Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Audi Q3 2,0 TDI S tronic – Mezi Tiguanem a Q5

101 komentářů

jets_cz
mám tiguana, 125kW, kromě kůže, navigace a střešního okna se vším co šlo doobjednat za 750.000,- vč DPH (ceníková cena 869.000). 1,1 mil bych za auto v této třídě v životě nedal. To už si radši něco přidám a vezmu si Touarega...
GTI
Na svém odkazu velmi dojemně světu doslovně sděluješ, že na Touarega nemáš, tak tu nepiš nesmysly o tom, že si raději něco přidáš a toho touarega si vezmeš. Jinak to čtení tvých recenzí je velmi "poučné" - manželce říkáš - ženuška, tiguanovi tigouš... Až se mi ten výrazový rosol lepí na prsty. Chválím tě ovšem za to, že máte s manželkou stejná auta... 😄 to se opravdu jen tak nevidí...

Jinak s tebou samozřejmě souhlasím, dát za auto 1,1 miliónu může výhradně ten kdo si to může... dovolit. To je ale tvrzení, které je snad pochopitelné bez toho tvého dlouhého úvodu, ne?

Q3 velmi, velmi překvapila, zejména poté, co jsme shlédli na monitorech porovnávačku s RR EVOQUE. AUDI je v podstatě ve všem co člověk oceňuje na jízdě lepší, doslova drtící byla převaha Q3 na ledovce (simulované zimním stadionem), a započteme-li příkladnou pověst AUDI ve vztahu ke kvalitě, ke spolehlivosti, vychází Q3 jako jasná volba v prémiovém (prémiovém, jetsi) segmentu.

Horní, špičkový test, pak uvedené skutečnosti jen potvrzuje. Na velkou pochvalu je konfigurace modelu, který, cituji test - "...kde Tiguan končí, Q3 začíná". A takhle přesně se to má i s jezdci - kde (super)mainstreamoví jezdci končí, prémioví jezdci začínají. A toto je dokonalá pravda dní. Však to znáš sám, prémioví lidé, prémiová auta...

Testér špičkově popsal charakter vozu, dokonale vyhmátl jeho kvality a důsledně poukázal na skutečnosti k zamyšlení (vyšší nákladová hrana apod.).

Q3 nejen nezklamal, on potvrdil, že koncern Volkswagen ví přesně, jak tvořit auta, jak tvořit jejich koncernovou hierarchii, jak osazovat světovou techniku a světové materiály. Q3 potvrzuje koneckonců i postavení AUDI samotného v prémiovém světě, ano AUDI je i ve svém světě na prémiovém místě.

BRAVO Q3 :yes:
jets_cz
jsi opravdu vtipálek, mám dva tiguany, mohl bych mít jednoho touarega kdybych touto cestou chtěl jít.... Na rozdíl od některých, co mají touhu jen ve svém nicku a jezdí v 15 let starém golfu a úzkostlivě to tají, protože se na nic jiného nezmůžou. To co píšu nepíšu pro oslavné ódy, jen jsem popsal co mám doma. Samozřejmě máš právo na to aby se ti to nelíbilo a upřímně, je mi to celkem fuk.
Akorát podle tvého textu bych tipoval že jezdíš minimálně v Q7. Jen pro informaci, Q3 má stejný podvozek, stejný Haldex, stejný motor (jen úprava sw na 130kW). Jiná je jen slupka. To je ta "prémie" o které píšeš???
Mimochodem, já nikomu nebral aby za takové auto dal přes mega, je to každého věc, já psal jen za sebe.
Q3 začíná tam kde tiguan končí - 😄, ano, cenově určitě ano. Technologicky má určitě Q3 některé věci lepší, pokud se teda nebavíme o podvozku, motoru a Haldexu, ale PODLE MNĚ to za ty prachy nestojí. Tím samozřejmě neříkám že se nebude prodávat, bude a dobře...
GTI
Na svém odkazu píšeš, ža na toho touarega nemáš. Nyní sčítáš ceny vozů s nimiž jezdíte s manželkou a tím demonstruješ, že bys na toho touarega měl... no ale, to by jeden z vás pak musel chodit pěšky, ne? Nebo tvé věty nějak špatně chápu?

Možná, že já jezdím ve starém žigulovi. A co to má společného s tím, že ty nemáš na Touarega? Tomuhle nerozumím. Ty napíšeš, že na touarega nemáš a když ti to někdo připomene ve chvíli, kdy se kasáš, že by sis přihodil a vzal ho, napadáš ho za to, že snad jezdí ve stoletém Golfu.

Dopouštíš se klasického diskusního kýče - svůj vůz považuješ za nejlepší letadlo na světě. Předmětem diskuse však není tvá představa o miliónu korun, nýbrž AUDI Q3. Zapamatuj větu mistra testéra - kde Tiguan končí, Q3 začíná. Až tohle všechno pochopíš, pochopíš sebe, svou garáž a svět aut ve své hierarchii.
Stefič
přečetl jsem si příspěvek jets_cz několikrát, ale nikde jsem nenašel zmínku o tom, že na Tuarega nemá. To je zase ta tvoje proslavená fantazie.
On píše, že by za auto 1,1 mega nedal. To ovsem neznamená, že ty peníze nemá. Jen to, že není ochotný je zaplatit. Nemyslíš, že člověk, který si koupí 2 Tiguany patrně nebude trpět finanční nouzí?
GTI
Dovolím si citovat kolegu:"...bohužel na mého vysněného Tourega pořád nemám, tak jsem se po dlouhém vybírání upnul na Passata a Superba. Pořád jsem vybíral a srovnával a nokonec to vyhrál - chvíle napětí - Tiguan."

Nevím jak chápeš psaný text ty, ale mně z toho vychází, že chtěl světu sdělit, že Touareg je pro něho vysněným vozem a že na něho (stále) nemá, že se zajímal o Passata a Superba a že nakonec koupil Tiguana. Ale uznávám, že v případě hlav na tvé úrovni, tedy hlav, které považují majitele mercedesů CL za neslušné lidi, neb jsi pod testem MB CL - Panský kočár napsal, že tohle auto by si slušný člověk nekoupil, je výklad předmětných vět třeba složitým oříškem.
Stefič
ok, nečetl jsem recenze, jen příspěvěk.

Jinak nerozjižděj diskuze, které nemůžeš vyhrát. Zrovna ty, člověk, který se považuje za automobilového odborníka a nemá ani tušení, jak souvisí točivý moment motoru se stálým převodem auta. Buď soudný
jets_cz
ano, to jsem psal na přelomu roku 2009/2010...
nu což, máš pravdu náčelníku, jsem proti tobě nula...
nikde jsem nepsal že tiguan je super nej na světě, jen píšu že já bych za auto této ntřídy 1,1mega nedal - jestli je to tak hrozný názor tak mě ukamenuj...
Stefič
hele brouku, reaguješ na špatný příspěvek. Já to chápu 😉
GTI
😄 Nechci ti kazit dopoledne, jen je dobře si před psaním rozmyslet, co všechno chceš vlastně napsat, jakou myšlénku sdělit. Mělo by to být všechno v jisté logické harmonii. Nechci aby ses domníval, že má reakce byla nějak osobní, nikoliv, zde přece nejde o to, dělat z někoho nulu a podobně. Zde jde o to, diskutovat o autech. Čestně a upřímně.
GTI
Jak nerozjížděj? Napsal jsi, že slušný člověk by si CL nikdy nekoupil, nebo nenapsal?
Stefič
ty jsi zase napsal, že auto se pozná jedině na rovince a na dotaz, jak souvisí točivý moment motoru se stálým převodem auta si mlel doslova nesmysly. Takže ty rozhodně nepatříš k těm co si mohou dovolit kritizovat druhé
GTI
Musím tě upřesnit - ano, auto se pozná na rovince, ovšem pouze v případě řidičů jako jsi ty, ty přece nedokážeš využít svůj vůz ve vlásenkách na sto procent, těch sto procent je jezdecky tvých, ovšem současně je to tak dvacet procent auta. A o to jde, tedy že těch sto procent auta ty (ty) dokážeš využít jen na té rovince. Nepřekrucuj má slova!

Já též nepřekrucuji - ty jsi napsal, že CL by si slušný člověk nepořídil. Cejchu otřesné úvahy se těžko můžeš zbavit.
Stefič
o překrucování víš své, v tom jsi skutečný odborník.
Napsal jsi, že auto se pozná jen na rovince. Je to blábol , který můžeš okecávat, jak chceš. Stále to bude blábol. Kvalita auta, respektive jízdních vlastností se prostě nikdy a to zdůrazňuji "NIKDY" nepozná na rovince. Snad kromě zrychlení 0-100. Vůbec nezáleží na tom, jaký je kdo řidič, protože pod pojmem jízdní vlastnosti se skrývá celý soubor aspektů, které se prostě na rovince poznat nedají. Tohle bys jako milovník aut (jak o sobě prohlašuješ) mohl vědět.

A jestli tu chceš někoho cejchovat, začni u sebe. Již v mnoha diskuzích jsi se projevil jako technický analfabet. Ať už to byla diskuze pod Renault Megane RS nebo třeba Toyota GT 86
GTI
Je mi jasné, že ti ten CL leží nekonečně v žaludku, nesnaž se proto lovit kapry ve vaně, spíše se snaž svou zhůveřilou myšlénku nějak kvalitně nahradit ve svých dalších příspěvcích. Musíš však vědět, že to co jsi napsal, patří k tomu snad vůbec nejhoršímu, co se tu kdy objevilo. Mimochodem, ještě si myslíš, že CL by si slušný člověk nepořídil?
Stefič
a ty už víš, jak souvisí točivý moment motoru se stálým převodem auta? No tak...nedělej troubu. Ale já ti pomohu, protože jsem tvůj kamarád. Odpověd nalezneš zde [odkaz]
GTI
Tohle náhodou vím, asi tak třicet let. Jsem ovšem rád, žes mi dal návod jak vůbec něco "vědět". To je právě ten problém některých jedinců tvé generace, včetně tedy tebe - ty přece toho moc nevíš, ty si jen něčí vědění čteš. Bohužel pro tebe, to, jací lidé si kupují mercedesy CL, to tam nevyčteš, to musiš tak nějak poctivě odžít. Přitom právě tohle je daleko důležitější, než to, co sis vygůgloval o převodovkách... Hlava, Stefiči, ta se koupit nedá... tu musíš, a to popravdě uznávám, dostat, v tom je to možná trochu nespravedlivé, o to více zavazující...
Stefič
no gti, právě z tebe vypadla další převratná myšlenka. No jistě, že si moudrost čtu. To je totiž podstata získávání informací. Od toho jsou třeba knihy nebo i tato fóra. Jen škoda, že žádné moudro jsem nikdy nevyčetl od tebe. Jen kraviny a maloměšťácké bláboly na úrovni novodobého zbohatlíka rekrutovaného z řad komunistických zelinářů, pumpařů nebo řezníků prodávajíc pod pultem jatýrka.

nene, gti. Svou tupost a nadutost nezakryješ. Ty, který dělíš lidi na prémiové a neprémiové? Ty si vůbec troufáš někoho poučovat? Máš pocit, že padesátka na krku ti dává patent na rozum? Omyl. Žádná přímá úměra mezi věkem a IQ neexistuje. Něco ti řeknu, gti. Člověka poznáš podle skutků, nikoliv podle jeho mobilu či auta. To si pamatuj. Je mi z tebe na blití. Jen doufám, ano jsem optimista, že takových jako jsi ty je v tomto národě menšina. Protože jinak by to byla doslova tragedie.

Je to sice trapné, ale otázka stále visí ve vzduchu - jak souvisí točivý moment motoru se stálým převodem auta. Jedno slovo, gti, jedno slovo.
GTI
Poté, cos mi tu odhalil princip svého života, to jest gůglování by tě má odpověď snad ani nemohla uspokojit. Daleko důležitější (pro tyto diskuse) jsou názory, nikoliv opisování gůglu. Názory předvádíme například tehdy, když napíšme co si myslíme o tom,jací lidé si kupují Mercedes CL. A ty ses tu již se svým názorem dokonale předvedl - podle tebe mercedes CL si slušný člověk nepořídí.

Co se týká korespondence hmotného světa, věcí a jejich vlastníka, nechoď nikam moc daleko, běž se podívat do své garáže, pak se podívej do zrcadla, a pak si odpověz, to je přece prosté, ne. Všechno, čím se obklopuješ, od parfému po ponožky o tobě dokonale vypovídá. Nebo ty snad nosíš ponožky souseda? Ty snad použiváš parfém svého souseda?

Nepochopil jsi to nejdůležitější, lidé si kupováním věcí nekupují svůj status, oni si věci kupují právě podle jejich statusu, ale tohle je pro tebe natolik složitá úvaha, že se jí zatím netrap, postačí, když si dáš dnes svou garáž a zrcadlo.
Falco
:yes:
GTI
:yes:
Stefič
no kopeš kolem sebe moc pěkně. Nic to ovšem nemění na faktu, že odpověď na otázku, jak souvisí točivý moment motoru se stálým převodem auta prostě neznáš.
GTI
Nemusím kopat, tobě stačí psát prosté životní pravdy.

Možná, že neznám, ale... Stefiči, možná, že znám... 😉
Stefič
neznáš, gti, neznáš. Kdybys znal, věděl bys... 😉
jets_cz
... jo a vysvětli mi prosím v čem je ta hodnota několika set tisíc korun, v čem spočívá tak "prémie" když motor, podvozek a 4x4 jsou totožné. Rád se nechám poučit odborníkem
GTI
Cítím v tvém textu jistou ironii. Nepovažuji se za odborníka, jsem milovníkem aut. Přesto se ti to pokusím vysvětlit. Všemu, úplně všemu je v případě modelů prémiových aut věnováno větší soustředění než v případě aut mainstreamových či lowendových. Prémiový segment je současně vrcholem toho, co svět aut v dané kategorii nabízí. Nic lepšího prostě neexistuje. To soustředění má směr designu, techniky, materiálů. Ta vyšší cena se právě promítá do dané (prémiové, mainstreamové či lowendové) kvality. Začíná to těsněním kolem dveří, končí to třeba odpružením, resp. odladěním podvozku. Nedomnívej se, že na tvůj podvozek je pouze posazena jiná karoserie. Asi nejvěrněji je to shrnuto v testérových větách zde, cituji: "Světýlka a design ale rozhodně nejsou to jediné, co odlišuje Q3 od výchozího Tiguana. Změnilo se zákaznické cílení i určení auta. Pro Audi mluví podobnost s větším Q5, vybranější materiály než u VW nebo množství užitečné elektroniky. Terénní ambice šly stranou, do popředí se dostaly jízdní vlastnosti na asfaltu. Světlá výška zůstala u kompromisních 170 mm (Tiguan až 200 mm), Audi se naproti tomu snáze ovládá, jeho reakce jsou přímější, náklony karoserie minimální a brzdy poskytují špičkový brzdný výkon." Vezmi si například poslední větu, v ní je odražena ta prémiová realita.

Jednoduchá poučka zní, pokud obdobný lowend stojí 500, mainstream 700 a prémie milión, pak o tyto částky získáváš v komplexu vždy lepší vůz.
jets_cz
když tak rád cituješ, tak tady jsou jiné citace z testů Q3😒br /> Kufr je poměrně malý (Audi uvádí jeho velikost nikoliv po hranu oken, ale až do výšky stropu). Navíc, zadní plato nelze srolovat, pouze vyjmout, což omezuje praktičnost.

Ani podvozek kvé-trojky v ničem nepřekvapí – využívá osvědčenou čtyřprvkovou zadní nápravu

S ohledem na velmi důkladné sdílení mechanických skupin a platforem, v němž koncern VW Group již řadu let vyniká, nás snad ani nepřekvapí, že novinka z Ingolstadtu vychází po technické stránce z Volkswagenu Tiguan.

Unifikace je v případě Audi Q3 po německém způsobu skutečně důsledná. Nejen že jde o platformu převzatou z VW Tiguanu, ale k dispozici má být také čtveřice motorů, půl napůl zážehových a vznětových

ty jsi mi psal že si myslím že moje auto je nej letadlo na světě, nikde jsem nic takového nepsal, ani si to nemyslím. Tiguan je normální auto se svými plusy a mínusy. Rozhodně jsem tu nepsal jako někdo "diamantů apod. nejdřív si to srovnej u sebe draku.
jestli jsem to správně pochopil tak na rozdíl od tebe já píšu z vlastní zkušenosti a ne jen z informací z pár článků (které taky nejsou zcela objektivní, každé hodnocení od člověka je do jisté míry subjektivní). Jezdil jsem s Touaregem, Q7 is Q5 a ne jen pár desítek km s předváděčkou...

nikomu jeho názor neberu, můj je pořád stejný, ale proto ještě nemusím považovat autora jiného názoru za troubu... sry, ale do osobní roviny jsi to postavil už v první reakci...
GTI
Osobní rovinu jsi přece zvolil ty, ty porovnáváš Q3 se svojí garáží... navíc jsi to učinil velmi nešťastně, příznačně právě pro ty, co sice touží po touaregovi, avšak když už tedy koupoili Tiguana, pak nic lepšího na světě neznají...
jets_cz
já aspoň porovnávám to s čím mám osobní zkušenost, pokud ji nemám tak těžko můžu porovnávat. To nemá s osobní rovinou nic společného. Osobní rovina je třeba toto😒br /> Až se mi ten výrazový rosol lepí na prsty. Chválím tě ovšem za to, že máte s manželkou stejná auta... to se opravdu jen tak nevidí...
GTI
Nyní odbočujeme, tak krátce - ženuš, stará, bréca apod. to jsou výrazy pro mne nepřijatelné. Zrovna tak tigouš... ;-\ Skutečnost, že tu píšeš, že se ženou jezdíte stejné vozy, je milá, píši přece že je to poměrně výjimečné a ještě jsem ti tam k tomu dal usměvavý vizuální doprovod (nikoliv výsměšný), kapiš?
jets_cz
citace GTI😒br /> Jistě, Tigi je trefa, no ten vnitřek by chtěl vylepšit, souhlas.

tigouš je nepřijatelný, ale jiné názvy pro těbe přijatelné viditelně jsou, když někoho kritizuješ tak aspoň nekaž vodu a nechlastej při tom víno 😉
jaro78
Velka skoda je ze Tiguan TDI 125 kw sa neda kupit s DSG a poznam niekoho kto si kvoli tomu objednal Audi Q3 a tam konci VW a zacina Audi 😉
theolli
MariAchi
No tak s im nelze nesouhlasit
Mixo
kdo jsou ti premiovi lide?
GTI
Děláš jako bys právě spadl z Měsíce. Nechci tu opakovat již tisíckrát napsané, tak jen krátce - nejen auta i lidé se dají klasifikovat do jistých sociálních vrstev, zde logicky nachází ta klasifikace pojmový odraz v klasifikaci aut, myslím kvalitativní. Pozor ovšem, nezaměňuj resp. nespojuj otrocky, povrchně. A tedy lidskou společnoist můžeme rozřadit do kategorie lidské exklusivity, lidské prémie, lidské subprémie, lidského superrmainstreamu, mainstreamu a lidského lowendu.

Co se týká velikostních kategorií, myslím jako mini, subkompakt, kompakt atd, pak i tohle samozřejmě na zdejších diskusích koresponduje s lidmi, tedy - vyšší střední člověk, subkompaktní člověk atd...

Když už tu diskutuješ, začni u sebe, zaklasifikuj sebe, nemyslím jako veřejně, myslím jako vnitřně. O to jde, znát sebe, vědět co jsem. Od toho se pak odvine i vědomí o vlastní garáži...

V sociologickém, společenském rozměru lze tak třeba dospět k tomu, že daný jedinec je prémiovým člověkem v subkompaktní velikostní třídě. Brnkačka. Zkus to na sobě.
jets_cz
vypadá to že z měsíce jsi spadl ty, to co tady píšeš naposledy prosazovali fašisti...

tímto končím, slovy klasika - hádat se na netu je jako jet závod postižených, i když vyhraješ pořád jsi *. Už si nepamatuju kde jsem to četl, ale tak nějak to bude.
A hádat se s někým jako jsi ty to mi opravdu za ten čas nestojí...amen
GTI
Začni u sebe, odpověz si na otázku, co jsi velikostně a kvalitativně. Uvidíš, že se dobereš konce. Ale buď k sobě maximálně upřímný 😉
Mixo
hm, a co ma spolecne premiove auto a "premiovy clovek"?
GTI
Nepleteš si to tady s odpovědnou pro harmonický pubertální rozvoj?. Snad tu nehodláš jen klást otázky...
Mixo
bohuzel jsem tvemu vykladu nerozumel, ale to je jiste dano intelektualni propasti mezi nami. ptam se proto, ze udelem vas chytrych je poucovat nas hloupe.

jen me zajimalo jestli u tebe plati rovnice premiove auto=premiovy clovek.
GTI
Velmi oceňuji tvou diskusní upřímnost, pokud tu sám sebe označuješ za hloupého :yes:, a byť mě tvé onikání přeci jenom trochu překvapuje, tvá upřímnost až odzbrojuje.

Možná proto však též příznačně hledáš u druhých jen odpovědi. Lámej si hlavu, na všechno se odpovědi nenacházejí jen vně tebe. A ty přece potřebuješ odpověď především pro sebe.
dicky
je komicke cist prispevky od pana Gti s jeho recnenim o premii a cenach a kdo ma na co ma >😁
Mili gti ve statech koupim Q5 a to je uz docela trochu vetsi vuz od nejakych 34 000 dolaru a v plne vybave s motorem 3.2 V6 normalne kolem 40 000..
Takze je to v prepoctu 700 tis. za zaklad a 800 rekneme 850 vasich za vybavene auto vcelku stredni vuz.
Je to k smichu a pobaveni co tady si dokaze rict lidem automobilka audi s naftovym motorem za malou nakupni tasku 4 metrovou za ceny v CR a tim snad se stava nejakou premii >😁 u koho??
A tady v testu za nakupni tasku Q3 pres milion vasich??
Pekne vas tady holi >😒] A nekdo jako gti si mysli ze to necemu dava vstupenku do premie..
Jake ?
Mimo A8 je to jen clas. automobilovy prumer i v cenach a i kvalitou aspon v zemich kde berou lide auto jako beznou obyc spotreb, vec. >😁
Ale kdyz jim nektere zeme ty ceny basti i s navijakem proc jim nenahodit poradnou peckou cenovou ze.
Vid no Gti a mas hned tu svoji premii >😒]
Proc ji nedat Q3 za 1.9 mil napr >😒] treba si to ti blbci koupi >😒]
Ani se nedivim se ze jsou prodeje v Cr tam kde jsou.....
Stefič
to je jednoduché, vysvětlím ti to.

V téhle zemi je strašně moc lidí, maloměšťáckých ubožáků, kteří auto a věci obecně považují za měřítko úspěchu. GTI je jeden z těch ubohých lidí, kteří žijí v bludu, že auto a věci, kterými se obklopuje o něm říkají všechno. A tohle je bohužel hluboce zakořeněno. A proto jsme tam, kde jsme. Všichni nás okrádají. Boty, které v USA stojí pár dolarů (třeba Dr. Martens) stojí v ČR 3x více, oblečení Nike, Adidas to samé. A proč by ne. Vždycky se najde zástup cocotů, kteří nakupují předraženou veteš a ještě mají pocit, že jsou něco víc. S auty je to naprosto stejné.

Jinak mě udivuje, že Q3 se v USA neprodává a základní verze Q5 je 300k levnější (sice bez DPH, ale stejně...). Vždyť už jen příplatkový lak stojí v USA 475 USD (cca 9.000,-) a v ČR 22.000,-
Dokud nezměníme naše myšlení a bude mezi námi stále tolik GTI, tak budeme stále tam, kde jsme. Tedy 100 let za opicema.
Mig_35
A v améru se jako auto nepovažuje auto za měřítko úspěchu? Nebo velkej barák? Řekl bych, že tam třikrát tolik co u nás😄
Mig_35
Jinak, musím souhlasit s GTI, i když bych to asi řekl jinými slovy. Slýchám to až příliš často "xxxxxx (suma) bych za xxxxxxx (výrobek, auto, hodinky atd) nikdy nedal. Ale dal. Kdybyste vydělával pětkrát-desetkrát-třicetkrát tolik, klidně byste je dal. Ale to už by vám tahle kategorie nestačila a koupil byste něco lepšího. "Milión bych za auto v téhle kategorii nedal" je totéž co říct "bohužel na to nemám".
praptak
Nápodobně, takové řeči také nemám rád.
Stefič
ale o to tu přece vůbec nejde. Jde o přístup lidí k produktu. Kupuji si přeci to co potřebuji. Kolik sníte řízků? Koupíte si jich 10, 50 nebo 100 jen proto, že na to máte? Ne. Koupíte si jeden, protože víc prostě nesníte.
Tohle mi hlava nebere. Koupím si obrovskou káru, kterou vůbec nepotřebuji, hlavně, že je to drahé. A všichni okolo koukejte, jakej jsem borec... Ono strašně moc lidí oprvavdu žije tímto názorem ;-\
GTI
To je pouze tvůj přízemní pohled. Většina lidí si věci kupuje zcela přirozeně, žijí s věcmi, které patří do jejich světa, je přece zcela přirozené, že člověk, jehož příijmy se pohybují ve statisícových částkách se nebude snažit si koupit logana ale zcela přirozeně bere auto korespondující s jeho životní úrovní.

V daných souvislostech, když tu prezentuješ ty své krysopsí představy o životě, ti nějak ujíždí znalost rozdílu mezi loganem a astonem... Mimochodem, tvoje ústřední myšlénka je to, že si lidé kupují věci které potřebují... 😄 Probuď se, tohle není diskuse "z pohádky do pohádky."
Mig_35
A kdo doopravdy potřebuje obrovskou káru? Člověk, který váží 150 kg a měří dva metry? >😁 >😁 >😁 A kdo potřebuje hodinky za sto tisíc? A kdo musí jíst steaky z argentínské svíčkové, když stejnou úlohu - nasytit - splní rohlík s máslem?
Stefič
trochu střídmosti by možná neškodilo. Podívej, kam nás naše honba za báječným životem dostala...Jsme obětí konzumního způsobu života. A zde jsou konce. Nebude trvat dlouho a možná mnoho lidí bude muset přehodnotit priority. A to značně...
Mig_35
To je přece každého věc, jestli tomu chce propadnout, nebo ne...Můžu tě uklidnit, že velká spousta lidí na přehnaný konzum nehraje, aby na něho měli, museli by se víc snažit... víc pracovat... a na to by se mohli vykašlat...
figurka
Lidé kupují to, co potřebují. >😁 Dlouho jsem se tak dobře nezasmál.
vondry87
Ale má pravdu v tom, že dementi dělají vysoké ceny.. Taky znám pár lidí, co zbohatlo na tom, že dojeli do USA, tam nakoupili sociální oblečení a v ČR prodávali za několikanásobek ceny jako "luxusní značku". Ale co, když to hloupej čecháček koupí, tak proč ne. Přesto je to trochu úsměvné..
Mig_35
Která značka to konkrétně je? Dneska v době internetu, máš pocit, že je něco takového možné? Byl jsem před měsícem v Dubaji a co jsem pozorovat, většina oblečení byla zhruba stejně drahá...
dicky
Do obchodni politiky audi nevidim ale co vim jiste ze nova Q7 v zakladu zde vyjde to co vase naftova Q3 ..
A dph je okrajova zalezitost v nekterych statech se urcite dny neplati vubec
Dobre suv s normalni cenou kolem 43-45 tis. a o zadne premii a super auře kolem audi jsem nikdy neslysel..
Jen me zarazi ta zakladni cena u te Q3 u vas..
JInak gti na premii v normalnim svete mimo poskomunist zeme by sis musel kapku penez pridat ..bentley,rolls royce atd .....................
Audi slusny normalni vuz nevim co vidis vic..
To lexus je o dost o dost dal napr...
Bristol
souhlasím s tebou v tom že Audi zatím stále na skutečnou prémii(Mercedes, BMW) krůček ztrácí, ne technikou či kvalitou...to už dost možná ne...ale prestiží...nebo jménem chceš-li..u nás to tak vnímat nemusíš protože u nás má vše koncernové tradičně velmi dobré jméno...a je to takový pomyslný národní vrchol kam se chce "každý" přes škodu a VW dostat...

jen taková otázka na závěr...v čem konkrétně si myslíš že je lexus dál? nic krom hybridních systémů mě nenapadá...a pokud mi snad nějaká prémiovka trošku irituje...tak je to lexus...pěkná auta...ale moc voní toyotou na to kolik si za ně účtuje...pokud nebudu chtít němce a budu chtít prémiový vůz asi bych se zašel podívat k infiniti, jaguáru a možná bych i trochu zariskoval a mrkl se do showroomu ke cadillacu... 😉
GTI
AUDI neútočí na Mercedes, ten je vnímán (nekonfliktně) jako ikona ikon, jako nesestřelitelná hvězda, a tak tomu také je. Konkurentem AUDI je BMW, s ním se soubojuje a nutno napsat že velmi úspěšně. Toto je tedy ten svět vrcholné prémie.
Bristol
no samozřejmě jak to bereš...tu v evropě premiová trojka se žere navzájem...protože evropané je tak vnímají...stačí ale vyrazit na trhy severní ameriky, japonska, číny, čí arabských států...a tam je situace poněkud jiná: Japonské a korejské značky, nějakej ten američan, a pro ty majetnější: Mercedes-BMW...........dlooouho nic....a potom audi měl jsem možnost pochopit vnímání aut u těchto lidí...a většina z nich audi staví někam na úrověň VW, alfy romeo a podobných subpremiových značek...a nechápou proč jsou dražší
GTI
No jo, ale my tu víme, že v designu, technice, v materiálech jsou BMW a AUDI zcela porovnatelné vozy. A o to jde.
theolli
my??? Nechceš mluvit za sebe?? Audi BMW nešahá ani po kotníky, Bristol to napsal dobře,Audi je na ůrovni VW ,AR a jiných jen ty a tvých několik "prémiových přivrženců" s tím máte problém!!
GTI
My, tím samozřejmě myslím ty chytré, znalé, nikoliv tebe, Theoli70, tohle snad chápeš...
figurka
Kdyby jsi uměl číst, zjistíš, že Bristol psal o jiných trzích, než evropském. My = evropský trh. Jak Audi vnímá evropský trh zjistíš z tabulek prodejů.
Problém tady máš očividně ty. Pokud podobné záchvaty dostáváš vždy, když vidíš Audi, či VW, tak se v tom záchvatu musíš potácet stále.
theolli
Já jsem to pochopil,vím že na jiných trzích jen i já ji vnímám jako obyčejnou a průměrnou automobilku tak jako na jiných trzích 😉 ,spíš mám záchvat z vás jak tu se.... z každý blbosti hlavně at to má VW znak a je to v pořádku,pokud je to poruchové k tomu se nikdo nevyjadřuje,to se přehlíží ale hlášky o "premiových lidech" na to tu je plno "e😜ertů" těch co tomu na rozdíl odmne rozumí!!
figurka
Tak mi ukaž, kde tady nekriticky vychvaluji Q3. Resp. jinak, ukaž mi kde na diskuzích nekriticky vyzdvihuji cokoliv od koncernu. Vlčí mlha. Vidíš to co chceš vidět, i kdyby to neexistovalo.
theolli
Nemusíš koukat do USA,koukni naši operátoři,jsou po Irsku nejdražší v Evropě,co si tady dovolí banky si nedovolí nikde v Evropě,porovnej ceny spotřební u nás a v D a kdo trochu otevře oči je mu rázem na zvracení!!
praptak
Malá poznámka, říká Vám něco pojem trh a jeho parametry, technické podmínky aj.
theolli
krásně jsi to napsal,pod to se podepíši!! Když říkám že VW není premie je to podprůměr s kterým si kdejaká Toyota po všech stránkách vytře zadek jsem pitomec! Už se tu člověk dočte i o "premiových lidech" mám dojem že GTi trpí nějakou chorobou,možná nějaká socialní,má problém přijmout realitu a pasuje se někam, do něho nedosažitelného světa 😉
theolli
Asi Jančík,Bém ,Paroubek aj. >😁
Bristol
tento typ aut je stále o tom stejném: vyrábí je automobilky které mají na pořadu dne koráby vyšší střední a královské třídy, kombinují do nich to nejlepších co jejich koncernový mecenáš má k dispozici a přesně dělají to co dnešní moderní, konzumní a taky asi značně movitý zákazník požaduje

nemá smysl si namlouvat že takové auto někdo koupí jako jediné do rodiny, utratí za něj s úsměvem přes mega a pojede domů pochlubit se manželce a svým 2-3 dětem...ne...takoví lidé co mají podobné finance na auto půjdou a posadí se v showroomu fordu, VW nebo PSA a objednají si pěkně vybavený Sharan nebo S-Max

podobná auta...nebo spíš jejich prodejní úspěchy nadále ukazují, že i přes recesi která u nás a potažmo v celé eurozóně panuje je stále mnoho dostatečně úspěšných/movitých lidí kterým nedělá problém utratit kolem milionu za auto velikosti nissanu qasqai pro manželku, dcerušku, synáčka a nemít z toho žádný větší bolehlav...

nebudu tu ze sebe dělat somráka a hořekovat nad tím co bych si za ten mega koupil já, když zatím žádný nemám >😁 a ani těmto lidem nezávidím...každej ať kupuje to na co má a co dokáže uživit, protože investice do auta koupí teprve začiná...a o premiovkách to platí dvojnásob... :yes: hloupý ten co závidí, hloupější ten kdo koupí něco co je na něj moc drahé... 😉
GTI
😄 Dobře jsi to napsal. Zajímavý aspekt je v daných souvislostech to, že těm závistivcům ani tak nevadí ta vlajková loď, ale děsně je žere to, že v "jejich" třídě se dokonale předvádí prémiový model. Je to proto, že se jich nikdo nikdy samozřejmě nezeptá, proč, že si nepořídili tu vlajkovou loď, ale každý se jich zeptá proč si proboha koupili to a to a nepořídili si jedno Q3...

Jinak, Q3 velmi, velmi překvapil i na tomto videu - [odkaz] Nahoře to testér taktéž výborně popsal, velmi cením v této souvislosti dokonalé zatřídění modelu v rámci koncernu.
Bristol
závistivce neodsuzuji...prostě někdo má a jezdí...někdo nemá kouká a tiše nebo nahlas závidí...je to prostě princip který se obzvlášť zde v čechách uplatňuje velmi...proto si také často s úsměvem čtu některé politické debaty třeba na novinkách.cz je to docela legrační jaká sorta lidí se tam vykreslila a pravidelně a stále stejně příspívá...že politici kradou, zpronevěřují, lajdají a tak dále...ano dělají to..ale ruku na srdce a to každý z nás kdo na to občas nadává...skutečně by měl do sebe nahlédnout a představit si sám sebe tam s pravomocí toto dělat a jak by se zachoval...i oni byli kdysi obyčejní lidé jako já nebo ty nebo kdokoli jiný co tu spolu tlacháme o autech nebo o sobě podle toho jak a čím jezdíme 😉

nesouhlasím s tvou koncepcí že auto vykresluje tvou osobnost... 😉 instalatér-živnostník nemůže jezdit v limuzíně stejně jako otec se 3 dětmi nebude jezdit ve dvoumístném kabriu jen proto že mu to vykresluje jeho osobnost...souhlasím však s tím že věci které člověk kupuje svědčí minimálně o jeho životní úrovni a vkusu který má

a nakonec k tomu srovnávacímu testu: nepřekvapuje mě že je Q3 na tom tak dobře, však je to taky audi takže je technicky na výši, mezitímco Range Rover je prostě range...anglán kterej se moc nestará o lidi okolo ani o trendy na kontinentální evropě...a proto taky je jaký je: svůj, originální, nepodbízivý a prostě úžasný

jak jistě víš nejsem fanouškem koncernu: dokážu však uznat jejich um udělat dobré auto...a marketingově z něj udělat ještě lepší auto a podat ho lidem tak že si ho prostě oblíbí... 😉
GTI
😄 Neznám žádného prodejce, který by se ti snažil vemluvit s reklamou, že jeho auto je horší než se zdá... 😄 Já byl popravdě srovnáním S Evoquem mile překvapený, a taktéž přiznám, že mě některé vlastnosti Evoque (jízda na ledovce) překvapily nemile.
Bristol
já ano...zkus si přečíst web CS Autolada...názorná otázka mizerného marketingu: od designu po to co se tam o těch autech píše...stručně řečeno...ten web je ještě mizernější než to co prodávají...a to už je popravdě co říct... >😁 co jsem slyšel stejně laxní přístup mají i "naživo" když už nějaký odvážlivec k nim zavítá zakoupít nějakou novou, nadčasovou a hypermoderní Ladu... 😉

o to ale nejde...samožrejmě že každý výrobce čehokoli se snaží své zákazníky přesvědčit že právě ten jeho výrobek je super, nejlepší, lepší než jiný a že je prostě ideální právě pro tvé potřeby...u VW jsem měl na mysli to že je to evropská značka, perfetkně zná potřeby evropského zákazníka a dokáže se mu přizpůsobit tak že je v tomto prostě evropská jednička...a za toto thumb up, gratulace míří k renaultu který svá auta nabízí za působivé ceny a stále jsou to relativně dobrá auta-tady marketing funguje taky velmi dobře...hlavně na chudších trzích, a na konec bych taky rád vysekl poklonu fordu který jako jediný výrobce dokázal skutečně dlouhodobě bodovat krásnými prodejními výsledky jak na evropském tak na americkém trhu...a to se skutečně jen tak nevidí...strefit se do vkusu amerického a evropského zákazníka je velmi těžké...a podle mě to ford zvládá na výbornou...o něco podobného se relativně úspěšně pokouší i chevrolet se svými globálními modely...a až čas ukáže zda bude úspěšný
GTI
Jo, Ford je také světová legenda. Na ladu se podívám 😄
Bristol
stojí to za to...obzvlášť ta modelová řada :yes: marketingový bonbon...pro lidi co toto studují je to vyloženě do očí bijící... >😁
GTI
>😁
Bristol
úvodní strana cituji: NVENTURY
Od 27.12.2011 budou probíhat inventury,na prodejně ND v Praze do 6.1.2012,na centrálním skladu ND Mělník do 10.1.2012 včetně Po dobu inventur budou provozovny uzavřeny

o kus dál😒br /> Ekologická likvidace vozidel LADA

Majitelé vozidel LADA - VAZ, májí možnost bezplatně odevzdat úplné vozidlo s ukončenou dobou životnosti dané značky v celé České republice a to na pobočkách společnosti Metalšrot Tlumačov a.s. a na dalších jeho smluvních sběrných místech po celé ČR, kde bude zákazníkovi vystaveno potvrzení o převzetí autovraku do zařízení ke sběru autovraků ZDARMA. [odkaz]

nevím ale mám pocit jako když jsem vstoupil na stránky nějakého autovrakoviště a ne oficialního dealera evropské automobilky...kde je nějak super-efektní video, nějak slogan typu tody-tomorrow, das auto, simply clever...místo toho čteme o ekologické likvidiaci a inventuře... >😁
GTI
>😁 Jestli to není uděláno záměrně jako skanzen rudého včerejška.
vondry87
Tu poslední větu si budu muset nechat zarámovat >😁 Taky už jsem párkrát koketoval s myšlenkou půjčky a koupě něčeho "reprezentativnějšího". Naštěstí zatím vždycky zvítězil zdravý rozum :-!
Bristol
mezi náma ono je hračka si jít teď koupit "mírně" jetou A6 za 120 tisíc...člověk se řekné...jéé supr audi za cenu levnější než dacia logan...ale jak jsem řekl: investice do auta koupí teprve začíná...a u premie to platí dvojnásob...to je prostě zákonitost na kterou spousta lidí...většinou mladýc nebo těch co se v autech moc nevyznaj...zapomínají...a pak na to velmi draze doplatí...tím nechci nikoho odrazovat od koupi ojetiny i kdyby prémiové...ale od toho aby si člověk koupil auto a zůstal na suchu...jak to spousta lidí dělá...a pak brečí při výměně pneumatik na začátku zimy... :yes:
GTI
Jo, tohle je hluboká pravda, koupit auto si umí každej moula, ovšem provozovat auto s elegancí a stylem, to už žádá jistou majetkovou vyspělost.
Bristol
o to víc mě pak bolí když vidím na silnicích rozdrbané pár let staré E46, E39, W210 a podobná auta ve vlastnictví pochybných hochů a v ještě pochybnějším domácím tuningu...kde na tom autě je nejcennější subáč v kufru...ale to že předkem drhnou o retardér a že jim chybí kus vejfuku je jedno...aspoň to pěkně řve že... >😁 :yes:
GTI
>😁
Bristol
nepopírám po jednom krátkém svezení s W210 320CDi jsem také zatoužil...onn už jsou dnes tyto mercedes až na neuvěřitelně lákavě levné...ale jako student...?? nejsem blázen... >😁 >😁
GTI
😄 K životu patří též představy, člověk prostě má umět i kvalitně snít. Současně pak má umět nalézat balanci mezi reálným životem a sny. Zní to banálně, ale poznal jsem pár jedinců, kteří tuhle hranici měli nezřetelnou.
Bristol
...ovšem pak takové představy se vrací ve chvíli kdy člověk už vydělává dost peněz na to aby takové auto kupoval a důstojně živil...a potom přichází dilema v tom že ačkoli jsou mercedesy W210/W211 hodně stará auta...kdo však seděl tak ví že kvalitou zpracování, komfortem, výkony motoru a hlavně výbavou ještě hravě strčí do kapsy mnoho aut dnešního B a C segmentu... 😉
vondry87
Plně tě chápu.. a připomněl jsi mi jednoho kamaráda. Docela dlouho se proháněl v asi 10 let starém Focusu a pořád nebyl spokojen.. Jednoho dne ho prodal a za ty peníze koupil tenhle koráb silnic a od té doby je neskutečně spokojen. Když si vezmu, že když jsem se zbavoval Ka z roku 1999, tak bylo skoro na odpis, tak tenhle meďour z bůhvíjakého roku tu bude brázdit silnice ještě hodně dlouho.. :yes: :yes:
vondry87
Jo, taky mám kolem sebe pár lidí, co si koupili zbytečně drahé auto a teď jen poslouchám, jak jim leasing a provoz auta sežerou podstatnou část příjmů.. To se radši ještě na pár let uskromním a budu jezdit průměrným autem... A pak, razím teorii "na co drahé auto, když nemáš kam složit zadek". Takže nejdřív barák, pak třeba jednou auto.. opravdu nechci dopadnout jak soused, který sice jezdí v krásné A8, ale bydlí v malém hnusném bytě.. a čert ví, jestli je vůbec jeho..
Bristol
to je tím že spouta lidí se snaží vypadat že maj více než doopravdy maj...pak to často končí tak že vlastně nemaj nic...auto na komisní prodej, na nájem nemají...hlavně že se stále vytahujou hodinkama a drahejma hadrama na který si pujčili u providenta... :no:
GTI
Jo, tohle je tragedie, týká se to většinou ale intelektuálně dušnějších jedinců, na nichž je ta snaha znát na sto metrů...
vondry87
Kupodivu občas tenhle problém mají i inteligentní a relativně úspěšní lidé.. prostě přecení své možnosti.. Což samozřejmě trochu zpochybňuje výrok o jejich inteligenci, ale je to tak 😉
Bristol
inteligentní lidé pokud netrpí nějakým komplexem méněcennosti obvykle nemají potřeb ukazovat co všecko "mají" nbebo spíš trefněji: na co všecko si pujčili... 😉 a o úspěšných to platí dvojnásob...skutečně úspěšné lidi(nepočítám omezené rychlozbohatlíky odněkud z východu) často na první pohled ani nepoznáš...a o tom to je...ten kdo má a umí...se nemusí na každýho vytahovat...pokud teda není hovado nemá sklon všem dokazovat že já jsem šéf a ty jsi sra*ka 😉
Bristol
jednoho takového příbuzného mám...proto mě to tak trochu iritují podobní jedinci...čas od času se jeho rodiče naštvou a dluhy za něj splatěj, a pak to začne nanovo: jezdí v alfě romeo, drahé hadry, každej den kalba pro něj a kamarády a je nezaměstnanej...jak říkal feldkurát Katz: to se nám to hoduje...když nám lidé pujčují peníze...velmi poučná věta...
vondry87
Proto je mi vždycky zle, když si otevřu noviny na straně "inzerce" a polovina inzerátů je typu : Půjčíme Vám peníze, nevyžadujeme žádné doklady příjmů, i záznam v registru dlužníků není problém atd. Život je boj, ale vydělávat na cizím neštěstí bych tedy nemohl..
Bristol
tak já to moc nechápu ani ze strany těch poskytovatelů...ono když si vemeš tuty pofidérní společnosti co pujčej pomalu i bezďákovi se životním minimem...je to sice hezký páč uzavřou spoustu kšeftů ale spousta z nich se jim vůbec nevrátí a když dotyčnej vyhlásí bankrot tak už jsou ty pohledávky na odpis... 😉
Ham.
Až potkáš jejich ukrajinské vymahače tak pochopíš resp. ty ne když si nepůjčuješ ale pochopí ti co dluží.
Bristol
chudého může zmlátit do krve...prachy z něj ale nevytřískáš když žadný nemá... 😉
vondry87
aby ten dlužník pak nešel žebrat o peníze k přátelům nebo rodině.. v horším případě jim tam rovnou pošle vymahače..
Ham.
Nebuď naivka, tak si podají rodiče, manželku, děti, prarodiče, sourozence, dokud nejsi s celým příbuzenstvem pod mostem, tak mají stále co brát, on to není nadarmo pro ně výhodný obchod....A vedle úvěrových firem se náramně daří vymahačským firmám, také pěkný business.... A když nemáš opravdu žádný majetek, nic se neděje, o život se bojíš, tak půjdeš krást, drogy dealovat, ženu dáme do bordelu, však ty si na své dluhy vyděláš...
vondry87
Tak tenhle problém naštěstí opravdu nemám. Auto nesplácím, na "značkový" hadry jsem alergickej a hodinky na ruce nesnesu >😁 Ne vážně, je to o prioritách.. mně je úplně ukradený, co si o mě kdo myslí, takže tohle nemám zapotřebí. Ať si každej dělá co chce, ale ať pak v důchodu nebrečí, že nemá na nájem, když všechno, co během života vydělal, vyházel za kraviny..