Testy
Brandon Walsh
0
:yes:
Přejít do diskuze
whatever
Ja ho mam a za 35000 km mam priemernu spotrebu 7,2 (a to jazdim najma po BA).
whatever
Neda sa mi nespytat: preco ma hodnotenie za spotrebu 9, ked vykonnejsie Bravo Multiair (+11kW) s rovnakou spotrebou ma hodnotenie iba 7?
stanislaff
Muj bracha vcera absolvoval cestu 700 km v Saabu 9-5 2000 r.v., 2.0 low pressure turbo 110 kW, 1600 kg pohotovostni hmostost, 9,8 s do stovky. Spotreba 7,6 l na 100 pri prumerne rychlosti 75 km/h
miromen
Aha několik hodin v kuse s obouma rukama teměř pořad na volantu. Mě připada že tohle zvladaji zvlašť ti kteři loketni opěrku nikdy neměli. Ja jsem neměl loketku v předchozim autě ale do takoveho HR jsem rozhodně nejel celou cestu s obouma rukama na volantu. Ono to bude dost individuelni a ja patřim možna k extremu kdy ruku z loketky teměř neda. Navic ji prakticky všichni spolujezci využivaji taktež.Ale nechce se mi věřit že někdo jezdi prakticky pořad obouruč. Snad možna začatečnici nebo kloboučnici. Jinak loketka v nižši středni by dle meho nazoru mohla byt standardem.
praptak
I když člověk jezdí několik hodin v kuse, pokud má obě ruce téměř stále na volantu, tak loketní opěrku nepotřebuje. 😉
lamal
1500 na rovinke pri nizkom zatazeni a pierku na plyne je v pohode, ale ja vravim cely cas o 1200ot na 6ke tj tych 45km/h na 6ke... pokial pri nizkom zatazeni budes pustat otacky na 1500 je to v pohode...ale trapit to pri vacsom zatazeni albo nizsich otackach je uz od veci...jednak nic neusetris a to ze motor vladze neznamena, ze mu to neskodi
lamal
ale vsak ja som to videl x krat, mne sa to nepaci ... ja som za klasicke ponatie to sa zatial nemeni... je to vec vkusu neries to 😉
Choochoo
Uz jsem prisel na to proc je nejoblibenejsi ta 4Gen u Golfa, jak jsme jednou diskutovali. Svagr kamose asi ted bude kupovat dotazanej. Na otazku proc nejde do 5Gen, ktera je vetsi a celkove lepsi, tak mi rekne jenze tohle je v plny palbe a on ma na nej jen 150koliku. Takze asi tak to bude s tim nejoblibenejsim designem u garazovych nadrzenych bejcku >😁
Choochoo
A jen doplnim s nastartovanim studenyho motoru, takze jeste se zahrival >😁
Choochoo
Je to tedy jen o tom co jsem si myslel, jak ho kontrukter navrhl 😉 1500 neni malo a Honda je motoraska spicka, nemam strach.
Kdyby to byl nejaky oturbeny vysavac od noname vyrobce tak bych se taky bal 😉
Kdyby to byl nejaky oturbeny vysavac od noname vyrobce tak bych se taky bal 😉
Choochoo
Otackomer ma velkou rucicku a je hezky uprostred jak v poradnym sportaku a ne nekde bokem. U rychlomeru jsou kontrolky ze se blizis cervenemu poli a mel bys radit [odkaz]
a cela pristrojovka [odkaz]
a cela pristrojovka [odkaz]
lamal
je to jednoduche... dieslak ma ovela vacsi zotrvak a vacsinou velky zdvih a tupsie vacky... ma prisposobene cele hnacie ustrojenstvo na nizke otacky a vibracie a pracuje s ovela vacsou kompresiou.. mazanie detto vies si predstavit ten rozsah otaciek pre olejove cerpadlo od 1200-7000 ot ? alebo od 1200-4000 ? urcite to nie je to iste ...navyse ani dieslaky sa neodporucaju nechavat podtacat zalezi ako je naladeny, niektory nevibruje ani pri 1100ot ale pokial ide o R4 motor tak ani za 3000 uz nejde vacsinou ten dieslak... na motory Tdi sa odporuca nenechavat klepat na volnobeh z dovodu nedostatocneho mazania vaciek...
Choochoo
Ano je to vec vkusu. Osobne mi u koncernu mimo mekcene palubky vsechny ostatni tvrde plasty prijdou jak z recyklovanych mobilu a to myslim na pristrojovce kolem radia a i madla v Superbu. Civic ma mekcenou palubku a ostatni plasty s lepsi povrchovou upravou. Ocobne jsem sedacky sklapel nekolikrat a i jsem v aute nekolikrat prespal pri cestovani >😁 Po sklopeni sedacek, to ma dlouhy loznou plochu pres 180cm 😉 Jedina slabina je naladeni podvozku se 17" kolama a hodne rozbita silnice, ale stejne bych zatim nemenil, pac 9G na me nepusobi tolik sporovne. Leon na me pusobi jako MPV. Jestli je tohle sporovni vzhled tak to uz ho ma kazdy auto 😉 Tu prehlednost a super pristrojovku si zkus u Civica 8G. Je to zmena ktera muze ze zacatku vydesit, ale jakmile pochopis je to spicka :yes:
lamal
ergonomia i prehladnost moze byt spicka, honda sa o to celkom snazi... ale niekedy obedujem radsej kuz prehladnosti a budem mat na tachaci a otackomeri rucicky,... ver pre mna je to tak dolezite...aj na motorkach mi to desne vadi ze vsade uz len displej... i ked je prakticky, lebo rychlo odcitas hodnotu
9G bude hlavne podvozkovo o vacsi kus dalej /snaha vyladit bola prim..ako aj kvapalinove silentbloky/, design sa mi isto paci viac ako u 8G...je to vsetko vec nazoru a vkusu
9G bude hlavne podvozkovo o vacsi kus dalej /snaha vyladit bola prim..ako aj kvapalinove silentbloky/, design sa mi isto paci viac ako u 8G...je to vsetko vec nazoru a vkusu
Choochoo
Pokud si v nem nejel je to chyba, ta ergonomie a prehlednost je spicka. Sam jsem ted premyslel nad koupi 9G Civica, ale uz je to krok zpet. uprostred je pouze na tunelu radio, prava strana ventilace, leva ostatni elektronika, uprostred krasne podsviceny otackomer a rachlomer na druhem displeji tesne pod sklem. Kdyz si vzpomenu na klasicke usporadani a cumeni nekam pod radio tak to uz fakt ne 😉
Choochoo
Proc prasarna u atmo a ne treba u turbodieslu nebo turbobenzinu? To by me z konstrukcniho hlediska zajimalo >😁 Jojo vlastni uvaha je vzdy lepsi 😉
lamal
ja som nikde nenapisal, ze 1,4tsi je pre kazdeho spatny a nepouzitelny motor... cely cas sa bavim v kontexte s FR
som niekde vyssie pisal, ze ta pruznost je prijemna v praxi o tom ziadnych pochyb
som niekde vyssie pisal, ze ta pruznost je prijemna v praxi o tom ziadnych pochyb
kornel
pochopitelne, ze pre FRko je takyto motor cosi neskutocne chore.. 8-s ale ten samotny 1.4TSI ja nehanim, ten je v beznom Leone pre bezneho motoristu v pohode.. teda pokial mu nepreskoci rozvod a nestretne motor >😒]
lamal
asi ti uslo, ze FR so sport podvozkom nie je auto do beznej premavky a ak to nechapes, ze tomuto autu by prave pristala nejaka tociva atmosfera tak nie je o com... ked sa budeme bavit o fluence, tak si mozes, byt isty, ze o nejakej tocke tu nebudem nic pisat
tak jo, automobilky aj redaktori to meraju preto, ze si potrebuju predlzit ocas na semaforoch, nakoniec zistime, ze ty si to lietadlo ... >😁
bezny motorista si nekupi sport podvozok a ked ano a nepotrebuje ho tak ide sam proti sebe... btw to co preferuje bezny motorista ma nejak nezaujima, tu ide o FR
PS: tak sa rozhodni co ty vlastne riesis😒br />
`ja tu neriesim aka charakteristika motora je vseobecne lepsia alebo horsia`
`bezny motorista oceni viac pruzne zrychlenie a zatah aj z nizsieho pasma otacok.`
mam dojem ze oboje je prave o tom beznom motoristovi, tj co je vseobecne lepsie pre bezneho motoristu, lebo individualne poziadavky byvaju ine..ako tie moje napriklad 😉
tak jo, automobilky aj redaktori to meraju preto, ze si potrebuju predlzit ocas na semaforoch, nakoniec zistime, ze ty si to lietadlo ... >😁
bezny motorista si nekupi sport podvozok a ked ano a nepotrebuje ho tak ide sam proti sebe... btw to co preferuje bezny motorista ma nejak nezaujima, tu ide o FR
PS: tak sa rozhodni co ty vlastne riesis😒br />
`ja tu neriesim aka charakteristika motora je vseobecne lepsia alebo horsia`
`bezny motorista oceni viac pruzne zrychlenie a zatah aj z nizsieho pasma otacok.`
mam dojem ze oboje je prave o tom beznom motoristovi, tj co je vseobecne lepsie pre bezneho motoristu, lebo individualne poziadavky byvaju ine..ako tie moje napriklad 😉
kornel
ja tu neriesim aka charakteristika motora je vseobecne lepsia alebo horsia, pisal som nic viac a nic menej nez to, ze pre bezneho motoristu do beznej premavky je rozhodne lepsi motor, ktory ma linearnu charakteristiku a taha od nizkych otacok az takmer po cervene, nez nejaky sportovo ladeny agregat, ktory aby tahal musis tocit ako blazon a do troch tisic je zdechnuty..
A co sa tyka zrychelnia z 0-100.. toto je smerodatny udaj hlavne pre jedincov, co si neustale potrebuju predlzovat vtaka na semaforoch >😁 bezny motorista oceni viac pruzne zrychlenie a zatah aj z nizsieho pasma otacok.
P.S ano je zhovadilost tlacit 1.4TSI do FRka, s tym suhlasim, je to chore, nakolko tento motor nikdy sportovym nebol a nikdy ani nebude a ani sa tomu len nepriblizuje.. bohuzial Seat kope nozickami zo zufastva uz a vymysla kraviny 😄
A co sa tyka zrychelnia z 0-100.. toto je smerodatny udaj hlavne pre jedincov, co si neustale potrebuju predlzovat vtaka na semaforoch >😁 bezny motorista oceni viac pruzne zrychlenie a zatah aj z nizsieho pasma otacok.
P.S ano je zhovadilost tlacit 1.4TSI do FRka, s tym suhlasim, je to chore, nakolko tento motor nikdy sportovym nebol a nikdy ani nebude a ani sa tomu len nepriblizuje.. bohuzial Seat kope nozickami zo zufastva uz a vymysla kraviny 😄
lamal
0-100? to skoro vobec, ten udaj hovori o dynamickych moznostiach motora, inac by to nikto nemeral, alebo si myslis, ze automobilky a aj redakcie to meraju kvoli tomu, ze to bezne clovek vyuziva? takze tato tvoja uvaha mi pride trocha od veci...
viem co chces povedat, meria sa este aj pruzne zrychlenie, to hovori o pruznosti priblizne...
nezabudaj na preferencie uzivatela, ja velmi casto vyuzivam max potencial motora,,, nevravim, ze na 1 prev. stupni, ale na 2ke 3ke 4ke ano... to vies niekto sa rad zabavi, povozi len pre radost, pripadne sa trocha ponatahuje s nejakymi ***mi for fun... pre mna to je dolezita vlastnost, zabava, vykonova spicka, zrychlenie... ked sa chcem rychlo odpichnut radsej podradim nez to mam drtit od 2tisic ot...nie vsak vzdy je nalada cas a peniaze na PHM takze ocenim i pruznost...to vse ale ponuka barsjaky dobry 2,0 16v v aute okolo 1200-1300kg...
ja tiez chapem, ze nie kazdy teda drviva mensina potrebuje k spokojnosti to co ja, vacsina ludi potrebuje skor pruznost a menej radit ako vravis...a ja to nikomu neberiem... len tu ide o auto s nazvom Formula Racing a sport podvozkom... to uz o niecom hovori to nie je pre cloveka co chce pohodlne a pruzne auto...vacsinou...
to len tak aby si pochopil moje uvahy 😄
viem co chces povedat, meria sa este aj pruzne zrychlenie, to hovori o pruznosti priblizne...
nezabudaj na preferencie uzivatela, ja velmi casto vyuzivam max potencial motora,,, nevravim, ze na 1 prev. stupni, ale na 2ke 3ke 4ke ano... to vies niekto sa rad zabavi, povozi len pre radost, pripadne sa trocha ponatahuje s nejakymi ***mi for fun... pre mna to je dolezita vlastnost, zabava, vykonova spicka, zrychlenie... ked sa chcem rychlo odpichnut radsej podradim nez to mam drtit od 2tisic ot...nie vsak vzdy je nalada cas a peniaze na PHM takze ocenim i pruznost...to vse ale ponuka barsjaky dobry 2,0 16v v aute okolo 1200-1300kg...
ja tiez chapem, ze nie kazdy teda drviva mensina potrebuje k spokojnosti to co ja, vacsina ludi potrebuje skor pruznost a menej radit ako vravis...a ja to nikomu neberiem... len tu ide o auto s nazvom Formula Racing a sport podvozkom... to uz o niecom hovori to nie je pre cloveka co chce pohodlne a pruzne auto...vacsinou...
to len tak aby si pochopil moje uvahy 😄
_MT_
lamal nechce pochopit, že to nejsou v první řadě ultimátní sporťáky, ale praktická auta, která má být radost řídit každý den. Také mám rád atmosféry, ale opakovaně brečet, že do trošku sportovněji střiženého hatchbacku dávají přeplňovaný motor, který netočí do 8 tisíc, je trochu Don Quijotské. Myslím si, že tenhle druh motorů zákazníci ocení víc.
Ronault.
Jde o to, jak máš dobře umístěnou loketku. Já opravdu dobře a je to jedna z nejlépe zvládnutých věcí v interiéru, takže z ní hravě dosáhnu na řadičku a k volantu to je taky kousek. Delší trasy bez ní nejezdím. Samozřejmě jinak by to asi vypadalo, kdybych jezdil po dálnici jinak než jezdím, čili s tempomatem a plynule.
_MT_
Co to má za smysl? Ke konci života chtějí podpořit prodeje. Stejně jako nabídli 310 koňového Leona. Třetí generace Leonu tu určitě nebude dřív než Golf a A3.
_MT_
Při řízení ji nepoužiji, ale v zácpách, na semaforech, odpočívadle, to je jiná písnička. A mám v ní telefon a připojený přehrávač, což je pro ni skvělé využití.
lamal
je to mozne, urcite to ma svoj prinos... v astre som siel len s 1,6 tie neboli spatne...
Nerez
Nevím přesně, kolik % to šetří, ale v kombinovaném cyklu jsem se párkrát dostal pod 6l/100 km a to je u takto velkého auta výborný výsledek. On tenhle motor je známý tím, že umí jezdit za hubičku. 😄
Jinak tomu, že by se to nějak extra usazovalo atd moc nevěřím, výrobce ví co dělá. Motor je v Astře/Merivě/Corse používán roky a jediným problémem u prvních verzí byla vyšší spotřeba oleje, která byla dávno odstraněna :yes:
Jinak tomu, že by se to nějak extra usazovalo atd moc nevěřím, výrobce ví co dělá. Motor je v Astře/Merivě/Corse používán roky a jediným problémem u prvních verzí byla vyšší spotřeba oleje, která byla dávno odstraněna :yes:
kornel
nieje vsetko len v akceleracii z 0 na 100 😉 povedz mi ako casto toto skusas v beznej premavke a k comu je to vlastne aj dobre??? raz za pol roka? TSI motory niesu nejako extra zabavne (teda hlavne tie maloobjemove) maju totiz dost linearny charakter, ale ich velmi silna stranka je vynikajuca pruznost a zatah uz od nizkych ot az do 5-6 tisic a to si myslim je omnoho vacsia deviza pre motor urceny na jazdu do beznej premavky nez zdechnuty motor do 3000ot a vykonova spicka v 5500-6000ot.
lamal
ale predsa vies, ze tych 23% dole zo spotreby je pri 1,4 blbost vsak ?
btw recirkulacia vyfuckovych plynov je skor otazka emisii inac je to pekny hnus, /okrem ineho ti ide bordel do celeho sania, sadze atd/ EGR mam v aute odpojene odjakziva a ziadna spotreba a dokonca ani emisie na emisnej kontrole nestupli... odozva na plyn hlavne v nizkych rpm je ale ovela lepsia...
btw recirkulacia vyfuckovych plynov je skor otazka emisii inac je to pekny hnus, /okrem ineho ti ide bordel do celeho sania, sadze atd/ EGR mam v aute odpojene odjakziva a ziadna spotreba a dokonca ani emisie na emisnej kontrole nestupli... odozva na plyn hlavne v nizkych rpm je ale ovela lepsia...
lamal
suhlasim mne sa tiez viac paci leon a to je uz co povedat, ale 9g civic vyzera lepsie ako 8g...sice zo zadu to je stale v style UFO hybrid co leti v USA i Azii, ale je to lepsie... 9g ma uz triezvejsi interier, ale nie je nad 2 klasicke budiky - tachac a otackomer...
Nerez
Musím souhlasit s tím, že Leon vypadá daleko lépe než Civic, a to i v interiéru, což je co říct, protože Leon tady nehraje 1. ligu. V Civisu jsem sice nikdy nejel, ani mě to nikdy nijak nelákalo. Ale v Leonu jsem jel a nechybělo monoho a koupil jsem ho. Skvělé auto :yes:
Nerez
Je to asi něco jako mám já v Astře😒br />
Technologie TWINPORT je aplikována na standardní čtyřventilový rozvod motorů ECOTEC. Její hlavní předností je, že redukuje jednu ze zásadních slabin zážehových motorů, kterou jsou tzv. škrticí ztráty. K úsporám motorů s technologií TWINPORT vede použití variabilního sacího potrubí v kombinaci s vysokým využitím recirkulovaných výfukových plynů. V režimu částečného zatížení motoru jde do sacího potrubí více než 25 % výfukových plynů. Technologie Twinport snižuje emise a spotřebu paliva až o 23%.
Ale ani s motorem 1.4 si netroufám jezdit město do 6.5 l/100.
Ale ani s motorem 1.4 si netroufám jezdit město do 6.5 l/100.
Redrum
To, ze sa mozno niekto otoci, neznamena, ze auto je pekne, ani to, ze vyzera jak zo star treku. Mne sa predsalen pacia viac auta zo stareho kontinentu, ako japonske, alebo korejske, ale opakujem, to je vec vkusu.
Nemusite mi tu davat linky na testy, ja som v aute siel, objektivne hodnotim podvozok v 8g ako horsi, to, ze ste s nim spokojny je fajn, konstrukcne, aj pocitovo je vsak hrosi ako podvozok leona. Predosla generacia civicu 7g mala lepsi podvozok ako ta nastupujuca 8g. Argumentovat variabilitou je cudne, lebo zadne sedadla sklapam tak 2x rocne, ked veziem pneu na vymenu, inak auto nepouzivam ako stahovak.
Ohladne motorov len tolko, slabucka 1,4 neohuri, silnejsia 1,8 je fajn motor, ale pytali za nu prehnane vela v case ked som si pozeral cenniky. O diesel som sa nezaujimal. Nieco medzi nimi v ponuke nebolo. Ci su TSI poruchove ukaze cas, za seba hovorim, ze 1,4 mi absolutne vyhovuje, vykonovo taktiez postacuje na sviznu jazdu.
Interier je vecou vkusu, mne sa pred fl taktiez nepacil, po fl vo verzii style je podla mna skvely, prehladny, pristrojovka super, solidne spracovany.
Nemusite mi tu davat linky na testy, ja som v aute siel, objektivne hodnotim podvozok v 8g ako horsi, to, ze ste s nim spokojny je fajn, konstrukcne, aj pocitovo je vsak hrosi ako podvozok leona. Predosla generacia civicu 7g mala lepsi podvozok ako ta nastupujuca 8g. Argumentovat variabilitou je cudne, lebo zadne sedadla sklapam tak 2x rocne, ked veziem pneu na vymenu, inak auto nepouzivam ako stahovak.
Ohladne motorov len tolko, slabucka 1,4 neohuri, silnejsia 1,8 je fajn motor, ale pytali za nu prehnane vela v case ked som si pozeral cenniky. O diesel som sa nezaujimal. Nieco medzi nimi v ponuke nebolo. Ci su TSI poruchove ukaze cas, za seba hovorim, ze 1,4 mi absolutne vyhovuje, vykonovo taktiez postacuje na sviznu jazdu.
Interier je vecou vkusu, mne sa pred fl taktiez nepacil, po fl vo verzii style je podla mna skvely, prehladny, pristrojovka super, solidne spracovany.
kornel
toto je dost drsna naivita ak si myslis, ze vyrobca chce tebe dobre >😁 vzdy som tvrdil, ze jazdit s benzinom a toboz atmosferickym pod 1700-1800ot je pre ten motor prasarna a akcelerovat a nemat tam aspon minimlane tych 2000ot je 10 krat taka prasarna. Ale ved vo ten motor na oko nejak zavratne neprotestuje, tak to je ok.. 8-s
kornel
ee nic sa nevloudilo >😁 TSI je spravne. a koniec koncov u benzinu pod 2 litre objemu ja nejdem :yes:
lamal
je to tak.. mam vyskusane toto Tsi, 1,2tsi 77kw, 1,4 Tjet 88kw, 1750i turbobenzina a tymto vsetkym to chyba, najviac to sklamalo asi na 1750TBi kde clovek od alfa romeo cakal nieco ine.. nevadi...
problem je, ze dnes uz taku atmosferu nikde nezozenies pomaly.... jedine v japonsku...
problem je, ze dnes uz taku atmosferu nikde nezozenies pomaly.... jedine v japonsku...
miromen
Ono u turbomotoru v běžnych verzich ta špička prostě neni. Ta gradace vykonu tam neni a přiznam že i mě chyby. Pokud to ale někomu vadi tak že bez teto vlastnosti auto nechce mit tak prostě nezbyva než šahnout po autě s atmosferou.
lamal
s tym suhlasim ... vykon este neznamena automaticky zabavu
ma to len jednu chybicku, aj ked je motor slabsi, potesi ked sa rad toci, lebo ked si uzivas podvozku tak to k tomu patri... no stale lepsie ako dieslak i to 1,4tsi
ma to len jednu chybicku, aj ked je motor slabsi, potesi ked sa rad toci, lebo ked si uzivas podvozku tak to k tomu patri... no stale lepsie ako dieslak i to 1,4tsi
miromen
Ber to tak že je to dnes moda dat do nazvu "sport" což neni uplně ferove ale zřejmě to na lidi zabira. A navic myslim že vždy je lepši mit schopněši podvozek než motor. Ono se da i s relativně slabym motorem celkem užit ale zaklad je mit pravě dobry podvozek.
lamal
vsak to mas jasne napisane, zrychlenie vidis, problemy 1,4tsi poznas, spotrebu vidis.. a mam doskusanu 90kw verziu v octavii tak viem to posudit...tahne vocpoda je to prijemne to je asi jedine + ale toto je FORMULA RACING tu nikoho tah vocpoda nezaujima... tu sa ziada vykonova spicka a nie opak... o tom zrychleni nehovoriac je to lemra.. podvozok fajn aj design by usiel, nie je to nic co by clovek nevydrzal...
ja tomu autu nekrivdim, ale nebudem prehliadat co je fakt... preco ?
btw citroen a peugeot to neratajme tie podvozky su ozaj mizerne - vlastne skusenosti, nie len testy... FR ale nie je bezna verzia nie? ma sport podvozok... tak to nemozes zrovnavat s stock civicom... navyse o novej generacii civicu toho moc nevieme, tazko povedat ako to jazdi, prve indicie vravia, ze vraj o dost lepsie ako minula generacia... a TYPE R alebo megane RS to s podvozkom maju jasne i ked maju torzne priecky... sice je pravda, ze su cenovo uplne inde ..
ja tomu autu nekrivdim, ale nebudem prehliadat co je fakt... preco ?
btw citroen a peugeot to neratajme tie podvozky su ozaj mizerne - vlastne skusenosti, nie len testy... FR ale nie je bezna verzia nie? ma sport podvozok... tak to nemozes zrovnavat s stock civicom... navyse o novej generacii civicu toho moc nevieme, tazko povedat ako to jazdi, prve indicie vravia, ze vraj o dost lepsie ako minula generacia... a TYPE R alebo megane RS to s podvozkom maju jasne i ked maju torzne priecky... sice je pravda, ze su cenovo uplne inde ..
miromen
Nepiš o něčem co neznaš. A ano Honda je ta ktera by měla byt možna i povolanějši ale bohužel tomu tak neni. Nebo si snad mysiš že by to měl byt např. Citroen pokud beru v potaz běžne verze ?
lamal
neviem ake povolane znacky ten podvozok neposkytnu, honda nie je jedina znacka v konkurencii...
to hej na skvele motory TSi mala konkurencia odpoved uz pred 15timi rokmi, poruchove turbo so zrychlenim za 10s a spotrebou 8 litrov, to je vlhky sen dnesnej doby >😁 sila co sa tu clovek docita ...
fake :no:
to hej na skvele motory TSi mala konkurencia odpoved uz pred 15timi rokmi, poruchove turbo so zrychlenim za 10s a spotrebou 8 litrov, to je vlhky sen dnesnej doby >😁 sila co sa tu clovek docita ...
fake :no:
miromen
Leon je sice pan v letech ale stale ma co nabidnout. Vyborny podvozek ktery nenabidnou ani "povolanějši značky" o jedne z nich se tu dost diskutuje, skvěle motory TSI na ktere nema ještě dodnes většina konkurence odpověď. Design exterieru i přes sva leta ma stale šmrnc se sportovnim nadechem kde podle mě pouze na předni časti lze odhadnout jeho věk. Interier je sice hodně kritizovany a ani mě neni scela po vuli ale za to muže podle mě jedina čast a to středovy panel. Jinak přistroje, sedadle,vyplně dveři no prostě zbytek interieru jsou stale na urovni a dle mě nejsou na kritiku. Jinak hodně zvědavy jsem na jeho nastupce.
lamal
0 vykon to bola ironia to vies i bez toho aby som to pisal ... ano pre vyrobcu su dolezitejsie emisie a spotreba na papieri pre eko ***ov vsak kvoli tomu sa nedozil motor v R minulej generacie... na prelome predposlednej a poslednej EU normy dostal cervenu v predaji a dovi...
vyrobca sa spolieha na zdravy rozum majitela, ktory chce na svojom aute spravit aspon 250k a nie 100 tis co je pre vacsinu JPN len lepsi zabeh aj to nie poriadny... ak su niekomu prednejsie 2deci na spotrebe ako tiranie motora a celeho ustrojenstva tak potom je to uz jedno... ja radsej pojdem o 2dc na viac, ale s tym, ze moj motor ma vyse 320 tisic a nema ziadne problemy... ci uz spotreba benzinu oleja vykon kultivovanost zvuk a podobne... tymto stylom to asi nedosiahnes
btw vyrobca potrebuje aby si si kupil od neho novu generaciu a nie s tym najazdil 400 tisic km... to je vec druha 😉
vyrobca sa spolieha na zdravy rozum majitela, ktory chce na svojom aute spravit aspon 250k a nie 100 tis co je pre vacsinu JPN len lepsi zabeh aj to nie poriadny... ak su niekomu prednejsie 2deci na spotrebe ako tiranie motora a celeho ustrojenstva tak potom je to uz jedno... ja radsej pojdem o 2dc na viac, ale s tym, ze moj motor ma vyse 320 tisic a nema ziadne problemy... ci uz spotreba benzinu oleja vykon kultivovanost zvuk a podobne... tymto stylom to asi nedosiahnes
btw vyrobca potrebuje aby si si kupil od neho novu generaciu a nie s tym najazdil 400 tisic km... to je vec druha 😉
Choochoo
No nezkutecne odporny nevim, odporny mi je snad kazdy Seat.
At se kouknu ze zadu, z boku, ze predu je Civic 8G jasna volba a to jeste bez kridla z Type-R co prijde ted v dubnu 😉
To bude krasne odporny [odkaz]
Ty kola 17" ten Seat nezachrani >😁
At se kouknu ze zadu, z boku, ze predu je Civic 8G jasna volba a to jeste bez kridla z Type-R co prijde ted v dubnu 😉
To bude krasne odporny [odkaz]
Ty kola 17" ten Seat nezachrani >😁
Choochoo
Nulove vyuzivani vykonu to nemuze byt, jinak by to nejelo, ale sportovni jizda to taky neni. No na 6 tech 45 nejezdim, minimum je 60km/h a to je 1500. Civic s 1,4 takhle jezdi jeste o cca necelych 0,4l mene. Proste je to jen kratky stani ve meste na cervenou, zadny extra kolony. Ta Mazda to jeste doplni pak kompresorem, coz musi byt zase na spotrebu trochu horsi, ale zase to prida koniky 😉
Chces rici, ze vyrobce doporucuje pres ukazatel zamerne poskozovani motoru? 😉 No tak hur jak kolegovo TSI po 20tis uz nedopadnu, jeste ve 40 to jede porad stejne a se zarukou na 100tis 😉
Chces rici, ze vyrobce doporucuje pres ukazatel zamerne poskozovani motoru? 😉 No tak hur jak kolegovo TSI po 20tis uz nedopadnu, jeste ve 40 to jede porad stejne a se zarukou na 100tis 😉
lamal
1200ot je na takom tazkom prevode ako 4,5 a 6 ani sa nebavme, velmi malo... mne tiez zoberie 5ku pri 1200ot bez problemov a vibracii ci cukania a po pridani ihned akceleruje, ale takuto smrt mu nerobim, podtacanie zabija motor minimalne tak ako vysoke otacky za studena... ani v jednom pripade motor nemaze idealne a hlavne vibracie a tlaky na piest su extremne... si len predstav ze motor ide na neutral na 1200ot a prekonava len vlastne odpory tj sila ktora brani piestu ist smerom na dol po vybuchu je mala...a teraz si predstav tie iste otacky a zaradenu 6ku...sila ktora brani ist piestu dole je extremna a toto riesi prevodovka aby na 1 otacku motora pripadala mensia sila...ak ma motor rovnaku zataz pri 1200 a pri 3000ot tak zatazenie sily ktoru som spominal sa rozdeli medzi viacere otacky...
Choochoo
Otacky padaj na tech asi 1200, ale je to tak po rovince nebo lehce z kopecka s minimem plynu. Osobne jezdim vse ne mene nez na 1500 otacek, to jen pocitac takhle radi jit do extremu. Staci pridat vice plyn a uz rika radit. Nad 1500 je pohoda, je to citit i na chodu motoru, neni to zadny rozkodrcany TDI. U toho mam taky strach ze to vyskoci z auta a vzdy me desi ten rozdil v kultivovanosti chodu 😉
lamal
minimalizuje straty pri nasavani a stlacani zmesi v rezime minimalneho vykonu, to je to iste co uz skyactive-g od mazdy, az na to ze mazda ma toho viacej... isto to funguje dobre, ale zazraky to nerobi tie spotreby co si pisal sa rovnaju 0 vyuzivaniu vykonu a v meste idealnym podmienkam to si musis uznat... pri ustalenych rychlostiach a minimalnom radeni ako ty preferujes 45 na 6ke ti to palubak moze ukazat ja ti verim, ale je to na ukor pozitku z jazdy a hlavne zivotnosti motora...
Choochoo
No na jakou vzdalenost snad vidis, prumer se ukazuje vzdy s km.
Nejnizsi otacky cca 1500, ukazatel doporucuje i mene. No na jednicku ho netocim na 4000 😉
U tech 530km - 5,2l je 170km dalnice v davu, pokud rychlejsi pruh je to za 6 i s okrskama.
PS: Ty okrsky Ti muzu nafototit za 5l 😉 >😁 :yes:
Nespletl sis pismena a misto D se titam vloudilo S, ne? 😉
V cem to mas?
Nejnizsi otacky cca 1500, ukazatel doporucuje i mene. No na jednicku ho netocim na 4000 😉
U tech 530km - 5,2l je 170km dalnice v davu, pokud rychlejsi pruh je to za 6 i s okrskama.
PS: Ty okrsky Ti muzu nafototit za 5l 😉 >😁 :yes:
Nespletl sis pismena a misto D se titam vloudilo S, ne? 😉
V cem to mas?
Choochoo
No je to sice 1,8 ale pri usporne jizde to neni 1,8 >😁
Staci kouknout na vyfukovani paliva po sani na videu [odkaz]
VTEC zde nefunguje pro zvysovani vykonu, ale pro snizovani spotreby a zapina se pri ubrani plynu a vyfukuje cast paliva po nasani, takze to je placnu treba 1,5l, funguje to jako u Priusu 😉
V tech 530 je i 140 km dalnice [odkaz]
Staci kouknout na vyfukovani paliva po sani na videu [odkaz]
VTEC zde nefunguje pro zvysovani vykonu, ale pro snizovani spotreby a zapina se pri ubrani plynu a vyfukuje cast paliva po nasani, takze to je placnu treba 1,5l, funguje to jako u Priusu 😉
V tech 530 je i 140 km dalnice [odkaz]
Choochoo
No jestli se okoukal nevim, ale lidi se otacej po silnicich bezne jeste po 6 letech a i dnes vypada ze by mohl byt konceptem na stanku koncernu na nejakem autosalonu >😁
Motory bida, tak to je perla >😁 V pomeru uspornosti a vykonosti nemaj konkurenci a to nemluvim o spolehlivosti v porovnani s timto TSI zazrakem. Cena je/byla stejna jak tenhle zazrak a vnitrni variabilita/kufr naprosta bomba. s lepici sadou cca 470l kufr >😁
Pozitek z rizeni spickovy a prevodovka staci najit prirovnani v tomto testu - [odkaz]
Jedina slabina je naladeni podvozku v kombinaci 17", trochu tvrdsi na prespolni cesty s milionem zaplat a k te zastaralosti podvozku jen toto [odkaz] je to jen o naladeni, kdy nova 9G je uplne jina liga, spicka ve tride. Je to dan za kufr a vnitrni variabilitu a spickove sklapeni zadnich sedacek.
Leon nevypada sportovneji, vypada jen jako MPV, takovy vetsti Jazz 😉
Motory bida, tak to je perla >😁 V pomeru uspornosti a vykonosti nemaj konkurenci a to nemluvim o spolehlivosti v porovnani s timto TSI zazrakem. Cena je/byla stejna jak tenhle zazrak a vnitrni variabilita/kufr naprosta bomba. s lepici sadou cca 470l kufr >😁
Pozitek z rizeni spickovy a prevodovka staci najit prirovnani v tomto testu - [odkaz]
Jedina slabina je naladeni podvozku v kombinaci 17", trochu tvrdsi na prespolni cesty s milionem zaplat a k te zastaralosti podvozku jen toto [odkaz] je to jen o naladeni, kdy nova 9G je uplne jina liga, spicka ve tride. Je to dan za kufr a vnitrni variabilitu a spickove sklapeni zadnich sedacek.
Leon nevypada sportovneji, vypada jen jako MPV, takovy vetsti Jazz 😉
lamal
never moc tomu radcovi, 6ka pri 45km/h to je extrem pochovas ten motor takto... na kolko otaciek to spadne ? 1200 ? pri takomto style vyklepes vsetky loziska v motore aj prevodovke velmi rychlo... a nie len to aj ojnice capy... ja pod 1500ot na 5ke nepustim a na 80% drzim na 5ke a 4ke otacky aspon 2tisic ... vynimka je len rovinka a pierko na plyne vtedy necham ist na 5ke 60tkou, pripadne 50 na 4ke pri 1800ot
Choochoo
Je to s nastartovanim 19km po meste, 5km mimo ,zadny velky kolony, Praha to nebyla >😁 , semafory cca 8x a 3x kruhac a co nejdrive 5,6 >😁 a downshiting mam u pudele >😁
kornel
vypovedna hodnota 0.. nakolko len ty vies na aku vzdialnost a pri akych podmienkach si tam dosiahol tieto hodnoty.. 😉 okrem toho mam velmi silny pocit, ze to auto kvalitne podtacas a jazdis na spotrebu viac nez je zdrave.. ale aspon je sa cim pochvalit :yes😒br />
P.S mne downsizing nic nehovori, mam 2,0TSI >😁 ovsem spotrebu 6 litrov si na nom odfotit po okreskach do 2000ot. viem aj ja :yes:
P.S mne downsizing nic nehovori, mam 2,0TSI >😁 ovsem spotrebu 6 litrov si na nom odfotit po okreskach do 2000ot. viem aj ja :yes:
Emocionante
mam 1.8 TSI po FL a souhlasim se vsim, i tim hlukem od kol. Palubovka v me verzi style se me vylozene libi 😄
Choochoo
Par kilaku na spotrebu
[odkaz]
dlouhodoba
[odkaz]
Staci vyuzivat Atkinsonuv cyklus a je pohoda >😁 a nenechat se krmit downshitingem >😁 :no:
[odkaz]
dlouhodoba
[odkaz]
Staci vyuzivat Atkinsonuv cyklus a je pohoda >😁 a nenechat se krmit downshitingem >😁 :no:
white label
Jedno auto má na plakátě, a to druhé (extra úsporné) v garáži/ve sklepě😒br />
[odkaz]
Redrum
Naco tolka nenavist? 😐 Ja som si ho kupil a nesom nemocny, ja by som si nekupil zas "ko(z)micke" auto civic 8g alebo 9g, zvlast 8 g mala podvozok o triedu horsi a zastaralejsi ako leon, tuha odskakujuca zadna naprava, dizajn sa okukal po 2 rokoch, palubka svieti ako vesmirna lod...pre mna su toto atributy, ktore by mi hovorili nebrat toto predrazene auto. Vyber motorov je jednym slovom bieda...nova generacia dizajnovo nic moc, ale neviezol som sa nou, tak nehodnotim.
Leon mi dizajnovo pride ovela sportovejsi, krajsi, ucelenejsi, ako vesmirne tykadla na civicu. Ale kolko ludi, tolko chuti, vsak? Kazdy nech si kupi, co sa mu paci a sedi, bez toho aby sa navazal do druhych... :-!
Leon mi dizajnovo pride ovela sportovejsi, krajsi, ucelenejsi, ako vesmirne tykadla na civicu. Ale kolko ludi, tolko chuti, vsak? Kazdy nech si kupi, co sa mu paci a sedi, bez toho aby sa navazal do druhych... :-!
majk162
Naprostý souhlas. Když jedu jen něco vyřizovat do města tak mi nechybí, ale jak jedu kousek dál i když je to jen něco okolo 30 km, tak si rád o ní ulevím pazouru 😉 >😁
Redrum
Mam aktualnu verziu Leona 1,4 TSI, po fl a po roku uzivania si mozem povedat, ze by som toto auto nemenil. Porovnaval som aj s novou austrou, predoslym H i30, ceedom, peugeotom a kvalita zvezenia bola pri spominanych autach niekde inde. Jazda s nim je zabavna, podvozok je skvely. Jedine co mi na aute vadi je odhlucnenie a utlmenie podvozka, takze do kabiny prenikaju razy od kolies. Inak autu skutocne nie je co vytknut.
rapper
Otázka pohledu, já naopak považuji Civic za neskutečně odporný a předražený výtvor a to nechci tvrdit, že bych uvažoval o koupi Hondy jen na sekání trávy, např. Accord je myslím si velmi podařené auto. Ano, kdyby existovala meziplanetární liga, Civic by do ní patřil. 😉 Dál se do hanění pouštět nebudu, na to jsi tu e😜ert ty. >😒]
silversurfer
Tak multiar 1.4 104kW stojí prakticky stejně, tjet daleko levnější....
Ronault.
Za sedmero horami žil pod tatrami jeden choochoo a ten měl kouzelnou Hondu... na plakátě...
silversurfer
..loketni opěrku mám taky rad😉 no, motor je pro mne hodně důležitý, ale do vw bych nešel uz jen proto, ze jich všude jezdí hafo. Každopádně musím říct, ze sedadla bych bral z cupry, na druhou stranu pokud tenhle leon stojí kolem 430 tis, tak mě ten tjet vyšel skoro o 100tis levněji v prakticky stejné výbavě....
Ronault.
Nemáš, nepochopíš. Jestli jen jezdíš kolem komína, opěrku nepotřebuješ. Jestli jezdíš několik hodin v kuse, nejde to už bez ní.
Nerez
Město s 1.8 za 6.1 - 6.5? Tak možná město bez semaforů a kolon. Jinak je to pohádka 😄
lamal
nazov formula racing je ulet, ale co spravili s civicom sa mne osobne tiez nepaci... stare civiky sa mi pacili, ale ako prislo ufo tym to u mna skoncilo ... a taktiez prechod od nezavysleho zavesenia na torznu priecku kvoli nejakemu miestu v kufri... niekomu to vyhovuje niekomu nie, ale na zaciatkoch mali s odladenim velke problemy az po facelifte to trocha poriesili... osobne si myslim, ze leon ma o dost lepsi podvozok hlavne kvoli vyspelym napravam.... ked nesklame riadenie a radenie tak je to dobre...a leon nejazdi spatne. Ten motor je samo na nic, tam radsej ten poklad z japonska
k tej spotrebe sa neviem vyjadrit na hociaky benzin nad 1,6 mi pride 6,1l v meste ulet a dlhodoba 5,5-6 je mozna jedine pri 0 vyuzivani potencialu motora... tj hlavne tie ustalene rychlosti okolo 90 s lahkou nohou mimo mesto...
k tej spotrebe sa neviem vyjadrit na hociaky benzin nad 1,6 mi pride 6,1l v meste ulet a dlhodoba 5,5-6 je mozna jedine pri 0 vyuzivani potencialu motora... tj hlavne tie ustalene rychlosti okolo 90 s lahkou nohou mimo mesto...
Choochoo
Hele to puto si myslel spanelsky nebo slovensky >😁
U toho swiftu nevim, ale pokud jezdis normalne tak jezdim s 1,8 i za 6,1 - 6,5l po meste. Motor mi bere 6 od 45km/h, teda to doporucuje kontrolka a o probouzeni k zivotu o kterem se tomuhle motoru po 4tis nemuze zdat ani nemluvim.
Bezna dlouhodoba je 5,5-6l 😉
Takze tehle hruznosti od Seatu :no:
U toho swiftu nevim, ale pokud jezdis normalne tak jezdim s 1,8 i za 6,1 - 6,5l po meste. Motor mi bere 6 od 45km/h, teda to doporucuje kontrolka a o probouzeni k zivotu o kterem se tomuhle motoru po 4tis nemuze zdat ani nemluvim.
Bezna dlouhodoba je 5,5-6l 😉
Takze tehle hruznosti od Seatu :no:
Choochoo
No rikat tomuhle Formula racing, tak to uz je stejna ubohost jako kdyz UP vyhraje anketu Car of the Year >😁 >😁 >😁
Koncernovy design neni nic extra, ale Seat to uz je uplna hruza. Takze jestli vypada jako z nasi planety nevim, ale urcite vypada jak min. o 2 generace starsi. Civic je uplne jina liga 😉
Koncernovy design neni nic extra, ale Seat to uz je uplna hruza. Takze jestli vypada jako z nasi planety nevim, ale urcite vypada jak min. o 2 generace starsi. Civic je uplne jina liga 😉
praptak
Souhlas s tou loketní opěrkou. :yes: Navíc loketní opěrka není automaticky u dražších aut. Ani ji tam člověk nemusí mít, pokud nechce.
lamal
co narobis koncernove puta nepustia... vw si za ten zazrak modernej techniky pyta vela a tak isto aj za prevodovku, platformu podvozkovu....
pritom mame tu swift sport za 370tis ck 0-100 8,7s, atmo 1,6 136k a k tomu spotreba pri normal jazde 6,5l ... verim tomu...s tou M6 prevodovkou... pritom vybava s kolennym airbagom, bixenonami atd... podvozok super... sice je mensi, ale stale v nom odvezes 4 ludi ...a stoji podstatne menej a lepsie jazdi...i vyzera... tak o com
pritom mame tu swift sport za 370tis ck 0-100 8,7s, atmo 1,6 136k a k tomu spotreba pri normal jazde 6,5l ... verim tomu...s tou M6 prevodovkou... pritom vybava s kolennym airbagom, bixenonami atd... podvozok super... sice je mensi, ale stale v nom odvezes 4 ludi ...a stoji podstatne menej a lepsie jazdi...i vyzera... tak o com
rapper
máš to ale moc zajímavý názor na věc >😁 Už dlouho mě žádná averze tak nepobavila >😒]
a hned ta první věta mě opravdu dostala.
Nakonec na rozdíl např. od takového Civicu alespoň Leon vypadá na to, že je z této planety >😁
a hned ta první věta mě opravdu dostala.
Nakonec na rozdíl např. od takového Civicu alespoň Leon vypadá na to, že je z této planety >😁
Choochoo
Koukam ze ma nekdo stejnej rozumnej nazor 😉
Palubka priserna a cena stejne priserna, vybava tuctova a celkove design laciny a zastaraly. Osobne jsem myslel ze jde o nejaky retro test, ze supliku >😁
Za tuhle cenu snad koupi jen opravdu fanda znacky nebo spise nemocny clovek. Se divim ze tahle znacka jeste nezkrachovala, pac nenabizi nic proc jit do jejich saloonu.
Jak nedavno rikal kolega nejhorsi je nevykonny a poruchovy auto a tohle tim asi bylo mysleno a rikat tomu jeste formula racing je fakt na mokrej hadr. Motor ktery je umrtven diky zprevodovani pak tahne maximalne na 6 jak atmosfera dole s cca 160Nm a pri nastupu otacek je vyrizenej. Mozna tak spanelsky ptacek, ale auto? >😁
Jeste ze tu aspon nejaky prodejce avizuje ty ukrutny slevy. 😉 Predpokladam tak za 350 v tehle vybave prodejny 😉
Palubka priserna a cena stejne priserna, vybava tuctova a celkove design laciny a zastaraly. Osobne jsem myslel ze jde o nejaky retro test, ze supliku >😁
Za tuhle cenu snad koupi jen opravdu fanda znacky nebo spise nemocny clovek. Se divim ze tahle znacka jeste nezkrachovala, pac nenabizi nic proc jit do jejich saloonu.
Jak nedavno rikal kolega nejhorsi je nevykonny a poruchovy auto a tohle tim asi bylo mysleno a rikat tomu jeste formula racing je fakt na mokrej hadr. Motor ktery je umrtven diky zprevodovani pak tahne maximalne na 6 jak atmosfera dole s cca 160Nm a pri nastupu otacek je vyrizenej. Mozna tak spanelsky ptacek, ale auto? >😁
Jeste ze tu aspon nejaky prodejce avizuje ty ukrutny slevy. 😉 Predpokladam tak za 350 v tehle vybave prodejny 😉
lamal
ako pre koho ... to je len taka hracka na oko a kvalitne cesty, ktore u nas nie su, inac to funguje mizerne... prkno a nic z toho
rapper
Leon II. jednoznačně patří mezi povedenější hatche na trhu. Nebýt toho interiéru, klidně by mi už dávno mohl říkat pane 😄
Nerez
Podlě mě se druhá řada setsakramentsky povedla. Pořád ho považuji za nejkrásnější kompakt dneška, interiér je sice horší, ale nic není dokonalé.
jirin
Do mého vyberu auta patrila i Cupra, vzhled, jizda a sedadla parada, ale na ten stredovej panel bych musel hodit hadru... ;-\
S takovou bude za chvili mit napis FR kazdej Leon..
S takovou bude za chvili mit napis FR kazdej Leon..
lamal
Tak ja vzdy pisem svoj nazor, nie nazor ostatnich,... ked sa ti paci tak v pohode nemam s tym problem...
kornel
co je vyzorovo spatne a co nie, je vyslovene iba vec vkusu.. niekomu sa paci to inemu to, tak to skus prezentovat ako svoj nazor a nie vseobecne 😉 mne sa totiz FR paci brutalne a to z kazdeho uhla pohladu
lamal
0-100 takmer 10s, 7-8l bezna spotreba... nejak mi unika opat ten zmysel downsizingu... ide aj zerie ako 1,8 a nema ani vykonu spicku co pri `sportovom` aute je ako za trest...tahne vocpoda...to je fajn, ale........................
btw ta palubka vyzera desne, nedavno sa tu niekto rozplyval nad plastovymi plochami...
z predu to je strasne spatne auto, des... ale ten podvozok je na leone docela OK s nejakou 2.0 tsi alebo motorom z hondy 1.8vtec 103kw by to bolo zaujimavejsie, clovek by na tie plasty zabudol...
btw ta palubka vyzera desne, nedavno sa tu niekto rozplyval nad plastovymi plochami...
z predu to je strasne spatne auto, des... ale ten podvozok je na leone docela OK s nejakou 2.0 tsi alebo motorom z hondy 1.8vtec 103kw by to bolo zaujimavejsie, clovek by na tie plasty zabudol...
MariAchi
6 Nm v tocivem momentu, 0.2s pri zrychleni na 100 km/h.
Ale: Spotreba vyssi (nehodnotim, meri to tady dost amatersky) a vykone je vyssi o 4kW.
Po jizdni strance jsou tyto motory plne srovnatelne, kdyz jsem je projizdel (Bravo T-Jet / Octavia TSI), tak duvodem k uprednostneni jednoho, nebo druheho auta, by rozhodne nebyl motor.
Ale: Spotreba vyssi (nehodnotim, meri to tady dost amatersky) a vykone je vyssi o 4kW.
Po jizdni strance jsou tyto motory plne srovnatelne, kdyz jsem je projizdel (Bravo T-Jet / Octavia TSI), tak duvodem k uprednostneni jednoho, nebo druheho auta, by rozhodne nebyl motor.
kornel
..mne sa toto osobne nepaci a nevonia mi to.. FRko takymto tahom stratilo zo svojho cara a nejakej tej "exkluzivity" (tu exkluzivitu nebrat doslovne..) ovsem tento krok vyrobcu ako tak pochopit viem.. snad 😐
jossalito
Ceníkem si nestojí špatně a v reálu je to ještě lepší. Slušnou slevu člověk dostane už při vstupu do salónu.
zlysoused
Asi jo. Já jsem se na to díval i z toho pohledu, že Leon je už letitý model, ale pravda je, že až na nic moc interiér je to pořád hodně schopný kompakt.
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Giuliettu je potřeba dovybavit, půl milionu přeleze jako nic. Na P308 GTi se přiznám, že jsem vůbec nepomyslel v souvislosti s Leonem a spol. Ale je možné, že pro příznivce jihoevropské produkce může být mnohem stravitelnější alternativou než Mazda nebo vámi zmiňovaný Focus 😄
Každopádně netvrdím, že je Leon FR kdovíjak výhodná nabídka. U těch dražších aut by se třeba daly i najít pádné argumenty pro jejich vyšší cenu. Ale určitě si ceníkem SEAT nestojí špatně.
Každopádně netvrdím, že je Leon FR kdovíjak výhodná nabídka. U těch dražších aut by se třeba daly i najít pádné argumenty pro jejich vyšší cenu. Ale určitě si ceníkem SEAT nestojí špatně.
leone
...nechápu, ...místo aby vyjeli s "trojkou", jejíž představení původně avizovali loni na podzim, a která podle studií bude právoplatně navazovat na jedničkovou, na svoji dobu vzniku, naprostou SUPROVOU verzi,
......oprašují a vymýšlejí různé derivace dvojkové řady, která se absolutně po vzhledové stránce nepovedla,....že by snaha o totální likvidaci značky jako takové,... :no:
......oprašují a vymýšlejí různé derivace dvojkové řady, která se absolutně po vzhledové stránce nepovedla,....že by snaha o totální likvidaci značky jako takové,... :no:
zlysoused
No je tu třeba 308 GTI, Focus Titanium 1,6 Ecoboost, Giulietta distinctive 1,4T. Všechny 3 jsou sice o cca 20t dražší, ale stejně.
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Taky jsem měl takový pocit, ale pak jsem začal hledat na tu otázku "co nabízí konkurence" odpovědi. Mazda3 stojí víceméně stejně, Fiat Bravo je o kousek dražší, VW Golf je taky dražší a vlastně ani není soupeřem, protože u něj nejde vůbec o emoce. A Renault Mégane GT už pořídíte jen jako "kupé" s přeplňovaným dvoulitrem...
zlysoused
Mě ta cena teda nijak moc smysl nedává vzhledem k tomu, co za stejné peníze nabízí konkurence.
3_diamanty
fiat ma lepsie turba a menej poruchove, hold das auto nie je vo vsetkom najlepsie
mna zarazilo ze v clanku sa pise ze chybajuca stredova laktova opierka v aute za 400tisic trestuhodny pocin - jazdim X autami a v zivote mi laktova opierka nechybala lebo ako spravny sofer mam ruky na volante nie kade tade, laktova opierka je asi najvacsia ptakovina aka moze v aute byt, uz nam chyba len nejaky vankus a mozeme rovno spat za volantom 😉
leon je nadherne auto :yes:
mna zarazilo ze v clanku sa pise ze chybajuca stredova laktova opierka v aute za 400tisic trestuhodny pocin - jazdim X autami a v zivote mi laktova opierka nechybala lebo ako spravny sofer mam ruky na volante nie kade tade, laktova opierka je asi najvacsia ptakovina aka moze v aute byt, uz nam chyba len nejaky vankus a mozeme rovno spat za volantom 😉
leon je nadherne auto :yes:
silversurfer
leon byl v hledacku loni, nakonec se skoncilo u Brava s 1.4tjetem 88kW. ta 1.4tsi byla hodne draha, 1.2tsi jsem nechtel...no, prekvapuje me, ze i tenhle silnejsi Tsi ma o neco slabsi parametry nez 1.4tjet s 88kW