Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Srovnávací testy

Zpět na článek

TEST Audi Q7 3.0 TDI vs. Volvo XC90 D5 – Absolutní protiklady

423 komentářů

KANKUNEN
pro auto dokázal předpovědět. Přefoukaný čtyřválec na konkurenci stačit nebude. Ti co si Volvo objednali koupili zajíce v pytli. Mělo to být tichoučké auto a ono to ve skutečnosti tříská.
Ještě něco k té bezpečnosti, čím je Volvo lepší než Audi?
topten
protože v pripade nehody pozabijeji kolem sebe vse zive
a ve stylu autobusu nebo nakladaku by mely mit omezenou rychlost, vyrazne vyssi pokuty při nedodrzovani predpisu a psychotesty.
to samozrejme plati i pro ridice zejména vetsich dodavek
iudex
Veľká pochvala za test. Tak, ako prvá porovnávačka, aj táto je obsažná, informačne hodnotná a nebojí sa jasne pomenovať, kto je v čom lepší a kde sú nedostatky. Zdá sa, že tento formát porovnávacieho testu Autu.cz sadol a toto je cesta. Zároveň je to tuším prvýkrát, čo chválim p. Machalu, dobrá práca (teda, až na ten Schwarzenbergovský slovný prejav). :yes:
webpaja
...překvapuje mě, že Volvo stále nezapracovalo na podvozku. Na jeho překvapivý diskomfort jsem upozorňoval hned po prvních jízdách, kdy jsem se názorově lišil nejen od "odborníků" z televizního autosalonu, ale i od prvních dojmů v Autocaru nebo AE.

Prodejce, který mi auta půjčoval má smůlu...výjezd ze showroomu je lemován revizními šachtami a uličními vpusťmi kanalizace, které se ani nesnaží o výškovou integritu s vozovkou. Takže už od prvních metrů víte, že je XC90 podvozkový "průs.er".
Navíc když kolem vás přeletí RRS ze sousedního baráku na 22" kolech, kdy si ve srovnání s Volvem můžete i dovolit zapomenout víčko na kelímek s kávou a stejně zůstane v nádobce ne všude kolem držáku.
Velkoodběratel_kukuřice
Audi je na tom podle mnoha lépe technicky, co se týče motorizací a celkové jízdy + výkonu. Ale podle mne Volvo vypadá velmi dobře jak zevnějšku tak i vevnitř. Líbí se mi celkově chladná maska i vyváženost. Trochu mám výhrady k zádi auta a taky k tabletu, u kterého se mi nelíbí, že je na výšku. Každopádně Volvo je o hodně lepší v designu, Audi působí jako ropucha na steroidech, zbytečně agresivní, zavalitá, interiér je krásný, ale možná až moc působí industriálně a přetechnizovaně, není tam taková ladnost, taková rustikálnost, jinak ale zase to není nějaká pouť a vlnobití. Pořád se mi líbí Volvo víc, ale chápu, že pro některé je 4-válec celkem problém. Obě auta jsou skvělá, každé jde trochu jiným směrem, za mě je lepší Audi, a Volvu bych tolik ty 4-válce nevyčítal, výkonově stačí a elektromotor s nejsilnějším motorem umí auto pořádně rozhýbat.
rohYpnol
Nic proti, ale kritika XC90 se nese od Uralu až po Floridu unizono. A právě příchod technicky velmi vydařilé obrozené Q7 útok XC90 rozdrtilo s razancí Kaiju páté kategorie.

Ano, Q7 je všechno jen ne krásná, zatímco XC90 má linky sametově hebké a tak pečlivě vystavěné, že může stát klidně před Burj Al Arab a nepokazí jediný záběr. Ale krása, ta je dobrá pro potěšení, ne pro štěstí :-!
Barry Lyndon
za 2,5 mil je třeba i Tatra Phoenix 4x4, což je asi tak stejně relevantní doporučení jako navrhovaný Land Cruiser
Dixik2
Já si na sezení v Q7 nestěžoval.Ta předváděcí tehdy měla standartní sedačky a bylo to v pohodě.Vyšším lidem se tam může sedět hůř.
white label
Sorry, ale pokud si v této cenové relaci kupuji auto "...především pro jakýsi pocit zklidnění a odpočinku..."
a přitom mi nijak zásadně nevadí diskomfortní podvozek, špatně odhlučněný dieselový R4
(+ horlivěji naladěný automat) budu nejspíš schizofrenik. 😉
webpaja
O třídu? Já bych řekl že o vesmír. Q7 je mimořádně nezajímavý auto, postavený jakoby ve špatným měřítku 😉
eLzyx
objektivně - Volvo umí ochránit posádku i při nárazu zespodu, např. při vyjetí do škarpy.
subjektivně (resp. není jak dokázat) - Volvo při návrhu řeší i nestandardní (ne EuroNCAP) úhly nárazu ... že to Audi taky? To je divné, že jakmile se testovací komise rozhodnou zařadit nový nárazový test, tak Audi se starými modely "selhává", pro Volvo žádný problém.
webpaja
Sorry, ale ty psychotesty by jsi občas potřeboval ty...
Sky for everybody
Přečetl jsem si a protože jsem měl možnost oba vozy srovnat (pouze vizuálně samozřejmě), v zásadě souhlasím s tím, co bylo v článku napsáno.
Osobně si myslím, že obě vozidla jsou stejně odlišná, jako lidé, kteří si je kupují.
Zastávám názor, že Volvo se striktně drží své filozofie být především Volvem. Bez ohledu na to, jaké rozpaky a debaty ve smyslu je/není to prémie vzbuzuje mezi fanoušky automobilů.
I přes všelijaké technokratické výhrady, především k motorizacím, bych nakonec volil Volvo. Především pro jakýsi pocit zklidnění a odpočinku, který ve mě vzbuzuje interiér.
U Audi o technických kvalitách nepochybuji, přesto interiér je to, co v Audi značně nelahodí mému oku - přijde mi značně nevyvážený, působí na mě dojmem neuklizené kuchyně.
A nakonec - jeden z důvodů, proč bych volil Volvo... nikdy se mi nestalo, že by na mě řidič Volva najížděl nebo mi jiným způsobem komplikoval život na silnici. O některých (ne všech!!!) řidičích Audi tohle bohužel říct nemohu.I to je důvod, proč raději Volvo. Majitelé těchto vozidel mi vždy byli sympatičtější...
IPace
tak to ja bych si vybral Volvo a v teto cene jedine v motorizaci T8, za tech 2.5 milionu ktere stoji ta Q7 je XC90 naprosot luxusne vybavena T8 ktera sice porad disponuje jen 4 valcem, ale nastesti ten jen 4 valec funguje velice zajimave ve spojeni s elektromotorem 😄

ostatne XC90 T8 je prozatim nejvetsi kandidat na nove auto za 4-5 let az skonci zaruka tomu soucasnemu hybridnimu SUV s benzinovim V6 😄
Mig_35
Mně se jeví Q7 dost drahá na to, aby byla pro masy. Ale možná bydlíš v Monacu nebo v Dubaji😊
BaracudaJ
Design Volva je krásný, jak zvenku, tak uvnitř. Zvenku je Audi nuda, to je fakt. Dá se to dohnat barvou laku, tahle černá určitě ne. I interiér se dá barevně vhodně naladit. Jeho strohost mi až tak nevadí. Ale podvozek Volva je velké zklamání.

Od SUV očekávám izolaci od okolí, ticho, komfort kdekoliv a kdykoliv. Je jedno po jakém jedu povrch, je to přece SUV. Ani já nejsem jízdně žádný dravec, ale vyžaduji kultivovanost, nadhled a tu ti dodá jen Q7 s V6 TDI, které tlumí i na 20 palcích.

Mrkni na test, je tam vše. Takhle se testují SUV, ne jen na asfaltu.
[odkaz]
Za techniku má Q7 :yes:
KANKUNEN
Přece XC 90 má jediný klad - design. Navíc Volvo těží z toho, že se jedná o designovou prvotinu. Audi už je okoukané, protože design všech Audin se moc neliší.
white label
Že se neshodneme v názoru na auto není žádný problém, naopak je to příležitost k věcné diskusi.
Snooob
Skombinovať dizajn Volva and techniku Audi a máme indeálne SUV :yes:
white label
To co píšeš je pravda, jenže bohužel jen do doby, než s tím autem začneš reálně jezdit. Staticky na salónu, nebo v garáži, je to OK. Jenže není auto náhodou primárně určeno na přesuny formou jízdy, která zcela zásadně ovlivňuje celkový pocit z vozu, tedy i to jestli je vhodné "...především pro jakýsi pocit zklidnění a odpočinku..."?
white label
Psal jsem snad něco o tom, že není tvoje věc za co utrácíš své peníze?
Na trhu jsou snad jen tyhle dvě auta tohoto typu? Takže když se ti nelíbí Q7, musíš si koupit XC90? Když chci za tyhle peníze auto, které nejen dobře vypadá, ale taky funguje na úrovni podobně drahé konkurence, chci snad příliš?
Klidně si nové XC90 kup (to je samozřejmě tvoje věc), ale, když dovolíš, nemusí každý souhlasit s tím, že je to auto: "...především pro jakýsi pocit zklidnění a odpočinku...", nic víc, ani nic méně. 😄
topten
vidim ze chovani ridicu kamionu se za posledních 10 roku vyrazne zlepšilo
a většinou chovaji se daleko ohleduplneji nez ridici osobních aut, zejména velkých SUV

malokdy se setkam s tim, ze ridic kamionu neda blinkr třeba při vyjezdu z kruhaku, nebo ze chodce nebo cyklistu neobjede velkym obloukem bez blinkru, nebo ze by zacal predjizdet když proti něco jede a je evidentni ze to nemůže stihnout
webpaja
Ne, to nejsem a ohrožují nebezpeční řidiči ve všech vozidlech. Co chceš zakázat dál?! Tohle je absolutní nesmysl.
topten
tobe nevadi, ze te neohrozeni ridici tehle monster denne ohrozuji?
ale mozna jsi jednim z nich ..
Dixik2
Já s ní jezdil v červnu a měla vzduchový podvozek,tlumicí skla a řízení zadních kol a za mě. :yes:
Bubáq
Tak audi nabízí nepříjemnou pozici za volantem, volvo pak hlučný interiér a podvozek.... a věčně upatlaný giga-displej. A také nedostatečné dynamické schopnosti při srovnatelné ceně... Audi ušetřilo skoro 300 kg, přesto ve městě žere přes 11 litrů nafty.... Ale hlavně že oba produkty vývoje obrovských týmů a obrovských rozpočtů splňují požadavky na nastavování kdejaké blbosti (pardon, charakteristiky) a na konektivitu! Tohle už není sranda, to je kulturní šok.
Ale díky za veskrze profesionální test! Stránkování nevadí.
Ji/Ri
To je počteníčko! Martine, díky. To je přesně ono. Podařilo se Ti vystihnout auta dokonale. Mám zkušenost s oběma, můžu porovnat xc60 a xc90 a rozdíl je zejména v podvozku a odhlučnění. Zatímco 4válec u xc60 je, dá se říci, příjemný, tak u 90ky je třeba si zvykat. Tady zatím ale můžu říct, že málokterý řidič volva se podívá k nepříjemnému poslechu... Co se ale okecat nedá, tak podvozek. Tady je 90ka nepříjemná. Rovný asfalt ševelí, ostatní povrchy jsou špatné. Na příčném retarderu to vyloženě třískne. Divím se hodnocení, dal bych max 2 body. I při porovnání s xc60, která je blízká německému pojetí, tady 90 ztrácí snad na všechny. Velké zklamání. Dvě věci by měly ještě zaznít - příplatkový sound systém není lepší než základní... a lakování auta. To je u Volva mizerie podobná podvozku.
Shrnovačka: mezi q7 a xc90 bych vybral tu 90. Klady pořád převažují.
Díky za test a přeji hezký pátek. 😄

Dnes velmi zřetelně: Bravo Machala! :yes:
Blue Sun
Tebe by měli zavřít do blázince, diktátore.
ales5
Kdyby Volvo tolik nepokazilo podvozek, tak by bylo XC90 dobré auto, ale kdo chce velké SUV s tvrdým odpružením ? Za mě Q7 :yes: i přesto, že se mi designově mnohem víc líbí Volvo
white label
Nehledě na to, že ty píšeš logicky o emisích, kdežto on o imisích (dokonce o údajných "imisních zkouškách"), viz má reakce z 16:07. 😉
white label
"Neprojdes imisnimi zkouskami,..." >😁
Další mariankova perla do místního zápisníku zlatého ventilku! >😒]
My, "obyčejní majitelé" vozů chodíme (před STK) na měření emisí, ale marianek to je jinačí kujón, ten chodí (asi s tříkolkou) na "imisní zkoušky".
Víš vůbec jaký je rozdíl mezi emisemi a imisemi, chytrolíne? :😉

[odkaz]
white label
Na absolutní neznalost narazíš při každé diskusi s dětinským mariánkem. On vědomosti nepotřebuje, bohatě si vystačí s koncernovwým komplexem, a to zejména u značky Audi, na kterou má nezvladatelnou alergii, ale třeba si na nějaké nové Audi jednou našetří a toho komplexu se konečně zbaví. >😒]
Xonik
Test je postaven hodně lichotivě pro Volvo. Chybí základní konstatování faktů - xc90 je nepremiové auto za premiové peníze. To je naprostá alfa a omega, u volva skutečně nikdo neočekává prvotřídní techniku, materiály a zpracování, ale ta cena je právě vzhledem k těmto nedostatkům šílená, a autor se nám snaží namluvit opak. Realita je taková že zatímco u audi dostanu za 2,5 milionu kvalitní premiové auto s adekvátní technikou, perfektním zpracováním čehokoliv a použité materiály premii jen podtrhnou, tak u volva dostanu za 2,5 milionu předraženou designovku, která je zajímavá jen tím designem, po všech ostatních stránkách absolutně nedosahuje úrovně premie obecně a zrovna nové Q7 ani zdaleka.

Nová XC90 je určitě zajimavé auto, ale jenom proto se přepálí cenu a příblíží se tak cenovkám premie to z ní nedělá její konkurenci.
Ham.
Že si 90% majitelů kupuje SUV jenom pro efekt je jenom tvůj dojem, Nic víc.

XC90 selhává v zásadní roli a to v pohodlí podvozku, zcela jistě jednom z klíčových aspektů, který vyžaduje mnoho potenciálních kupců od velkého SUV.

Pokud někdo vyžaduje podstatu SUV tak určitě nesáhne po LCčku, protože to není SUV ale offroad s rámem, perfektní pracant do terénu, ale příliš kompromisní auto na silnici nebo dálnici. SUV se určitě nekupují na tvrdou práci v terénu i když s vhodným obutím se tam některé modely nemají za co stydět, ale není to jejich hlavní doména.
Ted
nerozumi tobe, ja teda taky ne...
psychologicky pusobeni >😁
vizualne vybirat auto a v tvem pripade zjevne i zenu...
cetl jsi ten test?? tak proc pises, co by sis vybral? copak auto je fotka nad posteli?
Mig_35
Nejlepší auto na světě je Tojota Kamry.
KANKUNEN
Mám obavy, že uklidnění spíše nastane při jízdě v Audi. U Volva nastala změna filosofie, namísto plavné jízdy je teď Volvo pro ty, co dají přednost designu před technikou.
Jaros71
Souhlas..auto za prémiovou cenu se slabým neprémiovým motorem?

Něco podobného snad odpustím Sorentu za milion.. :-! Volvu ne..
white label
Ano, text testu je místy mimořádně tendenční, viz např. nepochopitelná věta:
"Pojďme se ale domluvit, že za dynamické parametry XC90 hanět nebudeme."
Napsat něco podobného naopak na obhajobu koncernu, tak redaktora vezme minimálně polovina zdejších uživatelů útokem. Stejně tak obecně nelze v objektivní srovnávačce přiklánět tak zásadní váhu samotnému designu, který každý vnímá subjektivně, samozřejmě včetně redaktora.
white label
Takže podle tebe u nové XC90 Volvo (mimo jiné) upřednostnilo komfort?!? Jestli myslíš komfort u stojícího vozu, tak ten je zrovna u auta "nesmírně důležitý"... 😉
miromen
Tak ja taky nejsem zastancem interieru Audi. Je to spiš novy trend vyklizenosti kde je trčici tablet ktery použiva i automobilka jejiž motor maš jako nick nebo Seat.
Ale takove duvody pro pořizeni horšiho auta mě dost udivuji.
Ted
mas pravdu, kazdemu co jeho srdce...
skoda, ze si ho nemuzes dovolit. moc bych ti to volvo pral...

tvuj nahled na zivot opravdu obdivuju. Nerika se tomu povrchnost???
white label
Píšeme pod (srovnávacím) testem! Ovšem pokud tento test neměl žádný vliv na původní text tvého příspěvku a neměl vliv ani na tvůj (byť fiktivní) výběr tohoto vozu a vybíráš jej čistě podle statických vizuálních dojmů, mohl jsi na to upozornit.
A pokud bys napsal, to auto se mi tak líbí, že jsem mu ochoten odpustit i celkový jízdní diskomfort, bral bych to, prohlášení o primárním hledisku klidu a odpočinku při jeho výběru (resp. přednosti před naopak komfortní Q7) nikoli. 😉
white label
Ještě k tomu tvému přirovnání auta k ženě. Jsem přesvědčený o tom, že moje žena je nejen krásná, ale i příkladně "fungující". Kdybych u partnerky (pro život) hledal pouze krásu, bylo by mnohem snadnější ji najít, ale o to těžší by pak byl život s ní. 😉
webpaja
To je úplně jiná story. LC je offroad, nabídne v určitých ohledech možná víc, ale v mnoha dalších a pro běžný užívání u nás důležitějších pak podstatně míň.
topten
nebyl jsem to ja, kdo do toho zatahnul kamiony, autobusy, letadla, prdeni, terorismus
ja nadhodil téma, které se tykalo tehle tezkych aut
myslim, ze to ucel splnilo
necekal jsem, ze se setkam se vseobecnym souhlasem
topten
srazka s 2.5 tunovym autem je horsi nez s 1.5tunovym.
nebo ne??
topten
porad tvrdis ze při narazu 80km/h do zdi z tebe bude fašírka, i když v tomhle testu skoro před 10 lety by spolujezdec nejspis odesel po svých a ridic mel problém jen diky spatne vyresenemu volantu??
[odkaz]
topten
kamiony mají rychlostni omezeni
a ridic kamionu musí mit profesni ridicak, aspoň ten co se tim zivi
a predpokladam, ze soucasti profesního ridicaku jsou i psychotesty
letadlo je porad nejbezpecnejsi způsob cestovani.
terorismus je povolenej??
prdeni asi nezabranis, i když to vede ke globálnímu oteplovani ...
webpaja
Už jsi zakázal kamiony? Letadla? Zakážeš i terorismus? I ten svůj? Budou lidi moci prdět???
Dylan McKay
Namyšlené Volvo ČR vám opravdu ještě půjčilo auto? >😁 😉 Teď už ale fakt naposledy!

Kamarád z MACZ si XC90 koupil v plné palbě a je spokojený. Ale jak píšete- nesmí se s ničím jiným to auto porovnávat.
Mig_35
Tak to jsou potom pro masy i ML, X5 a Cayenne.
Sumi2000
Jo , mám podobný pocit.. :yes:
Xonik
Tak samozřejmě ta konfigurace pravověrná pro mercedes není, ale v rámci té své třidy to zapadá a tu premii si to obhájí i tak... Alespoň že drží zbytek amg nabídky pořád v konfiguraci v8...
Xonik
To je ale hodně milostivé, protože asi oba víme že taková kategorie prostě není... Jako nemám problém s tím označit volvo obecně jako nadprůměrnou mainstreamovou značku, u jednotlivých modelů je to horší, když vemu v potaz že některý volva vyjížděli z jedné linky s fordem a naopak že takovej touareg má stokrát víc premiových atributů než xc90, tak to prostě premie není.
Xonik
Není, je to pouze gesto.
Xonik
V evropě jsou platné a nikdo jejich platnost doposud nezpochybnil, takže to co píšeš jsou jen domněnky bez žádné hmatatelné podpory.
V každém případě ty vůbec nevíš jak probíhá emisní kontrola, protože bys věděl že ta zmiňovaná funkce se při ní vůbec nezapne, ta je aktivní pouze při homologační sekvenci, a ta je sama o sobě odlišná od toho jak se měří na emisích, nehledě na to že samotný parametr měření je jiný. Takže motory prochází emisemi zcela stejně bez ohledu na tuto funkci. Tedy majitel projde emisní kontrolou vždy.
K odebrání značek by vedlo pouze zneplatnění homologace.

Nemusím nic vyvracet, ty žádná fakte naštěstí nepíšeš 😉
Xonik
Nucen je změnit pouze na us trhu, protože tam by pak skutečně hrozilo zneplatnění homologace. V evropě je to pouze gesto v reakci na mediální vlnu.
A o zametání pod koberec bych zrovna nemluvil, i kdyby audi nikdy v premii nebylo, volvo to tam neposune, takže... :no:
Xonik
Stát se to nemůže a nestane se to nikomu. Opět jsi projevil absolutní neznalost věci, na emisích se měří něco zcela jiného než co je předmětem homologace, takže tak jako prošla auta doposud projdou i nadále.
Xonik
Legální nebylo to že to nebylo v usa popsáno, to už jsem ti napsal, takže tam skutečně problém je a musí ho řešit. Na evropu to však nemá žádný faktický vliv, opomíjím ten mediální.
white label
Ale jak víš, že tohle je skutečně naměřená hodnota, co když je to "překlep"? To by se tu také nestalo zdaleka poprvé.

P.S. Takový rozdíl se nedá svádět jen na zimní pneu, ty měla i XC90.
Xonik
Nic takového se nikdy nikomu stát nemůže, právě proto že auto má platnou homologaci a nic se na tom nemění 😉 A Ťok může strašit čím chce, tím to hasne.
Xonik
Nikoliv, software přesně vyhovuje zadaným homologačním parametrům, a pokud bys dokázal nasimulovat identické podmínky jako panují při homologaci, auto bude mít i identické vlastnosti vč. emisi. To že ty homologační parametry jsou absolutně odlišné od běžné jízdy na silnici je věc jiná.
Ano VW se přiznal k použítí této funkce.
Xonik
Konstatování reality, každý tomu říká jinak. Nicméně premie není jen o německé 3, takovej RR opravdu německej není 😉 A především je to velký offtopic, debata o tom jestli někde audi je chvilku nebo není nemá vliv na to že volvo tam není.
Xonik
Nebyly odebrány. Moc hltáš media a málo sleduješ skutečnost - ano koncern vyvinul jakési opatření proto aby tato funkce nemusela být používána, ale nijak to nemění platnost stávající homologace, stejně tak jako nikdo nemůže donutit majitele vozidel si tam tu aktualizaci nahrát. Takže je to především gesto.
Xonik
Nic jako podvodný soft neexistuje, software dělá pouze to co je mu zadáno, obecně přizpůsobuje parametry motoru vzhledem k okolnostem a záteži, homolační autority tuto vlastnost označili za legální a právě proto ty homologace platí. Celá tzv. dieselgate je jen a pouze o us trhu, kde je problém s tím že tato funkce nebyla řádně popsána, nikoliv to že existuje.
Xonik
Jelikož tam žádné auto které dostalo homologaci podvodem není, tak je to všechno v pořádku.
Xonik
V pořádku právě jsou, proto také odebrány nebyly.
Xonik
Audi tam právě proto bezesporu patří 😉
white label
Nesouhlasit samozřejmě můžeš, ale to je tak všechno co se s tím dá dělat.
Žádná Q7 nemůže mít R4 diesel a XC90 zase nemůže mít V6/R6 (ani R5) diesel. Tam kde XC90 (v tomto ohledu) končí, tam Q7 ani nezačíná a rovnou nabízí šestiválec o kterém se může XC90 jen zdát. To samo o sobě je dostatečně výmluvné a už to první cenové srovnání je neobjektivní, protože se přímo srovnává cena XC90 s R4 s cenou Q7 s V6. Nemluvě o technice 4x4 s napříč uloženým motorem u Volva.
V podstatě mi dáváš za pravdu, že se tu ohledně techniky srovnává "nesrovnatelné" přičemž se to snaží okecat argumenty o subjektivně vnímaném designu.
Za antivagenistu bych tě zřejmě neoznačil, za příznivce Volva (a Peugeotu) klidně. 😉
Xonik
Asi by sis měl novou Q7 vyzkoušet v reálu a né o tom básnit z povzdálí. Oproti první generaci udělala obrovský krok dopředu ve všech směrech (kvalita, design, provedení,konstrukce, technologie, jízdní vlastnosti).
Motor se nevynáší do nebes, pouze se konstatuje brutální rozdíl oproti tomu co má volvo, a až přijde V8 tak to bude teprve žihadlo. O homologacích toho moc evidentně nevíš, tak se raději zdrž komentů 😉
Mig_35
Pojďme najít nějaký společný znak nebo znaky, které odlišují prémiové automobilky. Zdá se, že je to obvykle motor umístěný podélně, pohon zadních kol, popř. všech 4, počet válců od 4 až třeba k 16. Podle těchhle znaků můžeme za prémii považovat i to Infiniti, Cadillac, nebo Lexus. Ale Volvo mi tam nějak moc nezapadá. Motory napříč, Haldex, čtyřválce... to už je dneska mainstream, to už nakoupíš i u Seatu, nebo Fordu.
Jaros71
Beru , že máš jiný názor.. 😉
Podle mne auto za 1.5 milionu a výše nekupují chudí lidé..ti sotva našetří na Fabii.
A kdo na to má , chce nejen design , ale i výkon a jízdní vlastnosti.
A toto vše Volvu prostě chybí..+ horší image , než má skutečná premie.
Ted
v tom je jeep GCH uplna hvezda...
jak na tebe psychologicky pusobi jeho interier???

>😁
Ted
to jsou moudra...
interier me zklidnuje, proto bych si ho vybral...
interier te zklidnuje, ale pouze u stojiciho auta, pak z tebe vyklepe drobny, coz je vazne zklidnujici....
nastesti si pouze z techto aut ani ty ani my vybirat nemusime 😉
iudex
No podľa toho, čo píšeš, by mali byť Nemci ešte zaprdenejší a na image viac dbajúci než Česi/Slováci, nad ktorými sa snažíš neúspešne povyšovať. Ale keďže viem, že takí vo všeobecnosti nie sú, chybu by som hľadal v spoločnosti, v ktorej sa v Nemecku pohybuješ.
elado11
tak toto pobavilo😃))))))))
Najazdím ročne cca 80 tis. km a vodiči kamiónov sa nezlepšili ani náhodou. Naopak, dnes tam jazdí kopec mladých nevyjazdených vodičov, smerovky nepoužívajú 7 z 10, na dialnici sa strčia pred rýchle vozidlo na drzovku, v obci sa na teba lepia na pol metra, lebo pre nich 50-ka neplatí a takto by sa dalo pokračovať ešte pekne dlho.
Neviem kde jazdíš, ale mám presne opačnú skúsenosť ako ty a jazdím SR, ČR, rakúsko, nemecko, taliansko a francúzsko.
Ted
jestli sis vybral manzelku, jako XC90, tak potes... >😁
Ham.
To žádnou otázkou není. Pokud si někdo kupuje takové auto jen pro vnější efekt, tak jistě počet válců nemusí hrát roli a takového kupce vůbec nezajímá co je pod kapotou, ale pokud si někdo takové auto kupuje jako univerzální auto, které musí umět odvézt děti do školky, zvládat rychlý přesuny za pracovními povinnostmi do Německa či Rakouska a o víkendu zapřahat těžký přívěs pro loď nebo pro koně a vyrážet s majitelem za volnočasovými aktivitami, tak potom je prakticky při všech těchto činnostech nenucené podání výkonu přednost, kterou majitel ocení.
Mig_35
závidět německýmu gastarbajtrovi, co s turkama prodává vylítaný šroty? no, to každopádně😊
white label
Tady je celkem jedno, kdo na co má/nemá finance. Mně se taky vnější design Q7 nelíbí (zvlášť v podobně tmavých odstínech). Od Audi bych aktuálně bral raději A6 Allroad (V6 BiTDI), nebo se poohlédl u konkurence, ovšem něco minimálně se šestiválcem, ani ne tak k vůli max. výkonu, jako kvůli kultivovanosti/jízdnímu komfortu.
A pokud bych si nutně musel vybrat pouze z těchto dvou vozů, beru Q7, vzhled bych překousl určitě spíš, než technické slabiny XC90. Ale pokud to má někdo (po vyzkoušení) naopak, nemám s tím vůbec problém.
Mig_35
tak běž lézt těm němcům do prd.e.le jak to děláš a neotravuj tady pi.č.mundo
co tvoje tojotí flotila?
webpaja
Naštěstí nikdy nebyl záměr nepodobat pomocí SUV velký offroady. To si snad myslí jen bláhoví majitelé LC 😉
Ham.
S hodnocením souhlas, snad jen hodnocení motoru XC90 jako hlučného s slabého bych nahradil milosrdnějším hlučný a dostatečný. Pro toho, kdo chce především "vypadat" je XC90 i přes technickou zaostalost dobrý kandidát. Tomu, kdo preferuje technickou vyspělost a na vnější vzhled kašle je dobrý kandidát Q7. Ten kdo chce vzhled i techniku zde má RR.
Ji/Ri
Možná pomalu dělají místo pro nového mastodonta q9 >😒] 😉
Blue Sun
A proto v Německu jezdí tolik velkých prémiových limuzín... jasně.
Tohle povídejte Afričánkům, kteří o Evropě slyšeli z vyprávění...
white label
Souhlas.
topten
sice uz jezdim jen cca 30-35tis rocne, ale byly doby kdy sem jezdil přes 50
jako chodec jdu párkrát za rok v noci z hospody cca 6km a vidim jaky hovada po silnici jezdej a i když jdu v reflexni veste, a s blikackou, hodne ridicu osobaku ani neuhne natoz aby dali blinkr. ridici kamionu az na výjimku objedou velkym obloukem a s blinkrem.
to same na kole - není neobvykly, kdy ridic osobaku předjíždí i když proti jede cyklista a ten musi do prikopu - to vidim zejména z pohledu ridice auta, na kole se na silnici neodvazim. u ridice kamionu sem se s tim nesetkal
lowkick
Dobrý test! Během čtení jsem se sice někdy hodně divil..."Pojďme se ale domluvit, že za dynamické parametry XC90 hanět nebudeme"...ale závěrečné hodnocení podepisuji.
Každého řidiče by u auta měl zajímat motor a jízdní projev víc než neměřitelný design, jinak se stane uživatelem. 😄
webpaja
Tato diskuze dále postrádá smysl, tvoje forma účelovýho útočení na jiný skupiny mi zavání třídním bojem a tady nic podobnýho nemíním řešit. O autech toho mnoho nenapíšeš, ale panflety podobnýho typu z tebe padají jak skořápky z cikána na Václaváku před čtvrtstoletím.
webpaja
Podle toho co píšeš, se s nimi potkáváš nejčastěji jako chodec na přechodu. Sorry, ale to co z tebe padá nemá s realitou všedních dní absolutně nic společnýho.
marianek
...je pro masy, stado. Jelikoz vetsina idi nema smysl pro estetiku, je jednoussiho razu a stadovite ovlivnitelna, da prednost jednodussim tvarum (jinak odporneho) Audi. To neber jako kritiku tveho vyberu, jde o pouhy fakt, ktery VAG vyuziva.
Fakt ovlivnitelnosti jednoduche mysli dokazuje i to, ze redakce zde vynasi do nebes motor, ktery je pouhym podvodem a teto konfiguraci by mel prijit o homologaci, tudiz by nemel byt vubec v provozu a uz vubec ne v testu a v nasledujici diskuzi nikoho ani nenapadne, kritizovat jak redakci za vyber nebo i VAG za sprosty podvod, dokazujici ze uroven automobilky je rovna bahnu cinskych plagiatu.
iudex
label má pravdu; keby si povedal: páči sa mi a hotovo, OK. Ale ak argumentuješ, že chceš kľudnú odpočinkovú jazdu, pritom v teste je jednoznačne skritizovaný tvrdý uskákaný podvozok a hlučný nekultivovaný motor, tak práve XC90 nebude to, čo hľadáš.
Blue Sun
Testovací pojetí ve mně vyvolává rozpory. Na jedné straně srovnání s výkonnější Q7, na druhé straně to odkazování na "jiné hodnoty" kupujících XC90.
Volvo samozřejmě nemohlo vyhrát, ne takové srovnání. To bylo postaveno na "honění" Volva tak, aby stačilo Q7, tam nemá šanci.
Co je smutné, je ten podvozek, cítím z toho jasné cílené na méně náročné (ale finančně zajímavější) trhy v USA, Číně...
Ji/Ri
Volvo ČR, zastoupení, je shluk namyšlených .... . Naopak v salonech je to o míle lepší, Svencar v Ostravě je naprosto skvělé od prodeje, po skvělý servis.
K autu. Souhlas.
MGRR
Audi, Volvo, Cayenne, X5, X6, MB GL a pod... image na travičku, pro měšťáčky ze satelitu...

Když už od 2,5mio..., půjčte si skutečné a pořádné auto Land Cruiser V8 a použijte selský rozum.
Ji/Ri
Ano, tahle volba Volva dává smysl. :yes:
Sumi2000
Mezi prémii nepatří Volvo , bez 6 válcové nafty je to kategorie a konkurent např. SantaFe a Sorenta. >😁
Xonik
To už jsi nám psal, máš něco k věci nebo už ti došly i ty smyšlený blbosti a budeš už jen psát dokola to stejný? 😉

Pro začátek si kup auto, aby jsi s ním mohl zajít alespoň na ty emise, a zjistit jak to tam chodí. 😉
Xonik
Ta tvoje neznalost věci je opravdu úsměvná... A čím míň toho víš, tím víc se snažíš dělat chytrého.
Takže asi takhle - ta sw funkce se opravdu nachází v každé ŘJ, to nikdo nepopíral, to buď neumíš číst nebo si děláš křoví pro svoje konspirace. Funkce je aktivní jen a pouze při homologačním režimu (nedělám si iluze že bys tušil co to je), měření emisí s tím nemá absolutně nic společného.
Táhne se to dlouho akorát proto že to novináři přiživují v podvědomí, jinak se nic nedělej, vw vyvinul aktualizaci která problém na us trhu napraví a pravděpodobně tam zaplatí nějaký flastr.
Sumi2000
>😁 ..myslím , že jisté osoby by raději do diskuse ty svoje bláboly ani psát neměly.
Je přeci naprosto logické , že auto s homologací na STK o značky nepřijde..ach jo. 😄
Tzv.dieselgate je únavná mediální bublina z U.S.A.
Brzy vyšumí , motory se jinak vyladí a jede se dál.
Na to , že nové Volvo nemá prémiový podvozek ani motory to nemá vliv.
Audi je jiná liga..Volvo má jen pěkný design a cenu.. >😁
Sumi2000
Touareg je jistě mnohem víc prémie než celé nové Volvo XC90.. 😉
Třeba Lexus je taky výše, technicky k Acuře či Infiniti nynější Volvo může jen vzhlížet.
Na Volvu je prémiová hlavně cena..a to ani při prémiovém designu a bezpečnosti nestačí!
Bez pořádného motoru a podvozku k prémii prostě nepatří. :-!
Sumi2000
Souhlas, Volvo si na prémii jen hraje cenou..
Výkony motoru a podvozku jsou o třídu níže.
Mig_35
Milostivě bych nazval Volvo jakousi poloprémií. A zařadil bych ji někam k Infiniti nebo Acuře.
Xonik
No jak píšu já - jsou platné a na emisích se měří něco jiného, takže nikde a nikdy žádný problém není.
Xonik
Koukám no... Jako každý asi máme značky oblíbenější a méně oblíbené a nemusí proto existovat jiný důvod než emoce, ale nemůžu tím potom argumentovat při porovnání, protože to zákonitě vede do těch slepých uliček.
Xonik
Takže jak jsem předpokládal nevíš nic, vw má homologace platné a v pořádku.
Q7 je designově velmi sladěná a v reálu už nemá nic z té nabubřelosti první generace. Ale design je věc vkusu každého, mě se líbí jak volvo tak audi.
Mig_35
No, lidí co kupují auta za 2M+ nikdy nebudou masy😊
Xonik
Jestli to myslíš jako ironii pak to sedí dokonale :yes:
Mig_35
Já jsem myslel, že F-pace je velikostně trošku jinde, ale je to v podstatě X3... no každopádně jsem zvědav, menší auto se stejnými motory jede rychleji, to je taky plus😊
Mig_35
MGRR bydlí v jiném Německu asi
[odkaz]
Ted
na SV jsem tam zadnyho dravce nevidel... 😄
ale asi si kazdy pod tim slovem predstavujeme neco jineho
webpaja
To je slovo! 😉
BaracudaJ
Výše konta neurčuje jak moc jsi vyježděný. V SUV vidím především manželky podnikatelů, pro bílá to platí na 99%. A ve městě jsou to klasické "lepičky", padesát nejezdí žádná. Bohužel mám s řidiči SUV také jen špatné zkušenosti, přesto nechci tvrdit, že jsou jediným zdrojem zla na silnici 😉 .
Nonsens
zakazujem všetky autá nad veľkosť smarta!
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 tak to se ti povedlo >😁 >😁 >😁 .... pošli to na marketing vw a šíša končí. Místo šíše tdi >😁 >😁
CarlosOstrava
ty sis něčeho šlehnul? >😁
Ji/Ri
omg :no:
rohYpnol
Lovec prémiového SUV to věru nemá lehké.

Volvo XC90 bylo vždy nejkrásnějším a velmi hrubě nadčasovým vozem. Nová generace tak měla těžkou pozici a ... světe div se, Volvo dokázalo tuto metu posunout ještě dál. O kráse XC90 nemá smysl pochybovat, je to zkrátka těžce vzrušivá záležitost.

Audi Q7 naopak z pozice přerostlého neohrabaného brontosaura, který byl vhodný pro tepláky se zlatým řetězem jako alternativa k Eskaládě, měla pozici o mnoho snadnější. Jenže v Audi si zřejmě řekli, že je třeba nepřetrhnout mezigenerační nit tak, aby stávající majitelé nezažili kulturní šok. A tak nová Q7 přišla z technickou dokonalostí a jízdně svého předchůdce rozmetala rozdílem snad třígeneračním. Vzhled ale hodili u Audi do šuplíku bez povšimnutí... Že by estetický duch Audi odplul do korejských vod...?

Jenže znáte to, auta a ženy mají mnoho společného. A chce někdo Amy Farrah Fowler?? 😉
Joab
Tyjo, a v čem je ta Q7 tak hrozná, že by sis i přes tu celkem ostrou kritiku furt vzal radši XC90? Mně teda přijdou ten uskákanej podvozek a hlučnej motor bez rezervy jako úplně zásadní věci.. že je zvenku Q7 hnusnější, to je mi jako řidiči úplně fuk, interiér studenej ale kvalitní, jízda skoro nesrovnatelná.. tak jak?
iudex
O anonymitu sa báť nemusíš, ja akurát poznám Tvoje kvalitné fotky z ephoto a za tie sa rozhodne hanbiť nemusíš.
Hittman
Pokud si volvo hraje na prémii (dnes už kde kdo, třeba DS a pod), tak ho srovnali s prémií. A nebo ho měli srovnávat s Hyundai?
KANKUNEN
Podvedení zákazníci, kteří objednali před premiérou, by měli žádat odškodné.
Ji/Ri
Myslím, že srovnání aut je naprosto vpořádku. Není možné se odvolávat na motivaci kupce u xc90 a zároveň opomenout motivaci u kupce q7. Tak jako u volva ten motor prim až tak nehraje, u q7 hraje. To je vpořádku. Podvozek ano, ten je vyloženě špatný. Dokonce bych řekl, že vzduch je horší než normál.
webpaja
Ano, ty jen vytrháváš z kontextů...a protože neustále cílíš na jakéhosi domnělýho sociálního nepřítele, tak ti píšu, že vahledáváš minoritní zla a majoritních si nevšímáš.
webpaja
Jsem dvoustopák, takže proto 😉
topten
co se stane, když se dvoutunovy auto srazi s jednotunovym??
dvoutonovy auto pojede dal ve svým smeru a bude to jednotunovy tlacit pred sebou
takze pro posadku jednotunovyho auta je takova srazka daleko zničující
to je tak tezky pochopit??

vidim ze te moje pokusy jezdit na alternativni palivo u fichtla v době, kdy znakem pokroku byl korici komin, zaujaly
wakantanka
Ja keď tak čítam tvoje príspevky tak mi vychádza, že nie si sprostý poslucháč krčmových právd. Ale čo tu šíriš v poslednej dobe za demagógie to mi hlava neberie. A počul si už niečo o tom, že aj tieto veľké a ťažké autá sú stavané tak, aby v prípade kolízie s menšími vozidlami absorbovali časť nárazovej energie a pomáhali chrániť posádku toho druhého? Tuším prvý kto s tým začal asi pred 20 rokmi bol prvý S-klass a následovali ho všetci ostatní. Dokonca aj tie tebou nenávidené kamióny sa správajú podobne. Jasne fyzika je fyzika a človek nad ňou ešte nevyhral, ale tieto nezmyselné závery ktoré ty verejne produkuješ to je minimálne na zamyslenie sa nad sebou samým. A nie nemám SUV ani mi nechýba.
PS: nabudúce keď budeš niečo písať všeobecne proti dieslom, spomeň si s čím a na aké palivo si svojho času jazdil ty a čo si vtedy púšťal do ovzdušia.
topten
kdo nemá argument,
zacne s nadavkama
Ji/Ri
Je více řidičů nebo uživatelů? Opravdu si tyhle dodávky kupují více řidiči nebo uživatelé?
topten
psal jsi to nebo ne?

Blue Sun 02.12. 15:41

« Re: Re: Jojo

Při 80 km/h už je to loterie při sebelepším autě. Stačí odchylka pár stupňů od ideálu a z posádky je fašírka. Ta deformační zóna samozřejmě náraz ztlumí, ale energie nárazu je na měkké tkáně dost velká.
"

[odkaz]
topten
nemyslim si, ze poukazovani na následky se srazkou s tezkym autem, nebo na problém s emisema naftových motoru je vytrhavani z kontextu.
samozrejme, jsou daleko vaznejsi problémy, to ale prece neznamena, ze nad temi méně zavaznymi budem zavírat oci. navíc, když reseni tech min zavaznych problemu k dispozici je
topten
snazim se nadhodit téma, který je pro me zajimaji a zajimavy me reakce
a jsem presvedcenej, ze to je vždy necim realnym podlozeny
a to jak pokud jde o skodlivost naftových motoru, tak zde ucinky srazky s tezkym autem
Ji/Ri
Perfektně vystiženo! :yes:
Ji/Ri
S tím nemůžu souhlasit. To auto je výborné, dobře se řídí, krásně se v něm žije. .... až na tu pihu na kráse.
marianek
Na umisteni motoru zas tolik nezalezi. Jde o leta vytvoreny image. Je jedno, jestli mas 4 nebo 16 valcu. Premiovou kvalitu muzes take chapat ruzne. Nekomu staci jen cenovka nad M a puvod z DE. Nekdo zase vyzaduje 100 letou tradici ( s tim se v Evropske produkci ztotoznuji), nekdo zase sportovni historii.
Urcite co do premiovky nepatri je technicka nespolehlivost, bidna kvalita nebo praktiky na urovni "bahna" automobiloveho bysnysu.
Blue Sun
A bude ten Cruiser tak pohodlný, rychlý, stabilní a velký uvnitř? Já myslím, že ne a pro 99% majitelů SUV bude LC V8 jen obrovským souborem kompromisů. Proto taky pravděpodobně zůstane posledním skutečným offroadem na trhu...
Ozzman
Tak jistě, je to taky "jen" vw, ale libi se mi že zůstal robustní a nijak extra se nezměnil oproti první generaci. Ještě mi nevadí RR 😄
Ji/Ri
:yes: ano. Volvo tě nikam netlačí, jedeš si prostě svoje. Je pravda, že některým dodává suv D3 jistý pocit vyjímečnosti, který se pak projevuje jistou dávkou arogance za volantem. Btw. nejsem třídní nepřítel, ale leccos jsem už zažil. Není to dogma samozřejmě. Asi nej týpek v tomhle ohledu byl starší pán v C Saxo, * v Passatu a top vymaštěné hovado v brně v bleděmodrém kombíku starého mondea...
webpaja
Jezdíš vůbec po silnicích? Vnímáš chování řidičů? Jestli se dá agresivita a bezohlednost vůbec nějak vztáhnout k nějaký skupině, pak to jsou právě řidiči kamionů a autobusů.
3_diamanty
ale tipujem ze volvo to prekaucuje na motore a aj podvozkom na ktory necitam inde moc chvalu .... ale teda urcite minimalne v motore nema proti Q7 ziadnu sancu.... v premiovych vodach su 4 valce leda tak na smiech... inak k nicomu .. aj ked popravde XC90 nejaka seriozna premiovka nikdy nebola ak to vezmeme v reale a nie papierovo ... konkurencia z nemecka bola vzdy uplne inde

moj tip je audi..... a aj v interieri ma z mojho pohladu jasne na vrch :yes:
Blue Sun
Notyvole, ty jsi sedmilhář... To nemá obdoby, taková blbost se normálně nevidí.
Gilgit - stop odpadu na Auto.cz
Je to sice OT, ale ne tak úplne, protoze jde o Audi. Ulrich Hackenberg, clen predstavenstva Audi AG zodpovedný za technický vývoj, který byl suspendován kvuli emisnímu skandalu koncernu Volkswagen, byl definitivne vyhozen.
Ozzman
U Audi Q7 jsem na pochybách, jak je vysoko od silnice třeba narozdíl od A6tky? 😄 Když jsem novinku viděl, přišla mi stejně vysoká, jako klasické auto, jen měla nafouklešjí kabinu. A narovinu můžu říct, že se mi nelíbí. Nelíbila se mi ani Q7 minulé generace.

U Volva souhlasím s autorem z části, až živé setkání mi XC90 trochu polepšilo v mých očích.

Zajímalo by mne srovnání s biturbem od VW, které má ještě o kousek navíc výkonu. Také to sice jede, ale není to šestiválec 😄 Škoda, že ho ještě nedávají do SUV (což nebude jiste dlouho trvat 😁)

Za mne - ani jedno, koupil bych si Touarega >😁
Petrko
Někdy ti fakt závidím tvůj jednoduchý svět založený na cizích recenzích a plakátech. Holt jak je psáno v bibli: Budiž blahoslaveni chudí duchem......
Mig_35
Tak v autě asi obecně nebude problém vidět mnoho dražších aut vedle sebe. Na maloměstě to bude asi něco jiného.
Xonik
Protože v usa problém existuje, tak proto. 😉
Mig_35
Mercedes A je prapůvodně předohrab s motorem napříč, stejné "módě" podlehlo i BMW. Ale uznej sám, že pravověrný Mercedes to není.
Mig_35
A byly to tři nové Q7?Nebo srovnáváš auta koupené jako ojetiny za 3 kila?
white label
Vážně tady tomu údaji věříš? Podívej se do jiných, profesionálnějších testů (viz MT).
Zdejší naměřené/uváděné hodnoty ber s patřičnou rezervou a vždy si je raději ověř, bývá tam velmi často chyb jako máku.
Mig_35
Oblek na míru z vyhlášeného krejčovství samozřejmě daleko předčí oblek od Bosse. To je konfekce, i když značková.
Xonik
Volvo v premii nikdy nebylo a není ani nyní, naopak právě nová xc90 ukazuje jak moc vzdálený jí ten segment je. A není to jen o motorech, ale o celkovém zpracování auta (o kvalitě materiálů už jsem psal, ale třeba totálně nevyladěnej vzduchovej podvozek je taky velký handicap - byť chápu že na první pokus to nedal nikdo ideálně). Mercedes A amg má čtyřhrnek a nikdo s tím problém nemá, protože je zcela adekvátní té třídě i v rámci premie.
Xonik
Premiovou kvalitu právě nelze chápat různě, ta je daná. Cenovku na milion a 100 letou tradici značky má i škodovka, a nikdy nikoho nenapadne označit jí za premiovou. 😉
Xonik
Hlavním znakem je právě použití těch lepších technologií, konstrukcí, materiálů, lepší kvality zpracování, jízdních vlastností atd. To vše se samozřejmě promítá do ceny.
Volvo tam samozřejmě nikdy nebylo a s momentálním přístupem ani nebude.
rohYpnol
No, s tím, že u Audi Q7 dostaneš za své peníze design, tak s tím bych byl docela opatrný >😒] :😉 Ale naštěstí, zatímco Q7 na fotkách vypadá vyloženě nevzhledně a neforemně, tak naživo je dojem diametrálně odlišný. Určitě vypadá důstojně. Ale krásný, tak krásný rozhodně není. A hezký, no hezký taky dvakrát není...
marianek
To nejsem. Ale chceš snad tvrdit, že Volkswagen s 3.0tdi nepodváděl?
Ted
Projel jsem jo stejne jako rrs, x5 se vsemi podvozky, tuareg, jen s q7 jsem nemel tu cest....
Me naroky na komfort jsou ponekud jinde.
Ted
Vsad se ze do oci bys mi to nerek 😉
marianek
Hodnotu? Jakou hodnotu ma podvod? "Hnusny kus sutraku" s hnusnym podvodem pod kapotou. Nic jineho.
Provocateur
:yes: Ale stejně to dopadlo už i u S60/V60, takže to není žádně překvapení.
connect
Kdyz jsem mel pujcene obe XC90ky, tak to bylo opravdu prekvapeni (i kdyz trochu cekane po testech, co jsem predtim cetl) jak "drnca" na normalni ceste z udusane hliny, kterych je ve Svedsku nepocitane - nedovedl jsem pochopit, jak to mohli takto naladit zrovna tady.
Joab
Aby se s nim jezdilo, stejně, jako s jakymkoli jinym autem, ne? Hele na mě jste všichni asi nějaký moc rafinovaný, nebo já jsem úplně blbej, nebo nevim😊
webpaja
:yes: 😉
XTad
Ty blondyny v Q7 taky nebyvaji uplne nejlepsi ridicky 😉
XTad
Sice bych takhle radikalni nebyl, ale treba vyse povineho ruceni pocitana dle hmotnosti vozidla namisto objemu by se mi libila.
3_diamanty
volvo sa na premiu len hra vizazou .... a audi sa zase svojou vizazou tvari akoby premiantom ani moc nechcelo byt a bolo mu to neprijemne ( uprimne aj nepremiove sorento vyzera lepsie ) ... takze suhlas

ono RR a RRS su jasna volba.. to su skutocne premiove SUVecka so vsetkym ako ma byt ... ale toto nemecko svedske duo si isto tiez svojich zakaznikov najde :yes:
Individualita
Tak tady platíš za prestiž.

Každopádně za Mazdu :yes:
IceDive
Tusim musim castejsie menit nick ked chcem ostat v anonymite. 😄
webpaja
lowkick má pravdu, auto je hlavně na ježdění. SUV pak na pohodlný přesun z místa A do místa B. To při všech možných kvalitách XC90 prostě teď dobře nedělá. Dokáže ji jízdně setřít model automobilky, která byla ještě nedávno synonymem pro prkennost a to se nemuselo nutně jednat ani o verzi se sportovním podvozkem.

Od Volva nechci krájení zatáček jako od BMW, ale plavnost a konejšivost. Na hladký silnici tě nevytřese ani vyšší střední v top provedení AMG, S nebo M, XC90 ale selhává právě v tu chvíli, kdy nastane cokoliv jinýho než sklo.
webpaja
Už tam není omezení?
Hittman
Řekl bych že víc mne ohrožují sváteční řidiči či řidiči jezdící kolem komína, kteří valí ve fabce po silnici I. třídy 70 km/hod a nebo kruháč projíždí v protisměru. Auto za to nemůže, vždy je zodpovědný řidič.
Dixik2
Touareg i po faceliftu na novou Q7 nemá.Bohužel.
Provocateur
Kdybys četl pořádně test nebo alespoň prostudoval tabulku, tak bys hned zjistil v čem je Volvo bezpečnější 😉 Zastavit u Q7 ze 100 km/h na 0 za 50 metrů je průser (docela jsem se pobavil známkou 7 v testu) a tento průser nenahradí ani to, že v Audi dostaneš oproti Volvu 2 válce navíc nebo že v ní pojedeš jak v bavlnce.
white label
Samozřejmě, Rolls Royce je prostě Rolls Royce... >😒] 😉
CommonUser
Mozno to nejak uniklo, ale brzdna draha toho volva je o 7 metrov kratsia.
Tinker83
Hrozně rád bych viděl vedle sebe test všech těchto "velkých" SUV na trhu. Ono by se totiž ukázalo, že velkých uvnitř je jich jenom pár a to ještě s kompromisy.
Osobní zkušenost mám se starou XC90 i novou. Jízdní vlastnosti staré XC90 byly až strašidelné, ale byl to takový pracant do nepohody a po dálnici to auto umožňovalo hodně rychlý přesun na dovolenou (D5). Že bude nová XC90 více luxusní auto bylo jasné od začátku, ale kromě designu a nových technologiíí ten "luxus" nepřišel. V téhle cenové kategorii jsou ty jizdní vlastnosti (výkon i komfort) opravdu slabé. Přesto je to pro mě asi nejhezčí velké auto.
Ale k tomu srovnání na začátku. Máme 2 měsíce Mazdu CX9 - vnější rozměry odpovídající autům v testu, 7 míst (3.řada ale opravdu plnohodnotná pro dospělého kolem 180cm, místa na nohy hodně), jízdní vlastnosti vynikající, pohodlný podvozek, šestiválcový motor... A teď to nejdůležitější. Prodávalo se oficiálně za 990 000czk! Zkusil jsem si nakonfigurovat Q7 a XC90 v podobných funkčních výbavách a vychází to tak na 1,7mil. Kde je těch 700tis rozdílu? Ano, ta CX9 je technologicky starší auto, takže nemá displeje, kam se podíváš, ale ten rozdíl je propastný.
webpaja
...na představeném modelu S90 mi nesedí hlavně zadní část s pro mě neakceptovatelným řešením světel. To, že se s tím ve Volvu umí poprat i jinak dokazuje V90.

To už vypadá mnohem líp: [odkaz]
honza_f
K tomu designu... taky se mi Q7 po představení nelíbíla a připadala mi vyloženě hnusná. Čím dál tím víc jí ale začínám přicházet na chuť... Předpokládám, že ten její podivnej vzhled lidi časem docení.. 😄
Ozzman
Pasát fouká vlídný >😒]

[odkaz]
IceDive
Kritizovany posed v Q7 mne naopak velmi vyhovuje kedze som zvyknuty na nizky posed v A7 a nemam potrebu mat dojem ze riadim kamion. Takze aj v tomto u mna :yes:
Dizajn je vec vkusu. Ext. mohol byt zaujimavejsi ale mne sa paci. V tomto smere ale vedie RRs.
V interiery by som uvital menej bruseneho hlinika, ktory sa da nahradit ale klavirnym lakom.
Ako minus by som uviedol nizku vysku kufra v pripade ak je natiahnuta roleta. Nevadilo by mi to keby bolo miesto pod dnom v pripade 5 miestnej verzie lepsie rozvrhnute, kde pri nakladacej casti zabera kopec miesta BOSE audio a az za nim sa da vyuzit priestor na sfuknutu rezervu alebo odkladanie veci. Chapem ze v pripade 3 radu sedadiel sa vyuziva toto miesto pre ne ale v pripade 5 miestneho by som uvital individualne riesenie.
3_diamanty
je fakt ze podvozok novej XC90 kritizuju snad vsetci testeri... kola nekola... len obrovske kola za tym urcite nebudu to je pravda.... suhlas.. ak s 22kami dokaze RRS jazdit komfortne ale volvo uz nie tak problem bude niekde hlbsie.... trosku som prekvapeny ako nam XC90 narastla.... mozno keby bola mensia a kompaktnejsia tak by aj podvozkovo to lepsie zvladala... volvo podla mna nemuselo spravit az takyto parnik... ale radsej sa mozhli zamerat viac na interier a podvozok... a supnut tam aspon jeden 6valec ... ale ako tu uz niekto pisal pri s90.. volvo uz dnes hra viac na efekt... obrovska kasna , megakola... obovsky tablet... vsetko uno nuno vycencane... ale postata ako motor a podvozok nula bodov... skoda... smerovanie volva ma ozaj netesi.... ale je to individualne samozrejme...
Individualita
A hned by ubylo telefonujících blondýnek v tanku >😁
Ji/Ri
Schwarzenbergovský slovní projev...... to jako že u psaní testu několikrát usnul? >😁 😉
Blatouch
Bohuzel - novou jak XC90 tak S90 povazuji za dasignove hruzy. Obe jsou to nabubrela a arogantni auta. Kam se vytratila elegance a uslechtilost predeslych modelu? Vlastnil jsem V40, nasledne S60, ted ale musim zatlacit slzu v oku. Ten design je otresny a 4 valce to dorazily.
Ted
vrana k vrane??
Mig_35
Volvo je krásné, Audi je schopné. Je na každém co si vybere. Upřímně, měl bych docela problém si vybrat.
Barry Lyndon
S90 vypadá zezadu jako násilný facelift sebe sama.
webpaja
Pokud píšeš ať o naftových motorech nebo o nehodách, tak se omezuješ pouze na určitou skupinu. To je samosebou špatně.
Barry Lyndon
O 76,5% méně!

Jinak je smutné, že pokud jde o design exteriéru, vypadá poloprémiově čínské Volvo lépe než prémiové německé Audi, které se ani v této generaci nepovedlo. Přitom, RR dokazuje, že i obludná krabice může vypadat přijatelně.
iudex
Ten IceDive z ephoto.sk
webpaja
Toto není demagogie, to je omezenost názorů... Nepleť tyto dvě věci najednou. Topten jen vyrývá a snaží se rozpoutávat (a obávám se, že nevědomky) flame na diskuzích, nic jinýho v tom není potřeba hledat.
Hittman
Ne, ale v těch malých prckách jezdí daleko více neřidičů než v mastodontech. Jezdí si kolem komínka do vzdálenosti 15 km a pokud by se dostali do většího města s tramvajovým pásem a semafory, mají smrt v očích. Ten, kdo utratí přes dvě mega za auto má už něco za sebou a je vyježděn.
lowkick
Já píšu za sebe a o řidičích...ostatní mne nezajímá. SUV nevnímám hanlivě, jsou to skvělá auta pro spoustu příležitostí.
marianek
Proč by se motory měly jinak vyladit, když jde jen o "mediální bublinu"? Podvod je to větší než si myslíš. S takovými motory Audi nepatří na silnici, natož mezi premiovku.
marianek
VAG asi docházejí peníze, když platí trollum jako ty. Měli by si vybírat lépe. Nebo vás lépe připravit.
Podvodný software neměl jen motor (y) připravené pro homologaci, má jej každý motor. Je součástí řídící jednotky a je vždy aktivní. Podvod nastává, když si "uvědomí", že probíhá měření emisí. Aktivuje sekvenci, při které změní proces spalování. Bez něj by homologaci nikdy nedostal a zároveň by nikdy neprošel technickou /emisní kontrolou.
Zatím nikdo pořádně neví s čím VAG přijde. Už se to vleče moc dlouho. Je jasné, že problém je mnohem větší než je všeobecně známo. Problém je, že oprava jen softwaru by vedla k razantní změně chování motoru a tímto ke ztrátě zákazníků. Důkazem je "minimalizace ztrát" tím, že stáhli (i) 3.0 TDI z prodejů. V každém případě se bude snažit tento podvod zastřít dalším podvodem. Těším se až opravené motory projdou kontrolou.
marianek
Masy to nebudou, ale ti z nich, kteri koupi Q7 budou (jsou) masou v teto skupine.
Ozzman
Jsem stejného názoru 😄 Touareg se opravdu povedl, ale vsadim se, že základní V6 zachvíli nahradí dvoultriové Biturbo a to bude mít XC90 soupeře 😄
marianek
Nikdo je donutit nemuze. Stane se vsak, ze automobil pote neprojde technickou kontrolou. Seberou ti znacky a zustane ti jen hromada radobypremioveho plechu.
marianek
Stejne jako tomu je u 2.0TDI, i 3.0TDI pouziva podvodny soft. Podvod byl uz dokazan, homologace by mela byt odebrana. Automobilka, ktera takto podle podvadi nema image na to, aby se dala zaradit mezi premiove vyrobce.
Blue Sun
Diagnóza není v tvém případě nadávkou. Argumenty jsem uvedl, na tebe nefungují, čímž ses zařadil do mnou popsané diagnózy a ještě sis ji potvrdil.
MGRR
Vy jste v Land Cruiseru V8 nikdy nejel 😄 Já jej měl, i předchozí LC100 2005 a je fakt, že než jsem pochopil, kupoval jsem RR Vogue, Q7 a další krámy taky. Dnes je už nepotřebuji, v Německu je to dost problém mít velké auto - morálně se odstavíte a zařadíte jinam...
Sky for everybody
Každý máme své důvody. Za volantem zkrátka nejsem dravec. A pokud mám chuť být dravým a potřebuji vylít adrenalin, docela dobře mi k tomu slouží silnice z Mělníka do České Lípy... na Suzuki SV 1000.
MGRR
Dnes jsou na tom auta velmi podobně a je nesmysl tvrdit, že Volvo je lepší. Není ani náhodou a v ničem. Je to nedodělaný vůz, puštěný mezi zákazníky.

Můj soused jej má, vylil si v něm kafe na ten tablet a auto se zastavilo. Oprava po jedné kávičce 150.000kč ani nevadí, ale vadí, že ten krám přestal jet...
Sky for everybody
Každý dle svého gusta. Já si za svým výše uvedeným stojím. Pro mě Volvo vyjadřuje určitý postoj, životní filozofii, chceš-li.
Škaredou ženu si také nevezmeš za manželku, i kdyby měla sebelepší "jízdní vlastnosti"...
Audi se mi nelíbí, Volvo se mi líbí. Tečka. Za co utrácím své peníze je moje věc. Tečka. Nevidím v tom žádný náznak schizofrenie 😄
iudex
Tak aspoň vizážou (čo je u SUV dôležité, vd testované XC90) Audinu o triedu prevyšuje, má solídny dizajn a vyzerá ako klasické SUV, nie ako zvýšené kombi s bezpohlavným výzorom. Ak by nevydalo na X5, bral by som práve Touarega.
marianek
Nadpis ma pravdu. Dva protiklady. Vzhledove (muj nazor) jde o pekne Volvo vs. vzor nechutnosti. Pod kapotou normalni a plne dostacujici Volvo, vs. PODVOD. Interier vede jedoznocne Volvo. V bezpecnosti verim Volvu. Na poli image, budu mit pred garazi radsi Volvo, nez automobil "road rage" dementu.
Ji/Ri
xc90 je prostě dělo, na které v současné době v dané kategorii nikdo nemá. Proti němu jsou ostatní jen konvenční krabice. Audi má v tomto případě výkonnější motor a podvozek, který si umí poradit s větší grácií s horším povrchem.
Zajímalo by mě, kolik těch místních nadávačů s tím Volvem jelo, že tak umí soudit. Myslím, že by vás hodně mělo orosená trička, kdyby vám tenhle švihák říkal pane. Asi je k vzteku, že xc90 je i přes tyto dva, řekněme prozatímní nedostatky, schová Audi do kapsy u košule. Minulá q7 byla mastodontní nepovedenina, tohle je ještě horší. Je třeba ale říct dost nahlas, že xc90, s onou naftou nemá v kategorii 2+ co pohledávat. Ne že by byla v něčem špatná, ale tahá za kratší konec právě díky čtyřválcové technice a podvozku, co si moc nerozumí s nerovnostma. Jinak je tenhle koráb překrásný, krásně jede, s lehkostí, s grácií, budí příjemnou pozornost, interiér je architektonicky vzorem, druhak je výkladní skříní moderních funkčních technologií, třeťak je v určitých cenových pásmech bezkonkurenční. Osobně jsem si podvozku všiml a následně zaměřil až po několikerém najetí na retardér, kde se náprava ozývá. Jinak podvozek není špatný, ale není tak dotažený jako vzduch u audi. Na tom musí zapracovat.
Shrnovačka:
Audi je hnusná krabice, ale dobře jede na nerovnostech a má 6vál naftu. To je vše. Jinak ji xc90 doslova usazuje.
Je na každém, čemu dává přednost a co umí odpustit.

Bravo Volvo za vnesení čerstvého větru do stuchlých vod. :yes: :-!
Xonik
Nemá. Tedy na úrovni premiového segmentu, proto v něm není, pochopitelně pokud to budu srovnávat s néjakým korejcem nebo francouzem tak ta úroveň tam je daleko větší, v rámci mainstreamu stále ještě nadprůměrná, na premii však nemá. A segmenty nejsou rozděleny podle toho jak se komu co zdá nebo jak se zrovna vyspí, ale podle těchto kriterií, a jelikož je volvo nemá tak taky v premii není, a on to vlastně ani nikdo netvrdí.
twistedTSD
Poslední dobou si často všímám Felicií táhnoucích se výrazně pod limitem. Jde na nich pěkně vidět, že neadekvátně pomalá jízda může být podobně nebezpečná jako rychlá a agresivní.

Toptenův příspěvek je trochu ujetý. Ale baví mě takové ty řeči jako "chci velké SUV, protože je bezpečnější a robustnější". Ano, je, ale jen proto, že je nebezpečnější pro většinu ostatních účastníků provozu.
Jaros71
Volvo se evidentně nižší cenou a kvalitou zaměřuje na trhy v Asii a USA..
Horší motory a jízdní vlastnosti evropané nepromíjejí.
Nové Volvo vypadá už jen pěkně , koupit si ho může jen nadšenec značky..a těch už moc není.
Prémie Volvo už dávno také není..tak k čemu vyhazovat peníze oknem.
Bohatí lidé připlatí na Mercede , Audi , BMW či Range Rover.
Za svoje peníze dostanou kromě designu i odpovídající motory a jízdní vlastnosti prémie.
_Karel_
Zakažme malá lehká auta, díky malé váze jsou nebezpečná pro svou posádku 😉
Provocateur
Snad nejsou zdejší testeři tak neschopní, že by nedokázali změřit brzdnou dráhu ze 100 km/h. Pokud nejsou, tak řeč čísel hovoří zcela jasně, tady nelze ani brát v potaz subjektivní pocit jako třeba při dojmu z jízdy a naladění podvozku, co nijak nezměříš.

Rozdíl jistě bude v použití zimních pneu oproti tebou uváděném testu (nevíme ani jaké byly použité rozměry letních pneu a značka u jednotlivých aut). V tomto testu je značka i rozměr pneu u obou stejná, proto je rozdíl necelých 8 m v neprospěch Audi děsivých a bodové ohodnocení hodně "směšné".
_MT_
Já bych zakázal auta úplně. Jak k tomu přijde chodec nebo cyklista, když se srazí s tím tvým tunovým autem. 😄 Doufám, že ty testy máš, když se takhle projevuješ. Patřím do té skupiny řidičů aut těžších než 2 tuny (předpokládám celkové hmotnosti) a dokonce jsem psychologickým vyšetřením prošel (jako pilot).
_MT_
Stejně tak pro ně neplatí limity na městských okruzích. A nejhorší na tom lepení je vědomí, že ze mne udělá fašírku, když se něco stane, protože to neubrzdí.
webpaja
Zakažme lidi nad 80kg.
Ted
Ja se tak budu obrezovat palcovanim tvych vulgarit. Bejt tebou na tu dubou bych moc nejezdil 😉
_Karel_
Nechme to, už jsi to probral s ostatními. Já to mám snad trochu podobně jako ty, spíš klidná jízda a hezký interiér, ale bez pohodlného podvozku je to k ničemu, to jde ruku v ruce.
Ale fakt je, že druhou půlku té tvé věty jsem přelítl a nezpracoval.
XTad
To auto nejezdi zas tak spatne, aby to odradilo laika pri kratke testovacce. Navic ne kazdy si dukladne projede konkurenty, aby mel srovnani.
Ji/Ri
S tím souhlas.
XTad
Mozna, jenomze jsou i lide, kteri autum nerozumi a zrovna mezi zakazniky Volva jich nebude malo. Navic nepredpokladam, ze by ty motory byly vykonove nedostatecne.
Mig_35
co si vybrat znamená, co z těch aut bych si vybral, kdyby mi někdo držel pistoli u hlavy. SUV nemusím vůbec. A bylo by to skutečně těžké rozhodování, protože Volvo je velmi, velmi pohledné auto, ale ta technika je prostě tragická, a Q7 nejspíš jezdí na danou třídu velmi dobře, ale je prostě... mému oku neladící😊
Ji/Ri
... dívám se na věci pozitivně.... v čem je 90ka tak skvělá, že mě přesvědčí. 😄
Joab
Jakože si koupíš auto za dvojku a nezajímá tě, jak jezdí? Čéče já mám pocit, že snad i na rozvoz do školky tu madamme zajímá, jestli jí to moc nenaklepe zadeček.. leč, asi je to fakt o tom srovnání. Když nezkusí nic jinýho, asi bude spokojená.
rohYpnol
Problémem současné XC90 je podle mě jediné - že vzhledově se zcela vymkla masově vyráběné prémii a vzbuzuje nebezpečně vysoká očekávání... která pak reálně nenaplní. Až na vzhled jde totiž co do jízdy o zcela průměrné až podprůměrné SUV. A tahle disproporce stejně jako absence 6V či 8V může stát Volvo docela dost zákazníků...
Sky for everybody
jistá míra pokory nikdy neuškodí >😁
Obě nová Volva jsou neuvěřitelně vyspělá. Opravdu mi Volvo vzalo dech.
Sky for everybody
Nemáš pravdu bonbónku. Volvo zdaleka překračuje kvalitou designu jakoukoliv Mazdu, a to i konstrukčně. Srovnávej srovnatelné
térový papír
...že se s nim vubec se*es.
Je pátek odpoledne, víkend před námi... kašli na něj.
wakantanka
Ja nerozporujem fyzikálne zákony. Teda čím väčšie auto sa zrazí s menším je jasné kto bude mať navrch. A je prachjedno či to bude MPV,SUV alebo dodávka. Mne len vadí tvoje škatuľkovanie a je treba ak poviem A povedať aj B. A je fakt že v posledných rokoch došlo k výraznému zlepšeniu aktívnej aj pasívnej bezpečnosti u všetkých kategórií. A nie nadarmo majú tieto SUV ako jedny z prvých rôzne protinárazové asistenčné systémy. Nehovoriac o nie tak dávnom crash teste starej Q7 vs F500, kde to pre Fiatku dopadlo o poznanie horšie ale cestujúci to prežili bez väčšej ujmy. Nejaký plošný zákaz nikdy nič nevyriešil. Podľa tej tvojej logiky treba autá zakázať úplne a vrátiť sa na kone.
mrazik
Nejsi sam, ja to taky nepochopil, proc by si nakonec vybral 90.
Nonsens
také štátnice zo slovenky sú príjemnou skúškou
XTad
Volva byla vzdycky predevsim bezpecna. Jizdne neohrabana a nepohodlna, motory slabe (vyjma vrcholnych variant) resp. neodpovidajici papirovym udajum a s vysokou spotrebou. Tim nechci rict, ze se nikdy nevyrobilo pohodlne a svizne Volvo (autor zminuje minulou XC70, nevim, je to mozne). Kazdopadne minula XC90 v techto disciplinach rozhodne nijak nevynikala a jak se prodavala...
lamal
vacsi fake som uz dlho necital vratane toho - ´´ Dnes jsou na tom auta velmi podobně a je nesmysl tvrdit, že Volvo je lepší. Není ani náhodou a v ničem ´´
Barry Lyndon
starší auto mainstreamové značky má být právě o 40% levnější než novinka prémiové značky, takže je to v pořádku. Pokud jde o poloprémiové Volvo, je to na pováženou.
IceDive
Diky. 😄
wakantanka
Niežeby som nesúhlasil, ale to s tou kávou bez vrchnáku zvládal aj môj vtedajší Carnival, pravda na ďaleko menších kolesách a s ďaleko horšími vlastnosťami v zákrutách. >😁
webpaja
Semafory po pár kilometrech? To je setsakra pádnej argument na nezaježdění si. Woody by mohl vyprávět, když jsme jezdili Q50h 😉
Ji/Ri
... asi usnul u lehkého vánku z passatu.... >😁
Ji/Ri
Dík za vysvětlení. V tomto případě souhlasím. Mě tyhle dodávky taky neberou.
Ji/Ri
>😁 jo no... a tak sem tam kudrlinku odpustíme,ne? 😉
maXX_CZ
Ackoliv me tato kategorie aut naprosto miji, s chuti jsem si test precetl a to hlavne z jednoho duvodu. Strasne me sra** testy, kde to celou dobu vcetne zaveru hrali na remizu ve stylu: " tady bod uberu, tady pridam, obe auta jsou stejne dobry, musis si vybrat sam". Chapu, ze obcas to tak vyjit muze, ale na co mi je takovy test?
Naopak chapu tu "obranu" motoru, protoze postavit proti sobe tyto auta a pak se "pohonit" na tom, ze ma volvo hrozny motor by bylo asi az moc prvoplanove okate, nastesti se tak nestalo. Ale evidentne je pes zakopan i jinde...
white label
Souhlas. XC90 je zvenčí samozřejmě pohlednější, než Q7, ale že bych byl z designu XC90 "na větvi" (jako někteří tady, včetně autora textu testu) to také ne. A uvnitř je na tom i za mě lépe Q7. Nevybral bych si ani jedno, design exterieiru Q7 se nepovedl, přesto XC90 za žádného designového Boha nepovažuji.
rohYpnol
Pokud si někdo kupuje takové auto jen pro vnější efekt...

... a o tom to je. Pro efekt si jej pořizuje možná 90% majitelů. Co zajímá většinu dnešních SUVčkařů? Design, prostornost, bezpečnost. Tohle vše plní XC90 na výbornou, no spíše na excelentní.

A kdo pořizuje SUV pro jeho podstatu, tak beztak sáhne po Touaregu, Discoveře nebo třeba LCčku...
petr164
Nejsem vůbec nadšen designem tohoto nového XC90, u autorů může jít o externí motivaci k nadšení., ale o to nejde. Jde mi o čtyřválcový motor a jeho aktuální charakteristiku. U většiny Volvo motorů byla důležitá postupná optimalizace motormanagementu, to za prvé. Za druhé, i dvoulitrové tubomotory mohou být rakety s rezervou výkonu a krouťáku, ale to by se kdosi musel hlouběji zamyslet, v jakém režimu běhu motoru bude tohle XC provozováno nejčastěji. Je neuvěřitelné, jak necitlivě za to dámy dokážou v těhle krabicích vzít a při té hmotnosti... O tvrdém podvozku je to jen o lepším naladění s ohledem na hmotnost a dynamiku...
Ted
jestli nerozporujes nic z toho, co v testu zaznelo a mel bys problem si vybrat, tak u tebe pozerstvi ma neskutecnou vahu...
Sky for everybody
1 odstavec souhlas
2 odstavec (tady ve smyslu odstavit) - vlastně taky souhlas, prostě ty tepláky tam vidím taky...
3. Nechci
3_diamanty
XC90 som uz videl v ciernej farbe ... aj staticky aj v pohybe.... a navonok je vcelku pekna to ano ale inak pride mi vnutorne akasi "prazdna" ... a hadam je aj moc nafuknuta a trosku "neotesana" masinka... ... ked uz nieco ozaj vynimocne a prestizne ... tak rozhodne skor RRS alebo GCH :yes😒br />
samozrejme vsetko je vec vkusu.... ale podla mna aj nova CX9 je "hodnotou" dalej ako toto volvo napriek tomu ze sa nehra na premiu.... pre mna je smerovanie volva so zameranim sa viac na wow efekt ako na skutocnu hodnotu velkym sklamanim ... marne tu uz hladam povodne hodnoty volva ktore som na tejto znacke obdivoval v minulosti... kazdopadne o uspechu novej XC90 nemam pochyb :yes:
rohYpnol
Za video chválím, nový člověk, příjemné vystupováním příjemný hlas, a dospělost v projevu bez infantilních srandiček ze školky...

Text nečtu, dokud bude členěn do nesmyslných kapitol :-!
Mig_35
11 litrů nafty je moc? O jednu generaci dřív to žraly všechny SUV v kombinaci...
webpaja
Jasně, tady😒br />
[odkaz]

😉

V diskuzi níž je pak i galerie od Woodyho
Ji/Ri
Nádech, přivřu oči, těhla na pedál a valim .... jsi nějaký moc jemný, Pajo >😒] doufám, že si nedáš i Latte s nohou přes nohu? >😁 😉
fOE
vase dojmy z q50h se nekde vali? 😄
Ji/Ri
Iudexi, .... čím dál víc mám chuť si udělat státnice ze Slovenčiny ... mačka vo vreci a ještě je super škovránok ... nejvyšší čas na výlet za Slovenkama >😁 😄
Individualita
Nemaj objednávat před premiérou ...
Bubáq
Ftipný postřech... a pravdivý! :yes:
marianek
"Vážená" VAG, chtělo by to více investovat do webových trollů. Nebo radši ne. Investujte radši do vývoje, abyste nemuseli podvádět. Poté to s Audi znovu zkuste v prémiovém segmentu. Pokud se z toho bahna někdy vydrápete.
V každém případě, tento troll je ostudou i pro morální dno jménem VAG.
marianek
Ssoft byl nainstalovan pro pouze jeden ucel. Tim je zmena procesu uvnitr motoru a timto splneni legalnich pozadavku danych EU / USA. Tyto pozadavky jsou kvuli omezeni exhalaci. Tyto musi dany stroj splnovat kdykoli a kdekoli. Ne pouze pri laboratornich/technickych kontrolach.
Tento software umoznuje podvod, ze ktery patri VAG "cerny Petr".
VAG se ke vsemu jiz priznal.
P.S. Jaky clovek brani podvodnika??
Ted
S tou reklamou na q7 na titulce lze tento test cist bohuzel pouze s pochybnostmi...
rimow11
:yes:
Nonsens
tak to si nepochopil, prečo sa kupuje suv.
fOE
Diky. Tohle je ale skoda, konecne nekdo udela poctivy hybrid zameren krom setreni paliva i (nebo predevsim?) na vykon, ale neodpusti si "neobohatit" takove auto o plne elektricke rizeni. ;-\
iudex
Tuším v Auto motor a sporte (?) som čítal porovnávačku XC90, X5, Touarega a Grand Santa Fe, všetko boli štvorvalce, len VW mal podladený V6. Vyhrala X5 a voči XC90 boli v zásade podobné výhrady: že nejazdí až tak komfortne, ako by človek od Volva čakal, že R4 sa trápi, aby stíhal a potom žerie atp. Skrátka X5 bola aj so základným dízlom lepším autom, ako najsilnejšie naftové Volvo (až na subjektívnu kategóriu dizajn, kde sa Volvo páčilo viac). Na starnúci Touareg a na Hyundai to ale stačilo a XC90 skončila druhá (čo ale nie sú súperi, s ktorými sa chce Volvo porovnávať).
Ji/Ri
😄 jsem romantik a občas rád oněhám krásu, kterou nám sesílá Nejvyšší šéf. 😄 😄
Ji/Ri
😄 :yes: štátnice lebo Slovenky? >😁
topten
samozrejme ze jich je vic
ale srazka s normalnim autem (tim nemyslim prcka) ti dava mnohem vetsi sanci na preziti nez srazka s tezkym autem
topten
srazka s fabkou v 70 je se stejnejma nasledkama jako srazka 2.5 tunama ve 130?
marianek
Kdyby slo o uplne legalni vec, nemusel by nic menit, ze?
Obhajovat podvodnika ti moc nejde.
marianek
Nebyly odebrany....zatim. Automobilce byl dan cas na vysvetleni/opravu danych stroju.
marianek
Nikde jsem nepsal, ze VAG nema homologace platne. V poradku ale nejsou, jsou ziskany podvodem. Tudiz by mely byt odebrany.
marianek
V tom pripade, podle tebe, Audi mezi premii nepatri ani ve snu.
marianek
O homologacich toho vim dost na to, ze by o ni mel VAG prijit. 3.0TDI je vyrobni zmetek, ktery funguje jak funguje jen diky podvodu.
Q7 je vzhledovy nedodelek. Na opravdovou premii nema v nicem.
Ji/Ri
... vyklepe drobný... měl bys to projet, at ti dojde, jakou hloupost jsi napsal.
rohYpnol
Je otázkou, jestli Volvo není pro dnešní provoz lepší volbou i se 4-válcem. Jestli totiž v páteční koloně směřující z Prahy na východ hrkáte v koloně rychlého pruhu déjedna se 4 nebo 6 hrnky je totiž zcela jedno a pro denodenní rozvoz dětí mezi školkou, školou a odpoledními kroužky s odpočinkem u kosmetického salonu totiž koně pod kapotou nehrají vůbec žádnou roli :-!
iudex
U Teba očakávam záujem skôr o to druhé. >😁
Sky for everybody
Tak nějak jsem si to i myslel 😉
Velkoodběratel_kukuřice
:yes: 😄 Dobrý postřeh.
iudex
Nie, zaspať som chcel ja, akoby hovoril: viečka Ti oťažievajú, chce sa Ti spať, spať... >😒]
Blue Sun
Jde mi spíš o to, že ta auta jsou vůbec pojetím i filozofií značky (dlouhodobě) natolik odlišná, že srovnání působí "plakátově", pokud za etalon vezmeme Q7.
Ale co, můj názor není podstatný, nejsem ani teoreticky potenciálním kupcem velkých SUV.
marianek
Zadne gesto to neni. Je nucen.
marianek
Jak pisu ja, jsou ZATIM platne. Pokud VAG neprijde s funkcni opravou, dalsim krokem muze byt odebrani homologace.
V kazdem pripade tyto motory prochazeji emisni kontrolou jen a diky podvodnemu softu. VAG je nucen ho zmenit, pote bude muset dokazat funkcnost i za normalniho provozu. Tzn. majitel automobilu, ve kterem tento podvodny soft je, ktery neprijede na svolavacku neprojde emisni kontrolou. To povede k odebrani znacek.
Samozrejme, ze trolove jako ty se budou snazit co to jde fakta nevyvratis.
marianek
Vsak pisu, homologace nehomologace.
marianek
Presto je VAG nucen zmenit. Jde o ohromny podvod, ktery se zde pouze snazi zamest pod koberec.
marianek
Stat se to muze a stane se to kazdemu, kdo si neda automobil opravit. Homologace nehomologace. Neprojdes imisnimi zkouskami, prijdes o znacky.
marianek
Hmm, pokud, podle tebe, je je premiova kvalita dana, jak tam auto, ktere dostalo homologaci podvodem muze patrit?
marianek
Samozrejme to musis brat v ramci segmentu
marianek
Neverim, ze nevis jak moc se mylis. Volvo je premiovkou uplne stejne jako napr. M-B, BMW nebo treba Infiniti, Cadillac nebo Lexus. Na rozdil od Audi, od nich dostatenes POCTIVOU techniku, spolehlivost a vyhnes se image cholerickeho pirata, ktery by strase rad, aby se Audi za premiovku povazovalo. S podvodem pod kapotou ale premiovou image nevytvoris.
tomas4568
To je tedy v diskusích emocí 😄 Každé auto je kompromis, návrháři Volva upřednostili prostor, design, komfort a bezpečnost (ostatně zajímá je asi hlavně americký a ne český trh). Audi dává do popředí jízdní vlastnosti a evoluci osvědčených technologií. Porovnávat 4válec a 6válec nemá v tomto kontextu smysl. Jízdní projev, výkonnová rezerva, zvuk, to všechno je u 6válce lepší, ale Volvo v téhle disciplíně prostě nesoutěží. Jediné přímé porovnání bude možné u T8 a e-tronu. Komu stačí 5 míst (3. řada je u Q7 ubohá) a nevadí mu, že po městě plivá saze, bude u Audi 3.0 TDI doma. Kdo pravidelně potřebuje vozit větší rodinu a navíc je trochu "umweltfreundlich", ten ocení T8.
MGRR
Jé, Vás jsem dlouho neslyšel 😄

Myslíte má Německá flotila 10ks Priusů? (mimo jiná auta) Fungují bez závady, dokonale a skvěle a při tankování je to nejlepší 😄

Pozor aby jste závistí nepuknul - pošlu Vám trochu Německých potravin - to máte z toho jídla v akci, projevuje se to ukázkově. Ali jinak všechno dobrý 😄
MGRR
Tady je něco tři roky starý test z CZ😒br /> [odkaz]
Sky for everybody
Ok. Především se opravdu jedná o fiktivní výběr. Pro mě jsou obě vozidla mimo (finanční) mísu. Kdybych chtěl / mohl mít pouze jedno auto v rodině a mělo by to být SUV, zmohl bych se maximálně na Jeep GCH ve střední výbavě 😉 😉
A přiznávám, že se řadím spíše k uživatelům vozidel a oblast mého zájmu o automobily je více méně zúžena na oblast spolehlivost / design, technicky jsem schopen pochopit princip motoru, jak funguje automatická převodovka a diferenciál, umím si vyměnit náplně a brzdové destičky.
Co obdivuji na automobilech je však především design, baví mě sledovat práci jednotlivých designérů. Je pro mě rozhodujícím faktorem a jsem schopen vozidlu, které vnímám jako vydařené umělecké dílo, odpustit i nějakou tu technickou nedokonalost. Konec konců, jiný vůz, než Mazdu u mě na dvoře a v garáži nenajdeš, přestože je v některých ohledech velmi kompromisní ( v některých velmi nekompromisní).
Snad ti to takhle stačí 😄
Ale nechci se tady s tebou plácat. Patříš k lidem, kteří mají můj respekt... třeba už jen proto, že se dokážeš postarat sám o sebe
Ji/Ri
Myslíš, že už dotelefonoval? >😁 >😁 >😁
iudex
Keď kupujú mačku véo vreci, nič iné si ani nezaslúžia. Podpísať objednávku vopred má zmysel u limitovaných superšportov, nie pri úplne novom modeli značky s novým majiteľom.
Sky for everybody
Ty máš fakt nějaký problém s erekcí, jinak si to neumím vysvětlit
Sky for everybody
edit:...
MGRR
Limuzína je něco jiného (taky je "Němců" 10x tolik co Čechů a je tam násobně a záslužně bohatších lidí) než pseudo-terénní image-kráva, kterou dáváte ostatním najevo nadřazenost. Ovšem pokud si koupíte Phaeton, nebo Lexus LS600 a pracujete na nižší pozici než ředitel, odepíšete se stejně.

Když zůstáváme u SUV-Q7, GL-S, Touareg, X5 a pod...Je obrovský rozdíl, když si koupíte v Německu Land Cruiser V8, nebo Q7 čí nejdražší Range Rover. Nevím jestli ty drobnosti umíte rozpoznat... ale Toyotu si nekupuje člověk, aby se předváděl, to auto má smysl a tak se nahlíží i na majitele. Kdežto Q7, GL-S, Range Rover je čistá rozmařilost a tak se k majitelům přistupuje.

Takový MB G AMG je třeba v pořádku, protože to je fandovství, jako když máte nejdražší model od H-D, pokud je majitel Němec. Pokud je majitel jiné národnosti... je odepsán +-
Sky for everybody
Probůh chlape... hodnotil jsem především působení interiéru. Čemu na tom nerozumíš? Proč se toho pořád chytáš? Sám jsem hned v první větě dal do závorky, že mé hodnocení vychází pouze na základě vizuálního kontaktu. Žádnou přímou zkušenost s jízdou nemám. Vyjádřil jsem především "designové důvody" a také, proč je mi Volvo sympatické a dal bych mu přednost před AUDI.
Sky for everybody
I u manželky jsem vždy hledal a nacházel (mám velké štěstí) pocit "zklidnění a odpočinku". Jinak s tím, co jsi napsal, souhlasím. Ale příšeru by sis nevzal 😄
Ji/Ri
.... to slibuje romantiiiku navečer >😁
Ji/Ri
Zapoměl jsi na tečku na konci >😁 >😁 😉
Ji/Ri
To s tou babou je dobré přirovnání >😁 ....ale víš jak se říká: za hnusným ksichtem krásnou k...u najdeš >😁 >😁
Sky for everybody
ok, shodneme se, že se neshodneme.
Blue Sun
A co to má společného s tebou prezentovaným odkazem?
Ty dáš odkaz na devastující výsledek testu v "ideálních" podmínkách, už v té chvíli je vysoká pravděpodobnost, že řidič nemusí vyváznout živý. Já napíšu, že stačí odchylka pár stupňů z toho ideálního úhlu a působící síly budou takové, že posádka nemusí na vnitřní zranění přežít.
Nic, debatu s tebou končím, na lháře a d€bily nemám dnes náladu.
Sky for everybody
OK, rozeberu...
"v této cenové kategori" - vnímám jako "za tyhle peníze?"
"Na trhu jsou snad jen tyhle dvě auta tohoto typu? Takže když se ti nelíbí Q7, musíš si koupit XC90?" článek je o těchto dvou vozidlech, vybírám tedy z těchto dvou vozidel
"Především pro jakýsi pocit zklidnění a odpočinku, který ve mě vzbuzuje interiér." Jediným slůvkem nezmiňuji jízdní vlastnosti, jediným slůvkem se nezmiňuji o klidné jízdě, ale o psychologickém působení okolního prostoru na mé emoce. Co je špatně?
salamoon
bohuzial ma pravdu..... z trojice novych SUV q7,gle a xc90 posobi prave nove volvo ako najviac macho a provokujuce.... ;-\
a to je uz co povedat.... prebija ho iba bmw.
Provocateur
Čemu věřím je přece vedlejší. Jde o to, že by se jimi naměřené hodnoty měly projevit na odpovídajích známkách.

Test, resp. brzdnou dráhu Q7 se zimními pneu jsem bohužel nikde nenašel.
Provocateur
No, zatímco text je tendenční ve prospěch Volva, tak u bodování je tomu naopak a je vidět, že u uživatelů to prošlo, protože to není tolik do oka bijící. Ikdyby Audi vůbec nazabrzdilo, tak si těch 5 svých povinných bodíků odveze >😁
Provocateur
Třeba změří brzdnou dráhu na zímních i někdo jinej a rozlouskne to. Protože brzdné dráze na letních 36 m odpovídá zhruba těch 42 m na zimních, tak jako je tomu u Volva.
Pekelná Micinka
48- ?
Pekelná Micinka
Ještě, že tu je X5, RR a GL (nebo jak se to teď jmenuje), a uvidíme jaké budou ohlasy na F-Pace. Vím, že nenabízí 7 míst, GL možná ano.
Pekelná Micinka
Pekelná Micinka
Ćistě subjektivně. Zvenčí je Q7 asi formálně správně, ale naživo se mi fakt nelíbí. XC90 mě taky úplně nechytla, zejména zadní partie, ale jinak je mi stále o hodně sympatičtější a považuji ji za daleko pohlednější. Naproti tomu interiér je mi u Q7 bližší. Horizontální členění palubky, na mě působí hodnotněji, více luxusně, adekvátněji k postavení auta v "potravním" řetězci. Některé detaily interiéru XC se mi jako samostatné líbí víc, ale interiér jako celek - Q7. Jsem tedy rád, že reálně takový auto nemusím vybírat.
happy_driver
Telefonovanie je ešte "v pohode" , aj keď je to samozrejme nezmysel, pretože tá ženská obvykle nejde cez bluetooth, ale má to prilepené na uchu a to bez ohľadu na to, či je to SUV od kórejcov, alebo RR Autobiography. Horšia je iná vec, mnoho z nich je permanentne na nejakých sociálnych sieťach a tak za jazdy jednak čumia nonstop na displej a v ešte horšom sa snažia za jazdy písať nejaké statusy.
happy_driver
Presne tak, súhlasím s elado a MT... :yes:
_MT_
Také si nemyslím, že se toho dá na podobném testu příliš zkazit (se správným vybavením). Je tu vždy možnost nějaké chyby (překlepu atp.). 50 metrů jsem nikdy v autě nenaměřil. A nechce se mi věřit, že bych si špatných brzd nevšiml při tom, co jsem s Q7 prováděl. Příště s sebou budu muset vzít krabici. Jinak já ji zkoušel na 21" letních.
_MT_
Jak je auto odhlučněné a jak tlumí však jedno není. V těchto autech preferuji motor neslyšet, obzvláště pokud je vznětový.
_MT_
V Q7 můžeš mít i zážehový třílitr, 245 kW myslím. A předpokládám, že časem dorazí osmiválec.
_MT_
To je ten světoznámý multitasking. Můžeš být rád, že nemá při telefonování obličej nalepený na zrcátku a nelíčí se, nebo že si za jízdy nelakuje nehty na nohou. >😁
_MT_
Nakonec, bude to i pro jejich dobro. A kolik stát ušetří na léčení zdravotních problémů spojených s obezitou. >😁 Zákonodárci si očividně myslí, že je ta hranice mnohem výš (7,5 tuny) a tahle povinnost se i tak týká snad jen profesionálních řidičů (nepotřebuješ testy, pokud jezdíš pro vlastní potřebu).
_MT_
Má asi 24 cm v nejvyšší pozici (tedy na vzduchu), což je výrazně méně než Touareg a Cayenne. Také na rozdíl od nich nemá v nabídce uzávěrky. Ale je to mnohem více než má A6. V nejnižší poloze nebude mít o moc více než "klasická" auta, Cayenne umí jít na nějakých 16 cm, možná 16,5, musel bych se podívat, u Q7 to klidně může být ještě méně (je to tak pro nižší nakládací hranu a menší odpor vzduchu na dálnici).
_MT_
Teknikens Värld také měřil brzdnou dráhu: [odkaz]

"Volvo XC90 gör ett bättre jobb och stannar pĺ anständiga 36 meter. Audi Q7, som även ingĺr i testet men inte syns i filmen, blir stĺende efter 36,4 meter."

Měřili ze 100 km/h, RRS to dal na 42 metrech. XC90 na 36 a Q7 na 36,4. To je dost daleko od 50. Jako vždy s výkony, nejlepší je si to otestovat sám. Brzdnou dráhu jsem Q7 neměřil a neměl jsem pocit, že bych měl (že by bylo něco v nepořádku). Dost mě navnadila na příští generaci Cayenne. Q7 je zbytečně velká, není to zrovna krasavice ani nemá uzávěrky, ale jak funguje... asi bych přimhouřil oči. Naštvali mě však tou malou nádrží. 85 litrů nemůžou myslet vážně. A žádná větší není v nabídce (diesely mají v základu ještě menší, 85 je volitelná). Špatný vtip.
!automaniak!
Konečně informacemi nabitý a zářoveň čtivý test s jasným výsledkem.
Co se mě osobně týká, ani jeden vůz není můj šálek čaje. Kdybych měl na účtu tolik peněz a měl si vybrat z této kategorie, volím Range Rover, z jiné kategorie potom třeba Mini JCW (a ještě bych ranec ušetřil). Volvo se mi velice líbilo na prvních promo fotkách, ale když jsem ho uviděl naživo přišlo mi takové podivně pokroucené - že by inspirace čínou? Audi se mi líbilo v první generaci, která svojí arogancí posunovala hranice. Nová Q7 na parkovišti před supermarketem zapadne takovým stylem, že bych měl problém jí vůbec najít. A to vlastním malou šedivou hondu (přidělal jsem si na střechu příčníky,aby byla na tom parkovišti alespoň trochu vidět 😄 )
IPace
no takze podle papiru ujede na natankovani skoro 2400 kilometru >😒]
kesumb
Bohužel má XC90 T8 pouze 50l nádrž. Na mě to prostě působí technicky nedotaženě😞
kesumb
S posledním LC V8 jsem něco najel a to auto není nic moc. Na silnici vyloženě bída, kombinace podvozku s šílenou hmotností z toho dělá tank, kterej nezatáčí. O houpání na podélných nerovnostech ani nemluvím. Schopnosti, respektive univerzálnost Cayennu/RR/RRS atd převyšují tohle auto o několik tříd.
Na druhou stranu to nežere, má chod odpovídající V8d a je v tom ticho.
Ted
V zivote bych neveril ze ti dam :yes:
Ted
:yes: :yes:
Ted
Na jake strane jsi ty uz vime 😄
Ted
Tuareg / cayene se pred terenem skutecne nezastavi a LC V8 zas takova hvezda neni. Na silnici je to bida zadni sedacky tragedie... Ani spicky nejdou podsunout pod predni sedaky... V Evrope bych si dovolil tipnout, ze clovek stravi o trochu vic casu na silnici. O trosicku.... Nez v tezkem terenu ( kde jsi se v tezkem terenu za posledni mesic pohyboval?)
Ted
Takhle pokrytecka neni ani spolecnost v nemecku... 😄
Ted
Vzhledem k tomu jak casto tam jsem, jsem si dovolil pouze napsat, ze zadnyho dravce na sv jsem tam nevidel 😄 sv tam pravidelne opravdu moc nejezdi a zadny z nich pilot z tech, co jsem videl neumi jezdit 😉 tot vse
Ted
Navikl a jakesy, jo?
WoodyPWX
Proti stare krasne, ale tezke Q7 se starym interierem udelala Audi hnusnou, disproporcni novou Q7 se skvelou technikou a odlehcenim. Jina auta Audi jsou moc pekna, treba A6, tak proc tak przni Q7 ?! Volvo se taky moc povedlo zvenku i zevnitr, ale ty motory a vaha, to je bes.
Ham.
Souhlas, proto píši jenom RR bez "přívlastku".
_Karel_
Pak jistě uznáš, že srážka tunovýho auta s jeden a půl tunovým je daleko horší pro to tunový. Kde je hranice toho, co zakázat, toptene? Když stokilový cyklista srazí moje dítě, může ho i zabít. Nevinné dítě! Nezakážeme velkým nebo tlustým lidem jezdit na kole?
white label
white label
Je pravda, že to prý často ženám tvrdí chlapi (a opičáci) s malým...? >😒] 😉
rohYpnol
Myslím, že smysluplnější bude, když Piechovic famílie prodá VAG Číňanům a za prachy si koupí půlku zeměkoule. Tu severní samozřejmě >😁 >😒]
ericn
No asi by bylo nejlepší aby Číňani prodali Volvo do rukou Audi a pak bychom mohli dostat kýžený mix vlastností. Kvalitní techniku Audi zabalenou do severského designu Volva >😁 :yes:
ericn
Tak to jsem neslyšel leta Ozzy >😁 :yes:
IPace
jj nato ze jeste pred mesicem jsem sedlal Audi A6 (ted drepi nekde v ackach a ceka na noveho majitele)
Ji/Ri
Ji/Ri
Kvalitní, známý novinář se hned pozná. Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat. 😄 :yes:
Ji/Ri
Kemry?
rohYpnol
Tak ono LR cosmetics a discodveře je zřejmě nejrychlejší cestou k té XC90, hlavně když jí je 18+ (30-) >😁 😉
Šimpanz
Malý je hezký.
white label
Disco(d)veře, Discove(če)ře či co? >😁
To není LR jako LR cosmetics.. >😒] 😉
white label
U těch aktuálních Range Roverů ovšem platí, že čím menší, tím méně (celkově) přesvědčivý.
rohYpnol
jo jasně, trvalý pobyt na obecňáku, viď >😁 >😒] 😉
Ham.
Tak Rolls asi SUV také představí a pak ta zkratka bude dávat smysl tak i tak.. 😉
XTad
Vysoka ocekavani vzbuzuje zejmena kvuli sve cene, zarazeni a kvalite konkurentu. Ale jak rikam, zakazniky Volva to asi netrapi a nepredpokladam, ze by resili valce pod kapotou. Kdyz jim bude durazne vysvetleno, ze je nova doba a i ten ctyrvalec ma trista koni a zrychli za "pet-sest", tak to budou kupovat.
Ted
sorry, ale pochvalit test, ktery je skutecne nevidane informativni a zda se ze i objektivni a zaroven rici ze klady XC90 prevazuji????
to jsme asi oba cetli jiny test >😁
styl je nade vse, nad jizdni vlastnosti, nad luxus primereny tride vozu. Hlavne ze soused bude zavidet. (on tedy osviceny soused ani zavidet nebude...)

mas pravdu, dnes to tak je, styl mnoho lidi proste uprednostni pred paramatry.
aspon si budu pamatovat, na cem stavis sve nazory..
Ted
u tebe me to neprekvapuje
Ji/Ri
Je to práce chroničáků palcních. >😁 😉
Ji/Ri
😄 😄 😄
Sky for everybody
nebojím se 😉
rohYpnol
Ty snad patříš k odpůrcům klubu přátel? bacha ať si pro tebe nepřijdou neoznačení >😒] >😁
Sky for everybody
... to zase ne... tos přehnal 😄
rohYpnol
Jenže rozdíl mezi tvým sociálně-silničním statusem je ... neméně propastný :-!
rohYpnol
Přesně tak, hlavně decentně. Mazda vedle Volva působí asi stejně přesvědčivě jako náš Miloš vedle Chalífa bin Saída Ál Nahjána >😁
rohYpnol
ad 3 - no právě ...
rohYpnol
a když tohle napíše skyactive, tak to musí být pravda 😉
Nonsens
ja by som nebral žiadne suv, ale nemám nič proti, ak si ho niekto kúpi. Zjednodušene dnes všetci chcú suv, ale len malá časť sa zaujíma o to, ako jazdí.
Individualita
A to jsou ještě schopné se za jízdy šlechtit, hledat účtenku v tašce nebo utírat dítěti pusu. Co naplat, že se to neslučuje s tím nejdůležitějším (pro nás) a tedy s jízdou >😁
Sky for everybody
Souhlasím.
Jsem hodně zvědavý na 2.5T a také na to, do kterých dalších modelů je Mazda míní použít. Nějaká raketka ve stylu MPS by z toho mohla vzejít 😄
Tinker83
Já ji ani nechci srovnávat s prémií, jen chci říct, že CX9 je opravdu velké plnohodnotné SUV (ve všech ohledech této kategorie), které vlastně prémie nenabízí... Nová CX9 se designem velmi blíží XC90, 2,5T je velký otazník, ale jízdní vlastnosti budou myslím opět skvělé. Jestli se zase za nějaký rok dostane i do Evropy, tak kupuju.
BaracudaJ
Ani já nepropaguju naftu. Také mám pod kapotou atmo V6 😉 .
BaracudaJ
Nevím, čím to, ale za volantem telefonují především ženské.

Jsem přesvědčen o tom, že ženské berou auto jako pojízdnou kancelář. Prostě místo, kde je čas si vyřídit telefony. Protože až budou doma nebo v práci nebude čas. Takže to vypadá následovně. Sednou do auta nastartují, vytočí číslo a může se jet 😉.

Ale stále se jim snažím dát šanci...
Tinker83
O interiéru a infotainmentu jsem psal. V kvalitě rozhodně ta Mazda za aktuální XC90 nezaostává o parník, cenově bych to vyjádřil třeba 50tis za nějaké detaily a 100tis za infotainment.

S tím motorem to nemůžete myslet vážně. Ani za "vrcholnou" D5 ve Volbu bych tu atm V6 rozhodně neměnil. Max za T8. 3.0 TDI v Q7 má určitě dynamické parametry lepší, ale taky bych neměnil. U té Mazdy se sice píše, že má zrychlení z 0-100 10s, ale to je nějaká tisková chyba. Realita je 7,9 na benzín 95. Možná to měřili s 87oct v USA. Já už hlavně nechci naftu nikdy.
Individualita
Tak to je ale pěkná blbost >😁
XTad
Nikdy moc nemelo.
Ozzman
>😒] Koukám, že jsem si vysloužil palec dolu, asi to někdo bere moc vážně >😁 No, taky si dnes místo piva a cigaret radši čuchnu k Pasátu >😁
Nonsens
rovnocenný dôvod je, aby to pekne stálo 😄
Nonsens
no tak počítať dnes niečo z objemu fakt nemá zmysel
webpaja
Neklel bych tak, kdybych nevěděl z i8 nebo XE/XF a notabene i Discovery Sport, jak se dá nádherně naladit 😉
fOE
>😁
webpaja
Píšeš, že XC90 narostla. Na to, kolik prostoru nabízí je velká akorát.
fOE
RR je cenove mimo? Jinak je podle me designovym (a dost mozna i jinak) kralem prave on.
Tak ci onak vizualne mene povedene / nudnejsi SUV nez novou Q7 aby clovek pohledal. Tohle se vazne nepovedlo (ikdyz technika bude skvela).
3_diamanty
ved hovorim ze je v tom nieco viac ako len kola 😉 pisem snad zretelne
webpaja
To není o velikosti, to je o špatně odladěným podvozku.
Individualita
Dvě nové, jedna stará. Špinavé a s různými značkami. Zprava nás předjela X5. Přes všechna ta monstra jsem neviděl na světla...
Ji/Ri
White, dovolím si nesouhlasit o útoku. Skoro nikdo nevzal útokem to, že testovaná q7 má o míli silnější motor. Test mi přišel naopak vyvážený a zohlednil charakter aut. 😄 to bych ti mohl přihodit tvou glosu o krámech /diskuzních/, ale neudělám to, bo já su karakter. A označit mě za antivaginistu taky nemůžeš, pač jsem ve stáji měl a6 a v dnešní době taky stájím jednoho koncerňáka.... >😁 😉
white label
A hlavně jeden velký komplex... 😉
Provocateur
Vidíš, kdybys používal Adblock, tak bys mohl test číst bez jakýkoliv pochybností o zaujatosti >😁
Individualita
Ty píšeš v testu mezi Volvem a Q7, že Volvo je nabubřelé a arogantní? >😁 >😁 >😁
rohYpnol
ty jsi taky jeden podvod :😉 >😒]
Ted
Bez se uklidnit na chodbu...
Sky for everybody
Jsi snad Bůh? Máš přehlaed a jmenný seznam všech majitelů motocyklů? Ty budeš dobře jetej...
Sky for everybody
😉
Sky for everybody
Karle, u tebe jsem si myslel, že čteš celá souvětí😒br /> " Především pro jakýsi pocit zklidnění a odpočinku, který ve mě vzbuzuje interiér."
...KTERÝ VE MĚ VZBUZUJE INTERIÉR...
_Karel_
S pocitem "zklidnění a odpočinku" ale mírně koliduje podvozek.
Edit: koukám, že už důkladně probráno s ostatními, tož nic.
white label
Nemusí jim až tolik rozumět, bohatě stačí jakákoli možnost přímého srovnání s konkurencí.
dostatečné za 2 mega = nedostatečné... 😉
rohYpnol
Srovnávačky Q7 vs. XC90 se shodují napříč světy a kulturami. XC90 je pozlacená matrjoška, ve který ale najdeš jen další... pozlacenou matrjoošku, ve který ... až ti nic nezbyde.

Q7 je naproti tomu neobroušený diamant. Hnusný kus šutráku, kterej v sobě skrývá pravou hodnotu.
white label
Může mi, kdo chce, důrazně vysvětlovat, co chce, ale pak sednu a jedu a mám jasno i bez vysvětlování a papírových čísel.
Ted
RR je cenove mimo, navic jsou jeho palubni systemy otresne predpotopni a podvozek zbytecne tvrdej...
connect
Zkousel jsem jak naftu, tak i T6 benzin = stejny motor jako v hybridu, ale bez elektromotoru. Hybrid bude asi jedina rozumna, ale draha volba. Benzin mi paradoxne pripadal hlucnejsi pri pridani plynu nez ta nafta. Obe auta jsem mel zapujceny vzdy na hodinu a hned za sebou, abych je mohl porovnat. Nedovedu si bohuzel (byl to nas favorit) predstavit tohle auto provozovat dlouhodobe, napr. tahat s nim lod, coz je tady ve Svedsku velica casta cinnost. Bal bych se o motor.
Sky for everybody
Mazdu bych do tohoto souboje "netahal". Ještě se nepřiblížila... možná za šest, sedm let. Teď ještě ne (a jakožto mazdomil dodávám bohužel - ani novou CX-9 ne, soudím-li z dostupných informací).
BaracudaJ
Posaď se do interiéru Mazdy a odpovíš si sám, kde je ten cenový rozdíl. Navíc výkonové parametry nejsou nijak ohromující s jedinou (vrcholnou) motorizací. Na to stačí kdejaká naftová nižší střední.

CX-7 byly na podvozku a podbězích rezavé už po 5 letech. Dost pochybuju, že CX-9 na tom bude lépe. Dále mají značně poddimenzované převodovky a celé ústrojí pohonu 4x4. Které potřebuje pravidelnou údržbu, na kterou z nevědomosti majitelé kašlou. Nemění se jen olej v motoru...
lamal
pre teba je hyundai premia, co sa zrovna ty navazas do XC90 ? A to ani v reale ani papierovo >😁 omg
lamal
😄
Ozzman
No jasně, normálně bych na to udělal zbrojí pas! >😒]
Ji/Ri
:yes: to je jen pokřik. Takové autoplácání.
Ji/Ri
.... no s tím se dá souhlasit. Až je to ve tvém případě k nevíře.
Ji/Ri
... nesouhlasím s výčtem. To by pak mohl být prémiovka i koráb od Hyundai ... a hele, není. Pokud přijde doba, že z důvodu ekoagrese, nebudou mít jiné motory než 4v a míň šanci na život, zanikne tím prémie? .... Cadillac do prémie právem patří. Volvo v prémii dávno je, ať si o tom může kdokoliv myslet cokoliv. Stejně tak např. vw prémie není, ať už bude Phaeton jakkoliv podle prémiových kritérií. Např. oblek od Bosse.... určitě si umíš nechat spíchnout u dobrého krejčího stejný, se stejným matrošem.... bude to boss? Nebude.
IPace
mojim revirem je Praha a dalnice, a z USA jsem si navikl na celkem rozumnych dalnicnich 120-125 max, lod ani nic jineho tahat nebudu a ani netaham a jedinej teren kterej moje auto zaziva je "Prazsky obrubnik, koleje a kostky" , jsem proste takovej tempomatovej ridic 😄 ale tak 4-5 let je jeste daleko a ja tajne doufam ze do te doby bude CR "prospikovana" alespon 2-3 Superchargery a nakonec skoncim u Tesly X jakesy "dalsi" generace, pokud ne, tak rposte budu koukat na SUV plug-in hybridy
Ji/Ri
Někdo má jedno auto na řízení, druhé na praktické užívání. Někdo se to snaží najít v jednom.
3_diamanty
je fakt ze volvo sa len hra na premianta .... megakola megakasna ani megatablet este zo ziadneho auta automaticky premianta nespravili .... premia bola vzdy hlavne o kvalitnom podvozku... dostojnych motoroch a serioznom interieri ....

trosku mam obavy o dalsie volva... lebo ak v tomto nastolenom trende bude pokracovat aj nova XC70, S60 a dalsie volva tak ma z toho asi stoci ... nastastie mam dnes uz inych favoritov ktori mi robia radost :yes:
Ji/Ri
:yes: .... ve všem skvělá... víš jak se říká: co je na všechno tak je na ....no >😒] 😄
Individualita
Technologie, materiály a kvalitu zpracování Volvo nemá? Všechny modely automobilek z "prémiových" vod snad všechny tyto tebou popsané atributy mají? Prostě pro někoho Volvo prémie je a pro někoho ne, ale říct že je Volvo úplně mimo je směšné.
Sky for everybody
mínusové palce za deset minut po jeho příchodu? 3 - 4? A stejný počet "oponentům" Na náhody nevěřím.
_Karel_
Je to chudák....
rimow11
volvo :yes:
MGRR
Audi vyrobilo Q7 a VW Touareg, X5, aby ukouslo kus koláče a napodobilo světové etalony typu Land Cruiser 120-150/Prado a výš... ale lidé to chtějí.

Když se řekne Q7, Touareg... tak co s tím? k čemu je to dobré? Do rozvojových zemí pro manželky podivných manželů, co tím vozí rozmazlené děti do školky... Prostor v tom není ani náhodou větší než v MPV a před skutečným terénem se zastaví... Dlouhodobá životnost 😄

V Land Cruiseru na dálnici..., když před sebou vidím "vystajlovanou" (Style - hovorově naparovat se, pyšnit se) modelku Q7, RR, Cayenne, X5, X6, Cayenne a řídí to k tomu chlap..., je to prostě divné. Vždy jsem se bál, že té skořápce nějak Lanďák ublíží.
Ji/Ri
Pro mě jsou to dodávky 😄
iudex
Zabezpečím nejaké? 😉
Ji/Ri
Nesmíš tak řešit detaily. 😉
Individualita
Právnické plky. Audi se stejně považuje za prémii jen poslední léta a já to stále vidím na D2. Vyšperkovanej VW.
Individualita
Včera jsem viděl tři Q7 za sebou a musel jsem se smát. Určitě si všichni připadali velmi výjimečně. Obecně v Praze je hrozný přetlak těchto zrůd na kolech...
Ji/Ri
Tak je necpi někomu jinému. Píšeš cos projel. Já projel i MAN. Ale čím jezdíš a z jakého roku by bylo možná více vypovídající....
_Karel_
on tu má víc profilů?
Sky for everybody
tohle už není chudák, Karle. Chudáky ještě snáším vcelku v klidu. Tenhle už hranici chudoby v obou významech překonal...
Sky for everybody
rozhodně mi na rozdíl od tebe nevadí šťastný a spokojený lidi a neplýtvám svou energii na zakomplexované a nenávistné zvratky... a deset profilů na auto.cz.
Sky for everybody
Omezení? Na motocyklu? Pájo? A které omezení myslíš? Tam je pořád nějaké, stále dokola tam opravují můstky. Jediným omezením je tam strach ze starých svodidel a z protijedoucích dvoustopých kolegů 😄
Ji/Ri
S tím nesouhlasím. Ne všude jsou cesty jak u nás, ne všude je handicap auta motor o výkonu 225 koní. Auto je našlapané bezpečnostními systémy. Nevidím problém. Na nerozbité cestě je to jízda parádní. Takže tohle, Jaros71, tohle neberu. K těm bohatým lidem.... to ti drobet ulítla klávesnice, že? 😉
Sky for everybody
také názor...
Já svůj nezměním, dokud v tom DOOPRAVDY nepojedu. Do té doby budu hodnotit interiér = to co vidím / viděl jsem na vlastní oči. Hodnotit motor a podvozek si troufnu teprve po tom, co budu mít možnost vyzkoušet na vlastní pr.del.
Nikoliv papouškovat názory novinářů jak trotl, byť si jich vážím a věřím, že si nevymýšlejí. Čili se mi můj názor pořád jeví objektivnější, než tvoje nesmyslné odplivnutí, které není založené na žádné zkušenosti.
A pokud nejsi schopen pochopit, co znamená "zklidnit a odpočinout", tak jsi asi v životě moc netvořil, nepracoval...