Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
samael
0
jsem všechny viděl v Česku.Koho by to ještě začátkem roku 89 napadlo? >😁
Enthusiastic.driver
Je dostatečně rychlé na to, aby udrželo i moderní hot hatche tam, kde patří - tedy v uctivé vzdálenosti za čtveřicí výfuků. Má mrkačky. Je krásně hranaté a ostré - přesně tak, jak má plakátový sen z 90. let vypadat. Zvuk jeho osmiválce měnící se od chrchlání, přes syté vytí až k hysterickému jekotu nedokáže překonat žádný jiný vůz z linie malých Ferrari. Nalezení kousku s tím anachronickým stříbrným klackem trčícím z otevřené kulisy není případ pro Scotland Yard. A ke všemu nějakou záhadou patří k nejlevnějším Ferrari.
Prý stačí v průměru 100 tisíc ročně k tomu, aby tenhle koník pořád vesele skákal - to není tak strašné 😄 Tím jsem chtěl pánové říct, že až budu nechutným bohatcem, mám jednoznačně vybráno 😄
PS: žeru ten čtyřstopý postoj při pohledu zepředu. >😒]
Prý stačí v průměru 100 tisíc ročně k tomu, aby tenhle koník pořád vesele skákal - to není tak strašné 😄 Tím jsem chtěl pánové říct, že až budu nechutným bohatcem, mám jednoznačně vybráno 😄
PS: žeru ten čtyřstopý postoj při pohledu zepředu. >😒]
Prý i ten motor je relativně spolehlivej 😄
F355 měla revoluční, vysokootáčkovej motor s jednotlivými škrticími klapkami na každý válec (ojedinělé u osmiválcových modelů, pokud nepočítám karburátorové verze).
Momentálně nejdostupnější moderní Ferrari. :yes:
F355 měla revoluční, vysokootáčkovej motor s jednotlivými škrticími klapkami na každý válec (ojedinělé u osmiválcových modelů, pokud nepočítám karburátorové verze).
Momentálně nejdostupnější moderní Ferrari. :yes:
Před dvěma lety si otčím koupil Modenu za 1,2 mio. Natočil 35 tisíc, s autem nebyl jediný zásadní problém kromě vadné lambdy a robotu odmítajícího držet zpátečku a před vánoci to střelil za 45k Euro do Německa.
Sice malý vzorek, ale souhlasím, tahle Ferrari vypadají i z hlediska investice slibně 😄
Byli jsme s tím 2x v Itálii a vlastně je to až na ten vlezlej hluk od aftermarket výfuků docela prima GT.
Sice malý vzorek, ale souhlasím, tahle Ferrari vypadají i z hlediska investice slibně 😄
Byli jsme s tím 2x v Itálii a vlastně je to až na ten vlezlej hluk od aftermarket výfuků docela prima GT.
Pro mě je kouzelný design 458... akorát těch milionů by bylo potřeba víc. Ale jako budget sportscar... bych si koupil Caymana 😄 , ale jo, ta 355 má taky něco do sebe.
F355 je legendární a díky manuálu jedinečné. Romantika devadesátek. Co se týče jízdy, motoru, techniky, emocí, schopností a celkové úrovně auta, 458 Speciale zůstane už asi navždy nepřekonáno. Ač ti to samozřejmě neberu, dovolím si ještě zapochybovat nad tvým tvrzením o bezkonkurenčním zvuku F355 v rámci V8 modelů - tenhle titul patří bez diskuze 360 Challenge Stradale, které oloupe omítku v jakémkoliv tunelu. Má barvu, ostrost a výraz, který se neoposlouchá. Navíc je to naprostá ikona, verze Challenge na značkách bez kompromisů.
Doporučuji se přesvědčit na jednom z těchto videí, ale v reálu je to samozřejmě o něčem jiném 😉
[odkaz] (přibl. od 4. minuty, poté počkat až otevře okýnka)
[odkaz]
Jinak díky za skvělý článek o klenotech automobilové historie. 246 GT Dino první sériové Ferrari s motorem uprostřed(pokud nepočítám 250 LM z roku 1963), 308 GTB byl v podstatě první supersport od Ferrari, který položil základy i dnešním hypersportům - bylo na něm založené 288 GTO, od kterého se linie dostala až k LaFerrari. 328 GTB byla skvělá evoluce. O 348 tb se říká, že se moc nepovedlo, ale stačí si přečíst pár poznatků a dojmů od samotných majitelů či současných redaktorů a zjistíte, že tomu tak není. F355 je prostě legenda a klasika. 360 Modena díky hliníku předznamenala nový přístup a know how značky. Osobně mám pro modely s manuálem velkou slabost a pokukuji po nějakých pěkných kouscích. 360 Challenge Stradale je jednoduše jedno z nejlepších Ferrari vůbec, lze ho zařadit do TOP 10. F430 byla povedená, ale až 430 Scuderia ukázala potenciál naplno, šestistupňová jednospojka a účelovost v nejlepší formě. 458 Italia byla revoluce a ničím neohrožený etalon třídy po dobu 6 let, jak asi každý ví. Moderní klasika, která odstartovala produkci nejlepších aut značky. 458 Speciale je to samé, jen ještě o úroveň výše, destilovaný adrenalin a ryzost. Závodní DNA jako řemen. Upřímně, Ferrari si může dělat do budoucna rychlejší a efektivnější stroje jak chce, ale filosofii, která vykrystalizovala u Speciale už nepřekonají. Čímž se dostávám k 488 GTB, které je nádherné, je jistě extrémně rychlé, schopné a objektivně zase posunuje pravidla hry, ale ta romantika předchozích supersportů je nedotknutelná.
Mohli by jste udělat něco podobného i se špičkovými V12/V8 supersporty/hypersporty (288 GTO, F40, F50, Enzo, LaFerrari), či s linií V12 GTček/GT supersportů (250 Europa, 250 GTO, 275 GTB, 365 GTB/4, 365 GT4 BB, 512 BB, Testarossa, 512 TR, 550 Maranello, 575M, 599 GTB Fiorano, 599 GTO, F12, F12 TDF,...)
Nebo speciál o závodních speciálech 😉 😉 Je opravdu z čeho brát...
Moc pěkné čtení! :yes:
Doporučuji se přesvědčit na jednom z těchto videí, ale v reálu je to samozřejmě o něčem jiném 😉
[odkaz] (přibl. od 4. minuty, poté počkat až otevře okýnka)
[odkaz]
Jinak díky za skvělý článek o klenotech automobilové historie. 246 GT Dino první sériové Ferrari s motorem uprostřed(pokud nepočítám 250 LM z roku 1963), 308 GTB byl v podstatě první supersport od Ferrari, který položil základy i dnešním hypersportům - bylo na něm založené 288 GTO, od kterého se linie dostala až k LaFerrari. 328 GTB byla skvělá evoluce. O 348 tb se říká, že se moc nepovedlo, ale stačí si přečíst pár poznatků a dojmů od samotných majitelů či současných redaktorů a zjistíte, že tomu tak není. F355 je prostě legenda a klasika. 360 Modena díky hliníku předznamenala nový přístup a know how značky. Osobně mám pro modely s manuálem velkou slabost a pokukuji po nějakých pěkných kouscích. 360 Challenge Stradale je jednoduše jedno z nejlepších Ferrari vůbec, lze ho zařadit do TOP 10. F430 byla povedená, ale až 430 Scuderia ukázala potenciál naplno, šestistupňová jednospojka a účelovost v nejlepší formě. 458 Italia byla revoluce a ničím neohrožený etalon třídy po dobu 6 let, jak asi každý ví. Moderní klasika, která odstartovala produkci nejlepších aut značky. 458 Speciale je to samé, jen ještě o úroveň výše, destilovaný adrenalin a ryzost. Závodní DNA jako řemen. Upřímně, Ferrari si může dělat do budoucna rychlejší a efektivnější stroje jak chce, ale filosofii, která vykrystalizovala u Speciale už nepřekonají. Čímž se dostávám k 488 GTB, které je nádherné, je jistě extrémně rychlé, schopné a objektivně zase posunuje pravidla hry, ale ta romantika předchozích supersportů je nedotknutelná.
Mohli by jste udělat něco podobného i se špičkovými V12/V8 supersporty/hypersporty (288 GTO, F40, F50, Enzo, LaFerrari), či s linií V12 GTček/GT supersportů (250 Europa, 250 GTO, 275 GTB, 365 GTB/4, 365 GT4 BB, 512 BB, Testarossa, 512 TR, 550 Maranello, 575M, 599 GTB Fiorano, 599 GTO, F12, F12 TDF,...)
Nebo speciál o závodních speciálech 😉 😉 Je opravdu z čeho brát...
Moc pěkné čtení! :yes:
Blbost, na devadesátkách není romantické vůbec nic. Šusťáky, dekadentní eurodance a F-355. Není nic horšího k pozorování... tfuj.
Proti módě a trendům můžeš mít námitek kolik chceš, ale 90. léta byla sklizní těch nejikoničtějších supersportů a vznikly jedny z nejlepších strojů vůbec. Přes Ferrari F50, F355, 550 Maranello, Lamborghini Diablo SV, McLaren F1, Jaguar XJ220, Bugatti EB110. Žádná elektronická šidítka a pomocníci, většinou dvanáctiválce, manuální skříně, vrchol analogového věku, zvuk superaut jak má být, převážně atmosférické motory, ikonické tvary, legendární stroje. Prostě romantika automobilové kultury. V motorsportu vrchol skupiny C, poté bestie GT1. F1 se blížila svému vrcholu, aby po přelomu tisíciletí dosáhla úplného Olympu. Krásná to dekáda.
Pro mě osobně je nejvíce legendární ''vrh'' supersportů z úsvitu 21. století, Enzo, MC12, Carrera GT, Zonda, Murcielago, SLR McLaren a další, to pro mě mělo takovou specifickou auru. Ale devadesátky mám zarámované jako srdcovou záležitost.
Pro mě osobně je nejvíce legendární ''vrh'' supersportů z úsvitu 21. století, Enzo, MC12, Carrera GT, Zonda, Murcielago, SLR McLaren a další, to pro mě mělo takovou specifickou auru. Ale devadesátky mám zarámované jako srdcovou záležitost.
125S
Pěkné připomenutí historie menších modelů Ferrari s rozsáhlou fotogalerií 😄 :yes😒br />
Nejvíc se mi líbily ty první 206, 246 nebo 308. Taky nesmým zapomenout na 308 GT4 od Bertoneho, která měla taky svůj půvab.
Z moderních mě nejvíc učarovala 360 Modena, která svým designem připomínala právě ta stará Dina. 430 mě nějak nesedla. U 458 mě zase chytla vypiplaná technika.
Nejvíc se mi líbily ty první 206, 246 nebo 308. Taky nesmým zapomenout na 308 GT4 od Bertoneho, která měla taky svůj půvab.
Z moderních mě nejvíc učarovala 360 Modena, která svým designem připomínala právě ta stará Dina. 430 mě nějak nesedla. U 458 mě zase chytla vypiplaná technika.
Romeo
.....no a dnes je krasnyí den......pri pohlade na Dino...355...458.... >😁 ...i tu v BA vyslo slunicko :yes:
flyboyeda
Jak to nemá jenom dvě sedačky a motor uprostřed není to Ferrari
Je hezké se podívat na skutečná Ferrari
:yes: 😄 :yes:
Je hezké se podívat na skutečná Ferrari
:yes: 😄 :yes:
Takže F12 Berlinetta má smůlu,není to Ferrari i když se tak tváří.Ve skutečnosti je to moped. >😒]
Pro mě je F12 primabalerina obludné škaredé monstrum a pro mě to Ferrari není, stejně tak FF pro mě není Ferrari, stejně tak
Cayenne a Panamera pro mě není Porsche, názory a palce dolů od hlupáků mi vrásky nedělají 😄
čím víc mi dáte palců dolů tím budu mít větší radost
Cayenne a Panamera pro mě není Porsche, názory a palce dolů od hlupáků mi vrásky nedělají 😄
čím víc mi dáte palců dolů tím budu mít větší radost
...názory a palce dolů od hlupáků? Edo, tvoje dětský domněnky, že kdo nemá stejný názor je hlupák jen ukazují jak na tom duševně jsi.
První Ferrari byla samozřejmě klasický koncepce, vše vzadu přišlo o 15 let později.
První Ferrari byla samozřejmě klasický koncepce, vše vzadu přišlo o 15 let později.
Jak říkal Enzo: "koně mají vůz táhnout, ne tlačit." Klasická Ferrari jsou podle mě dvanáctiválce vpředu a náhon vzadu, ale proti gustu...
Pokud vím, tak tohle tvrdil někdy v období poválečném, ve 40. a 50. letech, v šedesátkách společně s Pininfarinou přešli na layout motor uprostřed/pohon zadních, jak v motorsportu, tak u sériové produkce. I sám starý pán uznal, že je tato koncepce výhodnější, agilnější a konkurenceschopnější. Produkce od 60. let je důkazem, že se z této filosofie stal základní stavební kámen značky.
Nikde netvrdím, že Ferrari s motorem vpředu není Ferrari, naopak. Sice osobně mnohem více preferuji stroje s motorem uprostřed (MR koncepce), ale svou stopu mají FR kusy nezpochybnitelnou.
Pokud se ale podíváme na nejlepší Ferrari historie, dominují celkem drtivě auta s motory uprostřed 😄 Snad jen 250 GTO, 550 Maranello, 365 GTB/4 a 599 GTO se dokáží mezi nejlepší vetřít.
Nikde netvrdím, že Ferrari s motorem vpředu není Ferrari, naopak. Sice osobně mnohem více preferuji stroje s motorem uprostřed (MR koncepce), ale svou stopu mají FR kusy nezpochybnitelnou.
Pokud se ale podíváme na nejlepší Ferrari historie, dominují celkem drtivě auta s motory uprostřed 😄 Snad jen 250 GTO, 550 Maranello, 365 GTB/4 a 599 GTO se dokáží mezi nejlepší vetřít.
Já vím, když ta auta z těch období jsou pro mě prostě nejhezčí, na úplném vrcholu mám 250 Testa Rossa, tak jsem tím bohužel hrozně ovlivněn 😄
Taky si myslím že historii Ferrari vlastně začalo psát až Lamborgini Miura.
Víc vedle být nemůžeš :-!
Ferrari 250 LM s motorem uprostřed tu bylo už v roce 1963, dáávno před Miurou.
Ferrari je v podstatě jedním z průkopníků této koncepce, společně s Lotusem. Produkční auto mělo ale jako první Ferrari. Lamborghini a Ford přišli až po nich. A zrod superauta jako takového má prvopočátek právě u této 250tky.
Ferrari 250 LM s motorem uprostřed tu bylo už v roce 1963, dáávno před Miurou.
Ferrari je v podstatě jedním z průkopníků této koncepce, společně s Lotusem. Produkční auto mělo ale jako první Ferrari. Lamborghini a Ford přišli až po nich. A zrod superauta jako takového má prvopočátek právě u této 250tky.
flyboyeda
tím pro mě začlo existovat Ferrari