Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

10 neznámých faktů o terénní legendě Land Rover Defender

16 komentářů

Ondris
450 liber v roce 1948 odpovídá dnešním 16 000 librám - tedy asi 600 000 CZK. Morrix Six (střední třída) stál skoro 700 liber, Rover Sixty, kterej měl stejnej motor jako LR Series 1, stál dokonce 1100 liber.
KANKUNEN
Že mám pravdu se zeptej prvního ČEZáka, který bude stát u trafa s Defendrem. Pro Defender nemají dobrého slova a navíc se sype. Prostě Praga V3S, všude to vyjede, ale jezdit se v tom nedá.
Arese
Kecáš nesmysly. Defík samozřejmě má své mouchy (např silně vyosené pedály, méně místa pro levé rameno), ale jezdit se s ním dá velmi dobře. Měl jsem tu možnost několikrát a vždy jsem si to užíval a velice nerad jsem se tím autem loučil... 😒 Samozřejmě se nejdná o auto na dlouhé dálniční jízdy, ale i tam ty poslední ročníky se 6st. převodovkou jezdily slušně a až do 120 km/h i se snesitelnou hlučností! 😄 :yes: :yes: :yes:
Ondris
Je rozdíl jet s tím několikrát a je rozdíl s tím jezdit furt, v létě v zimě.
Taky bych byl naštvanej, kdybych dostal Defíka a kolegové Geländewagen/LC78 nebo ještě lépe Amaroka. Ono totiž i k tomu trafu se musíš dostat po silnici. 😄
Mě to auto s*alo i na polygonu, ve srovnání s Toyotou, Santanou/Ivecem a Puchem G se mi to řídilo prostě špatně.
rmt
Znám člověka co s nim jezdi 5x ročně do Chorvatska. Je trochu masochista 😄. Myslím ze jízdním komfortem na tom bude jako samuraj. Na silnici nic moc, ale v terénu super. I když 90 km/h se samurajem taky jezdim a jednou dokonce 125 po dálnici. 😄, ale jezdit s tím furt bych asi nechtěl.
Ondris
JJ, taky znám kluky, co s tím jezdí na e😜edice - ale tam i ta cesta je cíl 😄
Zastaralost Defíka je vidět, když se postaví vedle Massifa - stejnej základ (ono i to Iveco je starej klump), ale obrovskej rozdíl v uživatelský přívětivosti.
rmt
S ivecem bohužel nemám žádný zkušenosti.
Jinak moc aut, ktery jsou do podobnýho terénu moc není. Je tebou zmíněné iveco, land cruiser myslím 80? a Suzuki jimny. Mitsubishi a Nissan mezi offroady téměř zanikly, a pak nějaký pickup ve stylu Dmaxe. I když u pickupu lehkej zadek moc na terén není, pokud je prázdnej. Pak je amarok, kterej mě teda zklama, taková ani ryba ani rak. No a mojí oblíbenou grand vitaru přestali vyrábět.
Ondris
Pak ještě auta z Ruska a spol. - UAZ Hunter/Patriot/452 a Niva. Sice to projede všechno, ale provoz je náročnej hlavně psychicky.
Naši měli na chatě Nivu a po čtyřech letech bylo jednodušší vystoupit podlahou než dveřma.
jam2015
Arese, málo miesta pri ľavom ramene znamená - obúchanú hlavu v teréne.
Arese
Nevím jak ty, ale já jsem měl tu čest s Defíkem několikrát jezdit v tom nejtěžším terénu, ale hlavu jsem si v něm nikdy neobouchal! 😄
d.a.m.
Jezdit Defenderem se dá. Alespoň podle mě.
Chce to jen jeden předpoklad - musíš mít tyhle auta rád a pak jim odpustíš leccos.

Defendera řídím minimálně desetkrát do měsíce. Na Sardinii s rodinou bych s ním skutečně jet nechtěl, ale tenhle vehikl má přednosti úplně jinde. Je to prostě takovej lepší traktor... 😉
Na Amaroka si nehraje i přesto, že Amarok by si na Defendera hrál rád 😄

A pak - jen málokterý auto dokáže s prostřeleným blokem motoru ujet ještě několik desítek kilometrů (viděno a zažito na vlastní voko a kůži)...
Arese
Přesně tak. Coby ostatní pseudoteréňáky za image Defíka dali! 😄 :yes:
Anonym
Tak, Defender je legenda, poctivej offorad, ne žádný naleštěný suv co zapadne na louce.
victom
Stačí ho komplet rozebrat,zvukovo vytlmiť, zlozit, a 700 km z jednou pauzu na wc není problém.Len tých debilov čo dajú 50t eur na to aby to rozibrali je asi malo.
victom
A mam v plane nachipovat, odblokovat, a pustiť ho do 200 k/km.
jam2015
... Land Rover 90, 110 a 127 podle délky.
Doplňte ... podľa dĺžky rázvoru.

😉