Ojetiny
Přihlásit pro přidání komentáře
Jenik3
Benzinovy mozor si v A4 porizuje pouze nestastnik, ktery nechape, ze ropak jezdi na 4L a tahne pekne od spodu.
Benzinove motory se do A4 delaly taky...kolik slov jim bylo v clanku venovano?
Benzinove motory se do A4 delaly taky...kolik slov jim bylo v clanku venovano?
Negeneruje ten sazomet přímo tu naftu? prej 4 litry - na trase Sadská-Poděbrady vid když jedeš 70 a plyn přidáš jednou za kilometr >😁 >😁 >😁
Tímhle stylem umím jet za 7 i s třílitrovým benzínovým V6
Tímhle stylem umím jet za 7 i s třílitrovým benzínovým V6
Dost na to, aby si každý mezi řádky přečetl, že se jim má vyhnout, pokud se nechce stát nešťastníkem se statisícovou fakturou za opravu v ruce.
PlumJelinek
Píšete, že tenhle konkrétní kousek je z roku 2009, podle předních světel je to ale facelift z roku 2012. Tak jak to tedy je, počítám že to je asi nějakej bastl po bouračce na předek a kvůli efektu tam byl při opravě šoupnutej čumák z faceliftovanýho modelu, mám pravdu?
argejev
Jasneee...a prvy majitel bol dochodca co bol poslednych 5 rokov v kome...
Auto z ESA, vynásob to dvěma 😄
Bacha rekord přetočení tam měl právě Citroen C5 1.6 HDI přetočenej o 160 000 km >😒]
Já někde slyšel o Passatech, kde to byl snad i trojnásobek 😄
Já mam auto z roku 2009 co má najeto 103 tis km >😁 A druhý z roku 2000 co má nejto 100 tis. Ale pravda, není to sazometové Audi
Před dvěma lety jsme prodávali auto, co bylo 8 let staré (tzn stejně jako to Audi, nebo to tvé) a mělo jen 40 tisíc.... co tím chce básník říci?
Že se dá najít leccos, ale nesmí to být většinou masovka v naftě, kde s tím někdo určitě nejezdil jen 10 km do práce, do lidlu pro rohlíky za 2x ročně na dovolenou a k babičce.
Jistěže dá, ale to se těžko vysvětluje někomu, kdo jezdí i tou ojetinou jen kolem komína 😄 Kdyby si najel desítky tisíc ročně, pak pochopíš, proč se kupuje ta nafta, pokud to máš platit ze svého.
Kam bych asi tak najel desítky tisíc km ročně, když to mam do práce 13 km (a to s tím denně nejezdím neb když je potřeba někde se cestou stavit v centru atd, je auto k ničemu) , na chalupu 45 km a nepojedu na dovolenou autem někam 1800 km po evropě, nejsem magor když sem tam letadlem za polovinu či třetinu času. A babičku, strejčka atd na Moravě taky nemam.
A jelikož nejsem delaer s teplou vodou abych objížděl půl republiky tak kam bych asi najel desítky tisíc? Na výlety? To bych msuel bejt rentiér a jezdit na ty výlety denně místo práce >😁 A to bych pak zas neřešil kolik to sežere, protože nebudu se na výlet hrkat v sazometový plečce
A jelikož nejsem delaer s teplou vodou abych objížděl půl republiky tak kam bych asi najel desítky tisíc? Na výlety? To bych msuel bejt rentiér a jezdit na ty výlety denně místo práce >😁 A to bych pak zas neřešil kolik to sežere, protože nebudu se na výlet hrkat v sazometový plečce
Ok, takže protože ty nejezdíš, ostatní taky nemohou? >😁 Já bych spíš řekl, že znáš jen svůj dvorek a že to má někdo jinak (ten dvorek myslím jako metaforu, nechci aby si mi vyjmenovával, kde všude jsi byl), to odsuzuješ 😄 Pěkný 😄
Z běžných lidí to nikdo nejezdí pokud nejezdí do práce někde z vesniček a ti zas většinou nemaj prémii. Takže akorát pár podnikatelů typu webpaja co vobjíždí zákazníky a partnery po evropě a republice. Těch zas tak moc není, neboj.
Tak já taky těch 20 tisíc ročně natočim na soukromém autě a neobjíždím s ním Evropu pracovně ( To dělám služebním autem, či letadlem, kterému se vyhýbám jak to jen jde). Prostě si ale zajedu několikrát do roka na dovolenou někam, jezdím po výletech, sportuji (lyže/kolo) a tak... Každý máme své potřeby a proto je trh s auty široký a můžeme si vybrat... buď prosím tolerantní...
10-15 tis je normální běžnej průměr. Tu 10-12ku ročně nalítám taky, akorát že na dvou autech (od roku 2013, do tý doby na jednom).
Dneska sem v práci třeba Camarem, to sem buržoust co 😄
Dneska sem v práci třeba Camarem, to sem buržoust co 😄
A já jsem dnes v práci vlakem, protože se nechci tlačit na 3 parkovacích místech, o které bojuji s 50ti auty každé ráno >😁 Co jsem tedy já? >😁
My máme naštěstí parkování v areálu firmy a místa je tu dost. Autem totiž jezdí tak 20% zaměstanců, ostatní by MHD či vlak.
To, že nemáš sám naježděno neznamená, že tu budeš určovat normu co je nebo není normální. To je naopak normální v Rusku 😉
Ja se svou R8 najedu ca. 12-15 tis. rocne a uplne bez problemu. Se svym pracovnim autem dalsich ca. 50 tis.
A nejezdim skrz Evropu, I kdyz 2-4x rocne dam Rakousko, Italii na hory a tak. Ale - denne se psama min. 2x ven, do lesa a zpatky, v prumeru 15 km x 2 (tedy 30). Bydlim kousek od Brna, takze denne tam a zpatky 30 km (tedy 60). A to mas 90 km denne, nebo ca. 30 tis rocne.
Nedivej se na vsechno a vsechny jen skrze svou optiku, rozsiri ti to obzory, umozni ostatni lepe pochopit a vyvarovat se predcasnych a nespravnych zaveru....
A nejezdim skrz Evropu, I kdyz 2-4x rocne dam Rakousko, Italii na hory a tak. Ale - denne se psama min. 2x ven, do lesa a zpatky, v prumeru 15 km x 2 (tedy 30). Bydlim kousek od Brna, takze denne tam a zpatky 30 km (tedy 60). A to mas 90 km denne, nebo ca. 30 tis rocne.
Nedivej se na vsechno a vsechny jen skrze svou optiku, rozsiri ti to obzory, umozni ostatni lepe pochopit a vyvarovat se predcasnych a nespravnych zaveru....
Já ti řeknu kam. Já jsem najel 18k km za půl roku a do práce do opravdu nebylo a letadlem by to taky nešlo, protože by mne zajímalo jak vyřešíš letadlem trasu: Brno-Benátky-Florencie-Livorno-Alpy-Brno (3 000km) možná tak nějakým soukromým a navíc, když někam jedu na výlet tak je to většinou přes 500km, vyjímka je Vídeň tam je to kousek >😁
Do Itálie nelítaj letadla? Sou mi novinky čéče >😁 Než se dohrkáš do Benátek, sem tam letadlem i z mezipřistáním ve Frankfurtu 2x. Do Benátek to normálně lítá, po itálii si pak půjčíš auto. A ušetříš 1600 km tam a zpět a nemusíš se někde mlátit 14 hodin (bez přestávky, reál tak 16 pokud není někdo masochista co to jezdí v kuse) v autě.
Tak si vypočti i náklady na tohle. Mimo to, že někdo nerad lítá. Já osobně třeba pracovně po Evropě kam to až naše vedení povolí, jezdim autem.
A lyže si půjčís a vlastně i děti si pronajmeš atd... Svět u compu je tak jednoduchý 😉
Všechno si koupíš a půjčíš, nepotřebuješ nic. Jen kreditku, pár set euro na tuzéra a letenku ! >😁 Takhle žije správný moderní muž ! >😁
Děti neberou do letadla? >😁 To sou mi novinky >😁
Náklady? Do Milana mě stála zpáteční letenka 2,5 litru. 1600 km při spotřeba 9 na sto u nějaké 3,0 V6 CRD je nějakejch 4300 když to natankuješ tady, pokud budeš tankovat venku si na 5ce, kde máš dálniční poplatky a mýto, něco během těch 16 hodin asi sníš a vypiješ pokud si to nepovlečeš z domova v kastrolu. Do 3 lidí se to autem naprosto nevyplácí.
Pokud ste Hujerovi a jezdíte tak na dovolenou rodinnou Karosou, tak je to samozřejmě jiná 😄
Náklady? Do Milana mě stála zpáteční letenka 2,5 litru. 1600 km při spotřeba 9 na sto u nějaké 3,0 V6 CRD je nějakejch 4300 když to natankuješ tady, pokud budeš tankovat venku si na 5ce, kde máš dálniční poplatky a mýto, něco během těch 16 hodin asi sníš a vypiješ pokud si to nepovlečeš z domova v kastrolu. Do 3 lidí se to autem naprosto nevyplácí.
Pokud ste Hujerovi a jezdíte tak na dovolenou rodinnou Karosou, tak je to samozřejmě jiná 😄
Jenže ta letenka tě stála v akci.. .že? Ale né když potřebuju jet v určitém čase někam... víš 😄 Dole máš popsáno, jaká je realita 😄
V určitém čase potřebuješ jet na dovolenou s dětma. Jako že to nejde předem naplánovat.
Nebo sebou bereš na obchodní cestu 3 dítka a manželku s milenkou? Do Itálie lítá mraky nízkonákladovek, třeba Wizzair. Termínů je na výběr vždy hafo. Rozhodně to není tak, že za tu cenu je jeden termín za měsíc.
Kámoška takhle funguje běžně, sedne v Milanu nebo Bergamu do éra i sdcerou, přistane v Amsterdamu, půjčí si káru a po holandsku jezdí v káře. Ani jí nenapadne se s svým mercedesem drandit přes půl evropy.
Nebo sebou bereš na obchodní cestu 3 dítka a manželku s milenkou? Do Itálie lítá mraky nízkonákladovek, třeba Wizzair. Termínů je na výběr vždy hafo. Rozhodně to není tak, že za tu cenu je jeden termín za měsíc.
Kámoška takhle funguje běžně, sedne v Milanu nebo Bergamu do éra i sdcerou, přistane v Amsterdamu, půjčí si káru a po holandsku jezdí v káře. Ani jí nenapadne se s svým mercedesem drandit přes půl evropy.
No představ si, že to prostě naplánovat nejde, někde máš i dovolený určený, nebo se to domlouvá v rámci kolektivu. Já to mám v práci docela volné, ale přítelkyně třeba ne. To už skloubit není nejjednodušší....
Nemám nic proti tomu někam odletět za nejlevnější letenku, tam si pujčit auto a jezdit (taky jsem takové dovolené absolvoval), ale stejně tak mi přijde super se sebrat a jet z domova, nic neřešit, zastavit si kde chci a užívat si i samotnou cestu... holt nemusím řešit pořád benzinky, tak se mi to jezdí vid >😁 Tvuj problem je ten, že nedokážeš akceptovat potřeba jiných lidí a dogmaticky to musí mít každý stejně jako ty. Navíc jsou lidi, co letadla nesnáší a bojí se lítat (třeba já i když několikrát do roka prostě musím).
Nemám nic proti tomu někam odletět za nejlevnější letenku, tam si pujčit auto a jezdit (taky jsem takové dovolené absolvoval), ale stejně tak mi přijde super se sebrat a jet z domova, nic neřešit, zastavit si kde chci a užívat si i samotnou cestu... holt nemusím řešit pořád benzinky, tak se mi to jezdí vid >😁 Tvuj problem je ten, že nedokážeš akceptovat potřeba jiných lidí a dogmaticky to musí mít každý stejně jako ty. Navíc jsou lidi, co letadla nesnáší a bojí se lítat (třeba já i když několikrát do roka prostě musím).
Já koupil zpáteční do Eindhovenu za 600,- to s fakt nevyplatí ani v 5, ale kdo by tam taky jinak v půlce února letěl že? >😁 A v létě je to složitější, protože potřebuješ určitý termín, kdy budou mít všichni volno a ne čekat jestli se objeví nějaká akce nebo ne a v létě k mořu spíš neobjeví :-!
Tady se střetává realita s Barikovým teoretickým střílením od boku >😁
To máte blbý, já si můžu vzít dovolenou kdy chci, pokud tady ze 3 lidí někdo bude. Což z 90% někdo je nebo se jedná maximálně o to počkat týden. Že bych si nevybral z 8 týdnů během prázdnin termín fakt nehrozí.
Já neříkám že to tak musí dělat všichni, já vysvětluju proč mam relativně nízekj nájezd já. Protože nevím kam bych jezdil . Zas takovej blázen abych jezdil autem někam 500 metrů pro housky a na poštu nejsem, to se radši projdu.
Já neříkám že to tak musí dělat všichni, já vysvětluju proč mam relativně nízekj nájezd já. Protože nevím kam bych jezdil . Zas takovej blázen abych jezdil autem někam 500 metrů pro housky a na poštu nejsem, to se radši projdu.
Ok, já ti tvůj životní styl neberu a chápu proč máš auta jaké máš, taky ti nenutim to ostatní. Ale jsou lidi, co ta auta využívají, proto taky takové auta hledají.
Ne, prave ze nevysvetlujes proc mas relativne nizkej najezd. Poustis se tady do vysvetlovani toho ze je lepsi do Italie nebo jinam v Evrope letet (jen proto,ze by jsi to tak delal ty), pouzivas spatny casy, priklady, ktere se daji aplikovat pouze na jednu konkretni situaci a argumenty,ktere nejsou pravdive a tim zpusobem nemas pravdu a delas ze sebe saska. Tak uznej chybu a nechej toho-treba z toho co pises je zrejme,ze toho moc odlitano nemas 😉
Lítaj, ale nejlevnější letenka stojí 11 tisíc a tolik bych neprojel ani kdybych jel v Itálii pořád po dálnici >😁 To nemluvím o tom, že si pořád ještě musím půjčit auto a vracet se z Rakouských Alp zpátky do Benátek na letadlo mi taky nedává smysl >😁
Zase meles. Do Italie 14 hodin? To mozna na Sicilii, kraviny. Na sever Italie, kde jsou hory, more I Toskansko, se dostanes za 7-10 hod.
Kdyz poletis letadlem s prestupem ve FRA, jsi na tom stejne: 1 hodina pred letem na letisti, kam se treba 30 min dostavas, 1 hodina let, 2 hodiny cekani a dalsi hodina let + 30 min na letisti nez se vymotas. Takze to mame 6 hodin a stojis s kuframa nekde na poli na letisti, bez auta. Tak to se vyplati!
Prestan tady psat dogmata a nesmysly, ktera se daji aplikovat jen na tu jednu tebou vytvorenou situaci a na 100 dalsich uz ne a trochu premyslej.
Kdyz poletis letadlem s prestupem ve FRA, jsi na tom stejne: 1 hodina pred letem na letisti, kam se treba 30 min dostavas, 1 hodina let, 2 hodiny cekani a dalsi hodina let + 30 min na letisti nez se vymotas. Takze to mame 6 hodin a stojis s kuframa nekde na poli na letisti, bez auta. Tak to se vyplati!
Prestan tady psat dogmata a nesmysly, ktera se daji aplikovat jen na tu jednu tebou vytvorenou situaci a na 100 dalsich uz ne a trochu premyslej.
Ty jedeš 800 km za 7 hodin? Bez pauzy? To si borec. I profesionální řidič si na blbý Slovensko udělá aspon 2 pauzy na wc a kafe.
Trochu ináč, na sever IT to mám z Bratislavy cca 600 km, lietadlo z BA je labutia pieseň, nedajbože v čase kedy to potrebujem ja 😁ť . TakŽe sa musím dotrepať do viedne, odtial letieť niekam, tam si požičať auto a to isté cestou naspäť. Nedajbože sa chcieť zastaviť niekde cestou v Rakúsku, že.K tomu si ešte pribal rodinu a más to vybavené
Nojo z Blavy jedeš furt jen po dálnici :yes😒br />
Tu cestu znám = fakt pohoda, já se unavim než se dostanu z Prahy do Lince abych se připojil na A6 po který ty dávno jedeš 😄
Tu cestu znám = fakt pohoda, já se unavim než se dostanu z Prahy do Lince abych se připojil na A6 po který ty dávno jedeš 😄
Áno, defacto z domu to mám na diaľnicu cca 1km, prejdem mestký obchvat (tempomat 95), potom len nacvakám vyššiu rýchlosť a idem. Nejaké prestávky, vrátane obeda, resp. jedla pri Klagenfurte potom dlho dole kopcami medzi kopcami až na rovinu a si tam 😄 . Aj s karavanom na chrbte je ta cesta relatívne rýchla a pohodlná....
Závist = myslim to skoro vážně 😄
Tá cesta má to čaro, že je zaujímavá, stále sa striedajú zákruty a kopce, najotravnejší úsek pre mňa je talianska rovina a pár km za viedňou v smere na graz. Sú to rovné úseky a tam bojujem so samým sebou (u mňa to ešte stále porieši jedna káva) ale aj tak by som ich najradšej vynechal >😁
Znám to do Sirmione = nebejt blbejch kusů cesty okolo Benešova a pak přes českou sibiř a okresky z Budějovic až na hranice = je to celkem pohoda cesta i z Prahy
Ale tu pohodovou cestu z Blavy fakt závidim 😄
Ale tu pohodovou cestu z Blavy fakt závidim 😄
Když vás baví jezdit rovně po dálnici, tak proč ne. Proti gustu 😄
Jet do Itálie jen po dálnici by mě fakt potěšilo. Kousky D3 se sice dělaj ale než bude celá až na hranice = já budu v důchodu = aspoň doufám že se po Marksový a Sobotkovi nějakýho dožiju >😁
jasne do IT po okreskach, a este aj usetris za znamku/myto >😁
Bariku - pre teba 100%ne plati 'mlceti zlato'
Bariku - pre teba 100%ne plati 'mlceti zlato'
Kde píšu o tom jet do IT po okreskách?
Já píšu když vás baví jezdit rovně po dálnici, at si užijete 1000-2000 dlouhé cesty po evropě.
Mě to nebaví, mam radši ty okresky, tak tak autem nejezdím.
BTW např. v Německu sem po okreskách byl, no problem. Samo do Itálie by to asi mco nešlo.
Já píšu když vás baví jezdit rovně po dálnici, at si užijete 1000-2000 dlouhé cesty po evropě.
Mě to nebaví, mam radši ty okresky, tak tak autem nejezdím.
BTW např. v Německu sem po okreskách byl, no problem. Samo do Itálie by to asi mco nešlo.
To je řekněme 22000 ročně to mi nepřijde zas až tak nereálný. Jasný může to mít klidně jednou tolik, ale pokud to má prověřitelnou servisní historii tak co?
kesumb
Článek jsem nedočetl, ale doporučit jako ideální volbu V6 TDI je možné opravdu jenom z úhlu pohledu spotřeba/výkon.
Ten motor je na tohle auto těžkej a srovnání se soudobým MB C nebo BMW v rámci ovladatelnosti fakt nesnese.
Já bych se týhle Audi vyhnul..
Ten motor je na tohle auto těžkej a srovnání se soudobým MB C nebo BMW v rámci ovladatelnosti fakt nesnese.
Já bych se týhle Audi vyhnul..
Navíc má V6 TDI ještě jednu vlastnost, teče z něj olej, bez ohledu na generaci a obsah, klidně už od nového vozu. Zajímavé, že se o tom nikde nepíše. Já bych se držel 2,0 TDI 105 kW.
Nemohu potvrdit. Samozřejmě, můžu mít kliku, ale co se oleje týče, žadný problém.
Kvůli přetěsnění vany bych se nevzrušoval. 3,0 TDI dá mnohem víc než ubere tím, že váží více
delší zkušenost mám jenom s A6 s touhle motorizací a v mém okolí je těch aut několik (2007-2011) a z žádné olej netekl
webpaja
...a skutečnost je zcela jiná.
Na firmu jsem v roce 2009 kupoval A4 2,0TDI Avant a A4 2,0TDI sedan s Multitronicem. Sám jsem s kombíkem v S-Line najezdil cca 290.000km, k prodeji byl s nějakými 307.000km. Interiér, za který by se nemusela stydět roční ojetina, žádný povrchový panel, tkanina, kůže nebyly měněny. Vyjma předepsaných servisních úkonů, výměny dvouhmotového setrvačníku a reklamace ramen přední nápravy (bublinky z výroby v odlitku, řešeno bez problémů prodejcem kompletní výměnou všech komponent zdarma) bez závad. Olej se měnil po 30tkm, kdy jsem po celou dobu doléval po překročení cca 25tkm cca 0,5 litru oleje.
Jedno z nejspolehlivějších aut, která jsem kdy měl. U sedan s Multitronicem pak došlo k prodeji s cca 175.000km, kdy nebyla řešena žádná závada. Obě auta zůstala na původních tulimičích, které nevykazovaly na testerech sníženou schopnost tlumení po celou dobu životnosti. Nejčastější trasy po D1 a mezi Ostravou a Košicemi.
Takže ucintávání v horní příspěvcích jsou jen směšnou estrádou neznalosti, hlouposti a pomluv. 😉
Na firmu jsem v roce 2009 kupoval A4 2,0TDI Avant a A4 2,0TDI sedan s Multitronicem. Sám jsem s kombíkem v S-Line najezdil cca 290.000km, k prodeji byl s nějakými 307.000km. Interiér, za který by se nemusela stydět roční ojetina, žádný povrchový panel, tkanina, kůže nebyly měněny. Vyjma předepsaných servisních úkonů, výměny dvouhmotového setrvačníku a reklamace ramen přední nápravy (bublinky z výroby v odlitku, řešeno bez problémů prodejcem kompletní výměnou všech komponent zdarma) bez závad. Olej se měnil po 30tkm, kdy jsem po celou dobu doléval po překročení cca 25tkm cca 0,5 litru oleje.
Jedno z nejspolehlivějších aut, která jsem kdy měl. U sedan s Multitronicem pak došlo k prodeji s cca 175.000km, kdy nebyla řešena žádná závada. Obě auta zůstala na původních tulimičích, které nevykazovaly na testerech sníženou schopnost tlumení po celou dobu životnosti. Nejčastější trasy po D1 a mezi Ostravou a Košicemi.
Takže ucintávání v horní příspěvcích jsou jen směšnou estrádou neznalosti, hlouposti a pomluv. 😉
Hele tos měl kliku, Multitronik uměl odejít za docela slušnej randál. Ale až tak kolem 230 s laxníma výměnama oleje v převodovce...
Auta se dávala pryč v roce 2012 (avant) a 2013 (sedan). Kdybych měl jen jedno, hovořil bych o klice. Sedan měl horší život z hlediska jednoho roku, kdy jezdil jen cukačky po městě a občas mimo. Avant zase musel snášet trvalou destrukci na D1, jak píšu ani jedno se nijak neprojevilo na spolehlivosti. Mimochodem si jsem jistý, že drobné drncání v rychlostech 115-125kmh by většina uživatelů neřešila se servisem a proto si nemůžu stěžovat na přístup, kdy vyměnili celou přední nápravu. Dodavatel odlitků měl evidentně nějakou problémovou sérii, což se stát může.
Ano, zkušenost je lepší než teorie. Ale zas to ber tak, že ty máš zkušenost s 3letým a 4letým kusem, čili novota s pravidelným servisem v autorizáku. Nejstarší kusy dnes ale mají 9 let a tam už je obezřetnost namístě.
To u každé ojetiny. Vtipné bylo, když se Avant prodával...skoro se u formy servali nákupčí AAA a Auto Esa a cena se vyšroubovala o 40tkč výš než jsem myslel, že dostanu 😉
To by mohla být dobrá scénka do nějaké komedie 😄
Na druhou stranu, v roce 2012 a 2013 byly ceny ojetých aut všeobecně nízké, předpokládám, že ses dostal tak na třetinu pořizovací ceny.
Na druhou stranu, v roce 2012 a 2013 byly ceny ojetých aut všeobecně nízké, předpokládám, že ses dostal tak na třetinu pořizovací ceny.
Ceníkově čtvrtinu, z reálné kupní ceny víc než třetinu. Kombík si nakonec za nejvyšší bazarovou nabídkovou cenu vzal otec mého zaměstnance a luxuje ho spokojeně dodnes.
Sedan šel za rovnou třetinu o rok později 😉
Sedan šel za rovnou třetinu o rok později 😉
Ty sis pozval nakupci z Acek a Esa na stejnou hodinu, nechal jsi je vysroubovat nabidky, zazit radost z vitezstvi a pak jsi jim podekoval za oceneni vozu zdarma a prodal ho zamestnanci?...:0)) Dobre ty...:0)))
Trochu jinak. Prodejem jsem pověřil kolegyni, ta obvolala bazary. Myslím, že první přijela Ačka, později Esa. Kolegyně řekla, že Ačka nabídla víc, Esa přihodila. Tak opět zkoušela AAA. Večer mě volal zaměstnanec, že by to vzal pro otce a bylo zameteno 😉
Aplikujúc logiku miestnych štatistov si práve otec tvojho zamestnanca chystá mašlu , alebo berie tabletky na upokojenie
Cože?!!! Takže si nezadřel motor?!!! A proč když si chtěl naftové kombi, sis radši nekoupil benzonový sedan?! >😒] >😁
Tak to už neni ani totálně mimo = má jedna zkušenost je nad všechno od statistik po Vaculíka = hle kámo to už je celkem slušná úchylka :yes: >😒]
V případě všeobecně známýho megaprůseru Multitronic snad nejhorší převodovky v dějinách kterou měnili i v tom testu A4 na 100 t. km je to těžká úchylka = prostě zapírat zapírat zapírat = za jakoukoli cenu 😄
V případě všeobecně známýho megaprůseru Multitronic snad nejhorší převodovky v dějinách kterou měnili i v tom testu A4 na 100 t. km je to těžká úchylka = prostě zapírat zapírat zapírat = za jakoukoli cenu 😄
Statistika od Vaculíka >😒] Sakro, klídek. Mám dvě reálné, osobní a finanční zkušenosti k předmětnému modelu, ty podle všeho absolutně žádnou. Co chceš probírat víc? :-!
Co chceš zapírat? Svou chorobnou nezkušenost a trollování? To nezapírej, už stejně víme 😄
Co chceš zapírat? Svou chorobnou nezkušenost a trollování? To nezapírej, už stejně víme 😄
A v tom je celá jeho pravda....... on si přečte statisiku a ví to nejlíp... proto mi nedokázal výše odpovědět..... kolikrát si říká, že Sakra je jen BOT, či generátor náhodných výkřiků a ne myslící člověk >😒]
Každopádně, svůj vrchní příspěvek jsem psal pro ty, kteří by mohli mít tuto generaci v hledáčku. Nejsem placený agent olympiády, abych to nějak měnil skutečnost.
Špínu tu kydají dva klučíci, co si evidentně musí sami sobě namlouvat, že v garáži parkují to nejlepší 😉
Špínu tu kydají dva klučíci, co si evidentně musí sami sobě namlouvat, že v garáži parkují to nejlepší 😉
Myslíš pro ty co odmítaj amatéry typu Vaculík, statisky o desítkách tisíc vozů, testy na 100 t. km a daj radši na pohádky o 2 kusech od těžce nesoudnýho fanatika koncernu Volkswagen? 😉
Hele už sis přiznal že tvuj heroickej diskuzní boj proti faktum = teď myslim o emisích náklaďáků vs osobáků byl totální blbost = prostě si neměl pravdu? 😄
I když si se bil statečně a nepravdy založený na odmítání faktů a svý představy o věci si opakoval srdnatě a zarputile a opakovaně vydával za logický :yes: >😒]
Hele už sis přiznal že tvuj heroickej diskuzní boj proti faktum = teď myslim o emisích náklaďáků vs osobáků byl totální blbost = prostě si neměl pravdu? 😄
I když si se bil statečně a nepravdy založený na odmítání faktů a svý představy o věci si opakoval srdnatě a zarputile a opakovaně vydával za logický :yes: >😒]
Nesoudný fanatik koncernu VW? To bych do tebe neřekl, spíš nesoudný fanatik proti koncernu VW 😉
Nojo jedině nesoudnej fanatik staví na statistikách = taková zVWrhlost 😄
To neumíš ani přiznat že tu v diskuzích znovu a znovu opakovaně bojuješ za koncern? 😉
V tý diskuzi osobáky vs náklaďáky sem ti vysvětlil proč se pleteš a proč do toho nemáš tahat svou logiku = asi si to nečet?
Nebo nedal na radu a jako obvykle trváš na svým 😄
To neumíš ani přiznat že tu v diskuzích znovu a znovu opakovaně bojuješ za koncern? 😉
V tý diskuzi osobáky vs náklaďáky sem ti vysvětlil proč se pleteš a proč do toho nemáš tahat svou logiku = asi si to nečet?
Nebo nedal na radu a jako obvykle trváš na svým 😄
Ty si fakt paranoidní >😁 Já jsem si ten jeho příspěvek přečetl znovu a on napsal jen shrnutí jeho vlastnictví dvou aut >😁 Jestli tam je něco mezi řádky, tak promiň, to vidíš asi jen ty >😁 Já se ho nechci pořád zastávat, jenže ty tu ze sebe děláš uplnýho jelimana >😁
Paranoidní a vymezovat se proti pájovejm bajkám sou 2 různý věci! 😉
Pája tu ze sebe fakt dělá jelimana = a vůbec ne mezi řádky 😄
Pár věcí kde to ultrapřehnal sem vypsal = nebo taky myslíš že NOx osobáků vs náklaďáků by se mělo posuzovat ne podle měření ale pájovy logiky? >😒]
Pája tu ze sebe fakt dělá jelimana = a vůbec ne mezi řádky 😄
Pár věcí kde to ultrapřehnal sem vypsal = nebo taky myslíš že NOx osobáků vs náklaďáků by se mělo posuzovat ne podle měření ale pájovy logiky? >😒]
U diskuze o NOx jsem nebyl a nevim, proč to sem taháš, tohle vytahování starých křivd mi připomíná zhrzenou e😜řítelkyni >😁
Ještě se asi zeptám jak uplný trotl, kde Pája vychvaloval koncern? V této diskuzi ? Nebo na co reaguješ? >😁
Ještě se asi zeptám jak uplný trotl, kde Pája vychvaloval koncern? V této diskuzi ? Nebo na co reaguješ? >😁
Nevíš = dyť sem to napsal = pája perlí často a často totálně = naposled právě s tim že odmít věřit měřenim a cpal do toho svojí logiku
A celou diskuzi znova a znova tvrdil že má pravdu on = no nemá 😄
Já spíš ty fakta = A4 neni nejhorší auto na světě, ale do zázraku daleko
A celou diskuzi znova a znova tvrdil že má pravdu on = no nemá 😄
Já spíš ty fakta = A4 neni nejhorší auto na světě, ale do zázraku daleko
Dobře, takže si vlastně sem přispěchal jen proto, aby si mu omlel něco, co někdy řekl v jiné diskuzi a ty si musel nutně očůrat roh? >😁 Je tedy vlastně jedno, co tu Pája dnes napsal, tvůj komentář má formu osobního dlouhodobého souboje >😁 Chápu... jsem rád, že se toho nemusím účastnit >😁
Tak ty myslíš že když má na něco jinej názor pája a Vaculík a že to bejvá často = pravdu má vždy
cky pája = to by leccos vysvětlovalo >😒]
cky pája = to by leccos vysvětlovalo >😒]
Kolik Vaculík koupil, živil a jezdil A4 B8? Řekni nám to Sakro, šup >😁
Hele mě je to jedno, takhle jak se ztrapňuješ ty sám bych dopadnout nechtěl 😉
Hele mě je to jedno, takhle jak se ztrapňuješ ty sám bych dopadnout nechtěl 😉
Jo to jak furt dokola že odmítáš fakta, statistiky, nebo třeba Vaculíkovy články a závěry = to je fakt hodně trapný 😉
Tak co ten tvuj poslední trapas = emise naftovejch osobáků vs náklaďáků = tam si psal stejný krávoviny = i když si je nazval logika = teda tvoje logika 😄
Tak co ten tvuj poslední trapas = emise naftovejch osobáků vs náklaďáků = tam si psal stejný krávoviny = i když si je nazval logika = teda tvoje logika 😄
Asi to vypadá už blbě, ale on někdo vyvrací statistiku? >😁 Já čtu jen to, že měl 2ks A4 B8 a že mu sloužily dobře 😄
Sakra si vybírá jen co se mu hodí do krámu, zkušenosti žádné, ale remcá do všeho 😉
Třeba do toho když ti přijde logický že NOx osobáku musej bejt logicky menší než náklaďáku = ale ty se nedáš já vim :yes: :yes: >😒]
A proč to pořád omíláš? Ty jsi mi taky nebyl schopen ani odpovědět v této aktuální diskuzi, jakého relevantního konkurenta by jsi doporučil k naftovému A4 kombi za 300 tisíc? >😒]
Protože to je krásnej příklad pájovýho odmítání reality = a je to nedávno 😉
Nebudu se opakovat co = x-krát sem ti to napsal. Vypsal jak auta z opačnýho konce tabulek než A4 tak napsal svýho osobního favorita
300 tisíc je u prémiovýho auta drsnej limit = to znamená tak starý a v česku tak přetočený auto že to je nejvíc ze všeho o klice jak blázen 😄
Ale to už sem ti taky napsal: Kup si auto u kterýho znáš minulost 😉
Nebudu se opakovat co = x-krát sem ti to napsal. Vypsal jak auta z opačnýho konce tabulek než A4 tak napsal svýho osobního favorita
300 tisíc je u prémiovýho auta drsnej limit = to znamená tak starý a v česku tak přetočený auto že to je nejvíc ze všeho o klice jak blázen 😄
Ale to už sem ti taky napsal: Kup si auto u kterýho znáš minulost 😉
Takže si mi zase neodpověděl a jen se vykrucuješ >😁
Já souhlasím, že koupit ojetou prémii za 300 z bazaru může být sebevražda, ale když máš test nějakého auta a o tom autě prohlašuješ, že je špatné, tak se musíš podívat, jaká je i konkurence... bože, vysvětluju ti to tady už od rána a ta konkurence, která je, je jen v D3 a není o nic lepší, chápeme problém? Mne rozumná A4 s manuálem a 2.0TDi, kterou bych si dobře prověřil, dává z vybrané konkurence největší smysl.... Kdybych měl volnou ruku a neomezil se na konkurenty, tak beru to, co jsem za ty stejné peníze koupil před 6ti lety, jen novější.
Já souhlasím, že koupit ojetou prémii za 300 z bazaru může být sebevražda, ale když máš test nějakého auta a o tom autě prohlašuješ, že je špatné, tak se musíš podívat, jaká je i konkurence... bože, vysvětluju ti to tady už od rána a ta konkurence, která je, je jen v D3 a není o nic lepší, chápeme problém? Mne rozumná A4 s manuálem a 2.0TDi, kterou bych si dobře prověřil, dává z vybrané konkurence největší smysl.... Kdybych měl volnou ruku a neomezil se na konkurenty, tak beru to, co jsem za ty stejné peníze koupil před 6ti lety, jen novější.
Čekal jsem, že bys dal přednost 3er.
Asi takhle. Pokud bys mi dal ty auta nová, ano, dal bych asi v 90% přednost 3er. Líbí se mi, je mi sympatičtější, ale jako u ojetiny tohohle věku a ceny jsem slyšel docela alarmující problémy s motory (nedávno tu byl i na E91 docela kritický test, kdy vybrat správný kus, motorizaci a rok výroby, není vůbec sranda 😄 ). U A4 vidím jako plus místo, v E91 jsem se cítil dost stísněně.
U nových modelů pro mne také vítězí BMW, ale musím uznat, že nová A4 se mi hodně líbí 😄
P.s. nemám problém narozdíl od jiných zde přiznat, že nejsem reálný kupec těchto aut (leda takhle z bazaru) a zkušenosti mám malé v prémii obecně 😊
U nových modelů pro mne také vítězí BMW, ale musím uznat, že nová A4 se mi hodně líbí 😄
P.s. nemám problém narozdíl od jiných zde přiznat, že nejsem reálný kupec těchto aut (leda takhle z bazaru) a zkušenosti mám malé v prémii obecně 😊
Nezkoumal jsem, jak na tom zpětně ty motory byly, ale čekal bych, že bys musel vzít šestiválec. Čtyřválce neměly dobrou pověst. U téhle generace modelů byly slabší interiéry, hlavně to by mě tlačilo k A4.
Jen mi přišlo, že ti BMW sedí víc, proto jsi mě překvapil.
Jen mi přišlo, že ti BMW sedí víc, proto jsi mě překvapil.
Tak to doporučil i Dusil v článku = šestiválec
4válce sou problémový jak v benzínu tak naftě :-!
4válce sou problémový jak v benzínu tak naftě :-!
Sedí mi více, jak říkám, je to čistě dedukce na základě článků a u A4 bych ve čtyřválci, který bych když už tak uvažoval (jako náhradu za mainstreamový dvoulitr R4), čekal asi větší spolehlivost. O E91 jsem kdysi uvažoval, stejně jako o B7 A4. Tenkrát v takovéto cenové byly auta dost na hraně a hezké kusy šly o 100 tisíc více. Zkoušel sem E91 - super, ale malé, navíc obava o stav z druhé ruky (prapodivné kusy, kilometry buď hodně nad 200 tisíc, nebo až podezdřele málo atd...). A4 B7 - tohle mi bude stát kytičku, ale viděl jsem 2x 2,7 TDI V6 ( o pěkný dvoulitr, co by splňoval mé požadavky jsem nezavadil a trochu jsem se bál, protože už tehdy prosakovaly průsery s tímto TDI PD motorem) a uvnitř taková bída a šeď, byť kvalitní. Uplně bezpohlavní. O dlouho později si kamarád přivezl 3.0TDIV6 v S line a to byla jiná káva. Po této zkušenosti jsem zase slétl zpět na zem do mainstreamu za tu cenu, navíc o parník prostornější, což jsem i hledal 😊.
Neprahnu po prémii, ale umím ocenit, že pro kupce dopřeje něco navíc. Já to přežiju bez, ale jsou lidi, co musí mít prémiovku za každou cenu, třeba i jen proto, že tam naleznou větší motory. Osobně bych tedy zas šel do stejného vozidla v té cenové do 300 tisíc, jako testovaný kus. Jinak volba BMW/Audi - asi dle kusu a stavu 😄
Neprahnu po prémii, ale umím ocenit, že pro kupce dopřeje něco navíc. Já to přežiju bez, ale jsou lidi, co musí mít prémiovku za každou cenu, třeba i jen proto, že tam naleznou větší motory. Osobně bych tedy zas šel do stejného vozidla v té cenové do 300 tisíc, jako testovaný kus. Jinak volba BMW/Audi - asi dle kusu a stavu 😄
Stejně jako ty? 😉
Ale důkladně ji testoval a napsal docela dobrej test = narozdil od totálních blbostí cos o ni napsal ty 😄
Furt navrhuju tvý perly z díkuze projít = bude sranda >😒]
Ale důkladně ji testoval a napsal docela dobrej test = narozdil od totálních blbostí cos o ni napsal ty 😄
Furt navrhuju tvý perly z díkuze projít = bude sranda >😒]
No pozor, ty si ale svuj názor omezil na to a (Audi = odpad ) , ale neřekl jsi už b (alternativu v rámci srovnatelné konkurence) a jen štěkáš, proč sem teda dál píšeš? >😁 . Co tu píše Pája je jeho zkušenost, nic víc, ty mu jí vyvracíš a žádnou nemáš.... 😉
Nenapsal sem odpad = napsal sem statistický data :-!
Alternativu sem už taky dávno napsal = jak auta z opačnýho konce žebříčku tak z tebou velmi úzce omezených možností
Pájovi vyvracim z chutí = obzvlášť ultraúlety jako je Multitronic 😄
Alternativu sem už taky dávno napsal = jak auta z opačnýho konce žebříčku tak z tebou velmi úzce omezených možností
Pájovi vyvracim z chutí = obzvlášť ultraúlety jako je Multitronic 😄
Jo, napsal si Alpinu - koukám koukám, za 300 jsem žádnou nenašel, když mi ji ukážeš, snad bych si pro ní i šel 😉
Nějak sem předtim přehlíd těch 300 t. = už sem to psal ale zopakuju a víš to sám: To je u prémie fakt hodně omezující = tak šťastnej lov a popravdě nechápu proč s timhle rozpočtem trváš na prémii 😉
Já netrvám !! Já hledám konkurenta testovaného auta !!!!!!!!!!! Už došlo? >😒]
Fajn = a těch je v omezení který dáváš extrémně málo
Kombi + nafta + prémie + 300 t. kč = to je prostě kombinace dávající zatraceně málo možností 😉
Nechceš nějakej člen rovnice vyhodit a nahradit? Fakt nerozumim proč ses s takovymhle rozpočtem proti všem variantám tak vymezoval 😐
Kombi + nafta + prémie + 300 t. kč = to je prostě kombinace dávající zatraceně málo možností 😉
Nechceš nějakej člen rovnice vyhodit a nahradit? Fakt nerozumim proč ses s takovymhle rozpočtem proti všem variantám tak vymezoval 😐
Prostě přiznej, že si nečetl článek a vůbec nevíš teda k čemu přirovnávám a tím to ukončíme, jo? 😄 Už si ze sebe dělal blbce docela dlouho >😁 Stačí, měj soudnost.
Nevyvracíš nic, nevíš a neznáš. To jsou bohapusté plky ředitele Neználkova 😉
Ne ne a ne? = dobrý :yes: >😒]
Hele pochlap se a mrkni na ty měření osobáky vs náklaďáky = a poprvé přiznej žes napsal totální blbinu a logika teda tvá logika s výsledkem nemá nic společnýho 😄
Náklaďák ty emise má totiž z logickejch důvodů fakt menší 😉
Hele pochlap se a mrkni na ty měření osobáky vs náklaďáky = a poprvé přiznej žes napsal totální blbinu a logika teda tvá logika s výsledkem nemá nic společnýho 😄
Náklaďák ty emise má totiž z logickejch důvodů fakt menší 😉
Dej sem to měření, prosím. Ne článek o měření, kde žádná nejsou. Ale měření jako taková 😉
Takže ne uznání chyby a toho že si opakovaně psal blbost na blbost = zase jen vykrucování :yes: >😁
No a co Vaculíkem popisovaný brždění a co se v tu chvíli děje a proč to tak je = tam si taky perlil nadoraz 😄
Prostě se pleteš = často. Tady se bavíme o A4 = a i když B8 je jednoznačně lepší než B7 čemuž třeba odpovídaj i ty testy na 100 t. km = zázrak to neni a náklady na servis sou vysoký. Ozzymu je to zjevně fuk, varovali sme ho = nedá si poradit jako ty = přejme mu to 😉
No a co Vaculíkem popisovaný brždění a co se v tu chvíli děje a proč to tak je = tam si taky perlil nadoraz 😄
Prostě se pleteš = často. Tady se bavíme o A4 = a i když B8 je jednoznačně lepší než B7 čemuž třeba odpovídaj i ty testy na 100 t. km = zázrak to neni a náklady na servis sou vysoký. Ozzymu je to zjevně fuk, varovali sme ho = nedá si poradit jako ty = přejme mu to 😉
Mě je to fuk, nekupuju si to >😁 Jen narozdíl od tebe si umím dát věci do souvislostí a porovnávám jablka s jablkama..... a né jablka né s hruškama, ale se šunkou, jako ty >😒]
Tak tenhle byl fakt dobrej :yes: :yes: >😁
Skoro lepší než když pája vysvětluje jak se Vaculík zase a zase plete = a to je fakt co říct >😒]
Skoro lepší než když pája vysvětluje jak se Vaculík zase a zase plete = a to je fakt co říct >😒]
Já se s Vaculíkem nikdy nehádal, jen s votroubky, co sami neví a předhazují ho >😒]
Takže eště ubožejší než sme čekali? Jemu bys neodporoval = jen když u toho neni? :yes: >😒]
Já se s ním neoháním, mám svůj názor a své poznatky. Jen diskuzní ometáci mají potřebu se zaštiťovat jinými 😉
Ty si vykáš...dobrý >😒]
Ty si vykáš...dobrý >😒]
Tvuj názor je k ovnu = neni ti nápadný že seš ve všech oborech chytřejší než v oboru uznávaný nejchytřejší? 😉
Nebo prostě žiješ s tim že to tak fakt je = si chytřejší než všichni >😒]
No rozhodně v odlehčení přední nápravy A8 a nižších vyšších emisích osobáků náklaďáků atd. atp. = seš ten mimo furt a zas jen a jen ty 😉
Tak řekni: Uvědomuješ si to nebo ne? 😄
Fakt si myslíš že sem jedinej kdo si uvědomuje tvoje bláboly o autech? Hele a na tohle fakt odpověz! >😒]
Nebo prostě žiješ s tim že to tak fakt je = si chytřejší než všichni >😒]
No rozhodně v odlehčení přední nápravy A8 a nižších vyšších emisích osobáků náklaďáků atd. atp. = seš ten mimo furt a zas jen a jen ty 😉
Tak řekni: Uvědomuješ si to nebo ne? 😄
Fakt si myslíš že sem jedinej kdo si uvědomuje tvoje bláboly o autech? Hele a na tohle fakt odpověz! >😒]
Boze sakro, postni mereni kde nakladaky maji nizsi emise nez osobaky, nebo uz zmlkni.
Neumíš číst a máš znalosti jako pája? Všude!
Dokonce o tom paťatej článek vyšel i tady = pája ho popřel = ty taky? 😄
Dokonce o tom paťatej článek vyšel i tady = pája ho popřel = ty taky? 😄
Nebyla tam čísla. Stále stejný překlad, proto píšu jestli to máš, hoď to sem.
Nedělám z toho drama, jen mám pocit, že došlo k přepapouškování textu ze zahraničí (prý se testovalo ve Finsku a Německu) a podle mě špatně přeloženo. Pak se klidně dohadujme, ale jestli máš tabulku dej ji. 😉
Nedělám z toho drama, jen mám pocit, že došlo k přepapouškování textu ze zahraničí (prý se testovalo ve Finsku a Německu) a podle mě špatně přeloženo. Pak se klidně dohadujme, ale jestli máš tabulku dej ji. 😉
Na najety kilometr maji samozrejme kamiony vyssi emise nez osobaky, vyssi emise CO, NOx a HC na km jim povoluje i EURO VI, ktera srovnani trochu komplikuje jinou m.j., pokud ale pouzijes vykon 300kW pro vypocet, plati co jsem napsal. Staci srovnat spotreby na 100 km u principialne stejnych vznetovych motoru kam/osob..
Muzes ale rici, ze napr.: na tunu nakladu maji kamiony nizsi emise nez osobni vozy, a budes mit pravdu.
Muzes ale rici, ze napr.: na tunu nakladu maji kamiony nizsi emise nez osobni vozy, a budes mit pravdu.
Samozřejmě nemaj = ale hezkej pokus. Neboj nejsi v tom sám = webpajovi to taky přišlo logický 😉
Problémový NOx maj lepší = intenzivně se to v tisku i dalších médiích vysvětluje minimálně rok a půl = od Dieselgate
Seš informačně nepoznamenanej jako webpaja = to je občas i k dobru, v tomhle případě ale zrovna ne 😄
Problémový NOx maj lepší = intenzivně se to v tisku i dalších médiích vysvětluje minimálně rok a půl = od Dieselgate
Seš informačně nepoznamenanej jako webpaja = to je občas i k dobru, v tomhle případě ale zrovna ne 😄
Chtěl jsem ti napsat něco o pito,mcích, ale přečetl jsem si to ještě jednou. A musím uznat, že v tomhle příspěvku jsi argumentoval tak přesně, k věci a neprůstřelně, že jsi z těch druhých udělal malý kluky. Kdo umí, ten umí 😄 :yes:
Jako dycky totální bláboly žejo :yes: :yes: >😒]
Fakt seš tak totálně absolutně mimo = že svoji pidizkušenost s 2 ks nadřazuješ nad = no jako obvykle nad v šechno? >😁
[odkaz] [odkaz]
Vim že se snažíš okecat všechno ale s Multitronicem to fakt přeháníš až na doraz >😒]
Hele už aspoň uznáváš že náklaďáky maj nižší emise než naftový osobáky = a nejen ty z Dieslegate? 😉
Fakt seš tak totálně absolutně mimo = že svoji pidizkušenost s 2 ks nadřazuješ nad = no jako obvykle nad v šechno? >😁
[odkaz] [odkaz]
Vim že se snažíš okecat všechno ale s Multitronicem to fakt přeháníš až na doraz >😒]
Hele už aspoň uznáváš že náklaďáky maj nižší emise než naftový osobáky = a nejen ty z Dieslegate? 😉
Do trollení mě nezatahuj, ty máš zkušenosti s daným modelem nula. Znovu opakuju NULA.
Můžeš odvádět diskuzi kam chceš, ale tady kromě trollení předvádíš opět jen svou diskuzní sebedestrukci. Stejně jako u emisí 😉
Můžeš odvádět diskuzi kam chceš, ale tady kromě trollení předvádíš opět jen svou diskuzní sebedestrukci. Stejně jako u emisí 😉
Sám ses zatáh = opakovaně se stavíš na stranu trolla 😉
Stejně jako u emisí? Tak ty to doteď nevíš? >😁
Takže ti furt přijde logický že naftovej osobák má mít menší emise než náklaďák? >😒]
Stejně jako u emisí? Tak ty to doteď nevíš? >😁
Takže ti furt přijde logický že naftovej osobák má mít menší emise než náklaďák? >😒]
Na tvou stranu, trollí mě nedostaneš. 😉
" Join the dark side ........................................… and get a free cookies" >😒] >😒]
Já vim že tě na svou stranu = reality, faktů, statistik, měření = nedostanu 😉
Ale s tim NOx náklaďáků a osobáků by sis moh dostudovat = to bylo fakt trapný do toho zatahovat svoji logiku >😒]
Ale s tim NOx náklaďáků a osobáků by sis moh dostudovat = to bylo fakt trapný do toho zatahovat svoji logiku >😒]
Tvoji logiku? Tu opravdu hledat nemíním, spíš narazím na bájnou Atlantidu >😁
Problém statistik, měření atp. je, že je musíš interpretovat. A tam se dějí zajímavé věci. Chce se to prokousat až k původnímu zdroji a číst. Pak se dá diskutovat. V našem bláznivém světě totiž máme negramotné novináře. Přidej k tomu lenost, neschopnost. A problém předávání informací vyprávěním je velmi dobře známý.
Vaculík nepatří k těm negramognejm = a mý rozhodování jestli má pravdu on nebo pája kterej se proti němu pravidelně vymezuje a tvrdívá přesnej opak bejvá jednoznačný 😄
Jen jestli spíš nesouhlasí s tvou interpretací. 😉
To nevim = já rozhodně nesouhlasim s jeho 😉
Třeba když Vaculík naměří brzdnou dráhu + vysvětlí proč je delší a v čem je problém = a pája napíše že autem jel, nic neměřil ale brzdy mu přijdou v pohodě = asi tak a v nekonečnu variací 😄
Včetně extrémů že Vaculík vysvětlí že to je přetíženou přední nápravou a pája že odlehčenou 😉
Atd. atp. = občas zpestřený tim jak se Karel nebo někdo další přidá na pájovou stranu
Poslední vtípek o tom že je přece logický že osobák nafťák musí mít nižší NOx než náklaďák si myslim čet sám = zrovna ty asi víš proč to je jinak než si myslí pájova logika 😄
Třeba když Vaculík naměří brzdnou dráhu + vysvětlí proč je delší a v čem je problém = a pája napíše že autem jel, nic neměřil ale brzdy mu přijdou v pohodě = asi tak a v nekonečnu variací 😄
Včetně extrémů že Vaculík vysvětlí že to je přetíženou přední nápravou a pája že odlehčenou 😉
Atd. atp. = občas zpestřený tim jak se Karel nebo někdo další přidá na pájovou stranu
Poslední vtípek o tom že je přece logický že osobák nafťák musí mít nižší NOx než náklaďák si myslim čet sám = zrovna ty asi víš proč to je jinak než si myslí pájova logika 😄
Hřebíček na hlavičku! :yes:
Jen s tím, že i dobrou statistiku nebo relevantní info je Hammunasakra schopen zinterpretovat tak, že jeden nevěřícně civí. Takže to ani nemusí být chyba neprofesionálních novinářů.
Viz Vaculíkův test A8 4,2TDI- to je typický příklad.
Vaculík- jsem nadšený, auto super, jen trochu těžký motor, předek je víc zatížený.
Hammunasakrova interpretace- automobilové waterloo, vůbec nezatáčí, Vaculík nedoporučuje jízdu mimo rovné dálnice, hrozí smrt !
Jen s tím, že i dobrou statistiku nebo relevantní info je Hammunasakra schopen zinterpretovat tak, že jeden nevěřícně civí. Takže to ani nemusí být chyba neprofesionálních novinářů.
Viz Vaculíkův test A8 4,2TDI- to je typický příklad.
Vaculík- jsem nadšený, auto super, jen trochu těžký motor, předek je víc zatížený.
Hammunasakrova interpretace- automobilové waterloo, vůbec nezatáčí, Vaculík nedoporučuje jízdu mimo rovné dálnice, hrozí smrt !
Nevymejšlej další a další tupý kraviny = na tom jak je na tom A4 se shodne tolik statistik že vylhávání už neni ani trapný. Nebo fakt vymejšlíš nadnárodní spiknutí včetně německejch testů na 100 km = za účelem pohanit ojetý A4ky? >😁 >😒]
Viz Vaculíkův test A8 = tam se pája v lhaní vymejšlení doslova překonával = a to jak si ho podporoval i v opravdovejch krávovinách co by pochopilo snad dítě ze základky hned tak nezapomenu: Nevzpomínáš na Vaculíkovo vysvětlení přetížení přední nápravy a proč to tak je a co v tu chvíli probíhá = vs webpajovo vysvětlení: Příčina je odlehčená přední náprava :yes: :yes: >😒]
Docela s velkou chutí bych tě teď vzal a tu diskuzi prošel příspěvek po příspěvku = třeba bys pak přestal blábolit krávoviny = teda to jak sis to zapsal do paměti a psal fakta = který mám tak rád 😉
Viz Vaculíkův test A8 = tam se pája v lhaní vymejšlení doslova překonával = a to jak si ho podporoval i v opravdovejch krávovinách co by pochopilo snad dítě ze základky hned tak nezapomenu: Nevzpomínáš na Vaculíkovo vysvětlení přetížení přední nápravy a proč to tak je a co v tu chvíli probíhá = vs webpajovo vysvětlení: Příčina je odlehčená přední náprava :yes: :yes: >😒]
Docela s velkou chutí bych tě teď vzal a tu diskuzi prošel příspěvek po příspěvku = třeba bys pak přestal blábolit krávoviny = teda to jak sis to zapsal do paměti a psal fakta = který mám tak rád 😉
152,153,154..
Nemoh si vteřinu počkat? Zrovna sem chtěl opravit těch 100 na 100 tisíc km 😄
154? A ani tolik nestačí na to dostat tě do reality 😉
Tak co = věříš na mezinárodní spiknutí za účelem snížit důvěryhodnost v ojeté A4ky? >😒]
Co ten test A8 a pájovy fantasmagorický komentáře a shazování toho k čemu došel a dokonce i naměřil Vaculík = neprojdeme? 😄
154? A ani tolik nestačí na to dostat tě do reality 😉
Tak co = věříš na mezinárodní spiknutí za účelem snížit důvěryhodnost v ojeté A4ky? >😒]
Co ten test A8 a pájovy fantasmagorický komentáře a shazování toho k čemu došel a dokonce i naměřil Vaculík = neprojdeme? 😄
Ne, šašku. Věřím, že špatné statistiky udělaly A4 B8 s benzínovými čtyřválci, toť vše. Měl jsem 4xA4, nejsem boháč a zvládl jsem to, kromě 1,8TFSi bez desetitisícových oprav.
Kdybych měl 3-er nebo C-klasse, nebylo by to o nic levnější.Toť vše, teoretiku.
Kdybych měl 3-er nebo C-klasse, nebylo by to o nic levnější.Toť vše, teoretiku.
Neuvěřitelný co s lidma udělaj blbý statistiky = tolik urážek jen pro suchý data a fakta sem už neschytal ani nepamatuju 😉
Máš pravdu = D3 vychází jakž takž podobně, i když třeba zrovna motory MB sou drtivě spolehlivější = Audi i BMW sou až nečekaně často na chvostech žebříčků, Mercedes patří naopak mezi nejspolehlivější
Naštěstí sou i jiný prémiový značky než D3 😄
Máš pravdu = D3 vychází jakž takž podobně, i když třeba zrovna motory MB sou drtivě spolehlivější = Audi i BMW sou až nečekaně často na chvostech žebříčků, Mercedes patří naopak mezi nejspolehlivější
Naštěstí sou i jiný prémiový značky než D3 😄
Sakro, oháníš se statistikou, mlčel jsem dlouho....MT ti to napsal jak to je.... Jde o interpretaci, vždy o ní jde a pokud neznáš přesné aspekty statistické analýzy, její parametry a proměnné, nikdy nemůžeš, chceš-li být objektivní, vyřknout ortel. Podívej, proč třeba Renault dřív obsazoval nejvyšší příčky? Byly to kolikrát prkotiny. (nebo tu jednou byla válka o jinou statistiku o první - poslední pořadí, kdy mezi prvním kvartilem a posledním kvartilem byl minimální rozdíl a podobně...)... Já tu nehájím Audi, mne může být u zádele, nejezdím ho a nikdy jsem ho nevlastil, ale spoléhat se na statistiku jako na bernou minci a přehlížet zkušenosti majitelů může jen "blb"... a ti říkám jako člověk, kterého statistika a její interpretace živí. Moc dobře tedy vím, jak se dá ohýbat pro účelovou propagaci, hlavně v politice 😉 >😁 Dobrou
Tys mlčel = navíc dlouho? Sakra to mi ušlo = to zamrzí >😒]
Já 12. nehorší interpretuju jako 12. nejhorší = vim že ty jinak 😉
Já 66. místo v testech na 100 t. km a následný shodný s Lagunou a C5 interpretuju jako průser a nic moc = vim že ty jinak = vokecat se dá všechno, podívej se na politiky chycený s rukou v kurníku 😄
Já 12. nehorší interpretuju jako 12. nejhorší = vim že ty jinak 😉
Já 66. místo v testech na 100 t. km a následný shodný s Lagunou a C5 interpretuju jako průser a nic moc = vim že ty jinak = vokecat se dá všechno, podívej se na politiky chycený s rukou v kurníku 😄
O statistice jsem mlčel......
Pověz, když se bude lišit to 66. místo od 10. místa o 5% bodů z celkových možných... jak to budeš interpretovat? Jestli odpovíš správně, tak se s tebou přestanu hádat 😄
Vokecat se dá vše, já to vím, jak jsem psal výše, statistika je můj obor, ale teď vážně a objektivně, né politicky... odpověz 😄
Pověz, když se bude lišit to 66. místo od 10. místa o 5% bodů z celkových možných... jak to budeš interpretovat? Jestli odpovíš správně, tak se s tebou přestanu hádat 😄
Vokecat se dá vše, já to vím, jak jsem psal výše, statistika je můj obor, ale teď vážně a objektivně, né politicky... odpověz 😄
Testy aut na 100tkm- normální člověk řekne prima, přečte si konkrétní auto, není lama tak odhadne, co je náhoda a kde má auto asi opravdu slabinu.
No a pak jsou tu lamy, které zajímá pořadí. Pořadí, které je ovlivněné i prasklou žárovkou a z pořadí poznají, jak si auto stojí v kontextu konkurence. 😄
No a pak jsou tu lamy, které zajímá pořadí. Pořadí, které je ovlivněné i prasklou žárovkou a z pořadí poznají, jak si auto stojí v kontextu konkurence. 😄
Karle.... tohle prostě někomu nevysvětlíš >😁
Víš že je to furt hora statistik testů = proti ničemu žejo? 😄
Nebo taky věříš na mezinárodní spiknutí za pokřivení pověsti ojetiny A4 >😒]
Nebo taky věříš na mezinárodní spiknutí za pokřivení pověsti ojetiny A4 >😒]
Za normálního se považuje každej = chytrej blbej s analytickejma kombinačníma schopnostma i *** s IQ tykve 😉
Co když se víc testů i statistik shoduje = a proti je jen pár diskutérů? Na koho vsadit? 😄
Co když se víc testů i statistik shoduje = a proti je jen pár diskutérů? Na koho vsadit? 😄
Blbá víra = nejvíc poruchový byly R4 nafty. Nejhorší 2.0 TDI PD = dohledem si! Dočteš se to všude = dokonce i na ACZ 😉
Přestaň si mě brát do huby obhroublíku vytrhávající jednotlivosti z kontextu. To, že sám ničemu nerozumí, nevíš, neumíš a neřídíš není takový problém, jako to, že jsi stejný plebs jako bleskoidní novináři.
Tu A8 si nastuduj, když si to přepíše třeba i hlupák, mohl by to pochopit. 😉
Mimochodem měl jsi šanci svoje kydy obhájit, ani dnes jsi to nedokázal.
Celou historii se lidi dělí na ty co něco dokázali, vědí a umí a na ten zbytek, který do všeho naopak jen kope a občůrává kandelábry. Ty jsi jich už zneuctil...
:-!
Tu A8 si nastuduj, když si to přepíše třeba i hlupák, mohl by to pochopit. 😉
Mimochodem měl jsi šanci svoje kydy obhájit, ani dnes jsi to nedokázal.
Celou historii se lidi dělí na ty co něco dokázali, vědí a umí a na ten zbytek, který do všeho naopak jen kope a občůrává kandelábry. Ty jsi jich už zneuctil...
:-!
Nebuď drzej kecálku 😐
Kde si tě v tomhle příspěvku beru do úst = nesud podle sebe já hubu nemám 😄
Už zase ne a ne a ne? Nemyslim že by zrovna Vaculík byl bleskoidní novinář = sice míváš často přesně obrácenej názor než on = ale Vaculík je spíš vzor antibleskoidního novináře = ale to víš, nebo? 😉
Tu A8 sem čet dávno před tebou = proto sem na to dal odkaz = ale ty si to doteď jak vidim nepochopil = a určitě dál stojíš na svejch perlách: Odlehčená přední náprava >😒]
Nebo už si vyrost = a přiznáváš chybu?
Kydy? Zkus bejt konkrétní = máš na to? 😄
Kde si tě v tomhle příspěvku beru do úst = nesud podle sebe já hubu nemám 😄
Už zase ne a ne a ne? Nemyslim že by zrovna Vaculík byl bleskoidní novinář = sice míváš často přesně obrácenej názor než on = ale Vaculík je spíš vzor antibleskoidního novináře = ale to víš, nebo? 😉
Tu A8 sem čet dávno před tebou = proto sem na to dal odkaz = ale ty si to doteď jak vidim nepochopil = a určitě dál stojíš na svejch perlách: Odlehčená přední náprava >😒]
Nebo už si vyrost = a přiznáváš chybu?
Kydy? Zkus bejt konkrétní = máš na to? 😄
nejvyšší čas, strčit si pana Vaculíka minimálně za klobouk...
Mám lepší doporučení = zvážit ve chvílích kdy Vaculík a webpaja tvrděj přesnej opak = kdo má spíš pravdu 😉
A kdo je úplně mimo = napovim: je to stejný jako v případě emisí NOx naftovejch osobáků vs náklaďáků >😒]
A kdo je úplně mimo = napovim: je to stejný jako v případě emisí NOx naftovejch osobáků vs náklaďáků >😒]
V případě inteligentních a uvažujících lidí si dál jen kopeš svůj diskuzní hrob. Kolik jsi toho sám naměřil a vyzkoušel vědí všichni. A jakou vypovídací hodnotu mají tebou předkládané cizí statistiky taky 😉
si robis srandu?? webpaja tu napise svoju skusenost - prispevok k teme, narozdiel od tvojho teoretizovania a ty to nazves uchylkou 8-s
Jo = a aby nebylo pochyb tak to potvrzuju 😉
Pájovy bajky a vymyšlenosti znám = a ve chvíli kdy doporučuje Multitronic nebo tvrdí že hodnoty naměřený Vaculíkem sou kravina, že on s tim jel a určitě to tak neni = přichází čas nazvat to úchylkou 😄
Pájovy bajky a vymyšlenosti znám = a ve chvíli kdy doporučuje Multitronic nebo tvrdí že hodnoty naměřený Vaculíkem sou kravina, že on s tim jel a určitě to tak neni = přichází čas nazvat to úchylkou 😄
ja som to ako PR nepochopil, skor len ako suche konstatovanie faktov - pre mna osobne prinosnejsie ako tvoje emotivne vykriky do tmy...
Znáš to: Kdo chce kam.. 😉
Statistiky bych teda nenazval emotivné výkřiky do tmy.. ale kdo chce kam 😄
Já prostě radši ty data, fakta, měření, Vaculíkovy články atd. = než když pája tvrdí přesnej opak >😒]
Statistiky bych teda nenazval emotivné výkřiky do tmy.. ale kdo chce kam 😄
Já prostě radši ty data, fakta, měření, Vaculíkovy články atd. = než když pája tvrdí přesnej opak >😒]
priznam sa, ze Vaculika nacitaneho nemam, ale som presvedceny, ze takto neobhajujes vsetky jeho clanky/tvrdenie 😉
Všechny určitě ne = nikdo nebyl eště dokonalej = no možná Ježíš >😒]
Totální většinu :-!
A když pája staví svuj pocit nad Vaculíkova měření = tak fakt nemám o čem 😉
A samozřejmě nejen Vaculíkova = posledně mě dostal když celou diskuzi opakovaně bojoval za to že osobák logicky nemůže mít větší NOx než náklaďák = že to je přece logický 😄
Viz i tahle diskuze = logický mu to přes vysvětlení připadá furt >😒]
Totální většinu :-!
A když pája staví svuj pocit nad Vaculíkova měření = tak fakt nemám o čem 😉
A samozřejmě nejen Vaculíkova = posledně mě dostal když celou diskuzi opakovaně bojoval za to že osobák logicky nemůže mít větší NOx než náklaďák = že to je přece logický 😄
Viz i tahle diskuze = logický mu to přes vysvětlení připadá furt >😒]
Ještě odbočím, kromě keců o celé diskuzi se zeptám jednoduše😒br />
Viděl jsi konkrétní naměřená čísla? Víš, zda-li se jedná o totální hodnoty, poměrná čísla?
Jestli je máš, rád si to přečtu. Já totiž narazil na článek omezující se na jakési prohlášení. Měření tam nebylo ani jedno 😉
Viděl jsi konkrétní naměřená čísla? Víš, zda-li se jedná o totální hodnoty, poměrná čísla?
Jestli je máš, rád si to přečtu. Já totiž narazil na článek omezující se na jakési prohlášení. Měření tam nebylo ani jedno 😉
Hele že by ti došlo žes minul stodolu? To je tvoje verze přiznání chyby? 😄
Na to že si narazil na článek a jakési prohlášení = ses proti němu bil fakt srdnatě 😉
Na to že si narazil na článek a jakési prohlášení = ses proti němu bil fakt srdnatě 😉
Stejně jako ty tu kecáš den o svých tezích, navážíš se do mě a vsadím se, že si ten test Audi ani nečetl a proto nechápeš, proč se ptám na alternativu, když si po až po mém 4. upozornění zjistil, že to auto v článku stojí 300 tisíc... Možná je na čase také přiznat chybu a příště se líp dívat, ne? 😄
Nějak si mě přestal bavit = co seš kromě toho že seš drzej a všechno odmítáš?
S rozpočtem 300 t. na prémiový auto nevotravuj a doufej že budeš mít extra kliku = to je asi tak všechno 😄
S rozpočtem 300 t. na prémiový auto nevotravuj a doufej že budeš mít extra kliku = to je asi tak všechno 😄
Já s tím nepřišel, s tím přišel autor článku. Představuje za 300 tisíc dostupnou ojetou prémii v naftě a kombiku, docela běžné téma dost lidí v ČR ke koupi (stačí se podívat na silnice). Přiznej, že si to nečetl, protože si jen troll, co sem chodí nadávat na Audi a na Páju (jak si výše přiznal) a ostatní tě nezajíma, logikou se neřídíš... >😁 Já jsem já, už jsem ti několikrát říkal, že se můžem poznat osobně >😁 Jestli máš zájem, doraž někdy... a neboj, klidně i tramvají, já se neurazím >😁
Já vim že se neurazíš = to maj splachovací týpci jako ty a pája tak nějak vrozený 😐
A měl bych si snad lámat hlavu nad člověkem co jen štěká v diskuzi ?😁 Prostě přiznej, že si ten test nečetl a nepochopil proto proč dávám ta kritéria a smaznem to jo ?😊
No popravdě nechápu doteď proč :-!
Přečti si test a specifikace....
A dál..?
Pořád nic? Nedivím se 😉 Tak to radši neřeš a nekomentuj 😄
Hele Alpina kombík v naftě = za 295 tisíc [odkaz] [odkaz] 😉
Ta čísla tedy nemáš, neviděl jsi, ale křičíš jak by sis právě nadělal. Opravdu se na ně rád podívám. Já totiž narazil na dva články, oba evidentně opsané ze zahraničního zdroje ale tabulka nikde. Chci vidět autorizovaná měření, dokazující 10x vyšší emise jakýchsi OA proti NA. To jsou fakta. 😉
Ty chceš? = tak si je najdi = ale možná bylo lepší nejdřív hledat a až pak se hádat že článek je blbost 😄
Poradim ti = dost se tomu věnoval českej novinář odborník na naftový motory >😒]
Poradim ti = dost se tomu věnoval českej novinář odborník na naftový motory >😒]
Nemáš je? A stejně plkáš? Smutné 😉
Stal se z tebe plkal chycenej při totálnim plkání = kterej obviňuje toho kdo na ty plky poukázal z plkání? To neni smutný to je ultrafraška = tebe snad chci vidět naživo >😁 >😁 >😒]
To by byl tanec :-! >😁 Sakro dej sem ta čísla, jvýše máš důvod...
Neumíš číst? >😁
Prostě si dostuduj respektive nejdřív studuj a až pak zpochybňuj = mám pocit že ti začíná docházet žes to netrefil = nebo? 😄
Víš že za dobu cos tu psal příspěvky že tvá logika je nad ty měření bys tomu dávno rozuměl = kdyby sis o tom fakt chtěl přečíst? 😉
A mluvil o tom a vysvětloval proč to tak je Vaculík v tom televiznim speciálu na ČT24 = ten si taky komentoval 😄
Navíc proč to tak je sem ti to v diskuzi znova vysvětlil i já [odkaz] = smiř se s tim že jiný lidi mívaj občas pravdu = a dokonce s tim že nižší emise náklaďáků a autobusů sou logický = i když ne tobě 😉
Prostě si dostuduj respektive nejdřív studuj a až pak zpochybňuj = mám pocit že ti začíná docházet žes to netrefil = nebo? 😄
Víš že za dobu cos tu psal příspěvky že tvá logika je nad ty měření bys tomu dávno rozuměl = kdyby sis o tom fakt chtěl přečíst? 😉
A mluvil o tom a vysvětloval proč to tak je Vaculík v tom televiznim speciálu na ČT24 = ten si taky komentoval 😄
Navíc proč to tak je sem ti to v diskuzi znova vysvětlil i já [odkaz] = smiř se s tim že jiný lidi mívaj občas pravdu = a dokonce s tim že nižší emise náklaďáků a autobusů sou logický = i když ne tobě 😉
Cože? Myslíš to na co celou dobu narážím? Jaká auta? "Ukázalo se, že velká vozidla testovaná v Německu a Finsku vypustí do ovzduší kolem 210 miligramů NOx na ujetý kilometr, což je méně než polovina toho, co vyprodukují dieselová auta splňující nejvyšší evropské normy."
EU6 = 0,08g/km
Tohle není žádná srovnávací tabulka. Nevyplývá žádné srovnávací měření. Najdi něco jiného 😉
EU6 = 0,08g/km
Tohle není žádná srovnávací tabulka. Nevyplývá žádné srovnávací měření. Najdi něco jiného 😉
Tady máš dokument, ze kterého se snad vycházelo: [odkaz] Respektive to může být o něco novější verze.
Děkuju za uvedení 😉
Hele proč si takhle nepoděkoval mě když sem ti vysvětloval proč to tak je? 😉
Nebo když sem ti dal odkaz na ICCT? 😄
Nebo když sem ti dal odkaz na ICCT? 😄
MT, ale tady jsem se opět dočetl to samé. Jednu laboratoří byla testována skupina OA, další otestovala NA. Jaká byla metodika testování?
Bez problémů by se daly nasimulovat podmínky pro výsledek jaký chci.
Je ale dobře vědět, z jakého zdroje opsané články vycházejí, že údajně nejhorší 2,0TDI v splňuje podmínky, atd. 😉
Bez problémů by se daly nasimulovat podmínky pro výsledek jaký chci.
Je ale dobře vědět, z jakého zdroje opsané články vycházejí, že údajně nejhorší 2,0TDI v splňuje podmínky, atd. 😉
Tvá obvyklá nedůvěra v cizí práci který vůbec nerozumíš je pozoruhodná 😄
Možná bys měl začít u pochopení proč to tak je = ze samotnýho principu věci 😉
Vim že seš tvrdej popírač toho co Vaculík napíše = ale nechceš pro jednou udělat výjímku a dát na něj? 😄
I když jak čtu tvou závěrečnou větu = ty prostě zůstaneš u svý logiky = i když ti vycházej přesný opaky než odborníkum viď? Neni možný že by někdo něčemu rozuměl líp 😄
Možná bys měl začít u pochopení proč to tak je = ze samotnýho principu věci 😉
Vim že seš tvrdej popírač toho co Vaculík napíše = ale nechceš pro jednou udělat výjímku a dát na něj? 😄
I když jak čtu tvou závěrečnou větu = ty prostě zůstaneš u svý logiky = i když ti vycházej přesný opaky než odborníkum viď? Neni možný že by někdo něčemu rozuměl líp 😄
Nevidím nic špatného na tom chtít znát detaily. To je základ pro interpretaci. I když tomu nerozumíš, je zajímavé si přečíst, co všechno zohlednili a odůvodnění jejich rozhodnutí. To se bude hodit příště.
Co je špatného na té větě? Samozřejmě po zohlednění toho emotikonu. V dokumentu je jasně vidět, že se některá auta vejdou pod průměr nákladních aut a mezi nimi je několik s 2,0 TDI. Některá to zvládla i komplet pod limit Euro 6 a hle, všechna mají 2,0 TDI. I podle jiných měření NOx jsou na tom poslední 2,0 TDI velmi dobře (podle EQUA z 12 aut se vznětovým motorem, které splnily Euro 6 i v provozu, je 10 ze skupiny VW a většina bude mít dvoulitry; pak je tam jedno BMW a jeden MB).
Co je špatného na té větě? Samozřejmě po zohlednění toho emotikonu. V dokumentu je jasně vidět, že se některá auta vejdou pod průměr nákladních aut a mezi nimi je několik s 2,0 TDI. Některá to zvládla i komplet pod limit Euro 6 a hle, všechna mají 2,0 TDI. I podle jiných měření NOx jsou na tom poslední 2,0 TDI velmi dobře (podle EQUA z 12 aut se vznětovým motorem, které splnily Euro 6 i v provozu, je 10 ze skupiny VW a většina bude mít dvoulitry; pak je tam jedno BMW a jeden MB).
Jo poslední TDI je na tom velmi dobře = to je všeobecně známo 😄 ´
Stejně jako že celej způsob měření u osobních aut je levárna = narozdíl od nákladních = kterej navzdory lobbingu automobilek měl stejně platit i pro osobáky. A nebyla by žádná Dieselgate
Stejně jako že celej způsob měření u osobních aut je levárna = narozdíl od nákladních = kterej navzdory lobbingu automobilek měl stejně platit i pro osobáky. A nebyla by žádná Dieselgate
Přímo po měření VTT labs jsem se koukal, ale nic odpovídajícího jsem nenašel. Pro norský TOI dělali podobná měření, ale v menším měřítku. Čekal bych, že ICCT poskytne odkazy, ale ta data nemusí být veřejně dostupná. Je to jen briefing paper, tedy shrnuje poznatky. Nešlo o měření jimi zadaná. Ty cykly nemusí být shodné, nakonec nákladní auto nebo autobus jezdí typicky v jiném režimu než osobní. Snad měli detaily, když to publikovali, a mohli posoudit, jestli ta data mají vypovídající hodnotu.
Po pravdě jsem to sem včera dal, jak jsem to našel. Viděl jsem, že je tam graf s auty, grafika seděla s článkem (ten se jen odkazoval na předpokládám starší verzi, kterou smazali, takže odkaz nefungoval), ale nečetl jsem to (bylo to příliš dlouhé na to, abych to okamžitě přečetl). Nepředpokládám, že autoři českých článků četli tenhle dokument. Ale tam někde na konci to snad někdo i četl.
Po pravdě jsem to sem včera dal, jak jsem to našel. Viděl jsem, že je tam graf s auty, grafika seděla s článkem (ten se jen odkazoval na předpokládám starší verzi, kterou smazali, takže odkaz nefungoval), ale nečetl jsem to (bylo to příliš dlouhé na to, abych to okamžitě přečetl). Nepředpokládám, že autoři českých článků četli tenhle dokument. Ale tam někde na konci to snad někdo i četl.
Díky, těch inteligentních, kteří nemají rudo před očima, když se mluví o jiném než favorizovaném výrobci je tu víc než dost, aby plkalové typu Sakry neměli navrch :-! 😉
Takže takhle pájo = plkáš tu ty. Často a hodně. Dělat že Multitronic nebyla ultramegaprůserová převodovka = to chce hodně kachní žaludek
Dělat že tvá logika je nad Vaculíkovo měření brzdný dráhy nebo jí cpát do emisí osobních vs nákladních aut = to chce.. :-! 😉
Chceš společně zavzpomínat na nějaký tvoje perly? Jako odlehčená přední náprava A8 V8 TDI? >😒]
Dělat že tvá logika je nad Vaculíkovo měření brzdný dráhy nebo jí cpát do emisí osobních vs nákladních aut = to chce.. :-! 😉
Chceš společně zavzpomínat na nějaký tvoje perly? Jako odlehčená přední náprava A8 V8 TDI? >😒]
Je mi líto, že neumíš chápat psaný text. Napsal jsem k Multitronicu vlastní, mnou placenou 170tkm zkušenost. Žádný chvalozpěv, ani její rozbor. Čistě uživatelskou zkušenost.
A tak je to u tebe se vším. Nevíš, neznáš a ještě špatně čteš.
Řídit podle všeho neumíš, vlastní názor nemáš a tak se oháníš cizími články. Těm navíc bohužel ani řádně nerozumíš. Jsi typický pindal, který ačkoliv neumí nic a stejně tak ničemu nerozumí, má tendenci vše komentovat. Tvůj boj chlapče 😉
A tak je to u tebe se vším. Nevíš, neznáš a ještě špatně čteš.
Řídit podle všeho neumíš, vlastní názor nemáš a tak se oháníš cizími články. Těm navíc bohužel ani řádně nerozumíš. Jsi typický pindal, který ačkoliv neumí nic a stejně tak ničemu nerozumí, má tendenci vše komentovat. Tvůj boj chlapče 😉
Tak fajn = víš že je to toální šmejd kterej během celý etapy výroby nezvládli dát do stavu. Uvědomuješ si že si byl klikař = je tak? 😄
Trapný plky o vlastnim názoru už prosim tě nech ve svý hlavě = ale že nenadřazuje sebe nad všechno jako ty to je fakt. Viz ta diskuze o NOx = tebe prostě nezajímá žádnej odborník = meleš si svou logiku. Já samozřejmě dám na cizí vysvětlení, měření = nebo názor jak tomu řikáš >😁 >😒]
Trapný plky o vlastnim názoru už prosim tě nech ve svý hlavě = ale že nenadřazuje sebe nad všechno jako ty to je fakt. Viz ta diskuze o NOx = tebe prostě nezajímá žádnej odborník = meleš si svou logiku. Já samozřejmě dám na cizí vysvětlení, měření = nebo názor jak tomu řikáš >😁 >😒]
2 auta a klika? Ty jsi šprýmař.
Ano, vlastní názor. Jsi jako panic rozdávající cizí moudra o sexu v psaných diskuzích.
Nevíš, neznáš... Jen si dej panici >😁
P.S.: na ta měření NOx si počkám 😉
Ano, vlastní názor. Jsi jako panic rozdávající cizí moudra o sexu v psaných diskuzích.
Nevíš, neznáš... Jen si dej panici >😁
P.S.: na ta měření NOx si počkám 😉
Ty bohužel nejsi šprýmař ale nýmand co tu docela často píše totální blbosti = ve všech oborech. Takovej da Vinci naší doby = si o sobě zjevně myslíš 😉
Jo opravuju to klika = velká klika 😄
Fakt seš úplnej blázen a chceš tu popírat zrůdnost Multitronicu? Tu přiznali opakovaně dokonce i tady na fakt nekorektnim ACZ 😉
ad PS: Co kdybys místo fakt už megatrapnýho okecávání uznal žes prostě jako obvykle napsal kravinu = měření byly v nějakym Dieslu = dělalo je ČVUT a už sme se o tom dokonce bavili = jako vždycky si to shodil + tohle téma proč osobáky maj často horší NOx než velký náklaďáky vysvětloval Vaculík v tom tv pořadu = na kterej doufám teď koukáš = abys nebyl úplnej *** = a věděl jak to okecat >😒]
Jako ostatně většinu odborníků dalších oborů = máš na to obzvlášť tupej argument: Nemáš vlastní názor :yes: >😁
Proč má nákladní auto nebo autobus lepší výsledky než nejen Dieselgate rakovinomety je známý, opakovaně vysvětlený a mám pocit že to Vaculík před rokem a půl řikal i v televiznim speciálu k tématu = kterej si taky komentoval = někdo je holt nepoučitelnej 😄
Vysvětlil sem ti to i v tý diskuzi kdy si byl tak proti = no jak vidim marně, nad znalosti a informace furt stavíš že ti přijde logický že to je obráceně = no neni 😉
Na to kolik si tu napsal totálních pitomostí = seš fakt neskutečně splachovací = fakt by mě zajímalo jestli si ty blbosti třeba aspoň zpětně a občas uvědomuješ nebo ani to ne :yes: >😒]
Jo opravuju to klika = velká klika 😄
Fakt seš úplnej blázen a chceš tu popírat zrůdnost Multitronicu? Tu přiznali opakovaně dokonce i tady na fakt nekorektnim ACZ 😉
ad PS: Co kdybys místo fakt už megatrapnýho okecávání uznal žes prostě jako obvykle napsal kravinu = měření byly v nějakym Dieslu = dělalo je ČVUT a už sme se o tom dokonce bavili = jako vždycky si to shodil + tohle téma proč osobáky maj často horší NOx než velký náklaďáky vysvětloval Vaculík v tom tv pořadu = na kterej doufám teď koukáš = abys nebyl úplnej *** = a věděl jak to okecat >😒]
Jako ostatně většinu odborníků dalších oborů = máš na to obzvlášť tupej argument: Nemáš vlastní názor :yes: >😁
Proč má nákladní auto nebo autobus lepší výsledky než nejen Dieselgate rakovinomety je známý, opakovaně vysvětlený a mám pocit že to Vaculík před rokem a půl řikal i v televiznim speciálu k tématu = kterej si taky komentoval = někdo je holt nepoučitelnej 😄
Vysvětlil sem ti to i v tý diskuzi kdy si byl tak proti = no jak vidim marně, nad znalosti a informace furt stavíš že ti přijde logický že to je obráceně = no neni 😉
Na to kolik si tu napsal totálních pitomostí = seš fakt neskutečně splachovací = fakt by mě zajímalo jestli si ty blbosti třeba aspoň zpětně a občas uvědomuješ nebo ani to ne :yes: >😒]
Nikdy jsi nic nevysvětlil, čekám na tu tabulku cinto :-!
Jakou zas tabulku ty kecale kecalů? >😁
Když tak vidíš co všechno sis vymyslel = nějaká sebereflexe? Uznání že to fakt byly cinty? 😉
Když tak vidíš co všechno sis vymyslel = nějaká sebereflexe? Uznání že to fakt byly cinty? 😉
Psal jsi jak měření prokázala několikrát vyšší emise NOx u OA než u NA. Psal jsem ti, že chci vidět čísla, ta budou asi v tabulce ne?
U A4 jsi se chytil blbě do pasti a return znovu nevyšel? Nepochybuju, že tu tabulku máš, ale v médiích ve kterých jsem tebou uvedené četl nebyly výsledky měření. Ty jsi tvrdil, že je dělal diesel nebo kdo, tak to sem hoď a netoč se jako ratlík. 😄
U A4 jsi se chytil blbě do pasti a return znovu nevyšel? Nepochybuju, že tu tabulku máš, ale v médiích ve kterých jsem tebou uvedené četl nebyly výsledky měření. Ty jsi tvrdil, že je dělal diesel nebo kdo, tak to sem hoď a netoč se jako ratlík. 😄
Ne myslim že v tabulce sem je neviděl = ale je dost možný že nějaká existuje 😄
Psal sem ti že možná lepší verze je nejdřív číst a chtít vidět tabulky nebo co = a až pak je tvrdě a celou diskuzi zpochybňovat 😉
Jako obvykle myslíš blbě = tabulku nemám, jen sem to čet. Opakovaně a několikrát = a protože toho Vaculíka čtu a poslouchám = vim že to je i logický.
Dokonce sem to párkrát vysvětloval i tady a minimálně jednou si u toho byl = no smiř se s tim že pravdu má Vaculík a ne ty
Jo časopis Diesel = velmi dobře psanej. Na webu neni = tak si hoď co chceš kam chceš = nejlíp svoje znalosti do reality
A4 v pasti? V jaký? Co sem napsal je fakt = jedno že to pár místních diskutérů odmítá. Netušim proč Ozzy trvá na svý vražedný kombinaci a netušim to přesto že sem článek i parametry čet. Ty to víš?
Psal sem ti že možná lepší verze je nejdřív číst a chtít vidět tabulky nebo co = a až pak je tvrdě a celou diskuzi zpochybňovat 😉
Jako obvykle myslíš blbě = tabulku nemám, jen sem to čet. Opakovaně a několikrát = a protože toho Vaculíka čtu a poslouchám = vim že to je i logický.
Dokonce sem to párkrát vysvětloval i tady a minimálně jednou si u toho byl = no smiř se s tim že pravdu má Vaculík a ne ty
Jo časopis Diesel = velmi dobře psanej. Na webu neni = tak si hoď co chceš kam chceš = nejlíp svoje znalosti do reality
A4 v pasti? V jaký? Co sem napsal je fakt = jedno že to pár místních diskutérů odmítá. Netušim proč Ozzy trvá na svý vražedný kombinaci a netušim to přesto že sem článek i parametry čet. Ty to víš?
Není, dal jsi stejný článek který jsem myslel. Jakési tvrzení o měření a prohlášení 10x, v textu 2x atd.
To je pasé...
Ano, to co jsem napsal o A4 je fakt, dá se dohledat i podle elektronické SK 😉 (ne, že by mě k tomu někdo donutil) >😒]
To je pasé...
Ano, to co jsem napsal o A4 je fakt, dá se dohledat i podle elektronické SK 😉 (ne, že by mě k tomu někdo donutil) >😒]
Nic neni pasé = to by se ti hodilo 😄
Je to realita kterou vysvětloval zrovna Vaculík už před rokem a půl a pak následně o tom i psal a věnovali se tomu na ČVUT a tohle je aktuální zpráva = že to tak fakt je
No a ty jako obvykle si tvrdil přesnej opak = a tvrdě ses za svuj názor hádal. Prej že ti to přijde logický. Takže žádný jakési = dlouhodobě známá věc probraná odbornou veřejností = na kterou ty sereš
Stejně jako to co sem napsal já = a i to se dá dohledat 😉
Je to realita kterou vysvětloval zrovna Vaculík už před rokem a půl a pak následně o tom i psal a věnovali se tomu na ČVUT a tohle je aktuální zpráva = že to tak fakt je
No a ty jako obvykle si tvrdil přesnej opak = a tvrdě ses za svuj názor hádal. Prej že ti to přijde logický. Takže žádný jakési = dlouhodobě známá věc probraná odbornou veřejností = na kterou ty sereš
Stejně jako to co sem napsal já = a i to se dá dohledat 😉
Ano, vyměnili ji, ale preventivně (problém byl snad s hřídelí, na výstupu; převodovka šla ven, aby se lidi z Audi mohli podívat, jestli to náhodou nezpůsobila; ale je to roky, co jsem to četl) a po pravdě mi to tenkrát smrdělo preferenčním zacházením. multitronic měl problém v cca. prvním roku výroby se spojkou, kdy nakonec přidali jednu lamelu. U již prodaných aut to normálně neřešili, pokud vím, ale dala se z nich dostat kulance.
Samozřejmě jim nemusíš věřit, že té převodovce nic nebylo. Za ty roky jsem však několik majitelů multitroniců poznal a všichni byli spokojení. Jeden ji měnil, měl právě tu starou verzi se slabší spojkou (mám takový pocit, že převodovku nakonec měl zadarmo, ale práci platil). Důkaz to samozřejmě žádný není, respektive leda anekdotický.
Samozřejmě jim nemusíš věřit, že té převodovce nic nebylo. Za ty roky jsem však několik majitelů multitroniců poznal a všichni byli spokojení. Jeden ji měnil, měl právě tu starou verzi se slabší spojkou (mám takový pocit, že převodovku nakonec měl zadarmo, ale práci platil). Důkaz to samozřejmě žádný není, respektive leda anekdotický.
starý_kluk
Revoluce u Audi by byla, kdyby se konečně vzdalo toho, co už všichni důvodně opustili před 30-i lety - motoru podélně uloženého před přední nápravou. Částečná možná kompenzace základní chyby sebou vždycky nese další potíže, které Audi zase částečně možně kompenzuje a to zase přinese další potíže atd. Přece není správné držet něco jenom proto, že to mám jiné než druzí.
Podélné uložení motoru umožňuje snadnou zástavbu větších motorů, mezinápravového diferenciálu a robustních převodovek. Passat původně taky míval podélné uložení motorů (technika kopírovala tehdejší Audi 80), dnes to má napříč a víc než čtyřválec (nebo pětiválec, případně nějaký VR6) a Haldex se tam prostě nevleze.
Ano, umožňuje, ale na takhle.
No - kopírovala Audi 80? Detailně konstrukčně jistě - byla to jedna "rodina". Ale v té době to dělali všichni tak.
Jenže pak přešly všechny automobilky postupně od svých menších až po větší typy k motorům mapříč - a to i takoví konzervatisté, jako Opel, Ford nebo Volvo.
No - kopírovala Audi 80? Detailně konstrukčně jistě - byla to jedna "rodina". Ale v té době to dělali všichni tak.
Jenže pak přešly všechny automobilky postupně od svých menších až po větší typy k motorům mapříč - a to i takoví konzervatisté, jako Opel, Ford nebo Volvo.
Ano, přešli. Ale nikdo z nich nikdy neměl v nabídce třeba dieselový šestiválec se stálým pohonem všech kol. Když vezmu třeba Opel, jeho Ascona B neměla ani pohon všech kol, ani více než čtyři válce, takže přechod na příčnou zástavbu u Ascony C byl asi víceméně bezbolestný. Když vezmu Ford, tak Sierra mohla mít 2,9litrový šestiválec kombinovaný s čtyřkolkou. Nástupce Mondeo s příčným uložením motoru už tuto kombinaci nenabídl.
Uložit podélně před přední nápravu jde cokoliv, ale ty důsledky! Těch závažných PROTI je celá řada.
To nepopírám.
Jen jsem uváděl, že kromě těch propíraných nevýhod to má i určité výhody. V článku vyzdvihovaná kombinace šestiválcového dieselu se stálým pohonem všech kol a měničovým automatem by se to auta s příčným uspořádáním motoru nacpat asi nedala.
Jen jsem uváděl, že kromě těch propíraných nevýhod to má i určité výhody. V článku vyzdvihovaná kombinace šestiválcového dieselu se stálým pohonem všech kol a měničovým automatem by se to auta s příčným uspořádáním motoru nacpat asi nedala.
Ale tři válce v řadě (V6) se napříč vejdou. A k tomu pak k přední nápravě není potřeba "elegantní" zpětná kardanka a kuželový převod na ní.
"Každá liška chválí svůj ocas a když ho nemá, říká, že je lepší bez něj." Tak to asi je.
"Každá liška chválí svůj ocas a když ho nemá, říká, že je lepší bez něj." Tak to asi je.
Vejde se V6 a často i R5, ale ne společně s automatem a čtyřkolkou, natož s čtyřkolkou s mezinápravovým diferenciálem. Tedy alespoň neznám auto, které by to tak mělo.
Vezmi si třeba VW Multivan páté generace. Zákazníci by se po té "trojkombinaci" utloukli. Ale prostě se to tam nevlezlo. Šestiválec VR6 a pětiválec TDI mohly mít buď připojitelný pohon všech kol Haldex s manuálem nebo automat s pohonem předních kol. Stejně tak Passat B6. Ve verzích 3.2 a 3.6 VR6, které měly standardně připojitelný pohon všech kol Haldex, nemohl mít automat Tiptronic, ale pouze manuální robotizovanou převodovku DSG.
Vezmi si třeba VW Multivan páté generace. Zákazníci by se po té "trojkombinaci" utloukli. Ale prostě se to tam nevlezlo. Šestiválec VR6 a pětiválec TDI mohly mít buď připojitelný pohon všech kol Haldex s manuálem nebo automat s pohonem předních kol. Stejně tak Passat B6. Ve verzích 3.2 a 3.6 VR6, které měly standardně připojitelný pohon všech kol Haldex, nemohl mít automat Tiptronic, ale pouze manuální robotizovanou převodovku DSG.
Ono jde o to, že když už "musí" být podélné uložení motoru a s předním náhonem, tak nemusí být řešeno takto tvrdošíjně postaru, aby byl motor celý před př. nápravou. To přeci naše Tatra vyřešila vzadu tak, že umístila motor nad zadní nápravu - diferenciál byl v karteru - a to už v r. 1968 - T613. Dokonce nejprve udělala a zkoušela motor z předchozí T603 se třemi dvojicemi válců před zadní nápravou, než ho dala doprostřed se dvěma a dvěma dvojicemi souměrně kolem zadní nápravy. A T613-T700 se chovala a chová zcela neutrálně. Ano, tady u Audi by lidi seděli blíž motoru a nebylo by to vyvážení náprav až tak dobré jako u Tatry, ale to by zase kompenzoval přední pohon. A vznikla by třeba i deformační zóna a nemusel by být složitý Procon, který nakonec stejně nefunguje, když narazí Audi do zádě vozu před ním (viz publikované usmrcení dítěte, kdy Audi nepomohlo zmírnění jeho průniku do zádě žádnou svou deformací přídě, protože je motor přímo za jeho maskou a protože Procon prostě do měkčího nefunguje).
Ano, to jsou jedny z projevů zastaralého "náskoku díky technice".
Ano, to jsou jedny z projevů zastaralého "náskoku díky technice".
Neurotic
raději koupím Francouze, ale má to pár nevýhod😒br />
- nežere to olej
- nepřeskakují tomu rozvody
- je to novější
- nebude to o tolik stočené
- nejspíš nebude vůbec bouraný
- nikdo vám to nebude chtít ukrást >😁
- nepřeskakují tomu rozvody
- je to novější
- nebude to o tolik stočené
- nejspíš nebude vůbec bouraný
- nikdo vám to nebude chtít ukrást >😁
Takže frantíci jezdí bez oleje, nemění rozvody nebo je nemají, evidentně si nedrží cenu, nejdou jim stočit tachometry, nebourá se v nich a nestojí o ně ani zloději? 😉
To nemusí být jenom frantíci, pajo.
Jo rozvody se nemění, už si slyšel o řetězu? Ovšem nesmí to být ten slavný od VW, Já měl 5 aut s řetězem a ani u jednoho sem ho neměnil. Výrobce neudává interval, mění se pokud to začne chrastit nebo dělá problémy. To sem ušetřil balík, vid.
Další svíce - interval 160 tis. Např celou dobu co sem měl Sebringa sem v tom neměnil svíce. Proč jako když se mění ve 160 a já to prodával ve 120ti >😁
Stočit se dá všechno, ale taky to jde poznat a taky na to musíš mít vybavení což na koncern má každej jouda, na exotiku už moc ne. A taky to jde poznat.
A pochlub se nám kolik stojí výměna oleje v automatu u D3. Třeba slavné ZF. Hod nám sem fakturku 😄 Já to vím, osobně sem to platil. Za vanu s filtrem, který byly na 6skříně mizerný z výroby + olej Lifeguard6+práci budu mít 2-3 výměny ATF na americe.
Já tu mam krásnou fakturu z ofiko servisu Škoda.
Oktávia III 1,9 TDI.
Výměna olej+filtr+zátka,palivový filtr, vzduchový, stěrače, a dolití ostřikovačů v rámci servisní prohlídky za skvělých 9 178,- Kč
To je úplně zadarmo ne?
A ted poslouchej kolik to stojí mě😒br /> 5 litrů oleje za 900,- filtr 200, vzducháč 400, palivák 400,- ostričkovače 50,- stěrače 600.
Když si to udělám sám, jako že tohle všechno umím tak to mam za 2,5 tácu, když si dám udělat ke kámošovi na klub, mam to tak za 3500-4 max i včetně tý diagnostiky, kterou má taky.
Tak se nám pochlub, kolik stojí tyhle úkony na Audi >😁
Jo rozvody se nemění, už si slyšel o řetězu? Ovšem nesmí to být ten slavný od VW, Já měl 5 aut s řetězem a ani u jednoho sem ho neměnil. Výrobce neudává interval, mění se pokud to začne chrastit nebo dělá problémy. To sem ušetřil balík, vid.
Další svíce - interval 160 tis. Např celou dobu co sem měl Sebringa sem v tom neměnil svíce. Proč jako když se mění ve 160 a já to prodával ve 120ti >😁
Stočit se dá všechno, ale taky to jde poznat a taky na to musíš mít vybavení což na koncern má každej jouda, na exotiku už moc ne. A taky to jde poznat.
A pochlub se nám kolik stojí výměna oleje v automatu u D3. Třeba slavné ZF. Hod nám sem fakturku 😄 Já to vím, osobně sem to platil. Za vanu s filtrem, který byly na 6skříně mizerný z výroby + olej Lifeguard6+práci budu mít 2-3 výměny ATF na americe.
Já tu mam krásnou fakturu z ofiko servisu Škoda.
Oktávia III 1,9 TDI.
Výměna olej+filtr+zátka,palivový filtr, vzduchový, stěrače, a dolití ostřikovačů v rámci servisní prohlídky za skvělých 9 178,- Kč
To je úplně zadarmo ne?
A ted poslouchej kolik to stojí mě😒br /> 5 litrů oleje za 900,- filtr 200, vzducháč 400, palivák 400,- ostričkovače 50,- stěrače 600.
Když si to udělám sám, jako že tohle všechno umím tak to mam za 2,5 tácu, když si dám udělat ke kámošovi na klub, mam to tak za 3500-4 max i včetně tý diagnostiky, kterou má taky.
Tak se nám pochlub, kolik stojí tyhle úkony na Audi >😁
Ty seš dobrej *** a ještě omezenej.
-OIII se s 1.9TDi nedělá
-Srovnej si cenu svého krámu v autorizáku, Schade mimo autorizák bude taky za půlku ty kastráte
-OIII se s 1.9TDi nedělá
-Srovnej si cenu svého krámu v autorizáku, Schade mimo autorizák bude taky za půlku ty kastráte
Sem se překoukl no, II generace. Pardoon.
Muj krám není konkurence šáde, nýbržto toho Audi. Tak se ptám páji aby nám sem hodil fakturku od Audi, madam účetní jí určo má někde v šanonu >😁 >😁
Muj krám není konkurence šáde, nýbržto toho Audi. Tak se ptám páji aby nám sem hodil fakturku od Audi, madam účetní jí určo má někde v šanonu >😁 >😁
Níže odpověď ke zmíněným A4. Od té doby mám vždy nějaký servisní balík, Seaty jsou kolem 4-5tkč, Ford má balík. A pokud si vezmu otroka Q7, která má už nějaké ty roky, pak v neautorizovaném, ale specializovaném není u běžných věcí, které jsem řešil žádný rozdíl oproti mainstreamu. 😉
No vzhledem k tvému nájezdu je jakýkoliv servis irelevantní. Ostatní zajímá realita...
Který autorizovaný servis ti dá 5l oleje za 900CZK? Pokud jsem nekupoval auto se servisním balíkem, tak jsem platil běžně kolem 5tkč/prohlídku. Ta faktura co tu prezentuješ mě nezajímá, servisuju většinu aut jen u autorizovaných servisů, starší pak u specialistů na značku. Podobné sumy neplatím, takže se k nim nemůžu vyjádřit.
A upřímně, kdyby třeba automaty GM fungovaly aspoň z poloviny tak skvěle jako ZF, rád bych si za výměnu oleje u nich připlatil 😉
Který autorizovaný servis ti dá 5l oleje za 900CZK? Pokud jsem nekupoval auto se servisním balíkem, tak jsem platil běžně kolem 5tkč/prohlídku. Ta faktura co tu prezentuješ mě nezajímá, servisuju většinu aut jen u autorizovaných servisů, starší pak u specialistů na značku. Podobné sumy neplatím, takže se k nim nemůžu vyjádřit.
A upřímně, kdyby třeba automaty GM fungovaly aspoň z poloviny tak skvěle jako ZF, rád bych si za výměnu oleje u nich připlatil 😉
Ten blb srovnává autorizák s nějakým garážníkem...dále myslím netřeba k tomu ***ovi jakýkoliv další komentář. :-!
žádnej, si olej vozím vždycky svůj vlastní a vím že co tam mam tam patří, ne aby mi tam lil servis něco na co más někým smlouvu. >😁 A za 4x ceny co to stojí v prodeji.
Já měl automaty od ZF dva, že by řadily nějak vyjimečně odlišně než ty od GM nebo starej 5st. MB 5G-Tronic faakt nemůžu říct. Zato ceny sou odlišné výrazně, i od toho 5G Tronicu. U ZF 8-speed to bude ještě výrazně lepší.
A už chci vidět jak to u Cartecu atd opravujou když se na tom něco vytento. To pošlou do německa nebo někam do KAPS Kojetín, což sou taky velcí umělci >😁
Já měl automaty od ZF dva, že by řadily nějak vyjimečně odlišně než ty od GM nebo starej 5st. MB 5G-Tronic faakt nemůžu říct. Zato ceny sou odlišné výrazně, i od toho 5G Tronicu. U ZF 8-speed to bude ještě výrazně lepší.
A už chci vidět jak to u Cartecu atd opravujou když se na tom něco vytento. To pošlou do německa nebo někam do KAPS Kojetín, což sou taky velcí umělci >😁
Nepovím ti, já měl ZF 8° už u třech aut a bez problému.
Ty máš nový káry, kde si to necháš 2-3 roky a 150 tis km a prodáš to. A ještě lítáš hlavně dálnice ne?
To nic nepoznáš, problémy se projevují tak kolem 250 tis u automatů a čím víc to jezdí město a řadí sem tam, tím hůře. Automat co nevydrží 200 tis by musel být hoodně moc špatnej nebo s tím někdo jezdí jako blázen.
To nic nepoznáš, problémy se projevují tak kolem 250 tis u automatů a čím víc to jezdí město a řadí sem tam, tím hůře. Automat co nevydrží 200 tis by musel být hoodně moc špatnej nebo s tím někdo jezdí jako blázen.
Takže jsou moje zkušenosti míň relevantní? To si nemyslím, naopak u ojetiny, kterou předtím lítal bůhvíkdo se těžko stanovuje zda šlo o poddimenzovaný prvek z výroby neb špatné zacházení.
U tohohle příspěvku jsem vyprsknul smíchy ! >😁 Takže, pokud Pája ty auta provozuje první 3 roky, má na to, aby si je koupil nové, tak vlastně neví, co je život? Protože jen ten správnej bazarovej kovboj, co ty B8 koupí za 10 let za 50 tisíc v Ačkách (jestli se toho dožijou) a za každou těžce vydělanou korunu tam bude udržovat pohromadě vše, aby to ještě jezdilo, to je ten, co zná život? >😁 >😁
To mi připomíná takové ty drsňáky, co mi řeknou, že nevím, co je život, protože za tu dobu, co já studoval, oni stačili brát drogy, být závislí na alkoholu, hazardu, udělali si 4 děti, nasekali dluhy a nebo si poseděli chvíli v chládku a pak mi mudrujou, že já nevím, co je život, jelikož jsem nebyl tak debilní >😒]
To mi připomíná takové ty drsňáky, co mi řeknou, že nevím, co je život, protože za tu dobu, co já studoval, oni stačili brát drogy, být závislí na alkoholu, hazardu, udělali si 4 děti, nasekali dluhy a nebo si poseděli chvíli v chládku a pak mi mudrujou, že já nevím, co je život, jelikož jsem nebyl tak debilní >😒]
Nepřeskočilo ti náhodou?
Jeden o voze, druhej o koze.
Jak chceš srovnávat kvalitu ojetin u kousků co sou starý 2 roky a odlítaly 70% života na dálnici? To má vypodíající hodnotu nula. Pravdu o spolehlivosti ti tu stejně nikdo neřekne, protože jim to opraví v ofiko servisu zdarma v rámci záruky a oni se tím neradi chlubí. Mam známýho v ofiko servisu, tak vím jaké perličky tam dělali na Touranech, Touaregách, Passatech i pár Tiguanech.
A pomyslný chlebíček se láme tak po 5-6 letech a po těch 200 tis, tam se ukazuje co najede dalších 200 tis bez výraznějších investic a co už ne.
Jeden o voze, druhej o koze.
Jak chceš srovnávat kvalitu ojetin u kousků co sou starý 2 roky a odlítaly 70% života na dálnici? To má vypodíající hodnotu nula. Pravdu o spolehlivosti ti tu stejně nikdo neřekne, protože jim to opraví v ofiko servisu zdarma v rámci záruky a oni se tím neradi chlubí. Mam známýho v ofiko servisu, tak vím jaké perličky tam dělali na Touranech, Touaregách, Passatech i pár Tiguanech.
A pomyslný chlebíček se láme tak po 5-6 letech a po těch 200 tis, tam se ukazuje co najede dalších 200 tis bez výraznějších investic a co už ne.
V tomhle souhlasím, ale psát Pájovi, že o tom nic neví, protože kupuje nové, je nesmysl. Auta se navíc kazí i od nova... já s tím mam docela čerstvou zkušenost 😄
To kazí a o tom sou ty testy na 100 t. km = napoprvé A4 totálně propadla, napodruhý si dost polepšila = a dopadla jako Laguna a C5 😄
Tím spíš chtěj doporučení ode mě. Podle Sakry nespolehlivá A4 mě ani kolegy nenechala nikdy na holičkách i po ujetí trojnásobku testu na 100tkm 😉
No dobre , teraz nám daj ty faktúru za servis tvojich vozidiel z AUTORIZOVANÉHO servisu, aby to porovnanie bolo fér. Nie ceny dielov objednaných priamo z usa a cenu práce malého servisáka. To isté čo tu vypisuješ sa dá riešiť aj u iných ako amerických značiek (svojpomocná výmena bežných vecí, kúpa náhrady namiesto originálu, atď)
Tady je jediněj ofiko prodejce a servis a to nevím jestli vůbec dělaj starší auta. Někdo říkal že ne.
Každopádně co ty rozvody, svíce atd? Tomu jste se elegantně vyhnuli >😁
Každopádně co ty rozvody, svíce atd? Tomu jste se elegantně vyhnuli >😁
Co s rozvodmi a svieckami netusim, ja mam rozvody na svojom aute robene nedavno, minuly rok >😒]
vidíš, já na ně ani nešáhnul, dle toho co nám vyjel ofiko servis to měnili v 60 000 km , protože na ně byla zdarma svolávačka od GM. Ušetřeno 10 litrů >😁 Svíčky maj interval výměny 160 000 Km. O tom se ti u dehtáku může jen zdát >😁
argument ako vyšitý, rozvody na moje auto boli za výrazne menej ako 10 litrov českých peňazí. Tiež nelozím do autorizáku, ale poďme naspäť k tej faktúre, aby sme mohli objektívne porovnať náklady tvojich amerických aút v autorizáku u nás/vás a nie len vypisovať , resp porovnávať cenu z autorizáku voči cene doma svojpomocne. Upozorňujem, že ja som tiež spravil x vecí svojpomocne potom, čo si za podaktoré pokusy / omyly chcel servis vypýtať šialenú sumu a nakoniec sa zistilo, že sa ani neunúvali hľadať závadu a skrátka len nacenili všetko čo ich napadlo :-!
Si cinkni do Todosu kolik stojí co na Audi a kolik co na Cadillac a uvidíš. Michal Klinovský, chceš telefon? >😁 >😁
Nějak nechápu, co chceš tím srovnáním servisu v garáži a v autorizáku říct a jak to jako souvisí s Francouzi. Předpokládám, že jediná myšlenka tvého příspěvku je "AMERIKY JSOU NEJLEPČÍ."
Ameriko, co takhle vyjádření na ty olejničky a zadřený motory 1,8 a 2,0 TFSI, kde lidi jen dolejvali a pak ende? Pořád čekám....
Napsali jste tu účelové lži, že se jedná o jeden motor, kde stačí dolejvat a je to nezajímavý, a vono se jedná o dva motory a dolejvat nestačí. A VW zaplatilo brutální pálky jako odškodné v USA a v Anglii. Sranda co? Lžete nebo o tom v lepším případě vůbec nic nevíte a jen tu kopete za německou herku.
Gro je v tom, že servis na Oktávku může stát víc než na Cadillac. A že ta německá prémie není vůbec spolehlivá jak tu básníte, realita je někde úplně jinde.
Napsali jste tu účelové lži, že se jedná o jeden motor, kde stačí dolejvat a je to nezajímavý, a vono se jedná o dva motory a dolejvat nestačí. A VW zaplatilo brutální pálky jako odškodné v USA a v Anglii. Sranda co? Lžete nebo o tom v lepším případě vůbec nic nevíte a jen tu kopete za německou herku.
Gro je v tom, že servis na Oktávku může stát víc než na Cadillac. A že ta německá prémie není vůbec spolehlivá jak tu básníte, realita je někde úplně jinde.
Achjo tady někdo neumí číst a nechápe význam slov 😒 Dobře s těmi posledními body to bude možná trochu jinak než jsem psal, ale nemůžeš popřít, že lépe jak u té Audi... Co se týká držení ceny tak je to relativní, protože Audi má vyšší ceníkovku takže je logické, že bude stát víc i v bazaru 😉
Zkus se posadit do nějaké Audi.
Lagunu jsem měl, III. generaci v nejvyšší výbavě a je to proti např Audi A4 taková francouzská Dacia.
Kvalita zpracování je pojem, který u Renaultu neznají.
Lagunu jsem měl, III. generaci v nejvyšší výbavě a je to proti např Audi A4 taková francouzská Dacia.
Kvalita zpracování je pojem, který u Renaultu neznají.
Nemůžu se k tomu pregnantně vyjádřit, moje poslední francouzská ojetina byl R19 v druhé polovině 90-tých let >😁
Jen jsem se zeptal, ale když už do nějaké sednu (soused má kupříkladu C5 poslední generace se 150tkm), tak se nestačím divit, jaké zvuky to vydává, že mu neustále praská nějaká žárovka, řešil čerpadlo atd. Auto kupoval jako roční z D 😉 .
Na druhou stranu za to dal mnohem méně peněz než by dal za podobný vůz od čtyř kroužků.
Jen jsem se zeptal, ale když už do nějaké sednu (soused má kupříkladu C5 poslední generace se 150tkm), tak se nestačím divit, jaké zvuky to vydává, že mu neustále praská nějaká žárovka, řešil čerpadlo atd. Auto kupoval jako roční z D 😉 .
Na druhou stranu za to dal mnohem méně peněz než by dal za podobný vůz od čtyř kroužků.
To jsme měli ještě BX >😁 Táta má taky C5 a žádné zvuky to nevydává, to bude asi záležet i na tom, kdo to zrovna skládal do hromady. Žárovky souhlas asi soudruzi někde udělali chybu, protože praskají dokonce i ty v blinkrech a ty jsem na ničem jiném nikdy neměnil 😄
Co se týká zpracování tak každý se na to dívá trochu jinak a když budeš chtít fakt dokonalost tak by to chtělo spíš něco ještě dražšího >😁
Co se týká zpracování tak každý se na to dívá trochu jinak a když budeš chtít fakt dokonalost tak by to chtělo spíš něco ještě dražšího >😁
Zato škodovkám žárovky nepraskaj, taková Fabia 1 a dva. Kamarád to má a těn tam měnil žárovky už všechny a některý už 3x >😁 A je úplně fuk jestli tam dáš Osram za 500 nebo noname za 150 >😁 Praská vše.
Bavíme se o A4 B8. U kombíku jsem paradoxně měnil obě výbojky na 100tkm, u sedanu nic.
Já sem výbojky neměnil na ničem - na Jagu, BMW, CTS ani na 300C. Všude byly původní krom CTS, kde je v rámci prodeje měnil prodejce za nové protože jeden přestal během předváděčky svítit.
A klasický žárovky sem měnil akorát hned po koupi u Stratusu a vydržely mi tam 3 roky a ještě další rok v Sebringu a pak sem je měnil u Alera. Taky po koupi + po 2 letech jednu znova. Jinak tak max žárovky osvětlení SPZ.
A klasický žárovky sem měnil akorát hned po koupi u Stratusu a vydržely mi tam 3 roky a ještě další rok v Sebringu a pak sem je měnil u Alera. Taky po koupi + po 2 letech jednu znova. Jinak tak max žárovky osvětlení SPZ.
Nebude to třeba nááááhodou taky tím, že ty si na těch autech najezdil pár tisíc km (kdy ty žárovky svítí), kdežto Pája mluví o 100 tis km... najel si na nějakém autě tolik km? >😒]
ty kilometry zas najel někdo přede mnou. A u 300C třeba vím i co najel kdo po mě a co tam dělal. Protože dodnes jsem v kontaktu s aktuálním majitelem.
Takže pokud chcete reálné zkušenosti, u 300C máme zmapováno cca 90 000 najetých km. Co mam info tak po mě xenony měnil jeden člověk. Takže za nějakých 100 tis (neb poslední majitel je tam určitě nedal týden před prodejem) slušný.
Takže pokud chcete reálné zkušenosti, u 300C máme zmapováno cca 90 000 najetých km. Co mam info tak po mě xenony měnil jeden člověk. Takže za nějakých 100 tis (neb poslední majitel je tam určitě nedal týden před prodejem) slušný.
audis
V roce 2000 byla představena generace B6, nikoliv b7. V roce 2004 B6 prodělala výrazný facelift označovaný nepochopitelně b7. Motor posunutý vzad a asymetrický diferenciál měla možná už ta b7.
Chtělo by to více informací o 3,2 fsi. Není to ta verze s rozvody vzadu, takže při výměně motor ven a drahá oprava? Zanaseni karbonem je není?
Chtělo by to více informací o 3,2 fsi. Není to ta verze s rozvody vzadu, takže při výměně motor ven a drahá oprava? Zanaseni karbonem je není?
Flai
Dolévat olej budiž,dá se to,koupit olej ve velkém balení nebo třeba sud a není ta cena na litr tak drahá a prostě hlídat a dolévat. Ale! je tady další problém příčina-následek svíčky-cívka u benzín.motoru! Kolega z práce to aktuálně řeší u Toyota Yaris rok 2009 s méně častým motorem 1,3 svíčky v háji po 10 tis.km a už zůstal s autem stát kvůli vadné cívky. Oprava motoru okolo 30 tis.Kč a nemá s tím moc kdo zkušeností a v Toyota kde vozidlo kupoval mu řekli že jen výměna pístních kroužků nemusí vyřešit problém.
To dolejvání u TSI hlavně nepomáhá
Pokud se totiž problém neřeší a jen se dolévá olej, časem se do vložek válců vydřou drážky, které umožní čím dál větší průsak oleje do spalovací komory. V takovém případě je potřeba vyměnit motor, neboť jeho devastace je už neřešitelná - jak ostatně uvidíte i v přiložené galerii. Autorizované servisy ve Velké Británii si řeknou o 4 000 liber (cca 142 tisíc korun) v případě nových pístů a pístních kroužků, o 12 tisíc liber (cca 427 tisíc korun) v případě potřeby nového motoru. To rozhodně nejsou malé částky, a tak není divu, že se zákazníci nejen v USA, ale i ve Velké Británii bránili. A někteří velmi vehementně, jak vám opět naznačí přiložená galerie.
[odkaz]
Pokud se totiž problém neřeší a jen se dolévá olej, časem se do vložek válců vydřou drážky, které umožní čím dál větší průsak oleje do spalovací komory. V takovém případě je potřeba vyměnit motor, neboť jeho devastace je už neřešitelná - jak ostatně uvidíte i v přiložené galerii. Autorizované servisy ve Velké Británii si řeknou o 4 000 liber (cca 142 tisíc korun) v případě nových pístů a pístních kroužků, o 12 tisíc liber (cca 427 tisíc korun) v případě potřeby nového motoru. To rozhodně nejsou malé částky, a tak není divu, že se zákazníci nejen v USA, ale i ve Velké Británii bránili. A někteří velmi vehementně, jak vám opět naznačí přiložená galerie.
[odkaz]
_Karel_
Z jakého důvodu bych měl u DSG spálit spojky s přívěsem? Mám za to, že jde o "robotizovaný manuál", tedy přenos sil přes ozubená kola, a spojky jen řadí, a to velmi rychle.Za tu chviličku se opravdu můžou spálit?
A může být za "těžký přívěs" považovaný půltunový vozík, nebo se to riziko týká spíš dvoutunového karavanu?
Předem dík!
A může být za "těžký přívěs" považovaný půltunový vozík, nebo se to riziko týká spíš dvoutunového karavanu?
Předem dík!
Poltonový vozík by som za ťažký príves nepovažoval, to máš plus mínus to isté ako plné auto. Spojku páliš najm pri rozbehu, takže pokiaľ sa nerozbiehaš do 15 % stúpania. Tak je to zrejme jedno. Minulé leto som pojazdil dovolenku s kadjarom s edc a 1400 kg ťažkým/prívesom cca 1500 km, z toho asi 1200 s karavanom. Na vlastnom aute s robotizovanym manuálom som spojku menil pri 130 k km, ale auto je o 100 k km stočen . Karavanu sa naťahalo až až.... >😒] >😒]
Dík 😄 :yes: uklidnil jsi mě.
Ešte jedna podstatná vec, malý poltonový vozík (aj keď je zakrytý) sa väčšinou "schová" za autom, zatiaľ čo karavan má čelnú plochu jak sviňa (cca 220-250 šírka a okolo 200 cm výška). Potom bojuješ nielen s váhou ( +-100 kg nehrá žiaden rozdiel) ale aj aerodynamikou, takže od nejakých 70 km/h stúpa spotreba rýchlo hore, ale to už je na dlhšiu debatu a ta na toto fórum moc nepatrí
Přiznám že sem to donedávna nevěděl = víš že DSG de facto nemá a neumí neutrál?
Ty uz se fakt nekdy projed autem....na neutral/volnobeh DSG bezne vyrazuje.
Já vim = jako 😉
A proto je víc namáhaná a mimo jíný asi proto víc poruchová = tipuju že takovej webpaja to popře hned jak si tohle přečte >😒]
Možná se přidá i Karel 😄
A proto je víc namáhaná a mimo jíný asi proto víc poruchová = tipuju že takovej webpaja to popře hned jak si tohle přečte >😒]
Možná se přidá i Karel 😄
Kouzlo nechtěného, nebo přiznání? "já vím=jako".
Vtipný :yes: 😄
To jak je udělaná DSG ale už tak ne = fakt totiž nemá opravdovej neutrál = je víc vlastně trvale namáhaná. V testu automatickejch převodovek i kvůli spolehlivosti dopadla nic moc = ale třeba mi vysvětlíš že sem ten test nepochopil >😒]
To jak je udělaná DSG ale už tak ne = fakt totiž nemá opravdovej neutrál = je víc vlastně trvale namáhaná. V testu automatickejch převodovek i kvůli spolehlivosti dopadla nic moc = ale třeba mi vysvětlíš že sem ten test nepochopil >😒]
Moje DSG ještě z kopce sama neplachtí, takže není žádný důvod, aby byla víc namáhaná.
Máš ten test převodovek?
Máš ten test převodovek?
Jasně že ne = německej tištěnej... Auto Bild? Pamatuji si výsledky = nejde si pamatovat všechno 😐
Ale ten tvuj popis diskuze a Vaculíkovejch závěrů A8 V8 TDI = to bych s tebou fakt s chutí prošel 😄
Ale ten tvuj popis diskuze a Vaculíkovejch závěrů A8 V8 TDI = to bych s tebou fakt s chutí prošel 😄
ja si tu diskusiu pamatam - neverim, ze A8cka ma problem s brzdenim pri vyssich rychlostiach; ak by to bolo Sko, ani ty by si neveril...
V poho = pája taky nevěří 😄
A můžu se zeptat na základě čeho nevěříš? V testu je docela důkladně vysvětlený i proč to tak je
Sko je v tom textu jako porovnání taky zmíněný = tomu že je ve vysokejch rychlostech jistější taky nevěříš?
A můžu se zeptat na základě čeho nevěříš? V testu je docela důkladně vysvětlený i proč to tak je
Sko je v tom textu jako porovnání taky zmíněný = tomu že je ve vysokejch rychlostech jistější taky nevěříš?
Jde o rozjezd. Delší jednička, pomalejší rozjezd, stoupání atp., to jsou negativní faktory - spojka bude víc namáhaná.
Některá SUV mají místo redukce zkrácenou jedničku, což je právě pro tahání těžkých přívěsů dobrá věc.
V kontextu sedanů/ kombi bych těžký viděl na ty dvě tuny, rozhodně ne pod 1,5.
Některá SUV mají místo redukce zkrácenou jedničku, což je právě pro tahání těžkých přívěsů dobrá věc.
V kontextu sedanů/ kombi bych těžký viděl na ty dvě tuny, rozhodně ne pod 1,5.
Dík! :yes:
Za málo. Na tohle jsou měniče lepší. Ne, že by se spojky hned rozpadly, měnič to jen snese lépe.
Pak je tu ještě otázka chlazení převodovky. Tady mají opět některá SUV výhodu, protože jízda v terénu také vyžaduje lepší chlazení (vyšší zátěž, nižší rychlost). Pokud někdo tahá těžší přívěsy, stojí to za pozornost. Teplota náplně je hodně důležitá pro životnost.
Pak je tu ještě otázka chlazení převodovky. Tady mají opět některá SUV výhodu, protože jízda v terénu také vyžaduje lepší chlazení (vyšší zátěž, nižší rychlost). Pokud někdo tahá těžší přívěsy, stojí to za pozornost. Teplota náplně je hodně důležitá pro životnost.
Já vozím jen menší vozík, pár metráků max, tak jsem se rád uklidnil, že převodovku neničím.
Ona se trochu ničí sama = nedělám si srandu a nechci tě trápit. To s tim neneutrálem i německym testem neni vtip
Myšleno že se sama ničí víc než jiný převodovky = aby nedošlo k nepřesnýmu pochopení 😉
Myšleno že se sama ničí víc než jiný převodovky = aby nedošlo k nepřesnýmu pochopení 😉
A která se podle toho testu ničí? Ta v oktávce? Ta v Passatu? Ta v A6?
Samý kydy.
Samý kydy.
Tohle je chvíle kdy fakt urážíš 😐
To seš takovej mimoň že si fakt myslíš že si vymejšlim ;-\
Nebo ti fakt hlava nebere že bych moh prostě fakt mluvit většinou jen nudně pravdu = to přece neni skoro možný žejo? 😉
Do * = nevsadíme se? 😄
To seš takovej mimoň že si fakt myslíš že si vymejšlim ;-\
Nebo ti fakt hlava nebere že bych moh prostě fakt mluvit většinou jen nudně pravdu = to přece neni skoro možný žejo? 😉
Do * = nevsadíme se? 😄
Ešte len doplním, najväčšie peklo pre manuál, robotizovaný manuál, alebo dvojspojku je jazda v kolóne, nie tá ustálenou rýchlosťou, ale tá pohnem, zastavím, pohnem, zastavím a cúvanie pokiaľ sa musíš točiť na fleku, kde je málo miesta, takže sa plazíš a páliš spojku. V tomto je hdm iná liga. Ale znova, tvoj vozík je ako auto naplnené v štýle tých, čo si berú do chorvátska stravu (konzervy a pivo) na dvojtýždňovú dovolenku, takže by som to vôbec neriešil 😉
_Karel_
Pořád dokola- z první stránky článku kliknu na druhou, a- načte se opět první. Dlouho jsem věřil tomu, že je to tím, že máte za ajťáka nějakýho Pepu z garáže, protože to stejně odpovídá vaší celkové vysoké profesionalitě.
Po několika týdnech přetrvávání problému se začínám přiklánět k tomu, že to děláte schálně, aby bylo víc načtení stránky, víc peněz za reklamu.
Pokud ano, jste xindl.
Po několika týdnech přetrvávání problému se začínám přiklánět k tomu, že to děláte schálně, aby bylo víc načtení stránky, víc peněz za reklamu.
Pokud ano, jste xindl.
:yes: :yes: :-!
To odpovídá přístupu Šmuclerový = to je ta co i tejden po 17. listopadu ´89 byla ostře proti zveřejnění záběrů z Václaváku apod. = stejně křivá je dodnes 😄
To odpovídá přístupu Šmuclerový = to je ta co i tejden po 17. listopadu ´89 byla ostře proti zveřejnění záběrů z Václaváku apod. = stejně křivá je dodnes 😄
AUDIRS6
Len som pozrel, ze diskusia o OOOO a vedel som, ze cervenym satkom pred bykom bolo zamavane. >😁
Toz mam tu pre teba otazocku od Rytmusa😒br /> [odkaz]
na citanie vsetkych tych d€bilin nemam ani cas, ani nervy >😒]
Toz mam tu pre teba otazocku od Rytmusa😒br /> [odkaz]
na citanie vsetkych tych d€bilin nemam ani cas, ani nervy >😒]
Dík = nápoooodobně 😄
Taky máš narozdíl a navzdory statistikám i dlouhodobejm testum A4 ne za podprůměrnou ale nadprůměrnou ojetinu? Taky věříš v mezinárodní spiknutí za poškození pověsti ojetý A4? Řekni že jo >😒]
Taky máš narozdíl a navzdory statistikám i dlouhodobejm testum A4 ne za podprůměrnou ale nadprůměrnou ojetinu? Taky věříš v mezinárodní spiknutí za poškození pověsti ojetý A4? Řekni že jo >😒]
Ty statistiko, odpověz mi na otázku k tématu a nemlž >😁 Pak se uvidí, kdo tady rozumí a statistice a její interpretaci a kdo je uplně mimo a papouškuje, co? 😄
Ty Ozzmane = nebude nejlepší když si je projdeš sám = a schválně co z tebe vypadne jinak 😄
Nepleteš si papouškování [odkaz] [odkaz] s citací? 😉
Na tvou interpretaci výrazně podpůrměrnejch výsledků B7 a výrazně lepších ale furt nijak zázračnejch B8 se těšim = tak se nevykrucuj a napiš je sem! >😁
Pak se uvidí kdo je úplně mimo a nechce vidět realitu = a kdo nudně cituje 😉
No a už bys mi moh odpovědět na x krát opakovanou otázku = proč s timhle limitem právě..? 😐
Nepleteš si papouškování [odkaz] [odkaz] s citací? 😉
Na tvou interpretaci výrazně podpůrměrnejch výsledků B7 a výrazně lepších ale furt nijak zázračnejch B8 se těšim = tak se nevykrucuj a napiš je sem! >😁
Pak se uvidí kdo je úplně mimo a nechce vidět realitu = a kdo nudně cituje 😉
No a už bys mi moh odpovědět na x krát opakovanou otázku = proč s timhle limitem právě..? 😐
Dobře, jen okecáváš, jak jsme zvyklí, zkusím to ještě jednou a položím ti tutéž otázku😒br />
"Pověz, když se bude lišit to 66. místo od 10. místa o 5 % bodů z celkových možných... jak to budeš interpretovat? "
Nechci žádné citace, žádné konkrétní případy, dal jsem ti teoretický statistický a jasně forumlovaný příklad, jako ve škole u zkoušky a zajímá mne, jak interpretuješ výsledek, popřípadě pořadí (rank test). Na tomhle se ukáže, zdali tomu rozumíš, nebo ne a plácáš vodu a vytrhuješ věc z kontextu... 😄 Teď se odprosti od nějakých článků co jsi četl a zkus zapojit mozek. Netahej teď do toho Audi, a jeho výsledky.
Na tu otázku limitu jsem ti odpověděl již několikrát, tak naposledy : Testovalo se Audi A4 z roku 2009 v ceně 300 tisíc Kč. Což je limit dost lidí na nákup auta, láme se tu chleba, zdali nový B segment (popřípadě hodně osekaný C segment), nebo koupit větší a lepší ojetinu. Pokud se někdo rozhodne pro prémiovou ojetinu, jakou má jinou možnost volby, než je ta Audi? Dal si mi sem po 12 hodinách utrpení Alpinu... beru, to jako dostatečnou odpověď.
"Pověz, když se bude lišit to 66. místo od 10. místa o 5 % bodů z celkových možných... jak to budeš interpretovat? "
Nechci žádné citace, žádné konkrétní případy, dal jsem ti teoretický statistický a jasně forumlovaný příklad, jako ve škole u zkoušky a zajímá mne, jak interpretuješ výsledek, popřípadě pořadí (rank test). Na tomhle se ukáže, zdali tomu rozumíš, nebo ne a plácáš vodu a vytrhuješ věc z kontextu... 😄 Teď se odprosti od nějakých článků co jsi četl a zkus zapojit mozek. Netahej teď do toho Audi, a jeho výsledky.
Na tu otázku limitu jsem ti odpověděl již několikrát, tak naposledy : Testovalo se Audi A4 z roku 2009 v ceně 300 tisíc Kč. Což je limit dost lidí na nákup auta, láme se tu chleba, zdali nový B segment (popřípadě hodně osekaný C segment), nebo koupit větší a lepší ojetinu. Pokud se někdo rozhodne pro prémiovou ojetinu, jakou má jinou možnost volby, než je ta Audi? Dal si mi sem po 12 hodinách utrpení Alpinu... beru, to jako dostatečnou odpověď.
Ne to neni dobře žes to zase nepochopil = napiš jak sis ty zkombinovat články o poruchovosti A4, statistiky atd. = co z toho vyšlo tobě: Chci se pobavit 😄
Já nic nekombinoval, nečetl a je mi to jedno, nehádám se s tebou o pořadí Audi, už ti to došlo? >😁 Já se tě ptám na teoretický statistický příklad, který dokáže, zdali zvládneš interpretovat statistickou analýzu správně a objektivn. Umíš na to odpovědět, nebo ne? A nestyď se, dost lidí to neumí 😄 . Prosim.
Já se taky nehádám o pořadí už ti to došlo? 😉
Já svuj výklad napsal = teď seš na řadě ty 😄
A já se moc těšim! 😉
A nejde o 1 statistiku = je to soubor dostupnejch dat = no a ty se víceméně shodujou = dám na ně víc než na pájův popisek že jemu Multitronic nezazlobil 😄
Takže přestaň hledat výmluvy = a když se mi už 2. den snažíš vysvětlit jak to vidim neobjektivně a blbě = ukaž jakej výsledek z toho vychází tobě :-!
Já svuj výklad napsal = teď seš na řadě ty 😄
A já se moc těšim! 😉
A nejde o 1 statistiku = je to soubor dostupnejch dat = no a ty se víceméně shodujou = dám na ně víc než na pájův popisek že jemu Multitronic nezazlobil 😄
Takže přestaň hledat výmluvy = a když se mi už 2. den snažíš vysvětlit jak to vidim neobjektivně a blbě = ukaž jakej výsledek z toho vychází tobě :-!
Nedokážeš odpovědět, děkuji..... Byl bys dobrý politik >😁 Vykrucuješ se z otázky, až to druhého omrzí >😁
A hádáš - pořád papouškuješ, že Audi skončilo 12. od konce. Já to nerozporuji, jen se ptám, jak bys interpretoval teoretický příklad formulovaný výše ? Poslední možnost, než propadneš u zkoušky >😒] Co? >😁
A hádáš - pořád papouškuješ, že Audi skončilo 12. od konce. Já to nerozporuji, jen se ptám, jak bys interpretoval teoretický příklad formulovaný výše ? Poslední možnost, než propadneš u zkoušky >😒] Co? >😁
Nevykrucuj se! Politici mě leda serou
Papouškování a citace sou 2 hodně odlišný věci = dal sem ti na to i odkaz = myslel sem že to pochopíš 😉
Tak zamachruj a krom furt nekončícího popírání = napiš jak si souhrn dostupnejch dat = dal dohromady tvuj mozek = fakt se těšim! 😄
Já už ho napsal = a ty furt jen řikáš ne tak to neni a ne to je špatná interpretace = tak krom toho nekonečnýho ne a ne napiš jak to je. Teda jak to interpretuješ ty >😒]
Papouškování a citace sou 2 hodně odlišný věci = dal sem ti na to i odkaz = myslel sem že to pochopíš 😉
Tak zamachruj a krom furt nekončícího popírání = napiš jak si souhrn dostupnejch dat = dal dohromady tvuj mozek = fakt se těšim! 😄
Já už ho napsal = a ty furt jen řikáš ne tak to neni a ne to je špatná interpretace = tak krom toho nekonečnýho ne a ne napiš jak to je. Teda jak to interpretuješ ty >😒]
Koukám, že jsi editoval : Takže dobrá, z tvých odpovědí bereš pořadí jako dogma, je 12 od konce, je špatný. Takže šance na napravení interpretace si promrhal 😄
Pohybuji se teď v teoretické rovině, protože nemám čas, ani chuť a vlastně mě to ani nezajímá, abych hledal kde a v jakých testech skončilo Audi.
Správná interpretace výsledků závisí na znalosti celého pozorovaného souboru a né jen na výsledném pořadí.
Záleží na vzdálenostech jednotlivých pozorování a né na jejich pořadí. Prakticky ti to shrnu asi takto, jak pro blbé, co nemají statistické vzdělání😒br />
Příklad č. 1: Na 1. místě se umístilo vozidlo, které mělo 98 bodů...... .na 50. místě se umístilo vozdilo, které získalo 80 bodů. Maximální počet bodů je 100 (100% spolehlivost).
Příklad č. 2: Na 1. místě je vozidlo s 98 body a na 50. místě vozidlo s 20 body.
Už chápeš kam tím mířím? V prvním případě se jedná sice o 50. místo, ale i tak jde o 80% spolehlivost, kdežto v druhém je 50. místo pouze 20 % spolehlivé, než to nejlepší (1. místo). Takže, pořadí jako takové, bez znalosti celého souboru a všech aspektů je irelevantní pro to, jak moc je auto spolehlivé pro reálného kupce ! A je jedno, jestli je to Lexus, Audi, či Renault...
Mohli by jsme tady začít ještě přesně počítat různé hladiny přípustné chyby a podobně, ale to bych si tu musel vycucat z prstu celé pořadí atd... Tohle snad pochopí i dítě 😄
Pohybuji se teď v teoretické rovině, protože nemám čas, ani chuť a vlastně mě to ani nezajímá, abych hledal kde a v jakých testech skončilo Audi.
Správná interpretace výsledků závisí na znalosti celého pozorovaného souboru a né jen na výsledném pořadí.
Záleží na vzdálenostech jednotlivých pozorování a né na jejich pořadí. Prakticky ti to shrnu asi takto, jak pro blbé, co nemají statistické vzdělání😒br />
Příklad č. 1: Na 1. místě se umístilo vozidlo, které mělo 98 bodů...... .na 50. místě se umístilo vozdilo, které získalo 80 bodů. Maximální počet bodů je 100 (100% spolehlivost).
Příklad č. 2: Na 1. místě je vozidlo s 98 body a na 50. místě vozidlo s 20 body.
Už chápeš kam tím mířím? V prvním případě se jedná sice o 50. místo, ale i tak jde o 80% spolehlivost, kdežto v druhém je 50. místo pouze 20 % spolehlivé, než to nejlepší (1. místo). Takže, pořadí jako takové, bez znalosti celého souboru a všech aspektů je irelevantní pro to, jak moc je auto spolehlivé pro reálného kupce ! A je jedno, jestli je to Lexus, Audi, či Renault...
Mohli by jsme tady začít ještě přesně počítat různé hladiny přípustné chyby a podobně, ale to bych si tu musel vycucat z prstu celé pořadí atd... Tohle snad pochopí i dítě 😄
To si ze mě děláš *? iTy cos začal diskuzi: Dva trolové si přišli kopnout? >😁
To si fakt myslíš že tyhle triviálnosti někdo nechápe? = ptám se vážně! No možná pája = ten je tomu co nevzejde z jeho hlavy fakt silněodolnej 😄
Mimochodem ty se od začátku hodně nesoustředíš = to 12. od konce bylo v jinym žebříčku: nákladů na opravu = tos pomotal = tvá snaha okecat je neuvěřitelná
A už včera v 9:48 sem ti to zdůrazňoval! Když si v 9:26 psal přesnej opak reality: A4ka neni extra nákladná na servis! 😉
A takovej popleta pak napíše: Správná interpretace závisí na znalosti celého pozorovaného souboru a ne na výsledném pořadí = víš tyhle perly píše webpaja ale tebe sem viděl dost vejš. No tak nic
Umíš sám napsat výsledek těch testů a statistik = jak vychází tobě nebo ne? :-!
Hele co že to máš za vzdělání že se vidíš tak = jak se vidíš? 😄
Ty rozdíly ti shrnu takhle = zjednodušeně se poruchovost aut pohybuje někde od 5 do 50% = i když je to naprosto totální šmejd tak máš furt šanci jak při házení mincí = takže vlastně ne úplně špatnou = takhle to asi chceš vidět ne? >😒]
Jo a i když tu dostkrát padlo že problém je TSI, nejhorší je prej 2.0 TDI + samozřejmě Multitronic = přes pájovy pozitivní zkušenosti
😉
To si fakt myslíš že tyhle triviálnosti někdo nechápe? = ptám se vážně! No možná pája = ten je tomu co nevzejde z jeho hlavy fakt silněodolnej 😄
Mimochodem ty se od začátku hodně nesoustředíš = to 12. od konce bylo v jinym žebříčku: nákladů na opravu = tos pomotal = tvá snaha okecat je neuvěřitelná
A už včera v 9:48 sem ti to zdůrazňoval! Když si v 9:26 psal přesnej opak reality: A4ka neni extra nákladná na servis! 😉
A takovej popleta pak napíše: Správná interpretace závisí na znalosti celého pozorovaného souboru a ne na výsledném pořadí = víš tyhle perly píše webpaja ale tebe sem viděl dost vejš. No tak nic
Umíš sám napsat výsledek těch testů a statistik = jak vychází tobě nebo ne? :-!
Hele co že to máš za vzdělání že se vidíš tak = jak se vidíš? 😄
Ty rozdíly ti shrnu takhle = zjednodušeně se poruchovost aut pohybuje někde od 5 do 50% = i když je to naprosto totální šmejd tak máš furt šanci jak při házení mincí = takže vlastně ne úplně špatnou = takhle to asi chceš vidět ne? >😒]
Jo a i když tu dostkrát padlo že problém je TSI, nejhorší je prej 2.0 TDI + samozřejmě Multitronic = přes pájovy pozitivní zkušenosti
😉
Už na to nemam >😁 Ty pořád lpíš na jednom příkladu, odprosti se od Audi, od těch žebříčků a najdi si v googlu, co znamená teoretický příklad. Ty mi se mě tu tážeš na vzdělání a neumíš pochopit psaný text ( a to není jen můj, ani Pájův názor na tvé moudra).....Je snad jedno jaké mám vzdělání ne? Já o něm nikde nepsal, pouze, čím se žívím.... Nebo se pochlub první 😉
Mě je uplně jedno, jak je na tom jaká a která motorizace... ty si tu shodil Audi A4 jako celek vykřikujíc jednu informaci z kdovíjaké statistiky.....a já tě jen tázal na 2 jednoduché věci😒br />
1. jaký je jiný podobný konkurent této kategorie (míněno typu auta, ceny a stáří), který je lepší koupě (tam si horko těžko dotáhl jednu jedinou Alpinu na českém trhu po 12 hodinách vytáček a výmlv)
2. Jak správně interpretovat výsledné pořadí ve statistickém souboru pozorování (v obecné teoretické rovině, několikrát jsem zdúrazňoval, že to není konkrétní příklad). To jen opravdu pomyslně občůráváš roh a štěkáš, až jsem ti přeformuloval dotaz jak malému dítěti, načež si to jak je u tebe zvykem celé obrátil, že je to vlastně samozřejmé (což si do té doby nenapsal) a že ten hlupák jsem já >😁
Výsledek je ten, že jsi dokázal uboze odpovědět na jednu jedinou, jednoduchou otázku ze dvou v rekordním čase 24 hodin !!!!! , stovkách vět textu !!! a desítkách příspěvcích !!!. Teď by vážně zajímalo zase mne tvé vzdělání, protože i spolužáci ze ZŠ, kteří nedodělali ani výučák, dokázali jednoduchou otázku pochopit rychleji a odpovědět >😁
I tak se během toho všeho snažíš odvést téma někam jinam a zamést svou do nebe volající stupiditu 😄 Pokud opoemnu, že nemáš žádnou vlastní zkušenost skoro s žádným autem, o kterých se tu přeš s majiteli, tak mne asi nejvíce dostává, že existuje dnes člověk, který neumí odpovědět na jednodchou otázku, ale napíše tisíc věcí okolo....... kdysi sem chodila jedna taková diskutérka, která měla podobné problémy s komunikací a chápáním... myslim, že jí znáš, říkala si Kylie... zvláštní náhoda že? >😁
Mě je uplně jedno, jak je na tom jaká a která motorizace... ty si tu shodil Audi A4 jako celek vykřikujíc jednu informaci z kdovíjaké statistiky.....a já tě jen tázal na 2 jednoduché věci😒br />
1. jaký je jiný podobný konkurent této kategorie (míněno typu auta, ceny a stáří), který je lepší koupě (tam si horko těžko dotáhl jednu jedinou Alpinu na českém trhu po 12 hodinách vytáček a výmlv)
2. Jak správně interpretovat výsledné pořadí ve statistickém souboru pozorování (v obecné teoretické rovině, několikrát jsem zdúrazňoval, že to není konkrétní příklad). To jen opravdu pomyslně občůráváš roh a štěkáš, až jsem ti přeformuloval dotaz jak malému dítěti, načež si to jak je u tebe zvykem celé obrátil, že je to vlastně samozřejmé (což si do té doby nenapsal) a že ten hlupák jsem já >😁
Výsledek je ten, že jsi dokázal uboze odpovědět na jednu jedinou, jednoduchou otázku ze dvou v rekordním čase 24 hodin !!!!! , stovkách vět textu !!! a desítkách příspěvcích !!!. Teď by vážně zajímalo zase mne tvé vzdělání, protože i spolužáci ze ZŠ, kteří nedodělali ani výučák, dokázali jednoduchou otázku pochopit rychleji a odpovědět >😁
I tak se během toho všeho snažíš odvést téma někam jinam a zamést svou do nebe volající stupiditu 😄 Pokud opoemnu, že nemáš žádnou vlastní zkušenost skoro s žádným autem, o kterých se tu přeš s majiteli, tak mne asi nejvíce dostává, že existuje dnes člověk, který neumí odpovědět na jednodchou otázku, ale napíše tisíc věcí okolo....... kdysi sem chodila jedna taková diskutérka, která měla podobné problémy s komunikací a chápáním... myslim, že jí znáš, říkala si Kylie... zvláštní náhoda že? >😁
Nemáš na to od prvního příspěvku = schválně si svoje úvodní perly přečti = jak vidim nikam si nepokročil = furt jen popíráš že to neni možný a že to tak určitě neni nic víc 😉
Případně že rozdíl mezi nejspolehlivějšim Lexusem a nejporuchovějšim Audi přece nemůže bejt tak velkej 😄
Po dnu opakování napíšeš: Jednu? Ty seš fakt cvok? 😉
Zkus zaklepat hlavou, dát restart, osprchovat se = a v klidu si přečíst pár faktů co sem napsal já nebo Barik. A teď to fakt drsný = většinou sou to fakt fakta. Navíc známý veřejně dostupný!
Někoho tak nesoudnýho sem neviděl ani nepamatuju = stejně extrémní je pája když se rozjede = jedno když pod článkem o A8 dehonestoval všechno co Vaculík napsal včetně měření. Nebo když se 2 dny hádal o výsledek testu C4 vs FF = než zjistil že vyhrálo to druhý auto než myslel >😒]
Ale čekám na tvou interpretaci souhrnu informací = testů na 100 t. km a statistik poruchovosti, statistik nákladů na servis a statistik nákladů za 10 let provozu = tak to shrň po tvym už se fakt moc těšim >😒]
To mi fakt po tom dnu dlužíš! Napiš mi jak si to vyhodnotila tvoje hlava = to prostě musíš!! 😄
Snazší to má wepbaja = ten prostě na cizí info nedá a věří jen tomu co si sám vymyslí :yes: >😁
To neni náhoda = Kylie je člen Mensy = ty na 100% ne :-!
Já teda taky ne ale holt mám asi blíž k ní než tobě 😉
Tak už přestaň trollovat což děláš od prvního příspěvku a postav se čelem = a máš-li na to napiš jak dostupný info a statistiky zpracoval tvuj mozek = na to se fakt těšim :yes: :yes: >😁
Případně že rozdíl mezi nejspolehlivějšim Lexusem a nejporuchovějšim Audi přece nemůže bejt tak velkej 😄
Po dnu opakování napíšeš: Jednu? Ty seš fakt cvok? 😉
Zkus zaklepat hlavou, dát restart, osprchovat se = a v klidu si přečíst pár faktů co sem napsal já nebo Barik. A teď to fakt drsný = většinou sou to fakt fakta. Navíc známý veřejně dostupný!
Někoho tak nesoudnýho sem neviděl ani nepamatuju = stejně extrémní je pája když se rozjede = jedno když pod článkem o A8 dehonestoval všechno co Vaculík napsal včetně měření. Nebo když se 2 dny hádal o výsledek testu C4 vs FF = než zjistil že vyhrálo to druhý auto než myslel >😒]
Ale čekám na tvou interpretaci souhrnu informací = testů na 100 t. km a statistik poruchovosti, statistik nákladů na servis a statistik nákladů za 10 let provozu = tak to shrň po tvym už se fakt moc těšim >😒]
To mi fakt po tom dnu dlužíš! Napiš mi jak si to vyhodnotila tvoje hlava = to prostě musíš!! 😄
Snazší to má wepbaja = ten prostě na cizí info nedá a věří jen tomu co si sám vymyslí :yes: >😁
To neni náhoda = Kylie je člen Mensy = ty na 100% ne :-!
Já teda taky ne ale holt mám asi blíž k ní než tobě 😉
Tak už přestaň trollovat což děláš od prvního příspěvku a postav se čelem = a máš-li na to napiš jak dostupný info a statistiky zpracoval tvuj mozek = na to se fakt těšim :yes: :yes: >😁
Jaký statistiky? >😁 To ti tu mam jmenovat co jsem kdy zpracoval? >😁 Ale notak..... to jsme tu abychom si poměřovali * ? >😁 Věř si čemu chceš, dokonce jestli sleduješ dění kolem sebe, tak si dost možná nějaké mé výsledky z úst jiných mohl slyšet 😄 Ale to je jedno.... Ne, nejsem člen Mensy, k čemu to je dobré? Vůbec bych tu o své profesi nemluvil, kdyby si tu jen nevytrhával věci z kontextu 😄
A na mou interpretaci testů na 100 tisíc a na 10 let provozu si počkej, ale nevím do kdy, zatím se k tomu nechystám a ani má pracovní náplň se aut netýká >😁 Až si vygooglíš to
slovo teoretický příklad, tak pochopíš, na co jsem se tě ptal, navíc jsem žádné tvá čísla nezpochybnil (Což ani Pája nedělal, jen napsal zkušenost)😉 Nemám k tomu důvod, když neznám a nezajímá mne taková statistika, protože si ojetou A4 nekupuju >😒] Žij blaze od tabulek a článků >😁
P.s. Pája diskutuje u Nivy a Dusteru, tak můžeš běžet si na něj zas zaštěkat 😁
A na mou interpretaci testů na 100 tisíc a na 10 let provozu si počkej, ale nevím do kdy, zatím se k tomu nechystám a ani má pracovní náplň se aut netýká >😁 Až si vygooglíš to
slovo teoretický příklad, tak pochopíš, na co jsem se tě ptal, navíc jsem žádné tvá čísla nezpochybnil (Což ani Pája nedělal, jen napsal zkušenost)😉 Nemám k tomu důvod, když neznám a nezajímá mne taková statistika, protože si ojetou A4 nekupuju >😒] Žij blaze od tabulek a článků >😁
P.s. Pája diskutuje u Nivy a Dusteru, tak můžeš běžet si na něj zas zaštěkat 😁
Tak ty ani nevíš jaký přehledy a statistiky? >😁
2 dny se tu o nich bavíme a teď v poslednim příspěvku sem ti je vymenoval! A ty nejdřív napíšeš že jednu a teď netušíš jaký :yes: >😒]
Ty se překonáváš = taky dobře informacim odolnej = ty chceš trumfnout páju žejo? :yes: :yes: >😁
ad PS: Drzej bejt umíš = co takhle místo vymejšlení paniců a tramvají a podobnejch blbin kde seš docela vynalézavej = zlomek toho času věnovat zpracování infomrací o ojetině A4 = třeba bys došel k podobnejm závěrum co nejen já 😉
Žiju blaze dík za přání 😄
Psal si něco o statististickym vzdělání = což je teda blbá formulace ale budiž = takže víš že pájova jedna zkušenost má hodnotu ovno = nula. Nula celá nula nula 😉 :-!
Na světě je málo jistot = že nejsi člen Mensy je jedna z nich 😄 A k čemu je to dobré? No to ti asi nevysvětlim >😒]
K jistotám dál patří že 2.0 TDI nebo obecně vznětový 4válce sou nejproblematičtější z motorů v A4. Ale olejmasivněžeroucí TSI se je snažej dohnat 😉
A Multitronic je přes pájovu jednu zkušenost a flipmodeovejch 12 nebo 15 = neni si jistej = fakt neskutečně nepovedená převodovka. VW většinu prvních generací kupců používá jako testovací = u Multitronicu se testu nedobrovolně zúčastnil i poslední kupující = to je skoro na zápis do Guinessovky :yes: 😄
S tou tramvají si mě docela dostal = už 2 den přemejšlim kdy sem naposled jel tramvají. Sockou teda metrem tu a tam jedu, ale tramvaj si fakt nemůžu vzpomenout = poslední 2 možná i 3 roky ne. Co ty? 😄
2 dny se tu o nich bavíme a teď v poslednim příspěvku sem ti je vymenoval! A ty nejdřív napíšeš že jednu a teď netušíš jaký :yes: >😒]
Ty se překonáváš = taky dobře informacim odolnej = ty chceš trumfnout páju žejo? :yes: :yes: >😁
ad PS: Drzej bejt umíš = co takhle místo vymejšlení paniců a tramvají a podobnejch blbin kde seš docela vynalézavej = zlomek toho času věnovat zpracování infomrací o ojetině A4 = třeba bys došel k podobnejm závěrum co nejen já 😉
Žiju blaze dík za přání 😄
Psal si něco o statististickym vzdělání = což je teda blbá formulace ale budiž = takže víš že pájova jedna zkušenost má hodnotu ovno = nula. Nula celá nula nula 😉 :-!
Na světě je málo jistot = že nejsi člen Mensy je jedna z nich 😄 A k čemu je to dobré? No to ti asi nevysvětlim >😒]
K jistotám dál patří že 2.0 TDI nebo obecně vznětový 4válce sou nejproblematičtější z motorů v A4. Ale olejmasivněžeroucí TSI se je snažej dohnat 😉
A Multitronic je přes pájovu jednu zkušenost a flipmodeovejch 12 nebo 15 = neni si jistej = fakt neskutečně nepovedená převodovka. VW většinu prvních generací kupců používá jako testovací = u Multitronicu se testu nedobrovolně zúčastnil i poslední kupující = to je skoro na zápis do Guinessovky :yes: 😄
S tou tramvají si mě docela dostal = už 2 den přemejšlim kdy sem naposled jel tramvají. Sockou teda metrem tu a tam jedu, ale tramvaj si fakt nemůžu vzpomenout = poslední 2 možná i 3 roky ne. Co ty? 😄
Bohužel, nemam čas ani chuť zpracovávat statistiku A4, je mi to k ničemu a jen proto, abych se s tebou hádal v diskuzi mam strávit hodinami čtením a počítáním? >😁 Notak... Za to mi nestojíš 😄
Ano, Pájova situace ze statistického hlediska nemá žádnou hodnotu, ale z lidského hlediska a pohledu kupujícího jistě má. Nelze nadřazovat statistickou zkušenost nad osobní a zas naopak. Každá má svůj účel. Navíc ani Pája tu statistiku nezpochybnil (a já také ne, jestli ano, ukaž mi kde jsem psal, že je špatně).
S tou tramvají jsem ti dal příklad 😄 Já s ní jel naposledy včera ráno, protože jsem byl línej lézt do metra a ona zrovna jela stejným směrem >😁 Radši preferuji tramvaj, než jízdu v tunelu 😉 Né vždy je to však výhodné vzhledem k času.
Ano, Pájova situace ze statistického hlediska nemá žádnou hodnotu, ale z lidského hlediska a pohledu kupujícího jistě má. Nelze nadřazovat statistickou zkušenost nad osobní a zas naopak. Každá má svůj účel. Navíc ani Pája tu statistiku nezpochybnil (a já také ne, jestli ano, ukaž mi kde jsem psal, že je špatně).
S tou tramvají jsem ti dal příklad 😄 Já s ní jel naposledy včera ráno, protože jsem byl línej lézt do metra a ona zrovna jela stejným směrem >😁 Radši preferuji tramvaj, než jízdu v tunelu 😉 Né vždy je to však výhodné vzhledem k času.
Jak nemáš čas? Druhej den tu znova a znova a furt tvrdíš že ty statistiky a přehledy atd. sou blbost = zpracovat je by trvalo setinu toho času co řikáš ne a ne a ne 😉
A furt nevim proč trváš na tý kombinaci = co sem měl pochopit z přečtení článku. Napsal ti to už Barik i já = je to až extrémně omezující požadavek = se nediv že ti na maličkym českym trhu vypadla jedna Alpina 😄
Tak proč to musí bejt zrovna tahle kombinace? Teda kombi chápu = funkčně cenově často i parametrama = lepší komplet výsledků včetně ceny a dalších nákladů než dneska tak populární SUV. Ale co ten zbytek? Proč to za tak málo peněz musí bejt prémie?
Teda to si trochu střídal = aktuálně platí že to má bejt prémie? Jestli A4 tak leda co nejnovější B8 s V6
Nelze nadřazovat statistickou zkušenost nad 1 osobní? Hele ty o statistice víš větší ovno než já 😉
Multitronic je fakt jedna z nejproblematičtějších převodovek a všude bez výjímky a to včetně ACZ se dočteš to samý = nedoporučejeme, vyhněte se
Jestli takhle prosťoučkou jednoznačnou a hlavně totálně jednoznačnou věc nechápeš a proti tomu hledáš nějakej účel pájovy zkušenosti = fakt nemá smysl diskutovat ;-\
No já krtkem ne zrovna často ale tu a tam jo = tramvají fakt čestně nevim kdy naposled 😄
A furt nevim proč trváš na tý kombinaci = co sem měl pochopit z přečtení článku. Napsal ti to už Barik i já = je to až extrémně omezující požadavek = se nediv že ti na maličkym českym trhu vypadla jedna Alpina 😄
Tak proč to musí bejt zrovna tahle kombinace? Teda kombi chápu = funkčně cenově často i parametrama = lepší komplet výsledků včetně ceny a dalších nákladů než dneska tak populární SUV. Ale co ten zbytek? Proč to za tak málo peněz musí bejt prémie?
Teda to si trochu střídal = aktuálně platí že to má bejt prémie? Jestli A4 tak leda co nejnovější B8 s V6
Nelze nadřazovat statistickou zkušenost nad 1 osobní? Hele ty o statistice víš větší ovno než já 😉
Multitronic je fakt jedna z nejproblematičtějších převodovek a všude bez výjímky a to včetně ACZ se dočteš to samý = nedoporučejeme, vyhněte se
Jestli takhle prosťoučkou jednoznačnou a hlavně totálně jednoznačnou věc nechápeš a proti tomu hledáš nějakej účel pájovy zkušenosti = fakt nemá smysl diskutovat ;-\
No já krtkem ne zrovna často ale tu a tam jo = tramvají fakt čestně nevim kdy naposled 😄
Zpracovat výsledky statistického měření zabere čas a úsilí, které nechci vynakládat jen pro tvou potěchu 😄 Zpracovat míněno správně a né jen papuškovat pořadí.
Kombinaci jsem volil jako konkurenta testovaného auta - co bych koupil já je irelevantní, já v této kategorii a prémii nekupuji. K tomu už se nebudu vyjadřovat, napsal sem ti to 100x
Lžeš, já nepsal o jedné zkušenosti, ale obecně jsem napsal, že nadřazovat pro kupce auta osobní zkušenost (né jednoho Páji, ale obecně, jakoukoliv v jakémkoliv množství), primárně nelze nad jakoukoliv statistiku (protože a zase podotýkám obecně ! může být statistika dost ovlivněna, nemyslím tím konkrétní případ Audi! ). Je to vždy na komplexním posouzení ! Sakro dohaje.... běž si něco přečíšt o vyhodnocování !! Mě už to nebaví 😒
Multitronic mne nezajímá - proč mi to pořád cpeš? Já auto s automatem nechci a ani o něm nepíšu. A ani Pája a ani já nezpochybnujeme, že statisticky se kazil více, než já nevím kdoví co.... Pája napsal, že jeho dva kusy se nepokazili... co na tom nechápeš? Měl sem Lagunu II - statisticky a i zkušenostmi od majitelů (tady se právě snoubí ta objektivita, kdy se statistické pozorování doplňuje i s praxí, což je nejlepší možný výsledek) to byl křáp, kde se kazilo kdoví co. Já ti řeknu, že mne se věci, které se kazili nejvíce (elektronika) nestaly - elektronika mi fungovala. Popřel sem někde tu statistiku? Tvrdím, že takový problém neexistoval? Bože, už stačí >😁 Nebaví mě to, jestli to chceš pořád řešit, tak se stav na Jiřáku za mnou, ukážu ti svoje studie a diplomy, když si potřebuješ něco dokazovat >😁 Čau >😁 P.s. jezdí sem i tramvaj...
Kombinaci jsem volil jako konkurenta testovaného auta - co bych koupil já je irelevantní, já v této kategorii a prémii nekupuji. K tomu už se nebudu vyjadřovat, napsal sem ti to 100x
Lžeš, já nepsal o jedné zkušenosti, ale obecně jsem napsal, že nadřazovat pro kupce auta osobní zkušenost (né jednoho Páji, ale obecně, jakoukoliv v jakémkoliv množství), primárně nelze nad jakoukoliv statistiku (protože a zase podotýkám obecně ! může být statistika dost ovlivněna, nemyslím tím konkrétní případ Audi! ). Je to vždy na komplexním posouzení ! Sakro dohaje.... běž si něco přečíšt o vyhodnocování !! Mě už to nebaví 😒
Multitronic mne nezajímá - proč mi to pořád cpeš? Já auto s automatem nechci a ani o něm nepíšu. A ani Pája a ani já nezpochybnujeme, že statisticky se kazil více, než já nevím kdoví co.... Pája napsal, že jeho dva kusy se nepokazili... co na tom nechápeš? Měl sem Lagunu II - statisticky a i zkušenostmi od majitelů (tady se právě snoubí ta objektivita, kdy se statistické pozorování doplňuje i s praxí, což je nejlepší možný výsledek) to byl křáp, kde se kazilo kdoví co. Já ti řeknu, že mne se věci, které se kazili nejvíce (elektronika) nestaly - elektronika mi fungovala. Popřel sem někde tu statistiku? Tvrdím, že takový problém neexistoval? Bože, už stačí >😁 Nebaví mě to, jestli to chceš pořád řešit, tak se stav na Jiřáku za mnou, ukážu ti svoje studie a diplomy, když si potřebuješ něco dokazovat >😁 Čau >😁 P.s. jezdí sem i tramvaj...
Multitronic = správný rozhodnutí
Nelžu = 1 osobní zkušenost jedno jestli pájova když už ho zdůrazňuješ proti xy statistikám přehledum atd. má hodnotu nic. Nula. Doslova nula celá nula
Vim že naše škoslství stojí za prd = svejma diplomama mi to nemusíš dokazovat 😉
Svejma popisama Laguny apod. jen dokazuješ že nechápeš význam statistiky = a těch k A4 sem ti dal víc = z různejch úhlů pohledu
Jak sem už napsal: I u největšího křápu je to ca 50% = máš poloviční šanci 😄
Na Jiřák jezdí i metro >😒]
Nelžu = 1 osobní zkušenost jedno jestli pájova když už ho zdůrazňuješ proti xy statistikám přehledum atd. má hodnotu nic. Nula. Doslova nula celá nula
Vim že naše škoslství stojí za prd = svejma diplomama mi to nemusíš dokazovat 😉
Svejma popisama Laguny apod. jen dokazuješ že nechápeš význam statistiky = a těch k A4 sem ti dal víc = z různejch úhlů pohledu
Jak sem už napsal: I u největšího křápu je to ca 50% = máš poloviční šanci 😄
Na Jiřák jezdí i metro >😒]
Ano jedna zkušenost pájova je irelevantní v pohledu na celý model, vždyť sem to napsal, Sakro to české školství se na tobě podepslo v podobně neúplné gramotnosti co? >😁 Dodal jsem, že nelze vždy jednoznačně osobní zkušenot suplovat statistikou a naopak. Ideální případ je statistika pdopořená praxí. Co je k tomu k nepochopení? >😁
Diplomy si chtěl vidět ty >😁 Ani nevim, kde je mam a kdo řekl , že je mam jen z ČR >😁 Prosimtě, neřeš už to vzdělání jo? >😁
Jo a taky sem jezdí i autobus 😉
Diplomy si chtěl vidět ty >😁 Ani nevim, kde je mam a kdo řekl , že je mam jen z ČR >😁 Prosimtě, neřeš už to vzdělání jo? >😁
Jo a taky sem jezdí i autobus 😉
Jo a na Jiřík jezdí taky Krtek = vyřešeno >😒]
Souhrn statistik a přehledů který od začátku zmiňuju praxí moc nepodpoříš = co je na tom k nepochopení? Nebo jak si to podpoření představuješ? 😄
Souhrn statistik a přehledů který od začátku zmiňuju praxí moc nepodpoříš = co je na tom k nepochopení? Nebo jak si to podpoření představuješ? 😄
Třeba tak, že statisticky průměrné auto, o které mám zájem, tak se dočtu-doslechu od majitelů, že má problémy rozšířená verze (třeba tady s automatem), tak pokud auto chci, budu hledat takové, které automat nemá... (příklad). Nebo půjdu jinam. Je to podpoření posouzení. Stejně jako když v nějaké statistice kraloval myslím Renault za prasklé žárovky a obsadil tak spodní příčky... Chápeš? Já se tu bavím obecně o interpretaci, ne už o Audi (už od včera >😁 ) Hele, o tomhle se dá polemizovat hodiny a hodiny. Já měl vždy taky tenhle tvůj přístup, striktně exaktní posouzení a nad čísla není, ale pokud hodnotíš něco, co má i sociologický přesah, nelze se opírat jen o čísla, byť se mi to stokrát nelíbí... a to je zrovna ojetý automobil.... Tím bych to ukončil.
Ano tohle jaksi nejde nechápat 😄
Ale pokud nějaký auto, třeba A4 B6, 7 a částečně B8 dopadne křížově všude podobně = a nejde o žárovky = je to něco jinýho.
Prostě když A4 tak co nejnovější B8 s šestiválcem = ale to už víme taky odvčera 😉
Čau 😄
Ale pokud nějaký auto, třeba A4 B6, 7 a částečně B8 dopadne křížově všude podobně = a nejde o žárovky = je to něco jinýho.
Prostě když A4 tak co nejnovější B8 s šestiválcem = ale to už víme taky odvčera 😉
Čau 😄
Ok, ale na to jsem se ptal hned nazačátku >😁 Já treba doufal, že mi tu někdo hodí zkušenost s Cklasse kombikem, což je přirozený konkurent jako ojetina i cenově a zaměřením, nebo E91 (které tu bylo docela dobře popsáno minule a tam bych se bál sáhnout, abych se nespálil, po tom, co jsem se dočetl).
JirkaX
Měl jsem nedávno jako náhradní vůz zapůjčenou A4 quattro v sedanu, motor 2 tdi, 2 roky starou. Zrovna při té sněhové kalamitě, jezdilo to fajn. Dokonce i za málo. Jenom to vystupování skoro od země, to už jsem si odvykl. Za víkend jsem najel cca 600. K věci. Čekal jsem, že se zde dozvím nějaké zkušenosti majitelů, já naivní blbec. Co čekat od některých zdejších přispěvatelů, kteří to auto znají leda z parkovišť.
Tohle auto bylo z půjčovny, najeto 110 tis. Ten člověk pronajímá několik set aut a pochybuji, že by si zrovna nějakou na provoz náročnou šunku do té půjčovny pořídil. Na to je on co se týče provozních nákladů hodně opatrný.
Tohle auto bylo z půjčovny, najeto 110 tis. Ten člověk pronajímá několik set aut a pochybuji, že by si zrovna nějakou na provoz náročnou šunku do té půjčovny pořídil. Na to je on co se týče provozních nákladů hodně opatrný.
myslím že se tu dozvíš hodně.
Další model na holení - Q7. ol.
Plno lidí volí automaticky šestiválec 3.0 TDI, ale to není nesmrtelná jistota. Spíše představuje dobrý kompromis, protože je rozšířený a servisy s ním umějí pracovat.
Osmiválec 4.2 TDI se objevuje za stejné peníze, ale právě to, že málo servisů tyto motory zná, vás bude nutit jezdit s problémy do značkových dílen Audi. Za to si logicky připlatíte. Stejně jako 3.0 TDI trpí osmiválec na natahování rozvodového řetězu, což se u něj objevuje kolem nájezdu 150 000 km.
HEHE
Další model na holení - Q7. ol.
Plno lidí volí automaticky šestiválec 3.0 TDI, ale to není nesmrtelná jistota. Spíše představuje dobrý kompromis, protože je rozšířený a servisy s ním umějí pracovat.
Osmiválec 4.2 TDI se objevuje za stejné peníze, ale právě to, že málo servisů tyto motory zná, vás bude nutit jezdit s problémy do značkových dílen Audi. Za to si logicky připlatíte. Stejně jako 3.0 TDI trpí osmiválec na natahování rozvodového řetězu, což se u něj objevuje kolem nájezdu 150 000 km.
HEHE
A když zůstaneme u koncernu, další perličky
Cayenne - osmiválec 4,5 l z prvních let výroby. To je nepovedený motor, u kterého dochází k obrušování povrchu válce, ztrátám oleje a celkovému nadměrnému opotřebení.
Porsche motory měnilo dokonce i po záruce. Ale u starého auta po několikátém majiteli vám už automobilka opravu hradit nebude.
Opravdu sou německá auta nejkvalitnější nebo sou to jen bludy omílané majiteli uberwagenů? Moje zkušenosti a data od lidí, servisů, ex-majitelů atd říkaj že spíš to druhé
Cayenne - osmiválec 4,5 l z prvních let výroby. To je nepovedený motor, u kterého dochází k obrušování povrchu válce, ztrátám oleje a celkovému nadměrnému opotřebení.
Porsche motory měnilo dokonce i po záruce. Ale u starého auta po několikátém majiteli vám už automobilka opravu hradit nebude.
Opravdu sou německá auta nejkvalitnější nebo sou to jen bludy omílané majiteli uberwagenů? Moje zkušenosti a data od lidí, servisů, ex-majitelů atd říkaj že spíš to druhé
tak zkušenost ti dám. mam sportovni podvozek , motor 3.0 TDi 4x4, pohon super na ujetym snehu na silnici, ale kdyz jsou na horach vyjety vetsi koleje musim si davit pozir abych nedrhnul o ten prostredek co je vyvysenej jak je to vyjety.... nedavno jsme zapadl ve snehu, protoze se mi pod auto navalil snich a jak je nizkej podvozek tak si to na to sedlo a 4x4 bylo na nic.... az budu menit casem tlumice, rpedelam to na standardni podvozek, kazdej milimetr dobrej.
likvidator
Odborník z ESA Vám namaže kolem pusy cokoliv, i exkrement popíše tak že voní jako panna z ráje.
To je přesný! Nejsem na to hrdej a povedlo se mi tam koupit šrot, ale takhle hezky bych to nenapsal >😁
V opačném případě to baští 1,5 litru oleje na 15 000 km >😁 A má to další perličky. Náskok díky panice, řídí to jen opice >😁
Plus jak správně píšeš = patří k největšim žroutum oleje na světě = bohužel odkazy na * sou už nějakou dobu zablokovaný :yes: :yes: >😁
Ze zablokovanejch odkazů = v tabulce aut s nejvyššíma nákladama na údržbu je Audi A4 na nelichotivym 12. místě. Pašík na 13. 😉
Troll (internetový) = zasílá záměrně nepravdivou irelevantní provokativní dezinformační informaci :-!
Sorry ale my s Barikem napsali čistý fakta = a trollové je určitě budou chtít otrollovat >😒]
Psát fakta = posměváček? Tady se určitě neshodnem 😉
Teda krom toho že A4 B8 si polepšila na úroveň tý Laguny a C5? 😉
Barrichello dnes 08:11
"Náskok díky panice, řídí to jen opice"
Audi A4 patří mezi ojetiny s nejvyššíma nákladama na údržbu = celkovejma nákladama 😄
Že něco takovýho ty osobně dobrovolně chceš = něco naznačuje >😒]
Jinak se tě musím zastat proti Ozzmanovi, ty nejsi troll. Trotl, to jo, ale troll ne.
A nijak nevysvětluje proč si vybral a trvá na kombinaci 300 t. + prémie + nafta + kombi = a nikdy jinak
Trotluješ hodně přes hranu
A ztichli dneska = oni se oklepou a až na to za čas příště příjde zase budou tvrdit že.. >😒]
Ten olej je jen taková nejvíc viditelná kapka v moři a VW to stálo v USA a Anglii slušnej balík 😄
Otázka je proč tolik lidí ne? Vždyť to co píšeš sou celkem obecně známý informace = nechtěj vidět nebo čim to je? Tohle sem zatim nikdy nějak nepochopil 😐
Třeba teď simon_sez = Vaculíkem naměřenejm hodnotám ani technickýmu zdůvodnění nevěřim = ale proč to neřeknu = nechápu nerozumim 😲
Dusil správně jako jedinej doporučuje V6 = tam máš sice skoro 100% jistotu že ti párkrát za životnost odejde EGR ventil ale to je celkem normální a furt je drtivě spolehlivější než čtyřválcový nafty = ať starší nebo novější
Nejlepší bude asi V6 benzín = nutný používat vysooktanový palivo, jinak vydrží prd, ale slušnej výkon a tak = v česku asi spíš výjímka
teď mám stejný model 3.0 TDi najeto 170 000 žádnej problem.
asi je to o tom, jak se k tomu autu kdo chova....
Olej měním po 15 000 a dávám kvalitní olejovej filtr, cože je asi jediná věc mimo to, co je předepsané.
Třeba seš klikař 😄
Bacha A4 patří mezi auta s celkově nejvyššíma nákladama na údržbu = doléváš jak zběsilej jak olej tak jezdíš do servisu vyměňovat drahý součástky z jakékoli části auta = kdo ti nabídne víc 😄
Já bych za ty peníze bral taky jinde jako reálný kupec, protože nepotřebuji prémii a nevyžívám se v tom, ale pokud jí chci, tak mi dej alternativu, rád budu diskutovat a to hlavně i co do spolehlivosti 😄
Asi si to neuvědomuješ = ale tvrdě a intenzivně tu trolluješ! 😉
Tak jako sem ti citoval z konce statistik nákladů a spolehlivosti dá se kouknout na druhej konec = ale v případě ojetiny je fakt snad eště důležitější ten první majitel = jak jezdil jak se staral 😄
Ale statisticky = značky s nejnižšími náklady za 10 let provozu: Toyota, Lexus, Honda. Z prémiovek Lexus, Infiniti, Acura
Z modelů = Prius, Camry, IS, Optima, Accord
Vim že tu neni populární ale Lexus si D3 dá k svačině = spolehlivostí i nákladama. Ale ty chceš asi něco z D3 a to něco od Audi = tak zrovna A4 statisticky radši ne
Ty si vyber co chceš = jestli nutně prémii + kombi + naftu = tak si to kup 😄
Jak správně píše Barik: Máš to omezený na několik málo značek vyrábějících co chceš. Zrovna ty spolehlivostí a nízkejma nákladama nevynikaj = většinou dokonce přesně obráceně
Ale když musíš tak holt musíš 😄
Přitom stačilo napsat, že moc konkurence není a ta není výrazně lepší a nezvracet tady do diskuze 😁
A bacha = to že nad naftou se smráká neni pohádka ale už i evropská realita 😉
Navíc BMW už neí co bývalo, zadokolky v sedanu či kombíku kupuje pár ortodoxních, jinak všechno 4x4, jízdní vlastnosti už neposkytují tolik zábavy z jízdy pro řidiče a pak se jim lehce stavá, že v testech píšou že pro zábavu byla lepší 10 let stará M5 nebo novej CTS-V. Takže bacha >😁
BMW nikdy neživil prodej sportovních aut. Nejvíc se prodávaly 3er a pořád se nejvíc prodávají. Že dá někdo přednost X3 před 3 nebo xdrive před sdrive je jeho svobodná volba, která moc nesouvisí s tím, jaké ojetiny jsou jak dobré nebo špatné.
Ono je to pro tebe možná rána ale Lexus je už roky nejspolehlivější prémie a co do nákladů nejlevnější = s tim nic nenaděláš 😄
A jak je na tom A4 víš sám moc dobře = dával sem ti odkazy a přál upřímnou soustrast eště v dobách kdy tu autoforum.cz eště nebylo zablokovaný 😉
Kecal tu jedině Ozzy a pozdějš pája = můžeš se na hlavu stavět a víš že píšu jen fakta = proto to taky přešlo z vaší strany v debilní urážení :no😒br />
Ser na prej = všechny statistiky a zdroje info se shodujou = něco jinýho tvrdíš ty, webpaja a Ozzman = hádej kdo kecá překrucuje a ze čtverce dělá kolečko? >😒]
Ozzy se opakovaně odvolává na test a parametry = jako vysvětlení proč musí mít jen tuhle extrémní kombinaci požadavků a ceny = a když to znova projdu tak nic. Ty na to v 16:41 reaguješ = a taky nic
Jo tak extrémní odmítání reality kombinovaný s pubertálníma kecama o panictví a podobně fakt unaví = čau :-!
K štatistiká len toľko, že ako súkromné auto mám také, čo je v každej štatistike stk na chvoste. Prvý prúser ma počkal po takmer 8 rokoch života, keď má na hrbe takmer 240k km (o 100 k km j stočené). Akú má výpovednú hodnotu táto štatistika pre mňa. Žiadnu. Máš čierno biele videnie a oháňaš sa blbosťami. Ďalší príklad - malé reťazové tsi. Je to úplny zgarb a predstav si, že máme vo firme dosť kusov čo majú cez 200 k km, na strane druhej pár sa nedožilo druhej výmeny oleja a na všetkých sa opakujú tie isté závady ako cez kopirák. Mimochodom, reťaz nie je ani zďaleka tá najzásadnejšia, ale to už v štatistikách nenájdeš
Furt odmítáš realitu? Barik a já na ní poukázali :-!
A ne na všemusí být nutně dražší součástky jak na Audi. BTW stačí matlák co ten olej nedoleje a máš zadřenej motor, a to se u Audi prohneš >😁
Je to dokonce 12. nejnákladnější model = to je docela dost, na to že pod A4 jsou i daleko dražší auta
V našich podmínkách se to dá samozřejmě srazit levnejma verzema dílů a servisem u kámoše atd. = ale i tak je na blbý straně žebříčku 😉
Ale vážně: Proč by měly bejt fake?
Ale jo samozřejmě autorizák vyjde dráž = nicméně i to je měřítko. A rozdíly po třeba těch 10 letech sou obří = průměrnejch 130 tisíc za Toyotu, 430 t. za BMW
Nebo za 10 let let provozu Priusu asi 100 000, 125 t. za Camry, proti tomu 310 t. za Audi A4 nebo 370 t. za BMW 3 😄
Autorizáky jsou drahý generelně všechny. Pamatuju si jak se na služební Oktávce TDI zasekla regulace tlaku turba. Banální oprava, kdy se regulace rozebere vyčistí, případně se vymění podtlaková baňka, která to ovládá nebo ventil, který to otevírá. No když hodně tak to stojí 5000 korun. (Já to řešil na svým autě 2x. Jednou za 4500 a podruhý za 2000 korun. V autorizovaným Škoda servisu řekli, že se musí vyměnit celý turbo a vybafli cenovku 30000 materiál plus práce. A teď si vezmi, že někdo kdo autorizovanýmu servisu věří se nechá takhle okrást a to číslo ti pak leze do statistik. U servisování AUDI to je stejný. Když se necháš okrást, tak je to pouze tvoje věc. To ale neznamená, že se musíš nechat okrádat a nemůžeš servis pořešit v nějakým serióznějším servisu. Spíš než nic neříkající částka by mě zajímal seznam poruch, který bylo potřeba za těch třeba 300 tis km řešit. To by byl mnohem zajímavější údaj. Jestli v tom byla kupříkladu 2x spojka, kterou ti v Audi udělají dejme tomu za 40000 korun, přičemž reálná cena takový opravy je 10000 korun, to ti pak dost výrazně zkresluje statistiku.
MLB !!!
a teraz hladaj aktualnu Skodu, Seat, VW s tou platformou.
( coskoro bude 1 vynimka - VW Phideon, ale to len v Číne )
Ale jo, najdeš je i v jiných koncernových autech. Třeba Bentley používá tuhle platformu. A některé díly budou nejspíš sdílet i mezi platformami. Třeba alternátor může být klidně stejný u motoru napříč i podél. Nebo kompresor klimatizace. Pohon stěračů. Atd. Psal jsi však snad něco o nějakých platformových dílech, ne?
Jinak kdo nutně chce kombík a nechce D3 většinou kupuje Hyundai I30 a I40. V I40 sem jel a jede to slušně a komfortně, ale holt to není prémie. Nebo si kup Volvo - i když to je prý podle někoho jen pseudoprémie.
Jaksi další jiná prémie než D3 je už jen Jaguar, Lexus, Cadillac a Infiniti a ti ti na kombík prdí, protože to nikdo nekupoval. Poslední pokus udělal Cadillac s CTS Sportwagon, vyráběným do roku 2013. Myslím, že je to vyléčilo.
P.s. Tobě přišla i40 dobrá? Vždyť mimo ceny jí jízdními vlastnostmi přebije celý mainstream, když už jsme teda mimo prémii..... Já bych za tyhle peníze koupil to, co jsem koupil před 6ti lety, jen novější.... jenže už jsme mimo prémii.
Ale když trvá na prémii tak pokud se nás furt ptá co jiného než D3, musíme mu doporučit crossover nebo SUV, protože ostatní prémioví výrobci kombíky holt nedělaj.
Nebo at se vykašle na prémii a koupí si Opel, Hyundai, Citroen, Peugeot, Renault. Kolega už má 3 Megane kombi, jezdí s nimi už 15 let a je spokojen. Vždy teda v benzínu, ale chválí si to. Možností je vela.
Nebo at si koupí jako ojetinu CTS Sportwagon, bude mít emerickou prémii, může mít i AWD akorát v tom holt nebude sazomet.
Jiný alternativy mu fakt nenabídnu.
No docela dost >😒]
Jiná značka, jinej model, jinej motor než ten nejprodávanější tady v kraji je furt auto = chápeš?
Nikdo ti nevnucuje motorku = jen sme tě upozornili že zrovna tohle hovězí je problematickýho původu a prokazatelně ne 100% kvality = že sou i jiný druhy. Ty deš do takovýho extrému že si myslíš že jiný maso se kupuje u pekaře 😄
Kup si auto i maso jaký chceš = jen nám netvrď že je to dokonalá mňamka = když víme že neni
Nejsou jiný druhy, chápeš? 😄 Jiný druhy jsou MB C, BMW 3er, či nějaký Jag.... dál to končí.... a které z toho bude nejspolehlivější?
Já jsem tvrdil, že je A4 dokonalá mňamka? 😊 Ale notak, už začneš i tvrdit lži a dávat mi do úst slova, co jsem neřekl? 😊 Notak, Sakro...
No tak tos moh říct hned = že to fakt je jen D3 v kombíku a naftě 😄
Od ránu tu zuřivě bráníš A4 = proč teda když to pro tebe neni mňamka? A4 je do jistý míry dokonce přesnej opak mňamky = přesný data sem ti vypsal 😉
Já bych s tvym omezenim šel do Alpiny E90/91/92 D3 = líp jezdící úsporná verze Alpina 320d [odkaz] týhle generace [odkaz]
K Jagu [odkaz]
A ještě bys mohl dodat že ti to nezávidí sousedi a rovnou tě polituju.
Až ti EU zakáže naftu a časem výrobci ty kombíky přestanou dělat, protože se jim to nevyplatí ani v EU, budeš jezdit v čem? >😁
Vybral sem jednu kategorii přesně takovou, v jaké je auto, které je předmětem testu... jestli si na to nezapoměl >😁
Není to o tom že bych neměl na servis, ale třeba vo tom, že ten Jaguar za těch 20 měsíců co sem ho měl strávil tak 2,5 měsíce čistýho času v servisu. Na takový auta opravdu nemam náladu, já + servis sme s tím najeli tak 400 km jen kvůli servisu. Stejně jako na ulítávající stěrače za jízdy a tekoucí nové originál vany ZF, které sou z fabriky křivé a záruka se neuzává (BMW). Navíc to BMW mi ani nesedlo jízdně a posazem.
CTS za 25 měsíců co mam bylo na servisu tak 4 dny a to se měnil pouze spotřebák jako náplně, gumy, filtry a jediný co se rozbilo bylo zamykání víčka nádrže - prasklej bovden. A to sem s ním najel 3,5 tolik co s BMW a o třetinu víc co s tím jagem. Takže tak.
Ten Jag aspon jezdil skvěle, když už nebyl spolehlivej a měl pěknej interiér.
Ford, Opel, Škoda, VW, Mazda, Toyota, Renault, Citroen, Peugeot, Hyundai, Kia, Volvo
V kompaktech namátkou:
Ford, Opel, Škoda, VW, Toyota, Honda, Renault, Peugeot, Hyundai, Kia, Fiat
Proč bych z toho měl jako alternativu k prémii volit zrovna i30 a i40 fakt nechápu... ale fajn, nemusím nutně rozumět všemu.
Fakt seš po tak dlouhý diskuzi a statistikách furt tak totálně mimo = že ti nedošlo že oblíbené a prodávané naprosto nijak nesouvisí s kvalitní a provozně a servisně nízkonákladový?
Nesuď podle sebe = snaha odlišit se je vcelku pitomá emoce = snaha koupit výrazně míň poruchový auto před lídrem z druhý strany žebříčku docela rozumná :-!
Až ti to dojde dej vědět 😄
Jak něco jinýho? Furt dokola ti opakuju: Kup si co chceš! Co na tom nechápeš? A proč to furt dokola popíráš? :-!
Z docela široký světový nabídky to máš omezený na 3 modely aut s jednim typem motoru = no tak si to do frasa kup! Jak je na tom s poruchovostí a nákladama víš, jak si stojí v porovnání s těma 99% jinejch aut taky = tak kde je problém?
Kdo je omezený je jednoznačný
Si představ že mám auto za peníze = ne první a doufám že ne poslední >😒]
No a za me (a je mi jedno ze jdu proti proudu) - ale 10x radeji kombik nez SUV (cross over vubec nezminuju). Nechapu soucasny trend SUV, ve vsem jsou objektivne horsi nez kombiky. Spis jsou lide jako stado a proto kupuji SUV. SUV nema prostor zadny navic nez srovnatelny kombik, zato ma horsi vykony a jizdni vlastnosti, vyssi spotrebu, stejnou bezpecnost....ale kupujte SUV!
To je dneska den :yes: >😒]
Tohle musíš = napiš kdo podle tebe je prémie = fakt dík 😉
Ale s tim kombíkem souhlasim = už sem čet hodně srovnání naposled tenhle tejden a až na pár výjímek znova a znova drtivěj vítězej kombíky = levnější na pořízení i provoz a ve všech měřitelnejch parametrech lepší
A co to jako je? Víš kolik stála v USA v 70? letech Seville? To by ses kurna divil, dražší byl jen Rolls a neluxsnější Mercedesy >😁
Skončili jako 12. a 13. provozně nejdražší auta = to už je skoro jedno >😒]
Obecně D3 nic moc = motor Audi a BMW nic moc občas průser. Motory MB výrazně výrazně lepší
Drtivě nejspolehlivější prémie Lexus = navíc a výrazně nižší náklady
Dobře si stojí v různejch statistikách i Acura, Infiniti = D3 je skoro ve všech problém. Snad krom těm medvědích motorů
Kromě toho po 10 letech a 300 tisících bude Audi jezdit pořád slušně narozdíl od C5, kdy nebude fungovat polovina elektroniky a vrzat bude i vlepené čelní sklo.
Mínusáři samozřejmně budou mít jiný názor, ale proč Laguna a C5 je už vlastně minulost nevysvětlí.
Ale myšlenka že Laguna, C5 a A4 sou do 100 t. km stejně blbý až pak se začne projevovat prémie je zajímavá >😒]
Začne pak klesat i spotřeba oleje? A viz statistiky i celkový náklady na údržbu? 😉
U C5 nevím, že nějakej podvozek má.
ano se zážehovými motory 1.8 TFSI a 2.0 TFSI to olej skutečně hodně baští. To je bohužel principální problém těchto motorů až do roku 2011. V A4 však nejde o tolik rozšířené pohony jako v jiných aplikacích koncernu VW, tak jsem to moc nerozbíral. K těm testům na 100 000 km. Podle mě to je mírně zavádějící. Záleží na konkrétním kusu, z jakého období auto pochází, co je to za motorizaci a verzi (převodovka, pohon aj.). Je to složité.
Nic víc vypovídajícího běžně dosažitelný neni. Snad krom zhodnocení Martina Vaculíka >😒]
Nojo = tak už zbejvá jen ten Vaculík no 😄
Ale pokud se nepletu ani náhodou to neni 1 litr na 20 t. km >😒]
Nelpět na naftě je do budoucna asi rozumná volba 😉
Zkus zapojit to co nosíš na krku a nejet na autoooomatickej režim = kecy "že je to Audi" a "protože je to v naftě" sou po tom co sem ti několikrát zřetelně napsal: Kup si co chceš fakt prča :yes: >😁
Ale jo = na to nafta už ani v Evropě nemá přiliš budoucnost a obzvlášť v centrech měst = to je samozřejmě pravda a víš to stejně jako my. Alespoň předpokládám 😄
Když upozorníš na statisticky nic moc auto = neznamená to že máme povinnost ti doporučit to samý v bleděmodrym co je lepší 😉
Já ti napsal opačný konce žebříčků a Barik pár alternativ podle svýho názoru = ani jedno se ti nelíbí = sorry ale dobře to shrnul mikinko >😒]
Taky sem doufal že aspoň umíš číst >😁
:yes:
Sedan ti místo kombi nikdo nenabízí = ale SUV je alternativa. Popravdě někdy u některejch značek to krom vzhledu až takovej rozdíl jak se od pohledu zdá neni 😉
Jestli potřebuješ a chceš kombi = tak si ho sakra kup! 😄
Nevim jak starý ho chceš a na kolik let ho chceš, ale ta nafta do budoucna přinese omezení = nebudeš moct do rostoucího počtu center měst. A je to tak dobře :-!
Jestli chceš honem eště poslední naftu = v pohodě to stihneš 😉
Testovalo se prémiové auto v kombiku v naftě a jako konkurenta k němu neubudu uvažovat SUV v benzinu... kupoval si někdy auto? Jestli jo, tak snad máš představu, jak se takové auto vybírá. Takovouhle logikou by jsme tu pak mohli mít srovnávací test A4ky s Aurisem, BMW 7er s Kodiaqem, nebo P911 s Citigo... :-! Což o to, že jsou to naprosto odlišné auta.... je to přece auto, jak si sám psal ne? 😁
Takze jakou ma vypovidajici hodnotu takova tabulka? Sice budu statisticky o neco mene casteji v servisu, ale navigaci a vyhrivani sedacek si nikdy nezapnu, protoze tam nejsou. Udela me to spokojenejsim zakaznikem? Za sebe si radeji zajedu v prubehu nekolika let 2x extra do servisu (statisticky brano to urcite nebude vice). Ale to uz je kazdeho volba...
Vypovídací hodnota desítek tisíc vs 1 ks = tak nějak když máš auto nebo cokoli z nejvyšších míst žebříčku máš prostě větší šanci na spokojenost než z nejnižších = jednoduchý ne? 😉
Pravidelná nebo i častější jízda do servisu je relativně rozumná věc = znám někoho kdo pravidelně u všech aut mění olej 2x častějš než je doporučeno. Ale proti Multitronicu a podobnejm problémovejm částem auta to moc nepomůže = platí obecně, nejen pro audi 😄
Jen papouškuješ vyčtený moudra.
Pri koupi vozu se neridim statistikami. Vuz kupuji s tim, ze se mi neporoucha a nepremyslim nad tim kolikrat. Tento styl premysleni mi fungoval jak u novych, tak ojetych aut a nikdy (opravdu nikdy) jsem neresil zadny zasadnejsi problem. Mel jsem temer vyhradne VW, Audi ci BMW, tedy na delsi dobu. Kdyz pocitam jeste auta , ktere jsme kupovali na firmu, tak jeste desitky vozidel Skoda a par Ford a pouze s jednim byl zasadnejsi problem, ale to auto uz toho melo za sebou.....
Treba s tim vsude zatracovanym Multitronicem mame vynikajici zkusenosti, i kdyz osobne bych jej nechtel, ale porizovali jsme je na firmu pro asi 12-15 lidi a nebyl s nima jedinej malej problem a lidi je meli radi, pravda, zadni sportovci to nebyli 😉
Co se mi nelibi na cely Tvy a barichellove diskuzi je to, ze nejste objektivni, jen nemate radi Audi a pouzivate zavadejici, nejednoznacne argumenty zalozene treba na nejakych tabulkach...nebo treba spotrebu 1 litr na 15 tis jako duvod k neporizeni auta. Vase doporuceni namisto Audi jsou mimo nejen co se tridniho zarazeni tyce, ale take vyber znacek treba Ford, Volvo nebo Citroen a Renault jako "lepsi volby" co se tyce kvality je zcestny, minimalne jde o stejne poruchove vozy. Takze celkove to neni zadna diskuze kde by se predkladaly solidni argumenty, ale plivani na to co rad nemam a adorovani vseho ostatniho....a to diskuze neni 😉
Při koupi vozu na statistiky klidně můžeš kašlat = znova a znova sem totéž psal Ozzymu = jen prostě musíš počítat že rozdíl mezi nejspolehlivějšíma a nejporuchovějšíma prostě existuje 😄
Vlastní zkušenost je v realitě obřího množství vyráběnejch aut statisticky naprosto bezvýznamná
Z čeho vychází tvý hodnocení neobjektivnosti = konkrétně
12 nebo 15 multitroniců fungovalo bez problémů? No stát se může cokoli = třeba to tak fakt je. To že měnili i ten v kusu co jezdil test na 100 t. km ale neni náhoda = prostě to je ultrašpatná převodovka = dělat že ne a řikat že má jedna nebo mejch 15 zrovna nebylo v celkovejch číslech nic neřiká
No koupit jich 15 možná jo 😉
Jj plivání tu proběhlo docela dost = ani ne tak na to na toho >😒]
Ozzy celou tuhle diskuzi naprosto čítankově trolluje = úplně nadoraz, jestli ti to nedošlo 😄
Asi jako ty když si podobně neúnavně odmítal realitu že náklaďáky maj menší emise než naftový osobáky >😒]
Což fakt nechápu 😐
Myslim žes to tu psal dokonce ty = že VW má první generaci zákazníků jako testovací jezdce :yes: 😄
No u Multitronicu i tu poslední >😁
To bude starší praktika než 10 let
V6 2,5 TDI byla katastrofa a 1,2 HTP taky. Výrazně se dala zlepšit životnost HTP motoru přechodem na výměny oleje po 10 tis km a použití olejů s vysokou teplotní odolností (tj racingový oleje 10W-60 atp). Pak se na tom dalo najezdit bez problémů 300 tis (kamarád takovou Fabii měl a jezdila bez problémů i po 300 tis) Taky bylo dobrý pořešit rozvody ještě než se to stihlo poprvé potkat. Takový typický doma-dodělej motor. Ostuda VW za kterou by se měli sami ještě dnes veřejně lynčovat.
Dobře tak 15 let 😄
A to naštěstí nešel do toho 2,5 TDI
Ve vedlejšim příspěvku je odkaz na seznam největších průserů za posledních 15 let = pro někoho může bejt docela překvapivej možná i šokující 😄
Komentar o opici podle toho jake kdo ridi auto, nema cenu komentovat, vypovida dost o jeho tvurci sam o sobe.
S 2.0 TSI mam take zkusenost a nepamatuji se, ze by se tam kdy doleval olej mimo 15 tis. servisni intervaly....
Pokud vím, netýkalo se to 2,0TSI a pokud člověk jezdil pilu, nemusel se zapíkat karbon a odcházet mizerné pístní kroužky.
Ano, je to zmršený motor. Jeden ze čtyř benzínových a jeden z celkem 7 motorů v A4.
A jedná se o motory z let 2008-2012. Pokud se totiž problém neřeší a jen se dolévá olej, časem se do vložek válců vydřou drážky, které umožní čím dál větší průsak oleje do spalovací komory. V takovém případě je potřeba vyměnit motor, neboť jeho devastace je už neřešitelná - jak ostatně uvidíte i v přiložené galerii. Autorizované servisy ve Velké Británii si řeknou o 4 000 liber (cca 142 tisíc korun) v případě nových pístů a pístních kroužků, o 12 tisíc liber (cca 427 tisíc korun) v případě potřeby nového motoru. To rozhodně nejsou malé částky, a tak není divu, že se zákazníci nejen v USA, ale i ve Velké Británii bránili. A někteří velmi vehementně, jak vám opět naznačí přiložená galerie.
Na každý pád, zdroj problému je dobře známý a jeho oprava možná. Potíž s konstrukcí motorů byla vyřešena koncem roku 2011 a poslední vozy s problematickými motory (netýká se všech, ale vyskytuje se častěji než nahodile) byly prodány v roce 2012. Proto je od té doby řešení možné jak opravou, tak výměnou - novější motory už by měly být v pořádku resp. alespoň netrpět nadměrnou spotřebou oleje z tohoto důvodu. A alespoň podle zpráv majitelů opravdu netrpí.
Audi si tím v USA trochu pošramotilo pověst, ale paušálním řešením nechalo na potíže vcelku rychle zapomenout - nyní řeší všechny tyto problémy opravou v režii firmy nebo nahradí zákazníkovi cenu opravy, pokud už nechal auto dříve opravit na vlastní náklady.
Těšilo nás >😁 >😁
[odkaz]
Co tam máš dál??