Design
Pekelná Micinka
0
Tak se omlouvám, stať o Z1 jsem komplet přeskočil a vše kde se objevilo v textu Z1. Díky
Přejít do diskuze
Sleeper
Tyto informace jsou dostupné a mohu Tě ujistit, že jsou i v článku 😄 Tvé zvýšené pozornosti tedy dopručuji odstavec "Off-roadster", který tohle auto popisuje. Nejsou tam pouze zmíněny novější koncepty, které jsou v galerii (například H2R). Určitě o nich v těch obludných presskitech něco bylo, ale nechám si je na někdy jindy, u příležitosti jiného výročí. Už takhle byl výsledek docela obřích rozměrů. Na alespoň pár slov o hybridní pětce E34 dojde co nevidět, píšu třetí díl historie.
Pekelná Micinka
V článku mi chybí informace o zeleném konceptu s přídí podobnou starší řadě 7. Stálo by za to je uvést, jsou-li dostupné.
PS. Tuhle hrůzu. [odkaz]
PS. Tuhle hrůzu. [odkaz]
robertPLUS
Tak s tym nesuhlasim. Tie studie neboli urcene na prezentaciu verejnosti, ale cisto pre testovacie ucely. Keby to boli predvadzacie prototypy tak by to bolo samozrejme nieco ine..
robertPLUS
Toto vsetko su technicke studie na overenie technologickych rieseni, nie designerske. preto ten hrozostrasny design..
mozgog
já těm BMW začínám přicházet na chuť, třeba prototyp Z11 a Z22 mě fakt dostali, je to nádhera, opravdu, upřímně >😁
Pekelná Micinka
Asi tak. Nic konkrétního tam nehledám, stačilo vidět tu prkenně plochou pr el a vzpoměl jsem si na [odkaz]
Ricardo
Tak to už teď neopravíš >😁
No na zadku vidím rochu 350Z/370Z a trochu Eclipse, ale zase nejsem z těch, co by museli za každou cenu hledat ve všem podobnost. A těžko říct, co vzniklo jako skica dřív... každopádně je to hnusný jak od malosériovýho výrobce
No na zadku vidím rochu 350Z/370Z a trochu Eclipse, ale zase nejsem z těch, co by museli za každou cenu hledat ve všem podobnost. A těžko říct, co vzniklo jako skica dřív... každopádně je to hnusný jak od malosériovýho výrobce
Pekelná Micinka
Chtěl jsem ještě opravit příspěvek a doplnit, že zadek by mohlo být i Mitsu nebo Infinti.
Pekelná Micinka
Z29 je rebrand z Japonska. Tipoval bych to na Toyotu nebo Lex. 😉
Ricardo
Jako jediný realizovatelný vypadá ten E1/Z15, u toho bych i řekl, že je škoda, že ho nevyráběli. Jinak je to co do designu velké tápání. Souhlasím s tím, že v sérii předvedlo BMW v té době zajímavější i hezčí auta. Vrcholem všeho je ta Z29 8-s :no:
Ricardo
Nestálo, vzhledem k tomu, že zdrojem fotek a informací je BMW a ne nějaký autoblog, rejpale 😉
VelkejChytrák
BMW nikdy nedělalo pěkný auta. Až na pár výjimek. To co vidíme v tomhle článku, to je teda fakt hrůza. A myslim, že to vysvětluje leccos z tý designérský rozpačitosti, kterou vídáme na silnicích jako běžný modely BMW.
Pekelná Micinka
Z18 se mi líbí jen zpředu, v kontextu své doby. Byl by to pěkný čumák pro SUV. Jinak ten vysoký rám čelního skla to kazí, výrazně tomu ubírá na agresivitě a chvílemi mi to připomíná nějaké autíčko z Lega. Kdyby udělali X6 Targa, bylo by to lepší. 😉
Pekelná Micinka
Nerozumím. Představená vozidla lze více chápat jako technologické muly, ale obecně většina konceptů vypadá v době svého vzniku moderněji, čerstvěji, novátorsky nebo úchylněji než souběžná sériová produkce téže značky.
T613
většina konceptů všech automobilek vypadá zastarale. Ale taková Just 4/2 nebo Z18 jsou dokonalé stále 😉
Pekelná Micinka
Pěkný článek, musím říct, že o mnoha z představených prototypů slyším poprvé. Je dobře, že se uplatnil Bangelův design, protože na některých autech je vidět, jak BMW tápalo a že další evoluční vývoj by byl spíš krokem vzad. Zajímavý je třeba Z22, jehož design je dost zpátečnický, ani se mi nechce věřit, že je z r. 2002. Zřejmě je to dáno tím, že divize Technik má opravdu na starosti hlavně technickou stránku věci.
V článku mi chybí informace o zeleném konceptu s přídí podobnou starší řadě 7. Stálo by za to je uvést, jsou-li dostupné.