Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeČeský trh v srpnu 2009: Dominantnímu Audi A6 dnes umí v ČR konkurovat jen Mercedes-Benz E
51 komentářů
GTI
Tak je to na stole, Sbírka zákonů, částka 101, zákon č. 326/2009 Sb. Už jen ten název bere dech - Zákon o podpoře hospodářského růstu a sociální stability.
Dvouletej leasing, dvouletej odpis... ráj trvá. Do toho v zájmu té sociální stability ještě šroťák, kterýmu se tedy vznešeně říká - státní příspěvek při vyřazení autovraku. Mimochodem, pojem "autovrak" jsem zatím v právním řádu nezaznamenal, doufám, že každej víme, co znamená. V pochybnostech navštiv vlastní garáž... Takže autovrak (v zákonném smyslu) - starší než deset let, v tvém vlastnictví nejméně dva roky. Nikoliv poslední dva roky... hmmm, zajímavé... Deset let... počítám, že při tomhle kritériu by se pomalu mohla sešrotovat celá republika...
Příspěvek činí třicítku. Kdo už někdy kupoval auto ví, že u toho se nepočítá v řádech desítek nýbrž stovek tisíců... ale možná jde i o to, aby ses pak v prodejně ze samý radosti nevykastroval. Tedy ale jako... potenciální elektrickej, hybridní nebo CNG kovboj si může žádat o šedesát tisíc. No, za to už by se nějakej solidní RC model na baterky sehnat dal, co?
Každopádně... že tu můžeš za dva ročky komplet odepsat Rollse do nákladů, to je fantastická zpráva. Ovšem pozor, přidej, platí to jen do 30. června 2010.
P.S. Neví tu někdo, jak dlouho se čeká na Rollse?
Dvouletej leasing, dvouletej odpis... ráj trvá. Do toho v zájmu té sociální stability ještě šroťák, kterýmu se tedy vznešeně říká - státní příspěvek při vyřazení autovraku. Mimochodem, pojem "autovrak" jsem zatím v právním řádu nezaznamenal, doufám, že každej víme, co znamená. V pochybnostech navštiv vlastní garáž... Takže autovrak (v zákonném smyslu) - starší než deset let, v tvém vlastnictví nejméně dva roky. Nikoliv poslední dva roky... hmmm, zajímavé... Deset let... počítám, že při tomhle kritériu by se pomalu mohla sešrotovat celá republika...
Příspěvek činí třicítku. Kdo už někdy kupoval auto ví, že u toho se nepočítá v řádech desítek nýbrž stovek tisíců... ale možná jde i o to, aby ses pak v prodejně ze samý radosti nevykastroval. Tedy ale jako... potenciální elektrickej, hybridní nebo CNG kovboj si může žádat o šedesát tisíc. No, za to už by se nějakej solidní RC model na baterky sehnat dal, co?
Každopádně... že tu můžeš za dva ročky komplet odepsat Rollse do nákladů, to je fantastická zpráva. Ovšem pozor, přidej, platí to jen do 30. června 2010.
P.S. Neví tu někdo, jak dlouho se čeká na Rollse?
Na Rollse se snad dneska nečeká, pokud si dojedeš do krámu 😉
Na Rollse se opravdu zas tak moc dlouho (relativně) nečeká..., ovšem nesrovnatelně déle, čekají lidi na prachy na něho..., při čemž většina z nich, vlastně celý život...a zpravidla také marně... 8-s 😉
Já čekám na ty prachy, ale je mi jasný, že kdbych je žmoulal v ruce, tak ho seženu hned. Pokud nebudu chtít nováka v oranžový metle. 😉
přiznej se - že ty čekáš až ta firma co udělala toho růžovýho Bentley se pustí i do Rollse 😉
Ja som presvedceny, ze pojde predaj ecka este hore, hlavne, ked dorazi do predaja kombik.
A aka bude naozaj nova BMW5, to ukaze az cas.
Jedno je , ale iste, ze uz sa nebude tak jednoznacne zaradovat E klasse z trojice nemeckej premie do jednoznacne komfortne orientovanej limuziny, co je mozno aj trochu skoda, lebo tym straca MB tak trochu svoj profil a zaraduje sa niekde tam, kde je dnes medzi premiou Audi. 😉
A aka bude naozaj nova BMW5, to ukaze az cas.
Jedno je , ale iste, ze uz sa nebude tak jednoznacne zaradovat E klasse z trojice nemeckej premie do jednoznacne komfortne orientovanej limuziny, co je mozno aj trochu skoda, lebo tym straca MB tak trochu svoj profil a zaraduje sa niekde tam, kde je dnes medzi premiou Audi. 😉
To je pravda, také moc nemusím "filosofii" typu: nabídneme
"ode všeho-všechno-všem"... :😉
"ode všeho-všechno-všem"... :😉
Stará známá věc je, že po roce produkce jsou tyhle naditý auta vychytaný a pak je ten správný start.
no ved mne je jasne, ze tebe to je jasne! 😄
Mě je to tak jasný, že na svojí milovanou X6 už čekám dva roky >😁 Ještě čekám na facelift a... prachy 😉
Ber to pozitivně, když nebudou dlouho prachy, můžeš mít za stejnou cenu už zcela novou generaci X6... >😒]
P.S. A ta už bude jistě jezdit už i na vodu... >😁
P.S. A ta už bude jistě jezdit už i na vodu... >😁
a bol si si ju vyskusat, lebo neviem ci tebe bude dost!
R klada je priestrannejsia! 😉
R klada je priestrannejsia! 😉
Si děláš srandu ne... 8-s
Navetch už vyzkoušel několikrát nejen všechny dostupné a možné motorizace, ale i všechny přípl. doplňkové výbavy, kola apod. 😉 >😒]
Navetch už vyzkoušel několikrát nejen všechny dostupné a možné motorizace, ale i všechny přípl. doplňkové výbavy, kola apod. 😉 >😒]
Přesně tak! Stačí se zeptat v půjčovně obleků, že vymetám všechny dealery po EU a v kufru mám nastříhanej blesk v rozměru 500ojro >😁 B l b e č k u >😁 >😁 >😒]
Všechny motorizace krom "M". No, je to pro mne takový smart kábrio, stísněný pocit a těžký volant. Je to o zvyku a trochu mne mrzí, že po těch sedmách a pětkách, kde si hned "doma", se tady musíš trochu omezovat a přemlouvat. Motorově je to naprosto jasný. Však se uvidí, nikam nespěchám...
Tak jak si to všechno stojí?
A6 je fenomén, zejména v Avantu. Antracit, parádní papuče, třílitráček v naftě a je ti každej ukradenej, co? Tedy... byl byl... Samo, že Mercedes-Benz stvořil (opět) boha, to víme snad všichni, ostatně Mercedes jinak ani netvoří. Tedy E-klasse je tou třídní prémiovou exklusivitou. Tak to bylo je a bude. Je tu ještě BMW5... nestárne, zejména vzadu je jako by mu Mistr Bé tu pr-del-ku pohladil teprve včera...
A pak... CLS. Vyšperkovanej klenot ze Stuttgartu. Ano, to je úchvatné auto. Zevnitř zvenku shora u zdola, absolutní vůz.
Volvo je Volvem, a za to ho chvalme. Umí.
ČÍSLEM měsíce je číslo... 27. Jistě, ten nejlepší bude už zítra na místě, které mu právem náleží :yes:
Číslem měsíce je tedy zatím spíše než "27", číslo "39", což je prostý součet "stařenky" A6 a "staříka" (také A6) jménem allroad...
Na druhou stranu je už i v této třídě spousta zákazníků, které nějaké "srovnávací testy" příliš nezajímají a mají (v těchto značkách) už dopředu docela "jasno"...
Najel jsem "něco" jak s "BMW" tak s "Audi" a můžem se bavit o tom co je lepší u konkrétních modelů .., na diskuse typu - jestli je obecně! lepší Audi, BMW, nebo třeba MB už (nejen tady) fakt nemám chuť... :-!
edit: co se týká konkrétně 5kového BMW, byla (a stále je) pro mě (nejsem zdaleka sám) E60 určitým značným zklamáním, právě ve srovnání s předchozí E39, což byla ve své době jednoznačná "královna" prémiového segmentu vyšší střední třídy..., což bych si třeba právě o současné E60, napsat (tak jednoznačně) určitě netroufl...
Postav vedle sebe E39 (nejlépe po face a v Mpaketu) a vedle něj A6 a Ečko z té doby...a podívej se na ně..., sedni si do nich..., projeď se... a pokud nejsi slepý, hluchý, nebo úplně "mimo" musíš mít přece "jasno" 😉
Lhalo mi to, že to neodešlo... znáš to, ne... 😉