Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Toyota Auris 1.6 vs. Volkswagen Golf 1.4 TSI - Atentát na krále

523 komentářů

nasua23
Už dříve jsem se pozastavoval nad bodovým hodnocením a prorokoval jsem, že budou muset při testech Auris vs Golf hodně kouzlit.

[odkaz]

Koukám, že už je to tu😊 :-!
Ham.
A kde jsi ty bodové hodnoty Golfu 7 vzal? V testech Autobildu má G7 vždy přes 500 bodů.

Třeba 1.2 TSI (srovnávačkas s BMW114i a FoFo 1.0) dosáhl na 505 bodů
[odkaz]

2.0 TDI 529 bodů (srovnávačka s Kia Ceed, A3, Octavie)
[odkaz]
nasua23
Autotip 02/2013
Ham.
Tak to jsi pěkný mimoň. V testu Aurisů jsou body včetně nákladů (62 a 74 bodů). V testu Golfů jsou body bez nákladů.

Karoserie G7 113, Au 102
Pohon G7 98, Au 75
Komfort G7 116, Au 105
Jízda G7111, Au 88
Živ. prostředí G7 31, Au 34

Celkem G7 469 Au 404 (nebo 415 hybrid)
Celkem G6 440

Poměrně drtivé vítězství Golfu ve všech kategoriích bez ohledu na generaci, i stará G6 má náskok jako hrom.Jediná kategorie kde Auris měl mírně navrch byl kufr ale třeba v brzdách dopadl zcela tragicky, 45 metrů u zahřátých brzd to se dnes už jen tak nevidí. 😄
nasua23
Za prvý myslím, že není potřeba hned někoho (mě) urážet a stačí poukázat na omyl normálně.
To bych pak mohl sklouznout hned třeba k tomu, že si nevychováný blb, že.

Za druhý, jj, máš pravdu. Teď koukám, že náklady v tom nejsou. na první pohled mi všechny kategorie seděly.
Ale ty náklady by mě docela zajímaly.
Ham.
G7 1.2 TSI náklady 62 bodů (14+17+8+5+3+8+7)
G7 2.0 TDI náklady 59 bodů (11+17+6+5+3+10+7)

To platí v G. U nás by to vycházelo asi dost jinak.
nasua23
Díky :yes😒br />
Mno G7 mi přijde jako zajímavý auto, na podzim ho minimálně jako konkurenta k mýmu výběru hodlám zvážit 😄 .
pario
Víťaz testu je jasný 😒br />
DOJEM : Golf
SPRACOVANIE : Golf
PRIESTOR,POHODLIE : Remíza,ale Golf má bonusové body za štedrý rozsah nastavenia volantu,víťaz je Golf
KUFOR : Golf
MOTORY : Golf
JAZDA : Auris
RADENIE : Auris
Čiže výsledné skóre je 5 : 2
Ale mňa osobne viac zaujal Auris.
Nicco
Chyba mi tam cena
martin.blader
Mně z toho testu vychází jako jasný vítěz Golf, asi není potřeba to e😜licitně říkat.

Nicméně test je to samozřejmě pochybný. Nejvíc mě asi zaráží chybějící cenové srovnání, které by to dalo opět do jiné perspektivy. Taky je jasné, že výkonnější 1,4 TSI je zkrátka silnější motor, čili v dynamice má Golf určitě navrch. Trochu mi ale opět vadí porovnávání té pružnosti, které je při rozdílněm plnění a různém zpřevodování úplně nesmyslné.
Pak mě ještě záráží takový detail, a sice proč píšou jednotky ve tvaru "N.m.". To přeci není zkratka slova "newton" a "metr", jednotka má tvar samostatně stojícího písmena.
_MT_
Není ani uvedené, jak vybavené konkrétní kusy byly. Auris je podle xenonů Style (484.900, 429.900 po slevě), Golf je očividně Highline (103 kW 470.900 bez vypínání válců), spoustu příplatků sice takhle nepoznám, ale vypadá na první pohled jako základ (kromě barvy, ta určitě příplatková je, ale to u Aurisu také). Auris bude lépe vybavený, o tom žádná.
martin.blader
Proto píšu, že mi to tam chybí. Prohlížet obrázky a odhadovat, co tam asi bude za výbavu a projíždět konfigurátory, mi nepřijde v pořádku. Neříkám, že z toho Auris vyjde nějak úžasně, i když levnější asi bude. Cena je ale podle mě naprosto rozhodující parametr, ke kterému je vše potřeba vztahovat, a proto by to tam mělo být.
_MT_
Když jsem porovnával českou a německou nabídku, tak jsem si Highline zrovna s tímhle motorem konfiguroval a za příplatky jsem dal zhruba 200 tisíc. Končil jsem něco přes 650. Ale řadu z nich Auris nemá. Podle mne Style a Highline budou slušně porovnatelné. Zase v tolika věcech se lišit nebudou. Co mne teď zarazilo, Style má mít palubní desku obloženou kůží a nikde ji nevidím.
pargi
Já v článku nic o xenonech nenašel. To, co vypadá jako xenony jsou spíš projektorové halogeny.
_MT_
Ano, nechal jsem se ošálit, nejsou to xenony. Na halogeny jsou opravdu pěkné. Nevím, jestli jsem to nepřehlédl, ale obecně o světlech jsem tam nic neviděl. 😄
Ondris
Auris nás v kopci nutí řadit?
Tragédie, to přece slušný řidič nedělá. Dear me... 😐
miromen
Je rozdil muset podřadit a nemuset podřadit. V Golfu např. na dalnici daš za 6 a jedeš kopec nekopec. V Aurisu už si budeš muset občas nebo přesněji řečeno častěji zařadit.
Autoservis
Což je v podání Aurisu hodně velká tragedie ve 130 točí na 6 nesmysl a nutnost podřadit je trestuhodná 😒
Slavek-TDM
To je zajimavy. Kazdej cechacek touzi po kroutaku, aby nemusel radit, ale za zadnou cenu nechce automat, aby mohl sam radit. Dava to smysl?
bubucci
:yes:
Autoservis
Smysl nedává hlavně tvůj příspěvek. A hlavně to aby se u auta které má 6° tedy rychlost využívaná především na dálnici motor při 130 točil 3450 otáček a ještě musel ve stoupání třeba na vysočinu podřazovat ;-\ byť na 5 :no:
Banjo
Tak hlavně že ten tvůj předchozí příspěvek smysl dává...
Cituji: "Což je v podání Aurisu hodně velká tragedie ve 130 točí na 6 nesmysl a nutnost podřadit je trestuhodná " 😉
Autoservis
Podle tebe je to v pořádku? Možná u HTP plnýho 100 kg chlapů ;-\
_MT_
Je pravda, že si radši do kopce podřadím a na rovinkách budu mít v kabině víc klidu (nižší otáčky), než nemuset řadit a mít v kabině neustále kravál. Na druhou stranu, pokud je to manuál a jezdíš na tempomat, tak je dobré, když zvládá dálnici bez řazení.
Autoservis
Četl jsi otáčky obou aut na dálnici? Příjde ti 3500 ot/min. v Podání Aurisu málo?
_MT_
Neříkám málo, ale méně.
šmoula nešika
>😁
Ronault.
No jenže z mé osobní zkušenosti nejde ani tak o to, že musíš podřadit, ale že ani při podřadění Auris s jednašestkou nejede. Zkoušel jsem ho na stejném místě, kde každé ráno najíždím na dálnici se svým o 18 kW slabším, ale větším autem, a jede stejně, ne-li lépe (moje auto), výsledné otáčky ve 130 taky nejsou nejmenší... tady prostě TSI vede na plné čáře... i bez řazení.
Horst Fuchs
Už jsme to probírali - pokud je v Golfu rezerva, není objem kufru 380, ale jen 305 litru. Jen pro pořádek. Jinak by byl vítězem nejspíš Golf díky motoru a lepší dynamice a spotřebě. Auris je ale dobrá volba, minimálně srovnatelný podvozek, jednoduchý motor. V Golfu je úplně nový 1.4 TSI, což nemusí být vždy bezproblémové, i když se snad i u koncernu poučili.
.
IcePickLodger
snazim sa prave odniekial zistit, ze pri rezerve je v Golfe len 305 litrovy kufor - no cierne na bielom to nikde nevidim. dokonca aj predajca ma presviedcal, ze aj pri rezerve je objem stale 380 litrov. odkial to mas? nehadam sa, len si chcem byt 100% isty, dik
Horst Fuchs
Jedná se o test ADACu, mimochodem možná jediný, kde ty kufry měří. [odkaz]
Ještě větší rozdíl vykazuje Passat. VW uvádí u kombíku 603, v ADACu naměřili ale jen 495. To už je na pováženou.
Mimochodem - pokud prodejce tvrdí, že Golf má stejně velký kufr i s rezervou, bral bych to... inu s rezervou.
IcePickLodger
dik! :yes😒br /> mimochodom, v tom teste je uvadzana hodnota 305 / 360 - fakt zacinam pochybovat uz o akomkolvek udaji vyrobcu (oficialne ma mat 380 l)
Horst Fuchs
Nevím, co všechno počítá VW do velikosti kufru. Ale ten rozdíl 20 litrů bych bral, to nic není. 380 litrů by mělo být v nejnižší poloze podlážky a bez rezervy. Nicméně je dobře, že ty objemy někdo měří, hlavně u Passata je to prostě extrémní a navíc teď třeba v Autobildu porazil Passat Mazdu 6 právě kvůli většímu kufru. Jinak byla Mazda ve všem lepší, jenže redaktoři něco museli nalézt. Jak se ale zdá, Mazda 6 je opravdu mimořádně podařené auto a je to dobře. Mazda už byla pomalu na odpis.
IcePickLodger
obroda Mazdy zacala podla mna CX-5kou, pokracuje 6-kou. skoda, ze 3-ka pride az koncom roka, dovtedy s kupou auta zial cakat nemuozem ;-\
Horst Fuchs
Je to tak, odvážili se přijít s něčím novým, například takový diesel dnes nejspíš nikdo nemá a prý i 2.0TDI CR v Passatu proti němu působí jako traktor.
Golf je dobré auto, vyvážené, dlouhodobě vypiplané, velmi slušně vybavené. Octa III asi nebude špatná, je ale mnohem dražší.
Nemám v této třídě s novými auty tolik najeto, těžko říct. Je to velmi vyrovnané, škoda, že Focus ztrácí interiérem, má teď výborné motory i podvozek. Ani ten design není pro mě ideální.
ipodtouch
stary auris je horsi ako favorit. tento novy tak max dotiahol feliciu.
ceed, golf, i30...s tymto chybu neurobite
stary auris je odhlucneny horsie ako favorit aj plasty ma tvrdsie akurat na ne
ebli nejaky kvazi makky material co vydrzi par rokov. auris 1.33 je pomalsi
ako skoda 120. cely auris je zo strany toyoty fail.
Horst Fuchs
No vida, můžeš si místo Aurisu koupit Felicii, bude minimálně stejně dobrá a ještě ušetříš. Nebo Favorita, abys nebyl takový hogo fogo a držel se při zemi.
Proč to auto Japonci vyvýjeli tak dlouho, že. Mohli si koupit licenci na Feldu, troubové.
ipodtouch
kamo novy ceed ma interier ciastocne inspirovany prave feliciou ale hanba to nie je prave naopak. zato tento novy auris ma interier v kvalite favoritu. a ten starsi 2010 ma interier aki z nejakej lacnej dodavky.
ipodtouch
a este jedno. felicia ake starucke to auticko ale. tedajsej top vybave ma toho viac ako ten auris v najnizsej. ved ten crep nema ani hmlovky >😁 a pozooor konecne uz aspon lakuju zrcatka a nie za priplatok >😁
jendas
Tobě asi nějaký chlápek v Aurisu přebral kočku co? :no: >😒]
ponco84
Nie, on v tom Aurise nejaku kočku pretiahol, ale neskor zistil ze kedysi ta kočka bola chlap.... >😁
pargi
Na komoru 😄
Horst Fuchs
Ano, Felda v nejvyšší výbavě měla motor 1.6, klima, servo(!!!), ABS se už nevešlo, myšleno opravdu fyzicky nevešlo. Člověk musel volit mezi klimou a ABS. Jinak řečeno je teoreticky výbava Feldy lepší než základ nové Octavie III (která také nemá ani ta lakovaná zrcátka). Celé to stálo tehdy dost přes 400 tisíc.
Jenže Felda blbě brzdila a o jejích jízdních vlastnostech a karosérii s malou pevností svědčí nemálo křížků kolem silnic (asi jsem nejel v autě s podivnějšími a zákeřnějšími jízdními vlastnostmi).
Ale nechci nikoho přesvědčovat, usedni do Feldy a zkus projet rychle zatáčku. Budeš se divit a my vlastně také, proč tu nebudeme číst další pozoruhodné příspěvky.
jendas
>😁 >😁 :yes:
Bristol
ještě horší byla octavia I 4x4 >😁 >😁 >😁
pargi
>😁 :yes:
šmoula nešika
>😁 >😁 >😁
A felda 1.3 měla zase nic, klimu nebo servo...
Ronault.
twistedTSD
Píšeš úplné kraviny. Felicia měla navíc maximálně ty mlhovky, a tím to asi tak končí. Bezpečnostní výbava Aurisu je jiný level, o automatické klimě, USB, ovládání na volantu apod. si Felicia mohla také nechat jen zdát.
Klaudius
Vidím, že k niektorým jedincom bola matka Príroda naozaj krutá... :😉
DonVito
to Horst :yes:
Sestro! Prášky! Honem!
šmoula nešika
:yes: A Chocholouška. >😁
martindr
kolko mas rokov? Sused ma aurisa a vy len feldu ci co?
ipodtouch
ja, auris 2010 a spolu 5 chlapov v aute. plny kufor, motorizacia 1.33. zapnuta klima. auto ledva slo...zrazu pred nami prudsie stupanie cca 30%...museli sme to otocit auris to nevysiel! toto je auto? stara skoda 120 by to zvladla lebo ani tam sa neopovazili dat taku poddimenzovanu motorizaciu.
Horst Fuchs
Vy máte dnes vycházky?
Nejsi mimochodem redaktor Světa motorů? Těm taky ještě nedošlo, že v kopci je dobré občas podřadit.
pario
Kamo,niečo Ti prezradím. Mozgová kôra je sivá hmota a je 2–5 mm hrubá. Predpokladám,že Tvoja má tak sotva 1 mm, ale to neva dáš si prilbu Ty 30%
šmoula nešika
Tady se člověk dozví věcí...
poterienko
Moc nerozumím řeči tvého kmene, ale to Vás bylo v Aurisovi ty a 5 chlapů? Není to auto pro 5? I pět lidí bych do toho auta nedával, to musí být solidní mačkanice.
Pak mám lehce pocit, že řidič byl nemehlo.
Mozno nie je chlap...
figurka
>😁 >😁 Ty jsi fakt mimoň.
martindr
to co si napisal je absolutne klamstvo. Nie som zastancom aurisa, mne to auto nic nehovori ale to co si napisal sa inak ako KLAMSTVO neda napisat.
jendas
V tom nejdůležitějším jízda (podvozek), řazení vyhrál Auris.
Jak upozornil nick Horst Fuchs, ve velikosti kufru vlastně taky zvítězil Auris.
Naopak Auris ztrácí v dynamice, ale to se asi dalo čekat, že turbo motor bude lepší. Tento nedostatek je naopak kompenzován prověřenou technikou. Spotřeba je prakticky stejná.
Po designové stránce se mi Auris líbí, ale to je věc vkusu.

Takže, když si to shrneme, jízda lepší, řazení lepší, kufr větší, dynamika dostačující, prověřená technika.

Pro mě je vítězem Auris.
3_diamanty
vidim to uplne rovnako :yes😒br />
auris ma paradnu 1.6tku spolahlivu silnu a jednu z najlepsich spolu s GDi co je dnes na trhu :yes😒br />
dizajn je vec vkusu a mne sa auris pozdava ... rozhodne je to lepsie ako nudny golf .. auris sa vydal spravnym smerom... hrany autu sedia... uzke svetlomety dodavaju na dynamike... zadne partie su trosku zvlastne ale ako celok je auris velmi podarene auto.... o kvalite v interieri urcite nikto nepochybuje :yes😒br />
Z hladiska imidzu , preverenej techniky a aj dizajnu a praktickosti je auris u mna takisto jasna volba ....
😉
jendas
:yes: 😄
3_diamanty
pri prestaveni noveho aurisu som mal trosku obavy ( hlavne pokial ide o dizajn ) ale cim viac sa na neho pozeram tym sa mi stale viac paci 😉 ... spredu vyzera vyborne.... v testovanej farbe a na diskoch vyzera super a takisto v bielej ...... auris mozno neuputa hned na prvy pohlad..... ale pri lepsom a podrobnejsom preskumani clovek zisti ze auris je proste dokonale auticko... s vybornymi motormi aj podvozkom :yes: :yes: :yes:
jendas
Jojo. Já to mám stejně. Když jsem ho viděl poprvé na fotkách, tak jsem byl upřímně zděšen, ale čim víc se na něho dívám tak tím se mi líbí víc. Naživo vypadá výborně Hlavně bílá a hnědá barva Aurisu sluší.
Auris se holt na druhý pokus povedl. :yes:
3_diamanty
absolutny suhlas.... 😉

biela a seda autu sedia a aj ked je dizajn vec vkusu treba uznat ze toyota v dizajne ide spravnym smerom.... z noveho aurisu vyzaruje istota charizma sportovost a akasi hravost a radost... uz to nie je to nudne amorfne vajicko ale sebavedome nadherne drave auto :yes:
Autoservis
Co z toho že máš spolehlivou a "silnou" 1,6 když to poserou s převodováním? Troufnu si říct že 1,6 74 kw od koncernu jí na dálnici strčí do kapsy kdykoliv a to má kromě nižšího výkonu i nižší krouťák o 15 NM navíc měla jen 5° převodovku. A o letité 1,6 16V od Opelu ani nemluvím ;-\
jendas
To víš, že jo. E😜erte. >😒]
Autoservis
Neznáš? Nevíš? Nekomentuj >😁
Banjo
Smutné je, že se tím sám neřídíš.
Autoservis
Když myslíš 😉
IcePickLodger
v pripade tohto konkretneho testu je jednoznacne vitazom Auris, zvlast ak prihliadneme k jeho jasne nizsej cene. problem vsak vidim v tom, ze tieto dve konkretne verzie neboli dobre vybrate - Golf mal byt v slabsej verzii, ci uz 77, alebo 90 kW. v pripade slabsej verzie vsak ma len jednoduchsiu napravu, naopak nizsiu spotrebu.
jendas
V případě slabší verze by musel být vítězem Auris taktéž. Jelikož jízdní vlastnosti by museli být horší než v tomto případě. Hlavní výhodou by byla nižší spotřeba, ale rozdíl by to nebyl příliš velký.
IcePickLodger
presne, jazdne vlastnosti by boli lepsie u Toyoty, no okrem nizsej spotreby Golfa by som unho urcite ocenil aj design zadnej casti a tak trocha aj interieru. pripadne aj lepsie priestorove pomery vnutri. naopak, od Golfu ma silno odradza, ze sa kradnu. poznam voac ludi, ktorym zmizol Golf, ukradnutu Corollu/Auris som nezaregistroval vo svojom okoli ani raz...a ze ju ma dost znamych.
_MT_
Do páru tu byl ideální 90 kW. Ten má také multilink. A pořád by 1,6 v dynamických parametrech porazil. Dynamicky je to spíš konkurent 1,2 TSI.

Velkou roli tu hraje cena. Pokud ti Toyota z fleku sleví 75 tisíc, tak je Golf v těžké pozici. Většina lidí u VW na takovou slevu nejspíš nedosáhne. Budou rádi za 50 tisíc. Ale to je moje spekulace. 😄
_MT_
U Golfu máš slušný výběr, pokud jde o jízdní vlastnosti. Auris může nabízet lepší kompromis, to se klidně může stát. Ale pokud chceš něco jistějšího, nic ti nebrání si vzít menší profil/ větší ráfky (tohle jsou základní 16, můžeš mít 17, 18 i 19), sportovní podvozek, nebo rovnou adaptivní. Nic proti Aurisu, ale tohle není důvod, proč vyřadit Golf. Tahle konkrétní kombinaci by ti možná neseděla. Říkám možná, protože jsi v tom nejel a hodnotit podvozky od stolu je na hlavu.
jendas
Sportovní podvozek nebo dokonce adaptivní to je sice pěkný, ale kolik mě to bude stát navíc. Pro mě je určitě lepší mít už v základu perfektní (dchceš-li kompromisní) podvozek jako Toyota.

A máš pravdu v Golfu jsem nejel jen jsem ho staticky prolez, ale to, že český novinář napíše "o tom nejlepším autě na světě" Golfu, že má hůř laděný podvozek a hůř řadí než Auris. Tak na tom už něco bude.

Jinak Auris už mám projetý a jezdí opravdu skvěle. Jel jsem s ním na dálnici a určitě jsem nemusel podřazovat. Samozřejmě, když budu chtít rychle předjet tak si podřadím, ale na to já jsem zvyklý.

A nakonec ještě je tu ta akční cena, kdy za 399 900 Kč (výbava Active + paket Business+Comfort+ Design) mám vlastně plně vybavené auto (kromě xenonů, což mě mrzí).

Jak už jsem napsal, já beru Auris.
_MT_
Perfektní je dost relativní. Někdo upřednostní komfortnější. Já bych se třeba přikláněl právě k testované kombinaci, protože bych takové auto provozoval hlavně ve městě a jeho okolí. Případně k adaptivnímu, podle toho, jak moc bych si chtěl dopřát, a za předpokladu, že v komfortním režimu bude skutečně komfortní. K cenám, sportovní podvozek 4.900, adaptivní 24 tisíc.

Píše, že se víc naklání, takže v tobě nevyvolává tolik důvěry. To neznamená, že podvozek drží méně, jen budeš mít větší strach na něj zatlačit. Psychologická záležitost, tohle mi vrásky nedělá, jsem zvyklý.

Reálně bych nekoupil ani jedno z nich. Takže asi tak. Sice z mých třech favoritů dva ještě nejsou na trhu, ale jsem přesvědčen, že tuhle dvojici porazí. Snad je nezkazí.
white label
Přesně tak, i když pomineme rozdíl velikosti (průměr 16"/17") disků kol testovaných vozů, tak je naprosto logické, že Golf který má další možnosti konfigurace (sport./adaptivní podvozek) bude v základu klást spíš důraz na komfort.
miromen
A kde pišou že Golf ma huře laděny podvozek ? Podle jinych testu je to naopak. Navic zde nejsou shodna obuti 16" vs 17" což v některych připadech muže byt i zasadni rozdil. Každopadně si myslim že rozdil i tak bude scela minimalni. Navic s Golfem maš diky lepšimu řizeni lepši kontakt s vozovkou. S tim řazenim to je u Golfa opravdu za palec dolu ikdyž stale jeho řazeni je řazeno za nadpruměr takže oproti francouzum to bude pořad na vyši.
Jinak za sportovni podvozek je připlatek tušim 4 500kč. Podle mě jde pouze o sniženi podvozku což ale muže k nakopnuti stačit.
_MT_
A těch rozdílů je trošku víc. Nebudeš moct mít xenony, dvouzónovou klimatizaci, koženou palubku s opěrkou a čalounění kůže/ textil, soudě z letmého pohledu. Xenony a dvouzónová klimatizace opravdu zamrzí.
jendas
Jak už ti píšu ve vlákně cena v 15:45

Pokud vezmeme výbavu Active a paket Business+Comfort+Design tak by Auris v současnosti vyšel s motorem 1,6l na 399 900 Kč.
Oproti výbavě Style bude pouze chybět dvouzonová klimatizace a xenony s automatickým natáčením do zatáček+automatická dálková světla, palubka a sedadla v kůži a ostřikovače světlometů. S tím, že Style s 1,6l vyjde na 429 900 Kč.

Máš pravdu, že ty xenony to je blbost, že se nedají dokoupit. Nicméně v současné době, kdy je tam rozdíl 30 000, tak je to jako kdyby jsi si je přikoupil. Samozřejmě ten kdo si nebude chtít za 30 000 přikoupit pakety, tak tam už je ten rozdíl markantnější. Teď se ti ty pakety, ale přikoupit vyplatí.
_MT_
Ano, na takové auto máš zvýhodnění 75 tisíc. Na Style jen 55 tisíc. Kdyby pakety nebyly zvýhodněné, tak by Active s pakety mohl být dražší než Style. Nebudeme to ale diskutovat ve dvou vláknech, je v tom akorát bordel. 😄
jendas
Když si k té prostřední výbavě právě přidáš ty pakety za 30 000 tak už tam kličky na okna nejsou. Takže bez paketů stojí Active s 1.6l 369 900 s paketama 399 900. Ale je jasné, že ty kličky tam dávat nemuseli. Tady je totiž krásně vidět, jak se tě snaží přimět přikoupit si nějaký paket. Teď v akci se ti to vyplatí , ale až tu akci zruší, tak už to bude horší (kombinace výše uvedených paketů bude stát 60 000).

tak budem diskutovat v tomhle 😉
jendas
Jinak bez slevy by ty ceny nebyly žádná sláva. Takže koupit dokud jsou >😁
_MT_
A já už ti odpověděl dolu. 😉
jendas
taky napíšu dolů 😄
dal
Pro mě taky Auris. V ničem podstatném za Golfem nezaostává a nabízí lepší kvalitu za menší peníze. Kvalitu já vidím jako spolehlivý a bezproblémový provoz a ne jakým dojmem na mě působí zpracování. Už jsem dříve psal, že koncern VW umí mistrně navodit dojem kvality, která ve skutečnosti není a za tím si stojím.
palix
Zaktiež volím Auris. Prečo?
- isto bude lacnejší s lepšou výbavou
- perfektný spoľahlivý a silný motor - 1,6 atmosféra (nie TSI)
- aj podľa testu lepšie jazdné vlastnosti ako Golf
- nekradne sa
- pre mňa zaujímavejší dizajn (Auris)
- Toyota je vo svete TOP kvalita!!! VW sa vo svete zďaleka toľko nepredá a nemá tento prívlastok!
- chcem na aute jazdiť, používať ho (nie riešiť krádeže, výmeny rozvodov a podobné veci)
- čítal som viac recenzii na Aurisa a to auto väčšinou redaktorov nadchlo, aj takých so športovým duchom. Jeden sa vyjadril, že na lepšie vyladenom aute ešte nejazdil (v danej triede, za dané peniaze)

A čo dodám k Golfu? To nie je auto pre mňa. Ja VW nemusím a ani si za neho nikdy nepriplatím viac ako za iné, podobné auto. Ich kvalita je niekde na priemernej úrovni - napr motory TSI. To mám podložené aj dlhoročným sledovaním rôznych diskusných fór. Naopak odniesol som si odtiaľ poznatok, že Japonské autá sú značne spoľahlivé a ich majitelia sú oveľa spokojnejší ako iní.
Mimochodom viete, ktoré auto je najpredávanejšie na svete? Nie je to VW Golf, ani Octávia... Je to Toyota Corolla 😉.
-------
1,4TSI Turbo benzin má 6 stupňová převodovka ale dá se vycházet kopce na šestku,
tam by se hodila šestka, ale nemá problém vyjíždět kopce na pětku!!! :yes😒br />
1.6 vycházet kopce na pětku, ale není možné na šestku.
qwert88
Tady dá český motorista ve většině případů přednost Golfu.Nicméně ta Toyota vypadá slušně a dovolím si tvrdit,že příznivci Toyoty se mají na co těšit.Přece Toyota to je kurt legendární spolehlivosti,už když spomeneme na staré pickupy od Toyoty,třeba Land Cruiser,Hilux,apod.byli všechno nezničitelná auta a civilní auta jako Avensis,Corolla.Nakonec Golfy byly také vždycky držáci a to především ty starší III,IV,kde byli ještě jednoduché motory a kultovní TDI.
3_diamanty
ak to takto pojde dalej ( ceed, i30 auris, a pod ) tak golf bude v 8mej generacii pozerat na konkurentov uz zozadu a bude mat co robit aby ich dobehol :yes😒br />
citam dobre? radenie v aurise bolo lepsie ako v golfe? no hosi nemecki.... nejako stracate naskok

uz teraz som zvedavy na novy megane a P308 ... ktore pridu uz coskoro
😉 :yes:
guze
Mužeš to brát jako fotbal, dříve byli mezi evropskými tými a asijskými velké rozdíly (evropské byli neporovnatelně lepší, hlavně německo), dnes už takové rozdíly nejsou (asiati dokonce hrají v slavných evropských klubech), ale evropani budou vždy lepší jak asiati a to bude platit i v automobilovém průmyslu (samozřejmě že jsou vyjímky), hlavně u Golfu 😉
Bristol
já bych to nepaušalizoval...japonci staví rozhodně jiná auta, ale nedá se říct že horší než evropané...záleží z jakého úhlu pohledu se člověk kouká...když vememe referenční bod spolehlivost tak tam se evropská auta na mazdu, hondu a toyotu koukají z uctivé vzdálenosti...
guze
Když vezmeme referenční bod "celkový dojem z auta" tak jediný (pro mě) kdo má na evropská auta je Mazda, nádherná 6tka, parádní CX-5, po technické stránce na vrcholu tříd, abys mě pochopil, tak vůbec se nesnažím tvrdit, že jsou to sra.čky (ostatně ve dvou japoncích jezdím), ale prostě mi přijdou evropská auta tak nějak dotaženější, přívětivější, ale je to subjektivní, takhle se to zdá mně 😄
JuckiCZ
Já teda nevím, ale Legend, Accord, CR-V, CR-Z, i ten nový Civic na mě působí skvělým celkovým dojmem, o dost lepším než třeba vozy VW (u toho Civicu chápu, že konzervativcům nemusí sednout). A jak se tady pořád oslavují interiéry VW, tak já vidím mnohem výš ten v Legendu.
Jediné, co jde brát jako objektivní referenční bod dobrého vozu je kvalita, s tím spojená spolehlivost, dále potom jízdní vlastnosti (ikdyž tady už se to rozchází s ohledem na priority daného uživatele).
Co se týče mě, já jednoznačně Auris! Rád řídím, takže se počítá lepší řazení, zábavnější podovzek, motor s lepším charakterem (nezlobte se na mě, ale já si rád podřadím při předjížděcím manévru) a k tomu přidám mméně starostí do budoucna se servisem a opravami. No a neříkejte mi, že s Aurisem ještě nemalou částku neušetřím!
Ale samozřejmě chápu i kupce druhého auta - pro mě třeba usedlejší a konzervativnější rodinu - uvítají pružnější motor, plavnější jízdu, tradiční design, který před panelákem zapadne...
Tady by mělo být jediným výstupem to, že obě auta jsou dobrá, kvalitní a stojí za koupi, ikdyž bych ještě zapojil kalkulačku, protože to hraje obrovskou roli.
No a o spolehlivosti se toho určitě dozvíme brzy hodně (ikdyž je tu veliký předpoklad vítezství Toyoty z důvodu dosavadní produkce obou automobilek i užitých motorizací).
guze
Souhlas, jak píšu, je to subjektivní, na každého působí ty auta úplně jinak, Váš první odstavec je u mě naprosto naopak, ale sto lidí sto chutí, já to respektuju, jak by to vypadalo kdybysme všichni měli stejný vkus, akorát nůůůůůůůůda 😄
JuckiCZ
_MT_
I u přeplňovaných motorů je radno při předjíždění podřazovat. 😄 Pro mne asi nejzásadnější mínus Aurisu je absence slušné motorizace. To neznamená přeplňované, ale něco s trochou síly. Stovka u nejsilnější motorizace za deset vteřin? Ne že by to byl nejsměrodatnější údaj, ale přesto je tak o dvě až tři větší, než by se mi líbilo. Do města by však plně dostačoval.
JuckiCZ
O dvě až tři větší? Tak za 7 sekund na stovce už není jen tak něco, navíc se cenovka fest zvyšuje. To asi nebudou vody globálního modelu pro normálního smrtelníka...
To mi vychází tak akorát na Toybaru, či HH. Ale třeba se jednoho takového od Toyoty dočkáme 😉.
_MT_
Řekněme pod 8, ať nežeru. 😄 To odpovídá tak 125 kW jednotkám. To by ti mohlo stačit i na dosažení 7 se***vé mety. 125 kW a slušně poskládaná převodovka, to mi nepřijde jako přehnaný požadavek.
JuckiCZ
Tak tady se shodnem!
Mě přijde úplnej ideál něco jak 2,4l od Hondy nebo Suzuki.
Ale takových tady moc neseženem...
Ano, nemecka elektronika a pocitacove koncerny su spickou. Otazka casu, kedy Gericom pohlti Sony a Samsung 😄
rohYpnol
ať se nám to líbí nebo ne, tak Golf VII je s přehledem nejpovedenější, nejdotaženější a jednoznačně nejlepší vůz své třídy. Nikdo nedokáže převýšit jeho kvality.
Navíc šíře nabízené výbavy, palety motorizací a pohonu 4x4 doslova nezná konkurenci. Golf ani zdaleka nemá s konkurencí sebemenší problém.
JuckiCZ
Podle mě máš problém ty...
Jediné, co jde říct je to, že je pro většinu evropanů nejstravitelnější a že má skvělý marketing. Třeba já nevidím důvod, roč bych si ho měl kupovat, ikdybych chtěl zrovna HB. To, že je komplexní a minimalizuje slabiny neznamená, že je nejlepší a že nikdo nedokáže převýšit jeho kvality. Jsou oblasti, kde ho překoná mnoho konkurentů a jde jen o uživatele, co upřesní (pokud upřednostňuji například dobrý atmosferický benzín, skvělé řazení, dobré jízdní vlastnosti, praktičnost, velikost kufru, spolehlivost, pocit z řízení, zajímavý design, modernu, pohodlí, pohon zadních kol, hybrid, pravou a pořádnou čtyřkolku, redukční převodovku,... tak u mě prostě zvítězí jiný HB).
Post nejlepšího auta neexistuje do doby, než tady nebude auto, které je ve všem nejlepší a není dražší, než konkurence a tím Golf teda zdaleka není!
No a kdyby neměl konkurenci, tak by se přece logicky neprodávalo na celém světě jiné auto, když by byl tak bezkonkurenčně dobrý, levný, polehlivý... 😉
rohYpnol
Ano, uznávám, že ono "nejlepší" je svým způsobem zevšeobecnění a de facto neexistuje nejlepší vůz, protože vždy záleží na konkrétních podmínkách.

Nicméně i přesto je Golf tím nejlepším v tom obecném slova smyslu. To, že se najde třeba jeden model, který dokáže mít řazení lepší než Golf, nebo jeden model, který nabídne lepší pohon 4x4 (a tady zase opravdu lepší? většina ocení spíše pojetí haldex a Golf jako první má 5. generaci...), atd.... ? Golf vždy patří mezi to nejlepší ve třídě a jestli není v dílčí disciplíně zrovna 1., ale je až 2. či 3. na věci nic nemění.

K čemu je mi NAPŘ. pravý AWD v Impreze, když interiér je úplná katastrofa a praktičnost, výbavové prvky, prostornost interiéru též žádná sláva?

A proč tu tedy není jen samý Golf? Protože zákazník se rozhoduje i na základě ryze subjektivních faktorů, např. design.
JuckiCZ
A o tom jsem tu přesně psal. Nejlépe sedí průměrnému evropanovi.
Když třeba upřednostňuji trvanlivost, odolnost a udržovatelnost interiéru, není u Imprezy problém, když jezdím v autě sám, často na povrchu se špatnou trakcí a chci sportovní svezení, dále dám velký důraz na kvalitu konstrukce celého vozu, vyhraje Impreza.
Ono to není o tom, že by byl jeden model lepší vždy jen v jednom...
Podívejme se na celostvětové prodeje Golfu a jiných HB, tam je další důkaz toho, že Golf je pouze pro kalsického Evropana nejschůdnější varianta, jiná auta zase vyhovují masám jinde.
Ikdybych se rozhodoval na základě čistě objektivních názorů - spolehlivost, kvalita, použité zavěšení, velikost kufru, cena,... tak to Golf nemá zdaleka vyhráno, protože neexistuje příručka, jaké objektivní faktory mají jakou váhu. Golf není dokonalý, Golf je prostě v hodně věcech schopný. Jje to jednoduše dobré auto, ale vedle něj je tu takových několik. NAŠTĚSTÍ PRO NÁS!!!
white label
Cituji: "Podívejme se na celostvětové prodeje Golfu a jiných HB, tam je další důkaz toho, že Golf je pouze pro kalsického Evropana nejschůdnější varianta, jiná auta zase vyhovují masám jinde."
Takže konkrétně který (které) kompaktní HB (tedy nelze brát v potaz prodeje včetně verze sedan) je celosvětově "důkazně" prodávanější, než VW Golf???
Osobně sice o žádném konkrétním nevím, ale klidně se nechám překvapit.
Všechny vozy, které jsou celkovými celosvětovými prodeji před Golfem, jsou tam hlavně proto, že se nabízejí (pod stejným názvem) i jako sedany, nehledě na to, že stačí sečíst Golfa s Jettou a je "vymalováno", a to jak pro Corollu (včetně Aurisu), tak pro Focus, oba totiž v podobných žebříčcích vděčí právě Golfu za to, že se Golf ve verzi sedan jmenoval vždycky jinak (Jetta, Vento, Bora...).
JuckiCZ
To, že se nenabízejí v jiných zemích verze HB těch aut, která ji v Evropě mají, je poměrně diskvalifikační faktor, proto jsem to bral obecněji, tudíž sesterské modely od Aurisu, Civicu,...
Ono je to to samé jako s tím Golfem, taky se neprodává všude ve světě stejná varianta, jako tady (motory počínaje, výbavou konče) a ta ostatní auta to mají podobně, mnohdy se narozdíl od Golfu motorově více shodují napříč světovými verzemi.
A o konkrétních vozech přímo ve verzi kompaktní HB taky nevím (ikdyž nový Focus by to klidně mohl být), avšak o Corole i Civicu je větší prodej známý (jsem přesvědčen, že ke Golfu se počítala i Jetta) a byl i tady několikrát uváděn.
_MT_
Ve statistikách, které jsem tu zaznamenal, byl Golf a Jetta zvlášť. Ale z těhle čísel toho nelze moc usoudit, protože se někdy prodávají třeba tři generace daného modelu najednou, nemluvě o různých karosářských verzích. Někdy sečtou dohromady i jiná auta jen pro stejné jméno. Jindy zase generace nesčítají - typicky u Peugeotu, třeba 207 a 208.
white label
Viz MT, v globálních statistikách zde uváděných bývá Golf zvlášť, tedy bez Jetty/Venta/Bory...
Aurisu ani Civicu (tedy výhradně ve verzi HB) se celosvětově určitě neprodá víc než Golfu (HB).
Dostatečně výmluvný je taky fakt, že Golf byl (i bez sedanu!) schopen dlouhodobě soupeřit s Corollou (naopak včetně sedanu) o pozici historicky nejprodávanějšího auta vůbec.
JuckiCZ
To ano, ale odečtěme prodeje těchto vozidel v Evropě. Psal jsem, že Golf sedí Evropanům, ale ne všude tomu tak je, takže je potřeba odečíst všechny kusy z Evropy a pak se na to mrknout. Původně jsem se na to díval taky špatně.
I tak je nejprodávanější? Hádám, že tomu tak nebude.
_MT_
Tím už bych si také nebyl jist, ale vzhledem k tomu, že se ještě někde montují snad Golfy Mk4, tak to moc velkou vypovídající hodnotu podle mne nemá, jak jsem už napsal.
white label
Proč odečítat evropské prodeje, nebo naopak třeba americké, pak to přece nebudou prodeje celosvětové, ale pouze regionální.
Původně jsi přece psal jasně o celosvětových prodejích Golfu vs ostatní HB, znovu cituji😒br /> "Podívejme se na celosvětové prodeje Golfu a jiných HB..."
JuckiCZ
Já vím, však jsem přiznal, že jsem ten problém díval špatně. Já jsem právě nehovořil o celosvětovém prodeji, nýbrž o regionálním. Zmiňoval jsem to, že Golf evropanům sedí, ale jiné vozy sedí jiným regionům, tudíž nelze hovořit o nejlepším a nejhorším autě, nýbrž od dobrých a špatných a také o úspěšných a neúspěšných, popřípadě o modelech sedících různým masám (jako Evropané, Asiati, Američani,...).
Každý člověk má jiné priority a pro každého člověka je nejvhodnější něco jiného a tvrdit, že je Golf "s přehledem nejpovedenější, nejdotaženější a jednoznačně nejlepší vůz své třídy. Nikdo nedokáže převýšit jeho kvality," je hloupost a to tady celou dobu řešíme 😉.
IcePickLodger
ale no, chlapi! snad tu nebudeme auta porovnavat vzhladom k ich celosvetovemu predaju? to by sme potom rovnako mohli povedat, ze Britney Spears je lepsia ako Olympic 😄 Toyota podla mna urobila kravinu, ked nazov Corolla pri HB nahradila novym...
JuckiCZ
Jak jsem psal, převedu to na Britney. Pro většinu světa je stravitelnější, než Olympic, to ale neznamená, že je lepší 😉.
IcePickLodger
figurka
Nepleť si WRX (nebo dnes už neimprezu STi) s běžnými verzemi.
martin.blader
I běžné Imprezy jsou trvanlivě sestavené, mají trvalý pohon 4×4 a v konkurenci nižší střední sportovní šmrnc.
figurka
Bývávalo (sportovní šmrnc)
martin.blader
Souhlasím s tím, že se Impreza posunula blíže k manistreamu, ale pořád je to s Mazdou3 nejřidičtější obyčejný hatchback nižší střední třídy. To, že už to není co bývalo, neznamená, že hned jezdí jako 308.
JaMM
Ked P308 [odkaz]
a Megane [odkaz]

budu vyzerat takto, nebude to zle.
IcePickLodger
ak niekedy v dalekej buducnosti zacne Peugeot, Renault, Citroen alebo Fiat vyrabat spolahlive auta, tak potom ich zacnem zvazovat >😁
Ronault.
Vyrábějí je už teď.
IcePickLodger
mam osobnu skusenost s dvoma takymi autami a povedal som si dost, nasledovat bude uz len Japonec alebo Nemec (pripadne Cech - skodovky si v podstate tiez takmer nemecke, nic v zlom); samozrejme, mozno ty mas doma tatosa z vyssiespomenutej FR-IT produkcie a je to mozno prave kvalitny kus, netvrdim, ze nie. relevantne a objektivne info vsak dokazu poskytnut len rebricky zostavovane hodnovernymi zdrojmi. a tie su doposial jasne na strane inych znaciek.

[odkaz]

[odkaz]

vsimni, kde sa nachadzaju francuzi 😊
Ronault.
Aha, tady někdo ještě stále neví, co je TUV? To jsem nečekal. Tak až se nad TUV zamyslíš a popřemýšlíš, dej vědět. Do té doby já píšu o spolehlivosti, ty o STK.
IcePickLodger
ok, z akych hodnovernych zdrojov teda vychadzas ty? odhliadnuc od skromnych osobnych skusenosti, ktore nedokazu byt pre maly pocet nikdy objektivne.
Ronault.
Např. testy autobildu a výsledky za posledních několik let, zkušenosti na forech a v neposlední řadě i ADAC hovoří o spolehlivostí více než TUV
IcePickLodger
fajn, hod sem teda nejaky relevantny odkaz, nech to omrknem
Ronault.
[odkaz] ... Jazz poslední
sumy
Ale no tak, statistika došlého benzínu, píchlých kol a vybitých baterek 😒
pumpkin
Teba až teraz rozmrazili?
pavel60
Článek jsem nečetl,ale zajímala by mě cena-teda rozdíl.Jinak ten kdo nejezdil 1.6 od toyoty tak ani nemůže vědět,že se dá v 60 zařadit 2 a na 100 nebude pomalejší.Pokud má golf 1.6 benzín,tak mu po těch našich okreskách ujedu i s aygem.
Otrava
Já ten test ve SM četl a právě ta cena mě zarazila - testovaný Auris 349tis, Golf 440tis. Je sice fér zmínit, že v případě Aurisu šlo o akční cenu. Na druhou stranu, téhle ceně konkuruje Golf maximálně s 1.2kou
poterienko
Akční cenu? Nemyslíš ty akční ceny, co jsou už přes rok a je to v podstatě klasická nabídka?
Otrava
Já tím nemyslím nic - zkrátka v testu byla u ceny Aurisu hvězdička a dole ve vysvětlivkách, že se jedná o akční cenu. Více jsem to nezkoumal. 😄
_MT_
V tom případě to byla jiná auta než tady na fotkách. Tohle je Highline a píší 103 kW, tedy 471 tisíc (bez ACT). A u Aurisu xenony dostaneš jen v nejvyšší výbavě, což je po slevě 430 tisíc, před slevou 485 tisíc.

Za 349.900 (po slevě) máš buď 1,6 Power, tedy první stupeň výbavy, nebo 1,33 Active, tedy druhý stupeň. Tady na fotkách je Style, třetí stupeň.

Nevím, jestli ten Golf měl do ceny započítané nějaké příplatky, ale za 440.900 je jen 1,4 TSI 103 kW (bez ACT) Comfortline (prostřední stupeň).
martin.blader
Není až podstatné, co je na fotkách, protože nikde není řečeno, že tyhle výbavy jsou nejlépe srovnatelné. Bylo by potřeba to v konfigurátoru sestavit co nejpodobněji s danými motory v nějaké vyšší výbavě, a pak ty ceny porovnat s dodatkem toho, co má které auto oproti tomu druhému navíc a co mu naopak chybí.
To ale měli udělat autoři...
_MT_
Otrava píše, že test četl v SM. Ale jeho ceny ukazují na jiná auta, než jsou tady.
martin.blader
Jo, to mi došlo, bylo to míněno čistě obecně.
jendas
Testovaný Auris, podle fotek, byl ve výbavě Active s paketem Sport (červené sedačky, černě lakovaný díl kolem znaku). Světla jsou BI-halogeny. Xenony na tom Aurisu určitě nejsou, protože by to musela být nejvyšší výbava a ta nejde spojit s paketama.
_MT_
Už jsem psal, že mi chybí kožená palubka, kterou má mít Style. Vzhledem bych tohle nikdy netipoval na halogeny. Díky za vyřešení záhady. 😄 Ale bi-halogeny? Přitom pohled do ceníku mi říká, že píší jen xenony. Takže dálkové a potkávací mají u halogenů v jedné výbojce a u xenonů ve dvou? Paket sport jsem poznal podle dekoru.

V tomhle případě bych už začal mít pochybnosti, že je Auris lépe vybavený. To by si žádalo důkladnější porovnání. Nicméně je o nějakých 80 tisíc levnější. Některé prvky má Golf už v prvním stupni, Auris až ve třetím a připlatit si za ně nemůžeš. Napadá mne třeba dvouzónová klimatizace. Nebo elektrické stahování zadních oken, ale za to si u Aurise připlatit ve druhém stupni můžeš.
jendas
U těch xenonů bych řekl, že to bude taky jenom v jedné výbojce (aspoň podle fotek v katalogu, nikde jsem totíž výbavu Style ještě neviděl). Toyota má ty xenony označené jako Xenonové přední světlomety (HID) - takže bych řekl, že si to Toyota pojmenovala zase nějak podle sebe. Ale je to jen můj předpoklad.

Pokud vezmeme výbavu Active a paket Business+Comfort+Design tak by Auris v současnosti vyšel s motorem 1,6l na 399 900 Kč. Oproti výbavě Style bude pouze chybět dvouzonová klimatizace a xenony s automatickým natáčením do zatáček+automatická dálková světla a palubka a sedadla v kůži. S tím, že Style s 1,6l vyjde na 429 900 Kč.

Dvouzonová klimatizace vem ji čert, ale ty xenony to je chyba, že se nedají přikoupit.I když, kdyby sis ty xenony a dvouzonku chtěl přikoupit tak minimálně těch 30 000 bys do toho taky musel vrazit. Ale až nebudou v akci ty pakety tak to bude určitě nevýhoda.
Jinak ta výbava za 399 900 Kč je dle mého názoru velmi bohatá.
_MT_
Ještě jsem u halogenů "bi-" neviděl, ale u xenonů se to používalo právě pro odlišení aut, kde dálková a potkávací byla v jedné, respektive ve dvou výbojkách. Také bych řekl, že to budou bi-xenony, ale jak to mají napsané, je úsměvné.

Výbava je to pěkná, o tom žádná. A na nové auto za rozumné peníze. Vzhledem k tomu, že samotné xenony mají cenu nějakých 20-30 tisíc, bych si klidně připlatil za Style. Na druhou stranu mi nepřijde ani vyloženě bohatá a věci jako okna na kličky vzadu v prostřední výbavě mi spíš připadají evropské než japonské.
jendas
Když si k té prostřední výbavě právě přidáš ty pakety za 30 000 tak už tam kličky na okna nejsou. Takže bez paketů stojí Active s 1.6l 369 900 s paketama 399 900. Ale je jasné, že ty kličky tam dávat nemuseli. Tady je totiž krásně vidět, jak se tě snaží přimět přikoupit si nějaký paket. Teď v akci se ti to vyplatí , ale až tu akci zruší, tak už to bude horší (kombinace výše uvedených paketů bude stát 60 000).
_MT_
Vím, ještě abys je nedostal ani za příplatek. To by tomu dali korunu. 😄 Akci podle mne jen tak nezruší, protože pak by byli prakticky dražší než Volkswagen. V první řadě to však záleží na tom, jakou mají zákaznickou základnu a co s ní chtějí dělat.
jendas
Tak zatím jsem slyšel, že akce má trvat do konce března. Tak uvidíme jestli ji prodlouží nebo vymyslí něco nového. Protože si taky myslím, že za neakční ceny by to lidi moc neuchvátilo, i když je to Toyota.
Jinak si myslím, že potenciál přilákat nové zákazníky to auto určitě má (je lepší ve všech směrech než předchůdce, který se mi vůbec nezamlouval). A stávající zákazníci májí určitě zas o čem přemýšlet - měnit či neměnit to je oč tu běží >😁 .
white label
Bi-halogen je na stejném principu jako Bi-xenon, tedy společný zdroj světla jak pro dálková tak potkávací světla, potkávací světla jsou jen přistíněná stínítkem. Designově jsou halogeny i xenony Aurisu prakticky stejné, obě verze mají denní LED, identifikace xenonů je v tomto případě zřejmá podle ostřikovačů, které tady v galerii Aurise jasně chybí.
_MT_
white label
Naopak u Golfu je rozdíl mezi halogeny a xenony zásadní i designově, smůla je, že u nás (třeba na rozdíl od německého trhu) má xenony jen za přípl. i verze highline. Takže na rozdíl od Aurise vypadá bez xenonů přední partie Golfu VII méně hodnotně, což je nevýhoda pro ty, co si za ně nepřiplatí, ale zase naopak výhoda pro ty, co si za ně připlatí, protože ten příplatek bude poměrně jasně vidět.
_MT_
Jsem na tuhle optiku zvyklý právě jen u xenonů, takže jsem se nachytal. Tak celkově je "náš" Highline o něco chudší než německý. Rozdílů jsem tam myslím našel víc. A také je citelně levnější. I tak je to slušná výbava a nic ti nebrání si xenony přikoupit.
white label
To samozřejmě ano...
Je velmi zajímavé, že oba vozy (i když Golf pouze s xenony) mají tak specifický prvek, jako je protažení linky z přední masky do světlometů.
pargi
Na fotkách ale není Style. Napsal jsem už nahoře, že to, co vypadá jako xenony, jsou projektorové halogeny a nekožená palubka taky indikuje nižší stupeň výbavy.
_MT_
O palubce jsem psal v 13:08.
pargi
ok :yes:
Ronault.
Pokud soudíš dle starých atmosfér, tak jsi vedle, pokud v novém Aurisu podřadíš, tak se stejně toho o moc více neděje, brzdí tě ekonormy... 1,6 od Aurisu rozdrtí i 1,2 TSI 77 kW, můž tak akorát konkurovat 1,2 TSI 63 kW. Motor nového Aurisu byl pro mne z celého, jinak dobrého, auta největším zklamáním.
GTI
Pamatuj si jednoduchou poučku - v kompaktním mainstreamu platí GOLF, GOLF a... GOLF. Ale ty si kup aurise, na víc přece nemáš... A to pružné zrychlení, na to kašli, tohle se na plakátu ztratí...

P.S. [odkaz] :yes: [odkaz] :yes: BRAVWO, BRAVWO, BRAVWO :yes😒br />
No, dejme si kontra [odkaz] :😉 >😁
Bristol
tak auris ze předu nevypadá vůbec zle...zadek je kontroverzní, tam golf vyhrává i když vypadá jako facelift G6
GTI
I ze předu špatně. Dobře se to porovnává na tomto snímku - [odkaz]

- Zakulacení spodních rohů čelního okna - špatně
- Přední kapota do špičky - špatně
- vizuální hádka mezi horním a spodním grilem - špatně
- spodní chrom-lišta - špatně
- tvar výřezu pro mlhovky (vertikální orientace, bože) - špatně
- (Pa)tvar hlavních světel - špatně.

Naproti tomu GOLF, to je lekce harmonie, vyváženosti, stylu. Dokonalé proporce, dokonalé úhly, dokonalé tvary.
3_diamanty
nesuhlasim 😉

co je pre teba patvar moze byt pre ineho dizajnova specialitka 😉

mne sa spredu auris paci ovela viac ako golf ... pri pohlade na predok golfa sa mi chce povedat : vsetko spatne lenze dizajn je vec vkusu... jednemu sa viac paci auris inemu golf

golf j svojim tvarom velmi nudne auto... neuputa nevyvola ziadnu emociu.... auta su totiz aj o tom urobit dojem a vyvolat emocie a cloveka trosku nadchnut a uputat.... keby to o tom nebolo tak mozeme rovno jazdit v kontajneroch a nikto by neriesil dizajn....
GTI
Kdybys právě ty měl stejný vkus jako já, považoval bych to za svojí dokonalou designovou prohru 😉 Jistě, jsou i tací, jimž harmonizuje tvar výřezů mlhovek aurise... >😒] Nebo ty zadní svisle orientované stopky... >😒]
3_diamanty
musis sa zmierit s tym ze dizajn je subjektivna zalezitost..... niekomu sa prave paci to co ty kritizujes a naopak co vynasas do nebies sa inemu pacit nemusi.... hold v tom je dizajn a jeho podstata zahadou :yes:
GTI
Děkuju za poučení... >😁 😉
Klaudius
Hold alebo holt? Douč sa slovenčinu, už s tým ste podaktorí fakt smiešni.
MariAchi
AutoHold!
Makovnik
Svojim nemiestnym buzerovanim vsetkych naokolo si uz nie len smiesny, ale i trapny.
Klaudius
Ale nehovor, pán dokonalý. Trápnosti hľadaj najprv vo svojich príspevkoch, budeš úspešnejší. 😉
MariAchi
Makovnik
Dokonaleho hras ty uz nejake mesiace. Daky zkrat osobnosti? Ci len porucha sebakritiky a neschopnost si vidiet pred nos?

Ostatne precitaj si svoj 'dokonaly' prispevok o 13😁4 aspon 100x alebo kym ti dojde, co si vypotil a ako na to reagujes.
Klaudius
Niekedy obdivujem sám seba, jak kľudne dokážem zniesť kdejaké kreténske štekanie... 😄
Makovnik
Prave kvoli tomu naopak s nekludom uchylne stekas na vsetkych ostatnych. Najdi si iny sposob sebarealizacie. Tu geroja nikdy nedosiahnes, nemas na to hlavu.
Klaudius
Súdiš podľa seba? >😁
Takže by som sa mal od teba začať učiť, že? Napríklad podľa tohto inteligentného a neutrálneho príspevku: "Mas sedy zakal, ci len vytrvaly zakal vedomia? Nic z tvojich halucinacii nie je pravdive, je to len vada v tvojom oku."
Vieš ma rozosmiať, pekné od teba... >😁
Makovnik
Si prilis blby, aby si nieco pochopil 😄 Ani tvoje nahradne schizofrenicke 'ja' ti nepomohlo.
Na rozdiel od teba pisem citovane reakcie iba niektorym jedincom, ktore spocitas na 1/2 jednej ruky.
Ty to pises v poslednej dobe pravidelne kam to len pride a mnoho tvojich reakcii je iba vadenie sa a buzerovanie:
- "Počul som, že liečiť sa to dá..."
Logiku mas tiez na bode mrazu a popries aj sam seba (alebo to bol predschizofrenicky Klaud... >😁 ): - "Klaudius 27.03.2008 12:04 « Re: Re: Divočinka
Ja som písal, že sa nejakí "e😜orti" na podobnosť nájdu."

" Klaudius 27.03.2008 18:12 « Re: Re: Re: Re: Divočinka
...ja som nič nepísal o e😜ertoch...
nauc sa citat"

- "20. 4. 2009 v 14:05Klaudius
(64) Však o tom píšem, ty jebko… 😁"

- "Klaudius
23.11.2012 15:26 « Re: Re: Reanult PIKO?
Dementi nevymreli. "

- Nie tak davno sa o tebe v podobnom duchu ako ja vyjadril aj miestny vwratnik: " GTI
06.12.2012 09:25 "...tentokrát bych však jeden možný námět na článek měl, jmenoval by se - Klaudis - bláto diskuse ""

Chapes?
Pochybujem. Ale aspon sa smejes na vlastnom vtipe 😉
Si chory tvor 😉
Klaudius
Smejem sa na tebe, ty šašo... >😁
Makovnik
To je v poriadku. Si natvrdly a nic ine ti neostava 😉
PeterLuk
Evolúcia tvarov predchodcu - pre niekoho špatne.
Osobne nepovažujerm ani Auris ani Golf za škaredé alebo nádherné auto.
Makovnik
"- Zakulacení spodních rohů čelního okna - špatně
- (Pa)tvar hlavních světel - špatně."

Mas sedy zakal, ci len vytrvaly zakal vedomia? Nic z tvojich halucinacii nie je pravdive, je to len vada v tvojom oku.
rohYpnol
Opět naprosto pomatený příspěvek.

Auris a Golf vycházejí cenově naprosto srovnatelně, takže věta "...na víc přece nemáš..." je zcela mimo. A je mimo i v tom případě, pokud jsi ji myslel obrazně, protože koupě Aurisu a vybočení ze stáda ovwcí vyžaduje mnohem silnější osobnost :-!
GTI
Já nahoře ovšem nepíši nic o ceně... 8-s >😁 :no:
norik91
"protože koupě Aurisu a vybočení ze stáda ovwcí vyžaduje mnohem silnější osobnost" ovwčan to stále nechápe...
rohYpnol
Jsi úplně tupý nebo co? "...A je mimo i v tom případě, pokud jsi ji myslel obrazně...", umíš vůbec číst nebo slovo cena u tebe způsobuje zatemnění neuronových zbytků?
GTI
No ono to však již delší dobu vypadá, že jestli tu má někdo mysl zatemnělou cenou, jsi to výhradně ty. Já se jen dokonale bavím, nad názorem prosťáčka, který koupi golfu považuje za projev stáda a koupi aurisu tu označuje za originalitu... >😒]
rohYpnol
ne, ty tu dokonale shazuješ sám sebe. Dlouhodobě, bohužel ;-\ Jak je totiž vidět, ani nedokážeš přečíst 3 řádky a pochopit jejich význam 8-s Jinak bys totiž nereagoval na "cenu".
GTI
Nezlob se, ale tebe chápat není ani tolik těžké, těžké je tě... pochopit >😁 Příliš tupě se tu snažíš shazovat golfa, resp. koncern. Uznávám, že jsou auta, která lze považovat za možnou aleternativu, ovšem auris... [odkaz] 8-s 8-s >😒] to snad nemůžeš myslet vážně ani ty...
rohYpnol
"...ať se nám to líbí nebo ne, tak Golf VII je s přehledem nejpovedenější, nejdotaženější a jednoznačně nejlepší vůz své třídy..."
Opravdu tu Golfa shazuji kudy chodím... IQ houpacího koně je pro tebe zřejmě nedostižná meta 8-s
GTI
Teď už se tu z toho svého debaklu nevymotáš, dalo ti to asi velké sebezapření. Setrvej u kalkulačky, tenhle tvůj status naivního cifršpióna je myslím nejuvěřitelnější.
guze
Debakl >😁 >😁 Jak musí být tvůj život jednoduchý, když pouhá diskuze u tebe vyvolává potřebu někoho "debaklovat"....
GTI
Na mně svůj dětský hněv nesoustřeďuj, kolega se tu odpravil sám, a to nejen v tomto vlákně. Já tu jenom píši... 8-s >😁 Osobně nemám tendence tu kohokoliv "debaklovat", vždyť stačí jen číst prosťáčky tvého rozměru... >😒] :no:
rohYpnol
>😁 >😁 a čím jsem se odpravil? Rád se poučím >😒] >😒]

A rád bych věděl, kde nacházíš v příspěvku guzeho HNĚV >😒] >😒] 8-s
GTI
Ty se tu vždy odpravíš sám... sebou >😁 A nedělej, že to nevíš...
rohYpnol
mohl bys odpovědět na otázky? Že ne? Aha, takže jako vždy >😒]
guze
No já bych řekl, že někoho "debaklovat" je tvoje úchylka (v diskuzích), protože co článek o koncernu, aspoň jeden debakl od tebe >😁 zřejmě je tvůj osobní život něčím poznamený a asi nedokážeš "debaklovat" v realném životě, tak aspoň v diskuzích, viď ? >😁
GTI
Naopak, zde na diskusích jen sleduji to, jak nýmandi tvého rozměru mlátí křídly o výlohu života... >😁
guze
Žít v domnění, že jsou všichni nýmandi poukazuje na to, že je špatně něco s tebou, né s námi, "nýmandy" 😉
martindr
tak tak, ako vzdy je tu sam proti vsetkym, co uz... GTI je take lietadielko medzi nami "blaznami"... >😁 treba ho nechat nech sa vyjadri a asi radsej nereagovat, ked tu nebude dostavat spatnu vazbu snad ho to prestane bavit...
GTI
Jak všichni? Ty přece nejsi všichni...
martindr
myslis ze je jediny? Zatial mam pocit ze si tu ty jediny 😉
guze
Bohužel, jsi sám chlapče...jak smutné být bez kamarádů (kteří "debaklují") 😉
rohYpnol
je opravdu tragikomické, jak při vlastním KO začneš kolem sebe kopat jak malé děcko... Já se nemám sebemenší potřebu z něčeho vymotávat. Zase ses již po několikáté zamotal do vlastních příspěvků. Nu co, sám si tu shazuješ svůj zbytkový kredit, ať každý posoudí sám. Já nemám potřebu ti někoho shazovat :-!
GTI
No hlavně si dej pozor, abys tu zase tradičně neshazoval jen... sebe >😒]
jossalito
Roháči, tady jsi opravdu mimo.

Ono pochopit GTIho vyžaduje i jistou dávku intelignece a nejen tupě číst a nemyslet u toho. Psal to tady už figurka.

PS: Např. mít na něco žaludek, přece neznamená, že si jdu něco koupit...
rohYpnol
jestli umíš číst tak víš, že jsem už v 1. příspěvku reagoval i na možnost, že "...na víc přece nemáš..." není myšlena cena. Tečka :-!
jossalito
Číst umím, proto říkám, a nejen já, že tu o cenu nešlo. Tobě ale jo, nicméně ne tomu, na koho jsi reagoval.
rohYpnol
Reagoval jsem STEJNĚ TAK ve smyslu, že o cenu nešlo. Je to TAK těžké si přečíst? Mám pocit, že se tu bavím s maďarem 8-s

Auris a Golf vycházejí cenově naprosto srovnatelně, takže VĚTA "...na víc přece nemáš..." JE ZCELA MIMO. A JE MIMO (ta věta) i v tom případě, POKUD JSI JI (tu větu) MYSLEL OBRAZNĚ, protože koupě Aurisu a vybočení ze stáda ovwcí vyžaduje mnohem silnější osobnost (tedy na žádnou cenu nikde nenarážím).

Doufám, že s komentářem už to dokážeš pobrat.
GTI
Je to marné, rohYpnole, tohle jsi neustál a nestojíš, klasicky jsi nepochopil mou větu. Nic mimořádného, tvá běžná praxe.
rohYpnol
reagoval jsem na oba dva odlišné možné výklady, což jsem ti jasně doložil. Že jsi marnost nad marnost a snažíš se tu vytvořit dojem nepochopení je jen tvůj obrázek, podsouvat myšlenky, to je tvoje.

Nikdo mi tu nevyvrátil, co jsem napsal, jen opět kopeš, kopeš a zase kopeš. Na mé otázky viz výš 14:15 jsi opět jak už tak bývá, když se dostaneš do kouta, neodpověděl. Nic jsi mi tu nevyvrátil. Jen urážíš. Zkrátka tvoje tradiční zoufalství.
figurka
>😁 >😁 >😁
rohYpnol
vlastní hloupost pobavila?
figurka
>😁 >😁 >😁 Další z řady. Procházka, rozdýchat a zkusit myslet. O ceně píšeš jen ty. >😁
martindr
"Ale ty si kup aurise, na víc přece nemáš..." zeby?
figurka
Tedy příspěvek na který reaguješ patří i tobě. >😁 (kde tam vidíš něco o ceně)
martindr
ja to tam vidim, ty to nevidis? 😉
jossalito
Taháš tu za ten kratší konec. 😉
rohYpnol
je mi jedno, kdo tu tahá za čí konec. GTI nedokáže ani odpovědět na jednoduše položenou otázku a podsouvá názory, které nikdo nenapsal. Mě to tedy nějak nepřekvapuje, protože to jsou základní rysy GTIho příspěvků.

Faktem je, že se tu opět nachytal na švestkách a pak jen začne urážet a chovat se jak 3leté dítě, kterému máma sebere hračku >😒]
jossalito
Mě se zdá, že tu podsouváš něco ty. Tys tu reagoval na něco, co nebylo myšleno. Tečko. :-!
rohYpnol
viz 18:56
martindr
ty vies ako to gti myslel? Ci on ti to dopredu povedal ako to bude mysliet? Napisany text sa da chapat z viacerych hladisk, to ze si gti vyberie to druhe hladisko lebo evidentne prestrelil ako nie prvy krat, na to sme si tu uz akosi zvykli..
GTI
Pochop, zde jsou chytří kolegové, a pak jsi tu třeba ty, intelektuálně jaksi velmi skromný diskutér. No bóže, z toho tu přece nebudeme dělat tyjátr, prostě ti nebylo tolik do hlavy dáno. Ví to zde každý, kdo si přečte pár tvých skorovět, tak se zklidni, zařaď se do řady diskutérů a nesnaž se tu ztrapnit jestě více než tu dnes praktikuješ.
rohYpnol
Tragéd promluvil >😒] "...Ví to zde každý..." Ty prostě nedokážeš napsat jediný příspěvek, kde bys uváděl věcné argumenty. Ale kde nic není, ani čert nebere... :no:
martindr
vecne argumenty a GTI??? Si sa zblaznil? Videl si ten blog o fotografovani? Nie je tam jediny vecny argument len znozka nezmyslov a vseobecnych fraz, v podstate to iste ako jeho prispevky v diskusii. Bez technickeho backgroundu, ci udania vecnych argumentov. Len blaboly a blaboly...
martindr
v provom rade by si si mal zosumarizovat prispevky ludi co na teba reaguju, uvidime, kto tych negativnejsich odpovedi bude mat >😁 tuto debatu si neudrzal, ako vacsinu ostatnych v tomto vlakne..
pavel60
asi se budeš divit,ale úpravy mého motoru na TS.7g stály víc než to tvoje gti
GTI
Až vystřízlivíš, vyjádři se podrobněji, takhle to vypadá, že ses jim v Bohnicích vysvlékl nenadále z kazajky ;-\
Rojin
Ten rozdíl v interiéru i mimo něj je kupodivu propastný... Prostě jak praví můj příspěvek, zde Golf doslova roztrhal na kusy konkurenci ze země vycházejícího slunce... no teď vlastně rychle zapadajícího..

Jenoznačně GOLF :yes:
GTI
Souhlas :yes:
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
GTI
Copak, notoricky píšeš větu, kterou jsi dostal napsat stokrát za domácí úkol? 8-s >😁
miromen
Na fotkach na mě Auris pusobil opravdu vzhledově strašně. V realu už je to o poznani lepši ale ta zadni čast to opravdu celkově zabiji. Jako by ke zbytku auta nepatřila a navic je mirně řečeno nepěkna. No a interier Aurisu nešaha G7 ani po kotniky a to jak vzhledem tak celkovym zpacovanim. Zde davam Toyotě :no: . Je to škoda protože jinak to je zřejmě velmi podařene auto. Jizdně jsou na tom oba velmi dobře a těžko hledat vitěze. Škoda že oba neměli stejně velike obuti.
No a Toyota nema v nabidce žadny turbobenzin takže nic pro mě.
rohYpnol
Design Toyoty jsem od počátku velmi kritizoval, hlavně u tohoto Aurise. Nicméně musím uznat, že má něco do sebe, jen není tak jednoduše stravitelný, vyžaduje značnou míru spolupráce a naučení se vnímat takto pojatý design.

Zpracování nemohu posoudit, nicméně na Golf mít nepochybně nebude, spáry u Golfu VII jsou ještě menší než u VI a slícování dokonalé, stejně jako provedení těsnění atd. Osobně mám dokonce pocit, že Golf VII je již neopravitelný vůz, protože minimální spáry prostě nedávají prostor k tomu, aby díly po opravě dokonale nelícovaly...

Z druhé strany jakost ve smyslu trvanlivosti a spolehlivosti... tam se podle mě Golf na úroveň Aurisu nepřiblíží ani v současné generaci. Koncern zkrátka nestaví na spolehlivosti, tak to bylo, je a bude.
3_diamanty
suhlas...

jedna vec je byt silny a ina vec je byt spolahlivy...v tomto bude toyota urctite pred golfom....

mne sa toyota auris zapacila.... ma dizjan ktory neuputa hned ale pri dlhsom skumani a opatovnom pohlade musim uznat ze to auto ma nieco do seba paci sa mi.... naopak sklamala ma honda civic... ta sa mi ani pri opatovnom skumani a pohlade proste nejako extra nepaci... pritom hondu som spociatu chvalil viac ako auris... nuz niekedy sa clovek sekne ako sa vravi..... rozhodne auris je fajn auto... velmi vyvazene a urcite bude aj uspesne v eu... dovolim si tvrdit ze to bude jeden z naj hatchov ... a kedze pride aj kombik a toyota ma aj skvele diesle tak ma toyota eu nasliapnute za skvelou buducnostou aurisu :yes:
miromen
Nevim dle čeho soudiš tu trvanlivost a spolehlivost.....nevim sice jak u G7 ale u předchozich Golfu jsou interiery bytelne a řekl bych velmi trvanlive.Což se o stale ještě součastnem Auisu zrovna řict neda. A spolehlivost ? No nevim dle čeho se řidit ale dle statistik patři Golf k nejspolehlivějšim autum sve třidy dokonce v jedne je spolu shodou okolnosti s Aurisem nejspolehlivějši. A podle zkušenosti uživatelu Golf nema važnějši problemy.
rohYpnol
problémem jsou motory TSI a DSG. Netvrdím, že je to katastrofa ale je třeba s tím počítat. Že vyměnili řetěz za řemen je sice hezká věc, ale koncern má se spolehlivostí motorů dlouhodobý škraloup a marně vzpomínám na vyloženě bezproblémový motor. Snad 1.4 55-63 kW? Nebo starší 1.6 74 kW?
miromen
Ano rozvody jsou bubakem ale jak se zda je to pořešene. Navic pokud by byla nutna investice tak jednou za 100tkm vydani necelych 5tkč neni žadna hruza. Navic je to internetově nafukovano vic než jaka je skutečnost. Ale obrazek je to určitě nelichotivy. U DSG v Golfech nevim protože u nas jich zas tak moc neni a těch par lidi co je na VWClubu zatim problemy nemaji. Ale o problemech jsem určitě četl.
Ja mam spiš obavy u G7 kde jsou "nerozebiratelne" motory a nova podvozkova platforma. Zde už je to opravdu na považenou jak to bude s auty po xy kilometrech a hlavně jake budou připadne naklady na opravy.
figurka
Zkuste si pánové odpovedět na otázku, kolik znáte majitelů, kteří mají, nebo měli problémy. A nevztahujme to jen k VW, ale i k ostatním značkám používajícím tuto "katastrofální" techniku. Potom to zkuste dát do kontextu prodejů.
rohYpnol
Víš problém koncernových motorů je ten, že ty závady, se kterými se setkáváš, jsou obvykle konstrukčního nebo materiálového původu a TO JE TEN PROBLÉM. Kvalitu výroby mají u VW na vysoké úrovni, takže to obvykle dopadá tak, že vše vyrobí stejně, jenže často stejně blbě 😉 Poddimenzovaný rozvod, to není závada, která se ti projeví u 1 vozu ze 100. To je závada, která se projeví u každého vozu, jen je otázkou kdy tě to čeká.
figurka
Aha. Takže kolik ?
rohYpnol
Kolik co?
Ronault.
Z mého okolí, kdo měl 1,4 TSI nebo 1,2 TSI, tak větší polovina problém měla... samozřejmě v dané problémové sérii to byli vlastně všichni.
mrs
No já bych to klišé o motorech TSi už bral spíš něco o čem se všude píše a reálně moc nenastává. Sám jsem za posledních asi 12 let odjezdil v 5 vozech od vw a z toho poslední dva TSi a nikdy žádný problém se spolehlivostí. A to jsem najezdil s jedním autem i 250 tisíc km. V součtu to bylo asi kolem 700-750 tis. Km, takže buď jsem měl nějáký hodně velký štěstí na auta nebo je kvalita VW na velmi dobré úrovni. Příští auto ale bude zase VW, protože nevidím jediný důvod, proč jít ke konkurenci. Vše včetně servisu funguje skoro ideálně. Navíc Golf VII je podle mě nejlepší Golf. Interiér nemá v nižší střední konkurenci (kam se hrabe auris nebo nová OIII) a podvozek i motory taky dobrý (velmi dobrý).
martin.blader
To podle mě nic tak zvláštního není. Pět aut vzhledem k tomu, jak jsou procenta poruchovosti celkem nízká, není ani zdaleka statisticky významný vzorek. To by musela být ta poruchovost 20% (jedno auto z pěti), aby se dalo hovořit alespoň trochu o štěstí, že všechna byla bez problémů. Jenže ta poruchovost bývá obecně mnohem nižší, takže tohle je úplně normální.
DonVito
No nevidět jediný důvod jít ke konkurenci to je slepota 😄

To bych nenapsal ani o svý nejoblíbenější značce.

Každé značka má své pro a proti 😉

Jinak najet za 12 let každý rok v průměru 60tis km je dost.
Divím se volbě TSI. Nejsem zastáncem dieslu, ale v tomhle případě..
rohYpnol
TSI zřejmě stálo v servisu a jezdilo se náhradním TDI >😒] Taky taktika 😉
Anonym
Ještě bych tam přidal 1.4 44kW, 1.6 55 kW, 1.6 16V 77 kW, 1.8 20V, 1.8 20V Turbo, 2.0 85 kW, 2.4 V6, 2.8 V6 ... je jich celkem dost, i když je pravdou, že v nich nenajdeme nic nového, snad jen 2.0 TFSI snese nejpřísnější měřítka.
rohYpnol
1.6 55 kW byla katastrofa, samý problém. 1.4 byla škodovácká OHV a zdaleka nebyla svatá (propálené těsnění pod hlavou, úniky oleje, problémy se zapalovacími cívkami (resp. "parohy"), 1.8 20V byl charakteristikou špatný, 1.8 20V Turbo mělo problémy se zapalovacími kabely (ale jinak výborný motor), 2.0 určitě ano - spolehlivý (jen poněkud archaický), 2.4 a 2.8 se netýkají této třídy.
Anonym
1.4 44 kW jsem měl na mysli volkswagenovský OHC (osmiventilový příbuzný motoru 1.4 16V). Zapalovací cívka mně z dnešního pohledu připadá jako drobnost (auto je stále částečně mobilní, aby se dalo dojet do servisu a řešení není drahé). A co bylo s 1.6 55kW ? Mechanicky byl obdobný jako jiné osmiventilové "relikvie" od VW, otázkou je, jak se koncernu povedlo "elektronizace" motoru, protože původ asi sahá k době karburátorové.
rohYpnol
alespoň v Octavii to byl nejhorší možný motor, problémy s lambda, katalyzátorem, myslím i elektronikou, praskající svody... Možná že v Golfu III mohl být v pohodě
DonVito
No já všude píšu, že VW má motory buď spolehlivé nebo moderní. 😐
Ale bohužel né obojí. To koncern nezvládne za přijatelnou cenu.

Na rozdíl od japonské konkurence. 😄
rohYpnol
jenže japnonská konkurence je dnes má pro změnu sice spolehlivé, zato zastaralé 😉 Což taky není to pravé. Dokud v Japonsku nepřijdou s malými turbomotory, tak budou o krok zpět. A nejde jen o downsizing ve smyslu spotřeby, ale o charakteristiku, pružnost a schopnost efektivně pracovat v nízkých otáčkách.
DonVito
Jediné slovo: Hybrid 😄
DonVito
Jinak třeba Honda uměla z 1.5 litru přes tisíc koní..

Ale myslím, že to proč Japonci nepoužívají benzínové turbomotory má svůj důvod.
Podle mě je problém v dosažení přijatelných nákladů a spolehlivosti.

Nezapomínejme o kolik jsou napřed před Evropou, viz Mazda Skyactive, Honda Earth dream atd.

Viz třeba porovnání Mazdy CX5 2.2 a Škody Yeti 2.O TDI.
Mazda: výkonější, těžší a.. úspornější.
radebajk
yes yes....konecne nekdo s rozumnym nazorem. Japonec ma jine mysleni nez Helmut....za cenu ze prohraji test s lidovym golfem (i kdyz vlastne neprohral), spolehlivost je mu dana stejne jako tobe vychovat sve dite co nejlepe umis. Jedna vec je "vyhrat" test s foukanym motorem TSI, druha strana mince, s trochou nadsazky, s motorem TSI na jedno pouziti. Radsi zrychlim z 60-100km/h na 4.prevodovy stupen za dvojnasobny cas, protoze vim, ze zrychlim stejne i po druhe, treti, ctvrte, pate........tisici seste, sto tisici sedme....
rohYpnol
nesmysl. Dobře udělané turbo vydrží klidně 300 t. km. U dieselů se nikdo nepozastavuje nad turbem, proč by to měl být problém?
Ano, Mazda zvolila jinou filozofii a za to :yes: Jenže její motory jsou objemově naopak větší. Přijít Auris s atmo 1.8 dle folozofie Mazdy, bylo by to možná o něčem jiném. Takhle je to klasivká atmo 1.6 a ta prostě nemá šanci.
Výkonově srovnatelný Golf ji naprosto roznese na kopytech a i 1.2 je na tom reálně lépe.
DonVito
No nesmysl to rozhodně není.

Každý ví, že dieslový motory jsou komplikovanější a dražší.
A musí se u nich měnit turbo, vstřiky atd.

Ale VW přišel s TSI a chce konkurovat i cenově!
Jenomže to nejde a zkušenosti mluví jasně 😄

Jinak kolega má Volvo a najeto 480tis - atmo benzín
:-!
rohYpnol
Nové turbo stojí na trhu kolik? 20 tis.? To si opravdu myslíš, že turbo se do výrobních nákladů promítne nějak dramaticky?

Co se životnosti týká, po 300 t. stačí např. repas za 5 000,- a jedíš dál. V čem je jinak turbomotor konstrukčně složitější než atmo?

Ne, tohle neberu. VW navíc přišel se sjednocením platforem, motorů atp., takže daný motor vyrábí v obrovských číslech, čímž jdou náklady dolů. Dnes je to již téměř dokonalost, 1.4 TSI najdeš od Fabie, Pola, přes A3, Octavii, Leon, Passat, Octavia, Touran, .... no prostě v celém koncernu. Stejně 1.2 TSI a další.
miromen
Napřiklad turbo na 1.2TSI stoji 10tkč original ne jako nějaka druhovyroba.
rohYpnol
dokonce... Opravdu nechápu, že někdo tohle řeší. I kdybych měl měnit turbo každých 150 tis. km za tuhle cenu, tak v něm vidím obrovský přínos a úsporu, protože díky turbu je zcela jiná charakteristika a vytáčet motor není třeba, 2 - 3 tis. ot./min. postačí na 80% situací.
miromen
Tak přesněji je to 10100kč ale to je detail. Jinak prvni cenu jsem zaregistroval kolem 16tkč někdy v roce 2010. Takže docela přijemny posun.

[odkaz]
DonVito
Rozdíl v ceně Fabie 1.4 16V a 1.2TSI je od 8000Kč.

Dělá to asi 3%.

Ovšem je to o 3% více za modernější, ale méně stálou techniku.

Volit může každý podle svého, pro mě je spolehlivost hodně vysoko. Nejde jen o to, že vyměnim turbo po 150tis.

Taky mi může nechat na dálnici. Nebo se objeví úplně jiná závada ;-\
miromen
Nevim proč na mě reaguješ s takovou osobni a hodně individuelni zaležitosti.
Tak tohle mluvi za vše....
"Taky mi může nechat na dálnici. Nebo se objeví úplně jiná závada"
Jak pišeš ten s turbem muže celou dobu jezdit s přijemnějši motorizaci a bude mu sloužit několik let spolehlivě. Naopak ty budeš jezdit s meně přijemnou motorizaci a občas se stane že se něco posere.
Jako takhle uvažovat tak se rovnou mužeš nastěhovat do skaly.
DonVito
[odkaz]

Jen příklads výměny turba po 75tis 😄
DonVito
Na to existují statistiky spolehlivosti a dlouhodobé testy. Kde zrovna VW nepřesvědčuje, i kvůli motorům s turbem 😉
miromen
A pravě proto jsem si ho koupil protože na pohadky ja nevěřim.Navic žadnou takovou pohadku jsem neviděl. Mimochodem 3 rokem spokojeny majitel ktery když si představi že by misto turbomotoru měl nějakou atmo 1.4-1.6 tak mě hruza poliva.
DonVito
Ja to nikomu neberu, že chce jezdit s turbem.

Možná jestli bude někdy takový motory vyrábět Toyota tak si to koupim 😄

Ale třeba dlouhodobé testy Autobild pro mě nejsou pohádky.
Mám to před sebou. Z 80 testovaných aut jsou na posledních 5 místech 4 VW.

Tady jedna pohádka😒br /> [odkaz]

Takže přeji upřímně! mnoho spokojenosti i dále.

Jak jsem již psal, pro mě je spolehlivost důležitější než charakteristika.
Nehledě na to, že mě vytáčení motoru baví 😄
miromen
Tak se bav dal a studuj pohadky. Ono v jinych pohadkach jsou ty VW na opačnem konci takže jen si vybrat tu spravnou. Toyotu bych si nekoupil protože žadny z nich mě neoslovuje. A od kdy je zakazano turbomotory vytačet. Tam je ta věc že mužeš ale taky nemusiš.
DonVito
Turbomotory mají obyčejně užší otáčkové spektrum.

A ve vyšších otáčkách vadnou.

Pěkný večer
miromen
Těch cca 1000ot oproti moderni atmosfeře rad oželim ve prospěch mnoha dalšich vyhod. 😄
DonVito
To si opravdu myslíš, že turbomotor se liší od atmo jen tím, že se tam přidá turbo? 😄

Jinak tady je nějaký článek (který jsem našel jako první): [odkaz]

Takže na otázku v čem je ještě složitější?
Například vodním mezichladičem stlačeného vzduchu.
miromen
1.2TSI je motor jednoduche konstrukce s 8 ventilovym rozvodem. Atmosfery jsou dnes teměř všechny 16 ventilove...napřiklad.
DonVito
[odkaz]

Tenhle turbomotor bych si koupil 😄
DonVito
Jinak u SOHC není takový rozdíl mezi 8V a 16V..
_MT_
Na spáry byl machr Lexus. Jedna z věcí, která se mi na nich líbila. Vždy jsem to vnímal tak, že jakmile hrábneš do karoserie, tak je všechno špatně (bráno u moderních aut).

Jinak předek Aurisu se mi celkem líbil. Profil byl trochu horší, ale zadek se mi nelíbil. A s interiérem nejsem spokojený. Auris zůstává autem, které bych si nekoupil pro to, jak vypadá. Motorová paleta mi také neimponuje. Popravdě, i u Golfu bych nenašel ideál, ale u něj se ještě bude rozšiřovat (pro mne zajímavým směrem). Takže zůstává příslib malých provozních nákladů.
IcePickLodger
rozhodujem sa prave medzi tymito dvoma kuskami (popravde, zvazujem Auris 1,6 a Golf 1,2 TSI 77 kW, ktory mi pride motoricky dostatocne zivy; priznavam, ze som skuor "pokojny" vodic) a som prave v stadiu 50:50. u mna silno zavazi aj fakt, ze Golfy sa podstatne viac kradnu. este dotaz - niekto tu spomenul, ze batozinak 380 l pri Golfe sa vztahuje na situaciu, kedy auto nema rezervu - je to pravda? vo vsetkych materialoch som sa doteraz docital vylucne o hodnote 380 l. dokonca toto mi tvrdi aj dealer v showroome - predvadzal mi Golfa, kde bola rezerva a tvrdil, ze ten kus ma naozaj 380 litrov kufor. napohlad to neoverim, pls o help, dikes
rohYpnol
řešit litry u Golfu je zcela beze smyslu. Stačí fakt, že kufr Golfu je v rámci HB spíše větší a výborně skladný, pro běžné použití naprosto v pořádku.

Zásadní otázkou je dynamika, u TSI máš vše "zadarmo na stole", u Aurise 1.6 je to klasické neustálé podřazování. Pokud ti ale nejde o dynamiku, i Auris může uspokojit.

Spolehlivost nebude u Golfu žádný zázrak, naproti tomu Toyota zde má lepší předpoklady.

Co je ale rozhodně ke zvážení, je ekonomika provozu a způsob užívání vozu. Při větších nájezdech a dálničních cestách bych jednoznačně volil Golf s TSI. Dokáže totiž opravdu jezdit úsporně a na dálnici není problém 6,5 l, do 7 se vlezeš vždy. A to Auris podle mě rozhodně nedá.
pario
Mesto (l/100 km) 7,9
Mimo mesta (l/100 km) 4,8
Kombinovaná (l/100 km) 5,9
To je spotreba 1,6 Valvematic. Čiže spotreba do 7l nebude problém. S mojou 1,8 kou sa do 7l na dlhé trasy v pohode zmestím.
IcePickLodger
zial ja to auto kupujem ako 1. rodinny voz (zena ma 5-rocny Fusion, mame dve male decka; jasne, teraz muozes povedat, ze ak chcem rodinny voz, mam zvazovat Passat/Mazda6/Avensis a pod, chcem vsak vylucne nove auto a nemienim donho vrazat vyse 20 litrov, zas taky blazon nie som, resp. rodinny rozpocet mi to nedovoli, su aj vhodnejsie veci na investovanie ako je auto 😊), takze aj ten objem kufra u mna zavazi. jasne, dovolenky/lyzovacky budem riesit s boxom na streche, ale predsa, 380 litrov kontra 305 litrov (ako tu ktosi spomenul v pripade rezervy) je docela slusny rozdiel. ano, tieto auta maju dost zasadne rozdiely: uspornost a dynamika v prospech Golfa, spolahlivost (nielen samotneho auta, ale aj motora, kedze nema turbo) a nizsia kradnutost v prospech Aurisa. doteraz vaecsi kufor v prospech Golfa - tento parameter by vsak mohol u mna rozhodnut, dostat "tabulkove" prepocty na stranu Aurisa. osobne - prijemnejsie som sa citil v Golfe, je tam jasne viac miesta vzadu, resp. hodnotnejsie na mna puosobil aj posed za jeho volantom. cenovo su porovnatelne (aspon u nasich dvoch dealerov, kde mi v pripade Golfu ponukaju 1000 eur zlavu z cennika, v pripade Aurisa je aktualne plosna zlava 1500 eur), je to okolo 15,5 TEUR pri oboch, co je pre mna hranica. no opakujem, pri Golfe sa jedna len o 1,2 TSI 77 kW - je to porovnatelne s 1,6 u Aurisa? z pohladu zrychlenia ano, no neviem, ci aj z pohladu celkoveho komfortu jazdy. silnym plus pre Auris je, ze k tomu motoru dostanem kvalitnejsiu zadnu napravu. no pri podstatne vyssej spotrebe. ako hovorim, dost rozdielov na to, aby som sa dokazal jednoznacne rozhodnut 😄
rohYpnol
zadní odrbkaná náprava u Golfu je podle mě průser, ať si kdo chce co chce říká. Asi bych na tom ale Golfa nediskvalifikoval na rozdíl od Octavie. Golf nemá velké převisy, takže to zlo nebude až tak velké.

S 1.2 77 kW budeš mít svezení nesrovnatelné s atmo 1.6, pokud jsi jezdil s 2.0 TDI tak dynamika 1.2 TSI je subjektivně vnímáno porovnatelná (v legálních rychlostech), jen máš krásné ticho místo neustálého dunění.

Kufr opravdu podle mě nemá smysl u Golfu řešit, protože rozhodně nabízí stejně nebo víc než většina HB a pokud ses rozhodl pro HB nižší střední, je Golf naprosto v pořádku.

Proti Golfu jako rodinnému vozu nic nenamítám, koneckonců Octavia III porazila ve srovnávacím testu Passata a Golf jak známo je lepší Octavia bez kufru 😉
miromen
V tomhle testu mohla byt klidně 1.2TSI ktera bude sice něco ztracet na dynamice ale za to bude pružnějši a uživatelsky přivětivějši včetně nižši spotřeby. Zde ale bude Golf s jednoduchou zadni napravou....takže jinak srovnatelne jizdni vlastnosti už nebudou srovnatelne.
_MT_
Jak říkám, záleží, co převážíš. Litry jsou ti k ničemu, když je nemůžeš využít. Půjč si předváděčku, když budeš mít štěstí, nechají ti ho na celý víkend/ týden, a vyzkoušej v praxi.
IcePickLodger
no, s pozicanim predvadzacky som sa este u nas nestretol, ale za pokus to stoji 😉 kazdopadne posledny kocik sme prave predali, psa nemame. budu to prevazne kufre a tasky. sem tam lyze (ked sa mi nebude chciet prave instalovat stresny nosic/box), Golf ma nastastie narozdiel od Aurisa otvor v zadnom operadle, takze dalsi maly plus. v zasade cim viac litrov, tym viac tasiek, bez debaty.
_MT_
Méně elegantní alternativa je přinést si typický obsah zavazadelníku s sebou a vyzkoušet na prodejně. Nebo po přistavení před předváděcí jízdou před prodejnou. Ideálně samozřejmě po domluvě s prodejcem. 😉 Dají se takhle zkoušet také autosedačky a další věci. Tohle preferuji dělat v soukromí a zápůjčka přes den na to stačí, i když delší je samozřejmě lepší. Ale když není jiná možnost... přeci jen v autě nevozíš jen svůj zadek. 😄
Makovnik
Ked hladas vela miesta a objemny kufor, preco nejdes skor do MPV? cena bude v rovnakej kategorii.
IcePickLodger
v tomto mam troska dilemu, no v zasade som toho nazoru, ze chcem vramci moznosti co najmensie auto (vyhodou je nevozit dennodenne do prace so sebou velky prazdny priestor), cize kombik principialne nechcem. no vramci daneho "co najmensieho" auta pokial mozno co najvaecsi objem kufra 😄 viem, riesim trocha paradox. ani MPV mi svojou povahou moc nesekne. navyse, v rovnakej cene (bavme sa radovo okolo 15 TEUR) bohvieake MPV nedostanem. Scenic, C4 Picasso? nepacia sa mi. a o autach typu Lodgy alebo Roomster sa radsej ani nebavme 😄 jasne, ak by bola dobra cena, bral by som Golf Plus. ale je zbytocne drahy a v podstate uz stary. Toyota ani Mazda tu triedu zasa obsadenu nemaju.
_MT_
Toyota má Verso, ne? Nevím, o kolik je větší, ale rozhodně je dražší.
jendas
Jojo u Toyoty je Verso. Teď je po faceliftu a jsou tam na něj slevy, takže začíná s motorem 1,6l na 399 900, s použitelnou výbavou na 419 900. Nebo nějaký výprodejový kus by se dal taky najít.
Mazda ta má Mazdu 5
_MT_
Mazda 5 podle mne nemá rozměry kompaktu, ale u Versa jsem si nebyl jist.
jendas
U Mazdy máš asi pravdu. Nicméně začíná v oholené verzi už na 359 900 Kč. Jinak jsem ceník nestudoval.
IcePickLodger
Verso aj Mazda5 su uz vaecsie ako Golf Plus, tie uz v podstate spadaju do triedy s Touranom. ceny su jasne vyssie, ak teda zrovna nehovorime o uplnom zaklade - no kto by chcel auto s ciernymi klukami dveri, ciernymi zrkadlami, s umelym volantom, bez laktovej opierky vodica, s 15" ocelakmi, ci radiom bez CD? este nikdy som nekupoval auto v zakladnej urovni vybavy, to je myslim pod uroven, ked raz kupujete novaka. nazvime to hladanie maximalneho kufra vramci beznej HB triedy. ano, tu asi jasne vedie Civic a C4. v prvom pripade sa mi to auto hrozne nepaci, v druhom pripade ide zial o francuza...
Katikakus
Pokud hledas HB s dostatecne velkym kufrem, tak se mrkni na Civica, ten suverenne vede.
Ronault.
Bingo.
Makovnik
V tejto kategorii malych MPV, v podstate nafuknutych hatchbackov mas na vyber este ix20, Venga, Meriva, Bmax,Note, 500L.
Maju +- 4.1-4.2m, ale vacsiu variabilitu z principu urcenia. Dostavas takmer zakazdym min. 400L kufra.
U vacsich MPV mas na vyber C-max, Orlando, 5008, 3008, Zafiru, Alteu... Tie su vsak priestorovo
ovela stedrejsie, nez HB.

Cenovo spadaju vsetky do zvoleneho vyberu, tie vacsie tak tesne.
_MT_
Mimochodem, štěnětem jsem myslel pivní sud. 😉
figurka
Ano. Výchozí předpoklady. Ve finále by mělo rozhodnout, co člověku "sedne" a z čeho má lepší pocit.
3_diamanty
no ak patris k tym co nahanaju litre v kufri pockaj si na kombiky..... podla mna riesit ze ci ma 380 litrov s rezervou alebo bez je somarina.. ak tych par litrov totiz ti robi problem tak pockaj na kombiky... beznemu cloveku ktory ma zaujem o hatch tieto veci az tak nevadia... skor ide o to aky ma kufor tvar.. ci je dostatocne siroky hlboky a co nejmenaj clenity.... ja pro pohlade do kufra lancera sportack co mame som spokojny a to sme sa pri kupe tohto auta do kufra velmi ani nepozerali., podstatne bolo ze je to hatch ze ma 5te dvere... skor nas zaujalo auto ako celok... motor, interier, samozrejme aj cena bola limitom... ale riesit nejakych 20 litrov hore dole pri kupe auta ktore sa mi paci? Sam viem ze pri kupe auta ak clovek vyslovene nenahana velkost kufra a neche kombik je mu uplne jedno aky ma auto kufor.... vazne....
IcePickLodger
iste, urcite nebude tych par litrov kufra rozhodovat, no trochu ma zarazila ta poznamka o 305 vs. 380, je to vsak jeden z parametrov. viac rozmyslania mi da ten motor. atmosfera vs. turbo. kombik z principu nechcem. castejsie ako na dovolenky totiz budem to auto pouzivat len na cestu do prace sam. nehovoriac o tom, ze kym kombik pride do showroomu, ubehne este par mesiacov, ja kupujem o 2-3 mesiace. kazdopadne si vsak este pockam na cennik novej Octavky, kde teda kufor bude uplne luxusny. no tam mi vyslovene chyba nejaky motoricky benzinovy stred medzi 77 a 103 kW. obavam sa, ze dynamika Octavie so slabsie spomenutym uz bude dost ohrozena...
Ak si skor pkojny vodic, kup si hybridny Auris.
IcePickLodger
srandujes! >😁 dat o 5 TEUR viac len preto, ze "mozno" dosiahnem trochu nizsiu spotrebu?? (narovinu - aj ked sa citim ako pokojnejsi vodic, este nie je jednoznacne dopredu iste, ako presne to auto budem pouzivat, ci viac po meste, na okreskach alebo dialnici - hladame sucasne aj nove byvanie) priplatok za akykolvek hybrid je podla mna v sucasnosti totalny nezmysel. staci sa pozriet na porovnavacky akychkolvek hybridov so svojimi porovnatelne dynamickymi dvojnikmi s klasickym spalovakom a je vymalovane - hybrid nech si kupuju chorobne nazelenani...
Planujem prestahovat sa z mesta na vidiek a prve co urobim, bude kupa hybridu.

Pri vsetkej ucte, ale ak nedokazes dosiahnut s hybridom nizsiu priemernu spotrebu nez s porovnatelnym benzinom ci dieselom, tak si bud zly vodic, alebo vobec nejazdis pokojne - ja si pod tym predstavujem defenzivnu jazdu a to znamena minimum brzdenia - pri ubrati plynu automaticky rekuperujes a to pri defenzivnej jazde staci na dobijanie baterie.

Inymi slovami - mam maly automat - a mechanici sa ma pytaju, ci vobec niekedy brzdim. Smooth and gently. Ak jazdis podobne, si OK aj v hybride. A je pre teba pokojna jazda nekonecne dlha pomala akceleracia, tak mozes mat problem.

A pamataj, ze aj ked pojdes zo satelitu do mesta, vzdy pri spicke, rano ci vecer, pojdes vyznamny casovy usek v zapche.
IcePickLodger
netvrdim, ze pri hybride nedosiahnem nizsiu spotrebu, ale ak to prepocitam (nakolko mame dve auta, na tom novom najazdim len cca 15-20 tisic km rocne - ok, dajme rocny priemer 18 tis. km): vaecsina doterajsich testov hybridov, ktore som mal moznost citat, poukazala pri tejto vykonovej triede na max. 1-1,5 l/100 km usporu (aj to mozno prehanam, ale budiz - oi nezabudajme, ako vyrobcovia hybridov casto vedome vo svojich udajoch klamu, vid aktualne zaloby v USA), takze dohodnime sa, ze realny rozdiel v spotrebe Aurisu v praxi pri defenzivnej jazde, ktorej sa nebranim, bude 1,3 litra/100 km. u mna to bude za rok cca 230 litrov benzinu, ergo 350 evri. to je cca 14-rocna navratnost investicie. nic moc. nehovoriac o vyssej platenej poistke, pripadne aj servisnych nakladoch. btw, nema ta hybridka zmenseny objem batozinaka?
Nie, nema.

Novy Auris HSD ma rovnaky kufor ako klasicky pohanane verzie a vzadu multilink.

Navyse, registracny poplatok sa odvija od vykonu spalovacieho motora, nie celej sustavy.

Ani jedna zaloba v USA sa netyka Toyoty. Mavyse, vyrobcovia v USA udavaju spotrebu sami, federalna agentura nemeria vsetky auta, problem je, ze Hyundai/Kia a Ford nepostupovali presne podla metodiky a ich udaje boli zavadzajuce.

Majitelia hybridov, ktori s nimi vedia jazdit, sa vacsinou stazuju, ze namiesto uvadzanych 4.1 litra maju 4.7. A to hovorim o dlhodobom priemere majitel Lexusu CT200h (bohuzial, nie som to ja), ktory nejazdi na spotrebu.
_MT_
Toyota má u hybridu spotřebu opravdu dobrou. Příplatek 110 tisíc (v ČR) je citelný, ale 30 si z toho můžeš "odepsat" na převodovku. 😄 Nejvíc bys měl uspořit ve městě, kde by se úspora měla pohybovat i ke 4 litrům (oproti 1,6). V kombinaci se díváš tak na 2-3. Musel bys vyzkoušet. V případě Toyoty má podle mne hybrid menší potenciál k poruše a doteď mají skvělou historii spolehlivosti.
bafunak
Pomni, jak velký je 20 l kanystr. Celkem dost. A rozdíl mezi 305 a 380 l znamená skoro 4 tyto kanystry. To je sakra rozdíl.
Pokud chceš autem najet hodně přes 100 tis. km, vol radši Toyotu s atmosférou. Takový motor při řádném mazání vydrží čtvrt milionu. Menší, více namáhaný turbomotor nikdy tolik nevydrží, navíc tě čeká výměna rozvodů a časem turba. I celkově je Toyota robustnější a trvanlivější vůz než VW.
_MT_
Přeměř si základní rozměry kufru. Litry jsou ti často k ničemu. Podívej se, jaké jsou tam další prostory pro nějaké drobnosti. Jinak ano, objem by měl být i s prostorem pro rezervu. Pokud tě to zajímá, můžeš zkus dotaz na dovozce, jaký je objem kufru s rezervou. Víc bych to nepitval. Nakonec vždy záleží, co potřebuješ převážet. Kočárek, příruční zavazadlo do letadla, bedýnka s ovocem, nebo štěně jsou jinak skladné věci. 😄
IcePickLodger
jasan, niekto dokaze na tom hybride spravit dva litre usporu, niekto ledva jeden. no hybrid by som vylozene uprednostnil len v pripade, ak by som s tym autom chodil len po meste, co ale nie je muoj pripad. no uznajme - kto z nas muoze povedat, ze to auto vyuziva len tym, alebo onym spuosobom? lepsie je mat karu pokial mozno co najuniverzalnejsiu. pri pouzivani auta 33😁3😁3 v meste, na okreskach a na dialniciach sa vyhoda hybridu vyrazne straca, tam by bol prepocet navratnosti prvotnej investicie uplne v nedohladne. ja to auto dlhsie ako 7-8 rokov mat urcite nebudem. navyse sa malinko obavam, ze hybridy po desiatich rokoch budu vyzadovat nejake battery replacements
_MT_
Jak říkám, musel bys vyzkoušet. Podle mne je návratnost do 7 let reálná. Někomu hybrid nesedne, někdo si ho zamiluje. Pokud jde o finance, otázka je, jak si bude hybrid držet cenu.
dfx
Ja budem do roka riesit podobny problem, ale golf som uz vylucil, lebo mam 9 rocne polo s 66000 km a casto sa kazi. Ocakaval som vyssiu kvalitu od VW, takze uz vsetko od VW group vylucujem. Ja som si dal podmienky 1.6 litrovy atmosfericky benzinovy motor a dobre jazdne vlastnosti a teraz vyberam medzi aurisom, focusom, i30, cee'd a mazdou 3. Ale kvoli spolahlivosti to zrejme bude japonske auto. Mimochodom, teraz som nasiel aj zaujimavu ponuku od Hondy na civic s 1.8 motorom vo vybave sport za 16290 eur. Asi by som teraz bral ten civic. Podla ich stranky ma 467 l batozinovy priestor.
4bytelnýkola
potěší mě někdo z vás porovnáním zrychlení těchto dvou krásek? 😄

jinak rychlý pohled do interieru ve mě buďí dojem, že toyota je o jeden výrobní model zpět a to jsem její fanda, pohled zepředu je u obou western, ale budiž, no a zezadu je toyota zase v mínusu, v téhle třídě je to dnes těžká volba, astra pověstná svoji nadváhou, focus s designem exterieru from korea, alfa nelíbí, peugeot ne, c4 možná, jestli nebude lepší připlatit něco za "midclasse" 😄
3_diamanty
ved to je vec par minut v gogli

auris 10s
golf 8,4s
-------
:yes: golf 8,4s malý 1,4TSI
golf 2,0TDI 110kW 8,6s ;-\
4bytelnýkola
dík, to zrychlení s rozdílem 1,5 s už je hodně, ač jsem pro atmosféru tady to jasně vyhrává golf
-------
to jasně :yes: TSI
JaMM
Auris: Spredu radlica na sneh, odzadu Hyundai. Sorry!
Historia atentatov na panovnikov: Kral ostal na trone a atentatnik bol o hlavu kratsi.
3_diamanty
a co povies na podvozok a kvalitu radenia?

dizajn je subjetivna velicina.... u mna je to presne opacne.. kral je davno mrtvy.... atentatnik uspesny :yes:
JaMM
Tak, preco potom nekricis?: "Kral je mrtvy, nech zije kral!"
Makovnik
Veru, Lincoln, Kennedy, Frantisek dEste a dalsi by o tom vedeli rozpravat. Len keby neboli momentovo o par gramov tazsi.
JaMM
Lincoln a d'Este boli gaspari a ziadny ozajstni "krali". Lincol povedal vyrok: "The Only Good Indian is a Dead Indian". Ale kvoli tomuto statnickemu pruseru to nakoniec vlozili do ust gen. Sheridana! A z Ferdinada si usieral aj Svejk. Kennedy, ten bol konecne ina liga. Tak sa ho zbavili a nasadili tam akusi babku - Johnsona.
GTI
Nezapomeň na blog - [odkaz] Je tam vše, co ses kdy chtěl dozvědět o fotografování aut a na co ses bál zeptat.
martindr
rozhodne tam vsetko nie je, je tam akurat zopar hluposti internetoveho amatera, co si nastudoval par fraz o clone, citlivosti a case. A za najvacsi brept toho blogu mozme vyhlasit😒br /> "Všechno totiž, co je pod plnoformátovou zrcadlovkou (rozhodná je tedy velikost snímače), je pouhá hra výrobců s námi na kočku a na myš."

Neviem kde v tom clanku sa zameriavas na fotografovanie auta, lebo ja tam vidim len fotografovanie vo vseobecnosti. Skus nabuduce popisat ako fotit spravne auta. Vcelku ma zaujima co z teba vyjde, venujem sa fotografii uz viac ako 15 rokov a nedovolim si povedat, ze by som bol profesional.
Evidentne mas nafoteneho este dost malo aby si mohol pisat o fotografovani. Fotenie nie je len vybava v cene rapida ako si tu stihol trepnut ale dlhodobe studium a hlavne ziskavanie skusenosti priamo v terene. Fotit auta je tak komplikovane, ze aj samotni profesionali maju castokrat problemy. Uvedene fotky su dostatocne amaterske a az na tu poslednu je to taka ta "lacna klasika". Nastav si zrkadlo a popremyslaj o com budes nabuduce pisat. Jedine v com sa da suhlasit v blogu je pre amatera zacat s pevnou 50tkou ale tiez by som si dal pozor na clonu lebo nie je 50tka ako 50tka.
GTI
Nechtěl jsem se dotknout tvého fotografickéhjo vybavení... >😒] Holt jak píši na blogu - klasika... >😁 >😁

P.S. Diskuse je pod blogem, zde to nemístně plevelíš.
rohYpnol
s tím plevelením jsi ovšem začal TY tak co zas remcáš? Že ti někdo opět ukáže, jaký jsi nýmand?

Jinak peet1980 naprostý souhlas :yes:
GTI
Naopak, slušně odkazuji na to, že píši příspěvek mimo věcné téma, avšak přesto jistě tématicky přitažlivý. Tedy nikoliv pro e😜erty tvého pastelkového kalibru >😁
martin.blader
Dokopal jsem se k tomu to přečíst a je to samozřejmě článek o ničem. Slohově je to jako vždy na vysoké úrovni. Obsahově je to ale (pokud pominu některé poněkud diskutabilní výroky) v podstatě jen vzletně do několika odstavců rozvedená věta "Je potřeba si koupit dobrý foťák, dobře si ho nastavit, najít dobrou kompozici a budou z toho dobré fotky." Což je jasné snad každému a o focení aut, jak už píše kolega, se tam člověk nedozví vůbec nic. Ztráta času jak pro čtenáře, tak pro autora.
rohYpnol
říká se tomu slohová prázdnota, ne? Forma obsah nedělá, exkrement zabalený do zlatého papíru... >😒] 😉
martindr
je to typicke bla bla bla, takyto clanok by mu na hocijakom foto fore rozflakli na handry. By ho vysmiali lebo zjavne ide o chlapca co si mysli ze za 10tisic eur si nakupi equipment a uz je frajer fotograf. Navyse si nedal ani namahu spravit nejaky postprocessing na tych fotkach.
GTI
No hlavně se podívej doma do nějakého... alba >😒]
martindr
nebudem ti klikat na blog a robit navstevnost a uz vobec tam diskutovat. Mojho foto vybavenia si sa ani naznakom nedotkol, lebo netusis co to ten fullframe vlastne znamena. Ja len reagujem na tvoj prispevok, ktory je tu mimo temy a pleveli tu. Uvedom sa prosim ta a laskavo nerob tu zo seba hlupaka uz aj co sa tyka vedomosti v tak umeleckej brandzi ako fotografia, ked uz v autach si nazorovo totalna nula. Tie fotky co si tam dal su uplny amaterizmus a zvladne ich kazdy s amaterskou DSLR, navyse slo predpokladam o dost lacny typ objektivu vzhladom na pouzitu clonu.
GTI
>😁 Počítám, že těch patnáct let fotíš leda... fotomobilem >😁 Podle toho co tu píšeš to ale vypadá spíš na... omalovánky >😒]
martindr
toto je klasicka tvoja reakcia, ked places v kute lebo nemas ako vyvratit co som napisal. 😉 gti prestrelil si opat. Bohuzial tazko diskutovat s clovekom, ktoremu, ked napises holu pravdu tak sa urazi a len plka a plka.. Ak toto beries ako kus umeleckej prace [odkaz] tak svojim amaterizmom si len dokazal svoju dusevnu jednoduchost. 8-s
GTI
Asi ses uhodil do hlavy, jednak reaguješ na příspěvek směrovaný někomu jinému (i když...) jednak je evidentní, žes ten blog vůbec nepochopil... >😁 Což ovšem při tvé inteligenci nemůže překvapit snad nikoho... Jak tak koukám, tak tys to v umění zatím dotáhl leda ke... smajlíkům >😒] >😒]
martindr
"Je tam vše, co ses kdy chtěl dozvědět o fotografování aut a na co ses bál zeptat."

keby si si aspon sam nesral do huby stale.. Krutis sa tu ako had, no sam v sebe si uz priznal ze napisat blog o niecom o com nemas ani potuchy je krvaina najvyssieho zrna. Preukazal si amaterizmus, tak teraz si si to odskakal. No je az neuveritelne ako sa tu za ten svoj priblbly text bijes do prs.. >😁
Ronault.
Makovnik
Strasne bludy tam mas.
Bud taky laskavy, nepis o tom (o.i. povysenecky), comu nerozumies. Uz si sa XY raz strapnil.
GTI
Zbytečně to tu plevelíš, diskuse je pod blogem, tam mě rozsekej na kousky >😁
Makovnik
Malo uz niekedy vyznam ti nieco vysvetlit? Ved ty mas svoj neotrasitelny svwet. To je ako drevenym vrtakom do zeleza.
GTI
To co ty ironicky považuješ za neotřesitelný svět je běžný odraz životních zkušeností. Tedy toho, co ty zatím počítáš na... měsíce >😒]

Ty přece nemáš na to napsat něco k fotografování. Ano, kopat tu do kolegy, to se snažíš, avšak věcný příspěvek, ten ze sebe nevydoluješ ani kilem trhaviny 8-s >😁 :no:
martindr
tak to si este velmi mlady alebo neskuseny,ak ten text beries ako zivotnu skusenost >😁
GTI
Koukám, že můj blogový textík považuješ osudově za útok na tvojé fotografické nádobíčko... >😒] Nesmíš si zde všechno tak osobně brát. Holt jsem to v tvém případě trefil. Ber na vědomí, že neúmyslně...
martindr
nemyl si utok a posudok. Ja tu na teba neutocim, to robis ty na mna. Ja som ti len napisal posudok na tie nezmysly co si napisal. Naopak, osobne si to evidentne beries ty, ked tu sledujem tvoje reakcie nielen na mna ale aj na ostatnych >😁 uz radsej sklapni a nic nepis, lebo ta tu rozdupeme uplne.
Makovnik
Dojmologiu, ktoru tu pravidelne predvadzas
nazyvas zivotne skusenosti? >😁 Mas chaos v pojmoch a dojmoch.

"...avšak věcný příspěvek, ten ze sebe nevydoluješ ani kilem trhaviny... " Ta veta je v prvom rade VZDY tvoj diskusny obraz >😁 Bud taky laskykotny, drz sa v prvom rade ty svojich rad, aby si nestrielal vlastnaky 😉
DonVito
to Makovnik😒br />
Podle mě na příspěvky diskutéra GTI obecně 8-s nemá smysl reagovat.

Co umí nejlíp, jsou urážky všech kdo mají jiný než ''správný'' názor 😄
3_diamanty
podla mna sa bude vacsina zaujemcov ktori chcu benzin rozhodovat aj na zaklade motorov😒br />
kto turbo nechce tak sa golfu stejne vyhne uz hned sirokym oblukom a poobzera sa po autach ako ceed i30 auris lancer mazda3 alebo z europskych su to peugeot renault a pod.......

naopak kto chce turbo tak samozrejme japoncov korejcov a ostatnych bez turba hned vyluci......

takze je to aj o tom... motor je dost dolezita sucast auta takze tu vidim dve rozdielne skupiny kupujucich : ludia co chcu turba pojdu do koncernu a naopak kto chce klasicku atmosferu musi viac lovit uz v cudzokrajnych azijskych vodach.... my sami sme sa tak rozhodovali ked sme sli do misaka.... vylucili sme hned turba a porovnavali zbytok.... co ostal.... nasledne samozrejme zalezalo aj od ceny a inych faktorov.... takisto kto chce turbo nebude pozerat po klasickej atmosfere... to by sa sklamal vykonovo aj ked spolahlivostne nie... otazne je co clovek uprednostni...my osobne sme dali prednost spolahlivosti a jednoduchosti klasickej atmosfery....
Anonym
No hlavně tohle nebyl rovný souboj, srovnávat přeplňovanou 1.4ku s atmosferickou 1.6 je nesmysl, srovntalenou dynamiku může poskytnout až dvoulitr. Na druhou stranu je pravdou, že se někteří Korejci a Japonci diskvalifikují už předem tím, že nic víc než tu šestnáctistovku nenabídnou, takže na silnější motory Golfu prostě nemají adekvátní odpověď.
martin.blader
Ano, silnější 1.4 TSI je určitě dynamičtější motor než atmosférická 1.6, je to turbo a už na papíře má větší výkon, ale úplný nesmysl to taky není. Kdyby vzali slabší 1.4 TSI, je to už v pořádku.
Anonym
Už by to bylo férovější, ale i tak by šestnáctistivka nestačila. Evropské turbomotory a japonské atmosféry stejného výkonu jsou prostě neporovnatelné ... když se dívám na těch 250 Nm u 1.4 TSI, tak by asi nestačil ani japonský dvoulitr.
martin.blader
Srovnávají se samozřejmě velmi těžko, protože ta charakteristika je zásadně odlišná. Nicméně porovnávat papírové hodnoty točivého momentu není až tak směrodatné. Motory s podobným maximálním výkonem mají i podobné nejlepší zrychlení, rozdíl je v tom, že v jednom případě je ten zátah v nížších otáčkách a ve druhém ve vysokých. Atmosféra má tedy tu uživatelskou nevýhodu, že při snaze o akceleraci je potřeba podřadit.
Nehodnotím tu však, jestli je lepší downsizingový turbomotor nebo atmosféra, tam vstupuje do hry mnoho dalších vlivů, jen je podle mě trochu zavádějící tvrdit, že 1.4 TSI bude stačit až atmosférický dvoulitr.
Anonym
No já jsem to porovnával z toho hlediska, že v testu porovnávali hlavně tzv. "pružná zrychlení", které se provádějí někde ve středním otáčkovém pásmu a tam je rozdíl přímo drtivý. Pro absolutní zrychlení je průběh výkonu taky důležitý ... motor s úzkou výkonovu špičkou potřebuje k využití svého potenciálu nakrátko odtupňovanou převodovku, nikoliv "europřevodovku".
Jen tak trochu odbočím. Novináři třeba hodně srovnávají 1.0 Ecoboost s 1.6 Ti-VCT. Ecoboost vždycky v otázce dynamiky vyhraje ... aby taky ne, když jeho výkonová křivka připomíná osmiventilové dvoulitry, případně ty nejlepší osmnáctistovky.
martin.blader
V tom máš naprostou pravdu. Proto jsou tyto testy pružného zrychlení nesmyslné, jelikož turbomotory v nich drtivě vyhrávají díky tomu, že jejich konstrukce lépe vyhovuje metodice těchto měření. To však neznamená, že by atmosféra byla o tolik pomalejší.
S tou převodovkou také souhlas, to je jeden z těch dalších vlivů, o kterých jsem psal. Sice u obyčejné atmosféry nebude ta špička tak ostrá jako třeba u BRZ, ale turbomotor se s delšími převody potažmo většími mezerami mezi nimi samozřejmě popere lépe.
tesnav
V čem jsou testy pružného zrychlení nesmyslné? Jen ukazují, jak jsou auta v běžném provozu "pružné" a je to parametr rozhodně více vypovídající, než je sprint na stovku. Protože pružné zrychlení řidič využije mj. při každém předjíždění a tam je pekelný rozdíl, jetsli musím honit výkon v atmosféře okolo 4.000 - 4.500 ot. podřazením o 2 nebo 3 stupně, nebo to prostě jen u turbomotoru přišlápnu nebo podřadím o stupeň a obdobný výkon tam mám ve 2.500 ot. A i tento test ukázal, že rozdíl v pružném zrychlení je 2-násobný, a to se porovnává výkonově nikterak vyhulené turbo s na svůj objem spíš nadprůměrně výkonnou 1.6-kou.

Z hlediska běžného řidiče je turbo uživatelsky mnohem příjemnější svým plynulým zátahem už od nízkých otáček a výrazně lepší křivkou točivého momentu. Když se k tomu přidá lepší spotřeba, tak třeba já už dnes nevidím jediný důvod pro koupi atmosférického motoru.
martin.blader
Testy pružného zrychlení jsou nesmyslné proto, že měření probíhá na jeden určený rychlostní stupeň u aut s různým zpřevodováním a rozdílným plněním motoru, tudíž i charakteristikou. Takový test nevypovídá o tom, které auto je schopné lepšího pružného zrychlení, nýbrž o tom, které se lépe sbírá z nízkých otáček, což je samozřejmě turbo. Jak už jsem uznal výše, podřazení je uživatelská nevýhoda atmosféry, ale to nic na věci nemění.
tesnav
Aha, takže testy jsou nesmyslné jen proto, že jeden typ motoru je výrazně horší, a to v disiplíně, která odráží běžné použití auta normálním řidičem - to vaše sbírání z nízkých otáček.
martin.blader
O tom tu celou dobu hovořím. Podřadíš, rázem už ten motor v nízkých otáčkách není a můžeš využívat výkonový potenciál motoru. Až na posledních pár let se to tak dělalo vždycky. S turbomotory je to samozřejmě pohodlnější, protože plochá křivka točivého momentu špatné stupně odpouští. To uznávám od začátku, tohle je jejich uživatelská výhoda.
Já tu však hovořím o testech pružnosti, které se dělají mezi danými rychlostmi na daný rychlostní stupeň. První nesrovnalost je ta, že u každého auta je ten daný stupeň jiný převod. Druhá věc, když ten test začíná někde pod 2000 ot./min a zadupneš pedál do podlahy, tak je jasné, že atmosféře to bude dělat problémy a pak skončí s o polovinu horším časem. Jenže v reálném provozu tě nikdo nenutí takhle jezdit a ani to nikdo nedělá. Proto říkám od začátku, že obrovské rozdíly v testech pružnosti nejsou dány tím, že by atmosféry byly o tolik pomalejší, ale proto, že metodika těchto testů vyhovuje turbomotorům. Tím pádem je považuji za zavádějící. Přičemž turbomotor bude i tak lepší, protože i to podřazení zabere nějaký čas a pružnost tam přeci jen bude o něco lepší.
jendas
Že bych musel podřazovat o dva stupně to se mi teda nikdy nestalo. Jelikož mám pětistupňovou převodovku (motor 1,33l Yaris), tak když jedu, dejme tomu, za náklaďákem 80 km/h, tak podřadím na 4 a v pohodě předjíždím. Já v atmosféře nevidím jediný problém. To, že člověk zlenivěl a už se mu nechce ani řadit, to už je jiná věc. Daní za to ovšem je možná menší spolehlivost motorů.
_MT_
To máš ještě Euro4, ne? To byl skvělý prcek. 😄
jendas
Ba ne. Dokonce je to Euro3 A máš pravdu, je to skvělý auto u nás v rodině už druhý Yaris. Já na něj nedám dopustit, ale už má taky něco najeto, tak mrkám po něčem novým. Prohlížel jsem i nového Yarise, ale už to není ono.
_MT_
Máma měla 2007 1,33. Sice ne úplně dle mého gusta, ale příjemné auto.
jendas
Tak ono je hlavně si potřeba zvyknout na tu kapličku s tachometrem, ale jak si člověk zvykne, tak mu dělá problém přesednout do "klasického" auta. A hlavně je to opravdu malý velký vůz, protože co on odvezl věcí to bys nevěřil.A těch přihrádek. Nicméně úplně nejlepší Yaris byl ten úplně první ještě z Japonska. Sice to byl jenom 1,0l, ale čtyřválec a to bylo auto super. Takové už žádné nebude.
_MT_
Přístroje mi vůbec nedělaly problém. Právě Yaris mne přesvědčil, že tenhle koncept opravdu funguje (když to udělají pořádně). První generací jsem vůbec nejel. Ani na té druhé jsem toho zase tolik nenajezdil.
Anonym
Testy pružného zrychlení jsou celkem smysluplné, ale nesmí se smrskávat na takováto zjednodušená srovnání. Proč ? Protože existují rozdíly v počtu stupňů a v délce převodů. Když má jedno auto pětikvalt a druhé šestikvalt, tak srovávnání pružného zrychlení na pátý převodový stupeň znamená, že jedno auto zrychluje na nejvyšší převodový stupeň a druhé nikoliv. Třeba pružné zrychlení z 60 na 100 km/h je v testu na čtyřku ... proč ne na trojku nebo na pětku ?
A co se týče srovnání motorů, to byl další nesmysl. Nedávno jsem se díval na výkonovou křivku Fordova litrového Ecoboostu a říkám si - hle, vždyť to prakticky kopíruje můj atmosferický dvoulitr. Šestnáctistovka se s přeplňovanou čtrnáctistovkou prostě srovnat nedá. Toyotě je možné vytknout to, že si sama podkopává pozici tím, že nic víc než šestnáctistovku na českém trhu nenabízí. Ve výsledku může konkurovat pouze dvanctistovkám od VW.
martin.blader
Ano, test pružného zrychlení smysl má, ale ne v této podobě. Dokud byly samé atmosféry, proč ne, ale máme-li na trhu dva rozdílné typy motorů, už to nefunguje. Osobně bych se přikláněl k měření maximálního možného pružného zrychlení bez ohledu na rychlostní stupeň, ať oba spravedlivě pracují tam, kde je jim to nejpříjemnější.
Jednou z "potíží" je podle mého taky to, že TSI mívají celkem znatelně vyšší výkony než ty udávané. Je pak jasné, že když se srovná auto s 96 kW a 110 kW, je to o něčem jiném. To jsme pak skutečně na výkonu dvoulitru, a srovnávat to s 1,6 je pak zcestné. Proto by bylo nejbližší to "méně přeplňované" 1,4 TSI 90 kW, které bude mít ten maximální výkon nejpodobnější. Bude samozřejmě těžit z výhod přeplňování, ale ty maximální dynamické hodnoty budou dost blízko.
Ronault.
V podstatě by se mělo srovnávat auta ne dletypu motoru, ale dle cenovky. Protože v této třídě obzvlášť zákazník nakonec nebude stát před definitivním rozhodnutím, jestli atmosféru nebo turbo, ale co nejlepšího se do jeho cenového limitu vleze.
martin.blader
Ano, takový pohled na věc je mi blízký. Když třeba takový Passat se slabším 1,4 TSI vyjde na podobné peníze jako Mazda6 s dvoulitrem, tak je po motorové stránce alespoň z mého pohledu rozhodnuto.
tesnav
Maximálnímu pružnému zrychlení velmi odpovídá sprint z 0 na 100 nebo na jinou hodnotu, kdy každý motor pracuje velkou část času logicky tam, kde má nejvyšší výkon (tzn. ve vysokých otáčkách).A když vezmu, že rozdíly mezi motory se projeví prakticky až od nějakých 50km/h při přeřazení na II., tak tento parametr právě s diskutovaným pružným zrychlením ukáže, jak je který motor živý. Ostatně na to si v podstatě stačí porovnat výkonové křivky v jednom grafu (a jednu upravit s ohledem na jiné zpřevodování nebo hmotnost).

A jinak, ty rozdílné typy motorů tady v masovém měřítku máme už asi 15 let (turbodiesely),které šlapou dobře ve středních otáčkách, zatímco ve vysokých umřou. Tedˇ se k tomu ve velké míře přidaly turbobenzíny, které jedou dobře ve všech otáčkách (tedy pokud nejsou záměrně elektronicky přiškrceny ve vysokých otáčkách, jako např. 1.2 nebo 1.4TSi)
martin.blader
U zrychlení na 100 km/h atmosféra ztrácí, řekl bych, nejvíc na rozjezdu, kde se tak jako tak musí z těch nízkých otáček sebrat. U výkonově nejbližší motorizace, u slabšího 1,4 TSI, činí to zrychlení 9,3 s. Hodnota Aurisu je 10,0 s, takže skutečně žádný dramatický rozdíl. Podobně výkonná auta jsou zkrátka podobně rychlá, problém atmosféry je ten, že se musí pracovat s převodovkou a ten výkon tam hledat. Takové testy mohou v laikovi vyvolat pocit, že atmosféra jede mnohem pomaleji než podobně výkonné turbo, což právě není pravda. Určitě bylo fajn takhle srovnávat atmosféry, kde se ukázalo, která se lépe sbírá, ale když srovnávám dva různé druhy motorů, tak je vítěz už předem znám.

Ano, diesely jsem pominul, bavil jsem se o benzínech.
JuckiCZ
Jak kterej. Třeba ten od Toyoty/Subaru bez problémů 😉.
147 kW 205 Nm, točí až k sedmi tisícům...
Honda 115 kW 192 Nm, max výkon v 6300 ot/min,
Hyundai 131 kW 214 Nm, max výkon v 6500 ot/min,
Mazda 121 kW 205 Nm, max výkon v "neuvedeno"
Podle mě se mu vyrovná už dobrá 1,8l (Třeba od Hondy), pokud ji budu točit do červenýho, stíhám, pokud ji nechám dole, moc to nežere, výhoda TSi je v tom, že tolik řadit nemusím a přesně o tom to je.
Porovnatelné to je - z hlediska priorit, po porovnání priorit tyhle rozdíly zůstávají, a pak říkat to, co se tady často říká, že malej turbomotor je prostě lepší, tak je to blbost. Jak v čem!
martin.blader
Ano, poslední odstavec je důležitý. Jak v čem a jak který. Přít se o tom, zda je lepší malý turbomotor nebo atmosféra, je podobně nekonečné téma jako benzín vs. diesel nebo nové vs. ojeté. Jednak záleží na modelu a jednak každé má svá pro i proti. Rozhodující je tak především osobní úsudek, který vyhodnotí nejschůdnější řešení.
Anonym
Problém je v tom, že dovozci těchto značek v ČR nic takového nenabízejí. Toyota do Aurisu nabídne maximálně šestnáctistovku, Hyundai a Kia jakbysmet. Pouze Mazda nabízí do 3ky dvoulitr, ale s mírně slabšími parametry. Honda má do Civicu slušnou osmnáctistovku. Nissan pro jistotu ani nižší střední třídu nemá, osmáctistovka Mitsubishi v přerostlém Lanceru toho moc nezmůže.
Z pohledu výrobce/dovozce to chápu ... kolik se u nás prodalo dvoulitrových Ceedů minelé generace ? Skoro žádný, tak teď nabízejí maximálně šestnástistovku, i když v USA má pod označením Kia Forte osmnáctistovku.
JuckiCZ
S tím souhlasím, že by to mělo mít i nějakej dvoulitr a ikdyby se na něj mělo chvíli čekat, nevidím v tom problém, dokud to nebude příliš dlouhá doba.
Ale ta 1,6ka od Toyoty mi pro takové auto přijde dostatečná a důstojná, akorát pro sportovce to není. Třeba se dočkámě nějaké podobné verze jak u ostatních, třeba Auris type R, nebo RS 😉.
Na druhou stranu se koukněme na ostatní auta ve třídě a nejprodávanější motorizace, tam je to taky samej slaboch... Co trh žádá, to se mu dostane, nikdy tomu nebylo jinak a nikdy ani nebude - viz třeba Toybaru 😉 .
_MT_
Zase tolik jich není, ale silnější benzíny dělaly u Golfu tak 20% prodejů. To není málo. R lze nazvat okrajové s pár procenty, ale už GTI mělo pěkný kousek koláče (nějakých 12% myslím).
_MT_
Problém je, že tahle 1,4 bude mít ve skutečností přes 120 kW a 260 Nm při hodně ploché charakteristice. Takže dokáže provětrat i ty dvoulitry. Hlavně pokud je zabije převodovka.
JuckiCZ
Ale taky záleží, jak moc budou točit, krouťák se převodem mění 😉.
_MT_
Tady je důležitější výkon a ten se na převodu nemění. Moment jsem tam psal spíš do počtu.
JuckiCZ
mnkk
Táto 1,4 má podla testu 124kW (v papieroch 103), takže tie výkony sa s atmo 1,6tkou nedajú porovnávať, asi ani s 1,8čkou (napr. civic 1,8i 110kW). Dvojlitru sa prinajmenšom smelo vyrovná...
JuckiCZ
A kde se v tomto testu píše, že má Golf 124 kW? Pochybuju, že automobilka prodává auto, které má 124 kW a v papírech bude uvádět 103 kW. A kam by pak cpala verzi 118 kW? Tohle je nějaké zmatené...
Ham.
To by sis ten test musel přečíst v originálu v SM, tady je jen zkrácená verze. Uvádí tam výsledky dyno měření 124 kW a 267 Nm.
Slabší motor 1.4 TSI 90kW má naměřené hodnoty 103 kW a 214 Nm.

1.4 TSI 103 kW daná do testu proti 1.6 v Aurisu je dynamičtější s velkým rozdílem. Je škoda, že Toyota nedává do Aurisu alespoň trošku výkonný benzínový motor a jen takovouto téměř základní motorizaci. Pak by srovnání ohledně motorizací mohlo být rovnocennější.
Choochoo
[odkaz]
Tato 1,2 ma prej 97kW. Nejeze SM ma zajimave testy koncernovych aut, ale i mereni >😁
Tmave modra, vykon na kolech je skoro stejny jako ma 1,6TOUR. Kde je tedy ten vykon, ze se neprojevuje na casech zrychleni z 0-100km/h? Ztratovy vykon tmave zelena je u 1,2TSI 2x vetsi nez u 1,6 TOUR 8-s . Ale jak rika kamard, co mel ve firme na stolici nejake motory na mereni, namerit se da co chces a tady SM opravdu chtel.
Nedavno tu nekdo uvadel slovensky test TSI, kdy mel motor o 3kW vice, coz se da brat.
Kamoska mela Yarisa co mel 200 koni, akorat ztratovy vykon byl vetsi nejakych 120koni >😒]
Ham.
TSI v Golfu je nová generace, uvidíme jak vyjdou další měření. Z měření zrychlení je ale jasné, že tam nějaké kW navíc jsou, jestli je to +5, +10 nebo +20 je druhá věc.
Spíš bych se ptal kde poztrácela výkon ta 1.6 v Toyotě. Ten motor jede tak na úrovni toho 1.2 TSI 77kW.
1.4 TSI 90kW i 103kW z něj udělá statistu.
Choochoo
Jiste ze je to nova generace, ale zasadni zmena na konstrukci kvuli vykonu tam neni, vsude je tlak hlavne na spotrebu. Verim tem cca 3kW jako u kazdeho jineho vyrobce. I 1,4MPi nebo co mel kolega na stolici melo o asi 3kone vice i po 100tis km.
Z mereni pruzneho zrychleni se hlavne potvrdilo to, ze ty motory, resp auta nesjou vubec konkurence. Zde slo hlavne o to postavit k Aurisu Golfa z multilinkem, jinak by Golf podvozkove pohorel a to se preci nechce. Multilink se nabizi az ve verzi 103kW. Nebo ti snad prijde logicke proti atmosfere s nizkym kroutakem postavit turbomotor s vysokym kroutakem a s jeste vetsim vykonem a vyssi cenou? 8-s
Souhlasim s tim, ze pro bezne jezdeni je Aurisu 1,6 blize 1,2TSI se 77kW, kdy 1,2TSI ztrati o chlup vetsi kroutak delsimi prevody. Pokud se bude Auris tocit pres 4 az 5 tis ot, predvede tech 97kW a bude mit blize k 1,4TSi 90kW. Pak by stalo za to zmerit zrychleni na 3 treba 80-120km/h.
Ham.
Problém je spíš v tom, že tam kde Auris výkonově v benzínu končí tak Golf skoro začíná. Toyota má konkurence schopný motor pro penzisty, výš už ne.
karkol
Tak si kup Ferrari ty magore. Rychlostni limity jsou u nas 50_90-130 .
miromen
Multilink se nabizi od 90kw verze.
Vyhlasim Golf za najlepsie auto v galaxii a potom hladam dovody, preco je Auris horsi... aby som svoju tezu potvrdil.
rewerz
Co sa tyka spolahlivosti a nakladov tak urcite som za Aurisa. Neviem ako sa zachova ten Golf po 100-150tisic km. Ale zalezi ci niekto chce auto na 10 rokov alebo kazdy rok kupuje ine.
Autoservis
Při 130 na dálnici točí Toyota 3450??? Trochu úlet na 6 kvalt ne? 3600 točí napříkla 1,6 octavia s kvaltem ;-\ Golf na tom se 3000 taky není zrovna nejlíp. Obě auta na tom budou stejně i při maximálce kdy se budou stejně jako Octavia při 200 pohybovat na hranici omezovače ;-\
MariAchi
Jasně, na 3000 otáček jede 130, takže na 6000 otáček může jet teoreticky 260, ale už při 200 je na hranici omezovače...
-------
Nejasně to mariachi, na 3000 otáček jede 140 😉 Při 130 na dálnici točí 2800ot :-!
[odkaz]
MariAchi
OK, já jsem reagoval na to, co napsal ten nade mnou. Tím tuplem má tu úvahu špatně...
Autoservis
8-s
MariAchi
To je zajímavá, nic neříkající reakce.
Můžeš to nějak rozvést?
Autoservis
Nic jen že se k těm 260 těžko dostanou. Je jedno jestli tě zastaví omezovač otáček nebo převodovka 😉
MariAchi
Samozřejmě, že se na 260 nedostanou, proto jsem tam napsal to slovo "teoreticky".
Reagoval jsem na to, že dle tebe ta auta budou u 200km/h na omezovači, což je minimálně u toho diskutovaného Golfu nesmysl, u 200 mu bude do omezovače zbývat ještě dost. Nezastaví ho ani převodovka, to, co mu neumožní dosáhnout vyšší rychlost je odpor vzduchu.
Autoservis
Odpor vzduchu jsou jenom babský kecy. V čem ti příijíde například Erkový passat aerodinamičtější než "běžný". Přitom dosahuje po odblokování výrazně vyšší rychlosti.
MariAchi
Po jakém odblokování čeho?

Jo ták - odpor vzduchu jsou babské kecy >😁

No nic, tak raději dobrou >😁
Autoservis
Kalsické Erko má maximálku elektricky omezenou na 250 stejně jako další auta. Ovšem po odblokování jede Erko přes 250 a určitě nejde o odblokování odporu vzduchu že? ;-\
MariAchi
Tak teď si nejsem jistý, jestli se snažíš dělat si srandu, nebo jsi měl včera rumunský večer...

Elektronicky omezená maximální rychlost není to samé jako to tvoje "mít motor na hranici omezovače" - tedy pokud jsi tím omezovačem myslel omezovač otáček motoru.

I když ta tvoje poučka o odporu vzduchu a babských kecech v podstatě vysvětluje všechno...
Autoservis
Já ti nevím. Slabá 1,6 55 kw v Octavii jede max něco málo přes 170 silná 1,6 74 kw se opře ručička tachometru o kolíček cca 200 km/h. Ta samá převodovka to samé auto tedy i odpor vzduchu že ;-\ Tak čím to že totéž výkonnější auto jede rychleji? Jeden problém je v motoru který ze sebe už prostě víc nevydá a další v převodovce která i kdyby motor ještě mohl už víc prostě nedovolí díky stálému převodu.
MariAchi
Jo, v pohodě, už si s tím nelam hlavu...
Autoservis
Ne v pohodě. Rád si to nechám vysvětlit v čem je tedy ten zázrak že dvě identická auta jen s jinými motory dosahují rozdílných maximálních rychlostí , když je teda tak zásadní odpor vzduchu :-!
MariAchi
Zůstaň u toho, že jsou to babský kecy.
Pusť si Farmu, nebo Prostřeno, užívej neděli a už to neřeš...
Autoservis
hmm tím jen dokazuješ že víš kulový nebo sis to nedokázal najít na internetu stejně jako zmínku o odporu vzduchu >😁 Když tady chceš dělat chytrýho musíš nejdřív chytrym býti
MariAchi
Na to, abych věděl, jaký vliv má odpor vzduchu na maximální rychlost auta, mi stačilo dávat trochu pozor ve fyzice na základní škole. Ale to jsou jen babský kecy, že? Kdo tady ví kulový je z diskuse jasné (kromě tebe) všem. >😁
Klaudius
Golf alebo Auris?
Oba vozy dospeli a dozreli. Oba sa vydarili. Ale každý hrá inú ligu. Nie lepšiu či horšiu. Inú. Výber je vec osobných preferencií. Obidve autá sú bezpochyby skvelé autá. Čo chceš viac? Keby bolo skvelé len jedno, odpadla by možnosť voľby.
😉
miromen
Golf dospět nepotřeboval a pouze stačilo udržet vysokou laťku. Auris měl dospět ale to se mu podle mě povedlo jen častečně.
rohYpnol
Já myslím, že zatímco Toyota je světovou jedničkou, tak VW je ten, kdo dorovnává 😉
miromen
V čem je jedničkou ? V prodejich ? Pro mě nezasadni věc při vyběru auta. Samozřejmě bych si 2X rozmyslel zda koupit auto od automobilky když přeženu před krachem ale jinak neni duvod nekopit 2,3,4.....
A myslim si že v tehle třidě je všeobecně větši pojem pravě auto od VW a ne od Toyoty. Ktera se vice prodava ani ti nevim ? V Evropě je to ale jistě Golf.
rohYpnol
Ano, v prodejích. Jistě, že to není důvod ke koupi 😉

Golf asi bude prodávanější než Auris, i když... Kdo ví. Corolla měla svého času taky výborná čísla (celosvětově) a Auris jako nástupce určitě má na oc navazovat. Někde navíc myslím jméno Corolla zůstalo.
MariAchi
Docela mně udivilo, že to jméno změnili, Corolla byl pojem.
Klaudius
Evidentne potreboval, doteraz to bola šedá nuda bez iskry a sviežosti, posledný Golf dostal čo potreboval - viac výrazu zvonka a konečne niečo nové a moderné zvnútra. Dúfajme, že mu zas nebude trvať tri generácie, kým sa odhodlá k podobnej zmene.
miromen
Evidentně nepotřeboval takže nesouhlasim.
Klaudius
Keby nepotreboval, VII generácia by bola zbytočná.
miromen
To same snad plati pro všechny ne ? Krom noveho a logicky modernějšiho vzhledu a podle mě meně povedenějšiho nad u G6 nikde nevyčniva a naopak nikde nezaostava. Prostě stale si drži svuj standard.
Klaudius
Nie, postúpil o krok dopredu - presne o ten krok, ktorý potreboval. Vzhľad nie je len modernejší, ale tentoraz mu nechýba ani nápad a interiér sa nebojím nazvať zaujímavým a pekným. A to je práve to, čo predchádzajúcim generáciám chýbalo a v čom nový Golf dospel. Svojim dizajnom sa vymedzil voči povesti dobrého ale nudného auta.
miromen
Když jsem poprve viděl G7 tak jsem ihned věděl že je to Golf se všim všudy. Mirně zklaman jsem nebyl pravě jen jeho vzhledem ale i jeho udajně "scela novy Golf". Jasně od VW se nedaly čekat nějake hokusy pokusy ale prostě jsem čekal větši designovou změnu. A v mojich očich je to opět designově větši facelift a žadne větši "porno" se u mě nedostavilo. To same plati pro interier. Tam je dokonce možne spatřit jisty ustup a šetřeni podobně jako to bylo mezi G5 vs G6. Kdo zna lepe G6 tak mi da za pravdu. Jen dodam že mě se G5 nelibi a považuji tuto generaci za designově jednoho z nejmeně povedeneho Golfa.
A pravě napad jaksi postradam protože tam je dost patrna G6.
Klaudius
Golf V : [odkaz]
Golf VI : [odkaz]
Golf VII : [odkaz]
Ak chceš paralelu, tak ju nájdeš medzi 5. a 6. generáciou. Šestka je odvar päťky, tá istá architektúra s trochu modernejšími rysmi. Palubka v sedmičke je úplne nová, štít prístrojov so stredovým panelom je opticky v jednom celku, stredový panel je dosť výrazne (a príjemne) natočený k vodičovi - s predchádzajúcimi dvomi ťažko zrovnateľné.
Zvonku je Golf úplne nový. Stačí sa zamerať na jeho klinovitý profil a plochú kapotu motora - tak nízky dynamický "čumák" Golf ešte nemal.
Šiestu generáciu beriem ako medzistupeň, nie plnohodnotný nový model - keď si vezmeš skok medzi 5. a 7. generáciou, je jasné, že na zvyklosti VW by to bolo príliš - takten prechod proste zmiernili tým, že piatu generáciu pripodobnili tej siedmej, a vznikla tým šestka, ktorá mala, mimochodom, dosť krátky život.
Takže G7 považujem za nové auto (minimálne dizajnovo), nie za napodobeninu G6. Naopak, G6 je napodobenina G7 na prechodné obdobie.
miromen
No když si dam ty fotky vedle sebe tak si u te G7 řikam...sakra kde ja to jenom viděl. Ano ty odlišnosti ktere popisuješ sedi. Nicmeně pokud ty auta postaviš realně vedle sebe což byl muj připad tak G7 v sobě G6 prostě nezape. A z meho pohledu ani nevim kde je větši rozdil zda G5 vs G6 nebo G6 vs G7. A všimni si kolik lidi a to ne jen zde piše jak maly rozdil mezi G6 a G7 je. Řekl bych že velka čast a ja tvrdim i většina spiše bude mit podobny nazor jako ja. Ja se byl na G7 podivat za jednim člověkem ktery ma v rodině taky G6 a jako dalši možny kandidat do rodiny je pravě G7 ktereho si pujčil. A co se tyče vzhledu tak jsme se sice ne uplně ve všem shodly ale jako celek taky hodnoti G7 po zhlednuti a projeti jako spiše zklamani. Nadšeny rozhodně 2x nebyl.
Klaudius
Ono to asi bude tým, čo som písal - VW sa možno snažil zjemniť ten skok medzi generáciami a vymyslel si "polovičnú" generáciu na krátku dobu. Práve preto sa ti G7 podobá na G6.
Odmysli si G6, ktorá tu bola len chvíľku a podľa mňa čiste účelovo ako predskokan novej generácie. Ber v úvahu len G5 a G7 - zdá sa ti ten rozdiel malý? To G6 s apodobá na G7, nie opačne. 😉
miromen
Jako i takto se da na to nahližet. Zda to tak soudruzi z NDR opravdu zamyšleli nevim ale možne to je. Každopadně rozdil mezi G5 vs G7 už je opravdu dosti znat.
A určitě interier považuji u G7 jako povedenějši čast auta než jeho exterier. Jedine co mi dosti vadilo byl ten klavirni lak. Ja sice proti němu nic nemam ale na fotkach to vypadalo lepe a jakoby vice rozbitě. Jenže v realu je to pěkně velky kus a moc dobry dojem na mě rozhodně neudělal. Takže ještě jsem zvědav jak vypada nižši stupeň vybavy CL v kovovem dekoru. Trošilinku mě zklamal volant ani ne vzhledem ale jeho tvarovanim. Tam jsem zaznamenal trochu horši uchop a taky tenči věnec oproti G6. Naopak oceněji vzhlednějši a lepši uchop řadici paky. Velmi povedena jsou i sportovni sedadla. Jen si nejsem jisty už docela poddajnymi sedaky a to hlaně na delšich štrekach. Sportovni z G6 jsou pohodle i po delši jizdě. Jinak kolega zaznamenal menši učinnost xenonovych světel oproti G6. 😉
MariAchi
Dovoluji si nesouhlasit - obě hrají stejnou ligu.
Klaudius
Záleží na uhle pohľadu. Rovnaká trieda - trochu odlišní zákazníci. Golf sa viac obracia k mladšej generácii, Auris k staršej. Minimálne charakteristikou pohonov. Auris je pohodový voz pre kľudnú pohodovú jazdu. Golf je pojhodový voz pre dynamickú jazdu - už to nie je ten typický vozík nemeckého dôchodcu. Podľa mňa ani jeden nemá zvlášť navrch nad tým druhým. Len je každý trochu iný.
3_diamanty
v tomto clanku udavate sirku golfu 1790mm

a tu: [odkaz] zase 1799mm

kde je pravda? uz som si zvykol ze udaje v tabulkach Vam nikdy nesedia ale aspon pri golfe som cakal ze to bude bez chyb... clovek potom fakt nevie co si ma mysliet ..... nic v zlom 😉
mozgog
chápu nezávislé pocity a dojmy autorů článečku, ano golf x-té generace je nejlepší, německý důchodce si to podle statistik myslí také, ale upřímně, nenacházím jediný skutečný argument, proč by měl člověk místo nového Aurisu koupit něco jiného
Klaudius
U teba to nie je nič nové...
Ale máš pravdu, kúp si to, čo chceš.
vosovčelák
ale to mě před častým a neplánovaným odtažením do servisu, jak je tomu u současných turbo-vw železným pravidlem, nezachrání. provoz toyoty je mnohem bezproblémovější a praktičtější. a teď se navíc zdá, že si za jejím volantem i víc užijete-lepší podvozek, lepší řazení. není co řešit, na uhlazenější křivky a linky, a měkčí umělý hmoty, se můžu při každodenním provozu z vysoka vytento. >😁 a myslím, že i uživatele turbo-vw, po šesté výměně turbodmychadla do roka, přestanou fantasticky vymakaný linky golfu tolik fascinovat. >😁
MariAchi
Jasně, provoz Toyot obecně je bezproblémový.
Na rozdíl od VW, které se kazí, kdy se mu zachce, jsou svolávačky Toyoty plánované vždy jednou za rok pro cca 1,5 mio aut, stačí vědět, kde jsi v abecedě >😁
Klaudius
Zváž sám, čo je pre teba lepšie - mať nepríjemnosti na ceste alebo sa obťažovať do servisu na neplánovanú preventívnu opravu? Nič nie je dokonalé a čo sa môže pokaziť, pokazí sa. Rozdiel je v prístupe.
mario79sk
zvolavacia akcia ta nenecha stat na ceste.
MariAchi
Ta zvolavacia akcia vznikla na základě něčeho, co jiné lidi na cestě stát nechalo.
Takže zvolávacia akcia mně na cestě nenechá, ale její příčina může.
Klaudius
To máš pravdu, ale jak vieš, že zvolávačku nerobia kvôli chybe, na ktorú prišli sami? V globále je to prašť ako uhoď - na aute je chyba, len v jednom prípade sa o to postará výrobca a naženie ťa do servisu, v prípade druhom sa tá chyba síce nemusí prejaviť na tvojom aute, ale ak, tak si to odserieš iba sám. To je celý rozdiel.
MariAchi
Zkrátka podělat se může cokoliv, já auto podle tabulek nekupuju, tudíž je mi ta proklamovaná kvalita Toyot ukradená...
Klaudius
Každý podľa seba, máš svoju hlavu, svoj názor a svoje preferencie. :yes:
MariAchi
Jo, máš pravdu.
Jde mi jen o to vyzvedávání jednotlivých vlastností a nadřazování nad jiné.
Při koupi horní Toyoty by pro mně byl vzhled velký problém, a přisuzovaná spolehlivost by to rozhodně nepřebila.
Kvality Golfu jsou pak v komplexu, tam se těžko dá něco vytrhnout.
Klaudius
To je na zvážení každého. Osobne by som neporovnával až tak dizajn, skôr motor a prevádzku - a bolo by to dlhé uvažovanie.
MariAchi
Tak to dělej jako já - mrknu na auto a mám jasno >😁
Klaudius
V tomto prípade mrknutie nestačí. Nemám problém ani s jedným. Že by som bol už tak otrlý?
MariAchi
Tak já mám problém s oběma.
Golf: Exteriér OK, ale velká kola působí přehnaně (fajn, můžu vzít menší). Malé trojúhelníčky vpředu jsou zvěrstvo. Jinak je to ale definice kompaktního HB. Interiér taky OK, ale rozhodně ne s lesklým černým plastem. Hliník, nebo třeba karbon (bude-li v nabídce), ale s tím lesklým černým je jak korejec. Já na Golfu (a vlastně na všech VW) vždy cenil, že v interiéru nemaj "bordel". Nicméně to mírně proasijské orientování chápu.
Auris: Proč to není Corolla? Exteriér je kopie původního Ceedu se zmršenou zádí, přední nárazník ála radlice je už u Toyot tradice a je hnusný napříč všemi jejími modely. UJD patrně bejval mašinfíra. Interiér, to je přesně definice rozporuplných pocitů - Kaplička s budíky OK, ale ten střed, to je útok oči. Kombinace hranatých a kulatých větráků, z toho ty hranaté spolu s digitálkama snad rovnou vyndali z nějakého modelu z poloviny osmdesátých let. Volant vykachlíkovaný tlačítky. Tenhle displej svítí modře, támhleten zase červeně... Z toho bych asi dostal psotník.
Motory je třeba fest projet, abys měl jasno, co od pohonné jednotky čekáš, ale jsem si jistý, že 9 z 10 vezme malé turbo díky zátahu z nízkých otáček - alespoň tedy v Evropě.
Klaudius
V tom prípade mám problém absolútne so všetkými. 😉
MariAchi
Tak tomu říkám obrat >😁
jossalito
Tenhle příspěvek jsi, doufám, nemyslel vážně. 8-s
bafunak
Každopádně Japonské atmosférické motory, Toyoty obzvláště, jsou etalonem trvanlivosti. Jako taxikář ve Stuttgartu to mohu potvrdit.
MariAchi
Toyota vypadá jako kopie předchozího Ceedu - a to dost nepovedená.
Zkrátka UJD opět zaúřadoval...
Makovnik
Etalon, kral, ikona.... halucinace.
Klaudius
Lysohlávka? 😲
Makovnik
Myslis, ze novinari ich pravidelne chrumkaju? alebo spominas svoje chute?
MariAchi
To ne, tyhle drogy ovlivňují mysl a tu on nemá.
Klaudius
>😁
jozephko
Osobne tento motor považujem za najlepší , resp. najvhodnejší benziňák pre nižšiu strednú triedu. Mal som ho v Corolle sedan r.v.2003 a jedným slovom paráda. Na stovke som bol za rovných 10 sekúnd a dlhodobý priemer 6,5 litra. Mal taký tichý a mixérový zvuk, skoro ako eletromotor - ale to len po meste. Na diaľnici už bol motor trochu hlučnejší. Fascinovala ma presnosť palubného počítača v Corolle. Nikdy nebola väčšia ako 0,1 litra od vypočítanej podľa dokladov.
Odkaz pre Toyoťákov: ak vám občas zasvieti žltá kontrolka motora - hlavne v daždivom počasí, známy prišiel na to, v čom je chyba. Má tiež Corollu 2003 a toľko hľadal a hľadal, až našiel príčinu. Nie je automechanik, ale zato je maník do elektriky a počítačov.
Príčinou sú mikrotrhliny v izolácii káblov v priestore motora, ktoré vôbec nie sú na prvý pohľad vidieť. Stačí však tieto káble oblepiť páskou, a je po probléme. O častom probléme s kontrolkou vedia aj v Toyote, na jeho riešenie však zatiaľ neprišli.
DonVito
Nazapomínat na 1.8 od Hondy 😄

Ale samozřejmě souhlasím, že Toyota je špička.
A v Hybridech bezkonkurenční.
bafunak
Každopádně v trvanlivosti motory od VW překonává, o těch downsizingových nemluvě.
mario79sk
pripajam sa k tvojmu nazoru, tiez mam tento isty motor v mojom aurise a nedam nan dopusit. Ked sa dobre zajazdi, tak dozreje ako vino, rad sa vytaca pricom sa nemusis bat ze ta niekde necha. Navyse v novom aurise bude vzadu viacprvok, tak to musi byt celkom pekne zvezenie.
A co sa tyka porovnavania s golfom a jeho motorizaciou, tak to je pre auris az moc velky super. Motor je isto dynamickejsi, uzivatelsky prijatelnejsi, ale spolahlivost no neviem, vw nevedia robit dobre benzinove motory.
DonVito
... uradnickej babkovej (loutkovy) vlady...
JaMM
Auris na toyota.cz ma prevadzkovu hmotnost 1.345-1.375 kg a celkovu hmotnost 1.805 kg. Maximalna uzitocna hmotnost vychadza na 460kg. Ako ste vypocitali tych 535 kg? Pripocitali ste vodica + 75 kg?
U Golfu na vw.sk je to jasne a zrozumitelne: Pohotovostna hmotnost je 1.290 (vratane vodica - 75kg a nadrze plnej na 90😖. Celkova hmotnost je 1.800 kg. A tak je uzitocna hmotnost 585 kg.
U vas je to u Golfu 1.343/512 kg?!
Zjavne tu lepite hrusky s jablkami - udaje z tech. informacii importera a technickeho preukazu.
Katikakus
Toyota to ma spravne.
Pohotovostni hmotnost = auto + provozni naplne
Provozni hmotnost = auto + provozni naplne + ridic (75kg)
_MT_
Problém je, že EU zná jen jednu ("mokrá", 90% paliva, 68 kg řidič, 7 kg zavazadel) - směrnice 92/21, popřípadě 95/48. Jinak to má každý stát trochu jinak, Britové mají kerb weight, což je česká pohotovostní. Němci mají Leergewicht (doslova prázdná hmotnost), která zhruba odpovídá směrnici 92/21 (počítá 75 kg řidiče, žádná zavazadla; je daná německou normou), tedy provozní. A tady je ten chyták, nerozlišují národní a evropskou, takže kerb weight může být včetně řidiče. Někdy je v tom pěkný bordel - překlady, různé normy atd.
_MT_
V Německu mají😒br /> provozní 1.268 kg
celková 1.780 kg
užitečné zatížení 587 kg

a pro ACT😒br /> provozní 1.270 kg
celková 1.780 kg
užitečné zatížení 585 kg

Provozní je tak, jak jsi napsal, tedy 90% nádrž, 68 kg řidič, 7 kg zavazadla. Do užitečného zatížení se počítá i řidič s jeho příručním zavazadlem.
JaMM
Redaktori, ked uz testujete a hrajete sa na Vami garantovane cisla, tak bude najlepsie minut palivo po rezervu a sup s autom na vahu. A potom bude konecne hmotnost vami testovaneho auta skutocne realna.
Rojin
... jak tu Toyotu Golfan zabil. :yes: Parádní test! Až potkáte tohoto chlapíka na cestách s pyšně vztyčeným nosem, budete vědět proč. On totiž nemá konkurenci. S OIII jednoznačně jedny z nejlepších aut!

Smekám před Váma borci :yes:
Zde si dovolím citovat jednoho kolegu, Bravwo VW !!! :yes:
Klaudius
A v čom akože zabil? Slabším podvozkom a horším radením? >😁
Obrázok namiesto fotky vedľa tvojho mena hovorí za všetko...
rohYpnol
zabil ji tím, že Toyota není VW >😁 >😒]
Rojin
To rozhodně ne, nejsem přece motoristický rasista >😒] :yes:
Rojin
Golf má fantastickej podvozek. To lze vypozorovat už v náklonech... Řekl bych celkovým dojmem, Auris v ničem Golf nepředčí ba naopak, ve všech představitelných měřítcích je Golf nesrovnatelně lepší a pak tě dorazí pohled po usednutí do auta..

Ale abych byl fér, tedy alespoň podle článku, tak se zdá, že auris udělal pokrok právě v tebou zmiňovaných hlediscích a to jest podvozek. Ale i tam bude určitě ještě hodně ztrácet... nechme to na vlastní projížďku. 😉
Klaudius
Práve o to ide - vyskúšaj Auris, aby si mohol porovnávať.
O tých "všetkých predstaviteľných merítkach" by sme sa mohli baviť dlho, a najmä o tom, že v nich je Golf "nezrovnateľne" lepší - to je len tvrdenie a predstavy fanúšikov. Realita je taká, že Golf nie je taký dobrý na trhu sám. A to vôbec nemám v úmysle Golfa haniť, aj mne sa celkom páči.
Makovnik
Dnes je 2.2.2013, nie 1.4.2013 >😁
GTI
Klaudius
Zase som nejak pozadu. Vysvetli, prosím...
GTI
Kolega velmi trefně charakterisuje testík. Ano, Auris je přes své obtížně akceptovatelné designové úlety jistě dobrým autem. Kožich mu však Golf napráskal dokonale. Četl jsem ten test a doslova žasnul, jak se autoři snaží držet objektivity, vyváženosti a jak se "nebáli" chválit Aurise tam, kde zasloužil. Myslím, že právě četba horního dvojtestíku může zdejším neználkům otevřít dost oči. Samozřejmě, že na známé (primitivní) diskusní firmy ten test nedosáhne, kde je vakuum ani myšlénka nebere 😄

Svůj vklad do diskuse koncentruji zejména do pohledu na design, který je tedy pro mne u aurise doslova otřesný😒br /> - Zakulacení spodních rohů čelního okna - špatně
- (Pa)tvar hlavních i zadních světel - špatně
- Vertikální orientace zadních stopek - špatně
- "Úsměv" prolisu kliky pátých dveří - špatně.

Rovněž kabina je pro mne černým snem.

Cením jízdní vlastnosti, avšak v komplexu považuji aurise za auto nezajímavé, bez špetky stylu, taková... šeď a nuda. Jiskřivý, a to i jízdně je samozřejmě Golf. Sedmá generace je trefou do reality silnice. A to doslova.
Rojin
Klaudius
Triezvym pohľadom - Auris je pre niektorých dizajnový úlet, Golf oveľa lepšie v očiach "sadne". Ale nehodnotil by som to v zmysle dobre/zle. Vec individuálneho vkusu a vec priorít. Niekto rád nenápadnú dokonalosť, niekto menej uhladenú vyzývavosť.
Mne osobne viac sedí interiér Golfa - po predchádzajúcej šedi a nude konečne dospel aj po dizajnovej stránke.
Jazdné vlastnosti a ovládanie - palec hore Aurisu za istejší podvozok a príjemnejšie radenie, Golf môže bodovať priamejším riadením a lepšou odozvou volantu. Motoricky sa tieto dva modely porovnávať nedajú, každý je z inej planéty.
Preto ostávam pri tom, čo som už napísal - víťazom nie je ani jeden. Obidva vozy zdanlivo nelogicky sledujú dve rôzne skupiny zákazníkov😒br /> Golf s usadlejším a nenápadnejším vzhľadom, ale zábavnejším podovzkom a dynamickejším motorom akoby šiel tentoraz po mladších ročníkoch - hoci doteraz oslovoval svojou nekonfliktnou povahou vo veľkej miere práve staršie ročníky.
Auris svojim dizajnom evokuje dynamiku a odvážnu mladosť - ale jazdou a prejavom bude naopak imponovať klientele v zrelšom veku.
Myslím, že Golf toho Aurisa zabil práve tak ako Auris Golfa. Beriem to ako remízu. V Európe má navrch Golf, jeho povesť ho predchádza. Povesť kvality a bezporuchovvosti nahráva Toyote vo svetovom meradle, ale nevýhody zámorskej značky je cítiť.
Niektoré Toyoty sa mi páčia, neviem vysvetliť prečo, ale táto značka mi je proste sympatická.
Golf VII je prvý Golf, ktorého by som bol schopný si kúpiť.
Ronault.
Dobře vystihnuto... z mého pohledu by hodně změnila přítomnost silnějšího motoru v Aurisu.
_MT_
:yes: Silnější motor by pomohl prominout některé partie a ne zrovna nejpovedenější interiér.
bafunak
Velmi kriticky zdůrazňujete design Toyoty. Design je však naprosto subjektivní záležitost, u auta především. Jelikož však zdůrazňujete, že je to váš pohled, potud v pořádku.
Horší je to u redaktorů Světa motorů, kde design dokonce zařazují do bodového hodnocení. Působí to amatérsky, směšně až infantilně. Bohužel, až na dvě výjimky, charakteristicky pro tyto pány. Pravidělně i nepravidelně pročítám větší množství německých motoristických časopisů, kde testy mají různou úroveň od špičkových (AMS) až po méně vyvedené (Auto Zeitung),ale s nesmyslem zařazování designu do bodového hodnocení jsem se nikde nesetkal.
MrBranzovsky
Golf je dobrý o tom není sporu. Má miliony spokojených majitelů, ale nový auris mě uchvátil. I když nemá turbo motor.. Jeho atmosférická 1,6 bude mnohem kvalitnějsí než 1,4 TSI. Perfektní vzhled i když kopíruji korejce 😁.. Golf mi přijde pořád stejný a nevýrazný.. Jezdil jsem v něm a na naše cesty se prostě nehodí, je příliš tvrdý. Auris i po strašné D1 pluje ja záoceánský parník-klid a pohoda na palubě. Jeho výkon je dostačující. Auris jasná volba :yes:
Ronault.
Já teda v Golfu VII nejel, jen v VI a ta s D1 oproti Aurisu nebyla nikterak špatná.

Výkon je postačující, ale nikterak výrazný na nejvýkonnější benzín v nabídce.
Klaudius
Na druhú stranu, motor v aute si nevyberáš podľa toho, či je v ponuke najvýkonnejší, ale podľa toho, či ti výkonom a charakterom vyhovuje. Ak nie, je to chyba Toyoty, nie Aurisu 1,6... 😉
Ronault.
To sice ano, ale Auris je produktem Toyoty a je věc Toyoty, že nabídne jen Auris 1,6 za cenu, která je vyšší než u konkurence.
Choochoo
U 1,6 mi teda neprijde nejak vysoka cena, v zakladu 350tis. V tomto testu slo jen o to postavit proti Aurisu Golfa na multilinku. Pokud by slo o 77kW TSI s podobnou cenou a s horsim podvozkem tak by test vypadal asi jinak. A tech aut s nizsi vybavou do 400tis uvidis na silnici asi vetsinu, takze za ty penize spise Auris
_MT_
Jestli si dobře pamatuji, tak pokud v něčem Golf v tomhle testu zaváhal, tak to byl podvozek, řazení a pomalejší řízení. Takže 1,2 TSI by mu žádné plusové body neubral, jen dynamicky by to byl vyrovnanější soupeř. Rozdíl oproti 90 kW 1,4 je 20 tisíc, pokud někdo opravdu chce multilink, tak to podle mne není nepřijatelný příplatek. Navíc tohle je Highline, ten se ani s 1,2 nenabízí. A vypadá jako holátko, kdyby chtěli Auris smést, stačilo vzít trošku vybavenější kousek.
Ronault.
Otevřene přiznávám, že nový Golf VII jsem ještě nejel, Auris v 1,6 ano, takže jsem polovičně diskvalifikovaný, ale jak koukám do diskuze, stále jsem na tom dobře.

A jak na mne Auris působil? Exteriér je otázkou vkusu, za mne 2-, krasavec to stále není a asi je ani Toyota neumí, hlavně škoda té hrozné zádi.

Interiér zhodnotněl, dobré zpracování, které neurazí, dobře přehledné budíky, které nejsou zastíněny volantem... ale proboha, kdo dal do auta z r. 2013 stropní digitálky z favoritu? 8-s :no: Ale budiž, velmi dobře fungující parkovací asistent to přebije, parkovací kamera taktéž.

Podvozek a jízda na výbornou... na 16" kolech filtruje jako špička třídy, nebýt tou dobou pod nulou, možná jsem z opačné strany našel i limit podvozku, ale i při svižné jízdě v zatáčkovité a děravé silnici se chovalo auto sebejistě. Prodejce ví, proč vzít kupujícího právě tady. V podstatě nemám výhrad a tak nějak si představuji výborný podvozek bez vady. Stejnou trasu jsem jel s o třídu větší i40 a ta se celkově včetně pohodlí chovala hůře.

Avšak největším zklamáním z celého auta byl motor. Ano, měl v mém případě najeto jen 1400 km, což není ještě ideální situace pro vytáčení do červeného pásma otáček, ale přesto nastalo zklamání.
Zřejmě díky euro 5 nebo pro snahu o malou spotřebu marně hledám oněch 97 kW. Kde jsou? Do 3500 ot. je motor letargický, nad tyto otáčky sice začíná probouzení, ale žádný zázrak se nedostavuje. Každé ráno najíždím na stejném nájezdu cestou do práce na "dálnici" a tam je moje letitá 1,6 s jen 79 kW a větší hmotností přesvědčivější. Čím to je?
Tenhle motor snese srovnání pouze s 1,2 TSI 63 kW, už 77 kW je uživatelsky přívětivější... a neohánějte se dětinskými pojmy "když podřadím ve stovce na dvojku"... když to uděláte, budete fakticky za omezovačem a i na trojku se toho moc nebude dít, mezitím vás už na stejném nájezdu Golf s TSI s přehledem veme levým pruhem... a to je lepší případ, ten horší je, že budete muset důkladněji odhadovat mezery mezi auty při najíždění... pružnost v běžném životě je přecejen nejdůležitější.

Škoda, převeliká škoda, modernější turbomotor by si Auris zasloužil... nebo klidně starší, stačilo by, kdyby Fiat svůj 1,4 T 88 kW prodával Toyotě? 😉

V podstatě jediný schopný motor v nabídce je jen dvoulitrový diesel...
GTI
Kolik pak máš najeto, žes atakoval jízdní limit aurise... 😄 Aby jako bylo jasno, do padesátky bys tu snad ani neměl psát a pokud jsi zatím nedal stovku, pak nevíš nic o limitu ani auta, ale především o limitu svém. Neb ten je tak někde na dvaceti procentech logana... Tak si tu nehraj na loeba a snes to hezky pěkně na zem.
Ronault.
Nauč se číst, nic více ti nedoporučím.
GTI
Tebe číst není problém pro nikoho. Problém je ten Loeb v tobě...
Ronault.
Ty číst máš problém cokoliv, nebo snad někde Loeba vidíš? Šaškováním své neznalosti nezamaskuješ a ten odstup od znalejších máš poslední dobou větší a větší. Takže platí pořád stejně, nauč se alespoň číst.
GTI
Nauč se být upřímný...
Ronault.
Takže opět nic chytrého z tebe dnes nevypadne. Koukám, že dole zase rozjíždíš to ubohé srovnávaní fotek. Ale možná se ti nějaký prosťáček chytne na lep, držím palce, na mne to nezkoušej. 😉

PS: Chápu, že neumíš číst a při slově limit ztrácíš koncentraci, ale nikde jsem nenapsal, že jsem s Aurisem našel nebo hledal limity jeho podvozku, to jen limity tvé inteligence jsou snadno čitelné... 😉
GTI
Loeb v tobě, to je tvůj kříž. Ano, srovnávám design, to se u aut mezi dospělými poměrně často dělá >😁
Ronault.
Řidič, který nemá v sobě špetku Loeba nepatří na tento server.

Design z fotek srovnávají jen dospělí, kteří znají auta jen z plakátů.
Anonym
Čím to je ? Tím, že deklarovaný výkon je dosahován až při 6400 ot/min. To by mohlo být velmi zajímavé, kdyby k tomu dali nakrátko odstupňovanou převodovku a celé to umístili do Yarisu. S předlouhými převody a hmotnostní Aurisu to znamená, že nemůže naplnit očekávání a ojedemu i tvoje Laguna. Toyota by udělala lépe, kdyby jej naladila na klasických 80 kW při nižších otáčkách. I z hlediska typického zájemce o Auris (starší pán nebo paní) by to dávalo větší smysl. Od věci by taky nebylo dát šestnáctistovku jako základ a doplnit to osmnáctistovkou nebo dvoulitrem.
Morgan Wheeler
Dle měření v tomto testu je nejvyšší moment opravdu až téměř v 6.tis otáčkách, problém je v tom, že 10 km vlastních zkušeností úplně neřekne jaké má dynamické parametry i vzhledem k tomu, že měl Auris najeto jen 1400, viz odkaz výše. Pružné zrychlení mě ale překvapilo, přece jenom bych očekával trochu lepší parametry, i v jiném testu 0-100 o 1.5 sec horší než uvádí Toyota, prostě tyto v uvozovkách nové atmosféry jsou nějak dynamicky horší než některé starší, je to divné protože 130 na šestu 3450 je téměř standart, já jel v GDI v Ceedu což je dle měření lepší motor než tenhle a i tak mi přišel relativně lenivý dole, má velkou prodlevu na sešlápnutí plynu, prvně bych si tipl, že je to 1.4, než 1.6. Někdy jezdím v původní 1.6 cvvt a to je jiná písnička.
Ronault.
Těch kilometrů bylo násobně více, nicméně pro objektivní zhodnocení je pro mne vždy nejlepší srovnávat v místech, kde běžně jezdím svým či jinými vozy. 1400 km není zrovna moc, z druhé strany první tisícovka už padla, alespoň něco.
Ad GDI to vidím stejně....
kyklop
par rokov naspat tocila 1,6 atmo pri 130 km/h 4000 ot/min na najvyssiom kvalte😉 . Lenze to sme sa nehrali az v takej miere na emisie a na deci spotreby na 100 km
Ronault.
Mně a jak vím, čím je tvé aktuální auto poháněné, tak i tobě, by nějaké to deci nevadilo, jen ta akustická pohoda je špatná. Prostě nějak nedokážu 3hodiny v kuse poslouchat vytočený motor naprosto zbytečně.
Morgan Wheeler
To sice točila, ale ted starší atmosféry dostaly 6 st. převodovky a točí podobně a jedou lépe než tyhle úplně nové, problém je v tom, že na papíře mají docela dobrý průběh točivého momentu, ale ve skutečnosti to není pravda, potřebují mnohem vyšší otáčky, tím pádem se ten výkon projeví až u červeného pole a to mi nepřijde na denní ježdění optimální.
kyklop
novsien atmosfery su zatazene prisnejsimi emisnymi limitmy
Ronault.
Já s tebou víceméně souhlasím, z druhé strany pak nastává problém krátkých převodů a to je akustická pohoda ve vyšších rychlostech, tam má Laguna prostě ztrácí. Samozřejmě, bude zájemce o dálniční křižník volit tenhle motor? V tomhle je prostě jasná výhoda 1,4 TSI a jemu podobých, ve 130 klid a pohoda, přesto dynamika. A ano, další silnější motor v nabídce by nebyl od věci.
kyklop
ono by stacilo ak by prve styri prevody boli kratsie v prospech dynamiky a posledne dva dlhsie ako dialnicne rychlobezky 😉
Ronault.
Tak tak, ale vysvětli jim to, zatím to snad ještě žádný výrobce nepochopil
kyklop
cast na seba berie aj marketing....chces toto? priplat si
kyklop
tych 80kW by bolo len v o malo nizsich otackach kedze to je atmosfericky motor. Na vyrazny posun vykonu do nizsich otacok potrebujes turbo, alebo vacsi objem 😉
3_diamanty
aj golf aj auris su skvele auta... rovnako ako aj focus, mazda 3 , ceed, octavka a tak dalej ....... zle auta dnes uz nemame..... je na osobnych sympatiach kazdeho z nas ( samozrejme svoju rolu hraje aj cena aj vybava, ponuka motorov ) kto si co vyberie..... :yes😒br />
rozdiely medzi jednotlivymi znackami ( kvalitativne ) su dnes uz minimalne .... dokonca si dovolim tvrdit ze dnes su rozdiely tak male ze mensie este nikdy neboli.... uz aj ta najzakladnejsia a najlacnejsia znacka na trhu ako napr dacia .... tak uz aj ta dnes ponuka serioznu uroven kvality a slusne zaruky.... v podstate je dnes uplne jedno ako auto si dnes clovek kupi.. ci toyotu opel vw alebo seata.... pokazit sa vam totiz moze aj toyota a naopak.... aj lacnejsi seat moze byt bez poruchy ... technika bude vzdy poruchova a bezchybne auta dnes nie su.... takze tak.... dnes je vsetko o sympatiach a o tom co clovek pozaduje ( ci chce turbo alebo klasicku atmosferu ) a podla toho sa rozhoduje... sam viem ze ked sme kupovali misaka... tak sme ziadne plasty neolizovali, kufor sme nemerali metrom ani sme nezistovali aku to ma kdejaku priplatkovu vybavu ... v prvom rade sme chceli klasicku atmosferu. v druhom rade podmienka bola hatch a v tretom rade slo o cenu a samotnu velkost auta ... samozrjeme auto si cloek musi vyskusat ( ci nesucha hlavou o strop napr. )
... mnoho ludi dnes rozmysla presne takisto.... malokto totiz v realnej beznej premavke moze rozpoznat kvalitu podvozka a vyuzit jeho moznosti a limity.... malokto bude zrychlovat z 0 na 100 v co najkratsom case a vyuzivat maximalku motora a pod..... ano ano realita je ina ako udaje v tabulkach... bezna premavka je o inom... realne clovek viac oceni pohodlne sedacky, prijemne nastupovanie, dobry vyhlad z auta, skvelu manevrovatelnost, dobre zaruky, a pod....... realne clovek az tak nepozera na maximalu zrychlenie a nejake litre v kufri..... takze je na kazdom z nas a kazdy si dnes mozeme vybrat co sa nam paci.. niekto pojde do golfa, iny zoberie auris a dalsi napr civic alebo i30tku..... kazdy predpokladam ze si tie auta vyskusal .... a nasledne az tak kupoval..... kazdy si zvolil vhodny motor aky chcel a siel k vyrobcovi ktory mu tento motor ponuka.... a tak sa robi trh..... kazdy sme iny a preto je to take pestre... kazdemu vyhovuje nieco ine... a kazdy je spokojny s niecim inym..... takze tvrdit ze jeden je najlepsi nie je uplne pravda... niekomu sa moze pohodlnejsie a lepsie cestovat v inom aute a dalsiemu zase v inom... o tom vlastne automobilovy priemysel je... ponuakt pestrost a vyhoviet kazdemu.... pausalizovat to ze najlepsi je ten a ten sa neda.... pre kazdeho je totiz priorita v aute nieco ine a tak jeden nemoze byt najlepsi vo vsetkom.... takisto kazdy mame iste sympatie k istym znackam.... v nizsej strednej triede je to teraz skutocne velmi nabite krasnymi autami..... nie je vlastne ani mozne spravit chybu.. vsetko su to skvele auta.....
Amen to that :yes:
3_diamanty
😄 :yes:
Ronault.
Toppere, to jsou takové tvé povídačky "v ničom". Ano, máš v podstatě pravdu, že na trhu jsou v dnešní době většinou jen dobré vozy, jsou vyrovnané a kdo říká, že je tady nějaký odpad, nemá pravdu... ten by konkurence nenechala přežít... ALE pořád platí, že jsou jisté měřitelné veličiny a dle nich se dá porovnávat, kdo je lepší a kdo menší, i když jde většinou o hodnoty, které nejsou až tak diametrálně odlišné.

Bohužel jedna z veličin jsou motory a tam prostě atmosféry v ekodobě dostávají na frak... a je jen otázkou času, kdy se turbomotory dotáhnou výdrží na atmosféry a hlavně kdy se majitelé turbomotorů s nima naučí jezdit a pak už nebude mnoho plusů pro staré atmosféry... ono je to i bohužel, ta atmosféra měla něco do sebe, nyní už to není, co bývalo - čest výjimkám - Swift sport, Twingo RS atp.
Ad.
Tip: Mohli byste v dalších testech dávat do obrázků průběhy výkonu a momentu (správně Vnější rychlostní charakteristika) jednotlivých aut, když s nima chodíte na válcovou zkušebnu? Jistě by to přivítala spousta čtenářů. Díky
Klaudius
vabis
Mě zaráží jedna věc. Auto hodnotíte jako jednorázové svezení. Vlastnění auta je něco jiného. Až se Golfu podělá po 20tkm to, po 60 tkm turbo, bude pořád něco blbnout v elektrice tak bude každý chytrý. Já volím Auris II, kromě designu zadních světel a toho, že 1.6 benzín má vrchol krouťáku vysoko, tak to auto žádnou chybu nemá. Alespoň Auris II. od Auris I. poznám ! Což mezi Golfem VI a VII rozdíl moc nevidím.
Kneblis
O kvalitách automobilky Toyota nelze pochybovat.
Za to u koncernu vw o dnešních kvalitách bych se raději nevyjadřoval. Doba spolehlivosti s 1.9 TDI 66 a 81kw už je dávno pryč. Dnešní motory např 1.4 TSI přeskakování rozvodového řetězu potkání motoru a další.... nene děkuji nemám zájem. Uvidíme za pár let, jak budou jezdit slavná TSIčka s 200 000 km, myslím, že budou spíše brzdit provoz.
GTI
No dejme si krále - [odkaz] :yes: :yes😒br />
[odkaz] 8-s >😁
[odkaz] 8-s >😒]

P.S. Prosím vás, neví někdo, kde je tu nejbližší prodejna Volkswagenu? >😁 :yes:
Ronault.
Prahu moc neznám, takže netuším, kde je nejbližší prodejna VW od Bohnické psychiatrické léčebny.
GTI
Neboj, popros je tam o propustku a zajeď si do Porsche Praha, je to kousek.
Ronault.
Mrkni na dveře svého pokoje, mají kulatou kliku, viď?
rohYpnol
tam není klika žádná, jen polstrování >😁 >😒] 😉
tesnav
Tohle je atentát na krále asi takový, jako na Klause v Chrastavě. Nejvyšší motorizace Aurisu je totálně deklasovaná výkonovými i dynamickými parametry, k tomu navíc i spotřebou, Golfu v motorizaci, která je hluboko pod vrcholnou nabídkou (která bude postupně přicházet na trh). Srovnání s 90kW verzí by dopadlo o něco lépe, ale stále ve prospěch Golfu. Takže atentátník na králese tak může trošku vytahovat v některých parametrech na 1.2 TSi v silnějším provedení, což je pro Golf prakticky základní motorizace.
Klaudius
Čo tým chcel básnik povedať...?
Anonym
Asi že Auris není pro Golf plnohodnotným konkurentem. Spíše je to takové spestření nabídky v nižší střední třídě ... Golf třeba nenabízí žádný jednoduchý atmosferický motor, takže Auris v tomto vyplňuje mezeru na trhu.
Klaudius
Pokiaľ som si stihol všimnúť, v teste sa porovnávali dva konkrétne modely, nie Golf a Auris všeobecne.
M.A.T.O.
Tak sa trošku najskôr zamysli, čo vlastne porovnávali a prečo to porovnávali.
Ako konkurenciu 1.6ke mali vybrať preplňovanú 1.2ku (je adekvátna aj v cenovom porovnaní, aj logickom.. veď 1.2Tsi aj u golfu nahradila 1.6ku). Za mňa teda porovnanie dvoch áut, kde podľa nášho cenníka je rozdiel cca 3000€, nedáva zmysel. Výber bol snáď urobený "odborníkom", ktorý sa pozrel.. auris ma xx kW motor, nájdem najbližší podobný s xx kW výkonom u golfu a porovnám to. Alebo naopak veľmi dobre vedeli, čo sa ide porovnávať a aby auris nemal výhodu lepšieho podvozku, tak bola zvolená táto motorizácia.
Mne je VW celkovo sympatický, ale odkedy začali dávať do áut minitsička, tak by som veľmi dlho uvažoval, či do toho ísť. Ako súkromná osoba potrebujem, aby auto vydržalo totiž dlhšie, než má záruku a motor je základ.
Nechápem prečo niekto dokola obhajuje tsička, keď ich poruchovosť je neskutočná a to vlastne všetci o tom ani nehovoria.
Minule som sa pýtal kolegu ako je spokojný so svojim autom.. s 1.2tsi.. vždy vravel, že super.. nakoniec sa rozhovoril a vyplynulo, že ho auto už nechalo stáť na ceste na dovolenku.
Za mňa nie.. ďakujem. Radšej atmosféru. Hoci sám jazdím benzín s turbom, no s väčším objemom a bez detských chorôb.
JaMM
Doteraz však tohoto Rabbita nikto nedobehol a "vĺčko Tĺčko" zase utrel hubu!
Klaudius
Chudáčik, no čo, nevadí, podarí sa nabudúce...
guze
No hoši, ten dostal kvalitní čočku (GTI).... :yes:
lifeson
Já myslím,že je zbytečné se dohadovat,který motor je lepší,jestli atmosférický či turbo. Je to tak trochu jako srovnávat jablka a hrušky,každý má totiž svá pro i proti.
Nemohu říci,že by mě interiér nového Aurise zrovna nadchl,ale interiér Golfu je stejně už nejméně 3 generace prakticky stejný,takže se to vyrovná. Když dojdu nakonec k faktu,že obě auta mají své silné i slabší stránky,tak rozhodne při koupi NOVÉHO vozu to,jestli vypadá jako NOVÝ model.
Auris tuto stránku splnil,co se týče vzhedu,tak auto nemá se starým Aurisem nic společného.
To bohužel nemůžeme řícíi o Golfu. Z boku je toto auto prakticky 40 let stejné,ze předu ho nerozeznáte od předešlého modelu a kdyby nebyla zadní světla na vnitřní straně trochu zkosená,tak je to šestkový Golf. Nevidím tedy jediný důvod,abych si kupoval sedmičkového Golfa,pokud vlastním šestkového!
Dost dobře nechápu,proč bych si měl vůbec kupovat Golfa. Není levnější než konkurence,není spolehlivější než konkurence a není ani hezčí než konkurence.
Při koupi nového auta ve mě musí auto vzbudit pozitivní emoce. To začíná samozřejmě vzhledem,přesně jako u ženské. Golf ve mě žádné pozitivní emoce nevyvolává,spíše malinko negativní. Ale netvrdím,že je to ošklivé auto,to ne,pouze není pěkné.
Jak se říká,prostě neurazí,ale ani nenadchne a mě musí při koupi auto prostě nadchnout.
turbine
Auris 1,6 MT Style - 430.000 (chybí jen panorama, navigace a metalíza)
Golf 1,4 TSI MT Highline - 475.000 + 135.000 dovybavení na úroveň Aurise (parkpilot, xenony, zadní airbagy!!!, el. zrcátka, kůže, parkovací kamera, bezklíč) = cca. 610.000...

A když si přece jen dopřeju plnou palbu u Aurise (+60.000), tak se ani nedostanu na půl milionu. U Golfa se dostáváme k 700.000 a to je za přerostlou nákupní tašku už trochu moc.