechapem ako sa on moze na seba v zrkadle pozerat... ;-\
GTI
Diskutovat o autech a považovat skromnost za ústřední vlastnost, to promiň, to mi nepasuje 😄 😉
Jo, Evropa se dá objet i v Picantu... No, já bych pro tyhle účely doporučil A8...
Ten cee´d je výmluvnej... předpokládám, že mé názory na tohle téma znáš...
Jo, Evropa se dá objet i v Picantu... No, já bych pro tyhle účely doporučil A8...
Ten cee´d je výmluvnej... předpokládám, že mé názory na tohle téma znáš...
MajoThePuk
si strasne trapny a este viac zakomplexovany ***...viac ti k tomu nemam co povedat...bolo by pre mna ctou ti naplut do xichtu lebo vacsie hovado ako ty som este nevidel...napises akukolvek kravinu...to svedci o tvojom IQ..gratulujem, vidiet, ze sa naozaj vyznas... :yes:
pogo26
Myšlenkama šetřím, ve světě je rozumu na můj vkus už skoro tolik co slov co všechno jenom komplikujou. Takže sbohem a šáteček, slovy toho co by mluvit mohl.
Jen je otazka, jestli je uplne nezbytne, aby ta Q7 mela deformacni zony nekompatibilni s cimkoli nizsim, tudiz znevyhodnovala lehci auta vic, nez je nutne, nez napr. stejne tezky sedan. A chtit po vsech nizsich autech, aby se prizpusobovala velkym SUV, asi moc realne neni.
GTI
No, tohle už je lepší. Pokud nebudeš přisprostlý a občas se ti i podaří myšlénka, či alespoň pokus o ní, zvednu ti palec. Zatím bych ovšem být tebou jen četl...
ladlen
No, ja v tom jasno mám, len ma zaujímal práve Tvoj názor. Myslím, že máš buď rád nadmieru priestoru, alebo si obéznejšej postavy, lebo normálna rodina sa v pohode zvezie aj na dovolenku na hociktorom aute menšom, ako je Octavia. Ja mám ceeda a rovno Ti poviem, že väčšie auto, ako je on by som naozaj ani nechcel. Nepotrebujem také a ani by som ho nevyužil. Aj na Fabii sa dá obísť Európa v štyroch osobách, hoci tá v zadu toho miesta nazvyš nemá.
Ten Tvoj výber aut pre rodinu naozaj skromnosťou nesrší.
Ten Tvoj výber aut pre rodinu naozaj skromnosťou nesrší.
GTI
😄 Důležitá je souvislost mezi "peněženkou a spotřebou" 😄 co se týká hmotnosti a spotřeby... to bych přenechal tvůrcům aut.
GTI
O octavii píši teď kolegovi - považuji ji za hraniční pro čtyřčlennou rodinu. Na zadních místech místa moc není, tedy pokud by se jednalo o dva potomky s výškou 195 cm... asi už by to Octavia nezvládla. Pro rodinu s maými dětmi je to mainstreramové optimum. Ano MPV je také vhodné. U těch ovšem postrádám (narozdíl od SUV) akcent na jistou dravost, sportovnost...
GTI
Zdefinovat bych mohl, ale překvapuje mě, že v tomhle nemáš jasno. Tedy jde o auto, které s co možná největší mírou bezpečnosti (jde o děti) odveze ty čtyři lidi (rodinu) všude tam, kam jezdí - dovolená, hory, nákupy... Tedy viděl bych to na čtyřkolku, ideálně dnes nějaké alespoň střední či velké SUV, či nějakou crossku. Za ideál pro rodinu s malými dětmi bych dnes viděl - XC60, Q5, Freelander, GLK, z mainstreamu KUGA a TIGI. To myslím by mohlo vyhovovat. Pokud zabrousíme do běžné konfekce, za hraniční bych považoval Octavii.
Asi každý známe jiné rodiny...
Asi každý známe jiné rodiny...
gld
s tým posudzovaním priestoru si to solídne prestrelil..chceš povedať že dajme tomu v oktávke II nie je dostatok priestoru pre 4 ľudí?
a ako vyšité pre rodinu sú vozidlá MPV ktoré najrozumnejšie využívajú zastavaný priestor..nie SUV ktoré priestorom plytvajú
a ako vyšité pre rodinu sú vozidlá MPV ktoré najrozumnejšie využívajú zastavaný priestor..nie SUV ktoré priestorom plytvajú
pogo26
Já ti jen říkám, abys seděl dál u compu a psal 258 příspěvků o tom, že při střetu náklaďáku s plechovkou vyhraje náklaďák. To je fakt diskuse pro opravdové inteligenty s obermmozkem.Je mi tě líto.
_Teddy_
asi tolko, ze je v principe jedno ake su to znacky. Pokial pomer hmotnosti je 1:2.5, vysledok je jasny. Nejde o to, ze je to male auto, ale o to, ze je to lahke auto. Jeho kineticka energia je velmi mala, a pri stretnuti musi byt jeho posadka vystavena ovela vacsiemu pretazeniu...
PS: A2 som vybral zamerne, aby to bol suboj "Audi proti Audi"...
A k tej diskusii velke versus male auta: myslim ze v tejto otazke uz zacinaju aj americania mat jasno. Tebe to asi este chvilu potrva, kym si uvedomis suvislost medzi hmotnostou auta, a jeho spotrebou...
PS: A2 som vybral zamerne, aby to bol suboj "Audi proti Audi"...
A k tej diskusii velke versus male auta: myslim ze v tejto otazke uz zacinaju aj americania mat jasno. Tebe to asi este chvilu potrva, kym si uvedomis suvislost medzi hmotnostou auta, a jeho spotrebou...
gld
myslím že tak to bolo aj plánované..o ADAC-u som stratil dobrú mienku už dávnejšie
ladlen
A mohol by si mi zadefinovať tie dva pojmy😒br />
1. dôstojné auto pre rodinu
2. dôstojný priestor pre 4 ľudí(prípadne k tomu aj uviesť niektoré autá?)
SUV by mohlo byť auto pre rodinu, len bohužiaľ v nich žiadne rodiny nevidno, až na svetlé výnimky.Tí, čo majú rodiny väčšinou kupujú iné veci, ako SUV.
2. dôstojný priestor pre 4 ľudí(prípadne k tomu aj uviesť niektoré autá?)
SUV by mohlo byť auto pre rodinu, len bohužiaľ v nich žiadne rodiny nevidno, až na svetlé výnimky.Tí, čo majú rodiny väčšinou kupujú iné veci, ako SUV.
GTI
Velmi se mírni. A zvykej si, že svět diskuzí je svět názorů. To, že ty žádný názor zatím na nic nemáš, tě nemusí tolik traumatizovat. Časem se se svou rolí smíříš, uvidíš...
_Teddy_
Technicky ano. Ale uz by to nemalo taku tu novinarsku prichut senzacie (Audi proti Fiatu, Deutschland gegen Italien). Takyto "vyrovnany" suboj, to moze fakt napadnut len recesistov z ADAC-u...
GTI
Asi jsi pořádně nečetl můj příspěvek. A co jsi jako chtěl vyjádřit teď tím příspěvkem svým? Nejspíše to co já, že koupě malých aut je k velké diskuzi.
P.S. Ta A2... to ve vztahu k F500 moc nepasuje. Možná tak LUPO...
P.S. Ta A2... to ve vztahu k F500 moc nepasuje. Možná tak LUPO...
GTI
Doufám se mnou nechceš začít diskuzi, jestli je Q7 důstojným autem pro rodinu... to bys mě dojal.
Speciálně pro tebe ještě jednou - prakticky vše pod kompaktní třídu, pokud to má vozit tu rodinu s dětmi je podměrečné a kupované z nutnosti, neb na větší nejsou holt děngy.
Důstojný prostor pro 4 lidi nalezneš až v autech střední třídy. A to ještě jen některých. A až od vyšší střední začíná optimální vnitřní prostor pro čtyři lidi. A SUV (vyšší posaz, bezpečnost)... no to je přece auto pro rodinu jak vyšité. Tos nevěděl?
Speciálně pro tebe ještě jednou - prakticky vše pod kompaktní třídu, pokud to má vozit tu rodinu s dětmi je podměrečné a kupované z nutnosti, neb na větší nejsou holt děngy.
Důstojný prostor pro 4 lidi nalezneš až v autech střední třídy. A to ještě jen některých. A až od vyšší střední začíná optimální vnitřní prostor pro čtyři lidi. A SUV (vyšší posaz, bezpečnost)... no to je přece auto pro rodinu jak vyšité. Tos nevěděl?
_Teddy_
Niekedy pises dobre, ale tentokrat si ocividne nemal svoj den. Co myslis, ako by dopadol podobny test, ak by namiesto 500-vky zobrali A2 (tiez supermini, a vaha ~900kg)? Povedal by som ze velmi podobne...
gld
som rád že si to uznal
btw-daj si do pomeru hmotnosť Q7 a F500 k pomeru hmotností 10 tonového nákladiaku a Q7...nie až taký rozdiel hm?
čo kto vozí neriešime
btw-daj si do pomeru hmotnosť Q7 a F500 k pomeru hmotností 10 tonového nákladiaku a Q7...nie až taký rozdiel hm?
čo kto vozí neriešime
gld
Q7 je len o dosť väčšia ako normálne automobily, to jej zaručuje "bezpečnostný" odstup
aj liazka s návesom je bezpečná pre vodiča len tým že je veľká
aj liazka s návesom je bezpečná pre vodiča len tým že je veľká
GTI
Nějak ti v tom zápalu nedošlo, že se nestřetlo osobní auto s nákladním, nýbrž, že se střetla běžná vozidla (byť z opačného konce) určená k přepravě soukromých osob.
Na smeč? na jaký směč ;-\ Tys snad čekal, že fiatka převrhne Quasimoda? Já ne. V tom testu (a v mém příspěvku též) jde přece o úplně něco jiného...
Samozřejmě, že malá auta jsou nebezpečnější než auta velká, tedy zejména při vzájemných střetech.
Na smeč? na jaký směč ;-\ Tys snad čekal, že fiatka převrhne Quasimoda? Já ne. V tom testu (a v mém příspěvku též) jde přece o úplně něco jiného...
Samozřejmě, že malá auta jsou nebezpečnější než auta velká, tedy zejména při vzájemných střetech.
S8
Sorry, ale ja si urcite nebudu kupovat Fiat 500, aby to vsichni ostatni pri stretu se mnou prezili. Radsi si koupim velky auto, ktery je pro ME a ME BLIZKE bezpecne. At je to jak chce, klidne priznam, ze jsem sobec, ale radsi se srovnam s tim, ze jsem sobec, nez s tim, ze chcipnu...
pogo26
Jseš nechutný prase. Seď pořád na netu a nechoď raději mezi lidi, někomu by se z tebe mohlo udělat nevolno. Ale toho se ty držíš, tak v tom pokračuj.
Samuel
hned prvni test co jsem v google nasel z roku 2002😒br />
Toyota Avensis, Nissan Primera und Mazda 626/Mazda 6 ziskali prvni mista v ADAC praxis testu. Dalsi mista se umistnil Peugeot 406, Volvo S70/V70/C70, BMW 3er-Serie, Ford Mondeo, Opel Vectra sowie VW Passat posledni byla laguna. [odkaz]
ADAC byl prvni v 90letech kdo zacal napr. mercedes kritizovat za kupovani levnych soucastek a setreni na kvalite.
Tez musis brat do uvahy, ze kazda krajina testuje auta na svuj styl dopravy, nemecti novinari jsou pravidelne na dalnici a uz je jizda pres 200 neohromi a koncentruji se na uplne jine detajly jak nejaky anglican, ktery muze max. jezdit 100kmh a tim ma uplne jine pozadavky na auta, proto mne testy z jinych krajin nezajimaji.
Toyota je uzasna pro USA a Japonsko, Peugeot na derave cesty ve FR, kdo jezdi jako ja pravidelne mnichov-frankfurt potrebuje poradne auto z nemecke premiove trojiky jako napr. bmw, ostatni se houpou uz pri 180 a brzdy rychle vadnou.
Toyota Avensis, Nissan Primera und Mazda 626/Mazda 6 ziskali prvni mista v ADAC praxis testu. Dalsi mista se umistnil Peugeot 406, Volvo S70/V70/C70, BMW 3er-Serie, Ford Mondeo, Opel Vectra sowie VW Passat posledni byla laguna. [odkaz]
ADAC byl prvni v 90letech kdo zacal napr. mercedes kritizovat za kupovani levnych soucastek a setreni na kvalite.
Tez musis brat do uvahy, ze kazda krajina testuje auta na svuj styl dopravy, nemecti novinari jsou pravidelne na dalnici a uz je jizda pres 200 neohromi a koncentruji se na uplne jine detajly jak nejaky anglican, ktery muze max. jezdit 100kmh a tim ma uplne jine pozadavky na auta, proto mne testy z jinych krajin nezajimaji.
Toyota je uzasna pro USA a Japonsko, Peugeot na derave cesty ve FR, kdo jezdi jako ja pravidelne mnichov-frankfurt potrebuje poradne auto z nemecke premiove trojiky jako napr. bmw, ostatni se houpou uz pri 180 a brzdy rychle vadnou.
gld
máš to chápať tak že človek ktorý vysype svoje poctivo vyvexlované prachy koncernu a dostane za to svoje ohromné trojtonové monštrum je človek kvalitný, ktorý stojí za to aby prežil..
sviňe a untermensch ktorí kupujú fiaty si nezasluhujú prežiť..
toť stručný prehľad toho čo nám chcel gti svojim príspevkom povedať
sviňe a untermensch ktorí kupujú fiaty si nezasluhujú prežiť..
toť stručný prehľad toho čo nám chcel gti svojim príspevkom povedať
GTI
Kdybychm nevěděli, jak dopadla posádka F500 v horním střetu, mohl bych se podle obsahu tvého příspěvku domnívat, žes seděl za volantem ty a trochu hodně že ses udeřil do hlavy...
Zpackaná Q7? Kdes koupil ten nesmysl? Neměl bys tu spíše řešit ta fatální selhání pětistovky, tedy ten polibek volantu a následně prasklý pytel?
P.S. Jinak tu větu o tom, že Croma by zdeformoval při čelním nárazu Quasimoda >😒] >😒] musím, prostě musím znamenat na mezi nominované bláboly roku do Zlatého ventilku... Bože, Wolffe...
Zpackaná Q7? Kdes koupil ten nesmysl? Neměl bys tu spíše řešit ta fatální selhání pětistovky, tedy ten polibek volantu a následně prasklý pytel?
P.S. Jinak tu větu o tom, že Croma by zdeformoval při čelním nárazu Quasimoda >😒] >😒] musím, prostě musím znamenat na mezi nominované bláboly roku do Zlatého ventilku... Bože, Wolffe...
ladlen
Tak ak je Audi Q7 "důstojné auto pro rodinu ", tak sa potom asi 99 percent ľudí vozí v nedôstojných autách. A keby sme sa tak vozili všetci, dopadli by sme asi ako Američania teraz, totiž kupovali by sme malé autá. A tí, čo si kupujú F-500, tí ho tiež chcú,ale nemusia, pretože to naozaj nie je lacný špás, za tie peniaze sa dá kúpiť hocičo o dosť väčšie v nižšej strednej triede. Ten posledný odstavec by si snáď mohol aj vysvetliť, neviem, ako sa môžu "poměřovat" tieto dve autá.
gld
ADAC ti nahral na smeč, však mám pravdu? Ako to už spravil neraz ..
aj na polách a foxoch jazdia ľudia preto že musia, myslíš že foxík by dopadol lepšie? naozaj?
osobne postrádam zmysel takýchto testov, pre zaujímavosť? pre dokázaniu svetu že F500 je krajne nebezpečné auto? Nabudúce prosím jeden testík Audi Q7 vs. Tatra 815 plná štrku 😉
aj na polách a foxoch jazdia ľudia preto že musia, myslíš že foxík by dopadol lepšie? naozaj?
osobne postrádam zmysel takýchto testov, pre zaujímavosť? pre dokázaniu svetu že F500 je krajne nebezpečné auto? Nabudúce prosím jeden testík Audi Q7 vs. Tatra 815 plná štrku 😉
gld
staré mercedesy boly proste tanky, to je jasné..na youtube sa dá nájsť krásne video crashtestu MB 124 proti Oplu Corsa B..masaker
GTI
Je dobře, že lidé mají možnost spatřit, jak to dopadne, když se důstojné auto pro rodinu střetne s pokusem vytvořit druhé nejmenší auto na světě. Nejde vůbec o to, že AUDI rozpáralo fiatku, jde jen a jen o to, že nesmyslné proklamace o životním prostoru pro všechny a podobné komunistické šlágry plíživě vnucují myšlénku, že auto má být malé... aby se s ním dalo (bože) hezky zaparkovat ve městě. Ne, je to jinak, je to úplně jinak... jak je to, to ti předvádí právě ti, co mají na to si koupit jak tuhle fiatku, tak toho Quasimoda. Samozřejmě si koupí Quasimoda.
Však to znáš sám - ti v těch Qasimodech v nich jezdí proto, že v nich jezdit chtějí, a ti v pětistovkách, ti v nich jezdí proto, že... musí. Trpké, ale životně pravdivé.
Obecně se výsledek dal očekávat... ovšem, že si šofér políbil sloupek volantu a nadto mu prasknul pytel (jasně, že ne v AUDI), tohle už dopadá výhradně na vrub rodokmenu auta.
Tedy doporučení - pokud kupuješ jedno z nejmenších aut na světě, nepoměřuj se s těmi, kdo kupují auta největší... Teď jde ještě o to, jestli vůbec tuhle větu dokážeš pochopit...
Však to znáš sám - ti v těch Qasimodech v nich jezdí proto, že v nich jezdit chtějí, a ti v pětistovkách, ti v nich jezdí proto, že... musí. Trpké, ale životně pravdivé.
Obecně se výsledek dal očekávat... ovšem, že si šofér políbil sloupek volantu a nadto mu prasknul pytel (jasně, že ne v AUDI), tohle už dopadá výhradně na vrub rodokmenu auta.
Tedy doporučení - pokud kupuješ jedno z nejmenších aut na světě, nepoměřuj se s těmi, kdo kupují auta největší... Teď jde ještě o to, jestli vůbec tuhle větu dokážeš pochopit...
na oeamtc.at je podrobnejsi info ... kdyz to zkratim, v Q7 oderky, v 500 vzadu deti (3 roky a 1,5 roku) velmi tezka zraneni, spolujezdec nohy a telo stredni zraneni, a ridic v podstate tuhej ...
je to sice nemecky 😄 ale barvicky hovori za vse ...
[odkaz]
je to sice nemecky 😄 ale barvicky hovori za vse ...
[odkaz]
Sch
Myslim ze pravdepodobnost stretu s takovouhle kravou je, obvzlast s F500, minimalni, vetsina aut ve meste jsou uplne jina. I ta rychlost? Zajimaly by me rychlosti pri ruznych stretech, podle me 56 na 56 je tak na okresce nebo statovce, vetsinou, ne vzdy, ta auta snad brzdi, ne?
Mylsim ze to ukazalo ze F500 je dobre vyrobene. Auto nejde vyrobit na nejhorsi moznou situaci, vzdy je treba hledat kompromis mezi pravdepodobnosti a rizikem. Ostatne analyza rizik nas provazi celym zivotem, to bychom jinak ani nemohli vyjet 😄.
Mylsim ze to ukazalo ze F500 je dobre vyrobene. Auto nejde vyrobit na nejhorsi moznou situaci, vzdy je treba hledat kompromis mezi pravdepodobnosti a rizikem. Ostatne analyza rizik nas provazi celym zivotem, to bychom jinak ani nemohli vyjet 😄.
ladlen
Tento test nám všetkým, čo máme len obyčajné autá, hoci s 5 hviezdami, slúži na to, aby sme sa týmto mamutom vyhýbali vždy, pokiaľ je to možné. A ešte si predstavme nejakého hrubokrkého de.bila za volantom a nešťastie je hotové.
P.S. Týmto nechcem povedať, že všetci majitelia týchto veľkých aut sú hrubokrkí, ale štatisticky je ich určite viac, ako majiteľov F-500. :-!
P.S. Týmto nechcem povedať, že všetci majitelia týchto veľkých aut sú hrubokrkí, ale štatisticky je ich určite viac, ako majiteľov F-500. :-!
eLzyx
to bych netvrdil. Já se přesvědčil na vlastní kůži, když jsem se svojí Fkovou Astrou vletěl na náledí do Peugeotu 405. Peugeot měl kufr narolovanej na zadních sedačkách, já měl jen kapotu do A, lehce prohnutý výztuže a vymlácený světla - hlavní nosníky a motor na svém místě. Ani chladič se nepoškodil.
Kvasoň
Fiat to v rámci fyzikálních možností ustál. A Quasimodo je prostě kontrukčně nedokonalé. Tak vidím výsledky testu já. Třeba XC90 má nastaveno deformační zóny podstatně níž právě proto, aby "normální" auta nesmetlo. Když to jde (třeba) u Volva, mělo by to jít i jinde...
N15m0
:yes: nemluvě o přetížení, které vznikne tím, že se auto prakticky okamžitě zastaví,
wolff
Jojo. To sem měl na mysli... Jde o to najít správné vyvážení... Myslím, že F 500, na to, jaký je prcek obstál dost dobře (už jen to, že dal šanci). Taky hezký den. Fičím na SQ.
N15m0
Jo v tom s tebou souhlasím. Je zajímavé, že Neuvedly stav figurín. Jestli pomatuješ ne srážku sarýho volva proti renault modus. 5th gear. Tak tam vychvalovali, o jak málo se modus zkrátil, a kritizovali volvo, za to že prakticky pohlcovalo energii samo. Ale Už se nevyjádřili k tomu, že figuríně v modusu uletěla hlava vokínkem neznámo kam.
Jinak Přeji hezký den
Jinak Přeji hezký den
wolff
Broucku, ale bezpečnost auta skutečně nedělají plechy... Mimoto, vždy závisí na to jakým způsobem je auto trefené. NApříklad v momentě, kdy čumákem trefíš zadek nějakého auta, vždy bude vypadat hůř to auto co to trefilo tím čumákem, protože čumák se má správně deformovat... 😉
wolff
Všechno hezký.. Ale neviděl sem jediný test, ve kterém by VW prohrálo. Co sem mohl brouzdat dneska na netu a na Youtube, všechny testy ve kterých VW kdy v ADAC testu prohrál, byly ve stylu GOLF MKII, proti Golfu MK IV... Hádej kdo vyhrál >😁 >😁
K čemu však tento test mimoto aby ukázal jak nebezpečné je staré auto proti novému měl sloužit, víme asi všichni že? >😁
Já si myslím, že by ale třeba ta Q7 s tím jak je zpackaná mohla dostat na * i od Cromy... >😁 (která v ráně na předek obstála na výbornou v Euroencap. TA F 500 je přeci jen váhový extrém.
JInak bych chtěl vidět situaci, kdy by to F 500 nabořila proti Q7 a obě 56. To si nedovedu představit, kde by se tato auta za podobné situace mohla setkat...F 500 by se ji na okresce vyhla a ve městě by k takové rychlosti ani nemělo po brždění dojít.
K čemu však tento test mimoto aby ukázal jak nebezpečné je staré auto proti novému měl sloužit, víme asi všichni že? >😁
Já si myslím, že by ale třeba ta Q7 s tím jak je zpackaná mohla dostat na * i od Cromy... >😁 (která v ráně na předek obstála na výbornou v Euroencap. TA F 500 je přeci jen váhový extrém.
JInak bych chtěl vidět situaci, kdy by to F 500 nabořila proti Q7 a obě 56. To si nedovedu představit, kde by se tato auta za podobné situace mohla setkat...F 500 by se ji na okresce vyhla a ve městě by k takové rychlosti ani nemělo po brždění dojít.
Já si myslím, že chtěli mimojiné poukázat na to, že se svět vrací do osmdesátých let. TEhdy se taky začali stavět "tanky", které byly přerostlé a při nárazu menší auto rozdrtily. (Mercedes Benz třídy S přezdívaný Mamut). V devadesátých letech nastal útlum (i třída S byla menší) a dnes je to tu znova. Audi Q7 a Mercedes GL jsou přerostlé krávy, které si kupují jen lidi, co si musí dokázat že na to mají, že jim může stát před barákem pětimetrová křasna. Přitom ve spoustě testů se ukázalo, že třeba Mercedes ML nebo BMW X5 jsou lepší SUV než výše zmiňovaní.
Samuel
ja jsem taky toho nazoru ze NCAP hvezdiciky nemaji zadnou hodnotu. Minuly mesic jsem videl srazku stareho mercedesu eklasse, ktery by asi nedostal ani 3hvezdy z novou lagunou. Zatimco laguna byla uplny srot mercedesove silne plechy byli jen lehce prehnute + rozbite svetla.
wolff
No tady se musím ozvat, byť s tvým příspěvkem před tím víceméně souhlasím. Ten test toho smartu byl posazen do úplně jiné roviny. Bylo tam jasně ukázáno, co dokáže německý konstruktér sestrojit... tedy totálně tuhou klec smartu, která se ani proti Sku nezbortila... Tedy nadlidský výkon. To, že ty figuriny (kdyby byly živé) by měly utrhané sleziny... tam nějak výrazně nebylo zdůrazněno. Možná si to už nepamatuju, ale takhle nějak to bylo podáváno. Tedy, není problém sestrojit dokonale tuhé auto (což výbornou tuhost předvedl i F 500), ale pokud nemáš min. dost prostoru na to pohltit energii, nemáš šanci s tím nic jiného udělat. Prostě, ti lidi v tom Fiatu by nezemřely na to, že by ten Fiat snad nepřežil tu havárii a totálně se zbortil (tak jak yb asi dopadl třeba ten Fox,ale i Polo), ale proto, že ta audi pokračuje po nárazu dál v cestě... a lidé ve Fiatu (protože už nemá co pohlcovat energii by utrpěli nejspíš vážná zranění v důsledku přetížení životně důležitých orgánů. Thats all.
Samuel
zase jsou tu zakomplexovane prizpevky. ADAC testuje kazdy tyden nejake auta, testovalo i Cayenn proti corse, nebo motorku z golfem atd... Napr. Toyota je nejvetsi sponzor ADAC a vsechny svoje auta tam nechavaji vyhodnocovat na chyby aby vedeli vcem se maji vylepsit co napr, VW nebo Opel z financnich duvodu nedela
N15m0
vzpomatuj se. Pomatuješ si na test MB-E(možná S ted už nevim) vs smart? Dělala to taky ADAC tušim. ALe nevím to jistě. kdyby ne, tak mě hned neukamenujte >😁
At pošlou Q7 proti Tatře 815 a dopadne to pro Audi stejně jako tady pro Fiata.
Na druhou stranu je vidět jak jsou velká SUV pro ostatní nebezpečná. Hvězdiček můžeš mít tolik, kolik chceš, proti váze a velikosti nic moc nezmůžeš.
Na druhou stranu je vidět jak jsou velká SUV pro ostatní nebezpečná. Hvězdiček můžeš mít tolik, kolik chceš, proti váze a velikosti nic moc nezmůžeš.
N15m0
tady nejde o to, jak automobil dopadlo po vzhledoví stránce, ale jak dopadil pasažéři. Jinak takováhle srážka je daleko pravděpodobnější, než srážka, která by vypadala stejne jako používá Euro Ncap. (Deformovatelná překážka, avšak napevno ukotvená) Jinak at udělaj klidně ten test. Audi dopadne uplně stejně jako malej fiátek, ale podle někoho by to zase bylo poškozování audi IVECEM. takže tohle je můj názor, že automobily dopadli adekvátně ve své kategorii. Ať skusí poslat třeba 'jen' 3 hvězdičkovou navaru proti F500. Navara podle mě dopadne uplně stejně jako dopadlo audi, protože Rám Navary se nemusí vypořádat se svou čistou hmotností, ale přibližně s 1/2 Vlastní hmotnosti.
Ne,luvě o tom , že airbag ve Fiatu praskl. To je už na pováženou
Ne,luvě o tom , že airbag ve Fiatu praskl. To je už na pováženou
Enzo
Ano máme tu další díl z trapného seriálu "nezávislých" testů ADAC. Po Loganu a jeho losím přemetu je tu F500 jakožto novodobý terč. No jak jinak to mahlo asi dopadnout, že? Ano, mohlo to dopadnout ještě hůř, kdyby si to rozdala muší váha VW Fox proti Sumo Q7, to by byl match pánové. Ale oni přece germáni nebudou střílet do vlastních řad. To se přece nemůže stát...
Ricardo
S poslední větou souhlasím. V Autocaru psali že když jede Q7 po ulici tak musí matky zakrývat malým dětem oči aby se nebály toho strašidla >😁
norday
prave ze je fajn ukazat co tyhle auta jakoje Q7 muzou zpusobit pri stretu s "obycejnym autem".. lidi argumentuji ( casto aby zakryli skutecnej duvo😜 snobarna, snaha machrovat)ze si tyhle auta kupujou kvuli jejich bezpecnosti..to ze jsou ale nebezpecni pro okoli nikoho nezajima.
wolff
Proč byl tento nereálný test udělán vědí snad úplně všichni.
P.S. Bravo Fiatku. Myslím, že jakékoliv jiné auto této (ale i mírně větší váhové kategorie) by dopadlo ještě o poznání hůř. Je patrné, že konstrukce F 500 zůstala skutečně stabilní. Bohužel s přetížením způsobeným ohromnou hmotností působící proti F 500 už nemají konstruktéři žádnou šanci nic udělat. Je potřeba si uvědomit, že 56 vrs 56 je pořádná darda, která odpovídá rychlosti vyšší než je ve městě vůbec povolená (tedy vzájemné kolizi někde na okresce po krátkém brždění při jízdě přdpisovou rychlostí). Tento test je zajímavý, ale hlavní cíl, poškodit Fiat a pomoct Audi (které jako jedno z mála naposledy testovaných SUV získalo pouze 4 hvězdy - tedy ani samo to audi není na svoji hmotnost dostatečně stabilní, což je vidět i na těch fotkách, že je celkem pocuchané) se myslím až tak moc nepovedl. Mám pocit, že soudruzi z NDR (teda pardon z ADAC), čekali, že F 500 dopadne ještě mnohem hůř.
Navrhuji test. Iveco Stralis vrs Q7... Myslím, že tady bude výsledek proti Q7 mnohem méně optimistický. Nebo ať nežeru Q7 proti Iveco MLV. 😄
Jinak přání ADAC, aby předek těchto mastodontů byl lépe deformovatelný není už v případě Q7 (která se pod svoji vlastní vahou bortí jak krabička ze sirek) v podstatě možné a oni to musí vědět. Je to jen alibistický výkřik. Víc k tomu nemám co říct. Jediné, co se dá ovlivnit je výška deformovatelné zóny, jenže to by to auto nesmělo mít rypec jak tyranosaurus...
P.S. Bravo Fiatku. Myslím, že jakékoliv jiné auto této (ale i mírně větší váhové kategorie) by dopadlo ještě o poznání hůř. Je patrné, že konstrukce F 500 zůstala skutečně stabilní. Bohužel s přetížením způsobeným ohromnou hmotností působící proti F 500 už nemají konstruktéři žádnou šanci nic udělat. Je potřeba si uvědomit, že 56 vrs 56 je pořádná darda, která odpovídá rychlosti vyšší než je ve městě vůbec povolená (tedy vzájemné kolizi někde na okresce po krátkém brždění při jízdě přdpisovou rychlostí). Tento test je zajímavý, ale hlavní cíl, poškodit Fiat a pomoct Audi (které jako jedno z mála naposledy testovaných SUV získalo pouze 4 hvězdy - tedy ani samo to audi není na svoji hmotnost dostatečně stabilní, což je vidět i na těch fotkách, že je celkem pocuchané) se myslím až tak moc nepovedl. Mám pocit, že soudruzi z NDR (teda pardon z ADAC), čekali, že F 500 dopadne ještě mnohem hůř.
Navrhuji test. Iveco Stralis vrs Q7... Myslím, že tady bude výsledek proti Q7 mnohem méně optimistický. Nebo ať nežeru Q7 proti Iveco MLV. 😄
Jinak přání ADAC, aby předek těchto mastodontů byl lépe deformovatelný není už v případě Q7 (která se pod svoji vlastní vahou bortí jak krabička ze sirek) v podstatě možné a oni to musí vědět. Je to jen alibistický výkřik. Víc k tomu nemám co říct. Jediné, co se dá ovlivnit je výška deformovatelné zóny, jenže to by to auto nesmělo mít rypec jak tyranosaurus...
Asi by nikdo nechtel sedet v jakymkoliv aute pri stretu s takovym kramem obrovskym jako je Q7. Tohle si ADAC mohl odpustit. Snad neni nikdo, kdo by cekal, ze 500 bude jen lehce skrabnuta.