Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jiří Miňovský, ředitel Hondy ČR: Chystáme SUV na podvozku Jazzu

Vitek

V rámci tradičního online rozhovoru pro Auto.cz jste tentokrát vyzpovídali ředitele Hondy ČR, Jiřího Miňovského.

Dalším, kdo přijal naše pozvání na online rozhovor a přišel osobně k nám do redakce Auto.cz, byl Jiří Miňovský (57), vedoucí organizačních složek Honda Motor Europe CZ a Honda Motor Europe SK. Stalo se tak v úterý 6. srpna od 9:00 a odpovídal na otázky, které vás zajímaly.

Témata vašich dotazů se v hlavní míře týkala značky Honda a jejích letošních nových nebo modernizovaných modelů, v tomto případě CR-V, Civic a kombi Civic Tourer. Honda se však může pochlubit také úspěchy na poli vodíkové technologie, Moto GP, chystá návrat do formule 1 formou šestiválcových turbomotorů 1,6 l pro McLaren a prodává v Česku skútry a motocykly, takže i na tohle jste se pana ředitele mohli ptát.

Jiří Miňovský pracuje u Hondy již 20 let, nastupoval v srpnu 1993 jako jeden z prvních zaměstnanců. Přes post školícího instruktora a servisního i obchodního manažera pro Českou a Slovenskou republiku se po deseti letech vypracoval na pozici generálního manažera a posléze také ředitele. Nyní pracuje jako vedoucí organizačních složek Honda Motor Europe CZ a Honda Motor Europe SK. Učarovaly mu motocykly, panenská příroda, Divadlo Járy Cimrmana a ve volných chvílích oprava 140 let starého rodinného sídla.

Online rozhovor se uskutečnil v úterý 6. srpna od 9:00, nicméně otázky šlo panu řediteli pokládat předem.

"Vážení čtenáři, chtěl bych Vám všem jménem firmy Honda poděkovat za mimořádný zájem o naši značku. Též si nesmírně vážíme faktu, že nepřišel ani jediný urážlivý, či vulgární dotaz, či komentář. Vaše dotazy jsem se snažil zodpovědět seč mi mé vědomosti stačily. Pokud však někdo nebyl s mou odpovědí spokojen, kontaktujte mě prosím prostřednictvím adresy info@honda.cz.

Ještě jednou Vám děkuji a přeji hezký zbytek dne."

S pozdravem

Jiří Miňovský

Online rozhovor - Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR

marek kříž
servus kočičáku , chci se Tě dotázat , kdy vyjde nová honda legend a kolika koňmi bude disponovat . díky servus ahoj.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda momentálně o další generaci modelu Legend neuvažuje.
Adamantium
Jaké auto vlastníte a jaké je Vaše "auto snů"?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Žádný vůz osobně nevlastním, v současné době používám Hondu CR-V. Vůz snů úplně nemám, spíše motocykl, ale kandidátem by mohlo být nové NSX, které je na cestě :-)
Miroslav Křenek
Dobrý den 
začátkem roku bych chtěl koupit Hondu CRV 2013 ,budute na tato vozy reallizovat nějaké zvýhodnění pro držitee ZTP/P?
Děkuji vám za odpvěď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, plošně slevy pro držitele průkazů ZTP neposkytujeme, posuzujeme však každý případ jednotlivě.
Miroslav Křenek
Dobrý den 
začátkem příštího roku byc chtěl zakoupit CRV 2013.Chystáte se připravovat nějaký progam slev pro držitele průkazu ZTP/P
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, plošně slevy pro držitele průkazů ZTP neposkytujeme, posuzujeme však každý případ jednotlivě.
proper
Dobry den, domnivate se ze petistupnova automaticka prevodovka je pro Hondu CR-V v soucasne dobe a pri konkurenci ( Tiguan, Mazda CX-5 pripadne Toyota Rav4 ) dostacujici? Nebo bude na podzim predvedena nova verze s vybavenejsi automatickou prevodovkou? Osobne se domnivam, ze by tim mohlo dojit ke snizeni spotreby paliva. Dekuji za odpoved.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, myslím si, že současný trend zvyšování počtu převodových stupňů u automatických převodovek je tak trochu "módní" záležitostí. Pro CR-V se v tuto chvíli o žádné změně neuvažuje. Dobře odstupňovaná a naprogramovaná pětistupňová převodovka není proti vícestupňové nijak znevýhodněná.
Roman
Dobrý den, pane řediteli, nový Civic Tourer vypadá velmi dobře. Bude však verze s dieslem 1,6 k dispozici s nějakým schopným automatem? Bude mít v zadních sedadlech díru na lyže (nebo ještě lépe sklápění opěradel 40:20:40)? Děkuji.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Civic Tourer bude mít pro začátek stejné kombinace motorů a převodovek jako stávající pětidvéřový model. Detaily vnitřního uspořádání sedadel ještě nejsou k dispozici.
Mira Brabec
Dobrý den,docela mě posadila do kolen cena DPF na CR-V 98 000,- (je to cca rok zpět) a tak nakonec zákazníkovi nezbylo nic jného než si ho nechat odstranit a nahradit jakýmsi simulátorem.Není to škoda,kazit si takovými cenami poměrně dobrou pověst značky a nebo je za tím nechuť aby auto sloužilo víc jak 200 000 km ? 
Jen dodám že autorizovaný servis Honda určil jako závadu,nefunkční filtr DPF.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, zákaznické ceny DPF filtrů se nám na začátku tohoto roku podařilo pro všechny modely snížit tak, aby byly zcela porovnatelné s cenami konkurenčních značek.
Veloce
Dobrý den pane řediteli,
zaslechl jsem že se má zastoupení Hondy centralizovat a sloučit s jinými trhy a přestěhovat se do Rakouska. Chtěl jsem se zeptat na Váš názor, zda si myslíte že tato cesta vede mimo snižování nákladů k zachování a nebo navyšování kvality služeb? Obdobné kroky udělaly i jiné automobilky, zajímali jste se o to, jaký vliv na kvalitu mělo sloučení u nich?
Děkuji za odpověď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Ano, o centralizaci se v současné době uvažuje. Snažíme se zeefektivnit organizační strukturu a chod firmy, protože existuje řada činností (zejména "back office")které je možno s úspěchem centralizovat. Jsme si jisti, že vliv na kvalitu služeb to mít nebude i proto, že přímé služby zákazníkům poskytuje naše dealerská sít a naši zaměstnanci zajišťující přímou podporu dealrům zůstanou na území ČR. Myslím, že způsob provedení se u jednotlivých automobilek lišil přípůawd od případu a proto je velmi těžké srovnávat.
Tom
Vazeny pane rediteli, taky vam nova honda civic pripada mnohem hnusnejsi nez predchozi generace ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, posouzení designu je velmi individuální záležitostí. Vám se stávající generace Civicu zřejmě nelíbí, nicméně každý z nás má jiné požadavky a priority, podle kterých posuzuje co se mu líbí a co ne. Nový Civic navazuje na předchozí úspěšnou generaci a dále j rozvijí.
Michal
Dobry den chci se zeptat bude Honda pokračovat v atmosférických motorech nebo bude Honda Mit u benzinu turba diky :-)
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda má v konstrukci atmosférických motorů dlouholeté zkušenosti, použití turba se však vůbec nebrání. Toho je důkazem třeba i současný WTCC, kde jsou nasazeny vozy s přeplňovanýnmi šestnáctistovkami. Zkušenosti ze závodních tratí se jiste postupně promítnou i v sériové výrobě. Jistě není tajemstvím, že připravovaný Civic TypeR bude mít přeplňovaný dvoulitr.
Patrik Nový
Dobrý den, pane řediteli,

Chtěl bych se Vás zeptat proč Honda nenabízí rodinná auta typu Odyssey v Evropě. Tento segment aut je velice špatně zastoupen v Evropě co se týče hezkého designu, prostorností a jízdních vlastností. I kdyby se jednalo o dovozy na objednávku, tak by měly japonské automobilky tuto možnost nabízet. Zpestřilo by to výrazně nabídku této třídy aut, která je momentálně v Evropě hodně žalostná. Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, tak jako má Honda některé tzv. globální modely, jako například CR-V, existují i modely specifické pro konkrétní regiony, třeba model Odyssey. Honda počítá s rozšířením nabídky v Evropě třeba o nové malé SUV.
Rbn
Proč Honda v posledních letech vyrábí tak moc ošklivá auta?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Nevím proč si myslíte, že Honda vyrábí ošklivá auta. "krása" či "ošklivost" jsou imaginární kategorie a jak jistě víte, jejich vnímání, či hodnocení je individuální záležitost. Důkazem toho byla předchozí generace Civiku, který měl mnoho obdivovatelů, ale též některé zásadní odpůrce (z hlediska designu). Vzhledem k jeho enormním porodejním úspěchům si troufám tvrdit, že těch obdivovatelů bylo více :-)
Vojta
Dobrý den přeji,

 chystá Honda nějakého nástupce legendární S2000?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, bohužel, o nástupci S2000 v této chvíli nemáme žádné informace.
Miroslav Král
Dobrý den, 

v nabídce motocyklů mi celkem chybí něco jako byla VTR 250, která se jakoby mihla a zmizela z nabídky. Nebo třeba dát do malého Varadera 250 ccm V-Twin. Prostě nějaký lehký motocykl pro začátečníky nebo navrátilce, který ale dokáže trochu víc než třída 125. Nechystáte nějakou novinku v tomto segmentu?

Děkuji, s přáním mnoha úspěchů zdraví M. Král
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v letošním roce došlo ke změně legislativy řidičských oprávnění, kdy skupina A2 pro jezdce od 18ti let věku byla rozšířena z 25kW na 35kW. Na tuto změnu Honda velmi rychle zareagovala a představila řadu dvouválcových modelů o kubatuře 500ccm a výkonu 35kW. Jedná se o tři různě zaměřené modely, a to CB500F, CB500X a CBR500R. Právě tyto modely jsou zcela jistě vhodné i pro začátečníky nebo pro jezdce, kteří se k motocyklům vrací po delší době.
Jiří Valášek
Dobrý den, pane řediteli.
Jsem fanoušek automobilů Honda, ale současně mám rád věci vyrobené v Česku. Vím, že Honda Civic předchozích generací má světlomety vyrobené v Jihlavě ve firmě Automotive Lighting. Prosím, mohl byste mi sdělit, které další části automobilů Honda mají na sobě nápis „Made in Czech republic“? Díky!

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, také mě osobně těší, když vozy Honda obsahují díly vyrobené u nás. V tuto chvíli mě napadají ještě autoskla.
AXLCOM
Bude honda prodavat v evrope americkou verzi hondy accord.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Možnost použít jako základ pro prodej Accordu v Evropě americkou verzi se v tutio chvíli zvažuje.
Matej
Dobry den,

Mozeme ocakavat ze sa na trhu v europe objavi novy accord? 

Dakujem.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v současnosti Honda zvažuje, jestli se bude dovážet americká nebo asijská verze modelu Accord. Rozhodnutí zatím nepadlo. To platí i o motorizacích.
Mino21
Dobrý den. Když už se tu nakousnul Civic Type-R, jaký motor byste si pod jeho kapotou nejraději představil Vy? Připravované dvoulitrové turbo nebo nějakou atmosféru? Nebylo by zajímavější použít třeba 2,2-2,4 atmosféru (pravděpodobně by nebyla o nic větší a těžší než dvoulitr s turbem), která by měla potřebný výkon i typický charakter točivých Hond? Myslíte, že se dá ještě dnes zvládnout točivý atmosférický motor při splnění emisních limitů (dvoulitrový Type-R skončil právě díky nim)?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Musíme vycházet z evropské reality, kde jeou
Mino21
Hodně se spekuluje o novém Accordu a zda přijde do Evropy. Nyní to vypadá, že ano a hovoří se mimo jiné o motorech 2,4, 3,5 V6 a hybridu. Myslíte, že je reálné puštění toho šestiválce do Evropy, zvláště v dnešní době? Osobně si myslím, že by to sice prodejně nebyl trhák, ale pomohlo by to zvýšit image modelu, což by nebylo k zahození. A bude tedy vůbec nový Accord v Evropě?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda momentálně zvažuje pro Evropu buď asijskou nebo americkou verzi modelu Accord. Rozhodnutí však zatím nepadlo. Také nabídka motorů zatím není rozhodnuta.
Norbert
Dobrý den. 
Uvažuje Honda implementace plne el. vozu ? díky
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nevím přesně jaký plně elektrický vůz máte na mysli. Pokud myslíte elektromobil (akumulátor, elektromotor)tak s jeho uvedením v Evropě Honda v současné době nepočítá. Pokud myslíte palivové články (vodík, palivový článek, elektromotor) tak takový systém Honda intenzivně vyvíjí a mezi automobilkami je bezesporu na špičce. Jeho uvedení na trh však bude díky chybějící infrastruktuře však nějakou dobu trvat.
Axell-Folly
Dobrý den, zvažuje Honda montáž pohonu 4X4 i do jiné modelové řady Kromě CR-V ? Bude vyrábět nástupce HR-V
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda připravuje v nejbližší budoucnosti model tzv. malého SUV, kde se s pohonem 4x4 samozřejmě uvažuje
Tomáš Křička
Dobrý den, proč HONDA ČR již nevydává na svých internetových stránkách v elektronické podobě časopis HONDA MAGAZÍN? Přitom na stránkách HONDA SK je v současnosti ke stažení HONDA MAGAZÍN 1/2013 ve slovenštině.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, poptávka po Honda magazínu v elektronické podobě v České republice byla nižší než na Slovensku. Proto se Honda magazín zachoval pouze na Slovensku.
webpaja
Dobrý den, jaké jsou další plány s řadou Accord?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda zvažuje dovoz buď americké nebo asijské verze modelu Accord. Rozhodnutí však zatím nepadlo.
jarda hlavacek
proc ma Honda mapove podklady pro navigace stare 7 let a nedaji se koupit nove? Mam Accorda z roku 2008 a mapy jsou silne neaktualni. takhle vic aut nikdy Honda neproda....
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Navigační mapy se pravidelně jednou za rok aktualizují. Informujte se prosím u kteréhokoiliv dealera Hondy na jejich dostupnost.
Petr Š.
Dobrý den,dočetl jsem se, že Honda připravuje Civic combi. Jsou již známy nějaké rozměry? (délka, výška)
Děkuji za odpověď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Deatilní rozměry nového vozu Civic Tourer ještě nejsou známy, je však jisté, že bude patřit k nejprostornějším vozům v danném segmentu na našem trhu.
PetrAT
Dobrý den. Honda v minulosti vyráběla špičkový adventure motocykl Africa Twin. Od ukončení výroby však nedokázala uvést na trh jeho nástupce a v této kategorii ji zcela poráží jiné značky (KTM, BMW, Triumph).
- Plánuje Honda uvedení nástupce Afriky , motocyklu se skutečně offroadovými vlastnostmi ? (to co je v současné nabídce on/off si na offroad pouze hraje, bohužel )
Děkuji za odpověď

 

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, ano, model Afrika Twin se stal v segmentu "adventure" doslova legendou. Je pravda, že Honda se v průběhu let vydala spíše směrem cestovních endur v podobě modelů jako je Crossrunner, Crosstourer či NC700X a my jsme si vědomi faktu, že zaměření těchto motocyklů je již trochu jiné, nežli pro co byla původně určena Afrika. Protože se však Africe její neochvějná tehdejší pozice legendy a obecně její popularita upřít nedá, je dosti možné, že se podobný motocykl v budoucnu představí. Nemohu Vám nic říci s určitostí, ale Honda chystá další řadu atraktivních nových modelů, je možné, že se budoucnu její nástupce objeví!
Jakub Hrdlička (vrkuboy)
Dobrý den pane řediteli. Nemáte pocit, že vaše značka poněkud podceňuje svoji propagaci? Občas zaslechnu nějakou tu reklamu v rádiu, ale to bude nejspíše jen aktivita ze strany autorizovaného prodejce než aktivita celorepublikového zastoupení. Například Korejský Hyundai vynakládá do reklamy obrovské finance. V TV jsem delší dobu neviděl reklamu firmy Honda. Je to tím, že Honda nemá v Čr tak vysoké prodeje aby se vyplatila nějaká větší propagace.
P.S. Civic Tourer je krásné auto. Těším se na první kontakt. :)
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, propagaci rozhodně nepodceňujeme a považujeme jí za velmi důležitou. Realizujeme pravidelné reklamní a marketingové kampaně, které se snažíme maximálně efektivně cílit. Výdaje na reklamu nejsou jediným měřítkem, důležitá je její efektivita a reálný zásah cílové skupiny. Reklama - propagace není jediným komunikačním kanalem který využíváme, cest jak dostat informaci k potenciálním zákazníkům je více. Civic Tourer je skutečně krásný a rádi Vás až to bude aktuální uvidíme u některého z našich dealerů na testovací jízdě.
Joz
Dobry den pan riaditel. Nemate pocit ze auta aj motocykle Honda stracaju dusu? V minulosti boli etalonom a vynikali v inovativnosti (V-Tec, a pod.). V sucasnosti su to tuctove vyrobky a vidiet to aj na trhovych podieloch na narocnych europskych trhoch. Nie je Vam to trochu luto? Vdaka, P.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nemyslím si, že by výrobky firmy Honda ztrácely duši. Honda stále věnuje do vývoje téměř největší finanční prostředky ze všech automobilek a věřím, že je to na našich výrobcích vidět. Pravděpodobně však vím, co jste svým dotazem myslel - mnoho nových modelů např. Prelude, Integra Type R atd... vybavených nejnovějšími technologiemi. Je pravdou, že v tomto směru jsme pod vlivem hospodářské krize s počátkem roku 2008 trochu přibrzdili, ale nyní se už zase vracíme - Nové NSX, Civic Type R a další potěšení pro naši motoristickou duši jsou na cestě :-)Takže líto my to sice bylo, ale teď už se zase těším :-)
Roman
Kedy bude v predaji Honda Civic Tourer ? na akej nacke sa momentalne vozite ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Civic Tourer bude představen v září na autosalonu ve Frankfurtu. Do prodeje se dostane začátkem roku 2014. Momentálně jezdím s CR-V s motorem 2.2 i-DTEC.
Václav Kubánek
Dobrý den pane Miňovský. Většina výrobců osobních aut již umožňuje dodatečnou přestavbu na LPG bez omezení záruky u nového vozu, některé značky dokonce nabízejí přestavbu na LPG již z výroby. Honda tento trend zaznamenala? Děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v tuto chvíli Honda o továrních přestavbách vozidel na jiné palivo v našem regionu neuvažuje.
PetrAT
Mám zkušenost, že originální náhradní díly Honda, nemají takovou životnost jako díl, který byl použit v prvovýrobě 
O stejné zkušenosti jsem se dočetl i v diskuzích
Můžete tedy potvrdit, že skutečně originální náhradní díly jsou vyráběny s nižší životností než ty které jdou na montáž ?

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, originální náhradní díly jsou vždy naprosto stejné jako ty použité v prvovýrobě. Rovněž jejich výrobci jsou totožní.
hondafan
Dobrý den, nemáte strach z ozáření, když prodáváte zboží ze stejného ostrova, kde je fukušima a radioaktivita v moři?
u náhradních dílú preferuji druhovýrobu než drahé a možna radioaktivní díly......
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, ozáření u našich produktů rozhodně nehrozí. U dílů z druhovýroby není zaručena stejná kvalita jako u originálních náhradních dílů.
Carlos
Proč Honda neposkytuje výhodnější podmínky pro velkoodběratele? Při nákupu 10 vozů dostanu stejnou slevu jako při nákupu 1 vozu. V tomto je konkurence výrazně lepší.... Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda nerozlišuje mezi zákazníky - každý i jednotlivý je pro nás ten nejdůležitější. To je též důvod,proč platí stejné ceny. Sleva při nákupu většího množství vozů má jeden významný negativní dopad - a tím je snížení zůstatkové ceny ojetého vozu, což poškozuje právě jednotlivé zákazníky.
Jiří Kobera
Dobrý den,chci se zeptat jestli máte nějaké aktuální informace o nové generaci modelu Accord pro náš trh? Díky a přeji pěkný den a hodně prodaných vozů
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Kobero, zvažuje se, kterou platformu pro nový evropský Accord použít, zda japonskou nebo americkou. Detaily budou k dispozici později.
Kraken
Prijde tedka nekdy nejaka novinka sportovniho modelu ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda plánuje uvedení modelu Civic Type R a modelu NSX. Tyto modely očekáváme v roce 2015.
hondaforever
Dobrý den.
Chci se zeptat, jaký vliv na prodej a hlavně na zákazníky bude mít konec importu Hondy v ČR? Děkuji.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nevím nic o tom, že by skončil import Hondy v ČR. Některé činnosti se budou centralizovat v Rakousku, ale naše firma bude i nadále na území ČR působit.
Kouba
Vlastním již 4 roky automobil Honda CRV 2,2 diesel, měl bych dotaz neplánuje automobilka Honda do budoucna vybavit tento vůz silnějším dieslem a kvalitní automatickou převodovkou. Děkuji za odpověď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v tuto chvíli se se silnějším dieselem pro CR-V neuvažuje.
Luboš Novotný
Dobrý den,

zajímalo by mě, zda jsou pravdivé zvěsti, že nový Civic kombi bude mít záklandí objem kufru větší než octavia kombi tzn. 610 litrů...

Děkuji a hezký den.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, konkrétní hodnotu objemu kufru Honda zatím neoznámila. Podrobnosti budou oznámeny během autosalonu ve Frankfurtu v září.
David Graubner
Dobrý den pane. Kdy bude už konečně nová NSX? Nic jiného mne od Hondy nezajímá. Děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Model NSX očekáváme v roce 2015.
Kadaník Martin
Dobrý den P. Miňovský .. chtěl sem se zeptat jestli jsi můžu v 21 letetch dovolit nověho civica v průměrně výbavě s motorem 1.8 i-vtech , mam staršího civica a sem nadmíru spokojen. Ale jeden problém je kde amm mám vzít hotovost na auto cca 350-400 000 kč . Lze auto koupit na úvěěr či leasing . qaby mě to zase ale nezrujnovalo a co k tomu potrebuju např jako jakou pracovní smlouvu atd. Děkuju za zodpovezení dotazu :))
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pan Kadaníku, těší mě , že jste spokojeným zákazníkem naší značky . Aktuálně můžete nákup financovat například některým z výhodných úvěrů od Honda Finance. Doporučuji Vám kontaktovat nebo navštívit některého z našich autorizovaných dealerů, který vám s otázkou úvěru či leasingu poradí nejlépe a pokusí se Vám připravit pro Vás nejpřijatelnější model financování.
Gilgit
V odpovedi na otázku o centralizaci rady cinností Hondy z Ceské Republiky, Slovenska a Madarska jste odpovedel, ze "o centralizaci se v současné době uvažuje". Proc pouzíváte slovo "uvažuje", kdyz tuto centralizaci Honda Austria jiz zcela oficiálne oznámila?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Slovo uvažuje jsem použil proto, že o způsobu provedení a rozsahu se v současné době jedná a konkrétní konečná podoba není v tuto chvíli známa. Čísla uvedená v tiskové zprávě rakouské Hondy nejsou v tuto chvíli relevantní.
MotorBike
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké chystáte novinky ohledně motocyklů? Bude nová CBR600F či Hornet?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda v posledních letech výrazně zapracovala na vývoji nových modelů a uvedla na trh řadu úspěšných motocyklů a skútrů. V letošní sezóně to byly například motocykly Goldwing Bagger, CB1100, CBR600RR, řada motocyklů CB500, MSX125 či skútr Forza. V tomto vývoji nadále pokračujeme a připravujeme pro naše zákazníky zcela nové či inovované modely i na roky následující. Vzhledem k faktu, že se modelová změna motocyklů CBR600F a Hornet za poslední dva roky netýkala, je pravděpodobné, že se právě jejich nástupců v nejbližší době dočkáme. S definitivní platností budou novinky Honda pro následující sezónu představeny na evropské výstavě EICMA dne 4.11.2013.
Petr
Dobry den, 

Vrati se k nam nekdy Legend? Mam jiz třetí a rád bych pokračoval:-) bude u nas ekdy v prodeji acura?

Petr


Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v nejbliží době nejspíše ne. Přísné emisní limity podobným vozů v Evropě příliš nepřejí. Nicméně Honda neustále pracuje na technologickém vývoji, který by podobné vozidlo mohl znovu na evrpopský trh vrátit.
Pool
Dobrý den pane řediteli, máme 5dv. HR-V a chystáme se vyměnit auto, nabídne opět Honda něco v této třídě kterou prakticky založila a poté opustila bez náhrady? Takové auto Vám určitě chybělo a chybí i když si myslím že 1.g HR-V bylo úspěšné. Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Velice rád bych Vám odpověděl, ale když my nesmíme ani naznačovat ....... :-)zítra to ale nebude .........:-)
Marek
Kdy a za kolik budu moci koupit NSX?
Bude v ČR nástupce evropského Accordu a bude se jednat opět o Acuru?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Cena modelu NSX zatím není známa. V současnosti Honda zvažuje dovoz buď americké nebo asijské verze modelu Accord. Na českém trhu to bude Honda.
Jarda Hondák
Dobrý den, má Honda na českém trhu nějaké velké rodinné auto podobné Multivanu?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, aktuálně na našem trhu podobný vůz nemáme. Naším největším vozidlem je aktuálně nová Honda CR-V, která nabízí ve své třídě jde z největších prostoru jak pro posádku tak pro zavazadla.
zzbysek
Pocita se u noveho Civicu s nejakym silnejsim dieslovy motorem, ktery by mohl konkurovat Golfu GTD a Octavii RS?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda, jako největší výrobce motorů na světě, na vývoji nových motorů pracuje samozřejmě nepřetržitě. V tuto chvíli však nemůžeme podat konkrétnější odpověď na použití silnějšího motoru do Civicu.
Jarda
Zdravím. Vlastním dvě Hondy Civic (7. a 8. G), ale o koupi nové, 9. generace neuvažuji. Jednoduchý důvod (alespoň podle mého skromného názoru): Čumák novéhé auta se totálně nepovedl ve srovnání s G8. Dvě otázky:
Myslíte si, že v rámci nějakého faceliftu by se to mohlo změnit?
Jak jde nová Honda (Civic 9) na prodej?

Díky
Jarda N.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Prodeje modelu Civic jsou dobré. Design je věcí osobního vkusu - někomu se líbí a někomu zase ne. Nedokážu říct, jestli se v rámci faceliftu něco změní.
george21
Kdy bude ke koupi SUV urban, bude i s 1,6 dieslem?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Termín uvedení modelu Urban SUV na trh zatím nebyl oznámen. Je pravděpodobné, že bude k dispozici také s motorem 1.6 i-DTEC.
Ondřej
Dobrý den,
předpokládám že jste zaznamenali negativní reakce na "přístrojovku" Crosstourera. Uvažuje Honda při faceliftu o náhradě plně digitální palubky za analogovou, nebo nějaké kombinaci (analogový otáčkoměr / digi tachometr)?
Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, upřímně řečeno, zásadní negativní reakce na přístroje Crosstourera jsme doposud nezaznamenali. Výměnu digitálních přístrojů za analogové u nástupce tohoto modelu nepředpokládám.
tereza
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli se na trhu objeví nějaké nové skútry vhodné pro holky:-) děkuji Tereza
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda chystá řadu atraktivních modelů a segment skútrů bude určitě v následujících letech obohacen o novinky, které by Vás mohly potěšit! Nicméně i v současnosti by Vás možná oslovila naše široká nabídka skutrů - například modely jako jsou PCX125 či SH125i jsou u žen velice populární. Pokud jste ale opravdu nedočkavá, můžeme Vám s radostí potvrdit že v září tohoto roku bude představena novinka, která si zcela jistě získá Vaši prízeň!
Veloce
Dobrý den pane řediteli,
nedávno proběhla v tisku zpráva, že se má importér Hondy sloučit s jinými trhy a odstěhovat se do Rakouska. Myslíte si, že tento krok mimo finančních úspor přinese zákazníkům v ČR něco pozitivního? Mám na mysli především v kvalitě služeb a poprodejních služeb zvlášť. Jiné automobilky tento proces již podstoupili, udělali jste si analýzu jak se změnila kvalita u nich? Děkuji. Veloce
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Proces centralizace se v současné době připravuje z důvodů zlepšení efektivity. Jedná se především o sloučení "back office" (administrativních činností. Kvalita služeb tím rozhodně neutrpí, neb tyto jsou zajišťovány naší kvalitní dealerskou sítí. Navíc naši zaměstanci zajišťující poodporu dealerů budou působiut na území ČR. Procesy jiných automobilek se lišily případ od případu a je velice obtížné to srovnávat.
Pali
Dobry den chcem sa opytat ci je motor 2.4 vhodny na prestavbu LPG. Dakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, přestavby jakýchkoli benzínových motorů z technických důvodů nedoporučujeme.
Stefan Hevesi
Kedy bude dostupna HONDA CR-V 1.6 i-DTEC a bude aj 4x4? A ako to vyzera so Civicom Tourer?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
CR-V s motorem 1.6 i-DTEC bude na trhu v listopadu 2013 a bude pouze s pohonem 2x4. Civic Tourer bude představen na autosalonu ve Frankfurtu v září. Do prodeje se dostane začátkem roku 2014.
proper
Dobry den pane redileti. Uz i mistri v kopirovani maji osmistupnovy automat: Čínská značka Landwind již loni dala najevo, že SUV X5 nabídne s osmistupňovým automatem. viz. http://www.auto.cz/cinske-suv-landwind-x5-dostane-osmistupnovy-automat-75827. Domnivam se, ze nizsi prodeje Hondy CR-V ma na svedomi prave petistupnovy automat. Jste take toho nazoru? Dekuji za odpoved.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, samozřejmě, že Honda nechce zůstat pozadu a jako největší světový výrobce motorů na vývoji všech komponentů vozidel intenzivně pracuje, vícestupňové automatické převodovky nejsou samozřejmě vyjímkou.
Dr_Zak
Dobry den, chcel by som sa spytat, kedy bude podla Vasho odhadu na europsky/nas trh privedena nova generacia Accordu?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Rozhodnutí zatím nepadlo. Termín také zatím nebyl oznámen.
zzbysek
Nase BMW 30d ma nižší spotřebu než CR-V s automatickym pětistupněm. A to je o tunu těžší a podstatně silnější motor. Už ze znalosti zakladních fyzikálních principů je jasně patrné že 8 stupňová převodovka musí podstadně přispět k lepší spotřebě než 5stupňovy automat. To že se jedná o módní záležitost je směšné, v prvé řadě se jedná o pokrok. Myslím že lepší cesta je vyjít s novými věcmi než stahovat modely z trhu.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Jak jsem odpověděl v předchozích otázkách, samozřejmě že Honda nechce zůstat pozadu a jako největší světový výrobce motorů na vývoji všech komponentů vozidel intenzivně pracuje, vícestupňové automatické převodovky nejsou samozřejmě výjimkou.
Honza
Dobrý den. Plánuje Honda nahradit v ČR stávající generaci Accordu, nebo bude tento model ve Vaší nabídce opuštěn?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Rozhodnutí však zatím nepadlo.
Pasty
Dobrý den, zajímalo by mě jakou má budoucnost model Accord v evropě, konkrétně u nás v ČR. Před jistou dobou se objevovaly informace, že nový model bude uveden pouze v Rusku a se zbytkem evropy se nepočítá. Díky za odpověď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Rozhodnutí zatím nepadlo.
Petr
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se nehodlá Honda pustit na pole CNG u některých modelů? Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v Evropě se zatím s phonem na CNG neuvažuje.
Tailor
Dobrý den. V současné době je trendem, že u nových modelů není plnohodnotné a často ani dojezdové náhradní kolo. Jak to bude u Vás?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Ano, výrobci se snaží ušetřit každý kilogarm hmotnosti vozidla, aby dosáhli lepších emisí. Tento trend se navyhýbá ani Hondě a u některých modelů používá místo náhradního kola tzv. opravnou sadu pneumatik.
Fišer
Dobrý den, plánuje Honda vyrábět motory schopné spalovat i palivo E85 ethanol?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, na některých speciálních trzích (např. Jižní Amerika) Honda voidla jezdící na E85 prodává. V Evropě se zatím, pokud vím, podobné rozšíření neplánuje.
Dolansky
Dobry den,
jak se dari prodejum novych generaci CR-V a Civic v CR v porovnani s predeslymi modely.
Dekuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Děkujeme za optání, velmi dobře :-). CR-V bylo od svého uvedení v roce 1997 vždy našim bestsellerem a u nové generace tomu díky přízni našich zákazníků není jinak. U Civika je situace trochu odlišná - chartakter vozu se změnil směrem k více konzervativnímu a tím se změnila i cílová skupina zákazníků. Ne všichni majitelé předchozí generace byli ochotni vyměnit tento vůz za generaci novou. Pozitivní naopak je, že nyní si nového Civika kupují zákazníci, pro které byla předchopzí generace příliš futuristická.
pepe
Dobrý den, plánuje Honda v brzké době zavedení nabídky automatické převodovky s alespoň 6ti stupni pro CR-V? Nyní je nabízen pouze 5ti stupňový automat a to v konkurenci neobstojí, ať marketing říka co chce. S manuální převodovkou je naopak velmi konkurenceschopná, ale s 5ti stupňovým automatem ztrácí potencionální zákazníky. Děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, na podobný dotaz jsem již odpovídal. Honda intenzivně pracuje na vývoji jako motorů, tak převodovek. O jejich použití v jednotlivých modelech však nemáme ještě konkrétní informace.
Radek.m
Dobrý den,

dostane současná Honda Civic s faceliftem motory Earth Dreams (benzínové) a hybridní ústrojí z nového Jazzu? Kdy se u nás začne prodávat nový Jazz? Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Velmi rád bych Vám odpověděl, ale otázky související s vývojem a uvedením nových technologií jsou velmi citlivé a podléhají většinou utajení. Děkuji Vám za pochopení.
Jan
Dobry den. 2 otázky. 1. Bude v nabídce Accord Tourer s větším objemem zavazadlového prostoru? Ten dnešní je jako rodinný automobil prakticky nepoužitelný. Proč má Honda v ČR tak tragický marketing ve srovnání s ostatními značkami.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Podrobnosti zatím nejsou známy. Ohledně marketingu, nevím z jakého hlediska hodnotíte marketing jako tragický. Jestli z hlediska vynaložených peněz na reklamu nebo efektivity. Pro nás je důležitá efektivita vynaložených peněz.
Mirek Jirák
Proč není v prodeji Civik na LPG které se prodává v Kalifornii . Auto jen na benzin již kupovat nechci.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda o prodeji vozidel na LPG v Evropě v tuto chvíli neuvažuje.
Mino21
Bude Civic Tourer k dispozici i v nějaké sportovní variantě (třeba s podladěným dvoulitrem z Type-R nebo něčím silnějším než nynější osmnáctistovkou)? Narážím na prodejní úspěchy Civicu Aerodeck VTi, kterých bylo v této variantě snad více než liftbacků.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Pokud je nám známo, tak tyto varianty v současné době v plánu nejsou. Čímž nevylučuji, že se o nich v R&D neuvažuje :-)
Pavol Kianicka
Dobrý deň. Bude sa predávať Honda Jade aj v Európe? Ak áno, odkedy?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, o prodeji modelu Jade v Evropě Honda zatím neuvažuje.
Kameník
Zajímalo by mne, zda cena Civic Tourer bude, tak jak bývá zvykem, cca 20 t.Kč nad cenou hatchback ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Ceny modelu Civic Tourer zatím nebyly oznámeny.
Tomáš
Dobrý den pane Miňovský. Jsem velkým příznivcem a zároveň i vlastníkem motocyklů Honda, konkrétně CBR 1000RR Fireblade. Nechystá však Vaše značka do výroby dvouválcové litrové motocykly, jako byl v minulosti např. VTR 1000 Firestorm či VTR 1000SP. Z nabídky japonských výrobců toto úplně vymizelo, přitom např. Ducati s tím slaví velké úspěchy. Děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, je pravda, že motocykl CBR1000RR byl prodejně výrazně úspěšnější než douválcové litrové supersporty naší značky. Vývoj nového dvouválcového motocyklu této kategorie tedy spíše neočekávám. Co ovšem již příznivcům silných závodních strojů mohu potvrdit je, že Honda usilovně pracuje na vývoji závodní repliky stroje MotoGP použitelného v běžném provozu. Za tímto projektem stojí prezident Honda Racing Corporation a ředitel vývojového oddělení Honda R&D pan Tetsuo Suzuki, tedy stejný člověk, který stál právě u zrodu VTR1000SP. Zcela jistě se tedy máme na co těšit.
Ondráš
Dobrý den, 
nemyslíte, že je škoda absence vlajkové lodi Hondy na evropském trhu? Mám na mysli Legenda...
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Myslím si že to škoda je a především u nás v ČR, kde se Legend těšil neobyčejné přízni zákazníků, kteří s ním měli osobní zkušenost. Tento model však bohužel padl na oltář evropských regulačních opatření zejména emisí CO2. Ve spojených státech se i nadále úspěšně prodává.
Matus
Kedy bude honda ponukat dobre automaty v kombinacii s dieslom?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, automat s dieselovým motorem 2.2 i-DTEC můžete mít v modelu Accord nebo CR-V již nyní.
Luděk
Dobrý den pane řediteli, jsem velkým příznivcem HONDY,vlastním již několikátý vůz i motocykl této značky a uvažuji o nákupu dalšího auta. Můžete mi prosím podat informaci, zda a případně kdy, přijde na náš trh nový Accord? Je to podle mě nedoceněný vůz,který má vynikající jízdní vlastnosti a to i v porovnání s premianty třídy /VWPasaat,Ford Mondeo/
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Rozhodnutí zatím nepadlo.
Veloce
Dobrý den pane Miňovský, bojíte se že v rámci "centralizace" přijdete po 20 letech v Hondě o práci?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nebojím :-) Věřím, že se pro mně nějaká najde a i kdyby ne, tak práce je kolem nás dost a dost :-)
Branislav Vilmon
Co je mozne prezradit o novom "malom" SUV ? Kedy ho mozeme ocakavat na Slovenskom trhu ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Termín uvedení modelu Urban SUV zatím nebyl oznámen. Očekáváme jej někdy v roce 2015.
Lubos
Od roku 2014 je povinne Euro6 pre nove auta. Kedy bude dostupny 2l benzin v CR-V splnajuci tuto normu? Pripadne kedy bude nahradeny tento motor niecim novym?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Každý výrobce vždy připravuje nový model tak, aby plnil aktuální emisní limity. Honda nebude samozřejmě výjimkou. Vývoj je v tomto směru samozřejmě velmi intenzivní.
proper
Dobrý den, moje otázka: kdy je v CZ objeví v prodeji Honda Urban SUV 2013, malý crossover a s jakou motorizací. Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Termín uvedení modelu Urban SUV na trh zatím nebyl oznámen. Očekáváme jej někdy v roce 2015. Motorizace zatím také nebyly oznámeny.
Stewee
Pride nastupca modelu HRV v blizkej buducnosti na trh aj v nasich zemepisnych sirkach? Narazam na model Honda Urban SUV Concept. Ake motorove jednotky sa planuju pouzit a v akej cenovej hladine mozno ocakavat tento model?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Model Urban SUV byl potvrzen pro Evropu. Očekáváme jej někdy v roce 2015. Bližší podrobnosti (motorizace, ceny) zatím nebyly oznámeny.
Hovado
Can you please advise as why Honda as brand has had the highest number of recalls..?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Nejsem si vědom, že by Honda měla nejvíce svolávacích akcí. Navíc jejich počet není až tak úplně určující. Pravdou však je, že některé svolávací akce jsou i pro automobilku dobrovolné a spíše vyjadřují její péči o zákazníky, než naopak.
Jaroslav Láznička
Kdy bude nová Honda Jazz a bude mít naftový motor?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
S naftovým motorem pro vozidlo Jazz se neuvažuje.
Michal.Š
Dobrý den,
Kdy Chystáte novou Hondu Accord?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, termín uvedení nové generace modelu Accord zatím nebyl oznámen.
Navidis
1. Neznám auto/moto salon Honda, kde by se prodávali auta i motocykly pod jednou střechou. Proč tomu tak je? Např. v KV je Honda s auty, a nejbližší Honda s mtc. až v Plzni či Chomutově!
2. Proč i u nových modelů vozů Honda je stísněný prostor vzadu nad hlavou? Copak japonský výrobce si neuvědomuje, že u amerických či evropských zákázníků se průměrná výška zvyšuje?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
1. V současné době máme v naší republice devět obchodních partnerů, kteří jsou našimi autorizovanými dealery jak pro automobily tak i motocykly. Patří mezi ně, například Vámi zmiňovaní dealeři v Plzni či Chomutově. Proč to tak je: Automobilový a motocyklový trh je odlišný jak po stránce obchodní tak i po ekonomické. Zároveň jsou odlišné i požadavky automobilových a motocylových zákazníků. Tyto odlišnosti jsou následně reflektovany v obchodních podmínkách a také ve standardech, které musí naši autorizovaní dealeři plnit. Je to obchod, na jedné straně jsou vstupy a na druhé straně přijmy. My a naši dealeři se snažíme dělat zdraví obchod, protože jedině ten zaručuje nadstandardní péči o naše zákazníky. 2. Prostor pro hlavu na zadních sedadlech je věc velmi individuální. U CR-V a Jazzu je například nadstandardní, u modelu Civic je průměrný . Je to vždy otázka celkového designu a zaměření modelu.
Verny_2013
Dobrý den pane řediteli, chci se zeptat zda honda zejména u klíčového modelu civic který je po technické stránce excelentní, dokonce už dostal i komfortní a zároveň agilní podvozek a z motokáry se posunul mezi normální auta neplánuje udělat také " civilní" změny v interiéru zejména palubka je opravdu jako u kolotočářů na pouti. Pro mě to je bohužel jeden ze zásadních argumentů proč si jinak skvělé auto s výbornými nápady nemohu koupit. děkuji za odpověď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Máte pravdu, že nový Civik je po technické stránce excelentní a mrzí mne, že nejste spokojen s designem interieru. Nemyslím si, ze by se v průběhu životnosti tohoto modelu plánovaly nějaké zásani změny. Jak jistě víte, design je záležitost individuálního vnímání. Mně se na příklad vůbec nelíbí strohý design interieru některých německých automobilek - je to jako v té písničce -někdo má rád holky, někdo vdolky :-)
Fanda
Dobrý den,
máte nějáké informace o tom kdy, či zda vůbec bude uveden na trh model Honda Urban postavený na základech nového Jazzu? /http://www.auto.cz/honda-urban-suv-kompaktni-crossover-zaklady-budouciho-jazzu-72337/
Díky za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Model Urban SUV byl potvrzen pro evropský trh. Očekáváme jej někdy v roce 2015.
Jano
Dobrý deň, viete mi povedať aspoň orientačne, kedy možno očakávať novú Hondu Civic Tourer na slovenskom trhu? Ďakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Civic Tourer bude představen na autosalonu ve Frankfurtu v září 2013. Na trh bude uveden začátkem roku 2014.
Tomáš Křička
Dobrý den, co říkáte tomu, že od roku 2015 bude znovu HONDA dodavatelem motorů do F1 (McLaren - Honda)?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, je to samozřejmě pozitivní zpráva. Značka Honda a závodění patřily vždy k sobě, proto z této zprávy máme radost. Pevně věříme, že toto propojení bude úspěšné.
petrumr
jak to bude vypadat s motorkama?Můžeme se těšit na plnou flotilu, nebo o něco přijdeme,třeba o transalp?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
V oblasti motocyklů se máte hodně na co těšit! Za uplynulé tři roky Honda představila slušnou řadu novinek, s rozšiřováním své modelové řady nekončíme a v budoucnu posílíme svou flotilu dalšími vlnami nových modelů. Pochopitelně některé modely z trhu zmizí - ať již z důvodu nahrazení novým modelem či malé poptávky. Detailní informace o aktuální modelové řadě jsou obvykle přestaveny na počátku roku, kdy se veřejnost dozví přesnou skladbu modelové řady.
Blade
Reknete nam něco o novych motorech, které nejsou /a jestli budou/na evropskem trhu a o udajne osmistupnove dvouspojkove převodovce.
Dekuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Již jsem odpovídal, že Honda si jako největší výrobce motorů na světě nemůže dovolit zaostat ve vývoji. Konkrétní informace jsou však vždy "odtajňovány" až když přijde jejich čas.
Emel
Dobrý den, co si myslíte o tom, že nová NSX bude pouze hybrid? Nebylo by lepší postavit klasický sporťák v duchu původní NSX? Myslíte, že koncepce hybridu u CR-Z bylo správné rozhodnutí?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Pokud jsem měl možnost se seznámit s připravovanou technikou pro NSX, tak si myslím, že bude unikátní a úspěšná. Vezměte prosím v úvahu, že i technologie připravovaná pro závody F1, na které Honda spolupracuje Mc Larenem je stejne konfigurace. Myslim, ze je to uplne neco jineho, nez Vámi zmiňované CR-Z. Nechci zpětně hodnotit, zda to bylo, či nebylo sptrávné rozhodnutí (já jsem upřimně řečeno měl též jinou představu), ale byl to určitý kompromis především s ohledem na emise.
Michal
Nová HONDA CR-V je krásná. Ani chvíli bychom nerozmíšleli o její koupi nebýt 5stupňové automatické převodovky (pak bohužel VW Passat Variant DSG vyhrává). Vždyť toto je technologie dávno překonaná. Proč se jí tak držíte? Chystáte modernější provedení?
Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Za pochvalu CR-V děkuji. Stávající automatická převodovka je dle mě velmi kvalitní s hladkým chodem a plně vyhovuje všem jízdním potřebám. Doporučuji jít si jí vyzkoušet k některému z našich autorizovaných dealerů. Honda neustále vyvijí a inovuje své produkty a technologie, na vývoji nové vícestupňové automatické převodovky se pracuje.
kajak
Zdravim , chtel bych se zeptat jaký máte nejnovější model sportovniho vozu na trhu . Bohužel se v autech moc neorientuju , jen muj otec se tomu velmi věnuje. Předem děkuji za odpověd .
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, momentálně máme v nabídce sportovní model CR-Z. Do budoucna Honda plánuje uvedení modelu Civic Type R a NSX.
Trejsíč
Dobrý den, přestože fandím japonským značkám a HONDA patří mezi japonskou špičku, neodpustím si tento dotaz : Proč HONDA, která v minulosti nabízela skvělé maloobjemové přeplňované motory dnes není schopna konkurovat evropským výrobcům právě v oblasti turbomotorů? Neujíždí Vám vlak v tété oblasti a možná právě proto nejsou prodeje osobních automobilů HONDA zrovna oslňující? Děkuji za odpověď a přeji hodně úspěchů Vám i HONDĚ.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, nemyslím si, že Hondě ujíždí v oblasti automobilových technologií vlak. Doufám, že Vás o tom sama Honda v blízké době sama přesvědčí. Děkuji za přání, ať se Vám také daří.
Sparrow
Dobrý den, pane řediteli,
plánuje se instalace silněji naladěného dieselu 2,2 do CR-V, který nyní využívá model Accord?
Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, bohužel, o použití motoru 2.2 i-DTEC o výkonu 180 koní v CR-V Honda momentálně neuvažuje.
Richard Masný
Dobrý den, jak to vypadá s návratem Hondy Legend na český trh? V USA se prodávají modely Acura TL a Acura RLX, neuvažuje se např. o importu některého z nich pod značkou Honda?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, bohužel, o návratu modelu Legend na evropský trh Honda v této chvíli neuvažuje. Zrovna tak ani o importu Vámi uvedených modelů.
TPX
Dobry den, nemate obavy, ze ak bude novy Civic Type R najrychlejsia prednokolka na Nordschleife, bude zaroven priliz draha a nepozitelna v dennej prevadzke? Dakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Pokud bude, bude to určitě pro nás ta nejlepší reklama! Obavy nemám, Honda vždy dokázala vyrobit sportovně se chovající vůz, který se dal bez problémů používat i v normálním provozu.
Radko
Dobrý den,
provádíte pravidelnou kontrolu a certifikaci Honda moto servisů ?
Moje zkušenost se jedním servisem není moc dobrá.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, certifikace moto servisů zatím neprovádíme, nicméně máme velice přísné požadavky na vybavení, školení a obecně celkovou úroveň servisního zázemí v rámci jednotlivých dealerství. Spokojenost našich zákazníků je naší nejvyšší prioritou a proto v případě, že nejste s některým servisem spokojen, určitě doporučujeme kontaktovat naši centrálu s popisem události a my celou záležitost náležitě prověříme.
tichacek,jiri
Bude Honda vyrabet auta s motorem na cng?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Vozy využívající jako palivo zemní plyn Honda vyrabí. Aktuálně jsou v prodeji například v USA či Kanadě. U nás je dle mě pro jejich širší rozšíření prozatím nedostatečná infrastruktura, nicméně to se může v budoucnosti změnit.
Olda
Jak to děláte, že jste se tak dlouho udržel ve své pozici i přes velmi špatné prodeje automobilky u nás?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nevím z čeho pramení vaše hodnocení úspěšnosti, či neúspěšnosti našich prodejů. U firmy působím 20 let a zea tu dobu jsme měli dobré i špatné časy - tak jako většina subjektů působících v této oblast na trhu. Možná Vás to překvapí, ale úspěch, či neúspěch automobilky nezávisí vždy na řediteli v dané zemi, ale na mnoha parametrech (jako např. modelové řadě, stavu trhu, směnných kurzech a mnoha dalších faktorech) Pokud se podíváte na naše čísla v evropském kontextu zjistíte, že Česká republika i Slovensko patřily výkonnostně v celé naší historii k těm s relativně vyšší výkonností. V motocyklech je to pak zcela mimo diskuzi, protože tam jsme dlouhodobě č.1 na trhu.
Michal
Dobrý den, proč Honda nepodporuje přestavbu vozidel na LPG / CNG? Např. CR-V používá koncepci motoru, kde přestavba není problém. Jediná prodejna Autoprodej Dukla v Pardubicích je ochotna na vlastní odpovědnost tuto přestavbu provést při zachování záruky.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Všechna u nás prodávaná vozidla Honda jsou homologována pouze pro provoz na benzín splňující EN228. Z pohledu celoevropských záručních podmínek není pro nás, jako zástupce výrobce, možné přestavbu podporovat.
Sparrow
Dobrý den, pane řediteli,
domnívám se, že pozice automobilky Honda na českém trhu není ani zdaleka taková, jaká by měla a mohla být. Při naprosto neuvěřitelné, a to podtrhuji, neuvěřitelné spolehlivosti hond (mnohaleté zkušenosti mám s Accordem a nyní již 7 let s Legendem)a jejímu sportovně-elegantnímu šarmu je mně prostě líto, když vidím portfolia sice prémiových, ale v otázce spolehlivosti nesrovnatelně horších automobilek, než je Honda, ze kterých si mohu vybrat. U Hondy je tento důležitý aspekt podprůměrný. Budete s tím, prosím, něco dělat?
Děkuji.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, značka Honda již dlouhodobě vede v různých žebříčkách spolehlivosti. Naši zákazníci toto dobře vědí a proto také máme vysoké procento zákazníků, kteří se k nám rádi vracejí. V tomto ohledu je nejlepší reklama dobrá zkušenost zákazníků, která se mezi nimi šíří.
vladok
Dobry den, kdesi na internetu jsem zahledl obrazky Honda Jade. Podle vseho vsak neni zamysleno tento model predstavit v Evrope. Nebo ano? Pokud ne, je to podle mne velka skoda, na rozdil od Civic Tourer je totiz "velmi koukatelny". :)
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda momentálně neuvažuje o modelu Jade pro evropský trh. Civic Tourer bude představen na autosalonu v Evropě a očekáváme, že bude "velmi koukatelný".
Milan Vepřek
Dobrý den pane řediteli, vlastníme Hondu 125 PCX u které jde nesnadně vypnout stisknutím přepínače levý blinkr. Při servisní prohlídce po 4000km,nám bylo řečeno, že pokud to vypnout lze tak honda reklamaci těžko uzná.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, nedomnívám se, že by obecně u modelu PCX docházelo k podobnému problému. Pokud Váš stroj takový problém vykazuje, zcela jistě to ve spolupráci s autorizovaným dealerem prověříme. Kontaktujte nás prostřednictvím emailové adresy hcr.moto@honda-eu.com.
JK
Dobry den,
neuvazuje sa nad dovozom Civicu sedan do Europy?
Nezamyslate sa nad upravou cenovej politiky? Mam pocit, ze konkurencia (japonska) vam trochu uchadza.

Dakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Civik sedan se v některých evropských zemích prodává (např. Polsko, Maďarsko) a svého času jsme jej prodávali i v ČR. S jeho prodejem jsme přestali z důvodu minimálního zájmu. Pokud se podíváte do statistik zjistíte, že podíl sedanů v C segmentu je minimální. Nevím co máte na mysli úpravou cenové politiky. Jsme přesvědčeni, že cena našich výrobků odpovídá jejich kvalitě a vzhledem k našim prodejům si myslíme, že tento názor sdílejí i naši zákazníci.
Matej
Dobry den, planuje honda nahradu za motocykel deauville ?
Bol to jediny stroj na cestovanie s kardanom a integrovanymi kuframi za cenu, ktora neznici rodinny rozpocet. dakujem za info.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, naprosto chápeme, proč jste si tento model oblíbil a proč se ptáte na nástupce. Tento motocykl se dá definovat tak jak uvádíte - "hodně muziky za rozumné peníze". V budoucnu nás čekají modely obdobného charakteru, jako je Deauville, ale přímý nástupce tohoto modelu zatím v plánu není.
Stewee
Do akej miery sa skutocne v ceskom (alebo slovenskom) zastupeni zaoberate nazormi zakaznikov? Aku vahu prikladate reklamaciam a staznostiam? Skusenosti su take, ze na Slovensku ziadny! Vzhladom na japonske myslenie a trvale zleposovanie vsetkeho je to absolutne v rozpore s touto filozofiou. Robia ludia z japonskej Hondy audity v europskych zastupeniach ci skutocne adekvatne prezentuju kvalitu produktov a servisnych sluzieb v duchu japonskej filozofie Kaizen? Ako moze dovolit Honda predaj dvoch odlisnych znaciek pod jednou strechou, napr. Honda a Volvo (Kosice, Slovensko). Skusenosti su skor slovenske, ale zaujima ma Vas nazor aspon za Cesku republiku.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Názory a zkoušenosti zákazníků nás samozřejmě zajímají stejně jak na Slovenku tak v České republice. V obou zemích jsou vybraní zákazníci kontaktováni po prodeji vozidla či po provedeném servisu za účelem zjištění jejich spokojenosti. Případné připomínky se individuálně řeší spolu s dotčeným dealerem. Stejně tak se snažíme řešit veškeré zákaznické podněty, které přicházejí přímo na naše zastoupení. Při splnění celoevropských standardů Hondy na prodej a servis může dealer prodávat i více značek pod jednou střechou.
Libor
Jaka automobilka je pro Vas nejvetsi konkurenci co dompohledu cilove skupiny? Diky
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda je od svého založení velmi individuální značkou. Technologicky vyspěla s vysokou kvalitou. V současné době jsme jedinou značkou mezi velkými vyrobci, která není kapitálově propojená s jiným výrobcem automobilů. Jinými slovy, když kupujete nebo vlastníte Hondu, máte skutečně jistotu, že je to Honda a ne mix několika značek a technologií. Naši zákazníci jsou srdcaři a individualisti, kteří vědí co chtějí a požadují vysokou kvalitu. Velká část našich zákazníků je velmi loajální, což dokazuje i skutečnost, že poměrně velký počet ojetých Hond nekončí v bazarech, ale zustavají v rodinách kdy je používají manželky nebo děti. Možná to bude znít trochu nadneseně, nicméně Honda nemá dle mě zcela jasně specifikovaného přímého konkurenta.
Ivoš
Dobrý den,bude Honda i nadále vyvíjet a pokračovat v osazování svých aut skvělými silnými a úspornými atmosferickými benzíny,nebo jí semele trend a bude dávat do aut motory 1.2 s turbem(jako nejmenovaná konkurence)?.Které mimochodem žerou jak blázen,nejedou a většina uživatelů neumí s turboautem zachzet(chlazení motoru po dojezdu,jízda atd..).Osobně doufám v to první.Jak vy se díváte na ten až hysterický trend downsizingu a "turbo do každé rodiny"?Děkuji Ivo Otcovský
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že Honda je zdaleka největším výrobcem spalovacích motorů na světě (26.5 milionu/rok), myslím si že atmosferické motory hned tak neopustí. Nicméně při dnešních trendech se turbomorům asi nevyhne. Jsem si však naprosto jist, že i pokud turbo motory zavede, budou patřit ke špičce. Viz úplně první nový 2.2 diesel (evropský motor roku 2005), či současný nový diesel 1,6. Můj osobní názor na downsizing a "turbo do každé rodiny" není zobecňující, ale komentoval bych ho slovy - "když dva dělají totéž, není to vždy totéž" :-)
Petko27
Prečo sa honda viac nezaujíma o nározy a postrehy majiteľov. Niekedy sa mi zdá že honda robí všetko preto aby predaje klesali. Samozrejme honda má aj vynimky.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Nemyslím si, že by se Honda nezajímala o názory a postřehy majitelů vozidel. Spíše naopak. Je však pravdou, v tak složité oblasti, jakou je vývoj a výroba automobilů, je některé momentální poznatky možno uvádět do praxe až po určité době danné výrobním cyklem.
kajak
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda planujete do budoucna novou verzi Hondi Civic. Předem děkuji za odpoved.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Samozřejmě, že na novém Civicu se již nyní intenzivně pracuje. Doba výroby jedné modelové verze je však okolo pěti až šesti let, takže na nový Civic si ještě chvilku počkáme.
Petr
Honda, Volvo = artovejsi cilova skupina nakupujicich, nemyslite?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Velmi zajímavé přirovnání. Já bych ho doplnil - lidé, kteří se chtějí lišit, mají rádi kvalitu, vyspělé technologie a řízení a vlastnictví vozu jim přinaší skutečnou radost.
johan
Dobry den, ak by ste si mali kupit Audi, ktory by to bol model, dakujem?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Asi Vás nepřekvapím, že Audi bych si nekoupil - jsem fanoušek naší značky :-). Bohužel mám však jednu "černou ovci" v rodině a tou je moje dcera, která moc touží po Q5 (ona moc autum nerozumi :-)), ale naštěstí na něj nemá a se mnou v tomto případě rozhodně počítat nemůže :-)
Punisher
Dobrý den, pane Miňovský, můj jmenovče :) Rád bych, kdybyste mi odpověděl na pár dotazů. 
Jsem fanoušek značky a vlastním Accorda 7G, podle mě jedno z nej aut ve své třídě. Jak to vidíte s jeho další budoucností v EU? Bude u nás nová generace? Je pravda, že se špatně prodává, možná to chce trochu snížit cenu. Nerad bych o tento vůz, zejména v motorizaci 2.4, přišel. A určitě by prospělo, kdyby byl dostupnější diesel, ta silnější 2.2 180 koní skoro není k sehnání.

Jsem rád, že brzy přijde i Civic Tourer, koncept vypadá moc hezky. Jen si myslím, že tomu taky chybí živější motor. Honda byla vždy známá jako auto pro řidiče se sportovními vlastnostmi, ty se však nyní poněkud vytratily. A také "zelená planetě" Hondě moc nevyšla (stažení Insightu, CR-Z). Co si o tom myslíte?

Děkuji za odpovědi. Jinak nové CR-V se velmi vydařilo, myslím, že bude mít zasloužený úspěch :)

S pozdravem Jiří Š.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda zvažuje další generaci modelu Accord pro Evropu. Některé motorizace je nutné objednávat tzv. "do výroby", proto nejsou ihned k dispozici. Civic Tourer bude uveden na trh začátkem roku 2014. Nabídka motorů bude odpovídat současné nabídce u modelu Civic 5D. Myslím si, že třeba dieselový motor 1.6 i-DTEC nebo benzínový 1.8 i-VTEC jsou dost živé. Ohledně zelené planety - vzhledem k tomu, že Honda je největší výrobce spalovacích motorů na světě (téměř 26 milionu vyrobených kusů v roce 2012), otázka ekologie je pro Hondu klíčová. Honda bude i nadále dbát o to, aby vyráběla produkty s co nejnižšími emisemi a snížila tak dopad na životní prostředí. Přestože se modelům Insight a CR-Z v Evropě nedařilo, Honda vyvíjí nové a dokonalejší technologie (či už hybridní nebo vodíkové), které budou lépe odpovídat potřebám zákazníků. Souhlasím s Vámi - nové CR-V je opravdu velmi povedené a zákazníci, kteří se rozhodnou jej vyzkoušet, již jiný vůz nechtějí.
David
Dobrý den, plánová Honda Civic Tourer vypadá úžasně. Skvěle vypadají i parametry zejména kufru.Můžete mi prosím prozradit orientačně na jaké ceně bude startovat? Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den Davide, jsem rád, že Vás Civic Tourer zaujal. Jeho design a parametry slibují skutečně vysokou kvalitu a vysoké užitné vlastnosti. Cena prozatím není stanovená.
Petr
Dobrý den
můžete nastínit cenu nového Civiku kombi.
děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, bohužel, ceny nového Civiku Tourer zatím nebyly oznámeny.
Edwin Mahr
kdy se počítá s prodejem Hondy Civic Tourer na českém trhu a cenová kalkulace ? díky
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Civic Tourer bude představen na autosalonu ve Frankfurtu v září 2013, na český trh se dostane začátkem roku 2014. Ceny zatím nebyly oznámeny.
Ruml Jaroslav
Proč nová Honda spotr nemá náhradní kolo
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Výrobci se snaží ušetřit každý kilogarm hmotnosti vozidla, aby dosáhli lepších emisí. Tento trend se navyhýbá ani Hondě a u některých modelů protopoužívá místo náhradního kola tzv. opravnou sadu pneumatik.
Lukáš Procházka
Dobrý den pane Miňovský,

Je pravda že zastoupení Hondy v ČR bude končit?

Děkuji.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Pravdou je, že se v rámci zefektivnění v současné době jedná o centralizaci některých činností pro ČR, Slovensko, Maďarsko a Rakousko ve Vídni. Bude se to týkat především administrativních činností. Současná organizační složka (HME CZ)s funkcí přímé podpory dealerské sítě zůstane na území ČR zachována .
Honza V.
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, kdy dorazí do Evropy nový Accord?

Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Termín zatím nebyl potvrzen.
Marek
Dobry den, zaujimalo by ma, kedy, a ci vobec Honda planuje predstavit novu automaticku prevodovku. Pokial sa nemylim, v sucastnosti Honda ponuka k dieslovym motorom len 5 stupnovy automat. Myslim ze to dost znevyhodnuje Hondu v porovnani s konkurenciou. Sam jazdim na CRV s tymto automatom a musim povedat, ze 6-ty stupen jej naozaj chyba. Dakujem a prajem pekny den.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den Marku, Honda neustale vyvijí nové modely a technologie. Nová vícestupňová automatická převodovka se připravuje, nicméně prozatím Vám bohužel nejsem schopný sdělit žádné bližší infomace o tom kdy bude uvdena na trh.
Kato
Honda dela opravdu vynikajici vozy, trochu mi je lito, ze je v CR utopena a zarazena mezi rohliky jako je Kia ci Hyundai, kdy predevsim u Kii vidime snahu nejen marketingove Hondu napodobit. Reknete mi prosim 3 body proc by si mel svagr koupit CRV a nikoliv Sorento. Dekuji a preji mnoho uspechu.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobry den. Myslím, že stačí bod jeden. Poraďte Vašemu švagrovi, aby se v CR-V u některého z našich dealerů svezl. Tím bude mít vyřešeno :-)
wanderlei
Dobrý den, na vozech Honda ocenuji spolehlivost, robustnost a trvanlivost. Tedy alespon se tak jevi v statistikach poruchovosti. Nicmene od koupi nove Hondy mne odrazuje drazsi servis, potazmo nahradni dily, mysleno ve srovnani s cenami konkurence. Je tohle neco ceho jste si vedomi? Dale, me zajima, na jak stare vozy garantujete dostupnost veskerych nahradnich dilu? Dekuju za odpoved.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Ceny náhradních dílů jsou pravidelně porovnávány s konkurenčními díly a jejich ceny upravovány. Jsme si vědomi, že nepatříme k nejlevnějším (o neoriginálních dílech nehovořím), ale na druhé straně máme ceny porovnatelné s originálními cenami konkurenčních značek. Jednou z nesporných předností Hondy je propracovaný, rychlý systém dodávek dílů do autorizovaných servisů a dostupnost dílů i pro z našeho pohledu již velmi staré vozy (třeba i více než 20 let).
Homer
Dobry den, planuje honda prodej nebo i vyrobu nejakeho modelu podobny honde citi? Neco jako levny sedan. Mel jsem na nej driv zalusk ale koncili prodeje a zbyli jim auta jen s 2 airbagama coz je dnes katastrofa. Honda citi se mi jinak moc libila
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda momentálně neuvažuje o náhradě za model Citi. Pokud můžu doporučit, vyzkoušejte si model Jazz, který je také velmi praktický a má plnou bezpečnostní výbavu včetně šesti airbagů, systému ABS a stabilizačního systému VSA.
Host
Ma Honda program pro diplomaty (Diplomatic Sales). V pripade, ze ano, kam se obratit v pripad ezajmu o koupi vozu (CR-X)?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Při vší úctě k tomu nevidíme žádný důvod. Všichni naši zákazníci jsou pro nás důležití a zásadně je nedělíme na významnější, či méně významné. Vážíme si všech stejně - t.j. hodně. P.S. Model CR-X neprodáváme, ale možná jste myslel CR-Z. V tom případě se obraťte na některého z našich autorizovaných dealerů.
Tomáš Křička
Dobrý den, proč už HONDA ČR nevydává HONDA MAGAZÍN v pdf? Přitom na stránkách HONDA SK je ke stažení v pdf formátu HONDA MAGAZÍN 1/2013 ve slovenštině?

Díky za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, ano, na slovenské straně vychází magazín v elektronické verzi o kterou však není na české straně velký zájem. Proto byl elektronický Honda Magazín na české straně pozastaven.
Knopp
Kdy začnete prodávat SUV menší než CRV, koncept jste již představili.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Předpokládame, že tento model bude uveden na trh v roce 2015.
Gilgit
Pane Minovský, k 1.4.2014 prebírá rakouské zastoupení Honda Austria zodpovednost za trhy Ceské Republiky, Slovenska a Madarska s tím, ze v techto trech zemích zustanou jen nekteré funkce, jiné budou centralizovány v Rakousku. Jaký vliv bude mít toto rozhodnutí na Vasi osobní pozici, na cinnost ceského zastoupení a na pozici Hondy v Ceské Republice?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Mým současným úkolem je vyřešit toto zadání tak, aby ani činnost, ani pozice Hondy v ČR nijak narušena nebyla. Budeme se soustředit především na podporu dealerské sítě a komunikaci s našimi zákazníky. Jaký to bude mít vliv na mojí osobní pozici ještě nevím, ale v tuto chvíli to není pro mně důležité.
aleš
Dobrý den muj otec je vlastníkem vozidla Honda S 9 COUPE r.v 1970 velmi vzacné vozidlo.Jediné v evropě.Chci se zeptat jestli by zastoupení Honda nemělo zájem odkoupit toto vozidlo.Díky za odpověd Aleš
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, neunáhlujte se s prodejem. Auto si ještě chvíli nechte a určitě uděláte dobře :o)
Matouš
Proč Honda odešla z F1? Vím, že se jí moc nedařilo, ale plány měla ambiciozni. A jak je to s avizovaným návratem? Opravdu zůstane jenom u motorů pro McLaren, nebo se dočkáme znovuoživení týmu? A pokud ano, jsou v hledáčku nějací jezdci ze současné garnitury?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Účast Hondy v F1 v minulosti nepřinášela požadované výsledky, proto se Honda rozhodla soutěž opustit. V současnosti se uvažuje pouze o spolupráci při vývoji motorů pro tým McLaren od sezony v roce 2015.
Radim
Dobrý den pane řediteli, rád bych se zeptal, zda už víte něco bližšího o přípravovaném Civicu TypeR. Děkuji a přeji pěkný den.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den Radime, dvoulitrový přeplňovaný motor, cca 300k. Určitě nejlepší předokolka široko daleko.
Jan Haken
Dobrý sen, proč je cenová relace aut Honda neúměrná oproti konkurence, špatná a nebo žádná reklama, model Honda Jazz který je spolehlivý a velmi oblíbený v západní Evropě je drahý a připadá mně, že není zájem ho prodávat.

Děkuji. Jan Haken, (jhaken.p4@seznam.cz)
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Hakene. Pokud se podíváte na průzkumy zákaznické spokojenosti (např J.D.Power) a spolehlivosti osobních vozů zjistíte, že Honda se v těchto kategoriích umisťuje pravidelně na předních příčkách. Jinými slovy - prodáváme kvalitní zboží a kvalita je s cenou neoddělitelně spojena. Nemyslím si , že si zákazníci kupují zboží podle toho, kolik která firma dokáže utratit (či "utopit") v reklamě. Jsem přesvědčen, že přinejmenším zákazníci Hondy velmi dobře vědí co a proč si kupují.
David Volf
Připravuje Honda rebranding své obchodní sitě?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Nevím co přesně z Vašeho pohledu znamená rebranding obchodní sítě - pokud změnu značky = brandu, tak tu nepřipravujeme. Ve spolupráci s našimi autorizovaými dealery, neustále pracujeme na zkvalitnění naších služeb a zázemí, aby zákazníci naší značky dostavali co možná nejvyšší možný servis a peči.
Peter
Prečo by som si mal kúpiť Hondu Civic a nie iného konkurenta? V čom vidíte prednosti?
Ďakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda Civic kromě originálního designu nabízí mimořádně dobré jízdní vlastnosti, úsporné motory a praktický interiér s největším zavazadlovým prostorem v segmentu C (až 477 litrů při sedadlech v cestovní poloze). Civic nabízí možnost přepravy vysokých předmětů např. jízdních kol, kytek) v prostoru za předními sedadly, kdy sedáky zadních sedadel lze vyklopit směrem nahoru třeba jako sedala v kině (tzv. Magic Seats). Určitě doporučuji návštěvu některého z prodejců Honda, abyste měl možnost si vše vyzkoušet. Pevně věřím, že Civic se Vám zalíbí a bude Vám plně vyhovovat.
padam
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na očekávané datum uvedení Civic Type-R a jeho výkonové parametry. Jsem současný majitel Civicu Type-R 8. generace a rád bych věděl kdy a na co si mám připravit peněženku.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, moc informací zatím ještě není k dispozici. 2015, dvoulitrový přeplňovaný motor, cca 300k v sériovém provedení, předokolka. Určitě spousta prostoru pro další úpravy :o) Jistě hned toho vašeho strčíte dozadu do garáže :o)
Lubos
Kedy bude u nas na trhu Urban SUV? Budu v nom uz nove benzinove motory Earth Dreams? Viete ake?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Předpokládame, že nové SUV bude uvedeno na trh v roce 2015. Vývoj tohoto modelu, včetně motorů a dalších technologíí není ukončen a z tohoto duvodu Vám bohužel nejsem schopný aktuálně sdělit více infomací.
karkulka
Dobry den pane Minovsky , chtela bych se zeptat jake mate vztahy s Auto.cz - zda už jste přemýšlel nad nějakou další slibnou spoluprácí . Zdravim a přeji hezky zbytek dne.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Pokud se ptáte na vztahy mezi naší firmou a Auto.cz, tak bych je hodnotil jako standardní - i když pod dnešku, když jsem měl možnost vidět celé zázemí (mimochodem úžasné) vydavatelství Ringier Axel Springer je možná přehodnotíme na nadstandardní :-))) Se šéfredaktorem panem Kovaříkem se známe osobně těch 20 let, kdy jsme oba ve svém oboru začínali. Naše vztahy byly vždy profesionální - t.j. Pan Kovařík testoval a psal o našich autech,já jsem mu telefonoval, když se mi to nelíbilo a on si trval na svém :-). Dnešní zkušenost s chatem je pro mně nová a musím říct, že zajímavá.
nick
Dobrý den, proč Honda nenabízí prodlouženou 5 nebo 6letou záruku u svých vozů? Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Každá prodloužená záruka je v zásadě marketingový tah a nic není nikdy zadarmo. Honda si je dobře vědoma kvality svých vozů a zkušenosti většiny majitelů to jistě potvrzují. V rámci standarní záruky Honda navíc zcela automaticky poskytuje pět i více let na vybrané komponenty vozidel.
Baryk
Dobrý den, jako zavilý příznivce Hondy a majitel již třetího auta této značky (momentálně Hondy Stream z roku 2003) se rozhlížím, čím svůj vůz nahradit. Chci ideálně zase MPV s atmosférickým benzínovým motorem. FR-V ale bez náhrady skončilo, kombík nechci (i když uvidíme co nový Civic Tourer, vypadá nádherně) a jiné auto velikosti středního MPV Honda v Evropě nemá. Je reálné předpokládat, že by se do Evropy/ČR dostal mapř. asijský model Jade nebo dokonce můj sen Honda Odyssey, či jiné MPV? Nebo mmají mně podobní zákazníci radši jít k Toyotě pro Verso nebo Mazdě pro 5ku? Díky a přeju Hondě hodně zdaru.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v tuto chvíli v nabídce žádné MPV nemáme a v nejbližší době zřejmě ani mít nebudeme. O modelu Jade pro Evropu Honda momentálně neuvažuje.
Vojtech Petrovsky
Dobry den, pane rediteli. Objevi se Civic Tourer i jako verze Type-R, pokud jste rikal, ze motorizace ma byt stejna, jako u 5D? Dekuji P.S: Tourer je moc krasne auto...
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Petrovský, děkuji, také si myslím, že Tourer bude velice povedený. Verze TypeR bude s největší pravděpodobností výlučně určena jen pro hatchback.
Karel
Dobrý den. Kdy nabídne Honda nové benzínové motory s technologií Earth Dreams ? Máte nějaké podrobné informace ? Děkuji, Karel
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Benzínové motory Earth Dream Technology jsou ve vývoji. Informace o termínu uvedení těchto motorů na trh bohužel podléhaji embargu.
Karel Hovorka
Dobrý den, včera jsem navštívil jednoho Vašeho dealera a svezl se s CR-V. Fakt skvělé auto. Jenže pak přišla na řadu moje představa o výbavě - v podstatě mi vyhovuje Comfort, ale chtěl bych xenony a bezklíčový vstup. V tu chvíli mi dealer nabídl nějakou verzi o 200 tisíc dražší a to odmítám. Bohužel tedy skončím v konkurenčním VW kde si auto takto nakonfigurovat mohu. Jste si vědomi že tímto nepružným přístupem přicházíte o zákazníky?
A prý také brzy nebude CR-V s motorem 2.2 diesel? Děkuji. Karel Hovorka
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, bohužel možnosti vlastní konfigurace vozů jsou menší než nabízí evropská konkurence. CR-V se bude i nadále nabízet s motorem 2.2 i-DTEC.
Procházka
Prosím,kdy bude v ČR nový Jazz/Fit připravovaný pro autosalon v Japonsku letos/,jaké budou motory,převodovky a další parametry?Děkuji.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Předpokládáme, že nový Jazz bude uveden na náš trh v roce 2015. Model je stále ve fázi vývoje a příprav, z tohoto důvodu Vám bohužel nyní nemůžu sdělit více informací.
Marek
Jak zajišťuje Honda sběr zpětné vazby od svých stávajících/budoucích zákazníků v našem regionu, aby dokázala reagovat na jejich potřeby? Myslíte si, že je tento mechanismus nastaven správně?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Spokojenost zákazníků se službami je zjišťována pomocí tzv. průzkumu zákaznické spokojenosti (DCSI), který probíhá pomocí on-line dotazníku, zasílaného zákazníkům mailem. Pokud se jedná o poznatky zákazníků týkající se např. designu, specifikací vozidel atd., přeposíláme všechny podněty do evropské centrály Hondy. K předání informací týkajích se kvality vozidel slouží propracovaný interní systém tzv. hlášení kvality. Zlepšovat se dá samozřejmě stále vše, ale myslím, že mechanismus je správný.
kajak
Dobre poledne, chtel bych se zeptat cim jste jezdil jeste nez jste nastoupil do Hondy - zda se vam od zacatku libila Honda nebo to prislo az postupem casu. Nashle
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Můj úplně první vůz, který jsem si pořídil v 17ti letech (to jsem ještě neměl ani řidičák) byla Škoda Felicia. Koupil jsem ji jako vrak havarovanou a kousek po kousku dával dohromady. Díky tomu to je dones vůz na který s láskou vzpomínám. Neznám Váš věk a nevím, zda si tento model vybavujete - byl to na tu dobu nádherný kabriolet a já jsem byl jediný na Žižkově, který takové auto měl :-)Pak jsem měl škodu 110R Coupe (také krásný vuz na svou dobu). Před nástupem do Hondy ČR v roce 1993 jsme vlastnil vůz Lada 2106. Hondu jsem původně znal z motocyklových závodů, či závodů F1 ale v obvlasti osobních aut mi moc neříkala. Skutečnou hodnotu táto značky jsem objevil když jsem poprvé rozebral motor ze Civika. Jsem původem technik a nic tak dokonalého, viditelně s láskou konstruovaného a vyráběného jsem do té doby neviděl. Ta přesnost a kvalita opracování byla v té době ohromující. Pro netechnika je to možná těžko pochopitelné, ale bylo to tak.
Vláďa Mikluš
Dobrý den,
můžete mi prosím objasnit důvody, proč nelze zakoupit vozy Acura v ČR a současně proč nějsou dostupné modely Honda Steam a Odyssey, zvláště pokud máte rodinu s vícero potomky ?
Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, přestože je Honda globální společností, přistupuje k jednotlivým trhům, z důvodu odlišných požadavků, zvlášť. Prosto se i nabídka modelů na jednotlivých trzích liší. V České republice je zastoupena pod značkou Honda. Modely Stream a Odyssey nejsou určeny pro evropský trh.
Abeles
Dobrý den, kdy můžeme očekávat v Evropě novou generaci Hondy Jazz?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, o datu uvedení nového Jazzu v Evropě bohužel ještě nemáme informace.
Dorcas
Dobrý den,

cena nového CR-V 1,6 diesel ? Bude stejná nebo vyšší než 2.0 benzin 2x4?
Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, cena nového CR-V s motorem 1.6 i-DTEC zatím nebyla stanovena. Tato verze se dostane do prodeje v průběhu listopadu. Ceny budou oznámeny blíže k tomuto termínu.
speedy
Dobrý den, přemýšlím o koupi ojetého vozu Honda CRV z roko 2004. Najeto 150 547 km. Obsah motoru 2,0 L. Mohu ještě najít takové vozidlo v dobrém stavu? děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, samozřejmě že můžete. Doporučuji Vám ale prověřit si kokrétní vozidlo u Cebie, případně se informujte u autorizovaného dealera Hondy, který Vám bude schopen pro vozidlo servisované v ČR najít historii oprav.
prochi7
Dobrý den,

Měl bych dotaz, jestli Honda bude odpovídat na konkurenční vůz Škoda Octavia RS.

Děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda připravuje sportovní verzi Civic Type R, nikoliv však jako odpověď na uvedený vůz.
Tomáš
Dobrý den pane řediteli, jmenujte prosím tři body, kterými podle Vás Honda zásadně vybočuje z pomyslné řady, (co jí činí exluzivní). Předem děkuji za odpověd
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Děkuji za otázku, udělala mi radost :-) 1)V tomto oboru zcela mimořádný rozsah a objem výrobků (od křovinořezu po tryskové letadlo)celkem 26,5 milionu výrobků za rok (4 miliny aut, 16,5 milionu motocyklu, 6 milionu motorovych stroju) Tomu se zadna automobilka ani zdaleka neblizi. 2)Největší podíl zisku vráceného zpět do vývoje ze všech automobilek (5-6%) 3)Vývoj nových technologií - Honda je jedním z leadrů ve vývoji palivových článků (FCX Clarity), a bezkonkurenčním leadrem ve vývoji umělé inteligence (ASIMO).
Ivan Samuel
Dobrý deň.Ja sa chcem opýtať či znova začnete predávať oficiálne model Honda Legend.Ďakujem za odpoveď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda v tuto chvíli o nástupci modelu Legend neuvažuje.
Míra
Dobrý den, dle mého názoru byl a je Civic lepší, závavnější, hravější a spolehlivější než konkurece. Teď ale k otázce. Proč má Honda u nás tak slabou reklamu? Přál bych si pořádnou reklamní kampaň s cílem jak na mladé, tak na firmy... Hondě fandim!
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den , děkuji za Váš vztah k Hondě a pochvalu Civica. Myslím, že každý kdo měl možnost se s ním svézt, popřípadě ho vlastní dá Vašemu popisu zapravdu. Co se týče reklamy, u nás jí neposuzujeme pouze podle výše vynaložených nákladů. ale především podle její efektivity. Máme hodně specifickou a unikátní cílovou skupinu potenciálních zákazníků a s tou se snažíme co nejlépe komunikovat. Naší hlavní výhodou je vlastní produkt, který díky svým vlastnostem a kvalitou je velmi často osobně doporučován některým ze stávajících majitelů.
Bableš
Dobrý den,
jaká bude cena CR-V s 1,6 dieslem, bude dražší než benzínová dvoukolka ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, cena nového CR-V s motorem 1.6 i-DTEC zatím nebyla stanovena. Tato verze se dostane do prodeje v průběhu listopadu. Ceny budou oznámeny blíže k tomuto termínu.
Mirek
Dobrý den, bude se vyrábět nástupce Hondy FRV?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, o nástupci modelu FR-V Honda v tuto chvíli neuvažuje.
Havlíček
omluva na předešlou otázku chtěl jsem napsat dotaz na Honda Odyssey a ne Toyota, děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Odyssey je vůz určený výhradně pro severoamerický trh. Technické předpisy platné v Evropě jsou naprosto odlišné od amerických a vyrobit a homologovat z amerického vozidla vůz pro Evropu je pro výrobce velmi finančně nákladné.
Kamil Šaroch
Dobrý den pane Miňovský,

můžete nám poodhalit strategii vývoje současných motocyklů značky Honda? Zdá se, jako by jí Evropská konkurence v mnoha směrech nejen dohnala, ale i výrazně ujela, tedy alespoň především v pohledu emocí. Jako fanoušek a ex-majitel Hondy (XRV750 Africa Twin, NT650V Deauville , CBR1000RR a XL1000V Varadero - nyní KTM 1190ADV), bych rád věřil, že s Hondou CB1100 se blýská na lepší časy. Můžete mi tuto domněnku potvrdit?

Děkuji za odpověď a přeji Hondě mnoho prodejních úspěchů.

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, i když pominu prodejní úspěchy naší značky, které nás v pozitivním slova smyslu od konkurence hodně vzdalují, stále nemám pocit, že by po emoční stránce Honda jakkoli zaostávala. Naše současná modelová řada je natolik široká a zajímavá a novinek neustále přibývá (a přibývat ještě bude), že si téměř každý zájemce najde svůj model, který vyhovuje jeho požadavkům. Honda je největší motocyklový výrobce na světě a jednou ze současných strategií je nabídnout motocykl za rozumné peníze v té nejvyšší kvalitě, což se nám daří. Emoce, které jsou vnímány kolem motocyklů lze dle mého názoru spíše hodnotit subjektivně, protože každý člověk je jiný a vnímá je po svém a tak nevěřím, že zákazník, který si kupuje svůj vysněný stroj Honda by žádné necítil. Ale s CB1100 jste se trefil do černého - tohle je prostě nádherná klasika, která vizuálně Hondu vrací zpět k jejím kořenům a my hodláme pokračovat v postupném uvedení dalších, neméně atraktivních modelů. Také děkujeme za přání prodejních úspěchů a přejeme hezký den!
Vojtech Petrovsky
Dobry den pane Minovsky. Mohl byste potvrdit, nebo vyvratit, zda Honda planuje vyrabet Civic Tourer taky jako Type-R. Dekuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Petrovský. TypeR je v tuto chvíli uvažován pouze pro karoserii hatchback.
Dan
Dobrý den, neuvažuje Honda o nástupci skvělého kabrioletu S2000 a druhý dotaz, je možné že bude někdy na trhu i silnější verze Type-R?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
O nástupci S2000 se myslím neuvažuje, alespoň mi o tom není nic známo, ale věřím, že v s výkonem nového Type R budete spokojen :-)
Marek Havel
Prosakuje informace, že nový Civic Type-R bude pohánět turbomotor. Dá se tento trend v budoucnosti očekávat i u ostatních modelů značky Honda?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Havle, Honda má sice velice bohatou tradici ve vyspělých atmosférických motorech, nicméně současný evropský diktát nízkých emisí, trend zmenšování objemů a přeplňování jí zřejmě rovněž nemine.
pela99
Dobrý deň,

Plánujete na trh uviesť nové SUV Urban, ktoré bolo pred časom predstavené? Dostane Civic nové benzínové motory (myslím aktuálnu generáciu). Ďakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, uvedení nového SUV na náš trh je plánované na rok 2015. Pro tento rok můžu u modelu Civic potvrdit plánované uvedení modelu Type R s přeplňovaným benzínovým dvoulitrovým motorem a výkonem nad 300 koní.
LOL2000
Kdy už budou konečně benzínová Turba?Osobně nic nemám proti atmosférám, naopak...jenže emise a dlouhé "kvalty" jsou zabijákem jakékoli dobré atmosféry, s tím asi souhlasíte.Děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Stejně tak jako ostatní výrobci, Honda na vývoji přepklňovaných benzínových motorů intenzivně pracuje.
Sochy
Dobrý den, dostane se do výroby Honda NSX, a poku ano, kdy bude uvedena na trh, a s jakým motorem?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, model NSX byl potvrzen pro Evropu. Na trh by se měl dostat někdy v roce 2015. Model NSX bude poháněn uprostřed umístněným motorem V6 s přímým vstřikováním paliva a bude spojen s hybridním systémem Honda Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive (celkem 3 elektromotory).
Dan
Děkuji za předchozí odpověď (na výkonější Type-R), můžete nám trochu poodhalit nějaké zajímavosti ohledně tohoto modelu? minimálně aspoň který rok se můžeme těšit. děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Moc toho ještě není odtajněno Dane (odpovídal jsem již na předchozí dotazy). 2015
petr je
dobry den
Jsou nějake informace ohledně NOVÉ HONDY ACCORD
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Rozhodnutí však zatím nepadlo.
Jan Šlechta
Nová Honda Accord ? za mořem se již chvíli prodává, navíc s V6, které u nás díky "společenství" nikdy nebude
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. O nabídce motorů pro evropský trh zatím nebylo rozhodnuto.
Asterix
Dobry den p. Minovsky.

Ako majitel Hondy Accord Tourer 8G 2.4, executive mozem napisat, ze som max spokojny s tymto autom a rad budem uvazovat do buducna o dalsich produktoch s logom Hondy. Zaujem by bol o CRV, jedina chyba krasy je, ze sa neponuka so 180 dieslovymi konmi a asi ani nebude alebo na buduci rok vyskusat Civic Tourer 1.6. 
Podla mojho nazoru Honda pre lepie predaje, kedze auta s velkou pravdepodobnostou kupuju skor fyzicke osoby, potrebuje nizsie ceny, castejsie a financne citelne akcie (vybava navyse alebo drahsie rafiky plaste... nie su najvohdnejsie presvedciace argumenty ku kupe), hlavne uvahu nad omnoho lepsimi podmienkami leasingu, kde financovanie a zisk z neho nebude na styl, " ak uz netecie tak nech aspon kvapka". Viem, nie ste charita ale Honda potrebuje predavat auta a nie ich mat vo vyklade. Ludia vedia ocenit Hondy ale peniaze su x krat limitujuci faktor a konkurencia nespi.

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Jsem moc rád, že jste spokojeným majitelem Accorda. Je to též důkaz, že cena zboží není výhradním parametrem pro rozhodování o koupi. V našich zemích se bohužel tento trend rozmáhá a současně si někteří pak stěžují na snižující se kvalitu zboží (v současné době jsou poměrně obehrané téma potraviny). Skutečnost je taková, že kvalita a cena zboží jsou spolu neoddělitelně spojeny, ať se nám to líbí, nebo ne. Pro Hondu je kvalita hodnotou, ze které nehodlá ustoupit, protože spokojenost zákazníků je pro ni hlavní prioritou. To je důvod, proč se neúčastníme nesmyslných cenových válek, kdy se v reklamě nabízejí neexistující výrobky za neexistující, ale vizualně nízké ceny. V horším případě pak výrobky existující avšak s nízkou kvalitou. Nevím co upřednostňujete Vy, ale vzhledem k tomu, že máte Accorda, tak asi též kvalitu a spokojenost.
Mark Daniel
Dobrý deň, čítal som, že Honda sa zaoberá tvz. compatibility engineering, teda problémom kompatibility pri zrážke dvoch aut rôznych veľkostí a hmotností. K akým výsledkom dospela Honda v dnešných autách? Pýtam sa, pretože napríklad Honda Jazz pri crash teste s Hondou Accord(organizoval ho IIHS) prepadla. 
A aký je cieľ Hondy v tomto smere? Dospieť k tomu, aby aj malé autá dosahovali napríklad aspoň 4 hviezdčikového hondotenia pri zrážke s napríklad autom triedy SUV? Ďakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Vaše otázka je pro tento chat komplexní a vyžaduje podklady, které nemám v tuto chvíli k dispozici. Kontaktujte nás prosím na info@honda.cz
Pavel
Bude Honda opět dovážet model Legend?
Nechystá se u tohoto modelu dieselový motor?
Jsem spokojený uživatel tohoto auta (Acura RL) se všemi jeho výhodami - nekrade se, vzhledově je absolutně nadčasové, bez poruch, skvělé 4x4 ...
Jediné co mi chybí je právě ten diesel ... skoro 13l benzínu /100km není sice nic tragického, ale v dieselu by to bylo jistě méně.
Díky,
PP
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. O dovozu Legendu do Evropy se neuvažuje a vzhledem k tomu, že Acura RL je vozidlo určené pro "benzínový" ameriký trh, s dieselem se rovněž nepočítá.
tomas
Dobrý den, bude v nabídce Accord 4x4 s naftovým motorem a automatem?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, o uvedené mižnosti se zatím neuvažuje
Maťo
Dobrý deň. Som dlhoročným majiteľom vozidiel Honda už niekoľkého v poradí a moji rodinní príslušníci tiež vlastnia vozidlá tejto značky. Pri servisných prehliadkách pravidelne navštevujem autorizované servisy Honda. Dávnejšie mi bola poskytnutá ztaká informácia z prostredia Hondy v Prahe, že autorizované servisy majú príkaz, aby po každej servisnej prehliadke servisované vozidlo umyli ("bezplatne"). Prakticky sa mi to však nestáva, aby mi auto po servise umyli. Zrejme však bude táto in formácia pravdivá, lebo pokiaľ som sa v servise Honda opýtal, prečo mi neumyli auto po servise, tak mi bolo povedané, že to nestíhajú. Preto by som sa chcel opýtať, či je povinnosťou autorizované servisu Honda, aby vozidlo po servise "bezplatne" umyl resp. v akom rozsahu?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, mytí vozidla po servisu může být projevem dobré vůle ze strany servisu vůči zákazníkovi. Neexistuje však příkaz, který by toto servisům nařizoval. Se servisem se samozřejmě můžete na mytí vozidla domluvit předem. Standardně je ale tato služba za příplatek.
Patrik Vychodil
Dobrý den, pane řediteli,

zajímal by mě Váš názor na accord, resp. to proč ho Honda nijak marketingově nepropaguje. Osobně jsem vyzkoušel hodně vozů střední třídy a podle mě je accord nejlepší předokolka. Není škoda tak dobré auto nijak nepodporovat, mít na něj nesmyslně vysokou cenu a za rok, říct accord se stejně neprodával, tak ho stahujeme z nabídky... Je už jasné, zda bude mít pro Evropu nějakého nástupce, nebo se opravdu stane, že tento model vyšumí...

Děkuji za odpověď a přeji hodně úspěchů.

Patrik Vychodil
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Vychodile. Jeden z důvodů problematické pozice Accorda na trhu je podíl tzv. fleetových prodejů v tomto segmentu (a s tím spojených nesmyslných slev)Když se podíváte na tento segment jako celek, tak se poměrně významě propadá a nebýt již zmíněných fleetů, tak by se zmenšil velmi dramaticky. Segmenty, které naopak rostou jsou SUV, kde máme úspěšného zástupce CR-V a C segment (Civic). V neposlední řadě k naší strategii patří prodávat především evropskou výrobu (mimo jiné není zatížena clem). Jinak s Vámi souhlasím, že Accord je úžasné auto a též doufám že rozhodnutí o jeho nástupci pro Evropu padne co nejdříve (zatím není). Přeji Vám též hodně úspěchů a hezký den :-)
Mikee
Dobry den, jak to je, nebo bude s dostupnosti "bezovych/svetlych" odstinu interieru(i palubovou desku) pro CRV nebo novy crossover model? Sem majitelem Legendu 2007 a chci si koupit auto ktere neni zevnitr cerne jako rakev. Hezky den. M.(randomspectator27@gmail.com)
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, CR-V je k dispozici také se světlým interiérem. Obraťte se prosím na kteréhokoliv prodejce Honda, který Vám s výběrem barvy interiéru ochotně poradí.
Petr P
Kdy můžeme očekávat v Evropě nový model Hondy Accord? ...a ještě jedno malé postěžování. U mé současné Hondy Accord 2,4 mně u premiového sound systému postupně odešly všechny dveřní reproduktory (nezvyklá věc při kvalitě vozu...). Bohužel se to stalo 3 měs po skončení záruční lhůty. Zklamal mě přístup Hondy v reklamačním řízení (nabídnuta jen sleva 10% z nových repro), přičemž se jedná o výrobní vadu reproduktorů (dle diskusí na on-line forech). Jako věrného zákazníka Hondy (12 let a již 3. Accord) toto zamrzí... Jinak jsem s vozem a servisem Hondy (vlastně jen pravidelné prohlídky) spokojen. S pozdravem PP
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Termín nového Accordu pro Evropu ještě nebyl potvrzen. Je mi líto Vaší zkušenosti s reproduktory, ale záruční doba je samozřejmě pevně daná.
dalin
Fandím značce Honda o to víc zamrzí její ústup ze slávy a odklon od dřívější sportovnosti. Co bude Honda dělat například s tím, že její konkurenti Mazda nebo Toyota mají u současných modelů podstatně lepší sladění motoru a převodovky. Jako příklad by jsem uvedl Civic 1,8 který má 1,2,3, a pak 8,9,10 oproti tomu Mazda nejenom emise zvládá u 2l motoru z normální převodovkou.
Hondě dle mého názoru ujel vlak v její dříve nejsilnější disciplíně a to motorech. Na svoji konkurenci a zejména evropskou(VW) bohužel nestačí. Zůstala ji jen ta spolehlivost, která sama o sobě nestačí, tu mají např. Korejci také.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Děkuji za Vaš vztah k Hondě. 1. Honda měla, má abude mít vždy ke sportu vřelý vztah. Dle mě se žádná jiná značka neagažuje v oblasti motosportu tak jako Honda. Závodní vozy a motocykly můžete vidět napříč různými disciplínami motsportu . například: WTCC, rallye, vytrvalostní závody Le Mans, Indycar, Moto GP, superbike , Moto 2, motocross, Paříž - Dakar, trial atd. Honda vždy nabízela sportovní modely a nyní připravuje několik nových modelů. Zde již několikrát zmiňované NSX a Type R. 2. Ohledně sladění motorů a převodovek. Neměl jsem možnost svézt se s konkurenčními modely a tudíž je nedokáži posoudit. Zároveń si stále myslím, že parametry a kvalita našich stávajících a připravovaných motorů patří mezi absolutní technologickou špičku.
Magnetofon
Dobry den.

Je podla Vas spravodlive a v poriadku, ze dovozne cla pri autach do krajin ako Cina, India, Brazilia a pod. su obrovske (az do vysky 100% napr. v pripade Indie), teda auto vyrobene v EU je na tychto trhoch nepredajne. Ale naopak, z Indie a Ciny sa stale dovaza coraz viac aut do EU, za nizke 10% clo, v pripade Ciny sa do EU dovazaju dokonca aj nelegalne kopie EU aut.

Nemala by podla Vas EU zaviest take dovozne cla ake maju tieto krajiny voci Europe?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že jsme firma s globální působností (včetně výroby) by nás a jistě ani naše zákazníky, žádné takovéto opaření nepotěšilo. Soukromě jsem toho názoru, že všechna tato rádoby "ochranná" opatření obchodu škodí. Ačkoli to vypadá na první pohled líbivě (budeme si chránit vlastní výrobu a trh), důsledkem je vždy nárůst cen z důvodu nižší konkurence.
Jan Buchta
Vaážený pane Miňovský,

proč Honda zařízla CR-Z? To je takový problém mít to auto v nabídce jako dostupnou stylovku, zajímavou předváděčku a lákaldo na saloně? 

Přemýšlím o uspořádání petice za návrat modelu Prelude. Kolik myslíte, že budu podpisů potřebovat? :)

Děkuji a mějte se
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, model CR-Z neodpovídal zcela požadavkům evropských zákazníků, proto se Honda rozhodla ukončit jeho prodej. Ohledně petice Vám nedokážu odpovědět.
Davido008
Dobry den pane rediteli,
nikdy jsem sice japonsky automobil nevlastnil, ale Honda patri mezi moje oblibene znacky; Accord, Civic a S2000 z konce 90-tych let maji svoje misto v historii. Chtel bych se Vas zeptat na budoucnost modelu Legend a zda planujete uvedeni zn. Acura do CZ? Jako odpoved na Infinity.. Preji mnoho zdaru a vysoka prodejni cisla!
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, budoucnost Legendu není v tuto chvíli známá. NSX, které se pro Evropu v poměrně blízké době plánuje je Acuar, ale v EU se bude prodávat pod značkou Honda. Přeji Vám také hodně zdaru, a aby jste se jednou majitelem Hondy přece jen stal.
Karel
Dobrý den pane řediteli, chystá Honda v Evropě nějakou odpověď na Mazdu 6.
Děkuji za odpověď

Karel R.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Omlouvám se, že budu stručný, ale nechystá.
Lubos
Dobrý den, do některých stávajících modelů Honda jsou instalovány filtry pevných částic spojené s katalyzátorem. Jejich cena při opravě překračuje 100000Kč. To je mezi srovnatelnou cenovou kategorii automobilů unikát. Proč takovou past a zejména za tuto cenu automobilka instaluje? Díky
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, ceny filtrů pevných částic jsme od letošního jara pro všechny dieselové modely snížili na úroveň odpovídající konkurenčním značkám.
Jiří P
Dobrý den,
budu stručný a vzesu přímo konkrétní dotazy. Kdy lze očekávat příchod nástupce Accordu na Evropský trh? Jaké prodeje očekává Honda v Evropě v případě Civicu Tourer, kolik procent připadne na kombi/hatchback? Kdy Honda nabídne i moderní automatické převodovky, 5° automat zní v dnešní době dost archaicky, když Evoque dnes nabídne až stupňu 9. Jak jste spokojeni s prodeji Insight Hybrid ve srovnání s mnohem propracovanějším Priusem. Lze očekávat příchod malého sportovního vozu jako je Toyota GT86, CR-Z zákazníky příliš nezaujal. Opravdu je pro Hondu správnou cestou "hrát" si na zelenou automobilku? Díky za odpovědi a přeji pěkný den

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Počekajlo. Děkuji Vám za otázky, ale obávám se že jejich rozsah trochu přesahuje formát tohoto chatu. Rád Vám na ně odpovím osobně až se potkáme :-)J.M.
Martin
Dobry den, v USA uz jazdia prototypy Acura TLX. Tento model nahradi v USA Acuru TSX (EU Accord) aj TL. Bude sa tento model dovazat do EU ako europsky Accord? Pripravuje Honda silnejsie dieselove motory, alebo vykonove varianty 2.2 DTEC nad 180k?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, s dovozem Acury TLX do Evropy se neuvažuje, o silnějších dieselových motorech nám v tuto chvíli nemáme žádné informace.
Pech
Letos chci koupit kombíka a tak ještě čekám na Váš Civic Tourer. Myslím, že Škoda s novou Octavií přestřelila tak o 100 t.Kč, jak na tom budete vy abych nemusel jít do HyKi ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, na Civic Tourer rozhodně doporučuji si počkat. Bude to velmi povedený vůz. Ceny zatím nebyly oznámeny.
Patrik
Proč nedělají soudruzi v Japonsku Hondu NSX?

Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
V Japonsku byla vyráběná předchozí generace modelu NSX. Nový připravovaný model se bude vyrábět v USA, kde se pro něj staví zcela nový výrobní závod.
Snehulak
Dobrý den, jaké auto vlastníte? Je to Honda? Jste fanouškem Hondy nebo je vaše pozice u Hondy jen náhodou? Děkuji za odpovědi
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Žádné soukromé auto nevlastním, služební mám Hondu CR-V. Fanouškem Hondy samozřejmě jsem a vzhledem k tomu, že jsem v Hondě již 20 let, tak náhoda to asi nebude :-)
Mino21
Dobrý den. Čemu připisujete neúspěch hybridních modelů Honda na českém a obecně evropském trhu? Nebyla chyba evropské Hondy např. v tom, že nenabízela Insight také s motorem 1,5? Ono za cenu velmi blízkou Priusu nabídnout jen 1,3ku není moc (osobně se mi Insight dost líbil).
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, myslím si že hybridní technologie všeobecně je proti konvenčnímu pohonu stále ještě handikepována její vyšší cenou a ochrana životního prostředí není na úplném vrcholu priorit zákazníka při koupi nového vozu. Navíc je zde i určitá zákaznická nedůvěra ke komplikovanější technice. Z tohoto důvodu jsou prodeje hybridů na současné úrovni.
Mirek Fiala
Dobrý den, kdy Vaše společnost Honda bude dodávat vozidla ve kterých bude český jazyk nebo proč nespolupracujete s Autačesky.cz? Mají tam mnoho značek a nyní i japonských jako je Mitsubishi, Nissan, Toyota apod. Děkuji za odpověď a přeji mnoho spokojených zákazníků.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, na češtině se pracuje. Předpokládáme, že od modelového roku se s ní v autech Honda již potkáte.
Patas99
Dobrý den. Jsou to sice otázky možná trochu z cesty, ale: Který model značky Honda považujete v posledních 20-ti letech jako nejdůležitější milník? A druhá otázka: Kterou Hondu by jste měl nejraději v garáži?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nemyslím si, že by ty otázky byly z cesty :-)Našim nejdůležitějším modelem je bezesporu CR-V. Začali jsme jej prodávat v květnu roku 1997, kdy bylo zakladatelem SUV segmentu (spolu s jedním modelem nejmenovaného konkurenta)a je našim nejprodávanějším modelem dodnes. V garáži bych měl nejraději Integru Type R :-)
shipka
Dobry den, uvazuje sa o nastupcovy Hondy Accord? A taktiez chysta sa novsi viac ako 5 stupnovy automat?

Dakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, samozřejmě že uvažuje, ale ještě nebylo rozhodnuto o použité platformě. Na vývoji vícestupňových automatů se intezivně pracuje.
David Jansa
Proč Honda nespolupracuje s oficiálním fan-clubem majitelů vozů Honda? Proč nemají všichni prodejci v ČR stejné podmínky, za kterých nakupují vozy pro prodej koncovým zákazníkům?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Domnívám se, že s Honda klubem spolupracujeme. K druhé otázce - nevím kde jste tutop informaci získal, ale všichni naši dealeři mají stejné parametry nákupu vozů od nás.
Mino21
Neplánuje Honda aspoň trochu rozšiřovat možnosti konfigurace výbav a motorů i o některé žádané kombinace, zejména teda silné motory s druhou nejvyšší výbavou (místo neprodejné výbavy "S")? Mnoho lidí chce nejvýkonnější motor, nějaký prvek z nejvyšší výbavy (který ale nelze koupit do nižší), ale nechce třeba kůži (toto trápí třeba Mazdu 6, kde si také nelze vybrat žádnou rozumnou výbavu). Jde mi třeba o Accord, kde jsem musel vzít dvoulitr místo 2,4ky, protože sportovní Type-S se mi nelíbil a Executive měl kůži. Jen dvoulitr šel sehnat v normální výbavě. Dobrým příkladem, že to jde, je Lifestyle u Civicu, za který Hondu chválím.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Honda při návrhu výbavových stupňů vychází z požadavků zákazníků a ze zpětné vazby, kterou dostává od dealerů. Podle toho se snaží nabídku výbav upravit, viz třeba Vámi zmiňovaná výbava Lifestyle u modelu Civic, kde cenový rozdíl mezi výbavou Sport a Executive byl příliš velký. Některé výbavy lze doplnit o určité prvky, jako např. navigace, nebo systémy pro podporu řízení. Bohužel, větší "konfigurovatelnost" výbav není možná.
Heatley
Dobrý den,
vlastním Hondu Civic 9.generace,je to dobré auto,oproti Civicu 8g.začný pokrok,hlavně co se týká podvozku a odhlučnění kabiny.Vadí mi však(i mým spolujezdcům),že ve dveřích nejsou madla pro ruku,kde by se dala ruka odložit a zároveň se toho madla i prdžet(v zatáčkéch třeba,dobrá věc).Z jakého důvodu se takové madla nemontují do Civicu,neuvažuje se o tom do budoucna?...Myslím,že by to uvítalo hodně zakázníků.V minulých generacích tyhle madla nebyly taky,tak jsem doufal,že už bude u 9g,škoda...
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, Civic 9.generace je skutečně velmi kvalitním vozem a jeho jízdní vlastnosti a komfort pro posadku ho řadí mezi absolutní špičku mezi vozy nižší střední třídy. Vaší přípomínku k madlům beru na vědomí a předám jí dále směrem k naším vývojovým pracovníkům.
Mark Daniel
Aká je budúcnosť značky Acura? Stále to budú viacmenej, ak mi dovolíte to takto nazvať, vylepšené Hondy alebo sa z nej stane automobilka so svojími úplne vlastnými modelmi, ktoré budú používať iba zhodnú platformu s Hondami? A plánujete príchod Acury aj do Európy?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, plány značky Acura nám detailně nejsou známy, ale je v zásadě by měla nabízet luxusnější vysokoobjemové modely převážně pro americký trh. Prodej v Evropě se v danou chvíli neplánuje.
dugy
Ako to bude na slovensku s acordom 9g a ci pripadne bude 4x4
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, stejně jako v ostatních zemích EU se nový Accord plánuje, i když zatím není úplně jasné technické provedení, 4x4 to ale nejspíše nebude.
Victor
Robrý den pane Minovsky. Zajímalo by mě, kdy bude představená nová hona Jazz. Popřípadně jestli bude mít stejně úsporné atmosférické agregáty jako doposud, či dokonce jestli se dočkáme nějakého upgreadu. :) děkuji. :)
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den Viktore, předpokládáme, že uvedení nové generace modelu Jazz se na našem trhu odehraje v roce 2015. , nicméně
Miki
Jaké modely automobilka do 5 let chystá?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda připravuje Civic Tourer, Urban SUV, nový Accord, Civic Type R a NSX.
Majky__LP
Dovolte mi otazku...
Preco sa tak technicky vyspele a dizajnovo velmi atraktivne vozidla s tradiciou a dobrym menom nepradavaju na Slovensku? Tie pocty su zalostne...
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nevím proč si to myslíte. Honda není a v Evropě nikdy nebude masově prodávaný vůz a my jsme s výsledky na Slovensku celkem spokojeni. Náš tržní podíl na Slovensku je mírně přes dvě procenta, což je v evropském srovnání relativně dobré číslo.
Martin
Bude Honda dodávat do Evropy i jiné modely než je CIVIC a ACCORD ?
Pokud ano , zvažuje Honda i diesel s větším objeme než 2,2 l ? 
Děkuji
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Honda v Evropě prodává vozy Civic, CR-V, Jazz a Accord. V blízké době přibyude ještě malé SUV menší než CR-V a jako třešnička na dortu i sportovní NSX. S větším dieselem se zatím neuvažuje.
Adam Novák
Dobrý den, mám několik otázek k novému modelu Jazz:
1. Jakou bude mít spotřebu základní model?
2. Jaké bude mít rozměry?
3. Bude levnější než tato generace?
Předem děkuji za odpovědi a přeji hezký den. A ještě jedna prosba:
Přestaňte prosím dělat vozy, jejichž cílová skupina jsou mimozemšťané.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den pane Nováku, uvedení nového modelu Jazz na náš trh je plánované na rok 2015. Vývoj tohoto modelu stále probíhá a z tohoto důvodu Vám nejsem schopný odpovědět na Vaše otázky týkajíc se jeho ceny a parametrů. Design vozidla je věc velice individuální, každý má jiný vkus a požadavky. Někdo preferuje konzervativní styl a někomu vyhovuje nadčasové futuristické pojetí.
Peter
chcem sa spytat na buducu generaciu hondy accord. mozte potvrdit ze pride na cesky a slovensky trh? a co povazujete za hlavny dovod preco sucasna generacia nedosiahla ocakavany predaj. dakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Nový Accord na naše trhy určitě přijde. Accord je vozidlo spadající do D segmetu, kde se realizuje většina firemních prodejů, na které Honda není zaměřená. Navíc má tento segment trvale klesající tendenci. Je to škoda, protože jsem přesvědčen, že to je jeden z našich vůbec nejlepších modelů.
tomik
Dobrý den, přečetl jsem si Vaše odpovědi a neustále tady obhajujete vyšší cenu z důvodu kvality a spolehlivosti. Právě z těchto důvodu jsme před necelýma dvěma roky koupili nové C8G 1.8 a musím říct, že tato hesla jsou již minulostí. V servisu se už ani nemusím představovat. Je to dobré auto a mnoho věcí nám na něm vyhovuje. Taky je to jedno z mála aut, co umí vykouzlit úsměv při jízdě. Ale co se týče kvality, patří Honda (alespoň s modelem civic) do průměru a cena tomu neodpovídá...
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Děkuji Vám za reakcii když polemickou :-) Automobil je technický výrobek a nelze samozřejmě tvrdit, že úroveň kvality je ve stech procentech případů konzistentní. Mé tvrzení bylo založeno na statistických číslech, která máme k dispozici. Mrzí mě, že Vy tuto zkušenost nemáte, ale mám radost, že Vám Váš Civik umí vykouzlit úsměv na tváři :-)Přeji mnoho dalších příjemných zážitků.
Jiří Kobera
Dobrý den, jestě bych měl jeden dotaz. Pokud zde již zazněl, tak se omlouvám za spam. Jsou nějaké infa o již kdesi zmiňovaném motoru 1.6 i-DTEC BiTurbo/170 k pro Civic..? Díky za info
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den - je mi líto, ale informace o tomto motoru nemáme k dispozici.- Děkuji Vám za pochopení.
Nick
Dobrý den,
objevily se zprávy, že Honda bude řízena z Rakouska. Jaké aktivity zůstanou pak Hondě Motor Europe CZ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Do Rakouska se přesunou předevím administrativní agendy. HME CZ zústane přímá podpora dealerské sítě a komunikace se zákazníky
XXX
Dobrý den,
při koupi mého posledního auta jsem jako první volbu zamířil do autosalonu Honda, konkrétně model CR-V minulé generace. V nabídce bohužel chyběla kombinace nafta - automat a i výsledná cena mnou zvoleného modelu byla dosti překvapivá. Zvolil jsem tedy model jiné značky. Moje otázka má několik částí, za prvé co udělá Honda v budoucnu, abych nemusel hledat jinde - tedy volba automatu s minimálně šesti stupni a výrazně pŕiznivější poměr value for money, pozn. na reakci typu vyjímečnost Hondy s ohledem na ostatní produkci neslyším.
Poslední dotaz: Bude na český trh uveden nový Accord?
Děkuji a přeji pěkný den!
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, jsem rád, že jste při výběru svého vozu zvažoval značku Honda. Kombinace nafta - automat se u CR-V nabízí od faceliftu v roce 2010. Nejsem si zcela jistý, jestli 6ti stupňový automat přináší o tolik vyšší hodnotu pro zákazníka, než 5ti stupňový. Value for money znamená pro každého zákazníka něco jiného - pro někoho to mohou být jízdní vlastnosti, pro někoho úsporné motory, pro jiného prostorný kufr. Je to zcela individuální a záleží na Vašich preferencích. Určitě doporučuji si CR-V alespoň vyzkoušet, abyste měl možnost porovnávat. Ohledně Accordu na českém trhu - ten bude, ale termín zatím nebyl oznámen.
Mark Daniel
Aký bude nasledovník modelu Jazz? Stále to bude auto v štýle malého MPV alebo naopak, skôr športovo ladený hatchback?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Příchod nového Jazzu na náš trh se předpokládá v roce 2015. Vůz je předmětem vývoje a z tohoto důvodu Vám nedokáži přesně odpovedět Váš dotaz.
Martin
Dobrý den pane Miňovský, defakto už od mé puberty mě otec vedl k Hondám a její technice, za což jsem mu dodnes velmi vděčný. Momentálně jezdíme na pěti vozech značky Honda a v garáži nám dřímá kultovní S2000 a CTR8G. Jako vyznavač sportovnějšího vyžití bych se tedy rád zeptal na vozy od dvorního úpravce Mugen - vím, že je to velmi okrajové téma, ale nemáte nějaké informace, zda Honda společně s úpravcem Mugen neuvažuje o importu jím upravených vozů do Evropy ovšem s levostranným řízením? Mockrát děkuji za odpověď, S pozdravem.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den Martine, Váš otec má dobrý vkus, pozdravujte ho ode mne. Není mi známo, že by Honda jako taková ve spolupráci s Mugenem připravovala import vozidel do Evropy. Určitě si dovedete představit s jakými technickými a homologačními problémy by to bylo spojeno. Nicméně si myslím, že dvojka Honda-Mugen si nějakou individuální cestu do Evropy jistě najde.
Harvey
Dobrý den pane Miňovský - jsem velkým fandou vozů značky Honda, ale nedá mi to se nezeptat, i když si myslím, že odpověď znám bohužel již dopředu..:( Vím, že se chystají vozy NSX a nový Type R 9. generace - jsem si jistý, že oba automobily budou mít určitě hodně, co nabídnout, mě však zajímá, pro mě dosud nepřekonaný, model Integra Type R. Nevíte, zda se něco ohledně tohoto vozu neplánuje? Mockrát děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Máme asi stejné zážitky co se týká dobrého svezení :-) I pro mně je Integra Type R nezapomenutelným autem, ale pokud jsem obeznámen, tak na obzoru (bohužel) není :-(
Peter
Dobry den pan riaditel, chcem sa spytat ci ma Honda pripravene nejake nove technologie v oblasti benzinovych motorov, ktorymi zabezpeci splnenie ekologickych limitov bez nicenia radosti z jazdy (pozitivne priklady -VW, Ford, Mazda), alebo je buducnost len v neustalom utlmovani motorov (napr. 1,8 Civic)? Zaujimaju ma hlavne modely Jazz, Civic. Ak ano, budu tieto technologie nasadene hromadne, vo vsetkych motoroch ako v koncerne VW, alebo pojde len o najsilnejsie, cenovo nedostupne verzie? Dakujem za odpoved a prajem pekny den.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, nejbližší budoucnost v Evropě je zdá se v přeplňovaných motorech menších objemů, na kterých Honda samozřejmě také pracuje. Konkrétní použití v uvedených modelech však není v tuto chvíli ještě známé.
Jan J
Dobrý den, zajímalo by mne proč Honda na našem trhu nemá v nabídce žádné MPV.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v tuto chvíli Honda neplánuje pro evropský trh žádné MPV.
Tomáš
Dobrý den,

zvažujeme pořízení nového Civic Tourer a rád bych se zeptal, pokud to není dosud obchodním tajemstvím, zda-li můžeme od počátku prodeje, případně později, očekávat i nějaký výkonnější benzínový motor než stávající 1,8l? A také mne zajímá zda-li bude tento vůz v prodeji skutečně od ledna 2014, jak je uváděno v mediích? Děkuji za odpověd. Tomáš
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, velmi mě těší Váš zájem o Civic Tourer. V době uvedení tohoto modelu na trh bude k dispozici benzínová 1,8 a dieselová 1,6. Silnějši motor do budoucna nevylučuji, nicméně zatím nemám v tomto směru žádné detailnější informace. V lednu 2014 bude zahájena výroba, dodávky prvních vozidel očekáváme na přelomu měsíců Února a Března 2014.
Mino21
Dobrý den. Zajímalo by mně, kde všude a jak získáváte zpětnou vazbu od zákazníků, jak se jí držíte při dalších plánech? Spolupracujete nějakým způsobem např. s většími fankluby?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, ano, spolupracujeme s Honda klubem a zpětná vazba od zákazníků je pro nás mimořádně důležitá. Získáváme ji prostřednictvím našich dealerů, webu a také díky průzkumu zákaznické spokojenosti.
Roman
Dobrý den,vnímal jsem značku Honda jako technicky pokrokovou a spíše sportovní. V posledních cca 10ti letech se mi zdá, že Honda postupně opustila tento směr a přiklání se spíše ke konzervativnějšímu přístupu. Kdysi v kategorii unikátní lichoběžníkové zavěšení kol u modelů Civic z 90tých let je nahrazeno technickým řešením mnohem levnějších aut. Motorářsky je náskok motorů V TEC dle mého názoru také pryč, sportovní modely Type R s každou novou generací postupně ztrácejí reputaci a dokonce poslední generace Civicu nemá mít sportovní variantu Type R vůbec. Mám ještě od Hondy očekávat zvrat nebo je to konec "staré dobré Hondy"? Děkuji za odpověď. Roman
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, konec staré dobré Hondy to jistojistě není! To je pouze vývoj daný změnou vnějších podmínek před pár lety a nyní. Zajímaly snad někoho v době největší slávy motoru 1.6 VTi před dvaceti lety nějaké emise? Nový Civic TypeR je už ale za dveřmi a jeho dvoulitrový přeplňovaný motor se snad emisními limity nenechá příliš zkrotit. A co teprve nová NSX. Nepropadejte beznaději, myslím, že se máme na co těšit.
Jardis
Dobrý den, z jakého důvodu je nový motor 1.6 i-DTEC v Civicu podstatně dražší než benzínová verze. Chápu že dieselový motor je vždy dražší ale u Hondy je tento rozdíl znatelný.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, jedná se o zcela nový motor z řady Earth Dream Technology, který má výjimečné vlastnosti co se týče parametrů (výkon 120 koní a točivý moment 300 Nm) a nízké spotřeby (3,6 l/100 km). Ve srovnání s obdobnými motory u konkurence, není cenový rozdíl až tak dramatický.
kalivoda
kdy bude další generace accordu
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, o nástupci ještě není rozhodnuto.
Mark Daniel
Dobrý deň, môj osobný názor je ten, že autá Honda sú technicky na špičke, ale v niektorých oblastiach súviasich s komfortom zbytočne zaostávajú. Napríklad kvalita použitých plastov v interiéry v Honde Civic alebo Jazz určite nie je najlepšia v triede. Aká je v tomto smere budúcnosť? Dočkáme sa pri budúcich generáciach špičkových materiálov?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, děkuji za Váš osobní názor týkajíci se techniky, pozitivní hodnocení vždycky potěší. Neznám detailně všechny konkurenty Civicu a Jazzu a tak nedokáži posoudit kvalitu našich a jejich plastů. Pro mě je rozhodující konečný výsledek. Osobně si myslím, že například u nového Civicu je kvalita materiálů a odhlučnění na absolutní špičce v tomto segmentu.
flyboyeda
Honda patřila mezi mé oblíbené značky, ale to už je minulost
Model NSX je legenda, která znovu ožije, S 2000 je úžasné auto, prelude 1997 byl parádní, taky honda legend byla skvělá tedy ta z roku 1997,ta po ní je odporoná a od té doby to jde s Hondou z kopce, mrzí mě že nová Honda Accord už se tu neprodává,je to hezké auto a je to škoda

1. dotaz proč se u nás v ČR neprodává nový Accord ?

2. proč si myslíte a není to problém jenom Hondy, je to problém většiny Japonských značek, že se nedokážou dostat mezi německé prémiové značky Audi,BMW a Mercedes ve střední vyšší třídě a vyšší třídě ?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Jsem rád, že jste fanouškem naší značky, ale neviděl bych situaci tak fatálně. Časy se mění a každá automobilka zažívá lepší i horší období - žádný strom neroste do nebe. Accord se u nás prodává, ale jeho prodeje jsou minimální vzhledem k situaci v tomto segment (80% fleet a i tak dramatický pokles) Konkurovat domácím prémiovým značkám z druhého konce světa není ani pro globální firmu jednoduché. Zkuste se na to podívat z druhé strany. Jak jsou úspěšné Vámi zmíněné automobilky v Japonsku, nebo ve Spojených Státech. Mám-li tedy odpovědět na Vaši otázku tak bych řekl, že v obou případech jde o schopnost vnímání komplexnosti trhu a pružné reakce - jinými slovy výhoda domácího prostředí.
Michal 1985
Dobrý den,
Já osobně mám velice rád Hondu Acortt.Mám tedy otázky:
1.otázka:Kdy chystáte novou generaci nebo výrazný facelift Acortta.
2.otázka:Jaké prodeje má Acortt v ČR?
3.otázka:Jaký je nejluxusnější vůz Hondy(Vlajková loď)
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, 1) Honda zvažuje pro evropský trh buď americkou nebo asijskou verzi modelu Accord. Termín zatím nebyl oznámen. 2) Prodeje modelu Accord jsou nižší, než bychom si přáli a než by si tento skvělý model zasloužil. V tomto roce pouze 22 prodaných kusů. 3) V současnosti se o tento post dělí modely Accord a CR-V.
Roman
Dobrý den, mám otázku na téma hybridy. Vím, že v současné době jsou tady na trhu tři hybridní modely ( Jazz, Insight a CR Z).
 
1)Bude Honda vyrábět i plug-in hybridy nebo jen asistované hybridy jako dosud. 
2)Další otázky, bude Honda vyrábět sériově i vodíkové auta? FCX Clarity bylo fakt dost super auto. 
3)A snad jen trochu výtky na závěr, proč Honda nedává hlasitě vědět, že má hybridy, Toyota to omílá snad všude a daří se jim i tady? Za půl roku prodala skoro 200 modelů a Honda zatím jen 9. Mluvím o českém trhu. Děkuji za odpověď.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den Romane, Honda pracuje na více typech hybridních pohonů současně, jejich nasazení do sériové výroby však není ještě známo. Sériová výroba auta na vodíkový pohon se odvíjí nejen od schopnosti značky takový automobil vyrobit, ale i od dostupné infarstruktury (čerpací stanice). U nás byste tak mohl takovat jen v Neratovicích. Je pravdou, že Honda se co se týče reklamy chová dost skromně.
Peter
Dobrý deň,
akými modelmi Hondy ste dlhodobejšie jazdili? Čo sa Vám na nich páčilo a čo by mohlo byť lepšie?
Ďakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Takových vozů bylo samozřejmě hodně, ale nejhlubší dojem ve mně zanechala Integra type R. Nejvíc se mi na ní líbilo 8,000 otáček po sepnutí systému VTEC - to je nepopsatelný pocit. Lepšího na ní nemohlo být nic :-)Byla to esence pozitivních emocí :-)
kajak
Zdravim,
zajimalo by mě jaky bude vas nejnovější model a kdy ho uvedete v čr na trh .
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, další plánovaný model bude CR-V s diesleovým motorem 1.6 i-DTEC. Na trh bude uveden v listopadu 2013, další model pak bude Civic Tourer začátkem roku 2014.
jirka
Dobrý den, vlastním již třetí Hondu Accord poslední generace, a jelikož nemám dost peněz na novou, tak kupuji ojetý kus, vždy s nájezdem okolo 40tis.km a vždy je to i-DTEC. Ve voze se vždy objeví ty samé závady. Ve všech třech vozech, nyní i v tom posledním mi postupně odcházejí všechny reproduktory. Vždy se jednalo o model Executive. Proč na to Honda nemá prodlouženou záruku? a když to chci vyměnit, tak chtějí nesmyslně velké peníze.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, o chronickém výskytu této závady mi není nic známo. O prodloužení záruky na vybrané díly v rámci celé Evropy rozhoduje na základě technických informací z jednotlivých trhů výrobce.
Peter
Dobry den pan riaditel. Chcem sa Vas opytat co je podla vasho nahoru klucovy faktor preco suacasna generacia hodny accord nedosiahla take predaje ako sa asi planovalo. A kde su hlavne nedostatky na ktore sa honda pri svojom buducom modely accord bude musiet zacielit. Dakujem
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, jak jsem již napsal v jedné z předchozích odpovědí. Accord se u nás prodává, ale jeho prodeje jsou minimální vzhledem k situaci v tomto segment (80% fleet a i tak dramatický pokles). Konkurovat domácím prémiovým značkám z druhého konce světa není ani pro globální firmu jednoduché.
BeranK
Dobrý den pane Miňovský, zaujala mně velmi informace, že i Honda přijde s SUV menším, než je Honda C-RV. Mohl byste tu informaci buď vyvrátit nebo trochu rozvést? A ještě jeden dotaz - bude ten nový Jazz vyráběn i jako sedan, nebo se to ještě neví. Tenhle vůz byl sice z našeho trhu stažen pro slabé prodeje, ale podle mně to byl nejpovedenější malý sedan. Děkuji.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. K vašemu prvnímu dotazu (menší SUV)...jak už jsem dnes psal, mi nesmíme ani naznačovat .... ale vyvracet to též nebudu :-)K druhému dotazu - odhaduji, že jste měl na mysli City. Máte pravdu, že to byl povedený sedan, ale v tomto segmentuje je podíl sedanů na našem trhu zanedbatelný. S jeho prodejem v nejbližší budoucnosti nepočítáme.
Martin
Dobry den, bude teda novy europsky Accord konkurencieschopny, t.j. prezlecena Acura TSX/TLX ako doteraz, alebo chce Honda na narocnom EU trhu zacat predavat lacnejsi americky Accord? Popr.kedy sa rata s uvedenim noveho Accorda na trh u EU?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, v každém případě Accord bude muset být konkurenceschopný vůz. Jestli se ale Honda rozhodne pro asijskou nebo americkou verzi, to zatím není známo. Termín uvedení na trh také zatím nebyl oznámen.
Luboš
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně autorizovaných servisů. Řeší Honda úroveň a kvalitu servisů v ČR? Vlastnim již druhého Accorda(Tourer) a vše s čím jsem tam byl jenom vyměňovali. Konkrétně servis na Jarově. Nakonec po útratě hodně desítek tisíc jsem musel jinam, Stodůlky, a tam je ten kluk šikovnej. Během pár dní bylo vše opraveno. Děkuji.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, každý autorizovaný dealer Hondy musí splňovat přísné standardy, které jsou periodicky kontrolovány. Všichni mechanici servisu prochází pravidelným povinným technickým školením. Na druhé straně je ale pravda, že současné technologie už mnoho prostoru k opravám, tak jak jsme na ně byli kdysi zvyklí nedávají.
Honza
Dobrý den,
k nové CR-V:
1. kdy dostane turbo benzín 1.6 nebo dokonce větší? Současnému dvoulitru na dálnici chybí koně, co si budeme povídat ...
2. bude k mání sklopné zadní prostřední opěradlo jako u předchozí CR-V? Zkoušeli soudruzi z NDR dát do současné CR-V vak s lyžema a dvě dětské sedačky? Nebo si většina klientů kupuje 4kolku, aby sklápěli zadní opěradla jedním tahem?
3. dokážete si u současné CR-V položit loket na loketní opěrku umístěnou dole mezi sedadly a zároveň prsty sevřít volant (měřím 180 cm)? Pokud ne, mohl byste mi vysvětlit, k čemu se taková loketní opěrka v autě používá?
Civic: kolik je rozdíl ve výrobních nákladech víceprvkové a vlečené zadní nápravy? Větší, než image Hondy jako výrobce sportovně založených aut?
Accord: proč se tak fantastické auto, jako je Accord, prodává tak málo?
Přeji Vám i Hondě hodně úspěchů.
Honza
PS: nová CB 1100 je prostě nádherá a těším se na Hondu v F1
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, dlouhá otázka - pokusím se stručně odpovědět na vše co Vás zajíma. 1. Nové CR-V - Honda neustále vyvijí nové motory a technologie, silnější motor nevylučuji , ale teď to není aktuální. 2 Každé řešení má své přednosti a negativa, někomu stávající řešení vyhovuje a někom bohužel ne. Připomínku beru v potaz a předám jí našim vývojovým pracovníkům. 3. Nevím , ale slibuji že vyzkouším. 4. Civic - rozdíl výrobních nákladů nedokáži přesně specifikovat, základní předností vlečené nápravy je její pozitivní vliv na velikost zavazadlového prostoru, který má například u Civica objem 477l. 5. Accord - souhlasím, vůz je vynikající, prodejnost je ovlivněna více faktory. Honda například nerealizuje fleetove prodeje, které tvoří většinu prodejů v této třídě. 6. Děkuji za prání. 7.Motocykl CB1100 = retro design, moderní technologie a skvělé jízdní vlastnosti, je to skutečná nadherná motrka a všem jí upřímně doporučuji vyzkoušet. Navíc jen tak nezestárne. 8. F1 - také se taším , navíc Honda a McLaren je historický vyzkoušené slavné partnerství a věřím že i skvělá budocunost.
Peter
Prečo sa model JAZZ nepredáva viac? Je to tým, že nie je na úrovni konkurentov v segmente (cena, ponuka motorov...), alebo zákazníci jeho prednosti ešte neobjavili?
Ďakujem za odpoveď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, model Jazz je mimořádně praktický a kompaktní model. Zvenku se zdá být mnohem menší, než ve skutečnosti je. Naložíte do něj opravdu vše, co potřebujete. A navíc, jako každá Honda, je také mimořádně spolehlivý a bezpečný. S jedním jezdí i moje dcera a nemůže si jej vynachválit. Nejspíš to tedy bude tím, jak sám říkáte, že zákazníci jeho přednosti ještě neobjevili.
Vladimír
Dobrý den. Moje otázka je směřována na cenovou politiku Hondy. Proč nabízí modely v nějaké výbavové úrovni s minimální možností příplatkové výbavy? Chápu, že někomu to může vyhovovat, ovšem myslím, že jsou i potencionální zákazníci, kteří kvůli tomu raději zvolí jinou značku. Šťastný majitel již 5 Hondy.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. To co zmiňujete je velice komlexní záležitost. Honda je firma s globální výrobní základnou a stavba aut na zakázku v Evropě by mohla celý proces významně prodražit, nehledě na prodloužení dodacích lhůt. Vzhledem k faktu, že jste šťastným majitelem již páté Hondy věřím, že Vy jste to jako handycap nepovažoval :-)
Mirda
Dobrý den pane Miňovský, trochu mě současná pozice Hondy v ČR pokud jde o její tržní podíl mrzí. Nemyslíte si, že by nechtělo trošku více zapracovat na marketingu a především webu. Je až s podivem kolik lidí nezná např. výborný Jazz a když se začnou o auto zajímat tak mají vůbec problém na Vašich stránkách najít správnou akční cenu. Ani v produktech na financování nenajdu oproti konkurenci nic atraktivního. Druhá moje otázka se týká ceny originál dílů a příslušenství. Píše se rok 2013 a Honda v CZ požaduje např. za plastovou poklici kola 2-3 násobek obvyklé ceny zahraniční nikoliv tuzemské konkurence. Neodrazuje tato politika i Vaše stávající zákazníky, kteří pokud už si nenechají díl poslat levněji např. z USA tak si raději podruhé Hondu nekoupí ? Děkuji a držím Vám palce, myslím si že Honda má sice chudší, ale celkem kvalitní porfolio produktů které by mohly dokázat oslovit více zákazníků než doposud. Především s novým Civicem kombi máte jedinečnou šanci se prosadit, ale Vaše značka bohužel není vidět !
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. 1. Honda není značka pro široké masy a na našem trhu zřejmě nikdy nebude mít vedoucí podíl.
Robin
Dobrý den pane Miňovský. Jako ředitel Honda ČR určitě víte, že se letos konal již 11. ročník Honday - byl jste se vy nebo někdo jiný podívat? Pokud ano, jak na Vás tento sraz příznivců značky působí a jak hodnotíte jeho atmosféru? Děkuji za odpověď
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. O konání Honday jsem informován byl, ale bohužel jsem se ani já, ani mí kolegové nemohli zúčastit - ve stejném termínu probíhalo v Praze panevropské představení modelu CR-V 1,6 Diesel. Na Honday jsme však organizátorům zapůjčili Civic 1.6 Diesel
TomasR
Dobrý den, bude mít nástupce model FRV? Pro rodinu s více než 2 dětmi nesmírně praktické auto.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Pokud jsem informován, tak FR-V není na obzoru.
Marian
Dobry den, som velky fanusik hondy a vlastnik 3 automobilov. Jazdne vlastnosti, prevedenie interieru a spolahlivost su perfektne, preto som stale verny tejto znacke, ale chcem sa spytat preco aj na novych hondach stale chybaju drobnosti, ktore europske auta maju uz davno. Mam novu CR-V v Executive vybave a trosku mi vadi, ze si nemam kam pripnut pero (v kasliku stale hrkoce, ked je volne polozene), chyba mi uchytka na skle na parkovaci listok/povolenku na parkovanie. V kufri tak isto nevozim stale iba velke veci, ale aj tasky a uchytov na tasky je tam tak isto pomenej. cuvacia kamera by sa mohla skryt ak nie je zaradena spiatocka (za dazda je potom nepouzitelna). Su to malickosti, ktore ma v ziadnom pripade neodradia od kupy dalsieho vozu, ale potesilo by ak by sa nechala honda inspirovat vychytavkami, ktore funguju. Druha doplnujuca otazka - planuje sa honda spojit aj s inym timom v F1 okrem McLarenu? ak ano tak s akym(i)? Co si slubuje honda od spoluprace s McLarenom v F1 aj mimo nej?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den Mariane, jsem velmi rád, že i přes drobné výhrady k detailům jste stále věrný značce Honda. Osobně vím, že Honda se snaží věnovat péči každému detailu a věřím, že i ty drobnosti, které Vám vadí, vychytá. O tom, že by se Honda spojit ještě s někým jiným než McLarenem mi není nic známo. F1 stojí na samém vrcholu motoristického sportu a jakákoli viditelná účast v tomto kolotoči působí jako nesmírná reklama. Možná ještě důležitější ale je, že se zde v praxi používají a vyvíjejí ty nejšpičkovější technologie, konstrukce a materiály, což má nevyčíslitelnou cenu pro sériovou výrobu.
Robert
Dobrý den, 
auta Honda se mi vždy hodně líbila, ale proč máte tak nízký prodej u nás a asi i v Evropě ? Mazda je na tom podobně a také má krásná a technologicky dobře postavená auta. Neměli byste se zaměřit více na marketing a jít s cenou více vstříc zákazníkovi ? Nebo je Evropa celkově trochu opomíjena a Honda se soustředí více třeba na americký trh.

Děkuji za Váš názor.
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Evropa opomíjena rozhodně není. Je to rozhodně nejkonkurenčnější trh na světě a není úplně lehké se na něm prosadit zvláště pro firmu ze zámoří (i když globální). Otázku ceny jsem dnes již mnohokrát zodpovídal - chcete-li jít dolů s cenou, musíte něco ubrat (většinou na kvalitě). Kvalita je však pro Hondu prioritou č.1 a jsem si jist, že naši zákazníci velmi dobře vědí, proč si výrobek naší značky kupují.
Ada
Uvedomujete si, ze pokud se bude Honda drzet soucasne nemoznosti individualizace vybaveni a spise extravagantnich tvaru svych vozu, vypadaji jeji vyhlidky v EU spise chmurne?
Co rikate tomu, ze pro spoustu mych vrstevniku byla CR-V model 2006 poslednim autem od Hondy, ktera stala za ty penize?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, dovolím si nesouhlasit, že CR-V 2006 byl poslední model, který stál za to. V současné nabídce máme několik modelů, které jsou, myslím, velmi povedené. Třeba právě CR-V nebo Civic 5D. Nabídka modelů Honda se bude v Evropě do budoucna dále rozšiřovat. Honda plánuje uvést Civic Tourer, Urban SUV, Civic Type R a další. Vyhlídky to jsou určitě optimistické. Možnosti individualizace jsou sice menší, než nabízí evropské značky, ale nevidím to jako zásadní nevýhodu. Jsem přesvědčený, že Honda si své zákazníky najde právě i díky neokoukaným tvarům.
Twin
Kedy sa na auto.cz dockame testu Accordu Type S 180 DTEC?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Myslím, že toto je otázka na redakci auto.cz
Arese
Dobrý den pane řediteli,
nemohu si pomoci, ale z pohledu Evropana se Honda nevyvíjí správným směrem - Civic s prapodivným vnějším i vnitřním designem (vč. připravovaného kombi), jednouduchou zadní nápravou a emisními limity hodně přidušenými atmosférickými motory, nový Accord, jehož prodej se v Evropě ani neplánuje, hybridní kupátko CR-Z s nepříliš oslnivým výkonem a celkově přehnaný důraz na hybridy... Kam se poděla ta opravdu sportovní Honda přezdívaná "japonské BMW" s jednoznačně atraktivním designem, lehkými karoseriemi a "jako pila" točivými motory? Vždyť Mazda dokazuje, že i v dnešní emisně hysterické době lze stavět řidičsky i designově vysoce atraktivní vozy s moderními benzinovými nepřeplňovanými motory. Jsem přesvědčen, že know-how Hondy by na vývoj něčeho podobného jako Sky Activ určitě stačil!
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Toto je soubor otazek, které byli již dříve odpovězeny. Je vidět, že Hondu dobře znáte a myslím, že Vám na ní záleží. Pro vaší infomaci stávající náklady na vývoj činí u naší značky 5-6% z celkového obratu společnosti, to je mezi automobilkami velice nadstandardní. Z tohoto důvodu se o budoucnost Hondy nebojím a věřím, že nás pozitivně překvapí novými technologiemi a produkty, které budou tak jak je u nás obvykle patřit mezi technologickou špičku.
Bertík
Kolko stoji filter pevných častíc na diesel honda, je to pravda, že je moc drahy?
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den, přesnou cenu nedokážu z tohoto místa poskytnout. Kontaktujte nás prosím na hcr@info.cz a uveďte nejlépe VIN Vašeho vozidla. Všechny DPF byly letos na jaře výrazně zlevněny.
Derek
Dobry den, evropsky trh je pro Hondu (automobily) udajne ten nejmene dulezity. Vsichni vime, ze Honda v Evrope neslavi zadne velke uspechy. Pritom evropa nepatri mezi chude kontinenty a kupni silu rozhodne nemuzeme nazvat slabou. Neni to tedy spise proto, ze zde Honda nenabizi takove portfolio vozidel jako v tech uspesnych regionech? Myslím tím v americe, japonsku ci asii? Honda v Evrope relativne uspesne prodava CRV a CIVIC, ostatni modely ale jakoby v nabidce ani nebyly. V cem spatrujete chybu? Jaky je plan Hondy tuto situaci zmenit? ...a je vubec snaha tento fakt zmenit? Dekuji za odpoved
Jiří Miňovský, generální ředitel Honda ČR
Dobrý den. Nevím kde jste získal informaci, že evropský trh je pro Hondu nejméně důležitý. Rozhodně tomu tak není. Evropský trh je nejkonkurenčnější na světě, ale pro zámořskou firmu není lehké se na něm prosadit. Podobně, jako je pro evropské firmy obtížné prosadit se v Japonsku, či ve Spojených státech. Důvodem pro převahu prodeje modelů CR-V a Civic je právě výrobe v Evropě. O tom, že na straně Hondy je eminentní zájem se na Evropském trhu prosadit nemůže být žádných pochyb - viz avizovaná účast ve F1 ve spolupráci s Mc Larenem (F1 je převážně evropská záležitost)
Vitek