Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Diskuse: jaké auto za milion?

339 komentářů

No přece Pašíka a Extras >😒]
Jakápak depka? My žádnou nemáme 😉
Jako kdyby nebylo o čem psát.. Jen jedna novinka na víkend.
Určitě jich bude víc, nebojte 😉
😄
Chápu, že potřebujete generovat návštěvnost. Každej klik dobrej, co? 😄
Ale už by to chtělo něco originálnějšího. Co třeba: "Jaké auto, když nemáte ani korunu?" 😄
No přece Pašíka a Extras >😒]
Podívejte se, myslíme, že pro spoustu lidí to může být zajímavá debata, pokud to není váš případ, jednoduše tento news nečtěte a je to.
Nemyslel jsem to nijak útočně. Ale k tématu, kdybych měl za milion koupit auto, tak beru Mazdu RX-8. Podle mě zábavný auto.

Ale ta otázka je fakt až moc všeobecná. Jen sem každej něco plácne. Něco zajímavýho by spíš vzešlo z diskze "Jaké sportovní auto za milion", "Jaké auto pro rodinu za milion", "Jaký off-road za milion". Aspoň takhle, co myslíte?

Jestli už něco takovýho bylo, tak pardoon 😄
To by nám každý psal, že už skutečně nemáme o čem psát, že toto téma rozdělujeme do pěti dalších newsů. Pokud myslíte, že je obecná otázka, tak přeci můžete napsat konkrétní odpověď. Sportovní auto: AB, Rodinné auto: CD - a je to. Takhle to vyřešíme v rámci jedné diskuse a příští týden jedeme dál. Tyhle diskuse jsou o tom, že tu může každý napsat svůj názor, ať je to Golf GTI, Octavia Combi nebo BMW 3.
blbost...žádné rodinné auto CD za milion není 😄 ale já jezdím v subaru outback
spravna znacka, nespravny model 😜 Mazda6 MPS... 😁
Nemyslel jsem to nijak útočně. Ale k tématu, kdybych měl koupit auto za milion pro sebe, tak beru RX-8. Podle mě zábavný auto.

Ale otázka je až moc všeobecná, něco zajímavýho by mohlo vzejít jen z diskuze "Jaké sportovní auto za milion", "Jaký off-road za milion", "Auto pro rodinu za milion". Aspoň takhle 😄 Do téhle diskuze každej jen tak něco plácne, jako já nahoře 😉

Jestli už takový diskuze byly, tak pardoon 😄
Sorry za double 😲
S úsměvem zjišťuji, že se Vám otázkou podařilo vyhmátnout hranici kupní síly Vašich diskutujících. Ale bych nebyl škodolibý, pokud se bavíme o osobních autech, tedy nikoliv o MPV, off road a sportovních, hranice každodenně využitelného, nereprezentačního, prakticky nezničitelného a zloději opomíjeného auta pro 1 člověka končí na cca 650 000,- u Subaru Impreza 2L kombi bez turba. Vše dražší a větší je buď dáno praktickou potřebou přepravy více lidí nebo nákladu, nebo potřebou reprezantace úrovně či image. Za předpokladu jízdy podle rychlostních limitů, je koupě čehokoliv rychlejšího jen pošetilým lechtáním ega. >😁
Naprostý souhlas! Subaru se nekrade a je to technicky i spolehlivostí špička. Navíc AWD. I Forester nebo Legacy je good.
Ale ja bych sel asi do GTI...."GTI" by urcite souhlasil 😉. A jeste by zbylo na nakej ten benzin a gumy😄.
GTI
BRAVO KARLOS, BRAVO GOLF GTI, BRAVO VW-PORSCHE 😉 :yes: :yes:
Ja bych sel do Skody Octavia Combi 2.0Tdi v plny palbe, nebo Opel Astra OPC....
a pri rozjezdech s tou astrou musis mit hodne silny ruce, protoze co to auto dela ti nikde nepisou >😁
nepisu, ale v TopGeare to bolo ukazane pekne 😉
Myslim, ze bych se s tim dokazal vyrovnat >😁
Tak je to správné, tak to má byt. Volit Škodovku a Paroubka.
ale šel bych do "Jahreswagon" od BMW např. z Renocaru.
Takže nejdřív se jdu pojistit proti rýpavé lůze. 1)Diskuse zní auto za milion. A pokud mám na auto za milion, spotřeba a pojištění mě netrápí. Předpokládá se takový měsíční výdělek, že úvahy typu, koupím za míň a zbyde mi i na benzín a když koupím za milion, tak nebudu mít na benzín, jsou totálně mimo a poháněné pošramoceným egem majitelů PET láhví na kolečkách. Tak to rovnou můžeme zrušit diskusi a jít "frustrovaně" podpalovat cizí auta na pařížská předměstí. 2)Je to moje auto. Auto, jaké se mi líbí a přináší mi radost. Nechci s ním vyhrávat porovnávací testy v AMS ani AT. Není mojí povinností omlouvat se za každý jiný výběr než BMW 3 nebo Honda Accord. Nikdy jsem nejel okruhový závod ba ani WRC. Tvrdý podvozek MĚ nebaví a proto ho MOJE auto mít nebude.
Jsi trochu vedle, řekl bych. Spotřeba a ručení mě velmi zajímala, když jsem si kupoval auto. A byla to Toyota Avensis 2,2 D-cat kombi (130kw). Sice není moc sportovní a k designu jsem měl taky výhrady, ale jinak je super :yes: btw: Byla trošku pod milion
No vidíš. Já patřím k lidem, který berou spotřebu 12litrů u auta za 600 000 jako naprosto normální a v pohodě. Je to každýho věc. Někdo radši vyhodí dalších 300 000 za o polovinu užší spáru mezi plechama, někdo je radši projezdí. Jinak nic proti Avensisu. Já naopak k jeho designu výhrady nemám a sportovno taky nepěstuju. Ale zase vyžaduju, aby mělo auto osobnost a nemám rád diesely.
za milion mě napadá jedna klasika-Mustang 2005, už jsem několikrát tady psal, že bych ho za ty lováče koupil z fleku.Jo a ještě by mi zbylo deset klacků, nevím sice na co, ale bylo by hezký když ti z toho ohromnýho melounovýho koláče něco vrátěj........
GTI
😄 :yes: :yes: Dobrej... dobrej příspěvek 😉 :yes:
A jake auto bys tedy volil?
No k te spotrebe: ja mam auto za neco malo pres milion (900 000 z toho jsem "znakladoval" 😉 ) a spotreba me zajima tedy velmi. Uz z toho duvodu, ze mi zalezi na tom, kolikrat budu muset cestou na rodinnou dovoelnou do Chorvatska stavet u pumpy. A taky pri mem najezdu kolem 40 - 50 000 rocne ta spotreba uz vykouzli nejake cislo (treba 150 000,- rocne pri 10l/100km, cene 30 kc/l a ujetych 50 000 km, jestli pocitam spravne - takze zanedbatelne to rozhodne neni - i kdyz jezdim za min nez za 10l/100km).
S milionem v kapse je veselá událost. Není skoro nic, co by se rok či dva staré a ještě novotou vonící nenašlo za oceánem v ceně do 30 000$. Můžeme mít Lincoln Town Car v nejdražší výbavě a s hromadou customizací. Spousta chromu, kůže, ořechového dřeva. [odkaz] No jo, to jsme vlastně pořád silně pod cenou. 17 000 dolarů. Pak samozřejmě druhou volbou je Cadillac DTS. Taky ještě novotou vonící a v plné výbavě. Night Vision s dosahem skoro tři čtvrtě kilometru a tolik dalších elektronických serepetiček, že první tři noci strávíš v garáži. Tady teda nedostaneš ořech ale zebrano dřevo. No pokud bude auto tak tři roky starý, můžeš jí do Escalade nebo Navigatora. No a pokud stejně jako GTI nedokážeš přes srdce přenést jetý auto (musím s ním někdy probrat, jestli i v posteli razí jenom panny 😉 ), je volba jasná. Ford Mustang GT. Kdo ti dá nový auto s osmiválcem pod milion? Ani Korejci ne. A pokud sis už jako malý hrál zásadně v loužích a v blátě, je tu volba "malý" Hummer. Pokud ti nevadí, že ho louží někdo protáhnul už dvakrát před tebou.
a co Dodge magnum?V U.S.A. se myslím prodává pod milion, tady bys musel asi poprosit stýčka ještě o čtvrt mega, abys na něj měl.........
Magnum? V6 2,7 stojí 23 000 $ a HEMI V8 5,7 stojí 31 000 $. Takže i ten se při kurzu 25:1 vleze i s dovozem akorát na ten milion.
A co homologace na Evropsky provoz ?
Pakatel.
Homologace?? blbost, blinkry má taky, ale červený a to tak nevadí
Odporucam 300C, ten je okolo 1mil. a to ak chcete s lepsou vybavou tak len rok stary. Mimochodom po novom aj pre milovnikov traktoroveho zvuku- diesel 3.0CRD priemer 8.1l/100km. Ja by som osobne viac bral ten 2.7
Bravo Texas, jeste ti ve vyctu chybi hevrolet Malibu a Impala a plejada americkeho srotu je hotova.
A propos, zamysles proc jsou auta, ktere jsi vyjmenoval tak levna relativne k jejich porizovaci cene? Napoveda: 1) dve z nich se umistila v Top 10 worst buys od casopisu Forbes. 2) protoze americka auta nekupuji uz ani v US a o Kanade ani nemluvim (s vyjimkou policie, taxi a auto pujcoven).
Jsou levná, protože se špatně umístila v žebříčku Forbes... >😁 >😁 >😁 "Americka auta nekupuji uz ani v US a o Kanade"... >😁 >😁 >😁 Teď zkus tu o červený karkulce, krásná tuberkulózo.
nevidel by som to az tak cierne, ale je tu pokles zaujmu o velke auta. teraz mam na mysli velke pick - up. japonci uz aj v tomto segmente urobili velke kroky a kedze dokazu spotrebu stiahnut na prijatelnu hranicu, je to citit v predajoch. ale zase to je len docasne, teda podla mna, lebo benzin nam tu pekne klesa. vcera som "capoval" za 2.25 $ za galon. oproti 3.59 $ spred mesiaca celkom dobry pokles.
a keby som mal melon a zil v eu, kua to je otazka. mam viacero srdcoviek. teda do tych 30 000 $: hummer h3, scion tc, ford mustang .... a kopec dalsich.
Levna? ANo, Ak postavis testy ala Ford Crown Victoria vs. BMW 7, alebo Chrysler 30C vs. Audi A8 tak tu amici nemaju sancu, ale bolo by hanba keby auta o 3/4 ceny lacnejsie zdolaly protivnikov. Porovnaj si realne taku Skodu Octaviu s amerikou tej cenovej kat. ako napriklad Chevy Impala, alebo Peugeot 307 vs. Ford 500, alebo chces este? Mini Coooper vs. Ford Mustang, VW Golf vs. Chrysler Sebring. Kto je lespi?
Jo máš pravdu souhlasím s tebou. 😄 😄
lonesi, pri tomhle uhlu pohledu je jeste lepsi nez nejaka amerika volha nebo nejakej jingling z ciny: hele, velky to je, mezery mezi dilama neresej, hodne to chlasta, ale v evrope s tim budes out of the crowd, image to taky zadnej nema, laciny to je a za ty usetreny prachy do megace k tomu muzes dostat nadavkem nejakou rizenou strelu at je v tom taky nejakej hi tech, ne ? 😄
No, je to široké téma, milion není málo ale ani mnoho.
Mám dvě vášně .... BMW a rychlá auta.
1/ kdybych šel do BMW tak mega by mi na nový nestačilo, teda pokud se nebavíme o nové trojce 320i, základu, ale dobrym základu.
Mým vysněným autem od BMW je trojkovka, E46, v některé dieselové verzi, měl jsem možnost jezdit 320d a 330d tak je jasné že 330d je naprostá bomba, ale i 320d by stačila, na to by mi to mega stačilo určitě. Pak se mi od BMW líbí ještě jedno auto ... X5, je bezbečný, velký a v terénu docela také ještě použitelné ..... a taky bych chtěl v dieselu 3.0d by byl super!!

No a k těm sportovním, kapitola sama pro sebe. Neříkám, že jsem nějakej fofr jezdec, co prasí na silnicích a proto potřebuju k povzbuzení svého ega co nejsilnější auta .... jsem prostě rád, že když chci jet, tak stačí přidal plyn a můžu bezpečně předjet. Dnes je hafo modelů, ale měl jsem možnost si přičuchnout k nové Octavii RS. Jiné auto bych opravdu nechtěl ... sice golfík je taky silný konkurent ale ta octávka je opravdu skvělá .... chvíli jsem s ní jezdim, měl možnost porovnat s Golfem GTI, Leonem, Volvem ...... To co ta octávka um je neuvěřitelný, trhá asfal, ostré brzdy ..... opravdu mi učarovala ..... to mega mít, tak neváhám .... :-! >😒] :yes:
Vašku Vašku, poď na rande putají puta puta putají >😁 >😁 >😁 >😁
Ja vim zni to divne ale u BMW mi vadi jak jsou z nej vsichni pos...y !! Kazdou chvili jenom slysim chci BMW, chci BMW.... od slecen co je sotva poznaji na ulici tak od nactiletych....!!
Jinak bych bral jasne Accord 2,4 , ci pro radost treba novou MX-5, mensi MPV (napr.Scenic,Touran) neuznavam protoze myslim ze slusny kombik pro rodinu splni stejnou funkci.......
S tím BMW to vnímám do určité míry podobně.. :yes:
Z BMW jsem pos...y taky, takze mi to na nem nevadi. Jsou asi opravdu proste nejlepsi. Accord taky dost dobra volba - nikdy jsem v nem nesedel, ale z venci je krasnej a ten motor dle parametru i dle recenzi bude velmi slusny.
konečně příspěvek pod který se můžu podepsat a nemusím vymejšlet svoje vlastní bláboly. Akorát že k tomu Accordu 2.4 kombi pořídím za meloun ještě 2 luxusní kolečka min 100 tisic za kus-třeba cannondale celopéra a hurá autem k horám a na kole do hor. Na nic jinýho to auto nepotřebuju. Jo ještě si neodpustím jeden rýpavý komentář...postavte si vedle Accorda jakoukoli adekvátní (myslím motoricky) ochcávku a hádejte co dostanete? dvě stejně drahý auta ale jedno bude Honda a druhý holt vochcávka >😁
Ač nemám rád německé vozy, tak musím říct, že 330d je boží. To je DIESEL POWER, dámy a pánové! :yes: 0-100 za 6,7 muheheh... RSko bych si dal k snídani 😉
S jakým Leonem jsi to srovnával?
Cupra strčí do kapsy všechny Octavky i GTíčka!
Diskuse auto za milion: Pokud bych vydělával miliony tak jdu do všeho ale si bych koupil Mustanga z ameriky to by mi zbylo i na benzin a ostaní výlohy ale kdybi moi kouzelny dědek dal meloun na auto tak koupím nadupanýho nafťáka a asi škodovku ikdyž nejraději BMW řady 1 nebo Audi A3 quattro. jde prostě oto zda mám miliony nebo milion
Osobne myslim ze BMW1, BMW 3 kombi a Z4 jsou nejosklivejsi BMW. Ale kazdy ma samozrejme jiny vkus 😄
no řekl bych že 1 je povedená a 7 je povedené auto jinak v portifoliu nic hezkého nemají
>😁 >😁 >😁 >😁
Stačí vybrat si z těchto dvou [odkaz] a pak ještě vybrat aspoň jednu banku, to aby bylo na doplacení a dovoz.
Drobná chybyčka, odkaz je [odkaz]
Mezi csl a regionid má být znak "&" [odkaz]
GTI
>😁 :yes:
Bez uvažování jestli bude na povinné ručení nebo pojistku bych plácnul asi tohle: Renault Espace.
Espace je dnes opravdu nejlepší, nicméně bohužel také velmi drahý a za milion to bude úplný základ. Ovšem ve všech ostatních ohledech, Espace :yes: :yes: :yes:
dCi, koukal jsem na nabídku Espace, a do milionu se vejdou hned 4 verze, dokonce Grand je od 1 020 000. Koukni na Auto Avant. Dokonce HS Nebřehovice má pod milion i jinak dražší modely. Espace jako jeden z mála svoji hodnotu má.
Zhanal som Ta pred par dnami. Zverejnoval som obrazky buducich Citroenov. A mam aj nsledovne veci: dalsi obrazok buduceho SUV Renaut (a dost pekny), ktore bude buduci rok. Moznu podobu Twinga II. A cca. pred 3/4rokom som sem daval buducu Lagunu...tak Ti to mozem pridat. Aha, a esteexistuje aj obrazok nastupcu Vel satis: projekt Radiance....ale to neviem ci najdem... Chces to sem postnut?
Pokud ne švihák, tak já určitě.
Twingo (aj ked ja si skor myslim, ze auto bude skor nieco na sposob konceptu Zoe, nez toto): [odkaz] /// Renault SUV: [odkaz] /// Laguna III: [odkaz] /// [odkaz] /// Project Radiance (crossover MPV, kombi a SAV na rok 2009): [odkaz]
No i když Renaulty moc nemusím.... Ta Laguna se mi vůbec nelíbí, ona je to tedy dost retuš, zvlášť ten zadek.. A ta příď mi připomíná Primerum skříženou s 607kou, což se mi ve výsledku moc nelíbí.. Zato musím pochválit nové Twingo :yes: :yes: :yes:
Mne by sa ta Laguna aj vcelku pacila...ale aj tak by som uz po tej co mam teraz dalsiu nechcel. Ale pripustam, ze to vyzera ako retusovana Primera (....mozno je to tym, ze aj Primera sa mi paci). Existuju este obrazky Laguny, ktore vychadzaju z konceptu Fluence. Ale tam som si neni isty tym, ze to bude tak radikalne auto. Ono totiz ide o to, ze P. Le Quement (sefdesigner R.) povedal, ze sa odklonia od toho avantgardneho designu, ktory aplikovali na Lagune a Megane. A uz to je aj dost vidiet. Facelift Laguny sa ju snazil (nesikovne) "uzemnit"...a nove Clio uz nie je nic tak sokujuce ako bol Megane, alebo laguna...
Lehce jeté BMW řada 5 v kombíku a asi diesel buď to 2,5l nebo 3l ale spíše ty 3litry. Na ježdění to stačí stejně to za chvíli bude starej krám co žere prachy. Hlavně ať tam toho jde co nejvíc naložit...
Tu retuši Laguny si pamatuji, osobně si myslím, že realita bude zcela jinde, konkrétně právě u Fluence. Le Quement sice říkal, že Laguna bude krásné auto, ale také se nechal slyšet, že si velice hodně vezme právě z Fluence. Třeba zrovna příď Fluence s sebou nese určité spojitosti s R21, Lagunou I a Lagunou II (ovšem mimo její facelift). Naopak to Twingo, nevím nevím. Asi bych ho nechal na pokoji a vyráběl dál. Ten obrázek v sobě nese bezradnost, což se není čemu divit.
Ad Fluence - ja si myslim, ze skor na tom koncepte naznacil iba hruby tvar: zakladne linie (obrys auta). Ono je totiz pravda, ze tak vyrazne auta nejde v mainstreamovom segmente vyrabat dlhsiu dobu bez toho aby nedoslo k odlivu velkej skupiny zakaznikov. Myslim si ze tam je velky problem s tym, ze vela ludi tie tvary nepochopilo. Mozno aj kvoli tomu, ze na to aby si to dokazal ocenit potrebujes mix estetickeho citenia (- smerom k avantgarde), odvahu a troch drzosti. A zistujem, ze vela ludi je uz s obycajnym estetickym citenim na tom biedne. Nehovoriac uz o schopnosti desifrovat nejaku hlbsiu myslienku... A potom, len velmi malo ludi rado vytrca z davu. A seriove auto z Fluence by vytrcalo este viac ako sucasna Laguna. Takze aj ja by som dalsiu Lagunu rad videl ako seriovku z Fluence, ale myslim, ze vsetko bude inak...bude to urcite elegantne auto ...ale nebude tak vyzyvave ako sucana Laguna. A ta umiernenost zachrani predaje....ludia elegantne, ale konzervativne tvary prekusnu....avantgardu ale neodpustia... [odkaz] /// [odkaz]
Nemyslím si, že by (coby Fluence) vykukovala Laguna více, než dvojka před faceliftem. Fluence je mnohem čistší, učesanější. Nedává otázky, ale odpovědi. Když přišla dvojka, první dva dny ne že by se mi nelíbila, jen jsem ji nechápal. Řešil jsem lištu nad předním chladičem, řešil jsem u kombíka drzost zadních světel, když nepokračovala v uhlazené boční linii oken. Dneska povím, že to byl dle mého názoru designově přelomový vůz. Nikdo neměl za posledních 16 let v Evropě takhle krásné a vyvážené kombi, a tento fakt zatím trvá. Myslím si, že Lagu III bude hodně z Fluence, také v to doufám. Že bude minimálně stejně komfortní jako dvojka, že bude používat stejně kouzelný font na popiskách přístrojů v interiéru, že vydrží i famózní bílo červené podsvětlení palubky. Že si své místo najde i ta bezesporu nejlepší středová loketní opěra, s jakou jsem měl tu čest. S Lagunou II jsem najezdil dost, to auto mi dalo více, než jsem čekal. A hrozně rád na ní vzpomínám, bylo to nejlepší auto, co jsem kdy měl. Dělala mi radost už jen od pohledu, a já můžu bezpečně říct, že jak za tři roky prodám stávající kosočtverec, tak Laguna 3 již bude objednaná. :yes:
😉 ...k tomu Fluence som uz svoj nazor povedal: nie ze by som ju Ja tak nechcel vidiet, ale ten koncept podla mna je dost odvaznejsi nez Laguna II mk.I. A ver tomu, ze tym, ktorym nedala odpoved terajsia Laguna, neda ani ta buduca (ak by vyzerala ako Fluence). A ono teraz nejde ani tak o to, ci ju budeme povazovat za vyraznejsiu nez sucasnu lagunu, alebo nie. Ide o to, ze tak ci tak by bola avantgardna (postmoderna) - co je ako celkova filozofia pre bezneho zakaznika prilis odvazne. A po novom Cliu, na ktorom je uz vidiet viditelny ustup od tych sokujucich a vyraznych tvarov, asi aj dalsi modely budu razit takuto umiernenejsiu cestu. /// A Laguna Grandtour - presne to iste sa dialo u mna. Na prve fotky som hladel dokonca s odporom (take tie sede, s divne vykrutenym auto). Ale vsetky dalsi presvedcovali viac a viac. Potom, ked som sa dozvedel, ze predok ma evokovat Concorde - tak som si vsimol, ze to tam je. Dnes ked idem okolo ciernej sklenenej vylohy obdivujem ten odraz profilu Laguny, rovnako ako pred 4 rokmi... :yes: takto ma vyzerat lifestylove kombi. A nie ako radoby lifestylove- kombi BMW, Merc, Audi, Jagu, ktore vyzeraju uplne obycajne, ani ako bezne vagony od Fordu, VW, Citroenu, ani ako lifestylovy zmatok v zadnej casti u P407 SW... Laguna Gradtour II raz bude v ucebniciach auto-designu...to je fakt.
Však on má Grandtour i takovou Concordí povahu. Není to žádný obtloustlý Jumbo Jet na pytle s cementem, ani MiG-29 na řezaní okresek. Je zkrátka ideální na velmi svižné jízdy za plného komfortu. Dodnes tuhle uklidňující auru zavidím každému majiteli projíždějící Laguny.
...hm...mne prave vadi to, ze sa s tym autom neda naozaj zajazdit - teda ten makky podvozok, to ma zere 😒 Ale ako cestovne auto na dialnicu to je prvotriedna vec - naozaj ako Concorde d´Air France. Nizka, ostra silueta. Rychle, priestranne presne ako treba, pohodlne, a ano...ta stredova opierka.... Sadnem v Bratislave, vystupim vo Frankfurte a nic necitim (aha, tu mi nejak ten makky podvozok nevadi 😄 ) Ale ako hovorim - rad by som tou nadzvukovou rychlostou vyrezal aj s pasaziermi zakrutu...
Hezká debata pánové. Už jsem to tu někde psal, dle mě je Laguna Combi těžce imageovou záležitostí. Líbí se mi daleko víc než hatchback. Marko, pro tebe je odpovědí Citroën s hydraktivem. Po dálnicích si budeš plout jak na obláčku a před serpentýnama zmáčkneš "Sport" a budeš moci začít řezat jako dřevorubec 😉 A nová C5 Break je famózní :yes: 😄
C5 je ale vizualne ...prepac mi ten vyraz, ale nemozem si pomoct...otrasna. Break este viac. ;-\ 😉 Cele je to nejake opticky velke, Break je naviac klasicke kombi bez znamok lifestylovosti. A vtip je v tom, ze ja som kombi nikdy nechcel...az ta Laguna to zmenila, pretoze viac nez klasicke kombi v tom vidim futuristicky Sports Tourer (teda koncepcnym navrhom desifnu). Ale moje buduce auto bude asi nove Mondeo - ak teda bude podobne Iosisu. 😉
Stejne skoncis u Jagu!😉 To Mondeo jako mezi stupen neni vubec spatna volby :yes:
>😁 ...ja viem, ze tam skoncim 😉 >😁 Ale teraz pride na to, ze aky Jaguar?! S-Type? Pride mi uz trosku velky (na to co potrebujem) a uprimne - ak to bude zas odkaz na Mk.II - tak ten "dedkovsky" design moc nemusim. To by som radsej nejaku modernu interpretaciu charakteristickych prvkov Jaguaru v aute ktore ma vyrazne sportovy flair s prvkami decentnosti. A X-Type, ktory by mi vyhovoval rozmerovo viac, uz v dalej gen. nebude. A ten pripravovany crossover - tak to nech sa u Jaguaru nehnevaju - ale o tom nebudem ani uvazovat (nech by to vyzeralo akokolvek skvele)...
To je presne ono! Uz jsme o tom debatovali. Ja si X-Type poprve poridil prave proto, ze je "akorat". Kdyz jsem si kupoval nove, tak jsem stal pred volbou S-Type, ktery vnimam podobne jako ty, uplne hole XJ6, ktere sice miluju, ale je krute neprakticke a tak padla volba znovu na X-Type (je pravda ze model 2001 a 2005 je dost rozdilny). Jag by mel myslet na mlade a jeste mlade jako jsme my, aby jim mel co nabidnout. Ale jsem celkem v klidu. Az prijde na nakup noveho auta, tak uz nebudu spadat do kategorie jeste mlady a klidne si budu moct noveho S-Typa koupit😉 Tebe se to tyka taky. Az ojedes to Mondeo, tak uz budes jeste mlady a klidne uz muzes mit toho S-Typa taky😄 No anebo je tu moznost v beznem provozu jezdit Mondeo a pro radost XK >😒] :yes:
😉 Mondeo a Aston DB9...btw. sucasny S-Type: Stiahni si tuto reklamu a uvidis tam povodny Mk.II , novy S-Type, aj perfektnu slecnu...tomu sa hovori "package with full options": [odkaz]
Mně se právě C5II Break líbí za všech C5 nejvíc. Na přechozí C5 jsem si doteď nezvykl ;-\ A když už, tak jedině Break. Berline je fakt divné... Ale určitě to není lifestyle kombi jako Laguna nebo Sportwagon. To souhlas. A tím futuristickým Sports Tourerem - přesně vím, jak to myslíš. Malá přikrčená šelma... něco na způsob Z3 coupé - tam jsem to začal vnímat ten trend "sportovních kombi" 😉 Iosis ti schvaluju :yes: stejně jako bych schválil nový Lancer 😄
Máš pravdu, teď jsem si sestavil na Renaultu verzi, která by mě stačila a je pod milion. Nicméně ceny musely jít dolů, poněvadž tak před půl rokem mi konfigurátor předhodil na stejné verzi cenu nad milion. Já Espace chtěl, potřeboval jsem větší rodinné auto, ovšem cenově byl lehounce nad mé možnosti a velikostí lehounce nad mou potřebu.
Před lety jsem byl s tátou na představení Laguny II v Německu, on si ji odtamtud odvezl. Byla stříbrná, 1,9 dCi Grandtour. Krásný a komfortní auto, tolik novinek ve své třídě přineslo. Pět hvězd Euro NCAP jako první auto. Pak přivezl Vel Satis. Toho jsem, bohužel, zdědil. Táta už nežije. Mě zůstala důvěra k Renaultům, a vůbec mám blíž k francouzským autům. Nejsem zaujatej, mám nově to Murano, ale to má vlastně taky blízko ke kosočtverci. Jsem prostě spokojenej. Narozdíl od ostatních fanatiků dalších značek využívám častých nabídek k testování všeho možného. Pak můžu teprve srovnávat. A pořídím si jen to, čemu věřím.
Vím přesně o čem mluvíš. Právě stříbrný 1,9dCi Grandtour E😜ression jsem jezdil. Sedmnáctky Silverstone, zkrátka, vizuálně přesně ta, která byla spolu s krémovým liftbackem na prvních fotkách Laguny II z předpremiéry. Dnes bych dal jen jinou barvu, poněvadž jsem na stříbrnou radikálně změnil názor.
Moj velky favorit je Ford Mondeo ST TDCi 2.2 Duratorq, je to sice 35k nad limit, ale stoji za to :yes:
Coze, my sa bavime o milione ceskych korun? Ja som myslel ze dolacov. To by som si potom kupil BMW 507, ak sa take daco da este zohnat. Ale vazne, ja chceeeeeeeem Imprezu!
😉 ...A Z FLEKU - JE TO FAKT BOMBA !!!
:yes: :yes:
ty ses muj clovek 😉
To bude stat vic ne ??
C6 za milion neseženeš,zaklad je minimálně o 150tKč výš.
Já bych se rozhodoval mezi Subaru Outback,VW Passat Variant 4 Mation možná Kia Sorento.Rovnou uvedu i tři auta za 750 000,-Kč.Škoda Octavia Combi 4x4,Subaru Forester nebo třetí generace Suzuki Grand Vitara,která mně příjde fakt dost povedená, ale ještě jsem ji neřídil.Jestli máte s novou Grand Vitarou zkušenost,napište mi prosím Vaše dojmy.Dík 😄
Přečti si tohle [odkaz]
Jj nova Suzuki je moc pekna a za ty prachy parada...... !! 😄
docela zajímavé ale ty tři auta nemají spolu nic společnýho je to že o nich říkají že maj pohon všech kol, hned vyloučím sorento kvuli elektornikcý redukci, a potom passat. Než jsme koupili outbacka uvažovali jsme o něm projeď se s nimi po mokrý trávě a něco zjištíš passat se začne chovat že sjede proti směru jízdy a ve vnitř víš že je mokrá tráva, a Outbackem jsem věděl že je mokro jen díky tomu že byly puštěný stěrače, jediná výhoda Passata je v tom ž má naftu, ale včera jsme se s 2,5 litrovým motorem vešly na trase brno děčín a zpět pod 9,5 litru benzínu a to jsem nedodržovaly (ono to stím motorem ani nejde)
Něco společného mají, všechny tři jsou prostorné, líbí se mi a i cena je podobná.Jinak chápu, že se jedná o osobní auto, SUV a OFF-Roar, ale všechny jsou ideální pro rodinu.
dobře Passat je ten osobák, sorento to SUV-ko, ale aby byl outback nazýván off-roadem to snad ne... z vlastní zkušenosti vím že tam kde má sorento problémy tak tam si subarka (dokonce s automatem) hravě poradí, to není reklama to je fakt
Ahoj Forestre, tím off-roadem jsem myslel Sorento, protože má rám a né Outbacka, ale jinak vím, že Outback je lepší.Měl jsem možnost řídit jak Sorento tak Outbacka. Za rok najedu přes 50 000 km a proto jsem napsal i Sorento, protože to bych volil v dieslu.Jinak se budeš divit, ale mám už šestý rok Forestra a protože má přes 200 000 km, tak na jaro planuji výměnu.Nemuset počítat jdu do Outbacka, ale bohužel se budu muset spokojit s něčím dostupnějším.Rozhoduji se právě mezi dieslovou Grand Vitarou nebo Oktávkou Combi 1,9TDi 4x4 a nebo základní benzínovou Legaskou combi.Samozřejmě vše jen v N1 😉
vůbec bych se nerozmýšlel a koupil toho outbacka. Je to dokonalý auto co se týče jízdních vlastností, kvality a spolehlivosti.
Novu Grand Vitaru mam asi 2 tyzden {1 000 km}, je to super auto, kvalitne postavene, elegantne, priestranne aj kufor, s 2.0i ide slusne a celkom ticho. V terene som zatial nebol. Len som pocul ze tam ide velmi dobre.
Jel jsem s ní, je velmi povedená, 2.0 i motor 103 kW si jen pohrává s autem, podvozek stabilní,klidný bez dramatických náklonů, robustní a velmi sympatické autíčko podle mě za úžasnou cenu.
>😒] Tak já bych šel do popředí někam k Mercedesu třeba C můžete si z něj uděla kombi običejnou limuzínu nebo slušnej sporťák ať už diesel nebo benzín. A to vše už od 859.000Kč. Máma v něm má 200 CDI a jede slušně
super autí :yes: 😉
Toyotu Avensis 130kW diesel v plný palbě. 😲
Jo urcite dobra volba, a v sedanu !! :yes: :yes:
Akorat nemam rad slova: v plny palbe 😒 Pripomina mi to ty vesnicky rozhovory tuZingaru....... 😄
Jo,já sem to jen zkrátil,to auto udělá všechny gti,rs,st ard.Všichni se hrnou do Bavoráků atd,ale tohle je tutovka a bez tuzingu.
Jo presne tak ! :yes: Jeste ze jsou lidi jako ty, jinak by tu jezdili jenom Octavie,Passati a trojkove rady......!! viz. muj prispevek o BMW nahore!!
Kdybych ten milion měl, tak hned běžím (jedu) k dealerovi Alfy a koupím si Sportwagon 2,4 JTD než ho na jaře nahradí 159, ta je sice větší, ale taky o dost dražší.
Nevim
Jezis marja kdybych mel tolik love, tak bych ani nevedel co si mam vybrat. Muj sen je porsche ale na to by hold ten melounek nestacil , leda na vojety !!!!! A tak bych si za ty prachy nejspis poridil nakej poradne nadupanej sedan v dieselu, k...a drat to by me bralo !!!!!
za milion? dům, dík, budu jezdit i autem za 300000, doveze mě taky
Tak tuto otázku právě v práci řešíme.Akcionář nám povolil auta do milionu (pouze tři kusy) a dosud máme Mazdy 6.Chceme zase něco nového a nic vhodného nenalézáme.Nejraději bychom chtěli hatchback,střední třída,možná vyšší.Poraďte,co koupit?Díky všem.
Je to tezky takze bych zkusil vybirat i podle toho kde vam daji slevu ci nejake vyhody kdyz u nich koupite 3 auta najednou(jestli to dobre chapu).
Jo,jedna se o tři auta.Slevu dá určitě každý,ale jaké auto?Ford Mondeo je již zastaralý,Passat nemá páté dveře,Avensis se nám nelíbí,Laguna prý zlobí a tak fakt nevíme co pořídit.Chceme,aby auto vypadalo trochu sportovně a nebylo delší než Mazda 6 (pokud možno).Můžeme počkat do 1.pololetí 2006.Bude něco nového? Olda
No kdyz to ma byt vetsi auto tak ty jsou vetsinou jenom sedan a kombi....to je pak vyber maly.
[odkaz]
TOYOTA COROLLA VERSO
Tak za milón tohle autíčko. Kliknout na pravou část auta....fakt to vypadá dobře.
A co Nissan Primera, Opel Signum, Renault Vel Satis,Saab 9-3,Toyota Avensis ? Já myslím, že výběr je, ale já bych na Vašem mýstě volil Toyotu Prius.Je úsporná, ekologická a navíc je dnes in. 😉 Když máte peníze,jedte příkladem :yes:
Honda Acord 2,2 i-CDTi. Je to japonske, vyzera skvele sportovo, moc to nezere a stovku da pod 10s
GM: v tajosti prebieha uz niekolko dni schodzka Ricka Wagoneera (GM) s Katsuaki Watanabem (Toyota) v Tokyu. Predmetom je maximalizovanie spoluprace, vratane "spristupnenia" mnohych US zavodov Toyote. Toyota by udajne mala ziskat dalsie severoamericke kapacity (a nie su vylucene dalsie spolocne platformy) vymenou za moznost uplatnit vyrobne a riadiace postupy v zavodoch GM. Co bude pre GM urcite plus... Toyota pristupuje na takyto druh spoluprace kvoli tomu, ze v USA zacinaju silniet anti-japonske postoje verejnosti. V kongrese uz zneju hlasy v suvislosti s upadkom GM a Fordu, ze by sa mali zaviest restrikcne opatrenia proti Japonskym znackam. Toyota, ktorej velka cast profitu je generovana prave v USA sa takej situacie boji - a tak ma zaujem teraz pomoct konkurencnemu GM, aby sa situacia dalej nevyhrocovala. // VW: stratova znacka Seat bude prevedena priamo pod Audi. Znamena to fakticku stratu samostatnosti (nateraz). Cely management bude sediet v Ingolstadte - a pravdepodobne bude z velkej casti ten isty ako je u Audi. Toto opatrenie (pmerne tvrde a nezvykle) bude platne minimalne po dobu restrukturalizacie Saetu...
[odkaz]
Fandím americkým značkám, ale znepřístupňovat trh importům je nejrychlejší cesta jak způsobit zastarávání vlastních výrobků. Spíš než na rozhovory s Japonci je na čase vyházet kompletní management. >😒]
Ten cas vyhadzat chamrad co viedla GM uz pominul. Uspesne to zdevastovali az do tohto stavu. A zamestnanie ludi ako je Lutz uz prislo neskoro. Teraz treba hladat cesty ako z toho von. Aj zufale, ako je trebars ochrana pred veritelmi, obetovanie dalsej zo znaciek, pomerne potupna spolupraca s hlavnym (a uspesnejsim) globalnym konkurentom, atd... Krutou pravdou ale je, ze "sudruhovia" v USA asi robia nieco strasne zle ak v priebehu 10 rokov treba 2x sanovat koncern Chrysler, a byvale superkoncerny GM a Ford sa potacaju na pokraji krachu...
Moje milá Toyota je silná, moc hodně silná.. Kdyby chtěla, tak přitlačí na pilu a pošle GM i s Fordem k čertu, tím sem si jist! Jenže to by pak ty protijaponské nálady asi dost hustě vygradovali 😒 Nejvíc se mi líbí, jak amíci furt vehementně prosazují politiku "volného obchodu" a najednou začínají couvat (rozuměj: prosazují ji, když se jim to hodí a když ne, tak by najednou rádi přijímali nějaká protekcionistická opatření). Amící sou fakt hustý pokrytci :no: :no: :no: Mě osobně by se libílo, kdyby Toyota GM koupila (nebo alespoň vznikla strategická aliance) a konečně v tom bordelu, co tam panuje, udělala pořádek a pořádně to rozjela .. jenže to by asi antimonopolní úřady nezkousli a konkurence nerozdejchala..
Klid. Potřeboval bys tu Johnyho "z LA" jako protiváhu, ty jeden fanatiku. >😒] Teenagerský řeči jako "kdyby chtěl, poslal ho k zemi už v prvním kole, ale to by se nelíbilo divákům, který zaplatili drahý vstupenky" si nech na jinam.
Hádat se s Tebou nebudu, i když mám pravdu. Jestli se tady objeví Marko, tak nám k tomu snad něco poví.. Pravdou ale je, že president Toyoty (nebo jinej vysokej představitel) nedávno uvedl, že Toyota nebude dále slevňovat své modely, protože by to zničilo (netvrdím že zahubilo) GM a Ford, což by mělo za následek právě "protitoytovskou" náladu a v důsledku by to vedlo k proklesu prodejů.. P.S. přístí rok bude přelomovej! Toyoyta se podle odhadů konečně stane největší automobilkou podle počtu prodaných aut (Bye, bye GM) P.P.S. fotky novýho Escalade náhodou nemáš? 😉
Já neřekl, že nemáš v ničem pravdu. Ale "tvoje Toyota".... už to sousloví zní absurdně. >😁 A na žádný kdyby nehraju. Buď si můžou dovolit zlevňovat s cílem zvýšení prodejů a udělají to nebo to neudělají, protože to nedokážou. p.s.:Fotky budou nakonec až v pondělí (zatím jen drobty, viz diskuse pod Sparkem s automatem)
Ten úvod byl trošku nadnesenej, vyjádření citů k mé lásce a idolu >😁 Dovolit si to určitě mohou (otázka není jestli, ale o kolik..), jenže Toyota má asi dobře spočítaný, že je lepší se trošku držet zpátky a moc "nevyčnívat". Největší "sranda" je ta Markova věta, že "vymenou za moznost uplatnit vyrobne a riadiace postupy v zavodoch GM".. jestli to dobře chápu, tak to (nadneseně) znamená, že Toyota bude GM učit, jak vyrábět auta >😒] >😒] >😒] kdo by si to před 30-40 lety pomyslel, že se pyšný GM bude učit, jak se maj správně dělat auta.. 😉
Možná štěkáš na špatnej strom. Člověče, kolikrát já tu v diskusích na auto.cz japonský auta hájil proti přitroublejm pomluvám. Já, co se učil jezdit v Nissanu Maxima.... To že mě americký auta oslovujou víc designem, pojetím a prostě celkovým stylem neznamená, že mám něoc proti japíkům. Jsou skoro nepřekonatelný v bezporuchovosti, efektivnosti výroby atd. A protože si kupuje člověk auto a ne hospodaření koncernu nebo jeho manažery, budu kupovat americký auta. Teď teda mám už jen dvě volby. Protože Dietera sponzorovat nebudu.
Asi máš pravdu, sem zvyklej bojovat proti blbosti a omezenosti (výroky bez argumentů typu japonský nebo korejský auta jsou šunky, americký auta jsou herky apod. mě vždycky dokážou naštvat..) a taky mě štve, že lidi netuší, jak daleko je dnes (technologicky, ekonomicky) Toyota a hrozdně ji podceňují, i když je asi nejpokrokovější automobilkou současnosti.. Aby bylo jasno, tak mě se ameriky taky docela líběj (teda až na interiéry, které jsou většinou docela tristní a alespoň o třídu horší než jaké je zaměření auta - i když podle mě se časy už mění..). Zrovna včera sem v Praze oblejzal Navigátora v černý metle a na pěknejch kolech, úžasný auto, ale přece jenom bych ještě trochu "poladil" interiér - ale i tak, vzhledem k ceně je to super volba
No interiéry....podle mě má žalostný interiéry třeba Pontiac. S výjimkou Solstice. Ale jinak většinou to vyplývá z toho, že Evropani porovnávají interiéry nejnovějších evropských modelů s americkýma autama třeba z devadesátýho pátýho...naprosto běžná praxe, jak jsem vypozoroval. A pomíjí se, že i evropský interiéry ještě v devadesátých letech vypadaly jaksi žalostně a mnoho amerik má delší životní cyklus než eu. auta. Jenže porovnej naživo třeba interiér '98 Cadillac Seville s '98 Mercedesem. >😒] Nedopadne to dobře pro meďoura. Z opačné strany:střední třída je v USA pro socky, zatímco tady je to pro "bohatý frajery/podnikatele". Takže porovnášli třeba Ch. Malibu x Opel Vectra, vyhraje jasně Vectra. Jde o to vidět všechno v souvislostech. A jak říkám nebyl v devadesátých letech evropský interiér u auta v adekvátní ceně, který by se vyrovnal Seville nebo Town Caru. Z japonských aut mám nejradši Suzuki Swift, Nissan Primera, Subaru Legacy, Lexus SC, Infiniti M (minulá generace, co byla ještě "přerostlá").
Clovece jako budouci ekonom bys mel vedet, ze cilem Toyoty neni maximalizovat prodeje, ale maximalizovat zisky, a existuje urcita cena, kde prodeje sice nejsou nejvyssi, ale zisky ano - dalsi zlevnovani by sice zvysovalo prodeje, ale zisky by klesaly, protoze je prilis vysoky naklad na vyrobeni dalsi jednotky, jestli si to pamatuju dobre 😄 Ale jinak ta Tomova teorie asi neni spravna - cilem Toyoty totiz neni ani "zadupavat do zeme" konkurenci, jak si predstavuji nekteri "teenageri", ale opet jen a pouze vlastni preziti a zisk. Ostatne ani si moc nedovedu predstavit, jak by to "zadupani do zeme" probihalo - ma Tom na mysli prevzeti spolecnosti GM (to by mohlo pro GM byt naopak prospesne), nebo dumpovani cen a privedeni GM ke krachu (coz by podle me bylo nesmyslne nakladne, riskantni a po pravni strance obtizne proveditelne, pokud vubec mozne, nemluve o tom, ze pro to Toyota snad ani moc nema duvod)?
Psal jsem snad, že cílem Toyoty má být maximalizace prodejů? Ne, jen jsem vyvracel Tomův názor. A na věty typu "jako budoucí ekonom by měl vědět" jsem víc než alergický. Starej se o svý povolání a nehraj si na děda vševěda.
Napsal jsi: "Buď si můžou dovolit zlevňovat s cílem zvýšení prodejů a udělají to nebo to neudělají, protože to nedokážou." - kdyby tu byly jen tyto dve moznosti, musel bys pripustit predpoklad, ze cilem je maximalizace prodeju. Snazil jsem se jen rict, ze to neudelaji, protoze k tomu nemaji duvod (resp. protoze by to bylo nevyhodne), ne proto, ze to nedokazou. Tu uvozovaci vetu jsem tak nemyslel a az ted mi doslo, jak vyznela "gerontsky". To nebyl zamer. Nicmene si myslim, ze bys mel svoje alergie (a je jich vic, nez jen tato) trochu vic kontrolovat 😉 Jinak moje povolani je sice zajimave, ale obcas dost suche, a tak ulitavam k te ekonomii - nemluve o tom, ze znalost ekonomie uziji i pri vykonu sveho povolani. No a kdyz se tak zamyslim nad tim svym povolanim, tak to, jak te (a nejen tebe) chytam za slovo a mam nutkani neustale opravovat a precizovat vyroky tady na auto.cz, bude nejspis profesni deformace. 8-s Tomu se pry clovek neubrani.
OK
jen prave v japonsku je silne nacionalisticka politika, zahranicni auta tam nejezdili ani v dobe kdy japonci jeste vyrabeli sroty, mnohe firmy hrozi svojim zamestnancum vyhazovem kdyz si koupi zahranicni auto. Amici by se meli proti asijskym zkopirovanym srotum lip chranit stejne jak evropane.
Máš pravdu, souhlas. Jenže Japonci nikomu nevnucují politiku volného obchodu 😉
Dík, za všechny super informace a novinky, který chystaj jednotlivý automobilky. "vymenou za moznost uplatnit vyrobne a riadiace postupy v zavodoch GM".. tohle větou si mě potěšil 😄 Pamatuješ, jak sme diskutovali o JIT a vyšší efektivnosti výroby u Toyoty atd.? Tak tohle je přesně to, co sem měl na mysly! Je mi jasný, že JIT a podobně má v určité formě již implementováno většina automobilek, jenže ten Toyoťáckej systém je "trošku" dál a teďka se to ukazuje..
Je, je...ale ono to asi nebude iba tym. Pravdepodobne sa budu uplatnovat aj ine techniky a postupy - a to predovsetkym efektivny manazment riadenia ludskych zdrojov. Pretoze toto je vec v ktorej to GM a Ford pokaslali najviac. To co robili, bola tak rozsafna politika, ze to nemohlo fungovat ani v USA. To co pred 50. rokmi slubili zamestnancom sa stalo niecim ako pyramidova hra. Bola to iba otazka casu, kedy sa to cele zruti...
Já bych šel do dovozu z Japonska: Nissan Skyline R33 GT-R a ještě by zbylo na provoz, gumy, a na nějaký ND dobrejch 350000-250000kč. Moje volba
na kolik vyjde nejakej slusnejsi peugeot 407? ...taky se mi libi alfy a BMW (nemam prehled o cenach, ale pekna je Z4 a 1)
Díky, myslím, že si rozumíme.
Nemužu si pomct, ale milion je pěkně blbá častka, na prestižní sedan střední třídy je to málo(leda na nějakou "chudobku", za normal v teto kategorii považuju tak 1'200'000 a vis) a za auta typu Mondeo, Vectra, Superb, 407,Laguna,... mi to příjde zbytečné vyhazování peněz, na ty stačí tak maximalně 900'000 a i to už je u některých moc. Minule tu bylo 500'000, to je taky pěkně blbá částka, za kotrmelec zbytečně moc a na auto nižšístřední třídy zase málo (ideal tak 650'000). Ale zpět, když už auto za 1'000'000, tak asi VW Passat Higline a nebo o něco menší A3 Sportback Sportline, oba ve 2.0TDi a k tomu nějakej ten "obcional".
GTI
Meloun na auto... tak brácho, garantuju ti, že tohle ti manželka nedovolí nikdy 😄 Takže nejrve si musíme ujasnit, jak k tomu melounu přijdeš. Pokud to zkoušíš s rozprašováním perníku dole na Můstku... tak toho melouna vyděláš poměrně rychle... ale zase ti nevydrží tak dlouho, než ti ten tvůj vybranej klenot dodaj na prodejnu. Pokud ovšem jsi toho melouna přivalil přímo v potu tváře z poslanecký lavice, pak můžem pokračovat. Pravděpodobně, brácho, to bude ovšem tak, že ten milion mít nikdy nebudeš... kruté... ale pravdivé. Takže POKUD bys ho mněl (tedy jde o super sci-fi hypotézu) věř, že bys měl velkej problém. Jasně, čteš auto.cz a tedy i můj seriál "Jak kupovat auto" a znáš tedy zásadu "halb und halb" Znamená to, že bys koupil auto za půl melouna... takže tohle je jasný - FABIA RS. Pokud bys teď chtěl jen tak ležet na gauči a představovat si ten milion a co sním (nezávazně), pak je to taky jasné - GOLF GTI. Guru nižší střední, hot hatch tvýho vyprahlýho srdce... Jenže - když už si koupíš auto, musíš mít na zákonnou pojistku a na havarujní pojištění... a na to, brácho, teda rozhodně nemáš. Tvoje jediná šance jsou nadcházející volby. Prostě dostat se tam, jako ke korytu... pak to jde samo... a takovej jeden meloun... brácho, prkotinama se nezabejvej. Vedle toho je možný podnikat... makat 12 hodin denně. Tohle dokážeš? Dá se to. Vím o tom dost. A víš co to je makat několik let 12 hodin... zatím děláš tak 3, co? No, a to je tvá cesta k tomu melounu... Jinak ho můžeš vydělat ještě jako Guvernér ČNB... ale musím tě zklamat... o tebe, brácho, rozhodně zájem není. Takže závěr... sny přenech svý holce... bude je vedle tebe potřebovat... A soustřeď se na své schopnosti... Prostě pochop... kolik melounů vyděláš... tolikrát jsi tady človekem 😉 :yes:
je nádherný, luxusní a má V8. Tři sta divokých koní, klasická koncepce zadohrabu s tuhou nápravou. Dokonalost. Na nic jinýho bych ani nepomyslel.
:yes: :yes: :yes: Volba se stylem.
... i kdyz k STI uz neni daleko
GTI
Víš jak se za dob rudého teroru kupovala auta? Nijak. Nekupovala se. Dodávala se. Musel jsi čekat. Dlouho, brácho... na Škodu 100 tak kolem dvou let. Nejhůř z tábora děsu na tom byli v NDR. Na Trabanta se tam čekalo v pořadníku 15 let... Jo, brácho, tohle je pravda. Takže, když jsi chtěl auto, vyrazil jsi do polí za město... za okresní město, protože v každým okresním městě byl podnik Mototechna... možná pamatuješ to stylizované "M". To byl oplocenej hektar udusaný hlíny a uprostřed stál zpravidla odpornej barák... Stály tam traktory, nákladní auta, kombajny, dvanácettrojky, a mezi tím čas od času stála osobní auta. Jaká? - Moskvič, Žiguli, Trabant, Wartburg, Škodovky a Oltcity. Ulbricht, Walter Ulbricht, Východoněmecký komunosamozvanoguru nás často ujišťoval, že Wartburga kopírujou u BMW... no, my mu to samozřejmě nevěřili... my jim nevěřili nic... No, tak jsi jednou došel za ten plot. Tam byl chlap, zpravidla v modrám plášti a pár ženskejch, taky v pláštích... zeptali se co chceš. Řekls třeba - Škoda 100. Předal jsi občanskej průkaz a oni tě zapsali do pořadníku... Ten tam visel jako veřejnej seznam odsouzenců na smrt... Měl jsi dva až tři roky na to, snít... a došetřovat prachy. Barva a vybavení nikoho nezajímala. Jednou ti přišel telegram - Vážený soudruhu, dostavte se do našeho podniku k převzetí vozidla... Tak sis vzal dovolenou... den před tím jsi to preventivně oznámil kolegům v práci... koukali na tebe, jako bys šel kupovat zámek Hluboká... Tak jsi vyrazil zas za město, vešel do Mototechny a sebou v kapse 50 tisíc (vejplata byla tak 1,500,--) Na dvoře stály čtyři Škodovky. Tři bílé, jedna hnědá. Mám naději, svitlo ti. Zaplatil jsi a technik hlavou trhnul směrem k autům a řekl ti - soudruhu třetí zleva. To hnědy?... koktáš. Jo, máš snad soudruhu něco proti tomu. No... já bych chtěl bílý. Bílý nejsou soudruhu... jak nejsou, vždyť je vidím, ty tři. Jo, ty, tak ty jsou pro jiný soudruhy... chápete, soudruhu (mrká), mrknul jsi taky a on ti dal papíry a kliče. Jado, volá, ukaž soudruhovi jeho auto, to hnědý. Jarda tedy s tebou došel k autu. Sedl si za volant... tak jak byl, v montérkách. Ty vedle a on s tebou objel barák... pak zastavil a řekl - dobrý, co, dělo. Jo, dělo. Obešel jsi to a sedl sis. Uvnitř sebe pachuť mědi... do toho radost asi jako bys dnes kupoval fakt auto za milion, a ani sis nedovolil naznačit, že chybí jeden chromovej ozdobnej disk... Tak brácho... takhle se tu tehdy, dodávala auta... No vidíš, a dnes... dnes těm komoušům stoupaj volební preference... a mě z toho tlak... :yes:
:yes: :yes: :yes:
GTI
:yes:
:yes: NÁDHERNÝ popis něčeho hrozně nechutného.
GTI
:yes: :yes: :yes: Běhá mi mráz po zádech.
Jo a vy se divíte,že jsem měl polskýho Fiata,nikdy jsem se nechtěl stát soudruhem.V Polsku bylo a je nejvíc věřících a antikomunisů 8-s
Já se nedivím.
GTI
Já taky ne 😄
GTI> Máš GTI?
NE MÁ TDI!
GTI
😄 :yes:
Tak proč máš nick GTI, to je jako bych si dal já R32 😉
GTI
No, nevím, zda-li máš rád mufiny... a nebudu tě přemlouvat na změni nicku, ale to, proč mám nick, jaký mám je výhradně mé rozhodnutí... a koneckonců... tvá zpráva tu musela vyvolat velké smíchy... asi to tu moc nečteš...
No já myslím, že nejvíc jsme se zasmáli nad větou, cituji: "GTIho neznám." >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Ne, jen mě zaujala ta podivná diskuse o káře za mega. Já v autech raději jezdím, než si o nich povídám s někým na netu... Jen čistě hypopeticky, kdybys GTI V měl, tak bych se Tě zeptal na 2 věci ohledně provozu, ale to je už teď pasé, protože ho nemáš...
To povídání... to k tomu patří... rozhodně víc, než povídání o ženskejch... tam cením jen tu akci 😉 Můžeš se ptát. Teda ne na ty ženský 😄
Sem-tam bezi v telke dokument z tohto obdobia. Vzdy sa mrknem...mozno preto, ze si to matne pamatam. Ked bezia tie stavby priehrad, aj sa snad pobavim na tych sikoch mladeze, co sa s piesnou na perach a krompacoch na pleciach v dvojstupe tesia na na budovatelsku cinnost...co na tom, ze nie su robotnici, a co na tom, ze by mali sediet v skole, ze?! Ale niekedy sa stane, ze ma ten dokument vydesi tak, ze ho nedopozeram...musim utiect do izby, chytit do ruky kartu od Laguny, otvorit katalog Aston Martinu, a potom len tak zavolat kolegyni do UK. Fakt.... Potrebujem citit, ze mozem ...ze je vsetko v RELATIVNOM poriadku. A teraz to budem musiet ist urobit znova. Ten pocit, ze by som v tom musel zit je devastujuci. A dalsi pocit - desivy - je ten, ze by som to mozno povazoval za normalne.
GTI
Jo... příliš rychle se zapomíná... :yes:
To je právě ono. Víme, že to bylo. Ještě jsme to stačili zažít, ale už na to nemyslíme. Přijde nám normální, že si jdeš koupit čerstvý rohlíky v neděli, že máš přes 30 TV kanálů, že máš dostupné všechny novinky z celého světa, že máš výběr z dvaceti druhů hajzlpapíru... Přijde nám to už tak normální, jako lidem kteří to vůbec nezažili. Je dobře, že takové dokumenty dávají. Nejhorší je zapomenout na minulost...
Ty čerstvý rohlíky v neděli a o svátcích jsou docela v ohrožení. 😉
To je taky fakt 😒 :no: Špatnej krok zpátky... ;-\
Ano, pride nam to normalne....ale desive je, ze sme v tom mohli zit dalej a nic z toho normalneho by sme nemali. To porovnanie moznosti vystrasi. My sme mali stastie, ze sme boli este dost mlady na to aby nas to o nieco pripravilo a zobralo nam to roky zivota a poznamenalo nas to. Ale boli sme dost velky na to, aby sme si to dokazali pamatat. V UK mi znamy hovoria, ze ak niekto drzi v rukach buducnost EU, tak su to ludia ako sme my. Nie sme tym poznaceny, ale obrovsku cenu slobody pozname lepsie nez oni v UK, SRN, FR, atd...pretoze vnimame to porovnanie neslobody a slobody. A myslim, ze v tom maju pravdu....
Hmmm, to je zajímavý a dost mile mě to překvapilo, že si něco tak hlubokého dokáží uvědomit. Nedávno tu byl známý kamarádky (Australan nebo Amík - teď nevim) a nebyl schopnej pochopit určitý věci z minulosti, který jsme mu vysvětlovali. Říkal, že to není možný a hlava mu to prostě nebrala.
GTI
To je dobrej signál... pro nás tady... že naší nedávnou minulost, jinej, co se narodil do svobodnejch plen, nechápe... Alespoň si dáme bacha... doufám. :yes:
Zasadne uprednostnuji premiove znacky a za tuto cenu se uz da vybirat i ve stredni tride. Samozrejme zakladni motorizace a vybava. 😉
Pokud bych se rozhodoval v 11/2005, tak nasledujici😒br /> benzin: Volvo S40/V40 2.5T aut. nafta: BMW 320d sedan aut.
Bohuzel 😒 bych musel pominout Audi A4, protoze je uz rok po faceliftu
a brzy bude nova 😄 a na tu se moc tesim. :yes:
MB C klasse je uz taky tesne pred generacni obmenou :no:
Oslovuje mne Saab 9-3 sportsedan, ale ta servisni sit :no: a vubec cela automobilka ma problemy. :no:
No a protoze ja si rad priplatim, tak bych si vzal novy Lexus IS 250.
Je to designova zalezitost a hodne mne oslovila. :yes: :-!
A zapomente na "nadupany" laguny,mondea,pasiky a ostatni - na to je milion zbytecne moc - je to neekonomicke. :no: >😒]
To sice jo ..., ale skloubit v ceně jednoho milionu premiovou značku a střední třídu je dost nechutně "NAVÓŇENÁ BÍDA". Je docela blbý, když to tvému A4, C, 3.., 159, S60 ..., natře kdykoliv každá druhá OCTAVKA a jiná běžná auta, ani ty plastový puklice na kolech nevypadaj nejlip a MD přehrávače už taky moc nefrčej....... a jiný, prostě k těmhle autum patří jistej standard, jako třeba min. 140k po kapotou, 17" al. kola, dělená aut. klima, komlet elektrika, volant ... v kuži, palubní počítač, parkovací senzory, originalní CD přehrávač včetně kvalitní audiosoupravy, xenony, ... celkem to většinou přijde okolo 1'200'000. Jo a S40 neni vysloveně strední třída, to spíš S60, ne?
Vzdyt jsem psal "v zakladni motorizaci a vybave"! 😲
A kazda druha OCTAVKA at si jede rychleji vstric crashtestu, ktery nemuze vyhrat. >😁
Taky jsem psal, ze ja si vzdy rad priplatim, takze s tebou castecne souhlasim, co se tyce neuplne vybavy.ALE vzdycky radsi chudsi a bezpecnejsi,kvalitnejsi atd. premiovou znacku nez ...neco jineho. :yes: >😒]
S40 je na pomezi nizsi stredni(podvozkem urcite) a stredni tridy, ale ja psal taky o horizontu vymeny modelu.Prece si ted nekoupim S60, kdyz bude velmi brzy nove.
No a nakonec. Ja mam nejradsi hodne dobre vybavene SUV v cene od 1.7 do 2.1. >😒] :yes:
Určitě bych si za milion nekupoval nějaké SUV či sporťák. Nic takového splňující mé požadavky se za tu cenu nesežene. Nekupoval bych ani ojetinu. Když mam milion na auto, nekoupim si přece použité. Vyřadil bych taky všechny korejce. Né proto, že bych k nim necítil důvěru, ale proto, že v jejich nabídce není vůz co by mě oslovil. Vynechal bych i BMW, mercedes, VW a audi. Svezení je v nich určitě parádní, ale jinak mě ničím nepřitahují. Rozmýšlel bych se pak podle toho k čemu vůz bude používán. Jestli jako rodinný - Octavia combi RS, Superb, laguna, V70, 407, C5, C6, Avensis, Mondeo, 159, Accord, Primera. Nebo jako druhé do rodiny/pro volný čas - C4 Coupé VTS, Prius, Focus ST, Alfa GT. Z první kategorie bych asi zvolil Accord (2. v pořadí Octavia RS combi 3. Primera). V druhé kategorii bych si asi zvolil Alfu GT (2. FOCUS ST 3. C4 VTS).
Pokud jako rodinny auto, tak off-road, kvuli bezpeci a vnitrnimu prostoru. Z fleku bych znovu koupil Hyundai Terracan, kterym uz rok jezdime, a mame s nim nejlepsi zkusenost.
Pokud jako druhy auto, tak naky SUV, treba Kia Sportage, Hyundai Tucson.
Neni nad pohodovou jizdu v trosku tezkotonaznejsim aute, ktery nenavadi k sileny jizde, a poskytuje vsechno pohodli a komfort.
problem je kdyz potrebujes predjet odstavene auto (treba Hyundai) >😒]
Nejaka poznamka, co by mela hlavu a patu, a byla by k veci by se nenasla?
No, jako ze bych se citil lip v X3 od BMW a HLAVNE, ze bych si NIKDY nekoupil to samy auto dvakrat :no:
Jak rikali Svejkovi;-\"No to muze udelat jenom blbec!". >😒]
OK, na to uz se da reagovat.
Co se tyce X3, tak ten je fakt peknej, ale malej a drazsi. V porovnani s Terracanem. V porovnani se Sportagi nebo Tucsonem je ten cenovej rozdil uz hodne velkej. X3 a X5 jsou supr, ale cenove nekde jinde. Argument, ze je to i kvalitativne nekde jinde neberu. Pul mega navic mi za to nestoji. Ale kdybych chtel utratit 1.5M, tak bych o nich stopro uvazoval.
S takovym peknym jmenem jako je M3 bych cekal trochu jiny vyber. Ale jestli bydlis nekde v horach nebo v lese, pak naprosty souhlas.
Ad "stejny auto dvakrat": Pokud jsem s necim spokojenej, tak bych menil jen kvuli zvedavosti a chuti zkusit neco jinyho. Urcite budu vzdycky koukat po vsech moznostech, ktery se nabizi. To je jasny, zivot je zmena. Chtel jsem tim rict hlavne to, ze neni praktickej duvod menit...
Ale jo! Tucson je jedno z nejprodavanejsich SUV u nas, tak asi se to lidem libi 😉 S kvalitou uz asi taky poskocili...ale muj salek caje to neni. ;-\ Kdyz Asie tak novou Suzuki Grand Vitara. :yes:
Ahoj! Vrátil jsem se k vám po týdnu stráveném v penzionku u Balatonu, kde byla zima jak v psírně,mimochodem.....Nemůžu věřit svým očím! Za milion bych si teda určitě nekoupil "malé luxusní auto" stylu A3, promiňte,ne. To mi příjde jako vyhozené peníze. Z evropských aut bych bral asi B7, i když to není zase kdovíjak super auto, ale je nové a je "INN",což taky hraje roli(nebudu denně sedět několik hodin v nějaký hrůze).Z Asie jednoznačně Hindustan....pardon....Subaru Legacy(plná palba,2.5,žádná tuctovka,AWD)! Pakliže hrozí lyžařská vášeň, tak forestera. Na vyblbnutí milionářské dušičky asi RS(octavku).
Zdravím, můj náhled na věc😒br /> Pořád uvažuji o A6 Avant , 😒 ale asi nemám 1.7 abych to do toho pustil, a tak jsem se díval i na auto za 1.0.

Trochu historie, Koupil jsme Opel Vectra 2.2 DTI AT před dvěma roky. Katalogová cena 980 kupní cena 830. auto pro mě cenu milionu nemělo, ale 820 to jsem už nezvládl. (Vzhledem k tomu, že v té době " nadupaná " asi rychlejší a úspornější a nemší a nekomfortnější OCTAVIA II stála 890 ona stojí i teĎ, ale možná už dají 2 % slevu jsem zvoll Vectru - je úžasná.

Proto mě mrzí, že jí tady nikdo nezmínil, ale osobně to vidím v tom, že změna tvíře jí uškodila

U vádím kupní ceny ne katalogové
Takže jedna volba
VECTRA CARAVAN 1.9 CDTI AT

No a protože bych rád i trochu toho sportu tak se mi moc líbí

VW Pasat variant 3.2 DSG 4motion taky si myslím že se to dá z 1,15 usmlouvat na tu jedničku 😄, ALE !!!! ta ergonomie člověk se stím musí projet

Jo JO dík jak jsme si to tady napsal tak se jdu podívat na pašíka rychlost, 4 motion komort
Fuj už to po sobě nečtu

TOYTU člověk neusmlouvá ,nebo já to numím, a ta ergomie je ještě horší než VW je to koncepčně děláno na americký prcinky. Jinak moc pěkný auto na podívání z venku 😄
SORRY ten pašík stojí dle katalogu 1.2 v high line bez dalších doplňků.
ALE díval jsem se na audi.de a tam je A6 2.O TSFI za 32000 EURO včetně dph tj cca 33000 u nás ( naši paraziti mají 19% DPH) a to je tan milon jo to bude ono pak se na chipuje na 162 kW a 340 nm za 998 EURO a je to kára
Myslíš Toyotu Avensis, kterou vyvinuli v Evropě pro Evropu a nikdy se v USA neprodávala a prodávat nebude? Tak ta je pro "americký prcinky"? 😄
Jo kopito na sedák vzali z americké *, Evropana nesehnali a myslísi že jim to spolkneme jako ten vývoj pro evropu. No ale je pravda že to na webu v Us nemají je to divné Toytota vždy dělá vše pro USA a pak se to snaží implemnetovat jinam čučím že to tam neprodávají
Zajima mne jak je na tom ted Opel s kvalitou, myslim hlavne elektroniku (ABS,TCS atp.).Mel jsem od nich nekolik novych vozu, ale otravovaly mne neustalymi chybovymi hlaskami. ;-\
Kazdou chvili svitila kontrolka ABS, TCS, elektroniky motoru, airbagu atp. To cloveku na klidu neprida. ;-\
V servisu to vzdy vymazali a rekli, ze to je jen kontrolka. >😁 >😁 >😁 A to jsem jim mel verit?
Tak jsem odesel k AUDI a udelal jsem dobre, coz neznamena, ze nechci postupne vyzkouset vsechny premiove znacky. 😉
Kazdopadne mne zajima, jak je na tom Opel ted, protoze jako firemni vozy chci neco levnejsiho.
Jo kvalita najeto 45000 km jedna servisní prohlídka po 44 000 za 5900 včetně olejů a filtrů.
Nikdy mě to nenechalo stát zatím, V zimě mi zasvítí (nekdy 3 x za zimu) kontrolaka zadního brdového světla ale je v pořádku, zmáčknu OK a je po kontrolce. asi po 5000 km my vypadla elektrika na desce nešli budíky ale auto jelo to jsem byl hodně nasranej no prijel jsem do servisu rozpojili a zapojili a jel jsem chyby montáže. Jinak bez vady. K audi . kamarád měl předešlý model A6 byl z něho tak unešen že si koupil novou A6 no a tam už mu něco štěrchá v přístrojové desce v sedáku, jedno taky musel zajet do servisu kvůli prkotině ale musel no tak si vyber
ja bych bral 2-3 lety mercedes E 270!!!
Austin Martin DB9 tak s 80 - 90 % slevou to tipuju >😁
oprava ASTON MARTIN....pisu uz jak hotentot
[odkaz]%F3P%F3R~BmSB…
Ojetou M3, popripade 35OZ nebo Lancer Evo VIII. V pripade novych aut asi Astru OPC nebo BMW 130i.
Za milion bud forestera 2,0 v turbu ( 2,5 krásna ale na to aby mi auto žralo 15 litrů fkat nemám) a nebo mondeo za 800,000 je sice starší ale mě se to auto líbí, možná C5 nebo legacy v sedanu a 2,5 ale to bych musel hned protže ji přestávaj vyrábět
A nebo jako správný tuzer oktáfku f tdíčku f plný kalbě af červeným T i D a dokonce i I(kdo nečtě tuzing.com nepochopí)
BMW 320d.Do plný výbavy sice bude mít daleko, ale něco se tam za ty peníze přikoupit lze.
1. Ruda octavie RS v kombi s plnou vybavou vcetne navi
2. BMW 320d
3. Alfa 159
a)Když bych si vybíral luxusní sedan tak bych určitě šel do Hyundaje XG350 a ještě by mi nějaký prachy zbyli, nebo bych koupil nástupce Hyundaje Grandeura 3,3 V6, ale tam bych si musel asi 90000kč připlatit. Hyundaje proto, protože jejich spolehlivost se hodně lepší (Hyundai Sonata-nejspolihvější auto v USA), jejich výbava je taktéž dobrá jen by mohli k motorům přidat více koní. Vzhled vozů nevypadá taky špatně.
b) když bych si vybíral nějaké to kupé tak asi novou mazdu RX-8 slabší verze, nebo jetýho Nissana 350Z
c) off-road bych si vybral asi Hyundai Teraccan 3,5 V6 dobrá výbava a pěkný vzhled 😄 😄 😄
A co takhle nejakou jinou znacku? Treba Hyundai! >😒] :no:
třeba jakou??? podle tebe 😉
třeba Hyundai... >😁 :yes: 😉
Právě řeším stejný problém - mám si vybrat nové služební auto s cenou do 900 tisíc, se slevami od prodejců je to ceníková cena kolem milionu. Musí to být nafťák a osobně preferuji MPV nebo SUV, takže😒br /> Hyundai Terracan - krásný, ale má jen dva airbagy
Hyundai Tucson - interiér je nic moc, vyhřívání předních sedaček je jen ve výbavě s kůží
Renault Espace - mě cena vycházela podstaně výš, snad jen předváděcí auto by šlo v zajímavé výbavě pod milion
Toyota Corolla Verso - pěkný, ale malý
Opel Zafira - nějak Opel nemusím
Suzuki Vitara - o tom ještě přemýšlím
Ford C-Max - pěkný, super cena, ale uvnitř je poměrně malý
VW Touran - ve výbavě s Xenony, DSG, SoundSystém, vyhřívání sedadel se do ceny vejde, to je můj favorit

Máte někdo ještě jiný tip?
A co Toyota RAV4 (na jare bude facelift, i s novymi motory, pokud se ti nelibi soucasna)?
Vzal bych tohodle Japonce... Má motor 2.0 Tdi od VW, šmrnc, 3 letou záruku a vybavený je taky slušně...
ALFA ROMEO 159 2,4JTD! - 7 airbagu, xenony, 200 koni!!!!!, tocivy moment 400 Nm!!!! Super jista, nadherna a brutalni! Kam se hrabe passat....
Jestli jsi fanda Alfy, tak ji, prosim, nesrovnavej s pasikem. 😉 :yes:
Alfička je volba dobrá, tenhle motor je super, přišel mi mnohem víc "hravější" než konkurenti od VW,alespoň co se dá ze sedadla spolujezdce vypozorovat. TO MIKE: ber Alfu, sice je riziko,že budeš trochu víc v servisu,ale z nafťáků je to jednoznačný favorit!!! PS: Má tu někdo Legacy s NAVI?
Kára za meloun? 620 mega za R33 z japonska, co má najeto tak 15 tisíc. Dále, 20 mega za dovoz do Holandska. Zbývá 360 mega. 80 až 100 mega za předělání na levostranné řízení a individuální homologaci. A těch 260 mega bych vrazil do kapse firem jako Mine's, HKS, TopSecret a podobně. A na zdravý rozum vám všem kašlu, praktičnost mě nezajímá - měl bych Nissan Skyline GT-R R33 s cca. pětisty koni na kolech! :-! Chvíli bych si s ním užíval a pak bych ho prodal nějakému zbohatlíkovi za meloun a půl minimálně. A PAK bych udělal to samý, ale s R34 >😒] 😉
Tys byl dycky blázen >😒] 😉
super !!!!!! tie pedale na lavej strane by som ponechal pre autoskolu .... :yes: >😁 >😁 >😁
samozrejme na pravej ...
Teda nevim jestli mi něco neuniklo, ale Mega by měl bejt milion, ne? Mega=10 na šestou, milion. Jinak tvůj výběr se mi líbí...
Za milion máte podle mě velmi slušného Superba s "vynikající výbavou"! Je to reprezantativní vůz, hodí se celkem i pro rodinu.... Co víc dodat.
(Nebo možná nějakou ameriku - Chrysler Pacifica 2WD možná i 4WD)
Anebo bych si počkal na zcela nové Hyundai Santa Fe. Což bude menší revoluce 😄
Ja bych pockal az zlevni S klasse na 1 mio Kč. >😁 >😁 >😁
... >😁 >😁 jsi docela srandista... ty revoluce... >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Tak si o novém SF něco přečti.... Hlavně to, co si o novém SF myslí samotná automobilka Hyundai a pak tu něco říkej...
A co tak Honda Accord 2,2 CDTi alebo 2,4 vo vybave Executive? k milionu to ma este daleko a zostane na benzin/naftu a na poistku😄 Alebo Peugeot 407 3.0V6 alebo nejake to tucne HDI? Do milionu daleko
tady neni co řešit... milion korun? 4 člrná rodinka, ale na nohách máte závodn botky? mylslim, že jde jen o to, zda chce majitel víc luxus, nebo víc sport... takže nejlepší volby by asi byly subaru impreza wrx (i kombi), subaru legacy 2,5, bmw 230 (d/i), pokud je menší rodinka tak mylsim že bmw 1 130i je nářez...ale myslim, že bych se na tohle všechno vyfláknul a nechal si dovést hondu intergru.. protože kdo by chtěl jezdit v něčem, co má půlka ulice, že? >😒] 😉
Kdybych vybiral dnes, vahal bych mezi temito: Vectra GTS 2.8 V6 Turbo (resp. Vectra OPC, pokud se vejde), 325i, 320d, Accord 2.4i Executive, A4 2.5 TDi. No musel bych se ve vsem projet a dukladne to zvazit. Laka me silny turbo benzin v tom Opelu, ovsem musel bych zhodnotit jeste interier, podvozek, pocit z rizeni, atp. a taky by hrala roli spotreba. BMW bych vybiral podle toho, jak moc velky je rozdil ve vykonu 325i a 320d - kdyby byl maly, pral bych diesel. Accord je asi trochu mimo misu, ale taky bych se v nem projel jen tak pro srovnani. No a audi jsem pridal jen proto, pac je to jediny auto pod milion s opravdu silnym turbodieslem. Avensis se mi nelibi. Dalsi vec je, ze dneska uz se da uvest do nakladu osobni auto az do 1.5 mio, takze uvidime, co bude v roce 2008. Kdyby se do te doby zacal delat za rozumnou cenu 325d, tak neni co resit.
Hmm, hmm, no těžká otázka. Osobně jsem jí nikdy neřešil. Celkem ranec za auto. Rozhodovat se, co za auto, mít těch mega víc a tenhle chtít dát za auto, no... Tolik možností. Bylo by to jediné auto? Nebo na zábavu? BTW ten mega. Ňák málo, ne? 😉 Ojetý 3 roky starý BMW M3 SMG 342 koní? Zánovní Chrysler 300C? Nový 350Z? Zánovní 9-5? Předváděčku Outbacka? Nebo FX35? Či snad AR166 nebo 159? A nebo jakoukoli rozumnou střední třídu našlapanou výbavou? Uff, to je možností... Jen mít ten mega a další navíc 😉 PS: Mít jich na aut👋auta 20, můj výběr by nebyl tak trapně svázanej >😒]
Ty si tak neskromnej. 😄 Jinak když si ten 300C dovezeš sám, tak se vlezeš pod milion v pohodě a nebude zánovní ale novej. Jinak doufám, že příští víkend budou v diskusi ty miliony dva. Už teď skanduju: X L R, X L R, X L R >😁 ps: ten teda bude mírně ojetý no.
Já ti uzmu jeden transparent a prostřední písmenko ti škrtnu a napíšu nad něj K >😁 >😁 >😁 :yes:
GTI
Vždycky to bylo na světě krásný... pro vybranou skupinu lidí. Jo, byly doby, kdy ses moh´sjetej jak kázal zákon kochat pohledem na hořící Řím. Byly doby, kdys moh´objevovat světadíly a v ruce třímat kormidlo světa... byly ovšem i doby, kdys plival v aréně krev svýho života a tykal si každou noc se smrtí... byly i doby, kdys smažil svý tělo na hranicích tmářství... Nikdy v dějinách však nebylo tolika lidem tak dobře, jako nyní... A proto - buď šťastnej. Jestli máš na zadních dvěstěpětky v patnáctkách nebo šestnáckách... to je fuk... hlavně brácho se nauč bejt šťastnej... Štěstí... to není sedadlo Recaro... stěstí je umět si sednout. Štěstí, to není 600 koní... štěstí je umět vybírat každou zatáčku, co ti osud předhodí... a tak se brácho nauč žít. Sedni si do svý káry, co má do toho melounu sakra daleko... oceň si jí v duchu třeba na sto milionů a jeďte spolu tam, kde je vám fajn... Ceň tu možnost... tu šanci, co ti dali - totiž rozhodnout se, jet a taky se vrátit. Jet kam chceš a vrátit se kdy chceš. Vždyť ty to znáš... sedneš si za volant a po tisící se s láskou rozhlédneš po přístrojovce... zautomatizovaným grifem zasuneš klíček a necháš probliknout budíky... pak natočíš to svý stádo a lehce ti poskočí tep... už už se nemůžeš dočkat, až budeš na volný silnici... jen vy dva... motor vrní... blíží se dlouhej táhlej, cos to na něm už tolikrát předved těm frajírkům s uzlem mezi límečkem... tak to svý dělo lehce přišlápneš, podřadíš na čtyři a cejtíš to v kostech... dobře zatahuje. Všechno je jak má bejt... venku zima, uvnitř topíš, kontroluješ každej svůj pohyb... jsi na tepu života... fakt. Tak tohle si, brácho, nenech nikdy nikým ani zkazit ani vzít. :yes: P.S. Kašli na milion... tvá kára má větší cenu. Cenu tvýho srdce... a tu ti nezaplatí nikdo...
:yes: Volba je luxus.
Lexus? 😉 Taky paráda :yes:
GTI
Jo :yes:
GTI
Jenom jeden mic?? Potreboval bych tak jedna a ctvrt. To uz bych si koupil vpravde idealni vuz. Hlavne nic z koncernu Lidovych vozů. Inu, jak pravi reklama, VW urcuje novy standard, to znamena ze passat radim do prumeru, dle firemni logiky je pak octacia podprumerna. U audi mas zase naskok diky technice, jenze me by ta jejich technika spis brzdila. Mam rad BMW, ale to uz taky pomerne zevsednilo. Slysel bych leda na sestku v kabriu nebo M3, predevsim pak CSL a nebo nejakou alpinu. Tyto vsak nevyhovuji jednomilionove podmince. Smiril bych se se Subaru nebo Lexusem, to jsou dost neokoukane znacky s dostatecnym sportovnim portfoliem. Nemluve o Italech. Takova Lancia Thesis, nebo Alfa 156, potazmo 147 GTA predstavuji dostatecne zhavou nabidku. Nehlede na to, jak by se s ni srazely hrebinky tem nadutejsim majitelum kterekoliv generace ocetavie RS. Kdyz to ale vezmu kolem a kolem, nejlepsi by byla zachovala M3 s libovym motorem, litaky by mohly bejt libovolne vodzvachtlany a lak klidne objetej drazdidlem na opice. Stejne bych ji nikdy nemyl, takze by ty skrabance pres nanosy spiny a hmyzu nikdo nevidel.
Jinak specialne pro rozumne uvazujici, reklamou ovlivnene ci VW zabednene musim pripodotknout, ze si cenim prace, kterou tato automobilka odvadi a klidne bych nektery z jejich modelu doporucil napr. sousedovy jako rodinny automobil. Ja bych si jej vsak v zivote nekoupil.
GTI
To bude asi tím... že nemáš ten 1,25 milonů... Co se týká těch nadutejch vlastníků Octavia RS... žádného nadutého jsem na silnici nikdy nepotkal... naopak, vždycky způsobně předjeli právě ty v těch premiovejch značkách... protože ti si kupují převážně základní motorizaci... Tedy, abych byl přesný - tahle auta jsou z 99% auty služebními... A to ti kluci naproti tomu... ti si ty ERESKY kupujou ze svejch těžce vydělanejch peněz... Až si jednou půjdeš koupit svý auto... vzpomeň na svůj příZpěvek... kdes měl sny a kde je tvá realita... P.S. Když tak popros u VW, ať tě tam svezou v R32... a nezapomeň pleny 😄
Kde jsi vzal tu informaci, ze si vlastnici premiovych znacek "kupuji prevazne zakladni motorizaci"??? 😲
I kdyz ano, ano u Lexusu IS 250 je 2.5 V6 zakladni motorizaci(v benzinu). 😉 :yes:
GTI
Jo, to je v pořádku... Podívej se na procenta prodejů podle motorů u jednotlivých modelů třeba MB E. Nebo ty se snad domníváš, že se hlavně kupují osmiválce?... Nebuď bláhový... Tahle auta se kupují... aby to bylo vidět... a ne slyšet... Kolik má ten Lexus koní?
Lexus IS 250 - 204hp. 😉
Spis jsem chtel rict, ze i s sestivalcem si lecktere poradi s RS, napr. A6 3.0TDI Q. Ale jinak mi RS nevadi, spis nechapu, proc milion.
Ted jsem to konfiguroval na skoda-auto a vyslo mi neco kolem 850 tis. :yes:
GTI
Já netvrdil, že RS je za melouna... naopak, cena je výborná. A6 si s RS také neškrtne... je velká, těžká. Poměř váhu...
GTI
Našel jsem to sám... asi se stydíš 😉 - 208 koníků. O 8 (slovy😲sm) víc než má OCTAVIA RS... Tak se ještě mrkni na váhu a pak mi napiš nekrolog... na téma Lexus 😄 P.S. Nemá proti RS šanci...
jsi nejak rychly, ale ja na silnici nezavodim >😁 >😁 >😁
GTI
Sám jsem překvapen, co vše je možné.... Považme... Octavia drtí Lexus... Kdy by to čekal... stačí mrknout na čísla a je to jasné :yes: To, že Škoda má 200 koní... no to je přece zázrak... A k té její váze... paráda. :yes:
Pockej, pockej... A6 3.0TDI udela 0-100 za 7.3 (quattro!!!) a ta RS pokud vim taky, takze s tim skrtanim opatrne. 😉
Ale prece to tady nezuzime jen na zrychleni, kde je bezpeci, spolehlivost,design a image (presne v tomto poradi)? 😄
Pro GTIho:Zahanbil jsem te, co? >😁
GTI
Tak jestli mě chceš zahanbit uvedenou argumentací, tak jsi mohl zvolit ještě větší kalibr... třeba A8 😄 Klid, lowkicku... začal jsi Lexusem a dostali jsme se k tomu, že ho natrhne Octavia RS... to je vše. Vím, žes to nečekal... Já byl také překvapený 😉
VZDYCKY se najde nekdo, kdo ti natrhne...! >😒]
VZDYCKY se najde nekdo v rychlejsim aute nebo zkusenejsi ridic nebo agresivnejsi blbec bez pudu sebezachovy. ;-\
Ja se neradim ani do jedne skupiny, nejsem ani nejrychlejsi ani nejzkusenejsi ani agresivni. 😉
Auta miluji a v mem rebricku materialnich hodnot stoji vysoko.
Protoze se snazim, mohu si dovolit uvazovat nad cenovou kategorii o ktere tu vsichni hovorime. 😄
Ale mne se libi i mala auta a ruznych znacek, i ta RS ma vyborny pomer vykon/cena. Jen ja tezko hledam duvod proc bych si ji kupoval. 😉
A dost mozna, ze me parkrat nekdo v RS predjede...tak at.
Ja jsem se v aute uz jednou kutalel a nastesti uz se mi zda o necem jinem. 😒 :yes:
GTI
Tuhle zprávu beru 😉
GTI
Ta A6 stojí vždy víc než jednou tolik co Octavia... To je samozřejmě v pořádku, také to je luxusní limuzína... Co se týká bezpečí, tak jistě, asi by ses přiklonil k A6 (porovnáme opravdu neporovnatelné), ale budiž... spolehlivost vyjde nastejno, design... no, A6... tam bude trochu problém s tou "chladností" a image? No to máš nastejno... U auta jde stejně jen o jedno, kdo je první na kopci... A v tomhle případě to bude RS... je lehká... Ze začátku bude možná A6 o pár délek vpředu... ale postupně ji budeš dotahovat a nakonec budeš nahoře první... A to je působivé. Ale neporovnávejme A6, to je opravdu jiný svět... Těžké to budou mít A4, BMW 3 A MB-C... rozumíš... málokdo má v těchle autech pořádnej motor... takže ta RS je bude často deklasovat... A to by vlastně být nemělo... zažít bych to jako řidič těchto aut nechtěl. Ale má to "řešení ze zoufalství" - majitelé budou tvrdit, že se nehoní... jo, jo, známe to 😉 :yes:
Image Audi a Skoda nastejno, no prece ne!? ;-\ Proc maji v koncernu ctyri znacky (velkoseriove)? 😉
RS je lehka a ty to zlehcujes jeste vic. >😁
Taky nechci, aby me nebezpecne predjizdel nekdo v RS. >😁
Kazdopadne po 150-200 tis. bude V6 rozhodne v lepsi kondici nez ctyrvalec s turbem (mozna parkrat vymenenym?). :yes:
GTI
Proč by tě v RS předjížděl nebezpečně? Image... no já přesně nevím jak to chápeš... prostě já nevidím rozdíl mezi tím, když někdo jede ve Fabii nebo ve Fiestě..., ale přiznám, že určitá skupina lidí by tě v A6 zařadila k těm lepším lidem... tohle mé téma není. Těch 200 tisíc bude rozhodně víc slušet A6ce. Ale snad nekupuješ auto, abys soutěžil, kdo s ním njede víc 😄 To bys byl kuriozitou 😉 150 a pryč s tím...
Jistě, RS má 200 koní, ale za měsíc,na slizké vozovce se budeš dívat na mé dvě koncovky výfuku a nevěřícně číst ta dvě slova....SUBARU LEGACY...(i když má "jen"170 Registán) 😉 .Ale věřím tomu, že na rovné, suché německé dálnici mi s RS faldy proženeš slušně... 😄
GTI
😄 :yes:
Jo fabia-fiesta...vsechno jedno ALE Octavia a napr.A4 to opravdu neni to same, jak tvrdi majitele skodovek. ;-\
A6 a lepsi lidi...ne, to ne, bohatsi lidi...to ano. A tento svet je o penezich! 😉
200 tis muzes nalitat za 3 roky a kdyz to leasujes, tak to vydrzet musis. 😒 ANEBO TOTALKA(ODCIZENI)- o jinem zkraceni leasingu nevim (za predpokladu danove uznatelnych nakladu), ale takhle uz bych auto menit nechtel. 😉
GTI
😄 Tento svět je o hře na peníze... (to je výstižnější). A4 je trochu něco jiného... to ano... Pozor - těch 200 za 3 roky je tu zakázáno... 😉 já najezdím 50 ročně a byl jsem tu za černou ovci... a tvejch 200... no to je tu na popravu. Dost jsem to tu před časem schytal. Normál je tak 10 za rok... no, tak to já možná i nacouvám (nedělám v depu 😄 ) Jo, jo, za "tři a dost" jsem to tu schytal taky... 😄
Ja taky nenajedu 200 tis. za 3 roky, ale znam par lidi, co je najedou bez vetsich problemu, napr. manazer pro stredni Evropu v jedne mensi firme, ktera sidli ve Svycarsku, ale pobocky ma u nas a v okolnich statech. Rozhodne neni co zavidet, i kdyz to pali v A8 4.0TDI. 😉
Nastesti si svuj cas mohu organizovat jinak a sam. 😄
10 tis. za rok...to bych ani netvrdil, ze jsem ridic, to je snad jen o vikendu do marketu, ne? >😁
A na vetsinovy nazor se muzes vykaslat, pokud ovsem nejsi politik. >😁
Vlastne ani my nepolitici nemuzem zrovna v teto oblasti kaslat na vetsinovy nazor, protoze pak prijde vetsina(myslim, ze rusky se to rekne bolse)s paskama na rukavech a rekne;-\"uz to tady neni vase pane podnikateli, ted je to nase"! 8-s
To vsak stejne neznamena, ze se zaradim do davu. NIKDY :-!
GTI
😄 No, já k těm deseti napsal tenkrát, že to akorát parkuje... a málem jsem skončil na ARU 😄 Jo, souhlas... nikdy v davu... a bacha na masy...
S páskama na rukávech chodil vždycky vrátný >😁 >😁 >😁 Seig!
Máma diskuze GTI, nám tady, o několik příspěvků výše, radí jak vydělat makáním milion a jaké s tím má zkušenosti. Přitom má spoustu času exibovat svými nudnými,správňáckými a ramenatými příspěvky na diskuzi, ještě jako ostříž sledovat ostatní diskutující a okamžitě je peskovat při nesouhlasu. Doufám GTI, že se opět chytneš.. jdu makat, mě GTI jako nick nestačí já ho radši v garáži.
Prozradím ti tajemství Libore. Čas strávený v práci nemá s výší výdělku vůbec co dělat. Už kdysi dávno měl pan továrník podstatně více volného času než dělnice z jeho manufaktury. A věřím, že výdělky se nedaly ani poměřovat. >😒] Příště až budeš chtít někoho virtuálně pomlouvat, zapoj alespoň mozek.
Oops, ten příspěvek výše jsem psal já.
Nech si svá moudra. Nejsi ani hoden odpovědi nohslede a přicmrndávači matky diskuze.
>😁 Tohle už tu bylo tolikrát. Jsi nudný.
Dej si kafe... to tě vzpruží... jsi nějak hodně intelektuálně malátnej, Libore. Jinak díky... poctivě mne čteš... toho si vážím. 😉
Neděkuj, čtu jen ty krátké, ale i tak mě nikdy nezklameš pane Kazateli. Fakt se bavím.
To je fajn... je dobře, žes nad věcí. Vidím, že ses dnes našel v mých příspěvcích tady... no, nic... zvládni to... já to přece nepíši adresně.
"Octavia drtí Lexus..." - budu dělat, že jsem to přehlédnul... Jak tohle může někdo napsat ;-\
Tak pozor, pozor, na Lexus mi nešahej a už vůbec ho takhle hrubě neurážej!!! 😉 Škodovka nešahá Lexusu ani po kolena, to si teda piš! Navíc srovnáváš "základní" motorizaci Lexusu (V6, 2.5l) s "vrcholnou" verzí Koktávky! IS se taky dělá jako IS350 (V6, 3.5l, 306 hp, 0-100 za 5.3s!!!). A to ani nemluvím o připravovaném IS460 (V8, 4.6l, výkon nevim), kterej půjde po novém BMW M3 :-! Tak že pokud vůbec chceš Lexus s někým srovnávat, srovnávej ho s BMW. Předpokládám, že srovnávat Škodovku s BMW by Tě asi nikdy nenapadlo.. P.S. abys měl hrubou představu, kde se pohybuje Lexus, tak si povím jednu novinku - do série míři supersport V10, 5.0l, 500+ koníků, konkurence pro BMW M6 :-! :yes:
GTI
😄 Já ti nikam nešahám. Pravda ovšem je, že těch 208 koníků smete ERESKA s ladností koncernového tance... tak to prostě je. A prosím, piš slušně, já také nepíši Keksus... respektuji Lexus... koneckonců má číslovka 115 tu je snad ve spojitosti s Lexem poměrně známá... P.S. Tome, tedy, že tě takhle rozpálí ERESKA... 😄 Ale vem to prakticky - 99% těch IS tu pojede v tom 2,5l... no a toho fakt ta RS smete. Nebo snad budeš odhazovat cestou zátěž, abys byl s Lexem rychlejší? 😉
Tuzing, lék na všechno >😁 ! I na Lexus..
Souhlas, když tu RS pořádně "vočipuješ" a "votuníš", tak se nechytá ani Ferrari >😒] >😒] >😒]
Vzato podle Tvé logiky, pak jde klidně psát, že RSko smete i 3er, C-klasse nebo A4.. a všichni víme, co je na tom pravdy.. Jedna věc je rychlost na papíře, jinou věcí je zvukový projev a jízdní zážitek.. RS pojede rychle OK, ale ta sametová tichoučká V6 od Lexusu asi bude jiný povozeníčko.. Jinak Lexus (nepočítám ten IS460 a supersport) není primárně o nějakém brutálním zrychlení či maximálce, to snad výš.. Nějak si nevzpomínám, co to znamená GTI+Lexus+115, o co jde? P.S. těch IS v tom 2.5l bohužel 99% určitě nepojede, protože se tam bude taky dávat 2.2 D-CAT se 180 koníky od Toyoty, což asi bude tvořit velký procent prodejů..
Jo, také jsem si to uvědomil, tu naftu, tam bude těžiště prodejů... no, to je ovšem ve prospěch RS... Těch 115... Lones mi to zakázal psát 😄 P.S. Jistě, že svezení v L bude uspokojové... bude to samet... ale my to tu nahoře psali s odkazem na to, že fakt jde jen o to, kdo je první na kopci... a to bude nepochybně ta RS... 😉
280 Nm v RS a 400 NM v Lexuse. Kto bude skor na kopci ? Tipujem ze Lexus.
Vyloučené... Že zrovna tobě to musím zdůrazňovat 😉 Nahoře píši, ze na začátku bude možná L o kousek vpředu, ale horizont, horizont uvítá ERESKu jako první :yes:
Já bych to teda tipoval na toho Lexuse, protože ten krouťák je docela slušnej a výkon zas o tolik menší není.. ale to je stejně jedno, problém je hlavně v tom, že (teď si to pls neber osobně) "mluvíš" jako typickej zamindrákovanej majitel Škodovky, který si své mindráky léčí tím, že jezdí jako prase.. Zvláště pokud vidí někoho v lepším autě, tak ho hned musí předjíždět, aby bylo vidět, jakej je to mistr světa a jak to jeho auto jede.. :no: Navíc často tihle mistři přecení síly svého auta (často i svoje) a když pak proti nim vyrazí auto v protisměru, tak Tě vytlačujou ze silnice nebo dělaj myšky 😒 Prostě zakomplexovaní *.. Jeden takovej mladej * ve fotrový Koktávce, zrovna včera zabil dva lidi a pak utekl.. 😒 Tohle já nepochopim.. jezdit rychle "sportovně" - ano, ale pouze když jsou k tomu vhodné podmínky (stav vozovky, počasí), není provoz a když dobře znáš cestu
GTI
Tome, ty už píšeš jak ten westsider... Jakej zamindrákovanej majitel Octávky (neberu to osobně)... přece správně bys měl napsat - nějakej zamindrákovanej šofér čehokoliv... já na silnicích potkávám stejně dobrý jak v Oct tak v BMW, ale i zamindrákovaný v těchto autech... tohle přece vůbec nesouvisí se značkou vozidla které člověk řídí. Jo, ten krouťák je velkej... ale to není všechno.
O Koktávce sem psal proto, že byla řeč o RSu. Jinak platí, co jsi psal Ty (o těch zamindrákovanejch řidicích čehokoliv).. ale je pravda, že Koktávek jezdí nejvíce a proto se člověk taky nejčastěji setkává s * v Koktávkách TDi (+ fólie na sklech + topenářská roura místo výfuku + poklice na kolech (!) ). Jinak samo závisí hlavně na řidiči, to je bez debat. P.S. 200 koní a 280 Nm vs 180 koní a 400 Nm - vypadá to na minimálně vyrovnanej souboj, dost bude záležet taky na hmotnosti, kterou bohužel u IS220d neznám.. taky by asi dost záleželo na tom, jak moc dlouhej kopec by to byl - na kratší vzdálenosti by asi RS neměla šanci (krouťák), na delší by to asi bylo opačně..
Jo. dlouhej tááááhlej. Ten je jasnej 😉 Kratkej taky 😄 :yes:
GTI je zase vytoceny do cervenyho >😁
😄 Skoro... ty víš, jak ne mně, viď 😉
😄 Já mám kopec spojený s horama. A hory se spoustou sněhu. Jen mi dejte vědět, až se bude škrábat na ty horizonty s výše uvedenýni udělátky. To bych si vážně nechtěl nechat ujít. 😄
jasně, budeme společně koumat nad tím jaký auto za melouna. Totiž je hodně moc lidí, kteří si je kupují (viz statistika a mimo jiné iprůměrné stáří složení našeho vozového parku). Jedni kupují a druzí jim závidí případně pomlouvají, protože sami na něj nemají. Není to písemná podoba reality show ?
Ne není. Jak bylo ve vile? >😁 >😁
Staci jeden a je rozhodnuto😒br /> Subaru Legacy/Outback..... :yes:
GTI
Tak jsme tu měli už diskuzi k autu za 200, i k autu za 500. Zjistili jsme, že má kde kdo těch 200, ale neexistuje vhodný auto. Za těch 500 už se dá sehnat auto poměrně slušný... jenže skoro nikdo nemá těch 500 😄 ... tak můj dojem je, že jsme se tu našli všichni až u těch kár za melouna. Prostě teprv teď je tu pohoda. U minulejch článků to bylo fakt kolikrát na mačety... kolik já jich jen schytal... Takže jo, auto za melouna... Ideální hranice... Tam se to láme - aut👋dělo... Teda výjimky jsou - geteičko je dělo pod meloun a zas je naopak hodně "aut" nad meloun... Řešení tu vykoumal Lones - počkej tejden, brácho, nespěchej, za tejden dostaneš typ na auto, který si budeš závidět i ty sám 😄 :yes: P.S. Bude ale za dva... zatím střádej :yes:
je jestli to nebude tim, ze u aut do 200 tisic je to realita pro skoro kazdyho na tomto foru...tak je to rezba. Do 500 tisic....je tu porad velka skupina ktera ma potrebu obhajit Octavii a zakladu a fabii ve skoro plny palbe jako nejlepsi auta na svete. No a ted do melounu je to ciste klidova kecacka...co by kdyby >😁
Lones zřejmě myslel nějakýho Caddyho. Ale já bych se s melounem vešel do US Ford Fusion... V černý barvě, motorizaci neřešim, meloun nemám, ale vybírat je z čeho.. A rozhodně nebudete mít problém s tím, že budete jezdit tím, čím "půlka" ulice.. 😄
kdyz uz tady rozjizdite takovyhle plamenny temata. me a urcite i mnoho dalsich by zajimal zebricek aut do milionu (500 tisic, 200 tisic) jake by jste si vybrali vy.
Tady je jasná volba-snad se nám vejde do melounu. :yes: :yes:
JEDNOZNACNE FORD MUSTANG GT PREMIUM......
nadupaný sedan střední třídy VS druhý limuzínu - mne to prijde jedno a to samy, chtelo to vice charakterizovat. ja mam treba BMW 330i v plne vybava za 1.8 millionu, tak nevim co tu resit... za milion je dobre vybavena Oktavka... Ale jinak bych samodrejmne bral NIssan Z 350 !!!!
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D (130 kW) - vysoká kvalita, mimořádná spolehlivost. To se týká AVENSISU obecně a Toyoty obecně.
Jednoznačně FORD MONDEO ST 220 Combi. Luxusní sportovní svezení. S rodinou pěkně v poklidu a pak hurá sportovně...
Nové a za Milion?
Zajímavá diskuse, tak si říkám, ppřidám svůj názor. Beru to vylučovací metodou. U Korejců se bojím kvality, Fiaty nemusím, Francouzi se mi nelíbí, Ameriky moc žerou a s tou jejich kvalitou..., Švédi patří pod GM čili taky trochu obava o kvalitu, zbývají osvědčení Němci. MB, BMW ci Audi-to bych prisel o kamose takze ne, vidim to na neco z koncernu VW. V plne vybave, treba takova Škoda Octavia Edition 100 2,0 TDI 103 kW s 17"Al koly. Podpořím českou ekonomiku a zbytek přerozdělím na charity ať nejsem sobec. Toť má volba.
Podpoříš tak možná německou ekonomiku... Minulej rok šly dividendy (podíl na zisku) asi 3,6 mld hádej komu... Jedinej kdo na tom ještě vydělá je stát na daních (jak náš, tak německej)...
Za ty prachy bych šel do Hondy, konkrétně Accord s motorem 2,2 i-CTDI. Měl jsem tu možnost se v tom projet. To byla pohodička. Vysoký výkon. Na diesel bomba (140k). V kabině motor skoro není slišet. Na diesel bomba. Za cenu 870.000,- v plné palbě by zbylo ještě na soustu nafty a věci okolo.
Každopádně - SUBARU - není co řešit. Best of all!!!!
tak do čeho by jsi šel? 😄 Do Hondy, nebo Subaru? Mimochodem...už se po ránu bojíte s dvoukolkama ostřeji do zatáčky? >😒]
Kdo se jednou svezl s Accordem 2,2iCTDI tak by asi do ničeho jihého nešel a určitě ví proč. Kdo nevyzkoušel, nepochopí. Doplnil bych to o verzi combi - kdo nevyzkoušel, nepochopí...
z ekonomických důvodů bych šel asi do Hondy. Každopádně heslu "nakonec japonec" asi odzvonilo >😁
A co takhle vybrat si Mazdu6 MPS? Se slevou by se to třeba do toho melounku vešlo.. Podle mě je to za ty prachy super volba, protože za melounek získáte manažerský sedan střední třídy, kterej má 260 koní, pohon všech kol a maximální možnost výbavu. Moje volba by byla jasná..
No vidíš. Ty jsi mi připomněl další variantu. Na podvozku Mazdy 6. Nový Lincoln Zephyr. Ten by se vešel pod milion při indivindi dovozu v pohodě i úplně nový. V základu V6 s 221koňma, šestistupňový automat, a nádherně retro zpracovaný interiér. 😄
:yes: :yes:
.. a jeste by me zbylo. Skoda ze se tady neprodava...
vše jsem nečetl. ale má volba by byla jasná. impreza wrx sti. prostě tohle auto a kdyby to šlo, tak v kombíku.
Tenhle příspěvek je psán za účelem vytvoření protiváhy k "šíleným nápadům" člověka s nickem Lonestarstate>😒].
Takze, ja bych volil luxus, stejne jako on. Co takhle Mercedes-Benz S 500 W140 za 730000kc ([odkaz]%F3P%F3R~BmSB… navigace, abs, esp, nappa, xenony, vyhrivany sedadla, prostě vsechno, co si normalni clovek muze prat. K tomu 440 PS ktery natrhnou zadnici jakemukoliv hot-hatchi. Abych nezapoměl-nejsme ještě na milionu-dal bych tam LPG, aby se naklady na provoz aspon trosku normalizovaly a ještě zbyde na poradny vycisteni vseho a vymenu naplni a mozna na zimni kola. Toť má nepochybně lepší volba. :-!
Udržovat rovnováhu světa, zodpovědné poslání. >😒] :yes:
S-klasse mit LPG >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 Ty jsi jelito!!!!!! :no: Běž si koupit koloběžku, když nemáš na PHM!
Proc se asi dela kit do cayenne, kdyz na nej, podle tebe neni poptavka. LPG JSOU PHM, lepsi nez benzin-neexistuje argument proti, to ti rikam otevrene. Jestli se mylne domnivas ze ano, sem s nim at ti muzu sebrat iluze, uz se tesim.. >😒]
Fando, klidně si ten pepřák s plynem kup. Já se jen budu smát až tě uvidím v s tou krásnou žlutou nálepkou, jo? >😁
Ja se budu smat tobe, az pojedes v cemkoliv jinem nez ve voze od svate trojice a vyhodis za to milion (asi) tezce vydelanych korunek. LPG neni k smichu, LPG je mnohem ekologictejsi nez benzin, jestli ti prijde k smichu, ze nekomu zalezi mimo jine na tom, aby se tenhle svet za chvilku neudusil, nezaslouzis slitovani. :no:
Ale já proti svaté trojici nic nemám: Aston Martin, Bentley, Citroën. To je moje ABCeda :yes: 😉
I lidi s takovym prijmem, ze si mohou dovolit (kdysi) nejlepsi auto na svete, S, umi pocitat. To si jen zzaslepenci a omezzenci mysli opak. :no:
asi tak...
Já bych si vybral Porsche Carrera GT + Subaru Impreza WRX STI a Audi RS4. Tož potřeba mít něco na vyblbnutí, ne? To vše za milion.......Euro >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 :yes:
...jachtičku, nějakou mírně ojetou, s kajutou se společným ležením pro 3-4 osoby (rozuměj dada+2-3svlečny) a mít jí někde po ruce na jadranu -to je možná lepší než 200 kobyl ve vochcávceRS nee?
GTI se certi jen proto ze postrada rozvahu a mysli si ze ma patent na pravdu. Aby nevzniklo nedorozumneni, formulace "tem nadutejsim majitelum" si nekladla za cil zesmesnit majitele ocetavii RS, nybrz poukazat na skutecnost, ze vzhledem k urcitemu procentu "blbcu" a s prihlednutim k majoritnimu podilu vozidel znacky Skoda na ceskych silnicich, lze konstatovat nescetnekrat potvrzeny fakt, ze zkratka ve skodovkach jezdi "blbcu" zdaleka nejvic, pricemz z mych dosavadnich zkusenosti vyplyva platnost zminovaneho zejmena a temer vylucne pro ridice octavii. Nezpochybnitelne nejvyssi mirou viny se pod timto podepisuji ridici sluzebnich vozu. Dale k tomu vydatne prispela nizka cena ojetin 1.generace, ktera tak cinni octavii dostupnou pro nektere dalsi "blbce", kteri postupem ve vyrobni hierarchii ze S120 mylne se domnivaji, ze osedlali supersport. Jinak co se RS tyce, i pres to ze se vyskytuje nepomerne vzacneji, stejne se mi jiz setkani s nekolika "blbci" postestilo. Nejspis to bude jakousi moji vyzivavou aurou, ci co. Jinak jsi zapomnel zpochybnit 147GTA, doprej mi spekulaci...protoze klidne podela i golf GTI? No, spis kvuli italskemu puvodu, ze jo? No vzdyt. Tak se prestan certit a bud v klidu, vzdyt westsider jen predstavuje soubor vlastnich nazoru a osobnich zkusenosti, stejne jako GTI jehoz skalopevne presvedceni neuvazuji vyvracet, byt sebevic odporuje memu chapani.

(vyraz "blbec" zastupuje v mem prispevku jedince neuvazujiciho racionalne, potazmo neschopneho posoudit dusledky vlastniho jednani, ktery ohrozuje zdravi sve a lidi kolem sebe pro vlastni pocit zadostiucineni)
GTI
Ty to teda prožíváš... K té pravdě - pravda, Westside, je tam někde venku... to víme všichni. Patent na ní tu měli jedni... už snad nemaj... Nelíbí se mi - úpřímně- ztotožňování jedinců s mdlým rozumem s konkrétní značkou auta... tenhle song jsme tu už dávno odzpívali... je to tak, že co volant, to jiná hlava... a jde to fakt napříč automobilovým spektrem. Proč bych měl zpochybňovat 147? Tomu nerozumím. Italský původ?... myslím, že ten tu nezpochybňuje nikdo. P.S. Nečertím se... nemysli... já to už považoval tam nahoře za ok... a ty teď tady zase píšeš... vše je ok, ujišťuji tě.
Ja bych bral budto novou Octavku RS v naky lepsi vybave, nebo si trochu priplatit a koupit Alfu Romeo 159 3,2 nebo lehoucce ojetyho Saaba 9-5 Aero, nebo ojetou Bmw X5 nebo si trochu pockat a pak skocit do ojetyho Cayenna, ale je to kazdyho vec
Pardon! Trochu mi to ujelo, moc jsem slapal na plyn a ted tu smrdej gumy. Tak abych jen velkohube netlachal, odcinim svuj predchozi vylev smysluplnym prispevkem cilenym primo k jadru diskuze. Vsichni se lisime v meritkach, nekdo uprednostnuje image, jinej pohodli, dalsi uzitnou hodnotu. Jedinym spolecnym ryse kazdyho cloveka jsou neomezeny potreby. Znate to, nikdy neni tak dobre, aby nemohlo bejt jeste lip. Nepovsimnul jsem si ale, ze by nekdo vykazoval stejny pozadavky jako ja, proto se vam pokusim nastinit svy stanovisko. Jak jsem uz predeslal, nejradej bych M3, zaliskanou jak jetel, ponevadz, jak pravi reklama, image je na nic, poslouchejte zizen. A ja prahnu po adrenalinu. Nechci jezdit se satkem na ocich a ani se pred nikym predvadet. Jediny co chci je prekonavat sam sebe, neustale se zlepsovat. Kazdy auto ma pevne stanoveny limity a po urcity dobe, kdyz uz se s autem szijete a dosahnete techto limitu, uz zkratka nemate kam rust. Proto bych chtel M3, protoze tim bych si predplatil hodiny vyuky minimalne na dva roky. Ptate-li se proc se ucim jezdit s autem na hrane, tak jste asi jeste nesejmuli rousku tajemstvi z rizeni auta. Ja nic tajit nebudu: rizeni neni jen vsedni zalezitost, skrývá se v něm i umění. Je to jako solo pianisty, jenom misto taktu ma rychlost a namisto not zatacky. Jezdim pro ten pocit, kdy s autem splynu, vzdyt lidske telo a automobil jsou jen fyzicke schranky pro lidskou mysl. Kdyz se s autem sziju, ja to jako orchestr a v M3 by to byla hotova symfonie. Proto nemam rad WV a Audi, jejich naskok diky technice mi zabranuje v dokonalem splynuti neprostupnou barierou elektroniky, takze ve finale se v kontaktu s autem necitim jako jedno telo, ale jako pan a jeho verny sluha. Nicmene uznavam ze prave tohle muze mnoha lidem vyhovovat. Musim vsak kajicne podotknout, ze jsem zatim neridil Golf V GTI, ale spise civilnejsi koncernove vozy, takze me berte s rezervou. Octavia RS ma sportovni ambice opravnene - mel jsem tu cest - trnem v pate byl nahon na predek, ikdyz i ten ma neco do sebe. Mam-li to vsak shrnout, stacila by mi stara dobra M3 E30. Vcelku opravnene se domnivam, ze bych mel se skrocenim vsech koniku prace vic nez dost. Co Vy na to?
Dva roky na dokonale zvladuti M3. 😲 Prosim, napis kudy jezdis, at to mohu vzit jinudy az se budes UCIT OVLADAT M3 na volne silnici. :no:
A mel by sis koupit neco vetsiho, do M3 se tve EGO nemuze vejit. >😒]
Chtel bych auto, se kterym ostatni nedovedou jezdit, protoze se ho boji... Jinak, zasada c.1 zni: hlavne si vuz neposramotit - takze jestli se na me usmeje stesti, a ocka se mu jako dvojice M-xenonu rozzari, tak to samou radosti nebudu da zatacek zbuhdarma poustet. Muzu te ujistit, ze dokonale zvladnuti M3 je mimo me schopnosti. Nicmene pod vyrok, ze minimalne dva roky jsou k zvladnuti potreba, se ti klidne podepisu...
No dovolím si nesouhlasit s myšlenkou, že k zvládnutí M3 jsou potřeba 2 roky. Já bych řekl, že půl roku až rok stačí. Ale je taky občas potřeba vyjet na okruh a v zimě na (dostatečně)zamrzlej rybník. Všechno tohle jsem absolvoval a řekl bych, že mám svoji M3 (pouze E36) dos dobře v rukou. ...Třeba se pletu. Ale čím dál míň ji vytahuji na běžný ježdění. Spíš přemejšlím, že koupím vozejk a tážo, trochu ji upravím(odlehčím a dám rám, na motor ani nesáhnu) a bude už jen na okruh. Jinak jako auto do milionu, kterej nemám, by asi byla dobrá jetá a UDRŽOVANÁ M3 E46, ale ještě lepší 330CD E46. Za ten milion by byla asi tak půl roku až rok stará.
No já budu uplně konkrétní. Nerad kupuju použitý věci, takže z novejch aut : BMW 320d + pakety komfort a advantage, to je přesně milion. Výsledek je dobrý kompromis výbavy, ceny, praktičnosti, sportu a prestiže.
Tak pod to se klidně podepíšu taky. 320D je dobrý auto.
Samozřejmě BMW 320d
Mam s tymto autom iba tie najlepsie skusenosti. Je to auto s velkym A. :yes:
Kdybych si mohl vybrat jedno auto za milion, bylo by to auto, krerý by bylo sportovní, s velkým vnitřním prostorem a zároveň hospodárný. To pro mě nejlíp splňuje ještě neuvedená na trh Octavia Combi RS 2.0 TDI se 170 koňmi pod kapotou s plnou výbavou, manuálním šestikvaltem na 18-ti palcovejch kolech v černý barvě. Myslim, že nic lepšího za milion neseženu. Je to kombinace všech vlastností, který od auta požaduju.
Co třeba nový Ford Mustang. Myslím, že je to lepší než Škoda.
Teda nevim jestli se nepletu, ale od kdy je mustang hospodárný auto s velkým vnitřním prostorem, konkrétně kufrem, který má 580 litrů a spotřebou 6,5 litru? Jinak Mustang je super, ale jako jedno auto do rodiny na denní ježdění dost nepraktický. Kdybych si mohl vybrat tři auta za milion, tak by se mezi nimi Mustang nejspíš objevil. A Kdybych měl neomezený možnosti, tak si koupim Oktávku 2.0 TDI, pak Porsche 911S a VW Multivan 2.5 TDI. Oktávku do Prahy, VW na dovolený a Porsche na víkendovou zábavu. No, ale to už jsem trochu v říši snů.
šel bych do Hondy pro Accorda 2,4l Tourera(combi)+spoilery+snizeny podvozek faro jak ma byt+velky kufr jéje.Muj druhý názor je Subaru Legacy Outbeac 2.4 taky pekny zihadlo jj a je to jen muj nazor takze klidek.
hmm...až na to že Outback je 2,5!!! Ale to neva...
mám ju a viac neriešim
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
pred casem jsem presne tohle resil - jaky auto za mega. Multipurpozni dodavky nemusim. Do terenu nejezdim, na kovboje si nehraju, takze esjuvi taky ne. Cestuju casto ve vic lidech a na delsi vzdalenosti, takze nejakej dvoumistnej tvrdej sportak pro me neni (i kdyz takovy 350 Z nebo rx8 by me oslovili...). Nechci neco co mi behem par dnu zarucene ukradnou... No ve finale jsem vybiral mezi vectrou, mondeem a superbem. Vectru jsem pozdeji vyradil, ten design byl ve skutecnosti horsi nez na obrazku, interier takovej smutnej bez napadu. Zustalo mondeo a superb. O vlas to nakonec vyhral superb, je to asi jediny auto kde je uplne jedno, jak daleko posunu predni sedacku a kdo sedi za mnou, mista habadej...vzal jsem ho v TDI 96 kW, Edition 100. Srdcove mi byla asi bliz 1.8T ale clovek porad musi jezdit k pumpe...
Když jsem tuhle otázku řešil, moje volba nakonec padla na nový NISSAN NAVARA 2,7Tdi s automatickou převodovkou ve verzi Double-Cab, tedy 4-dveřová varianta. Do celého milionu se nakonec vešla i výrobcem originál montovaná úprava na pohon zemním plynem. Palivové nádrže na plyn jsou v dvojitém dnu ložné korby, takže původní nádrž na naftu zůstala, zadní náprava je tím více zatížená i když je užitná plocha prázdná, auto díky tomu na pražské dlažbě neodskakuje. Vůz má veškerý myslitelný komfort, je překvapivě mrštný a jeho užitná flexibilita mě těší každným dnem více. Už se těším až mi v zimě na horách ukáže co umí ve sněhu!