Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Chevrolet Aveo 1,4 16V (74 kW) – Free, cool, in

14 komentářů

Flai
Už jsem se ptal posledně ... Jak je řešeno denní svícení? Opravdu je to tak,že svítí jen přední halogeny a zadní světla jsou vypnuté ?
Za ten krám místo budíku bych zabil,navíc to nejde v noci ztlumit ;-\ jinak celku dobrá nabídka ,ale chtělo to nový název :-! Aveo je pro mnoho lidí sprosté slovo,přitom to se starým Aveo nemá nic společného. Já osobně ač mám staré Aveo ,tak bych spíš uvažoval o Polu jeho ceny už nejsou tak strašné jako před 3lety 😉
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Dobrý den, opravdu je to tak. I když to zní (a hlavně třeba přes den ve stínu lesa vypadá) nelogicky, celoevropské předpisy to předepisují takto. Auta se světelným senzorem tento problém elegantně řeší tím, že řidič nemusí hlídat viditelnost a právě v hlubokém stínu i ve dne světla automaticky zapnou.
Flai
[odkaz] tady jsou 3polohy na tom spínači světel nebo5 ?je tam 1to je asi off pak pozice auto pak parkovačky ,tlumenná ale ta 1vlevo jak je ten symbol tam,pozice "třičtvrtě na9" 😄 je na co ???
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
To je jen znázornění, že se jedná o ovladač světel
Nerez
Ten motor je ten stejný, který se dává do Corsy i do nové Astry? Máte někdo zkušenosti s tímhle motorem v nové Astře? A je k mání někde výkonová křivka? Dík
XTad
Musim rict, ze se jedna o jedno z nejhezcich aut ve tride. Akorat nevim, jak se mam koukat na ten predni cumak. Jestli jsou za masku povazovany obe casti s tou plasovou mrizkou a to vcetne predelu se znackem, tj. neco jako orlando, nebo je maska, resp. tvář automobilu pouze ta horni cast plastove mrizky, neco, jako u mitsubishi. Podobne dilema mam take u faceliftovane captivy.
gld
Osobne by som si asi znak chevroletu prelepil vyššie, na mriežku chladiča. Už dlhšie uvažujem, čo chevrolet sleduje "schyzofrenickými" maskami svojich modelov.

Inak je desing dobrý. Páči sa mi kombinácia digitálneho displeja a analógového otáčkomeru. Pripomína mi to slávnu éru amerických digi prístrojoviek.
XTad
Presne tak. Znacku soupnout vyse a byl by z toho ksich ala mitsubishi. Ted po blizsim prozkoumani jsem si uvedomil, ze ono to tak asi ma byt mysleno, jelikoz na spodni mrizce je SPZka, ktera vetsinou soucasti masky neni. Nicmene u captivy jsem stale bezradny 8-s
Blue Sun
Já bych se tím nezabýval. Dnes už se rozdíly mezi maskami a mřížkami tak nějak stírají (viz různé singleframe). Mně trošku neladí ta zadní světla. Plast je hladký, matný, v lesklém laku karoserie působí jako pěst na oko. Měli jej spíš udělat také s lesklým povrchem.
3_diamanty
urcite sa oplati priplatit si za toto delo ako kupovat holu citigo s holymi plechmi 😉

toto je skutocne auto :yes😒br />
drzim citigu palce bude to mat aspon u nas velmi tazke predavat take male cudo za cenu fabie alebo avea alebo ria
blowiik
ale to je peklo, že ani takovýho drobka dneska sto koní nerozhejbe na kiliána pod dvanáct :no:
Mirasr
Zajímala by mě motorizace 1,6 a nejlíp s automatem, plánuji koupi tohoto auta ale sedana v nejvyšší výbavě. Snad se někdy něco dovím ještě jsem s ním nejel ale seděl jsem v něm a auto by mi vyhovovalo. :yes:
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Dobrý den, vámi jmenovanou verzi jsem krátce vyzkoušel v červnu - více zde [odkaz]
Mirasr
OK díky, tím se rozhoduje ještě líp, mam ještě tedy půl roku čas, ale je to favorit ještě mezi nissan note 1.4 accenta a renault megane grand tour advantage základní 1.6. Jen ještě otázka ten robotizovaný manuál je to třeba jako u citroenu nebo peugetou ty automaty s dieselem? Jde si tam zvolit ruční řazení páčkama pod volantem nebo automatický? A spotřeba přibližná reálná u toho automatu je někde známa?