Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Čtveřice prototypů BMW M3: Vznikly pick-upy, hatchback i kombi

8 komentářů

MrBeranek
Lítá. Porovnával je Autocar tady: [odkaz] ale za mne naprosto nedůvěryhodný test. Jedno mám (a znám) a druhé jsem měl několikrát půjčené na vyzkoušení a opravdu to není totéž (jakkoli kombík ve čtyřkolce asi dynamicky ztrácí proti sedanu v zadokolce).

Dle mého názoru zbytečně BMW "vyhání" kupující k Alpině (aby koupili B3ku - ta se v kombíku a ve čtyřkolce dělá a má o 20 koní méně) místo M3 v kombíku.
Ozzman
To bych pochopil, pokud by 3er s xdrive vůbec neexistovalo, ale ono se koupit dá 😉 Tak proč ne nějakou Mverzi? P.s. Nedávno Gott nějakej ten Rockovej flák natočil ne? 😁
Mig_35
Protože M5 je prostě zadokolka a M3 dtto. To je jako ptát se proč nezpívá Karel Gott metal, když by to očividně zvládnul.
MrBeranek: však někde lítá srovnávací test dieselové trojkové Alpiny s M3 či M4 a byla to téměř plichta...
Ozzman
Hlavně Audi RS4 a RS6 v kombíku umí už pár generací, taky nechápu, proč BMW zůstává nečinné.
MrBeranek
Protože to byla zadokolka. Samozřejmě, že přemotorovanou a hrabající se zadokolku v kombíku si nikdo nekoupí (když si kupuju kombík, chci praktické auto, co mne odveze všude a vždycky, a to vylučuje zadokolku). Navíc ten motor byl do takového auta nesmysl. Kdo si koupí vysokootáčkovou desetiválcovou benzínovou atmosféru do praktického kombíku? Navíc užranou a nespolehlivou (jakkoli s úžasným zvukem). To byl motor pro petrolheady, ne do rodinného kombíku. Dnešní S55ka v F80ce je ale už úplně jiné kafe a do rodinného kombíku perfektní volba.

Musí ji ale udělat v 😁rivu, protože to auto musí zůstat univerzál, ale přitom rychlý univerzál. Když se rentuje Alpině B3ka v kombíku, tak by se musela BMW rentovat M3 v kombíku (je to prakticky totéž).
fOE
M3 v kombiku ma podle me potencial jeste mensi nez M5 v kombiku a kdyz tu s nama nedavno M5 v kombiku byla neprodalo se jich ani 10%. A delat kvuli jednotkam procent M3 v dalsi karoserii? To se nemuze rentovat...
MrBeranek
Zajímalo by mne, kolik generací M3ky ještě bude BMW trvat, než pochopí, jaká příležitost na trhu jsou M3ky v kombíku. Já bych ji za Alpinu vyměnil hned.
beibej
generace E 46 byla best! :yes: