Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Diskuse: jaké auto za 200 tisíc?

457 komentářů

To je ale konina - celý. Navíc srovnávat Logana s Thaliíí-tím neškaredějším autem podobající se Škodě 120. To je teda fakt síla...
Souhlasim s kabanosem - ideální vozidlo. Mám ho něco přes rok, rv. 1999.
Perfektní svezení, naložím všecno včetně rozloženého letiště. Spotřeba mimo město 5-5,5 ve městě 6,4-7,4. Dovezeno na objednávku z Německa, technický stav perfektní, dovezl jsem se 125 tis, nyní 149 tis. Problém této rubriky by byla cena, stál mě i se zimními koly 280 tis.
Ak je tu nejaky odbornik, chcel by som poprosit o nazor😒br /> Naskytla sa mi moznost kupil sportiak Alfu Romeo GTV 2.0 od znameho z talianska,r.v 98, 90tis km. Plna vybava (koza,klima,v el., al disky) Chce za to 6200€ (240 000). 100% neburana,nekradnuta. Garazovana, jazdena len o vikendoch na dlhsie trasy. Ma tu niekto skusenosti s talianskymi autami? Mam ist do toho? Alebo dolozit a kupit novu Fabiu, Swift, ...?
To je teda kec, jako že 30tis. za každou opravu? Tyhle fámy šířej fakt neznalci. Samozřejmě, že třeba klimatizace a jiný dražší součásti sojej víc, ale skoro cokoliv lze už sehnat v druhovýrobě ....
Nejlepší auto je stejně fiat to je Talianská práce sice ne moc kvalitní dílenské zpracování ale posezení skoro ve všech fiatech je útulný a jízda vyvolá pocit radosti. Měl jsem Uno, Bravo 1.6, Stilo 1.8, všechno ojetiny za super ceny...
😄 No chlape teda máš vypravěčský talent, prima čtení - doufám že se realizace tohodle příběhu (tentokrát již ve vlastní režii) brzy také dočkám! :yes: 😄
A co takhle Seat Ibiza 1,9 TDI, 150ps, 6ti kvalt, xenony, sportovni podvozek,17tky kola? Jednu takovou jsem videal na tipcars. To auto vypada dost libove, plna vybava a jizda to musi byt dabelska
Přemýšlej o sobě. O svých postojích, o výsledcích těch postojů a svém světle a stínu. Přemýšlet o jiných je tak jednoduché... Jistě, že vyšší věk je možnou cestou k moudrosti, to ale neznamená, že se tím bude omlouvat neomalenost mladších... Pluješ tady jak nad vodami a jednou za tejden vyplodíš kritickej příspěvek, teď zrovna mým směrem... asi moc brzy zapomínáš... narozdíl ode mně. Koukám, zasekla se ti klávesnice s velkejma písmenama. Brnkni nosem do Caps Look... zas to půjde. P.S. Je málo žijících spisovatelů, kvůli kterejm má cenu unavovat nasliněnej prst. Minulej tejden tu vyšla Normanu Mailerovi kniha - Duch *... tedy, správně "toho" *. Bude se ti to líbit. S kvasnicovým Krakonošem jdi do háje.
2 radio: Nabádal jsem GTIho k něčemu podobnému 😉
:yes: :yes:
ono je to s tebou stále dokola, fakt jak s tou deskou. já nepíšu, že musíš pít víno, nepíšu ani o tom, že musíš poznat rozdíl mezi Sauvignon 97(mimochodem asi nejlepší ročník této odrůdy za posledních 20 let) z vinice týhle a tratě támhletý od Sauvignonu 03 z vinice támhleté a tratě týhle. evidentně to není tvoje parketa a ani koníček, navíc sám přiznáváš, že vše kolem vína znáš z restaurace nejnižšího kalibru po rauty. tam nepoznáš nic, vše o víně je schováno na vinicích, ve sklepích a v rukách zkušeného vinaře. to samé je z pivem, taky mi jede PU 12° a třeba kvasnicový Krakonoš, dobrý je i Starobrno v jejich pivovarské. výborná je i borovička a key rum, ale i třeba ten Chivas. nemůžu ale přece napsat, že kdo nepije Krakonoše, že není hrdej. jseš zkrátka moc vyhraněný v soudech a děláš někdy razantní a předčasné soudy. vím, že je to pro zpestření a rozproudění diskuse, ale pak se nemůžeš divit, že se vždy určitě najde někdo, kdo tvůj názor nesdílí. a ty místo abys ho přivedl na svoji cestu, tak kličkuješ a šiješ, někdy i za hranicí fair play. což mi k tobě, jako milovníkovi chjlapské jízdy (sám se tak definuješ) nějak nesedí. u "chlapa" bych pak ale očekával chlapskou rovnost ... dále nemá cenu psát o tobě, ty také nepíšeš o mně, ale i přes svůj nízký věk si dovolím ti dát radu : BUĎ TOLERANTNĚJŠÍ, BUĎ STŘÍZLIVĚJŠÍ VE SVÝCH SOUDECH A RESPEKTUJ PRÁVA A NÁZORY DRUHÝCH. pak se ti snad podaří to kritické místo na desce přeskočit 😉
>😁 S první větou prostě nemůžu souhlasit. Zvlášť po tom, co je nahoře napsáno, ale budiž... 😉 PSko je dobrý 😄 A je to tak! Takže jsem rád, že v tom máme jasno. Někdy to holt trvá, než se dva lidé pochopí 😄
GTI
Ale vždyť já to tak psal. Já neodsuzoval, to bych tu nevypočítával nejvýhodnější variantu... P.S. Ať máš novej nebo jetej pekáč, na nic nehled, a buď sekáč 😉 :yes:
Hele, GTI, mě to nedá. Musím reagovat, protože vidím, žes mě špatně pochopil. Já dokážu pochopit, že má někdo takovou hrdost, že by nesedl do jetýho auťáku. Sice nikoho takového neznám, ale pochopit to dokážu. Nedokážu ale pochopit, že někdo napíše, že ten, co sedne do jetýho auťáku, nemá hrdost. A v tom je prosím ten rozdíl. To jsou ty drobné nuance, které ale dělají velké rozdíly 😉 Jóóóó, život je krásnej :yes: Ať máš novou káru, nebo starej pekáč... Musíš se umět podívat do zrcadla a říct si: "Jsem to já, ... Já! JÁ!!!" a uvnitř do vážně vědět! To je to důležitý :yes: 😉
GTI
Ted jsi ale vedle jak ta jedle. Novým kouskům se učím dnes a denně. Tedy novým dobrým kouskům. Já přece nikoho neurážím - to že mám na * 😄 vína názor, že to jsou podezřele přiteplalí týpci není žádná snaha po urážení, to je názor vypěstovanej lety pohybování se ve společnosti, od zahradní restaurace nejnižšího kalibru po rauty na kterejch se těm, co si rádi vykaj třesou prsteny na ukázováčku... Takže to, že jsem ukončil diskuzi s Tibbym bylo proto, že já psal obecně o píčích vína, nikoliv o Tibbym a on naopak psal o mě. Co, to si přečti v jeho předposledním příspěvku. Abych to tedy vysvětlit snad už definitivně. Ano, já si vážím čestnejch chlapů, který umí urazit půllitr dvanáctky na ex a když se ti podívaj do očí, cejtíš v nich sílu života, ne ustrašený pohledy zpoza špuntu od lávhve bílého... Miluju chlapské jízdy, kdy není pro ostré slovo daleko a když už zazní, pak rychle odezní, a tam, věř nebo ne, ti je vejvrtka na nic. Tam se pije jinej čajíček, radio. Víno, ten mok bohů, nechť popíjí slušné dámy ve slušné společnosti dam. Mé milieu je trochu někde jinde... Řekl bych úplně jinde. Nebuď bláhový... Se ZZ to bylo trochu něco jiného - on to cítí jinak než já a nechápe, že člověk může mít svou hrdost i v tom, že by nesedl do jetýho auťáku. To je téma pro mně, a evidentně ne pro ZZ. Jenže to nechtěl chápat... tak jsme si to poměrně dlouze vyříkali. Myslím, že úspěšně. Takže pozor, radio, aby ta deska nehrála na tvém gramofonu... a nehrála tam nejakou špuntovou odrhovačku.
S tim urazenim to nebylo mysleno na tebe😄 Bral jsem to obecne, ze by se mohl urazit a nikdo by mu to ani nemohl vycitat😄
Jen k té ceně BMW servisu - už jsi to někdy porovnával? Já totiž s bavorskými jezdím už řadu let a ND jsou LEVNĚJŠÍ než třeba díly pro Renault Laguna (k mému překvapení). U BMW si vyměníš téměř všechno sám a např. u Oktávky si nevyměníš ani brzdy a navíc ty jejich "bezpečnostní" šrouby, to je taky slast. U BMW žádnou takovouhle levárnu nenajdeš, takže já bych naopak to ojeté BMW doporučil. Pokud je člověk ale trubka, tak si nevymění nic a v servisu něco nechá, ale je tu po Praze několik "noname" BMW servisů, které jsou lepší a levnější než AuTec. S pojištěním máš samozřejmě pravdu zrovna tak jako s tím, že nemá cenu za 200K kupovat nový vůz.
Já bych třeba bral spíš NewYorkera než Vectru... S těmi ND to není taková trága a počítám, že s NewYorkerem bych potřeboval ND podstatně méně často než s Vectrou... Ale NY je můj favorit pouze pokud bych vybíral z těhle dvou 😄
Proč pálky? Viděl jsi někdy ceny ND? U A8 je jediný problém hliníková karoserie.
Příběh jedné felicie
Felicia 1,3 LXi ve výbavě Speciál byla zakoupena v únoru 1997. Stála 253.000,- Kč a kromě závěsného zařízení, mlhovek a palubní desky s otáčkoměrem nemá žádnou nadstandartní výbavu.
Léto 1997 - auto nejde nastartovat. Odtaženo do servisu Škody, na poprvé nastartovalo, napojeno na tester, žádná chyba nezjištěna, posuzováno jako záruční případ. Závada se začala opakovat, takže se na auto v podstatě nedalo spolehnout. Po ca 2 měsících recidiva každý den – nejde nastartovat. Opět, už potřetí, převezeno do stejného záručního servisu škodovky, závada nezjištěna, kyselé obličeje, důrazné upozornění na to, že podle jakési neomylné skříňky auto žádnou závadu nemá. Postupná výměna řídící jednotky, modulu zapalovacích cívek, kabelů a svíček. Nic. Za poznamenání stojí, že součástky pro pokusy (řídící jednotka...) byly kanibalizovány z nových aut připravených k prodeji a do nich dávany součástky již starší vzaté z naší felicie, přičemž po skončení pokusu nebyly již vraceny zpět.

Září 1997 - auto není pojízdné, stejná závada jako předtím. Naši jsou velmi zahuštění, protože utratili čtvrt milionu za auto, které nejezdí. Odtaženo do jiného a menšího značkového servisu, kde se opravář dopustil následující elementární úvahy : "jiskru to háže, startuje to, tak že by tam netekl benzín?" Závada zjištěna během 15 minut, výměna relé palivového čerpadla.

Léto 1998 - skončila záruka. Nerovnoměrné sjíždění zadních pneumatik, plošky na běhounu, závada je jasná - vadný tlumič, podle mně jednoznačně zmetek. Vyměněny oba tlumiče vzadu a guma. Náklady ca 6.000,- Kč včetně práce.

Podzim 1998 - kolísání otáček volnoběhu, za studena zhasíná. Na křižovatce se musí stát na plynu. V autorizovaném servisu výměna snímače otáček. Náklady 1.500,-

Jaro 1999 - z převodovky teče olej. V autorizovaném servisu nevědí, jak se k tomu postavit. Z každý škodovky prý něco teče. Po chvíli diskuse výměna gufera na táhlu řadící páky, to vše za nějakých 300,-. Olej však teče dál.

Léto 1999 - výměna předních pneumatik. Po 28.000 km tatíkovské klidné jízdy jsou ojeté. Není to normální, kilometrový výkon moderních pneumatik je 40.000 minimálně. Kontrola a seřízení geometrie přední nápravy = 3.000,- Kč gumy a 500,- geometrie. Při seřízení geometrie nebyly zjištěny žádné zásadní odchylky. V pneuservisu mezi jen tak mezi řečí poznamenali, že životnost pneumatik je obecně nižší kvůli provozní nestálosti geometrie kol způsobené malou tuhostí nápravnic a jejich ukotvení, v důsledku kterého se při brždění rozhodí geometrie až o několik mm a pak se zase vrátí zpět, a upozornili, že u felicie se někdy vyskytuje problém s nepravidelným sjížděním kol vzadu kvůli geometricky nepřesnému svařenci, který tvoří zadní nápravu.

Léto 1999 - teče vyrovnávací nádobka chladiče. Hledání vady (výlisek měl v jednom rohu tenkou stěnu), výměna nádržky a fridexu, provedeno doma, 400,- Kč.

Jaro 2000 - problém s únikem oleje z převodovky se stupňuje. Musí se dolévat. Tentokrát jsme na to šli od lesa a shodli se doma na tom, že značkové servisy Škodovky jsou centra ignorantství a že pokud chceme závadu skutečně odstranit, bude lepší zajet někam jinam. Auto opravili ve značkovém servisu Seat, výměna gufera mezi převodovkou a spojkou. Cena 4.000,-

Podzim 2001 - v autě něco hraraší. Kovové údery se ozývají nahodile hlavně při brždění. Hledal jsem závadu několik dnů, až jsem našel zlomené pérko u přední brzdové destičky. Zajímalo by mne, jak dlouho by tuto závadu hledal značkový servis Škoda a kolik by to stálo. Cenu nových destiček nepočítám, beztak už byly sjetý.

Jaro 2002 - prorezl výfuk. Zakoupení nového originálního výfuku (1.800,- Kč) v prodejně Škoda. Při pokusu o montáž se ukázalo, že Škoda změnila způsob jeho uchycení, takže následovala výměna výfuku za správný a další pokus o montáž. Je diletantská chyba, že Škoda nedovede k určitému typu vozu nějakého data výroby přiřadit správný náhradní díl.

Během pětiletého provozu Felicie se tedy ukázalo, že bylo potřeba do auta investovat 17.500,- Kč, podotýkám, ž nic z toho nejsou spotřební záležitosti, jako například olej nebo brzdové destičky. Uvedená částka byla investice do nezvládnuté konstrukce a mizerné kvality výroby. Z uvedeného příkladu mmj. vysvítá značná inkompetence značkových servisů, kterým ze srdce doporučuji se vyhnout.

Celkové hodnocení? Tento článek může být pomůckou pro lidi, kteří si chystají koupit si auto v cenové relaci 90 - 150TKč. Kolem devadesáti tisíc stojí felicie z roku 1995, které za sebou mají hodně kilometrů a v případě takových aut bych spíše volil posledního favorita v lepším stavu a s méně ujetými km. Kolem 150TKč se zase dá sehnat solidně ojeté auto západní provenience, které zpravidla bývá technicky zase někde jinde. Mezi těmto hranicemi je felicie rozumná investice pro lidi, kteří používají auto na časté krátké trasy a nezáleží jim příliš na komfortu nebo jízdních vlastnostech. Pokud se felicie nemá prodražit, musí si její majitel umět poradit a provést alespoň jednoduché opravy sám, protože jinak bude v pozici rukojmího značkových opraven; na druhé straně si ale už menší neznačkové opravny už většinou pořídily testovací zařízení, takže se lze škodováckým servisům vyhnout a vydat se za nižšími cenami a lepší kvalitou jinam.
[odkaz]

[odkaz] POROVNEJTE
přečetl jsem si spousty příspěvků a zaujal mně tenhle: mates - Moc dneska nestiham, ale zbezne jsem prolitnul co tady se ZZ vyvadite Co ti provedl? Pamatujes na podobnou prestrelku s Radiem? Je to zbytecny! A to je ZZ natolik frajer, ze se neurazi a diskutuje s tebou dal Navrhuju, abyste se na to vykaslali, kdyz si nemate co rict - jo, je to už spousta pátků, co zde přestřelka byla, ale já bych neřekl, že jsem se až urazil, jen jsem pochopil, že starýho psa novým a vychovaným kouskům nenaučíš. prostě mlel ty svoje nesmysly dokola. je to podivné, někdy vyplodí skvost a někdy pěknou ... pokud však začíná urážet pak je lepší přestat, to jsem udělal tenkráte já. pak čtu dál a zjišťuji, že Tibby to nevzdává a dokáže (vlastně ZZ také) na jeho vlastních slovech a vyjádřeních identifikovat rozporuplnosti, ale hlavně jednu zásadní věc. NETOLERANTNOST. ano, Tibby a ZZ to nevzdali a dokázali, že pravda je na jejich straně. za to mají můj obdiv. já to tenkráte vzdal, protože škráblá vwdeska jela stále dokola ...
já bych neřekl, že jsem se až urazil, jen jsem pochopil, že starýho psa novým a vychovaným kouskům nenaučíš. prostě mlel ty svoje nesmysly dokola. je to podivné, někdy vyplodí skvost a někdy pěknou ... pokud však začíná urážet pak je lepší přestat, to jsem udělal tenkráte já.
Faitem jezdím bez problémů a ještě jsem pěšky nešel. Jestli si nepletete Fiat se svojí Š 105.
Já se musím smát nad prázdným životem všech odpůrců francouzských aut.Prosím vás,vy co máte Renaulty,Peugeoty nebo Citroeny,berte víc stopařů,ať sem už přestanou psát rádoby znalecký kecy o autech.Až jim tátové přestanou půjčovat auta,,začnou přemýšlet jinak.Já nikdy nepomluvím co neznám.U Renaultu jsem koupil už 13 aut,vše s největší spokojeností!
sorry www.bmwklub.cz ...😄
Pokud koupíš od r. 93 tak by měl mít vanos a spotřeba šla dolů cca o 1-2 l, ale jen při "kloboukovi"😄 jinak 325i jezdí za cca 11-12l/100km. Být tebou, tak jdu do 323i nebo 328i - tam už je vanos na jistotu a spapkají méně a mají hliníkový blok. Např. 328i pojídá méně než 320i bez vanosu... podívej se na www.bmklub.cz
Pánové, 430 koulí. Za to už se dá pořídit slušná kára. Je jedno jaká. Každá ti udělá radost. Jen ji musíš milovat. Bez lásky se ti zprotiví i 911ka. :yes: (pozor, píšu o autech 😉 ).
Nevyšlo co? Něco mi uniká, evidentně. Já jsem přece nechtěl ničeho dosáhnout. Nebo jo, vlastně ano - aby jsi přestal urážet. Mno, ale pokud mi to moc nevyšlo, tak to hodně vypovídá o Tvé vstřícnosti vůči ostatním přispěvatelům. A o tom, nakolik si jich vážíš. Resp. nevážíš. Nebo jsi měl na mysli něco jiného? V tom případě co, co mi moc nevyšlo? Co se té psychické úchylky týče, mluvil jsem -stejně jako Ty, předpokládám- obecně. Obecně o tom, jak se tady (ne)projevuje v otevřené internetové diskuzi. Nevzal jsem si to osobně. Pokud jsi nabyl jiného dojmu - řekni mi to. Ale taky prosím sdělit, na základě čeho. Nemá smysl diskutovat, pokud jeden čihi a druhý hota.. To pak není vůbec konstruktivní, což zajisté uznáš.
No, tak teď ti to moc nevyšlo. Asi sis nějak záhadně vztáhl, že to s tou psychickou úchylkou myslím na tebe. Tak to tedy rozhodně ne. Beru na vědomí tvůj názor na mně.
"Neůmyslně nezesměšňovat" a "úmyslně už vůbec ne" se navzájem vylučují. Zesměšňuješ. A nejen mou vášeň pro víno. To je fakt. A když to neděláš úmyslně - děláš to neůmyslně, nevědomky. A to neovlivníš. Leda že by jsi mlčel, nebo zavedl do svého řčiva trošku více tolerance. Klidně tomu můžeš říkat "uberu, protože intelektuálně nestíhají můj humor". Já s tim problém mít nebudu. Hlavně přestaň urážet, to se hodí. Nemám ve zvyku urážet se, ale když někdo opakovaně šlape po mých názorech, i když na to byl upozorněn - tak se není čemu divit. Narážky na "psychickou úchylku" je mnohem snadnější a pohodlnější, než zamyslet se nad možností vlastního zavinění. Taky jsem si tim prošel. Možná tady budu s tímhle mím názorem stát osamocenej jako kůl v plotě, ale čim dále tim víc nabývám dojmu, že takovou omezenenost, jakou tady prezentuješ Ty, snad ani hrát nelze. Není v tom nic osobního, ale ta psychická porucha v konextu s Tvojí osobou mě napadla už ne jednou. Ber to, prosím, jako můj názor. Jen jsem ho sdělil - nerad si hraju na narážky, snažím se hrát na rovinu. Ještě k tomu veteránu.. Já sem aktivněji přispívám..kolik? Měsíc, snad? Možná o nějaký ten den navíc. Jsem ale toho názoru, že ne počet napsaných písmen, ale názory a postoj k ostatním diskutujícím definuje hodnotu přispěvatele :yes:
Ale já neúmyslne nezesměšňuji. Úmyslně už vůbec ne. Existuje jedna tenká linie mezi konstatací nudy a, řekněme zesměšněním. Po té linii to chce jít... balancovat... pak je možné směňovat myšlénky. Diskuze má podle mně být lehce humorná, trefná a originální. Není potřeba urážet, a se urážet... Samozřejmě, že motiv diskutovat nesmý být provázen nějakou negativní psychickou úchylkou. Myslím, že kdykoliv se tu někdo takový objevil, vždy byl objeven. Veteráni píší 😄 Veterán, to je ten ošlehaný větrem písků, co umí jedním okem rozeznat velblouda od kanónu... :yes:
Jistě, chápu. Taky mám na spoustu věcí různý názor. Já to dělám ale tak, že svůj názor sice sdělím, ale názor druhého se nesnažím komentovat. A už vůbec ne vtipně, málokdo to jako vtip pochopí. Většina to pochopí právě jako urážlivý postoj. Nic ve zlém, ale tomu se zrovna Ty divit nesmíš. Ale příkla😜 Golf (ten sport, ne automobil). Můj názor - je to nuda. Tečka. Nevyprávím vtipné průpovídky o snaze dostat své koule co nejblíž k otvorům a podobně. A kdybych to dělal, tak bych musel počítat s nepochopením srandy. A ano, psal jsem o vztahu k vínu. Ale to k tomu přece patří. Ne ta svíčka. Ta úcta k vínu. Způsob nakládání, vychutnání. Stejně jako k sushi patří Wasabi. Nebo k sportovnímu vozu benzin. Neocenění vínoznalců lze hezky neutrálně dát najevo větou typu "Můj názor - je to nuda". Nebo "Mě to nic neříká". Věta oznamovací. Zesměšňování (byť neůmyslné -díky ZZ 😉)- je intolerance. To jsou fakta.
[odkaz]
Ale to nejsou z mé strany jakékoli urážlivé postoje. Kdybych chtěl urazit, nevím ani jak, tak bych nevolil slova, nehledal jejich smysl... Já opravdu neoceňuji vínoznalce. Ne, že je netoleruji. Samozrejmě, že toleruji, ale pochop - to je můj názor. Tak jako mám názor na toho, kdo chodí hrát od roku 1990 golf (asi nevěděl, že v Motole je golfovej klub odnepaměti, nemluvě o Varech) tak mám názor i na toho, kdo si večer při svíčce otevře lahvinku bílého. Miluji prostě jiná podia... Někde to třeba proberem... Uvidíš, že je to tak jak píši. Přiznám ovšem, ze bez těch tanců kolem jsou jídla k nimž cocacola není to nejlepší na umocnění chuti 😉 O tom ty ale nepíšeš. Tys psal o nadstavbě, o vztahu k vínu...
doplnek pro lidi kteri se toho chytnou... 180 000kč dik cau cau
Ad 1) Náhlý alibismus :no: Ad 2) Nepohltilo - pokračuju v dané diskuzi. Věcně. Ad 3) Ano, je to opravdu vynikající pocit. Samozřejmě ne pro ignoranty, které chlast zajímá pouze od chvíle, kdy si ho lijou do půllitru. Ad 4) Není to žádná Póza. A k ničemu je to pro ty, kteří to nechápou, protože k pochopení nemá jejich jednoduché myšlení dostatečnou motivaci. Pro ty, kteří radši pohrdají, zesměšňují. Místo aby tolerovali. Jo..tolerance..to je veliké bílé místo ve Tvých názorech, btw. Ad 4) Werich byl úžasný člověk, bez debaty. Ale salám za pět kaček z papíru, houska a chlazené pivo nemusí být dostatečné pro všechny. Miluju urážkami a posměšky se ohánějící rádoby věcí znalé odborníky, kterým došli argumenty a jsou to pouze prázdné, zbabělé a úzkoprsé schránky s pokřivenými názory a nulovou toleranci 😉
Na začátek vás všechny zdravim. Ja jsem si v loni koupil ojeté auto za 180kč. Škoda Octavie RS. najeto 40tis. Je pravda že je to z bráchove firmy ale co už. Jsem spokojeny, zatím žádnej problém. Dostal jsem i zimní pneu na plechačich a nejaký ten litr benzinu 😄 !!! Hezká červená holka a ví co je ESP vlastně kromě navigace má všechno... Takže škodu bych neurážel.Hezký den!!!
Je mi srdečně jedno, jestli to stáčej přes potrubí z mramoru sekanýho za úplňku. Zajímá mě to až od fáze láhve na stole. Musím se taky přiznat, že nezkoumám, jestli mi tam dali portugalskej korek nebo ne. V tomhle jsem dost nad věcí. Vidím, že tě to pohltilo zcela. Musí to být krásné, otevřít lahvinku, v protisvětle odhadnout zabarvení a cítit se jak v ráji... teda ve vinném ráji, co? 😄 Nech té pózy. To je vhodné tak pro pobavení mladejch holek. Jinak je to k ničemu... nejlepší je, jak říkal Werich, vybalit na rybách sálám za pět kaček z papíru a přikusovat k tomu housku... pivo ti vychladí řeka... Miluju přiteplalý milovníky vín... 😉
;-\
Který máš na mysli? Přeci jen jsme jich tu utrousili vela 😉
Slovo "milovník" tady nepadlo 😄 Praxe, leč překonaná jinou rozkoší, zůstavá praxí. I když není o co stát. Až mi to přestane chutnat, tak nebudu pít vůbec. Bourbon si taky občas dám, resp. Whiskey z Tennessee. A na nic si nehraju. A když už jsme u toho - Cognac se dělá destilací vína. Ale POUZE z odrůd Folle Blanche, Ugni Blanc a Colombard. Konkrétně pro Rémy Martin se vinobraní dělá začátkem října. Striktně. Vyrábí se to "přiteplale" punitčkářsky, aby to pak mohli pít opravdoví chlapy, ne? Gŕŕŕŕ...chlape, k tomu aby jsi mohl říkat VĚCI musíš mít ROZHLED. Jinak je to pod úroveň! 😉
To se ti povedlo... akorát by bylo zajímavé, kdybys vysvětlil, co jsi svým příspěvkem jaksi myslel, tedy jestli to víš ty sám? 😉
Počkej tys mě nepochopil přesně, resp. já to nepřesně napsal. Ta praxe je poměrně bohatá (není o co stát), leč dávno překonaná jinou rozkoší. Opravdu vnímám rozdíl mezi "přiteplalým milovníkem" a tvým podezřelým ***em. 😉 P.S. Až ti to přestane chutnat, napiš, provedu tě jinou komnatou. Komnatou kde si nikdo na nic nehraje, kde režná, když se zavlní ve skle, nastolí atmosféru bez falše a bez pozlátka... 😉
>😁 :yes: Já myslím, že to není třeba dál komentovat >😁 Už jsme si všichni dokázali udělat obrázek. 😉
😄 "Přiteplalý" a "podezřelý"..je to pouze otázka formulace a tyto slova -byť ve dvou příspěvcích- přímo nabízí k věcnému využití jejich absolutní hodnoty 😉 Ale musim uznat, že mi skutečně imponuje, jak jsi se bez problémů zařadil mezi "podezřelé" a "přiteplalé", když jsi přiznal pití vína :yes:
😄 Mám dost nastudováno, teoreticky i prakticky >😁 P.S. Tibby, je rozdíl mezi mou formulací - přiteplalý a tvou - podezřelej *** >😁 Takto to já tady opravdu nechápu. 😉 Ale proti gustu... >😁 P.S. Víno je přesně jako Golf (zde chápek ve významu - hra). Ti, co ho umí, ti o něm nemluví, ti ho hrají. Ti ostatní si na to jen hrají... ale přiznám... poměrně oduševnělá zábava... 😄 😉
Co takhle Subaru Impreza2.0GT 😄 Ty jsou nejlepší.Do 200000,- se dá sehnat kurňa dobrý auto.
Pro každého je někdo podezřelý něčím jiným (Don't get me started on this one) 😉 Konkrétní ročník z konkrétní vinice může pro znalce znamenat rozdíl jako pro Tebe Remy Martin V.S.O.P. proti láhve Karpatské Brandy 😉 A to "déle jak 16 hodin" má taky své opodstatnění. Ono když se vínnemu hroznu nedostává adekvátního množství slunečního světla, tak hodně kolísá třeba obsah cukru. A je to pak znát. Samozřejmě, když se víno zná a nerozlišuje pouze na bíle-červené (levné-drahé, z krabice-z plastové/skleněné lahve..vyber si). A když už jsme u těch hodin..nevěřil by jsi, jak může třeba v případě ledových vín záležet na minutách. Mno, ale abych nehral pouze na "lehkou strunu", trošku přitvrdíme 😉 Takže, milý GTI -než začneš nazývat "podezřelými ***y" lidi, kteří znají a mají rádi víno- přečti si o tom vínu alespoň něco málo základního. Ať nejsi za zaslepeného xenofoba 😉
😉 :yes:
😄Ti, co pijí víno, ti jsou vždycky trochu podezřelí... 😉 nejde o 4% 😄 Vůbec nejraději mám ty, kteří pijí výhradně konkrétní ročník z konkrétní vinice, ovšem pokud slunce nezašlo za mraky na déle jak 16 hodin a zároveň ani na jednu bobuli neusedla vosa. 😉 :yes:
Jé hele. Já tohle včera přehlídnul. No k tomu se musím vyjádřit 😉 GTI si nevidí na špičku nosu. Já přeci nenapsal ani píď o sobě. A to tvé překrucování mých slov je popsáno níže. Tam šlo o "hrdost" těch, co nemají nové auto a o tu "druhořadou rasu". Nenech se vysmát, že jde o můj psychoproblém >😁 Ale stupidní neomalený příspěvek se mlčením nepřechází. Možná jste za mlada přecházeli mlčením životní situaci vy, proto tu to tak vypadalo. Teď se raduješ, že tu už komouši nejsou, ale co jsi pro to udělal ty? Když šli davy cinkat klíčema, tak jsi šel s nima? No, tak to bylo vážně moc statečné. Přestaň být arogantní a neomalený, a chovej se sám podle svých lekcí, které tu naděluješ nováčkům. A auto za 200? Proč jsem o tom vůbec psal? Protože to byla otázka k diskuzi 😉 To ty sis z toho vydedukoval, že je to má parketa >😁 😉
>😁 >😁 :yes:
Musím říct, že tohle si napsal fakt hezky. Tedy slohově standartně, ale obsah je skvělej a nadpis tomu odpovídá... :yes: :yes: >😁 >😒]
Maybach v systému Halb und Halb stojí 32 mega >😁 >😁
>😁 >😁
A máš doma akvárko?
Au au 😄 Já *jsem* vinný odborník. Miluju víno, znám víno. Kupuju víno. Piju víno, vychutnávám víno. A jsem si jist, že teplej nejsem 😄
A ja myslel, ze okurkova sezona uz je na ustupu, tohle je celkem proflaknuty tema, na ktere uz toho byly (vetsinou planne) naplkany gigabajty pismenek 😄
Ne vubec neni, zaprvy ma psanou kombi spotrebu 7.5, za druhy s tim lze pri mimomestske jizde lze jit (pri rychlostech predpisy+10 a bez klimy) i pod 7. Spolehlivost je naprosto normalni, sere se to jako kazdy jiny auto, nic extremniho ani jedni smerem. Ten dvoulitr je celkem povedenej kousek, neni to na zadny zavodeni (1.4 tuny, 100kw pri 5600, 189Nm pri 3200) ale diky prevodovce je dokaze pri rozumne jizde leccos usporit. Pokud neni clovek hovado a nejezdi brzda-plyn, to pak ale zere prakticky cokoliv, vcetne (vetsinou populace) obdivovanych dyzlu 😉
Ne jen se nechci doknekonečna hádat s *.
Tieto internetove diskusie su tak hlupe a zaroven tak zbytocne! Nezalezi o com sa diskutuje, je to cirocista a nekonstruktivna strata casu. Sam sebe sa divim ze z casu na cas do nich, mierne off topic, prispejem. PS: New Yorker je aj tak nehorazna kaviaren.
Ja bych si za 200 000 koupil celoživotní jízdenku u ČD.Nebo bych tam šel dělat a měl bych jízné zadarmo.Spolehlivost 100%,komfort už míň,ale uveze to celou rodinu.
Díky. Podle mých zkušeností jsou dovozci amerik mnohem méně nenažraní než dealeři oficiálních zastoupení všemožných značek v ČR. Aspoň porovnám-li ceny.
Ano,kamarád měl 3x závažnou poruchu do půl roku(z toho jedenkrát hořel motor).Myslel jsem,že Hyunday bude OK,ale je to pořád zmetek.
Frncouzi se mají držet gastronomie a ne se * do aut. I reklamka, co zadává inzerci renaultu už jejich spolehlivosti nepokrytě říká : "auta s rytmem smrti"
Kdyz Japonec, tak novej a v zaruce. Tyhle stroje z dalneho vychodu maj divnej syndrom, že každá oprava je minimálně za 30.000 😄
New Yorker neni spatna volba, ale az ti neco z neho upadne, jses vydanej na milost nenazranejm dovozcum nd anebo kupovanim kazdy blbosti na vlastni triko. Pro vetsinu to asi nebude coz nesnizuje hodnotu tohodle tipu.
GTI
Známá věc - Ať máš na auťák jakoukoliv částku, vžycky ti chybí 15 procent 😄 Takže cesta z toho je jen slevit. Slevit z koní, z šíře pneumatik, z maximální rychlosti. Ale to je úplně šumafuk. Není krásnější pocit, než sednout do vlastní káry, vrazit tam jedničku a odpálit. Jestli ti to do stovky trvá pět, sedm ne sedmnáct vteřin, na to se vybodni. Hlavne cti styl. Tedy klasiku. Vezmeš staršího Golfa? Nervi mu na nápravy kola z vyhořelý 911ky u vás za barákem. Udělěj z něj takovýho Golfa, jako když vyjel z továrny. O tom to je. Šaškové tuningujou. Ty netuninguj. Nejsi přece šašek. Nezapomeň na třetí poučku profesora McNaila - míra tuningu je přímo úměrná intelektuální nesmělosti vlastníka vozidla. P.S. Na chodníku si někdy úplně jistej bejt nemúžeš. Zato na silnici poznáš šaška na dva kilometry.
Každopádně :yes:
:yes:
Bomba... 😄 ... jen sis neuvědomil že do restaurace chodíš za službou. Lžíci, s kterou dlabu doma jsem si z armádních přebytků nepořídil... 😄 Chápu to tak, že jsme to vyřešili 😄 :yes:
To jsem rád, že ti chutnalo a nevadilo ti, že ten příbor před tebou olizovala řada lidí. Že sis tou dobou nepřipadal jako podčlověk, že máš něco, co už před tebou mělo hafo lidí? Určitě víc, než kolik sedělo v tvém autě z druhé ruky. Díky za odpověď. To mi stačí :yes: 😉
Už jsem byl v restauraci 😄 Příbor mi půjčili. Stůl a židli taky 😄 Měli tam jídelní lístek. Umím trochu číst, dokázal jsem si poměrně slušně vybrat. Mám rád jehněčí kotletky. Teda pokud jsou ta jehňata z Nového Zélandu. K tomu zásadně šťouchaný brambor s lehce osmahnutou a následně jemně vmísenou cibulkou. Původ bramboru nezjišťuji, ale mám rád, když mi zem nevrže v zubech. Piju pivo. nemám rád ty přiteplalý vinný odborníky. U piva mi nezáleží na tom, jakou dostanu míru. Naopak, zásadně nedotáčet. Myslím z pípy. Jedna dávka a dost. Tady měli pivo ve skle. Z plastu neberu. Na závěr páratko. Zásadně nepoužitý, doporučuji bambus. Z Konga. Nejlíp pruží a když ti ujede ruka, máš aspoň pocit, jako bys ji chytil rovnou šípem z foukačky. Jsem tak trochu dobrodruh. Ještě, že jsem platil až potom, co jsem to všechno snědl a vypil... protože jinak bych se zakuckal 😄 Číšník tam nebyl ani tvrdej, ani teplej, tak akorát. Jo, na závěr - Remy Martin. V.S.O.P. Níž nejdu, ani kdy byl z bázu 😉 No, tak jsem tam vypořádal závazky, dal vrchnímu dýško (to je zásada), on mi pomoh´do pláštěnky a bylo to za mnou. Tak nějak mi ovšem uniká motiv. Tedy tvůj motiv klást zrovna tuhle otázku... 😉
A jedl jsi v té restauraci čím a z čeho? Bylo to zařízení toho gastronomického podniku, nebo tvoje vlastní? Na možnost plastového nádobí raději taktně zapomínám, ok?
To snad každej, ne? Tedy i já. Doufám se neptáš, kdy naposledy?
Ptám se. Neboj se odpovědět. Nekoušu.
😄 Co je to za fór?
Dobře, dobře, budem psát - Vysočina... ale prosím tě, už se tu nerozčiluj, myslím, že všichni jsme si své postoje dostatečně přiblížili a je nám to všem jasné. Ty teď bojuješ s celým světem tady... a za co vlastně?
Ok, chápu. Myslím, že to dole popsal dobře teď Ciello. Mimochodem jsem byl dnes dopoledne v terénu, tak jsem se poptal - Slušná 206 ja tak za 150. To je auťák k našemu článku. Obdobné to bude u ostatních malejch aut. Jazz? Na chválu jsou tu jiní, ale má velkej vnitřní prostor a znám jednoho, co ho koupil ženě (jen tak) a jsou s ním moc spokojeni (hoši z klubu mi daj medaili). Ok - je fajn, že o tom přemejšlíš, je vždy potřeba volit rozumnou alternativu.
Seděl jsi někdy v tramvaji, nebo jiném veřejném dopravním prostředku? Jedl jsi někdy v restauraci?
Tys to asi taky nečetl pořádně, viď? Snažíš se mi vysvětlit věc, kterou vysvětlit nepotřebuji. Celý ten příklad byl uveden z důvodu "hrdosti" a ne kdo je sociálně slabý nebo silný! Ohradil jsem se na ten GTIho stupidní a neomalený výrok... Přečti si to ještě jednou od začátku a uvidíš kvůli čemu to vzniklo. Já vůbec nepolemizuji o tom, že by si lidé chtěli kupovat jen samé věci. O tom nepadlo ani slovo. To vytahoval průběžně GTI, mezi narážkami a posměšky. Stejně tak mi vložil do úst "vysočinu". Osobně si myslím, že by se mělo psát "Vysočinu". Ty ses toho chytil jak * košile. Takže ještě jednou: nejde o to, kdo na co má, nemá, mohl by mít, jak se snaží bla bla bla.. Ale nazývat lidi podřadnými, že jezdí v ojetině, nebo bydlí v "obydleném" (rozuměj již dříve někým užívaným) baráku :no: Takže než příště začneš klást otázky, přečti dostupné zdroje (v tomto případě dřívejší příspěvky), odpovědi v nich najdeš. Pak se teprve ptej 😉
Chápu tě... jistě. Je znát rozhled z tvého textu. Líbí se mi to "stoupání" A pak ta roční auta. Jo to je cesta... :yes:
Mobil, DVD, foťák..tohle jsou drobný tovar. Nejsem tak bohatý, abych si dovolil kupovat levné věci. Automobil je ovšem investice nemalá. Je jasné, že když mám 250-300 tisíc, tak si setsakra promyslím, jestli si koupím nový Jazz (a že se mi Jazz sakra líbí!), nebo ojetinu v dobrém stavu ale mnohem vyšší kategorii. Jedna věc je mít AMBICE vlastnit nový vůz, jiná přijmout ROZUMNĚJŠÍ ALTERNATIVU.
upřimně to je tak.. že..! je to složitější... Já si nový auto nyní nekoupím.. vím co to obnáší z negativní stránky tak i z té pozitivní. Samozřejmě každej z nás..(až na zelený aktivisty - ti snad nikdy) tak každej má touhu si koupit nový auto.. Pro ten pocit, že se s tím řadí samo, že to smrdí z fabriky atd.. 99% lidí po tom touží.. Jo někdo má 200 a chce tento pocit tak běží pro Logana.. ať je to Vysočina nebo to jsou Beskydy či Plzeň.. Hlavně se tu nekalkuluje a neumí šetřit.. jsme marnotratní a chybí nám ten chladnej kalkul.. a to je to, že mě ten nákup nemůže zruinovat (viz. JAK KOUPI AUTO autor GTI - něco na tom je..!).. Proto nepůjdu do malýho novýho auta.. půjdu do většího ojetýho.. jenže klasického výrobce.. Megane..? ne děkuji.. počítám.. co jsem schopen uživit... není to jediná věc co musím samo sebou platit.. BOHUŽEL.. takže zvolím tu Octavii na leasing..? jo třeba OK.. jenže se snažím pořád růst výš.. nebudu přece jezdit horším a horším autem.. půjdu tak vysoko na kolik mi moje sociální postavení dovolí.. Otázkou jsou i priority.. já si holím lejtka.. >😁 >😁 takže to rozhodně nemůže být Panda.. (víte co tím myslím... >😁 .. těma lejtkama.. >😁 ) Jenže jakmile mám tohle auto.. vím, že ho za 2 roky pošlu do světa a jdu do lepšího a tak dokola.. pořád stoupáš... nebo by jsi měl...! a o tom to je.. jít výš a "někdy" uspokojit tu touhu po novým Ečku v tmavě modrý... resp. po novým autě obecně.. kdo tuto cestu nemá, pak si myslím, že je něco špatně, nebo si lže sám sobě. Můj osobní názor je, že nejlepší je kupovat roční auta.. tam je ta hranice mezi "novým" a ojetým.. (jasně ne s 50 tis km..!).. Ale zopakuju to.. každej by chtěl jezdit v novým autě..!!! teda krom těch aktivistů.. kteří raději budou jezdit na kole vyrobený v číně za nelidských podmínek a vykořisťování... Kdo by nechtěl jezdit novým Range Roverem... snad všichni.. jenže je potřeba mít život zajetej... mít kde bydlet a mít svý jistý.. myslím tím sociální statut.. pak je na místě nový auto... a pokud člověk nebude muset řešit bydlení a má určitej příjem.. tak nevidím důvod nejít do novýho auta... SUMA SUMARUM.. svoji pravdu má GTI a ZZ...!!! jenže každej z jinýho úhlu pohledu... GTI mě v tomto chápe... to vím.. 😉 takže pro ZZ.. ty jsi zmínil vysočinu a tu rodinku... o co jsem na tom líp nebo hůř... podívej se na to tak.. že oni mají barák a já ne... i když třeba vydělávám víc.. to je jedno... jenže k mé práci je mi barák třeba k ničemu a potřebuju auto.. neříkám, že nový.. ale to bi se mi líbilo mnohem víc než ojetý.. takže se chci dostat o úroveň výš.. abych nemusel řešit problém s ojetou rozpadlinou... a do toho musím počítat ještě to bydlení... Tak mi teď řekni, když jsi ta srdceryvně popsal těžkej život na vysočině.. kdo je na tom socialně líp... pomůžu ti... - mají barák.. já ne... 😉 😉 :yes:
Jo, slova, slova, slova... Snad už toho necháme, ne. Máme jiné úkoly - kašleš na Saaba,na Yarise... Je potřeba zakopat válečnou sekeru. Souhlas?
Prázdná slova, jak kdyby je psal GTI...
Jak, že je hrdost a hrdost. Copak ty nemáš ambici na nový? Kdo tu pohrdá kým? A nepiš ty nesmysly, že ojetý auta kupoujou lidi, co s tím nedělaj vědu. Každej, Tibby (omluva za chybu v nicku) kdo jede v jetý touží po novém autě. Koneckonců o tom píšu v příspěvkách - Jak koupit auto. Teď nejsi ke mně upřímný. Kde je tvoje hranice? - mobil z frcu?. nebo devedečko? nebo dogitál? Kde máš hranici? Kam až jsi schopnej jít? tohle popiš. Ne báchorky o pohrdání.
😄 Tys asi špatně spal, viď 😄 Já z tvých zpráv opravdu nabyl dojem, žes nějakem komoušík. Také jsem ti to napsal, že je mi to sice jedno, ale je dobře to vědět. Tys vysvětlil, že komoušík nejsi (je to tak, doufám), tak jsem ti odpověděl, že tím to považuji za vyřízené. Popravdě ani nevím, co tě tak neustále popuzuje. Tu vysočinu, tu už si asi neodpářeš 😄 Zajíčku, tys jak Hrabě Monte Cristo - jo, zopakuji ti, až se sejdem, že jsem nabyl dojmu žes komoušík. Napsal jsem si to do diáře. P.S. ty musíš mít ty svý palce už úplně překrvený >😁 Koukej je taky na chvíli zvednout.
"Zajíček tu vyhrožuje nezaměstnanejma na vysočině" Jsi ubohý lhář! :no: NIKDY jsem NIC takového nenapsal! Laskavě mi nevkládej cizí slova do úst! Psal jsi, že co tu píšeš, bys dokázal říct i do očí. Už mě ty tvé lži a polopravdy znechucují. Byl bych rád, kdybys mi to o komouších zopakoval z očí do očí. Nebo to umíš jen zpoza klávesnice? Jsi levej a levnej :no:
Od propagování podobných skvostů vyráběných někde za ostnatým drátem jseš tu ty. >😒]
Musim se bez mučení přiznat. Mě nes*re fakt, že budu-li kupovat auto, bude to na 95% ojetina. Vůbec ne. A taky si myslím, že existuje "hrdost" a "hrdost". A to neříkám, že zásada "nebudu kupovat nic, v čemž už vozil svůj zadek někdo jinej" nelze nazvat hrdostí. Vadí mi pohrdání těmi, kteří tohle přecházejí jako malichernost. Či už z důvodu nucených (finanční situace), nebo z důvodu jiného (nedělají z toho vědu). A taky mi vadí, když mi někdo k*rví nick, byť neůmyslně.
Tak to tedy rozhodně ne. Kdyby mu to nevadilo, přejde můj příspěvek mlčením, nebo max jedním příspěvkem... Vadí mu to, že maká asi tvrdě, a že to dokope k autu po někom. Mě to nevadí absolutně. Nahoře to píšu - jde jen o to vyřešit v sobě ten psychoproblém. A když ho vyřešíš, jde to. Vedle toho tu postrádám skupinu (dole o tom píši) která zásadně jezdí nová auta (nikoliv zloděje) - lidi, co prostě vydělaj víc a koupí si nový. Chybi mi tu o tom diskuze. Přece psát, jaký auto koupím za 200 je téma tak na 15 vteřin. Téma je život... O tom pišme... ale holt to je pro leckoho bolestné...
>😁
Možná mi něco uniká, ale není to právě ZZ, komu nevadí jezdit ojetinou, zatím co Ty jsi ten, který se profiluje do kategorie, jenž ježděním pomalu pohrdá?
Jde jen o jedno, neustále to píšu - jak to příjde se tak jednoduše podvolit, rezignovat a spokojit se s ojetinou? Zajíček tu vyhrožuje nezaměstnanejma na vysočině, Tybby by mě nejraději vyzval na souboj, Míček to tu dává dohromady, ale nikdo nenapíše, že ho to strašně s*re, že maká jak šroub a musí koupit nakonec ojetinu. A o to na*rání jde. Mě připadá, že tady snad píšou jen příznivci vraků, který když náhodou uviděj 200 tyček (Ciello boduje), tak už přemejšlej, jestli by to šlo jako akontace na Astona. Kde jste vy, co kupujete zásadně jen nová, vy, co byste principiálně nekoupili jetou káru, už proto, že prostě máte svou hrdost. Tak jak je to? Upřímně.
A proc myslis, ze sem se tesil na kazdou absenci? 😒 >😁
Napsal jsi to výborně. Není sporu o tom, že já nemám problém s tím jezdit jetým autem - sám to vidíš komu to vadí. Reprezentant z nejvyprofilovanějších, kolega Zajíček tu brojí. Takže jistě. Jde jen o jedno - vnitřně se vyrovnat s tím, že nemám na nové auto. A jak vidím, je tu aspoň jeden, co se s tím vyrovnává hodně těžko... P.S. Nemám co chápat. To je snad jasný jak facka. :yes:
Nesmysl. Nikoho nezesměšňuji. A myslím to vážně.
Máš dobrý vzory 😉 :yes:
Když už mi chceš říkat příjmením, tak to jméno alespoň nekomol. Abys byl v obraze: "o😜 ZZ datum: 29. 08. 2005 09:05" Nikomu nenadávám do komoušů, kdž to není pravda, takže o vyhrocování a bezmoci si od tebe vážně rád poslechnu. Došly ti evidentně argumenty, tak jen urážíš a snažíš se zesměšňovat. Velmi ubohé a myslel jsem, že pod tvou úrovní. Spletl jsem se v tobě.
Teší me, že nejsi komouš. Tím to považuji za vyřízené 😄 :yes:
Ten příspěvek je vyváženej. To jen ty nejsi schopen, nebo nechceš se na to podívat očima reality.
Se Zajičkem teď nejsem v obraze... Myslím, že to úplně zbytečně vyhrocuješ. Takovej syndrom bezmoci z vysočiny, tak toho nech, prosím tě.
U tebe ta kolize nehrozí, viď... 😄 že se nestydíš, bejt jak skrček vzadu a jen připodepisovat nějakou antichartu. Fuj Libore.
>😁 Nechodili my jsme spolu do družiny >😁 :yes: Dobrá story :yes:
Jo jo máš pravdu. Kdo má jen trochu jiný názor než GTI hned ho matka diskuze napadne, bohužel se tak neustále profiluje(ze slovníku GTI).
Souhlas 😄 Teda s těma lejtkama ne, ty si neholím >😁 P.S. máš paměť :yes:
Já jsem nabyl dojmu, že Zajíček je komoušík, někde nahoře se mi zazdálo, jako by to nevyvracel. Je mi to jedno, ale není od věci to vědět. V té souvislosti píši, že já komoušík nebyl nejsem a rozhodně nebudu 😉 :yes:
kolko taky baworak zere ? prave vaham nad kupou?
..jo.. diky.. nicméně svět není černobílej a dřít musejí všichni.. i na vysočně stejně jako v Brně nebo Praze.. jenže někomu se chce míň a někomu víc.. a někdo musí víc přemýšlet aby prachy vydělal.. sám na sebe ve vlastní živnosti která bude ovšem za něco stát a to i na vysočině... 😉 holím si lýtka... >😁 teda pro ty co neznají... >😁 a nevědí.. >😁 fasuju lízátka pro kámoše v Touranu když jedem na vysočinu na kola.... takže potence na výdělek tam je.. jen někdo má chuť a někdo ne... 😉 ale abych se někoho nedotkl... tak se to nedá samo sebou paušalizovat... :yes: 😉 takže.. - vysočina má zaděláno na evergreen... :yes: >😁 >😁 >😁
" naturální nebo dieselový nedostižník" >😁 >😁 :yes: ... Jinak hezky napsaný.. hodně šťastnejch kilometrů :yes: 😉
..jo... tohle má vážení váhu...!! :yes: Někdy není totiž od věcy to právo veta... 😄 >😁 ale jen někdy a částečný... ale drží nás to při zemi a před bojem s golfistama... :yes: :yes: jak trefné a ze života.. :yes: 😉 >😁
"výkřiky zoufalcovy"
😄 Dobrýýý... co dobrý. VÝBORNÝ :yes: Krásné počtení. 200 tyček >😁 , ty kozy, ty nás berou >😁 ...Miklowski... >😁 >😁 ... člověče já tě čtu s velkou, velkou radostí >😁 :yes: :yes: P.S. ta vysočina... ta se tu chytí 😉 :yes:
Na jaře jsem si, kvůli změně zaměstnání a tím i změny statutu v přístupu k jakémukoliv firemnímu vozidlu, s přihlédnutím k pannenskému stavu mezi mnou a vlastním vozem, rozhodl pořídit první vlastní osobní naturální nebo dieselový nedostižník. Po nepříjemně rychlé kontrole bankovních účtů a schopnosti splácet nově akceptovaný závazek, jsem si stanovil hranici "asi tak nějak do 450 by to mohlo jít". Po vzletných akcích typu A4 Avant 2,5TDI Quattro Tiptronic a jemu podobných, jsem se, po konfrontacích snad všech ukázkových a -ojetých- (pouze však v jednom jediném autobazaru, kterému patrně věřím nejvíc, a který ma opravdu velmi kompaktní nabídku) automobilů v Brně, velmi rychle zaaretoval na úrovni Golf - Focus + Mondeo - Chrochtavie (nejsem ochoten akceptovat, v dané cenové hladině, poklesky na kvalitě, tudíž jsem velikost passat apod., vyjma mondea (nevím proč, fandím VW), ignoroval). S touto kategorií zároveň poklesla i fin. náročnost celého projektu, takže jsem počal velmi intenzivně kroužit kolem tm. modreho VW Golf 2001 1,9 TDI (115 PS), vybava: xenony, climatronic, 4x bag, cd menic + 6x repro pioneer, 17palce Alessio Spider, najeto 60.000, 300.000,- Kč a kromě kol zadnej tuning, tuzing ani votuzing, jednoho známého, který je znám svou péčí o automobily. Prostě to bylo úplně jasný, nemohl jsem skoro spát, opravdu jsem se těšil jako zamlada, když jsem měl slíbený, že nebudu muset do družiny. Tady ta balada končí ...... jednoho dne jsme se vypravili s mojí partnerkou (které bylo velmi chybně přidělěno právo veta), do zmíněného autobazaru a potkali jsme tam, musím (i přes náklonnost k VW) přiznat, velmi vzhledného francouzského mladíka s baťůžkem. Po zkušební jízdě, ke které jsem byl ( i přes aktivně předpřipravenou nabídku Octavií Combi 4x4 20V turbo, pro případ nouze ) uprošen .....no teď to je vlastně jedno. Jsem spokojenej, i když mohlo byt líp. 2000 Megane 1,6 16V Grandtour, šedá metalíza, klimaanlage, 4x airbagy ..... vybava normal, cena 170t po těžce vybojované slevě 30t. Ve 160 nemá pořád dost, Brno - Praha (od exitu k exitu 1:16 minut), spotřeba od 5,5 - 9 litru. Průmerně a čistě lidsky sem si oblibil průměrný auto, a nemám s tím problém, protože aspoň nebojuju s týpkama, kteří mě při pohledu na líp vybavenej golf než je jejich vlastní vyhlašujou válku a označují za snoba .. takže auto za 200.000?? Bud ukuckanej Logan, snad Pandu, ale rozhodne nezapominat na nějaký "pohodlnosti navyky" .... Proč ne ojetinu, jejíž půdorysná plocha mezi koly je o 30-50% větší než u nových vozů .... mám garanci na skryté vady, servis, kterej mi pokaždé na požádání ukáže měněné díly, dělají tam dobrou kávu takže co, nemám problém, i když přístě, příště budu kilometry najíždět už od začátku sám. ..... chce to "jen" mít štěstí a odvahu. Ale jak se říká: "do stejný řeky ...." Nové Toledo je znamením ... cheche
GTI. Opravdu nevím, proč máš zapotřebí čeřit vodu... myslím, že s tím "komoušíkem" to přeháníš.
O tom Zajíčkovi, jsem ti už něco psal. Alespoň tím dokazuješ svou úctu k ostatním disktujícím. K rudýmu praporu se už vyjadřovat nebudu. Meleš furt to samé dokola. Najdi v knihovně pár nových hesel, kterými tu budeš moct být pár dní zase zajímavý. Teď se topíš v bažině trapnosti.
Mě je fajn. Zajíček tu mává rudým praporem posledního zúčtování, sbírá na vysočině klestí... tak mu k tomu něco napsat musím. 😉
Hele - 😄 Tak já, já jsem rád na tisíc procent 😉 :yes: P.S. alespoň vyvážím tu Zajíčkovu tryznu 😉 P.S. Teda, že je komoušík, to jsem netušil...
Moc dneska nestiham, ale zbezne jsem prolitnul co tady se ZZ vyvadite😒 Co ti provedl? Pamatujes na podobnou prestrelku s Radiem? Je to zbytecny! A to je ZZ natolik frajer, ze se neurazi a diskutuje s tebou dal😄 Navrhuju, abyste se na to vykaslali, kdyz si nemate co rict😄
Docela ti to sluší 😉 .... 😄 :yes:
ok, já jen psal, že by GTI mohl jak to myslel ZZ, díky tomu co si napsal ty... 😉
já ano, ale jen 99% protože nic není stoprocentní a 150% zní jak plnění plánu pětiletky 😉
..předpokládám, že jsme všichni 150% rádi, že komunismus je dávno za námi..
A napiš ještě kde bydlíš, ať ti tu Oktávku můžuo vobjet klíčema... >😁 Asi nám moralizování tupounů a sprosťáků moc nepomůže, ale musíme to zkoušet a nevzdávat se.
Samozřejmě, že to tomu oponuje 😄 Vždyť na to máme uplně opačný názor 😄 Mohl bych říct, že mě to přímo uráží 😉 Ale neberu to na sebe - není to moje košile :-!
neřekl jsem, že je GTI tupec, jen mi přijde, že zrovna to co jsi napsal, hlavně první část, právě oponuje tomu, co psal GTI.
Pochopí co? To není poučný/vysvětlující příspěvek. Je to pouze můj postoj. Krom toho si myslím, že člověk za nickem GTI není žádný tupec. A vůbec - všichni máme právo na svůj názor. Já jen říkám, že za některé své názory už jsem dostal do tlamy. Toť vše 😉
Co je na tom dobrýho? Zkusil jsi ji jedinkrát jen prolistovat?
Většina příspěvků tady, jen dokazuje, že žijeme v nenormálním světě, kde nadávat někomu je "skvělá zábava" i když se to absolutně netýká původního námětu.
PS: Nemám nic takovýho jako Logan. 😉
snad to GTI pochopí aspoň z toho, co jsi napsal ty Tibby.. :yes: :yes:
Konečně někdo píše k věci a nikomu nenadává! :-!
od začátku..
alfa uje krasne auto za slusny penize, ale ma malo mista vzadu na nohy malej kufr pokud to neni sportwagon, a poruchovy benzynovy motory ale naftaky jsou v poho.
Keď máš k dispozícii len tých dvesto tisíc, tak je nerozumné zložiť to všetko ako akontáciu. Musíš počítať s tým, že budeš musieť mať na splátky, na povinné ručenie, na prravidelný servis a samozrejme tu je nemalá položka za pohonné hmoty. Za tých dvesto tisíc je to veľmi ťažká otázka. Ja osobne by som nekúpil nič, počkal by som rok a pokúsil by som sa ten obnos aspoň zdvojnásobiť.
Jsem rád, že to chápeš :yes:
[odkaz]
PS. jen pro upřesnění jsem tím nešťastná myslel, že zkrátka někdy se ten život chová sakra ku*evsky, ať se člověk snaží, jak se snaží...
200 tyček je dost na to, aby člověk jezdil.. a jezdil dobře... Otázka je, jakým směrem půjde.. nové - ojeté.. pro co žije.. zábava - spotřební materiál.. 200je fůra peněz a auto není svetr.. další je taky otázka jak kdo věří leasingu.. nebo raději platí "bar"... Jo leasing je možnost.. máš tu hromadu Oktavek nebo Fabii kolem 200 táců.. v jakým budou stavu a jakou vybereš..? to záleží jen na tom kolik máš času a jak tomu "rozumíš".. (nebo máš po ruce někoho takového).. kdo spěchá u ojetiny tak se to nemusí vrátit v nejlepším... a k tomu je potřeba mít i štěstí... takže ta Fabie..?? jo 200 tis je docela slušný nevybydlený auto... (pokud nemáš úchylku a nekupuješ od sedláka z vysočiny co v tom vozil kozy.. - zase ty kozy >😁 ).. dáš 100 a jedeš.. pohoda.. proč Fabie.. Jo není to ten naleštěnej bourák s délkou skoro 5 metrů.. takže ti co si potrpí na nagelovaný vlasy a zaseklý okýnko ve dveřích i při -20°C.. tak ti do toho nejdou.. ale na druhou stranu si spočítej kolik tě stojí provoz.. (nevynucenej) tzn. náhradní díly.. a jestli to taky uměj spravit .. jakože tady jo.. na každým rohu.. 😉 stejný to bude s Octavií.. musíš hledat - jsou.. dobrá volba..? není nejlepší.. ale co už je v životě podle představ že..?!! ;-\ A nové..?? jasně Panda... pokud mluvíme o předváděcím.. no nevím.. já bych do toho moc nešel... jedině "na objednávku"... dá se vymyslet hodně.. nebo třeba i Punto.. základ je na nějakých 250.. je to víc.. ale zato budeš jezdit stylově.. teda pokud nemáš dogu... >😁 .. jako toho psa... >😒] .. dáš 130 a jezdíš.. výbava..? no jo no... život - už jsme o tom mluvili... Ojetina z venku...? hmm... máš čas tam jet a vybírat..?? pokud jo.. třeba budeš mít štěstí.. jen se musíš vyhnout bazarům na kterých jsou názvy podobný jako -Sarajevo, Krc, Rovinj, Bucharest, Miklowski nebo Leningrad >😁 ... to si zapamatuj až budeš přemýšlet o dovolené.. 😉 .. ale tam bych bazar vynechal a hledal soukromý prodej... že neumíš jazyk..?? hmm.. měl se víc učit.. třeba by jsi teď neřešil auto "jen" za 200... 😉 A já..?? já jsem všeobecně známej, že beru auto jako spotřební materiál.. takže přesně vím co hledám... pro potřeby.. a pokud to bude mít potřebných pár koní.. tak je tam i zábava.. ale nerad vyhazuju za tyto věci zbytečný peníze.. takže? - chladnej kalkul..!! nový? asi ne.. a vzhledem k tomu že vůz mám.. a jsem spokojenej... tak v současnosti bych šel do Alfa Romeo Spider r.v. +/- 90.. jo kultovka.. pro zábavu, jako koníček.. klidně v horším stavu.. vždyt je před náma zima... 😉 ale to je přesně víkendový auto kvůli kterýmu budeš mít ty jelenicový rukavice..!! :yes: off topic.. ZZ bych měl taky co říct ohledně vysočiny... ale to je na jiné téma... 😉
Bylo přesně popsáno, jak se perou se životem a byly tam vysvětleny i všechny důležité důvody, aby se to nedalo zkreslovat. Ta rodina není "nešťastná", jen si nemůže dovolit koupi nového auta a GTI je pasoval na druhořadou rasu. O tom dalším už toho bylo napsáno moc. Ještě jeden poznatek na závěr: GTI tu neustále omílá komunismus a jak je dobře, že je ta doby za námi. Když ale někdo nemá názor totožný s ním, tak je to jeho "nepřítel". Nepřipomíná vám to něco? Od člověka hlásajícího boj proti komunismu to smrdí a o něčem to vypovídá...
Plnej souhlas !!! Přilehce nadprůměrném platu... zkuste pořídit auto s pořádným kufrem (aby se vešla výbava na zimu pro 4člennou rodinu, dvě dorůstající děti). Ať počítám jak počítám tak na nové to nevyjde ani náhodou. Takže ojetá oktávka kombi 1,6i nebo když jsem na tom lépe tak 1,9 TDI. Bát se ovšem musíme všech značkových servisů... Nic lepšího nevykombinuju.
Fiatma menšie muchy?HA HA HA. Ked´sa ti pokazí zapaľovanie 3x do roka a ktomu ich slávne mazanie vačkovky tak to sú fekt prkotiny.Japoncov beriem sú fakt machry.
Nooo, nedozvedel som sa, ake auto... Tak mam svoje riesenie...
A co takto vlozit 200tisic na akontaciu a zobrat nieco vecsie a splacat mesacne cca 5tisic? na 3roky...
LOGAN , němci se ho bojí a proto taky sprasili Losí test, mají ostudu jako vrata, a neví jak z toho vybruslit, 😐 , že to není pravda? ale je , pokud si ten test chcete najít, máte smůlu, jako by nebyl. Jejich stránky(ADAC) hlásí nenalezeno, ani fotografie, které bombastickým způsobem hlásaly LEŽ že se logan převrátil v losím testu,že byl test opakován, no to ví málokdo ,účel byl splněn... -kupte ojetinu hlásaly palcové titulky v tisku i u nás...
zahýbal cenama v Německu, a to vadí , stejně jako počet prodaných , a němec by si jen tak něco nekoupil, ;-\ , Takže auto pro rodinu nové , kam se toho vejde a vejde ? třeba na leasing =Logan, a chcete vědět víc, jak se s ním jede na dovolenou, klinkněte sem [odkaz] , protože, u nás nemá nikdo odvahu porovnat a říct, do logana se vejde víc
už toho raději nechte... ta diskuze byla původně o tom, že GTImu se nelíbilo to, že ZZ udělal modelovou situaci, kdy poměrně "nešťasná" rodina koupila feldu za 100 a GTImu přišlo, že se nedostatečně perou se životem... pak jste se oba snažili vysvětlit si, jak to myslíte... GTI asi nikdy nepochopí, že prát se neznamená vyhrávat, ale zkrátka neopouštět snahu, nicméně mu přístup ZZho připadá poraženecký. Mě ne. ZZ zmínil, že za necelých 200 by si případně pořídil jeté auto vyš. střední třídy. Já protože ceny ojetin nesleduji, jsem z jeho "nabídky" vybral 406ku, protože se mi nejvíc líbí... to jen jak jsme se dobrali k té 406ce. GTI považuje tuto částku na takový vůz nedostatečnou... V tomto s ním souhlasím - ceny nesleduju, jen mi to přijde za takový vůz, aby byl ve slušném stavu málo - nicméně ZZ má právo vyjádřit se a tak by mu GTI neměl mít za zlý, že by jeho volba mohla být i taková... Delší dobu pozoruji diskuze zde a faktem je, že GTI, ačkoli asi má už věk na to, aby druhé pochopil a měl případně nadhled, tak názor, se kterým nesouhlasí, někdy dost ošklivě, smetl pod stůl.. dál to rozebírat z mého pohledu nemá cenu. Samozřejmě pokud se GTI budeš cítit, že jsem tě neprávem z něčeho nařknul, tak klidně můžeš napsat příspěvek. Nezapomínejte, všichni, že zde si mají lidi pokud možno kultivovaně vyměňovat názory. Pokud s nimi třeba zásadně nesouhlasíme, můžeme uvést důvody, nebo zkrátka dále nepsat, ale neměli bychom toho druhého zesměšňovat nebo urážet, protože na názor tu má právo každý. Toť asi zatím vše. 😄
A taky je důležité zmínit kvalitu silnic u nás a v Německu. To se také setsakra podepisuje na stavu auta.
Fakt? A já už myslel, že je to člověk, který podporuje rozvoj podřadné rasy... :no:
??? 😲
Konečně to začínáš chápat. Je vidět, že sis to vzal k srdci a mé příspěvky přečetl ještě jednou. Přečti to ještě párkrát, pak o tom dlouze přemýšlej, než něco napíšeš. A pak, jestli jsi fakt frajer, tak se omluvíš za svůj první příspěvek, který tuto diskuzi rozpoutal.
Nevím, jaké máš sny. Ale jestli jsou o P406, tak máš ještě naději.
Nic proti Astře, o tom že je to rozumná volba, asi není sporu. Nesouhlasím s vaším odsudkem Toyot, ale to je na samostatnou diskuzi. Ovšem trochu přeháníte to hanění aut z Německa - ostatně sám jste uvedl 20 podezřelých případů z 90; to je ještě krásné číslo, u nás bych to tipl tak na 70 jistých z 90. I když jsem to v této diskuzi neuvedl, také doporučuji koupit vůz v Německu - většina velkých handlířů dodnes dává přednost rychlému obratu peněz před ztrátou času s maskováním najetých km. A oni sami berou většinou fleetová auta, u kterých se to také běžně nedělá. Není také dobrý nápad kupovat těsně za hranicemi.
Od včerejška ti něco temní mysl. Odhaduješ špatně. Prezentuješ hloupé a povrchní názory. Nejsi schopný uznat svojí chybu. To totiž umí jen málokdo. Ty jsi právě dokázal, že nejsi takovým frajerem, jakým bys rád byl...
Jo, je to přesně tak. Ale ve snech, viď. >😁 :yes:
😄 Píšeš mi z tý 406ky za 200? >😁 :yes: Klid už. Dost. Ty si koupíš za 200, vlastně za 180 406ku nebo Lagunu >😁 a já, pod vlivem tvé milé demagogie - Maybacha. Dík to by mě nikdy nenapadlo. Maybach za 199. jako novej Logan 😉 .... >😁 .... :yes:
Gratuluji, že jsi to pochopil. Upřímně jsem to tak rychle nečekal.
Odhaduji z tvých zpráv, žes komouš. To neznamená, že s tebou nemohu vyměňovat názor. Naopak, člověk má znát postoje svých nepřátel 😉 :yes: :yes: P.S. nepíši o tvém životě, píši o tvých příspěvcích.
Přesně tak. Hoď se do klidu. Nás rozumnejch je tu dost. Ty mezi ně ale nepatříš...
Jo, chápu, tak ta Laguna, nebo 406 bude ne za 200, ale za 180... bravo :yes: :yes:
Jo, tvá matematika je skutečně milá. Na co střádat melouna na bavoráka. Stačí 200 a máš káru větší než je tvá garáž... To je názor... 😄 😄
Směšný jsi ty, protože opět dokazuješ, že neumíš "číst", nebo nejsi schopný si něco zapamatovat. Viz. o😜 ZZ datum: 28. 08. 2005 13:00 "... Radši kup auto za 180 a 20 nech na servis..." Shazuješ jen sám sebe. A pořád níž...
Auto ti má dělat radost. jsou tu sice tací, kteří potírají všechny životaschopné ekonomické modely, zejména tím, že razí heslo - nejlepší je si koupit za těch 200 Peugeota 406. Já bych to posunul. Nejlepší je si koupit za 200 Maybacha >😁 A je to. Tak Zajíčku štastnou cestu... Taková pitomost. Když dám dohromady 200 neznamená to, že si nemůžu koupit auto. Kdo chce nové, jde do Logana, kdo chce jeté, koupí určitě něco malého k uživení... Nebo snad je to tady jak v Arabskejch emirátech, kde teda taky moc nemakaj a na kilometr je tam největší výskyt 911tek? Možná Zajíček vymyslel nové perpetum móbile - vem 200 a lítáš v Astonu. Tak klid, naštěstí je tu dost těch, co maj rozum a ví jaký jetý auto koupit.
Už zacházíš do trapností tobě vlastních. :no: Opakuješ stále stejné fráze. Přestáváš být zajímavým. Tak si běž zaběhat, ať máš fyzičku a můžeš bojovat. PS: Jak si vůbec můžeš dovolit psát o mém životě, když o něm nemáš sebemenší ánung? To hovoří za vše... :no:
Já makám (a za prací se pravidelně stěhuji, mám za sebou BP, BA, VIE a teď PHA), vydělávám lehce nadprůměrně plus máme v domácnosti další příjem, výdělek přítelkyně. Do hospody nechodím, chlastat nechlastám. Pivo si sám desetkrát za rok. Maximálně. Žiju v cizím, nemám vlastní byt. Nemám na něj a taky nemám záruku, že nebudu muset za prací někam jinam. Takže hypotéka nepřipadá do úvahy. Svoji rodinu vidím jednou za půl roku. Makám jako šroub, pořád se učím. Na nové auto NEMÁM a dokud nezačnu krást ani mít NEBUDU. Pro mě je ojetina jediná schůdní cesta mít vlastní. Automobil. Ano, jsem extrémista. Ale pokud by mi chtěl někdo nakukat, že nemám vlastní hrdost, protože kupuju ojetinu, nebo že jsem součástí rezignující menšiny..a ještě lépe, říkal mi, že jsem komunista..tak bych mu prostě sdělil místo a čas. A pouze jeden z nás by odešel po svých. Ano, vím že to není civilizované a ano, taky jsem si vědom, že bych tam klidně mohl zůstat ležet já. Ale urážet bych se nenechal. Mám totiž svojí HRDOST. :no: :no: :no:
Tebe parodovat? Nemám zapotřebí. Zajímavé, že se ti nelíbí překrucování a sám ho děláš. Nějak nezvládáš, že stejně jak se chováš ty, se k tobě může chovat i okolí. Když já píši jaké auto za 200, tak věz, že také vím, proč to píši. Na sebe se nezlobím, nezlobím se ani na tebe. Spíš tě lituji. Bez naděje to v tvém případě je. Bohužel... pro tebe.
Jaké napadání, fňukáš tu fakt jat ta sběračka klestí na vysočině. Komušácký názory tu prezentuješ svobodně a ani se za ně (asi) nestydíš. nejsem jízlívý. jen nesmiřitelný s takovejhlema poraženeckejma náladama, jako tu šíříš. Bojuj,Zajíčku, bojuj... o důstojnej život.
Zabředl jsi u jednoho příkladu. Písnička taková vskutku je. Já to tvrdím celou dobu. Jen ty cíle máme každý jinak. A nový auto na lízačku je jako cíl všeříkající...
Dobrej, navíc reralistickej postoj člověka, co ví o autech. :yes:
Neparoduj mě. Já psal nahoře, že tvůj rezignační postoj k životu by neměl být obezným postojem, protože bychom tu byli za chvíli jak podrasa, co čeká na ojetiny ze západu. Tak to nepřekrucuj. Když míčkovi napíši názor, jak koupit auto za 150, tak vím, proč to píši. Ovšem také vím, proč tobě nahoře i dole píši, že tomuhle asi moc nerozumíš, když si za 200 vybíráš Peugeot 406. Je to Zajíčku k smíchu. Za to se nezlob na mně, za to se zlob na sebe. Ale není to bez naděje. Můžeš to naprevit - třeba tu napiš, jak by sis představoval provoz s tím Peugeotem... 406. P.S. Asi chodíš moc často do kina.
James Bond není chlap... pije totiž koktejlík... hahaha! Opět :no:
406 za 200 je realita... ne ovšem pro toho, kdo má akorát těch 200. Posuzuješ to jak kdybys zatím jediný autíčko, který řídíš bylo od kámošovo autodráhy. Jestliže jsi schopen napsat - promiň - pitomost, nad kterou tady není, tak moc přehled o provozu auta nemáš. Jak by si člověk, kterej se dokope do 200 mohl koupit auto střední třídy... to je směšné.
Nepřestřelil jsem, mám na to stále stejný názor - plačky sběračky klestí na vysočině mě neberou. Neútočím na tebe. Ta úpísnička je - makej, snaž se, měj cíle.
Ja Helmut und Gitty gemachen.. >😒]
...Nissan - to je technika renaultu... Nadávaš na francúzske autá a sám v ňom jazdíš.
Fabia 1.4 16V, 55kW, kombík, najeto 138tis. S timhle jsem o víkendu najel kolem 1700 kilometrů. To auto brzdí hodně laxně a do kopce jednoduše nejede. Držel jsem rychlosti kolem 60/105/140 (město, okreska, dálnice) a měl jsem průměrnou spotřebu 7,1 litrů na 100km. A ano, to auto JE české. Jen firma, která jej vyrábí - není.
...Nissan - to je technika renaultu... Nadávaš na francúzske auta a sám ho vlastníš.
Corsu bych si stejně nikdy nekoupil... Opel jedině Blitz, případně Astru Holzgas... 😄
A bude z tebe podčlověk v autě z druhý ruky? Je vidět, že tě má GTI taky za podřadnou rasu, když tě chce natlačit do ojetiny. No jo, neměl jsi psát, že jsi víc za mým názorem. Tohle GTI trestá. Odloučil ses od GTIsmu... Jo a jestli ti můžu radit, tak Corsu obcházej obloukem. Jinak poznáš, proč se říká "neříkej hopla, dokud nemáš opla"... 😉
Máš recht, nemá to cenu. A hlavně nenapiš, že princip půl a půl je kravina, protože by z tebe byl komouš :no: O tom jestli je 406 za 200 realita se můžou všichni přesvědčit v inzerátech. GTIho realita to ale skutečně není. On je ještě jiný svět, než ten s nálepkou VW. Bohužel ho někteří nepoznali, nebo spíše si na to hrají... :no:
nevím, spíš mu nekoupil GTI >😁 >😁 >😁 >😁
Micku, to je GTIho styl. Ještě sis nevšiml. Nic není jasně podáno, tak aby se z toho dalo vždy vykroutit. Je to jízlivé napadání jako obrana na vyjádření nesouhlasného postoje a upozornění na chybu. GTI to včera nepřestřelil jen jednou - teď mluvím pouze o "naší" diskuzi. V následujících příspěvcích napsal, že je důležitá "snaha". Celou dobu mu o tom píšu, on s tím nesouhlasí, dělá ze mě komouše a pak napíše to samé. Co si pak o takovém člověku myslet, jestliže mění názor, když se změní vítr? Nějak mu ty komouši leží v hlavě... Nevím proč. Že by byl jeho taťka funkcionář a zakázal mu nosit dlouhé vlasy? 😉
>😁 >😁 >😁 trefně si vynechal 50...
Ne. New Yorker - všechny díly do týdne. Jako každá amerika. Nepiš o věcech, o kterých nic nevíš a čti dál AT a AMS.
Nebuď tak vztahovačný. Proč bych tě měl za nagelovanýho hošana? Množství piva nerozhoduje. To spíš ty koktejly... to není nic pro chlapa. S časem to přijde, uvidíš. To je jako káva - v 16 se pozvracíš, tak někdy kolem 23 se napiješ a zjistíš, že je to výborné... whisky objevíš kolem 30 a Cognac kolem 40. jak se blíží 60 jdeš po Šaratici. >😁 Prostě, každá dekáda má svoje.
S parkováním s autama nad pět metrů mám celkem dost zkušeností. V Kauflandu nenakupuju.
GTI, už jsem ti jednou říkal, ať pořádně čteš moje příspěvky. Nauč se číst a rozumět sdělení v těch zprávách. Protože ti to už včera moc nešlo, zkus to ještě jednou dnes. Ale i tak tam najdeš přesné vysvětlení. Napsal jsem přesný protipól tvého příkladu. Z extrému do extrému. To ty jsi napsal o druhořadé rase s auty z bazaru. Nesnaž se kastování hodit na mě. Každý to z té diskuze může vyčíst. Takhle se jen hloupě shazuješ :no: Také tam bylo napsáno, že ten člověk maká, nikdo se nefláká. Snažíš se to znepřehlednit. Ale nejde ti to.
Tak za prvé: Zajíčku mi naposledy říkali na základce. Takže buď mě oslovuj "pane Zajíčku" nebo mým nickem, který tu používám. Můžeš to zkoušet, ale opět střílíš vedle. Nevím, jak jsi přišel na to, do jaké skupiny patřím. Já ti jen uvedl "jiný úhel pohledu", když jsi to nedokázal sám. Já jsem možná pohnutý a ty nevíš čím, ale aspoň zde nepíšu arogantní, nepřirozené a povrchní příspěvky o koupi auta, abych na ostatní působil dojmem neomaleného mameluka. Ty jsi to prostě přestřelil a nedokázal jsi odhadnout míru. Já ti to vytkl, stejně jako to děláš ty jiným, jenže ty nejsi schopný přiznat svou chybu a snažíš se mě obviňovat z různých hovadin, např. "komoušík". Kdybys byl vážně ten "bejk", o kterým píšeš a uměl se postavit ke své chybě čelem, tak bys napsal, že jsi to natáh moc, nebo bys to převedl do vtipné roviny, o čem psal Lones. Vzhledem k tomu, že tu ale stále slyším jednu písničku dokola a jen útoky na mě, že nebojuju, bla bla bla (o čemž víš fakt úplný prd), tak máš u mě stále :no: :no:
Při čtení této diskuze jsem narazil na hodně názorů, spíš teda předsudků než názorů, který mají s realitou společnýho asi tolik jako dnešní reality show.
- myslet si že u ojetiny z německa je menší pravděpodobnost stočených km je velmi naivní a to dokonce i u aut s vyplněnou sevisní knížkou. (dovezli jsme za poslední půl rok cca 90 ojetin z D a všechny se servisní knížkou s tím, že tak 20 z nich je spíše podezřelá - všechny prohlídky ve stejným servise, všechny razítka mají stejnou barvu, pod všema stejný podpisy stejnou barvou tužky atd.
Další věc je to, že když už někdo má 200 tis. Kč tak ať si koupí auto za 175 tis. a zbytek peněž investuje do jeho přípravy na provoz - nový kapaliny, filtry, rozvody, gumy apod.
A ještě k té úžasné spolehlivosti toyot - spolehlivost je krásná věc,ale do té doby než se něco po....., no a u té toyoty pak člověk spláče na cena náhradních dílů.
Takže můj názor je koupit např. OPEL ASTRA G za 180 tis. Kč r.v. 99/00, která nehnije, nijak strašně se nekazí a opravit de za slušný peníze.

gilmour
NAPR. TAKY ACCENT - VELKE AUTO, SUPER VYBAVA, USPORNY A VYKONNY MOTOR, DOBRA ZARUKA ATD. ATD. A ZAUJIMAVA CENA
Už vidím jak s tímhle krámem zaparkuje pan Spořivý před Kauflandem.
GTI
Chápu...
Ne netals, prave, ze me to opravdu pobavilo. S tema kontrolnima otazkama nehraju, to uz me tolik nebavi.
GTI
No, tos asi vídal Dacii, licence Renault - 12. to byl velkej evropskej bestseler. Přečti občas nějaký báje. Znalost historie je podmínkou budoucí orientace... 😉
respect.... to je moja volba.. new beetle je super kara
GTI
Nějak ti to leží v žaludku, viď, Wartburgu. To bude zásah přímo na komoru. Ťal jsem, co? S tím MLSV ovšem dokazuješ, že bys potřeboval ještě nějakej rok studií. Potom už takovou pitomost nikdy nenapíšeš P.S. Kontrolní otázka - Do USA se plave nebo tam člověk muže doject stopem? :yes:
[odkaz]%3Fq%3DChrysl…

ked uz DESIGN, tak rocnik 1962
Ja jsem uz pracoval i v jinejch zemich nez je Ceska republika, treba v USA. Tim se vubec nechci nejak vytahovat. Pisu to ale, protoze mam dojem, ze s nazorem, ze nejaky auto je pod uroven toho a toho, nebo ze ten, kdo ma ojety auto, ztratil dustojnost, a s podobne intelektualne hodnotnymi nazory, jsem se az doted setkal asi jen u nas doma. Mozna to takhle berou i nekde jinde, ale prijde mi to podle mych zivotnich zkusenosti takovy typicky pro Cechy. V USA, kdyz jsem se s nekym bavil o jeho aute, tak kazdej uvadel velmi prakticky duvody pro svou volbu (treba ze ma 3 deti a 2 psy, nebo ze tenhle malej korejec mu fakt staci, nebo ze to byl dobrej bargain, nebo proste rekl, ze se mu ten Hummer fakt libi). Ale takhle marxisticko-leninsko-spolecensko-vedecke… rozbor, jako ma GTI, jsem teda jeste nezazil. :yes:
Cau lidi nekoukali jste na nabidku acek? Jsem koukal ze prodavaj Pandu za 189tis se servo. Jsou to uplne novy auta najeto okolo 10Km. Nevite co to zas je? Je v tom nejaky chytak?
Jestli mě máš za nagelovanýho hošana nebo za buzika, tak si na omylu. Pivo, který snad budeš ty považovat za pití pro bejky, mi za ve velkým množství nechutná a tak nevidím důvod, proč pít něco, na co nemám chuť. PS. jestli je to jinak, tak na mail... Dík za odpověď předem.
Na to existuje jediná odpověď - zajezděte si s ní a velmi pečlivě si prohlédněte, jak je zkonstruovaná. A i když nevím, jak rychle koroduje konkrétně typ 111, protože neznám nikoho, kdo si ho koupil, nové Nivy rezaví do dvou let, takže předpokládám, že osobáky na tom nebudou o moc lépe. Á propos - nestojí do 200 tisíc, ale 249.
Jo myslim, ze tohle auto je jeden z opravdu dobrejch tipu >😁 Lepsi uz je jen koupit si vyrazenou dieselelektrickou lokomotivu a po vecerech z ni udelat auto8-s
GTI
Hmmm - to komentovat nebudu, jo. 😉
Tady se vsim souhlasim, mam na to stejny nazor. Je videt, ze na Renaultu se opravdu spalilo uz mnoho lidi a ze nejsem sam, komu tahle znacka pripada nespolehliva. Ale majitele si je pochvaluji, nevadi jim, ze treba na pulce auta nefunguje elektrika 😄 viz tema vyse "Re: Hlavně nešetřit..."
dobrý.... >😁 přeložil! :yes: Tak z našeho němčiny neznalýho se stává germanista jak vyšitej!Ty ses určitě učil s Helmutem a Gitty, co? >😒]
GTI
Jsem rád, že ses rozesmál. Jinak tu působíš značně mdle. Co mdle? Mrtvolně.
Teda tohle me fakt rozesmalo >😁 K tomu se neda nic rict, je to hovadina roku.
GTI
😄 :yes:
GTI
To je v pořádku, je dobře, žes mě upřesnil v té částce... alespoň je z toho patrno, jak je těžké utáhnout auťák. P.S. Na převozních nejezdím 😄 :yes: Jo, tak Toyota zaválela 😉 :yes:
GTI
Paráda. Já tam těch 14 opravdu trochu nadsadil (pod vlivem posledních měíců, kdy beru benzin 2x tejdně), podíval jsem se do papírů - mám dluohodobě spotřebu za benzin kolem 10ti tisíc měsíčně. To psaní na křížovatkách mě vzalo >😁 >😁 >😁 :yes: Ta dvacka na kilák je komplet rozpočítaná cena auta plus náklady (nepočítal jsem s podnikatelem) - tvoje dvě kačky jsou holé náklady na naftu. Ale teď to hlavní - konečně zas jeden, co jezdí... já to tu schytal, za svejch 50 ročně 😄 :yes: :yes:
no moc to nejelo 😉
ne ne, koktejly mi sedí a Gin-Tonic... není mi po nich blbě.. pivo mi chutná tak první 3.. Skotská ani jiná ne.. A když panáka tak čistou finskou, stolychnayu nebo slivku (ale tu domácí a ze zaruč. zdroje).. a nebo z legrace zelenou, ale jen jednu... a pak takový ty různý vylomeniny jako B52..
Právě dnes jsem osedlal naší služební Fabku 1,4 16V, která přesně dva měsíce stála nehnutě na dvoře a po rozjezdu jsem zjistil, že bestie skoro vůbec nebrzdila a to ve 42 tis km po pravidelném servisu. Zlatý R Mégan, jede brzdí chladí. Tak což potom ve 100 tis. a to ta naš má už opravy za 50 tis!!! ;-\ 😄 :no:
Lada mi za ty penize prijde dobrej vuz, hlavne kombik 111 :yes:
GTI
Bodejť by jo. Koktejly nepij, ty kupuj svý holce případně teplýmu kámošovi. Skotskou, Bourbon. A Cognac, až zestárneš. 😉 :yes:
GTI
Dodrž princip halb und halb, kup na leasing auto (malý) který má najeto tak do 60 tisíc. Pouze od prvního majitele, co to servisoval ve značkovém servisu. Znáš-li někoho z prodejny, oni ti auto vytipujou, to je nejlepší. Asi ho nebudeš havarijně pojišťovat, tak pozor ať se ti neztratí. Volba je jasná - Corsa, Fiesta, 206, Polo 😉 Clio, Fabia. Asi bych šel do Corsy... auto co bude pořád dobrý. Cena bude tak 150. Akontace tedy 50 (na kontě měj 100) a jezdíš... P.S. jakejchpak 200 kolíků... my to zvládnem za stopade 😄 :yes: Jo, a hlavně - při výběru auta se neřiď sny... chce to chladnej kalkul.
no. myslím, že takhle striktně lidi nedělí... a ten příběh byl spíš ilustrační... PS. nevím jak ty, ale já dost dlouho v hospodě nebyl (nevím, jestli je to chyba nebo ne) a jít chlastat kokteily vyjde podstatně dráž, takže pokud chlastat a ne v hospodě, tak snad jedině doma a to mě teda vůbec nebere...
jo, diskutovat o někom bez někoho se nemá :yes:.. asi budeš mít pravdu v tom, že na takhle "velký" auto je 200 málo, na to, aby bylo ve slušným stavu. Ale já mít 200papírů, tak si koupim aspoň nějakej kočárek, abych se konečně rozjezdil, bo mi bude řidičák na dvě věci, spíš na jednu a pěkně velkou. Držení se tyče mě opravdu nebaví a jezdit na černocha, mimo metro, to je taky vopruz. Začínám bejt na hromadku dost alergickej.. 😉
GTI
To napsal Zajíček? Já to nahoře v letu zachytil... Jo, to jen dokazuje tu nepřipoutanost k realitě... mít 200 a jít si koupit 406ku... Ale nechme Zajička, on tu není, tak až se vrátí můžem s ním o tom pokračovat.
GTI
Tak pozor - ten dojem ze Zajíčka máš z jeho zpráv, ne z mejch. Ano, to co předvádí je kvazi sociální matka Tereza střihnutá Gandiovskou pasivitou. To je také cesta. Ne pro mně.
no možná 406ka a ani jiný auto vyšší střední není za 200 vhodnej kandidát, ale z toho výběru co dal ZZ se mi líbí nejvíc.. A jestli "kolega" má auto, tak si může takovouhle větu dovolit napsat.. je to pořád stejný..sytej hladovýmu.. ale to nemá cenu se namáhat..
možná někdo větev řeže, ale pod někým jiným 😉
GTI
Nejlepší příspěvek tu napsal kolega - mit 200 kolíků na auto, tak si žádný nekoupím a kupuju si lístky na autobus >😁 tak takovouhle holou pravdu cením 😄 :yes: Pak jsou tu nadšenci, co doporučujou jetou vyšší střední (?) Laguna, 406 apod. Tak pánové, tyhle klapky, ty bych chtěl mít taky. Za 200 kolíků koupit 406ku, tak se můžeš jít rovnou oběsit. Chce to umět posoudit své možnosti. Copak je možné tu psát takovéhle fantasie? - koupit Lagunu za 200 a jezdit? Jestli tě na Logana vyjde guma na 1,6 pak na Lagunu budeš muset koupit 205ky, a tam přihodíš tak 4. Tisíce... Píšu to stále dokola. Ne na auto, ale na jeho provoz musíš mít. Večer si v posteli řekni, kolik můžeš dát měsíčně do benzínu. Tam najdeš odpověď na to, jestli "máš" na auto. Kolik to auto stojí není vůbec důležitý.
no tak pak to musíš pochopit a nevytvářet dojem, že je ZZ nějakej sociál, co si chodí pro podporu už ze zvyku a nebojuje...
Hledat souvislosti je přirozený... jestli tam je nebo ne spíš záleží na posouzení toho, kdo to čte. Protože když někdo něco napíše nejasně, tak si z toho stejně každej veme co chce.. Piš trochu víc "německy". Jako design - stroze funkčně účelně... Samozřejmě, že když je to v příběhu, tak to o stylu neplatí. Ale souvislosti můžou napadnout každýho jiný, mě zrovna jako první vyvstalo v hlavě toto.. taky jsem ti to napsal.
GTI
Neříkám, že můj ústřední pocit je implantovanej z Etiopie, ale k pašovi mám daleko 😉 Hodně daleko 😄 :yes:
GTI
Extrémně to vidí ZZ, ne já. To on dělí lidi na chudáky a ty, co to dostanou a je jim fajn. Já ne. Úsměvný příhody o svobodnejch učitelkách z mateřský (chtěl bych vědět, co s tím Zajíček má společnýho 😉 ) jsou k ničemu. Můj názor je - makej makat, nechlastej v hospodě, pak budeš mít na nový.
GTI
Žádnou souvislost nehledej tam, kde žádná není.
Jo a v tomhle bych tě měl spíš za toho sytýho..
no bez urážky, mě tohle napadlo první po tvojí "přestřelce" se ZZ.
jo, ale ty podle mě srážíš tu snahu... přečetl jsem si tu diskuzi výše a víc bych se přiklonil k názoru ZZho. Přece neznamená, že když někdo nemá na jinou káru a nechce chodit pěšky nebo jezdit MHD, že je svým způsobem podřadnej proto, že sáhne po nějaký bazarovině... Jasně když bude mít 200 klacků, může jít do Logana a mít novotou zářící a vonící auto. Ale třeba nemá ani těch 200 a tak si, pokud chce jezdit, musí pořídit bazar. Jasně, že když někdo má slušnej job a má tu možnost, tak si koupí funglovku přece, ale o tom žádná... Těžko to k něčemu přirovnat, šaty jsou dneska poměrně levný na to, aby se vyplatilo je kupovat z druhý ruky. Navíc u šatů je to taky věc hygieny a lidi mají určitej morální blok (vč. mě). Ale auto je stroj... Je to podobný, jako kdyby si si pořídil řekněme starší foťák, nebo dalekohled.. Teda s tím, že dalekohled nestárne tak rychle jako auto, myšleno jak hodnotou tak technicky...
GTI
Máš podivné asociace... ;-\ Jestli mě něco napadlo, tak tohle tedy ne. Asi sis neuvědomil, že píši o Brně (tuším) jak tam ten pošuk zpívá měsíce interrupční protestsongy...
sehr schön, nicht wahr?Mein Führer.Und was macht ein Holzgas?Fährt, fährt?...Trocha němčiny neuškodí, lehký holý věty 😉
GTI
Blbost 😉 Teda teď nevím, zda mě máš za sytého, nebo za hladového. Já sám si připadám často intelektuálně velmi hladový, přičemž fyzikální stav pro mně až tak rozhodný není 😉 P.S. Mám ale jeden návrh pro hladové - dělejte hodně proto, aby jste se cítili sytí... Neboť důležitý není výsledek, důležitá je snaha...
:yes: 😄
mno... nevím, ale jestli si tím chlápkem co si ho srazil z bedny od pomerančů myslel (snad z nadsázkou) ZZho, tak si myslím, že by si měl trochu ubrat...
No GTI, sice tě neznám jinak, než z příspěvků zde, ale jak bych to řekl.. myslím, že podle hesla "sytý hladovýmu nevěří..."
To s tou strážnou věží to je fakt dobrý přirovnání. > >😁 Bodejť by nadávali na auto, které stojí na dvoře a za pár let se ho budou chtít zbavit.
GTI
Tak jsem brali prémie. Dobrá zpráva. Třikrát jsme je nebrali. To není dobrá zpráva. Vo tři měsíce mám oddálenou káru. Teď už mám 200 kolíků. Jdu do toho. Stavěl jsem se nejprv u BMW. Šel bych do něj. Nejdu. Nemůžu. Těch 200 kolíků je tak na automatickou klimačku... U Mercedesu mě nepustili blíž jak 20 metrů od prodejny. Nevím proč... přeci jenom, mám adidasky. No, tak zas úplně adidasky to nejsou, maj šikmý dírky na tkaničky, ale lampasy seděj. Navíc jich mám poměrně dost - 4 na nohu. Tak jsem to vzal rovnou přes pole, do bázu. Pánové, to byla jízda. Nějaký pako tam mělo přednášku, že jsme si všichni rovni a že jednou nám bude líp. Akorát neřek, kdy to přijde, tak jsem ho srazil z bedny vod pomerančů a vybral si káru. Je bílá, má pěkný drátěný kola a má i lůžkovou úptravu... Nijak moc rychle ale nejezdí. Co bych taky za 200 kolíků chtěl... Tak čus. P.S. Ta kára má pěkný jméno - LIBERTA Mělník... něco mi to připomíná. Nevyhrála vona ta kára Monte Carlo?
Jo gti tady máš tu splátku zase trochu malou 😄 (já vím, že jsem věčně nespokojený, ale upřesním to). Kupoval jsem auto za 570, akontace 30%, 0% leasing - 36 splátek po cca 12.500 s pojistkama. Jinak asi jsem fakt nýmand, ale ta převozka mi nevadila - za 3 dny přijel borec z toyoty a hodil mi na to značku a předal techničák.
Budeš mít asi pravdu, ale jak jsem vyhledal, tak jsem informoval.
Hmm.. 😉
na ja.. to je v nás ve Prag Stadtu 😉
Tak dobře - najezdím služebně 70-80tisíc ročně, soukromě do 20tisíc.
Vzhledem k tomu že malý nájezd tě nezajímá, rozepíši se u službních cest😒br /> Spotřeba- nevím jakou máš spotřebu, ale já beru plnou (cca 1500) v průměru jednou týdně, takže mi to vychází na nějakých 6000 měsíčně. Průměrná spotřeba kolem 5,5 litrů nafty - i kdybych jezdil benzínem dostanu se při tomhle nájezdu maximálně na 2-2.2. Možná jezdíš 100 a více ročně - to pak ale příspěvky do diskuzí musíš psát na křižovatkách 😉 Jinak fakt nechápu za co utratíš 14 tisíc...
Náplně: do chladiče nic nedolévám, ostřikovače - 1-2x měsíčně po40kačkách to je ...80,-Kč. Olej to žere, ale to je opel šunt - kvalitní nové auto nepředpoklám že bude chtít litr na 6000km - každopádně já doleju měsíčně litr opel 5w30 za cca 500,-Kč.
Servis - jezdím po 30tkm - tj. cca 2,5x ročně, prohlídka s olejem + nějaká ta žárovka u opel - cca 6tisíc( u toyoty ovšem za 2600 :yes: ). 1x ročně píchnu - otázka 2kil, gumy sjedu tak po 70tisících letní a 50tisích zimní - nový stojej kolem 10tisíc - takže ročně tak za 5 tisíc náklady na gumy. Samozřejmě platím i za parkoviště, dálniční známku...ale pokud budu jezdit sockou, tak taky něco platím 😉
Závěrem gti myslím, že jsi ty ceny hodně nadsadil - a mě to vychází, že já který v autě pracuju a jezdím everyday stojím firmu ročně něco přes 80tisíc - takže ten kilák nebude za dvacku, ale dejme tomu za 2 kačky 😄 Neberu v potaz, že soukromý ježdění mě přijde levněji i s benzínem. Ale je fakt, že kdo kupuje auto a myslí že zaplacením ceny to má za sebou je naivka - takže auto stojí hodně peněz a je to dobře, mělo by stát ještě víc, protože co si budem namlouvat - pokud bude jezdit autem úplně každej - tak se na ty silnice nevejdem
😒
GTI
>😁 No, tak tu sem případně pustíme. >😁
GTI
Já bych řekl, že jsou přesvědčení, která tu nevyvrátí ani hurikán 😄 Přičemž míra jejich životaschopnosti je přímo úměrná životní pasivitě toho, kdo takováto přesvědčení vyznává.... 😄 P.S. napsal jsi to krásně... v jedné větě... já tu píšu se Zajíčkem román, a ono to jde jednou větou... 😉 :yes:
Oldsmobile Aurora smí. >😁 (pozn. autora: tak se jmenuje jedna amerika, co se přestala vyrábět)
Vřele doporučuju - do ničeho nenabourej. Hliníkové karosářské díly jsou veeelmi drahé.
GTI
Zajíčkové všech zemí, spojte se 😉 :yes: P.S. Aurora už nepřipluje 😉 .... >😁 Nikdy. :yes: :yes:
GTI
Doufám, že tam u vás na vysočině nemáš na návsi kázání jak je dobré píti vodu... když teda jdeš na to víno 😉 Prosím tě nech nám tu spojení, kdyby nějaká učitelka z mateřský potřebovala ulevit... levně 😉 :yes:
GTI
Je to naopak, to si doufám uvědomuješ. Ty, ty jsi nepochybně ten zástupce rezignační skupiny. Píšeš o chudinkách svobodnejch matkách, nemocnějch dětičkách, co je musí táta, jak přijde z pily vozit trakařem do sousední vsi na prohlídku ve fakultní nemocnici 😉 Zajíčku. Ty jsi pohnutý, a já opravdu nevím čím. Já prostě tvrdím, že chlap, je-li svobodnej, nemá rezignovat na vymetáka bazarů a má se až na dno svejch sil snažit vydělat vatu. Ne, že je to jeho modla, ta vata, ale proto, že bez ní to tak nějak zatím nejde... A vytvoří-li si rodinu, pak má povinnost zajistit její důstojné žití. To, jestli se spokojí z ojetinou tam na rohu z bazoše, to je jeho věc. Myslím ale, že byl měl zabojovat. Nikoliv ovšem večer s chlapama z ulice v hospodě... P.S. Zajíčku, nejsi ty koumoušík? 😉
A ještě dovětek: pokud je to GTIho sranda, tak jsem ji dnes skutečně nepochopil. Je ale rozdíl mezi dobrou srandou a blbou srandou. Tohle je za hranicí :no: Teď si ale už jdu hlavu naladit na jinou notu. BAJ BOJZ >😒] :yes:
Jedeš za žábama. Se dalo čekat. >😒]
Shodnout se, že neplatí české: kdo má míň než já nemaká a fláká se a kdo má víc, ten krade. 😄
Dlouhý možná bude, ale už musím končit. Večeře připravená, víno vychlazené, auto nastartované, moje tvář oholená... pánové, pro dnešek se loučím 😉
Peugeot 307 je jedno z nejporuchovějších a nejproblémovějších aut současné produkce a netrvdil bych to, kdybych s ním dva roky nejezdil. Elektronika, spojka, obě nápravy, plastové díly v interiéru, elektroinstalace, brzdy - to vše tam odchází před očima i při slušném ježdění.
Neboj, je tu spousta normálních, kteří tvrdě makaj. A právě proto že tvrdě makaj, tak nevyhazují peníze oknem! Tady kousek je "sídliště" novostaveb. Před těmi novými domy parkují i felicie, na zastávce ráno stojí pracující lidé, kteří buď auto nemají, nebo jím nejezdí každý den do práce. Ale mají nové domy a byty. Asi je víc lidí, kteří dávají přednosti bydlení, než novému autu :yes:
Teda já zírám. Na Vysočině řádí hladomor. Učitelky ze školky balí frajery s Porsche. 😄 Aneb jak se pohádat, i když mají dva lidi stejný názor. >😁 ZZ očividně bere GTIho položertem míněné rady do života mladého bejka (které tu mimochodem mizerně paroduje dCi) smrtelně vážně, jakoby snad GTIho doteď neznal. Řeší se tu, jak to zařídit, aby byli všichni bohatý, ale zároveň tak morálně kvalitní, aby ty prachy vůbec nechtěly. A hlavně nic nedávali dědit potomstvu. Sci-fi na třetí. Tohle bude dlouhý nedělní večer. >😁 :yes:
Tvořitelem image s Loganem? To mi nějak nejde dohromady. Ano, styděl bych se za sebe - že jsem nekoupil hezčí auto když jsem mohl - hlavně s černýma nárazníkama vypadá Logan úchvatně...Taky má u mě mínus, že si při zmínce o něm vždycky vybavím to stařičký, depresivně působící auto, který jsem jako malej vídával u souseda. Zatímco když se řekne Fiat, vybaví se mi auta vyráběný srdcem, i když třeba hnijící, takže asi tak...
Ty asi ty moje příspěvky moc nečteš, co? Možná by jsi z toho pochopil, že ti ten život jako boj popisuji. Nevím o tom, že bych si někde fňukal. Nechápu čeho chceš docílit. Říkám ti, že tvůj názor na tohle je velmi hloupý a povrchní. Každý má nějaký rozpočet a nějaké priority. Jestli ty raději vyděláváš na nový auto, tak já ti říkám, že je spousta lidí, kteří to vidí jinak. Jen nechápu, jak můžeš mít tu drzost a nechutnou aroganci o někom říkat, že je podřadný, že si kupuje auto z druhé ruky. To je vážně megablitka! A jestli víš moc dobře, jaké to tu je, tak proč pak píšeš, že se tu bavíme o mladých lidech, kteří můžou makat od rána do večera, aby si koupili nové auto. Koukáš se někdy na ceny nemovitostí? Víš, úplný prd, jak se já rvu nebo nervu se životem, takže tyhle soudy o fňukání, jsou pouhé domněnky a dost špatně mířené. Stejně jako ta naivita. Prezentuješ tu nějaký menšinový scifi a snažíš se hrát na chytráka. A ty bludy o svobodě? Pokud by se lidé měli řídit tím tvým názorem, když odsuzuješ ten můj, tak by tu byl národ, jehož cílem je každé tři roky nové auto. Ať se děje, co se děje. Pokud možno nové VW. A proto ti klidně svobodně zopakuji můj odkaz s písmeny mezi tečkama! Přemýšlej nad sebou a nad svými názory, než je vypustíš na svět.
A s najetým půlmilionem kilometrů, po třech velkých bouračkách, v optimálním případě po taxikáři. Já přesně tohle řešil také, ale sehnat aspoň trochu zachovalou B5 TDI je prakticky nemožné. 98% z nich je v šíleném stavu, nebo strašlivě předražených.
pěkný autíčko....to je u tebe ve Stadtu?
Kolik jste toho s Fiatem najezdil, že vydáváte takové soudy?
>😁 :yes: áť řije holzgas
GTI
Problém ale není v tom Golfu ani v té učitelce. Problém je v přístupu. Nejsi ty farář? Já jen, že stále líčíš vesnici jako společenství chudejch oveček... Problém, Zajíčku je v tom, že ty si ani nechceš připustit, že život je o boji, že se s ním musíš rvát a ne fňukat na návsi, že autobus zase vynechal. Kde si myslíš, že žiju na Manhattanu? Vím moc dobře, jaké to tu je, a vím také, že pokud bude hodně takovejch názorů jako tu teď šíříš, tak nebudem mít ani auta, ale ani svobodu. P.S. Co bys říkal tomuhle - učitelka z mateřský, co cvakla šamstra a on jí koupil Boxstera, aby mohle se svým malým jezdit tejdně do alergoporady,a dělníka z poldovky, co desetiletí šetří na Golfa, protože ho miluje a těsně před podslední tisícovkou mu ho Stehlík prodá pod očima i s celou poldovkou? Nebuď naivní...
Zdravim.Ja by som za 200000,- určených na kúpu ojazdeného auta jednoznačne volil nejaku toyotu.Napr. corollu 9-10 rokov staru.Co sa tyka designu toyota nikdy nebola nejaka nadhera ale pozor je to nezmar nekazi sa.Sú to najkvalitnejšie vozidla a mam s nimi vynikajuce skusenosti /mam 10 rocnu corollu a stale je bezproblemova!/.Iba preto si mozu toyotaci dovolit davat zaruku 5 rokov na nove vozidla!Lebo vedia ze neprerobia a tiez vedia ze ostatni by prerobili aj gate..A vlastne by som kludne kupil toyotu aj za 10-nasobok tejto sumy - napr. nejaky land cruiser al. lexus 430..Vsetky vyskumy dokazuju ze toyoty su co sa tyka kvality fenomenalne auta a kvalitou sa im vyrovnaju iba akurattak porsche ale to už je iná cenová kategoria..Aby ste vedeli tak ak nove vozidlo toyota pri kontrole dosiahne 100% tak ide na kontrolu znova a potom este raz ked odchadza z tovarne /a to chodi na kontrolu este aj predtym kym tych 1OO% 1-krat dosiahne/.Su to ich interne predpisy a prave preto su tak dobri.Sila co?Takze asi tak.A ten new yorker bracho podla mna urcite vyzera ako 10 rocny model.Ty to tak nevidis lebo si sa donho zalubil ale je to tak.A kupovat velke stare auto s velkou spotrebou co sa podla mojho nazoru bude dost kazit neviem neviem..Ale ak chces za kazdu cenu americana tak nech sa paci..
+P.S.:A auto so spotrebou 14 litrov by som nechcel ani keby som do kupy vrazal o par stotisic viacej..
Proč falešné? Poškozený děti z ústavu? To už si děláš srandu ne? Kdo psal o ústavu? Psal jsem jednou týdně na vyšetření! Já z lidí chudinky nedělám. Jen jsem ti popsal život. Ty se zase tváříš, že jsou lidi jen mladí bejci, co vydělávaj tolik peněz, že si každý tři roky kupují nové auto a ještě musí nalítat 40tkm / rok, aby vůbec mohli něco říkat. Dáváš extrémní příklady, tak jsem udělal to samé a to se ti najednou nelíbí. Jen ti říkám, že raději budu jezdit s dětmi na výlety ojetinou, než sedět o víkendech doma, ale mít nové auto. A přijít během prvních třech let o půlku ceny nového auta mi přijde jako velmi špatně vyhozené peníze. Vážně zkus někdy vyjet na vesnici a mluvit s těma lidma. Tak povrchní názor jsem už dlouho neslyšel. :no: Taky jsi někde psal o koupi předváděčky, že to si dokážeš představit a jak je to výhodná kauf. Tam by ti nevadilo, že v tom autě sedělo tisíc lidí a každý na všechno šahal, prskal, slintal? Vážím si každého, kdo poctivě pracuje. Nesnáším příživníky, flákače a lidi kterým něco spadlo do klína a pak machrujou :no: Budu si víc vážit učitelky z mateřský školky, která si vydělala na 10let starýho Fiata Uno, než blbečka v Golfu GTI, kterýho mu koupil jeho tatínek. :no:
Náhradní díly mi dovezou šedí improtéři do týdne letecky. 😄 A i přes cenu dopravy a zdejší přirážku bude pořád jejich cena výhodná dost a dost. Samozřejmě někde na vesnici mi to nespraví. Ale já jsem velkoměstská verbež. >😁
GTI
a přestat každej večer kňourat v hospodě, že je všechno drahý. Jo, život je drahej. Život je nejdražší. A když už, tak proč je každej u třetího piva tvrdej jak skoba, na všechno má recept... jen mu nevadí, že nemá na dýško. Tak co takhle sebou trochu hodit. Vyrazit do Unie, makat jak barevnej, za velký děngy. Nebo tu budu jen číst ukňouraný stesky, že nejlepší je těch 200 dostat k maturitě a koupit za ně sto let starýho civica? Hergot, je tu vůbec někdo normální, kdo tvrdě maká, kdo by principiálně nesestoupil do suterénu ojetin? Kde jste, Motýlkové dneška?
GTI
Moc to prožíváš, a je to navíc falešné. Vyhrocuješ to, a vysočina ti brnká v hlavě. Asi jsi si neuvědomil u jakého článku píšem. Tak já tvrdím, že je záležitost každého jedince, aby vydělal na to, co chce mít. Nepředhazuj mi tu poškozený děti z ústavů. Ty děláš z lidí úplný chudinky. Nekoukej černobíle - buď mám nové auto, a jsem šmelinář, nebo jeté a jsem charakter. Vždyť tak to přece není. Souhlasím s tebou, že budeš raději žít... no a proč bys neměl mít (podle mně zcela přirozenou, nikoliv úchylnou) ambici, aby tě tím žitím provázelo nové auto... Nějak automaticky si tu zvykáme na druhořadou rasu, která za největší úspěch by asi podle těbe měla považovat, když ti někdo dotáhne ze západu olítaný auto. Tak to ne! Buď hrdej a snaž se. To není povrch, to je obsah... Jestli za to svejm rodičům koupíš dovolenou v Řecku (jestlipak jsi to udělal, nebo k nim chodíš spíš na nedělní obědy, abys ušetřil?) nebo vedle toho si koupíš toho Astona, no to už záleží na tobě. Ale je ještě jedna - rezignační cesta - bejt vymeták bazarů...
Dneska jsem sekal zahradu. Málo jsem se ale zpotil, tak jsem ještě posekal kosou louku nad zahradou. Paráda :yes: . No ale k věci. Paráda je kromě mého zpoceného těla také fakt, jak se lidé levných aut bojí jen v lůně internetové sítě. Na Felicie se svého času také plivalo jak na baseballu a přitom si lidé tyhle podprůměrné kemry kupovali jako chlebíčky. A celoevropské prodeje Loganu na vaše hrdinské zvěsti také zvysoka kašlou vy movití pisálci. Dacia Logan je bez problémů konkurenceschopný automobil pro nejširší vrstvu obyvatelstva. A co se týče Rumunů, připadají tady snad někomu nějakým způsobem horší než jsme my? :no:
Co mě popudilo? Ty kecy o hrdosti. Ta s koupí auta nemá, co dělat. A teď už vůbec nechápu ty žvásty o mladejch lidech... Dneska ti to nějak nepíše. Nebo se někdo vydává pod tvým nickem? O mě a shánění mé práce nejde. A jestli se tvůj život točí v myšlenkách na vydělávání si na Logana nebo jiné NOVÉ auto, tak tě lituji. A daleko víc si vážím toho chlapa "z vysočiny", co maká, nekrade, živí rodinu a vychovává děti. A právě jak píšeš, že za ním práce nepřijde, tak proto má tu feldu, aby za tou prací mohl jezdit, vozit děti do školy a do nemocnice. Opustit tu vesnici není možné, protože tam mají barák i se starými rodiči. Nebo mají opustit staré rodiče? Možná by ses měl někdy zvednout ze židle a podívat se někam na vesnici. Píšeme tu o všem a o všech pohledech. Žebrat v bazaru? No to jsou slova! Víš, jsou lidé, kteří nejsou posedlí vyděláváním peněz od rána do večera, aby si mohli koupit funglovku. Koupit funglovku a nikam s ní nejezdit, protože už nemám na benzín. Nemám ani na dovolenou, ani na nový hadry. Hlavně že mám nový auto. Raději budu ŽÍT ŽIVOT, investovat do bydlení, procestuji Evropu, Svět a budu jezdit v autě za 200t než machrovat tím, že jsem obchodní zástupce a dostávám každé tři roky nové auto od firmy :no:
GTI
Málem jsi mě rozbrečel... Život není ale červená knihovna... Co tě tak popudilo? Koupě ojetého auta? Já neodsuzuji koupi, píši, že to musí být psychoproblém. A na tom trvám. Co si tak asi o sobě, jako chlap musím myslet, když nevydělám ani na novýho Logana za 199? O tom zapřemýšlej. Nevím, jestli víš, že práce za tebou nepřijde, že se musíš (měl bys) se s životem prát, namísto šmejdění v bazarech. Ano, já tvrdím, že bych si nikdy nechtěl koupit auto, které jsem dal do bazaru. Ty snad jo? A nedoháněj mě k slzám srdceryvnejma historkama z vysočiny... Nepíšeme tu o pochopitelném problému. Píšeme tu snad o mladejch lidech, který můžou makat od rána do večera... tak i ti maj podle tebe žebrat v bazaru?
Jasně, tvořitel image, jako třeba Renault 16, zakladatel všech hatchbacků z nižší střední.
Jo ale za tu cenu mit kufr 510 litru, rozvor jak v golfu a pomerne kvalitni ozkouseny motor Renault 1.4, to je to oc tu bezi... za 200t idealni auto nejen pro setrivy, ale i obchodni zastupce, za milion se jich koupi pet!
GTI
Fakt? Tak to asi žijeme každej na jiný planetě. Nestraš nás 😄 Že by si výrobci sami podřezávali větev?
A navíc zkuste si na škodovku sehnat náhradní díly, nikde žadný prodejci. Výrobce daleko. Zlatej New Yorker, všechny díly skladem a okamžitě.
To Max3: 1.To nebyla nadávka, jen jsem veřejně zhodnotil stav jeho psychické zralosti. 2.No vidíš u tvého nicku bych k nadávkám dokázal použít písmeno jen jedno, co na tom? 3.Ne Maxi, trouba skutečně nejsem. 😐
No vidíš, a já tě překvapil. Tak se z toho raduj a doufej že tvá úroveň k té mé nikdy nesklouzne. 😐
:no: :no: :no: A když někdo není schopnej vydělat, resp. dát stranou peníze na nové auto a koupí feldu za 100, tak nemá hrdost? Tak s tímhle běž vážně do P.R.D.E.L.E a myslím to smrtelně vážně! Teď si u mě dost ztratil. ;-\ Představ si rodinu, která má dvě děti. Obě chodí na ZŠ. Fabriku, která zaměstnává 3/4 lidí v okrese zavřeli. Na pracáku to vypadá jak kdyby tam dávali něco zadarmo. Bydlej v malý vesnici, kde se starají o nemocný rodiče a hospodářství. Jedno dítě je nemocný a musí každý týden na vyšetření do nemocnice. Spojení mizerný. ČSAD apod. rušej nevýhodný linky. Chlapa vyhodili z tý fabriky, tak aspoň maká za almužnu na pile. Ženská se stará o haranty, práce sehnat nemůže, tak dělá alespoň nějakou práci z domova a dál navštěvuje rekvalifikační kurz. Flákat se nechtěj, ale prostě život je krutej. Jedou z výplaty k výplatě. Vychovávají děti. Dřou a dřou! A nějaký auto potřebují, tak mají feldu za kilo. Tak mi neříkej, že nemají hrdost!!! To je ten nejhorší názor, co jsem od tebe kdy slyšel! :no: VWparanoia je možná vtipná, ale tohle jsi přestřelil a nedomyslel.8-s :no:
Japonec (nezáleží na značce) vydrží 200000km bez problémů, někdy i 400000.
kto si kupi takeho americana, ktoreho najdes na nasich cestach len velmi tazko....a ked do teba napali nejaky *** so starou skodoveckou tak si nahradne diely budes zhanat pol roka😄
E30 je aj moja srdcovka..ale vrazit do nej tolko penazi by bolo hluupe...nedavno som videl na nete na predaj E30 325i.. pekne spravenu so 17" elektronmi, naaadhera a to za 89 000 SK.......a za 200 000 Kč sa da kupit ozaj pekna E36 a aj 2.5 motorom,..ved ten uz dnes malokto chce koli spotrebe a hlavne poistke😄
GTI
Možná by to chtělo tu napsat jako jinou máš zkušenost... možná, že takhle by tě vozilo každé... ani by ses nemusel učit japonsky 😉 P.S. Jak to píšeš, vypadá top na guinesovku 😄 S tímhle určitě nepočítali u Toyota motors... 😉 :yes:
Za 200 tisíc bych doporučil Toyotu Avensis. R.V. (1998-2000).Já mám Avensis (9😄 už rok a nemůžu si vůbec stěžovat, 100% spolehlivý vůz.
Před tím jsem měl Toyotu Carinu E, koupil jsem ji 4 roky starou,najeto kolem 100 000km. Najel jsem dalších 120 000Km. Naprosto bez problémů a bez jediné poruchy.Na Toyotu nedám dopustit. (Testy TUV mluví za vše!!!!!!)
GTI
Stydět, Zajdo, stydět se může človek vždycky jen za sebe. Taky to nejvíc bolí. Za Logana, ani za Asotna se stydět nemusíš... P.S. Image není na nic. Jen je potřeba být tvořitelem image, ne jeho slepou kopií... 😉
Ne. v tomhle segmentu čisté rebadge nedělali. Pokud nepočítáš jinou politiku pro Evropu. Například Eagle Vision tu prodávali jako Chrysler Vision atd. Vlastně i Stratus a Neon jak je známe u nás jsou Dodge pro Evropu. V USA měli Chrysler Cirrus (no jiná maska no) a Neon je jenom Dodge.
Koupit jetý auto je jedna z možností. Ta druhá je koupit auto nový. Přirozené je, podle mně, koupit auto nové. Koupě jetého auta přece musí být zejména psychoproblém, ne? Přenesu-li se přes nabízející se otázku, proč bych si pak neměl koupit v bazaru i sedačku a jeansy, neuchopuji to hlavní - pohled na sebe sama. Jak to přijde, že se dá vnitřně vyrovnat s tím, že si koupím po někom odloženou věc? Mimochodem, už někdo z vás dával auto do bazaru? Koupili byste si ho po sobě? Já tedy ne 😄 Kde je hrdost? Kde je nasazení, vydělat prachy a vskočit do nového?.. přitom to nemusí být zrovna Aston.
přece koupit nejde - nevím, o čem je ta diskuze. Ceny aut začínají někdě od 300-400k.
200k bych si nechal a kupoval si lístky na autobus nebo vlak.
A taky mnohem hezčí 😄 I když image je nanic, tak bych se asi trochu styděl jezdit v něčem co se jmenuje Dacia...
>😁 >😁
No, ony kočky tam jsou taky jen ty, které drží na začátku deštníky/slunečníky 😉
To určitě ano, ale 1) za ty prachy by nebyla v dostačující motorizaci 2) je to už náročnější auto na opravy 3) je to i dražší z dlouhodobého hlediska 4) už je to těžší 5) E30 je moje srdcovka
aha... no já myslel spíš něco na způsob Ch. Vision/Dodge ?? tedy skoro stejné auta, jiná maska..?? 😄
:yes: Na stejné platformě se vyráběl tehdá také Chrysler Concorde a Dodge Intrepid a Eagle Vision. Ale měly o dost horší design (IMHO) a s odstupem času vypadají dost lacině.
Asi před třemi dny jsem viděl New Yorkra na parkovišti u BOBRI. Nebyl tedy moc vyleštěnej, ale o metr přečníval vše co tam v tu dobu stálo.. :yes: Je to auto, na který se vždycky rád podívám a bylo to auto, před lety, když bylo ještě "nové", které stálo ke konci v mém přerodu z Amerik 50., 60., a 70. let k Jagnosti... PS. Ty to budeš vědět, já jsem línej to hledat, ale vyrábělo se to taky jako Dodge..? nebo podobně..? 😉
1.6 16V a 96kW???....to je nacipovana??....nema mat tak nahodou okolo 76 kW?
Jsi pěkně netolerantní. :no:
Ale tam nejezděj skůtry Peugot... >😁 >😁 >😒] >😒]
Však je to tam odsud 500m >😁 >😁
chod s tou Amerikou njekam 😄
za tie prachy by si kupil kludne E36 a este usetris!
Děkuju Ti! Já to zvládnu.
A hoši z "klubu" řeknou, že solární panely jsou jejich komponenty >😁 Jdu koukat na MotoGP, ozvu se později :yes:
Pěkná barva 😉 :yes: Povrchové zranění. To kolega z Münchenu je na tom hůř. Za chvíli ale bude stát u Lágrů s nápisem výhodná koupě, nehavarováno a dle servisky bude mít najeto 50tkm :no:
Lones bude mít radost a navíc ti napíše, že to už měli počátkem století, ale kvůli politické situaci v Evropě to sem nepustili.. 😄 😉
Přesně tak! Je to sice úplně k *, ale máme to jako první. Brzo to znovu vymyslí amíci a pak to teprve zase dorazí do Evropy >😁
kdepak... francouzské inovace >😁 >😁 :yes:
Včera jsem se byl podívat v Lešanech.. psal jsem to v pátek GTImu u Jaga XK.. Postav tam vyskakovalo hafo.. nafotil jsem, ale zatím jsem se ani nedostal to dát do počítače, takže až to budu mít, tak sem něco pastnu.. 😉 😄
No a ve dne bys mohl svítit na solární panel >😁
Včera jsem zjistil, proč se na čerpacích stanicích (kde zatím není problém s číslicí 40) prodává dřevo na topení. Je to kvůli tlaku Opelu a jeho Blitzu. Možná to souvisí i s blízkým vyskakováním osob z tohoto vozu. Proto buďte na pozoru! Jedinej, kdo z toho má radost, je Micek. 😉
No koukám, že odpovědi se nedočkám.. Fanda jsem to jo... na stejným kopci leží i bazar Lágr týmu, tam taky nějaký mívali, ale nebyl jsem tam asi 2 roky se podívat, takže nehodnotim.. Jinak tu okolo máme jeden S-Type, jeden X-Type a dva až tři XJ... plus jeden lehce zbouranej... víc jsem zatím nezmapoval [odkaz]
Aha, no vidíš, to mě nenapadlo.. 😉 :yes: No horší by to bylo se svícením... ale z kopce bych mohl nabíjet plochou baterku a pak svítit světlem na kolo.. paráda >😁
je to sice jina kategorie, ale vnitrni prostor temer stejny, jizdni vlastnosti podobny, motory ma 407 vykonove stejne (kdyz vemu i OII RS), kufr ma mensi.Cituji z recenze;-\"Ne zrovna hodinářsky přesné řazení s "gumovým" chodem za sportovními vlastnostmi 407 zaostává" Takze mas pravdu je to mimo misu...hrozne me bavi sledovat kupce frantiku (ale treba i AUDI a BMW),jak nesnesou zadnou kritiku (i kdyz je podlozena napr. TUV) a kdykoli se nekdo dotkne jejich auta, tak se snazi to vyvratit bezcennymi argumenty 😄 😄 Vsem preju pekny den.
Tu horu jsem přejmenoval na Kočičí, protože jsi fanda do kočiček. Alespoň těch čtyřkolových. Tvá sexuální orientace bude asi směrem k žabičkám, když se furt tak ptáš >😒]
Což o to, to by se sehnal i levněji, ale s výkonem z krysotronu by sis nemohl odebírat nějaký krysowatt na motůrek stěračů, takže by sis musel vystačit se svou Handeparáde >😁
To je Kobylí hora ty pako... i když koček tu taky pár okolo stojí.. a ne málo >😁 >😁 :yes: Když jezdíš na žábě, tak přece víš kolik má válců.. a jakej má objem (né v pase).. >😁
Taky jsem je viděl. Asi určitě to souvisí se změnou dealera, jak psal mates. Taky jsem viděl billboardy na D1 o DJích Bublanovi a Paroubkovi >😒] :yes:
>😁 >😁 z leštěného ořechu :yes: Ale já myslel, že za 200k by se sehnal i opravdovej Jag ve špatným stavu.. I s motorem, ale ten by se musel vyměnit za ten "krysotron" >😁 >😁 >😁 .. nebo spíš možná "krizotron" >😁 >😁
Projekt žába podlého utajení. Přestaň klást otázky nebo ti na tu tvou Kočičí horu >😁 >😁 pošlu jednu k osobní prezentaci. A jazyk má fakt dlouhej, obratnej a přesnej :yes:
Fiat - to je autem tam a zpátky pěšky >😁 >😁
Vím, cos myslel. Ono to "běhadlo" vlastně ale válec je 😄 Steroidovej tuning je typická záležitost. V Čechách zatím ale aplikovaná pouze na majitelově těle, ale zobrazovaná na jeho mozku, resp. zbytku mozku. Nejvíc se ale u toho tvýho derivátu Jaga těším na "motůrek" stěračů. Tedy něco jako měla třeba V3S nebo staré Moskviče, tzn. mechanická páčka nahoře zevnitř a budeš kvedlat rukou. Jen u tebe ta páčka bude z leštěného ořechu >😁
Starších aut se to většinou netýká, takže tam je sedan většinou hezčí.. Ale já myslel, že se jezdí na žábě.. 😉 A já mám spoustu otázek. A jaký je ručení na žábu?.. A kolik má žába objem? A má žába válce? >😒]
Jenže Panda je mnohem mnohem prťavější. To taky nutno zohlednit.
Kočička je zoufalá. Hledá krotitele. Viděl jsem billboardy. 😄
Spousta aut je v kombíku hezčích než v sedanu. Navíc kombík má nesporné výhody. Pro tebe třeba to, že tam není ta nakopnutá perdel, která se ti nelíbí 😉 Je vidět, že jsi v žádné žábě ještě nejel. Vyskákanost je "výsadou" německých žebřiňáků 😄
Já nemám rád kombíky, ani jako Z3, takže jedině sedan.. Já myslel ale jako vyskákanou žábu... něco jako to na čem teď jezdíš, akorát předchozí generaci, prostě za kolik by to bylo.. Platíš za žábu ručení?? >😁 >😁 >😁
já myslel takový to točivý "běhadlo".. to je jasný, že nebudou běhat v krychli, ne? >😁 A koukej, to je přece novostavba, tak tam nebudu dávat křečky ale něco výkonějšího, ne? Zkrátka ve stejným objemu vyšší výkon. A pozor, je to atmosférickej motor, bez přeplňování... Možná, že kdyby se přeplňoval vodou z nádržky do ostřikovačů, tak by ta zvířena prchala rychlejc.. 😉 >😁 Jenom trochu, aby měli pocit, že musejí utíkat.. No a nebo, za cenu nižší životnosti, bych jim podal stereoidy 😉
406 je pěkná limuzína (teď se ozve Lones, takže dodávám: evropská). Verze kombi se mi ale nelíbí. Po faceliftu fakt krásnej kočár! A tvůj zoofilní dotaz přecházím bez poznámky 😉
Místo klícky bys je měl zavřít do otočného válce, abys docílil toho V6 😉 A koukám, že je z tebe tuzer. Místo křečků krysy - zvyšuješ objem, co? 😄
Pardon, klik jsem moc brzo 😉 Z tvýho výběru se mi nejvíc líbí 406ka, to je moc pěkný auto.. A vůbec, za kolik se dá sehnat ojetá žába ZZ? Třeba i s klimou a vyhřejvanýma stehýnkama? 😉 >😁 >😁
Za dvěstě tisíc korun českých bych si koupil kastli ze staršího Jaguaru XJ. A k tomu novou sošku leapera, aby to vypadalo. No a pak už bych jen sháněl nějaký zvíře, který se vejde pod kapotu a vytáhne i se mnou aspoň do mírnýho kopce. I když za 200 kolíků by se dal sehnat i nějakej ve špatnym stavu.. Tak bych motor vykopal a dal tam křečka v takový tý šlapací klícce.. Aby to byl aspoň šestiválec, tak bych tam dal těch klícek šest a křečky nahradil potkanama. Kdyby se to dobře zpřevodovalo, tak by to jezdilo. No a provozní náklady... ale no tak.. krysa sní skoro všechno, když nějaká "odejde", tak si ve Zverimexu koupim jinou..klícky a zpřevodování stačí mazat WD40ítkou. Nejvíc pak dám asi za leštidla a kosmetiku na kastli. To je u Jaga to nejdůležitější. A pojištění?... dyť to není motorový vozidlo, tak to nemusí mít ani registraci. Havarijko vzhledem k rychlosti...snad jen z kopce. Navíc to můžete dotovat z EU, protože to je ultraekoligický... co by jste chtěli víc..
Jen aby si jeho kočička nevylámala zoubky na tvých diamantech 😉
Za 200t se dá koupit auto vyšší střední třídy +-4 roky starý v super výbavě. Tato věta platí o většině aut, kromě předražené německé produkce. Tedy u aut, jejichž původní cena se pohybovala 700t až mega. Nikdo mi nebude tvrdit, že auto rv00 je nemoderní a technicky zastaralé. Jestliže to pak je model, který začal v 90. letech, tak je z konce modelové řady, kde jsou již všechny mouchy vychytány. U takto starých aut je pak i výše pojistného plnění stejná jako u nového, ale pojistka jak u nového není. To je důležitý. Ceny ND a servisu jsou zhruba stejné všude, takže tady si nevybereš. Nejlepší je vybrat tak, abys do servisu jezdil jen na standardní údržbu (GO motoru do toho nespadá. Při koupi ojetiny je nejdůležitejší její stav. Její minulost je nejistá. Tváří se jako panna, ale tou není. Musíš v tom umět trochu chodit, abys poznal, jestli je to dračice, co ti v první zatáčce připoutá ruce k pelesti a ty pak budeš testovat jen airbagy a nebo jestli je to nevinná dívenka, co se občas proběhla po rozvkvetlé louce. V tom je zakopanej pes. Důležitý je výběr. Když máš pochybnosti, dej ruce pryč a ještě raději koukej dál. Radši kup auto za 180 a 20 nech na servis. Po prvním měsíci přijdeš na pár věcí, proč to auto šlo z baráku. Pokud se ti to nepodaří odhalit do 3 měsíců, tak si dobře koupil. Většinou. Tím to ale nekončí. Chovej se k ní dál mile, rozmazluj jí, občas jí trubky protáhni, ale pak zase pochovej. Máš tak větší šanci na úspěch, než když jí nasadíš ostruhy. A moje tipy na konkrétní typy? Např.: Laguna, Xantia, 406, 156, 166, ... Je toho mraky 😉
Za 200 000 rovných bych s tím pořadím i souhlasil, ale zkoušel jsem si u Fiatu konfigurovat Pandu - při ceně 235 000 přibyla metalíza, posilovač,ABS, centrál, el. okna vpředu, 2x airbag. Za to se u Loaganu připlácí podstatně víc (přes 260 000 za podobnou výbavu) tak myslím, že těch 35 000 navíc stojí za zvážení...U mě osobně by mezi levnýma autama vyhrála s přehledem Panda...
Pár fór majitelů konkrétního modelu jsem četl a většinou to je vzájemné řiťolezecké pochvalování si ňákýho vehiklu, takže objektivita žádná. Se podívej jen tady, kde jsou majitelé různých aut, jak "každej" chválí to "svoje" (někdo ani žádný nemá). Takže když tam jsou všichni se stejným modelem, tak NEVIDÍ chyby a kdo je vidí, tak je automaticky daný na blacklist za provokace atd. To už si můžu rovnou číst ve Strážní věži :no:
Ten konec je supr >😁 Jinak nesouhlas.
Nejkrásnější ironický příspěvek na auto.cz. Mates bude mít radost (viz. naše diskuze o ironii) >😁
Kryso, ty jsi malá krysa. Ten tvůj hnisan není špatnej, ale laskavě si odpusť ty rasistický kecy o jakémkoliv národě! Frantíci vyráběli auta, když si v Japonsku ještě ani nevěděli, že něco takového vůbec existuje. Sýry, víno a celá francouzská gastronomie je nejlepší na světě. Žádná jiná se jí nevyrovná. Ať nemáš rád jakoukoliv surovinu, tak ti pokaždé nabídne dostatek dalších variant. Stejně je to s francouzskými auty :yes: A zkus také vyzkoušet nějaká nová francouzská auta (od roku 2000). Ale asi máš doma na stole vixlajvantovej ubrus, když se ti líbí interiér Primery. Dobře ti tak. PS: dCi se možná nechal unést, ale s tím "***m" souhlasím.
>😁 Ať si.
Zajimalo by me, kde jsi prisel na to ze nove auto ztrati za prvni tri roky padesat procent z ceny, podivej se trochu na ceny ojetych aut nez placnes takovou vec, ztrati samozrejme daleko mene. Podivej se na treba na Tipcars, napriklad Toyota Yaris 2002, najeto 3500 - ceny se pohybuji okolo 180 - 210 tisic, takze podle tebe ten Yaris stal pred tremi lety 400 litru jo 😃)) Dokonce i fabie junior se prodavaji po trech letel okolo 150 000.
Já osovně bych do nového auta za 200 000 asi nešel, jelikož jeho výbava je opravdu mizivá. Koupil bych nějké 2 až 3 roky staré auto, s o dost lepší výbavou a dosti často i bezpečností.
Ale vrátím se k titulku mého přízpěvku. Rozhodně bych nedoporučoval koupit bmw, či jiné starší drahé auta (většinou i velké). Ne že by nebyli kvalitní, nebo že by nevydrželi, to jistě vydrží, ale když se vám např. na takovém bmw, či jiném dražším autě něco pokazí, tak si za opravu a za práci v servisu dosti připlatíte. To si myslím, že by byl pro člověka s 200 000 počátečními financemi dosti velký problém. A má to i další problém. Když si koupím větší a dražší auto, platím také daleko větší poviné ručení popř. havarijní pojištění, které např. já platím.
Snažím se o své auto dobře starat, a to je u větších nebo dražších značek docela finanční problém.
Jistě, ale také podstatně míň jezdíte, viď. Nebo ty snad umíš sehnat benzín za tři kačky? Napiš tu rozpočet auta na rok. Myslím náklady, včetně benzínu. Napiš benzin, servis, vyměněné věci (gumy, náplně). Jsem moc zvědav k čemu dospěješ. Pokud ale najezdíš kolem 10tisíc ročně, tak snad ani nepiš, já to,píši z pozice šoféra, ne parkovače. 😉
Až uvidí mates tu barvu, tak to s ním šlehne 😄
Nevím jestli znáš nějakého blbce z Loganu nebo z Fabie, ale v návaznosti na tvůj názor, bych usuzoval, že jezdíš oběma... :no: P.S. Když tak nám tu napiš, co dává majitel japonského auta najevo... to by mohlo být hodně zajímavé... ať víme o co se ochuzujeme.
Držím ti palce 😉 :yes:
>😁 Za všechno člověk platí... 😉
>😁
souhlasím - přetáčení je u nás téměř poviností
bojím se že tmavé vyjímky jsou skoro jistotou auto nezůstane prodejci v rukách déle než 6 měsíců (jo čistý a naleštěný bude)
investice za první tři roky bude určitě záležet na tom kolik najezdím, ale 10tis se mi zdá jako minimum.
lonesi pochop člověk který má 30 tis na auto si už nemůže vybírat. Zatímco člověk z 200tis už si může koupit slušné auto se slušnosu spotřebou a věř tomuže existuje spousta dodatečných nákladů jako je poviné ručení a provoz (spotřeba). Neříkám že tvoje volba je špatná.
>😁 >😁 >😁 :yes: Ten konec :yes: >😁 . Ked niekedy citam inzeraty na odobrany leasing, tak mam ale pocit, ze niektori borci rozmyslaju prave takto. Akurat ze to je sakra drahe vypozicne. U Sixtu by to bolo asi lacnejsie...
Jo.. Corolla se mi nelíbí... Ale Civic generace 1995 - 2001, 3d. v černý barvě a bez tuzingu, to by bylo auto pro mě... pro zatím samozřejmě... 😉
:yes: :yes: rozumné 😄
musím souhlasit, že MPI je sra*ka.MPI má 44Kw a těch 55Kw co je v 16 ventilový verzi bohatě stačí.Škodovka je český auto ať si říkáš co chceš.
>😒] :yes: , napadá mě, že když se budu chovat dle tvého seriálu, odvezu si toho Logana za 170 kolíků!! >😁 >😁 :yes:
Ja bych treba za 200t vzal starsi BMW... opakuju otazka jakou ojetinu za 200t sileny, nema to smysl... spis odpovez co za novy auto za 200t ani korunu navic! Pro firmu, leasing, duchodce, skromejsi ridice, co bys jim za tech 200t doporucil novyho?
>😁
No nemyslím že tahle diskuse je primárně o tom jestli auto nové nebo ojeté, ale o tom, co za 200 000,- a tady je podle mě rozumnější to ojeté ale větší, tedy bezpečnější a pohodnější. za 200 tis. se dají koupit nová opravdu jen mini auta (až na logana). taky by se mělo vzít v úvahu, co člověk od toho auta chce a jak s ním bude jezdit (kolik km, struktura cest - měst👋mimo apod.) na dlouhé cesty např. na dovolenou bych třeba pandu nedoporučoval, do města je vhodnější... atd
srovnávat P407 a Octavii je trochu mimo mísu...
Ano, ano a ještě jednou ano. Jsou kvalitní, spolehlivé, mají pěkný design (až na tu minulou Corollu) a nejezdi tim kazdej blbec (jako Fabii nebo Loganem). Majitel japonského auta dává okolí najevo že ví co chce a nemusí za každou cenu splynout s davem.
Zmíněné ceny platí samozřejmě u vozů vw >😒] My ostatní co jsme koupili hůř platíme podstatně míň :-!
živí 1.4MPI, nadčasový design? Bez urážky, ale to si děláš prd..l ne >😒] Jel si v tom někdy? Neznám větší chcíplotinu nežli tenhle motor :no:
Rodinou myslíš sebe a psa?
Jedine Honda Civic alebo Toyota Corolla :yes: 😄
Hezke čtení. A nebudu strácet naději, že taky pořád potřebné, protože priority se teď přesouvají. Ale vlastně stačí jen vydržet. Takže ješte jednou: Dík za všechny 4 příspevky pohromadě! Už se teším natu svoji Osckarovou scénu 😉
Dik za info 😉
... dodatek pro zuřivý ftipálky. Přebývající áčko v předchozím příspěvku si strčte kam chcete.
Hele, nepatří tak trochu ten Nissan Reanaultu? 😲
Jeden z velmi mála příspěvků, se kterým se tu můžu ztotožnit. :yes:
:yes: A dobře míněná rada: nepiš tu, čím jezdíš. Teda pokud tu ještě někdy plánuješ přispívat. Jinak ti to první blbec bude mlátit o hlavu. Jakože je to šrot a že hnusnější auto v životě neviděl. 😄 Tady má každý zásadně Rollse nebo Ferrari. No a s BMW M3 tu taky neprohloupíš. >😁
GTI
Pěkně ti to píše, při sobotě >😁 ... :yes: Špica.
Vse nad 200t vyskrnout: 1.Dacia Logan, 2.Kia Picanto, 3.Fiat Panda. Ac osobne ten vuz nemusim, Logan je proste KUS auta za ty penize s technikou Renault. Plno lidi preferuje novy auta, leasing (ojetina na leasing je silenost), nebo jde o fleetovou vec - kde vzit pet aut pro dealery za milion? Ojetinu si za ty penize vybere kazdej jinou dle vkusu, to je hloupa otazka...
po vyhození 500 tis v roce 1998 za R Még classic jsem letos koupil totéž ojeté 4 roky staré v plné výbavě (mimo kůži)za 196,5 tis. bez nutnosti jakékoli další investice - příští rok rozvody. Jezdil dosud na kvalitních německých cestách - je jako nový. Jsem vyléčen z dalších koupí nových vozů, když žádný ze stř. třídy v udávané ceně nelze koupit a než malé vozy, raději ojetinu
GTI
Sedíš doma v ušáku a čekáš. Dva měsíce. Pak ti zazvoní mobil. Klid. Normálně ho zvedni a znuděným tónem se zeptej co potřebujou (moc dobře víš, co potřebujou - prachy). Oznáměj ti, že se můžeš přijít finančně zruinovat, že máš připravenou káru k převzetí. To je v tvým životě jediná poprava, kterou zažiješ a budeš si u toho pískat. Až se budeš rozvádět, pískat si bude tvoje bejvalá žena, ale to sem nepatří. Zatím. I na to může dojít. Protože rozřezávat Astona na dvě půlky není to nejlepší, co s ním po rozvodu můžete udělat. Tak jim oznam, že zejtra nemůžeš (prostě to musíš vydržet) a že si pro auto přijdeš až pozejtří. Ráno moc nesnídej, abys tam nevrhnul. Vem si taxi. Pro auto nikdy nechoď pěšky, byť by to bylo jen 15 kilometrů. Nejezdi městskou dopravou a už vůbec se nenech někým odvézt. Nebuď blázen. Nezapomínej, že jedinej na celým světě, kdo má radost z novýho auta jsi ty sám. Ty ostatní to pěkně sejří. Vejdi dovnitř a pozdrav. Opět trochu znuděně. Ne jako, když se vrátíš domu až za tři dny, co ti skončilo školení bezpečnosti práce. Budou ti ho chtít předvést. Pozvedni pravou ruku a tím gestem je zastav. Nejsi nula. To, že kupuješ první auto, nemusí vědět celá prodejna i s uklízečkou. Předem si připrav dobře mířený otázky - Jestli je plná nádrž vody nebo benzínu atp.. Tím uvolníš atmosféru a půjde to v tvý režii. Protožes už auto předem přihlásil, dali ti na něj RZu. Mrkni do motorovýho prostoru a dělej, že rozeznáš nádržku s brzdovkou od vody do ostřikovačů. Pak mrkni do kufru a sedni si za volant. Prohmátni ho, promni klíče, a odmítni zkušební jízdu. Přeci jen, není nadto, si novou káru nabourat sám. Zkontroluj, zda máš všechno jak jsi objednal - tedy motor, obutí, výbavu. Manuál ti daj do pějknejch desek a k tomu dostaneš klíčky. Těma se nešťourej v nose, jedny dej do igelitky, co máš asi sebou a vydej pokyn k otevření dveří. Teď přijde tvůj rozhodnej okamžik. Teoreticky bys měl vyjet. Můžeš taky ale vejít do dějin prodejny tím, že přejedeš technika a koupíš si sebou i jedno křídlo dveří. Tak opatrně - můžeš požádat o vytlačení. Není to sice Oscarová scéna, ale vyplatí se. Rozhodni se podle toho, jak se ti třesou ruce na volantu. P.S. Ta hlavní džungle tě stejně teprv čeká - až vyjedeš za bránu na silnici. :yes:
Asi půjdu spát. >😁 Samozřejmě "bít jak lev".
Pokud máš zálibu v německých online bazarech, tak určitě shlédni www.autoscout24.de
GTI
Tak jasný - halb und halb, leasing nebo půjčka. A nový. O jetejch jindy. Proveď selekci doma s nohama na stole. Informace čerpej z auto.cz, a pokud jednoho vybereš, vlez do prodejny a vlez do něho, zatím na stojáka. Vylez a vyžádej katalog a ceník. Tvař se, jako bys kupoval dvakrát tejdně tahač Scania. Doma piš a sestavuj kombinace. Auto má mít koženej volant, klimačku, tempomat CD a vyhřívaný sedadla. Všechno ostatní je na nic. Sestav si to, vypočítej a až se rozhodneš do toho prásknout, vlez tam znova - vem si kravatu a vylešti si boty. Posaděj tě na židli pro křeny a budou to s tebou sepisovat. Až se dostanete k závěrečné ceně, požaduj bonusy - zdarma koberečky, lékárničku, trojúhelník, zámek řadičky. Možná nadto uhraješ i nějakou slevu ještě z ceny. Ale nepřeháněj to. Důstojnost hraje roli... Půjdou ti na ruku, protože ty hlavní prachy jim budeš předávat až budeš jezdit na servis. Kupní cena až tak přitažlivá není - marže jdou dolů... Dáte do kupy leasingovou smlouvu a tu si před podpisem přečti!!! Všechno co podepíšeš musíš dostat. Při odchodu oba víte co, za kolik a kdy. Od této chvíle budeš zažívat obdobný pocity, jako tvoje holka, až ji jednou zbouchneš (jí to ale neříkej, nepochopila by tě). Snad ti auto dodaj dřív, než za devět měsíců, ale patří k dobrému vychování počkat mezi 2 -3 měsíci. Ušijou ti to na míru. P.S. Na auto nadávej žádný doplňky mimo ty, cos objednal. Teda pokud nehodláš bejt na silnici za šaška. :yes:
GTI
Tak je to jasný. Nikdy na "pres". Problém není jako bejval. Za rudého teroru měli lidi peníze a neměli je za co utratit. Dnes je jinej problém. Obrovskej tlak trhu. Následuj instinkt... mě už lezou bublinky i z kapes u jeansů. Takže jak z toho ven. Zásadně bych neslevil z možnosti jezdit kolik chci. To je jinak fakt na provaz. Znamená to koupit. Ten princip "kupovat nejvíc za půl konta" můžeš naplnit leasingem - tedy nájemní smlouva s přednostním právem na koupi auta po splacení splátek rozloženejch nejméně do tří let. To je leasing finanční. Leasing operativní je, že auto nebude nikdy tvoje - je to vlastně jen nájem, v němž se vlastník zaváže platit servis... takže to dost stojí. Pro nepodnikatele vlastně vyloučeno. Vedle finančního leasingu můžeš využít bankovního domu - úvěr (půjčka), a to má tu výhodu, že auto je hned po koupi tvoje. Existuje možnost poslední - casino. Ovšem jen pro děti štěstěny. A za kolik teda koupit auto na leasing. No zase - princip "halb und halb" akontace, teda to co složíš při převzetí by neměla zasáhnout tvé konto více jak z poloviny. To co píši modeluji na káru do půl melounu. splácet auto má cenu max 36 měsíců. Pak je to horší než vyčpělý pivo. Ta akontace má logiku ve výši 30%. Tak složíš 150 (na kontě máš těch 300) a odjedeš v nový káře snů. Budeš to potřebovat, protože před nastartováním ti sdělej, že vedle splátek ceny auta musíš platit taky havarijní a zákonnou pojistku a že ti to započetli ke splátkám... tak máš dojem, že sis koupil Lambo místo Fiesty. Ale protože pocity nového vlastníka Lamba a Fiesty jsou totožné, nebuď smutnej. Zásada - nikdy neodjížděj z prodejny z převozním číslem. Na silnici jsi za nýmanda. Číslo si zařiď před odjezdem, a oni to ho tam ještě namontujou. Pak už jsi náš. Akorát máš měsíc na to, sehnat na leasingovou splátku - cca 8 tisíc. P.S. Pozor. Leasing není typová smlouva, tak si ji před podpisem důkladně přečti... abys věděl, kvůli čemu máš těžký sny 😉 :yes:
GTI
Každýho to čeká. Nejhorší investice v životě. Nikdy nebudeš muset slevit víc ze svejch snů, než při koupi auta. Ovšem pozor - je úplně jedno, jaký auto koupíš. Tohle je zázrak - stejnou radost má ten v novém Astonu, jako ten v novém Loganu. Pravda je, že Aston je trochu lepší. To "trochu" je ale podstatné... Takže zásada: Vždycky utrať za auto jen tolik, abys mohl to samé zejtra koupi znova. Pochopils? Nikdy prostě nekupuj auto na "pres" Střádáš-li si na auto, pak nastřádej jednou tolik a až teprv tehdy si ho běž koupit. Auto totiž není jen kupní cena. Musíš mít na havarijní pojistku (cca3% ročně), musíš mít na zákonnou pojistku - kolem 5 tisíc ročně. Ale hlavně, hlavně musíš mít prachy na benzín. Takže kolik na benzin. Podle mně když nejsi 2x tejdně u pumpy, je lepší si autoúchylky odbejvat na Matějský a auto jako takový nechat plavat. Takže počítej 2x tejdně plnou, to je kolem 3,5 tisíce. Měsíčně dáš do benzínu tedy kolem 14tisíc. pokud ho nezlevněj. Nezlevněj. Vedle toho musíš připravit prachy na nový gumy. Takže počítej tak 40. To najedeš za 9 měsíců. Nové obutí - 20 tisíc. Každejch 30 jedeš na servis - litr oleje kolem tisícovky. Jeden ti nestačí, tak tam necháš tak 8 tisíc za komplet seřízení. Když si to propočteš, musíš dát do každýho ujetýho kilometru tak 15 - 20 kaček. Pokud je máš, jedeš. Když je nemáš, nejedeš. P.S. Nezapomeň ná dálniční známku. Jinak přihodíš dalších 15 táců. :yes:
Je to veselé a vtipné a přitom hluboce pravdivé. Přece si nebudu hanit to co mám doma! Ale moje Octavia TDI 4x4 je skutečně za ty prachy zatraceně dobrá. Ale když bych měl radit od srdce, tak jedině BMW.
Souhlasím s Tebou. To je dobrá cesta k dobrému autu. Jenom jsem se v rychlosti podíval na www.mobile.de a zde je výsledek : Fiat Marea 1.6 16V SX 96 kW, 04/00, 51 000 km, klima, alu... 6 400 euro vyjednávací cena. Se vším všudy a mírnou slevou jsem na 200 000. Je to stejný postup o kterém mluvíš a mám to se zárukou na 1 rok, když budu přímý zákazník a ne obchodník-dovozce (ale ten má trochu jinou cenu).
Chceš strávit zábavný večer? Zajdi kamkoliv a zeptej se na názor ostatních na nějakou důležitou věc. Nejlíp takovou, kde jde o dost peněz. >😁 Každá hospoda je napraná k prasknutí nedoceněnýma géniama. Od drobného domácího kutilství až po snadné vyřešení celosvětové politické a hospodářské situace. Ty perly, co padají. A když počkáš dost dlouho, uvidíš i rozbíjení si půllitrů o hlavu. Tvrdé osobní výpady proložené sbírkou těch nejprofláknutějších stereotypů a pomluv o každé značce a každém modelu auta. Takže chceš vážně auto a vůbec tomu nerozumíš? Pročteš deset takovýhle diskusí na internetu a pak to zprůměruješ? V čem skončíš? Asi v mírně jetým autě nižší střední třídy. Samozřejmě evropského původu. Pak ho spokojeně zaparkuješ před Delvitou a nikdo ti ho neobejde s klíčem. Tím ty výhody asi končí. Při návratu z nákupu ho marně budeš hledat v okolní konfekci. Na těch pět let, co ti bude patřit se budeš za tu značku být jak lev a všude jí tlačit, aby si do toho zatáhnul i ostatní. Po těch pěti letech stejně koupíš jinou, protože si musíš přece vyzkoušet, jestli tě minule neošulili a o něco si nepřišel. To by tak hrálo, ne? A protože za těch 5 let uběhnul automobilový průmysl velkou trať, budeš ještě spokojenější než minule. Teda aspoň je velká pravděpodobnost, že jo. A hlavně nezapomeň kouknout, co soused. Pokud ho můžeš předehnat, nenech se zahanbit. Pokud ne, piš všude jedové výlevy o spotřebě, drahých náhradních dílech a znečišťování přírody. Jo a v zásobě máš přece ty klíče. 😉
Pokud koupíš auto co si drží hodnotu, volíš nejlepší způsob nákupu. Když ti auto nebude vyhovovat prostě ho prodáš a moc netratíš, můžeš i vydělat. U nás je nejlepší kupovat ojetiny od dealrů z protiúčtu. Mají doložený všechny opravy a garanci původu.
Nevyšlo to, takže píšu otrocky: autoklubdacia.cz a dacia.phorum.cz
Auto za 200 000 sice řeším, ale hledám druhé auto do rodiny do 100 000.
Ale řešil bych stejně. www.mobile.de = cca 6 000 euro. Fiata Brava, Focuse či nějakého Japonce od Mnichova nebo od Stuttgartu a auto na 5-7 let při 10 000 ročně. A že koupím špatně? Koupě ojetina v Čechách to je větší hazard. edax PS: Proč se zde používá tolik vulgárních výrazů, když spolu konverzují odborníci? To nechápu.
To je sice pekne,ale nedej boze se Ti neco pokazi..to budou pak palky za opravy,navic ten motor musi pekne papat >😁
Auto jedině nový nebo takový, který znám celý jeho "život". Když není možnost koupit takovou ojetinu, tak určitě nový bazary ani přímá koupě mě nepřipadají bez rizika. Takže za 200 000 bych si koupil Dacii Logan. Než začnete nadávat, skočte se podívat na stránky autoklubu nebo diskusní fórum. {link href="[odkaz]" target="_blank"}autoklubdacia.cz{/link} a {link href="[odkaz]" target="_blank"}dacia.phorum.cz{/link}
Především ŠKODA auto
Ja bych navrhoval (za tech 200 litru) nejakeho japonce (tak 3-4 roky stareho)- sice se obecne rika ze maji drazsi nahradni dily,ale jsou to drzaky..A proc zrovna Japonce?Jednim z argumentu muze byt treba zebricek spolehlivosti aut podle nemeckeho TUV - tam se Japonce (spolecne s Porsche a MB )drzi mezi nejspolehlivejsimi..Konkretne ze znacek Toyota,Nissan,Honda,Mazda..Rozhodne se mi nelibi francouzske znacky (hlavne Renault)- me to pripada ze jim jde hlavne o design,ale kvalita zpracovani pokulhava,horsi je to jeste z FIATem ( nemecky tahle zkratka znamena Chyba v kazdem dile >😒] ). Z nemeckych prichazi v uvahu VW (GOLF IV,stara oktava s motorem TDI) i kdyz o tyhle modely maji hodne zajem corkari , ;-\ (nema smysl uvazovat o BMW,MB nebo AUDI ve stari 4 let a za tyhle prachy ..).Mozna by se jeste dalo uvazovat o Focusu od Forda.
Co se tyce novych aut tak treba zminovana Dacia Logan je pro me Renault,takze to nebrat !!!
Super názor,taková je prostě realita!
GTI
Mít 200 kolíků a chtít si koupit auto je facha pro mistra. Teda, pokud tu čtěš můj seriál, "Jak koupit auto" bude to pro tebe hračka. Takže princip "halb und halb" znáš. Znamená to, že můžeš koupit auťák, kterej ti pustí žilou max 100 kolíků. V Kotvě maj teď pěkný RC modely... dalo by se za to něco pořídit. Pokud chceš něco většího, nezbyde ti, než si změřit pérka, protože každej cenťák budeš draho platit. Budeš muset jít do Leasingu. Takže akontace 100 kolíků je na káru tak za 300. Jseš prcek? - Atos tě odveze. Umíš driblovat? Pak musíš do něčeho většího. Takže potom super naduplej LOGAN. Na nic nečekej, tady se teď maká i v neděli. Zejtra se ráno vykoupej, konečně po tejdnu ohol, půjč si od táty kravatu a košili, tu si zastrč do kalhot a bacha ať se neuškrtíš na kravatě. Pak vyraž směr Dacia. Jo, a nezapomeň si na auto.cz přečíst všechny díly "Jak kupovat auto", abys tam nebyl za šaška. Přeci jen, kupuješ si něco na dalších třicet let, tak ať to má náležitý grády. P.S. Je ještě jedna alternativa - těch 200 kolíků dát jako akontaci na káru za melouna, řekněme trojka. Bavoráček. V antracitový metalíze. Až ho dostaneš, prožiješ krásnej měsíc >😁 Pak ti ho zabavěj. :yes: Ale co by člověk neudělal pro naplnění svýho snu, že jo. :yes:
Pozor,v brouku se to špatně dělá!To jsem náhodou zkusil.Jinak proč ne,zajímavý auto.
Tak tenhle problem zrovna resi muj mozecek 😄.Stravim kazdej den cca. dve hodky na netu a prolejzam se nabydkama.No a po asi 14ti denim prebiranim sem zrejme vybral.Nastoupim nejspis do VW NewBeetle 1.9TDI.Dily,kdyz neberu plecharinu,shodny s Golfem IV,takze to je O.K.A taky si myslim,ze uz asi nikdy nebude nastupce,takze by nemal jit s cenou tak doulu.No a z venku se da pod tech 200.000,- privezt.Takze mam asi jasno. :yes:
vectra dá s 16Valve v poho 8litrů.Kámoš jí má a je sní spokojenej. 😉
já jen, že se mi líbí víc a dobře se spravuje... :yes:
Motor 1.4 má ve Fabii tuším 55 kW - to je jako Lada. Téměř cokoliv se stejným nebo i menším objemem má víc. A Škoda je české auto? Ha ha ha.
100% souhlas. Lepší je ušetřit na tom, že je auto starší, popř. se už nevyrábí, než šetřit na bezpečnosti a kvalitě, mít mizerný auto bez výbavy (za 200 000 většinou i bez posilovače řízení) a nemít na pojištění, zimní pneu, lišty na dveře apod. Za tuto částku pořídíš bezpečný ojetý vůz v dobré kvalitě a stavu. Jak píšu výš, 400tisícový auto po 3 letech stojí půlku, má najeto 60-90tis. km a minimálně ještě jednou tolik vydrží. Tomu se přece Logan, Fabia HTP, Getz a další 200tisícový sr**ky nemůžou vyrovnat.
Usporny zivy motor 1,4MPI? To jsi me dojal. Nebo jsem nepochopil tu ironii...
za tu cenu som jednoznacne za ojazdene. nechapem preco si mam kupit sice nove ale uplne "hole" auto ;-\ radsej prehladat vsetky bazare v okoli a najst nieco so slusnou vybavou. dolezite je tiez kolko ten ktory clovek najazdi za rok. ak by som mal jazdit 70 000 km za rok, tak fabia 1.2 htp ma urcite neoslovi, ale tomu kto jazdi 10 000 - 15 000 km za rok staci. moja volba BMW 325 E30, zadokolka je zadokolka , dobre kupis za 150 000 a zvysok mozes dat napr. na kvalitne obutie a pod.
Maxiku,přelož to do češtiny.Máš pravdu,že se tady nemá nadávat.dCi se nechal unést,vzalo ho,když se dozvěděl od Krysy,že každej komu se líbí francozský auta je zoufalec.
Jezdit jako prase u mě znamená rychle,přitom bezpečně.Podívej,opravdu nemá cenu diskutovat s někým kdo je mimo realitu,přečti si diskuse od začátku.A jestli já nepřišel na to,jak je Renault spolehlivý?Věř,že kdyby mě jednou jedinkrát nechal ve štychu,tak zanevřu na celou značku.
No 7 litrů u Vectry 2.0 je dost přehnanejch ne? Jinak spolehlivost oplů, nevim nevim. NewYorker je něco tak hnusnýho...fuj, nesnáším USA a všechno sní spojený, nikdy bych si nemohl koupit americký auto..a každej nemůže dávat prachy za 14l na sto..

Každopádně odpovědět jednoznačně na otázku jesli jetý nebo nový podle mě asi nejde...každej si to musí rozhodnout sám.
Nejlepší je ojetá Fabie, tak kolem 100tkm. Je to české auto, úsporný živý motor 1.4MPI, dost velký kufr, vynikající takřka sportovní jízdní vlastnosti, bezporuchové, nadčasový design ,některé mají i přední okna v elektrice = ideální auto.
Vzhledem k tomu, ze jezdis jak prase, tak se nedivim ze jsi neprisel na to, jak je to se spolehlivosti Renaultu, protoze zadne auto nesnese prasacke zachazeni. Ja v Primere rozvody nemenim (celozivotni) a loziska v te predchozi (98") jsem menil na 200 000 km. Vel Satis je uplne jina kategorie (z pocatku jsme mluvili o Loganu) a Master-proti nemu nic nemam, dodavky by meli byt pohodlne a ostatni firmy na nich setri stejne jako Renault (mimo Mercedesu). Jinak kdyz je nekomu na zvraceni z Primery, tak at tolik nechlasta a vic maka, me neni na zvraceni z designu zadneho auta a napriklad P 407 se mi vyslovene libi, ale nechtel bych ho uz jenom proto, ze ve stejne vybave sezenu napr. Octavku II a jeste mi zbyde na ojetou Almeru 😄
Treba sa na to pozreť takto. Koľko najazdí ročne daný človek. Ten kto spravý ročne 5000 do 10000 km tak mu bude takéto auto plne vyhohovať a škoda mu kupovať nové. Pri dnešnej strate hodnoty auta sú to vyhodené peniaze. Ale pre žrrúte km to je ine. Pre neho je vhodne len nové auto. Lebo on to aut za 4-5 rokov zoderie a auto má cirka nulovú hodnotu. Ja osobne patrím k prvej skupine a tak mám Hondu Civic 1,4 a 2000 a som spokojný. Kupoval som ojetinu. Strata hodnoty ma ža tak netrápi a na presunu k TESCO a do práce my to plne stači. Inač doporučujem JAponcov a Fanbie 1,2 alebo Punta 1,3. Ani Fiesta 1,3 nie je zlá. Logan sa my zduše hnusí.
A co takhle nejakou jetou Alfu 156??
S Avantimem jezdím jak prase,dávám mu pořadně za uši,má najeto 114000km,vše absolutně v pořadku.Ložiska vyměním s rozvodama.To samý Vel Satis.A Master-nejlepší dodávka!To říkej někomu,ko ty auta nezná.
Kupuju čtvrtého frantíka a nikdy bych si nic jiného nekoupil. Já nemám ze vším zkušenosti, ale ty taky ne. Nevím, jaká je Primera, ty nevíš jací jsou frantíci. Do dneška jsem neměl nikdy s žádným frantíkem ani jeden problém, nikde mě nikdy nenechal a na servisu nestál majland, takže mluv prosím o něčem z vlastní zkušenosti.
To dCi:
1. Proč ty nadávky?
2. Víš, že na každé písmeno v tvém nicku pasuje alespopoň jedna?
3. Troubo.
Kdo ti radil s příspěvkem? Při tvé úrovni bych čekal, že napíšeš "aktuelní".
Primera, jo? No to se máš čím vytahovat, pokaždý když to vidím, tak se z toho pozvracím, ošklivější auto těžko hledat. To platí jak pro interiér tak pro exteriér >😒]
Jel jsem napriklad ZX, R11, Lagunou 96, ale v jizde ten problem neni., ta je pohodlna...Koukni na spolehlivost do tabulek a i kdybych tem tabulkam neveril, tak jsem se osobne nekolikrat presvedcil, ze Renault proste auta neumi a snazi se to dohanet jinejma figlema (hodne typu, nizsi cena, bohata vybava, velmi slusny design). Ale k cemu auto kde se musi menit loziska po 50 kkm, nejdou stahovat el. okna, sviti kontrolky ABS i kdyz v servisu uz nevedi, co by kontrolovali, klepe se volant a rad. paka, ridici jednotka motoru neustale navadi ke kontrole v servisu.
Ja mam auto na jezdeni a ne abych ho mel v servise a solil za nej dalsi prachy.Stejne to zustane tak jak to je, ty si budes kupovat frantiky dal a budes si je chvalit a ja si mezitim za to, co jsi nechal v servise koupim Fabii pro manzelku.Cau a mej se.
To spíš budu NewYorkerem jezdit za 11 než ty s dvoulitrovou Vectrou za 7. 😄 Pěkný, jak NewYorker každýmu leží v žaludku. Zatímco Audi A8 4,2 nikoho nevytáčí. >😁
Kryso,já s tebou nesouhlasím,mám už 13tý francouzský auto,a chci další a další.Podle tebe Renault,Peugeot a Citroen nejsou auta,podle mě jsi se žádným ještě nejel.Až ti táta přestane půjčovat toho Nissana,zajdi se povozit nějakým frantíkem.Já jsem za spojení Renaultu a Nissanu rád.
Podívejte se na Opely vectra od r.1997, jsou to ty novejsi a vetsinou jsou v plny vybave a cena je nadherna! ten 2,0 benzin umi jezdit za 7 litru s klimatizaci! nalitano maji kolem 130000 coz neni moc a dily jsou na to taky za pusu, ale zalezi to na jedinci, co tam nekdo nahore propagoval NewYorkera, toho bych si zase nekoupil ja, protoze 14l je moc!a novy auto v tyhle relaci? panda,logan,kia....... nikdy
překlep, teda 148 000 km.
Audi A8 4.2 quatro, za dvěstě jsem sehnal se servisní kňížkou, 1. majitel, koupeno v čr,rok 1997, najeto 1480000 km zatim jsem hrozně spokojenej.
To je opět jen tvůj názor. Po New Yorkerech se v bazarech vždy jen zapráší. V AAA ani AutoEsa nemají momentálně ani jeden navíc. A to jich po ČR minimálně několik desítek jezdí. Očividně je dost a dost lidí, kteří si ho koupí ojetý a stejně jim spotřeba nevadí. Stejný případ jsem já, takže tyhle problémy přenech mně. Když dokáže člověk, co nemá k autům žádný vztah a má jen na Favorit za 30 000, platit spotřebu dejme tomu 7-8 litrů, tak nechápu, proč by jako člověk, co má na auto za 200 000 a k tomu do něj investuje jako do svého koníčka neměl na spotřebu třeba 13-14 litrů. Ty si klidně za ty prachy kup nějakou prťavou šunku, já ti do toho taky nekecám. Kritizovat umí každý. A jak koukám, ty jsi tady zatím s kůží na trh nešel a nenapsal sem, co by jsi koupil za 200 000 ty. Tak se pochlub. >😒]
Když koupím ojeté je předpoklad, že budu do něho vrážet v průměru cca 2000,-Kč měsíčně. Když dám akontaci těch 200 000,- a budu dávat 2000,- měsíčně mám nové auto za 300 000,- a s plnou zárukou.
Ja jezdim Nissanem Primerou 2004. U vas je videt, ze vlastnite francouzka auta a jste z nich nestastni (podobne jako ten s tou 307 v obcanskem joudovi). Vsak vzdyt ja vam to neberu, kupujte je dal, ale prosim vas, nedoporucujte lidem aby se spalili s Loganem, kdyz jste se vy spalili s jinym frantikem. Sedel jsem v nem, jet jsem se bal...(Nissan ma bohuzel obcas servisy s Renaultem)
Urazet nikoho nebudu, to nemam zapotrebi, vypovida to o mentalite pisatele....
Promluvil opravdový ***. Poslyš, ***, popiš mi jak by měla vypadat složitá věc, jako je moderní auto...
Kryso,čím jezdíš ty,pouč nás co je nejlepší auto!A hlavně nelži!
Jenze projet poradne LOGANA s velkou pravdepodobnosti znamena skoncit na strese (viz losi test) a o to asi vetsina zajemcu o nove auto nestoji...vzdyt to dela ta p..a ve znaku (renault) a ta prece jeste nikdy neudelala normalni auto (jedine co ji celkem jde je F1). Frantici by meli zustat u syra a popijet u toho vino a nedelat slozite veci jako jsou moderni auta...
Pánové, zde by se mělo diskutovat o autech, koloběžky nechte dětem.
Určitě bych preferoval nové auto. Seicento spíš ne, ale skladová Panda za 189 tisíc mi připadá jako rozumná volba. 😄
Když se nenajdou ti, kteří kupují nová drahá auta, jaké ojetiny potom budou kupovat ti druzí?
to je vecna otazka a asi aj navzdy bude. vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. ale najpodstatnejsi argument podla mna je to, ze na nove by si nemal minimalne tri roky siahnut do motora. samozrejme, ze to nemusi platit o kazdej znacke. nove auto si sam zabehas, nemusis mat pocit, ze v nom sedel niekto, kto mal lepru. pri ojazdenom aute je to ine. v bazare ti ho umyju, vylestia zvnutra zvonku, len aby ho predali. a nevies ako vyzeralo predtym, ci sa majitel onho staral, ako jazdil, ci stocil kilometre ... to su vsetko veci, co hovoria pre nove auto. aj ked mozno nie podla takych predstav ako by sme chceli. ale o tom je svet, ze kazdy nemoze mat vsetko. a zvlast skupina ludi, ktori to maju v zivote tazsie. ja som za nove, aj ked tu diskuteri budu pisat ody na trojrocne nemecke auta, ktore kupili za super prachy. neberiem vam to, len kazdy nema cas chodit po europe a hladat auta. a jednak novym autom podporis trosku vlastnu ekonomiku a mas tam nejake zaruky. nove auto je podla mna lepsia volba.
Asi už víte že mám rád jen luxusní a vlajkové lodě,ale kdybych si měl sehnat auto do 200000Kč,tak jsou dva způsoby.Třeba vím,že jde přivézt levně ťuklý auto z Německa,a tady ho udělat.Už jsou na výběr pořádný auta-bratránka vyšlo krásný Picasso na 180000Kč,kámošku 206ka na 147000Kč i s opravou atd.Z nových doporučuju Logana.Jeho kritiky vyzívám:Nejdřív se s ním projeďte,a pak něco plácejte!
ja by som kupil za cca 125-130 tKč jemne burany Peueot 307 (ponuka je siroka), investoval do opravy zvysnych 50-70 tisic a mam slusne auto...
BMW E30 325i v suprovým (a hlavně nevotuzeným) stavu za cca 100-150 tisíc po dlouhým sháněnení dobrýho stavu. Za 50 klacíků výměny a opravy všech důležitých částí + nové pneu + pár nádrž benzinu + nové zadní pneu >😁 >😁 >😁 Už mi z toho jde zadek šejdrem.
Pako, hlavně že Favorit s 548 zlepšeními, či jeho facelift Felicie byl důvod k cinkání klíči. A to ani jeden z obou nesahá Loganu zdaleka po kotníky. Logan je naprosto aktuální, moderní vůz, zato ty máš v hlavě piliny. :no:
myslim ze clovek co ma 200tis na auto nebude mat prachy na to aby zivil new yorkera. a co sa tyka designu ... to ze vyzera dobre je tvoj nazor. ja new yorkera ani nieco podobne fakt nemusim.
Koupil bych Getz 1,3i - 199 990,- Kc s DPH
Ojetiny jsou na prd - opravy muzou v souctu vyjdou draz nez nove auto. Zvlast, kdyz clovek najede 40 000km za rok...
nový Fiat Panda 1,2 - 235 000, elektrický okna vpředu, centrál, metalíza, servo, 2x airbag...Mít tyhle peníze a rodinu, nemám co řešit...Logan se stejnou výbavou vychází přes 260 000...
Kupte raději i tu Thálii, ale ne Logana (dále jen "to"). Začíná to být vidět v nadkritickém množství, kdy ty rumunské tvary ovlivňují estetiku okolí. Divím se, že se ještě neozvali památkáři. Být jimi, vydávám v blízkosti historicky cenných objektů stavební povolení jen s podmínkou, že se to tam nebude vyskytovat více než jednou na kilometr čtvereční.

Vyzývám k mobilizaci všech skupin českého národa😒br /> ----------------------------------------…
Jedná se o vozidlo, které dehonestuje řidiče, odboráři by se měli připravit na situaci, že v některém podniku bude zaměstnanec potupen přidělením toho.
Není jisté, zda při řízení toho neprovozujete nečeskou činnost.
Může majitel toho vstoupit do nebe? Myslím, že ne!
Není vlastnictví toho výrazem neúcty k vykořisťovaným rumunským dětem, které v zamořeném prostředí vláčejí po dvorku továrny plechy od van galvanovny pod kladiva kovářů? Komunisté, probuďte se!
Chartisté, co nám to socialistická vláda podvrhuje za lidová vozítka!? Proto tuhle plečku jsme cinkali klíčema na náměstí!
Důchodci, víte, že se do toho špatně nastupuje, a že se v tom podle četných výzkumů kazí mrkev při cestě z chatičky!!?
what the *...???
Já(respektive rodiče) jsem před třema lety koupil Ople Vectra B za 235tKč 1,8 16V,najeto 73tkm,výbava:vše v el.,digi klima,bagy...Za 3 roky mám najeto 50tKč a spokojenost,takže bych klidně zase ojetinu koupil.Samozřejmě,nové je nové,ale raději dám přednost ojetině střední třídy než novému,patřícímu do třídy malých vozů.Tak to beru teď ve svých 21 letech,možná do budoucna názor změním 😄 .Osobně si myslím,že například nové drahé auto nemá zase takový smysl a je to ztrátová investice,když si vezmete například ztrátovost hodnoty.Toť můj názor
a spotreba?
za 200 tis nový auto je téměř nereálné, leda tak nějaké mikroauto typu kolínských trojčat (a i ty snad stojí přes)seicenta nebo sparka (ex matiz) - výbava je minimální stejně jako bezpečnost. podle mě ideální rozhodnutí by bylo koupit 2-3 roky starou ojetinu, nejlépe dotáhnout z německa, kde se o auta starají lépe než u nás a přetáčení tachometru není tak běžné... za ty peníze se dá sehnat auto typu Fiesta, Punto a za 3 roky provozu je auto pořád většinou zachovalé...
jednoznacne passat,minulou generaci,pred faceliftem(ten je levnejsi)r.v.1997-2001 s 1,9dieslem
možná by si mohl manuální práci vyměnit za trochu duchovního rozvoje, z tvého příspěvku je cítit, že máš jakýsi problém...Třeba by ti ho vyspravil Touareg V10 TDi >😁
taky souhlasim, ale taky by stálo za úvahu koupit předváděcí vůz. Dá se ušetřit 10-15%, odpadá totiž nejnesmyslnější položka nákupu nového auta: jakmile sednete do auta ještě u prodejce, ztrácí okamžitě 10% hodnoty. Jeden den máš nové, nazítří ojeté...Navíc, s předváděcími vozy se (většinou, i tmavé výjimky se najdou) zachází slušně(musí přece na potenciálního kupce udělat dobrý dojem- samozřejmě je mi jasné, že následky neurvalého zacházení s vozidlem se projevují až po čase)
Pche, tyhle základní hošanský vtípky na bejkařský namakance nezabírají. :no:
A to jako proč bych měl kupovat o dvě třídy menší auto s podstatně menší sériovou výbavou? Stratus je dobrej. Ale přitom, jak neadekvátně rychle klesají v ČR ceny velikých aut, je New Yorker mnohem lepší volba. Jde ale o něco hůř sehnat.
já bych to koupil, a těch 200 000Kč mi můžeš dát na ruku nebo mi to splácet, jak chceš.
s tímhle nezbejvá než souhlasit....
no já nevím...kdybych měl koupit americkou ojetinu deset let starou tak koupím stratuse....jinak nový auto nejspíš logana nebo kiu....
To se na mne nezlobte, ale pokud má někdo stěží 200 000 na nové auto, tak nemá určitě mnoho peněz na servisování. Z tohoto důvodu bych určitě nedoporučoval ojeté vozidlo, pokud samozřejmě nepotřebuje kombíka či hodně velké auto. Klidně bych skočil do nového auta. Nebudu doporučovat do kterého, ale v případě nového auta vloží do servisu, resp. prohlídek za první tři roky cca 10 000Kč - prohlídky, brzdové destičky ad. kravinky, ale nic jiného závažného. Takže já doporučuji rozhodně nové auto, já bych si nic ojetého nekoupil.
Takhle sekám zpocenej špalky, a říkám si, že mám svou stíhačku rok (auto na rok a dost, pneu na 10kkm, manželku na půl roku, milenku na týden) a že ju prodám. Takže vy všichni potentní řadičky chtivý po kosočtverci, moje stíhačka půjde na prodej!!! Rozhoduji se rychle, jednám rychle. Cena právě oněch 200 000,-. Makačka za volantem, požitek z výsledku, horizonty nehorizonty, bejci, buvoli a heterosexuální styk! To je filozofie Parida mužů, Heleny žen, to je ta inspirace Homérovým smyslem pro velkolepost. Žádná koncernová homosexuální skupinová soulož, u stíhaček má člověk zaťaté pěsti zelektrizované napětím. Ano, boj se Světe Thalií, těch koňáckých stíhaček, těch přesně mířených forsáží! A já se chystám jednu dál pustit do tvého lůna!!! Homosexuální koncernová mávátka vymřou pod náporovými motory megastroje s původem v zemi Tróje, v zemi nejkrásnějšího Parida!!!! Začíná bitva chtivých nadšenců o stíhačku. Vyvolávací cena je 200 potentních klacků. Bijte se. :yes:
Nový auto za 200 000 teda rozhodně nebrat. To radši ojetinu. Když uvážíme, že auto ztratí za první tři roky cca. 50% ceny, dá se za tuto částku pořídit kvalitní a bezpečný auto v rozumné velikosti - tzn. nejlépe Toyota Corolla, Honda Civic nebo jinej Japonec. Nová auta do 250tis. mají buď chudou výbavu, nebo mizernou kvalitu a bezpečnost a nebo je to Korejec. U nových aut se kolem 300tis. už pohybujeme na slušné úrovni, ve výbavě máme dva airbagy, posilovač řízení, někdy i rádio nebo klimu. Kdo nechce ojetinu má i tak široký - Toyota Yaris, Nissan Micra, Suzuki Ignis, pro ty co trvají na evropských značkách tady máme Peugeot 206, VW Polo nebo všudypřítomnou Fabii.
No pokud člověk horko těžko našetří 200 000 a potřebuje jezdit, tak takové ty řeči jako "počkat, přišetřit na 300 000 a koupit malý zbrusu nový" zní dost divně. To by totiž šlo použít u jakýkoliv částky. Vždycky ještě počkat a ještě přišetřit. A do důchodu je Aston v garáži. >😁 Tak a teď k té víc kontroverzní části mého příspěvku. 😄 Co bych koupil já, kdybych chtěl utratit za auto jen 200 000 Kč? Chrysler New Yorker z konce jeho produkce (tak ročník 96-97). Na auto designované v roce 93 a tudíž vzhledově staré 12 let, vypadá dodnes naprosto úchvatně a myslím, že je to důkaz, že bude vypadat skvěle navždy. Spolehlivostí ve své třídě full-size exceloval a bezpečnost má taky na dobré úrovni i podle dnešních měřítek. Prostornost je samozřejmá. Stejně jako u každé ojetiny samozřejmě ze všeho nejvíc záleží na stavu konkrétního kusu. Moje volba: [odkaz] /// [odkaz] /// [odkaz]
Já su zastáncem fiatu a Toyoty.Fiata jedině novýho,co jsou v bazarech tak mají najeto přes půl mega.U Fiata jsou poruchy prkotiny a vše vydrží i 300 000Km jsou to držáky.Toyota je dobrá i ojetá,která vydrží jak Fiat,ale je lepší na opravu-vše jde rozdělat a zase složit bez dalších výdajů-mám na mysli třeba plastové příchytky atd.O kvalitě Toyoty se dělá německým výrobcům hvězdy před očima. 😄 Jestli někdo má jiný mínění,tak WV a jeho podřízení mají co dohánět. >😁
Navrhoval bych 4 Felicie ...pocitam 50000,- Kc za kus. Nejlepsi kastli osadit nejlepsim motorem a z ostanich postupne tezit nahradni dily 😉
Dalsi varianta S120... cca 20 jich koupit a postupovat stejne
Anebo koupit vsechny trabanty 😄