Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Volkswagen Golf GTI Performance – Konečně nejlepší!

403 komentářů

woody-alien
S trochou nadsázky by se dalo říct, že dobrý hot-hatch, tak jak ho chápu já, kráčí ve stopách Thompsonů, Dvořáků, Šebrlů. Velmi zřídka se stává, aby vládnul světu v některé z disciplín, ale všechny musí umět tak, aby i jednotlivě v každé z nich dokázal uspět. I mezi špičkovými desetibojaři jdou jednomu spíše rychlostní a jinému zase silové disciplíny. Ale skutečným šampiónem, pokořitelem hranice 9000 bodů, se stane jedině ten, který žádné vyloženě slabé místo nemá.

Dovoluji si tvrdit, že Golf GTI 7 ve verzi Performance je momentálně pravým králem své kategorie. Je to skvěle vyladěný stroj, u kterého se snoubí denní použitelnost s jízdními schopnostmi hodnými smeknutí klobouku. Nic nechybí, nic nepřebývá, dokonale harmonický celek.

Že máte raději nerváčky s kérkou přes celý záda, kteří proletí stovkou hned v závěsu za Boltem a ještě si přitom teatrálně rozervou dres na svalnaté hrudi ? OK, nic proti, ale nebuďte si jistí, že potom třikrát po sobě neshodí laťku na 150 cm. 😉

Těším se, těším, a pevně doufám, že se unudím k smrti. >😁
vabis
Vrrr, pěkná čičinka. Je fajn, když se povede nějaké již vysoce dobré auto vymazlit :yes:
webpaja
Honzo mám jen dvě připomínky k negativům.

1) Manuální převodovka je sice přesná, ale jen do tý doby, než se snažíte sázet kvalty rychleji. Pak začne jemně zadrhávat a to platí pro VW kulisu napříč koncernem (platí i pro Leon, nebo ORS). Stejně tak by byla možná vítaná instalace vypínatelný funkce automatickýho dávkování meziplynů, protože rozmístění pedálů toto jednoduše neumožňuje (pokud se vám to podařilo, řekněte mi prosím, kde vám zlámali pravý chodidlo do požadovanýho tvaru a jestli můžete i přesto normálně chodit).

2) Další věcí je chybějící gradace výkonu, pro běžný a rychlý ježdění to ještě jde, pokud ale zatlačíte na pilu, žádný vyvrcholení vás nečeká. Jen neustálej tlak, kterej postupně uvadá...chtělo by to tu jemnou třešničku v podobě posledních tisíce otáček s něčím navíc.
Souhlasím s chybějícím rezonátorem ve výfuku a zároveň mi chybí pěkně umístěný tlačítko sport, který by jej spolu s ještě ostřejší reakcí na plyn vyvolávalo.

Jinak? Lepší řidičskou předokolku jsem nikdy neřídil, fantasticky naladěnej podvozek, příjemný řízení, kvantum trakce a stabilita pod brzdami. Jo, tenhle kousek se povedl!!! :yes: 😄
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
Dobrý den,

zřejmě asi myslíte to, co často kritizoval kolega Vaverka u Renaultu - byl to ale sdružený ovladač vpravo pod volantem. Tak, jak má zapínání světel koncern VW je z mého pohledu v pořádku, je na něj dobře vidět a nemusíte jej dlouho hledat 😄 .

Nudný interiér? Vždyť už z těch sedaček jsem se hned posadil na zadek! >😁
Ozzman
Však je to muj nazor, jsem tu za něj také podepsaný >😁 Neřikám, že je to ošklivé auto, to vůbec ne, jeho kvalit jsem si také vědom, ale komplexně mne moc "sedmičkový" Golf nebere. Více se mi líbí uvnitř, než zvenku. Za mne byl povedený Golf V, který se časem dotáhl k dokonalosti ve verzi GTI ve VI Generaci. Popřípadě místo Golfa nádherné Scirocco... Když už, tak už. Škoda, že GTI nevyjíždí z výrobní linky ve verzi kombi, jako Focus, či Megane 😄

Pro HH bych zašel k Seatum, Renaultum či Fordum (tam bych počkal na faceliftovany FoFo)
peprnik
Jak to, ze ma 5 hvezdicek auto, ktere

- ma zapinani / vypinani svetel pod volantem (u francouzskych aut se tomu na auto.cz rika spatna ergonomie)
- ma sedy nudny interier (u jinych aut je to povazovano za zavaznou chybu)
Ji/Ri
:yes:
Honza Mička
Typický příklad toho, že nepotřebujete 400 koní, abyste se na okreskách zapotili až na z.... zádech. Vážně bomba, vyladěno do posledního detailu 😄
white label
Chybí poznámka o větších/odolnějších brzdách verze Performance, kdy oproti běžnému GTI vlezou na přední kotouče jen kola o palec větší, tedy minimálně 17" (hlavně na zimu), tak jako u eRka.
Vůbec jsem nepochopil obsah této závorky:
"(k charakteru GTI patří „dírované“ ráfky Curitiba)"?
17" disky Curitiba jsou sériovou výbavou pro G7 GTD, nejsou "dírované" a nechápu, čím tedy údajně patří k charakteru GTI?

P.S. "Výběr jiného než červeného laku karoserie je těžký zločin..."
Subjektivně, dejme tomu, ale jednak u červené zaniká charakteristická linka na masce a pak, když se sejdou dva různé odstíny červené (viz vzpomínaná plaketka na blatníku), taky to není úplně to pravé ořechové😒br /> [odkaz]
Osobně bych byl u červené pro o něco tmavší odstín, klidně i v metalickém provedení.
Ozzman
Ale pochopil, vím, že má být takové, jaké jej udělali konstruktéři z VW, ale mne i přes to, že je to ikona tenhle typ HH netrhá žíly. Jako jediné auto bych stejně hatchback nechtěl, byť seberychlejší, proto se mi více líbí něco, co i ostřeji vypadá, to je celé..... tam bratříček Leon vyniká 😄 Nezlobte se na mne...
Ozzman
Ikona to zajisté je, ale když HH, tak ať trochu hoth vypadá. Chápu, že tohle vyhovuje někomu, kdo chce být nenápadný, ale i přes jeho kvality bych volil jinde, kde dostanu trochu výrazněji odlišné auto i po vzhledové stránce. Bohužel za pár let budou samolepky GTI na každém druhém TSI 1.2, stejně jako ta kola. Potom už ho odliší málokdo.
white label
Asi sis nevšiml, že marianek se baví o "STI" na svém plejstejšnu, ještě by nám mohl sdělit jakou barvu si v menu nastavil, ať máme informace o "jeho" voze kompletní. >😒]
GTI
:yes: :-!
Honza Mička
Není to jednoduché, člověk občas zakopává sám o sebe... >😁
Honza Mička
Ano, ale teprve podruhé jsem toto hodnocení udělil já 😄
white label
Tak zase lepší červená (linka) k červenému laku, než třeba k modrému, ale kam se podělo tvé tradiční klišé o příliš "nudném koncernovém designu", zvlášť v případě hh?
white label
marianku, marianku náš, nějak to čtení s myšlením dohromady nedáváš... :😉 😉
GTI
Ji/Ri
...pod článkem o ikoně. Tuším tady dneska mlaskání >😁 >😁 >😁 K té barvě, šedá mu taky sedí, co Iudexi? 😉
...ano, je to dělo! ... a ta šaltpáka...ta uspokojí nejen řidiče, ale i spolujezdkyně by mohla vrnět >😁
Bravo raketový univerzál!!!
Emel
Říkám, ta v odkazu je zvláštní lakování... objednat se dá, ale stojí majlant.
Emel
V pohodě, jsem rád, že jsme se domluvili 😄 :yes:
Emel
Ono je ta červená jediná trošku zajímavá v základní nabídce... mně se naopak docela líbí, jak ladí s tou linkou ve světlech.

Jinak šedá metla, bílá... ale nadšený nejsem ani z jedné.
Honza Mička
Ona ta stabilizace moc nevadí. Je tam někde vzadu, ale do řízení se plete až těsně před "průserem". A to musíte jet už fakt hodně rychle, protože ten předek funguje neskutečně 😄 .

Taky nejsem příznivcem elektronických ruček, ale spíš by mi to vadilo u auta, které rádo jezdí rozevlátě. Tady se ten zadek ani nehne, což může někomu připadat nudně, ale už ta přilnavost na rozličných površích udivuje 😄 .

No a výkonová špička - ano, máte pravdu, ale vzhledem k tomu, co všechno ostatní auto nabízí, je to z mého pohledu nepříliš závažné. Naopak - na okresce se snažím řadit někde uprostřed spektra působení výkonu a mít trochu rezervu, na okruhu by to zase bylo o něčem jiném.
white label
white label
Spíš v kanoi s aktivním delfínem... >😒]
marianek
Uznal jsem svou chybu. To se v te vasi neprizpusobive mensine moc casto nevidi, ze? 😉
Ji/Ri
.... gilgit tě roznese na kopytech blech >😒] >😁 😉
white label
Proč, jenom jsem mu nechtěl zbytečně lhát... 😉
white label
Taková funkce tu dávno je, stačí v diskusi kliknout na patřičný nick a pak kliknout na : Zapsat uživatele na "hate-list".
GTI
MariAchi
webpaja
Trolejbus není supersport 😉
Kharl.ANTIDIESEL
webpaja ted si nevzpominam jesi je na bleklistu nebo ne?? 8-s
Ji/Ri
...ano, to auto funguje, funguje a funguje. A i na "jízdu s dětmi" do školy to bere pod 8, což je pro tenhle ultimativní univerzál běžné.

Honzo, díky moc za tohle zpříjemnění pátku! ...hezký den Vám přeji...

PS: ...tu bundu už bych nesundával 😉
white label
Proč na zakázku? Ve výbavě FR se u nás 3dv. eSCéčko přece oficiálně nabízí, problém je jen s 3dv. Cuprou.
Pokud se ti třídviřko nelíbilo, tím líp pro tebe, nemusíš ho u nás složitě shánět. 😉
woody-alien
Káro bych viděl jako nejmenší problém. To se dá vyřešit snadno, vkusně a bez mastných příplatků. :-! [odkaz] >😁 >😒]
woody-alien
Tak možná ta moje reakce vyzněla jinak než jsem zamýšlel. Vůbec jsem to nebral jako kritiku. Spíš jsem chtěl říct, že GTI-P se prostě povedlo natolik, že ho vnímám odlišně od jiných modelů VW. Nedržím se jedné značky, takže samozřejmě vnímám kvality modelů VW, ale až doposud jsem si pro sebe dokázal najít mému naturelu bližší alternativu. Ale teď (a k tomu si vypůjčím slogan nejkvalitnější české automobilky >😁 ) "už jsem neodolal." 😉
Provocateur
Na druhou stranu se o desetibojařích říká, že neumí žádnou disciplínu pořádně, tak nevím, jestli to aplikovat i na GTI >😁
Emel
Souhlasím, a jen jako doplnění... STI stálo vždycky přes mega, je to 4x4... GTI Perf je auto za 650, tj. cca. 2/3 ceny... to je dobré mít na paměti.
Emel
Jakou modrou? Viděl jsem tuhle:
[odkaz]
Tady je to obráceně než u té šedé - barva super, ale mám pocit, že GTI moc nesedí, mimo jiné se jak píšeš tluče s tou linkou.

To je ale zvláštní lakování. Ta modrá co je za "normální" příplatek 14.600 se mi moc nelíbí.
Emel
Souhlasím že ta barva sluší jak GTI, tak ORS [odkaz] ... ale barva jako taková se mi prostě moc nelíbí.
Dinar
E46 compact 325i, customized podvozek, čtyřpíst 340mm brzdy, plus LSD, teď jsem ho ještě nechal předělat na manuál, bylo to smg, chtěl jsem dokonalý kus, protože je to už přece jen veterán. No, a compact proto, že jízdně je lepší než kupé, kratší a tím se líp přehazuje s curvy do curvy, a nemá bezrám okna, což je taky plus. Nevýhoda je, že do něj dávali max. 25i, ale na okresky to stačí, na okruh je to slabý. 😉
Emel
Jenže tohle nepíše o VAQ, ale o klasických samosvorech...
Emel
Hledáš v tom nějaké negativum, ale ono tam prostě není...
Emel
Myslím, že jsi to s tím VAQ pochopil špatně. Pokud jedeš nějakou normální rychlostí, pak o nějakém VAQ ani nevíš. Naopak je to ten klasický Torsen, který při malých rychlostech může mít problémy. Na VAQ není vůbec nic zákeřného ani neintuitivního.
Emel
Jo tohle... zvukový bazmek mají jen vozy vybavené volbou jízdního režimu. Dá se to vypnout přes diagnostiku.

Neříkám že ne... ale abys byl s STI rychlý, musíš to mít v ruce. S GTI ne. Relativně měkká spojka, lineární nástup výkonu, vcelku lehké řízení, brzdy na které se nemusí dupat... ale hlavně prostě celkově kultivovaný projev auta.
Ozzman
Myslím, že elektromotorů v Golfu GTI bude více.... třeba na stahování oken či ve stěračích, tam taky patří! >😁
Ozzman
Tak to jsem asi viděl nějakou dodělanou Cupru, ale moc mne zaujala, černá matná( a to matnou normalne nemusim) s xenony 😄 Moc hezké auto 😄
Emel
Mám srovnání jen se starším STI... a tam je to obráceně než naznačuješ, GTI je mnohem jemnější a uživatelský přívětivější auto... je to naopak STI, na které se musí tlačit aby fungovalo, GTI bych bez obav půjčil manželce nebo mamce.

Jaký buben?
Honza Mička
Dobrý den,

je to, jak říkáte. Výkon nastupuje docela brzo, ale pak můžete točit až do červených otáček. Optimální je ale řadit lehce před nimi, zhruba v 5800 za minutu.
white label
w-a
Jo, stačí mít teplákovku z tygrovaného "leskyma" a budeš větší King, než ve skořepině z té nejlepší alcantary... >😒]
white label
S tím kárem to mám podobně, vůbec mi nevadí, ale taky bych se bez něj případně obešel.
Je taky pravda, že ten příplatek za kombinaci látka/alcantara/kůže není na první pohled nějak výrazně vidět, ale uživatelsky jsou ideálně zvoleny místa/zóny, kde jsou jednotlivé materiály - prodyšná látka, příjemná neklouzavá alcantara a praktická "omyvatelná" kůže. Třeba přesně tam kde občas u GTIčka bojuji s různými flíčky na látce (nebo mírně zatrhlou nitkou), je kůže, např. loketní opěrky vpředu i vzadu, nebo výplně dveří a taky boky a hlavně zadní strana předních sedaček.
Výše příplatku za to, je relativní, není to sice zrovwna málo, ale zase proti nevětrané celokůži (bez alcantary), je to ještě v poměrně rozumné výši.
U eRka je sice alcantara (světle šedá) v základu, ale chybí na opěrkách a hlavně není kombinována s kůží, takže za takovou variantu už bych ten příplatek považoval za příliš velký.
white label
Mně se zase víc líbí ta příplatková varianta u GTI, ale ani tak ne k vůli retrokáru, jako k vůli lepší kombinaci materiálů, konkrétně více alcantary a kůže a méně látky, než u základu GR. Navíc ta tmavě šedá alcantara vypadá lépe, než světle šedá a bude i praktičtější.
white label
>😁
Paráda, i když, když už, šel bych určitě do ("méně nudné") oranžové varianty! >😒]
white label
Retro károvaná látka sedaček se určitě nebude líbit každému, ale bez ohledu na to, vidím právě kombinaci látka/alcantara/kůže (viz testovný GGTIP) jako nejlepší volbou z možných, v GGTI je to za příplatek, v GR naopak v základu, jenže bez kombinace s kůží a bez opěrek hlavy v alcantaře, což je škoda, protože pak už jde v GR jen připlatit za kůži.
[odkaz]
[odkaz]

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
white label
Každému to 100%ně sedět nebude, jako všechno...
white label
Viz 11:18 a 11:25
white label
Mně se právě ta kombinace minimalistického pojetí a špičkové kvality (int. A3/S3) velmi líbí, když se ale vynechá špičková kvalita, přestane to jako celek fungovat (pro mě typicky třeba Ma3), minimalismus pak totiž evokuje spíš "šetření", než hlavní původní záměr - designovou čistotu.
Tím neříkám, že je int. Ma3, nebo Leonu vyloženě špatný, to určitě ne, ale časté přirovnávání k int. A3 silně kulhá na jednu nohu a tím i celkově.
white label
Dobrá sekvence v sériovém hh? Kolik si toho vypil? 😉
white label
Až ...,se bude psát rok 2006...
white label
Klasika, hrušky a jablka...
Tak se o tom "rozsekání na kaši" klidně trošku rozepiš. Myslíš to RCZ s jehož nástupcem už se jaksi příliš nepočítá? Možná "nerozsekal" dostatečné množství konkurence/kupců. Jinak s písmenem R (viz RCZ-R) je na trhu zase trošku jiný Golf.
white label
S tím "audi" interiérem u Cupry si děláš srandu? Interiér Cupry je celkově proti GGTI "chudý příbuzný". A hezčí design? Subjektivní záležitost, za mě ne, a to se mi 3dv. Leon líbí mnohem víc, než všichni jeho předchůdci,
white label
Tady je totiž bohužel trendy dávat palce za nick, ne za příspěvek...
Ji/Ri
...se spolu setkáváte v zapadlém kině za městem, které je beztak už roky zavřené... 😄
Ji/Ri
...je jen jeden člověk, co se umí tak krásně a nenápadně vychválit >😁 >😁 >😁 :yes: ... to vidím, jak k nám, plebsu, dychtivě hltajícím každé tvé slovo zhlížíš kdesi s vyvýšeného místa.... něco jako tribuna... >😒] Na tohle se nedá zapomenout >😁
Ji/Ri
Nesložíme se mu na V3S?
GeekStar
Dávám ke zvážení, zda nepřidat nějakou funkci, která by mi umožnila přidat si některé uživatele do ignore listu. Obecně mám diskuse na auto.cz rád, ale číst tady příspěvky psané caps-lockem a obsahující desítky "smajlíků" od duševně narušeného jedince tak nějak nepotřebuji.
Ji/Ri
....znáš mě... však to můžeme rozebrat u holiče, když nám budou foukat trvalou >😒] >😒] >😒]
marianek
... kluci, na okreskach to radsi nezkousejte. Uz vidim nejakeho svejka, ktery policistovi vysvetluje, ze VAQ v nizkych rychlostech nefunguje. Jestli chcete auto, ktere opravdu funguje, zajdete si radsi pro to STI.
Jinak na okruhu bych tohle Performance vyzkousel i ja....a rad. Mozna se nekdy postesti. Semtam si na Alastaro ([odkaz] zajezdim a nastesti v tehle komunite funguje jista kolegialita, takze kdyz se najde zajemce, rad auto na par kol pujcim a tak to funguje i vzajemne.
Ten "buben" mi ale vadil i v Octavii RS.
Ji/Ri
....ano, na Boženku to chce ještě poladit....
fOE
Vzhled nemuze byt jedinym duvodem proc nedat pet hvezd ikdyz to muze byt tvuj nebo muj hlavni duvod proc sahnout jinde. Precijen, je to ciste subjektivni. Na jednoho Ozzmana se tu najde minimalne 5 White Labelu kteri vzhled oceni >😁
white label
Co bylo po P205 GTi, jen samé "Pé legendy" co?
Peugeot - jízda vašeho života... :😉 >😁
Kasprik
Také pokud jde o časy na Sachsenringu je dosaženo, že je rychlejší než silnější německé oppositon-RCZ R 1'40'' 40
Porsche Cayman-1'40'85, BMW M235i (1'40'' 90), VW Golf 7 R (1'41'' 73), Audi TTS 1'42'' 84, A45AMG (1'40'' 79), CLA 45 AMG (1'40 '' 82), Audi S3 (1'42'' 87)
Na druhé obvodu Contidrom je také nejrychleji RCZ R 1'37'' 01 vs 1'37'' 35. BMW M135i 😁rive, 1'37'' 53 pro nový Golf 7 R 300PS, 1'38'' 38 pro Audi S3, 1'39'' 90 pro Megane RS

Na téměř čtyřkilometrovém okruhu Contidrom dokázal Peugeot RCZ R v testu Auto Bildu přesvědčivě porazit nejen francouzského kolegu Mégane RS o výkonu 195 kW, ale také silnější Audi S3 nebo dokonce BMW M135i 😁rive. Jde samozřejmě o časy dosažené na suché trati, na mokru by třeba takové BMW s pohonem všech kol dost možná Peugeotu nějakou tu sekundu na oplátku nadělilo.

Prej Golf taková šunka pro ***ky.
white label
Ve tvém snu? Tak to ti věřím... 😉

K tomu odkazu, to se psalo ještě v červnu, bohužel dneska už máš druhou půlku září.
webpaja
...já jsem takovej fanatik, že jedný části diskuze jsem se radši vyhnul. Nebaví mě se virtuálně snažit měřit nádobíčko. Některý bych tu rád viděl vodit auta...nepovažovat sebe sama za průměrnýho řidiče, který ho to jen baví, pomalu bych se bál něco napsat 😉
white label
Co jiného už ti taky zbývalo....
Ale právě proto jsem ti nepřidal vysmátého smajlíka, zmýlit se může každý, navíc zrovna u tebe se s tím už tak nějak (více méně) počítá... >😒]
Kharl.ANTIDIESEL
hele VWagen prostě nemáááá [odkaz] [odkaz] [odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
webpaja
Ono je nad čím...pokud má člověk rád auta a není zaslepenej záští nebo naopak přehnaným obdivem, pak uzná, že se GTI Perf povedl 😉
Ji/Ri
...trošku se bojím toho, že jsi to auto vůbec nepochopil. ..divný přístup.
Jen na okraj - tohle auto se nekupuje pro onanii, ale pro čistou radost v srdci a tomu jsou nějaké nálepky někdy v roce 2214 upe u výfuku.... 😉
Deathstar
Velice pěkný test. Po všech stránkách zdařilé auto+nezaujatý tester..Bravo, jak se tady říká 😄

Nenechte se odradit, dál testujte jak testujete. Dnes zase cítím, že zde bude tradiční shitstorm fanatických odpůrců koncernu, kteří by si našli své i na raketě Saturn nebo Concordu kdyby je vyrobilo VW..

Mě se sice nový Golf extra nelíbí po čistě subjektivní stránce designové. Ale chtít všestranný hot hatch (nikoliv jednostranně zaměřený na výkon, nebo okruh), jen blázen by volil jinak než GTi performance..

A co si budeme povídat, i když existují silnější, rychlejší a vizuálně přitažlivější HH, nejsou zdaleka tak všestranné, sportovní a civilní jako Golf. Opravte mě zda se mýlím, ale právě ta všestrannost a spojení praktičnosti, nízké ceny a dostupného sportu, dala vzniknout prvním hot hatchům..
zlysoused
:yes: Dneska jsi to popsal dokonale do poslední věty. 😉
GTI
😄 :yes:
Ada je zase tady
A ještě krásnější by byl ve verzi GTD! 😄
webpaja
Určitě si mě tam dej, agente Tesly a Shellu... 😉
Kasprik
A pak příjde Peugeot RCZ-R a rozseká toho Golfa na kaši s 1.6 motorem. Zde je vidět, že VW nikdy sportovní auta neumělo. hehehe a nezmění na tom nic ani pisálek na auto.cz s 5 hvězdičkama. je to vidět i na Polu které musí posilnit, protože francouzská konkurence si z něho dělá dobrý den.
white label
Cov
U mě by asi vyhrála Pirineos, ale pokud bude mít ta červená pěkný odstín, proč ne..., jak psal woody, červená sluši FR/Cupře víc, než GTIčku, jsem zvědavý. A v manuálu?
Emel
V Golfu je to daný, ne?

[odkaz]
white label
Cov
Takže tmavě šedá 5dv. Cupra v manuálu?
twistedTSD
Teď se mi vybavuje, že když jsem jednou jel s Primerou, povedlo se mi nejméně jednou světlomety vypnout při odbočování a ani jsem o tom nevěděl. Nevím tedy, zda je to zrovna praktické...ale jistě, možná jen síla zvyku...
Emel
Tak nějak... v reálu na tý sedačce sedíš tak to není tolik vidět 😉 , na potahy to nejezdí, taková hrůza to není a má to své opodstatnění... přesto, můj styl to není.
Emel
Teda vidím, že slogan sto lidí, sto chutí se tu rozvíjí do netušených rozměrů.

Ta eRková varianta těch sedaček vypadá dost dobře, s tou bych problém neměl.
white label
Já jsem v reálu viděl jen běžnou verzi 3dv. Leonu a líbíla se mi celkově víc, než 5dv. hb, nevýhodou je, že si zcela nezachovává prostornost 5dv. verze (která má i větší rozvor), jako třeba právě Golf.
Osobně beru designovou konzervativnost Golfu jako jeho velkou přednost, takže pro mě je to jednoduché (3dv. Golf a basta fidli), jedině v designu a zpracování interiéru bych dal Golf GTI/R "až" na druhé místo (za A3/S3), jenže prostorností je na tom zase Golf lépe, než A3 a drtivá většina jeho konkurence, a to i přes opravdu kompaktní rozměry Golfu, zejména tedy na na dnešní poměry jeho třídy, konkrétně hlavně délku.
white label
Designem/architekturou (více minimalistickým pojetím) může mít Leon k A3 blíž, než Golf, ale k tomu má třeba ještě o něco blíž Ma3, bohužel to v obou případech rozhodně neplatí o celkové kvalitě, tam je A3 úplně jinde, sama na samotném vrcholu třídy a kvalitou k ní má nejblíž interiér Golfu, logicky především Golfu GTI/GTD/R.
Seat se v interiéru (zejména FR/Cupra) posunul správným směrem, na kvalitu Golfu to ovšem zatím pořád nestačí.
Emel
Jo, souhlas, taky to nevidím moc reálně... GT-86 v Evropě nijak nezáří a holt na podobné auto od SEATu asi není trh zvědavý. Jen píšu, jaké auto mi v Evropě chybí, abych si ho mohl nekoupit 😉
woody-alien
Na tohle podle mého nedojde. VW Seatu hodně pomohl Cuprou. Seat měl aspoň na chvíli nejrychlejší předokolku na Ringu, což je dobrá reklama. To auto se hodí na každej den, je poměrně laciný, čili může mít slušný prodejní výsledky a pro Seat právě Cupra bude imagemaker. Už tohle je "nový SEAT", zadokolkové kupátko zůstane jen v říši fantazie. 😉
Emel
Nechci moc zabřednout do diskuse o SEATu... byly tu nějaké spekulace o tom, kolik SEAT musí vyrábět, aby se vůbec udržel na trhu... pokud to myslí vážně, pak by klasický sporťák mohl pomoci Cupře v roli apoštola "nového SEATu". V portfoliu SEATu mi to dává lepší smysl než u VW.
woody-alien
>😁 Tos mi tedy připomněl....

But it was only a fantasy
The wall was too high, as you can see
No matter how he tried he could not break free
And the VWORMS ate into his brain..

Že je nebezpečné zahrávat si s koncernem věděli už Pink Floyd. >😒] 😉
Mig_35
Já jsem potkal naživo novou M4 a bylo to docela zklamání. Předchozí V8 duněla jak bouřka.
Ada je zase tady
Hele kozo, pokud to jseš schopen pochopit, tak tady nikdo proti elektromobilům nic nemá. Jakmile na jedno nabití dojede takový vůz i v zimě (když se musí topit) za jeden den z Plzně do Ostravy a zpět, potom se bude dát nabít za 5 minut a jeho cena nepřesáhne cenu srovnatelného vozu se spalovacím motorem, tak potom tady něco mektej. Do té doby si dej odchod! :-!
Emel
V té šedé / bílé / černé / stříbrné ne, to jsou neutrální barvy. Jinak už to ale problém být může.
Emel
Kdybych si mohl vybírat, pak kupé, zadokolka se samosvorem, poháněná 1.8TSI nebo 2.0TSI... a bylo by fajn nechat takový model Seatu.
Emel
Ne že by bylo moc z čeho vybírat. S červenou se to netluče (byť ta linka trošku zaniká)... a pak tam jsou samé šedé, černé a bílé.
Kasprik
Chlapče já se nebavím o 301, ale o sportovním náčiní. Golf I, Golf II, legendy smekám. Další jsou jen parodie.
white label
Mně se u 5dv. Leonu nelíbí to MPV pojetí zádě při pohledu zboku. 3dv. i kombi je na tom (v tomto ohledu) mnohem líp.
Kasprik
Ta šestnácka je vrchol inženýrství a techniky. Narvat tak velkej motor do sportovního auta jako je 3,7 V6 umí každej bulík.
white label
Vidíš, a třeba já si auto bez tmavého stropu (mám ho i v alllroadu) neumím vůbec představit, z klasického, světle šedého, mi normálně naskakují pupínky. 8-s >😒]
Kasprik
RCZ-R rozsekal Golf R, Golf P, Golf GTI a ostatní parodie. >😒]

[odkaz]

>😒]
Emel
Já nevylučuju, že bych ty detaily začal vnímat časem... ale po usednutí do pájova FR jsem si říkal... tohle je paráda, tohle bych mohl, jasné linie... pokud Golf pokukuje po Audi, pak Leon po BMW.

Chmurně, to je to co mě občas napadne ve spojení s tím černým stropem v ORS.
iudex
Vyšší výkon áno, krajší dizajn možno, ale Audi interiér určite nie. Každopádne value for money bezkonkurenčná nielen v koncerne, ale v celom céčkovom segmente.
white label
Bílá dala vyniknou (na G5 GTI) nejen červené lince a zadní partii, ale i černě lakované masce, kdy maximální černobílý kontrast působil efektně a přitom nevtíravě.
V r. 2006 u nás ještě nebyla bílá zdaleka tak populární jako později a ještě i dnes. Třeba v Německu už bílá vlna začínala nabírat na obrátkách, ale u nás to v tom to ohledu bylo ještě dost ospalé.

[odkaz]
_Karel_
Se sedačkama souhlasím- káry nic pro mě, Cupra je má parádní . Ale architektura palubky je pro mě snad nejošklivější z celé nižší střední.
Naopak zvenku se mi Cupra líbí víc než GTI.
_Karel_
Já mám naopak u Leona největší problém s interiérem.
poterienko
A není lepší si koupit Cupru? Vyšší výkon, hezčí design a "audi" interiér.
woody-alien
😉 Jako chybičky se najdou, ale není to totéž co u běžných verzí. Když řekneš, že Golf jezdí fakt dobře, pořád máš před očima třeba Mazdu 3 nebo Focus. Ale GTI-P jezdí opravdu výborně, neschovává se někde v šedivém průměru jako třeba Polo GTI. Pořád je samozřejmě třeba mít na mysli, co to vlastně je za auto a k čemu má sloužit. Určitě nenaplňuje dost trefnou definici kolegy _MT : "Sportovní auto je to, jehož HLAVNÍM smyslem existence je jízda sama o sobě." Ale v tom teritoriu, kde se GTI-P pohybuje, jsem pro sebe nenašel komplexnější, lépe sestavené a vyladěné auto. Nicméně respektuju, když to někdo vidí jinak.
marianek
Spojka do 50t.= Problem mezi volantem a sedadlem.
Asi sis nevsiml o ktere STI se zde bavime.
Emel
Jsi vítán 😉

3000GT souhlas, ta poslední Celica mi nějak unikla.

To z toho Mostu těžko říct, vidím to spíš na klasické roztancování auta s relativně měkkým podvozkem... na to jsem byl osobně vždycky levej, když se auto zhoupne do smyku a pak zpátky, mám z toho obvykle plný ruce práce. Je ale fakt, že MR-2 se za to kontra pomstila dost nekompromisně 😄

RX-7 FD je drahá, ale FC se dá... a RX-8 jsou za zajímavé peníze. S13 Silvie jsou za hubičku.
woody-alien
>😁 :yes:
Enthusiastic.driver
labužnická volba - tleskám :-! :yes:
Emel
To máš asi pravdu... já ty evropské názvy moc neznám 😄 . Nejčastější je S13, S14 už je míň a S15 je relativní rarita. Evropské názvy jsou asi 200SX pro S13 a 240SX pro S14... a tak nějak jsem myslel že i S15. Levostrannou S15 tu má jeden známý, jak se to jmenuje evropsky netuším.
marianek
Naopak, je vyborne, kdyz ta cervena castecne znemozni okamzitou identifikaci, ze jde o ostrejsi kousek.
marianek
Co se tyce ceny, tak v balicku STI dostanes 300k, perfektni balanc a nejlepsi 4x4 na trhu. Nehlede na pocit za volantem, kdyz se z beranka pri klidne jizde stane selma v 5000/min.
marianek
Tady se neshodneme. STI dokaze byt uplne beranek (neplest s berankem tady). "dinarove" je spis takova metafora pro agresivni choleriky bez potrebnych zkusenosti.
Ale, neshody delaji diskuzi zajimavejsi. 😉
marianek
Prave 2009 STI beru za vynikajici vuz. Hodi se uplne na vsechno. Da se s nim jezdit pomalu a prijemne a kdyz je potreba, tak pod kapotou najdes 300 oru.
Neni to ale vuz pro choleriky nebo na okruh bez zkusenosti, prave proto mu tihle "dinarove" nemuzou prijit na chut.
1998 je uz tezke sehnat v tovarnim provedeni. Vetsina je uz vytunenych az boli.
Ondore
Dúfam, že sa neurazíš, ale Ty hlavne nie si ani fanatický, ani bravwík 😉 >😁
fOE
Dockej casu >😒] Ono to uz par krat zacalo takto vecne = nadejne. Jen pak v topperove bezne kadenci nasledovali dalsi, v prumeru patnactiradkove, komenty o tom samem a veskere nadeje byli ty tam 😄

Abych nebyl OT. Zrovna ta cervena se mi na GTI vylozene nelibi (i lednickovou bych radeji nez cervenou). Tmave modra, tmave seda, nebo pastelova seda z Octavie RS(zkracene betonova), pokud se na to dava... tot me volby 😄
Emel
Pochlubím se - fotil jsem já 😉
Ozzman
Ten inzerát je dobrej >😁
Ondore
Obaja píšeme to isté, ale ja mám palec dole a Ty palec hore, čím to asi tak je? Tuším za tým fanatického bravwíka >😒]
marianek
Tak nejvic zkusenosti mam s 1998. Ale na mysli mam model 2009. STI je dost pohodlne a v nizkych rychlostech se chova jako normalni hatch.
marianek
Takze nevis, ale myslis, ze znudene hopsa. ;-\
Mozna bys mel vyzkouset.
marianek
Tak ten, ktery "musi" ridit Fiestu XR2, si za volantem uzije vic zabavy nez za volantem nekterych modernich hothatchu.
Ozzman
Momentálně krásný Vinohradský vzduch, proč se ptáš? 😄
marianek
Na zabavu, jiste. Postestilo se a v ten samy den jsem projel nekolik kol se Swiftem Sport a s Polem GTI. Nehlede na rychlost mi Swift pripadal jako bych si ho oblekl, zatimco GTI bylo jen autem, ve kterym jsem sedel.
marianek
Se Swiftem se shodneme. Mam s nim nedavnou zkusenost a je ho opravdu zabava ridit.
marianek
>😁 >😁
jen jsem chtel opravit ten link.
Ozzman
Nezkoumal sem konfigurace, ale mělo to modrá světla.... takže to jsou ty Ledky? >😁 Byla tma, ale stejně sem Cupru poznal >😒]
Ozzman
Jistěže to vypovídá o mne >😁 Golf pro mne není, kdybych byl 18tiletý student, který jen objíždí párty, maximalne v tom autě vozí spolužačky, tak GTI chci 😄 Popřípadě chlápek středního věku, co na to má, manželka si jezdí s dětmi ve velkém autě a tohle mít do práce, taky super. Jenže já to velké auto potřebuju zároveň k tomu >😁

Být v kombíku, je to už zajímavější.

Já bych asi nutně nehledal zadokolku, ale něco na zábavu.
350Z mne taky hodně bere, zvláště po tom, co jsem se svezl, návykové autíčko. Integra je krásná, ale je jí jak šafránu. GT 86 je už nad muj finanční rámec, alespoň zatím. Jasně, že koukám na ojeté starší kousky.. nebo budu muset ještě nějakej čas počkat 😄
Emel
Redakce... co vy na to? Máme to fakt zapotřebí?
Honza Mička
Dobrý den,

mám nohy velikosti 48 a s meziplyny jsem problém neměl >😁 . Ono by to bylo fajn, kdyby je občas dělala elektronika, výborně to třeba umí nové mini, ale to by pak zase člověk přišel o tu radost, když se mu před zatáčkou povede meziplyn pěkně trefit 😄. Ale možnost vypnutí by to vyřešila a na své by si přišel každý 😄
Ozzman
Ano, GTI sem nejel, ani Cuprou ( jen kdysi toledem s Cupra motorem a nějakym sportpacketem, ale to byla jina generace), ale z HH sem řídil třeba Swifta sport, nebo potom trochu jinou ligu, Imprezu WRX STI (což je přesně typ auta na zábavu, ale denně bych s tim nechtel jezdit).

Píši, že beru, že je to auto pro člověka na denní jízdu a na víkend, jenže na mne je koncept auta typu hatchback malý, proto musím mít i velké kombi. V tomhle případě bych HH chtěl jako auto čistě na zábavu a GTI je pro mne exteriérem usedlé auto..... nechci vám šahat na legendu, jen já bych si ho nevybral, ani nové, ani ojeté, leda by bylo o tolik levnější.

P.s. když to vyjde tak bych mohl mít na víkend MRS, tak pak uvidím >😁
fOE
Diky za dovysvetleni, beru. :yes:
Ozzman
Napsal sem skoro totožnou věc o něco výše.... Mne více voní Cupra či Scirocco 😄
white label
Tak to bych si měl taky nějakou pořídit, ideálně asi v barvě vozu a se třemi pruhy... >😒]
Provocateur
A já myslel, že sem píšeš vždycky jen z hospody těsně před zavíračkou. Ty příspěvky by tomu odpovídaly...
miromen
Dneska si tu za ***e ty. :yes:
Kasprik
Chlapci vrátil jsem se z hospody a aby řeč nestála tak rejpu, vidím, že se chytlo dost lidí. Jinak toho Golfa bych bral všemi deseti, pěkné autíčko. Podle mě má VW nejlepší design ve třídě. Ještě počkám na ráno až příjde KIA-WORLD jestli bude nějakej comment. On je odborník.
woody-alien
To každopádně. A já taky proti RCZ-R nic nemám, jen mi připadá absurdní vytahovat ho na GTI coby sekačku. 😉 A rovnou můžu říct, že kdybych se chtěl pohybovat v téhle cenové relaci a mohl nebo dokonce chtěl akceptovat kupé, tak nenajdu pro RCZ-R žádný pádný důvod.
Emel
Důležitý je výsledek... a třeba v Top Gearu si RCZ-R moc lichotivý verdikt neodnesla (6/10). Ale jinak jo, mně se to auto docela líbí a v evropském mainstreamu nemá moc konkurenci, sice je to předokolka, ale přece jen je to o stupínek dál než obyč hotheč.
woody-alien
Jseš v poněkud jiném teritoriu. A tu šestnáctistovku bych vzhledem ke startovací ceně přes milión raději ani nevytahoval. Co že ti za tu cenu nabídne takovej Nissan ? Aha, 3.7 V6 328 koní. A začíná lehce přes 900t. Těžká volba, fakt těžká. 😉
white label
Googlit potřebuješ hlavně ty, a zační tím. co je to hh. Rozhodně to není ryze sportovní auto. Zkus poslední čísla EVA, SPEEDU apod. Aktuálním králem hh je tam jasně Golf R, ty parodie na znalce. 😉
Kasprik
Chlapče musíš zagůglit a zjistíš, že parodie na sportovní auto je Golf.
iudex
Porovnávať 5-dverový 5-miestny hatchback s trojdverovým 2+2 miestnym kupé... ale keď myslíš. >😒]
_Karel_
Možná jsem to špatně napsal, možná jsi mě špatně pochopil. To nebyla vůbec kritika GTI, Spíš pochvala VW modelů obecně od ne zrovna fandy. Po přečtení testu jsem si jako defenzivní řidič řekl, že bych si jednou přece jen VW mohl koupit-tak hezky se to četlo.
... pardon, ale není to přesně to, co dělá šovinistu za volantem šovinistou? Dbajícího na to, aby byl viděn a slyšen? Toužícího po dominanci a překonávání ostatních?

Ach, jo! 😄 Jinak je to ušlechtilý vůz.
-------
Také i ještě nejkrásnější na světe by byl ve verzi GTI :-! než sportovní diesel :no:
Ji/Ri
...tak zase ušetříš za raft >😁 >😁 😉
Ji/Ri
😉 >😁
Ji/Ri
...jo, taky pamatuješ >😁 >😁 >😁
Ji/Ri
...a mávátko >😁
Emel
Mazda 6...
Emel
Hm hm, musel bych koupit podíl v Lukoilu... 😄
Emel
Nekecej, manuál 😄 ? Tak prima... dáme testovačku a tentokrát s vypnutou stabilizací >😁
Dinar
Děte do ... >😁 😉
marianek
Precetl jsem si pasaz znovu a uz to tam vidim. Dik za trpelivost se mnou. :yes😒br /> Pochopil jsem to jako neco, co jeste zesiluje nesvar samosvoru.
marianek
"Aby byla jejich funkce opravdu účinná, musí dojít k nadlehčení vnitřního kola. Teprve poté putuje na vnější kolo více newtonmetrů, kolem svislé osy karoserie se generuje potřebný stáčivý moment a přední část vozu směřuje do zatáčky. Pokud ale jedete pomalu, může být funkce zmíněných samosvorů kontraproduktivní – vnitřní kolo se nemusí nadlehčit, čímž dojde k vytvoření opačného stáčivého momentu a autu se naopak do zatáčky nechce."
Pokud mas nejakou zkusenost z okruhu a vjedes do zatacky moc rychle, budes muset povolit, tak podle toho, co pise redaktor, pokud nemas dost zkusenosti, skoncis mimo trat. Coz o to, na okruhu se to stane. Ted si ale predstav bezneho troubu (nebo treba i jeho manzelku) v novem GTI Performance na okresce.
Nehledam negativa, jen mi pripada, jako kdyz jsme se zde bavili o Octavii s 1. gen. haldexu. Ta zase delala pravy opak. Z nedotaciveho auta udelala zniceho nic pretacive a mistni "geniove" to take obhajovali stylem "Hledáš v tom nějaké negativum, ale ono tam prostě není..."
Honza Mička
to aspoň značí, že jsem ji použil dobře >😁
marianek
Tak pokud jedes normalni rychlosti, tak uridis i auto bez diferencialu. Prave proto jsem psal o svejcich na okreskach.
czvlkoun
Mám DSG verzi a když jedu v klidu do práce do max 110 km/h, tak na 25km cestě mám průměr v poho pod 7. Při extrém pokusu jsem to stáhl na 5.7 :yes:
Ale co si budem nalhávat s tímhle autem je zábavnější dělat pokusy o co nejvyšší průměr než eko jízdu 😉
marianek
Nelze nesouhlasit. GTI je i pro trdla. Prave tech je na okreskach v CR az moc. VAQ, soudim podle redaktora, muze (pro takove trdlo) byt neprijemnym prekvapenim. Jeho vyuziti bych videl spis (a radsi) na okruzich, nez v obycejnem GTI.
Muj nazor je, ze je lepsi STI, nekde na okruhu, a cvicit a cvicit a cvicit.
Ji/Ri
...to aby ses nemoh hádat sám se sebou.... 😄
Ji/Ri
48? .... to jde? webpaja má, myslím, 36.... >😒] >😁
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 :yes: a Iudexovi brada >😒] "Nechod za ním, nepotrebujem vidiet, čo sa s ním deje" >😁 >😁
marianek
Redakce si pohrala si nastavenim diskuze, koukam. Nelze reagovat na vlastni prispevek. ;-\
Vsiml jsem si, ze puvodni link nefunguje. [odkaz]

S tim STI se neshodneme. Podle me funguje vytecne. GTI bych manzelce pujcil, to ano. U garaze bych ho ale videt nechtel.

"Buben" = system pro prenos vibraci motoru v rezimu sport do interieru.
Ondore
Dnes tu budú bravwíci krochkať, to je jasné >😁 Majú dôvod, toto auto je pecka a posúva jazdu do inej dimenzie.

Pre plagátových kovwbojov by sa patrilo zdôrazniť, že medzi golfom 1.2 tsi na ktorý strádajú a týmto kúskom je taktiež rozdiel galaxie. Ak im ale takto málo stačí k zdvihnutiu ega, tak nech sa páči >😒]
Ji/Ri
...já musel, nedalo se to zvládnout >😁 >😁 >😁
Ozzman
No určitě HH jako jediné auto nechci, ale kdo říká, že nepošilhávám pro nečem pro radost? Na supersport nemam.... >😒]
Honza Mička
rozumíme si >😁 >😁 >😁
Ji/Ri
...za minutu.... to se musí čekat na další přeřazení do další minuty? ...No snad tam bude Sport chrono paket >😒] >😁 😉
MariAchi
Bylo mi jasné, že pro tvoje přebujelé ego je pár slušných řádků až moc, žádná změna, pořád jsi ten stejný nafoukaný spratek jako už léta... :no:
GTI
>😁 :yes:
MariAchi
Kurňa on je marihuanek chvilku šikovnej kluk a ty ho stejně sejmeš >😁 Styď se >😒]
MariAchi
My totiž nikdy neděláme chyby = není co uznávat >😁

Ale jo, za pokec s Emelem máš ode mně palec, jakobys to ani nebyl ty :yes:
webpaja
Víme...do davu a máme si vzít každej jednu stranu transparentu "Ave Dinar" >😒] >😒] >😒]
webpaja
Já to nebyl!!! >😒]
webpaja
...a to si dnes nevzal uniformu generalissima >😒]
Kharl.ANTIDIESEL
JA NEJSEM AGENT !!

1) JA JEZDIL V BMW NA SHELL VI-POWER 😉 už dojezdil ...
2) JA JEZDIM TEDKA TESLU [odkaz] a taky k TESLE [odkaz] [odkaz] >😁 tedka když jedu do Němec ale přiští rok už to vemu😒br /> a) u Lovosic do Němec [odkaz]
b) u Humpolce do Rakous [odkaz] 😉
webpaja
To jezdíš tím pádem permanentně s dětskýma lyžema na nohou >😁 . Problém je nejednotná výška pedálů...škoda.
Kharl.ANTIDIESEL
jj je to krásný auto navenek
ALE OŠKLIVÝ ZEVNITŘ !!! PROTOŽE NEMÁ ELEKTROMOTOR [odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
boost.
marianek
To je fakt, na socialce vas je jako much. 8-s A ostatni na vas plati.
Ale je fajn, ze ses ke sve narodnosti po vzoru labila prihlasil.
Ji/Ri
😄 :yes: my tohohle mazla měli v našem testu s klukama, kdy jeden z nás přivez skoro funglovku, bylo to v té šedé a líp dopadla jen Ronaultova Boženka.... 😄
webpaja
Mě na tobě fascinuje to, že jakkoliv dlouhou story napíšeš, vždy se to dá číst a ještě najít druhej smysl >😒] :yes:
Kharl.ANTIDIESEL
když ja hrozně rád jezdím v tichým supersportu s 310kW a hlavně zadarmo 😉 [odkaz] [odkaz] [odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
3_diamanty
suhlas Honzo ...... a mam prave rad auta kde netreba 400 koni aby si to clovek uzil , krasny golf.... zrejme aj na dennodenne pouzitie to bude parada... a o to tu ide..... auta len na vikendy a na frajerovanie kdesi na okruhu su v reale k nicomu

golf gti :yes:
webpaja
Čauky reklamní agente s teplou vodou 😉 . Přišla ti evidentně salary za spamování, tak hurá na to 😄
Honza Mička
Také děkuji, rádo se stalo 😉
Kharl.ANTIDIESEL
no soudruzi, tahle popelnice moc smrdí 😄 Popravdě řečeno chce se mi zní blejt jak se do ní musí furt lejt 😄

NEJSTE VY NÁHODOU TAK TROŠKU STAROMÓDNÍ ?? [odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D
lazar33
Mnohokrát děkuji za super článek. V minulosti jsem měl možnost si vyzkoušet několik generací Golfů, ale musím uznat, že tato je asi nejpovedenější. Přesně tuto GTi verzi se mi nedávno podařilo sehnat na [odkaz] a jsem s ní velmi spokojený. Jízdní vlastnosti jsou naprosto skvělé.
Freddka
Ty by ses nemohl podívat dětem do očí, kdybys prodával auta? Tak jo no.
Kharl.ANTIDIESEL
cojeto zablbý jméno "Wawris" Jako Vaverka? spíš poněmčená Veverka co >😁 >😁 >😁 >😁
Covenant
white-label😒br /> Jojo manuál...sám jsem zvědavý jak se ten výkon popere s těmi našimi vracáky v kopcích na dvojku...zatím to byla z mojí strany jen šolíchačka při testovačce...😉
Covenant
Woody😒br /> Dám...pošlu sz až bude upečená cena...vypadá to na zajímavou nabidku 😉
Covenant
šmoula:
Proto jsem byl mimo jiné taky u Poterienko ve městě.....
Černé vypadají na fotkách dobře, [odkaz]

ale zmenšují...naopak základní vypadají na fotce hůř...ve skutečnosti jsou s šedou metalizou, celé lakované, opticky vynikne jejich velikost a červené brzdiče Cupra (brembo)...
woody-alien
Cov: Tak super, dej vědět až bude hotovo. Tu červenou emoción jsem viděl v reálu na FR-ku. Je to hezká barva, možná bych ji vzal taky. Leonu ovšem sekne červená o dost víc než GTI.

Okruh doporučuju, já už si vybírám hraniční přechody. 😉
Covenant
šmoula nešika😒br />
Díky za přání 😄

Úprava a rozleštění je už vymyšleno... 😉
šmoula nešika
A kola doufám ta pěkná velká a šedá, nebo alespoň šedá/stříbrná... K červené leskle černá spíš ne, ale nějaká tmavší a matnější (jako difuzor), ta umí opticky zkompaktit - pokud chceš. Jestli raději stojíš o efekt obřích kol, tak samozřejmě klasika celostříbrná s tenkými loukotěmi.
woody-alien
>😁 :yes: A já zas myslel spíš něco takovýho - rocker z DDR. [odkaz] 😉
šmoula nešika
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Jo, na kvalitních fotkách bude skvělá. Zřejmě ji lze rozleštit, aniž by byla na ostrém světle oranžovo-růžová a sem tam umí jemně chytit takovou tu namatnělou „námrazovku“ (to šlo ale především FR), což se mi moc líbí. Tak snad jen abys pak neměl podobné problémy se škrábanci jako woody. BTW - Cuprám přinejhorším sluší fólie, cenově ne horší než kvalitnější metla. 😉 Tak hodně zdaru při objednávání. 😄 :yes:
woody-alien
wl: >😁 Ba ne, teplákovka je vyšší level, to už musíš mít prémii. >😒]
Covenant
šmoula nešika😒br /> Přemýšlel jsem fakt dlouho...sjezdil republiku a raději bych metlu, ale když není tak není....
Navíc ta červená v reálu vypadá jinak....na FR fotkách je spíš do cihlová, ale realita je lepší....tmavší krvavě sytější červená.....

Tmavší šedá je jak píšeš nenápadnější zabiják, ale díky barvě dobře vyniknou ostré rysi...
šmoula nešika
Takže nemetla? Jinak je červená fajn, na design „něco mezi VW a Alfou“ by mohla být fakt sexy, ještě omrknu fotky, první recenzent je moc hezké neměl, ale FRku tuze sekla; i když ta šedá na fotkách... z dálky sleeper, z blízka švihák-zabiják. >😒] :yes:
šmoula nešika
:yes: No vidím, že už ti v hlavě šrotují ty správné definice na budoucí MACZácké recenze... 😉
Covenant
No byl jsem dlouho na vahách k čemu se přiklonit, ale nakonec to vyhrála červená.....včera jsem byl u Poterienka ve městě, naposledy to omrknout....měli tam červenou, černou a dokonce i tu Dynamic šedou za příplatek 21 tisíc ( mimochodem tu barvu nedoporučuje....zbytečně vyhozené peníze, vypadá jako velmi lehce zaprášená bílá....pokud vedle nestojí bílé auto, tak si jí člověk splete s bílou)

Pirineos šedá je jiná káva: [odkaz]
a dlouho jsem bojoval, nakonec však červená vyhrála....vím že červenou nemusíš, ale přijedu přes kopec ukázat až to bude doma.....vezmu to po Woodyovsku a udělám pořádný okruh po Republice abych zaběhl motor
šmoula nešika
😄 :yes:
Covenant
woody😒br />
Snad už po tomto víkendu.....dám vědět až to bude upečené s prodejcem 😉
woody-alien
Takže v reálu daleko víc záleží na tom, jaký máš kalhoty. >😁
woody-alien
Cov: No, takže už jen objednat a pak to dlouhé, předlouhé čekání. Jsem zvědav jakej nakonec bude rozdíl v dodací době mezi GTI a Cuprou. 😉
Covenant
white label😒br />
Moje chyba...špatně jsem to napsal..mysle jsem to tak, že třídvířko FR u žádného prodejce nebylo jako skladovka ani jako předváděčka, protože se skoro neprodává...tenhle prodejce ho měl čistě náhodou na objednávku, protože si ho vyloženě zákazník přál, ale jinak neprodali ještě ani jedno.

Třídvírko Cupra bude u nás oficiálně objednatelné od listopadu, ale nejspíš jen s příplatkovým paketem Nürburgring za cca 60- 80 tisíc...možná i ty oranžová kola co jsou na některých fotkách.

Navíc se v listopadu u nás taky začne prodávat kombi Cupra a přibude příplatková barva ALOR modrá, které je zatím dostupná jen u normálních Leonů.....tím letošní novinka asi končí....ale mě se to už netýká, mám vybráno 😉
woody-alien
Je docela možné, že kdybych kromě károvaného potahu měl na výběr ještě něco jiného než kůži, káro bych nechal být. Ale že bych s ním měl problém, to vůbec. Zdá se mi, že v reálu to tam zapadne přirozeněji než takhle na fotkách. Kombinace s alcantarou a kůží je docela fajnová, ale zase jsem z ní nebyl natolik paf a mezi příplatky se nedostala. Nakonec je ale pro mě ze všeho nejdůležitější, že se v té sedačce perfektně sedí. Recara jsou sice dobrý, ale jak který. Třeba ve FieSTě to moc neodhadli a bylo to tak trochu za trest. A to mám do Buda Spencera poměrně daleko. 😉
miromen
Mě se naopak ta Erkova varianta vubec nelibi a to od G6. Klasicke karo jednoznačně palec nahoru. :yes:
vrkuboy
Clio RS umí krásně dávat meziplyn, ale to je pravda "automat" 😉
figurka
Njn, co taky zbývá, když uděláš sexy coupe v předokolce skoro za mega, než se zachraňovat zase předokolkama.
Celkem zajímavé by bylo srovnání definující hothatche. Co nejrychleji odvez kočárek, cestovní postýlku a sedačku na kolo za manželkou s dítětem na dovolené. >😁
A až začneš přemýšlet (očividně jsi ještě nezačal) o coupé, dej si pozor, aby se ti nevysmál někdo, kdo už držel v ruce volant, který není připojen k elektronické bedínce a telce, ale k předním kolům třeba s 370Z, macho US produkcí a nebo i s "lowend šmečkem" Genesisem.
JDM
[odkaz]
woody-alien
>😒] Jistě, tak tady záleží nejen na jemnocitu každého z nás, ale i na barvě karoserie. U FieSTy ti taky k modrý metalíze oranžový Recara nedaj. >😁
Covenant
tak ty potahy jsou drsné woody >😒] :yes:
Covenant
white label😒br />
Souhlas....
V tomhle má GTI i Golf R 3dv. výhodu…3dv leon je vzadu malý…a navíc mě se právě ta silueta u Leonu nelíbí…sto lidí sto chutí…golfa bych v něm bral v pohodě, tam mi to nevadí.
Covenant
Woody😒br />
Bylo to v Chlumci nad Cidlinou minulou sobotu, jel jsem tam na cupru a měli tam i na zakázku dovezené třídvířko FR v červené barvě, tak jsem měl srovnání v podstatě okamžitě…..byl jsem právě trochu nahlodaný.. od White labela i TOMASITA a říkal jsem si co kdyby …dovést by se dalo i třídvířko Cupra, navíc bude v Česku od listopadu v prodeji, ale můj šálek kávy to prostě není..

PS:zdravím z Jižních Čech 😄 (ČES. BUDĚJOVIC)
white label
Řekl bych, že právě možnost Performance to dilema (mezi GGTI a fwd A3 se srovnatelnou motorizací) do značné míry řeší. Zůstává pak jen dilema mezi GR a S3. Podle srovnávaček je GR naladěn ostřeji/zábavněji...
_MT_
Stejně jako u Audi. A3 má kratší rozvor než Sportback (a Golf).

Pro mne je GTI vs. A3/ S3 zajímavé dilema. Tím spíš, že neexistuje A3 s technikou GTI (dvoulitr + VAQ). Ani TT nemá VAQ.
_MT_
A není úplně jedno, pod jakou mainstreamovou značkou by vyjel? Ten projekt měl podporu a přesto neprošel, byť si to VW může dovolit. Když neprojde u VW, tuplem neprojde u Seatu. Navíc si nemyslím, že Seat chtějí nějak zvlášť profilovat do sportovna. Cupru nabízeli v minulé generaci i s 310 koňmi na předku a poptávka je zřejmě dostatečná.
miromen
Kvalitu interieru A3 nepopiram ten je zajiste na vysoke urovni. Seděl jsem v A3 jen chvili ale mě prostě ten vzhled nezaujal. V tomhle připadě na mě neplati v jednoduchosti je sila. Vice se mi zamlouval vzhled a celkove pojeti interieru u předchoziho modelu.
miromen
miromen
Tak interier A3 bude zajiste velmi kvalitni ale vzhledově se mi vubec nelibi. Až přehnana jednoduchost včetně nevkusnych vydechu ventilace vypadajici jako nějake zaměřovače na mě dojem vubec neděla. A v podobnem jednoduchem duchu je i interier Leonu i když ne až tak vyrazně.
Provocateur
Však já vím, jen jsem si nemohl odpustit poznámku, kterou se ostatní atleti trefují do desetibojařů. Aby jsi pak nebyl překvapenej, když ti někdo řekne, že GTI neumí nic pořádně, když už jsi ho k nim přirovnal >😁
woody-alien
Jasně. Renault si sice chválí u nového C-RS prodejní výsledky, ale svoji roli může sehrát i uražená ješitnost. Z náznaků ve vyjádřeních "hlavounů" mi vyplynulo, že kritiku vnímaj a nenesou ji úplně lehce.
poterienko
Neporovnávám kvalitu, ale celkové ladění. Tzn. u Cupry je displej logicky nahoře a ne dole, hezké budíky..atd.
Emel
Neříkám, že by Clio muselo... jen spekuluju, co by kdyby chtělo.
woody-alien
Taky by to mohli nechat jak je teď, EDC a 200 HP, a udělat spec.edici se silnějším motorem a manuálem. Něco mi říká, že je teď klid před bouří. Nic potvrzenýho, ale řeči se vedou. Podobně jako se vedly u Pola. 😉

Stejně si ale myslím, že se Cliu RS nasazuje zbytečně psí hlava. Hodně povyku, konec legendy, nic pro nadšence, poprava zábavy....ale v novějších testech už se na radikálních názorech podstatně ubralo. A třeba já (ale i mariachi, viz.blog) jsme z Clia vylezli jak po kvalitním "brčku". >😁
woody-alien
Silný odbory a asi 15 státních svátků, odpor je marný.... ;-\ >😒]
woody-alien
Cov: A to měli někde u nás to 3-dvířko, nebo jsi zajel k sousedům ? Já že se oficiálně u nás nenabízí´...
Covenant
Ale v tomhle má poterienko celkem pravdu, jediné na co jsem v interiéru přišel jako horší oproti GTI je tvrdý plast u zadních dveří, pokud si zatrhněš v navíc konfigurátoru chrom paket, tak to je opravdu hodně podobné audi interiéru.....komplet budíky Audi s3, prošívaný volat alá audi s3.....v předních i zadních sedačkách prosívané logo Cupra, černě čalouněný sportovní strop...

Neříkám že v horší výbavě je ten interiér Leonu pecka, ale v nejvyšší výbavě cupra to opravdu není špatné.
Covenant
white label😒br />
Taky mi přišel 3dv Leon podle fotek hezčí, ale v reálu je to právě naopak... schválně jsem si nechal ukázat i třídvířko v té samé barvě, když jste mě s Thomasitem tak navnadili a je to celé takové natažené-naroubované...5 dvéř je líp vyváženy.

U Golfu nebo Meganu Rs 3dv je to jiné.....tam to k tomu autu jde v pohodě.
miromen
Jak se mi velice libi exterier Leona tak interier je bohužel ala A3 navic v horši kvalitě. Interier je u Leona opět největši slabina i když přežit se to da. Z Golfem nesrovnatelne. U něj naopak vnimam jako meně povedeny exterier kdy mu dost pomaha spravna volba barvy a větši kola.
_MT_
O to mi právě jde - moc ti toho z celého spektra nezbyde.
_MT_
Ani VW si na to netroufl. Seat nedává smysl, leda do počtu jako Mii a Toledo. Prodělečný image maker Seatu jen tak neschválí.
_MT_
I kdyby bylo z čeho vybírat (a ono je, když pomineš +-2 tisíc € cenovku), červená bude haprovat.
_MT_
Vždyť dobrá sekvenční převodovka stojí víc než celé GTI.
_MT_
I kdyby dostal čtyřválec (a já doufám, že ne), levnější by nebyl. Tady byl šancí BlueSport (spekulovalo se o základu na úrovni 600 tisíc; rozhodně slabší než GTI, zřejmě i hůře vybavený, ale roadster s motorem uprostřed). Uvidíme, co se vyklube ze 718.
_MT_
Řekl bych, že to funguje celkem slušně univerzálně. Problém je, že záleží na odstínu. A u automobilových laků se přidávají další faktory. Nemluvě o tom drobném problému, že musí danému autu slušet.

Pointa tedy byla, že zelená s červenou může vycházet. Jen najít ten správný odstín, pokud takový vůbec existuje. Jak už tu párkrát padlo, červené detaily na GTI ztěžují výběr barvy.
Emel
Proč Clio s Golfem a ne s Polem?

Ty si sám postavíš hypotézu, že se GTI snaží být sportovním vozem... a poté tuto hypotézu vyvracíš. Nesnaží. A 208GTi už vůbec ne 😉 .

Pro mě je prvním opravdu sportovním koncernovým autem Cayman... a ano, docela mi vadí, že nejlevnější sporťák stojí 1.5M. Dokonce mě zaujala varianta, že by mohl dostat čtyřválec...
Kasprik
Clio bych porovnával spíše s Golfem. Mě vadí, že se všude vychvaluje řada GTI jak Polo tak Golf, ale dle mého je to jen zbytečně přeceňované označení. VW by se měl v těchto řadách zaměřit spíše na Seat, kde Cupra je dle mého mínění lepší než GTI. Jinak co se týče převodovky v těchto vozech tak za mě buď dobrá sekvence nebo manuál. DSG nebo jiné dvojspojky bych do toho netahal.
_MT_
Polo R mělo 2,0 TFSI.
Emel
Zurück možná umí, jenže možná neumí nabídnout dvouspojku, která by ustála 300Nm. Takže pokud by chtěli posílit motor a nabídnout ho pro manuál i automat, byla by to docela prekérka. Na okraj podotýkám, že 1.8TSI je v Leonu / Octavii ořezaná na 250Nm i v případě, že ji koupíš s manuálem.
woody-alien
Těžko říct, nejde jen o parametry. Polo je už prcek pro dva a mezi prcky vidím raději trochu té nedokonalosti a živelnosti. 😉 Ale určitě vyzkouším, jak jen to bude možné. U prodejce budu mít vwoko. >😁
Gvick2
Pokud chce někdo vyšší výkon, tak má Polo i verzi R s dvoulitrem 162kW a proti této verzi mainstreamová konkurence nemá vůbec nic. Takže Polo GTI si může dovolit být rychlým autem s dostatečně širokou použitelností na běžné denní ježdění a nijak extrémním výkonem.
Emel
Polo GTI se představilo pro WRC v roce 2011, následovalo testování... a nastoupilo do sezony 2013, proti Citroenu ve složení Loeb - Hirvonen - Sordo - to nezní jako parta amatérů.

Co se "civilního" GTI týče, zdá se, že větší vrásky by VW mělo dělat Clio... které ale taky jezdí pouze s automatem a výkonově proti 1.4TSI to zase taková výzva nebyla.

Jen tak mimochodem, jsem zvědavý, co budou u Peugetu dělat s prodeji 208... nemyslím, že to nějaká GTIR vytrhne.
woody-alien
I Francouzi umí udělat zurück.... 😉
Kasprik
To samé je v automobilovém sportu. Proč VW nenasadilo Polo ještě v době když Citroen jezdil s továrním týmem. Teď tam je jen VW a ta čínská sr...jda Hyundai. Jinak nic. Proč Polo GTI nepřišlo se stejným výkonem a převodovkou už na začátku ? Protože přišel Peugeot se svojí 208 GTI. Budu se smát až příjde 208 GTI-R, protože Polo bude muset mít motor asi z letadla.
white label
sorry >😒]
[odkaz]
Emel
U nás parkuje tmavě zelené GTD, něco ve stylu BRG... a je to dost bída, taková důchodcovská barva.
iudex
Nejak tam tú zelenú neviem nájsť. Alebo si medzičasom prelakoval? >😁
iudex
Teória komplementárnych farieb z fotografie však u áut automaticky nefunguje.
Na druhej strane Leon v ostro zelenej vyzerá perfektne: [odkaz]
white label
Z minulosti mě napadá třeba OAK GREEN😒br /> [odkaz]
iudex
Veru, týmto krokom si u mňa VW šplhol, ak by bolo nové Polo GTI v predaji pred štvrťrokom, možno by aj woody zauvažoval. 😉
Emel
Jen jestli se nezahnali do kouta tou EDC...
iudex
Tiež som si to pôvodne myslel, ale nie je to tak, naopak pôsobí to hodnotnejším dojmom a bledošedý strop môjho druhého dostavníka popri tom pôsobí tak "badžetovo".
woody-alien
Řekl bych, že bude posilovat. 😉 Aspoň Clio by si to zasloužilo...
_MT_
Teorie říká, že by měla fungovat zelená (doplňková barva k červené), jen si mám problém pěkné zelené GTI představit. 😄
Emel
Jo, a jen tak mimochodem... co říká teď francouzská konkurence na posilněné Polo, s manuálem a 320Nm z 1.8TSI?
Emel
Jenže v té Octavii je černé všechno - sedačky, palubka, strop... a je to taková trošku jeskyně. Ne že by mě to vyloženě vadilo, ale už mě napadlo, že pokud by byla možnost volby, asi bych měl docela dilema.
Emel
RCZ-R když už, tak je konkurence pro Golf R / Scirocco R. VW má ale na sportovní auta jiné značky... GTI přece není vyloženě sportovní auto.
iudex
Desaťbojár je dokonalá analógia, to budem používať. :yes:
iudex
Nie, Ty by si hlavne mal podať urgenciu predajcovi/výrobcovi, čo sa tak flákajú. 😉
woody-alien
Zrovna jsem psal příspěvek o zajímavé polarizaci názorů na interiér Leonu a už je to tady. >😁

Já ti tedy řeknu, že Reference mě vyděsila tak, že jsem z Leonu vypadl jak cukrář. >😒] Uklidnilo mě až FR, jenže Cupra v podstatě nic dalšího pocitově nepřidává. Působila na mě dost chmurně. Ale o tomhle se nechci dohadovat, to jsou moje pocity. I když občas někdo má stejnej názor.

Nicméně - Cupra je silnější, přijatelně koukatelná, a co víc levnější. Nejen v základu, ale i co se týká příplatků. Co tedy někoho, kdo není k VW citově zainteresován, vede k tomu, že si raději připlatí ? Za mě to byly dvě věci. Za prvé jízda. Ano, může se to zdát divné, ale u GTI jsem měl lepší pocit z celkového sladění, přičemž jsem na okreskách pocitově nevnímal "ztrátu" 50 koní zběhnuvších do Španěl. 😉 A za druhé to byl pojem zvaný vnímaná kvalita. Jednoduše jsem se cítil v GTI mnohem lépe. Počkej, to mi připomíná, že v pondělí už bych měl podat žádost o důchod. >😒]
_Karel_
Emel
Já vím že jsem divnej... a mám to obráceně než většina. Respektuju kvalitu GTI, ale u mě je až na posledním místě koncernistů - nelíbí se mi přemíra dekoru, nelíbí se mi kárované sedačky, jakkoli respektuju že to je tradice a po šedesátce na to možná budu koukat jinak.

Stříbrná je ORS... ne, fakt mi nevadí plastové dveře... měla nejhezčí volant... a možná pořád má, i když už taky s placatým spodkem... sedačky jsou taky moc fajn a celková architektura sice drží navi pod ventilací, ale jinak jí taky nemám v podstatě co vytknout. Občas si teda říkám, jestli to nepřehnali s tím černým stropem.

No a zlatej - Leon. Možná taky nemá špičkové materiály, ale mně se fakt líbí architektura - středový panel natočený na řidiče, s navi nahoře, taky suprové sedačky, případně ty rámečky kolem ventilace lakované v barvě vozu... je fakt že preferuju šikmý madla dveří, ale to je detail.
woody-alien
>😁 To určitě ne. Tohle se vážně povedlo. Ty víš, že logo VW na čele vytetovaný nemám >😒] a pochybuju, že by se to teď změnilo. Nechválím značku, ale konkrétní model. 😉
stealth01
Přesně nad barvou jsem uvažoval u GTI páté generace, když jsem ho objednával. Ta červená linka, červené zadní světla prostě v další červené barvě zapadnou. Moje volba byla bílá, psal se rok 2006 a byla to módní barva. No, nelitoval jsem nikdy. Bílá barva dala vyniknout hlavně zadní části karoserie se světly a akcentovala tu červenou linku.
Covenant
ST kombi bude určitě....od listopadu je zařazeno do prodeje v ČR.
Ondore
Som to prestal čítať niekde pri stovke, ja potrebujem obrázky aby som textu porozumel >😒]

A pozerám, že sa palcuje naozaj podľa nicku a nie podľa príspevku, tak som Ti dal pár plusových... Sakra chlapi, on je náš, jazdí JAGa! To som pohnojil, závisť je sviňa, teraz Ti len naskáču palce dole >😒]
_Karel_
Pěkně napsáno :yes😒br /> Řekl bych, že to platí pro Golf vůbec, jestli ne dokonce pro všechny VW- zdaleka ne ve všem špičkové, ale bez výrazných slabin.
Arese
Nepochybuji o tom, že Golf GTI je výborné auto a pro tuto verzi to platí dvojnásob. Ovšem direktivní montáž elektrické parkovací brzdy do hot-hatche je nesmyslné, stylově nečisté, zločinné a zcela neomluvitelné. Zákazník by měl mít vždycky právo volby a tímto "elektrobrzdovým" diktátem se u mě Golf GTI zcela zdiskreditoval, což mě moc mrzí. Platí to i pro běžné verze a pro verzi GTI samozřejmě tuplem! Celé je to ještě smutnější, protože na trhu v USA má Golf GTI brzdu v poctivém mechanickém provedení, takže to mají i vyvinuté!!! Taky nechápu, proč takovýto lapsus autor neuvedl do nedostatků! P.S. Naštěstí je tu ještě Leon Cupra a Octavie RS 😄 A je tu i jistá naděje, že při modernizaci Golfu Volkswagen provede nápravu, podobně jako s dodatečnou montáží manuální převodovky do Pola GTI... Kéž by!!! 😲
_Karel_
Mig_35
co říkáš tomuhle?
[odkaz]
AUDIRS6
keby len 😄
niekedy v zime zažívam aj úsmevné situácie - keď má sneh primrznutú "kôru" - ja niesom moc ťažký, a vďaka veľkej ploche sa mi už pár krát darilo chodiť po tej kôre...kámoši sa zabárali >😒] >😒] >😒] >😒] - že som skoro ako ten, čo chodil po vode 😄
trošku som ich zahriakol, že nech sa nerúhajú..ale išlo sa ďalej 😉
PS: pozerám, že ti dal niekto 1 palec dole...- ja nie, ja s tým už žijem pekných pár rokov, tak som si už zvykol 😉
MariAchi
No každopádně by se měl zemi tisíce jezer vyhnout obloukem, jinak ho srazí neidentifikovatelné Subaru >😁
jazva
a ja som na to dupal, aby som vám nezavadzal... >😒] >😒] >😒] a potom zrazu, pozerám, že idem sám.
šmoula nešika
To já mám skoro taky... Dobrá výmluva na mou nemotornost. >😒]
Makovnik
Bolo by zvlastne, keby ste sa radsej chceli iba postojacky drzat tycky (volantu) ako v preplnenej MHD 😄
zlysoused
:yes: Červenou bych nechal Taliánům.
figurka
To je panečku kroužek.
Když jsem prodával Celicu 4.gen. neturbo 2.0, tak jsem přemýšlel co dál. Mohl jsem se dostat k Supře poslední generace, ale po zkoumání a ptání jsem to zavrhl z důvodu servisu a hlavně, prakticky nesehnatelné jsou turba s manuální převodovkou. Vše v automatu. Celica GT-Four je možná ještě větší rarita a ze zkušenosti i atmosféra byla dost problematická na servis. Navíc mi nevyhovoval charakter. 3000GT těžké, Eclipse turbo zajímavý, ale v evropě prodávané pouze neturbo verze, takže USA a téměř nesehnatelný neupravený originál. ITR taktéž rarita. Nebylo to jednoduché. >😁
Dinar
Falešní sobi, nemyslíš soba, co driftuje ve své 300 koňové kanoi s aktivním difem? >😒] Na toho jistě nenarazí, ten je reálnej jako paní Colombová. 😉
MariAchi
Rozhodně to není tolik z ruky, jako ti (falešní) sobi 😄
AUDIRS6
hmm, a čo mám povedať ja : 50, 2/3 - tak sa to zvykne označovať na tých Adidasoch... >😒]
MariAchi
S Sti 2004 jsem prozil par let a za sebe říkám, že do beránka měla daleko. Spojka běžně do 50 000 km odešla komplet a o spotřebě bych mohl z účtenek napsat román - pod deset se nedaá dosta ani při extrémní ecorallye. A to je ten problém - s Golfem nejen GTI, ale i R, který má taky 300 koní jde jezdit normálně se spotřebou cca 8-9 litrů. Při snaze o úspornou jízdu jsem s G VI R (270 koní) jel Graz + nějaké okolí a zpět s celkovým průměrem 7,9. Ale brzda provozu jsem nebyl, jen jsem prostě nepředjížděl, neblbnul. To bys s Imprezou nedal a pokud ano, tak jen s obrovským sebezapřením.
Další problém Imprezy - a snad kromě Tribecy všech Subaru - je, že uvnitř v žádném případě nevypadá jako auto za mega a pokud ho zrovna nedrtíš na okresce, tak ten čínský gumový interiér vnímat prostě musíš.
Nikomu (ani tobě) nebudu mít za zlé, že má Imprezu jako modlu, ale osobně už bych do ní nešel, nedává mi smysl.
SCHROJF
Samozrejme mas pravdu s tymi diskami,tie dierove su Detroit,teda aspon do Mk6 sa tak volali...a farba...asi by som isiel do sedej! 😉
Covenant
Tak možná Cupra netahá za volant tak silně jako 6 gti, ale když tomu naložíš rozhodně to není beránek co řídíš jednou rukou...taky kopne.
Enthusiastic.driver
Že se vám tu do toho vmotám.... 3000GT jsem jako puboš taky vždycky chtěl, když jsem ještě netušil, jaký je rozdíl mezi sporťákem a GT, všechno placaté bylo sportovní a věci jako hmotnost nebo pohon jsem vůbec neřešil >😁

Jinak poslední Celica je výborná. S tím 190 koňovým VVTL-i imho jedno z nej předokolkových kupé.. podvozek skvostný.

MR2 je mrcha hlavně v generaci SW20 - teď z posledního Mostu někdo krásně natočil trciky-on-limit charakter MRky [odkaz] - přepnout na cca 7:07. Každopádně následující generace SW30 a úplně první AW11 jsou co se chování týče docela hodné.

Průser je, že ohledně financí mi ze všech těch RX-7, GT-Four, Skylinů a kdovíčeho stejně vychází jediná odpověď - Miata >😁
woody-alien
Hmmm, nevím jestli jsi udělal chybu, tohle je hodně o pocitech a když už nevěříš předem, většinou se to nezlomí. 😉
positivemind
Nekomunikativní řízení je to, co mi už vadilo na 6 generaci GTI. S tímhle autem není v zatáčkách taková sranda, prostě tam něco od volantu chybí. Netahá vás za ruce, nemáte vůbec tušení, co se pod koly děje (stejně trpí i Cupra). Téměř klasické VW naladění umožňující bez jakékoli zpětné vazby uhánět 150km/h na sněhové pokrývce je tu na škodu.

Ano, je to hodně rychlé auto. Ano, i v zatáčkách. Ano, vypadá dobře. Ano, má skvělou techniku a výborný motor. Ale... chybí tam to řízení. Přijde mi to v dnešní době jako strašná škoda, navíc u takového auta.
MariAchi
Já ti třeba potvrdím, že takto "zdinárovaný" compact působí dojmem menšího a lehčeji ovladatelného auta, než originální M3 E46.
Enthusiastic.driver
Seš si jistý, že S15 seo značovala 240SX? Imho to prostě je jen Silvia a evropské označení to vůbec nikdy nedostalo. Takže 240SX jsou jen astamtici S13 a S14..
Enthusiastic.driver
stop feeding troll... 😉
figurka
Já celkem chápu tu narážku na STi a i na "nové" generace, protože i když "zcivilněli" tak v kontextu HH a GTI konkrétně tam určitá "napjatost" a i uskákanost stále je.
No a zrovna u Dinara bych se nebál, že by s STi nenašel společnou řeč. 😉
miromen
Aha to jsem přehlidl. No 2 000€+ bych za barvu nedal.
miromen
Hm tak ta modra z odkazu neni ani v nabidce a modra night se mi nelibi takže modra se zamita. >😒]
Libila by se mi šeda limestone.
[odkaz]
figurka
2009 chápu. Posun k civilnosti proti předchozím je značný. 98 záleží, jestli evropskou top nabídku, tedy GT, které bylo celkem příjemné, jen charakteristicky tupé na předku a s rychlou změnou v chování. STi, tedy japonskou produkci nedokážu plně posoudit. Měl jsem jen krátkou možnost řídit a ne za běžných podmínek >😁
fOE
Tak to zni velice dobre. Nejaka odlehcovaci kura byla?
Na okruh typu Most by tech necelych 200 kobyl nemuselo byt nedostatek, ale Brno by uz nebavilo, to je fakt.

Jinak bude tezko pretezko k sehnani, ale v par kusech sel i kompakt s S54 od Hartge.
[odkaz]

Kazdopadne tva volba je logicka, vse co si napsal sedi, ale stejne me prekvapuje. Compact neni v komunite zrovna popularni prave pro jeho vzhled, pak M54 proti M52 dostali FBW a dost lidi na to hubuje, ale vaha, kratkej rozvor a furt hydraulickej posilovac zase hraje do karet, tak at slouzi 😉
Ozzman
Parádní 😄
miromen
Šeda se mi hodně libila na G6 GTI u G7 jsem ji ještě neměl možnost vidět ale určitě barva ktera by stala za uvahu.
miromen
Ja bych ještě přidal modrou metalizu ale to by moc neladilo s tou linkou. Tuhle pihu bych ale překousnul.
Každopadně u tehle červene zanikaji některe detaily včetně zadnich světel a to docele velkou měrou. Navic mam pocit že červenych bude jezdit nejvice.
miromen
Přesně auto ktere by se mi libilo. Prakticky univerzal s bezkonkurenčnim interierem. :yes:
Pouze barvu bych určitě volil jinou. Prakticky jakoukoliv jen ne tuhle červenou.
Emel
[odkaz]
Emel
PS: [odkaz]

>😒]
Ozzman
:yes😒br />
Na tu R34 nesmíš dát htttps, musíš smazat s, pak to pujde 😄
fOE
Ty drzis na blbnuti e46? Co je to zac, nejaky link? To me zajima 😉
figurka
Pilované legendě nelze dát jinak než za 1. Stejně tak panu Mičkovi. Z testu je cítit, že se jezdilo. :yes:
marianek
figurka
V kontextu HH obecně a nebo GTI konkrétně ano. Při běžném denním užívání, kdy to nejvíce vynikne ve městech je STI opravdu "napnuté". Jak ale píši, hodně se změnilo v roce 2008. Záleží jaké STI máš na mysli.
figurka
>😁 >😁 >😁 Přesně.
Ale je fakt, že relativně velký skok v přívětivosti přišel s hatchem. Neimprezí stíhačku jsem zatím nejel, ale vypadá to, že ji Subaru posunulo ještě dále k efektivitě a je to zase o trochu menší potvora. ;-\
GeekStar
Vidím, že taťka všech hot hatchů je po letech zpátky v první lize. Těším se na srovnání s nejlepšími konkurenty. Palec za parádní test :yes:
figurka
Když se rozhlédneš po silničních legendách, tak zjistíš, že pár z nich je v podstatě definováno +- něčím jako VAQ, tedy aktivním systémem. 😉
Emel
Jo, ty 4x4 se údajně dost kazily... ale nevím, to už jsem jen slyšel.

Tohle je to TR😱
[odkaz]

MR2 byla s motorem za sedačkama údajně dost nebezpečná a nevyzpytatelná... ale opět, jen z doslechu.

R34 vlastně jo, ale jen jako spolujezdec...
https😐/picasaweb.google.com/lh/phot👋
Ozzman
No, ono to 3000GT/Stealth záleží, jaký to bylo, je "obyč verze" a pak je ještě twinturbo, měla by to být 4x4 😄

Supru té poslendí generace sem snad na silnici taky ještě neviděl, a jestli jo, tak si nepamatuju. Je to parádní auto. Ještě se mi líbí MR2, jenže přijde mi, že v ČR tyhle vozy jsou dost zhuntované a je jich tak málo, že se skoro nedá vybírat, pro to je určitě lepší dojet do zahraničí. R34 s levostraným řízením ale bude v Evropě problém. Stejně takhle jsem jednou zasněně koukal na Esprit V8 a ty "levné" jsou všechny z UK >😁
Emel
Stealth měl můj dobrý kamarád a právě to byla docela šunka... relativně těžká, s podprůměrnými jízdními vlastnostmi. Pak ji vyměnil za S2000 a to bylo o hodně lepší auto.

Supra je super, to auto jede jako lokomotiva... mluvím tedy o té poslední generaci. V ČR byla i jedna od TRD... když už se to auto rozjede, tak mu stačí málo co, na technické trati ale RX-7 nestíhá. Je to trošku podobné auto jako ten Skyline... jo, taky je jich málo a jsou drahé.

Celica nevím, základní model je předokolka, snad v té čtyřkolce by to mohlo být zajímavé (ta verze od Sainze třeba 😉 ). Neřídil jsem.

R34 - zatím jsem neměl tu čest.
Ozzman
Mě to velké vyhovuje, už jsem měl tu čest na živo s Mondeem/Fusionem sedan. Zaujalo mne i interiérem. Nebylo o tolik větší, jak to moje, nevnímal sem to subjektivně, když vedle sebe stály. Oktávka je ideálně velká, to souhlasím, ale já nepřekousnu ten schod do kufru ( tahám často takovou velkou těžkou bednu 😁) a nemožnost rovné ložné plochy.

Mě se Megane líbí, vím, že pověst není nejlepší, ale všichni si to chválí 😄 Ta Cupra ST bude velmi zajímavá, už i ST ve verzi FR na 18" vypadá velmi pohledně 😄
Nonsens
videl som ho nedávno vo viedni zaparkovaný v rade pri chodníku v šedej, pred ním, za ním káry jak v monaku, ale ver mi, zastal som a obzeral som si ho jak dedinčan na výlete. Bola to pecka.
Dinar
Ručka na zimu by se bezpochyby hodila, ale z hlediska rychlé jízdy ji GTI performance nepotřebuje, ono to používání ručky při lítání po okreskách vydrží pár tisíc, pak jde ručka do kopru, ti reální "mariánci", co skutečně mají např. STI, a skutečně ji používají na blbnutí po lesních asfaltošotolinkách mají ručku vždycky předělanou na hydrauliku.

A ohledně esp, jak píše p. Mička, předek GTI performance funguje neskutečně, jel jsem pár předokolek s dodělaným LSD, vždy to pomůže, ale v tomhle golfu je to tak odladěno, že prostě nevěříš, to se jim fakt povedlo. Ve své E46, když nevypnu esp, tak se nesvezu ani svižně natož pilu, a to je na semislickách, v GTI performance mě esp střihlo jen v jedné vracečce. 😉
Ozzman
A co Skyline R34? Jenže to už jsme asi zase v jiné cenové, tady jsou pak různé Supry, nebo třeba Cellica gt4. Bohužel pro mne to sou jen auta z her, nikdy sem se k ničemu takovému nedostal >😁 Natož abych se svezl >😁

3000GT mělo tuším bratříčka Dodge Stealth, ne? Ten sem nedávno viděl v celkem hezkém stavu.
Emel
Jo, a k těm kombíkům - nové Mondeo je už obludně velké, tolik prostoru nepotřebuju ani omylem. V tomhle se mi trefuje do noty Octavia... ale nakonec ani ten Focus v kombíku by nebyl moc velký kompromis. Megane... hm, osobně mu moc nevěřím, prý je to hodně tvrdé a méně univerzální auto, ale možná jsem udělal chybu že jsem přece jen tu testovačku neabsolvoval, jak mě woody radil 😄
czvlkoun
A není jedno kde ten ovladač je? I kdyby byl v kufru. Vždyť dnes se vše přepíná stejně samo (denní LED, potkávačky, dálkové). Já na ten ovladač sáhnu možná jednou za čtvrt roku, když je extra mlha 😉
Emel
Jako dlouholetý majitel japonských sporťáků už jsem jel i R32 a R33 Skylinem a těch S15 znám taky víc. 3000GT mě naopak moc nebere, považuju ho za nejslabšího hráče z japonské čtyřky (Nissan - Mazda - Toyota - Mitsubishi)... to už spíš jsou zajímavé Turbo Eclipsy, dělaly se i 4x4... ale v tom jsem teda taky nejel.
czvlkoun
Mám zřejmě blbý dotaz, ale nejde ta výška plynu (brzdy) nějak poštelovat? Taky mi to vadí ;-\
Ozzman
To určitě 😄 Stejně to zezačátku asi skončí nějakou takovouhle srandou 😄 Ještě se mi moc líbí starý Megane Coupe 2.0i, škoda, že neni moc sportovně nalazen 😄
Ozzman
Mě bavila i ta obyčejná jednatrojka >😒] Samozřejmě že ty silnější (1.5 nebo sport 1.6) sou lepší 😄
czvlkoun
Jo to je optimum. Občas mi přijde, že DSG řadí o chlup později (tuším tak 6000 +-), než by bylo vhodné.
Ozzman
Ano, ORS vidím jako velmi zajímavou volbu, jen už moc koncernu neveřím díky některým vozům v rodině... Pak je to ještě Focus ST, nebo Megane GT 220. To už je univerzál i pro mne. Nicméně... takové nové Mondeo Vignale či Passat B8 (bude to osmička ne?😁) v nějakém Rpaketu mne bude stejně lákat více 😄

K těm japonským sporťákům. Můj sen bývalo 3000GT, jezdíval s ním u nás v 90. letech Jarda Jágrů... to bylo něco >😁 Bohužel si dost drží cenu a je jich málo.
S 15 sem v ČR na živo viděl snad jednou, na dvorku jedné tunning firmy v Rudné u Prahy >😁

Mazdy ani ta S2000 mne tolik neberou, ještě bych se spíše zařadil Mitsu. Eclipse 😄
Ozzman
Zapínání světel má Golf pokud vím na palubce v levo ne? Jako už generace aut koncernu VW.

Renault zapíná světla pákou, kde jsou blinkry, tudíž v levo pod volantem, nevídím na tom nic méně ergonomického.....

Pod volantem v pravo mívá Renault a taky Peugeot i některé starší Fordy ovládání rádia, což mi přijde jako výborná věc a měnil bych hned za klasické tlačítka na volantu ( znám z osobní zkušenosti obojí variantu, měl sem ve svých autech).

Nevidím důvod proč strhávat body jak u VW, tak i u Renaultu, jelikož každý je zvyklý na něco jiného.. neergonomický může být třeba ten dotykový display v nové 308... tohle za neergonomické nepovažuji.

Ano, také mne štve, že u VW se tvrdé plasty a interiér nudný šedý promíjí a často dokonce vyzdvihuje jako výhoda, kdežto jinde je to nevýhod. Nicméně zrovna Golf VII (GTI sem neviděl, ale i v obyč verzi to tak je) na nějaké interiérové neduhy a levné plasty netrpí... to bych hledal v jiných koncernových vodách...
Emel
V kombíku je to ještě o kus víc směrem k univerzálnosti... no, pak je tu Octavia RS a zřejmě bude Cupra ST, tenhle prostor nechává Golf otevřený svým sourozencům.

Těch třeba japonských sporťáků je spousta... hodně u nás jezdí 200SX, začínají se objevovat i 240SX (neboli Silvia S15), jsou tu RX-7 FC a FD... samozřejmě S2000...
Emel
Jo, pro obě cílový skupiny.
Ozzman
Jel jsem i klasickým WRX a to bylo více user friendly. Mluvím teda o asi předchozí generaci ( I. hatch imprezy). Kdybych to měl brát na zábavu, tak mi stejně nejlepší přišel Swift 😉
Ozzman
Ano, STI je stroj, který chce pevnou ruku a zkušeného řidiče, s tím souhlasím. Sám sem měl zezačátku problém, ale jede to velmi zajímavě 😄
SCHROJF
...Le Roi est mort,vive le Roi!... 😉
fOE
Tu se ale musim zeptat zda HH s motorem bez vykonove spicky, s plne nevypnutelnym stabilizacnim systemem a bez rucni brzdy skutecne obstoji na 5 hvezd. Soudim od klavesnice, ale hned nekolik, byt drobnych, preslapu si casto veme onu pul hvezdu z hodnoceni zcela automaticky.
fOE
S autem jsem nejel, to hned na uvod, ale z parametru me docela zaskocilo ze max vykon je uz v 4700ot. Kdyz to prezenu tak jen z tabulky to "smrdi" podobnym charakterem jaky mel Focus ST s 5 valci. Uprostred prekrasnej zatah, ale pak silne nesportovni umirani dalece pred cervenym polem.
Vim ze par majitelu GTI se tu pohybuje a dnes jich tu bude urcite jeste vic tak se zeptam😒br /> jak je na tom GTI s gradaci vykonu? Kdy zacne pocitove slabnout a da se u nej mluvit o nejake rozumne spicce?
Kharl.ANTIDIESEL
VIDÍTE PRAŽÁCI JAKEJ JE Ozzman SOBEC !! ON SI DEJCHÁ ČISTÝ VINOHRADSKÝ VZDUCH A I KDYŽ VÍ JAK JSOU SPALOVÁKY [odkaz] JEDOVATÝ TAK VRÁMCI SVÉ ZAPRODANOSTI IGNORUJE BOLEST ZBYTKU LIDÍ PRAHY KTEŘÍ DNES A DENNĚ MUSÍ ČUCHAT

R A K O V I N U [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Provocateur
Tak teď už zbývá pro Peugeot úplná maličkost, vzít RCZ R na severní smyčku a vzít si s prstem v nose rekord, když dává Meganu RS všude na frak >😁
Provocateur
Peugeot bych v současnosti v souvislosti s rally vůbec nevytahoval, když nejnovější 208 T16 dostává na frak i od letité Fabie S2000 😉
_Karel_
Kéž byl interiér Leona ala A3!! To by byla pecka.
webpaja
:yes: 😉

P.S.: když nemůžeš spát a potřebuješ si podložit hlavu...vem si polštářek, ne katalog VW >😒]
woody-alien
A já se bavím o tom, abys raději uklidil showroom, vyčistil výlohy, na recepci ať je příjemná ženština a bude to účinnější než tyhle tvoje "hehe" opusy. 😉
woody-alien
Já vím, čítal jsem o tom vrcholu inženýrství na Peugeot fórech celý story. >😒]
woody-alien
Hele, tohle ti prodeje 301-ky fakt nezvedne.... >😁
iudex
To nie, maj nad ním trochu zľutovania. >😒]
woody-alien
A to jsem ani nezačal o náhonu... 😉
iudex
Ako vraví klasik: rovno na komoru. >😁 :yes:
iudex
Predovšetkým Golf nie je športové auto. 😉 GTI je hothatch v tom najhlbšom slova zmysle, t.j. kombinácia dennodenne použiteľného praktického a dostatočne pohodlného hatchbacku s vysokým výkonom a dynamikou, použiteľným aj na občasné vyblbnutie sa na okreskách či okruhu. Primárnym účelom nie je naháňať Radicaly na okruhu. 😉
iudex
Tak tak, nielenže mieša dohromady úplne rozdielne karosérie, ale aj rozdielne motory. Ak by sme aj pristúpili na takú absurdnú tézu, že RCZ je konkurent Golfa, tak potom aspoň motoricky porovnateľne, t.j. bežné GTI proti bežnému RCZ (v silnejšej verzii THP200) a Rko proti Golfu R. V oboch porovnaniach by ťahalo RCZ za kratší povraz.
XTad
Muze a nemusi. Spousta majitelu chce vyrazny zvuk zvenku ptoto, ze lahodi jejich uchu. A co je spatneho na tom byt slysen? Nedavno jsem videl R32 s upravenym vyfukem v centru a zvuk sesti valcu rezonujici mezi baraky byl naprosto uzasny zazitek.
MariAchi
Jasně, je vidět, že to znáš >😁
figurka
Fakt by mě zajímalo, kterej zoufalec za tohle dává palečky. Občas jsou tady fakt ubožáčci. 😉
Dinar
No, jestli tam nezmrzne, tak se pojedem rozehřát do Románie, Transalpina, Transfaragan, případně je tam ještě pár dalších zajímavých pass úseků víc na jihozápadě. Je to trochu z ruky, ale stojí to za to. 😉
MariAchi
Já jsem s ním o tom mluvil, ale povídal, že si od nás potřebuje odpočinout a raději pojede sám někam na lov sobů >😁
Dinar
To musíš u vrchního organizátora, ten ví nejlíp, kdy kdo máme čas. >😁 😉
Dinar
Jasný, máš to u mně v šuplíku, posledně jsem to zazdil. 😉
Dinar
Tak není to žádný extrém, ale prostě mi chybí kvedlání, daily drivery už mám jen s AT. Problém E46 je, že už je to přece jen staré auto, sice jsem našel kus v 1+ stavu, ale deset let je deset let, tu nějaký kontakt, tam nějaký leak atd. Uvidíme, jak bude vypadat nová M2, to by mohl být ideologický nástupce, navíc s patřičným výkonem. 😉
Dinar
No, já nejsem moc komunitní typ, E46 kupé jsem měl v době, kdy to bylo aktuální auto, ten rozdíl compact - kupé je prostě třeba zkusit. On hlavně není compact oblíbený proto, že jeho vzhled postrádá machr index kupé, které i přes své stáří stále vypadá dobře. Mně ale index moc nezajímal, a se vzhledem compactu nemám problém, v mpaketu a space gray se mi docela líbí. A popravdě ke compactu mě přivedl obdiv ke 130i, z ní bylo patrné, jak dobře HB se zadkem funguje, o kolik líp než E90 330i. A jo, ten efekt je i u compactu, s vyhozenými zadními sedačkami sebou mrská jako tanečnice z Lúčnice. Jako počinek pro úpravy je to auto lepší než mladší generace, E46 je celkově nižší, má lepší řízení, dají se na ni pořídit za rozumnou cenu kola s váhou 8kg při rozměru 18", což mimo kovaná na mladší bavoráky není apod. 😉
MariAchi
Konečně - tak kedy?
webpaja
Já jsem byl z tý tmavý šedý celkem unešenej. Klasická, technicistní a podtrhující tvary.
webpaja
Dnes byl Topper věcnej a střízlivej...proč by se do něj někdo měl pouštět? 😉
KANKUNEN
Mariánku, jak funguje STI dokud mu nenaložíš vůbec nevím. Já bych řekl, že jen znuděně hopsá.
webpaja
Za ty peníze je to opravdu na posazení se na pr... 😉
Kharl.ANTIDIESEL
tyjo klikni si nahoru !! ted koukam že AUTO.CZ tam má už i REKLAMU !!! [odkaz]

TO JE POKROK !! >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Dinar
Souhlas. 😉
Kharl.ANTIDIESEL
hochu
osvěta je potřeba!!!
Víš jak je PRÁGL OD TĚCH VAŠICH POPELNIC ZAPRÁSKANEJ [odkaz] !!!
Kdo to má furt čuchat 😄
webpaja
Na zábavu? Pobavit se můžeš i u zrezlý Fiesty XR2i...jde jen o to, aby jsi nemusel, ale mohl 😄
Dinar
Nejde o velikost nohy, ale rozdíl ve výšce pedálu brzdy a plynu. Je to letitá nemoc ostrých verzí volkswagenů, ford nebo opel mají pedály rozmístěné ideálně.

Jinak, moc pěkný test, mě se GTI performance líbilo velmi, ty hvězdičky Vám klidně podepíšu. 😉 :yes:
webpaja
STI je bezesporu ultimativnější stroj, chce to svý. Trochu něco jinýho než nabízí GTI, což je samozřejmě pro cílovou skuponu dobře.
Emel
Ano dobře, to co píšeš ale vypovídá víc o tobě než o Golfu, který je záměrně tím univerzálem.

Jako druhé auto pro zábavu bych nutně chtěl zadokolku - klidně i starší. GT-86, RX-8, 350Z, MX-5... ale třeba i nějakou 130i. Možná bych zvážil Integru Type-R nebo mooožná i Megane RS, spíš ale ne.
Emel
Jenže od klávesnice. Třeba woody po svezení s Cuprou poměrně jasně řekl, že na GTI nemá (viz blog).

Smyslem HH typu GTI je právě to univerzální auto. Jako auto čistě pro zábavu si představuju něco jiného... i jiného než Cupru.
Emel
Jiný je nárazník, jiná (a moc pěkná) jsou světla (přední i zadní)... přesto, je to pořád Golf s jeho prostornou karoserií tvaru krabičky, bez nějakých cingrlátek a bez sportovních proporcí.

Kdo nutně chce něco e😜resivnějšího, může sáhnout po Sciroccu, Cupře nebo třeba Meganu... ale je i tady na auto.cz pár příkladů toho, že GTI Perf dokáže svými kvalitami přesvědčit.
Kasprik
Jakej šourům a jakou recepci, co to meleš. Myslíš, že jsem nějakej prodejce aut nebo co, že se balíkuju společně s pojišťovnami a bankami na havárkách a na lízingách nebo úvěrech. Na to nemám žaludek, to bych se nemohl podívat vlastním dětem do očí..
Makovnik
z clanku - VWavwerka is back! 😲 ked moment na to meno autora vyvratilo prekvapenie 😄

"Nyní je Volkswagen Golf GTI konečně nejlepší!" najlepsi z G-GTI? 😄
webpaja
Jistě, svým způsobem...málokdo z nás by ji chtěl ale dnes používat jako daily car...proto píšu aby jsi nemusel jen mohl.
webpaja
:yes: 😉
webpaja
Jde, pomocí fričky a svářečky 😉
webpaja
...až budeš podepisovat houkni na mě...frknu ti tam nějakej bianco šek...to sign no check >😁
webpaja
Ono se z principu dá na sedačkách blbě sedět na hlavě >😁
Sysoj Psojič
Dle Tvé stáje jsem pochopil, že nejsi opravdový kupec HH, tak se Tvému výkřiku o designu už nedivím >😁
webpaja
Vítej...ale dáme to v Rumunsku, bereš? 😉
webpaja
Jsi se uklepl, chtěl jsi napsat setkáváme a napsal jsi setkáváte >😒]
webpaja
...ještě mi vadí titulování, který používají na sjezdech svý strany 😉
webpaja
Už k němu nechodím, jezdí v růžovým NewBeetlu...jde mi o vlasy...jen o ně 😄
webpaja
JJ, Full LED (teda skoro full) 😉
webpaja
S xenony určitě ne >😒] . Nakonfiguruj si FR s 18" a pomalu nepoznáš rozdíl 😉
webpaja
A kdyby to šlo, tak se zeptáš znova, viď? >😒]
webpaja
Leon Cupra vypadá na první pohled stejně jako jakýkoliv Leon s výbavou FR 😉 . Ne, Golf GTI se mi v reálu moc líbí a je hned vidět, že nejde o žádnej Trendline.
jazva
Presne tak! Ešte teraz sa mi klepú kolená... >😁 >😁 >😁 :yes:
3_diamanty
ja viem o 4 autach: vrx sti, golf gti performance, fiesta ST a jaguar F-type .....

ale urcite ich je viac ....
webpaja
Klidně kvůli klidu budu držet finanční majoritu >😒]
Kharl.ANTIDIESEL
hele co dejchas [odkaz] kolik ti už je? 😉
webpaja
Máme!!! Píšeš málo a příspěvky latentního komunisty se pak hodí 😉
3_diamanty
dokonale getecko na kazdy den ... a aj dizajn chyti za srdce... v tej relly cervenej ma to auto uplne odrovnalo.... neviem co ludi laka na bielej farbe ktora je stale viac a viac v mode ( gti v bielej sem tam vidim ) .... ale cerveny ceed gt alebo golf gti su vazne hezke.... a urcite najkrajsie .. krajsie ako biele alebo cierne.... skoda ze takuto krasnyu farbu malo ludi preferuje.... rozhodne ked gti golf tak v cervenej... a aj ceed gt.... t nie je o com..... dokonala dych-beruca a tep-zrychlujuca kombinacia :yes😒br />
u golfu pave v cervenej citit koencne tie emocie z auta..... v ciernej nic moc.....