Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Chevy Matiz: první foto+info

14 komentářů

GTI
Opatrně, ať ho nevyplašíte, kapříka.
prima prdítko, škoda, že tak úzké
Aještě zapoměli dodat další vylepšení oproti stávajícímu modelu,že bude mít chromovaný šlapátka řeťaz v kardanu.
taková hrůza..hlavně ten zadek...jinak ujde...předek slušný ale zadek je okopírovaný a navíc jak je mlhovka a "couvací světlo"vypada fakt dost hnusně..předek super,zadek ***
vždycky jsem si myslel že oškluvější auto než je starý matiz nemůže být ... a ejhle může
Do něčeho tak malýho bych se ovážil vlézt jenom v případě, že by to stálo nehnutě na zahradě A nemluvím jen o Matiz/Spark, ale o všech těhlech prdítkách pro Evropu.
Je naprosto jasné, že se opět neshodnem! Nechápu, proč by někdo, kdo například potřebuje auto pro denní dojíždění do zaměstnání např. 30 km a dejme tomu 1 týdně na nákup do nějakého marketu (ať už kvůli špatnému autobusovémum spojení či z jakéhokoli jiného důvodu) si musel kupovat nějakou krávu jako např. Dodge Ram nebo Caravan, když mu takové prdítko naprosto stačí a vyhovuje. Proč by se měl ve městě trápit manipulací s nějakou obludou, když s miniautomobily se v pohodě vejde do kažé mezery a proč by měl jezdit za min 20 litrů, když může jezdit třeba za 4,5 litru. Z tohoto Matize taky nějak nejásám a taky sním o něčem pořádném (SUV nebo něco kategorie BMW 5 až 7), ale na takové stejně nemám a kdo ví, zda-li někdy mít budu a věřím tomu, že než neustále ráno dobíhat na autobus, za podobné nové vozítko bych byl vděčný. A auta o kategorii výš (malé vozy) jsou již plnohodnotnými auty i na delší vzdálenosti (např. s Fabií 1,9 TDI je i na dálnici parádní jízda a hošani z daleko větších aut jen nechápavě hleděli, jak jim "fábka" suverénně natrhla *. A v žádném případě to nejsou nějaké kostitřasy nebo něco podobného. I když je mírně tvrší, za to má zase dobré jízdní vlastnosti a 180 km/h tam ani necítíš, protože drží jako přibitá)! Tahle auta jsou mi rozhodně bližší a sympatičtější než nějaké přerostlé hovada.
No koukám, že tvojí hranici mezi autem tvých snů, jako je BMW 7 (cca 5 metrů) a přerostlou obludou Caravan (cca 4,8m)/Grand Caravan (cca 5,1m) moc nechápu. O obratnosti ani nemluvím. Poloměr otáčení: BMW 7: 12,1 metru Caravan/Voyager poloměr otáčení 11,5 metru. A řeknu ti další pádný důvod proč jsou tyhle popelnice jako Smart a Matiz špatné. Nemají žádné vlastní deformační zóny. Počítají s tím, že použijí velké auto s jeho štedrými deformačními zónami jako polšťář. Ale co až bude mít takovou šunku každý a srazí se dvě miniauta??! O penězích to není už vůbec. Raděj vždy koupím velkou ojetinu než nové mini nebo malý vůz. Provoz je sice dražší, ale na věci, se kterou se budu pohybovat rychlostí 120km/h nehodlám šetřit. A není to o malém seběvědomí či malém penisu, jak rádi vlastníci pojízdných "matchboxů" tvrdí. Tady platí: kdo šetří, je mrtvola.
až se budu v tomhle miniautě posouvat ucpaným městem, vždycky budu mít na paměti, že ve 120 se rozplácnu o zeď jako rajče a když zaparkuju v nějaké čtyřmetrové mezeře, podivím se, že stále žiju)))))))))))))
Máš rozhodně pravdu, budoucnost pro přeplněná města vidím v pětimetrových ojetinách s několikalitrovým motorem, které kdysi jako nové splňovaly Euro 2, v lepším případě Euro 1, teď už ani to ne. Sice se nezabijeme při jízdě 120 km/h rychlostí po městě, zato se otrávíme a nebudeme mít kde zaparkovat.
No vidíš, další věc, kterou jsem si ani neuvědomil.
Je to krása tohle překrucování a přidávání k mým názorům věci, které jsem nikdy neřekl. Náraz ve 120 do pevné překážky nepřežije člověk v žádném osobním autě. O tom jsem ale nemluvil. Ale...víte co? Tohle je marné. Čím víc lidí bude v těhle prdítkách jezdit, tím větší jsou moje šance na přežití v kolizi, takže: Kupujte Smarty, Matize, Pola, 106,...
Hodnoty délky karosérie a poloměru otáčení u zmiňovaných vozidel nehodlám zkoumat, takže dejme tomu, že Ti budu věřit hodnoty, které jsi uvedl. Jak jsem ale psal, jsou to má vysněná auta. Chápeš? Ovšem pochopitelně ne za předpokladu, že bych vedl život podle výše uvedného modelu, kde bych auto využíval pouze na "potahování". Pokud by mi to finance umožnily, tak bych si jistě nekoupil Matize nebo třeba Pandu, ovšem takovou Fabií (i když už mi celkem leze krkem, když ji vidím na každém rohu), která se ještě navíc dá pořídit i s hodně dobrou motorizací a výbavou (alespoň na můj vkus) nebo např sympatickým Cliem nebo 206 bych určitě nepohrdnul. Já jsem tím příspěvkem nechtěl říct, že velká auta (a to ani zmiňovaná Dodge) jsou špatná, ale i malé vozy a minivozy určitě najdou uplatnění a opovrhovat jimi se mi zdá ubohé. Bezpečnost je věc druhá. Ano, jistě, velmi důležitá, snad jedna z nejdůležitějších, ale věřím tomu a doufám, že se ve všech kategoriích neustále zlepšuje a nejdynamičtěěji asi právě u těch nejmenších.
hmm, kola jak z kontejneru, zadek jak kontejner, neni on to nakonec kontejner? Budu si asi muset davat pozor kam hazim odpadky...