Srovnávací testy
Ted
poprvé v historii prohral vetsi kufr. Presto, ze s dojezdovou rezervou je kufr Peugeotu o dost vetsi, vetsi je také tolik dulezita sirka mezi podběhy, známka za kufr je u obou stejna!
ze peugeot nenapraska tyhle ctyroky oblude, která vypada jak chudej pribuznej ve vnejsim designu, to jsem opravdu necekal. lepsi podvozek a motor peugeotu? cert to vem.
Vyhrava silhava OOOOctavia.. :no:
ze peugeot nenapraska tyhle ctyroky oblude, která vypada jak chudej pribuznej ve vnejsim designu, to jsem opravdu necekal. lepsi podvozek a motor peugeotu? cert to vem.
Vyhrava silhava OOOOctavia.. :no:
Johnnn
Tak se tím pomalu pročítám a nemohl jsem se pousmát😒br />
"z kdysi nudné a přísně konzervativní Octavie se stalo výrazné auto. Čtyři oči sice nepadly do vkusu každému a z některých úhlů skutečně mohou vypadat zvláštně, za Octavií se ale nyní nepochybně otočí více lidí a navíc rychlá e😜anze „čtyřočka“ na českých silnicích dokazuje"
Nevím jestli použili nějaký dotazník, ale popravdě, když už na Oktávku padla řeč, tak s každým jsem se shodl, že ty světla jsou děs. A že se otočí víc očí? No za Multiplou nebo Rextonem se taky otočilo hodně očí... A hodnotit rychlou e😜anzi díky designu světel, to už je fakt k smíchu.
"z kdysi nudné a přísně konzervativní Octavie se stalo výrazné auto. Čtyři oči sice nepadly do vkusu každému a z některých úhlů skutečně mohou vypadat zvláštně, za Octavií se ale nyní nepochybně otočí více lidí a navíc rychlá e😜anze „čtyřočka“ na českých silnicích dokazuje"
Nevím jestli použili nějaký dotazník, ale popravdě, když už na Oktávku padla řeč, tak s každým jsem se shodl, že ty světla jsou děs. A že se otočí víc očí? No za Multiplou nebo Rextonem se taky otočilo hodně očí... A hodnotit rychlou e😜anzi díky designu světel, to už je fakt k smíchu.
NoLimitBoy
Seat Ibiza ST vs. Škoda Rapid – víťaz Škoda Rapid
Hyundai i10 vs. Škoda Citigo – víťaz Škoda Citigo
Opel Astra Sports Tourer vs. Škoda Octavia Combi – víťaz Škoda Octavia
Škoda Octavia Combi vs. Peugeot 308 SW – víťaz Škoda Octavia
Škoda Citigo vs. Peugeot 108 – víťaz Škoda Citigo
Nissan X-Trail vs. Škoda Octavia Scout – víťaz Škoda Octavia
Hyundai ix35 vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Jeep Renegade vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Opel Corsa vs. Škoda Fabia – víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia vs Hyindai i20 - víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia Combi vs. Seat Ibiza ST vs. Renault Clio Grandtour- víťaz Škoda Fabia
Ford Fiesta vs. Mazda 2 vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda Superb vs. Volkswagen Passat - víťaz Škoda SuperB
Ford Focus ST TDCi vs. Škoda Octavia RS TDI - víťaz Škoda Octavia RS
Hyundai i30 Kombi vs. Škoda Octavia Kombi - víťaz Škoda Octavia Kombi
Mazda CX-3 vs. Škoda Yeti - víťaz Škoda Yety
Seat Ibiza vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda SuperB vs. Mazda 6 - víťaz Škoda SuperB
Jaguar XF 20d vs. Škoda Superb 2.0 TDI - víťaz Škoda SuperB
Fiat Tipo 1.4 vs. Škoda Rapid 1.2 TSI - víťaz Škoda Rapid
Seat Ateca vs. Škoda Yeti - víťaz Seat Ateca
Opel Astra 1.0 Turbo vs. Škoda Octavia 1.0 TSI - víťaz Škoda Octavia
Citroën C3 1.2 PureTech vs. Škoda Fabia 1.2 TSI - víťaz Škoda Fabia
Mini One vs. Škoda Fabia 1.2 TSI Monte Carlo- víťaz Škoda Fabia
Ford Edge 2.0 TDCi vs. Škoda Kodiaq 2.0 TDI - víťaz Škoda Kodiaq
Mitsubishi ASX 2.2 DI-D vs Škoda Yeti 2.0 TDI - víťaz Mitsubishi ASX
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI vs. VW Golf Variant 2.0 TDI - víťaz Škoda Octavia
Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG vs. Kia Sorento 2.2 CRDi A/T - víťaz Škoda Kodiaq
Peugeot 5008 GT 2.0 HDI vs. Škoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 - víťaz Škoda Kodiaq
Kia Picanto 1.25 GT vs. Škoda Citigo 1.0 MPI MC - víťaz Kia Picanto
Peugeot 308 SW vs. Škoda Octavia Combi - víťaz Škoda Octavia
Vsetky porovnavacie testy auto.cz od roku 2014 doteraz, ktorych sa zucastnil nejaky model Skody. Jednoducho sa zmierte s tym, ze Skoda vyraba bezkonkurencne najlepsie auta na svete.
Hyundai i10 vs. Škoda Citigo – víťaz Škoda Citigo
Opel Astra Sports Tourer vs. Škoda Octavia Combi – víťaz Škoda Octavia
Škoda Octavia Combi vs. Peugeot 308 SW – víťaz Škoda Octavia
Škoda Citigo vs. Peugeot 108 – víťaz Škoda Citigo
Nissan X-Trail vs. Škoda Octavia Scout – víťaz Škoda Octavia
Hyundai ix35 vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Jeep Renegade vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Opel Corsa vs. Škoda Fabia – víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia vs Hyindai i20 - víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia Combi vs. Seat Ibiza ST vs. Renault Clio Grandtour- víťaz Škoda Fabia
Ford Fiesta vs. Mazda 2 vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda Superb vs. Volkswagen Passat - víťaz Škoda SuperB
Ford Focus ST TDCi vs. Škoda Octavia RS TDI - víťaz Škoda Octavia RS
Hyundai i30 Kombi vs. Škoda Octavia Kombi - víťaz Škoda Octavia Kombi
Seat Ibiza vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda SuperB vs. Mazda 6 - víťaz Škoda SuperB
Jaguar XF 20d vs. Škoda Superb 2.0 TDI - víťaz Škoda SuperB
Fiat Tipo 1.4 vs. Škoda Rapid 1.2 TSI - víťaz Škoda Rapid
Seat Ateca vs. Škoda Yeti - víťaz Seat Ateca
Opel Astra 1.0 Turbo vs. Škoda Octavia 1.0 TSI - víťaz Škoda Octavia
Citroën C3 1.2 PureTech vs. Škoda Fabia 1.2 TSI - víťaz Škoda Fabia
Mini One vs. Škoda Fabia 1.2 TSI Monte Carlo- víťaz Škoda Fabia
Ford Edge 2.0 TDCi vs. Škoda Kodiaq 2.0 TDI - víťaz Škoda Kodiaq
Mitsubishi ASX 2.2 DI-D vs Škoda Yeti 2.0 TDI - víťaz Mitsubishi ASX
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI vs. VW Golf Variant 2.0 TDI - víťaz Škoda Octavia
Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG vs. Kia Sorento 2.2 CRDi A/T - víťaz Škoda Kodiaq
Kia Picanto 1.25 GT vs. Škoda Citigo 1.0 MPI MC - víťaz Kia Picanto
Peugeot 308 SW vs. Škoda Octavia Combi - víťaz Škoda Octavia
Vsetky porovnavacie testy auto.cz od roku 2014 doteraz, ktorych sa zucastnil nejaky model Skody. Jednoducho sa zmierte s tym, ze Skoda vyraba bezkonkurencne najlepsie auta na svete.
car
Takže hlučnější motor,hlučnější podvozek,horší výbava a výrazně vyšší cena překonává tišší motor, tišší a komfortnější podvozek a výrazně nižší cenu..?!A jsme opět u "skryté" reklamy..
Hammunasakra
Myslíš v tom interiéru kde má Pažout lepší sedačky? 😉
Je to prostě klasická komedie = tentokrát má větší kufr = širší vyšší delší s nižší nakládací hranou než Okta = tak to posuneme jinam = ve všem lepší kufr + lepší přední sedadla sou prostě málo
V Oktě navíc trochu schod, Pažout skutečně rovná plocha = fakt to měl dneska pachatel testu těžký 😄
Naštěstí tam máme ten design = tim to doženem = a design šilhavý Okty = to je jistota = ten se přece líbí každýmu >😒]
Je to prostě klasická komedie = tentokrát má větší kufr = širší vyšší delší s nižší nakládací hranou než Okta = tak to posuneme jinam = ve všem lepší kufr + lepší přední sedadla sou prostě málo
V Oktě navíc trochu schod, Pažout skutečně rovná plocha = fakt to měl dneska pachatel testu těžký 😄
Naštěstí tam máme ten design = tim to doženem = a design šilhavý Okty = to je jistota = ten se přece líbí každýmu >😒]
Uživatel_5340709
Můj vlastní duševně-designový boj 😉 : Při premiéře čtyřočky trochu rozpaky, trochu překvapení, ale říkal jsme si, že na živo to bude snad lepší. Po pár setkáních naživo jako dobrý, ale .................... A teď když se s ní setkávám každý den /přítelkyně ji má jako sl. aut👋 - křivky svírají podivné úhly, mimo předního pohledu maska chladiče tvoří podivný "zobák", nevyvážené, s každým dalším setkáním je to nepovedený "fc".
Hammunasakra
U Davida Bureše je to napVWostá jistota 😄
Drtivě lepší cena, nedunící lepší motor, překvapivě stejný jízdní vlastnosti = ale design škodovku zachránil a vytáh jí na vítězství :yes: >😁 >😒]
Drtivě lepší cena, nedunící lepší motor, překvapivě stejný jízdní vlastnosti = ale design škodovku zachránil a vytáh jí na vítězství :yes: >😁 >😒]
Ondris
Přemýšlím, jak se mám vyjádřit k tomu, že Vaculíkově Octavii naměří 99kW a tenhle kus s prakticky stejnym motorem dostane napráskáno od stodvacetikoňového Peugeota rozdílem třídy. Jen převodovkou to nebude.
PedroXL
Asi to bude znít komicky, ale tenhle test mě při nedělním ránu pobavil – přesně tento „test“ prožíváme v rámci rodiny už přibližně rok.
Začnu ale popořadě. Jsem rodilej pežoťák. Kousek od nás bydlí soused, co vozí z Francie pežoty a tak naše rodina (soukromě) nejezdí v ničem jiném – začátky byly v malé 106, s příchodem partnerky přišla 306, s miminkem jsme pořídili 406, pak přišla celkem pohodová 307 a nakonec půl roku utrpení s 407. I když se přiznám, že člověka co má na svědomí (kvalitu) 407 bych s chutí umučil kuchyňským nožem, šli jsme i přesto dál pěžotí cestou – 308 sw. Paralelně s tím jsem měl možnost porovnávat konkurenci, protože moje služební auta byla hodně různorodá – bylo jich téměř ke dvěma desítkám – od Felicie (1.9d), přes mazdy (323, 626) až třeba po touran.
A teď jsem vyfásnul právě testovanou octu. Obě auta máme přibližně rok a ačkoliv se to spoustě lidí tady nebude líbit, s testem naprosto souhlasím. Z hlediska mého úhlu pohledu jsou pro mě klíčové 3 věci:
1) poloha za volantem. Jsem příznivce novinek, ale i jako zarytej pežoťák musím říct, že se ikokpit prostě nepovedl. Mám 185 a střídám se s manželkou co má 165 – v oktávce dám sedadlo níž, upravím, zpětný zrcátka a jedu. V pežotu mě hledání tý správný pozice zabere i pět minut. A i když si dám extra záležet, stejně mám pocit že to úplně není ono.
2) odkládací prostory. Sedneme s manželkou do auta, vyndáme klíče + mobily – a v pažoutu je to problém. A to už nemluvím o tom, když si chcem oba dát kafe (a nedejbože vzít láhev s vodou).
3) síťový program/háčky v kufru. Jsme početná rodina a vzhledem k tomu, že děti jsou ve „vývinu“, máme spotřebu jako malé městečko – velký nákup 2x týdně je naprosto běžný. Pokud bych měl označit věc, která mě v pežotu nejvíc iritovala byla to nutnost pokaždé hledat nákup po celém kufru. Stačilo projet prudčeji zatáčku, nebo nejet 20 po kruháči a i když jsem se snažil tašky v kufru co nejlépe zapřít. Stejně to spadlo a rozházelo se. Ačkoliv je to prkotina, považuju háčky v kufru (a síťový program) za dar od boha.
Je mi naprosto jasné, že se objeví velké množství negativních reakcí, které mě budou označovat za „…píp…“, protože si neuvědomuju že pežot má lepší tohle, a tohle a tohle… nebo že jsem placenej škodovkou atd. Takže to ještě jednou zopakuju – jde o můj praktick👋rodinný nezávislý pohled a chápu, že někdo může mít jiná kritéria. Já ale po roce souběžného provozu obou aut můžu bez výčitek prohlásit, že pro mě je (i jako pežoťáka) lepším a praktičtějším autem oktávka…
Začnu ale popořadě. Jsem rodilej pežoťák. Kousek od nás bydlí soused, co vozí z Francie pežoty a tak naše rodina (soukromě) nejezdí v ničem jiném – začátky byly v malé 106, s příchodem partnerky přišla 306, s miminkem jsme pořídili 406, pak přišla celkem pohodová 307 a nakonec půl roku utrpení s 407. I když se přiznám, že člověka co má na svědomí (kvalitu) 407 bych s chutí umučil kuchyňským nožem, šli jsme i přesto dál pěžotí cestou – 308 sw. Paralelně s tím jsem měl možnost porovnávat konkurenci, protože moje služební auta byla hodně různorodá – bylo jich téměř ke dvěma desítkám – od Felicie (1.9d), přes mazdy (323, 626) až třeba po touran.
A teď jsem vyfásnul právě testovanou octu. Obě auta máme přibližně rok a ačkoliv se to spoustě lidí tady nebude líbit, s testem naprosto souhlasím. Z hlediska mého úhlu pohledu jsou pro mě klíčové 3 věci:
1) poloha za volantem. Jsem příznivce novinek, ale i jako zarytej pežoťák musím říct, že se ikokpit prostě nepovedl. Mám 185 a střídám se s manželkou co má 165 – v oktávce dám sedadlo níž, upravím, zpětný zrcátka a jedu. V pežotu mě hledání tý správný pozice zabere i pět minut. A i když si dám extra záležet, stejně mám pocit že to úplně není ono.
2) odkládací prostory. Sedneme s manželkou do auta, vyndáme klíče + mobily – a v pažoutu je to problém. A to už nemluvím o tom, když si chcem oba dát kafe (a nedejbože vzít láhev s vodou).
3) síťový program/háčky v kufru. Jsme početná rodina a vzhledem k tomu, že děti jsou ve „vývinu“, máme spotřebu jako malé městečko – velký nákup 2x týdně je naprosto běžný. Pokud bych měl označit věc, která mě v pežotu nejvíc iritovala byla to nutnost pokaždé hledat nákup po celém kufru. Stačilo projet prudčeji zatáčku, nebo nejet 20 po kruháči a i když jsem se snažil tašky v kufru co nejlépe zapřít. Stejně to spadlo a rozházelo se. Ačkoliv je to prkotina, považuju háčky v kufru (a síťový program) za dar od boha.
Je mi naprosto jasné, že se objeví velké množství negativních reakcí, které mě budou označovat za „…píp…“, protože si neuvědomuju že pežot má lepší tohle, a tohle a tohle… nebo že jsem placenej škodovkou atd. Takže to ještě jednou zopakuju – jde o můj praktick👋rodinný nezávislý pohled a chápu, že někdo může mít jiná kritéria. Já ale po roce souběžného provozu obou aut můžu bez výčitek prohlásit, že pro mě je (i jako pežoťáka) lepším a praktičtějším autem oktávka…
Hammunasakra
Design šilhavý O3 neni tragedie = ale taky to neni to čim by měla nad lepšim motorem, líp odhlučněnym podvozkem, většim kufrem, o dost nižší cenou atd. vyhrát. A tenhle test Okta vyhrála díky designu = fakt špatně :-!
Jaros71
Souhlas...tragický facelift a vítěz Octavia díky designu?
VTIPNÉ ! 8-s
Jenže Peugeot je nepoužitelný pro mne z hlediska strašného interieru>
i kokpit je šílenost , stísněný prostor fakt..pěkný design karoserie frantíka nezachrání.
Řazení je u francouze průměr , motory oba nic moc..takový Fiat má JTD lepší , stejně jako Opel...jenže ten u PSA asi nebudou využívat..jejich škoda.
Obě auta vzadu bez multilinku...jezdit to dobře nemůže.
Vzal bych VW Golf , ideálně ale s 2.0 TDI.
VW navím má nyní akci kombík bez příplatku , takže sleva -30 tis..
Golf nemá tragický facelift a interier je lepší než u Škody i Pažouta.
Má víceprvek vzadu a mnohem lépe jezdí. :-!
VTIPNÉ ! 8-s
Jenže Peugeot je nepoužitelný pro mne z hlediska strašného interieru>
i kokpit je šílenost , stísněný prostor fakt..pěkný design karoserie frantíka nezachrání.
Řazení je u francouze průměr , motory oba nic moc..takový Fiat má JTD lepší , stejně jako Opel...jenže ten u PSA asi nebudou využívat..jejich škoda.
Obě auta vzadu bez multilinku...jezdit to dobře nemůže.
Vzal bych VW Golf , ideálně ale s 2.0 TDI.
VW navím má nyní akci kombík bez příplatku , takže sleva -30 tis..
Golf nemá tragický facelift a interier je lepší než u Škody i Pažouta.
Má víceprvek vzadu a mnohem lépe jezdí. :-!
Uživatel_5340709
je to plichta, nebo možná o fous má navrch Peugeo /těžko říci/, .................... musím se smát, co všechno snese koncernový papír. Když člověk porovná tabulky továrnách údajů, má jasně navrch Octavia, přitom test ukázal něco jiného. :-!
Johnnn
Tak schválně, ještě jsem to nečetl, o SW nic nevím - nezajímá mě. Ale vsadím se, že vyhrála Škodárna a nebo nebyl vítěz.
Hammunasakra
Právě že ne = Pažout je ve všem kultivovanější s lepšim motorem a má i větší kufr = škodovku zachránil fakt jen ten výrazně lepší design >😁 >😁 >😒]
majkomm
staci si prejst tu uvodnu tabulku a je jasne ze octavia nema narok (aby mala podobnu vybavu, tak musis ist vyssie ako fresh a pekne doplatit), ale nakoniec to sokujuco na
auto.cz vyhrala😊 a motor 1.6 tdi s 5kvaltem, to je uplna parada😊))
auto.cz vyhrala😊 a motor 1.6 tdi s 5kvaltem, to je uplna parada😊))
Hammunasakra
Nemůže to vynechat = to je ta kapitola kvůli který jinak skoro ve všem lepší Pažout prohrál >😒]
removed
Ach ano, rojí se těch čtyřokých pavoukovců v Praze čím dál víc. Chodím po ulicích a snažím se nebýt negativní vocas, ale stejně mne bolí u srdce, neboť touha po estetice mi nedovolí býti naprostým ignorantem. Ač jsem se přesvědčoval snad tisíckrát, že si zvyknu, nepřesvědčil jsem sám sebe. Možná proto, že jsem o kráse přední masky Octávie nebyl přesvědčován ani nikým z blízkého či dalekého okolí.
I korporátní parkoviště se začíná plnit čtyřokými Octávkami. Všiml jsem si zajímavého, pravděpodobně podvědomého, efektu. Nikdo z uživatelů čtyřoček již na své parkovací místo necouvá tak, jako tomu bylo dřív. Každý (a když píšu každý, tak myslím každý uživatel čtyřočky) zaparkuje tak, aby ten čumák nebyl na očích, čili čumákem co nejblíž stěně kancelářských budov. I náš fleet manager musí čelit nespokojeným poznámkám rozmazlených děvčat z HR, ba dokonce mu jednou už ruply nervy a musel rázně a hlasitě vysvětlit, že on není autorem designu současné Octávie.
Korporátní kolegové z Francie nás častují svými posměšky, neboť v době, kdy tuto designové zemětřesení nikdo nečekal, bavili jsme se svorně na jejich účet, když Renault vyslal do boje své Talismaní a Méganní mrože se svými kly. Kdybychom jen věděli, co nám na rozloučenou vyšle do světa pan Kabáň a spol… jistě bychom byli umírněnější…
A Peugeot? Jasně… všechno na dotykáč… tohle raději nebudu komentovat. To je typický nepřímý důkaz toho, že i dnes by vzhledem k francouzské schopnosti domýšlet vlastní činy byla Paříž pravděpodobně anexována kýmkoliv do tří dnů.
I korporátní parkoviště se začíná plnit čtyřokými Octávkami. Všiml jsem si zajímavého, pravděpodobně podvědomého, efektu. Nikdo z uživatelů čtyřoček již na své parkovací místo necouvá tak, jako tomu bylo dřív. Každý (a když píšu každý, tak myslím každý uživatel čtyřočky) zaparkuje tak, aby ten čumák nebyl na očích, čili čumákem co nejblíž stěně kancelářských budov. I náš fleet manager musí čelit nespokojeným poznámkám rozmazlených děvčat z HR, ba dokonce mu jednou už ruply nervy a musel rázně a hlasitě vysvětlit, že on není autorem designu současné Octávie.
Korporátní kolegové z Francie nás častují svými posměšky, neboť v době, kdy tuto designové zemětřesení nikdo nečekal, bavili jsme se svorně na jejich účet, když Renault vyslal do boje své Talismaní a Méganní mrože se svými kly. Kdybychom jen věděli, co nám na rozloučenou vyšle do světa pan Kabáň a spol… jistě bychom byli umírněnější…
A Peugeot? Jasně… všechno na dotykáč… tohle raději nebudu komentovat. To je typický nepřímý důkaz toho, že i dnes by vzhledem k francouzské schopnosti domýšlet vlastní činy byla Paříž pravděpodobně anexována kýmkoliv do tří dnů.
camco
blázni čekající test, že vůz, ve kterém jezdí desetitisíce Čechů je horší než francouzský výrobek ... jak by k tomu přišly firmy, že svým zaměstnancům nedají k jejich práci odpovídající vůz
Emel
...až do doby, než si zase koupíš Golfa místo Focuse... pak bude zase vše naopak, se zpětnou platností >😁
Freddka
To docela nestiham.
Me v zivote nenapadlo, ze v r. 2017 budou mit Oktavky 5 stupnovou prevodovku.
To je proste blbej vtip pri cene 500 tisic.
Tohle jsem resil nekdy pred 7 lety 2010, kdyz jsem si kvuli tomu radsi koupil Golfa (benzin). Ze to budou skodovce zakaznici tolerovat o dalsich 7 let pozdeji, to by me ve snu nenapadlo 😄
Me v zivote nenapadlo, ze v r. 2017 budou mit Oktavky 5 stupnovou prevodovku.
To je proste blbej vtip pri cene 500 tisic.
Tohle jsem resil nekdy pred 7 lety 2010, kdyz jsem si kvuli tomu radsi koupil Golfa (benzin). Ze to budou skodovce zakaznici tolerovat o dalsich 7 let pozdeji, to by me ve snu nenapadlo 😄
_Karel_
Sám bych z těch dvou aut dal přednost jednoznačně oktávce, nejlépe s HDI.
Ale jak sám nesnáším fandy, co hledají slovíčka, která by se mohla jevit nespravedlivá, sám mám teď problém nedělat totéž. Věta "Na to Francouz umí odpověď leda tak kolejnicovým systémem" na mě působí jako červený hadr.Když pominu, že kufr Peugeotu vypadá stejně dobře jako kufr Audi, pak kolejnicový systém rozhodně není žádné "leda", je to skvělá věc. A určitě mnohonásobně hodnotnější, než plastový háček za 5 korun. Na druhou stranu - za těch 5 korun tam ty háčky Peugeot taky mohl dát.
Ale jak sám nesnáším fandy, co hledají slovíčka, která by se mohla jevit nespravedlivá, sám mám teď problém nedělat totéž. Věta "Na to Francouz umí odpověď leda tak kolejnicovým systémem" na mě působí jako červený hadr.Když pominu, že kufr Peugeotu vypadá stejně dobře jako kufr Audi, pak kolejnicový systém rozhodně není žádné "leda", je to skvělá věc. A určitě mnohonásobně hodnotnější, než plastový háček za 5 korun. Na druhou stranu - za těch 5 korun tam ty háčky Peugeot taky mohl dát.
Reco
Ako bezny smrtelnik bez fleet, som na octaviu vedel zohnat 15% a na 308 mi dali 15 bez pytania, skoncilo to na 22%. Kazdopadne po zlavach bola porovnatelna octavia o 4k drahsia a bolo to horsie auto po mnohych strankach - niec sa povedalo aj v clanku a nieco nie.
King of rain
No tak to je mazec. Myslím že by to měl někdo vyšetřit, naprostá nevyváženost. >😁
Sice se smějeme, ale spiše je to smutný a hlavně ty lidi co se pod tím podepisují, to jsou fakt charakteři.Ale možná jen dobře vybírají vždy horší konkurenci.
😉
Sice se smějeme, ale spiše je to smutný a hlavně ty lidi co se pod tím podepisují, to jsou fakt charakteři.Ale možná jen dobře vybírají vždy horší konkurenci.
😉
Patt_66
Je zajímavé že tady chybí srovnávací tabulka spotřeby a zrychlení. Asi to už není důležité.., teď se vyhrává na ničím neměřitelný design. Hmmm... kam jsme se to dostali???
Mirec.K
Zaujímavý výsledok, veľmi zaujímavý. Čo je troška smutné, že pokiaľ by aj náhodou bodovo vyhral Peugeot, na predaje Octavie v krajoch českých (a Slovenských) to nebude mať žiaden vplyv.
Pri motore je to jasné, možno by snáď niekomu vadila tá turbo-diera pri Peugeote (aby sa bolo čoho chytiť). Chod prevodovky bude asi u Škodovky lepší, ten chýbajúci stupeň to ale bohato vykompenzuje. Podvozok, tam si každý vyberie to svoje.
V interiéri to bude už zložitejšie, predsa len tá podivná architektúra Peugeotu nebude sedieť každému, taktiež ovládanie klimatizácie iba cez dotykovú obrazovku je obrovské mínus (auto bez klasického ovládania klimatizácie proste automaticky z výberu vypadáva u mňa), snáď to ďalšia generácia porieši. A tiež to možno niekomu nepríde až také dôležité. K poznámke ale, že v Octavii je všetko tam, kde to čakáme - tam to bude tým, na čo je človek naučený a ako mínus u jedného a plus u druhého by som to nebral. Sedenie vzadu? Priestor je jedna vec a bude prekážať jedincom nad určité rozmery svojej telesnej schránky, kvalitu sedenia zas ocenia tý, čo sa naskladajú aj do toho menšieho bez akéhokoľvek pocitu diskomfortu. A konečne - kufor. To, na čom si Škodovka zakladala veľmi dlho (aj keď často neprávom - vlastná skúsenosť s "litrami" Škody), stratila. Ono to zas vlastne vôbec nie je problém (tých pár litrov), problém to je len v kontexte toho zakladania si na tomto parametre.
K dizajnu nakoniec len, mám síce radšej jednoduchšie línie, ale zjavne sa aj tu dá čo-to pokaziť. Pokiaľ sa tie disproporčné svetlá niekomu páčia, potom sa nečudujem, že aj tú Multiplu si niekto kúpil dobrovoľne. Dúfam, že nikto nečakal pokles predajov Octavie len kôli nepeknej prednej časti (tie predaje fakt nie sú dôkazom toho, že ten predok je podarený, nebodaj ešte príťažlivý). Proste vnútorné svetlá nejako zanikajú v maske a tie bočné vypadajú ako hmlovky z Citiga nahodené na masu hmoty Octavie... Peugeot je proste Peugeot, niekomu sa páčiť bude, inému nie, ale žiadnu výraznú chybu nemá.
Aj keď sa dajú nájsť nie práve dobré riešenia u oboch (tak, ako aj dobré), tomu tunajšiemu bodovému hodnoteniu naozaj nerozumiem. Kvalitu Octavie by nijako neznížil ani opačný výsledok. Nakoniec je ale dobre, že každý si môže vybrať, a konkurentov v triede je viac ako dosť 😄
Pri motore je to jasné, možno by snáď niekomu vadila tá turbo-diera pri Peugeote (aby sa bolo čoho chytiť). Chod prevodovky bude asi u Škodovky lepší, ten chýbajúci stupeň to ale bohato vykompenzuje. Podvozok, tam si každý vyberie to svoje.
V interiéri to bude už zložitejšie, predsa len tá podivná architektúra Peugeotu nebude sedieť každému, taktiež ovládanie klimatizácie iba cez dotykovú obrazovku je obrovské mínus (auto bez klasického ovládania klimatizácie proste automaticky z výberu vypadáva u mňa), snáď to ďalšia generácia porieši. A tiež to možno niekomu nepríde až také dôležité. K poznámke ale, že v Octavii je všetko tam, kde to čakáme - tam to bude tým, na čo je človek naučený a ako mínus u jedného a plus u druhého by som to nebral. Sedenie vzadu? Priestor je jedna vec a bude prekážať jedincom nad určité rozmery svojej telesnej schránky, kvalitu sedenia zas ocenia tý, čo sa naskladajú aj do toho menšieho bez akéhokoľvek pocitu diskomfortu. A konečne - kufor. To, na čom si Škodovka zakladala veľmi dlho (aj keď často neprávom - vlastná skúsenosť s "litrami" Škody), stratila. Ono to zas vlastne vôbec nie je problém (tých pár litrov), problém to je len v kontexte toho zakladania si na tomto parametre.
K dizajnu nakoniec len, mám síce radšej jednoduchšie línie, ale zjavne sa aj tu dá čo-to pokaziť. Pokiaľ sa tie disproporčné svetlá niekomu páčia, potom sa nečudujem, že aj tú Multiplu si niekto kúpil dobrovoľne. Dúfam, že nikto nečakal pokles predajov Octavie len kôli nepeknej prednej časti (tie predaje fakt nie sú dôkazom toho, že ten predok je podarený, nebodaj ešte príťažlivý). Proste vnútorné svetlá nejako zanikajú v maske a tie bočné vypadajú ako hmlovky z Citiga nahodené na masu hmoty Octavie... Peugeot je proste Peugeot, niekomu sa páčiť bude, inému nie, ale žiadnu výraznú chybu nemá.
Aj keď sa dajú nájsť nie práve dobré riešenia u oboch (tak, ako aj dobré), tomu tunajšiemu bodovému hodnoteniu naozaj nerozumiem. Kvalitu Octavie by nijako neznížil ani opačný výsledok. Nakoniec je ale dobre, že každý si môže vybrať, a konkurentov v triede je viac ako dosť 😄
kari.laz
Budeš se divit, ale stalo se to.
Každopádně pokud chtějí testy dělat tímto způsobem, psát 75 článků denně o autech na náplavce ve stylu "Neuvěřitelné, tomu nebudete věřit..." a uvnitř článku napsáno "auto se posunulo o tři metry dopředu a je nyní vidět jeho přední kolo" Tak to pro mě bude stejný odpad jako autosalon.
Mají tu i dobré články, ale poslední dobou z toho dělají čím dál častěji bulvár a komedii.
Každopádně pokud chtějí testy dělat tímto způsobem, psát 75 článků denně o autech na náplavce ve stylu "Neuvěřitelné, tomu nebudete věřit..." a uvnitř článku napsáno "auto se posunulo o tři metry dopředu a je nyní vidět jeho přední kolo" Tak to pro mě bude stejný odpad jako autosalon.
Mají tu i dobré články, ale poslední dobou z toho dělají čím dál častěji bulvár a komedii.
xenon04
njn, přitom by stačilo dílčím hodnocením přiřadit různou váhu....
takhle je to jako test časopisu žena a život... vnější vzhled má stejnou váhu jako jízdní vlastnosti >😁
takhle je to jako test časopisu žena a život... vnější vzhled má stejnou váhu jako jízdní vlastnosti >😁
rohYpnol
tak zatímco venku máme neustále zataženo a honí se mračna, tak tato srovnávačka nám udělala hned na začátku jasno, že. Srovnávat francouze s autem o oktávu výš, to už chce odvahu. No, o vítězi snad nikdo nepochyboval.
Takže závěr je napsaný správně, vše vyšlo a dopadlo jak mělo. Gratulujeme ke standardně odvedené práci... Víkend může začít >😒] :-!
Takže závěr je napsaný správně, vše vyšlo a dopadlo jak mělo. Gratulujeme ke standardně odvedené práci... Víkend může začít >😒] :-!
Hammunasakra
Těch 600 t. vs 750 t. za hlučnější auto s menšim kufrem to Burešovi trochu zkomplikovalo = ale nedal se a řek si: VWždy zVWítězíme 😄
sachs800
Na to musím zareagovat, větší hlouposti jsem ještě neslyšel. Co je interieru 308 tak strašného ? Co je iCocpitu šíleneho ? Řazení je u 308 naprosto precizní. PSA HDi je je špička ve třídě a rozhodně se mu může Fiat a Opel možná přiblížit nebo i rovnat, ale v žádném případě bych Oplem Peugeota nenahradil.
9 z 10 pacientů nepozná, že má vzadu trubku nebo multiněco ! A co znamená že Golf lépe jezdí ? Co si mám pod tím představit ? To jsou hrozné kecy.
9 z 10 pacientů nepozná, že má vzadu trubku nebo multiněco ! A co znamená že Golf lépe jezdí ? Co si mám pod tím představit ? To jsou hrozné kecy.
KANKUNEN
i sám Sebastian Loeb. V závodních Peugeotech je displej už normálně viditelný přes volant. Asi se mu blbě jezdí s volantem na koulích.
webpaja
...kupců a nekritických příznivců Peugeotu na i-cockpit jsou stejně směšné, jako redakce při testování škodovek.
Tolik nesmyslů a bajek naposlouchaných od prodejců se vidí snad jen v diskuzích o všemocných a nežeroucích TDI 😉
Zcela upřímně Peugeot svou snahou udělat něco jinak (jako vždy u francouzů), zkazil jinak velmi dobré auto, ostatními parametry schopné soupeřit o špičku segmentu. ;-\
Tolik nesmyslů a bajek naposlouchaných od prodejců se vidí snad jen v diskuzích o všemocných a nežeroucích TDI 😉
Zcela upřímně Peugeot svou snahou udělat něco jinak (jako vždy u francouzů), zkazil jinak velmi dobré auto, ostatními parametry schopné soupeřit o špičku segmentu. ;-\
_Karel_
Ta hliníková příčka je super, o tom žádná a řeší problém tašek skvěle.Spíš to bude o tom, že má ojetinu bez příčky (a těch bude většina) a ne každýmu se chce vysolit za příčku několik tisíc. Háčky má každá oktávka. Ale kvůli téhle jednotlivosti bych nepsal "argumentY nechápu".
lled
" P308 SW pro mě fakt není dobrou volbou" a to je naprosto v pohode, jedna se o Tvou volbu. V pohode je take to, ze recenze neni objektivni a autor informuje o svych pocitech, dojmech.
Problem je vzdy jak informuje, viz treba kufr a kolejnice, jak bylo zmineno vyse. Bodove hodnoceni je zmatecne - michaj objektiva a dojmy a clovek mnody - nejen u konkurence Skody - nevi co vlastne autor hodnotil a jake jsou vysledky viz treba tady spotreba, viz nekde jinde brzdna draha atp.
Na dren. Tady na auto.cz neni uz manipulace podprahova - skryta, ale odkryta - evidentni, bez obalu. Neco jako na autosalonu pred recenzci VW, kdy jde reklama na VW a objevi se na obrazovce pismenka PP. Pred kazdou recenzi by melo byt uvedeno "komercni sdeleni".
Problem je vzdy jak informuje, viz treba kufr a kolejnice, jak bylo zmineno vyse. Bodove hodnoceni je zmatecne - michaj objektiva a dojmy a clovek mnody - nejen u konkurence Skody - nevi co vlastne autor hodnotil a jake jsou vysledky viz treba tady spotreba, viz nekde jinde brzdna draha atp.
Na dren. Tady na auto.cz neni uz manipulace podprahova - skryta, ale odkryta - evidentni, bez obalu. Neco jako na autosalonu pred recenzci VW, kdy jde reklama na VW a objevi se na obrazovce pismenka PP. Pred kazdou recenzi by melo byt uvedeno "komercni sdeleni".
vondry87
"asi úplně stejně porovnatelné auto"
Tak proč v testu proti sobě staví dvě neporovnatelná auta >😁 >😁 Dávají body za základní cenu a pak dávají body za ergonomické ovládání příplatkové výbavy. Co to je za nesmysl. Stejně tak se hodnotí kvalita jízdy, ale člověk se nedočte, jestli součástí výbavy nebyl třeba DCC. Jen suše na konci shrnou, že oktávka byla o 150 tis. dražší. Recenze podle mě ok, objektivně shrnuté klady a zápory, ale to bodování a hodnocení by měli dát na starosti nějakému brigádníkovi z prvního stupně Matfyzu. Ten by to udělal podstatně líp. Podle současného systému jsou důležitějši čistě subjektivní faktory ve smyslu jak se mi auto líbí a jak se mi v něm sedí než jak vlastně jede. A to je k smíchu. Ale alespoň jde data krásně ohýbat. Jinak by hlučné nepohodlné ošklivé auto s pětikvaltem za 750 tis. nemohlo nikdy vyhrát.
Tak proč v testu proti sobě staví dvě neporovnatelná auta >😁 >😁 Dávají body za základní cenu a pak dávají body za ergonomické ovládání příplatkové výbavy. Co to je za nesmysl. Stejně tak se hodnotí kvalita jízdy, ale člověk se nedočte, jestli součástí výbavy nebyl třeba DCC. Jen suše na konci shrnou, že oktávka byla o 150 tis. dražší. Recenze podle mě ok, objektivně shrnuté klady a zápory, ale to bodování a hodnocení by měli dát na starosti nějakému brigádníkovi z prvního stupně Matfyzu. Ten by to udělal podstatně líp. Podle současného systému jsou důležitějši čistě subjektivní faktory ve smyslu jak se mi auto líbí a jak se mi v něm sedí než jak vlastně jede. A to je k smíchu. Ale alespoň jde data krásně ohýbat. Jinak by hlučné nepohodlné ošklivé auto s pětikvaltem za 750 tis. nemohlo nikdy vyhrát.
_Karel_
můžete mi prosím vysvětlit, jak dokážete 100cm širokou dírou mezi podběhy Octávie prostrčit předmět široký 103cm a u Peugeotu dírou širokou 105cm prostrčit jen 102cm? Předem díky.
NoLimitBoy
Ja by som hodnotil inak. Za interier by som urcite nedal tak vyrazny naskok Octavii, ale povedzme remizu. OK v Octavii sa da argumentovat ergonomiou a lepsou priestrannostou. Ale interier 508 zase posobi ovela hodnotnejsie, zaujimavejsie a dizajnovo premakanejsie.
Tiez dizajn by vyhrala 508. Ako ste mohli dat tak vyrazne vysiu znamku za dizajn Octavii, to mi hlava nebere... Ale dobre, vas subjektivny nazor.
Takze by vyhrala Peugeot a ten by som aj uprednostnil. Ani nehovorim, ze v porovnatelnej vybave je o 100 tisic lacnejsi.
Tiez dizajn by vyhrala 508. Ako ste mohli dat tak vyrazne vysiu znamku za dizajn Octavii, to mi hlava nebere... Ale dobre, vas subjektivny nazor.
Takze by vyhrala Peugeot a ten by som aj uprednostnil. Ani nehovorim, ze v porovnatelnej vybave je o 100 tisic lacnejsi.
Enthusiastic.driver
Kolečko - řídím, hmátnu poslepu, cvaknu doleva nebo do prava po zvyku...
Dotykovka - řídím... podívám se jednou, kde je čudlík klima a zmáčknu... zase řídím... podívám se podruhé, kde je +- a zmáčknu....
Jedno je intuitivní, rychlé a přesné, druhé pak pomalé a odvádějící pozornost... Sorryjako.
Většina zdravých lidí má pohybovou paměť a opravdu nemusí na kolečko při točení koukat - to je zcela chybná premisa... První generace i-cockpitu je naproti tomu napřesdržku a 308 v mých očích úplně diskvalifikovala. Za 1000 km jsem si na to nezvykl a pokaždé mě to točilo.
Dotykovka - řídím... podívám se jednou, kde je čudlík klima a zmáčknu... zase řídím... podívám se podruhé, kde je +- a zmáčknu....
Jedno je intuitivní, rychlé a přesné, druhé pak pomalé a odvádějící pozornost... Sorryjako.
Většina zdravých lidí má pohybovou paměť a opravdu nemusí na kolečko při točení koukat - to je zcela chybná premisa... První generace i-cockpitu je naproti tomu napřesdržku a 308 v mých očích úplně diskvalifikovala. Za 1000 km jsem si na to nezvykl a pokaždé mě to točilo.
Freddka
To je blbost zejo.
Je to velky kolecko, ktere vidis i periferne a tudiz tam nekoukas, najdes ho poslepu po hmatu.
Kdyz s nim otocis, ukaze se ti teplota na radiu, takze opet se dolu nekoukas.
Teda aspon tak to je v golfu. Ne ze bych s tim tocil, nastavim 22 a tak to mam v lete v zime... 😄
A k te vzdalenosti, to je taky vtip ne? Vzdyt je to stejne daleko, jako radici paka hehe, jak teda radis, kdyz tak daleko od volantu ruce nedavas? 😄
Je to velky kolecko, ktere vidis i periferne a tudiz tam nekoukas, najdes ho poslepu po hmatu.
Kdyz s nim otocis, ukaze se ti teplota na radiu, takze opet se dolu nekoukas.
Teda aspon tak to je v golfu. Ne ze bych s tim tocil, nastavim 22 a tak to mam v lete v zime... 😄
A k te vzdalenosti, to je taky vtip ne? Vzdyt je to stejne daleko, jako radici paka hehe, jak teda radis, kdyz tak daleko od volantu ruce nedavas? 😄
rohYpnol
Srovnáváme dva RODINNÉ AUTOMOBILY. Co z toho vyplývá?
1) rodinné - auto by mělo být především pohodlné, praktické a prostorné.
Takže v pohodlí vítězí jasně Peugeot, praktičností Škoda, prostorností si nemají co vyčítat. A jestli 183 cm redaktorovi v Peugeotu zůstává před nohama stále místo a přesto je prostornost označena nálepkou "stísněný interiér"... tak co si o tom asi tak pomyslet, že 8-s 8-s
2) automobily
mělo by asi jít především o to, jak vozy jezdí. A motoricky vítězí Peugeot zcela nepochybně. 6-kvalt, bezproblémové (bezpodvodné) emise, výrazně lepší pružnost.
To vše s rozdílem 50 papírů ve prospěch Peugeotu, což je 1/10 pořizovacích nákladů. Včetně záruky.
Shrnuto sečteno podtrženo, je přeci úplně logické, že vyhrána Škoda, že >😒] 8-s 8-s
1) rodinné - auto by mělo být především pohodlné, praktické a prostorné.
Takže v pohodlí vítězí jasně Peugeot, praktičností Škoda, prostorností si nemají co vyčítat. A jestli 183 cm redaktorovi v Peugeotu zůstává před nohama stále místo a přesto je prostornost označena nálepkou "stísněný interiér"... tak co si o tom asi tak pomyslet, že 8-s 8-s
2) automobily
mělo by asi jít především o to, jak vozy jezdí. A motoricky vítězí Peugeot zcela nepochybně. 6-kvalt, bezproblémové (bezpodvodné) emise, výrazně lepší pružnost.
To vše s rozdílem 50 papírů ve prospěch Peugeotu, což je 1/10 pořizovacích nákladů. Včetně záruky.
Shrnuto sečteno podtrženo, je přeci úplně logické, že vyhrána Škoda, že >😒] 8-s 8-s
.Rambousek.
Na konci roku 1997 přijíždí za vyšší cenu Octavia s pětikvaltem, na plechových kolech, s okny na kliku a bez počítače. Poprávu získává 8 z 10 bodů za výbavu. Pardon, on je to rok 2017?! 8-s >😒]
Emel
Jistě, 1.4TSI se divíš že někdo koupí, ovšem 1.2 od Peugeotu je ideál. Napsal bych ti něco i k dalším věcem, třeba k té obrácené ručičce otáčkoměru... ale dneska už mi došly perly i hrách 😄
PedroXL
Karel: přesně tak.
OT: největší legrace na těhlech fórech je, když se objeví nějaký čobol, co mu ještě teče mlíko po bradě (poku je to mlíko) a začně ostatní přesvědčovat, jak dělají věci špatně... :-!
OT: největší legrace na těhlech fórech je, když se objeví nějaký čobol, co mu ještě teče mlíko po bradě (poku je to mlíko) a začně ostatní přesvědčovat, jak dělají věci špatně... :-!
PedroXL
Ano, samozřejmě, existují. Ale do nich se vejdou tak max 2 igelitky a to ještě za předpokladu, že jsou to ty úzký. Takže v kufru 3-5 skldacích přepravek... Navíc práce s nima není zrovna ideální (u kasy do tašek, pak u auta z tašek do přepravek...).
Jak jsem psal - měl už jsem desítky aut a zatím jsem nenarazil na lepší řešení než jsou háčky.
hele na rovinu - nehodlám tady dělat najkýho agitátora škodovky - je mi to celkem u (|) - jestli si oktávku někdo koupí nebo ne. Jen mě pobavil ten test, kterej porovnával to co srovnávám každej den. A ať si o zdejších redaktorech říká kdo chce a co chce, ten srovnvávák docela sedí...
Jak jsem psal - měl už jsem desítky aut a zatím jsem nenarazil na lepší řešení než jsou háčky.
hele na rovinu - nehodlám tady dělat najkýho agitátora škodovky - je mi to celkem u (|) - jestli si oktávku někdo koupí nebo ne. Jen mě pobavil ten test, kterej porovnával to co srovnávám každej den. A ať si o zdejších redaktorech říká kdo chce a co chce, ten srovnvávák docela sedí...
Ronault.
Takhle to opravdu nefunguje, že má každý na design svůj vlastní názor. A argumentovat, že se to dobře prodává u Octavie, která by se v ČR prodávala i kdyby vypadala ještě hůře, teda jestli to ještě hůře jde, je úplně na hlavu.
Blatouch
Diky totmuto testu bych nevehal ani okamzik a koupil si o generaci starsi Peugeot.
Nesmyslne bodove "hodnoceni" nekomentuji ani jine redaktorske ulety.
Jen jedna poznamka: Peugeot ma ZAKLADNI interier, Octa ma PRIPLATKOVY LUXUSNI. To je na dokresleni naprosto brutalni a uz ani nezakryvane manipulace ze strany ACZ.
Nesmyslne bodove "hodnoceni" nekomentuji ani jine redaktorske ulety.
Jen jedna poznamka: Peugeot ma ZAKLADNI interier, Octa ma PRIPLATKOVY LUXUSNI. To je na dokresleni naprosto brutalni a uz ani nezakryvane manipulace ze strany ACZ.
Beefcake
Ak uz aj nic ine, ta teplota je fail.
Este by som mal problem si zvyknut na opacne orientovany otackomer, ale to by kludne mohli mat konfigurovatelne a naviac otackomer az tak nesledujem.
Argumentacia "testera", pardon - externeho spolupracovnika Skody, ze sadne a hned sa s ovladanim Skody zzil je klenot. Vozit sa nezanedbatelnu cast v zivota v skodovkach, ako je u nas bezne - to je jasne, ze kazdy ovladanie pozna spamati. Ako argument usmevne.
Este by som mal problem si zvyknut na opacne orientovany otackomer, ale to by kludne mohli mat konfigurovatelne a naviac otackomer az tak nesledujem.
Argumentacia "testera", pardon - externeho spolupracovnika Skody, ze sadne a hned sa s ovladanim Skody zzil je klenot. Vozit sa nezanedbatelnu cast v zivota v skodovkach, ako je u nas bezne - to je jasne, ze kazdy ovladanie pozna spamati. Ako argument usmevne.
DonVito
O objektivitě :no: testu je napsáno v diskuzi hodně.
Já bych jen dodal, že Peugeot má 6 rychlostí a Octavia jen 5!
Ale za řazení mají bodů stejně - 8 >😁
Můj názor - komu vyhovuje kokpit Peugeotu, ten má s 308 možnost výrazně lepší volby.
Kdo je konzervativní, tomu bych doporučil připlatit si u Octavie za 7 st. automat ;-\ , tempomat, automatickou klimatizaci atd.
Já bych jen dodal, že Peugeot má 6 rychlostí a Octavia jen 5!
Ale za řazení mají bodů stejně - 8 >😁
Můj názor - komu vyhovuje kokpit Peugeotu, ten má s 308 možnost výrazně lepší volby.
Kdo je konzervativní, tomu bych doporučil připlatit si u Octavie za 7 st. automat ;-\ , tempomat, automatickou klimatizaci atd.
_Teddy_
Tabulku zrychlenia nepotrebujes! Staci ti vediet, ze 308ka dostala za zrychlenie 8 bodov, a Octavia 9! A spotrebu tiez nemusis poznat. Vsak pisu ze sa lisila len o par desatin litru (mozno 7-8, to nie je dolezite).
Vsak uz to pochop! Vies kolko im to dalo roboty, aby Octa napokon vyhrala aspon o tie dve stotiny bodu? A ty im to chces pokazit!
Vsak uz to pochop! Vies kolko im to dalo roboty, aby Octa napokon vyhrala aspon o tie dve stotiny bodu? A ty im to chces pokazit!
T0mej
dobrá blbosť, pretože peugeot má lepší motor, pohodlie, dizajn jak zvonku tak zvuntra duplom, lepšie tvarovaný kufor, je lacnejší, ale vyhrá to škoda >😁 robíte si srandu? Fakt sa divím niektorým článkom tu. Z vlastnej skusenosti keď som sedel v mercedese B dvojliter diesel ročník asi 2007 a potom v renaulte scenic iba s 1.5 diesel približne rovnaký ročník, tak ten renault bol omnoho pohodlnejší, tichší, kultivovanejší, proste pôsobil luxusnejšie na mňa. Aj kedysi porovnajte napr. citroen C5 asi rok 2002, šak to sa s passatom tej doby nedalo ani porovnávať. Jasne že sa to častejšie kazilo, keď citroeny boli väčšinou fullky alebo veľmi dobré výbavy pričom passaty nemali ani zadné okienka v elektrike. keď v aute nič nemáš tak sa to nemože pokaziť >😁
martinST
Nevím, jestli se koncernu vyrovná ford, ale to, že koncern byl mezi špičkou, ale už není a jde kvalitou dost dolů a má technických průserů v poslední době snad nejvíc ze všech automobilek je prostě fakt. A to, že je pořád považovaný za výrobce kvalitních aut (s čímž do jisté míry i souhlasím) jen svědčí o tom, jak dobře na tom koncern v minulosti byl, ale už není. Je přinejlepším na stejné úrovni s francouzi a korejci. Japonci jsou už jinde..
Reco
dotyk disp - automaticka klima a neriesis. A ak naaahodou potrebujes, robis to raz za uhorsky rok, takze to nevadi. Ludia su mozno konzervativni, ale dotykacov bude len pribudat.
Mna kokpit oslovil, lebo to nie je typicka nuda a nie je ani katastrofa ako v podobe niektorych predchadzajucich modelov u franzucov v snahe sa odlisit. Co viac, mne vyslovene sadol, preto mi vyhovuje viac ako konvencne riesenia
Co ale beriem za uplnu spicu - maly volant. Uz teraz budem mat problem s buducim autom, ktore pripadny "nedostatok" v podobe velkeho volantu bude musiet vykompenzovat niecim inym.
Mna kokpit oslovil, lebo to nie je typicka nuda a nie je ani katastrofa ako v podobe niektorych predchadzajucich modelov u franzucov v snahe sa odlisit. Co viac, mne vyslovene sadol, preto mi vyhovuje viac ako konvencne riesenia
Co ale beriem za uplnu spicu - maly volant. Uz teraz budem mat problem s buducim autom, ktore pripadny "nedostatok" v podobe velkeho volantu bude musiet vykompenzovat niecim inym.
Columbo
Octavia tyto testy vyhrává s železnou pravidelností, ale na konci je vždy schovaný háček. Tím je cena, která je v tomto případě cena o 150 tisíc (!) vyšší, než u porovnávaného konkurenta. To je propast jako kráva. Sorry jako, ale za 150 tisíc (budeme-li se držet ceníku) si nikdo normální nekoupí víc místa v interiéru a intuitivnější ovládání.
Bohužel se to tak nějak Oktávce ve srovnávacích testech stává dost často....
Bohužel se to tak nějak Oktávce ve srovnávacích testech stává dost často....
PedroXL
Ano, jde. Jenže ten je na prd. V rámci organizéru máš 2 možnosti - příčka nebo síť (za tu jsme si připlatili 2,5t).
Jenže pokud máš třeba 3-4 tašky, tak s příčkou jsou v "bezpečí" jen ty krajní tašky. Ostatní v zatáčce vypadnou. nehledě na to, že tohle řešení značně ztěžuje manipulaci s nákupem. A síť je pro normální nákup nepoužitelná - ta se hodí k zajištění stabilní vertikální věci - třeba když vezeš na sobě 3 přepravky.
To že moje argmenty nechápeš je logické, moje argumenty vychází z mých praktických zkušeností. Pokud je pro tebe třeba klíčový výkon, oceníš to že pažout jeden výrazně líp (imho má takový ten turbokopance, co pamatuju ze starých td oktávek). Mě už holt zajímají jiné věci (a třeba motor (pokud má 70+ kw) je mi v podstatě ukradený).
Jenže pokud máš třeba 3-4 tašky, tak s příčkou jsou v "bezpečí" jen ty krajní tašky. Ostatní v zatáčce vypadnou. nehledě na to, že tohle řešení značně ztěžuje manipulaci s nákupem. A síť je pro normální nákup nepoužitelná - ta se hodí k zajištění stabilní vertikální věci - třeba když vezeš na sobě 3 přepravky.
To že moje argmenty nechápeš je logické, moje argumenty vychází z mých praktických zkušeností. Pokud je pro tebe třeba klíčový výkon, oceníš to že pažout jeden výrazně líp (imho má takový ten turbokopance, co pamatuju ze starých td oktávek). Mě už holt zajímají jiné věci (a třeba motor (pokud má 70+ kw) je mi v podstatě ukradený).
Ronault.
No, mě třeba ten i-cockpit nevadí a malý volant vždy vyhovoval, ale věřím, že někdo, kdo má jiný posaz jako já, může nadávat. Niméně v momentě, kdy jsem viděl, že Octavia dostala o bod navíc za design, tak jsem dále prostě nečetl. V nižší střední třídě není více odpudivé auto při pohledu zepředu než Octavia, i ten Kabaň byl kvůli tomu odejit. 8-s
martinST
😄 1.2 Tsi , 1,4 Tsi řetězy, 1.8 Tsi, 2.0 Tsi spotřeba oleje, 7st DSG, v historii 2.0 TDI PD 16v, VW 5.0 TDI ... Je to málo průserů?? Ano diesly má koncern už ok (dieselgate navzdory), ale až po přechodu na Italský vynález - systém C-R.. Ale jo, koncern je pořád TOP :no:
removed
1. Mondeo mi zachránilo svou konstrukcí docela nedávno život. Nedám na něj dopustit. Že mi SuperB nevyhovuje je moje věc. Nelíbí se mi, nechci v něm jezdit.
2.Na tom trvám - je to můj subjektivní názor. Každý bývá v některých svých názorech osamocen. Lepší, než se každé ráno dívat v zrcadle na zcela neznámého člověka bez jakéhokoliv vlastního názoru.
3.Mojí korporátní přátelé (nejen) z Francie vzhledem k oboru, kterým se zabýváme, mají přehled slušný. Nic jim podsouvat nemusím.
4. Holky z HR rozhodně v holátkách nejezdí. Ony by rády OPEL.
Je mi jedno jestli mi věříš nebo ne. Jsou diskutéři, u kterých by mi to vadilo, ale Ty, se svým občasným trollingem, k nim nepatříš.
2.Na tom trvám - je to můj subjektivní názor. Každý bývá v některých svých názorech osamocen. Lepší, než se každé ráno dívat v zrcadle na zcela neznámého člověka bez jakéhokoliv vlastního názoru.
3.Mojí korporátní přátelé (nejen) z Francie vzhledem k oboru, kterým se zabýváme, mají přehled slušný. Nic jim podsouvat nemusím.
4. Holky z HR rozhodně v holátkách nejezdí. Ony by rády OPEL.
Je mi jedno jestli mi věříš nebo ne. Jsou diskutéři, u kterých by mi to vadilo, ale Ty, se svým občasným trollingem, k nim nepatříš.
miromen
Nevim jak u 308, ale zrovna kvalita či spiš nekvalita stirani u Golf VI byla věc, ktera mi asi nejvic pila krev. Jinak mam taky v součastnem autě koberečky ze kterych jde nečistota sice špatně dolu, ale že by byly nekvalitni bych neřekl. Po vice než 20tkm je např. kobereček u řidiče minimalně opotřebovan a to je zaklad, žadne připlatkove.
martinST
Stalo se někdy v historii zde na auto.cz, že Škoda (jakýkoliv model) prohrála souboj s jinou značkou (Ideálně mimo VW) ? Tohle už je fakt do oka bijící, téměř vše má lepší peugeot, ale designem ho octa předběhne.. Na druhou stranu přirovnávat auto.cz k autosalonu na primě, to nee. Autosalon je odpad všech odpadů, na to se nedá vůbec dívat.
PedroXL
Jako teorie dobrý. V praxi (u mě) už tolik ne. jezdil jsem už desítkama aut (viz výše) a musím přiznat, že z hlediska ergonomie mi přišel nejlepší koncern (a volvo). Jediné, co mi u (konkrétně u oktávky) vadí je ovládání tempomatu.
Sumi2000
Kamarád dělá už roky v servisu Peugeot..
Podle něj jsou to největší *** a slavné HDi..?
Sami si z něj v servisu dělají srandu..zanmená to 😒br /> HDi...HODNĚ DRAZE INVESTUJ !! >😁
Pro servis super zpráva , živí je ty opravy.. 😄
Fiat i Opel mají rozhodně lepší a kvalitnější diesly.
A platí to i o japoncích.
Samozřejmě francouzské auto si sám nekoupí..
Podle něj jsou to největší *** a slavné HDi..?
Sami si z něj v servisu dělají srandu..zanmená to 😒br /> HDi...HODNĚ DRAZE INVESTUJ !! >😁
Pro servis super zpráva , živí je ty opravy.. 😄
Fiat i Opel mají rozhodně lepší a kvalitnější diesly.
A platí to i o japoncích.
Samozřejmě francouzské auto si sám nekoupí..
dal
Nerozumím tomu, proč tu někdo papouškuje to, že je to nějak složité. Ten kdo s tím jezdí, ten problém nemá. Stačí na to jedno kliknutí a to na ikonu která je úplně vlevo nahoře v zorném poli řidiče. Dle mého názoru je nebezpečnější klimu regulovat někde dole i když kolečkem. Většina zdravých lidí má periferní vidění a v tomto případě nemusím nic dlouze hledat. I když mám na regulaci klimy ten čudlík jako v oktávce určitě ho nereguluji poslepu ale také se podívám kde je před tím než tu teplotu nastavím, notabene je to ovládání dole, což určitě není lepší řešení. Další věc je ta, že když držím volant, tak jak mám, tak k té ikonce to mám asi 15 cm a u oktávky půl metru.
WoodyPWX
... ale Peugeot 308 ma ted manzelka na operak. Je to sice Active a ne Allure, takze nejaka vybava chybi, ale je to taky 1.6 diesel a mame navic jeste navigaci a couvaci kameru. Uprime, za ty penize je to vyborne auto, jenze kdybych si mohl vybrat, radsi vezmu koncern. Pominu ovladani, na ktere uz sem po letech uzivani Golf VI GTD 2009 a Touareg 3.0 TDI 2010 nebo Skoda Rapid 1.2TSI zvykly. Na Peugeotu mi vadi drobne detaily, jako dementni prekryv steracu ve vyhledu ridice, kdy voda/led z praveho sterace zustane nahore na skle a steka dolu, ani by to ten levy mohl sebrat, protoze zacina niz. Nebo nekvalita vnitrniho calouneni a kobercu, kde z toho pri luxovani nemuzu dostat bordel ani s olbrimi snahou. Chapu, ze je Skoda drazsi, ale zda se mi kvalitnejsi, trebaze o designu lidi rikaji, ze je chladny a ty druhe oci Octy Skodovka teda pos$!la.
Arese
Tak jistě, Octavii Combi lze vyčíst nyní kontroverzní ztvárnění světlometů, na druhou stranu jejímu vzhledu výrazně prospěl rozšířený rozchod zadních kol. Taky komfort odpružení verzí s obyčejnou zadní nápravou jistě není nic extra a přední sedadla i odhlučnění podběhů by mohlo být lepší. Vše ostatní (vč. fantasticky široké nabídky různých motorizací a dalších verzí RS 4x4 či Scout) je u octávky fakt super.
To Peugeot 308 SW je zatížen mnohem, mnohem většími nedostatky: výhradně tříválcové benzinové motory s jediným objemem 1,2 l (neuvěřitelné!), mírně řečeno problematické ztvárnění pracoviště řidiče (špatně čitelné budíky s trestruhodnými protisměrnými ručičkami, maličký volant, dotykový displej ovládající téměř vše) a hlavně opravdu velmi málo místa pro nohy zadních pasažérů. A k tomu ještě velmi neúhledné, jezevčíkovité proporce + velký poloměr otáčení daný extrémním rozvorem. Pánové sorry, ale takovou lavinu přešlapů nemohou vyvážit ani komofortnější přední sedačky, ani hodnotnější výplně dveří... P308 SW pro mě fakt není dobrou volbou (a v případě benzinového pohonu to platí dvojnásob). Proto jsem ho také před rokem a tři čtvrtě při výběru svého budoucího kombíku nižší střední třídy musel okamžitě vyřadit. Bohužel, poslední kombi tohoto segmentu, které se mi u Peugeotu opravdu líbilo, byla 306 Break, pak už následoval poloMPV 307 Break/SW a 308 SW minulé generace s odporně tvarovaným zadním sklem i zadními svítilnami. Jakoby už prostě lev tento segment neuměl, či co... 😲
To Peugeot 308 SW je zatížen mnohem, mnohem většími nedostatky: výhradně tříválcové benzinové motory s jediným objemem 1,2 l (neuvěřitelné!), mírně řečeno problematické ztvárnění pracoviště řidiče (špatně čitelné budíky s trestruhodnými protisměrnými ručičkami, maličký volant, dotykový displej ovládající téměř vše) a hlavně opravdu velmi málo místa pro nohy zadních pasažérů. A k tomu ještě velmi neúhledné, jezevčíkovité proporce + velký poloměr otáčení daný extrémním rozvorem. Pánové sorry, ale takovou lavinu přešlapů nemohou vyvážit ani komofortnější přední sedačky, ani hodnotnější výplně dveří... P308 SW pro mě fakt není dobrou volbou (a v případě benzinového pohonu to platí dvojnásob). Proto jsem ho také před rokem a tři čtvrtě při výběru svého budoucího kombíku nižší střední třídy musel okamžitě vyřadit. Bohužel, poslední kombi tohoto segmentu, které se mi u Peugeotu opravdu líbilo, byla 306 Break, pak už následoval poloMPV 307 Break/SW a 308 SW minulé generace s odporně tvarovaným zadním sklem i zadními svítilnami. Jakoby už prostě lev tento segment neuměl, či co... 😲
_Karel_
Prosím tě, když to co píšeš čteme my, mohl by sis to po sobě číst i ty a psát aspoň trochu správně? To je jak kdyby to psal číňan, tam písmenka chybí, tam přebývají.....
woody-alien
A není snad ? Jakýpak najednou, vždycky byl. Třeba C-HR. Jedni jdou do kolen nadšením, druzí do předklonu, aby si nepotřísnili boty obsahem žaludku. 😄 Tady jde spíš o to, že kolem této kategorie by měl testér našlapovat s nejvyšší opatrností. Každý test bude vždy více či méně subjektivní, ale odkopat se hned v úvodu a za použití takto z prstu vycucaných argumentů, to by se stávat nemělo. Za mě tam měla být plichta, aby nebylo ovlivněno to důležitější z testu.
woody-alien
Mluvím o tom, že nejprve popíráš existenci 1.6 THP v 308 kombi, a když se ukáže, že nemáš pravdu, tak začneš, že s automatem (který mimochodem není pro benzín v nabídce) ti je to stejně k ničemu a dál bychom se zřejmě dostali právě k té mechanické ručce a bůhvíčemu ještě.
Chceš ceník ? Máš ho mít. 😉
[odkaz]
Chceš ceník ? Máš ho mít. 😉
[odkaz]
_Karel_
Tolik výmluv místo "spletl jsem se".
Ty si opravdu v ceníku zaškrtáváš? Já v konfigurátoru. A tam je běžně dostupný 1,6THP.
Ty si opravdu v ceníku zaškrtáváš? Já v konfigurátoru. A tam je běžně dostupný 1,6THP.
Emel
Proč by měli mít depku? Seatu se podařilo vyhrabat se ze ztráty, aktuální móda SUV jim dává možnost začít trošku znova a Ateca je možná to nejlepší z celé koncernové stáje. K tomu mají Cupru, nově i s 4x4... já bych byl na jejich místě dost spokojený - svým způsobem je příjemnější se drápat nahoru, než nahoře být a čekat kam spadneš 😄
Ronault.
Vóša zde není nenáviděný, Vóša nenávidí všechny novináře, kteří neonanují nad Hyundai.
Blatouch
Kdyz Octa mela mizrny prostor u zadnich sedadel diky obrimu kufru, take se o tom nepsalo.
wikinko
Tiez sa vam obcas zda, ze tu pisu predajcovia, ako napriklad tento od peugeotu?
Emel
V rámci toho, že pětikvalt je dneska hodně velký kompromis, o ceně konfigurovaného auta nemluvě... mi to odstupňování přijde celkem ok - pětka je na dálnici tak akorát a to je z mého pohledu pro naftové auto priorita č. 1.
Nonsens
ale v teste píšu, že prevodovka v pežote je precízna a nefracúzsky dobrá, v oktáfke je len ešte o chlp precíznejšia, tam je rozdiel pár bodov, ale za 6 kvalt mal dostať pežot viac bodov +.
webpaja
Jen vím co by mi na P308 vadilo. Volant, budíky a toto, když pominu nevzhledně naroubovanou zadní část na pohledný HB, která na mě působí jako B931. 😉
removed
Nikoho neočkuju. Proč bych to dělal? Jen píšu, co mne mrzí na současné Octávii. Vždyť předchozí byla opravdu důstojné auto s evropským designem a postupně i technicky vylepšována (podvozek hlavně, alternativní pohonné hmoty, automatické převodovky. Umím si naprosto živě představit, jak lidé ve Škodovce musí bojovat o každé zlepšení a myslím si, že vývojáři to mají v rámci koncernové politiky v mnohém výrazně těžší, než když vznikal výše zmiňovaný Favorit. Těžší v tom, že technologie jsou dostupné, ale nemohou být použity, protože vnitřní politika.
Jak velké terno je Astra neumím posoudit. Jel jsem její litr, spokojenej jsem taky nebyl. Jak jede s jinými motorizacemi netuším. Ale po stránce vzhledu naprosto chápu, že se někomu líbí víc, než současná Octávia. Jak to myslíš... polokorejec? To už dnes zasvěcení snad ani nemohou použít jako negativní argument.
Že si myslíš o současné Octávii, že je důstojné auto ve své třídě... to ti neberu, mysli si co chceš, kupuj (či fasuj) si co chceš.Mně se přední maska nelíbí a evidentně nejsem sám. Pokud mi někdo přikývne na můj názor, tak to bude proto, že se mnou souhlasí.
Když už tak pozorně sleduješ co jsem kde kdy okomentoval, musí ti být jasné, která značka je ta "moje" srdcová. A můžeš být klidný, ta v našich končinách neohrožuje žádnou evropskou produkci a Škodovku už vůbec ne.
Jak velké terno je Astra neumím posoudit. Jel jsem její litr, spokojenej jsem taky nebyl. Jak jede s jinými motorizacemi netuším. Ale po stránce vzhledu naprosto chápu, že se někomu líbí víc, než současná Octávia. Jak to myslíš... polokorejec? To už dnes zasvěcení snad ani nemohou použít jako negativní argument.
Že si myslíš o současné Octávii, že je důstojné auto ve své třídě... to ti neberu, mysli si co chceš, kupuj (či fasuj) si co chceš.Mně se přední maska nelíbí a evidentně nejsem sám. Pokud mi někdo přikývne na můj názor, tak to bude proto, že se mnou souhlasí.
Když už tak pozorně sleduješ co jsem kde kdy okomentoval, musí ti být jasné, která značka je ta "moje" srdcová. A můžeš být klidný, ta v našich končinách neohrožuje žádnou evropskou produkci a Škodovku už vůbec ne.
NoLimitBoy
Este zaujimave je, ze v tych troch pripadoch prehrali len 2 odchadzajuce, zastarale modely. Yeti a Citigo. Modely, pri ktorych uz vlastne o nic nejde...
Horst Fuchs
Proč není nikde v tabulce vidět ten cenový rozdíl, ptám se? Aby škodovka nevypadala tak předraženě?
Tohoto Peugeota jsme měli nedávno půjčeného na víkend, v podstatě jediný problém jsem měl s egonomií. Nejde ani tak o to, že jsou budíky nahoře, ale mají tak špatnou grafiku, že z nich beztak nelze rychlost nebo otáčky periferním pohledem odečíst (čímž vlastně ztrácejí smysl). Prostor v interiéru - nevím, podle mě OK, centimetry jsem nepřeměřoval, hlavně ale pravá noha byla zcela v pohodě.
Motor a převodovka - jasné vítězství Peugeotu, je mi líto. A to tak, že o parník.
Řízení - hmm, tady bych asi volil Oktávku, normální volant, navíc mi přišlo francouzské řízení méně citlivé, podobně jako v i30.
Podvozek a komfort - 308 je opravdu výborně utlumená, podvozek velmi komfortní. Oktávka je možná o chlup jistější, ale bral bych Francouze.
Design tradičně nehodnotím. Faceliftovaná 308 ale není úplně můj ideál, ale to čtyřoká Oktávka taky ne.
V podstatě se tedy docela shoduji s testem. Mít Peugeot normální ovládání, asi by nebylo opravdu co řešit. Koncernová 1.6TDI v kombinaci s pětikvaltem je už ale opravdu ostudná.
Tohoto Peugeota jsme měli nedávno půjčeného na víkend, v podstatě jediný problém jsem měl s egonomií. Nejde ani tak o to, že jsou budíky nahoře, ale mají tak špatnou grafiku, že z nich beztak nelze rychlost nebo otáčky periferním pohledem odečíst (čímž vlastně ztrácejí smysl). Prostor v interiéru - nevím, podle mě OK, centimetry jsem nepřeměřoval, hlavně ale pravá noha byla zcela v pohodě.
Motor a převodovka - jasné vítězství Peugeotu, je mi líto. A to tak, že o parník.
Řízení - hmm, tady bych asi volil Oktávku, normální volant, navíc mi přišlo francouzské řízení méně citlivé, podobně jako v i30.
Podvozek a komfort - 308 je opravdu výborně utlumená, podvozek velmi komfortní. Oktávka je možná o chlup jistější, ale bral bych Francouze.
Design tradičně nehodnotím. Faceliftovaná 308 ale není úplně můj ideál, ale to čtyřoká Oktávka taky ne.
V podstatě se tedy docela shoduji s testem. Mít Peugeot normální ovládání, asi by nebylo opravdu co řešit. Koncernová 1.6TDI v kombinaci s pětikvaltem je už ale opravdu ostudná.
defender110
Co z toho plyne? Škodárna je předražená a ještě s mizernou výbavou. To už dávno víme.
King of rain
U redaktora možná prohrál, ale viditelně jednotlivci by vybírali jinak.Takže o nic nejde....každej má svůj rozum ne? A kdo nemá, tak mu stejně není pomoci....
Uživatel_5340709
Furt nechápu, že jim takový schopný člověk kývl na tuhle blamáž. Asi na to Škoda vyčlenila velmi dobrý "budget" a těžko se odolávalo. 😉
Bobanus
Soused mi dal sjet v nové 308 1.6 BlueHDI HB, mám 180cm a posed jsem měl nastavený do minuty, na ciferníky jsem viděl velmi dobře. Volant je parádní, dobře se drží a nemá ostré hrany jako dolní polovina v Oct III. Interiér není stísněný je prostě moderní, všude měkčený plast a přesné zpracování. Jinak 308 má parádní odhlučnění - opět za mě argument číslo jedna jako bývalého konzultanta, co najezdil přes 40tis.km ročně 😄 A teď ten motor - tichý a táhne jak běžná 1.9 TDI, nevím bohužel jaký výkon měl ten co jsem zkoušel.. Šestikvalt jakoby ani nebyl od francouzů, jde dobře, mě potěšily i lehce chodící pedály. Když to sečtu za levnější peníz dostanu auto s lepším motorem, lepším odhlučněním a dokonce s lepší výbavou, jako je autom. klima atd. Logicky musí 308 prohrát že? >😁
Jinak nastavení klimatizace na LCD je intuitivní, tlačítka nejsou tak malá, dá se i rolovat. Nejsem fanda LCD tlačítek, ale fatální problém to není teda.
Pak je tu volba v ben. motorem. Měl jsem zkušební jízdu s 1.2 Puretech 120k a jelo to o třídu lépe než můj 1.2 TSI v Rapidu, takže očekávám, že šicí stroj 1.0 TSI nebude mít na 1.2 Puretech žádnou šanci...
Jinak nastavení klimatizace na LCD je intuitivní, tlačítka nejsou tak malá, dá se i rolovat. Nejsem fanda LCD tlačítek, ale fatální problém to není teda.
Pak je tu volba v ben. motorem. Měl jsem zkušební jízdu s 1.2 Puretech 120k a jelo to o třídu lépe než můj 1.2 TSI v Rapidu, takže očekávám, že šicí stroj 1.0 TSI nebude mít na 1.2 Puretech žádnou šanci...
woody-alien
Zřejmě testuje výzkum z Cambridge. 😉
Při vzýkmuu na Uinvreztiě v Cmabrigdi zijsitli, že k tmou, aby byl čolěvk sochepn peřčíst psnaý txet, nmesuí být znkay ve solevch zapasné ve srpávénm přodaí. Stčaí, kydž josu na sývch msíetch jen pvrní a psolendí psínema. Lisdký mzoek tak je sochepn bez věštích prbloémů čsít i txet, ketrý zdnálviě ndáevá smsyl.
Při vzýkmuu na Uinvreztiě v Cmabrigdi zijsitli, že k tmou, aby byl čolěvk sochepn peřčíst psnaý txet, nmesuí být znkay ve solevch zapasné ve srpávénm přodaí. Stčaí, kydž josu na sývch msíetch jen pvrní a psolendí psínema. Lisdký mzoek tak je sochepn bez věštích prbloémů čsít i txet, ketrý zdnálviě ndáevá smsyl.
Ronault.
Tak jestli ti příjde tahle disproporce na přední části Octavie hezčí než facelift druhé generace, je něco v nepořádku u tebe. I když pravwda je někde asi jinde, což? Aktuálně se rozbil celý předek, jedno světlo menší, druhé větší, jedno obdélník, druhé trojúhelník, kdyby alespoň nějaká návaznost na jiné linie na karoserii, ale vůbec, maska pokračuje linií na kapotu, jak před faceliftem, ale zároveň na světlo, které nepokračuje nikam. Zlatá Multipla, to alespoň mohl někdo brát jako novum, snahu o jiné pojetí, ale tohle? 8-s
miromen
Když je řeč o autech, ty šoupaj nohama a běž se raději masirovat nad plakatem umaštěne škodovky.
_Karel_
Tvoje investigativní schopnosti jsou velmi dobré.
Já teda - když sednu do auta - jako první ukládám klíče, peněženku a mobil.Protože je nenosím v žádné kabelce. Je uměním z tohoto jednoduchého zvyku vyvodit, v jakém autě kdo seděl a kdo ne. Majitelé Peugeotu dle tvého vývodu musí nosit klíče i mobil v "kapsičke" , jinak si vymýšlí a v žádném Peugeotu neseděli. 😄 :yes: :yes:
Sherlock Holmes hadra.
Já teda - když sednu do auta - jako první ukládám klíče, peněženku a mobil.Protože je nenosím v žádné kabelce. Je uměním z tohoto jednoduchého zvyku vyvodit, v jakém autě kdo seděl a kdo ne. Majitelé Peugeotu dle tvého vývodu musí nosit klíče i mobil v "kapsičke" , jinak si vymýšlí a v žádném Peugeotu neseděli. 😄 :yes: :yes:
Sherlock Holmes hadra.
rohYpnol
já nevím, existují skládací přepravky atp. Mám velký kufr, ale nikdy jsem neměl problém uklidit tašky tak, abych neměl vše rozsypané po kufru 😉
Jako určitě háčky jsou praktické, o tom žádná. Ale že by zásadně zlepšovaly využitelnost kufru, si opravdu nemyslím.
Ta samozřejmě můžeš mít názor zcela jiný 😉
Jako určitě háčky jsou praktické, o tom žádná. Ale že by zásadně zlepšovaly využitelnost kufru, si opravdu nemyslím.
Ta samozřejmě můžeš mít názor zcela jiný 😉
rohYpnol
??a ono u P308 SW nejde připlatit za organizér zavazadelníku??
[odkaz]
nezlob se na mě, ale tvoje argumenty opravdu nechápu.
[odkaz]
nezlob se na mě, ale tvoje argumenty opravdu nechápu.
Ellesmerys
Každej si stejně vybere, co se líbí jemu a test bere jenom orientačně. Nechápu zdejší emoce místní komunity. Já bych i přes vyšší cenu bral oktu, hlavně už kvůli tomu šilenýmu interiéru frantíků, motor bych nebral ani jeden, u okty než nejlevnejší TDI bych šel do CNG - kultivovanější a levnější provoz, navíc má 6 kvalt oproti 1,6 TDI.
sven01
hodnotit ergonomiu je uplny nezmysel. ked niekto jazdi na VW/skoda tak je na to ich rozlozenie proste zvyknuty, ale ked jazdi niekto cely zivot na peugeote a sadne si do skodovky tak tiez ta ergonomia nieje pre neho nic moc... to je iba zvyk, az na par vynimiek. ale samozrejme octavka v tom dostala body navyse tak to je dolezity fakt. vlastne auto ktore je vo vsetkom horsie a z cenoveho rozdielu sa da kupit nejake male jazdene auto tak je vlastne lepsie...
sachs800
Mám s 308 SW eHdi 88Kw (ještě s 1,6) najeto od novoti 20000 km. Nebudu hodnotit design, to je subjektivní. Posez za volantem jsem našel hned. Budíky mi nic nezakrýva. Dotykový displej mi nevadí - nepotřebuji v něm pořád něco ladit. Teplotu jsem nastavil, když jsme to koupil a nejsem blázen abych ji denně měnil, proboha na co ? Ostatní se dá ovládat na volantu, pod volantem, páčkou. Jestli má někdo potřebu neustále po obrazovce patlat, at si koupí starého Opla, tam bylo čudlíku padesát. Tady to nastavím a tím to končí.
Tachometr je kromě ručičkového i digitální, oči na něj utečou samy. Ani mne nenapadne koukát na ručičkový, kdyby tam nebyl, nic se nestane. A vůbec, co furt někteří koukají na palubu ? Co tam furt vidíte ? Otáčky mám v uchu a digitální číslo tachometru vidím i z kufru. Lidi s naboraným předkem vidím denně přehršel. Místo na cestu koukají na budíky...
A malý volant je super. Měl jsem ted na dva dny nového Focuse 1,5 D. Auto jezdilo dobře, ale bolely mě ruce od převelikého volantu. Obrovitá paluba a houno místo pro řidiče, o spolujezdci ani nemluvím. A poměrně hlučný. Jo, Focus je ted za dobrou cenu, ale těch 20 let tam prostě nikdo nevymaže. Zlatá paluba v 308, zlatý malý volant.........
308 je velmi tichá, průměrná spotřeba necelých 5 litrů, dosáhnout na 7 ve městě snad ani není možné.
To jsou mé zkušenosti, žádné JPP. Po zkušenosti s dvěma Octávama ve firmě již Octu 1,6 TDi nechci, děkuji. Do 100000 km obě umřely na vodní pumpu, pak ještě na prasklé koleno od vody a jedna ve 121000km s odjebanou převodovkou. To u PSA neznám.
Tachometr je kromě ručičkového i digitální, oči na něj utečou samy. Ani mne nenapadne koukát na ručičkový, kdyby tam nebyl, nic se nestane. A vůbec, co furt někteří koukají na palubu ? Co tam furt vidíte ? Otáčky mám v uchu a digitální číslo tachometru vidím i z kufru. Lidi s naboraným předkem vidím denně přehršel. Místo na cestu koukají na budíky...
A malý volant je super. Měl jsem ted na dva dny nového Focuse 1,5 D. Auto jezdilo dobře, ale bolely mě ruce od převelikého volantu. Obrovitá paluba a houno místo pro řidiče, o spolujezdci ani nemluvím. A poměrně hlučný. Jo, Focus je ted za dobrou cenu, ale těch 20 let tam prostě nikdo nevymaže. Zlatá paluba v 308, zlatý malý volant.........
308 je velmi tichá, průměrná spotřeba necelých 5 litrů, dosáhnout na 7 ve městě snad ani není možné.
To jsou mé zkušenosti, žádné JPP. Po zkušenosti s dvěma Octávama ve firmě již Octu 1,6 TDi nechci, děkuji. Do 100000 km obě umřely na vodní pumpu, pak ještě na prasklé koleno od vody a jedna ve 121000km s odjebanou převodovkou. To u PSA neznám.
MOJE JMÉNO
Mám s touto služební Octávkou najeto teprve 20.000km, ale jedno vím naprosto jistě. Ten 5ikvalt je absolutně ta nejhorší věc na celém autě. Nějaký design, palubka, tuhá náprava, a pod. je to poslední, čím bych se zabýval. Nejde v tomto případě o nekvalitu. Řazení a přesnost je doslova na jedničku, ale auto je tímto degradováno o tři stupně dolů. Už jen a pouze kvůli tomuto jedinému bodu nikdy nemělo nad Pažoutem vyhrát. Dle mého názoru to tam cpou jen proto, aby si nesnížili odbyt podstatně dražších dvoulitrů, jkelikož ta 16ka v podstatě na důstojné ježdění stačí. Vzhledem k charakteristice motoru jsou prostě odstupy kvaltů, vzhledem k maximálce skutečně moc velké a třeba popojíždění v koloně rychlostí cca 40km je fakt utrpení, které jsem ještě nikdy v životě v žádném autě nezažil. Trojka skučí podtočením, dvojka řve. Abych jen nehaněl, na auto jsem si už zvykl a jezdím s ním i celkem rád. Našel jsem na něm i dost pozitiv, ale vždy si nostalgicky vzpomenu na předchozí 1.2TSI 77kW se 6ikvaltem, se kterým se mi jezdilo o level příjemněji a na které nedám nikdy dopustit.
woody-alien
Ty si nevidíš ani na špičku nosu a budeš mě poučovat o tom,co je být nad věcí. Byls to právě ty, kdo mě nazval jelitem a mou snahu o slušnou diskuzi stupiditami. (25.09. 10:05).
A teď tu budeš fňukat, že tvůj názor si nezaslouží takové reakce, ty pokrytče.
A teď tu budeš fňukat, že tvůj názor si nezaslouží takové reakce, ty pokrytče.
white label
"A totéž teplota, proud vody... cokoli. Po směru přidat, proti směru ubrat."
Tak zrovna tady (voda, topení) je to právě naopak. 😉
Tak zrovna tady (voda, topení) je to právě naopak. 😉
pacho
no fajn, keď náhodou naberieš sily, a budeš mať chuť reagovať, tak by som rád prečítal vysvetlenie, v čom, je tá opačná ručička taká tragická?. To čo píše kolega nižšie, , že zvyšuje únavu, to je len taký blábol, bez faktov.
miromen
Tak určitě ten skok je docela velky a nevim jak cenově, ale řekl bych, že i v tomhle ohledu je tam slušna dira. Ono by stačilo, kdyby tu 1.6 nabidli bez značku GT u nějake cenově dostupnějši vybavy. Jasně, už by tam nebyl ten GT setup, hlavně co se podvozku tyče, ale myslim si, že zakaznici by se určitě našli, už jen diky cenove dostupnosti.
miromen
Navic ten podvozek vubec neni sportovni a řizeni neni citlive, ale takhle kdyby fungovala standardni 308 tak je to určitě fajn. U GT je znat, že je odvedena lepši prace a řekl bych, že byly použity i lepši komponenty na podvozkove platformě.
rohYpnol
Je to jak jsem psal.
"...Peugeot navíc boduje i po přeměření, základní plocha vytyčená podběhy a roletkou je širší, delší i vyšší než u Octavie (viz tabulka). ... Jenže samotný průchod je větší u Octavie, a tak sem v případě potřeby naložíte rozměrnější náklad. ...".
Diskutabilní je jen ta formulace "a tak sem ... naložíte rozměrnější náklad".
Občas se může větší vstupní otvor hodit - předmět nemusí být tak široký po celé délce. Také se to hodí při manipulaci (otáčení předmětů při nakládání atp. Samozřejmě jestli je přínosnější širší vstupní otvor nebo šířka mezi podběhy můžeme vést debatu do nekonečna bez výsledku 😉
"...Peugeot navíc boduje i po přeměření, základní plocha vytyčená podběhy a roletkou je širší, delší i vyšší než u Octavie (viz tabulka). ... Jenže samotný průchod je větší u Octavie, a tak sem v případě potřeby naložíte rozměrnější náklad. ...".
Diskutabilní je jen ta formulace "a tak sem ... naložíte rozměrnější náklad".
Občas se může větší vstupní otvor hodit - předmět nemusí být tak široký po celé délce. Také se to hodí při manipulaci (otáčení předmětů při nakládání atp. Samozřejmě jestli je přínosnější širší vstupní otvor nebo šířka mezi podběhy můžeme vést debatu do nekonečna bez výsledku 😉
rohYpnol
U Octavie 390,-/hod ??
Páni redaktoři, napište mi adresu, hned tam jedu >😁 >😁 >😒]
Páni redaktoři, napište mi adresu, hned tam jedu >😁 >😁 >😒]
PedroXL
kapsičku přes rameno? Promiň ale nemohl jsem si nevzpomenout na tohle [odkaz] >😒]
_Karel_
Když tě to zajímá - nosím cca 10 klíčů vč. klíče od auta. K tomu peněženku vč. dokladů a samozřejmě telefon. Když vylezu z auta (třeba do obchodu) nesu to v ruce. Kdybych to dal do kapes, spadnou mi kalhoty. Může ti to připadat jakkoliv hloupé, ale tak to je. A asi nejsem sám.
miromen
Ja nemam, krom Škodovky problem koupit si znova VW nebo Seat, ale rozhodně nejsem zastancem jedineho. A taky je to hodně o konkretnim modelu. Ono neznamene, když nějaky vyrobce uděla jeden povedeny model, že to same bude platit i o všech ostatnich, samozřejmě s přihlednutim na osobni preference. A za tim co jsem vyše napsal si stojim.Mě bohatě stačili reakce lidi, když jsem vlastnil Golfa nebo když jsem nove auta vybiral.
rohYpnol
hele, ronaulte, odprosti se od svých subejktivních dojmů. Neberu ti že se ti Octavia nelíbí. Ale za mě je to třeba nejhezří Octavia a FL považuji za naprosto dokonalý (samozřejmě vyžaduje LED).
Ale nikomu svůj názor nevnucuji ani nesoudím. Ale vzhledem k prodejům prostě design FL Octavie rozhodně není šlápnutím vedle :-! :-!
Ale nikomu svůj názor nevnucuji ani nesoudím. Ale vzhledem k prodejům prostě design FL Octavie rozhodně není šlápnutím vedle :-! :-!
_Karel_
Ten povzdech že by se člověk měl pomalu stydět, když se mu líbí koncern. auta byl spíš obecný.
Světla na nové oktě se mi sice nelíbí, ale celkem mě nechávají chladným a zbytek auta je +- povedenej.
To s tím "vwyšetřit, vwočním" beru jako vtípek, i když si tam nedal ani smajla. Myslím, že nemusíš chodit daleko, stačí si přečíst tuhle diskuzi a fakt nemám pocit, že buch tu měl růžové brýle a zastával se zuby nehty oktávky.
Světla na nové oktě se mi sice nelíbí, ale celkem mě nechávají chladným a zbytek auta je +- povedenej.
To s tím "vwyšetřit, vwočním" beru jako vtípek, i když si tam nedal ani smajla. Myslím, že nemusíš chodit daleko, stačí si přečíst tuhle diskuzi a fakt nemám pocit, že buch tu měl růžové brýle a zastával se zuby nehty oktávky.
DonVito
Ahoj woody,
Do oktavky te cpu jen kvuli tomu, ze diskutujeme pod timto "testem" 😉
Ja se hlavne snazim vysvetlit, ze ten cockpit muze byt fajn a pro spoustu lidi je lepsi nez klasicky. Samozrejme to muze byt i naopak. Ale ve spouste pripadu mam obavy z predsudku (je to jine, je to Francouz atd.).
Jinak v diskuzich vsem tykam, takze si muzeme take tykat.
Do oktavky te cpu jen kvuli tomu, ze diskutujeme pod timto "testem" 😉
Ja se hlavne snazim vysvetlit, ze ten cockpit muze byt fajn a pro spoustu lidi je lepsi nez klasicky. Samozrejme to muze byt i naopak. Ale ve spouste pripadu mam obavy z predsudku (je to jine, je to Francouz atd.).
Jinak v diskuzich vsem tykam, takze si muzeme take tykat.
woody-alien
Totéž to není, ale zároveň to není "jiný svět", jak se nám ji tu někteří nadšení majitelé snaží prezentovat. Genetická linie VW je tam jasně patrná. Proto je to pro mě osobně stejná řeka jako ta, co mi šplouchá v garáži, jenom teče rychleji. 😉
woody-alien
VW to má s ceníkama taky zbytečně složitě, ale pořád ještě se tam neskrývá R-ko třeba pod GTI, což by zřejmě u Peugeotu považovali za normální, když zahrnou GT pod složku s názvem GTi. 😉
Naopak, pochválit se v tomto ohledu dá mj. právě Škoda a dále např. Renault, Opel, Ford, Toyota...
Naopak, pochválit se v tomto ohledu dá mj. právě Škoda a dále např. Renault, Opel, Ford, Toyota...
_Karel_
No a? Jsem zodpovědnej za ceníky VW? Nebo jsem tvrdil, že nikdo jinej to nemá složitě?
woody-alien
A zvětšit si ho (ten ceník 😉 ) umíš ? Na první stránce dole je platnost od 1.9.2017. A stáhnul jsem ho z peugeot.cz. Umím to i víckrát za sebou. >😁 Dělám si srandu, nechci prudit. 😉
_Karel_
Neobjevit ji v konfigurátoru na který jsem ti dal odkaz to se musí člověk snažit.
Ale je fakt, že ceníky mají podivný. Konfigurátor škody je ve skutečnosti asi úplně nejlepší ve kterém jsem kdy hledal.
Ale je fakt, že ceníky mají podivný. Konfigurátor škody je ve skutečnosti asi úplně nejlepší ve kterém jsem kdy hledal.
woody-alien
Ahoj DoneVito,
ano, posuzujete to podle sebe.....a já Vám to neberu. Taky to tak posuzuji. Je v tom ale drobný rozdíl. Já nikomu svoje odmítání i-cockpitu nevnucuji. Zato ty mě rovnou usazuješ do Octávky, jako by snad jiné auto bez i-cockpitu neexistovalo. Naštěstí existuje a jsou jich spousty. Čili se nemusím nechat rozčilovat ani pofaceliftovým vzhledem Octavie a můžu si vybrat auto, které mi vyhovuje po všech stránkách. 😉
ano, posuzujete to podle sebe.....a já Vám to neberu. Taky to tak posuzuji. Je v tom ale drobný rozdíl. Já nikomu svoje odmítání i-cockpitu nevnucuji. Zato ty mě rovnou usazuješ do Octávky, jako by snad jiné auto bez i-cockpitu neexistovalo. Naštěstí existuje a jsou jich spousty. Čili se nemusím nechat rozčilovat ani pofaceliftovým vzhledem Octavie a můžu si vybrat auto, které mi vyhovuje po všech stránkách. 😉
white label
Už jsem to nestihl editovat.
Jo, jedině u GT a tam je to jediná motorizace.
Jo, jedině u GT a tam je to jediná motorizace.
_Karel_
No, dal jsem ti i odkaz na konfigurátor, ale ok, ty to víš nejlíp. Já bych se na tvým místě už po prvním dotazu sám přesvědčil. Ale chápu, že ti stačí, že "znáš ceník".
Ronault.
Leda podle tebe... Nezlob se na mě, ale předek 308 jako celek funguje. Možná je tam pro konzervativního pozorovwatele příliš křivek, ale to je i na Macanu, třeba..., ale proti Octavii, kdy na předku přibyly beďary... to už snad i Felicie s novou tváří byl povedenější facelift, i když jsem ho doteď považoval za nejhorší v historii novodobé Škodovky.
speedfred
na správnu polohu za volantom by ste sa mali opýtať závodnika Andyho - to je správny pražský streetfighter. 😄
sachs800
Aaaa, pán nemá argument, tak vytáhne obvyklou větu. Tak to fakt nejsem.
vondry87
No to bude asi tím, že většina jsou firemní prodeje a tam se cena neřeší. Prostě car policy řekne, že se jezdí koncernem a nikdo nebude ztrácet čas tím, aby řešil, jestli by konkurence třeba nebyla levnější, z jejich kapsy to nejde. I kdyby oktávka stále v základu milion, většina firem jí bude kupovat dál.
Peugeot by u nás určitě rád prodával za ceny koncernu. Teď je ale otázka, jestli to není ve Francii právě naopak.. koukám na ceníky a 308 SW začíná o 1500 EUR dráž než oktávka. Souvislosti ale neznám, francouzsky neumím >😒] >😒] >😒]
Peugeot by u nás určitě rád prodával za ceny koncernu. Teď je ale otázka, jestli to není ve Francii právě naopak.. koukám na ceníky a 308 SW začíná o 1500 EUR dráž než oktávka. Souvislosti ale neznám, francouzsky neumím >😒] >😒] >😒]
Reco
308 ktora nema len panoramu a priplatkove hifi vs podobne vybavena octavia, ktora vo vybave style + priplatky bola takmere rovnaka(stale zaostavala) bola vo vyslednej cene o 4k drahsia. Ak by som to konfiguroval az na L&K rozdiel je este dalsich 500€ a vysledok stale rovnaky.
JuckiCZ
[odkaz]
Tady dostala Ochcávka na *, ale to je rok 2012, očividně se díky Suzuki vzpamatovala a od té doby až na ty 3 přešlapy s výběhovými modely dělá opravdu nejlepší auta na světě 😉.
Tady dostala Ochcávka na *, ale to je rok 2012, očividně se díky Suzuki vzpamatovala a od té doby až na ty 3 přešlapy s výběhovými modely dělá opravdu nejlepší auta na světě 😉.
_MT_
Ano, argument je to úsměvný. Pro něj je to možná důležité, ale o kvalitách to nic neříká. A jiný člověk může být zvyklý zase na něco jiného.
_MT_
Nevidím do toho, ale čekal bych, že politika není pro Škodu takový problém. Ano, budou věci, které si VW nějakou dobu podrží, ale bude jich podle mne minimum. Spíš bych čekal, že se snaží chovat racionálně, když někde zůstanou pozadu. Všechno to něco stojí. Mají nějaké cíle, ty musí plnit a VW nejsou; je to pořád relativně malá automobilka, která těží ze zázemí velké skupiny.
Emel
Proč? V každém autě mám sedačku co nejníž to jde a v každém autě vidím na budíky úplně normálně.
Emel
Uvidíme, zatím je to teorie, ve hře by pak bylo cokoli od Megana GT přes Cupru ST nebo Mazdu 6 Wagon po Insignii 2.0T 😄
Megane GT by byl samozřejmě trošku krok zpět... ale v dané situaci by to mohlo splnit zadání.
Megane GT by byl samozřejmě trošku krok zpět... ale v dané situaci by to mohlo splnit zadání.
_Karel_
Navi u oktávky je jiná věc, ano, není to na ideálním místě. A Peugeot - ty píšeš, že ti vyhovuje volant nízko. A dost lidem (vč. mě) ne, já chci sedadlo úplně dolů a volant nahoru. A v Peugeotu pokud chci vidět budíky, musím sedět nahoře a mít volant na koulích. Takže jak jsem říkal - pro někoho jo, pro někoho ne. Bezpečnostní prvek, který tolik let po zavedení icockpitu nikdo nenapodobil a tolik lidí na něj nadává. Není ti to podezřelý? Dobrý věci se mezi automobilkami šíří.
maXX_CZ
ale clovek ser podiva na cenovku a dal cist ani netreba. Ten pit pro cocky mi teda opravdu nesedi, ale za tech 150 tisic bych to asi prekousnul...
_MT_
Tak někdo si s teplotou rád hraje. Já mezi ně nepatřím, ale pořád využívám vyhřívání/ ofuku skel, vyhřívání a ventilace sedadel a měním, odkud vzduch jde (normálně mám rád jemný, nepřímý ofuk, ale někdy chci extra na nohy a výjimečně preferuji hrubou sílu). To jsou věci, které typicky dělám za jízdy.
.Rambousek.
To je v pohodě, s tím není problém. S hodnocením 8/10 už ale ano. Znamená to asi, že přihodit do výbavy potahy na sedačky, voňavý stromeček a kývacího psa, byl by to etalon za plný počet bodů >😁
Beefcake
Tie kolajnice mi tiez udreli do oci. A to hlavne pre to "leda", ale najma, ze to pouzil umyselne v clanku dvakrat !
"Na to Francouz umí odpověď leda tak kolejnicovým systémem, chybí mu dokonce i háčky." a "To Peugeot nabízí leda kolejnicový systém v kufru nebo obligátní střešní ližiny." ??? Nahoda ? Nemyslim.
Nejdem rozoberat dalsie podobne veci a ucelove myslienkove pochody (ze im to uz fakt nie je blbe, ale 30striebornych sekelov asi robi svoje), ale aj ked nepreferujem frantikov, P308 je tu pre mna vitaz. Dokonza aj na skoda pozitiv webe zachranilo Octaviu od porazky len subjektivne hodnotenie dizajnu. Pocitam, ze bolo ciselne nastavane a doladene prave tak, aby to nejako vyslo.
Len jedna ukazka manipulacie: "Octavií se ale nyní nepochybně otočí více lidí a navíc rychlá e😜anze „čtyřočka“ na českých silnicích dokazuje, že o výrazný vzhled je nepochybně zájem" - otoci ? A preco, ked ich vidi na kazdom kroku 10 ? Zajem ? Ked je to uz jediny predavany model, asi na vyber ina Oktavja moc nie je, hlavne do tych flotil.
Este k tym hacikom, mam na kazdej strane jeden a za rok sa mi podarilo mat tam tasku tak 3 krat. Nikdy nie je tak spravne ani malo ani vela naplnena, aby sa tam udrzala.
"Na to Francouz umí odpověď leda tak kolejnicovým systémem, chybí mu dokonce i háčky." a "To Peugeot nabízí leda kolejnicový systém v kufru nebo obligátní střešní ližiny." ??? Nahoda ? Nemyslim.
Nejdem rozoberat dalsie podobne veci a ucelove myslienkove pochody (ze im to uz fakt nie je blbe, ale 30striebornych sekelov asi robi svoje), ale aj ked nepreferujem frantikov, P308 je tu pre mna vitaz. Dokonza aj na skoda pozitiv webe zachranilo Octaviu od porazky len subjektivne hodnotenie dizajnu. Pocitam, ze bolo ciselne nastavane a doladene prave tak, aby to nejako vyslo.
Len jedna ukazka manipulacie: "Octavií se ale nyní nepochybně otočí více lidí a navíc rychlá e😜anze „čtyřočka“ na českých silnicích dokazuje, že o výrazný vzhled je nepochybně zájem" - otoci ? A preco, ked ich vidi na kazdom kroku 10 ? Zajem ? Ked je to uz jediny predavany model, asi na vyber ina Oktavja moc nie je, hlavne do tych flotil.
Este k tym hacikom, mam na kazdej strane jeden a za rok sa mi podarilo mat tam tasku tak 3 krat. Nikdy nie je tak spravne ani malo ani vela naplnena, aby sa tam udrzala.
Reco
Preco by si to mal lovit v menu? Kliknes tlacidlo a volis teplotu - ak je to pre teba priorita, mozes si menu teploty nechat default - a mas to hned k dispozicii. Ale suhlasim s tebou, ze kazdy ma ine navyky a poziadavky, len potom sa jeden nemoze cudovat, ked hodi rukavicu, ze ju niekto aj zdvihne.
webpaja
Nebavím se o světlech, ale o jezevčíkovosti. Zkus cestovat se ženou, kamkoliv si sednou už štelují teplotu.
Všimni si jak sedí závodníci, aby se jim auto co nejlépe ovládalo. Nejde o závodění, ale o co nejlepší polohu za volantem, tu jsem tam nenašel ani náhodou.
U HB, který jsem zkoušel byla spíš nepříjemná určitá opožděnost reakcí při rychlejším pohybu volantem. Ale lepší než u korejských aut.
Všimni si jak sedí závodníci, aby se jim auto co nejlépe ovládalo. Nejde o závodění, ale o co nejlepší polohu za volantem, tu jsem tam nenašel ani náhodou.
U HB, který jsem zkoušel byla spíš nepříjemná určitá opožděnost reakcí při rychlejším pohybu volantem. Ale lepší než u korejských aut.
Hammunasakra
Počkej až tu budou srovnávat 2litry = 2spojku vs 8 st. v Pažoutu >😁
martinST
Pravda, pravda. Tuším Fiat Croma? První diesel s přímým vstřikem. Akorát kolem toho italové nedokázali udělat to správné "haló"..
_Karel_
Kua, ač to sám nesnáším - tak tohle měly být body Peugeotu. Zcela, absolutně, bez debaty, jasně. 😄
removed
jojo, to si pamatuju. A nikdy nezapomenu
( a to Yeti považuji za nejlepší dílo ze Škoda Auto)
jojo, to si pamatuju. A nikdy nezapomenu
( a to Yeti považuji za nejlepší dílo ze Škoda Auto)
_Teddy_
Jo, 2017. Ten pokrok sa da lahko spoznat, pretoze v 1997 nemala Octa ani muziku, len "priprava na autoradio" (dva repraky v dverach, od ktorych isli slepe ksandy a koncili kdesi pod palubkou)...
King of rain
Kluci kupujte dle svého uvážení, není dnes už špatných aut.Kašlete na testy....aspoň tahle míra svobody "prozatím" zůstala.
Patt_66
Pane redaktore buď neumíte počítat nebo už nedokážete napsat že Vaše ikona všech ikon prohrála!!! 8,05 vs 8,07 a lepší je ten co více nebo méně???
Uživatel_5340709
A "Machi" by mohl dělat srovnávací test domácího jablečného štrůdlu vs. bábovka z prášku z Tesca. 😄
woody-alien
Jsem na tom podobně. Poslední dobou častokrát rezignuji na reakci právě z důvodu absence zmíněných komodit. 😄 No a taky si vážím svého času.
_Karel_
Každá značka má zarytý fandy, co klidně vymyslí spiknutí germánů (viz v této diskuzi dal), jen aby okecali svou garáž. ;-\
pacho
no fajn, tak mi prezraď , kde nosíš, kľúče, mobil, peňaž a doklady od aut*??. to by ma fakt zaujímalo, aby som sa mohol poučiť. Či ich nosíš po vreckách, alebo v ruke, a keď sadneš do auta, tak ich jebneš , kde príde?. Fakt nerozumiem, prečo by klúče nemohli zostať vo vrecku??? , ale musíš ich vykaladať!!!!
Kuski
Sice jen o 2 setiny, ale Schade auto udržela náskok několika hvězdných let. Pro všechny ovce jasný důkaz o über-autu. >😁 >😁 >😁
Floyd
Pane Bureši, to jako fakt, nebo si z nás čtenářů děláte prd.l?!? Co třeba jednou konečně narovnat záda a napsat pravdu? Ale to by asi nejen Machalovi nevonělo, že? :no: :no: :no:
TomasPT
Octavia jde v naprosté většině do fleetů. Tam je jedno, jak vypadá. Tam se jede na smlouvu a úplně jinou cenu.
woody-alien
A ona má Škodovka nějaký takto úzce vyhraněný model ? Odpovím ti raději rovnou sám - nemá. Superb nebo Kodiaq mohou klidně stát víc než ten Type R, ale vzhledem ke svému určení jejich klientela tak úzká nebude. Arteona si kup sám, tahle barva by ti mohla dokonce ladit s barvou tvého vidění. 😉 [odkaz]
DonVito
Ahoj woody,
bezpečností to obhajuje především Peugeot a jistě to byl významný důvod vzniku.
Peugeot says, mean you don’t have to take your eyes off the road for too long. 😉
Jinak k nám obhájcům. Posuzuju to podle sebe - mně ta pozice vyhovuje. A ke všemu tyhle interiéry se mně opravdu líbí. Dokonce bych napsal (především o 3008 a 500😄, že se mi žádný interiér nelíbí víc [odkaz] - bez ohledu na cenu.
A k bezpečnosti - psal jsem o přeostřování atd. Jestliže si pro sebe vhodnou pozici v Peugeotu nenajdeš, tak jezdi raději oktávkou. Než abys jezdil rozčilený 😄
bezpečností to obhajuje především Peugeot a jistě to byl významný důvod vzniku.
Peugeot says, mean you don’t have to take your eyes off the road for too long. 😉
Jinak k nám obhájcům. Posuzuju to podle sebe - mně ta pozice vyhovuje. A ke všemu tyhle interiéry se mně opravdu líbí. Dokonce bych napsal (především o 3008 a 500😄, že se mi žádný interiér nelíbí víc [odkaz] - bez ohledu na cenu.
A k bezpečnosti - psal jsem o přeostřování atd. Jestliže si pro sebe vhodnou pozici v Peugeotu nenajdeš, tak jezdi raději oktávkou. Než abys jezdil rozčilený 😄
dal
No jasně, když je to germán. Většina našich periodik má vlastníka odkud a inzerenti? Pro mne je priorita moje vlastní zkušenost a selský rozum. Neznám jediného testera který by nebyl PR. O nějaké nestrannosti si nedělám iluze. Nějaký čas jsem v Německu a vidím vedle sebe co lidi kupují a proč. Abych řekl pravdu hlava mi to nebere a o tom co je objektivně lepší to opravdu není.
DonVito
Hele já třeba, když si chci nastavit volant v Oct., tak nevidím vršek ručiček 😉
To samý se mi děje u jiných aut. Prostě když chci mít volant u sebe a nízko, tak to tak je.
308 by mně určitě vyhovoval. Zkoušel jsem ho jen staticky a polohu jsem našel hned.
Ano, volant může zakrývat na tacho 250km/h a 6000ot/min. S tím se počítá a to je zřejmě důvod opačného chodu otáčkoměru 😉
K teplotě. Já jí přenastavuju většinou z 21 na 23°C, hlavn2 podle toho, jak jsem oblečen. Dělám to často a myslím, že to není akutní a zvládl bych to přes menu 😄
To samý se mi děje u jiných aut. Prostě když chci mít volant u sebe a nízko, tak to tak je.
308 by mně určitě vyhovoval. Zkoušel jsem ho jen staticky a polohu jsem našel hned.
Ano, volant může zakrývat na tacho 250km/h a 6000ot/min. S tím se počítá a to je zřejmě důvod opačného chodu otáčkoměru 😉
K teplotě. Já jí přenastavuju většinou z 21 na 23°C, hlavn2 podle toho, jak jsem oblečen. Dělám to často a myslím, že to není akutní a zvládl bych to přes menu 😄
webpaja
Ty si neofukuješ čelní sklo? Ty nemáš dvouzonovou klimu, kdy spolujezdec chce jinou teplotu?
Malý volant může být fajn, ale je nesmyslně nízko.
Malý volant může být fajn, ale je nesmyslně nízko.
steny007
Ale vůbec ne. Poměr cena/výkon v nižší střední (vyjímaje lowcost, to je jiná skupina) má nejlepší Focus Kombi (Za cenu HB). Modernější alternativou s dobrou výbavou za dobrou cenu je také třeba Opel Astra Sports Tourer Smile.
Zato standardní cena I30 kombi je srovnatelná s Octávkou kombi, přitom je to menší auto. I ten Peugeot nabízí za ten menší prostor (a nic moc kabinu a sranda volant - termín CockPit zde sedí doslova) znatelně nižší cenu. Výhodná u i30 je pouze Czech Edition. Ale po tom co z ní Vóša vyhodil asi jedinou opravdu dobrou nabídku s 1.4T (zvlášť před zvýšením ceny), tak v ní zbývá nepoužitelný 1.0T (Nejde o to, že je to tříválec, ale narozdíl od toho od VW je tenhle mizerný), tak snad pouze u toho slabšího dieselu v CE lze mluvit o cena/výkon, samozřejmě pokud se spokojíš s manuální klimou.
Zato standardní cena I30 kombi je srovnatelná s Octávkou kombi, přitom je to menší auto. I ten Peugeot nabízí za ten menší prostor (a nic moc kabinu a sranda volant - termín CockPit zde sedí doslova) znatelně nižší cenu. Výhodná u i30 je pouze Czech Edition. Ale po tom co z ní Vóša vyhodil asi jedinou opravdu dobrou nabídku s 1.4T (zvlášť před zvýšením ceny), tak v ní zbývá nepoužitelný 1.0T (Nejde o to, že je to tříválec, ale narozdíl od toho od VW je tenhle mizerný), tak snad pouze u toho slabšího dieselu v CE lze mluvit o cena/výkon, samozřejmě pokud se spokojíš s manuální klimou.
lamal
No a potom sa na ACZ sa docitas, ze Civic TypeR ma znacne obmedzenu klientelu kvoli cene a podobne neustale podjebavky, ktore ma uz fakt drazdia...
a presne kvoli tomuto co si tu uviedol... a to by este chcelo doplnit o VW samozrejme, z ktoreho uctu idu vyzivne financie
a presne kvoli tomuto co si tu uviedol... a to by este chcelo doplnit o VW samozrejme, z ktoreho uctu idu vyzivne financie
Nonsens
sú to 2 vyrovnané autá a rozhodnú len osobné preferencie. Ja by som bral pežot. Argumenty: + kultivovanejší motor, 6 stupňovka (tichšie na diaľnici), tichší príjemnejší podvozok, výrazne nižšia cena aj s lepšou výbavou (sory ale oktáfka bez rezervy na plecháčoch drahšia?). - kokpit (som za modernu, ale toto je nepraktické). U nás prevalcuje škodofka, lebo škodofka a naši ľudia sú konzervy, ten kokpit mnohí nedajú.
Čo sa mi nezdá: ako mínus sa vykreslila malá rezerva nad hlavou u pežotu, ktorý ale mal panorámu. Ak ju okta nemala, potom je to trochu nefér, okrem toho ak 183 má stále nad hlavou rezervu aj pri panoráme, tak je to v poho, ak chcem priestor nad hlavou nekúpim panorámu, to ale nie je mínus modelu. Takisto inter, v ktorom si za seba v pohode sadne 183 s malou rezervou je v pohode, väčší nemusí byť vždy výhodou. Koľkorát sa do auta posadia 4 basketbalisti? Ak je niekto z basketbalovej rodiny, potom jasne okta, ale koľko je takých rodín (nemyslím jeden dvaja vyšší, ale kompletka). Lebo pežot potom ponúka poctivý posvätný objem kufru a nie vrecúškové oktalitre. Inak test v pohode, že to o pár bodíkov musí vyhrať okta? Prečo nie, veď sme na českom serveri, no problem.
Čo sa mi nezdá: ako mínus sa vykreslila malá rezerva nad hlavou u pežotu, ktorý ale mal panorámu. Ak ju okta nemala, potom je to trochu nefér, okrem toho ak 183 má stále nad hlavou rezervu aj pri panoráme, tak je to v poho, ak chcem priestor nad hlavou nekúpim panorámu, to ale nie je mínus modelu. Takisto inter, v ktorom si za seba v pohode sadne 183 s malou rezervou je v pohode, väčší nemusí byť vždy výhodou. Koľkorát sa do auta posadia 4 basketbalisti? Ak je niekto z basketbalovej rodiny, potom jasne okta, ale koľko je takých rodín (nemyslím jeden dvaja vyšší, ale kompletka). Lebo pežot potom ponúka poctivý posvätný objem kufru a nie vrecúškové oktalitre. Inak test v pohode, že to o pár bodíkov musí vyhrať okta? Prečo nie, veď sme na českom serveri, no problem.
spider.skret
NoLimitBoy uvadíš v seznamu😒br />
ale jinde na vebu vyhrál nekdo jiny 😄 viz.
[odkaz]
ale jinde na vebu vyhrál nekdo jiny 😄 viz.
[odkaz]
woody-alien
Já nevím jestli je to prodejce (doufám, že pro jeho vlastní dobro 😉 ), ale argumetačně je to rozhodně na výši. Co furt čumíte na palubku, otáčky mám v uchu, z obrovského volantu ve Focusu mě bolely ruce, proč bych měnil teplotu na klimatizaci atp. >😁 :yes:
King of rain
Test je vždycky pouze pohled, či nazor daného člověka u neměřitelných věcí. To si každý stejně rozhoduje sám...a že je Octavia drahá, no je....holt lidi jsou ochotni platit. Každého věc....fleet mám 25%, slevu, takže drahý to má jen pár lidí, co kupují nefleetově.Holt koncern umí prodat....respektive Němci vlastní hodně podniků, firem v celé EU a ti podporují opět Německé výrobce, vlastníky. Co nezmohly puškou, dokázaly tužkou. 😉
King of rain
Rozumnej člověk by řekl, že to je vlastně remíza....ale koukám že rozum chybí na všech stranách. >😁
pacho
osobne si myslím, že píšeš hlúpostiu, a zrejme v 308ser si nesewdel . Poprvé, načo muisíš vykladať klúčoky a mobil?? veď to je zhovadiolosť. Jak je rok dlhy klúče nevyderám ja stále je vkapsičke,m detto mobil prmanentne pripojen k autu, tak načo ho vyberať???: čo sa táka sieťového pogrqamu nie je problém si kúpiť za 5€ sieť a upevnbiť ju do kufra, veď háčky sú tam. Tie tvoje "žvásti" sú lemn o tom aby si niečo povedal, ale nič neriaešia.
holden2
si lidi koupi za svoje zdaneny prachy. skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje
andy2214
Ja myslim, ze si tak trochu vymyslis.
1) Obyc Mondeo vsude berou lepe a vyse nez Superb. Skoda, ze tomu neodpovidaji prodeje a to ani v zapadni Evrope. Nizsi cenou to nebude, aktualni Mondeo se jen casto zminuje jako nepovedene - podivnym designem, hmotnosti..
2) Favorit nejosklivejsi auto jake znas. V tom asi budes take hodne osamocen, daleko casteji se setkam s nazorem, ze byl ppvedeny, nadcasovy. Co pak treba Lada Samara?
3) Neumim si predstavit, ze nekdo tak hrozne resi design jakehokoli, zvlaste sluzebniho auta. Tak, jako ty popisujes. Francouz se ve Skodovce vyzna asi tak, jako Cech ve Francouzovi,proto to pro ne urcite bude obrovske tema. Asi jako cely svet resi Zemana a klenoty. Jestli to spis nebude tak, ze je k tomu svymi posmesky nabadas a oni jen reaguji.
Neverim ti, si proste jen zaujaty. Naopak! Z me zkusenosti jsou Skodovky cizinci prijimany velice dobre a spucasna Oktavie je uz tak vsedni auto v CR, ze ho neresi nikdo. Jestli holky v HR maji bila auta s halogeny na plechacich, holt smula, ale kde ze by si pomohly - s i30 apod.? Myslim, ze to by teprve jejich ega neprenesly pres srdce.
1) Obyc Mondeo vsude berou lepe a vyse nez Superb. Skoda, ze tomu neodpovidaji prodeje a to ani v zapadni Evrope. Nizsi cenou to nebude, aktualni Mondeo se jen casto zminuje jako nepovedene - podivnym designem, hmotnosti..
2) Favorit nejosklivejsi auto jake znas. V tom asi budes take hodne osamocen, daleko casteji se setkam s nazorem, ze byl ppvedeny, nadcasovy. Co pak treba Lada Samara?
3) Neumim si predstavit, ze nekdo tak hrozne resi design jakehokoli, zvlaste sluzebniho auta. Tak, jako ty popisujes. Francouz se ve Skodovce vyzna asi tak, jako Cech ve Francouzovi,proto to pro ne urcite bude obrovske tema. Asi jako cely svet resi Zemana a klenoty. Jestli to spis nebude tak, ze je k tomu svymi posmesky nabadas a oni jen reaguji.
Neverim ti, si proste jen zaujaty. Naopak! Z me zkusenosti jsou Skodovky cizinci prijimany velice dobre a spucasna Oktavie je uz tak vsedni auto v CR, ze ho neresi nikdo. Jestli holky v HR maji bila auta s halogeny na plechacich, holt smula, ale kde ze by si pomohly - s i30 apod.? Myslim, ze to by teprve jejich ega neprenesly pres srdce.
King of rain
Jéžišmarjá, vždyť každej má na vzhled jinej názor, to si snad rozhodne každý sám, jak to je, tuhle kapitolu můžeš vynechat a ne se zde vztekat, že to druhý je hezčí.To je pořád dokola.Kdyby to napsal obráceně, zase se vztekají ti druzí.Kritizujete, ale sami jste ještě horší...
PedroXL
Jen zvědavá poznámka. Nejdřív hodnotíš ostrý volant v oct 3, dole tvrdíš že máš benzínového rapida. Nahoře napíšeš přesné označení pažoutu (308 1.6 BlueHDI HB - přiznám se, že já jako majitel jsem netušil že je tam to Blue) a pak píšeš že ani neznáš výkon motoru co jsi zkoušel. Buď jde o poněkud průhlednou agitku někoho od pažoutů, nebo máš kvalitní matroš. :-!
Emel
lamale, tady jsi se úplně zbytečně pustil do nějakého džihádu za JDM a vyeskaloval ho do osobních útoků... proti lidem, kteří tě jen upozornili na to, že v té větě nejspíš vidíš něco, co tam není... možná pod vlivem jinak tendenčně psaných testů, to je věc druhá.
My tři se shodou okolností známe nejen z auto.cz... ale není to tak, že bychom se proti tobě spikli, jen ti říkáme "vychladni" 😄
My tři se shodou okolností známe nejen z auto.cz... ale není to tak, že bychom se proti tobě spikli, jen ti říkáme "vychladni" 😄
miromen
Tak ono to asi nikde nebude ideal, ale v ergonomii překonat peugeoti i-cocpit nebude tak jednoduche. >😁
Redmex
Po tejto diskusii si uz nepridem ako blb, ze mi to prislo zbytocne zlozite. >😁
Inak o tom, ze to treba povytiahnut 2x som netusil. Povytiahol som ich len 1x, tak som asi zapol len predne hmlovky?
Ono najazdil som sice na Superbe asi 10k km, ale clovek pouzije hmlovky len obcas a je to uz par rokov a pripomenulo sa mi to az teraz s Up!
Inak ja som to riesil skor z pohladu uzivatela co do auta sadne obcasne. Majitel si proste zvykne na hocico, urcite aj ovladanie klimatizacie cez display (ak to ide mat na domovskej obrazovke).
Inak o tom, ze to treba povytiahnut 2x som netusil. Povytiahol som ich len 1x, tak som asi zapol len predne hmlovky?
Ono najazdil som sice na Superbe asi 10k km, ale clovek pouzije hmlovky len obcas a je to uz par rokov a pripomenulo sa mi to az teraz s Up!
Inak ja som to riesil skor z pohladu uzivatela co do auta sadne obcasne. Majitel si proste zvykne na hocico, urcite aj ovladanie klimatizacie cez display (ak to ide mat na domovskej obrazovke).
Emel
Ne že bych tě chtěl poučovat o G5, ale kontrolku zadní mlhovky má na palubce taky, ne?
[odkaz]
[odkaz]
miromen
To určitě ne jen mi to prostě neutkvělo v paměti. U mlhovek jsem se jen parkrat zaměřil na to, jaky je jejich přinos, samozřejmě těch přednich. No a přinos minimalni, spiš nulovy. Vlastně jsem ještě zkoušel jejich nasvicovani do zataček, kdy měli byt funkčni do určite rychlosti. Tušim to bylo do 40km/h a vim, že to docela sedělo.
white label
Tak potom dvojitém vytažení si přece nemohl přéhlédnout kontrolku zadní mlhovky na otáčkoměru, přímo na přístrojovce.
miromen
Jo to určitě, ale jak pišu, mockrat k tomu nedošlo, jen si matně pamatuji na to dvojite povytaženi a něco mi pravě řika, že to bylo nestandardně oznamovano.
white label
A6/C6 má kontrolky mlhovek stejně jako G5, u kruhového ovladače světel.
white label
Měl si vůbec na tom svém G6 přední mlhovky? Co si tak matně vzpomínám, tak bych řekl, že spíš ne.
Nemáš nějakou fotku zepředu?
Nemáš nějakou fotku zepředu?
miromen
No to jsem pravě neudělal a měl jsem za to, že emel reaguje na mě. Po tvem přispěvku jsem to samozřejmě rozklikl a bylo mi to jasne, stejně tak jako to, že emel řešil hlavně ty mlhovky.
Emel
Otočný ovladač na světla je nějaký problém? Mlhovky fajn, je potřeba vědět, že se dá za otočný ovladač zatáhnout... ale když jednou tu fintu odhalíš, tak už to problém není. Za mě asi trošku lepší než otočný konec páčky, ale ve finále je mi to jedno, nemám problém ani s jedním.
Tempomat má možnost měnit rychlost, i v té základní verzi... kolíbkou na páčce. Liší se jen to, jestli je to +- 1km/h nebo jestli je to skok na nejbližší celou desítku.
Tempomat má možnost měnit rychlost, i v té základní verzi... kolíbkou na páčce. Liší se jen to, jestli je to +- 1km/h nebo jestli je to skok na nejbližší celou desítku.
lamal
ale vsak ja to chapem... sam som napisal ze aj bezny civic je drahy... len to nemienim pocuvat od testerov, ktori to pri teste chlebodarcu zapru,... o VW alebo Skode by si to v ziadnom clanku v prvej vete/odstavci nenasiel...
vondry87
Jo to je přesně ono 😄 Když jsem se ptal na nějakou příplatkovou výbavu do těch našich Focusů 1.6 TDCi, tak to nešlo, nevešla se do limitu. Ale to, že za stejný peníze mohlo být v pohodě Mondeo v automatu, bohužel nikdo neřešil >😁 >😁
DonVito
V testu BMW 330e psali, ze se jedna o vybavu Luxury Line. Pritom to byl Sport!
Cekal jsem, kdyz se to pise nekolikrat v diskuzi, ze to opravi. Ale nic..
[odkaz]
Cekal jsem, kdyz se to pise nekolikrat v diskuzi, ze to opravi. Ale nic..
[odkaz]
Redmex
Koncern je z hladiska dostupnosti ovladacov a logiky ich chodu z tych lepsich, ale je toho viac co je otravne. Aj ked je pravda, ze casto ide o zakladne riesenia, ktore sa zlepsia ak clovek presadne do vyssieho modelu resp. Audi 😄
Taky ovladac svetiel (otocny na palubovke) je asi to najhorsie co poznam. S automatickymi svetlami sa s tym da zit, ale zapnutie hmloviek je skoro logicka hadanka 😄
Tempomat v niektorych verziach je tiez asi to najhorsie co poznam - nemoznost menit rychlost. Aj ked ten ma viacero verzii.
Taky ovladac svetiel (otocny na palubovke) je asi to najhorsie co poznam. S automatickymi svetlami sa s tym da zit, ale zapnutie hmloviek je skoro logicka hadanka 😄
Tempomat v niektorych verziach je tiez asi to najhorsie co poznam - nemoznost menit rychlost. Aj ked ten ma viacero verzii.
lamal
ty si fakt jelito, kazdy model skodovky musi stat ako CTR aby bol predrazeny ? a priemerny zaroven ? zmier sa s tym, ze niekto ma ine nazory, ked mi raz pride nejake vyjadrenie blbe a trapne od pozerov co klamu vo vacsine testov tak je to moj pohlad a tie tvoje stupidity to nejak moc nevyriesia
kyklop
Som na tom podobne, po vreckách prenášať 2 telefóny, kľúče od domu, auta, od domu rodičov atď by bolo asi dosť zložité 😄 Celú kapsu vždy zapichnem do dverí v aute a tým je vec vybavená ...
rohYpnol
V Octavii v ČR nejžádanější?? Ale podívejme se... No, příliš se mi tomu nechce věřit :-!
miromen
>😁
V poho ja si par naražek vyslechl i od moji drahe polovičky, ale ja si na ni tak přivyknul, že bez ni ani ranu a divim se, že si ji neberu, když jdu s odpadky. Samozřejmě mam docela jiny typ než ten co je v přatelich, hlavně o dost menši.
V poho ja si par naražek vyslechl i od moji drahe polovičky, ale ja si na ni tak přivyknul, že bez ni ani ranu a divim se, že si ji neberu, když jdu s odpadky. Samozřejmě mam docela jiny typ než ten co je v přatelich, hlavně o dost menši.
miromen
Hele ja sice taky nic nevyndavam, nosim kapsičku přes rameno a už vubec mobil, ktery se automaticky přes BT propoji. Navic Škodovka se na tyto simply clever věcičky zaměřuje a třeba ani u VW je neuvidiš. Takže třeba v golfu byly v kufru hačky jen aby se neřeklo a když jsem zjistil, že u škodovky je to o něčem jinem a daji se pořidit jako origo přislušenstvi, tak jsem si je pořidil a do kufru nainstaloval. Ale piše o osobnich preferencich a tyto detaily by se v jeho tabulce zřejmě projevily u tebe naopak. Tak to ber tak, že 100 lidi...
_MT_
Ano. Na produkčním systému začali pracovat, pokud vím nezávisle na sobě, v Japonsku a Itálii. Fiat na tom spolupracoval minimálně s MM, ale neměli peníze na dokončení (respektive se jim do toho nechtělo). Bosch od nich vývoj koupil a dotáhl systém do produkční verze.
I když by se o autorství dalo debatovat, protože motory s tímto typem vstřikování se opět datují před druhou světovou válku (opět šlo o lodní, drážní, případně stacionární motory). Pokud se nepletu, ve Švýcarsku rozvíjeli tenhle koncept právě pro automobily, ale šlo o práci při univerzitě a zůstalo tak u prototypu. Zajímavé je, že PD a CR jsou prakticky stejně staré systémy. CR se myslím i rozšířil dříve. Kdo zná ten vývoj u aut, by tím mohl být překvapen.
I když by se o autorství dalo debatovat, protože motory s tímto typem vstřikování se opět datují před druhou světovou válku (opět šlo o lodní, drážní, případně stacionární motory). Pokud se nepletu, ve Švýcarsku rozvíjeli tenhle koncept právě pro automobily, ale šlo o práci při univerzitě a zůstalo tak u prototypu. Zajímavé je, že PD a CR jsou prakticky stejně staré systémy. CR se myslím i rozšířil dříve. Kdo zná ten vývoj u aut, by tím mohl být překvapen.
Floyd
Máš naprostou pravdu, jenže to tomu tenkrát ještě nevelel Machala, který má slovní spojení Svět motorů vytetovaný na čele, a jde už tak daleko, že se s logem Světa motorů objevil nejen na Náplavce. Oni už se ani nestydí to skrývat. Nezávislost Auto.cz a jeho sláva už dávno neexistují. :no: :no: :no:
Xylo
No však to znáš ... občas někdo dostává kapesný a ještě vykládá, jaké máme super ceny. Když jsem dorazil do Schuckpharmy (Actavis), tak jsme měli flotilu Focusů combi 1.6 benzín s 3-letým/120000km operákem 21 tis /měsíc 😉 od Sixtů. Bratr objednával stejnou Style 2.0 TDI s DSG, nějakou roletku dozadu, Isofix dopředu a přisvěcování mlhovkama do zatáček, v bílé barvě, tentokrát sedan. Teď jezdí modrou race combi taky Eleganci 2.0 manuál. Tam se to neschvaluje, má limit, ale nečerpá ho plně.
miromen
Bohužel pro tebe zrovna ne. To, že se najde s uživanim auta vice negativ u jednoho neznamena přece, že to tak bude i u druheho.
rohYpnol
ne, zase převracíš co jsem napsal úplně naruby 8-s :no😒br />
Já nepsal že Octavia se prodává kvůli excelentnímu vzhledu. Ale před FL byl vzhled ... zcela nekonfliktní a prodávala se skvěle. Teď přišla podle některých sodoma gomora a ... Octavia se prodává stále stejně skvěle.
Takže design asi nebude vnímán o nic hůř než před FL a není žádným problémem. A jestli mi tu chceš tvrdit, že evropané jsou úplné ovce, které kupují Octavie Style, LaK, RS a Scout v ceně ca 3/4M a na vzhledu jim vůbec nezáleží, tak se ti můžu akorát tak ... vysmát :-!
Já nepsal že Octavia se prodává kvůli excelentnímu vzhledu. Ale před FL byl vzhled ... zcela nekonfliktní a prodávala se skvěle. Teď přišla podle některých sodoma gomora a ... Octavia se prodává stále stejně skvěle.
Takže design asi nebude vnímán o nic hůř než před FL a není žádným problémem. A jestli mi tu chceš tvrdit, že evropané jsou úplné ovce, které kupují Octavie Style, LaK, RS a Scout v ceně ca 3/4M a na vzhledu jim vůbec nezáleží, tak se ti můžu akorát tak ... vysmát :-!
Emel
Chápu a nepoužil jsi to blbě, ono se to říká i v tom smyslu že bys neměl... ale mně se tady právě hodně líbil ten původní význam, že se řeka v mezičase proměnila.
woody-alien
Jj, vím....použil jsem to blbě, ale ty zřejmě chápeš, jak jsem to myslel. 😉
No, některé konce zoufale vyhlížíš a doufáš, že už konečně přijdou, jiným se bráníš a jejich příchod nepotěší. Na všech je ale hezké, že něco nového začíná. No ty voe, mám takhle při neděli nějakou filozofickou náladu >😁 každopádně výběr nového auta se neomrzí. 😉 Mazdu 3 2.5G s manuálem a v kombíku ti asi do tý doby neudělaj, ale aspoň to bude trochu napínavý. 😄 :yes:
No, některé konce zoufale vyhlížíš a doufáš, že už konečně přijdou, jiným se bráníš a jejich příchod nepotěší. Na všech je ale hezké, že něco nového začíná. No ty voe, mám takhle při neděli nějakou filozofickou náladu >😁 každopádně výběr nového auta se neomrzí. 😉 Mazdu 3 2.5G s manuálem a v kombíku ti asi do tý doby neudělaj, ale aspoň to bude trochu napínavý. 😄 :yes:
_Karel_
Já nevím. Ale k čemu mi je, že vstupním otvorem prostrčím 102, když hned o pár decimetrů dál je 100cm? To nedává žádný smysl hodnotit šířku před podběhy.
Emel
Přesně... člověk aby dumal, jestli chce kombi vůz, nebo rodinný vůz... a slovo objevit se jim líbí asi stejně, jako kdysi ODS slovo řešení. Navíc se při klikání občas dostanu na neexistující stránku... ale protože se to asi stává fakt často, tak je tam na obrázku hezký Peugeot 404 cabrio, což jako ajťák oceňuju jako vtipné řešení :yes😒br />
Aby toho nebylo málo, všude možně po internetu na mě skáče reklama na sedm dní pežot, kde je 308 "v bohaté výbavě Active" ještě před fl.
Aby toho nebylo málo, všude možně po internetu na mě skáče reklama na sedm dní pežot, kde je 308 "v bohaté výbavě Active" ještě před fl.
Mirec.K
Pokiaľ nevieš, o čo mala prísť, tak máš veľmi krátku pamäť, čím sa sama v minulosti oháňala (a jej zástancovia rovnako) 😉
Emel
Jako sečtělý člověk jistě víš, že to rčení má ten význam, že do téže řeky dvakrát vstoupit nelze, protože řeka se v mezičase změnila... což je v případě mého modelu smutná pravda.
Jinak bych byl s řekou maximálně spokojený a vůbec bych z té staré nevylézal, jen to momentálně vypadá, že na základě externích vlivů bude moje garáž tabula rasa... a pak to pravděpodobně bude jako vždycky - tabulkám navzdory výběr napříč značkama a třídama.
Jinak bych byl s řekou maximálně spokojený a vůbec bych z té staré nevylézal, jen to momentálně vypadá, že na základě externích vlivů bude moje garáž tabula rasa... a pak to pravděpodobně bude jako vždycky - tabulkám navzdory výběr napříč značkama a třídama.
rohYpnol
obecně ano, ale neřekl bych že to PSA nejde. Spíš se jim nechce nebo to nepovažují za důležité. Ale tahle převodovka/kulisa řazení bude podle mě naprosto OK.
rohYpnol
a co z toho vyplývá? Že každý stupeň u Octavie se řadí o 1/6 líp než v Peugeotu >😁 >😒]
DonVito
Myslim, ze pouzitelna verze oct. je 1.6tdi Style AP (s pouzitelnym mnozstvym prevodu 😄 ), kdyz si priplatis za blue tooth hands free, za 650tis. Kc. 😐
Samo jen cenikovka a kombi, ale stejne..
Samo jen cenikovka a kombi, ale stejne..
vondry87
Tak jsem to taky nejdřív pochopil, ale nevycházelo mi to početně 😄 My taky používáme O3. Konkrétně Elegance 2.0 TDI s DSG - koukám do nabídky a tehdy byla za ceníkových 640. V současnosti tomu odpovídá Style, která už je za 664. Tzn. v případě brášky (tzn. DSG, dražší nový model a pár blbostí k tomu) má teď ceníkově klidně o necelých 100 tis. dražší auto a pokud ho firma dostala o 50 tis. levněji než to předchozí, tak je to spíš na vyhazov toho, kdo schvaloval ty předchozí auta. Ale jak říkám, dřív se to asi moc neřešilo. V první práci jsme jezdili Fordem a ty byly předražený neskutečně. A to se ještě fleet manažerka kasala, jakou vyhádala slevu :-! :-!
DonVito
No to jsem zkousel, ale muze klamat perspektiva resp. ohniskova vzdalenost objektivu. Kazdopadne kdyz si tam to pravitko das, tak je evidentni, ze pristroje jsou nad volantem. A Sebastian tam potreboval videt jen kriticke otacky a zarazenou rychlost. Ukazatel rychlosti (uplne dole) je jen show.
Ronault.
Najednou chlapci je design subjektivní, jasně, buď máte sklerózu nebo si nevidíte do úst 😄 😉
Ronault.
Já snad někde píšu něco o koncernových autech? White label doporučuje výše naučit se číst, tak prosím.
Navíc nepíšu, že se máš stydět, ale pokud se ti pofaceliftova příď Octavie líbí a považuješ ji za designově povedenou, měl by ses dát vwyšetřit, minimálně na vwočním.
Navíc nepíšu, že se máš stydět, ale pokud se ti pofaceliftova příď Octavie líbí a považuješ ji za designově povedenou, měl by ses dát vwyšetřit, minimálně na vwočním.
Xylo
Asi jsem to nenapsal jasně, ale mění O3 za O3, i když už bude mít samozřejmě facelift. Oni mají pořád možnost volit mezi Renaultem a Škodou 😉 . Zentiva je u Škody odjakživa, já tam jezdil v roce 1999-2000 O1. Dodavatel tyhle velké zákazníky velmi hlídá, takže dorovnává konkurenční nabídky.
white label
Zvlášť jsou v "podrozdělění" modelů, v konfigurátoru jsou pohromadě všechny krátké Golfy (kromě e-Golfu) a všechny Golfy Variant.
Ad 1:52, nenaspal, ale napsal jsem, takže už jdu raději spát. >😒]
Ad 1:52, nenaspal, ale napsal jsem, takže už jdu raději spát. >😒]
white label
Naspal jsem, co je pro něj zřejmě primární, to čím to nakonec nahradí je druhá věc.
_Karel_
Ceník nejít jde. Ale mají zvlášť 5D, zvlášť kombi a zvlášť GT. Jak u bl.bejch. Proč to dělat jednoduše. No kdyť to píšeš.
woody-alien
Je fakt, že na peugeot.cz je to jak s tím i-cockpitem. Proč bys měl hned najít ceník ? To by byla koncernová nuda. >😒]
Hammunasakra
Jo = zkus podumat = to dáš 😉
Mikesh je moc :no: Bureš je moc :no😒br />
Už si to dal? 😄
Mikesh je moc :no: Bureš je moc :no😒br />
Už si to dal? 😄
white label
Zřejmě má primárně nějaký podstatný důvod, proč už to co má, nechce...
_Karel_
Jo, důvod proč jde aktuální poměrně brzy pryč a nahradí ho podobné auto by mohl být zajímavý.
woody-alien
Ano, ale proč potom měnit (záměrně nebudu konkrétní) zánovní auto za nové, ale v Emelových očích horší. To bych pochopil za lepší. Budeš sice tratit ale bude to možná stát za to. Těch důvodů ale samozřejmě může být mnoho.
Hammunasakra
Ne = mikesh mi přijde fakt moc = i na fanatiky jako seš ty a Karel
VWocaď pocaď :-!
VWocaď pocaď :-!
woody-alien
Tos překvapil. Docela brzká výměna. Nebo přinejmenším úvahy. Výběr bude zřejmě zajímavej.....stejně je to ale zvláštní. Cupra....dobrá, dejme tomu....osobně bych do téže řeky dvakrát nevstoupil (můj názor na Cupru ve vztahu ke svým koncernovým sourozencům znáš)...ale výkon, výkon, výkon...může být. Ten Megane ale ve srovnání se současným autem nepřináší bonus ani v podobě praktičtější karoserie, ani co se týká prostoru, ani vyšší výkon....navíc pouze s tvým "oblíbeným" automatem. To je pro mě záhada, jakkoliv osobně se mi líbí vizuálně i jízdně.
woody-alien
Koukám, že máš problém nejenom s ceníkem, ale vůbec s vnímáním. Kde tam vidíš jakej automat ? Když už vůbec tu tvojí legendární "moto bibli" (manuál, ručka atd.) nebudu řešit.
[odkaz]
[odkaz]
_Karel_
Ten se povedl (interiér 300😄 :yes😒br />
Tipuju, že ta fotka cos dal je focená cca z výše očí sedícího řidiče. A mluví za vše. 😉
Tipuju, že ta fotka cos dal je focená cca z výše očí sedícího řidiče. A mluví za vše. 😉
vondry87
Tak to pak jo, Zentiva mě napadla jako výjimka, ale zase mi to nesedělo s tou TOP 5 😄 A popravdě jsem si nemyslel, že mají se Sanofi společný vozový park.
A na co přešli v Sanofi z O3, jestli to není tajné? Že by se v nich probudilo vlastenectví a nadiktovali všem Renault?
A na co přešli v Sanofi z O3, jestli to není tajné? Že by se v nich probudilo vlastenectví a nadiktovali všem Renault?
martinST
Aha, diky za info. Do ted jsem zil v tom, ze CR vymyslel Fiat a pouzil poprve v Alfe. Takze jestli to chapu dobre, vynalez je to Svycarsky, ale vyvoj pro pouziti u osobnich aut zacal Fiat a Bosch jej dokoncil...? Takze prvni CR v Alfe je dokonceny Boschem? Diky za info.
Ronault.
No Pájo, pětikvalt u Peugeotu je slabota, to ano, ale šetikvalty už mají obstojné a konkurenceschopné...
Emel
Kupříkladu... když jsem chtěl projet 2013/2014 RS na 17", tak nebylo v republice ani jedno. Všechno 18" nebo 19".
Emel
Cupra je hodně zajímavá, Leoní interiér pro mě není problém, místa je tam tak akorát a dynamicky by to bylo zase o kousek lepší, ještě jednou s manuálem...
Akorát ta cena 800 je tak na hraně komfortní zóny... a člověk by chtěl aspoň navi a vyhřívané sedačky, možná senzory nebo kameru... když už by oželel skořepiny a Bremba. Červená metla za 22... a rázem je tam proti tomu Meganu rozdíl 200+... a člověk si říká, jestli potřebuje těch 300k na 19" kopytech co žerou jen N98 😄
Akorát ta cena 800 je tak na hraně komfortní zóny... a člověk by chtěl aspoň navi a vyhřívané sedačky, možná senzory nebo kameru... když už by oželel skořepiny a Bremba. Červená metla za 22... a rázem je tam proti tomu Meganu rozdíl 200+... a člověk si říká, jestli potřebuje těch 300k na 19" kopytech co žerou jen N98 😄
Emel
To je věc priorit... mně vždycky nejvíc prudí vytočený motor na dálnici při trošku vyšší rychlosti a naopak mi tolik neva si trošku vytočit motor při výjezdu z křižovatky nebo z obce. Takže... když už se smířím s tím, že má auto za půlmego pětikvalt a že motor je jaký je...
Xylo
Taky o tom trochu něco vím 😄 . Když se koukneš na mé rumunské vozy, tak všechny mají značku ACT, tedy Actavis. Bráška dělá pro Sanofi, tak to počítám dohromady se Zentivou a myslím že s tou stovkou a víc nepřeháním. Tam jsem taky dělal (i když se ten podnik ještě jmenoval Léčiva).
vondry87
No tak to já se shodou okolností pohybuji ve stejném rybníku, takže mám celkem přehled. Většina firem má kolem 100 zaměstnanců, ty největší typu Roche, Pfizer a Novartis možná 200. A z daleka ne každý má služební auto, takže "nějakou tu stovku" bych se nebál zredukovat na desítky. A co jsem zažil, tak se tohle nikdy moc neřešilo. Resp. prostě se kdysi schválila nějaká car policy a na lokální country úrovni nebyl nikdo, kdo by tohle řešil. Že by měl čas bádat nad tím, jestli by se nedalo sehnat něco levněji. To už jsme spíš změnili dodavatele ve smyslu poskytovale operativního leasingu, ale nikdo nikoho nenapadlo měnit značku. Ale je fakt, že poslední dobou se nějak začíná šetřit, tak třeba se ten trend konečně změní a začne se počítat.
Xylo
U velkých firem se cena řeší, ale je úplně jiná než ceníková, která čeká na nějakého hejla z ulice. Mladší bráška dělá u jedné z 5 největších farmaceutických firem, která v ČR bude mít určitě nějakou stovku/y aut. Zrovna si objednal náhradu za svojí firemní OIII a i když si tam nechal pro změnu dát automat a pár dalších fičur, tak ve výsledku je o 50 tis níže než u podobného auta se stejným motorem před 3 rokama ...
_Karel_
Dobrá práce. Spoléhat se na redakci nejde. Pamatuju test Q2 kde vypsali komplet výbavu a měla by podle ní být o 250t levnější, než říkali, že je.
Pamatuju na testování levnější varianty quattro v A4, kdy jsme v diskuzi přišli na to, že ve skutečnosti testovali plnohodnotné quattro.
Tady uvádí u oktávky cenu hodiny servisu ve výši akční ceny servisu ojetých škodovek.
Ty ses dopracoval s cenou pežotu o 60tis. výš.
Nejlepší jízda na webu.
Pamatuju na testování levnější varianty quattro v A4, kdy jsme v diskuzi přišli na to, že ve skutečnosti testovali plnohodnotné quattro.
Tady uvádí u oktávky cenu hodiny servisu ve výši akční ceny servisu ojetých škodovek.
Ty ses dopracoval s cenou pežotu o 60tis. výš.
Nejlepší jízda na webu.
_Karel_
>😒] No, na to jsem nepomyslel. Hlavně těch 240 koní je návykových. Ale ona není až tak rozmazlená. Občas má se mnou co se týče aut torturu. S miminem a kočárkem jsem "jí" koupil Prelude. A ani nebrblala. Kde bych takovou druhou našel? >😁
removed
Hehe... to jsem zvedavej, jak po tomhle neuvazenem kroku bude manzelka reagovat na cokoliv mainstreamoveho... 😉
removed
Cloveku... nekousnul te ten lvicek do zadnice?
S tim volantem u forda, to je argument jak noha.
S tim volantem u forda, to je argument jak noha.
Reco
Za co ma povazujes je mi ukradnute, ty sa vyhovaras na zenu, na volant, na kokpit - sam si nezmysel 😉
Prave naopak, ty mas militantnu potrebu presviedcat vsetkych dookola ako su riesenia u 308 nezmyslom a ja ako majitel tie tvoje sprostosti vyvraciam.
Prave naopak, ty mas militantnu potrebu presviedcat vsetkych dookola ako su riesenia u 308 nezmyslom a ja ako majitel tie tvoje sprostosti vyvraciam.
removed
Pane jo... jako bych vybiral ja sam. Ta Cupra zni hodne zajimave. Kazdopadne, vyber dle sveho gusta. Zijeme jen jednou 😉
Reco
308sw 1.6HDi je vybavovy stupen Allure(ten rozpisovat nebudem), s priplatkovymi alcantara sedackami (650€ / 16 000 Kc) tento konkretny model ale nema ani masaz, ani el.nastavitelnu bedrovu opierku ani vyhrev sedaciek. Nema extratonovane okna. nema CD prehravac - na SK standard.
Vidim tam 3D navi s rozpoznanim hlasu + mirrorscreen (990€ ak to ma este aj DAB, tak v tom pripade 1250€ / 29 000 Kc)
full led svetla (0€ SK standard / 30 000 Kc )
snimanie mrtveho uhla + parkovaci asistent (400€ / 13 000 Kc )
pack drive assist +: line assist, asistent dialkovych svetiel, unava vodica, rozpoznavanie znaciek (v cene allure), system nudzoveho brzdenia + distance allert + adaptivny tempomat (990€ / 28 000Kc)
panorama(600€ / 18000 Kc)
17" Rubis s dojazdom (580€ / 10 000Kc)
Metalicky lak - pyrite (550€ / 14 000 Kc )
kotviaci system v kufri (100€ / 4000 Kc)
Vysledna cena: 20290 + 650+1250+400+990+600++580+550+100 = 25410€ / cca 660 000 Kc. Vychadzam z cennika na SK ten je prehladnejsi a pozeram, ze zaklad uviedli na 520k realne vsak je 500k, u nas je zaklad 527k (ale je v cene CD prehravac a full led).
Podla CZ cennika je to 662 000, takze netusim ako tam tu cenu dostali. Octaviu by mohol rozobrat niekto iny.
Vidim tam 3D navi s rozpoznanim hlasu + mirrorscreen (990€ ak to ma este aj DAB, tak v tom pripade 1250€ / 29 000 Kc)
full led svetla (0€ SK standard / 30 000 Kc )
snimanie mrtveho uhla + parkovaci asistent (400€ / 13 000 Kc )
pack drive assist +: line assist, asistent dialkovych svetiel, unava vodica, rozpoznavanie znaciek (v cene allure), system nudzoveho brzdenia + distance allert + adaptivny tempomat (990€ / 28 000Kc)
panorama(600€ / 18000 Kc)
17" Rubis s dojazdom (580€ / 10 000Kc)
Metalicky lak - pyrite (550€ / 14 000 Kc )
kotviaci system v kufri (100€ / 4000 Kc)
Vysledna cena: 20290 + 650+1250+400+990+600++580+550+100 = 25410€ / cca 660 000 Kc. Vychadzam z cennika na SK ten je prehladnejsi a pozeram, ze zaklad uviedli na 520k realne vsak je 500k, u nas je zaklad 527k (ale je v cene CD prehravac a full led).
Podla CZ cennika je to 662 000, takze netusim ako tam tu cenu dostali. Octaviu by mohol rozobrat niekto iny.
webpaja
Kravina, kupovali jsem na firemní ježdění po městě novou C3, celé auto v pohodě a odpovídá. Tento dementní systém je jedinou větší pihou na jinak celkem povedeném městském vozítku.
vondry87
Jasně to jsem tím ani říct nechtěl, ale ono i ty základní ceny jsou mírně řečeno překvapivé. Pokud je Peugeot o 50 tis. levnější a má podstatně lepší výbavu a 6 kvaltů vs 5, tak je cena oktávky hoodně ambiciózní. Ač nemám rád francouzskou produkci, tady bych asi volil frantíka. Ergonomii bych nějak musel přežít, jízdní komfort je pro mě důležitější. Koncern ale chápu, někdo ten emisní skandál a odškodnění Američanů zaplatit musí. Já to ale nebudu..
_Karel_
Nevím, co se v tom snažíš hledat. Před pár dny tu webpaja psal, že potkal na salonu octu scouta za 1,2 mil. Já moc salony škodovky neobrážím, tak nedokážu vyvrátit ani potvrdit, že nedávají v Praze na salony coby předváděčky auta nesmyslně nabušený výbavou. Jen jsem napsal, že je to možný, stejně jako je možný, že to byl úmysl aby měli do testu "nespravedlivě" lepší verzi. 😄
Edit: když se kouknu na stránky škody, je tam dost kombíků 1,6TDI od necelých 500t, takže sehnat to určitě šlo.
Edit: když se kouknu na stránky škody, je tam dost kombíků 1,6TDI od necelých 500t, takže sehnat to určitě šlo.
Freddka
Hehe, Skodovka s 1.6 tdi s petikvaltem se proste pod 3/4 mega neda sehnat. Jsi me pobavil 😄
_Karel_
Hm, nová CX-5 se mi líbí tak , že bych ji asi ani nenechal ženě. Ale 900tis. je dost peněz. Mě žádný auto nevydrží nad dva roky a pak je koupě takovýho auta vyhozením peněz z okna. ;-\
woody-alien
edit: Vypadlo mi tam slůvko "ne" v závorce (doufám, že ne pro jeho vlastní dobro). 😉
woody-alien
S kompaktem by to možná bylo jedno užší (auto), ale zřejmě si myslel méně složité, jednodušší. >😒]
Vidíš, a já žil v domnění, že doma stojí nová CX-5.
Vidíš, a já žil v domnění, že doma stojí nová CX-5.
maXX_CZ
Prehlid? Ctete ty clanky vubec? 😄
Testovaný vůz s výbavou 598.000 Kč (1.6 BlueHDi/88 kW Allure)
Testovaný vůz s výbavou 743.900 Kč (1.6 TDI/85 kW Style)
Testovaný vůz s výbavou 598.000 Kč (1.6 BlueHDi/88 kW Allure)
Testovaný vůz s výbavou 743.900 Kč (1.6 TDI/85 kW Style)
_MT_
Tak přímé vstřikování se u dieselů datuje před druhou světovou válku, ale v osobních autech ano, Croma s mechanicky řízeným přímým vstřikováním Bosch. VW, respektive Audi, přišel na trh o myslím dva roky později, zato s elektronicky řízeným systémem, pokud se nepletu. I v případě CR byla osobní auta pozadu. Hino mělo CR (od Densa) v nákladním autě dva roky před Alfou v osobních (opět Bosch, který dotáhl vývoj Fiatu/ Magneti Marelli). Vynález je to však švýcarský (někdy ze 60. let).
_Karel_
Ano, určitě rozhoduje postava. Zdá se, že problém nemají "střední postavy".
dal
No když to vezmu důsledně tak ti vyšší nebo nižší sezení zakryje ty budíky vždy, když si k tomu nenastavíš adekvátně i volant. jen u 308 si musíš to sezení nastavit výš než je to u ostatních aut.
dal
Nevím ale možná rozhoduje jakou má řidič postavu, v mém případě nebyl sebemenší problém.
miromen
Ja tedy u jinych aut neměl problem s tim, že bych neviděl na přistroje. A bylo jedno jestli byl sedak dole nebo nahože k tomu samozřejmě uměrně volant . Jen jsem je viděl buď z nižši nebo vyšši perspektivy. U 308 jsem musel kombinovat a dělat ustupky tak abych na ty přistroje viděl. Jo abych nekecal, ještě v citigo je problem se zakrytim budiku.
_Karel_
Proboha - proč by nemohl běžný řidič sedět dole, když mu/mi to vyhovuje?
Proto, abych u Peugeotu viděl na budíky.
U jiných aut s tím problém nemám.
Proč to všichni kritizují? Jsou hloupí a neumí si najít správnou polohu, a přitom je to tak jednoduché?
Proto, abych u Peugeotu viděl na budíky.
U jiných aut s tím problém nemám.
Proč to všichni kritizují? Jsou hloupí a neumí si najít správnou polohu, a přitom je to tak jednoduché?
dal
Souhlas, proto je ten volant menší. Já osobně s tím problém nemám i když si nedovedu představit, že má někdo opravdu ten volant na koulích. 😄
miromen
Na to je docela jednoducha pomucka, ale je to přece o zvyku, tak je to zbytečne.
dal
Jak asi sedí závodníci? Co nejblíže podlaze aby cítili auto. Jak sedí normální - běžný uživatel? Určitě ne na podlaze. Je logické, když si dám sedadlo co nejníže, tak logicky nemůžu vidět přes volant na budíky, tedy pokud nemám 2m.
miromen
Jenže u koncernu VW je to o něčem jinem. Je jsem u golfa taky při vystupovani/nastupovani občas zavadil o volant, protože pod nim nebylo zrovna nazbyt mista, ale to i přes to, že byl volant vyše a sedak docela dole, prostě neni u něj problem s nalezenim idealni polohy. Z jakeho duvodu nevim, nezkoumal jsem to, snad jine uchyceni sloupku řizeni. U i cockiputu "musi" jit ten volant dolu, tak aby si na budiky viděl a to si ještě představ, kdyby byl ten volant standardnich rozměru, tak ho na těch koulich snad maš. Proto jej peugeot zřejmě udělal menši, prostě ustupek.
_Karel_
? Když popisuju, kde mám volant, asi jsem to musel vyzkoušet.
A to, že sedíš výš a "ničemu to nevadí" - asi jsi chtěl napsat "mě to nevadí".
Ten závodník na videu od Miromena v tom taky neseděl?
A to, že sedíš výš a "ničemu to nevadí" - asi jsi chtěl napsat "mě to nevadí".
Ten závodník na videu od Miromena v tom taky neseděl?
sachs800
Jako že si s menším volantem zamotám ruce? Ha ha, tak to tu ještě nikdo nevyplodil.
Celý život jsem jezdil s volantem konvenční velikosti. Na ten menší jsem si zvykl velmi rychle. A stejně bych si zvykl i opačně. Nic víc, nic míň.
Celý život jsem jezdil s volantem konvenční velikosti. Na ten menší jsem si zvykl velmi rychle. A stejně bych si zvykl i opačně. Nic víc, nic míň.
miromen
Je pravda, že tenhle borec ma měřitka vice přisnějši, ale jinak je docela tolerantni a velky sympaťak. U žadneho auta nebyl tak kriticky jako u peugeotu s i cockpitem. Občas ma připominky k tomu, že by sedak mohl jit ještě niže a to je asi tak vše. Naopak dost věci nejen ergonomickych odpoušti.
Ja bych třeba překousnul to teměř čiste dotykove ovladani i ty huře čitelne budiky, ale to že jsem si nenašel idealni polohu za volantem diky těm budikum, to už je u mě přes čaru unosnosti. U par aut jsem si vyzkoušel jake je to, když si o několik cm přizvednu sedak. Ten rozdil z pocitu jizdy je diametralně rozdilny. Vyzkoušel jsem si to i u 308 a když jsem si dal sedak dolu, tak jak mi to vyhovovalo, ale přistroje byly překryty, tak to bylo hned lepši.
Ja bych třeba překousnul to teměř čiste dotykove ovladani i ty huře čitelne budiky, ale to že jsem si nenašel idealni polohu za volantem diky těm budikum, to už je u mě přes čaru unosnosti. U par aut jsem si vyzkoušel jake je to, když si o několik cm přizvednu sedak. Ten rozdil z pocitu jizdy je diametralně rozdilny. Vyzkoušel jsem si to i u 308 a když jsem si dal sedak dolu, tak jak mi to vyhovovalo, ale přistroje byly překryty, tak to bylo hned lepši.
removed
Dobra volba, pokud si zvyknes na 4Control. Kez by slo vynechat ty modre prvky v interieru.
miromen
Vždyť budiky u 308 nejsou zrovna přikladně čitelne, jak font nebo velikost a opačny otačkoměr je taky hodně o zvyku. A rozhodně nejde jen o nežadouci produkt u nas, ale poukazuje se na to snad všude. Zde maš vyjadřeni od jednoho zavdnika (Christian Menzel), v podobnem a snad ještě kritičtějšim duchu hovořil i u 308...
[odkaz]
[odkaz]
_MT_
Nevím, jestli to Peugeot pořád dělá, ale dříve udával dvě sady objemů - jedna byla podle nějaké jejich metodiky, už si nevzpomenu, co to bylo (snad voda), druhá byla VDA (samozřejmě menší). Takže si člověk musel dávat pozor, který objem to je. Pak je tu samozřejmě otázka sada/ dojezdovka/ plnohodnotná.
DonVito
A pro jakou polohu je určen?
Edit😒br /> U mě se sportovní a komfortní poloha liší pár stupní sklonu opěradla.
Edit😒br /> U mě se sportovní a komfortní poloha liší pár stupní sklonu opěradla.
miromen
Dělaš si srandu ? To, že z něj vychazi přece nic neměni na tom co webpaja piše. Ten interier, ze ktereho tento zavodni special vychazi rozhodně neni předurčen pro idealni polohu za volantem.
DonVito
Ahoj webpajo,
děláš si legraci? Píšeš: "Všimni si jak sedí závodníci, aby se jim auto co nejlépe ovládalo. Nejde o závodění, ale o co nejlepší polohu za volantem, tu jsem tam nenašel ani náhodou."
Všiml sis ty, že Peugeot je v závodech, např. rallye, poměrně aktivní?
A z čeho myslíš, že tento interiér vznikl?
[odkaz]
děláš si legraci? Píšeš: "Všimni si jak sedí závodníci, aby se jim auto co nejlépe ovládalo. Nejde o závodění, ale o co nejlepší polohu za volantem, tu jsem tam nenašel ani náhodou."
Všiml sis ty, že Peugeot je v závodech, např. rallye, poměrně aktivní?
A z čeho myslíš, že tento interiér vznikl?
[odkaz]
_MT_
Což je normální. Pětka pětikvaltu bývá skoro tak těžká jako šestka šestikvaltu (a mezi různými výrobci/ modely může být i těžší). Když se neuvede, ze zhruba jakých otáček se startovalo, tak je to o ničem. V nižších otáčkách se každá stovka počítá.
_MT_
V dobách před spojením s SM mělo ACZ několik málo vlastních srovnávaček (tradičně se tu nedělaly), v několika byla i Škoda a pomalu všechny prohrála (alespoň mám takový pocit, že v jedné nebo dvou měla slabého soupeře, s kterým dokázala vyhrát; matně si vzpomínám, že by jedním mohl být Fabia vs. Micra). 😄 I tenkrát se brblalo. Asi nikdo si tenkrát ani nedokázal představit, jak hluboko to dotáhnou.
_Karel_
Taky jsem se divil. Tady to vidí jinak: [odkaz]
A tady v Porsche [odkaz]
za 390,- servisují 4 a více leté škodovky.Tak to by mě zajímal autorův zdroj ceny.
A tady v Porsche [odkaz]
za 390,- servisují 4 a více leté škodovky.Tak to by mě zajímal autorův zdroj ceny.
Beefcake
Hodinová sazba v servisu [Kč] 700 390 ???
To si robi *, ze na Octaviu je hodinova sadzba 390Kc, co je 15E ???
Ja som teda u nas v autorizovanych servisoch videl trochu ine cisla. Cca 2 nasobne.
Edit: nevedel som, ze p_r_d_e_l sa po cesky povie '*'/hviezdicka 😄
To si robi *, ze na Octaviu je hodinova sadzba 390Kc, co je 15E ???
Ja som teda u nas v autorizovanych servisoch videl trochu ine cisla. Cca 2 nasobne.
Edit: nevedel som, ze p_r_d_e_l sa po cesky povie '*'/hviezdicka 😄
Reco
Ked sadnes do studeneho auta/rozpaleneho auta, je uplne jedno aku teplotu si nastavis, kym ju dosiahnes nejaky cas to trva. Pri kratkej trase jej treba vysvetlit, ze je to zbytocne, co tam steluje, nestihne sa to zohriat ani vychladit. Ak to nepochopi ani na treti krat, tak je zrejme niekde chyba....
Ale o tom moj koment nebol, ani som nemienil nikoho urazat. Jednoducho mi pride argument so zenou trapna vyhovorka.
Ale o tom moj koment nebol, ani som nemienil nikoho urazat. Jednoducho mi pride argument so zenou trapna vyhovorka.
_Karel_
A ty vybíráš ženu podle toho, jestli jí v autě vyhovuje stejná teplota jako tobě?
To byl dost hloupý a neslušný koment.
To byl dost hloupý a neslušný koment.
Reco
Neofukujem, nie je treba - tlacitko ale je. Spolujazdec ktoreho veziem kratku trasu nema narok na nic - moze byt rad, ze sa vezie. A ten, ktory sa vezie dlhsiu jazdu ma predsa moznost si nastavit teplotu cez disp - tam je jedno akym sposobom sa to robi. Drvivu vecsinu casu mam vsak v predu autosedacku a vyduchy mam nasmerovane mimo a teplotu rovnaku, nech to nefuka zbytocne rozdielne.
Co sa volantu tyka, ze by bol nizko mi nepride.
Co sa volantu tyka, ze by bol nizko mi nepride.
milic
Na jaře jsem si projel 308 SW GT a musím říci, že jsem správnou polohu našel, budíky nad volantem mi nijak nevadily. Asi záleží na tělesných proporcích. Pokud jde o volant - velikost nevadí, problém je spíše přeposilovanost a necitlivost, to je ale obecný problém dnešních aut. Když jsem si koupil své současné auto (a Peugeot to není), tak jsem na klimě nastavil 21 st. a už na to nešahám, zapínám jen ofuk čelního skla případně jeho vyhřívání. Před lety jsem měl auto, kde byly zóny nikoli řidič a spolujezdec, ale předek / zadek. To mi připadalo užitečné a používal jsem to např. když bylo dítě ve fusaku. Zóny řidič / spolujezdec neřeším, prostě jsem si nastavil teplotu a spolujezdec se musí přizpůsobit 😄
B931 má svítilny vertikálně, kděžto 308 horizontálně, ty teda nemáš zrovna voko 😉
B931 má svítilny vertikálně, kděžto 308 horizontálně, ty teda nemáš zrovna voko 😉
webpaja
No, očkování tu dnes předvádíš ty sám. Souhlasím se SfE, byť jsem is nějak na kukuč OIII po FL zvykl.
webpaja
Přijíždí za cenu, kterou jsou schopni za ni kupci vysázet. Máš snad obavu, že PSA by nechtělo prodávat dráž?
T0mej
sranda že vždy keď je porovnávací test, vždy je tam značka vw koncernu porovnávaná s nejakou tou inou značkou, v porovnaní s ktorou musia koncern vždy vychváliť a samozrejme vždy to aj vyhrá >😁 čistá fraška tieto testy
martinST
Díky za tento výpis. Takže Škoda je, byla a bude nejlepší automobilka na světě. Alles klar!!?? Podle mě, kdyby např Yetiho srovnávali třeba s Lexusem NX, tak vyhraje Yeti protože je levnější, má jednosušší techniku a třeba lépe zvládne terén. Yeti vs. Duster vyhraje Yeti, protože má lepší interiér, má lepší techniku , která ospravedlňuje vyšší cenu a do terénu s ní stejně nikdo nepojede. Záměrně jsem vybral 2 extrémy. Sakra redakce, není to někomu z vás aspoň trochu trapné ??
twistedTSD
No počkej...508 nebo 308? V interiéru se liší velmi výrazně. 😄 Ve srovnání 308 a O3 bych upřednostnil interiér Ofce. i-kokpit mi sice vyloženě nevadí, ale minimálně z jeho provedení v 308 mám pocit nedodělanosti, nová 3008 je úplně jinde.
Uživatel_5340709
Tak určitě >😁 , ........................................… když by byl sponzor Tesco.
lamal
No vidis, netrvalo to dlho a vypadla ta tvoja ´´objektivita´´ na povrch... ty vidis aj to co nie je napisane a kludne si to aj okomentujes... toto je uz slusny level >😁
sudiac podla tvojich ostatnych prispevkov si pekne na prasky, ze by midraky ? tak to uz pusti... >😁 kludne vo forme citatu
sudiac podla tvojich ostatnych prispevkov si pekne na prasky, ze by midraky ? tak to uz pusti... >😁 kludne vo forme citatu
lamal
jedine co nechapem je ta tvoja uloha v tejto diskusii, na co mu lezies z *** ? tvojimi urazkami to znovu a znovu dokazujes >😁
lamal
to som rad... aspon nieco je jasne >😁 dalsi co ludi s inymi nazormi scitatuje blbcami, parada 😄
lamal
Nadherny citatik, to posles kazdemu koho nepresvedcis o svojom nazore ?
Aspon, ze si ukazal svoju uroven a obmedzenost.
Howgh
Aspon, ze si ukazal svoju uroven a obmedzenost.
Howgh
woody-alien
"Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem." Tolik citát. Mně už nestojíš za další komentář.
Arese
Sorry, ale tvoje reakce na můj příspěvek je snůška nepřesvědčivých až demagogických plků: 1) Vůbec nechápu, o jakých "rozšířených blatnících" u faceliftované Octavie mluvíš. Zadní blatníky se samozřejmě vůbec nezměnily, jen se k nim zadní kola díky rozšířené nápravě konečně správně přiblížila.
2) Litrový tříválec si v Octavii opravdu koupí málokdo, ale nová generace čtyřválců 1.2 TSI a 1.4 TSI jsou výborné motory, pro vůz této velikosti a hmotnosti zcela optimální a se 4 válci!!!. O popularitě 1.6 TDI a 2.0 TDI snad taky není třeba pochybovat. Jinak ovšem souhlas, že i 1.6 TDI by měla mít 6st. převodovkou, o tom žádná. Jinak jsme se na této diskusi o kus výše dobrali k poznání, že 308 SW s motorem 1.6 THP se už asi nenabízí, a i kdyby ano, tak svým sportovním podvozkem a vysokou cenou se u většiny zájemců o rodinný kombík stejně disvalifikuje.
3) S nejnovější generací 308 jsem několikrát jel a uspořádání jejího pracoviště řidiče považuji na naprosto katastrofální. A ano, jednou z trestuhodných ergonomických přešlapů je i protiběžná ručička otáčkoměru, která je nelogická, takže zbytečně zvyšuje únavu smyslů řidiče. Maličký volant dělá hlavně na dálnici řízení přecitlivělé, což ovšem zaznělo i v mnoha jiných a zahraničních testech. Nejšílenější je ovšem ovládání klimatizace výhradně přes dotykový displej, které je vysloveně nebezpečné, jelikož jeho ovládání od řidiče vyžaduje mnohem více pozornosti a času než poctivý kruhový ovládač či mechanické tlačítko.
4) Nazývat přístrojovou desku Octravie za "bakelitovou" je ubohý canc, plasty na ní jsou naprosto v pořádku (a v horní části měkčené)
Naopak bych ale kritizoval u této Škodovky výplně dveří bez jakékoliv látky, to je fakt ostuda.
5)Rozdíl v poloměru otáčení (U P308 SW +17,5 cm) je třeba na stísněných městských parkovištích a v podzemních garážích sakra znát, ne že ne. Tvrdit, že při parkování je výhodnější delší rozvor místo delšího zadního převisu je naprosto směšné, zejména když si dnes většina lidí do aut této třídy již pořizuje parkovací čidla.
6) LED full světla mám ve svém Leonu ST 1.4 TSI a jejich přínos považuji spíše za designový (zejména denní osvětlení na nich vypadá moc pěkně), ale že by svítily nějak výrazně lépe než kvalitní halogeny, to se mi nezdá.
7) Za vůbec největší nedostatek současného P 308 SW považuji zoufalý nedostatek místa pro nohy zadních cestujích. Při svých 188 cm jsem se za sebe koleny vešel jen tak tak. Při tak gigantickém rozvoru je to velká ostuda, koncern VW na podstatně kratším rozvoru umí nabídnou mnohem více "zadonožních" cm, což je pro naprosto zásadní (i vzadu vozím docela vysoké lidi). Navíc jezevčíkovité proporce 308 SW (třeba zadní dveře vůbec nesahají nad zadní podběh) považuji za velmi nehezké a působící užitkově natažené (stejně to měla např. 1. generace Dacie Logan MCV).
Podtrženo a sečteno, Octavii Combi či Leon ST celkově považuji za povedenější a hezčí auta, nikomu ale tento názor nevnucuji. Pokud ty jseš spokojen se svou 308 SW, z celého srdce ti to přeji! 😉
2) Litrový tříválec si v Octavii opravdu koupí málokdo, ale nová generace čtyřválců 1.2 TSI a 1.4 TSI jsou výborné motory, pro vůz této velikosti a hmotnosti zcela optimální a se 4 válci!!!. O popularitě 1.6 TDI a 2.0 TDI snad taky není třeba pochybovat. Jinak ovšem souhlas, že i 1.6 TDI by měla mít 6st. převodovkou, o tom žádná. Jinak jsme se na této diskusi o kus výše dobrali k poznání, že 308 SW s motorem 1.6 THP se už asi nenabízí, a i kdyby ano, tak svým sportovním podvozkem a vysokou cenou se u většiny zájemců o rodinný kombík stejně disvalifikuje.
3) S nejnovější generací 308 jsem několikrát jel a uspořádání jejího pracoviště řidiče považuji na naprosto katastrofální. A ano, jednou z trestuhodných ergonomických přešlapů je i protiběžná ručička otáčkoměru, která je nelogická, takže zbytečně zvyšuje únavu smyslů řidiče. Maličký volant dělá hlavně na dálnici řízení přecitlivělé, což ovšem zaznělo i v mnoha jiných a zahraničních testech. Nejšílenější je ovšem ovládání klimatizace výhradně přes dotykový displej, které je vysloveně nebezpečné, jelikož jeho ovládání od řidiče vyžaduje mnohem více pozornosti a času než poctivý kruhový ovládač či mechanické tlačítko.
4) Nazývat přístrojovou desku Octravie za "bakelitovou" je ubohý canc, plasty na ní jsou naprosto v pořádku (a v horní části měkčené)
Naopak bych ale kritizoval u této Škodovky výplně dveří bez jakékoliv látky, to je fakt ostuda.
5)Rozdíl v poloměru otáčení (U P308 SW +17,5 cm) je třeba na stísněných městských parkovištích a v podzemních garážích sakra znát, ne že ne. Tvrdit, že při parkování je výhodnější delší rozvor místo delšího zadního převisu je naprosto směšné, zejména když si dnes většina lidí do aut této třídy již pořizuje parkovací čidla.
6) LED full světla mám ve svém Leonu ST 1.4 TSI a jejich přínos považuji spíše za designový (zejména denní osvětlení na nich vypadá moc pěkně), ale že by svítily nějak výrazně lépe než kvalitní halogeny, to se mi nezdá.
7) Za vůbec největší nedostatek současného P 308 SW považuji zoufalý nedostatek místa pro nohy zadních cestujích. Při svých 188 cm jsem se za sebe koleny vešel jen tak tak. Při tak gigantickém rozvoru je to velká ostuda, koncern VW na podstatně kratším rozvoru umí nabídnou mnohem více "zadonožních" cm, což je pro naprosto zásadní (i vzadu vozím docela vysoké lidi). Navíc jezevčíkovité proporce 308 SW (třeba zadní dveře vůbec nesahají nad zadní podběh) považuji za velmi nehezké a působící užitkově natažené (stejně to měla např. 1. generace Dacie Logan MCV).
Podtrženo a sečteno, Octavii Combi či Leon ST celkově považuji za povedenější a hezčí auta, nikomu ale tento názor nevnucuji. Pokud ty jseš spokojen se svou 308 SW, z celého srdce ti to přeji! 😉
twistedTSD
S lidmi jako ty je radost diskutovat. Ty to děláš tak a ne jinak, všechno ostatní je blbost a nikdo z nás v životě neviděl pežot ani na plakátu... 😄 Ani mně není příjemné řídit s nabobtnalým svazkem klíčů v kalhotách a peněženkou pod zadkem.
miromen
To je argument jak noha. Ona se prodava, protože se vzhledově povedla. Zrovna Škodovky potažmo cely koncern VW je ten, ktery se nejvice prodava z nutnosti či jiste setrvačnosti. Takže by se dalo sprostě napsat, že i leštěny prd by šel na dračku.
Hammunasakra
Ne v případě mikeshe nic na téma škodofka neni ironie = tohle neVWokecáš >😒]
mikesh
To jsi opravdu tak natvrdlý, že jsi nepochopil, že jde o ironii? >😒]
Vidím že lajky a dislajky jsi už dorovnal na 2 kusy, díky >😁
Vidím že lajky a dislajky jsi už dorovnal na 2 kusy, díky >😁
mikesh
Dík, ty taky, v tvém případě bohužel...
PS. Zapomněl sis dát 2 lajky a mě 2 dislajky, naprav to prosím 😉
PS. Zapomněl sis dát 2 lajky a mě 2 dislajky, naprav to prosím 😉
Hammunasakra
Asi s nim už skončili [odkaz]
1.6 benzín 270 koní asi už jen v hatchbacku
1.6 benzín 270 koní asi už jen v hatchbacku
mikesh
ADAC jsou v měření kufru celkem legendární "e😜erti", Peugeotu 508 sedan naměřili 450 litrů, Superbu Combi 470 litrů, holt "zapomněli" dát mezipodlahu do spodní polohy >😁
Prostor pod podlahou nepočítají vůbec.
Prostor pod podlahou nepočítají vůbec.
mikesh
Cituji DonVito😒br />
"Všiml sis ty, že Peugeot je v závodech, např. rallye, poměrně aktivní?
A z čeho myslíš, že tento interiér vznikl?"
- z toho přiloženého videa je jasné, že Loeb tam vidí kulové, stačí když si dáš ve videu v cca 20sekunde pravitko mezi jeho oci a displej - co je presne mezi? Horni obruc volantu...
A z čeho myslíš, že tento interiér vznikl?"
- z toho přiloženého videa je jasné, že Loeb tam vidí kulové, stačí když si dáš ve videu v cca 20sekunde pravitko mezi jeho oci a displej - co je presne mezi? Horni obruc volantu...
Arese
S automatem by mi ta šestnáctistovka stejně byla k ničemu, to je úplně stejný problém jako u nového Méganu, ty Frantíci jsou fakt blázni... 8-s
white label
Argumentovat prodeji nelze vždycky a u všeho.
Ale jinak, ono se to (relativně) dobře neprodává jen v ČR, takže zřejmě těch, kterým ty čtyři oči ve finále vadí, nebude tolik, jako ve zdejších diskusích, nemluvě o těch, kterým se to dokonce naopak líbí, tedy ne, že bych k nim patřil.
Na druhou stranu mi to vadí o poznání méně, než pro mě výrazně nepovedený facelift O2.
Ale jinak, ono se to (relativně) dobře neprodává jen v ČR, takže zřejmě těch, kterým ty čtyři oči ve finále vadí, nebude tolik, jako ve zdejších diskusích, nemluvě o těch, kterým se to dokonce naopak líbí, tedy ne, že bych k nim patřil.
Na druhou stranu mi to vadí o poznání méně, než pro mě výrazně nepovedený facelift O2.
_Karel_
Překvapivé nejsou ani tak ceny jako spíš to, že je kupující evidentně +- akceptují. OIII Scout za 1,2mio je pro mě docela šok.Škoda i VW jsou vážně dost drazí. Ale jak píše níž paja, určitě i Peugeot by za ty ceny rád prodával, kdyby mohl.
Stargazer
Nevím jak autor článku zjišťoval nebo měřil objem a míry kufru ale Adac.de uvádí poněkud odlišná data😒br />
objem: 525/760/950/1605
š/d/v : 1005/1090-1910/660-825
[odkaz]
objem: 525/760/950/1605
š/d/v : 1005/1090-1910/660-825
[odkaz]
dal
Většinou má podobný názor na i cocpit ten, který si to nevyzkoušel. To aby jsi měl volant na koulích by jsi musel mít metrový pivní mozol a koule na tom mozolu. Já mám ten volant ve stejné vzdálenosti od stehen jako v Leonu.To, že se sedí výš než je obvyklé je pravda ale ničemu to nevadí.
_Karel_
Takže zkušený závodník, a říká co říká. Dál není třeba vůbec, ale vůbec o ničem diskutovat. :yes: :yes: :yes:
A z jeho slov - kritika jde napříč všemi motoristickými časopisy.
"To prostě nejde, co to má znamenat, o co jim šlo?"
A z jeho slov - kritika jde napříč všemi motoristickými časopisy.
"To prostě nejde, co to má znamenat, o co jim šlo?"
DonVito
Výhoda kokpitu Peugeotu je principielní! A sice v tom, že nemusíš tolik přeostřovat.
Je to na půl cesty k head up displeji.
Já toto řešení velmi oceňuji, vyhovovalo mě i řešení Civic 9g. Tam je otáčkoměr klasický a tacho jako u Peugeotu před čelním sklem.
Je to jednoznačně bezpečnostní prvek :yes: , odlišení je vedlejší produkt. V Čechách nežádoucí 😄
PS Octavia nejen že má hůře čitelné přístroje (viz přeostřování..), tak má špatně nízko umístěnou navigaci. Pohled na mapu je v Oct. nebezpečný (vlastní zkušenost).
Je to na půl cesty k head up displeji.
Já toto řešení velmi oceňuji, vyhovovalo mě i řešení Civic 9g. Tam je otáčkoměr klasický a tacho jako u Peugeotu před čelním sklem.
Je to jednoznačně bezpečnostní prvek :yes: , odlišení je vedlejší produkt. V Čechách nežádoucí 😄
PS Octavia nejen že má hůře čitelné přístroje (viz přeostřování..), tak má špatně nízko umístěnou navigaci. Pohled na mapu je v Oct. nebezpečný (vlastní zkušenost).
_Karel_
I-coc.kpit Peugeotu je kontroverzní, někomu vadí některým postavám nevadí. Není to žádná výsada redaktorů Auto.cz. Někteří majitelé říkají "já na budíky vidím, mě to vyhovuje" , ale ještě jsem nikoho neslyšel říct "konečně to někoho napadlo, klasika je daleko horší, konečně mám dobrou polohu za volantem".
Nenapadá mě tedy žádná výhoda icockpitu kromě odlišení.Pokud je největším pozitivem, že některým postavám nevadí.....
Nenapadá mě tedy žádná výhoda icockpitu kromě odlišení.Pokud je největším pozitivem, že některým postavám nevadí.....
speedfred
možno na diaľnicu OK,ale ja som s tým jazdil všade tak som bol celkom občas rozčúlený.
motor vcelku ok.
auto som mal ako náhradu za moje,na týždeň.
motor vcelku ok.
auto som mal ako náhradu za moje,na týždeň.
Emel
Zatím jsem si sjel konfigurátor na Megane GT Grandtour a skončil na ďábelských 666 😄
_Karel_
Já v autě trávím nemálo času a teplotu si šteluju relativně často. Někdy je mi horko i ve 20st. a někdy jsem vymrzlej a nestačí mi ani 22. Kdybych to musel lovit někde v menu, vztekem by mě trefil šlak. Jinému to je úplně jedno. Je zbytečný se hádat kdo to má správně, každej má jiný návyky a požadavky.
miromen
Pokud se do nižši středni neusadi basketbaliste tak je to prostě pruser.
white label
Napsal jsem ti jasně, že nemusíš pořád psát, že něco nechápeš, a ty na to napíšeš, že nechápeš tu profilovku.
Měl bys v prvé řadě zabojovat sám se sebou.
Psát hlupákům cokoli moudrého je jako házet perly sviním.
Měl bys v prvé řadě zabojovat sám se sebou.
Psát hlupákům cokoli moudrého je jako házet perly sviním.
lamal
ked sa pozriem na fotku v tvojom profile, tak detinsky stupidne urazky zneju velmi komicky... napis este nieco mudre
white label
Nemusíš pořád psát, že něco nechápeš, to je jasně zjevné podle toho co a jak tu píšeš, včetně tvých "originálních" (dětinsky stupidních) urážek...
white label
Nemusíš znovu a znovu dokazovat, že to nejsi schopen pochopit (viz citát)...
Samotný "jiný názor" naopak rozhodně není problém.
Samotný "jiný názor" naopak rozhodně není problém.
white label
Já ji tam nemám, mám GTI (má celkově jiné "budíky") pro kontinentální Evropu po "faceliftu", ale můžou být verze, které ji tam mají, viz i poznámka u tvého odkazu:
"V závislosti na vybavení vozidla jsou instalovány různé verze přístrojové desky . Uspořádání výstražných svítilen se proto může lišit."
To, na cos dal odkaz je verze s levnější/základní/"poloviční" verzí palubního počítače. A je to z vw.com, takže nevím pro jaký trh je to přesně určeno.
P.S. Čekal jsem jsem nějakou reakci na 23:26.
"V závislosti na vybavení vozidla jsou instalovány různé verze přístrojové desky . Uspořádání výstražných svítilen se proto může lišit."
To, na cos dal odkaz je verze s levnější/základní/"poloviční" verzí palubního počítače. A je to z vw.com, takže nevím pro jaký trh je to přesně určeno.
P.S. Čekal jsem jsem nějakou reakci na 23:26.
white label
Opět jsi pouze potvrdil, že to co ti napsal, na tebe sedí jak prd.el na hrnec.
_Karel_
Ale je fakt, že Peugeotu chybí něco mezi tříválcem a relativně drahým GT. Na ideální rodinou volbu do oktávky - 1,5tsi nemá francouz, chtějící zakazovat naftu, adekvátní odpověď.
Emel
lamale, sakra... uvědom si konečně pointu té věty.
Cílová skupina Superbu za mega je relativně velká - v naftě a čtyřkolce to jako služebák koupí spousta firem, v ČR jako domácí značku, v Německu prostě jako alternativu k Passatu.
Cílová skupina TypeR za mega je mnohem menší. Firem a pozic, kde je průchozí vzít místo toho Superba TypeR, je hodně málo... a koupit to za mega za své si zase nemůže dovolit každý.
Cílová skupina Superbu za mega je relativně velká - v naftě a čtyřkolce to jako služebák koupí spousta firem, v ČR jako domácí značku, v Německu prostě jako alternativu k Passatu.
Cílová skupina TypeR za mega je mnohem menší. Firem a pozic, kde je průchozí vzít místo toho Superba TypeR, je hodně málo... a koupit to za mega za své si zase nemůže dovolit každý.
andy2214
Jak jsi na to prisel? V CR mozna, na ostatnich trzich by tomu tak melo byt proc? Nenapada me jinx duvod, ze proto, ze to auto je presvedcilo. U nas ma Skodovka jedinecne postaveni, jenze v Evrope uz je to jen jedna z mnoha zavedenych automobilek a presto se Octavie prodava tak, ze patri mezi nejprodavanejsi auta ve sve tride. A nizsi cenou to nebude. U nas je ve skutecnosti nejlevnejsi.
rohYpnol
přesně tak. Za mě je tohle třeba NEJHEZČÍ Octavia (myslím to zcela vážně).
Hammunasakra
Koukám na vw.cz zvlášť nový Golf, zvlášť GTI, zvlášť Golf R, zvlášť Golf GTD, zvlášť nový Golf Variant, Golf Alltrack a Golf R Variant 😉
Neni tahle generace nová už asi 5 let? 😄
Neni tahle generace nová už asi 5 let? 😄
Arese
Já to popíral prostě proto, že jsem tuto verzi na jejich stránkách neobjevil. 😉 A ano, s el. P brzdou bych měl problém. Ovšem za ten manuál jim patří palec nahoru!😄
P.S. A je ten cení, co jsi mi na něj poslal odkaz, skutečně aktuální? Nebo jsi mi poslal nějakou historickou listinu_ >😁
P.S. A je ten cení, co jsi mi na něj poslal odkaz, skutečně aktuální? Nebo jsi mi poslal nějakou historickou listinu_ >😁
mikesh
Vůbec jsi nepochopil, že Škoda má starost o tvoje zdraví, rozuměj pravačku. Než to rozkoulíš u Peugeotu na nějakou rozumnou rychlost (tj. než zařadíš šestku) zařadíš o 20% víckrát, prostě se na to nedíváš z toho správného kontextu >😁
white label
Njn, jak nevíš, co by se ti správně líbit mělo a co naopak ne, máš tady problém...a jakmile máš k tomu něco koncernovwého v garáži, jsi jasný... a "výmluvy" už ti jen přitíží. >😒]
white label
Facelift O2 mně! opticky vadil víc, než facelift O3, dokážeš to akceptovat?
Jestli je to pro tebe "argument" k narážkám na "pravwdu", pak vysvětli, co je na O2 méně VW, než na O3?
A jestli je to tak zásadní tragédie jak naopak tvrdíš ty, proč se to výrazněji nepodepsalo na prodejích O3, byť třeba jen v zahraničí?
Jestli je to pro tebe "argument" k narážkám na "pravwdu", pak vysvětli, co je na O2 méně VW, než na O3?
A jestli je to tak zásadní tragédie jak naopak tvrdíš ty, proč se to výrazněji nepodepsalo na prodejích O3, byť třeba jen v zahraničí?
Emel
Jako... na špičku segmentu mi toho přece jen chybí trošku víc. Třeba víceprvek aspoň u lepších verzí. Původně se mi kombík moc nelíbil, fl to trošku vylepšil, ale pořád je pro mě z francouzské produkce hezčí Megane i s jeho kly a sloupkobitím 😄
Ale dobře, "soupeřit o špičku" asi jo, to ještě neznamená na té špičce být 😄
Ale dobře, "soupeřit o špičku" asi jo, to ještě neznamená na té špičce být 😄
speedfred
pežoty mám vcelku rád,ale keď som hľadal nejaký HH a skúšal som 308gti tak ma išiel trafiť šľak z ovládania "vsetko na dotykáči". Nie nie a nie,toto nebudem akceptovať. Kolečko je ďaleko intuitívnejsie.
Nebol to ale jediný dôvod nekúpi.
Nebol to ale jediný dôvod nekúpi.
woody-alien
Tak bezpečnostní prvek ? No, ne. To koukám. Něco, co mě rozčiluje a nedovolí mi zaujmout léty ověřenou pozici v autě, tedy přispívá k mojí bezpečnosti !!! >😒]
Zatímco já klidně uznám, že někomu to problém dělat nemusí, vy obhájci jste víceméně stejní. Nové pojetí ergonomie, bezpečnost, ekologie (méně materiálu na volant >😁 ) a já nevím co ještě jste schopní vyšťourat za argumenty.
Zatímco já klidně uznám, že někomu to problém dělat nemusí, vy obhájci jste víceméně stejní. Nové pojetí ergonomie, bezpečnost, ekologie (méně materiálu na volant >😁 ) a já nevím co ještě jste schopní vyšťourat za argumenty.
mikesh
"Udávaný objem je shodný, činí 610 litrů, jenže u Octavie toto číslo platí jen pro verzi bez rezervního kola. S ním se sníží o 22 litrů, zatímco u 308 SW je tato hodnota platná vždy. Dojezdová rezerva je dodávaná již v základu."
Pan redaktor by už mohl vědět, že objem zavazadlového prostoru se udává maximální, jaký auto nabízí dle homologace. Tzn. pokud se dodává i ve verzi bez rezervy (což i Peugeot nabízí), pak 610 je maximální hodnota BEZ REZERVY, i u Peugeotu. Ale to by musel používat tu kulatou věc mezi ušima...
Pan redaktor by už mohl vědět, že objem zavazadlového prostoru se udává maximální, jaký auto nabízí dle homologace. Tzn. pokud se dodává i ve verzi bez rezervy (což i Peugeot nabízí), pak 610 je maximální hodnota BEZ REZERVY, i u Peugeotu. Ale to by musel používat tu kulatou věc mezi ušima...
miromen
Stači si zjistit jaky je standard pruměru volantu u běžnych aut, zřejmě z nejidealnějšiho erogonomickeho hlediska a jen ti mužu řict, že ten ve focusu ma 375mm, tzn, že u něj nemusiš tak často ručkovat jako u 308 z duvodu křiženi hornich udu, takže jestli tě boleli ruce, tak určitě ne z jeho převelikeho pruměru, spiš to bude tim, že nejsi zvykli na rychle, přesne a citlive řizeni, to opravdu 308 nema. Zbytek nema cenu ani komentovat.
webpaja
K převodovkám...nejde jen o počet rychlostí, ale i o jejich odstupňování a chod řadící páky. Minimálně to poslední zrovna PSA moc nejde.
Mirec.K
Súhlasím s Tebou, je tu však jedno ale. Vo všetkom by mi Peugeot vyhovoval viac (možno až na podvozok - nemyslím ale odhlučnenie 😄 ), ale ten "kokpit" by som naozaj neskusol. A nakoniec druhé ale - klimatizácia/kúrenie nastavované cez dotyk? Nie, ďakujem. Niektoré veci proste nepochopím, niekto navrhne fajn auto a takto ho "zabije".
Riceeater
Média tu nejsou proto, aby sdělovala lidem pravdu... ta sdělují pouze to, co chce zadavatel a plátce 😉
O tom je ten dnešní svět... :-!
O tom je ten dnešní svět... :-!
_Karel_
"No jasně, když je to germán". Tak to je jeden z nejhloupějších argumentů za hodně dlouhou dobu. A nejkřečovitější obrana vlastní garáže. 8-s
_Karel_
Z toho, jak jsi to napsal vyznělo, že oktávka je o 150t dražší. Ale když má oktávka nejvyšší výbavu + příplatky za 140tis. není asi úplně stejně porovnatelné auto s prostřední výbavou Peugeotu. Takže rozdíl 150 tis. je u těchto konkrétních testovaných aut.
twistedTSD
:yes: Jak se mi 308 líbí, kvůli několika otravným francouzským detailům bych ji do úzkého výběru nezařadil.
King of rain
Benchmark v této třídě je imho v poměru cena výkon I30 Combi, ale Vóša je zde prý nenáviděný, tak se testu nedočkáme.Škoda, auto za to nemůže a kupující také ne a místní čtenáři by tento "souboj" jistě ocenily. 😉
miromen
No ja bych si nevybral ani jedno. 308, už jen diky neergonomickemu interieru a Octavii, už jen proto, že to je škodovka.
pacho
veľmi skreslený pohľad. T že sú bôlatníiky rozzšireční ako aj rozzchod, to zistí i´ba fjhnšmeker škody, proi bežnom náhlkade je to nedefinovateľná veličina, tobôž, že by mala vliv na dizajn. Čo sa týka motorov, je fgakt, že škoda má "fantastický " výber, ale v konečnom dôsledku nie je čo vybrať. 1,0 top snáď ani zo sranty. 1,2 Tsi divím sa že to niekto kúpi, 1,4, detto, čo sa týka dízlov, všetko o ničom. rtelatívne 1,6, by šla, ale 5 °, v žiadnom prípade, hlavne kôly hlučnosti na dialnici. Takže vyber si??: Isť do 2,0 tdi, tam je cena úplne ulôetená, takže tiež nie. Peugeot, má tan výber aký má, ale tá 1,2 v rôznych výkonových trioedach, je v celku fanj, kltivovaný a bezproblémový, Dizle, na trhu lepšie asi nenajdeš, iba ak od Renaultu. Tie slávne TDi, asi tažko môžu konkurovať, v kultiovovanosti a spotrebe. Porovnávať bakelitovú prístrojovku oktávie c Peugeotom je choré, a neadekvátne. Tiež nechápem v čom je trestuhodný opačný chod ručičky otáčkomeru?? to by asi chceloé vysvetliť, ale predpokladám, že k tomu nie su argumenti, a jer to jeden z dalších "žvástov", bez argumentu. Ten maišky volant je doslova úžsany, a keby si ho skúsil, tak to kormidlo v oktávii by Ti pripadalo smiešne. Veľkáý polomer otáčanie?? zistil si aký je rozdiel?? určite nie . Rozdiel na polomer, je 17,5 cm. Chápeš to, je minimum, a keď si zoberieš , žeš 308čka, má výrzne kratšie prevysi ako octávie, tak by si zistil , že 308-čkou sa lepšie parkuje . Čiže zasa veľký blud z Tvojej strany. Tiež, je zaujímavé, že v testu sa neobjavila zmienka o svetlách , lebo porovnávať led ful s halogénemi sa jednoducho nedá, a keby to zaradili do testu, tak by 308-čka vyhrala minimálna o 1,9999999 boda, čo je celkom slučný náskok. Čo sa týka benzínov, tak 308, ponúka aj 1,6 benzín, keď si si nahodou nevšimol. No a dať v dnešnej dobe 5° prevodovku do high výbavy, je neospravedlniteľný faul. To že sa ti 308čka nepáči, je tvoj problém, druhím sa zasa nepáči ta dvojoká ježibaba.
andy2214
Tyhle tvy nesmysly o nekvalite koncernu muzes opakovat do aleluja, i ten vtip, ze Ford se mu vyrovna,ale stejne tomu nikdo neuveri, protoze to je proste blbost 😄
andy2214
Urcite. Proti svedci jen asi vsechny modely koncernu. Golf, Passat, Tiguan ale i Skoda a ostatni znacky. Je to furt top.
Technicke problemy? Jake mas na mysli? Snad ne dieselgate.. v ktere jedou vsichni uplne stejne. A Japonci? Jo, ti jsou jinde. V Evrope neprodejni. Silene designy, v Evrope ne uplne konkurenceschopne motory, divna cenova politika.
Technicke problemy? Jake mas na mysli? Snad ne dieselgate.. v ktere jedou vsichni uplne stejne. A Japonci? Jo, ti jsou jinde. V Evrope neprodejni. Silene designy, v Evrope ne uplne konkurenceschopne motory, divna cenova politika.
steny007
Vyhrálo prostornější auto. O chlup větší kufr zdaleka nevyrovná menší prostor v kabině.
Uživatel_5340709
Sice tu nadáváme na objektivitu, na to že škoda sponzoruje tento web atd....., na druhé straně vždycky budu víc fandit naší domácí "německé" 😉 produkci. A za druhé, redakce bude vždycky mezi dvěma mlýnskými kameny, protože konkurence je dnes velice vyrovnaná, rozdíly jsou malé, dost často rozhodují v hodnocení osobní preference.
Třeba já osobně bych do testu zařadil jako výrazný faktor kvalitu komponentů a spolehlivost, protože když jsou auta nová, jsou na tom dnes plus, mínus stejně, ale po 4-5ti letech jsou velké rozdíly. Jenomže to do testu nejde zohlednit.
Třeba já osobně bych do testu zařadil jako výrazný faktor kvalitu komponentů a spolehlivost, protože když jsou auta nová, jsou na tom dnes plus, mínus stejně, ale po 4-5ti letech jsou velké rozdíly. Jenomže to do testu nejde zohlednit.
King of rain
Dle tebe je O3 FL tragedie ...spustě lidi se to zase líbí. Nebo snad Škodovka po FL hůře O3 prodává? Kdepák...nic moc bylo před FL.Ale zase každý to má jinak...
Makovnik
Tak asi jazdil aj O3, ze? na to netreba byt clenom Mensa, aby na to clovek prisiel.
1.6 BlueHDI HB sa robi vo verziach 100k a 120k, tak je logicke, ze nemusi poznat vykonovu verziu.
1.6 BlueHDI HB sa robi vo verziach 100k a 120k, tak je logicke, ze nemusi poznat vykonovu verziu.
_MT_
Na druhou stranu, hůř se ti využívá 105 mezi podběhy, když karoserií prostrčíš jen 102.
MOJE JMÉNO
Taky jsem si myslel, že je to zásadní. Bohužel jsem se dostal do situace, že bych rád dnešní FULL-LED z octy s chutí vyměnil za čirou optiku z O2 FL. S těmi LEDkami se nedá jezdit rychleji na tlumená světla, protože po cca 20m krásně osvětleného prostoru před autem začíná doslova zeď naprosté tmy. Příplatek 25.000,- bych za to v dnešní době nikdy nedal a radši bych ty peníze vrazil do užitečnějších věcí.
Makovnik
Miesate hrusky s jabkami; zrychlenie v bodovej tabulke je pouzite od vyrobcu, co v pripade Das Konzern kazdy vie, ze je zvycajne tazko dosiahnutelne, ale pruzne zrychlenie uz mate v tabulke merane.
Cena za 1h servisu urcite nie je 390Kc u Skody, jedine ze maju mega akciu. 690 alebo skor 790 bude realita.
Bagazniky ste urcite dobre merali? na fotke vyzera vyska vstupneho otvoru +- identicka, vy namerate 86cm a 72cm? pricom vyska aut je podobna a nakladacia hrana Pazouta je nizsie???
Bohviekolko dalsich cisel je odmeranych zle.
Cena za 1h servisu urcite nie je 390Kc u Skody, jedine ze maju mega akciu. 690 alebo skor 790 bude realita.
Bagazniky ste urcite dobre merali? na fotke vyzera vyska vstupneho otvoru +- identicka, vy namerate 86cm a 72cm? pricom vyska aut je podobna a nakladacia hrana Pazouta je nizsie???
Bohviekolko dalsich cisel je odmeranych zle.
white label
A u srovnávaného 1,2 TSI (z Rapidu) se ani neobtěžuje uvést výkonovou variantu.
white label
Když se podíváš na který konkrétní příspěvek reaguje, tak snadno zjistíš, že to je ten, ve kterém řeším vyloženě kontrolky mlhovek a na to on logicky reaguje.
white label
Píše hlavně o mlhových světlech a kontrolku zadních mlhovek má G6 na přístrojovce, viz 22😁1.
[odkaz]
Prostě nevíš/nepamatuješ si, ale píšeš.
[odkaz]
Prostě nevíš/nepamatuješ si, ale píšeš.
white label
To ale není pravidlem, třeba G5 má obě kontrolky mlhovek jen u kruhového ovladače světel a G6 má přední u ovladače světel a zadní na otáčkoměru nad dálkovýma. Zřejmě to má i určitou spojitost s dobovou legislativou.
miromen
Nevim jak moc obvykle to je, ale par koncernovych modelu to nemělo nebo nema. Na jinem foru se kolem toho vedla debata a šetkovy golf ji neměl, to vim určitě a přehled o tom, kdy jsou potkavačky v akci nebo ne bylo v určitych momentech těžko zjistitelne.
Emel
No a krom kontrolek na samotném ovladači jsou obvykle ikony i v přístrojovém štítu, např. [odkaz]
Emel
Fajn, tak jo. Opět za tím není nic jiného než zvyk... jen je v tomto případě mnohem hlubší. Čte se zprava doleva a shora dolů, ručičky se točí po směru hodinových ručiček, stejně tak otočením ovladače vpravo se hlasitost přidává a otočením vlevo se ubírá (chceš-li, tak po směru se přidává a proti směru snižuje). A totéž teplota, proud vody... cokoli. Po směru přidat, proti směru ubrat.
Jistěže můžeš udělat ovládání hlasitosti obráceně, tj. proti směru přidáváš a po směru ubíráš - a čistě teoreticky je to rovnocenné řešení - ale je to proti naší svalové paměti, proti zažitým reflexům.
PS: ano, samozřejmě jsou kultury, kde se čte zprava doleva... tam by to třeba ocenili... ale spíš ne, globalizace tyhle věci docela srovnala.
Jistěže můžeš udělat ovládání hlasitosti obráceně, tj. proti směru přidáváš a po směru ubíráš - a čistě teoreticky je to rovnocenné řešení - ale je to proti naší svalové paměti, proti zažitým reflexům.
PS: ano, samozřejmě jsou kultury, kde se čte zprava doleva... tam by to třeba ocenili... ale spíš ne, globalizace tyhle věci docela srovnala.
miromen
A jo, ja si "vzal" jen ten odkaz na ktery si upozornil ve svem dalšim přispěvku. OK už je mi to jasne.
white label
"Samotne kontrolky pro ty mlhovky tedy nebyly vubec ? Je to ostuda..."
Děláš si pr.del???
Četl jsi mou reakci z 18:05?!?
Jasně tam píšu, že tam je jak kontrolka pro přední (zelená), tak pro zadní (oranžová) mlhovky!
A na tom odkazu jsou to ty dvě kontrolky/symboly mlhovek v levém půlkruhu voliče osvětlení.
Děláš si pr.del???
Četl jsi mou reakci z 18:05?!?
Jasně tam píšu, že tam je jak kontrolka pro přední (zelená), tak pro zadní (oranžová) mlhovky!
A na tom odkazu jsou to ty dvě kontrolky/symboly mlhovek v levém půlkruhu voliče osvětlení.
pacho
veľmi zaujímavé, 10kľúčov, peňaženka, doklady k tomu telefón, to všetko v rukách, veľmi zaujímavé. to ja nie som taký eskamotér, to by som jednoducho nezvládol.
miromen
No ja měl potkavačky na automat, takže jsem moc přehled o zapnutych potkavacich světlech neměl a jo ono se to dalo poznat podle toho kruhoveho ovladače. Samotne kontrolky pro ty mlhovky tedy nebyly vubec ? Je to ostuda, ale jak jsem psal vyše, mlhovky často nepouživam a tohle, už si važně nepamatuji.
white label
Pokud je auto vybaveno předními mlhovkami, pak při zapnutí zadní/ch mlhovky/ek svítí standardně i přední, což je naprosto logické.
Pokud dáš hlavní kruhový spínač do polohy potkávaček, tak se ta kontrolka v dané poloze také prosvítí (viz předchozí odkaz). Kontrolka potkávaček je tedy přímo u vypínače, kdežto kontrolka dálkových na přístrojoví desce.
Pokud dáš hlavní kruhový spínač do polohy potkávaček, tak se ta kontrolka v dané poloze také prosvítí (viz předchozí odkaz). Kontrolka potkávaček je tedy přímo u vypínače, kdežto kontrolka dálkových na přístrojoví desce.
miromen
Tak přiznam se, že tohle si važně nepamatuji, protože mlhovky jsem použival a vlastně vždy použival a použivam minimalně. Ale tušim, že zadni mlhovka zvlašť nešla, pouze s přednima... kontrolky si nepamatuji, tam jistě vim, že ta nebyla u potkavaček.
white label
"...pokud si dobře pamatuji, tak na mlhovky byla jedna kontrolka a ani nešly použit zvlašť předni nebo zadni."
Tak to si pamatuješ hodně špatně...
V poloze potkávaček: jedno povytaženi-přední mlhovky (rozsvítí se zelená kontrolka), druhé povytažení-přidají se i zadní mlhovka/y (rozsvítí se další, tentokrát oranžová, kontrolka).
[odkaz]
Tak to si pamatuješ hodně špatně...
V poloze potkávaček: jedno povytaženi-přední mlhovky (rozsvítí se zelená kontrolka), druhé povytažení-přidají se i zadní mlhovka/y (rozsvítí se další, tentokrát oranžová, kontrolka).
[odkaz]
dal
Určitě nejsem fanda Peugeotu i když jej momentálně vlastním. U mne to byla čistě racionální volba, stejně tak jsem mohl koupit Renault, Toyotu nebo Hyundai. Ještě jednou si pořádně přečti co jsem napsal. A jestli si myslíš, že různí testeři a autoodborníci nejsou placeni různými značkami, tak jsi docela naivní. A to, že Němec bude většinou na straně svých značek je zcela jasné.
miromen
Taky ji vždy davam do dveři. Jinak ja vyžaduji taštičku, ktera ma kapsu na zadni straně, kvuli lepši dostupnosti telefonu a to je docela problem, protože drtiva většina zezadu tu kapsu na telefon nemiva. Takže mam vyběr značně omezeny. Momentalně mam tuto a jsem s ni max spokojen...
[odkaz]
[odkaz]
miromen
No u koncernu je u některych modelu problem, že nemaji některe kontrolky, třeba potkavačky a pokud si dobře pamatuji, tak na mlhovky byla jedna kontrolka a ani nešly použit zvlašť předni nebo zadni. Ja třeba mlhovky použival vyjimečně a když na to přišlo, tak to byl docela problem. Prostě jsem se musel sehnout a koukat pod volant.
Emel
Logika ovladače je stejná, jako třeba u Renaultu na té páčce - jedno kliknutí přední mlhovky, dvě kliknutí přední a zadní mlhovky. Pokud auto přední mlhovky nemá... to bych kecal, takovým jsem nikdy nejel, pak předpokládám, že jeden klik = zadní. Co se stalo vidíš podle rozsvícené ikonky na palubce, na to nemusíš nikam koukat. Já beru, že pokud tě nenapadne, že by se dal ten ovladač povytáhnout, tak to je blbý. Když už to ale víš, tak to IMO žádný problém být nemůže a spíš mi vyhovuje, že taková okrajová funkce nepřekáží na páčce.
Tempomat znám dvě základní řešení - obyčejný je integrovaný do páčky blinkrů, kolíbka na boku upravuje při zapnutém tempomatu rychlost nahoru nebo dolů. Adaptivní tempomat pak má samostatnou páčku vlevo dole, tam pohyb páčky nahoru přidává a pohyb páčky dolů ubírá. Já bych adaptiv nechtěl a obecně... kdyby tempomat neuměl nic jiného než držet, tak by mi to z 90% taky stačilo.
Mně nedělá větší problém nic, zvykl jsem si na koncern i Renault i Peugeot (407) i Mazdu. Když si můžu vybrat, tak mám radši kolečko na hlasitost a teplotu a ofuk než tlačítka... a tlačítek na volantu tak do deseti, ne dvacet. iCockPit jsem ale nezkoušel a 308 ani do širšího výběru nepatří.
Tempomat znám dvě základní řešení - obyčejný je integrovaný do páčky blinkrů, kolíbka na boku upravuje při zapnutém tempomatu rychlost nahoru nebo dolů. Adaptivní tempomat pak má samostatnou páčku vlevo dole, tam pohyb páčky nahoru přidává a pohyb páčky dolů ubírá. Já bych adaptiv nechtěl a obecně... kdyby tempomat neuměl nic jiného než držet, tak by mi to z 90% taky stačilo.
Mně nedělá větší problém nic, zvykl jsem si na koncern i Renault i Peugeot (407) i Mazdu. Když si můžu vybrat, tak mám radši kolečko na hlasitost a teplotu a ofuk než tlačítka... a tlačítek na volantu tak do deseti, ne dvacet. iCockPit jsem ale nezkoušel a 308 ani do širšího výběru nepatří.
Redmex
U ovladaca svetiel mi pride nezmyselne jeho umiestnenie - ak ho clovek nepozna, tak sa na neho musi pozriet a to znamena podhlad niekde k noham. Co je podla mna dost zle. Samozrejme, ide o trivialnost kym nepride prave na zapnutie hmloviek.
Po dlhom case s PSA som mal na dovolenke dva tyzdne VW UP a kym som zapol hmlovky tak to dost trvalo. Nic moc zazitok za jazdy. A to mam dost odjazdene na Superbe 2, tam ale boli automaticke svetla, tak som na ten nestastny ovladac prakticky nesahal 😄
Druha vec je, ze ani neviem ci som zapol len predne hmlovky, alebo aj zadne o ktore mi islo v prvom rade, kedze som si nemohol dovolit pozerat na ovladac dlhsiu dobu...
Tempomatom si ma fakt dostal, musim sa na ten Superb pozriet az sa k nemu opat dostanem. Netusil som, ze sa ta rychlost da menit. Kazdopadne uzivatelsky mi to prislo otravne v porovnani s PSA / Renaultom.
Na druhej strane, kazdy model ma nieco vyriesene uplne stupidne, takze je to len o vybere mensieho zla. Teda az na iCocpit v 308. Ten mi nesadol maximalne a tom mam pre PSA celkom slabost.
Starsia 308 ma este aj tie haciky v kufry a dokonca vyklopny hacik na tasku u spolujazdca. Fakt podarena blbost 😄
Po dlhom case s PSA som mal na dovolenke dva tyzdne VW UP a kym som zapol hmlovky tak to dost trvalo. Nic moc zazitok za jazdy. A to mam dost odjazdene na Superbe 2, tam ale boli automaticke svetla, tak som na ten nestastny ovladac prakticky nesahal 😄
Druha vec je, ze ani neviem ci som zapol len predne hmlovky, alebo aj zadne o ktore mi islo v prvom rade, kedze som si nemohol dovolit pozerat na ovladac dlhsiu dobu...
Tempomatom si ma fakt dostal, musim sa na ten Superb pozriet az sa k nemu opat dostanem. Netusil som, ze sa ta rychlost da menit. Kazdopadne uzivatelsky mi to prislo otravne v porovnani s PSA / Renaultom.
Na druhej strane, kazdy model ma nieco vyriesene uplne stupidne, takze je to len o vybere mensieho zla. Teda az na iCocpit v 308. Ten mi nesadol maximalne a tom mam pre PSA celkom slabost.
Starsia 308 ma este aj tie haciky v kufry a dokonca vyklopny hacik na tasku u spolujazdca. Fakt podarena blbost 😄
_Karel_
Q5. Ale pokukuju (když už to musí být SUV) spíš po Atece nebo Karoqu. Ateca může mít (na rozdíl od Karoqa) i 2,0TSI a to mi nezní špatně. Ale to už je zase na dostřel CX-5 2,5i v nejvyšší výbavě.....S kompaktem by to bylo jednodužší. 😄
_Karel_
To byl i můj favorit coby nástupce M3. Drahá polovička to bohužel viděla jinak.
Emel
Vypadá to, že budu brzo pokukovat po novém autě... tak dám pak vědět, co mě zaujalo. Naftové malorážky jsou ale trošku mimo hru 😄
Řidič007
Už mi je jasné, proč se ještě nikde neobjevil test Oktávii s Tatrou 111. Vyhrála by totiž stařičká tatrovka, má větší kufr! A to je také důvod, proč stařičká Oktávie poráží moderní auta. Stačí se jen podívat na fotky, a je to jasné.
lamal
Potom sem pride miestny whiteboy asi majitel VW Gti /nahoda/ a spusti tu prachsprosty trolling plny urazok aby vyprovokoval co to da a este sa pri tom bude tvarit ako ten na tej inteligentnej strane 😄
Mas pravdu s tym jelitom, to mi proste uslo a ak ti to dalo dovod, tak budis mal si ho. Whiteboya dajme tomu vynechajme, ten si prisiel vybit komplexy, tebe sa za jelito ospravedlnim - sorry a tymto by som uzavrel tuto dlhu sagu... Pokrytec by som bol keby sa do toho nezaplietol white a nepredviedol sa, reagoval som na jeho reakcie /nie tvoje/ tym, ze iny nazor by si nemal zasluzit taketo zufale trollovanie.
Ale jako, ty tiez neakceptujes, ze niekto to vidi inak... nie kazda debata alebo vymena nazoru musi skoncit pri zhode, stava sa ze kazdy si nazor ponecha svoj... to je tiez vysledok debat.
Mas pravdu s tym jelitom, to mi proste uslo a ak ti to dalo dovod, tak budis mal si ho. Whiteboya dajme tomu vynechajme, ten si prisiel vybit komplexy, tebe sa za jelito ospravedlnim - sorry a tymto by som uzavrel tuto dlhu sagu... Pokrytec by som bol keby sa do toho nezaplietol white a nepredviedol sa, reagoval som na jeho reakcie /nie tvoje/ tym, ze iny nazor by si nemal zasluzit taketo zufale trollovanie.
Ale jako, ty tiez neakceptujes, ze niekto to vidi inak... nie kazda debata alebo vymena nazoru musi skoncit pri zhode, stava sa ze kazdy si nazor ponecha svoj... to je tiez vysledok debat.
white label
Pokud máš auto vybavené i předními mlhovkami, tak jedno povytažení jsou přední a podruhé se přidá i zadní.
_Karel_
Pokud nezvládneš v jedné ruce držet peněženku s telefonem a ve druhé klíče, tak se divím, že zvládáš rukama tak složitou věc, jako je řízení auta. Teda já dokonce zvládám klíče, peněženku i mobil vše v jedné ruce, a jako eskamotér se u toho necítím, ale nic proti tomu, že to někomu dělá problém. Znám třeba lidi co neumí plavat. Nebo lyžovat. A ty holt v rukou neudržíš několik předmětů.
Debata je zbytečná, Když koukám na interiér 308, podle fotky bych neměl problém kam peněženku, telefon a klíče dát.Kapsa ve dveřích je, u řadičky taky.
Debata je zbytečná, Když koukám na interiér 308, podle fotky bych neměl problém kam peněženku, telefon a klíče dát.Kapsa ve dveřích je, u řadičky taky.
white label
Akorát úplně nechápu, proč to ještě nějaký (delší) čas nemůže zůstat při starém.
Jako, že končí něco, s čím končí i aktuální obsah tvé garáže?
Jako, že končí něco, s čím končí i aktuální obsah tvé garáže?
miromen
Jako vtipek dobry a nesetkavam se s nim poprve. Jen bohužel pro některe je založen na realitě, kterou neradi slyši či dokonce nejsou schopni ji uvěřit přes jistou viru.
miromen
Nic nepřevracim, slova jako "asi" a "myslet si" jsou ty co vystihuji to, co se tu snažiš ostatnim vtloukat.
twistedTSD
Kabaň určitě nebyl odejit. Ale s názorem na design O3 FL celkem souhlas.
mikesh
Já mám pamět dobrou, ale ty máš evidentně problém s chápáním - o co přišla, o kufr? Někdo jí ho změnšil? 😄 Nebo onanuješ nad tím že se konečně Peugeot po letech dotáhnul na její hodnotu - za cenu podstatně menšího prostoru pro cestující? 😄 To je teda fakt výhra...
webpaja
Přední lampy jsou pro mě OK, stejně jako celý předek. Trochu číst jsem se naučil a občas i chápu 😉
rohYpnol
takže z toho vyplývá, že nejlíp je na tom Mitsubishi ASX?? >😁 >😁 >😁 A přitom je to takový krumpl... >😁 >😁 >😒]
_Karel_
Veřejně se ptám - je tu ještě někdo, kdo na první pohled nepoznal, že si mikesh dělá z pětikvaltu pr.del? Je tu druhý hammunasakra?
_Karel_
Takže ani potom, co tě upozornil sám, jsi stále nepobral to, co bylo jasné na první pohled- že se vysmívá pětikvaltu škodovky a je to ironie? Když ti to namaluje, pochopíš to?
Arese
Nevím o jaké "moto bibli" mluvíš, každý má snad nějaké požadavky, co by v autě chtěl či nechtěl ne? Jo a pošli mi tedy prosím odkaz na české stránky Peugeotu, kde najdu to SW GT s benzínovým motorem 1,6 l. Mě se to fakt nepodařilo...
white label
Tak to budeš mít asi taky nějaký problém ("něco v nepořádku"), nebo "pravwdu" jako já. 😉
Jj, "za trest" od VW k BMW. 😄
Jj, "za trest" od VW k BMW. 😄
_Karel_
Já bych i přes čtyři oči taky dal bod navíc (ale nepřijde mi úplně fér bodovat tak naprosto individuální věc jako vzhled).
A ten Kabaň - to byl ale hodně přísný trest, to mueli být hodně naštvaní, když byl odejit k BMW. 😉
A ten Kabaň - to byl ale hodně přísný trest, to mueli být hodně naštvaní, když byl odejit k BMW. 😉
white label
Tebe to nějak vzalo. Psal jsem naprosto jasně o předních světlech, nikoli o předku jako celku.
Přední světla Macanu jsou o vesmír jinde, nehledě na to, že zatahovat do debaty o těchto dvou autech zrovna Macana je úsměvně dětinské. :😉 >😒]
Přední světla Macanu jsou o vesmír jinde, nehledě na to, že zatahovat do debaty o těchto dvou autech zrovna Macana je úsměvně dětinské. :😉 >😒]
white label
Taky neumíš číst? Psal jsem o "předních lampách" (nikoli o přední části jako celku)!
Ale upřímně, mně se (subjektivně) nelíbí z žádné strany, ostatně jako většina novodobých Peugeotů, čest výjimkám.
Pokud se ti O3 libí víc z boku i zezadu, pak bys s pouhým jednobodovým rozdílem (u designu) ve prospěch O3 neměl mít takový problém, jako Ron. 😉
Ale upřímně, mně se (subjektivně) nelíbí z žádné strany, ostatně jako většina novodobých Peugeotů, čest výjimkám.
Pokud se ti O3 libí víc z boku i zezadu, pak bys s pouhým jednobodovým rozdílem (u designu) ve prospěch O3 neměl mít takový problém, jako Ron. 😉
white label
O3 byla před face hezčí, ale na P308SW to (podle mě) stačí i tak. A, že by zrovna ty přední lampy byly u Peugeotu naopak krásné, to určitě ne, z bláta do louže.
A tu údajnou přímou souvislost mezi faceliftem O3 a odchodem Kabaně beru jako nadsázku. Kdyby to někomu z vyššího vedení zásadně vadilo, tak to prostě neschválí.
A tu údajnou přímou souvislost mezi faceliftem O3 a odchodem Kabaně beru jako nadsázku. Kdyby to někomu z vyššího vedení zásadně vadilo, tak to prostě neschválí.
white label
A zrovna u nás jedna O3RS na 17" byla a já s ní dokonce jel. Ale že by to bylo nějak výrazně komfortnější, než na 18", bych ani neřekl.
webpaja
Tskže militantní pežoťák, je to samozřejmě špatně, stejně jako volant leštící koule... Kokpit je nesmysl. 😉
_Karel_
Pokud sis udělal takovéto srovnání, je to vypovídající. I když 4t E pořád není 150tis.
U těchto dvou konkrétních testovaných aut nevidím nikde exaktně vypsanou výbavu, takže není co srovnávat.
U těchto dvou konkrétních testovaných aut nevidím nikde exaktně vypsanou výbavu, takže není co srovnávat.
_Karel_
Jasně, souhlas, porovnávat rozdílně vybavené verze není moc košer, někdy ta výbava může značně změnit vlastnosti. Jestli je to úmysl nebo vážně nejde sehnat méně vybavená škoda, to nevím, dovedu si představit oboje.
Já jen že tvrzení "oktávka je o 150 tis. dražší" nebo přesněji "kdybych koupil pežota ušetřím oproti oktávce 150tis." není asi úplně správné. Alespoň já, když porovnávám ceny různých aut, snažím se porovnávat porovnatelné.
Já jen že tvrzení "oktávka je o 150 tis. dražší" nebo přesněji "kdybych koupil pežota ušetřím oproti oktávce 150tis." není asi úplně správné. Alespoň já, když porovnávám ceny různých aut, snažím se porovnávat porovnatelné.
white label
Tak tak, už jsme to tu probírali několikrát, italský vynález to není a do finální/produkční podoby to dotáhl Bosch.
_Karel_
Proto jsou tahle měření nesmyslná. A u automatu na pevně zařazenou 4/5 ještě násobně víc.
Emel
Hm... osmikvalt bude výlučně v GT, které zatím není ani v ceníku, ani v konfigurátoru.
miromen
Buď rad, že ti 308 ergonomicky vyhovuje a nemaš problem s polohou za volantem nebo se špatně čitelnějšimi budiky. U jinych aut to byva tak, že ergonomie vyhovuje drtive většině což je oproti 308 rozdil. A tak nějak často od majitelu peugeotu s i cockpitem slychavam, že nemaji potřebu něco nastavovat a přenastavovat....šťastni to lide. Osobně mam v autě možnost jak dotykoveho ovladani, tak hlasoveho tak toho nejklasičtějšiho přes HW ovladače a to je s přehledem nejrychlejši a nejefektivnějši. Jo a dotykove ovladani děla dnes už kde kdo, ale narozdil od peugeotu zachovavaji i ovladani klasicke, což je určitě chvalihodne.
lamal
Tak mne to bolo uplne jasne, ze mate nejaky ´´vztah´´ a chodite sa tu obhajovat... ja som prave uplne v klude, ja rad diskutujem, iba mam dojem, ze toto uz nejak prerastlo... stava sa, clovek si spravi nazor aspon o diskutujucich 😉 Nevravim, ze moj nazor musi byt vzdy spravny, ale ked som ani po diskusii nedospel k jeho zmene, nemyslim ze si to zasluzi taketo reakcie.
Teba vnimam urcite pozitivne, si viac nad vecou ako tvoji kamosi >😁
Teba vnimam urcite pozitivne, si viac nad vecou ako tvoji kamosi >😁
Arese
Přesně tak, u 308 chybí nějaký rozumný benzinový čtyřválcový střed nabídky za slušné peníze. Jenom demagogičtí příznivci PSA to zde za žádnou cenu nechtějí přiznat a radši budou básnit o tom, jak je nabídka tříválcové dvancáctistovky s různými výkony ideální! :-!
_Karel_
jéžiši kriste,dobrali jsme se k přesnému opaku - že se 1,6TCe do kombíku normálně nabízí, je v konfigurátoru i ceníku. Na obojí jsi tu dostal odkaz. Stojí 690tis. s pěknou výbavou, což je +-srovnatelné s ORS.
miromen
Tak nějak to mam stejně, potěši, ale u auta ocenim mnohem vice jine vlastnosti.
Arese
Nevím o jaké "moto bibli" mluvíš, každý má snad nějaké požadavky, co by v autě chtěl či nechtěl ne? Jo a pošli mi tedy prosím odkaz na české stránky Peugeotu, kde najdu to SW GT s benzínovým motorem 1,6 l (ceny + technické údaje). Mě se to totiž zatím fakt nepodařilo. Jenom jsem to tedy objevil v tom konfigurátoru, ale vzhledem ke sníženému sportovnímu podvozku a ceně to bude pro rodinné použití stejně verze na prd. Prostě dokud tam nebudou mít cenově dostupný benzinový čtyřválec s normálním komfortním podvozkem, tak to auto je pro mě passé (což je ovšem tak jako tak kvůli tomu stupidnímu e-cocpitu a nedostatečnému místu pro nohy zadních cestujících, nemluvě o podivných jezevčíkovitých proporcích...) 😲
Arese
Tak pokud je tam někde ukrytá verze 308 SW GT mimo ceník, tak to je jen a jen blbost českého zastoupení. Já nemám čas to tam někde hodinu hledat a pátrat. Každopádně v ceníku kombíku to nemají. A pokud ano, tak jako speciální verze bude ta šestnáctistovka asi hodně drahá (a kdo ví, jestli má manuální převodovku). Kdežto u koncernových kombíků této třídy si prostě v běžném ceníku zaškrtnu čtyřválec 1.4 TSI s manuálním šestikvaltem a je vymalováno! 😄
_Karel_
Člověk aby se tu pomalu styděl, když se mu líbí koncernový auta.
Naživo se mi od Peugeotu líbí 3008, ale 308 je pro mě jedno z nejslabších aut ve třídě (vzhledem).
Naživo se mi od Peugeotu líbí 3008, ale 308 je pro mě jedno z nejslabších aut ve třídě (vzhledem).
lamal
na co sa sa s tebou o tom bavit ? je v clankoch vela kontroverznych vyjdareni a toto bolo pre mna jedno z nich a hlavne preto, ze na predrazenu a priemernu skodovku to nikdy nepadne a na vw tak isto
kup si arteona
kup si arteona
woody-alien
To mi hlava nebere. Máš na výběr celou kolekci kontroverzních vyjádření v testech, které musí soudného člověka podráždit.....a vybereš si zrovna to, na kterém vůbec nic není. Že má Civic TypeR (ale nejen on) kvůli svému zaměření a ceně značně omezenou klientelu je prostě fakt. Já nevím, jedině mě už napadá, jestli vůbec chápeš ten text. V tomto kontextu slovo "omezený" neznamená hlupáka. 😉
mikesh
Nevím o co měla Škodovka u kufru přijít, kufry jsou stejné, jen Škoda férově napsala o kolik přijdeš když budeš mit uvnitř rezervu. Pak záleží spíš na tom jaký tvar komu vyhovuje.
Emel
A škrabka, nezapomeň na škrabku 😄
Ne, vážně... tyhle blbinky jsou fajn, občas to dokáže zpříjemnit život a přitom to nic moc nestojí... ale furt jsou to blbinky, dobré jako pomocné hodnocení, ale základ je pro mě jinde.
Ne, vážně... tyhle blbinky jsou fajn, občas to dokáže zpříjemnit život a přitom to nic moc nestojí... ale furt jsou to blbinky, dobré jako pomocné hodnocení, ale základ je pro mě jinde.
webpaja
P308SW nemá problém s přední částí jako OIII, ale naopak se zadní, speciálně z boku je to velmi nehezké auto.
_Karel_
No, rozdílem třídy v čem? Je zcela evidentní, že má ten pětikvalt těžší čtyřku i pětku, proto dostal na frak ve zrychlení na čtyřku a pětku. Kdyby to měření probíhalo ze stejných otáček, mělo by to nějakou hodnotu.
andy2214
Problem je, ze FL O3, kdyz ho vidis na zivo neni nijak kontroverzni a vlastne bych rekl, ze ani ne tak vyrazny. Vetsi cast svetel ma stejny tvar jako predtim a to rozdeleni nebije nijak do oci. On Kaban vedel, co dela, zadny pruser to neni.
Spis je to tak, ze svou antiskoda naladou ockujes ostatni a ti ti prikyvuji.
Ze by Astra byla nejake terno? Je novejsi, ale Opel jako znacka taha za kratky konec. Je to sice nemec, ale spis omylem. Predchozi astry v zakladu v bile jezdi pro Uber a rozhodne to neni nic, co by Oktavii, ani soudobou image nebo designem porazelo. Je to polokorejec. Oktavie je z nizsi stredni nejdustojnejsi a nejserioznejsi auto v podstate bez konkurence.
Spis je to tak, ze svou antiskoda naladou ockujes ostatni a ti ti prikyvuji.
Ze by Astra byla nejake terno? Je novejsi, ale Opel jako znacka taha za kratky konec. Je to sice nemec, ale spis omylem. Predchozi astry v zakladu v bile jezdi pro Uber a rozhodne to neni nic, co by Oktavii, ani soudobou image nebo designem porazelo. Je to polokorejec. Oktavie je z nizsi stredni nejdustojnejsi a nejserioznejsi auto v podstate bez konkurence.
andy2214
Hele s odstupem casu s tm FL nemam sebemensi problem u zadne verze a funguje to vyborne, stejne jako FL O2. To auto proste omladlo. Obyc halogenova verze nebyla ani predtim krasavec a lepsi verze vypadaji velmi dobre. Navic oproti kritice z puvodnich fotek vsechno ladi a zapada.
Vážně tohle máte v auto.cz zapotřebí? To opravdu chcete potvrdit, že patříte k odpadu, jako například autosalon na Primě? Občas se dají zavřít obě oči a pokusit se najít důvod, proč autor testu rozhodl jak rozhodl, ale občas už to nejde ani kdyby jsem si oči vypíchl, jako například v tomto testu. Je smutné, kam až můžete klesnout.