Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeKlimatizace v zimě: Proč ji musíte i teď zapnout? Plus tipy na zimní údržbu
21 komentářů
twistedTSD
14
"Kdo jej chce trochu zvlhčit, nezbývá mu než pustit klimatizaci." ...Jak přesně může klimatizace zvlhčit vzduch? Vždyť dělá přesný opak.
Sina
8
To jsem přesně chtěl napsat taky. Nejdřív správně píšou že "Zbavit se vlhkosti na čelním skle můžete právě zapnutím klimatizace" a pak klimatizací zvlhčují vzduch 😁.
msifa
11
Jeden z nejhorších článků na auto.cz. Plný polopravd a nesmyslů. Klimatizace samozřejmě již z princip funkce vysouší vzduch. Pokud by ho zvlhčovala, tak by v zimě (samozřejmě i v létě například za deště) naopak způsobovala orosení skel zevnitř
DaewooMaster
1
Navíc nevím, jak u dnešních aut, ale to moje ZÁMĚRNĚ klimu nepustí, když mrzne. A ty doporučované "dezinfekční" spreje jsou jen taháním peněz, mně nikdy nepomohly (resp. max na 2 dny a to mi přijde za tu cenu málo). :no:
Neurotic
Já se o ní teda starám tak, že si nastavím teplotu a případně změním jak moc má foukat a víc se o to nestarám a nikdy nebyl žádnej problém. Když je na okně námraza tak zmáčknu 2 tláčítka jedno pro přední a jedno pro zadní a netuším jestli to zapíná klimu nebo ne a je mi to úplně fu(c)k hlavně, že vidím ven a je mi za chvíli teplo:-!
lulinak
mnojo ja si porad myslel ze klima vysousi a ono je to uplne naopak kurna. A skoda ze tyhle ukony mohou delat podle posledni vety jenom holky, ja mel za to ze muzou i vsichni, ale holt smula... 😉
Ja Prvni 123
Ta přes 20 let stará i ta letošní fungují v tomto směru stejně: po nastartování běží kompresor i v zimě... a po chvíli vypne. Když je venku zima.
Nezkoumal jsem, jestli je tam časový spínač nebo o tom vypnutí rozhoduje něco jiného.
A pustí se vždycky, když zmačknu tlačítko "rychlé odmlžení"... to se pak pustí klima i topení současně, a všechna elektrická vyhřívání. = zadní okno i vnější zrcátka.
Jedinej rozdíl novýho Fiata proti letité Alfě je, že má elektrické přihřívání i vody v motoru. To Alfa nemá.
Nezkoumal jsem, jestli je tam časový spínač nebo o tom vypnutí rozhoduje něco jiného.
A pustí se vždycky, když zmačknu tlačítko "rychlé odmlžení"... to se pak pustí klima i topení současně, a všechna elektrická vyhřívání. = zadní okno i vnější zrcátka.
Jedinej rozdíl novýho Fiata proti letité Alfě je, že má elektrické přihřívání i vody v motoru. To Alfa nemá.
Zkrátka co auto, to jinej systém....já u Renaultu Clio Grandtour v zimě nastavím topení na plný pecky,ventilaci taky na plný pecky a zapnu klimu plus vyhřívání zadního skla.
Než očistím boční okna, ze zadního už stéká sníh a na předku je to jakoby podtáté a já to jen shrnu.
Uvnitř pohoda a můžu vyjet.
Než očistím boční okna, ze zadního už stéká sníh a na předku je to jakoby podtáté a já to jen shrnu.
Uvnitř pohoda a můžu vyjet.
ondrejn1
Úroveň článků je poslední dobou velká bída.Mám Fiata s automatickou klimatizací(digitální) a v popisu je, že funguje do +4°C pak ji můžete mít zapnutou kontrolka svítí, ale ona je vyřazená z provozu.
Floyd
Budu se muset opakovat, ale máme to tu dnes a denně: chyby, chyby, chyby. Faktické i překlepy. Nebýt jich, mohl to být další povedený článek od pana Dusila.
acALIEN
Ktery pitomec psal ten clanek? Klimatizace vzduch vysusuje, nezvlhcuje. To je uroven toto...poprit sve vlastni tvrzeni v jednom clanku o 10ti vetach, tak to je hodno genia.... :no: :no: :no:
peterle
Keď ťa niekto platí za také perly, ako že zapnite klímu aj pod nulou, alebo klíma zvlhčuje vzduch, tak si dieťa šťasteny.
A proč by jí v mraze nepouštěl ? I v návodu na auto mam psáno že klima v zimě sice nechladí ale vysouší vzduch. Takže půlka je blbost, půlka ne. Prostě topim a pouštim do auta suchý vzduch.
Klimatizace přece neznamená CHLADIT!!!....to je jen taková letní mánie.....prostě vytváři klima jaké JÁ si přeji....
Jasně a ještě si nastavím vnitřní koloběh a nasávám vzduch z vnitřku auta a ne studený zvenčí.....jakmile vyjedu - přehodím to na vnější a už poslouchám Blaník......
drack2
Kabinovy cistic je prosim vas co?
Hugo_lo
Já mám také v autě klimatizaci, ale přes zimu ji nezapínám. Nějak mě nenapadlo, že by to bylo potřeba. Doma máme také klimatizaci, a to ze Vzdušínu https😐/www.vzdusin.cz/…ilni-klimatizace , a tu také přes zimu nezapínáme. Na jaře klimatizaci vyčistím a funguje bez problému.