Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
m.z.
Oltcit Club 11RL jsem měl a byly to nádherné časy, to obrážení vesnických diskoték v rozhoupané loďce plné kámošů, na to se nezapomíná >😁
Hmm, to si kámoši sedící vzadu museli užít, prostor pro nohy zadních cestujících v tomto autě prakticky neexistoval! >😁
Kámošům to bylo fuk, byli rádi, že se mají čím vozit a drtili jsme to v 5 lidech.
Aspoň se 11l spotřeba rozmělnila >😒]
Aspoň se 11l spotřeba rozmělnila >😒]
narona
jsem za posledních asi 5 let viděl třikrát, a vždycky ho někdo tlačil >😁
Dnes ráno jsem byl na STK a krásný bílý neschnilý kousek tam přijel na emise, to jsem docela koukal.
DaewooMaster
Jenom drobnost k článku - když už je v článku výčet modelů Daewoo, co se v Rumunsku vyráběly, proč není kompletní? Tady je třeba k nahlédnutí dobový web z prosince 2002😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Stejsn
vždycky jsme to označení překládali "jedenáct na sto, Rezerva, Lano" 😄
P.S. Díky za informačně hodnotný článek! 😄 Oltcit byl nehezký, mimořádně nepovedený a příšerně nekvalitní stroj, ale pamatuju se, že když se objevil na našem tehdy totálně vyhladovělém "trhu", jednu dobu to bylo velice módní zboží. Levný přitom vůbec nebyl (s motorem 1,1 l a výbavou RL stál tuším 75 000 Kč, oplastovaná luxusnější verze dokonce necelých 80 000 Kč), po strašlivých zážitcích majitelů s jeho "kvalitou" ale zájem o toto auto velmi rychle opadl. Navíc, proti nastupujícímu Favoritu neměl nejmenší šanci...
Já si ho neidealizuji. Jenom nemám rád zbytečné a nepodložené pomluvy. Přestupoval jsem do něj ze Škody 120 a za to to stálo. Favorit byl ještě v nedohlednu. A když přišel, tak výbavou oproti Oltcitu zrovna nevynikal. Oltcit v základu kotouče na všech kolech, dig. hodiny, otáčkoměr, zadní stěrač s cyklovačem, kompl. příprava pro rádio atd. Já jenom tvrdím, že kdyby ho v Rumunsku nezkazili, tak byl na svůj rok vzniku hodně dobrý. A to, že tobě se nelíbil není podstatné. Spoustě lidí se líbil. A už končím, na tom co jsem napsal trvám. Jenom mohu dodat, Rumuni z něj nakonec skutečně udělali krám. Ale za to Oltcit nemohl.