Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST BMW i8 – Mission: (Im)possible

12 komentářů

admin badge
Ondřej Šámal
Dobrý den,

spotřebu jsme v časopise uváděli v popisce fotky, což se zde na auto.cz bohužel nezobrazí. Každopádně co se týče elektrické jízdy, po městě si elektromotor bral okolo 20 kWh na 100 km, což odpovídá dojezdu zhruba 30 km na tento pohon. Při kombinovaném pohonu (benzin/elektřina) spotřeba konvenčního paliva oscilovala okolo 6,7 l, pokud v bateriích je již jen zbytkové množství energie, tříválec si řekne přibližně o 7,5-8 litrů.

S pozdravem
Ondřej Šámal, Auto Tip
admin badge
Ondřej Šámal
V opravdu ostrém režimu by se předvedlo asi až na okruhu, ale na okreskách si motor řekl o cca šestinásobek normované spotřeby, tedy 12,5 litru.
iudex
Veru, pri teste hybridu je spotreba snáď najdôležitejším faktorom, preto okrajové a neurčité "aj šesťnásobok normovanej spotreby" je nedostatočné. Pri hybride je snáď dôležitý dojazd s baterkami pri rôznych režimoch, spotreba pri jazde s baterkami a bez nich v rôznych režimoch, dynamika s baterkami plnými, resp. vybitými atď.
flyboyeda
😉
Inferius
Design je úžasnej; ale ten pohon? To je hnus velebnosti..... ;-\
3_diamanty
mne sa nepaci ani dizajn.... auto na mna posobi moc umelo a chladne .... ale je to len moj pohlad
radovan99
STEJNĚ JE TO NEJ MAŠINA POSLEDNÍCH 10TI LET...PRO PETROLHEADY: TOP GEAR JEJ TAKY ZVOLIL TÍM NEJLEPŠÍM CO TADY MOMENTÁLNĚ JE...
DESIGN JE VĚC NÁZORU, ALE V DNEŠNÍ DOBĚ UNIFIKACE Á LA VW JE TO HODNĚ OSVĚŽUJÍCÍ...
bigsoul
Nazor toho čo obdivuje dizajn Hnojdééé je nepodstatný!
CHerokee
Souhlasím. Nechtěl bych to. Jsem rád, že já to ještě tady dojezdím na spalovacích motorech.
fOE
Diky. A v opravdu ostrem rezimu? V testu je popsana zabava na okreskach i pri vybitych bateriich, jaka byla spotreba v tomto rezimu (tedy maximalni mozna)?
Riso86
Ďakujem za odpoveď.
Riso86
Aká bola priemerná spotreba za celý test ?