Videa
hihihi
Mas pravdu, ano vadi, mam to uz 4 roky v A6. Supr vec, nemit to na HUD, tak se na to v noci fakt koukat moc neda, nez zbliknes, kde je clovek uz bys byl v nem. Mozna v 50 v obci jeste jakz takz, ale v 70 a vyse uz nezareagujes ani nahodou. Ale zase uz to zachranilo cloveka, ktery sel samozrejme po spatne strane v cernem a jeste mne osvitilo auto v protismeru, pravde bylo to v 110 az jsem koukal, ze to v teto rychlosti jeste vubec funguje. Kdyz bys ho chtel "srazit" 3x to toho dotycneho problikne dalkovym, aby o tobe vedel. Sem tam to chytne i cyklisty - neosvetlene - v 80%, take se hodi 😉
Monaro
Je to za příplatek i v MB S 600 L, se základní cenou zhruba 4,3 milionu, kde už tedy všechny možné příplatky jsou v ceně, ale za toto se také připlácí.
Krokem k rozšíření do mainstreamu bude asi nasazení systému v novém éčku W213. Prý tam má systém být.
Jinak dle mě – jsem konzervativní – jediný "asistent", co má v autě smysl. Pak ještě parkovací kamera a to je tak všechno, to mi z asistentů stačí.
Krokem k rozšíření do mainstreamu bude asi nasazení systému v novém éčku W213. Prý tam má systém být.
Jinak dle mě – jsem konzervativní – jediný "asistent", co má v autě smysl. Pak ještě parkovací kamera a to je tak všechno, to mi z asistentů stačí.
gil54
To je věc, která se dá vycvičit. Je to jako sledovat permanentně provoz ve zpětných zrcátkách a situaci na budíkách současně s provozem před autem. Mnohokrát jsem se setkal s řidiči, kteří to neumí, ale jde to a já to pokládám za důležitou dovednost. Jak říkám vycvičit si periferní vidění tak, aby řidič sledoval jak provoz, tak ty ostatní údaje, které potřebuje sledovat. Dnes už to v autoškolách asi nikdo neučí, je to specifická disciplína, kterou je potřeba ze začátku nutné trénovat a stále si jí uvědomovat, později to přejde "do krve" a vůbec není třeba na to myslet, stane se to rutinou.
Mě trénoval otec, pedant, lékař a nadšený motorista a přistupoval k mému výcviku tvrdě a pamatuji si - asi nějaké lékařské - testy periferního vidění, co mi dával. Dál mě trénovala má první auta, kde musel mít člověk "pořád jedno voko" na teploměru. 😄
Asi by mi sledovat i noční vidění nedělalo žádný problém.
Mě trénoval otec, pedant, lékař a nadšený motorista a přistupoval k mému výcviku tvrdě a pamatuji si - asi nějaké lékařské - testy periferního vidění, co mi dával. Dál mě trénovala má první auta, kde musel mít člověk "pořád jedno voko" na teploměru. 😄
Asi by mi sledovat i noční vidění nedělalo žádný problém.
Honza Mička
Dobrý den,
máte to podobně jako se sledováním rychlosti na tachometru. Jenom mrknete dolů a pak zase hned na silnici. Obraz displeje je ve skutečnosti o dost kvalitnější než jak je vidět na záznamu, a když hrozí nebezpěčí, informuje o něm dostatečně "razantně", abyste stihnul zaregistrovat silnici i noční vidění.
Jeden známý mi kdysi říkal, že se současným "eskem" projel celou Jižní spojku pouze na noční vidění, ale to bych nedoporučoval. Na noční vidění je třeba si zvyknout a používat ho pouze jako kontrolu, ne s ním prohledávat okolí. Po čase jsem se jej naučil vnímat, aniž bych se na něj musel soustavně dívat a odklánět zrak od silnice.
máte to podobně jako se sledováním rychlosti na tachometru. Jenom mrknete dolů a pak zase hned na silnici. Obraz displeje je ve skutečnosti o dost kvalitnější než jak je vidět na záznamu, a když hrozí nebezpěčí, informuje o něm dostatečně "razantně", abyste stihnul zaregistrovat silnici i noční vidění.
Jeden známý mi kdysi říkal, že se současným "eskem" projel celou Jižní spojku pouze na noční vidění, ale to bych nedoporučoval. Na noční vidění je třeba si zvyknout a používat ho pouze jako kontrolu, ne s ním prohledávat okolí. Po čase jsem se jej naučil vnímat, aniž bych se na něj musel soustavně dívat a odklánět zrak od silnice.
IceDive
Hracka to je to suhlasim ale zrovna infrakamera nie je moc nachylna na vonkajsie vplyvy a znesie aj celkom slusne znecistenie.V kazdom pripade, myslim si ze viac sa oplati investovat do lepsich svetlometov ako do nightvision.
_MT_
Určitě. Byla totiž doba, kdy sis HUD do A8 koupit nemohl (první ho měla A7 a do A8 se dostal až později), a noční vidění myslím měla od začátku výroby.
_MT_
Ten pohled s obrazem kamery je pro mne zbytečný - maximálně tak dobrý na to, abych se při stání na semaforech podíval, kolik chodců vlastně normálně v noci nevidím. Chodce to rozpoznává samo a upozorní mě to. Pokud máš světlomety se spotlight funkcí (Matrix to umí), tak na to automaticky zasvítí. Překážku mám hledat venku, ne na displayi.
antiff
Existuje 😄 Night vision mi al aj tak pride taka hracka. V dazdi a podobnych podmienkach ked by to clovek ocenil najviac to nefunguje. Podobne ako asistent jazdnych pruhov a ostatne systemy co spoliehaju na kamery.
_MT_
S-Klasse to má už roky (měla ho i předchozí generace), stejně tak A8 a 7er. I o třídu níž to mají A6, A7, 5er, 6er i CLS. U E-Klasse nevím, minulou generaci jsem nemusel a tak jsem ji ignoroval, ale když ho mělo CLS... A můžeš si to koupit klidně k základní motorizaci, příplatek je stejný (maximálně si budeš muset připlatit za něco dalšího navrch jako navigaci).
Vzhledem k tvé široké definici slova asistent (viz parkovací kamera) bych přihodil HUD. Šikovná věc.
Vzhledem k tvé široké definici slova asistent (viz parkovací kamera) bych přihodil HUD. Šikovná věc.
AUDIRS6
Presne. Ved hadam sa dozvieme v teste, ako to bolo s HUD-om tu. Neviem totiz ci existuje fyzicky vyrobena A8 s nightvision bez neho. 😄
IceDive
Mal som to na A7 a zobrazenie medzi budikmy som vobec nevyuzival kedze zbytocne odvadzalo moju pozornost. Po aktivacii night vision som prepol displej zobrazujuci infra zaber do bezneho modu. Night vision ale ostalo aktivovane a upozornenia na mozne nebezpecenstvo sa mi premietali len na HUD. Osobne si myslim ze ten infra zaber je v spojeni s dnesnymi matrix a laser svetlami uplne zbytocny. V spojeni s infra kamerou snimajucou okolie vedia prebliknut hroziace nebezpecenstvo na ceste a varovat vodica bez toho aby musel sledovat nejaku obrazovku mimo zorneho pola.
AUDIRS6
Ahoj, mas SZ. 😉
...v ktorej som sa zabudol spytat, ci to malo aj HUD. - ja hlava derava ;-\
V tom pripade by sa totiz tie "farebne stvorceky a obdlznicky" zobrazovali aj v nom...
...v ktorej som sa zabudol spytat, ci to malo aj HUD. - ja hlava derava ;-\
V tom pripade by sa totiz tie "farebne stvorceky a obdlznicky" zobrazovali aj v nom...
To nevadí při parkování (couvací kamery, 360st zobrazení okolí apod.), ale dělat tohle při plné rychlosti na okresce/na dálnici?
Spíš se ptám, protože jsem s tím zatím nejel. A zatím mi jen jeden člověk potvdil mé obavy (má Lexus LS).