Ekonomika
JuicyMane
1
Pokud si společně s autem objednáš nějaký mperformance doplněk, obyčejně dorazí na sklad k dealerovi asi o měsíc dřív, než tvoje auto... ten den prací navíc tě už nezabije, když čekáš na auto dva až tři měsíce, ne? 😄
Přejít do diskuze
Hammunasakra
Jj připojuju se = svět se definitivně mění = tohle je jedna z posledních šancí :yes: :yes: :-!
fOE
Bila je krasna barva...
... na lednici nebo na mrazak. >😒] Zalibu anglicanu v mineralgrey se nedivim, je to moc povedena barva a tomu autu slusi. Ze jde na HB i cervena slysim prvne, ale spravny krok. :yes:
... na lednici nebo na mrazak. >😒] Zalibu anglicanu v mineralgrey se nedivim, je to moc povedena barva a tomu autu slusi. Ze jde na HB i cervena slysim prvne, ale spravny krok. :yes:
praděda7
Výběr barev se zlepšil. Přibyla i Melbourne Red. Ale já, coby stará garda, si nedovedu přestavit BMW v jiné než bílé. V Anglii je populární Mineral Grey. To bude asi tím, že tam moc nesvítí sluníčko a auto se nenahřívá a také že tam často prší a na MG není vidět špína. Zajímavé pak je, že v Anglii nenabízí verzi s 😁rive. BTW, svezl jsem se s M135i a má to odpich jako když startuje 747Jumbo Jet. 😄
iudex
Paráda, M140i je pre mňa dokonalý hotheč. 3,0 R6, 250 kW, zadný pohon, 4,4s na stovku (edit: pozerám, že to platí pre xdrive, zadohrab má 4,8s). Ako píše děda, Unkas, posledný Mohykán. Kupujte, lebo už nebude.
Mne na ňom vadia iba dve veci: 1. že nemá samosvor a ten nie je ani za príplatok (viem, že sa to dá riešiť cez M Performance, kde ho vedia domontovať, ale podľa mňa mal byť sériovo od výrobcu) a 2. farby: hotheč si pýta výraznejšiu farbu; tu je síce oranžová Valencia, ale tá sa absolútne nehodí, takže zostáva len tradičná modrá.
Mne na ňom vadia iba dve veci: 1. že nemá samosvor a ten nie je ani za príplatok (viem, že sa to dá riešiť cez M Performance, kde ho vedia domontovať, ale podľa mňa mal byť sériovo od výrobcu) a 2. farby: hotheč si pýta výraznejšiu farbu; tu je síce oranžová Valencia, ale tá sa absolútne nehodí, takže zostáva len tradičná modrá.
praděda7
Vymírající druh. Poslední šance si pořídit rychlý kompakt nebo kupátko s 6 válcem, s pohonem zadních kol. Nova 1er již bez šestiválce. ;-\
Filalák
Tak dnešní nové auto není kromě nablýskanosti zárukou skoro ničeho... Mě se ověřilo kupovat vždy až léty prověřený model, který prověřili tisíce řidičů a v té době je už i jejich cena mnohem přijatelnější... >😁
white label
Kdyby si chtěl každý "chytře" kupovat jen použité zboží, kdepak by se asi bralo?
white label
Kdyby si chtěl každý "chytře" kupovat jen použité zboží, kde by se vzalo?
Damian120
No mě příde, že většinou právě ani neví proč tu určitou věc potřebují mít novou... asi že se to od nich očekává, aby si někdo nepomyslel že jsou chudáci a nemůžou si tu věc pořídit novou, tak se radši zadlužej a pak si nemohou pořídit spoustu jinejch věcí, protože musí splácet tu jednu novou, která je po roce zase stará... >😒]
white label
Vše použité stojí logicky podstatně méně, nejen auta a hadry. Lidi ale přesto velmi často kupují věci nové a zřejmě dobře ví proč...
rudovlach
jo tak to bych rekl, ze je super prirovnaní, nekdy natrefíte v sekáci na super znackovy obleceni a je skoro nenoseny za par kacek a stejne tak to muze byt i s autem z bazaru, taky natrefite na fajnovou karu za super cenu...proc teda kupovat novy, kdyz muzu najít v sekaci/bazaru to samy ale za xkrat menší peníze? :yes:
white label
V čem je o tolik horší bunda ze sekáče, nebo třeba nábytek z druhé ruky?
Enfula
To je cena jak za barák >😁 , šílený.
V čem je 10x levnější ojetý auto o tolik horší?
V čem je 10x levnější ojetý auto o tolik horší?
fOE
S tim LSD je to jak pise JuicyMane, jednoduse to mas behem 1-2 navic na aute s plnou zarukou a vsim. Mne osobne by to bylo asi jedno jestli je to namontovano tam nebo tam (samozrejme za predpokladu plne funkcnosti a neodflaknuti prace autorizaku).
Ty trmeny, to jsou lepsi (ne nejlepsi) brzdy z 1er/3er a jdou jen v modre. Pokud by si chtel jinou barvu tak leda znovu priplatit cele jine brzdy (znovu M performance) a ty se pak delaji tusim ve trech barvach, vcetne cervene (nebo oranzove?)). Takze celkove si s barevnosti brzd u BMW moc nevyhrajes a ano, ta modra je dost sazka na jednu kartu a ke spouste barev bude spis jako pest na oko. Taky ji nechapu.
Ty trmeny, to jsou lepsi (ne nejlepsi) brzdy z 1er/3er a jdou jen v modre. Pokud by si chtel jinou barvu tak leda znovu priplatit cele jine brzdy (znovu M performance) a ty se pak delaji tusim ve trech barvach, vcetne cervene (nebo oranzove?)). Takze celkove si s barevnosti brzd u BMW moc nevyhrajes a ano, ta modra je dost sazka na jednu kartu a ke spouste barev bude spis jako pest na oko. Taky ji nechapu.
Mig_35
a propos co se stalo dědo, vždyť ty už jsi jenom řešil poslední detaily před koupí toho auta?
curwasportiva
Koukám že číslování modelů se Bmw totálně vymklo z kontroly. Dříve když se člověk podíval na kufr bavoraku, hned vedel s čím má tu čest, ted je to spíš jen špatný vtip...
Hammunasakra
Divný! Já tu přeskakuju mezi počítačema a tabletem denně 😐
Někdy sem přihlášenej i na obojim najednou 😄
Někdy sem přihlášenej i na obojim najednou 😄
Pradeda77
Odedneska. Pouzivam l tablet. Ale jeste me to moc nejde. Na tabletu jsem deda77, protoze jsem nemohl pouzit originalni prihlasovaci udaje. ;-\
praděda7
Vše je na dobré cestě. Auto jde do výroby týden 30. V Renocaru by mělo být v půli srpna.
praděda7
Co se týče doplňků, tak LSD asi ne. A pozor! BMW M performace katalog pro řady 1 a 2 LSD nenabízí. Ale sportovní systém tlumiče výfuku bych asi bral... 😉
iudex
No pri bielej by som asi uvažoval o tých modro-červených polepoch, ako máš ostatne aj v avatare. [odkaz]
praděda7
To víš, v mém věku si už pomalu musím na tu lednici zvykat............. 😄
praděda7
LSD? No ono je to o tom, že pro výrobce by to byla další položka v systému a tím další komplikace a tím i vyšší náklady. Historicky je poptávka po LSD asi mizivá, plus taky je v tom trochu "kšeft" pro dealery. 😉 Jo kdyby se M140i montovalo v M divizi, tak by LSD bylo v nabídce přímo. Ale protože M140i není to pravé ořechové M, tak ti, co LSD musí mít, tak si musí i připlatit a chvíli počkat než jim to dealer namontuje. Ještě k těm barvám. Většina barev se rychle okouká. Známá věc. Proto hodně lidí vsadí na bezpečnou barvu...bílou.... 😉
iudex
Tak Ty sa vyznáš v BMW viac, ja to ale beriem tak, že to nielenže nie je štandard, ale ani v príplatkovej výbave a M performance parts je obdobná komplikácia ako aftermarket, akurát s plnou zárukou. Či to ponúka každý predajca BMW, to neviem, minimálne to ale komplikuje kúpu (najprv čakáš na auto a potom čakáš na dodatočnú montáž LSD v servise). A ten samosvor pri tom výkone by som chcel.
Oranžová Valencia mi k tvarom jednotky absolútne nesadne. Modrá Estoril je opozeraná, našťastie ako píše deda pribudla červená metla Melbourne, tak asi tá. Ešte pozerám, že M má sériovo brzdové strmene lakované na modro, neviem ,či to ide zmeniť, lebo s čeveným lakom to neladí (verím, že áno).
Oranžová Valencia mi k tvarom jednotky absolútne nesadne. Modrá Estoril je opozeraná, našťastie ako píše deda pribudla červená metla Melbourne, tak asi tá. Ešte pozerám, že M má sériovo brzdové strmene lakované na modro, neviem ,či to ide zmeniť, lebo s čeveným lakom to neladí (verím, že áno).
fOE
Nechapu tu poznamku o LSD. V cem je rozdil jestli si auto koupis a oni ti tam LSD namontuji kus za kus ve fabrice a ty si jej s tim uz vyzvednes, nebo si auto koupis a oni ti jej namontuji kus za kus v autorizaku a ty si jej s tim vyzvednes? Ze tam neni v zakladu je skoda, na druhou stranu tohle neni ///M. Chces plnotucny produkt, zaplat si plnotucny produkt... jak premiove. 😄
Ad farby, ta modra se mi docela okoukala, takze oranzova (videno jen jednou) vede, bohuzel to je jedno protoze 4 z 5 co potkam jsou bile. Coupe je na tom lip, tam jde cervena v ktere mu to moc slusi a ktera je i na silnicich videt.
Ad farby, ta modra se mi docela okoukala, takze oranzova (videno jen jednou) vede, bohuzel to je jedno protoze 4 z 5 co potkam jsou bile. Coupe je na tom lip, tam jde cervena v ktere mu to moc slusi a ktera je i na silnicich videt.